1. Den danske fiskerflåde

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "1. Den danske fiskerflåde"

Transkript

1 Fartøjer / vessels. Den danske fiskerflåde Den danske fiskerflåde består af de, der er indregistreret i Danmark som fiskerfartøj. For at få et fartøj registreret som fiskerfartøj skal der foreligge en tilladelse fra Fiskeridirektoratet til at anvende fartøjet til erhvervsmæssigt fiskeri. Fiskerfartøjsregisteret Ændring i afgrænsning af fiskerflåden Fiskeridirektoratet fører et register over danske fisker. Registret blev etableret i på grundlag af bekendtgørelse om registrering af fisker, fartøjsmateriel og fangstudstyr. Registret indeholder nu samtlige danske erhvervsfisker. For årene til og med indgår fisker under BRT ikke i den statistiske opgørelse af fiskerflåden, fordi Fiskeridirektoratets fartøjsregister i denne periode kun var fuldt dækkende for på BRT og derover. Fra medtages samtlige erhvervsfisker på meters længde og derover i statistikken. Fra er den nedre grænse helt afskaffet, således at på mindre end meter også indgår i tabellerne. Oplysningerne i Fiskeridirektoratets fartøjsregister fremgår af skemaet i bilag, som bl.a. anvendes ved indberetning af ændringer til registret. For fartøjsmålene gælder, at med en længde på meter og derover skal måles efter bestemmelserne i den internationale konvention om måling af skibe. Mindre måles efter de af Søfartsstyrelsen fastlagte regler. En række af de størrelsesmål, der anvendes til beskrivelse eller gruppering af ne i statistikken, kan angives på forskelligt grundlag. Nedenfor gives noter til beskrivelse af de karakteristika, der er medtaget i fartøjstabellerne. Fartøjets tonnage Bruttoton og bruttoregisterton Fartøjsstørrelsen opgøres i bruttoton (BT) eller bruttoregisterton (BRT). Skønt begge mål er rummål, findes der ingen meningsfuld omregningsfaktor mellem BRT og BT. Tidligere anvendtes udelukkende BRT-målet, men ifølge lov om skibsmåling skal på meter og derover nu opmåles i bruttotonnage. Fartøjer med en længde under meter samt, der er registreret før. januar og ikke siden er blevet ombygget, kan stadig være registreret alene med BRT-mål. Alle tabeller i denne årbog anvender BT-målet, når dette er kendt, ellers BRT-målet. Da BT-målet oftest er større end BRT-målet, sker der en automatisk opskrivning af den samlede tonnage for fiskerflåden, efterhånden som oplysninger om BT indberettes for flere. Antallet af registrerede fisker med oplysning om BT-mål for hvert år (ultimo) samt betydningen af at prioritere BT- fremfor BRT-målet fremgår af følgende tabel: Fiskerflådens samlede tonnage tonnage optalt ved prioritering af henholdsvis BT og BRT År Antal Heraf med BT BT/BRT BRT/BT (inkl. BRT eller større) (inkl. meter eller større) (inkl. alle ) Note: Til og med den første række for indgår kun fisker på BRT og derover. Fra den anden række for og frem til første række for medtages erhvervsfisker på meters længde og derover. Fra anden række for medtages samtlige erhvervsfisker.

2 Fartøjer / vessels Det ses, at ved prioritering af BRT-målet, dvs. ved kun at anvende BT, når BRT er uoplyst, vil fiskerflådens samlede tonnage ultimo være.0 BRT/BT. Ved prioritering af BT bliver tonnagen på.0 BT/BRT. Figur. Antal fisker fordelt på BT/BRT-grupper pr. / 000 Antal Trawlere Garn-/kroge og bundgarnsjoller m. m. Snurrevod-/not- og kombinations Andre , 0-, -, 0-, 0-, 0-, 00- Bt/brt Maskineffekt Maskineffekten er på fartøjsskemaet (bilag ) angivet i hestekraft (hk), der defineres som udviklet energi pr. tidsenhed. I Danmark fastsætter Søfartsstyrelsen en effekt som den»officielle hestekraft«på basis af de hestekraftangivelser, der opgives af motorfabrikanten. Officiel og maksimal effekt Den officielle hestekraft bestemmes som det samlede fremdrivningsanlægs maksimale effekt ved kontinuerlig ydelse. I fartøjsskemaet er både medtaget oplysning om»officiel hk«og»maksimal hk«, hvor sidstnævnte er den maksimale ydelse, uden fradrag for hjælpemaskineri, der drives af maskinen. I tabellerne anvendes data for»maksimal hk«, hvis denne er oplyst, ellers»officiel hk«. Det skyldes ønsket om bedst mulig overensstemmelse mellem Årbogens tal og de oplysninger, der anvendes som karakteristika inden for Den Europæiske Union. Af samme grund omregnes effekten til kilowatt (kw). Den anvendte omregningsfaktor er hk = 0, kw. Fartøjets længde Længde overalt I fartøjstabellerne anvendes længdemålet»længde overalt«, defineret som afstanden i lige linie mellem det forreste punkt på forstævnen og det bageste punkt på agterstævnen. Hvis længden overalt ikke er oplyst, beregnes den ud fra»kendingslængden«. Omregningsfaktoren er beregnet på basis af de i registret, der har begge oplysninger.

3 Fartøjer / vessels Fartøjstyper Kombinations Gruppering efter fartøjstype For hvert fartøj er der på fartøjsregistret angivet en typebetegnelse (se skemaet i bilag ). Udviklingen inden for skibsbygning gør imidlertid de enkelte mere og mere fleksible og vanskeliggør dermed en entydig typeangivelse for fartøjet. Derfor er typebetegnelserne i registret blevet udvidet med et antal kombinations, som for eksempel garn/trawl og snurrevod/hæktrawl. Ni af de elleve danske not er registreret som kombinations af typen not/trawl. I Årbogens tabeller er anvendt følgende grupper ved gruppering af ne efter fartøjstype: Hæktrawlere, sidetrawlere, andre trawlere (herunder bomtrawlere), not- og kombinations, snurrevods, garn-/krog, bundgarns-/ruse- og andre fisker (muslingeskrabere, hjælpe m.v.). Figur. Fisker fordelt på fartøjstype pr. / Antal Andre Sidetrawlere Hæktrawlere Andre trawlere Not+kombinations Bundgarnsjoller m.m.. Snurrevod Garn-/kroge. Tonnage (BT/BRT) Bundgarnsjoller m.m. Garn-/kroge 0. Snurrevod. Andre. Sidetrawlere. Not+ kombinations.0 Andre trawlere. Hæktrawlere.

4 0 Fartøjer / vessels Figur. Fisker fordelt på fartøjstype og udvalgte hjemhavne i Skagen 0 Hirtshals Strandby Hanstholm 0 Ålbæk Frederikshavn Østerby Thyborøn Bønnerup Nexø Thorsminde 0 Grenå Gilleleje Ringkøbing Hundested Hvide Sande Kalundborg København Esbjerg 0 Kerteminde Fåborg Korsør Karrebæksminde Køge Rødvig Agersø Langø Kalvehave Sønderborg Bagenkop Stubbekøbing Klintholm Antal fisker Fartøjstyper 0-0 fisker Andet Trawlere 0-00 fisker > 00 fisker Garn/kroge og bundgarnsjoller m.m. Not, snurrevod, Kombinations,

5 Fartøjer / vessels Forsikringsværdi Fartøjsregistret indeholder oplysninger om fartøjets forsikringsværdi samt vurderingsåret. For over en tredjedel af ne er vurderingerne mere end år gamle. Det er overvejende mindre, der har forsikringsvurderinger af ældre dato, og det er hovedsageligt med en overalt længde på meter og derunder, der har uoplyst forsikringsværdi. For registerudtrækket pr. / kan opstilles følgende tabel: Forsikringsværdi og vurderingsår forsikringssum fordelt på vurderingsår Vurderingsår Antal Forsikringsværdi i mill. kr. tonnage BT/BRT Ukendt værdi under meter Ukendt værdi meter og derover Ukendt år... 0, før... 0, -..., , , , , ,. Ialt.....,.0 værdi af fiskerflåden En beregning af fiskerflådens samlede værdi ved indeksering af forsikringsværdierne i forhold til vurderingsårene kunne give mening, såfremt indekset baseres dels på omkostningerne ved nybygning af fisker, dels på oplysninger om ændringer i monteret udstyr og vedligeholdelsesstand. Oplysninger om vedligeholdelsesstand kræver imidlertid en ny vurdering, med et helt individuelt resultat, der ikke kan generaliseres til et indeks. Derfor er det valgt blot at lade forsikringsværdierne indgå i statistikken med de registrerede værdier. Besætningsmedlemmer På fartøjsskemaet angives besætningsantallet som den normale besætning inklusive fartøjsfører. Oplysningen mangler for enkelte. Antallet af uden besætningsoplysning for de enkelte år (ultimo) er: År 0 Antal Note: Fra indgår samtlige fisker. Fra til indgår erhvervsfisker på meters længde og derover, og i de tidligere år indgår kun på BRT og derover. Ved beregninger af den gennemsnitlige besætningsstørrelse pr. fartøjsgruppe er uden besætningsoplysninger holdt udenfor. Registreringsbogstaver og fartøjsdistrikter Havnekendingsnummer Ved anmeldelse af et fartøj til registrering ved Søfartsstyrelsen, tildeles fartøjet et havnekendingsnummer, der består af et eller flere bogstaver efterfulgt af et tal. Tidligere skulle ne anmeldes ved det distriktstoldkammer, ejeren/rederiet hørte under. De bogstaver, der indgår i havnekendingsnummeret er første, de to første, eller første og sidste bogstav i de bynavne, hvor distriktstoldkamrene var beliggende.

6 Fartøjer / vessels Registreringsbogstaver og fiskerihavne HG S T L RI E SØ AA HV AS RS A FN R SE H K KE HK KA KR ND NF O M RU N SG NG LN Skagen København Køge Kalundborg Nyborg Rudkøbing Marstal Sønderborg VE Esbjerg Hvide Sande Århus Thorsminde Thyborøn Hanstholm Hirtshals Rønne Nexø Strandby Østerby Tejn Hals Lemvig Bønnerup Grenå Bagenkop Gedser Klintholm Rødvig Gilleleje Hundested Odden Korsør FA HM SK HO MT MI Figur.

7 Fartøjer / vessels I 0'erne blev distriktstoldkamrene omlagt, hvorfor nogle bogstaver ikke tildeles længere. I tabellerne optælles med registreringsbogstaver, der ikke længere tildeles, under de nuværende distriktstoldkamre. Fra og med tildeles havnekendingsbogstaver alene af Søfartsstyrelsen, som har indført SK, HO, MI og HM. Fartøjsdistrikter I dag er ne registreret inden for distrikter. Nedenfor er listet de registreringsbogstaver, der i var i brug for danske fisker, fordelt på distrikter. På det tilhørende kort, er vist de vigtigste fiskerihavne inden for fartøjsdistrikterne. Bogstaver: E FN+LN HV H HG L+SK RI KA+HK KR K KE NF+N ND O+MI+NG+MT RS R+SE S SG+RU+M SØ+AA T+HM VE+FA+HO A AS Distrikter: Esbjerg. Frederikshavn undtagen Skagen og Hirtshals (LN Løkken tildeles ikke længere). Haderslev. Helsingør. Hirtshals. Holstebro og Skive med undtagelse af Hvide Sande. Hvide Sande (tidligere Ringkøbing). Kalundborg (HK Holbæk tildeles ikke længere). Korsør. København. Køge. Nykøbing Falster (N Nakskov tildeles ikke længere). Næstved. Odense (NG Nyborg og MT Middelfart tildeles ikke længere). Randers. Rønne (SE Svaneke tildeles ikke længere). Skagen. Svendborg (RU Rudkøbing og M Marstal tildeles ikke længere). Sønderborg (AA Aabenraa tildeles ikke længere). Thisted, Hanstholm. Vejle, Fredericia, Horsens og Kolding. Aalborg. Århus og Herning. Fartøjets alder Fartøjets alder regnes fra byggeåret. Kapacitetstilpasning Ophørsordning Som et led i de løbende strukturforanstaltninger inden for fiskeriet ydes støtte til s endelige ophør i erhvervsfiskeriet. Hensigten hermed er at få tilpasset fiskerflådens fangstkapacitet til fiskerimulighederne. Siden har i alt. forladt fiskerflåden med ophørsstøtte. Bek. nr. af. september, som ændret ved bek. nr. af. juni. Den internationale Søfartsorganisation's (IMO) konvention om måling af skibe, London. Bek. nr. af. december om måling af mindre fisker. Lov om skibsmåling, jf. lbkg. nr. af. februar. Rådets forordning (EØF) nr. 0/ af. september om definition af fiskers karakteristika. Sølov nr. 0 af. marts, med senere ændringer. Lov nr. af. juni om strukturforanstaltninger vedrørende fiskerisektoren.

8 Fartøjer / vessels. The Danish fishing fleet The Danish fishing fleet consists of vessels registered in Denmark as fishing vessels. Registration of a fishing vessel requires a license issued by the Directorate of Fisheries. The license is a general permission to participate in commercial fishery on Danish quotas. Further licenses may be required for selected fisheries. Register of the Danish fishing fleet Definition of fishing fleet in the statistical tables The Danish Directorate of Fisheries administers a register of the Danish fishing fleet. The register was established in, and it contains information on all Danish commercial fishing vessels. For the years before vessels of less than GRT were excluded from the fishing fleet tables, because the register had only full coverage of vessels of GRT or more. From all commercial fishing vessels with an over-all length of meters or above have been included in the tables. From even vessels of less than meters are covered by the register and thus included in the tables. The information on the fishing vessel register is collected on the form in Annex. The vessel size measures used are those in the London Convention for vessels with a length of meters or above; smaller vessels are measured using the rules in the regulation issued by the Danish Maritime Authority. A number of the measures used to characterize the vessels or group the vessels in the tables can have different origin. The notes below describe the information given in the fishing fleet tables. Vessel tonnage Gross tonnage and Gross registered tonnage Total tonnage of the fishing fleet Vessel size is measured in Gross Tonnage (GT) or Gross Registered Tonnage (GRT). Though both GT and GRT measure volume, no meaningful conversion factor can be given. Formerly only GRT was used, but according to present legislation all vessels with a length of meters or more must now be measured in GT. Vessels of less than meters and vessels which have been registered before January and have not been modified since may still be recorded with only GRT measurement. All tables in this yearbook are based on GT measures if recorded and GRT otherwise. Since the GT measure often gives a higher tonnage than the GRT measure, the total tonnage of the fishing fleet gradually increases, as a greater part of the fleet is measured in GT. The number of registered fishing vessels with recorded GT measures, and the significance of priority of GT rather than GRT, is shown for each year ( December) in the following table: Total tonnage of the fishing fleet using GT or GRT measures Year All vessels With GT GT/GRT GRT/GT (Incl. GRT)...,0 0,,...,0,00, 0..., 0,0,0..., 0, 0,..., 0 0, 0,0 (Incl. meters)..., 0,0 0,...,0 0,0,...,, 0,...,,, (Incl. all vessels)...,,,,...,,,,...,,,0,...,,,,...,,,0,0 Note: For the years until first row for the figures contain vessels of GRT or more. From the second row for the figures contain commercial fishing vessels with an over-all length of meters, and from the second row for the figures contain all fishing vessels.

9 Fartøjer / vessels The table shows that, if priority were given to the GRT measure (which means using GT only when GRT measure does not exist), then the total tonnage of the fishing fleet on December would be only,0 GRT/GT. When priority is given to the GT measure, the total tonnage amounts to,0 GT/GRT. Engine power On the registration form (Annex ) the engine power is specified in horsepower (hp), which is defined as generated energy per period. The Danish Maritime Authority determines the»official effect«, based on the specifications given by the manufacturer of the engine. Official effect and maximum effect The official effect is defined as the maximum effect of the entire propulsion machinery in continuous operation. In the vessel registration form both»official hp«and»maximum hp«is reported, the latter being the highest performance without deduction for auxiliary engines powered by the machine. The statistical tables use data for»maximum hp«if recorded, otherwise»official hp«. Priority to»maximum hp«is chosen in order to ensure consistency between the figures in the yearbook, and the information used to characterize the vessels within the European Union. For the same reason the effect measure is converted from hp to kilowatt (kw), the factor being: hp = 0. kw. Vessel length Over-all length All tables use the»length over-all«, which is defined as the distance in a straight line between the front of the bow and the back of the stern. If the over-all length is not recorded, it is calculated by multiplying the»registered length«with a conversion factor based on the vessels for which both measures are recorded. Vessel category Multi-purpose vessels Grouping of categories The vessel register form has an entry for the vessel category. However, the evolution within shipbuilding tends to make the individual vessels more and more flexible, which complicates categorizing and makes it less descriptive. The categories recorded in the register have thus been widened to include a number of multi-purpose vessels, as for instance trawler/netter and seiner/trawler. Nine of the eleven purse seiners in the Danish fishing fleet are registered as multi-purpose vessels of the category trawler/purse seiner. In all tables in this yearbook the vessels have been grouped into the following categories: stern trawlers, side trawlers, other trawlers (including beam trawlers), purse seiners and multi-purpose vessels, Danish seiners, netters and liners, potters and trap setters etc. and other fishing vessels (including cockle dredgers and auxiliary vessels etc.). Number of crew The vessel register form gives the number of persons normally in the crew including the skipper. For some vessels this information is not reported. The number of vessels on the register without information on crew is, stated per December of each year: Year 0 Number Note: For the years until vessels of GRT or more. From until commercial vessels with an over-all length of meters or more and from all commercial fishing vessels are included. When calculating average size of crew for a vessel category, the vessels without information on crew are omitted.

10 Fartøjer / vessels Registration letters and vessel districts Vessel identification When a fishing vessel is entered into the Danish Ship register at the Maritime Authorities, a registration identification is assigned to it. The identification known as the registration number has one or two letters followed by a number. Previously, the notification of vessels for registration was given to the Custom House in the district where the ship owner was domiciled. The letters in the registration identification are therefore letters from the names of the towns where the Custom Houses were situated. In the 0's, the Custom districts were reorganized, and therefore some of the formerly used registration letters are no longer given. In the tables in this yearbook, the vessels with registration letters that are no longer issued, are grouped together with the present districts. Since registration letters are only assigned by the Maritime Authorities, which have introduced SK, HO, MI and HM. Vessel district The Danish fishing vessels are currently registered within districts. A list of the vessel districts with the related registration letters is given below, and the map on page shows the registration letters and the main fishing ports in the districts. Letters: E FN+LN HV H HG L+SK RI KA+HK KR K KE NF+N ND O+MI+NG+MT RS R+SE S SG+RU+M SØ+AA T+HM VE+FA+HO A AS Districts: Esbjerg. Frederikshavn except Skagen and Hirtshals (LN Løkken no longer issued). Haderslev. Helsingør. Hirtshals. Holstebro and Skive except Hvide Sande. Hvide Sande (previously Ringkøbing). Kalundborg (HK Holbæk no longer issued). Korsør. København. Køge. Nykøbing Falster (N Nakskov no longer issued). Næstved. Odense (NG Nyborg and MT Middelfart no longer issued). Randers. Rønne (SE Svaneke no longer issued). Skagen. Svendborg (RU Rudkøbing and M Marstal no longer issued). Sønderborg (AA Aabenraa no longer issued). Thisted, Hanstholm. Vejle, Fredericia, Horsens and Kolding. Aalborg. Aarhus and Herning. Vessel age The age of the vessel is calculated from the year of construction.

11 Fartøjer / vessels Insurance value The vessel register holds information on the insurance value and the year of assessment. For more than one third of the vessels, mostly the smaller vessels, the assessment is more than years old, and it is mainly vessels with an over-all length of meters and less that have an unspecified insurance value. Register status on December gives the following table: Insurance value and assessment year Total insurance value by year of assessment Assessment Year Number of vessels Insurance value in million DKK. Total tonnage GT/GRT Unknown value less than meters...,.. Unknown value meters and above.....,0 Unknown year Before , , -...., -...,.,0 -...,., Total...,,.,0 Total value of the fishing fleet One method to solve the problem of old insurance values, when estimating the total value of the Danish fishing fleet, is to use index figures. In order to do so, it is necessary to determine an index based both on costs of newly built vessels and information about changes in installed equipment and maintenance. Information about equipment and maintenance requires a new assessment, with individual results, which cannot be used as an index. Therefore it has been decided that a proxy of the total value of the vessels in the statistical tables should be the registered insurance values. Capacity reduction As a part of the measures taken to diminish the structural problems in the fishery, it is possible to receive public funding if a vessel is taken out of the fleet and ceases to fish commercially. The objective of facilitating the withdrawal of fishing vessels from commercial fishing is to reduce the capacity of the fleet to match the catch opportunities. Since a total of, vessels have left the fleet with public funding. Ministerial Order No. of September amended by Ministerial Order No. of June. The International Maritime Organization (IMO) convention on ship measurement, London. Ministerial Order No. of December on the measurement of small fishing vessels. Act on the measurement of ships, see consolidate Act No. of February. Council Regulation (EEC) No. 0/ of September on the definition of characteristics for fishing vessels. Act No. 0 of March, with amendments. Act No. of June on the support to structural measures in fisheries.

12 Fartøjer / vessels Tabel.: Danske fisker fordelt på distrikter. Danish fishing vessels by district. Pr. / Antal Fartøjstonnage Maskineffekt Forsikringsværdi Fartøjernes Alder Besætningsmedlemmer 0 Distrikt: Bruttoton Kilowatt.000 Kr. år Antal E Esbjerg 0.,.,..0, 0, FN + LN Frederikshavn.,0.,..,, HV Haderslev,.,..0,, H Helsingør.,.,.0,, HG Hirtshals.,.0 0,..,, L + SK Holstebro.00, 0.,.0.,, RI Hvide Sande.0, ,..,, KA + HK Kalundborg,. 0,0.,, KR Korsør,.,.,, K København 0,.,..,, KE Køge 0,.,.0 0,, NF + N Nykøbing F.,0.,., 0, ND Næstved.,.,.,, O + MI + NG + MT Odense,.,.,, RS Randers,.,0 0.,, R + SE Rønne.,.,..0,, S Skagen.,.0 00,.. 0,, SG + RU + M Svendborg 0.,0.,.0,, SØ + AA Sønderborg,.,.00 0, 0, T + HM Thisted.,. 0,..00,, VE + FA + HO Vejle,0.,.0 0, 0, A Ålborg 0,.,.,, AS Århus.,., 0.,, Hele landet..0, 0.,0...,., Anm. :Samtlige erhvervsfisker er medtaget. Tonnage i BT/BRT, se definitioner i tekstafsnittet. Af diskretionshensyn er forsikringsværdien udeladt for de distrikter, hvor der ikke mindst indgår tre. Kilde: Fiskeridirektoratet. TRANSLATION: - Columns. : Number of vessels. -: Gross tonnage. -: Engine power. -: Insurance value in.000 DKK. : Average age of vessels in years. -0: Number of crew including the master. = total, = average. Rows, vessel district, see map and definitions in the text section. Tabel.: Danske fisker fordelt på længde- og tonnagegrupper. Danish fishing vessels by length and tonnage. Pr. / Antal Fartøjstonnage Maskineffekt Forsikringsværdi Fartøjernes alder Fartøjernes længde overalt Besætningsmedlemmer 0 A: Længde overalt: Bruttoton Kilowatt.000 Kr. år meter Antal -, meter..00 0,.,.,,.0,0 -, -.,.,.0,0,, -, -.0,.,.0 0,,, 0 -, -. 0,., 0. 0,,0, -, -.,.,..0,0, 0, -, -.0 0,.,..,,, -, -.0,.,..,,,0-0, -.,., 0..,,, -, -.,.,.0.,0,, -, -.0,.,..0,,,0 0 -, -.0,.,0..,,, - -.,.,...,,, B: Tonnagegruppe: -, BT/BRT..,.,.,,.0,0 -, -.,0.,.,0,, 0 -, - 0.0,.,.0,, 0, -, - 0.0,.,0..0,,, 0 -, -. 0, 0., 0..,,, 0 -, -.,.,..,0,, 0 -, -.,.,..0, 0,, 0 -, -.,.,0.00.,,, 00 -, - 0.,0.00,..,0, 0, 0 -, -.0 0,. 0,. 0., 0,, 0 -, - 0.,.,..0.,,, ,.,0.0.0,,0, I alt..0, 0.,0...,,., Anm. : Samtlige erhvervsfisker er medtaget. Tonnage i BT/BRT, se definitioner i tekstafsnittet. For fartøjsgrupper, hvor der ikke indgår mindst tre, er forsikringsværdierne talt med i den nærmest tilstødende gruppe. Kilde: Fiskeridirektoratet. TRANSLATION: - Columns. : Number of vessels. -: Gross tonnage. -: Engine power. -: Insurance value in.000 DKK. : Average age of vessels in years. : Average over-all length in meters. 0-: Number of crew including the master. = total, = average. Rows, vessel size groupings. A: Over-all length in meters. B: Tonnage in GT/GRT. See definitions in the text section.

13 0 Fartøjer / vessels Tabel.: Pr. / Danske fisker fordelt på distrikt og tonnagegruppe. Danish fishing vessels by district and tonnage. Tonnagegruppe Under -, 0 -, -, 0 -, 0 -, 0 -, 0 -, 00 -, 0 -, , 0 -, 00 -, Over 00 Ialt Distrikt: Antal / number of vessels E Esbjerg FN + LN Frederikshavn HV Haderslev H Helsingør HG Hirtshals 0 - L + SK Holstebro RI Hvide Sande KA + HK Kalundborg KR Korsør K København KE Køge NF + N Nykøbing F ND Næstved O + MI + NG + MT Odense RS Randers R + SE Rønne S Skagen - SG + RU + M Svendborg SØ + AA Sønderborg T + HM Thisted - VE+FA+HO Vejle A Ålborg AS Århus Hele landet Anm.: Samtlige erhvervsfisker er medtaget. Se definitioner af fartøjstyper og distrikter i tekstafsnittet. Kilde: Fiskeridirektoratet TRANSLATION Columns, vessel size in GT or GRT. Rows, vessel district, see map and definitions in the text section. Tabel.: Pr. / tonnage for fisker fordelt på distrikt og tonnagegruppe. Total tonnage of vessels by district and tonnage. Tonnagegruppe Under -, 0 -, -, 0 -, 0 -, 0 -, 0 -, 00 -, 0 -, , 0 -, 00 -, Over 00 Ialt Distrikt: Bruttotonnage / gross tonnage E Esbjerg FN + LN Frederikshavn HV Haderslev H Helsingør HG Hirtshals L + SK Holstebro RI Hvide Sande KA + HK Kalundborg KR Korsør K København KE Køge NF + N Nykøbing F ND Næstved O + MI + NG + MT Odense RS Randers R + SE Rønne S Skagen SG + RU + M Svendborg SØ + AA Sønderborg T + HM Thisted. -. VE + FA + HO Vejle A Ålborg AS Århus Hele landet Anm.: Samtlige erhvervsfisker er medtaget. Tonnage i BT/BRT, se definitioner i tekstafsnittet. Kilde: Fiskeridirektoratet TRANSLATION Columns, vessel size in GT or GRT. Rows, vessel district, see map and definitions in the text section.

14 Fartøjer / vessels Tabel.: Pr. / Danske fisker fordelt på distrikt og længdegruppe. Danish fishing vessels by district and length. Længde overalt i meter Under -, -, 0 -, -, -, -, - 0, -, -, 0 -, 0 -, -, Over 0 Ialt Distrikt: Antal / number of vessels E Esbjerg 0 0 FN + LN Frederikshavn HV Haderslev H Helsingør HG Hirtshals 0 0 L + SK Holstebro 0 RI Hvide Sande KA + HK Kalundborg KR Korsør K København KE Køge NF + N Nykøbing F ND Næstved O + MI + NG + MT Odense RS Randers R + SE Rønne S Skagen SG + RU + M Svendborg SØ + AA Sønderborg T +HM Thisted 0 - VE + FA + HO Vejle A Ålborg AS Århus Hele landet.. Anm.: Samtlige erhvervsfisker er medtaget. Se definitioner af fartøjstyper og distrikter i tekstafsnittet. Kilde: Fiskeridirektoratet TRANSLATION Columns, vessel size, over-all length in meters. Rows, vessel district, see map and definitions in the text section. Tabel.: Pr. / tonnage for fisker fordelt på distrikt og længdegruppe. Total tonnage of vessels by district and length. Længde overalt i meter Under -, -, 0 -, -, -, -, - 0, -, -, 0 -, 0 -, -, Over 0 Ialt Distrikt: Bruttotonnage / gross tonnage E Esbjerg FN + LN Frederikshavn HV Haderslev H Helsingør HG Hirtshals L + SK Holstebro RI Hvide Sande KA + HK Kalundborg KR Korsør K København KE Køge NF + N Nykøbing F ND Næstved O + MI + NG + MT Odense RS Randers R + SE Rønne S Skagen SG + RU + M Svendborg SØ + AA Sønderborg T + HM Thisted VE + FA + HO Vejle A Ålborg AS Århus Hele landet Anm.: Samtlige erhvervsfisker er medtaget. Tonnage i BT/BRT, se definitioner i tekstafsnittet. Kilde: Fiskeridirektoratet TRANSLATION Columns, vessel size, over-all length in meters. Rows, vessel district, see map and definitions in the text section.

15 Fartøjer / vessels Tabel.: Pr. / Danske fisker fordelt på fartøjstype og distrikt. Danish fishing vessels by category and district. Fartøjstype Sidetrawlere Hæktrawlere Andre trawlere Not + kombi. - Snurrevods - Garn / kroge - Bundgarnsjoller m.m. Andre Ialt Distrikt: Antal / number of vessels E Esbjerg 0 0 FN + LN Frederikshavn 0 HV Haderslev - H Helsingør HG Hirtshals 0 - L + SK Holstebro RI Hvide Sande KA + HK Kalundborg KR Korsør - 0 K København KE Køge NF + N Nykøbing F. - - ND Næstved - O + MI + NG + MT Odense - RS Randers - - R + SE Rønne S Skagen - SG + RU + M Svendborg - 0 SØ + AA Sønderborg - - T +HM Thisted VE + FA + HO Vejle - - A Ålborg - 0 AS Århus 0 0 Hele landet... Anm.: Samtlige erhvervsfisker er medtaget. Kilde: Fiskeridirektoratet. TRANSLATION Cplumns, vessel category. : Side trawler. : Stern trawler. : Other trawlers. : Purse seiners and multi-purpose vessels. : Danish seiners. : Liners and gill netters. : Trap setters etc. : Dredgers and other vessels. : Total. Rows, vessel district.

16 Fartøjer / vessels Tabel.: Pr. / Danske fisker fordelt på fartøjstype og tonnage. Danish fishing vessels by category and tonnage. Fartøjstype Sidetrawlere Hæktrawlere Andre trawlere Not + kombi. - Snurrevods - Garn / kroge - Bundgarnsjoller m.m. Andre Ialt Tonnagegruppe: Antal / number of vessels -, BT/BRT , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , I alt... Anm.: Samtlige erhvervsfisker er medtaget. Tonnage i BT hvis oplyst ellers BRT. Kilde: Fiskeridirektoratet TRANSLATION Columns, vessel category. : Side trawler. : Stern trawler. : Other trawlers. : Purse seiners and multi-purpose vessels. : Danish seiners. : Liners and gill netters. : Trap setters etc.: : Dredgers and other vessels. : Total. Rows, tonnage in GT or GRT. Tabel.: Pr. / Danske fisker fordelt på fartøjstype og længde. Danish fishing vessels by category and length. Fartøjstype Sidetrawlere Hæktrawlere Andre trawlere Not + kombi. - Snurrevods - Garn / kroge - Bundgarnsjoller m.m. Andre Ialt Længdegruppe: Antal / number of vessels -, meter , , , , , , - - -, - -, - - -, , - - -, - - -, - - -, , , , , , , , , , I alt... Anm.: Samtlige erhvervsfisker er medtaget. Kilde: Fiskeridirektoratet TRANSLATION Columns, vessel category. : Side trawler. : Stern trawler. : Other trawlers. : Purse seiners and multi-purpose vessels. : Danish seiners. : Liners and gill netters. : Trap setters etc.: : Dredgers and other vessels. : Total. Rows, over-all length in meters.

17 Fartøjer / vessels Tabel.0: Trawl fordelt på distrikter. Trawlers by district. Pr. / Antal Fartøjstonnage Maskineffekt Forsikringsværdi Fartøjernes Alder Besætningsmedlemmer 0 Distrikt: Bruttoton Kilowatt.000 Kr. år Antal E Esbjerg 0.,.0,0.0.0,, FN + LN Frederikshavn.0,.0,..,, HV Haderslev,.,0 0..0,, H Helsingør.,. 0,.0., 0, HG Hirtshals., 0., 0..,, L + SK Holstebro.,.,..,, RI Hvide Sande.0,.0,.0.0,, KA + HK Kalundborg,.0,.,, KR Korsør,.,.,, K København,,0 0,0,0 KE Køge,,0,, NF + N Nykøbing F.,.0,..0,, ND Næstved 0,.0,.0.0,, O + MI + NG + MT Odense,.,..0,, RS Randers, 0,0,0,0 R + SE Rønne.,., 0.0.,, S Skagen.,. 0,..,0, SG + RU + M Svendborg 0,0.,..,, SØ + AA Sønderborg 0,.00,..0,, T + HM Thisted.,.,.00.,, VE + FA + HO Vejle,.0,.,, A Ålborg,.0,..0,,0 AS Århus 0.0,.,.0.,,0 Hele landet 0 0., 0.,...0,.0, Anm. :Samtlige erhvervsfisker er medtaget. Tonnage i BT/BRT, se definitioner i tekstafsnittet. Af diskretionshensyn er forsikringsværdien udeladt for de distrikter, hvor der ikke mindst indgår tre. Kilde: Fiskeridirektoratet. TRANSLATION: - Columns. : Number of vessels. -: Gross tonnage. -: Engine power. -: Insurance value in.000 DKK. : Average age of vessels in years. -0: Number of crew including the master. = total, = average. Rows, vessel district, see map and definitions in the text section. Tabel.: Trawl fordelt på længde- og tonnagegrupper. Trawlers by length and tonnage. Pr. / Antal Fartøjstonnage Maskineffekt Forsikringsværdi Fartøjernes alder Fartøjernes længde overalt Besætningsmedlemmer 0 A: Længde overalt: Bruttoton Kilowatt.000 Kr. år meter Antal -, meter , , -,.,.0,0,, 0 -, -,.,.,, 0, -, - 0.0,.,.. 0,,, -, -.0,.0,..0,,, -, -.,.,.00.,,, - 0, -.,., 0..,, 0,0 -, -.0,.,..,0,, -, -.0,., 0..0,,, 0 -, -.,0.0,..,,, - -.,.,..0.0, 0,, B: Tonnagegruppe: -, BT/BRT,,.,,, -, -,. 0,., 0,, 0 -, - 0,.0,..0,,, -, -.,.,..,,, 0 -, -.,.0 00,..,0, 0, 0 -, -.,.,..,,,0 0 -, -.,., 0.., 0,, 0 -, - 0,.0,.00.,, 0, 00 -, -.,.00,0..,,, 0 -, -. 0, 0., ,, 0, 0 -, -., 0.,..00.0,,, ,.., ,,, I alt 0 0., 0.,...0, 0,.0, Anm. : Samtlige erhvervsfisker er medtaget. Tonnage i BT/BRT, se definitioner i tekstafsnittet. For fartøjsgrupper, hvor der ikke indgår mindst tre, er forsikringsværdierne talt med i den nærmest tilstødende gruppe. Kilde: Fiskeridirektoratet. TRANSLATION: - Columns. : Number of vessels. -: Gross tonnage. -: Engine power. -: Insurance value in.000 DKK. : Average age of vessels in years. : Average over-all length in meters. 0-: Number of crew including the master. = total, = average. Rows, vessel size groupings. A: Over-all length in meters. B: Tonnage in GT/GRT. See definitions in the text section.

18 Fartøjer / vessels Tabel.: Not-, snurrevods- og kombinations fordelt på distrikter. Purse seiners, danish seiners and multi-purpose vessels, by district. Pr. / Antal Fartøjstonnage Maskineffekt Forsikringsværdi Fartøjernes Alder Besætningsmedlemmer 0 Distrikt: Bruttoton Kilowatt.000 Kr. år Antal E Esbjerg 0,., 0.00.,, FN + LN Frederikshavn,0.,0.,,0 HV Haderslev 0,,0,, H Helsingør,.00,.,0, HG Hirtshals.,.,.0.00, 0, L + SK Holstebro.,.00,..0,, RI Hvide Sande,,.00.,0,0 KA + HK Kalundborg 0,. 0,., 0, KR Korsør,,.0,, K København,,0,0,0 KE Køge,,0 0,0,0 NF + N Nykøbing F. 0, 0,.,, ND Næstved, 0,.,, O + MI + NG + MT Odense 0,,.,, RS Randers 0,,.0,, R + SE Rønne 0,.,.. 0,, S Skagen,0,0.0., 0, SG + RU + M Svendborg,.,.,, SØ + AA Sønderborg,,.0,, T + HM Thisted, 0,..0,0,0 VE + FA + HO Vejle,,.,, A Ålborg,.0, 0.0,, AS Århus,. 0,.0.0,, Hele landet 0.,.,..,0, Anm. :Samtlige erhvervsfisker er medtaget. Tonnage i BT/BRT, se definitioner i tekstafsnittet. Af diskretionshensyn er forsikringsværdien udeladt for de distrikter, hvor der ikke mindst indgår tre. Kilde: Fiskeridirektoratet. TRANSLATION: - Columns. : Number of vessels. -: Gross tonnage. -: Engine power. -: Insurance value in.000 DKK. : Average age of vessels in years. -0: Number of crew including the master. = total, = average. Rows, vessel district, see map and definitions in the text section. Tabel.: Not-, snurrevods- og kombinations fordelt på længde- og tonnagegrupper. Purse seiners, Danish seiners and multi-purpose vessels, by length and tonnage. Pr. / Antal Fartøjstonnage Maskineffekt Forsikringsværdi Fartøjernes alder Fartøjernes længde overalt Besætningsmedlemmer 0 A: Længde overalt: Bruttoton Kilowatt.000 Kr. år meter Antal -, meter,,0 0,0,, -, -,,.,,, -, -,.,.,,, 0 -, -,.,. 0, 0, 0, -, -,.,.,, 00, -, - 0,.,..,,, -, - 0 0,0.,0.0.,,0,0-0, -.,. 0,.0.0,, 0, -, -,., ,,, -, -,,......,,0, 0 -, ,..,.0.0 0,, 0 0, B: Tonnagegruppe: -, BT/BRT 0,.0,.,,, -, -,0.0,.00,,, 0 -, - 0,. 0,.,,, -, -,.,..0,, 0, 0 -, - 0.,. 0,..,,, 0 -, -.,. 0, 0..,,, 0 -, -,,0,,,0 0 -, -,0.0,.00.00, 0,,0 00 -, , ,.00 0, ,,, 0 -, -.,.0.0, 0..0,0 0,, ,0..,. 0. 0,0, 0, I alt 0.,.,..,0,, Anm. : Samtlige erhvervsfisker er medtaget. Tonnage i BT/BRT, se definitioner i tekstafsnittet. For fartøjsgrupper, hvor der ikke indgår mindst tre, er forsikringsværdierne talt med i den nærmest tilstødende gruppe. Kilde: Fiskeridirektoratet. TRANSLATION: - Columns. : Number of vessels. -: Gross tonnage. -: Engine power. -: Insurance value in.000 DKK. : Average age of vessels in years. : Average over-all length in meters. 0-: Number of crew including the master. = total, = average. Rows, vessel size groupings. A: Over-all length in meters. B: Tonnage in GT/GRT. See definitions in the text section.

19 Fartøjer / vessels Tabel.: Garn / kroge og bundgarn / ruse fordelt på distrikter. Net / hook vessels, liners and trap setters, by district. Pr. / Antal Fartøjstonnage Maskineffekt Forsikringsværdi Fartøjernes Alder Besætningsmedlemmer 0 Distrikt: Bruttoton Kilowatt.000 Kr. år Antal E Esbjerg 0,0.0,.0.0,, FN + LN Frederikshavn 0,.,.,, HV Haderslev,,.0,0, H Helsingør 0,. 0,.,, HG Hirtshals 0,0. 0,. 0,0, L + SK Holstebro 0.,.0,. 0,, RI Hvide Sande.,., 0..,, KA + HK Kalundborg 0,.,.,, KR Korsør,.,.0,, K København,.,.., 0, KE Køge,0.,.,, NF + N Nykøbing F.,.,.,, ND Næstved,.,.,, O + MI + NG + MT Odense 00,.,., 0, RS Randers,,.,,0 R + SE Rønne 0,.,.,, S Skagen,.,.,0, SG + RU + M Svendborg,.,0 0.0,, SØ + AA Sønderborg,0.,.,, T + HM Thisted.,0.0 0,. 0,, VE + FA + HO Vejle 0,.0,.,, A Ålborg,.0,.0,, AS Århus,.,.0,, Hele landet.00., 0.0,.0 0,., Anm. :Samtlige erhvervsfisker er medtaget. Tonnage i BT/BRT, se definitioner i tekstafsnittet. Af diskretionshensyn er forsikringsværdien udeladt for de distrikter, hvor der ikke mindst indgår tre. Kilde: Fiskeridirektoratet. TRANSLATION: - Columns. : Number of vessels. -: Gross tonnage. -: Engine power. -: Insurance value in.000 DKK. : Average age of vessels in years. -0: Number of crew including the master. = total, = average. Rows, vessel district, see map and definitions in the text section. Tabel.: Garn / kroge og bundgarn / ruse fordelt på længde- og tonnagegrupper. Net / hook vessels, liners and trap setters, by length and tonnage. Pr. / Antal Fartøjstonnage Maskineffekt Forsikringsværdi Fartøjernes alder Fartøjernes længde overalt Besætningsmedlemmer 0 A: Længde overalt: Bruttoton Kilowatt.000 Kr. år meter Antal -, meter..0 0,.,.,,.,0 -, -.0,., 0.0,0,, -, -.0,., 0.,,, 0 -, -. 0, 0.,., 0,, -, -.,.,.,,, -, - 0 0,.,0..0,,, -, -.,., 0..0,,, - 0, -.,.,0..0,,,0 -, - 0,.,.000.,,, -, -,, ,0,,0 0 -, B: Tonnagegruppe: -, BT/BRT..,.0, 0.,,.,0 -, - 0.,0.0,.0,, 0, 0 -, -.,.,.,,0, -, - 0.,.0,..0,,, 0 -, -.0,. 0,..0,,0, 0 -, -.,.,..,,0,0 0 -, -,.0,.00.,,, 0 -, -,,0,0,,0 00 -, -,,0,0,,0 0 -, , I alt.00., 0.0,.0 0,,., Anm. : Samtlige erhvervsfisker er medtaget. Tonnage i BT/BRT, se definitioner i tekstafsnittet. For fartøjsgrupper, hvor der ikke indgår mindst tre, er forsikringsværdierne talt med i den nærmest tilstødende gruppe. Kilde: Fiskeridirektoratet. TRANSLATION: - Columns. : Number of vessels. -: Gross tonnage. -: Engine power. -: Insurance value in.000 DKK. : Average age of vessels in years. : Average over-all length in meters. 0-: Number of crew including the master. = total, = average. Rows, vessel size groupings. A: Over-all length in meters. B: Tonnage in GT/GRT. See definitions in the text section.

20 Fartøjer / vessels Tabel.: Udgåede fisker og tildelte midler ved kapacitetstilpasning. Danish fishing vessels decommissioned with capacity reduction subsidies. Vestjylland Nordjylland Østjylland, Fyn og Sjælland Bornholm Hele landet Antal / number of vessels Samlte tonnage / total tonnage effekt i kilowatt / total engine power in kilowatt tilskud i mill. kr. / Total subsidy in million DKK,,,,,,, 0,,,,,,,, 0,,,,,,,,,,,, 0,,,,,,,,, 0,,, 0,,,,,,,,, 0,,,,0,,,,,,,,0,0,, 0, 0,0,,, 0,., Anm.: Under Vestjylland er optalt E, L og RI, under Nordjylland S, FN, HG og T og under Bornholm R og SE, alle andre er optalt under Østjylland, Fyn og Sjælland. Note: Som nes ophørsdato er anvendt passiv datoen i Fartøjsregistret, svarende til den fysiske slettebegæringsdato modtaget fra Strukturdirektoratet. Kilde: Fiskeridirektoratet. TRANSLATION Columns, grouping in regions. : E, L and RI vessels. : S, FN, HG and T vessels. : R and SE vessels. : Other districts. : All districts. Table sections, : Number of vessels. : Total tonnage. : Total engine power. : Total subsidy in million DKK. Source: The Directorate of Fisheries

Fartøjer / vessels 19

Fartøjer / vessels 19 Fartøjer / vessels Tabel.: Danske fisker fordelt på distrikter Danish fishing vessels by district alder 0 Bruttoton Kilowatt.000 Kr. År E Esbjerg. 0,.0,.0.,0, FN + LN Frederikshavn., 0.,..0,, HV Haderslev,.,..,,

Læs mere

Fartøjer / vessels 7. bruttoton (BBT)

Fartøjer / vessels 7. bruttoton (BBT) Fartøjer / vessels 7 'HQGDQVNHILVNHUIOnGH Den danske fiskerflåde består af de fartøjer, der er indregistreret i Danmark som fiskerfartøjer. For at få et fartøj registreret som fiskerfartøj skal der foreligge

Læs mere

Fartøjer / vessels 7. bruttoton (BBT)

Fartøjer / vessels 7. bruttoton (BBT) Fartøjer / vessels 7 'HQGDQVNHILVNHUIOnGH Den danske fiskerflåde består af de fartøjer, der er indregistreret i Danmark som fiskerfartøjer. For at få et fartøj registreret som fiskerfartøj skal der foreligge

Læs mere

1. Den danske fiskerflåde

1. Den danske fiskerflåde Fartøjer / vessels 7 1. Den danske fiskerflåde Den danske fiskerflåde består af de fartøjer, der er indregistreret i Danmark som fiskerfartøjer. For at få et fartøj registreret som fiskerfartøj skal der

Læs mere

Fiskeristatistisk Årbog 2000

Fiskeristatistisk Årbog 2000 Yearbook of Fishery Statistics 2000 Fiskeristatistisk Årbog 2000 Udgivet af Fiskeridirektoratet September 2001 8. årgang ISBN 87-89443-14-4 ISSN 0907-9238 Pris: 185,00 kr. inkl. 25% moms Oplag: 1.000 Forsidelayout:

Læs mere

Fiskeristatistisk Årbog 2001

Fiskeristatistisk Årbog 2001 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fiskeridirektoratet Fiskeristatistisk Årbog 2001 Yearbook of Fishery Statistics 2001 Fiskeristatistisk Årbog 2001 Udgivet af Fiskeridirektoratet September

Læs mere

Fiskeristatistisk Årbog 2005

Fiskeristatistisk Årbog 2005 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fiskeridirektoratet Fiskeristatistisk Årbog 005 Yearbook of Fishery Statistics 005 Fiskeristatistisk Årbog 005 Udgivet af Fiskeridirektoratet September 006.

Læs mere

Fiskeristatistisk Årbog 2004

Fiskeristatistisk Årbog 2004 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fiskeridirektoratet Fiskeristatistisk Årbog 00 Yearbook of Fishery Statistics 00 )LVNHULVWDWLVWLVNcUERJ Udgivet af Fiskeridirektoratet September 005. årgang

Læs mere

NaturErhvervstyrelsen. Fiskeristatistisk Årbog 2012 2014. NaturErhvervstyrelsen NaturErhvervstyrelsen

NaturErhvervstyrelsen. Fiskeristatistisk Årbog 2012 2014. NaturErhvervstyrelsen NaturErhvervstyrelsen NaturErhvervstyrelsen Fiskeristatistisk Årbog 2012 2014 NaturErhvervstyrelsen NaturErhvervstyrelsen Oktober 2013 December 2015 Fiskeristatistisk Årbog 2014 Yearbook of Fishery Statistics 2014 Fiskeristatistisk

Læs mere

Fiskeristatistisk Årbog 2009

Fiskeristatistisk Årbog 2009 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fiskeridirektoratet Fiskeristatistisk Årbog 2009 Yearbook of Fishery Statistics 2009 Fiskeristatistisk Årbog 2009 Udgivet af Fiskeridirektoratet September

Læs mere

Fiskeristatistisk Årbog 2003

Fiskeristatistisk Årbog 2003 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fiskeridirektoratet Fiskeristatistisk Årbog 2003 Yearbook of Fishery Statistics 2003 )LVNHULVWDWLVWLVNcUERJ Udgivet af Fiskeridirektoratet September 2004

Læs mere

NaturErhvervstyrelsen. Fiskeristatistisk Årbog 2011

NaturErhvervstyrelsen. Fiskeristatistisk Årbog 2011 NaturErhvervstyrelsen Fiskeristatistisk Årbog 2011 Yearbook of Fishery Statistics 2011 Fiskeristatistisk Årbog 2011 Udgivet af NaturErhvervstyrelsen Oktober 2012 18. årgang ISBN 978-87-7120-315-8 ISSN

Læs mere

1. Den danske fiskerflåde

1. Den danske fiskerflåde Fartøjer / vessels 7 1. Den danske fiskerflåde Den danske fiskerflåde består af de fartøjer, der er indregistreret i Danmark som fiskerfartøj. For at få et fartøj registreret som fiskerfartøj skal der

Læs mere

Fiskeristatistisk Årbog 2006

Fiskeristatistisk Årbog 2006 Fiskeristatistisk Årbog 006 Yearbook of Fishery Statistics 006 Fiskeristatistisk Årbog 006 Udgivet af Fiskeridirektoratet September 007. årgang ISBN 87-89--6 ISSN 0907-98 Pris: 95,00 kr. inkl. 5 % moms

Læs mere

1. Den danske fiskerflåde

1. Den danske fiskerflåde Fartøjer / vessels 7 1. Den danske fiskerflåde Den danske fiskerflåde består af de fartøjer, der er indregistreret i Danmark som fiskerfartøjer. For at få et fartøj registreret som fiskerfartøj skal der

Læs mere

1. Den danske fiskerflåde

1. Den danske fiskerflåde Fartøjer / vessels 7 1. Den danske fiskerflåde Den danske fiskerflåde består af de fartøjer, der er indregistreret i Danmark som fiskerfartøjer. For at få et fartøj registreret som fiskerfartøj skal der

Læs mere

1. Den danske fiskerflåde

1. Den danske fiskerflåde Fartøjer / vessels 7 1. Den danske fiskerflåde Den danske fiskerflåde består af de fartøjer, der er indregistreret i Danmark som fiskerfartøjer. For at få et fartøj registreret som fiskerfartøj skal der

Læs mere

Fiskeristatistisk Årbog NaturErhvervstyrelsen

Fiskeristatistisk Årbog NaturErhvervstyrelsen Fiskeristatistisk Årbog 2012 2016 Landbrugs- NaturErhvervstyrelsen og Fiskeristyrelsen Oktober 2013 December 2017 Fiskeristatistisk Årbog 2016 Yearbook of Fishery Statistics 2016 Fiskeristatistisk Årbog

Læs mere

Fiskeristatistisk Årbog Yearbook of Fishery Statistics 1999

Fiskeristatistisk Årbog Yearbook of Fishery Statistics 1999 Fiskeristatistisk Årbog 1999 Yearbook of Fishery Statistics 1999 Fiskeristatistisk Årbog 1999 Udgivet af Fiskeridirektoratet September 2000 7. årgang ISBN 87-89443-10-1 ISSN 0907-9238 Pris: 185,00 kr.

Læs mere

Tiårs tabeller / decennium statistics 193

Tiårs tabeller / decennium statistics 193 Tiårs tabeller / decennium statistics 193 Tabel 7.1: Danske fiskerfartøjer fordelt på tonnage-grupper Danish fishing vessels by tonnage-classes Tonnagegrupper: Antal fartøjer / number of vessels Indeks

Læs mere

Fiskeristatistisk Årbog Fiskeridirektoratet

Fiskeristatistisk Årbog Fiskeridirektoratet Fiskeristatistisk Årbog 2010 Fiskeridirektoratet September 2011 Fiskeristatistisk Årbog 2010 Yearbook of Fishery Statistics 2010 Signaturforklaring Symbols Ophavsret Fiskeristatistisk Årbog 2010 Udgivet

Læs mere

Fiskeristatistisk Årbog NaturErhvervstyrelsen. NaturErhvervstyrelsen

Fiskeristatistisk Årbog NaturErhvervstyrelsen. NaturErhvervstyrelsen Fiskeristatistisk Årbog 2012 2015 NaturErhvervstyrelsen NaturErhvervstyrelsen Oktober 2013 December 2016 Fiskeristatistisk Årbog 2015 Yearbook of Fishery Statistics 2015 Fiskeristatistisk Årbog 2015 Udgivet

Læs mere

Fiskeristatistisk Årbog 2002

Fiskeristatistisk Årbog 2002 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fiskeridirektoratet Fiskeristatistisk Årbog 2002 Yearbook of Fishery Statistics 2002 Fiskeristatistisk Årbog 2002 Udgivet af Fiskeridirektoratet September

Læs mere

Fiskeristatistisk Årbog 2007

Fiskeristatistisk Årbog 2007 Fiskeristatistisk Årbog 2007 Yearbook of Fishery Statistics 2007 Fiskeristatistisk Årbog 2007 Udgivet af Fiskeridirektoratet September 2008 14. årgang ISBN 87-89443-12-8 ISSN 0907-9238 Pris: 195,00 kr.

Læs mere

Tiårs tabeller / decennium statistics 165

Tiårs tabeller / decennium statistics 165 Tiårs tabeller / decennium statistics 165 Tabel 7.1: Danske fiskerfartøjer fordelt på tonnage-grupper Danish fishing vessels by tonnage-classes Tonnagegrupper: Antal fartøjer / number of vessels Indeks

Læs mere

Landinger / landings 117

Landinger / landings 117 Landinger / landings Tabel.: Samlede af fisk, krebs- og bløddyr i Danmark Total landings in Danish ports by species 00 Samlede Danske fiskeres Øvrige EU's Tredjelandes Konsum anvendt Anden anvendelse 0

Læs mere

Landinger / landings 115

Landinger / landings 115 Landinger / landings Tabel.: Samlede af fisk, krebs- og bløddyr i Danmark Total landings in Danish ports by species 00 Samlede Danske fiskeres Øvrige EU's Tredjelandes Konsum anvendt Anden anvendelse 0

Læs mere

Fordelingen af 1. pulje til lokale aktionsgrupper i fiskeriområder (Fiskeriudviklingsprogrammet, Den Europæiske Fiskerifond)

Fordelingen af 1. pulje til lokale aktionsgrupper i fiskeriområder (Fiskeriudviklingsprogrammet, Den Europæiske Fiskerifond) Fordelingen af 1. pulje til lokale aktionsgrupper i fiskeriområder (Fiskeriudviklingsprogrammet, Den Europæiske Fiskerifond) Lokal aktionsgruppe Kroner Bornholm 1.570.000 Djurs 850.000 Fyn 1.890.000 Haderslev

Læs mere

7. Tiårs tabeller. Fartøjer. Fangster. Landinger. Udenrigshandel. Tiårs tabeller / decennium statistics 137

7. Tiårs tabeller. Fartøjer. Fangster. Landinger. Udenrigshandel. Tiårs tabeller / decennium statistics 137 Tiårs tabeller / decennium statistics 137 7. Tiårs tabeller Dette kapitel indeholder statistik for perioden 1990-1999. Tabellerne bygger grundlæggende på samme data som kapitlerne 1, 2, 3 og 6, hvorfor

Læs mere

Kapacitetsreduktion 1.16 Udgåede fartøjer og tildelte midler ved kapacitetstilpasning... 27

Kapacitetsreduktion 1.16 Udgåede fartøjer og tildelte midler ved kapacitetstilpasning... 27 243 7DEHORYHUVLJW 'HQGDQVNHILVNHUIOnGH Regional og størrelsesmæssig fordeling af fiskerflåden 1.1 Fartøjer, tonnage, maskineffekt, forsikringsværdi, alder og besætning fordelt på distrikter... 19 1.2 Fartøjer,

Læs mere

Unitel EDI MT940 June 2010. Based on: SWIFT Standards - Category 9 MT940 Customer Statement Message (January 2004)

Unitel EDI MT940 June 2010. Based on: SWIFT Standards - Category 9 MT940 Customer Statement Message (January 2004) Unitel EDI MT940 June 2010 Based on: SWIFT Standards - Category 9 MT940 Customer Statement Message (January 2004) Contents 1. Introduction...3 2. General...3 3. Description of the MT940 message...3 3.1.

Læs mere

Høsten af blåmuslinger var 24 % mindre end sidste år, og bruttoindtjeningen var uændret på 43 mio. kr.

Høsten af blåmuslinger var 24 % mindre end sidste år, og bruttoindtjeningen var uændret på 43 mio. kr. Fiskeriets bruttoindtjening 2007:06 19. årgang Enhver form for hel eller delvis gengivelse af denne publikation er tilladt med angivelse af Fiskeridirektoratet som kilde 10. august 2007 1. halvår viser

Læs mere

Breakdown of pilotage areas in Danish waters

Breakdown of pilotage areas in Danish waters reakdown of pilotage areas in Danish waters Vestkysten Nord Kattegat Øst Pilotage areas in Danish waters are denoted by solid red lines The pilotage areas are demarcated from ports, fjords and other countries

Læs mere

Fiskeristatistisk Årbog 2006

Fiskeristatistisk Årbog 2006 Fiskeristatistisk Årbog 2006 Udgivet af Fiskeridirektoratet September 2007 14. årgang ISBN 87-89443-13-6 ISSN 0907-9238 Pris: 195,00 kr. inkl. 25 % moms Oplag: 500 Forsidelayout: IT- og Telestyrelsen Signaturforklaring

Læs mere

Trolling Master Bornholm 2014

Trolling Master Bornholm 2014 Trolling Master Bornholm 2014 (English version further down) Ny præmie Trolling Master Bornholm fylder 10 år næste gang. Det betyder, at vi har fundet på en ny og ganske anderledes præmie. Den fisker,

Læs mere

Trolling Master Bornholm 2012

Trolling Master Bornholm 2012 Trolling Master Bornholm 1 (English version further down) Tak for denne gang Det var en fornøjelse især jo også fordi vejret var med os. Så heldig har vi aldrig været før. Vi skal evaluere 1, og I må meget

Læs mere

Statistical information form the Danish EPC database - use for the building stock model in Denmark

Statistical information form the Danish EPC database - use for the building stock model in Denmark Statistical information form the Danish EPC database - use for the building stock model in Denmark Kim B. Wittchen Danish Building Research Institute, SBi AALBORG UNIVERSITY Certification of buildings

Læs mere

Trolling Master Bornholm 2016 Nyhedsbrev nr. 5

Trolling Master Bornholm 2016 Nyhedsbrev nr. 5 Trolling Master Bornholm 2016 Nyhedsbrev nr. 5 English version further down Kim Finne med 11 kg laks Laksen blev fanget i denne uge øst for Bornholm ud for Nexø. Et andet eksempel er her to laks taget

Læs mere

Trolling Master Bornholm 2016 Nyhedsbrev nr. 7

Trolling Master Bornholm 2016 Nyhedsbrev nr. 7 Trolling Master Bornholm 2016 Nyhedsbrev nr. 7 English version further down Så var det omsider fiskevejr En af dem, der kom på vandet i en af hullerne, mellem den hårde vestenvind var Lejf K. Pedersen,

Læs mere

På kortet er 23 byer i Danmark markeret med en tom firkant. Skriv det bogstav i firkanten som passer til byens navn.

På kortet er 23 byer i Danmark markeret med en tom firkant. Skriv det bogstav i firkanten som passer til byens navn. Navn: Klasse: A: Kolding B: Næstved C: Svendborg D: København E: Odense F: Helsingør G: Frederikshavn H: Aarhus I: Herning J: Ålborg K: Silkeborg L: Randers M: Fredericia N: Hillerød O: Køge P: Horsens

Læs mere

På kortet er 23 byer i Danmark markeret med en tom firkant. Skriv det bogstav i firkanten som passer til byens navn.

På kortet er 23 byer i Danmark markeret med en tom firkant. Skriv det bogstav i firkanten som passer til byens navn. Navn: Klasse: A: Køge B: Holstebro C: Ålborg D: Frederikshavn E: Vejle F: Horsens G: Viborg H: Aarhus I: Silkeborg J: Hillerød K: Herning L: Sønderborg M: Næstved N: Roskilde O: Kolding P: Helsingør Q:

Læs mere

Trolling Master Bornholm 2016 Nyhedsbrev nr. 8

Trolling Master Bornholm 2016 Nyhedsbrev nr. 8 Trolling Master Bornholm 2016 Nyhedsbrev nr. 8 English version further down Der bliver landet fisk men ikke mange Her er det Johnny Nielsen, Søløven, fra Tejn, som i denne uge fangede 13,0 kg nord for

Læs mere

Vores mange brugere på musskema.dk er rigtig gode til at komme med kvalificerede ønsker og behov.

Vores mange brugere på musskema.dk er rigtig gode til at komme med kvalificerede ønsker og behov. På dansk/in Danish: Aarhus d. 10. januar 2013/ the 10 th of January 2013 Kære alle Chefer i MUS-regi! Vores mange brugere på musskema.dk er rigtig gode til at komme med kvalificerede ønsker og behov. Og

Læs mere

Privat-, statslig- eller regional institution m.v. Andet Added Bekaempelsesudfoerende: string No Label: Bekæmpelsesudførende

Privat-, statslig- eller regional institution m.v. Andet Added Bekaempelsesudfoerende: string No Label: Bekæmpelsesudførende Changes for Rottedatabasen Web Service The coming version of Rottedatabasen Web Service will have several changes some of them breaking for the exposed methods. These changes and the business logic behind

Læs mere

Aktivering af Survey funktionalitet

Aktivering af Survey funktionalitet Surveys i REDCap REDCap gør det muligt at eksponere ét eller flere instrumenter som et survey (spørgeskema) som derefter kan udfyldes direkte af patienten eller forsøgspersonen over internettet. Dette

Læs mere

Central Statistical Agency.

Central Statistical Agency. Central Statistical Agency www.csa.gov.et 1 Outline Introduction Characteristics of Construction Aim of the Survey Methodology Result Conclusion 2 Introduction Meaning of Construction Construction may

Læs mere

Basic statistics for experimental medical researchers

Basic statistics for experimental medical researchers Basic statistics for experimental medical researchers Sample size calculations September 15th 2016 Christian Pipper Department of public health (IFSV) Faculty of Health and Medicinal Science (SUND) E-mail:

Læs mere

BILAG 8.1.B TIL VEDTÆGTER FOR EXHIBIT 8.1.B TO THE ARTICLES OF ASSOCIATION FOR

BILAG 8.1.B TIL VEDTÆGTER FOR EXHIBIT 8.1.B TO THE ARTICLES OF ASSOCIATION FOR BILAG 8.1.B TIL VEDTÆGTER FOR ZEALAND PHARMA A/S EXHIBIT 8.1.B TO THE ARTICLES OF ASSOCIATION FOR ZEALAND PHARMA A/S INDHOLDSFORTEGNELSE/TABLE OF CONTENTS 1 FORMÅL... 3 1 PURPOSE... 3 2 TILDELING AF WARRANTS...

Læs mere

Bruttoindtjeningen i fiskeriet efter dybvandsreje blev forøget med 26 % til 139 mio. kr. De ilandbragte mængder blev forøget

Bruttoindtjeningen i fiskeriet efter dybvandsreje blev forøget med 26 % til 139 mio. kr. De ilandbragte mængder blev forøget Fiskeriets bruttoindtjening 2009:12 21. årgang Enhver form for hel eller delvis gengivelse af denne publikation er tilladt med angivelse af Fiskeridirektoratet som kilde 5. Februar 2010 I 2009 var bruttoindtjeningen

Læs mere

Trolling Master Bornholm 2016 Nyhedsbrev nr. 3

Trolling Master Bornholm 2016 Nyhedsbrev nr. 3 Trolling Master Bornholm 2016 Nyhedsbrev nr. 3 English version further down Den første dag i Bornholmerlaks konkurrencen Formanden for Bornholms Trollingklub, Anders Schou Jensen (og meddomer i TMB) fik

Læs mere

Retsudvalget. REU alm. del - Svar på Spørgsmål 699 Offentligt. Folketinget. Retsudvalget. Christiansborg 1240 København K

Retsudvalget. REU alm. del - Svar på Spørgsmål 699 Offentligt. Folketinget. Retsudvalget. Christiansborg 1240 København K Retsudvalget REU alm. del - Svar på Spørgsmål 699 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Lovafdelingen Dato: 27. maj 2009 Kontor: Procesretskontoret Sagsnr.: 2009-792-0897

Læs mere

Special VFR. - ved flyvning til mindre flyveplads uden tårnkontrol som ligger indenfor en kontrolzone

Special VFR. - ved flyvning til mindre flyveplads uden tårnkontrol som ligger indenfor en kontrolzone Special VFR - ved flyvning til mindre flyveplads uden tårnkontrol som ligger indenfor en kontrolzone SERA.5005 Visual flight rules (a) Except when operating as a special VFR flight, VFR flights shall be

Læs mere

Bruttoindtjeningen i fiskeriet efter dybvandsreje blev forøget med 8 % til 176 mio. kr. Gennemsnitsprisen steg med 46 % til 35,28 kr./kg.

Bruttoindtjeningen i fiskeriet efter dybvandsreje blev forøget med 8 % til 176 mio. kr. Gennemsnitsprisen steg med 46 % til 35,28 kr./kg. Fiskeriets bruttoindtjening 2012:12 21. årgang Enhver form for hel eller delvis gengivelse af denne publikation er tilladt med angivelse af Fiskeridirektoratet som kilde 28. Februar 2013 I 2012 var bruttoindtjeningen

Læs mere

IBM Network Station Manager. esuite 1.5 / NSM Integration. IBM Network Computer Division. tdc - 02/08/99 lotusnsm.prz Page 1

IBM Network Station Manager. esuite 1.5 / NSM Integration. IBM Network Computer Division. tdc - 02/08/99 lotusnsm.prz Page 1 IBM Network Station Manager esuite 1.5 / NSM Integration IBM Network Computer Division tdc - 02/08/99 lotusnsm.prz Page 1 New esuite Settings in NSM The Lotus esuite Workplace administration option is

Læs mere

mængder blev reduceret med 2 %, og gennemsnitsprisen Høsten af blåmuslinger var 9 % lavere end sidste år, og bruttoindtjeningen

mængder blev reduceret med 2 %, og gennemsnitsprisen Høsten af blåmuslinger var 9 % lavere end sidste år, og bruttoindtjeningen Fiskeriets bruttoindtjening 2012:06 21. årgang Enhver form for hel eller delvis gengivelse af denne publikation er tilladt med angivelse af Fiskeridirektoratet som kilde 13. august 2012 1. halvår viser

Læs mere

Bruttoindtjeningen i fiskeriet efter dybvandsreje blev reduceret med 2 % til 171 mio. kr. Gennemsnitsprisen faldt med 14 % til 30,32 kr./kg.

Bruttoindtjeningen i fiskeriet efter dybvandsreje blev reduceret med 2 % til 171 mio. kr. Gennemsnitsprisen faldt med 14 % til 30,32 kr./kg. Fiskeriets bruttoindtjening 2013:12 22. årgang Enhver form for hel eller delvis gengivelse af denne publikation er tilladt med angivelse af Fiskeridirektoratet som kilde 12. Februar 2014 I 2013 var bruttoindtjeningen

Læs mere

Bruttoindtjeningen i fiskeriet efter dybvandsreje blev reduceret med 5 % til 162 mio. kr. Gennemsnitsprisen faldt med 6 % til 28,51 kr./kg.

Bruttoindtjeningen i fiskeriet efter dybvandsreje blev reduceret med 5 % til 162 mio. kr. Gennemsnitsprisen faldt med 6 % til 28,51 kr./kg. Fiskeriets bruttoindtjening 2014:12 22. årgang Enhver form for hel eller delvis gengivelse af denne publikation er tilladt med angivelse af Fiskeridirektoratet som kilde 11. Marts 2015 I 2014 var bruttoindtjeningen

Læs mere

Fiskeriets bruttoindtjening 2016:06

Fiskeriets bruttoindtjening 2016:06 Fiskeriets bruttoindtjening 2016:06 21. årgang Enhver form for hel eller delvis gengivelse af denne publikation er tilladt med angivelse af NaturErhvervstyrelsen som kilde 4. november 2016 1. halvår viser

Læs mere

Small Autonomous Devices in civil Engineering. Uses and requirements. By Peter H. Møller Rambøll

Small Autonomous Devices in civil Engineering. Uses and requirements. By Peter H. Møller Rambøll Small Autonomous Devices in civil Engineering Uses and requirements By Peter H. Møller Rambøll BACKGROUND My Background 20+ years within evaluation of condition and renovation of concrete structures Last

Læs mere

Trolling Master Bornholm 2014

Trolling Master Bornholm 2014 Trolling Master Bornholm 2014 (English version further down) Den ny havn i Tejn Havn Bornholms Regionskommune er gået i gang med at udvide Tejn Havn, og det er med til at gøre det muligt, at vi kan være

Læs mere

Stormflod 12.-13. nov. 1872 Screeningsområde (farvelagt) Registrerede ekstremvandstande

Stormflod 12.-13. nov. 1872 Screeningsområde (farvelagt) Registrerede ekstremvandstande -16 Aalborg 48 Thyborøn 107 Als Odde 96 Anholt Fyr 157 Fornæs 111 96 2 Sjællands Odde 105-59 Vejle 191 Horsens 160 215 Kolding 310 Middelfart 270 Hjarnø 128 Odense 144 Endelave 191 Bogense 160 Ballen 142

Læs mere

Sand ell survey December/November 2009

Sand ell survey December/November 2009 Technical University of Denmark Danish Institute for Fisheries Research Survey Cruise leader Date of depart Date of arrival NS Sandeel-survey Dirk C. Tijssen 12/11-2009 05/12-2009 Sand ell survey December/November

Læs mere

Vejens Design. Henrik Skouboe Bystrup Arkitekter og Designere

Vejens Design. Henrik Skouboe Bystrup Arkitekter og Designere Vejens Design Henrik Skouboe Bystrup Arkitekter og Designere Skagen Forventet trafikvækst 2007-2022 Hirtshals Hjørring Hanstholm Basis vækst Høj vækst Meget høj vækst Frederikshavn (15-30%) (30-45%) (Over

Læs mere

Fiskeristatistisk Årbog 2001

Fiskeristatistisk Årbog 2001 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fiskeridirektoratet Fiskeristatistisk Årbog 2001 Yearbook of Fishery Statistics 2001 Fiskeristatistisk Årbog 2001 Udgivet af Fiskeridirektoratet September

Læs mere

Skriftlig Eksamen Kombinatorik, Sandsynlighed og Randomiserede Algoritmer (DM528)

Skriftlig Eksamen Kombinatorik, Sandsynlighed og Randomiserede Algoritmer (DM528) Skriftlig Eksamen Kombinatorik, Sandsynlighed og Randomiserede Algoritmer (DM58) Institut for Matematik og Datalogi Syddansk Universitet, Odense Torsdag den 1. januar 01 kl. 9 13 Alle sædvanlige hjælpemidler

Læs mere

Trolling Master Bornholm 2013

Trolling Master Bornholm 2013 Trolling Master Bornholm 2013 (English version further down) Tilmeldingen åbner om to uger Mandag den 3. december kl. 8.00 åbner tilmeldingen til Trolling Master Bornholm 2013. Vi har flere tilmeldinger

Læs mere

ATEX direktivet. Vedligeholdelse af ATEX certifikater mv. Steen Christensen stec@teknologisk.dk www.atexdirektivet.

ATEX direktivet. Vedligeholdelse af ATEX certifikater mv. Steen Christensen stec@teknologisk.dk www.atexdirektivet. ATEX direktivet Vedligeholdelse af ATEX certifikater mv. Steen Christensen stec@teknologisk.dk www.atexdirektivet.dk tlf: 7220 2693 Vedligeholdelse af Certifikater / tekniske dossier / overensstemmelseserklæringen.

Læs mere

Fiskeriets bruttoindtjening 2018:12

Fiskeriets bruttoindtjening 2018:12 Fiskeriets bruttoindtjening 2018:12 25. årgang Enhver form for hel eller delvis gengivelse af denne publikation er tilladt med angivelse af Fiskeristyrelsen som kilde 04. februar 2019 I 2018 var bruttoindtjeningen

Læs mere

Fiskeriets bruttoindtjening 2017:06

Fiskeriets bruttoindtjening 2017:06 Fiskeriets bruttoindtjening 2017:06 22. årgang Enhver form for hel eller delvis gengivelse af denne publikation er tilladt med angivelse af NaturErhvervstyrelsen som kilde 28. juli 2017 1. halvår viser

Læs mere

Mandara. PebbleCreek. Tradition Series. 1,884 sq. ft robson.com. Exterior Design A. Exterior Design B.

Mandara. PebbleCreek. Tradition Series. 1,884 sq. ft robson.com. Exterior Design A. Exterior Design B. Mandara 1,884 sq. ft. Tradition Series Exterior Design A Exterior Design B Exterior Design C Exterior Design D 623.935.6700 robson.com Tradition OPTIONS Series Exterior Design A w/opt. Golf Cart Garage

Læs mere

The X Factor. Målgruppe. Læringsmål. Introduktion til læreren klasse & ungdomsuddannelser Engelskundervisningen

The X Factor. Målgruppe. Læringsmål. Introduktion til læreren klasse & ungdomsuddannelser Engelskundervisningen The X Factor Målgruppe 7-10 klasse & ungdomsuddannelser Engelskundervisningen Læringsmål Eleven kan give sammenhængende fremstillinger på basis af indhentede informationer Eleven har viden om at søge og

Læs mere

Lønstatistikker Teknik- og servicesektoren. Bilag til pjece om Ny Løn

Lønstatistikker Teknik- og servicesektoren. Bilag til pjece om Ny Løn Lønstatistikker Teknik- og servicesektoren Bilag til pjece om Ny Løn Fandt du vej til Ny Løn? Statistisk materiale som bilag til pjece. Allerede i februar måned udsendte sektoren et særnummer af vores

Læs mere

frame bracket Ford & Dodge

frame bracket Ford & Dodge , Rev 3 02/19 frame bracket 8552005 Ford & Dodge ITEM PART # QTY DESCRIPTION 1 00083 8 NUT,.50NC HEX 2 00084 8 WASHER,.50 LOCK 3 14189-76 2 FRAME BRACKET 4 14194-76 1 411AL FRAME BRACKET PASSENGER SIDE

Læs mere

Trolling Master Bornholm 2015

Trolling Master Bornholm 2015 Trolling Master Bornholm 2015 (English version further down) Sæsonen er ved at komme i omdrejninger. Her er det John Eriksen fra Nexø med 95 cm og en kontrolleret vægt på 11,8 kg fanget på østkysten af

Læs mere

Fejlbeskeder i SMDB. Business Rules Fejlbesked Kommentar. Validate Business Rules. Request- ValidateRequestRegist ration (Rules :1)

Fejlbeskeder i SMDB. Business Rules Fejlbesked Kommentar. Validate Business Rules. Request- ValidateRequestRegist ration (Rules :1) Fejlbeskeder i SMDB Validate Business Rules Request- ValidateRequestRegist ration (Rules :1) Business Rules Fejlbesked Kommentar the municipality must have no more than one Kontaktforløb at a time Fejl

Læs mere

Neopost Danmark A/S Årsrapport 2016/17 Annual report 2016/17 Årsregnskab 1. februar 2016-31. januar 2017 Financial statements for the period 1 February 2016-31 January 2017 Noter Notes to the financial

Læs mere

NVF23 - seminar i Kristiansand, maj Trafikal tilgængelighed. Michael Knørr Skov COWI. Trafikal tilgængelighed Michael Knørr Skov

NVF23 - seminar i Kristiansand, maj Trafikal tilgængelighed. Michael Knørr Skov COWI. Trafikal tilgængelighed Michael Knørr Skov NVF23 - seminar i Kristiansand, maj 2007 Michael Knørr Skov COWI 1 Indhold Hvad er en trafikal tilgængelighedsanalyse Eksempler Sjælland + Fyn Midtjylland 2 Hvad er en trafikal tilgængelighedsanalyse?

Læs mere

Det er muligt at chekce følgende opg. i CodeJudge: og

Det er muligt at chekce følgende opg. i CodeJudge: og Det er muligt at chekce følgende opg. i CodeJudge:.1.7 og.1.14 Exercise 1: Skriv en forløkke, som producerer følgende output: 1 4 9 16 5 36 Bonusopgave: Modificer dit program, så det ikke benytter multiplikation.

Læs mere

Sikkerhed & Revision 2013

Sikkerhed & Revision 2013 Sikkerhed & Revision 2013 Samarbejde mellem intern revisor og ekstern revisor - og ISA 610 v/ Dorthe Tolborg Regional Chief Auditor, Codan Group og formand for IIA DK RSA REPRESENTATION WORLD WIDE 300

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget. Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 533 af 10. maj Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Mads Rørvig (V).

Folketinget - Skatteudvalget. Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 533 af 10. maj Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Mads Rørvig (V). Skatteudvalget 2010-11 SAU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 533 Offentligt J.nr. 2011-518-0180 Dato: 07.06.2011 Til Folketinget - Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 533 af 10. maj 2011.

Læs mere

NATIONAL CARGO SHIP SAFETY CERTIFICATE Nationalt sikkerhedscertifikat for lastskibe

NATIONAL CARGO SHIP SAFETY CERTIFICATE Nationalt sikkerhedscertifikat for lastskibe NATIONAL CARGO SHIP SAFETY CERTIFICATE Nationalt sikkerhedscertifikat for lastskibe This certificate shall be supplemented by a Record of Equipment (Form N) Dette certifikat skal suppleres med en udrustningsfortegnelse

Læs mere

Fejlbeskeder i Stofmisbrugsdatabasen (SMDB)

Fejlbeskeder i Stofmisbrugsdatabasen (SMDB) Fejlbeskeder i Stofmisbrugsdatabasen (SMDB) Oversigt over fejlbeskeder (efter fejlnummer) ved indberetning til SMDB via webløsning og via webservices (hvor der dog kan være yderligere typer fejlbeskeder).

Læs mere

Strategic Capital ApS has requested Danionics A/S to make the following announcement prior to the annual general meeting on 23 April 2013:

Strategic Capital ApS has requested Danionics A/S to make the following announcement prior to the annual general meeting on 23 April 2013: Copenhagen, 23 April 2013 Announcement No. 9/2013 Danionics A/S Dr. Tværgade 9, 1. DK 1302 Copenhagen K, Denmark Tel: +45 88 91 98 70 Fax: +45 88 91 98 01 E-mail: investor@danionics.dk Website: www.danionics.dk

Læs mere

Linear Programming ١ C H A P T E R 2

Linear Programming ١ C H A P T E R 2 Linear Programming ١ C H A P T E R 2 Problem Formulation Problem formulation or modeling is the process of translating a verbal statement of a problem into a mathematical statement. The Guidelines of formulation

Læs mere

Husstande og familier. Households and families

Husstande og familier. Households and families Husstande og familier Households and families 172 - Husstande og familier Tabel 87. Husstande 1. januar 1980-2000 Households 1 January 1980-2000 En enlig mand med/uden En enlig kvinde med/uden Husstande

Læs mere

Husstande og familier

Husstande og familier Husstande og familier Households and families ((Side 169)) 170 - Husstande og familier Tabel 89. Husstande 1. januar 1980-1998 Households 1 January 1980-1998 En enlig mand En enlig kvinde Husstande med

Læs mere

Bilag. Resume. Side 1 af 12

Bilag. Resume. Side 1 af 12 Bilag Resume I denne opgave, lægges der fokus på unge og ensomhed gennem sociale medier. Vi har i denne opgave valgt at benytte Facebook som det sociale medie vi ligger fokus på, da det er det største

Læs mere

Mandara. PebbleCreek. Tradition Series. 1,884 sq. ft robson.com. Exterior Design A. Exterior Design B.

Mandara. PebbleCreek. Tradition Series. 1,884 sq. ft robson.com. Exterior Design A. Exterior Design B. Mandara 1,884 sq. ft. Tradition Series Exterior Design A Exterior Design B Exterior Design C Exterior Design D 623.935.6700 robson.com Tradition Series Exterior Design A w/opt. