Referat 17, 4-udvalget tirsdag den 24. januar 2017

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat 17, 4-udvalget tirsdag den 24. januar 2017"

Transkript

1 Referat tirsdag den 24. januar 2017 Kl. 16:30 i Kantinen, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Afbud: Jan Vedel Heine (I) Kristina Garth Grüner (Skolebestyrelsen) Ole Blickfeldt (O)

2 Indholdsfortegnelse 1. 17,4 - Godkendelse af dagsorden ,4 - Workshop ,4 - Godkendelse af proces for digitale bootcamps - spørgeskemaundersøgelse ,4 - Godkendelse af program for fysiske bootcamps...6

3 Side ,4 - Godkendelse af dagsorden Sagsnr.: Resumé: Indstilling: Beslutningskompetence: Beslutning den : Godkendt. Afbud: Jan Heine Ole Blickfeldt Kristina Garth Grüner Sagsfremstilling: Administrationens vurdering: Handicappolitik: Økonomi og finansiering:

4 Side ,4 - Workshop Sagsnr.: 16/16318 Resumé: Udvalget blev på mødet den 3. januar introduceret til det forestående arbejde, som det er rammesat af Kommunalbestyrelsen. Tids- og procesplan blev således præsenteret, og udvalget besluttede at arbejde først med kerneopgaverne Bæredygtig vækst og Målrettet (visiteret) støtte. Under dette punkt får udvalget lejlighed til at arbejde sig ind i de to kerneopgaver og afprøve nogle af de metoder, som firmaet Valcon foreslår at anvende i de fysiske bootcamps henholdsvis den 12. og 26. marts 2017 for herigennem på egen krop at afprøve metoderne til at komme tættere på kerneopgaverne inden de forestående bootcamps. Workshoppen faciliteres af Valcon. Indstilling: Koncerndirektionen indstiller: 1. at udvalget gennemfører workshoppen 2. at udvalget evaluerer metoderne Beslutningskompetence: 17,4-udvalget Beslutning den : Tiltrådt. Afbud: Jan Heine Ole Blickfeldt Kristina Garth Grüner Sagsfremstilling: 17,4-udvalget besluttede på sit møde 3. januar, at Bæredygtig vækst og Målrettet (visiteret) støtte skal være de to første kerneopgaver, som udvalget arbejder med. Det betyder, at der for disse to kerneopgaver skal gennemføres digitale bootcamps som en forberedelse til to fysiske bootcamps, som afholdes den 12. marts (Bæredygtig vækst) og 26. marts (Målrettet (visiteret) støtte). Udvalget forelægges under de to følgende punkter forslag til, hvordan disse bootcamps tilrettelægges og kriterier for, hvem der inviteres m.v. Under nærværende punkt får udvalget lejlighed til at arbejde sig mere ind i de to ovennævnte kerneopgaver og til at afprøve nogle af de metoder, som firmaet Valcon foreslår at anvende i bootcamps m.h.p. at kvalificere: De vigtigste forudsætninger for at virkeliggøre formålet med kerneopgaven og barrierer for dette Hvem der kan bidrage til at tilvejebringe forudsætningerne, og med hvad.

5 Side 3 Jf. trekanten præsenteret på udvalgets møde den 3. januar: Valcon vil facilitere workshoppen og introducerer metoderne på selve mødet. Administrationens vurdering: Handicappolitik: Sagen har ingen handicappolitiske aspekter. Økonomi og finansiering: Sagen har ingen økonomiske konsekvenser.

6 Side ,4 - Godkendelse af proces for digitale bootcamps - spørgeskemaundersøgelse Sagsnr.: 16/16318 Resumé: De digitale bootcamps er en elektronisk spørgeskemaundersøgelse blandt interessenter og bidragsydere som er fælles om kerneopgaven, og som dermed også indgår i målgruppen for deltagelse på de fysiske bootcamps. Formålet med digitale bootcamps er at få nogle foreløbige tilkendegivelser af hvilke forudsætninger, der er de vigtigste i forhold til at realisere formålet med kerneopgaven, samt at indhente eksempler på barrierer m.v. Dette vil indgå som afsæt for de fysiske bootcamps og vil give mulighed for, at flere kan deltage i processen enten ved at deltage i spørgeskemaundersøgelsen og/eller ved at deltage i en fysisk bootcamp. Alle som er i målgruppen, og som ønsker at medvirke i spørgeskemaundersøgelsen, vil få mulighed for at hente spørgeskemaet på Lejre Kommune vil endvidere gør målrettet opmærksom på muligheden for at deltage ved at sende en mail til de interessenter, som administrationen umiddelbart har mailadresser på. De elektroniske spørgeskemaer eftersendes til udvalget fredag den 20. januar m.h.p. at udvalgets medlemmer kan afprøve det. Indstilling: Koncerndirektionen indstiller: 1. at 17,4-udvalget drøfter oplægget til den digitale bootcamp (spørgeskemaundersøgelse) for hhv. Bæredygtig vækst og Målrettet (visiteret) støtte og med givne kommentarer godkender: a) spørgeskema b) deltagere c) tidsplan Beslutningskompetence: 17,4-udvalget Beslutning den : Tiltrådt med følgende bemærkninger: a) Spørgeskema tilrettes med givne kommentarer b) Tiltrådt c) Tiltrådt Afbud: Jan Heine Ole Blickfeldt Kristina Garth Grüner Sagsfremstilling: Forud for de fysiske bootcamps afholdes såkaldt digitale bootcamps. Formålet er at få nogle foreløbige og indledende tilkendegivelser af hvilke forudsætninger der er de vigtigste i forhold til at realisere formålet med kerneopgaven, samt at indhente eksempler på barrierer m.v. Dette vil indgå som afsæt for og eksempler på de fysiske bootcamps og vil give mulighed for, at flere kan deltage i processen.

7 Side 5 Nedenfor præsenteres kortfattet a) spørgeskema, b) deltagere og c) tidsplan: A Spørgeskemaerne i de digitale bootcamps Kernen i de digitale bootcamps er elektroniske spørgeskemaer, der bl.a. vil bede deltagerne om at forholde sig til hvilke forudsætninger der er vigtige i arbejdet med kerneopgaverne i Lejre Kommune. Administrationen og Valcon har udarbejdet et forslag til spørgeskema. Der vil fredag d. 20. januar blive eftersendt et link til spørgeskemaet. Udvalget opfordres til at besvare spørgeskemaet inden mødet d. 24. januar med henblik på at teste spørgeskemaet og som forberedelse til workshoppen på mødet. På mødet vil Valcon facilitere at udvalget arbejder med spørgeskemaet. Det er vigtigt at understrege, at de forudsætninger, som respondenterne skal forholde sig til i spørgeskemaet, er udkast til foreløbige forudsætninger, som netop skal kvalificeres og udfordres gennem hhv. den digitale bootcamp og den fysiske bootcamp. B Deltagere i de digitale bootcamps Spørgeskemaet gøres tilgængelig på hvorfra det kan hentes og besvares af alle interesserede. Muligheden annonceres i lokalaviserne, på lejre.dk og facebooksiden Vores Sted, jf. tidsplan. Herudover vil Lejre Kommune gøre opmærksom på muligheden for at deltage i spørgeskemaundersøgelsen ved at sende en mail til de interessenter, som administrationen umiddelbart har mailadresser på, herunder erhvervs- og turistforeninger, formændene for bylaug/grundejerforeninger, medlemmer af handicap- og ældreråd etc. C. Tidsplan Umiddelbart efter 17,4-udvalgets møde 24. januar sendes spørgeskemaet ud til deltagerne og lægges på m.h.p. at andre interesserede kan deltage Den 31. januar (uge 5) annonceres muligheden for at medvirke i undersøgelsen i Lejre Lokalavis. Deadline for besvarelserne er 17. februar (uge 7) I løbet af uge 8 og 9 bearbejdes besvarelserne, således at de kan anvendes i de fysiske bootcamps. Udvalget får ikke mulighed for at se besvarelserne før den første fysiske bootcamp. Administrationens vurdering: Administrationen vurderer, at spørgeskemaundersøgelsen kan gennemføres som beskrevet og vil bidrage til formålet. Handicappolitik: Sagen har ingen handicappolitiske aspekter. Økonomi og finansiering: Økonomien til gennemførsel af de digitale bootcamps er indeholdt i tilbuddet fra Valcon.

8 Side ,4 - Godkendelse af program for fysiske bootcamps Sagsnr.: 16/16318 Resumé: Det indgår i forløbet frem til sommerferien, at der skal gennemføres bootcamps, hvor borgere, repræsentanter fra erhvervslivet og fagfolk samt medlemmer af Kommunalbestyrelsen og 17,4-udvalget forventeligt deltagere pr. workshop arbejder med kerneopgaverne. Formålet med disse bootcamps er at samle mange af de aktører, der er fælles om kerneopgaverne, fordi de på hver sin måde bidrager til dem. Deltagerne får således lejlighed til at kvalificere formålet med kerneopgaverne, arbejde med forudsætningerne og drøfte, hvem der kan bidrage med hvad for at tilvejebringe netop disse forudsætninger. Herudover skal deltagerne afdække hvilke barrierer (regler, kontrol m.v.) der eventuelt står i vejen I denne sag får 17,4-udvalget lejlighed til at drøfte programmet for de fysiske workshops og kriterierne for, hvem der inviteres til at deltage i de digitale og fysiske bootcamps for hhv. Bæredygtig vækst og Målrettet (visiteret) støtte. Valcon vil gennemgå det foreløbige program og drejebog for den fysiske bootcamp på mødet m.h.p. at videreudvikle det herefter. Administrationen vil gennemgå forslag til grupperinger af deltagere til de fysiske bootcamps m.h.p. udvalgets input samt proces for tilmelding til bootcamps. Indstilling: Koncerndirektionen indstiller: 1. at udvalget drøfter program og drejebog for de fysiske bootcamps. 2. at udvalget drøfter og godkender de foreslåede grupperinger af deltagere til de fysiske bootcamps. 3. at udvalget godkender proces for tilmelding til bootcamps. Beslutningskompetence: 17,4-udvalget Beslutning den : Punkt 1-3 tiltrådt. Afbud: Jan Heine Ole Blickfeldt Kristina Garth Grüner Sagsfremstilling: Program og drejebog for fysisk bootcamp Konsulentfirmaet Valcon har udarbejdet forslag til program for, hvad der skal ske på de fysiske bootcamps (se bilag). På mødet vil Valcon præsentere det foreløbige program og uddybe, hvordan bootcampen tænkes tilrettelagt og gennemført i overensstemmelse med formålet med arbejdet i fase 1, jf. punkt 4 på udvalgets dagsorden den 3. januar 2017:

9 Side 7 Fokus i fase 1 (frem til sommerferien) er at blive klogere på kerneopgavernes formål og at prioritere de vigtigste forudsætninger samt identificere, hvem der bidrager med hvad, og identificere barrierer. I fase 2 (efter sommerferien) vil arbejdet gå ind i en mere kreativ og innovativ fase, hvor helt nye måder at tilvejebringe forudsætningerne på vil være i centrum. De digitale og fysiske bootcamps er løftestang for at indfri formålet med fase 1. Med afsæt i udvalgets input vil Valcon videreudvikle drejebog og metoder. Grupperinger af deltagere i de fysiske bootcamps Deltagerne er aktører, som på hver sin måde bidrager til at tilvejebringe de forudsætninger, der er nødvendige for at lykkes med kerneopgaven. Nedenfor er listet en bruttogruppe over interessenter/bidragsydere/målgrupper for hver af de to kerneopgaver. Muligheden for at deltage i den relevante bootcamp vil blive annonceret i Lejre Lokalavis og på og via andre relevante kanaler og på personlig opfordring, f.eks. fra medlemmerne af 17,4-udvalget. De som tilmelder sig først får reserveret en deltagerplads dog med respekt for, at der skal være en rimelig fordeling mellem grupperingerne, hvilket administrationen vurderer på baggrund af de indkomne tilmeldinger. Det er administrationens vurdering, at denne fremgangsmåde på én gang sikrer en vis repræsentativitet fra alle interessenter/bidragsydere og samtidig gør det muligt for alle at melde sig til. Udvalget bedes drøfte og kvalificere grupperingerne nedenfor. Bæredygtig vækst: Formålet med kerneopgaven er at tage ansvar for fremtidens bæredygtige samfund - som kommende generationer skal leve i - ved at passe godt på kommunens ressourcer (natur, miljø, klima, kulturhistorie) og realkapital (ejendomme, infrastruktur) og gennem erhvervsudvikling og bosætning at sikre arbejdspladser og liv i byerne. Aktører der bidrager til kerneopgaven: Erhvervs- og turismeforeninger samt råd og interesseorganisationer, herunder: LEUF, Lejre Erhvervsudviklingsforum Lejre Erhvervsforum Erhvervsforum Hornsherred Turistforeningen Pendlerforeningen Grønt råd Danmarks Naturfredningsforening Virksomheder inden for Lejre Kommunes erhvervsstyrkepositioner, herunder: Landbrug og fødevarer Byg og bolig Turisme og oplevelsesøkonomi Transport Iværksætteri

10 Side 8 Landsbyerne, herunder: Repræsentanter fra div. Bylaug/byfora/grundejerforeninger Repræsentanter for de nye landsbyer under udvikling Borgere med interesse for bæredygtig vækst Repræsentanter fra delebyprojekter Kommende generationer i Lejre Kommune: Fælles elevråd og andre unge med interesse for bæredygtig vækst Politisk udvalg: Udvalget for Erhverv og Turisme Udvalget for Teknik og Miljø Kommunalt ansatte og andre fagfolk, der har det som deres daglige arbejde at bidrage til kerneopgaven bæredygtig vækst. Målrettet visiteret støtte: Formålet med kerneopgaven er at sikre, at den borger, som varigt eller midlertidigt har behov for målrettet støtte, får hjælp til at kunne klare sig selv så meningsfyldt og værdigt som overhovedet muligt. Aktører der bidrager til kerneopgaven: Foreninger, råd og interesseorganisationer, herunder: Handicaprådet (som bl.a. repræsenterer Sind, HjerneSagen, Scleroseforeningen, ADHD foreningen, Fibromyalgiforeningen, Diatetesforeningen og Dansk Handicapforbund) Danske Handicaporganisationer Patient- og interesseforeninger, fx forældrenetværket til børn med særlige behov Ældrerådet Ældre Sagen Politiske udvalg: Udvalget for Social, Sundhed og Ældre Udvalget for Børn og Ungdom Borgere (børn og voksne), som har behov for målrettet støtte Familie og pårørende til borgere med behov for målrettet støtte Offentlige og private leverandører af målrettet støtte (botilbud, PPR og Familiehuset, ældrecentre, hjemmepleje m.v.).

