RAR Sydjylland Sagsudvalget Sydjylland

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "RAR Sydjylland Sagsudvalget Sydjylland"

Transkript

1 Til medlemmerne af Sagsudvalget Til suppleanterne til orientering Den 4. august 2016 Dagsorden til møde i Sagsudvalget torsdag den 11. august 2016 kl Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding 1. Godkendelse af referater, møde den 12. maj og skriftlig høring den 26. maj Henvendelse fra GLS-A 3. Samfundstjeneste 1. S/I Søndermarken Varde 2. Esbjerg Forberedende Erhvervsskole 4. KLV-lister 1. KLV-lister 1. kvt Drøftelse af KLV-listerne fremadrettet 5. Statistik for opholdstilladelser 6. Eventuelt Med venlig hilsen Gitte Bak Specialkonsulent Sekretariatet, Arbejdsmarkedskontor Syd, Dannebrogsgade 3, 2., 5000 Odense C, tlf , amksyd@star.dk

2 Mødet i Sagsudvalget den 11. august 2016 Pkt. 1: Godkendelse af referater, møde den 12. maj og skriftlig høring den 26. maj 2016 Ændret referat fra møde den 12. maj 2016 og referatet fra skriftlig høring den 26. maj 2016 er lagt på Sagsudvalgets interne hjemmeside til Sagsudvalgets godkendelse.

3 Mødet i Sagsudvalget den 11. august 2016 Pkt. 2: Henvendelse fra GLS-A Anledning Direktør Jens Poulsen, GLS-A, har den 9. maj 2016 henvendt sig vedrørende løn- og ansættelsesvilkår for fodermestre og driftsledere i landbruget. EBM/uch Sekretariatet indstiller, at Sagsudvalget drøfter henvendelsen og beslutter et svar til Jens Poulsen, GLS-A. Brevet fra GLS-A er foranlediget af, at GLS-A har erfaret, at praksis for vurderingen af lønog ansættelsesvilkår for fodermestre og driftsledere er noget forskellig mellem de regionale råd. I GLS-A s brev gives derfor information om løn- og ansættelsesvilkår for medarbejdere inden for landbrugsområdet gældende i jordbrugsoverenskomsten mellem GLS- A og 3F. GLS-A vurderer, at lønniveauet for fodermestre generelt kan være en smule højere end de overenskomstmæssige normallønssatser, men fastsættes med udgangspunkt heri. GLS-A anmoder om, at oplysningerne i brevet tages med i betragtning, når løn- og ansættelsesvilkår for fodermestre skal vurderes. GLS-A tilbyder desuden at uddybe oplysningerne om Jordbrugsoverenskomstens lønvilkår og står gerne til rådighed for en partshøring i konkrete sager. Materiale til punktet Brev af 9. maj 2016 fra direktør Jens Poulsen, GLS-A, samt udkast til besvarelse af henvendelsen.

4 Mødet den 11. august 2016 Pkt. 3.1: Samfundstjeneste S/I Søndermarken Behandling Beslutning GKB/uch Arbejdsstedet S/I Søndermarken, Plantagevej 2, 6800 Varde, er en selvejende, integreret børnehave/vuggestue (daginstitution) med kommunalt driftstilskud. Institutionen er åben dagligt mellem kl Der er i alt 20 ansatte. Medarbejderne har følgende bemærkninger: Som medarbejder er det vores holdning, at vi også har et samfundsmæssigt ansvar for at hjælpe, hvad enten det er i forhold til uddannelse eller samfundstjeneste. Er der tale om en pædofildom, er det ikke en mulighed. Der vil fremadrettet blive anvendt frivillig arbejdskraft i institutionen. Arbejdsområdet for samfundstjenesten er: forefaldende arbejde, så som oprydning efter måltider, klargøring af deres busbørnehave samt diverse aktiviteter. Medarbejdererklæring: Sekretariatet har modtaget medarbejdererklæring der er valgt tillidsrepræsentant på virksomheden. Lovgrundlag Justitsministeriets tilsynsbekendtgørelse Tilsynsmyndigheden (Kriminalforsorgen) indgår aftale med et arbejdssted om afvikling af samfundstjeneste. Tilsynsmyndigheden indgår endvidere aftale med arbejdsstedet og klienten om afviklingstider for samfundstjenesten. Vejledning til tilsynsbekendtgørelsen Arbejdsstederne og eventuelle tillidsrepræsentanter på stedet skal have accepteret, at der beskæftiges personer med vilkår om samfundstjeneste, og denne accept skal fremgå af den skrivelse, der sendes til Det Lokale Arbejdsmarkedsråd (RAR), når et samfundstjenestested ønskes godkendt. Justitsministeriets tilsynscirkulære Som arbejdssteder kan anvendes institutioner og organisationer, som er offentlige, offentligt støttede eller har almennyttige formål. Der må ikke udføres arbejde, som er profitskabende for private personer eller virksomheder. Tilsynsmyndigheden skal sikre, at arbejdsstederne bliver godkendt af de lokale arbejdsmarkedsråd (RAR). Sekretariatet indstiller, at S/I Søndermarken, Plantagevej 2, 6800 Varde godkendes under henvisning til karakteren af den pågældende institution samt indholdet af de konkrete arbejdsopgaver. Det pågældende arbejde fortrænger ikke anden lønnet beskæftigelse. en er i overensstemmelse med praksis for tilsvarende samfundstjenestesteder.

5 RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland Mødet den 11. august 2016 Pkt. 3.2: Samfundstjeneste Esbjerg Forberedende Erhvervsskole Produktionsskolen Esbjerg GKB/uch Behandling Beslutning Arbejdsstedet Esbjerg Forberedende Erhvervsskole, Darumvej 140 (og afdeling på Bavnehøjvej 12), 6700 Esbjerg, er en selvejende institution (statsfinansieret) med kommunalt tilskud. Skolen er en undervisningsinstitution. Cafeteriaet er åbent på hverdage mellem kl Darumvej 140 er åben mandag og onsdag kl , tirsdag og torsdag kl og fredag kl Bavnehøjvej er åben mandag til fredag kl og fredag Der er 24 ansatte på ordinære vilkår og 6 ansatte i fleks/praktik eller løntilskud. Der anvendes ikke frivillige medarbejdere. Medarbejderne har ved afstemning besluttet at modtage samfundstjenestedømte personalets indstilling er en accept som social bevidst institution. Der er i alt ca. 180 elever på skolen. Arbejdsområdet for samfundstjenesten er: Rengøring, vedligeholdelse, åbne- og lukke-tjeneste, køkken samt praktisk arbejde i øvrigt. Medarbejdererklæring: Sekretariatet har modtaget medarbejdererklæring der er ikke valgt tillidsrepræsentant på virksomheden. Lovgrundlag Justitsministeriets tilsynsbekendtgørelse Tilsynsmyndigheden (Kriminalforsorgen) indgår aftale med et arbejdssted om afvikling af samfundstjeneste. Tilsynsmyndigheden indgår endvidere aftale med arbejdsstedet og klienten om afviklingstider for samfundstjenesten. Vejledning til tilsynsbekendtgørelsen Arbejdsstederne og eventuelle tillidsrepræsentanter på stedet skal have accepteret, at der beskæftiges personer med vilkår om samfundstjeneste, og denne accept skal fremgå af den skrivelse, der sendes til Det Lokale Arbejdsmarkedsråd (RAR), når et samfundstjenestested ønskes godkendt. Justitsministeriets tilsynscirkulære Som arbejdssteder kan anvendes institutioner og organisationer, som er offentlige, offentligt støttede eller har almennyttige formål. Der må ikke udføres arbejde, som er profitskabende for private personer eller virksomheder. Tilsynsmyndigheden skal sikre, at arbejdsstederne bliver godkendt af de lokale arbejdsmarkedsråd (RAR). Sekretariatet indstiller, at Esbjerg Forberedende Erhvervsskole, Darumvej 140 (og afdeling på Bavnehøjvej 12), 6700 Esbjerg, godkendes under henvisning til karakteren af den pågældende institution samt indholdet af de konkrete arbejdsopgaver. Det pågældende arbejde fortrænger ikke anden lønnet beskæftigelse. en er i overensstemmelse med praksis for tilsvarende samfundstjenestesteder.

6 Mødet den 11. august 2016 Pkt. 4.1: Orientering om KLV-lister 1. kvartal 2016 GKB/uch Anledning Jobcentret underretter kvartalsvis det regionale arbejdsmarkedsråd om anvendelsen af løntilskud, virksomhedspraktik og nytteindsats. Underretningen skal sendes til det regionale arbejdsmarkedsråd senest en måned efter kvartalets udløb. Jobcenteret skal endvidere løbende sende det regionale arbejdsmarkedsråd oversigter over pladser i virksomhedspraktik, nytteindsats og pladser med løntilskud. Sekretariatet indstiller, at orienteringen tages til efterretning Tilbud om ansættelse med løntilskud gives med henblik på oplæring og genoptræning af faglige, sociale eller sproglige kompetencer af personer på dagpenge eller kontanthjælp samt personer med begrænsninger i arbejdsevnen eller personer på sygedagpenge (til førtidspensionister med henblik på opnåelse eller fastholdelse af beskæftigelse og til personer med handicap) med henblik på indslusning på arbejdsmarkedet. Både pædagogmedhjælper og pedelmedhjælper er indenfor områder med mindre gode beskæftigelsesmuligheder det samme gælder marketingmedarbejder. De øvrige 17 stillingsbetegnelser ligger indenfor gode eller rigtig gode beskæftigelsesmuligheder (køkkenmedhjælper er paradoksproblem). Tilbud om virksomhedspraktik gives til personer på dagpenge eller kontanthjælp, som enten har behov for en afklaring af beskæftigelsesmål, eller som på grund af mangelfulde faglige, sproglige eller sociale kompetencer kun vanskeligt kan opnå beskæftigelse på normale løn- og arbejdsvilkår eller med løntilskud. Førtidspensionister og personer med varige begrænsninger i arbejdsevnen kan få tilbud om virksomhedspraktik. Tilbuddet gives med henblik på at afdække eller optræne personens faglige, sociale eller sproglige kompetencer samt at afklare beskæftigelsesmål. Unge, der modtager uddannelseshjælp, kan få tilbud om virksomhedspraktik som led i en uddannelsesrettet indsats. Indenfor virksomhedspraktik er 14 ud af 20 indenfor gode eller rigtig gode beskæftigelsesmuligheder (køkkenmedhjælper er paradoksproblem). Pædagogmedhjælper, pedelmedhjælper, landbrugsmedhjælper, chaufførmedhjælper, specialarbejder indenfor jern og metal samt renovationsarbejder og specialarbejder indenfor det grønne område har mindre gode beskæftigelsesmuligheder. Formålet med nytteindsats er primært, at unge på kontanthjælp skal arbejde for deres ydelse og dermed motiveres til ordinær uddannelse eller ordinært job. Derudover kan nytteindsats gives til ledige på arbejdsmarkedsydelse (udfases) samt som rådighedsafprøvende indsats for ledige på dagpenge. Stillingsbetegnelserne er primært indenfor det grønne område, hvilket passer med, at nytteindsats ofte er planlagt i forhold til kommunens tekniske forvaltning. Bilag Top 20 efter stillingsbetegnelse på løntilskud, virksomhedspraktik og nytteindsats samt fordeling via ydelser.

7 Mødet i Sagsudvalget den 11. august 2016 Pkt. 5: Statistik for opholdstilladelser EBM/uch Anledning Sagsudvalget har anmodet om information om statistik for opholds- og arbejdstilladelser på landbrugsområdet. Sekretariatet indstiller, at Sagsudvalget tager orienteringen til efterretning. Ved mødet med Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) den 4. februar 2016 blev oplyst følgende: Fodermestre: I perioden fra den 1. januar til den 14. december 2015 var der på landsplan 718 ansøgninger, 115 ansøgninger blev sendt i høring i de regionale arbejdsmarkedsråd. Der blev givet 514 tilladelser og 20 afslag. Afslagene kan være givet på baggrund af høringssvar. Det påregnes, at ud af ca. 700 ansøgninger på landsplan vil få afslag. Driftsledere: I perioden fra den 1. januar til den 14. december 2015 var der 26 ansøgninger, 6 blev sendt i høring. Der blev givet 11 tilladelser og 5 afslag. I publikationen Tal og fakta på udlændingeområdet (redaktionen afsluttet foråret 2016) oplyses det, at der på landsplan i 2015 blev givet 626 opholdstilladelser inden for landbruget. Heraf var de 608 opholdstilladelser til ukrainere. Der blev givet i alt 49 afslag. SIRI s publikation Tal på udlændingeområdet pr giver følgende oplysninger for opholdstilladelser på landsplan inden for landbruget (fodermestre og driftsledere): Januar 2016: 71 Februar 2016: 64 Marts 2016: 46 April 2016: 146 Maj 2016: 79 I alt i 2016 pr : 406 Efter anmodning om supplerende oplysninger for 2016 har SIRI svaret: I perioden januar til og med maj 2016 er der modtaget i alt 307 ansøgninger som fodermestre/ driftsledere. I samme periode er der blevet truffet afgørelse vedr. i alt 433 sager som fodermestre/driftsledere. I 103 af disse sager blev der indhentet en udtalelse om løn- og ansættelsesvilkår hos de regionale arbejdsmarkedsråd, og 330 sager blev afgjort uden indhentelse af en udtalelse. Det bemærkes, at flere af udtalelserne kan være indhentet i I samme periode er der i sager, hvor der ikke er blevet indhentet en udtalelse, blevet meddelt i alt 8 afslag og i alt 313 tilladelser. I samme periode er der i sager, hvor der er blevet indhentet en udtalelse, blevet meddelt i alt 11 afslag og i alt 87 tilladelser. Materiale til punktet SIRI s hjemmeside vedr. tal og statistik:

RAR Sydjylland Sagsudvalget Sydjylland

RAR Sydjylland Sagsudvalget Sydjylland Til medlemmerne af Sagsudvalget Til suppleanterne til orientering Den 28. september 2016 Dagsorden til møde i Sagsudvalget onsdag den 5. oktober 2016 kl. 8.00 Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding 1.

Læs mere

RAR Sydjylland Sagsudvalget Sydjylland

RAR Sydjylland Sagsudvalget Sydjylland REFERAT AF Møde i Sagsudvalget Sydjylland Den 5. oktober 2016 kl. 8.00 Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Marita Geinitz (formand), Lene Stejnicher, Bjarne Jensen, Peder Pedersen, Azael

Læs mere

RAR Sydjylland Sagsudvalget Sydjylland

RAR Sydjylland Sagsudvalget Sydjylland REFERAT AF Møde i Sagsudvalget Sydjylland Den 12. maj 2016 kl. 14.00 Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Marita Geinitz (formand), Lene Stejnicher, Peder Pedersen, Bjarne Jensen Deltagere

Læs mere

Bilag 2. Uddrag af Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats.

Bilag 2. Uddrag af Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats. KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Enhed for Kvalitet og Tilsyn NOTAT Bilag 2. Uddrag af Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats. Kapitel 11 Virksomhedspraktik og nytteindsats

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland DAGSORDEN. til møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland DAGSORDEN. til møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland DAGSORDEN til møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland Tirsdag den 20. september 2016 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Tema: Virkeligheden set fra et jobcenter Per Rasmussen,

Læs mere

Dansk Metal - Himmerland

Dansk Metal - Himmerland Dansk Metal - Himmerland Hvordan kan du være med til at undgå misbrug af virksomhedspraktik og løntilskudsjob? Dine opgaver og dit ansvar Som tillidsrepræsentant skal du inddrages og skrive under på, at

Læs mere

Oversigt over. beskæftigelsesordninger. Møde med næstformænd i MED

Oversigt over. beskæftigelsesordninger. Møde med næstformænd i MED Oversigt over beskæftigelsesordninger Møde med næstformænd i MED Den 17. og 18. marts 2014 Oversigt over beskæftigelsesordninger Foreløbigt arbejdspapir I oversigten gennemgås skematisk hovedparten af

Læs mere

Lovgrundlag til Arbejdsgivertilbud om etablering af virksomhedspraktik herunder nytteindsats Uddrag af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats

Lovgrundlag til Arbejdsgivertilbud om etablering af virksomhedspraktik herunder nytteindsats Uddrag af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats Efter den 1. januar 2018 er det obligatorisk at anvende den digitale løsning på virk.dk når tilbuddet drejer sig om virksomhedspraktik efter kapitel 11 i lov om en aktiv beskæftigelsesindsats. Blanketten

Læs mere

Vejledning om k oordinat ionsudvalget s rolle i forhold t il t ilbud om virk som hedsprak t ik

Vejledning om k oordinat ionsudvalget s rolle i forhold t il t ilbud om virk som hedsprak t ik 28/9-04 LJ/LH Vejledning om k oordinat ionsudvalget s rolle i forhold t il t ilbud om virk som hedsprak t ik,,qgohgqlqj På baggrund af LO s undersøgelse fra foråret 2004 om LOkoordinationsudvalgenes erfaringer

Læs mere

Bilag 2: Fakta om virksomhedsrettede redskaber

Bilag 2: Fakta om virksomhedsrettede redskaber Bilag 2: Fakta om virksomhedsrettede redskaber Virksomhedsrettede tilbud afgrænses i LBK nr. 1342 ad 21/11/2016 af 3 tilbudsformer: - Virksomhedspraktik - Nyttejob - Løntilskud Fælles for virksomhedspraktik

Læs mere

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn. REFERAT af møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn. REFERAT af møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn REFERAT af møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn Mandag den 23. november 2015 kl. 9.00-10.00 på Hotel Gl. Avernæs, Helnæsvej 9, 5631 Ebberup (i forbindelse med rådets strategiseminar) Deltagere: Jan

Læs mere

Jobnet.dk er jobcentrenes tilbud til jobsøgende og arbejdsgivere på internettet.

Jobnet.dk er jobcentrenes tilbud til jobsøgende og arbejdsgivere på internettet. Jobsøgning Jobsøgning Når du er ledig kontanthjælpsmodtager, bliver du løbende indkaldt til møder og samtaler på jobcentret, hvor vi snakker om dine jobmuligheder og din jobsøgning. Jobnet.dk Jobnet.dk

Læs mere

Arbejdsgivertilbud om etablering af virksomhedspraktik herunder nytteindsats

Arbejdsgivertilbud om etablering af virksomhedspraktik herunder nytteindsats Sendes til jobcenteret (Evt. til anden aktør, jf. vejledningen) Forbeholdt jobcenteret/anden aktør Modtaget dato Arbejdsgivertilbud om etablering af virksomhedspraktik herunder nytteindsats Efter lov om

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF REFERAT AF det konstituerende møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland Tirsdag den 27. januar 2015 kl. 13.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Bo Beck Jørgensen, Lene Stejnicher,

Læs mere

REFERAT AF. Udvidet møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn. 22. november 2016 kl På Hotel Nyborg Strand, Østerøgade 2, 5800 Nyborg

REFERAT AF. Udvidet møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn. 22. november 2016 kl På Hotel Nyborg Strand, Østerøgade 2, 5800 Nyborg REFERAT AF Udvidet møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 22. november 2016 kl. 13.00-19.00 På Hotel Nyborg Strand, Østerøgade 2, 5800 Nyborg Deltagere: Erling Møller Nielsen, Jan Steffensen, Kent

Læs mere

Vedr.: Udkast til svar på høring vedrørende forslag til lov om ændring af lov om aktiv socialpolitik mv.

Vedr.: Udkast til svar på høring vedrørende forslag til lov om ændring af lov om aktiv socialpolitik mv. KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE LØNGANGSTRÆDE 25, 1 1468 KØBENHAVN K TLF. 33 11 97 00 www.kto.dk - E-mail: kto@kto.dk Arbejdsmarkedsstyrelsen Att.: Birgitte S. Staffeldt Njalsgade 72A 2300

Læs mere

Tilskudsjob i Svendborg Kommune

Tilskudsjob i Svendborg Kommune Direktørområde Kultur, Erhverv og Udvikling Rådhuset Ramsherred 5 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 Tilskudsjob i Svendborg Kommune I forbindelse med kontanthjælpsreformen der trådte i kraft den 1. januar

Læs mere

Åbenlyst uddannelsesparate unge, der modtager uddannelseshjælp. Jobparate modtagere af kontanthjælp (dog underordnet andre virksomhedsrettede tilbud)

Åbenlyst uddannelsesparate unge, der modtager uddannelseshjælp. Jobparate modtagere af kontanthjælp (dog underordnet andre virksomhedsrettede tilbud) Vordingborg Det lokale Beskæftigelsesråd Vordingborg Kommune Februar 2014 Strategi for nytteindsats i Vordingborg Kommune Nytteindsats er et tilbud i beskæftigelsesindsatsen efter reglerne om virksomhedspraktik,

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland DAGSORDEN. til møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland DAGSORDEN. til møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland DAGSORDEN til møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland Tirsdag den 21. juni 2016 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Tema: Udsatte borgere i udkanten af arbejdsmarkedet

Læs mere

Lokalt Beskæftigelses Råd

Lokalt Beskæftigelses Råd Lokalt Beskæftigelses Råd Referat fra møde Tirsdag den 9. december 2014 kl. 16.00, Bautahøj, Jægerspris Mødet slut kl. 18.00 MØDEDELTAGERE Ole Søbæk (C) Annette Kobberup Stougaard Erik Jørgensen Jan Olsen

Læs mere

Møde 17. september 2012 kl. 13:00 i Jobcenter

Møde 17. september 2012 kl. 13:00 i Jobcenter Arbejdsmarkedsudvalget Referat Møde 17. september 2012 kl. 13:00 i Jobcenter Afbud/fraværende: Mødet afsluttet kl. 14.45 Lars Jensen deltager i behandling af punkterne 4-8 Pkt. Tekst Side 1 Orientering

Læs mere

Jobcenter Nordfyn. Vesterled 8 5471 Søndersø. Tlf. 64 82 82 30. Fax. 64 82 82 40. jobcenter@nordfynskommune.dk. www.jobnet.dk

Jobcenter Nordfyn. Vesterled 8 5471 Søndersø. Tlf. 64 82 82 30. Fax. 64 82 82 40. jobcenter@nordfynskommune.dk. www.jobnet.dk Jobcenter Nordfyn Vesterled 8 5471 Søndersø Tlf. 64 82 82 30 Fax. 64 82 82 40 jobcenter@nordfynskommune.dk www.jobnet.dk Indholdsfortegnelse Virksomhedspraktik. 1 Løntilskud i private virksomheder 2 Løntilskud

Læs mere

Indledning. 1. Effekten af virksomhedsrettet aktivering

Indledning. 1. Effekten af virksomhedsrettet aktivering Indledning Nærværende notat beskriver den differentierede virksomhedsrettede indsats i Skanderborg Kommune gennemgår fordelingen af borgere i kommunalt løntilskud i 2013, herunder: o gennemgang af den

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland tirsdag den 20. september 2016 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Jens Gaarde Gad, Ann B. Poulsen, Marita

Læs mere

Det regionale Arbejdsmarkedsråd Bornholm RAR-møde onsdag den 13. februar 2019 mødematerialet er fortroligt, indtil mødet er afholdt

Det regionale Arbejdsmarkedsråd Bornholm RAR-møde onsdag den 13. februar 2019 mødematerialet er fortroligt, indtil mødet er afholdt Møde i Arbejdsmarkedsrådet, onsdag den 13. februar 2019 kl. 12.00-15.00 Mødet afholdes Paradisvej 3, 3700 Rønne DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden 2. af møde i RAR den 26. september 2018 Punkter til

Læs mere

Indstilling: Forretningsudvalget indstiller, at Det Lokale Beskæftigelsesråd godkender dagsordenen.

Indstilling: Forretningsudvalget indstiller, at Det Lokale Beskæftigelsesråd godkender dagsordenen. R e f e r a t Indholdsfortegnelse Dagsorden for Møde i Det Lokale Beskæftigelsesråd Mødedato 28. august 2014 Mødetid 9.00 12.00 Mødested Nygade 56 Skjern lokale 2 Fraværende Afbud fra Linda Nielsen i stedet

Læs mere

Virksomhedsrettet indsats på virksomhederne

Virksomhedsrettet indsats på virksomhederne Virksomhedsrettet indsats på virksomhederne Nedenstående fremstilling er udarbejdet på baggrund af Styrelsens for Arbejdsmarked og Rekrutterings liste over etablerede løntilskud, praktikker og nyttejob

Læs mere

Afdeling: Center arbejdsmarked. Emne: Kompetenceplan

Afdeling: Center arbejdsmarked. Emne: Kompetenceplan JOCENTER REILD LOV OM EN AKTIV ESKÆFTIGELSESINDSATS eskæftigelsesmedarbejder /virksomheds 21 b stk. 3 5 Jobcentret skal ved første samtale pålægge en person der er omfattet af 2 nr. 12 eller 13 at søge

Læs mere

OPNÅ FORDELE VED AT REKRUTTERE BREDT

OPNÅ FORDELE VED AT REKRUTTERE BREDT OPNÅ FORDELE VED AT REKRUTTERE BREDT SAMMEN MED JOBCENTRET SLIDE / JO MERE STRATEGISK OG LANGSIGTET - JO FLERE FORDELE SLIDE / 2 SLIDE / 3 Som virksomhed får man Løst opgaver her og nu Mulighed for risikofri

Læs mere

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn DAGSORDEN

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn DAGSORDEN DAGSORDEN til møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 26. januar 2017 kl. 13.00-15.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C 1. Meddelelser fra formand 1.1. Møde

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF REFERAT AF til møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland tirsdag den 22. september 2015 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Bo Beck Jørgensen, Lene Stejnicher,

Læs mere

LEDIGE I JOB MED LØNTILSKUD VEJLEDNING FOR TILLIDSREPRÆSENTANTER

LEDIGE I JOB MED LØNTILSKUD VEJLEDNING FOR TILLIDSREPRÆSENTANTER LEDIGE I JOB MED LØNTILSKUD VEJLEDNING FOR TILLIDSREPRÆSENTANTER Udgivet af BUPL Fyn Bornholmsgade 1 5000 Odense C Tlf.: 3546 5830 www. Bupl.dk Maj 2011 AKTIVERING MED MENING HVORDAN BIDRAGER DU SOM TILLIDSREPRÆSENTANT

Læs mere

Øvrige bevillinger foretages af sagsbehandler/beskæftigelsesmedarbejder/virksomhedskonsulent

Øvrige bevillinger foretages af sagsbehandler/beskæftigelsesmedarbejder/virksomhedskonsulent orgerservice eskæftigelsesindsats Øvrige bevillinger foretages af sagsbehandler/beskæf 21b, stk. 3-5 Jobcentret skal ved første samtale pålægge en person der er omfattet af 2 nr. 12 eller 13 at søge optagelse

Læs mere

Arbejdsgivertilbud om etablering af virksomhedspraktik Efter lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, Kapitel 11 eller 13b, eller integrationslovens 23b

Arbejdsgivertilbud om etablering af virksomhedspraktik Efter lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, Kapitel 11 eller 13b, eller integrationslovens 23b Sendes til jobcenteret (evt. til anden aktør, jf. vejledningen) Forbeholdt jobcenteret/anden aktør Modtaget dato Arbejdsgivertilbud om etablering af virksomhedspraktik Efter lov om en aktiv beskæftigelsesindsats,

Læs mere

Det regionale Arbejdsmarkedsråd Sjælland. Referat af møde i formandskabet for RAR Sjælland den 9. marts marts 2015

Det regionale Arbejdsmarkedsråd Sjælland. Referat af møde i formandskabet for RAR Sjælland den 9. marts marts 2015 Deltagere: Flemming Kronsten, formand Carsten Bloch Nielsen, næstformand 11. marts 2015 Marianne Sumborg, arbejdsmarkedsdirektør AMK-Øst Helle Klein, AMK-Øst (referent) Afbud: Gert Jørgensen, næstformand

Læs mere

Oversigt over ansættelser på særlige vilkår

Oversigt over ansættelser på særlige vilkår Oversigt over ansættelser på særlige vilkår Oversigt over beskæftigelsesordninger I oversigten gennemgås skematisk hovedparten af de nuværende beskæftigelsesordninger fastlagt i lovgivningen. I skemaet

Læs mere

Opfølgning på pressehistorier om rekrutteringsudfordringer i transportbranchen i Sydjylland

Opfølgning på pressehistorier om rekrutteringsudfordringer i transportbranchen i Sydjylland Faktaark Bilag til pkt. 2 Opfølgning på pressehistorier om rekrutteringsudfordringer i transportbranchen i Sydjylland 14102016 J.nr. 6/XX AMK Syd HAH Historien kort Jydske Vestkysten bragte 3. og 5. oktober

Læs mere

Arbejdsgivertilbud om etablering af virksomhedspraktik herunder nytteindsats

Arbejdsgivertilbud om etablering af virksomhedspraktik herunder nytteindsats Sendes til jobcenteret (Evt. til anden aktør, jf. vejledningen) Forbeholdt jobcenteret/anden aktør Modtaget dato KLE 15.20.04G01 Sagsidentifikation Arbejdsgivertilbud om etablering af virksomhedspraktik

Læs mere

Opkvalificering. af ny medarbejder. Opdateret september 2018

Opkvalificering. af ny medarbejder. Opdateret september 2018 Opdateret september 2018 Opkvalificering af ny medarbejder Det skal være nemmere og mere overskueligt for virksomheder at finde de rigtige tilbud om kompetenceudvikling. I dette dokument kan du få et overblik

Læs mere

Vejledning om aktivering

Vejledning om aktivering Vejledning om aktivering April 2008 Indhold Forord 3 Ydelsesperiode side 4 Jobplan side 4 - Tilbud i jobplan side 6 - Vejledening og opkvalificering side 6 - SU - berettiget uddannelse side 6 - Kursus

Læs mere

Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 02. april 2009 kl. 14:30 i Mødelokale SDP

Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 02. april 2009 kl. 14:30 i Mødelokale SDP Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 02. april 2009 kl. 14:30 i Mødelokale SDP Indholdsfortegnelse 013. Budgetopfølgning 28.02.2009 26 014. Forsøg med EGU-pladser på kommunale arbejdspladser

Læs mere

Har du behov for ansættelse i eks. fleksjob, seniorjob eller virksomhedspraktik, kan du orientere dig her.

Har du behov for ansættelse i eks. fleksjob, seniorjob eller virksomhedspraktik, kan du orientere dig her. Ergoterapeutforeningen Job på særlige vilkår Har du behov for ansættelse i eks. fleksjob, seniorjob eller virksomhedspraktik, kan du orientere dig her. Fleksjob For dig der har begrænset arbejdsevne. Hvad

Læs mere

Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg

Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg November 2018 I dette notat gives et overblik over udviklingen på beskæftigelsesområdet og en status for målopfyldelsen for målene i Jobcenter Aalborgs beskæftigelsesplan

Læs mere

Notatet ser ikke på nytteindsats, der er en særlig form for virksomhedspraktik, hvor formålet kun er, at den ledige arbejder for sin ydelse.

Notatet ser ikke på nytteindsats, der er en særlig form for virksomhedspraktik, hvor formålet kun er, at den ledige arbejder for sin ydelse. N O T A T Analysenotat om virksomhedspraktik April 2017 J.nr. Arbejdsmarkedspolitik Arbejdsmarkedsfastholdelse Indledning Dette notat indgår i analysematerialet vedrørende forenkling af lov om en aktiv

Læs mere

Gode råd om ansættelse

Gode råd om ansættelse RÅDGIVNING Gode råd om ansættelse om støtteordninger elever af og tilskud Indhold Tilskud til voksenlærlinge 3 VEU-godtgørelse og befordringstilskud 4 Statens Voksenuddannelsesstøtte (SVU) 4 Løntilskud

Læs mere

Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg

Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg Februar 2019 I dette notat gives et overblik over udviklingen på beskæftigelsesområdet og en status for målopfyldelsen for målene i Jobcenter Aalborgs beskæftigelsesplan

Læs mere

Kommunen anvender også ressourceprofilen, når det skal vurderes, om man skal have fleksjob eller førtidspension.

Kommunen anvender også ressourceprofilen, når det skal vurderes, om man skal have fleksjob eller førtidspension. 106 106 Revalidering xx Revalidering Revalidering er erhvervsrettede aktiviteter og økonomisk hjælp, der kan bidrage til, at en person med begrænsninger i arbejdsevnen fastholdes eller kommer ind på arbejdsmarkedet.

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget Mødedato: Tirsdag den 28. maj Mødetidspunkt: 12:30 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 209, Mødelokale Winnie Sørensen, Ali Qais, Dennis

Læs mere

Egedal Kommune Det lokale Beskæftigelsesråd

Egedal Kommune Det lokale Beskæftigelsesråd Den 15. maj 2014 kl. 12.30 i Mødelokale 260 på Stenløse Rådhus Referat 1. Godkendelse af dagsorden.... 1 2. Driftssituationen i Jobcenteret.... 2 3. LBR regnskab 2013... 3 4. LBR budget 2014.... 4 5. Underretning

Læs mere

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 25. januar 2017 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 25. januar 2017 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 25. januar 2017 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Jens Gaarde Gad, Ann B. Poulsen, Marita Geinitz,

Læs mere

Bekendtgørelse om tilsyn og samfundstjeneste

Bekendtgørelse om tilsyn og samfundstjeneste BEK nr 1149 af 07/12/2009 (Gældende) Udskriftsdato: 12. februar 2017 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., Kriminalforsorgen i Grønland, j.nr. 09-121-195 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

RAR Sjælland strategiseminar

RAR Sjælland strategiseminar P r æ s e n t a t i Arbejdsmarkedskontor Øst RAR Sjælland strategiseminar Tirsdag den 13. november 2018 13.00-13.05 Velkommen Flemming Kronsten, RAR-formand 13.05 13.25 Dagens program og inspiration til

Læs mere

Egedal Kommune Det lokale Beskæftigelsesråd

Egedal Kommune Det lokale Beskæftigelsesråd Den 31. marts 2014 kl. 10.30 i Rådhussalen på Stenløse Rådhus Referat 1. Godkendelse af dagsorden.... 1 2. Driftssituationen i Jobcenteret.... 2 3. LBR regnskab 2013... 3 4. LBR budget 2014.... 4 5. Underretning

Læs mere

Lokalt Beskæftigelses Råd

Lokalt Beskæftigelses Råd Lokalt Beskæftigelses Råd Referat fra møde Tirsdag den 25. februar 2014 kl. 16.00 i F 7, Frederikssund Mødet slut kl. 18.00 MØDEDELTAGERE Ole Søbæk (C) Anja Hansen Annette Kobberup Stougaard Erik Jørgensen

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland Fredag den 20. marts 2015 kl. 13.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Bo Beck Jørgensen, Jens Gaarde Gad, Marita Geinitz,

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 16. september 2008 til et kommunalt fællesskab. Vedrørende regnskab 2007

Statsforvaltningens brev af 16. september 2008 til et kommunalt fællesskab. Vedrørende regnskab 2007 Statsforvaltningens brev af 16. september 2008 til et kommunalt fællesskab 16-09- 2008 Vedrørende regnskab 2007 Statsforvaltningen har modtaget revisionsprotokollat af 17. april 2008 vedrørende regnskab

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 10. august 2015

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 10. august 2015 Referat mandag den 10. august 2015 Kl. 16:00 i Mødelokale 1, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager - august...2 3. JA - Dialogtema: Sygedagpengereformens

Læs mere

Notat vedrørende indgåelse af partnerskabsaftaler mellem Jobcenter Nordfyn og private og offentlige virksomheder

Notat vedrørende indgåelse af partnerskabsaftaler mellem Jobcenter Nordfyn og private og offentlige virksomheder Notat vedrørende indgåelse af partnerskabsaftaler mellem Jobcenter Nordfyn og private og offentlige virksomheder Ledigheden har været faldende og er i øjeblikket rekordlav. Ledigheden pr. den 1.10. 2008

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 3 ONSDAG DEN 21. MARTS 2007, KL. 16.00 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Arbejdsmarkedsudvalget 21. marts 2007 Side: 16 Fraværende: Mogens

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd Greve

Det Lokale Beskæftigelsesråd Greve Det Lokale Beskæftigelsesråd Greve og referat Møde den 10. december 2013 kl. 15.00 17.00 Mødelokale 1 på Rådhuset Center for Job & Socialservice Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side 1. Status på

Læs mere

Referat for RAR Østjyllands konstituerende møde den 19. juni 2018, kl Frokost fra kl

Referat for RAR Østjyllands konstituerende møde den 19. juni 2018, kl Frokost fra kl Referat for RAR Østjyllands konstituerende møde den 19. juni 2018, kl.13.00-14.15 Frokost fra kl. 12.00 afholdes på Scandic Øst, Rytoften 3, Aarhus V - Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord 2 Dagsordenspunkter:

Læs mere

Vallensbæk Kommune Dag og år Formandens initialer

Vallensbæk Kommune Dag og år Formandens initialer Vallensbæk Kommune Dag og år Formandens 15. maj 2014 1 Referat DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD Vallensbæk/Ishøj Torsdag den 15.5. 2014 KL. 16.30 19.00 i lokale 068 Vallensbæk Rådhus Afbud: Merete Amdisen,

Læs mere

2. Øvrige uddannelsesparate, hvor vurderingen er, at pågældende kan påbegynde uddannelse inden et år

2. Øvrige uddannelsesparate, hvor vurderingen er, at pågældende kan påbegynde uddannelse inden et år Notat Til Beskæftigelsesudvalget Side 1 af 6 Implementering af kontanthjælpsreformen I forbindelse med byrådsbehandling af indstilling om implementering af kontanthjælpsreformen i Aarhus Kommune, blev

Læs mere

REFERAT AF. Deltagere fra AMK: Peter Graversen, Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Ellen Bisgaard (referent).

REFERAT AF. Deltagere fra AMK: Peter Graversen, Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Ellen Bisgaard (referent). REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 26. januar 2017 kl. 13.00-15.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C Deltagere: Erling Møller Nielsen, Jan

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget Mødedato: Tirsdag den 28. marts 2017 Mødetidspunkt: 16:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 209, Mødelokale Bjarne Thyregod, Anders

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget Mødedato: Tirsdag den 25. august 2015 Mødetidspunkt: 15:30 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 211, Mødelokale Bjarne Thyregod, Anders

Læs mere

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn REFERAT AF

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn REFERAT AF REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn Torsdag den 19. marts 2015 kl. 13.00 i rådssalen, 2. sal, Arbejdsmarkedskontor Syd, Dannebrogsgade 3, 5000 Odense C Deltagere: Erling Møller Nielsen,

Læs mere

Referat af. møde i. Det Lokale Beskæftigelsesråd. Møde nr. 41. Tirsdag 26.08.2014 kl. 16.30 18.00. Gladsaxe Rådhus, mødelokale 2608

Referat af. møde i. Det Lokale Beskæftigelsesråd. Møde nr. 41. Tirsdag 26.08.2014 kl. 16.30 18.00. Gladsaxe Rådhus, mødelokale 2608 Gladsaxe Kommune Social- og Sundhedsforvaltningen Arbejdsmarkedsafdelingen Det Lokale Beskæftigelsesråd Referat af møde i Det Lokale Beskæftigelsesråd Møde nr. 41 Tirsdag 26.08.2014 kl. 16.30 18.00 på

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland Torsdag den 25. juni 2015 kl. 13.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Jens Gaarde Gad, Marita Geinitz, Lars M. Bjørnhardt,

Læs mere

ANSÆT EN FLYGTNING I EN ORDINÆR STILLING OG FÅ EN BONUS

ANSÆT EN FLYGTNING I EN ORDINÆR STILLING OG FÅ EN BONUS ANSÆT EN FLYGTNING I EN ORDINÆR STILLING OG FÅ EN BONUS Hvis du ansætter en nyankommen flygtning eller familiesammenført til en flygtning i et år eller mere har du mulighed for at ansøge om en bonus på

Læs mere

Neil Bloem, MB Sagsnr Dokumentnr Kære Neil Bloem

Neil Bloem, MB Sagsnr Dokumentnr Kære Neil Bloem KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Direktionen Neil Bloem, MB Neil_stenbaek_bloem@br.kk.dk 22-12-2014 Sagsnr. 2014-0266008 Dokumentnr. 2014-0266008-1 Kære Neil Bloem Tak for

Læs mere

REFERAT. Erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalget. Mandag den 8. januar 2007 kl

REFERAT. Erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalget. Mandag den 8. januar 2007 kl REFERAT Erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalget Mandag den 8. januar 2007 kl. 16.00 på Frederikssund Rådhus i lokale nr. 311 Direktøren for Social-, arbejdsmarked og kommunikations kontor Mødedeltagere: Kim

Læs mere

Åben/lukket. DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1. Mødedato Tirsdag den 13.

Åben/lukket. DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1. Mødedato Tirsdag den 13. Dagsorden med vedtagelser Åben/lukket Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Mødedato Tirsdag den 13. maj 2014 Mødetidspunkt Kl. 15.00 Medlemmer Fra forvaltningen Deltagere Per Vangekjær (DA) Næstformand,

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget Mødedato: Tirsdag den 28. november Mødetidspunkt: 16:00 Mødelokale: Medlemmer: 209, Mødelokale Bjarne Thyregod, Anders Krantz,

Læs mere

Notat om udvalgte beskæftigelsesordninger

Notat om udvalgte beskæftigelsesordninger Bilag 3 til kredsuds. nr. 070 af den 2. september 2011 september 2011 Notat om udvalgte beskæftigelsesordninger Dette notat redegør for regelgrundlaget vedrørende de løntilskuds- og jobrotationsordninger,

Læs mere

Referat fra Beskæftigelsesudvalgets møde den 8. oktober 2018 kl. 15:30 i mødelokale Aggersborg

Referat fra Beskæftigelsesudvalgets møde den 8. oktober 2018 kl. 15:30 i mødelokale Aggersborg Referat fra Beskæftigelsesudvalgets møde den 8. oktober 2018 kl. 15:30 i mødelokale Aggersborg Indholdsfortegnelse Indhold 100. Åbent - Godkendelse af dagsorden... 106 101. Åbent Orientering fra formand

Læs mere

Løntilskudsjob, Fleksjob, og Virksomhedspraktik

Løntilskudsjob, Fleksjob, og Virksomhedspraktik Løntilskudsjob, Fleksjob, og Virksomhedspraktik Indledning Helsingør Kommune ansætter vi medarbejdere i job på særlige vilkår (løntilskudsjob, fleksjob og lign.). Det er Personale Service, som er ansvarlig

Læs mere

Arbejdsmarkedsafdelingen vil undersøge mulighederne for øget tværfagligt samarbejde

Arbejdsmarkedsafdelingen vil undersøge mulighederne for øget tværfagligt samarbejde Beskæftigelsesplan 26 Bilag: Opfølgning på mål Nr. Mål Afrapportering: Unge a b Arbejdsmarkedsafdelingen vil undersøge mulighederne for øget tværfagligt samarbejde om de unge. Jobcentret vil fortsætte

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Referat Arbejdsmarkedsudvalget 05-10-2009 Dato 5. oktober 2009 Tid 16:00 Sted NB. Fraværende Volstrup Skole Mødet starter med en rundvisning på Volstrup skole. Bruno Müller Stedfortræder Medlemmer Jørn

Læs mere

Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg

Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg September 2018 I dette notat gives et overblik over udviklingen på beskæftigelsesområdet og en status for målopfyldelsen for målene i Jobcenter Aalborgs beskæftigelsesplan

Læs mere

Personalestyrelsen. Samarbejdsudvalget og Socialt kapitel i staten. Juni 2004

Personalestyrelsen. Samarbejdsudvalget og Socialt kapitel i staten. Juni 2004 Personalestyrelsen CFU Samarbejdsudvalget og Socialt kapitel i staten Juni 2004 Samarbejdsudvalget og Socialt kapitel i staten Samarbejdsudvalget og Socialt kapitel i staten Publikationen kan bestilles

Læs mere

ARBEJDE PÅ SÆRLIGE VILKÅR

ARBEJDE PÅ SÆRLIGE VILKÅR ARBEJDE PÅ SÆRLIGE VILKÅR Vejledning til tillidsrepræsentanter i staten Offentligt Ansattes Organisationer Niels Hemmingsens Gade 12, 1153 Kbh.K Tlf. (+45) 33 70 13 00 - fax (+45) 33 70 13 33 - www.oao.dk

Læs mere

REFERAT AF. Afbud: Karsten Kjærby Christiansen, Lars Bregnehøj, Vibeke Ejlertsen, Merete Nielsen, Anne Jørgensen, Bjarne Nielsen.

REFERAT AF. Afbud: Karsten Kjærby Christiansen, Lars Bregnehøj, Vibeke Ejlertsen, Merete Nielsen, Anne Jørgensen, Bjarne Nielsen. REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 28. januar 2016 kl. 13.00-15.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C Deltagere: Jan Steffensen, Charlotte Stigkjær

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget Mødedato: Tirsdag den 19. december Mødetidspunkt: 16:00 Mødelokale: Medlemmer: 209, Mødelokale Bjarne Thyregod, Anders Krantz,

Læs mere

De regionale arbejdsmarkedsråd sætter mål og retning

De regionale arbejdsmarkedsråd sætter mål og retning De regionale arbejdsmarkedsråd sætter mål og retning Fælles pejlemærker Denne folder henvender sig til medlemmerne i de otte regionale arbejdsmarkedsråd (RAR). Den skal give inspiration til arbejdet, så

Læs mere

Business case HR - funktion

Business case HR - funktion Business case HR - funktion Formål og projektbeskrivelse Problemidentifikation: De odenseanske virksomheder skal i de kommende år i langt højere grad ind i et tættere samarbejde med Jobcentret om at få

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget Mødedato: Tirsdag den 30. oktober Mødetidspunkt: 17:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 209, Mødelokale Winnie Sørensen, Ali Qais,

Læs mere

Sager om førtidspension på det foreliggende grundlag, jf. pensionslovens 17 stk. 2

Sager om førtidspension på det foreliggende grundlag, jf. pensionslovens 17 stk. 2 Bilag 2. Figuren nedenfor viser forløbet af sagsbehandlingen af ansøgninger om førtidspension på det foreliggende dokumentationsgrundlag med angivelse af gennemsnitlig sagsbehandlingstid. De enkelte sagsbehandlingsskridt

Læs mere

Virksomhedsnær aktivering. En forskel, der betaler sig

Virksomhedsnær aktivering. En forskel, der betaler sig Virksomhedsnær aktivering En forskel, der betaler sig Virksomhedsnær aktivering - En forskel, der betaler sig Hvorfor: Ved virksomhedsnær aktivering bliver borgeren aktiveret i en virksomhed. Formålet

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd Greve

Det Lokale Beskæftigelsesråd Greve Det Lokale Beskæftigelsesråd Greve Møde den 25. februar 2014 kl. 15.00-17.00 Mødelokale 1 på rådhuset Center for Job & Socialservice Side 1 Medlemmer Morten Dahlin, formand Greve Byråd Annie Bendtsen,

Læs mere

R E F E R A T fra Arbejdsmarkedsudvalgets møde onsdag den 4. april 2007 kl , lokale 207, 2. sal på Rådhuset i Holstebro

R E F E R A T fra Arbejdsmarkedsudvalgets møde onsdag den 4. april 2007 kl , lokale 207, 2. sal på Rådhuset i Holstebro R E F E R A T fra Arbejdsmarkedsudvalgets møde onsdag den kl. 13.00, lokale 207, 2. sal på Rådhuset i Holstebro ÅBEN DEL: 1. 300-timers reglen 2. Legepark 3. Beskæftigelsesplanen LUKKET DEL: 4. Meddelelser

Læs mere

Hedensted Kommune. Referat. Udvalget for Beskæftigelse. Mødedato: 6. januar Mødetidspunkt: Kl. 16:00. Mødelokalerne Hedensted Rådhus.

Hedensted Kommune. Referat. Udvalget for Beskæftigelse. Mødedato: 6. januar Mødetidspunkt: Kl. 16:00. Mødelokalerne Hedensted Rådhus. Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokalerne Hedensted Rådhus Deltagere:, Per Heller, Erling Juul, Erik Kvist, Steen Christensen, Fraværende: Bemærkninger: Mødet sluttede kl. 18.30 Sidetal:

Læs mere

Ansatte på særlige vilkår

Ansatte på særlige vilkår Psykiatrien i Region Syddanmark juli 2017 Ansatte på særlige vilkår Indsatsplan 2017-2019 HR Indledning Region Syddanmark er en socialt ansvarlig arbejdsplads og vil derfor gøre en aktiv indsats for at

Læs mere

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 20. september 2017 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 20. september 2017 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 20. september 2017 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Jens Gaarde Gad, Marita Geinitz, Ole Kjær,

Læs mere

Lov om aktiv socialpolitik

Lov om aktiv socialpolitik Sagsbehandlingstid er den tid der går, fra du mundtligt eller skriftligt har bedt kommunen om at få hjælp, til der træffes en afgørelse, og du får besked om afgørelsen. Sagsbehandlingstiden svarer til

Læs mere

KLV-lister for RAR Fyn, 3. kvartal 2016

KLV-lister for RAR Fyn, 3. kvartal 2016 Løntilskud top 20 efter stillingsbetegnelse køkkenmedhjælper 1 2 1 3 1 7 18 5 38 kontorassistent 2 5 5 4 17 4 1 38 butiksassistent 2 2 1 1 2 1 19 2 30 lager- og logistikmedarbejder 5 3 1 2 2 16 29 butiksmedhjælper

Læs mere

Uddannelsesparate uddannelseshjælpsmodtagere

Uddannelsesparate uddannelseshjælpsmodtagere Notat Nærværende notat besvarer Udvalget for Arbejdsmarked og Integrations forespørgsel omhandlende en nærmere afdækning af de 18-29-årige uddannelseshjælpsmodtagere, herunder dels effekten af jobcentrets

Læs mere

Beslutningsreferat. Møde i RAR Østjylland. 14. marts 2017, kl Jægergården, lokal 5541, Værkmestergade Aarhus C

Beslutningsreferat. Møde i RAR Østjylland. 14. marts 2017, kl Jægergården, lokal 5541, Værkmestergade Aarhus C Beslutningsreferat Møde i RAR Østjylland 14. marts 2017, kl. 14.00 17.00 Jægergården, lokal 5541, Værkmestergade 15 8000 Aarhus C Sekretariat for RAR AMK Midt-Nord 0. Tema Rekruttering...2 1. Referater

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016 Bilag: Opfølgning på mål 1. I 2016 er 50 unge skiftet målgruppe fra aktivitetsparate unge.

Beskæftigelsesplan 2016 Bilag: Opfølgning på mål 1. I 2016 er 50 unge skiftet målgruppe fra aktivitetsparate unge. Beskæftigelsesplan 26 Bilag: Opfølgning på mål Nr. Mål Afrapportering: Unge a Arbejdsmarkedsafdelingen vil undersøge mulighederne for øget tværfagligt samarbejde om de unge. Arbejdsmarkedsafdelingen laver

Læs mere

SOCIALUDVALGET. Referat

SOCIALUDVALGET. Referat Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 12.30 Til kl.: Mødested: Sjørup Ældrecenter Skivevej 122A, Sjørup Mødenr.: 9 Fraværende: Kenneth Mortensen Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 94 Socialudvalgets dagsorden

Læs mere