Gør som de professionelle, inden du køber bolig. BoligtjekGuiden

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Gør som de professionelle, inden du køber bolig. BoligtjekGuiden"

Transkript

1 Gør som de professionelle, inden du køber bolig BoligtjekGuiden

2 Sådan tjekker du, om drømmeboligen er i orden De fleste har prøvet at blive nærmest forelsket i et hus eller en lejlighed heldigvis. Det er nemlig vigtigt at have hjertet med, når man køber bolig. Men det er lige så vigtigt at kigge drømmeboligen efter i sømmene, inden du lader dig forføre helt. BoligGuiden er et værktøj, der kan hjælpe dig, når du kigger på ny bolig. Guiden hverken uddanner dig til byggesagkyndig eller overflødiggør tilstandsrapport, el-tjek eller energimærkningen, men den giver dig mulighed for at lære nogle af de teknikker og tricks, som de professionelle bruger, når de vurderer en bolig. Det kan spare dig for ubehagelige overraskelser senere og desuden komme dig til nytte, når du skal forhandle med sælger. Sådan bruger du BoligtjekGuiden BoligtjekGuiden giver dig tjeklister til 12 vigtige områder, som det kan betale sig at undersøge nærmere under boligjagten. listerne er overskuelige og nemme at bruge. De fortæller dig blandt andet, hvad du skal holde særligt øje med, hvilke spørgsmål du skal stille, og hvordan du kan teste, om f.eks. soklen er i orden, og om vinduerne holder tæt. Derudover kan du til sidst i guiden læse mere om kravene til din potentielle drømmeboligs energimærkning og tilstandsrapport, så du også på disse områder kan komme lidt på forkant, når du kigger på hus eller lejlighed. God boligjagt!

3 Fugt og svamp Fugt og svamp forringer indeklimaet, ødelægger bygningsmaterialer og kan i yderste konsekvens gøre boligen ubeboelig. specielt skimmelsvamp, som kan være meget sundhedsskadelig. Gulv Gulvkonstruktioner kan blive angrebet af råd og svamp, og reparationerne kan være både dyre og omfattende. Det er derfor vigtigt at undersøge gulvene grundigt. Fugt og svamp Gulv Skjolder og misfarvninger. Tegn på fugt, råd og svampevækst langs panelerne. Lugter huset muggent? Især langs paneler, ved stikkontakter og andre steder, hvor lugt fra væggene kan komme ind i rummet? Husk også at tjekke, om kælder og/eller loft lugter muggent. Er der buler og ujævnheder på trægulve? Er der revner i fuger og fliser? Er der løse fliser? Er gulvet fugtigt? Vægge bag skabe og andre møbler, som er placeret tæt op ad væggen. Om gulvet er stabilt, eller om det giver efter og knirker. At råd- og svampeskader som regel kun er dækket, hvis du har tegnet en svampeskadeforsikring som tillæg til din husforsikring. Derfor er det en god ide at kontakte dit forsikringsselskab og undersøge, hvordan du er dækket. Om der er fodkoldt på grund af træk langs gulvet. Har boligen tidligere haft vandskader? Har boligen tidligere haft problemer med svamp og råd? Er der gulvvarme? Hvad ligger der under eventuelle tæpper og linoleum? Hvordan skal eventuelle trægulv behandles, er trægulvet massivt, og kan det stadig afhøvles? Hvis du finder tegn på fugt og svamp, bør du bestille en professionel rådgiver eller specialist. Løft tæppet og mærk, om tæppet og gulvet er fugtigt.

4 Badeværelse og vådrum Hvis et badeværelse har utætheder i gulv, vægge eller rør, kan der sive vand ud i tilstødende bygningsdele. Det kan nedbryde husets konstruktioner med råd og svamp, og fugten kan medføre skimmelvækst, som skader indeklimaet. Køkken Køkkenet er en af de ting, der oftest bliver skiftet, når man køber bolig. Men derfor er det alligevel vigtigt at undersøge køkkenets installationer og kvalitet på forhånd. Badeværelse og vådrum Køkken Utætheder i fuger, fliser, rør og vinyl. Om alle hårde hvidevarer er funktionsdygtige. Skaller malingen af? Har vinduerne skader og/eller skjolder? Falder gulvet hen mod afløbet? Er der udsugning? Er der misfarvninger på vægge og lofter også i naborum? Slutter vandinstallationerne tæt? Fungerer låger og skuffer uden problemer? Er køkkenbordpladen ujævn? Løse fliser, fuger omkring badekar, hjørnefuger og fuger omkring afløb. Omkring afløb og i hjørner skal der være brugt blød silikonefuge, mens alle andre steder normalt har hårde fuger. Råd omkring vask, afløb og blandingsbatteri. At det ikke er alle ejerskifteforsikringer, der dækker skjulte rør og slitageskader. Eventuelle lugtgener fra mug eller kloak. Hvor gamle er de nuværende installationer, fliser, sanitet osv.? Har der været reparationer eller utætheder og andre former for vandskader? Hvor gamle er køkkenelementerne? Hvilket materiale er køkkenelementerne lavet af? Hør, om det lyder ens, når du forsigtigt slår på fliserne f.eks. med dine knoer. Hvis en flise giver en mere hul lyd end de andre, sidder den sandsynligvis løs. Udsugning og støjniveauet i emhætten.

5 Isolering og opvarmningskilde Boligens isolering og opvarmningskilde har betydning for både indeklima og varmeregning. Det er derfor vigtigt at undersøge, hvor godt huset er isoleret, og hvilken opvarmningskilde huset bruger. El-installationer Hvis du køber en bolig med brandfarlige eller ulovlige el-installationer, er det dig selv, der hænger på udgifterne, når de skal laves om. Mørke aftegninger og striber på lofter og vægge. Det kan være tegn på kuldebroer, hvor bygningen taber varme på grund af dårlig isolering. Misfarvede stikkontakter og uautoriserede installationer. Isolering og opvarmningskilde El-installationer Er væggene kolde og fugtige? Er der træk specielt i gulvhøjde? Er der radiatorer i alle rum? De bør være placeret under vinduer. Fungerer alle installationer? Ejendommens energimærkning, energikilde og varmeforbrug. Defekte og slidte installationer. Om der ifølge lokalplanen eventuelt er tilslutningspligt til gas- eller fjernvarme. Nogle fjernvarmeværker opererer med meget høje faste udgifter, og det kan betyde, at energibesparende tiltag ikke kan betale sig i særlig høj grad. At uautoriserede el-installationer ikke er dækket af en normal ejerskifteforsikring, og at det kræver autorisation at arbejde med de faste el-installationer. Hvor gammelt er huset/bygningen? Hvor gammel er varme installationen? Hvor stort er varmeforbruget? Hvilke isolerings materialer er der anvendt? Er huset tidligere blevet efterisoleret? Hvem har udført varmeinstallationen? Er der lovpligtigt hfi-/hpfi-anlæg? Er alle installationer lovlige? Om vinteren kan du mærke med hånden, om ydervæggene føles rimeligt varme indvendigt. Er du i tvivl, kan du f.eks. få lavet en termografering, der kan vise, hvor huset taber mest varme. Bestil et el-tjek hos en autoriseret el-installatør. Priserne starter fra ca. 500 kr.