11 Side 9 Borgere der i deres fritid gør en indsats for borgere med behov for målrettet støtte Kommunalt ansatte og andre fagfolk, der har det som deres daglige arbejde at bidrage til kerneopgaven bæredygtig vækst. Lokalisering af bootcamps Administrationen arbejder på at finde egnede fysiske rammer for bootcamps. Mulighederne præsenteres kort på mødet. Administrationens vurdering: Det er administrationens vurdering at den foreslåede fremgangsmåde er håndterbar og rimelig. Det er erfaringen at personlige invitationer til at deltage er befordrende for interessen. Derfor lægger administrationen op til at medlemmerne af 17,4-udvalget og andre med stor fordel kan opfordre repræsentanter fra grupperingerne personligt til at melde sig til. Der annonceres i løbende dagbladene, bl.a. i den fælles annonce i Lejre Lokalavis, på lejre.dk og på facebooksiden Vores Sted. Handicappolitik: Sagen har ingen handicappolitiske aspekter. Økonomi og finansiering: De fysiske bootcamps vil ud over Valcons bistand, som er indeholdt i deres tilbud, omfatte: - Forplejning - Annoncering - Materialer Administrationen udarbejder endeligt budget, når der er truffet beslutning om lokaliteter. Omkostningerne afholdes af de midler, som Kommunalbestyrelsen har afsat til arbejdet med kerneopgaverne i Bilag: 1. Program for fysiske workshops.pptx

12 FYSISKE BOOTCAMPS UDKAST TIL OVERORDNET PROGRAM Tidspunkt Session Velkomst v. Carsten Mindsetting : Få etableret en fælles ramme for dagen Runde 1: Formål og ambition Frokost Runde 2: Forudsætninger og barrierer Runde 3: Bidrag Tak for i dag v. Carsten 1

13 FYSISKE BOOTCAMPS OVERBLIK OVER CENTRALE SESSIONER SESSION Ramme og mindsetting OVERORDNET FORMÅL Sikre fælles mindset og forståelse for den kerneopgave, der skal arbejdes med, samt forventningsafstemning ift. udkom af dagen. Formulere ambitioner / formål Teste og identificere forudsætninger og barrierer Samskabe bidrag Formulering af fremtidige tilstande, der beskriver, når kerneopgaven har bidraget til opfyldelse af Vores Sted. Identificere og prioritere de væsentligste forudsætninger der kræves for at opfylde/fremme opfyldelse af udvalgte tilstandsbeskrivelser (samt barrierer der forhindrer). Formulering af hvem og hvordan der kan bidrages til at opfylde/fjerne hhv. forudsætninger og barrierer. 2

14 FYSISKE BOOTCAMPS UDDYBNING AF CENTRALE SESSIONER SESSIONENS FORMÅL INPUT HJÆLPESPØRGSMÅL (eksempler) 3 Ramme og mindsetting Formål: Sikre fælles mindset og forståelse for den kerneopgave, der skal arbejdes med, samt forventningsafstemning ift. udkom af dagen. Formulere ambitioner / formål Formål: Formulering af fremtidige tilstande, der beskriver, når kerneopgaven har bidraget til opfyldelse af Vores Sted. Har til formål at kvalificere forståelse og formulering af den overordnede beskrivelse af kerneopgaven. Og er arbejdsgruppernes kobling til at arbejde med forudsætninger efterfølgende. Teste og identificere forudsætninger og barrierer Formål: Identificere og prioritere de væsentligste forudsætninger der kræves for at opfylde/fremme opfyldelse af udvalgte tilstandsbeskrivelser. Tilsvarende identificere mulige barrierer/hindringer, der besværliggør opfyldelse. Samskabe bidrag Formål: Med udgangspunkt i at hver af de 9-12 undergrupper har prioriteret 1 forudsætning og 1 barriere de vil arbejde videre med, skal de formulere hvem og hvordan der kan bidrages til at opfylde/fjerne dem. Formålet er både at få eksempler på hvordan vi kan opfylde kerneopgaven og i lige så høj grad at åbne perspektivet for at dette kun kan gøres ved fælles Overblik over nuværende situation (væsentlige nøgletal) Små film af deltagere fra digital bootcamp og/eller videoklip fra arbejdet med Vores Sted. Evt. ekstern oplægsholder Input til denne session vil komme fra den indledende ramme og mindsetting Igangsættelsen af arbejdet med formulering af tilstande suppleres med eksempler på tilstandsbeskrivelser. Digital bootcamp: Evt. inspiration fra det gode eksempel og samtidig en indikation på hvordan deltagerne opfatter beskrivelsen af kerneopgaven. Små film af deltagere fra digital bootcamp og/eller videoklip fra arbejdet med Vores Sted. Digital bootcamp: Forudsætninger/resultater anvendes som rammesætning. Og evt. testes de forudsætninger der er vægtet som mest betydningsfulde i den digitale bootcamp. Digital bootcamp: Eksempler på mulige barrierer/hindringer angivet kvalitativt i survey. Små film af deltagere fra digital bootcamp og/eller videoklip fra arbejdet med Vores Sted. Digital bootcamp: Eksempler som inspiration til arbejdet. Indirekte indikation på hvor deltagerne står ift. hvem der kan bidrage til at opfylde kerneopgaven. Evt. eksempler fra andre kommuner ift at samskabe omkring vækstfremmende tiltag. Hvordan kan man i 2020 se, at Lejre Kommune har haft vækst og at væksten har været bæredygtig? Beskriv Lejre kommune i 2020 ud fra en forestilling om, at der gennem de seneste 3 år har været fremgang.(det kunne f.eks være påvirkning af antal arbejdspladser, liv i byen og at vi har et fælles formål om at passe på vores natur og ressourcer) Alternativt: Så bedes deltagerne om at beskrive med inspiration fra forskellige perspektiver. F.eks. Bæredygtig Vækst har bidraget til Vores Sted ved at X(familie, landmand, erhvervsliv, foreninger, børn) oplever at. Formuleringen af spørgsmålet afhænger lidt af resultatet af den digitale bootcamp ift. respondenternes forståelse af kerneopgaven Forudsætning: Hvilke af de angivne forudsætninger vil bedst kunne medvirke til opfyldelse af valgt tilstand? Er der andre afgørende forudsætninger, der skal være opfyldt for at tilstanden kan opnås? Barrierer: Hvilke barrierer/hindringer kan bremse eller blokere for at vi opnår tilstanden. Med udgangspunkt i den af jer prioriterede mest kritiske forudsætning samt væsernligste barriere: Hvordan kan vi medvirke til at sikre forudsætningen er tilstede at hindringen fjernes/mindskes. Herunder f.eks.: Hvad kan jeg gøre? Hvad kan vi i lokalsamfundet gøre? Hvad kan den kommunale organisation gøre? Hvad kan vi i fællesskab gøre?

Dagsorden 17, 4-udvalget tirsdag den 24. januar Kl. 16:30 i Kantinen, Lejrevej 15, 4320, Allerslev

Dagsorden 17, 4-udvalget tirsdag den 24. januar Kl. 16:30 i Kantinen, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Dagsorden tirsdag den 24. januar 2017 Kl. 16:30 i Kantinen, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. 17,4 - Godkendelse af dagsorden... 1 2. 17,4 - Workshop... 2 3. 17,4 - Godkendelse af proces

Læs mere

Referat Kernevelfærdsudvalget tirsdag den 3. januar Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Lejrevej 15, 4320, Allerslev

Referat Kernevelfærdsudvalget tirsdag den 3. januar Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Referat tirsdag den 3. januar 2017 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. 17,4 - Godkendelse af dagsorden...1 2. 17,4 - Valg af næstformand...2 3. 17,4 - Introduktion

Læs mere

Referat Kernevelfærdsudvalget onsdag den 8. marts 2017

Referat Kernevelfærdsudvalget onsdag den 8. marts 2017 Referat Kernevelfærdsudvalget onsdag den 8. marts 2017 Kl. 17:00 i Mødelokale 1 og 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Afbud: Bitten Persson (Medarbejderrepræsentant) Jan Andersen (Handicaprådet) Kristina

Læs mere

Referat Kernevelfærdsudvalget tirsdag den 4. april 2017

Referat Kernevelfærdsudvalget tirsdag den 4. april 2017 Referat tirsdag den 4. april 2017 Kl. 16:30 i Kantinen rådhuset i Allerslev Afbud: Lars Holten (LEUF) Ole Blickfeldt (O) Søren Kræmer (Foreningslivet) Villy Hauritz (F) Indholdsfortegnelse 1. 17,4 - Godkendelse

Læs mere

Referat Kernevelfærdsudvalget tirsdag den 10. oktober 2017

Referat Kernevelfærdsudvalget tirsdag den 10. oktober 2017 Referat tirsdag den 10. oktober 2017 Kl. 16:30 i RA - Kantinen Rådhuset Allerslev Afbud: Jan Vedel Heine (I) Lars Holten (LEUF) Line Jacobsen (V) Mikael Ralf Larsen (F) Ole Blickfeldt (O) Indholdsfortegnelse

Læs mere

Dagsorden 17, 4-udvalget tirsdag den 14. februar Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Lejrevej 15, 4320, Allerslev

Dagsorden 17, 4-udvalget tirsdag den 14. februar Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Dagsorden tirsdag den 14. februar 2017 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. 17,4 - Godkendelse af dagsorden...1 2. 17,4 - Ekstraordinært møde...2 3. 17,4 - Kommunikation

Læs mere

Referat Kernevelfærdsudvalget tirsdag den 8. august Kl. 16:30 i RA - Kantinen Rådhuset Allerslev

Referat Kernevelfærdsudvalget tirsdag den 8. august Kl. 16:30 i RA - Kantinen Rådhuset Allerslev Referat tirsdag den 8. august 2017 Kl. 16:30 i RA - Kantinen Rådhuset Allerslev Indholdsfortegnelse 1. - Godkendelse af dagsorden...1 2. - Lejre Kommunes Kerneopgaver...2 3. - Ministerbesøg...8 08-08-2017

Læs mere

Dagsorden 17, 4-udvalget tirsdag den 14. februar Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Lejrevej 15, 4320, Allerslev

Dagsorden 17, 4-udvalget tirsdag den 14. februar Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Dagsorden tirsdag den 14. februar 2017 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. 17,4 - Godkendelse af dagsorden...1 2. 17,4 - Ekstraordinært møde...2 3. 17,4 - Kommunikation

Læs mere

Referat Udvalget for Erhverv & Turisme mandag den 3. april Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev

Referat Udvalget for Erhverv & Turisme mandag den 3. april Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Referat mandag den 3. april 2017 Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ET - Godkendelse af dagsorden...1 2. ET - Orienteringssager - April...2 3. ET - Temadrøftelse

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid mandag den 8. januar Kl. 19:00 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid mandag den 8. januar Kl. 19:00 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Referat mandag den 8. januar 2018 Kl. 19:00 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering - januar...2 3. KF - Valg af formand...3

Læs mere

Referat Kommunalbestyrelsen tirsdag den 9. juni 2015

Referat Kommunalbestyrelsen tirsdag den 9. juni 2015 Referat tirsdag den 9. juni 2015 Kl. 20:30 i Multisalen, Hvalsø Hallen, Skolevej 5, 4330 Hvalsø Carsten Helles Rasmussen (V) Flemming Damgaard Larsen (V) Grethe Nørtoft Saabye (C) Henning Nielsen (V) Ivan

Læs mere

Referat Kernevelfærdsudvalget onsdag den 17. januar 2018

Referat Kernevelfærdsudvalget onsdag den 17. januar 2018 Referat onsdag den 17. januar 2018 Kl. 16:30 i Kantinen, Allerslev Rådhus Afbud: Christina Knudsen (Områdebestyrelse, dagtilbud) Kristina Garth Grüner (Skolebestyrelsen) Lars Holten (LEUF) Michael Beck

Læs mere

Referat Økonomiudvalget tirsdag den 24. juni 2014

Referat Økonomiudvalget tirsdag den 24. juni 2014 Referat tirsdag den 24. juni 2014 Kl. 16:15 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - Udbud af kommunalt ejet jord...2 3. Person - ØU - Ansættelse af ny

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 28. november 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering...2 3. KF - Temadrøftelse...3 4. KF - Kunstudvalg i

Læs mere

Landsbyudvalget REFERAT

Landsbyudvalget REFERAT REFERAT Sted: Kantinen Rådhuset i Allerslev, Lejrevej 15, 4320 Lejre Dato: Tirsdag den 8. oktober 2019 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 19:30 Medlemmer: Carsten Rasmussen (A) Grethe N. Saabye (C) Mikael Ralf

Læs mere

Referat Kernevelfærdsudvalget onsdag den 17. januar 2018

Referat Kernevelfærdsudvalget onsdag den 17. januar 2018 Referat onsdag den 17. januar 2018 Kl. 16:30 i Kantinen, Allerslev Rådhus Afbud: Christina Knudsen (Områdebestyrelse, dagtilbud) Kristina Garth Grüner (Skolebestyrelsen) Lars Holten (LEUF) Michael Beck

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked torsdag den 29. november 2012

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked torsdag den 29. november 2012 Referat torsdag den 29. november 2012 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Jens K. Jensen (V) Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager - december...2 3. JA - Samarbejdsaftale

Læs mere

Lejre Kommune Side 1. Økonomiudvalget

Lejre Kommune Side 1. Økonomiudvalget 06-09-2016 Side 1 ØU - Der findes et sted hvor vi er fælles om kerneopgaverne Sagsnr.: 16/10671 Afbud: Lena Holm Jensen Resumé: er den 18. januar og den 21. juni 2016 forelagt status på arbejdet med Vores

Læs mere

Dagsorden Kernevelfærdsudvalget tirsdag den 28. november Kl. 16:30 i RA - Kantinen Rådhuset Allerslev

Dagsorden Kernevelfærdsudvalget tirsdag den 28. november Kl. 16:30 i RA - Kantinen Rådhuset Allerslev Dagsorden tirsdag den 28. november 2017 Kl. 16:30 i RA - Kantinen Rådhuset Allerslev Indholdsfortegnelse 1. - Godkendelse af dagsorden...1 2. - Orientering - november...2 3. - Oplæg om nye samarbejdsformer

Læs mere

Referat Økonomiudvalget tirsdag den 15. august Kl. 16:00 i Mødelokale 4, Lejrevej 15, 4320, Allerslev

Referat Økonomiudvalget tirsdag den 15. august Kl. 16:00 i Mødelokale 4, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Referat tirsdag den 15. august 2017 Kl. 16:00 i Mødelokale 4, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - Revidering af udbudsmateriale Lejrevej 15 A-G...2

Læs mere

Referat Økonomiudvalget mandag den 27. april 2015. Kl. 7:00 i Mødelokale 1,Lyndby

Referat Økonomiudvalget mandag den 27. april 2015. Kl. 7:00 i Mødelokale 1,Lyndby Referat mandag den 27. april 2015 Kl. 7:00 i Mødelokale 1,Lyndby Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - Lokalaftale på Skoleområdet...2 27-04-2015 Side 1 1. ØU - Godkendelse af

Læs mere

Referat Kernevelfærdsudvalget onsdag den 21. marts 2018

Referat Kernevelfærdsudvalget onsdag den 21. marts 2018 Referat onsdag den 21. marts 2018 Kl. 16:30 i Herthadalen, Slangealleen 1, 4320 Lejre Afbud: Kristina Garth Grüner (Skolebestyrelsen) Mikael Ralf Larsen (F) Indholdsfortegnelse 1. - Godkendelse af dagsorden...1

Læs mere

Referat Økonomiudvalget tirsdag den 24. juni 2014

Referat Økonomiudvalget tirsdag den 24. juni 2014 Referat Økonomiudvalget tirsdag den 24. juni 2014 Kl. 16:15 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - Udbud af kommunalt ejet jord...2 3. Person - ØU -

Læs mere

Referat Udvalget for Teknik & Miljø mandag den 8. januar Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev

Referat Udvalget for Teknik & Miljø mandag den 8. januar Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Referat mandag den 8. januar 2018 Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. TM - Godkendelse af dagsorden...1 2. TM - Orientering - Januar...2 3. TM - Valg af formand...3

Læs mere

Uge 43, 2010 Politikgruppen Forbereder oplæg til Byrådets temamøde. relevante interessenter, som fx Pæd. Råd, Elevråd og Skolebestyrelser.

Uge 43, 2010 Politikgruppen Forbereder oplæg til Byrådets temamøde. relevante interessenter, som fx Pæd. Råd, Elevråd og Skolebestyrelser. Tids og procesplan for Skolepolitik i Middelfart Kommune: (ajourført 24.1.2011). Denne model forudsætter at dele af udarbejdelsen af skolepolitikken udføres sideløbende med skolestrukturen og at den borgerrelaterede

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 14. maj 2014. Kl. 15:30 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 14. maj 2014. Kl. 15:30 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 14. maj 2014 Kl. 15:30 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Kunstgræsbane i Hvalsø - Frigivelse af midler...2 3. KF - Eventuelt...5

Læs mere

Beslutning Økonomiudvalget den : Tiltrådt med den tilføjelse, at der indlægges et ekstraordinært seminar for KB ultimo juni.

Beslutning Økonomiudvalget den : Tiltrådt med den tilføjelse, at der indlægges et ekstraordinært seminar for KB ultimo juni. 15-03-2016 Side 1 ØU - Budgetproces 2017-2020 Sagsnr.: 16/236 Resumé: evaluerede på sit møde i januar 2015 budgetprocessen for 2015-18. På den baggrund har administrationen udarbejdet forslag til principper

Læs mere

Referat Udvalget for Erhverv & Turisme mandag den 11. januar 2016. Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev

Referat Udvalget for Erhverv & Turisme mandag den 11. januar 2016. Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev Referat mandag den 11. januar 2016 Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ET - Godkendelse af dagsorden...1 2. ET - Orienteringssager Januar...2 3. ET - Drøftelse vedr. Turistinformation

Læs mere

Referat Medlemmer Øvrige indkaldte Fraværende

Referat Medlemmer Øvrige indkaldte Fraværende Referat Gentænk borgerinddragelse Gentænk borgerinddragelse Tirsdag den 28. marts 2017 Kl. 12:00 Ebeltoft Vandrerhjem Egedalsvej 5, 8400 Ebeltoft Medlemmer Christian Haubuf (A) Ole Bollesen (A) Per Zeidler

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid og Udvalget for Børn & Ungdom mandag den 6. februar 2017

Referat Udvalget for Kultur & Fritid og Udvalget for Børn & Ungdom mandag den 6. februar 2017 Referat Udvalget for Kultur & Fritid og mandag den 6. februar 2017 Kl. 16:30 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Afbud: Henning Nielsen (V) Tina Mandrup (V) Indholdsfortegnelse 1. BU KF - Godkendelse

Læs mere

Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv

Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv Beslutning: (USS/UBE/KFI) Afrapportering på arbejdsprogrammet Fortsat Fremgang for Furesø, Punkt 2.4: Gode bo-, aktivitets-, beskæftigelses- og fritidstilbud for mennesker med handicap Sagsnr. i ESDH:

Læs mere

Lejre Kommune. ØU - Landsbyudvalg: Vedtagelse af kommissorium. Kommunalbestyrelsen. Resumé: Indstilling: Beslutningskompetence:

Lejre Kommune. ØU - Landsbyudvalg: Vedtagelse af kommissorium. Kommunalbestyrelsen. Resumé: Indstilling: Beslutningskompetence: 28-05-2019 18:00 Side 1 ØU - Landsbyudvalg: Vedtagelse af kommissorium Sagsnr.: 18/12216 Resumé: besluttede i forbindelse med vedtagelsen af styrelsesvedtægten i januar 2018, at der skal nedsættes et ad

Læs mere

Landsbyudvalget Udkast til kommissorium

Landsbyudvalget Udkast til kommissorium Landsbyudvalget Udkast til kommissorium 1. Baggrund Kommunalbestyrelsen besluttede i forbindelse med vedtagelsen af styrelsesvedtægten i januar 2018, at der skal nedsættes et ad hoc udvalg Landsbyudvalget.

Læs mere

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 2. november 2010

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 2. november 2010 Referat tirsdag den 2. november 2010 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Bemærk at tidspunktet for mødet er rykket til kl. 18.00. Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Orientering...2

Læs mere

Referat Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 12. november Kl. 18:00 i Kantine, Lyndby

Referat Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 12. november Kl. 18:00 i Kantine, Lyndby Referat onsdag den 12. november 2014 Kl. 18:00 i Kantine, Lyndby Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Status på handleplan i Center for Social og Familie...2 3. BU - Eventuelt...7

Læs mere

Tillægsreferat. Økonomiudvalget (ØK) Udvalgsmøde ØK Onsdag den 3. oktober 2018 Kl. 12:30 Lokale Kongsgårde, Ebeltoft. Medlemmer.

Tillægsreferat. Økonomiudvalget (ØK) Udvalgsmøde ØK Onsdag den 3. oktober 2018 Kl. 12:30 Lokale Kongsgårde, Ebeltoft. Medlemmer. Tillægsreferat Økonomiudvalget (ØK) Udvalgsmøde ØK Onsdag den 3. oktober 2018 Kl. 12:30 Lokale Kongsgårde, Ebeltoft Medlemmer Ole Bollesen (A) Claus Wistoft (V) Kirstine Bille (F) Michael Stegger Jensen

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320 Lejre Dato: Torsdag den 3. maj 2018 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 20:30 Medlemmer: Fraværende: Anne Lauridsen (Medlem) Torben Olsen (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem)

Læs mere

Referat fra mødet i Udvikling af den politiske struktur. (Indeholder åbne dagsordenspunkter)

Referat fra mødet i Udvikling af den politiske struktur. (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Udvikling af den politiske struktur, 16-03-2015 Referat fra mødet i Udvikling af den politiske struktur (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Mandag den 16. marts 2015 Mødested: Meldahls Rådhus

Læs mere

Referat. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune. Dagsorden: Mandag den 16. november 2015

Referat. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune. Dagsorden: Mandag den 16. november 2015 Referat Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 16. november 2015 kl. 17-19, Handicaprådsmøde Mødelokale 1, Hvalsø Rådhus, Møllebjergvej 4, 4330 Hvalsø. Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø

Læs mere

3. at sagen herefter fremsendes til endelig politisk behandling sammen med de indkomne høringssvar.

3. at sagen herefter fremsendes til endelig politisk behandling sammen med de indkomne høringssvar. Styrelsesvedtægt J.nr.: 17.01.00.A21 Sagsnr.: 14/2086 ANBEFALING: Skoleafdelingen anbefaler: 1. at udkast til en ny styrelsesvedtægt for folkeskoleområdet og SFO i Dragør Kommune sendes i høring i skolebestyrelserne,

Læs mere

Referat Kommunalbestyrelsen torsdag den 5. oktober 2017

Referat Kommunalbestyrelsen torsdag den 5. oktober 2017 Referat torsdag den 5. oktober 2017 Kl. 18:00 i Rådssalen, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Afbud: Christian Plank (F) Erik Falkenberg (O) Lulle Zahle (Løsgænger) Ole Møller (F) Indholdsfortegnelse 1. KB Godkendelse

Læs mere

Fælles APV-indsatser 2016

Fælles APV-indsatser 2016 Fælles APV-indsatser 2016 Lejre Kommune gennemførte den lovpligtige APV undersøgelse af det fysiske og psykiske arbejdsmiljø i oktober og november 2015. Undersøgelsen indeholdt samtidig en opfølgning på

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 7. oktober 2015

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 7. oktober 2015 Referat onsdag den 7. oktober 2015 Kl. 18:00 i Mødelokale 4, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering - Oktober...2 3. KF - Temadrøftelse - Børnekulturhus...4

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 2. december Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 2. december Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Referat mandag den 2. december 2013 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Tidsplan for brugerundersøgelse af borgernes møde med rehabiliteringsteamet...2

Læs mere

Kommissorium og procesoplæg til kulturpolitik:

Kommissorium og procesoplæg til kulturpolitik: Kommissorium og procesoplæg til kulturpolitik: Baggrund: Kultur- og Sundhedsudvalget vedtog d. 6. november 2014 at udarbejde en kulturpolitik for Skanderborg Kommune, som skal erstatte den nuværende Kultur-,

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 9. oktober 2013. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 9. oktober 2013. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 9. oktober 2013 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering 9. oktober 2013...2 3. KF - Temadrøftelse - Danmarks

Læs mere

Høringssvar fra høring vedr. ny politik for frivilligt socialt arbejde

Høringssvar fra høring vedr. ny politik for frivilligt socialt arbejde Høringssvar fra høring vedr. ny politik for frivilligt socialt arbejde Udkast til Solrød Kommunes politik for frivilligt socialt arbejde blev sendt i høring i uge 7 (8. - 17. februar). Udkastet blev sendt

Læs mere

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

De tre eksempler på inddragelse rummer: den helt brede den brede på udvalgte områder den begrænsede

De tre eksempler på inddragelse rummer: den helt brede den brede på udvalgte områder den begrænsede Udkast til tre eksempler pa scenarier for pa overordnet niveau Forudsætning De tre eksempler på mulige scenarier for tager afsæt i udkastet til rammesætning. Det betyder, at er udkastet til rammesætning

Læs mere

Handicappolitik. Lige muligheder for alle

Handicappolitik. Lige muligheder for alle Handicappolitik Lige muligheder for alle Forord Dette er den 3. udgave af Frederikshavn Kommunes Handicappolitik siden kommunesammenlægningen i 2007. Handicappolitikken er blevet til i en fælles indsats,

Læs mere

Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af forløbsplaner

Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af forløbsplaner Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1601025 Dok. nr.: 365099 Dato: 11-05-2017 Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af

Læs mere

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget torsdag den 22. januar 2015. Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget torsdag den 22. januar 2015. Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne Dagsorden torsdag den 22. januar 2015 Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Fokusområde - Aktiviteter for flygtninge i Lejre Kommune...

Læs mere

Dagsorden til møde i Ældre-,Social- og Sundhedsudvalget

Dagsorden til møde i Ældre-,Social- og Sundhedsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Ældre-,Social- og Sundhedsudvalget Mødetidspunkt 30-09-2019 18:05 Mødeafholdelse Råddsalen Indholdsfortegnelse Ældre-,Social- og Sundhedsudvalget 30-09-2019 18:05

Læs mere

Oplæg til procesplan. Senior- og Værdighedspolitik

Oplæg til procesplan. Senior- og Værdighedspolitik Oplæg til procesplan. Værdighedspolitik 2018-2022. Fase 1 Fase 2 Fase 3 Fase 4 Fase 5 Fase 6 Fase 7 Igangsættelse af proces Kvalificering af viden Kick-off Dialogmøde Opsamling og udarbejdelse af udkast

Læs mere

Referat Økonomiudvalget mandag den 26. marts 2012. Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Allerslev

Referat Økonomiudvalget mandag den 26. marts 2012. Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Allerslev Referat mandag den 26. marts 2012 Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - Firkløverskolens fremtidige placering...2 3. ØU - Udlejning og bebyggelse

Læs mere

MILJØ OG GRØN VÆKSTUDVALGET. Tirsdag den 10. januar Klokken: Sted: Regionsgården, Hillerød. Mødelokale: H 5. Møde nr.

MILJØ OG GRØN VÆKSTUDVALGET. Tirsdag den 10. januar Klokken: Sted: Regionsgården, Hillerød. Mødelokale: H 5. Møde nr. DAGSORDEN REGION HOVEDSTADEN MILJØ OG GRØN VÆKSTUDVALGET Tirsdag den 10. januar 2012 Klokken: 17.00 19.00 Sted: Regionsgården, Hillerød Mødelokale: H 5 Møde nr. 1 Medlemmer: Lars Gardhøj Lise Rask Abbas

Læs mere

At sikre at personer med handicap har adgang til idrætsfaciliteter, rekreative områder og turiststeder. FN-konventionen, artikel 30, 5 c

At sikre at personer med handicap har adgang til idrætsfaciliteter, rekreative områder og turiststeder. FN-konventionen, artikel 30, 5 c At sikre at personer med handicap har adgang til idrætsfaciliteter, rekreative områder og turiststeder. FN-konventionen, artikel 30, 5 c ligeværd og lige muligheder - ud fra egne præmisser HANDICAPPOLITIK

Læs mere

Referat Kernevelfærdsudvalget tirsdag den 8. august Kl. 16:30 i RA - Kantinen Rådhuset Allerslev

Referat Kernevelfærdsudvalget tirsdag den 8. august Kl. 16:30 i RA - Kantinen Rådhuset Allerslev Referat Kernevelfærdsudvalget tirsdag den 8. august 2017 Kl. 16:30 i RA - Kantinen Rådhuset Allerslev Indholdsfortegnelse 1. Kernevelfærdsudvalget - Godkendelse af dagsorden...1 2. Kernevelfærdsudvalget

Læs mere

side 1 Åben dagsorden for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åben dagsorden for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åben dagsorden for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 29.10.2007 kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Fraværende: Afbud: Indholdsfortegnelse: 51. Sager og skrivelser til

Læs mere

2. GENERATION TEKNIK & MILJØUDVALGET. INDLEDNING Ved udvalgsformand Flemming Jantzen. Rammer og vision

2. GENERATION TEKNIK & MILJØUDVALGET. INDLEDNING Ved udvalgsformand Flemming Jantzen. Rammer og vision 2. GENERATION TEKNIK & MILJØUDVALGET INDLEDNING Ved udvalgsformand Flemming Jantzen Rammer og vision Der er i Guldborgsund Kommune en stor udfordring med den ændrede demografi. Der bliver færre borgere

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 24. november 2011

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 24. november 2011 Referat torsdag den 24. november 2011 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering... 2 3. FOU - Folkeoplysningspolitik... 3 4. FOU

Læs mere

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget Mødetidspunkt 10-08-2015 17:00 Mødeafholdelse Gentofte Rådhus- Mødelokale D Indholdsfortegnelse Børne- og Skoleudvalget 10-08-2015 17:00 1

Læs mere

Kommissorium for 17, stk. 4 udvalg til udarbejdelse af Allerød Kommunes Miljø-, Energi-, og Naturstrategi.

Kommissorium for 17, stk. 4 udvalg til udarbejdelse af Allerød Kommunes Miljø-, Energi-, og Naturstrategi. Allerød Kommune Natur og Miljø Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Kommissorium for 17, stk. 4 udvalg til udarbejdelse af Allerød Kommunes Miljø-,

Læs mere

Referat. Mandag den 13. november 2017 kl Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune

Referat. Mandag den 13. november 2017 kl Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Referat Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 13. november 2017 kl. 17.00 19.00 Mødelokale 1 (i kælderen) Hvalsø Rådhus, Møllebjergvej 4, 4330 Hvalsø Medlemmer: Lejre Kommune Møllebjergvej 4

Læs mere

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, 13. marts 2017 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra: Flemming Pihl og Tina Mørk.

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, 13. marts 2017 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra: Flemming Pihl og Tina Mørk. Referat Mødelokale 2, Kl. 10:15 Medlemmer Flemming Pihl Marianne Jensen Lilly Meisner Pedersen Birthe Høfler Bodil Nielsen Helmut Madsen Karsten P. Smith Oda Petersen Jens Kierkegaard Bemærkning: Afbud

Læs mere

Referat. Tirsdag den 14. maj kl Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune

Referat. Tirsdag den 14. maj kl Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Referat Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Tirsdag den 14. maj kl. 17.30 19.30 Mødelokale 1 (i kælderen) Hvalsø Rådhus, Møllebjergvej 4, 4330 Hvalsø Medlemmer: Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 22. januar 2015

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 22. januar 2015 Referat torsdag den 22. januar 2015 Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Fokusområde - Aktiviteter for flygtninge i Lejre Kommune...

Læs mere

Spørgsmål vedrørende udbuddet: Profil og kernefortælling for Thorsminde Thyborøn.

Spørgsmål vedrørende udbuddet: Profil og kernefortælling for Thorsminde Thyborøn. Spørgsmål vedrørende udbuddet: Profil og kernefortælling for Thorsminde Thyborøn. Følgende spørgsmål er modtaget d. 30.4.2019 vedrørende udbud på udarbejdelse af profil og Baggrund Spørgsmål: Hvad udspringer

Læs mere

RUP Regional Udviklingsplan. Opsamling. Den indledende fase

RUP Regional Udviklingsplan. Opsamling. Den indledende fase Opsamling Den indledende fase Opsamling Den indledende fase Arbejdet med den regionale udviklingsplan for Region Sjælland er i gang En samlet plan for, hvordan Region Sjælland skal udvikle sig, er ved

Læs mere

Referat Økonomiudvalget torsdag den 9. oktober 2014

Referat Økonomiudvalget torsdag den 9. oktober 2014 Referat torsdag den 9. oktober 2014 Kl. 16:45 i Mødelokale 2, Allerslev Afbud: Carsten Rasmussen (A) Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - Beredskab...2 Lejre Kommune 09-10-2014

Læs mere

NOTAT. Referat fra møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 1. marts 2010 kl. 17. Dagsorden

NOTAT. Referat fra møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 1. marts 2010 kl. 17. Dagsorden NOTAT Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Lone Feddersen Social & Arbejdsmarked D 4646 4720 E esfr@lejre.dk Dato: 1. marts 2010 J.nr.: 10/1594 Referat fra møde

Læs mere

Referat Økonomiudvalget mandag den 14. december 2015

Referat Økonomiudvalget mandag den 14. december 2015 Referat mandag den 14. december 2015 Kl. 16:30 i Mødelokale 5, Allerslev Afbud: Carsten Rasmussen (A) Ole Blickfeldt (O) Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - Driftsøkonomisk

Læs mere

Referat Økonomiudvalget onsdag den 21. december 2011

Referat Økonomiudvalget onsdag den 21. december 2011 Referat onsdag den 21. december 2011 Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Allerslev Afbud: Grethe N. Saabye (C) Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Budgettildelingsmodeller til skoleområdet...2

Læs mere

Handicapråd. Referat. Mødelokale 7, 15. november 2018 Kl. 16:00. Medlemmer

Handicapråd. Referat. Mødelokale 7, 15. november 2018 Kl. 16:00. Medlemmer Referat Mødelokale 7, Kl. 16:00 Medlemmer John Dalsgaard Jensen Inge Lise Pedersen Tina Mørk Ole Gjermandsen Mogens Haugaard Nielsen (N) Philip G. Nielsen Jacob Panton Kristiansen (V) Henning Urban Dam

Læs mere

Helhedsorienteret, koordineret og

Helhedsorienteret, koordineret og Kommissorium for udarbejdelse af integrationspolitik I forlængelse af Social- og Sundhedsudvalgets beslutning om at udarbejde et nyt forslag til en integrationspolitik igangsættes en involverende proces,

Læs mere

Projekt Fremtidens Handicapområde Tættere på borgeren

Projekt Fremtidens Handicapområde Tættere på borgeren Projekt Fremtidens Handicapområde Tættere på borgeren Indhold Tættere på borgeren... 3 Status på anden fase af Fremtidens handicapområde... 3 Hvordan har vi arbejdet med borgerinddragelse... 3 Borgerinddragelsen

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Forslag til procesplan Udbuds- og Indkøbspolitikken 2019

Forslag til procesplan Udbuds- og Indkøbspolitikken 2019 BILAG 1 Forslag til procesplan Udbuds- og Indkøbspolitikken 2019 Model A Punkter jf. Politik- og styringsprocessen Dato/periode Aktivitet 2. Tirsdag d. 8. januar Økonomiudvalget behandler forslag til tids-

Læs mere

Deltagere: Hanne Ringgaard Møller, Pia Dam, Mette Kristensen, Jens Erik Laulund Skotte, Palle Fischer, Bruno Hansen, Morten S.

Deltagere: Hanne Ringgaard Møller, Pia Dam, Mette Kristensen, Jens Erik Laulund Skotte, Palle Fischer, Bruno Hansen, Morten S. Referat Lokaludvalget 's møde Onsdag den 13-03-2019 Kl. 16:00 Munkestræde, Klosterplads 8a Deltagere: Hanne Ringgaard Møller, Pia Dam, Mette Kristensen, Jens Erik Laulund Skotte, Palle Fischer, Bruno Hansen,

Læs mere

Proces mod ny Vision 2025 for velfærd og vækst

Proces mod ny Vision 2025 for velfærd og vækst 0 Fællesforvaltning Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 29. januar 2017 Sagsid Proces mod ny Vision 2025 for velfærd og vækst Notatet er et oplæg til drøftelse af processen mod en ny Vision 2025 for velfærd

Læs mere

Notat. Procesplan vedr. fremtidig boligkapacitet på ældre- og handicapområdet

Notat. Procesplan vedr. fremtidig boligkapacitet på ældre- og handicapområdet SOCIAL OG SUNDHED Dato: 18. januar Tlf. dir.: 4477 2998 E-mail: jko@balk.dk Kontakt: Jakob Søgaard Timmermann Notat Procesplan vedr. fremtidig boligkapacitet på ældre- og handicapområdet Indledning I den

Læs mere

Betydning for flere? ildsjæle drevet udvikling PROJEKT- OG HANDLEPLAN

Betydning for flere? ildsjæle drevet udvikling PROJEKT- OG HANDLEPLAN Betydning for flere? ildsjæle drevet udvikling PROJEKT- OG HANDLEPLAN Visionen og målsætning Når dette projekt er afsluttet har unge og ældre ildsjæles allerede eksisterende aktiviteter og interessesfære

Læs mere

Forslag. til udviklingsarbejde i lokalsamfundene - proces for projekt Udvikling i en hel kommune

Forslag. til udviklingsarbejde i lokalsamfundene - proces for projekt Udvikling i en hel kommune Teknik- og Miljøforvaltningens sekretariat Middelfart Kommune Østergade 21 5580 Nørre Aaby www.middelfart.dk Telefon +45 8888 5500 Direkte +45 8888 4798 Fax +45 8888 5501 Dato: 24. maj 2011 Sagsnr.: 201103042-12

Læs mere

DREJEBOG. for den videre proces med plejeboligplan 2030

DREJEBOG. for den videre proces med plejeboligplan 2030 DREJEBOG for den videre proces med plejeboligplan 2030 Tidspunkt Hvornår? Aktivitet Hvad? 11. april 2018 Gennemgang af eksisterende budget- og normeringsmodel for Formål Hvorfor? Give indblik i Hjørring

Læs mere

DREJEBOG. for den videre proces med plejeboligplan 2030

DREJEBOG. for den videre proces med plejeboligplan 2030 DREJEBOG for den videre proces med plejeboligplan 2030 Tidspunkt Hvornår? Aktivitet Hvad? 11. april 2018 Gennemgang af eksisterende budget- og normeringsmodel for Formål Hvorfor? Give indblik i Hjørring

Læs mere

Udmøntning af den nye integrationspulje

Udmøntning af den nye integrationspulje Stab og Udvikling Dato: 27. september 2016 Tlf. dir.: 4477 6594 E-mail: nins@balk.dk Kontakt: Nina Birthe Sørensen Udmøntning af den nye integrationspulje Kommunalbestyrelsen besluttede på deres møde den

Læs mere

Evaluering af skolestruktur i Helsingør Kommune

Evaluering af skolestruktur i Helsingør Kommune Evaluering af skolestruktur i Helsingør Kommune Udkast til overordnet procesplan November 2014 Baggrund Det er af det forrige Byråd besluttet, at der skal iværksættes en evaluering af Skolestrukturen i

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

Dagsorden til møde i Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Mødetidspunkt 17-12-2018 17:20 Mødeafholdelse Rådssalen Indholdsfortegnelse Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

Læs mere

Seminar for Forretningsudvalget

Seminar for Forretningsudvalget Seminar for Forretningsudvalget TID: Søndag den 24. juni kl. 12.00 til mandag den 25. juni kl. 12.00. MØDESTED: Odense by, First Hotel Grand, Jernbanegade 18, 5000 Odense. Evt. afbud bedes meddelt til

Læs mere

Møde i Sundhedsudvalget Dato: Onsdag den 19. april 2017 kl. 10 til 12. Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, stuen, lokale 125 (Ældrerådets eget lokale).

Møde i Sundhedsudvalget Dato: Onsdag den 19. april 2017 kl. 10 til 12. Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, stuen, lokale 125 (Ældrerådets eget lokale). REFERAT Møde i Sundhedsudvalget Dato: Onsdag den 19. april 2017 kl. 10 til 12. Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, stuen, lokale 125 (Ældrerådets eget lokale). Til stede: Hanne Simonsen (formand), Anne

Læs mere

Dagsorden til møde i Økonomiudvalget

Dagsorden til møde i Økonomiudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Økonomiudvalget Mødetidspunkt 17-06-2019 18:00 Mødeafholdelse Rådssalen Indholdsfortegnelse Økonomiudvalget 17-06-2019 18:00 1 (Åben) Orientering om arbejdet i opgaveudvalget

Læs mere

Udvalget for Erhverv & Turisme REFERAT

Udvalget for Erhverv & Turisme REFERAT REFERAT Sted: Tap & Bar, Ledreborg Allé 28 i Lejre. Dato: Tirsdag den 10. april 2018 Start kl.: 16:30 Slut kl.: 18:30 Medlemmer: Grethe Saabye (C) Julie Hermind (F) Martin Stokholm (A) Flemming Damgaard

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010 Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010 Kl. 16:00 Egholm Slot, Trehøjevej 45, 4070 kr. Hyllinge. Afbud: Connie B. Jensen (A) Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1

Læs mere

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER. Udvalget for værdibaseret styring :00. Regionsgården, mødelokale H6 og H7

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER. Udvalget for værdibaseret styring :00. Regionsgården, mødelokale H6 og H7 DAGSORDEN Udvalget for værdibaseret styring - mødesager Udvalget for værdibaseret styring MØDETIDSPUNKT 07-02-2018 16:00 MØDESTED Regionsgården, mødelokale H6 og H7 MEDLEMMER Karin Friis Bach Özkan Kocak

Læs mere

Dagsorden til møde i Bygnings- og Arkitekturudvalget

Dagsorden til møde i Bygnings- og Arkitekturudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Bygnings- og Arkitekturudvalget Mødetidspunkt 17-12-2018 17:35 Mødeafholdelse Rådssalen Indholdsfortegnelse Bygnings- og Arkitekturudvalget 17-12-2018 17:35 1 (Åben)

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Udviklings- og Strategiudvalget den 11-06-2013, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Udviklings- og Strategiudvalget Dagsorden Under punkt 1 deltager vidensbydirektør Caroline Arends Tirsdag den 11. juni 2013 kl.

Læs mere

Dagsorden til møde i Økonomiudvalget

Dagsorden til møde i Økonomiudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Økonomiudvalget Mødetidspunkt 17-12-2018 17:00 Mødeafholdelse Rådssalen Indholdsfortegnelse Økonomiudvalget 17-12-2018 17:00 1 (Åben) Godkendelse af forslag til kommissorium

Læs mere

Referat Kernevelfærdsudvalget tirsdag den 10. oktober 2017

Referat Kernevelfærdsudvalget tirsdag den 10. oktober 2017 Referat Kernevelfærdsudvalget tirsdag den 10. oktober 2017 Kl. 16:30 i RA - Kantinen Rådhuset Allerslev Afbud: Jan Vedel Heine (I) Lars Holten (LEUF) Line Jacobsen (V) Mikael Ralf Larsen (F) Ole Blickfeldt

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 20. maj 2009

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 20. maj 2009 Referat fra møde i onsdag den 20. maj 2009 Mødet startede kl. 19:00 i Osted/Lejre Skytteforening i klublokalet, Lejrevej 1, 4320 Lejre. Gert Rosenkrantz Fuglsang Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse

Læs mere

Referat Udvalget for Erhverv & Turisme mandag den 17. november 2014

Referat Udvalget for Erhverv & Turisme mandag den 17. november 2014 Referat mandag den 17. november 2014 Kl. 18:30 i Mødelokalet Akvariet, Hvalsø Rådhus Afbud: Birger Prahl (F) Ole Blickfeldt (O) Indholdsfortegnelse 1. ET - Godkendelse af dagsorden...1 2. ET - Godkendelse

Læs mere