6 Kælder Hvis der er kælder til boligen, er det vigtigt at undersøge den grundigt. Den kan nemlig gemme på skader, der skal repareres. Loft og tagrum Loftet er det vigtigste sted at have en god og tidssvarende isolering, og et loftrum er et af de steder, der er mest udsat for råd og svamp. Revner i gulv, vægge og lyskasser. Skjolder på vægge, lofter og gulve. Væltede murpiller i en eventuel krybekælder. Spor efter skadedyr som f.eks. borebiller. Hvis der ligger fin savsmuld under træværket, kan det være spor af træødelæggende skadedyr, og så skal der måske tilkaldes en specialist. Er der råd i træværk? Er væggene fugtige og har saltudslag? Er der ordentlige udluftnings- og ventilationsforhold? Er gulvafløbene defekte? Er der tegn på skadedyr? Lugter der muggent eller jordslået? Kommer der lys ind i loftrummet gennem tagbelægningen? Ligger isoleringen pænt og ensartet på loftet? Er der råd og mørhed i tagkonstruktionen? Er der undertag, som går så langt ud, at vandet løber ned i tagrenden og ikke ned i hulmuren? Kælder Loft og tagrum Hjørner og sammenføjninger, og om der er skader på puds og anden overfladebehandling. Udvendige dræn kan være defekte. Udvendige kældertrappers tilstand. Kondens på undersiden af tagsten eller undertag samt manglende udluftning af tagrum. Er kanaler fra rumventilationen ført korrekt gennem taget. At der kan være risiko for oversvømmelser, hvis der er vandpytter på græsplænen, eller huset ligger tæt på en å eller sø. Tagnedløb skal være tilsluttet brønd. Bøjet tag og manglende stabilitet. Løbesod fra evt. skorsten. Er kælderen tør hele året? Er kælderens fundament støbt eller muret? Et støbt fundament af beton er at foretrække. Er der lagt dræn rundt om huset? Har der tidligere været oversvømmelser fra kloak eller kraftigt regnvejr? Hvordan er taget og gulvet i loftrummet isoleret? Har der tidligere været skader og reparationer? Kig ned i en eventuel drænbrønd/sandfang og se, om der drypper vand fra drænrørstilslutningen, som der normalt skal. Hvis isoleringen er tilgængelig, kan du måle den der bør være min mm.

7 Vinduer Dårligt vedligeholdte vinduer kan medføre råd og svamp, og utætte vinduer har stor betydning for varmeregningen. Det er derfor vigtigt, både af økonomiske og indeklimamæssige årsager, at undersøge vinduerne. Tag Råd, svamp og vandskader kan være ubehagelige følger af et utæt tag. Og samtidig er nyt tag en meget stor investering. Misfarvninger, fugt og svampevækst langs vinduerne. Kondens på vinduer det kan være forårsaget af utætte, defekte eller dårlige vinduer/glas. Punkterede termoruder en lettere hvid misfarvning af ruderne mellem de to lag glas. Løse tagsten eller plader, skorstenens tilstand, buler i taget, skader på nedløbsrør/tagrender eller indvendige skjolder og pletter på loftpuds. Er træværk og maling intakt? Er fugerne intakte? Er der tegn på råd og mørhed i inddækninger, rammer, karme og glaslister især glasbundlister? Ligger tagsten eller tagplader lige? Har tagsten eller tagplader revner eller brud? Om træværk og maling er intakt, og om det trækker fra vinduerne Samlinger og zinkinddækninger omkring skorsten, tagvinduer og skotrender. En skotrende er en afløbsrende for regnvand i et hjørne, hvor to tagflader mødes. Hvilken glastype der er i vinduerne, og hvad glasbundlisterne er udført af aluminium er det mest holdbare. Tagets forventede restlevetid og tagets anbefalede mindste hældning. Vinduer Tag Hvor gamle er vinduesrammerne og ruderne? Er ruderne gamle termoruder eller de bedre energiglas? Hvornår er taget lavet? Er taget tidligere blevet repareret og var der eventuelt nogen følgeskader? Træværket kan testes med en fugtmåler, der kan købes i et byggemarked., om tagstenene sidder godt fast. Det er allerbedst at se tagbelægningen indefra (fra loftsrum eller skunk), hvis det er muligt.

8 Facader og ydervægge Revner og sprækker i facader og ydervægge kan være tegn på problemer i husets konstruktioner, og vand og fugt kan desuden trænge ind i muren, hvilket kan have alvorlige konsekvenser. Fundament og sokkel Soklen er et af de mest udsatte steder på et hus. En revne i soklen kan forvolde stor skade, da fugt fra jorden kan trænge op i huset. Revner i ydermurene. Fugernes tilstand de skal være rimeligt faste og ensartede. Forskudte og beskadigede mursten, herunder frostsprængninger. Misfarvninger, begroning og belægninger. Revner i soklen, begroninger og belægninger eller mørke områder, som kan være tegn på fugtskader. Er der råd- og svampeskader i træværk? Er der huller i murfuger som følge af murbier? Er der løse murstensfuger? Der bør stort set ikke løsne sig hverken sand, grus eller cement, når man kradser i fugen med en træpind. Falder terrænet, så regnvand kan løbe væk fra huset? Er soklens højde mindst 15 cm over terrænet? Hjørner, samlinger og revner i murværk over døre og vinduer. Hjørner, samlinger og tegn på tidligere reparationer på soklen. Om der er lavet ændringer på døre og/eller vinduer. Om der er ventilationsriste i soklen, og om de er over grundniveau Hvordan og hvor ofte skal eventuelle træfacader behandles? Hvilket materiale er der inde bag en eventuelt pudset facade? Er der træ bag pudsen, kan træet rådne. Er der tidligere blevet lavet reparationer på soklen? Træværket kan testes med en fugtmåler. Bank på soklen med dine knoer. Er der områder, hvor pudsen har sluppet underlaget, giver det en mere hul lyd og så skal du være på vagt. Facacer og ydervægge Fundament og sokkel

9 Energimærkning Når et hus skal sælges, skal det energimærkes. Det bliver gjort af en energikonsulent, der vurderer bygningens energitilstand og giver den en karakter på en skala fra A til G, hvor A udtrykker høj energieffektivitet og G lav effektivitet. Energimærkningen giver køberen indtryk af, hvad det vil koste at varme ejendommen op og hvilke muligheder der er for at spare energi. Med mærkningen får man nemlig overblik over rentable energimæssige forbedringer, hvad de koster at gennemføre, og hvor meget man kan spare på el- og varmeregningen. Energiforbedringer kan ofte også forbedre indeklimaet i form af mindre træk og en mindre fodkold bolig. Tilstandsrapport Når du skal købe et hus, får du med stor sandsynlighed en tilstandsrapport sammen med salgsopstillingen. Tilstandsrapporter er mindre almindelige i forbindelse med køb af lejlighed, fordi rapporten i så fald skal omhandle både lejligheden og hele fællesejet, hvilket kan være en stor opgave. Hvad er en tilstandsrapport? Tilstandsrapporten vurderer boligens tilstand i forhold til andre boliger af samme art og alder. Man kan derfor ikke nødvendigvis sammenligne tilstandsrapporter fra vidt forskellige huse. Og en topkarakter behøver ikke nødvendigvis betyde, at der ikke findes andre boliger i bedre stand. Du kan læse mere om energimærkning her: Rapporten er gyldig i seks måneder og danner grundlag for et tilbud om ejerskifteforsikring, og den afdækker samtidig, om der er skader eller tegn på skader i bygningen. Tilstandsrapporten beskriver: bygningens synlige og tilgængelige dele sælgers oplysninger om f.eks. ombygninger og reparationer skader, tegn på mulige skader samt forhold, der giver nærliggende risiko for skader. Det er vigtigt at holde sig for øje, at tilstandsrapporten ikke giver garanti for, at bygningen opfylder alle lovkrav. F.eks. kan den kun beskrive de ulovlige installationer, der er synlige.

10 Hvad indeholder tilstandsrapporten? Ud over sælgers besvarelse af en række spørgsmål indeholder rapporten en byggesagkyndigs beskrivelse af bygningens bestanddele indvendigt og udvendigt (f.eks. fundament, kælder og facader). Den byggesagkyndige benytter sig af følgende koder: Ingen bemærkninger K0 - Kosmetiske skader K1 - Mindre alvorlige skader K2 - Alvorlige skader K2- og K3-skader skal du regne med at udbedre, når du overtager huset, og derfor skal husets pris afspejle, at du overtager det med skaderne. En kritisk skade er ikke nødvendigvis meget dyr at udbedre. Ofte vil den byggesagkyndige anslå en pris for reparationerne, men de er kun vejledende, og derfor bør du selv få en eller flere håndværkere til at give et tilbud. Hvad beskriver tilstandsrapporten ikke? Hårde hvidevarer El- og varmeinstallationer Udendørs svømmebassiner og tilhørende tekniske installationer Markiser og andre installationer, som ikke er en del af bygningen Skjulte fejl og mangler Æstetiske eller arkitektoniske forhold, sædvanligt slid, bygningens almindelige vedligeholdelsesstand, eller om indretningen af boligen er mere eller mindre praktisk. K3 - Kritiske skader UN - Behov for yderliger undersøgelse Ansvar for fejl og mangler Giver sælger dig en tilstandsrapport sammen med et tilbud på en ejerskifteforsikring og et skriftligt tilsagn om at betale halvdelen af forsikringspræmien, overgår ansvaret for fejl og mangler til dig uanset om du tegner forsikringen eller ej. Normalt hæfter sælger for fejl og mangler i 20 år. Boliger købt af dødsboer eller boliger købt på tvangsauktion købes som beset. Det betyder, at du som udgangspunkt ikke kan gøre sælger ansvarlig for eventuelle fejl og mangler. Læg i øvrigt mærke til... Hvis rapporten nævner områder, der ikke har været tilgængelige, skal du være særligt opmærksom. Det kan f.eks. være steder med limet væg til væg-gulvtæppe, så gulvet ikke kan undersøges, eller hvor der hænger reoler på væggen, der blokerer for adgang til skunken. Det kan nemlig have konsekvenser for din ejerskifteforsikring, hvis tilstandsrapporten opfordrer dig til selv at undersøge noget nærmere. Herefter overgår ansvaret til dig, og du er ikke nødvendigvis dækket af ejerskifteforsikringen. Generelt er det en god ide selv at kontakte en byggesagkyndig, der kan vurdere tilstandsrapporten. Du kan læse mere om tilstandsrapporten på Erhvervs- og Byggestyrelsens hjemmeside: Få styr på finansieringen af dine boligforbedringer, før du køber Det er ikke altid nemt at afgøre, hvordan boligforbedringer skal finansieres. Skal du bruge af din egen opsparing eller låne pengene og hvad koster det at låne? Skal lånet være afdragsfrit og skal du vælge et lån med fast eller variabel rente? Kontakt dit lokale pengeinstitut, hvis du vil vide mere om mulighederne for energi forbedringer. Det kan nemlig være en fordel at få et overslag over de forbedringer af dit kommende hjem, som du ønsker at lave. Så kan du tale med din rådgiver om dine muligheder, inden du opretter bolig- og realkreditlån.

11

Gør som de professionelle, inden du køber bolig. BoligtjekGuiden

Gør som de professionelle, inden du køber bolig. BoligtjekGuiden Gør som de professionelle, inden du køber bolig BoligtjekGuiden Sådan tjekker du, om drømmeboligen er i orden De fleste har prøvet at blive nærmest forelsket i et hus eller en lejlighed heldigvis. Det

Læs mere

BYGGETEKNISK GENNEMGANG

BYGGETEKNISK GENNEMGANG Dato:18-07-2019 BYGGETEKNISK GENNEMGANG Rapporten er udarbejdet af Boligeftersyn P/S, Per Henrik Lings Allé 4, 5. sal, 2100 København Ø og omhandler gennemgang af nedenstående ejendom: Sælger: MORSØ KOMMUNE

Læs mere

Orientering til sælger om tilstandsrapport

Orientering til sælger om tilstandsrapport Orientering til sælger om tilstandsrapport Der er indgået aftale med Arkitekthuset Vodskov A/S om udarbejdelse af tilstandsrapport. Formålet med at få udarbejdet en tilstandsrapport er at frigøre sælger

Læs mere

Byggeteknisk rapport for: Grydagervej 4 6600 Vejen

Byggeteknisk rapport for: Grydagervej 4 6600 Vejen Byggeteknisk rapport for: Grydagervej 4 6600 Vejen JN ARKITEKTUR ApS, Rosengade 1, 6600 Vejen, Tlf. 22996703, Mail: lp@jnarkitektur.dk Indholdsfortegnelse OPLYSNINGER OM RAPPORTENS UDFORMNING... 3 KARAKTERSKALA...

Læs mere

Orientering til sælger Tilstandsrapport

Orientering til sælger Tilstandsrapport Orientering til sælger Tilstandsrapport Du har bedt factum2 om at udføre tilstandsrapport på din ejendom. Formålet med at lade en tilstandsrapport udføre er at frigøre dig fra ansvaret for skjulte skader

Læs mere

Sælgeroplysningsskema vedrørende ejendommen beliggende: Sælgers oplysninger om ejendommen

Sælgeroplysningsskema vedrørende ejendommen beliggende: Sælgers oplysninger om ejendommen Sælgeroplysningsskema vedrørende ejendommen beliggende: Adresse: Internt sagsnummer: Postnummer: By: Sælgers oplysninger om ejendommen Sælgers opmærksomhed henledes på, at forkerte oplysninger vil kunne

Læs mere

0.2 Er der eller har der været tvister, retssager eller syns- og skønssager!!! vedrørende fejl og mangler ved ejendommen? Hvis ja, hvilke og hvornår?

0.2 Er der eller har der været tvister, retssager eller syns- og skønssager!!! vedrørende fejl og mangler ved ejendommen? Hvis ja, hvilke og hvornår? 199 1 af 8 Sælgers oplysninger om ejendommen Sælgers opmærksomhed henledes på, at forkerte oplysninger vil kunne være ansvarspådragende. Sælger skal derfor afgive oplysningerne efter bedste overbevisning

Læs mere

Tilstandsvurdering For ejendomme som ikke er omfattet af huseftersynsordningen

Tilstandsvurdering For ejendomme som ikke er omfattet af huseftersynsordningen Tilstandsvurdering for ejendommen Sælger Jenny Marie Jensen Adresse Veddingevej 18 Post nr. By 4550 Asnæs Kommunenr./Ejendomsnr. 306 Matrikel/Ejerlav: 3b/ Vedding By, Fårevejle Dato for gennemgang 21.5.2015

Læs mere

HOLD ØJE MED OG HOLD DIT HUS EN VEJLEDNING TIL BYGNINGSSEJERE SKEMAER TIL BRUG VED EFTERSYN

HOLD ØJE MED OG HOLD DIT HUS EN VEJLEDNING TIL BYGNINGSSEJERE SKEMAER TIL BRUG VED EFTERSYN HOLD ØJE MED OG HOLD DIT HUS EN VEJLEDNING TIL BYGNINGSSEJERE SKEMAER TIL BRUG VED EFTERSYN TAGET 1.1 TAGDÆKNING Er der huller i tagdækning fx på grund af afblæste tagsten eller tagplader eller smuldrer

Læs mere

Adresse: Internt sagsnummer:

Adresse: Internt sagsnummer: Sælgeroplysningsskema vedrørende ejendommen beliggende: Adresse: Internt sagsnummer: Postnummer: By: Sælgers oplysninger om ejendommen Til sælger: Dine svar i spørgeskemaet giver den bygningssagkyndige

Læs mere

TILSTANDSRAPPORT-KLADDE

TILSTANDSRAPPORT-KLADDE Stamoplysninger Adresse: Postnr: BBR-oplysninger BBR-nummer: Martrikel nr.: By: TILSTANDSRAPPORT-KLADDE Besigtigelsesdato: Vejret: Følgende materiale forelå: BBR ejermeddelelse af: Andet: Andre dokumenter

Læs mere

Bygning A (primære bygningsdele):

Bygning A (primære bygningsdele): Adresse: Ludvig Holsteins Alle 47 Post nr. og by: 2750 Ballerup Reference: Kim Hansen Prisindikation på K2 & 3 skader Bygning A (primære bygningsdele): 1. Tagkonstruktion/-belægning/skorsten Bygningsdel:

Læs mere

Estate mæglerne. KvalitetsMærke

Estate mæglerne. KvalitetsMærke Estate mæglerne KvalitetsMærke For ejendommen : Kløvervej 6, Kulhuse, 3630 Jægerspris Indhold i Estate mæglerne KvalitetsMærke 1. Estate mæglerne KvalitetsMærke og den offentlige Tilstandsrapport 2. Konklusion

Læs mere

Driftbygninger Stald, og lade samt havestue er kun gennemgået i lettere omfang. Resterende bygninger ikke er gennemgået.

Driftbygninger Stald, og lade samt havestue er kun gennemgået i lettere omfang. Resterende bygninger ikke er gennemgået. Lis Lange og Preben Erland Hansen Almevej 15 3230 Græsted Tlf. 48 39 24 01 Mail egemose.alme@gmail.com Helsinge, d. 07. august 2017. ALMEVEJ 15, 3230 GRÆSTED Efter anmodning fra Lis og Preben har undertegnede

Læs mere

Eksempel på en tilstandsrapport hvor sælger måtte give et afslag i salgsprisen på grund af en afskrækkende tilstandsrapport.

Eksempel på en tilstandsrapport hvor sælger måtte give et afslag i salgsprisen på grund af en afskrækkende tilstandsrapport. 15. januar 2013 Ejendom 2 Eksempel på en tilstandsrapport hvor sælger måtte give et afslag i salgsprisen på grund af en afskrækkende tilstandsrapport. Boligen er opført i 1968 og er i 1 plan. Boligarealet

Læs mere

BYGGETEKNISK-RAPPORT Skadesregistrering

BYGGETEKNISK-RAPPORT Skadesregistrering Side: 1 af 8 Nebsmøllevej 70 4100 Ringsted BYGGETEKNISK-RAPPORT Skadesregistrering Stuehus Side: 2 af 8 INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Baggrund 3 2. Beskrivelse af bebyggelsen 3 3. Formål 4 4. Bygningsgennemgangen

Læs mere

Efter anmodning fra Torben og Mette har undertegnede besigtiget ovennævnte ejendom. Ejendommen er gennemgået den 11. oktober 2017.

Efter anmodning fra Torben og Mette har undertegnede besigtiget ovennævnte ejendom. Ejendommen er gennemgået den 11. oktober 2017. Torben Nielsen og Mette Dollerup Tlf. 40519531 Mail torben@toloni.com Helsinge, d. 11. oktober 2017. ALMEVEJ 75, 3250 TISVILDELEJE. Efter anmodning fra Torben og Mette har undertegnede besigtiget ovennævnte

Læs mere

Bondehuset. Energirigtig

Bondehuset. Energirigtig Energirigtig renovering Bondehuset Se hvor bondehuset typisk kan renoveres Få bedre komfort og spar penge på varmeregningen hvert år Reducer din udledning af drivhusgasser Få et bedre energimærke og en

Læs mere

Huseftersyn. Tilstandsrapport for ejendommen

Huseftersyn. Tilstandsrapport for ejendommen Tilstandsrapport for ejendommen Adresse Postnr. By Dato - - HE nr. 143 Lb nr. Kommunenr./Ejendomsnr. - - Matr. nr./ejerlav Besøg www.hesyn.dk Folder om huseftersyn Har du behov for yderligere information

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring 7129 Oversigt over klagepunkter: Klagers påstand: 1.Skimmelsvampe på vægge i køkken og gangen, konstateret fugt/vand i hulmur. 2. Opfugtning af murkrone og gavl mod syd. 3.Hjørne

Læs mere

Sælgeroplysningsskema vedrørende ejendommen beliggende: Sælgers oplysninger om ejendommen. Til sælger: Til køber:

Sælgeroplysningsskema vedrørende ejendommen beliggende: Sælgers oplysninger om ejendommen. Til sælger: Til køber: MN)STERE FOR Sælgeroplysningsskema vedrørende ejendommen beliggende: Adresse: Internt sagsnummer: Postnummer: By: Sælgers oplysninger om ejendommen Til sælger: Dine svar i spørgeskemaet giver den bygningssagkyndige

Læs mere

BYGGETEKNISK GENNEMGANG

BYGGETEKNISK GENNEMGANG Dato: 19-07-19 BYGGETEKNISK GENNEMGANG Rapporten er udarbejdet af Boligeftersyn P/S, Per Henrik Lings Allé 4, 5. sal, 2100 København Ø og omhandler gennemgang af nedenstående ejendom: Sælger: Morsø Kommune

Læs mere

EBAS - TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT

EBAS - TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT Bent Ole Laursen 1 EBS - TILLÆG TIL TILSTNDSRPPORT dresse: Kongensbrovej 8 8881 Thorsø Dato: 12-2-2015 Lb nr. Kommunenr./Ejendomsnr: 710-14738 Matr. nr./ejerlav 9e - idt, 8881 Thorsø EBS sagsnr. 49619

Læs mere

Tillæg til tilstandsrapport

Tillæg til tilstandsrapport Tillæg til tilstandsrapport Adresse Dato Tilstandsrapport løbenr. Kommunenr./ Ejendomsnr. HE-konsulent Grønnemose Alle 59, 2860 Søborg 26. august 2015 H-15-02235-0186 159-50742 2235-Olekjølhede Som sælger

Læs mere

BEMÆRKNINGER TIL BYGNINGSGENNEMGANGEN. 1. Er der bygningsdele som er gjort utilgængelige? 2. Er der normalt tilgængelige bygningsdele som ikke har del

BEMÆRKNINGER TIL BYGNINGSGENNEMGANGEN. 1. Er der bygningsdele som er gjort utilgængelige? 2. Er der normalt tilgængelige bygningsdele som ikke har del BEMÆRKNINGER TIL BYGNINGSGENNEMGANGEN Bygn Bygn. 1. Er der bygningsdele som er gjort utilgængelige? del JA: NEJ: Bygn Bygn. 2. Er der normalt tilgængelige bygningsdele som ikke har del JA: NEJ: kunnet

Læs mere

TILSTANDSRAPPORT-KLADDE

TILSTANDSRAPPORT-KLADDE Stamoplysninger Adresse: Postnr: BBR-oplysninger BBR-nummer: Martrikel nr.: By: TILSTANDSRAPPORT-KLADDE Besigtigelsesdato: Vejret: Følgende materiale forelå: BBR ejermeddelelse af: Forsikringspolicenr:

Læs mere

EBAS - TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT

EBAS - TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT Michael Nørnberg Larsen 1 EBS - TILLÆG TIL TILSTNDSRPPORT dresse: Gl Røsnæsvej 37 4400 Kalunborg Dato: 25-5-2015 Lb nr. Kommunenr./Ejendomsnr: 326-24133 Matr. nr./ejerlav 76my KLUNDBORG MRKJORDER EBS sagsnr.

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring 8016 Oversigt over klagepunkter: Klagers påstand: Den bygningssagkyndiges forklaring: 1. Manglende udluftning under krybekælder. 2. Fugtskjolder på indvendige vægge. 3. Borebilleangreb,

Læs mere

Forklaring til sælgeroplysninger. 0Generelle oplysninger

Forklaring til sælgeroplysninger. 0Generelle oplysninger Forklaring til sælgeroplysninger Der gøres opmærksom på, at alle spørgsmål skal besvares, også selv om du finder dem irrelevante for din ejendom - i givet fald bedes du afkrydse i NEJ. Til alle spørgsmål

Læs mere

God energirådgivning - klimaskærmen

God energirådgivning - klimaskærmen God energirådgivning - klimaskærmen Tæt byggeri og indeklima v/ Anne Pia Koch, Teknologisk Institut Byggeri Fugt og Indeklima 1 Fokus på skimmelsvampe Mange forskellige faktorer influerer på indeklimaet

Læs mere

Tilstandsrapport. Engdalsvej Brabrand

Tilstandsrapport. Engdalsvej Brabrand Tilstandsrapport Engdalsvej 71-73 8220 Brabrand Den 20.03.2007 Indhold 1.0 Formål side 3 2.0 Omfang 3 3.0 Vurderingsprincip 4 4.0 Kælder / fundament 5 5.0 Facade / sokkel 5 6.0 Etageadskillelse 8 7.0 Tag

Læs mere

GUIDE HOLD LIV I DIT GAMLE TAG

GUIDE HOLD LIV I DIT GAMLE TAG GUIDE HOLD LIV I DIT GAMLE TAG 2 HOLD LIV I DIT GAMLE TAG BLIV EKSPERT PÅ DIT EGET TAG Det behøver hverken være svært eller tidskrævende at holde liv i dit gamle tag. Til gengæld har et velholdt tag betydning

Læs mere

Solrød Kommune Teknik og Miljø Helle Post Ejby, den Solrød Center Solrød Strand

Solrød Kommune Teknik og Miljø Helle Post Ejby, den Solrød Center Solrød Strand Solrød Kommune Teknik og Miljø Helle Post Ejby, den 11.12.2018 Solrød Center 1 2680 Solrød Strand Vedr.: Østre Strandvej 26 og 28, Solrød Strand Besigtigelsesdato: 6.12.2018 Østre Strandvej 26: Bygningsbeskrivelse:

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring 8092 Oversigt over klagepunkter: Vejret på besigtigelsestidspunktet: 1. Unøjagtig udfyldning af sælgeroplysninger. 2. Fugt i kælder. 3. Skade på trapper. 4. Råd i vinduer og døre samt punkterede ruder.

Læs mere

Kvik-tjek af husets energitilstand

Kvik-tjek af husets energitilstand UDGIVET DECEMBER 2011 Kvik-tjek af husets energitilstand Dette kvik-tjek-skema kan bruges til en hurtig vurdering af, om der er behov for energioptimering af konkrete enfamiliehuse. Du får med skemaet

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 11147

SKØNSERKLÆRING J.nr. 11147 SKØNSERKLÆRING J.nr. 11147 Besigtigelsesdato: Tirsdag den 9. oktober 2012 kl. 13:00 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som

Læs mere

BOTJEK-TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT

BOTJEK-TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT Side 1 af 5 BOTJEK-TILLÆG TIL TILSTNDSRPPORT dresse: Lundemarken 38 4400 Kalundborg Dato: 23.01.2014 Lb nr. H-14-01989-0015 Kommunenr./Ejendomsnr.: 326-22841 Matr. nr./ejerlav 1 DO Ladegården, Kalundborg

Læs mere

Dårlig. Mindre god. Normal. Meget god. Dårlig. Mindre god. Normal. Meget god. Dårlig. Mindre god. Normal. Meget god

Dårlig. Mindre god. Normal. Meget god. Dårlig. Mindre god. Normal. Meget god. Dårlig. Mindre god. Normal. Meget god 1.0.1 Tagrygning. Tagrygningen fremstår i en god stand. Der anbefales at tagrygningen gennemgås hvert tredje år for utætheder. 1.0.1 Dog er der flere steder at fastgøringsskuerne IKKE er ordentligt skruet

Læs mere

Energi- & Ingeniørgruppen A/S

Energi- & Ingeniørgruppen A/S TILSTNDSRPPORT 1 Energi- & Ingeniørgruppen /S dresse : Frydenhøjparken 32 2650 Hvidovre TILLÆG TIL TILSTNDSRPPORT Dato : 2010-03-04 Lb nr. Kommunenr./Ejendomsnr : 16796506 Matr. nr./ejerla 18FT / vedøre

Læs mere

EBAS - TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT

EBAS - TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT Kim Hoffmeister 1 EBS - TILLÆG TIL TILSTNDSRPPORT dresse: Lindevangsvej 9 2950 Vedbæk Dato: 14-10-2015 Lb nr. Kommunenr./Ejendomsnr: 230-4315 Matr. nr./ejerlav 2af, Trørød By, Vedbæk EBS sagsnr. 60867

Læs mere

EBAS - TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT

EBAS - TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT Bjarne Jensen 1 EBS - TILLÆG TIL TILSTNDSRPPORT dresse: Themstrupvej 49 4690 Haslev Dato: 15-6-2015 Lb nr. Kommunenr./Ejendomsnr: 320-3068 Matr. nr./ejerlav 11fh Haslev By, Haslev EBS sagsnr. 55424 Rådgiver:

Læs mere

Energi- & Ingeniørgruppen A/S

Energi- & Ingeniørgruppen A/S TILSTNDSRPPORT 1 Energi- & Ingeniørgruppen /S dresse : llingvej 62 2650 Hvidovre TILLÆG TIL TILSTNDSRPPORT Dato : 2009-09-25 Lb nr. Kommunenr./Ejendomsnr : 1671742 Matr. nr./ejerla 10 DL / Hvidovre By,

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring 7227 Oversigt over klagepunkter 1. 2. 3. Vandindtrængen ved skotrende mod øst Utætheder i tagbelægningen Utætte tagrender og tagnedløb Vejret på besigtigelsestidspunktet Regnbyger

Læs mere

Tillæg til tilstandsrapport

Tillæg til tilstandsrapport Tillæg til tilstandsrapport Adresse Dato Tilstandsrapport løbenr. Kommunenr./ Ejendomsnr. HE-konsulent Bolbrovej 63, 4700 Næstved 19. maj 2015 H-15-02034-0161 370-011833 Benny Lillelund Som sælger eller

Læs mere

Der gøres opmærksom på, at sælgeroplysningsskemaet er ændret pr xx.xx.xxxx.

Der gøres opmærksom på, at sælgeroplysningsskemaet er ændret pr xx.xx.xxxx. Der gøres opmærksom på, at sælgeroplysningsskemaet er ændret pr xx.xx.xxxx. Side 1 af 18 Sælgeroplysningsskema vedrørende ejendommen beliggende: Adresse: Internt sagsnummer: Postnummer: By: Sælgers oplysninger

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring 1 7059 Oversigt over klagepunkter: Klagers påstand: 1. Pletter på indervæg mod garage i sydøstligt værelse. 2. Tagnedløb delvist ureglementeret udført. 3. Kun 3 tagnedløb i forhold til tagfladen. 4. Muret

Læs mere

EBAS - TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT

EBAS - TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT nders Dahl Mogensen 1 EBS - TILLÆG TIL TILSTNDSRPPORT dresse: Havrevej 3 2765 Smørum Dato: 16-9-2015 Lb nr. Kommunenr./Ejendomsnr: 240-733 Matr. nr./ejerlav 4fæ, SMØRUMNEDRE BY, SMØRUM EBS sagsnr. 59621

Læs mere

Max Nielsen Opkærsvej 5 8381 Tilst. Byggeteknisk rapport, sagsnummer 148990

Max Nielsen Opkærsvej 5 8381 Tilst. Byggeteknisk rapport, sagsnummer 148990 Max Nielsen Opkærsvej 5 8381 Tilst Byggeteknisk rapport, sagsnummer 148990 Der er udarbejdet byggeteknisk rapport på ejendommen Opkærsvej 5, 8381 Tilst. Der er tale om et stuehus til en landbrugsejendom

Læs mere

Væk med skimmelsvamp. sådan gør du. Sådan gør du. Tegn på skimmelsvamp: Tag kampen op: HUSK! Du bør lufte grundigt ud 3 x 15 minutter dagligt.

Væk med skimmelsvamp. sådan gør du. Sådan gør du. Tegn på skimmelsvamp: Tag kampen op: HUSK! Du bør lufte grundigt ud 3 x 15 minutter dagligt. Sådan gør du Tegn på skimmelsvamp: Væk med skimmelsvamp - når skimmelsvamp er væk sådan gør du Når skimmelsvamp er fjernet, er det vigtigt at støvsuge og afvaske grundigt, så du fjerner alt støv og skidt,

Læs mere

EBAS - TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT

EBAS - TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT Bjarne Lundgaard 1 EBAS - TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT Adresse: Møllevangen 119 8450 Hammel Dato: 31-8-2015 Lb nr. Kommunenr./Ejendomsnr: 710-6358 Matr. nr./ejerlav 7o Hammel By, Hammel. EBAS sagsnr. 59044

Læs mere

AB RYESGADE/HEDEMANNSGADE

AB RYESGADE/HEDEMANNSGADE AB RYESGADE/HEDEMANNSGADE INFORMATIONSMØDE OM I BYGNINGER MANDAG DEN 16. JANUAR 2012 JANUAR 2012 FORMÅL Formålet med dette informationsmøde er: at I får mere information om forekomsten af svampe i bygninger

Læs mere

Tillæg til tilstandsrapport

Tillæg til tilstandsrapport Tillæg til tilstandsrapport Adresse Dato Tilstandsrapport løbenr. Kommunenr./ Ejendomsnr. HE-konsulent Mågevej 16, 4700 Næstved 19. januar 2015 H-15-02034-0007 370-018082 Benny Lillelund Som sælger eller

Læs mere

Energirigtig. 60-70 er huset

Energirigtig. 60-70 er huset Energirigtig renovering 60-70 er huset Se hvor 60-70 er huset typisk kan renoveres Få bedre komfort og spar penge hvert år på varmeregningen Reducer din udledning af drivhusgasser Få et bedre energimærke

Læs mere

Bygning A (primære bygningsdele):

Bygning A (primære bygningsdele): Adresse: Høstbuen 17 Post nr. og by: 2750 Ballerup Reference: Laust Hällberg Prisindikation på K2 & 3 skader Bygning A (primære bygningsdele): 1. Tagkonstruktion/-belægning/skorsten Bygningsdel: 1.1 Tagbelægning/rygning

Læs mere

Ellens Cabaret, Langelinie 48, Stege

Ellens Cabaret, Langelinie 48, Stege Ellens Cabaret, Langelinie 48, Stege TILSTANDSVURDERING af 15. juli 2014 Steen Knudsen Rådgivende ingeniør Ledreborg Alle 12 4320 Lejre TLF 40 55 33 42 1 Sammenfatning Hotel/ restaurant Skydevænget Langelinie

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring Oversigt over klagepunkter: Bygning A: 1. Manglende tilstrækkelig ventilation i tagrum og langs skråvægge og i skunkrum. 2. Taghældning over bryggers og badeværelse er mindre end

Læs mere

Bygning A (primære bygningsdele):

Bygning A (primære bygningsdele): Adresse: Roasvej 40 Post nr. og by: 2750 Ballerup Reference: Henrik Møgelgaard Prisindikation på K2 & 3 skader Bygning A (primære bygningsdele): 1. Tagkonstruktion/-belægning/skorsten Bygningsdel: 1.1

Læs mere

A/S TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT

A/S TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT 1 NRGi Rådgivning /S TILLÆG TIL TILSTNDSRPPORT dresse : Hædersdalvej 64 2650 Hvidovre Dato : 2010-08-27 Lb nr. Kommunenr./Ejendomsnr : 16736899 Matr. nr./ejerlav 4DF / Hvidovre By, Hvidovre NRGi sagsnr.

Læs mere

Ørbækgårds allé område 6. Udgave af 23-05-2005 Oplæg til tjekliste omkring mulige fejl i boligen

Ørbækgårds allé område 6. Udgave af 23-05-2005 Oplæg til tjekliste omkring mulige fejl i boligen Nærværende liste er alene at betragte som vejledning omkring punkter til kontrol af hver enkelt bolig. Der vil selvfølgelig være variationer grundet det individuelle tilvalg til hver bolig, som gør at

Læs mere

Adresse: Internt sagsnummer:

Adresse: Internt sagsnummer: Sælgeroplysningsskema for ejendommen på: Adresse: Internt sagsnummer: Postnummer: By: Sælgers oplysninger om ejendommen Til sælger: Dine svar giver den bygningssagkyndige det bedst mulige grundlag for

Læs mere

Energirigtig renovering Erfaringer og anbefalinger fra Energilandsby Flakkebjerg og EnergiØ Omø

Energirigtig renovering Erfaringer og anbefalinger fra Energilandsby Flakkebjerg og EnergiØ Omø Teknik og Miljø 2012 Energirigtig renovering Erfaringer og anbefalinger fra Energilandsby Flakkebjerg og EnergiØ Omø Energilandsbyprojektet Energilandsbyprojektet er et samarbejde mellem Slagelse Kommune,

Læs mere

TJEKLISTE AF HUSETS ENERGITILSTAND

TJEKLISTE AF HUSETS ENERGITILSTAND TJEKLISTE AF HUSETS ENERGITILSTAND Dette kvik-tjek-skema kan bruges til en hurtig vurdering af, om der er behov for energioptimering af konkrete enfamiliehuse. Du får med skemaet en række tommelfingerregler

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Præstevænget 115 Postnr./by: 7280 Sønder Felding BBR-nr.: 657-910590 Energikonsulent: Gunner Lund Sørensen Programversion: EK-Pro, Be06 version

Læs mere

EBAS - TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT

EBAS - TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT Bo Halm ndersen 1 EBS - TILLÆG TIL TILSTNDSRPPORT dresse: Norgesmindevej 27 2900 Hellerup Dato: 17-11-2015 Lb nr. Kommunenr./Ejendomsnr: 101-399176 Matr. nr./ejerlav 4199 - UDENBYS KLÆDEBO KVRTER, KØBENHVN

Læs mere

Der har været punkterede termoruder i vinduer ved køkken. Termoruderne er skiftet af glarmester. 2. Punkterede vinduer i køkken

Der har været punkterede termoruder i vinduer ved køkken. Termoruderne er skiftet af glarmester. 2. Punkterede vinduer i køkken 7263 Oversigt over klagepunkter: 1. Punkterede vinduer i soveværelse i tagetage 2. Punkterede vinduer i køkken 3. Rådangreb i vinduer i soveværelse i tagetage 4. Rådangreb i vinduer i badeværelse i tagetage

Læs mere

RIGENSTRUP EKSEMPEL PÅ BYGGETEKNISK GENNEMGANG. Bygningssagkyndig. Udført af: Bygningsgennemgang. Flemming Rigenstrup Bygningsingeniør

RIGENSTRUP EKSEMPEL PÅ BYGGETEKNISK GENNEMGANG. Bygningssagkyndig. Udført af: Bygningsgennemgang. Flemming Rigenstrup Bygningsingeniør EKSEMPEL PÅ BYGGETEKNISK GENNEMGANG Udført af: Flemming Rigenstrup Bygningsingeniør Bygningsgennemgang Besigtigelse d. 07. oktober 2014 RIGENSTRUP Låsbygade 83 6000 Kolding 2020 9862 www.rigenstrup.dk

Læs mere

BYGNINGSGENNEMGANG. A/B Lindbjergparken 107-420. 6200 Aabenraa. Udført marts 2015

BYGNINGSGENNEMGANG. A/B Lindbjergparken 107-420. 6200 Aabenraa. Udført marts 2015 BYGNINGSGENNEMGANG A/B Lindbjergparken 107-420 6200 Aabenraa Udført marts 2015 Kunde Andelsboligforening Lindbjergparken II 61-99 v. fmd. Axel Plougsbæk Lindbjergparken 79 6200 Aabenraa Ejendom A/B Lindbjergparken

Læs mere

EBAS - TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT

EBAS - TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT runo Seneka 1 ES - TILLÆG TIL TILSTNDSRPPORT dresse: Munkeskovvej 3-4690 Dato: 30-9-2015 Lb nr. Kommunenr./Ejendomsnr: 320-1749 Matr. nr./ejerlav Årløse Y, Terslev matr. nr 9d, 9h, 9f ES sagsnr. 60350

Læs mere

EBAS - TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT

EBAS - TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT Bo Halm ndersen 1 EBS - TILLÆG TIL TILSTNDSRPPORT dresse: Erantisvænget 6 3630 Jægerspris Dato: 1-6-2016 Lb nr. Kommunenr./Ejendomsnr: 250-13652 Matr. nr./ejerlav 7bæ, Nedre Dråby By, Dråby EBS sagsnr.

Læs mere

A/B Lyksborg Svanevej 25 27, Falkevej 11, København TILSTANDSRAPORT

A/B Lyksborg Svanevej 25 27, Falkevej 11, København TILSTANDSRAPORT A/B Lyksborg Svanevej 25 27, Falkevej 11, København TILSTANDSRAPORT September 2015 Birger Lund ApS Garderhøjvej 5 2820 Gentofte telefon 36 70 28 29 E-mail: blu@birgerlund.dk Indhold Stamdata 3 Eftersynsrapport

Læs mere

Byggeteknisk tilstandsrapport

Byggeteknisk tilstandsrapport For ejendommen Klintegården Lundebjergvej 80, 3600 Frederikssund Frederikssund Kommune Dato: 19. maj 2014 Indhold: Vigtige oplysninger om huseftersynet Data for ejendommen Resumé af huseftersynet Registrering

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 14024

SKØNSERKLÆRING J.nr. 14024 SKØNSERKLÆRING J.nr. 14024 Besigtigelsesdato: Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede / B.B.) Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

Der gøres opmærksom på, at sælgeroplysningsskemaet er ændret pr xx.xx.xxxx.

Der gøres opmærksom på, at sælgeroplysningsskemaet er ændret pr xx.xx.xxxx. Der gøres opmærksom på, at sælgeroplysningsskemaet er ændret pr xx.xx.xxxx. Forsikring & Pensions konkrete forslag til ændringer af eller udformning af teksten er skrevet med rødt i nedenstående. Side

Læs mere

EBAS - TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT

EBAS - TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT Kim Hoffmeister 1 EBS - TILLÆG TIL TILSTNDSRPPORT dresse: Brydehusvej 9 2750 Ballerup Dato: 28-7-2015 Lb nr. Kommunenr./Ejendomsnr: 151-5845 Matr. nr./ejerlav 8dr, Ballerup By, Ballerup EBS sagsnr. 57610

Læs mere

BedreBolig-plan. BOLIGEJER Familien Espersen Ved Grænsen 70 2000 Frederiksberg. BEDREBOLIG-RÅDGIVER Thomas Jensen Påskeliljevej 5 4681 Herfølge

BedreBolig-plan. BOLIGEJER Familien Espersen Ved Grænsen 70 2000 Frederiksberg. BEDREBOLIG-RÅDGIVER Thomas Jensen Påskeliljevej 5 4681 Herfølge Rapportnr.: XXXXX Firmanr.: XXXXXX Dato: 00. måned 2014 BedreBolig-plan BEDREBOLIG-RÅDGIVER Thomas Jensen Påskeliljevej 5 4681 Herfølge 56 78 12 34 info@thomasjensen.dk CVR: 12345678 BOLIGEJER Familien

Læs mere

E/F Gammel Ladegaard

E/F Gammel Ladegaard E/F Gammel Ladegaard Åboulevarden 7 13, 1635 København V Julius Thomsens Gade 16 22, 1632 København V Herman Triers Plads 2 6, 1631 København V Kleinsgade 2, 1633 København V Tilstandsrapport Tag Marts

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring 8013 Oversigt over klagepunkter: Klagers påstand: 1. Vandindtrængning gennem tagvindue 2. Manglende oplysninger om kendte ulovlige elinstallationer, idet der kommer gnister ud fra stikkontakter og installationer.

Læs mere

TILSTANDSVURDERING. JA-Byggerådgivning. Generelt: Sælger har boet i huset i ca.2 är. Antal etager: Til stede var: Bolig areal: Ejer/sælger: Emne:

TILSTANDSVURDERING. JA-Byggerådgivning. Generelt: Sælger har boet i huset i ca.2 är. Antal etager: Til stede var: Bolig areal: Ejer/sælger: Emne: JA-Byggerådgivning TILSTANDSVURDERING Emne: Opførelsesår: Bebygget areal: Bolig areal: Antal etager: Beliggenhed: Ejer/sælger: Besigtigelse: Til stede var: Stuehus til landbrugsej endom t974. 161m2. 16I

Læs mere

EBAS - TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT

EBAS - TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT Bjarne Bilskov Jespersen 1 EBAS - TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT Adresse: Kirkegade 3 8881 Thorsø Dato: 28-7-2015 Lb nr. Kommunenr./Ejendomsnr: 710-14607 Matr. nr./ejerlav 8g, Thorsø By, Thorsø EBAS sagsnr.

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring SKØNSERKLÆRING J.nr. 9087 Skønsmandens erklæring Oversigt over klagepunkter: Klagers påstand: 1. Køkken, sætninger i gulve, store fuger over køkkenbord i vægfliser, sætninger i gulve i bryggers. 2. Sætninger

Læs mere

Fugtteknikeren hvad kan han egentlig hjælpe dig med

Fugtteknikeren hvad kan han egentlig hjælpe dig med Det bliver hurtigt meget indforstået når man aftaler at sende en fugttekniker ud til en kunde, så forventningsafstemning er yderst vigtigt, særligt når vi har med private kunder at gøre og kunder der ikke

Læs mere

Bygningsrapport. Houtvedvej 23, 9500 Hobro

Bygningsrapport. Houtvedvej 23, 9500 Hobro Bygningsrapport Houtvedvej 23, 9500 Hobro Bygningsrapport for ejendommen: Houtvedvej 23, 9500 Hobro Sælger: John Ruddy Lassen dresse: Houtvedvej 23 Post nr. og by: 9500 Hobro Rapportdato: 20.06.2015 Sag

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. Besigtigelse den: 6. juli 2012 kl. 10.00. Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager)

SKØNSERKLÆRING. Besigtigelse den: 6. juli 2012 kl. 10.00. Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager) SKØNSERKLÆRING Besigtigelse den: 6. juli 2012 kl. 10.00 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager) Klagers advokat: (I det følgende betegnet som klagers advokat) Beskikket bygningskyndig:

Læs mere

TJEK BOLIGEN - EN GUIDE TIL EFTERSYN AF DIN BOLIG

TJEK BOLIGEN - EN GUIDE TIL EFTERSYN AF DIN BOLIG TJEK BOLIGEN - EN GUIDE TIL EFTERSYN AF DIN BOLIG Indhold Vi gør det enkelt at vedligeholde din bolig... side 03 Fundament og sokkel... side 04 Udvendige mure... side 05 Tag... side 06 Vinduer og døre...

Læs mere

BESKRIVELSE BYGNING 4 København d. 12. marts 2015 Vedrørende: Jægersborg Kaserne Generel beskrivelse af byggearbejder i Bygning 4 Tag/Spidsloft: Tagbelægningen er eksisterende vingeteglsten som eftergås.

Læs mere

Marts 2010. Forstå dit energimærke. Inspiration til energibesparelser, Hvem er vi? Bornholm: 2 medarbejdere Kontor i Gudhjem Mølle

Marts 2010. Forstå dit energimærke. Inspiration til energibesparelser, Hvem er vi? Bornholm: 2 medarbejdere Kontor i Gudhjem Mølle Hvem er vi? Bornholm: 2 medarbejdere Kontor i Gudhjem Mølle Jl Sparepotentiale for enfamiliehuse Gennemsnit af energimærker Der spares 31,4 % af det samlede varmebehov Der skal investeres 65.000 kr./hus.

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 17001 Besigtigelse den: 6. september 2017 kl. 10.00 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede) Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring 8102 Oversigt over klagepunkter: Klagers påstand: 1. Ulovlige og uautoriserede el-installationer. 2. Ulovlige og uautoriserede vvs-installationer. 3. Defekt faldstamme (revnet og

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 5 for følgende ejendom: Adresse: Præstevej 35 Postnr./by: 3200 Helsinge BBR-nr.: 270-023803 nr.: 100127609 Energikonsulent: Anders Dahl Mogensen Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma:

Læs mere

Hvis du ikke umiddelbart selv kan finde årsagen til misfarvninger,

Hvis du ikke umiddelbart selv kan finde årsagen til misfarvninger, Tjekliste KLIMASKÆRM Tag og tagrum 1/6 Hvor ofte skal tjekkes? Jo ældre jo oftere, men i hvert fald årligt Uudnyttet tagrum uden undertag med isolering i/på den vandrette etageadskillelse Er der misfarvninger

Læs mere

Haslev Svømmehal. Bygningsgennemgang. Udført D Af: Laurits Lykke Jensen

Haslev Svømmehal. Bygningsgennemgang. Udført D Af: Laurits Lykke Jensen Haslev Svømmehal Bygningsgennemgang Udført D. 28-9-2016 Af: Laurits Lykke Jensen Haslev svømmehal Svømmehal: Tagkonstruktion: Tagbelægning (Metaltag).. Udvendigt træværk: K2: Stern og underbeklædning stedvis

Læs mere

Undgå at fugt og skimmelsvampe skader ejendommen

Undgå at fugt og skimmelsvampe skader ejendommen Til ejendomsinspektører og andre med ansvar for vedligeholdelse af ejendomme Undgå at fugt og skimmelsvampe skader ejendommen Hold taget tæt Rens tagrender, nedløbsrør og tagbrønde Reparér fuger og revner

Læs mere

Bygningsregistrering - Tilstand

Bygningsregistrering - Tilstand Bygningsregistrering - Tilstand E-NR. Ejendom 1028 Knabergården - Knabergården 1-5 - 9620 Aalestrup Nr. Bygningsdel Tilstand Genopretning Genopretning Genopretning Genopretning år 0-2 år 3-5 år 6-10 år

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 14064

SKØNSERKLÆRING J.nr. 14064 SKØNSERKLÆRING J.nr. 14064 Besigtigelsesdato: Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede / B.B.) Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

Tillæg til tilstandsrapport

Tillæg til tilstandsrapport Tillæg til tilstandsrapport Adresse Dato Tilstandsrapport løbenr. Kommunenr./ Ejendomsnr. HE- konsulent Jacob Bulls Alle 120, 2860 Søborg 01-12- 2014 H- 14-02517- 0329 159-62988 Morten Aagesen Som sælger

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring 7204 Oversigt over klagepunkter: Klagers påstand: 1. Punkterede termoruder. 2. Revnede klinker på fortrappe. 3. Gulvafløb i kælder. 4. Revnede fliser i bruseområde. 5. Intet afløb

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 11037

SKØNSERKLÆRING J.nr. 11037 SKØNSERKLÆRING J.nr. 11037 Besigtigelsesdato: Tirsdag den 2. august 2011. Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede

Læs mere

(Bolig 26) 11.11.2014

(Bolig 26) 11.11.2014 Plan, Kælder Mål 1:100 11.11.2014 Plan, Stueetage Mål 1:100 22.10.2014 Plan, 1. Sal Mål 1:100 11.11.2014 Tværsnit, Princip Mål 1:100 11.11.2014 Facade mod nord Mål 1:200 11.11.2014 Facade mod syd Mål 1:200

Læs mere

Efterisolering af hulrum i etageadskillelser

Efterisolering af hulrum i etageadskillelser Energiløsning store bygninger Efterisolering af hulrum i etageadskillelser UDGIVET DECEMBER 2012 - REVIDERET DECEMBER 2014 For etageejendomme opført i perioden ca. 1850 1920 er etageadskillelser typisk

Læs mere

Orientering til sælger Tilstandsrapport

Orientering til sælger Tilstandsrapport Orientering til sælger Tilstandsrapport Du har bedt factum2 om at udføre tilstandsrapport på din ejendom. Formålet med at lade en tilstandsrapport udføre er at frigøre dig fra ansvaret for skjulte skader

Læs mere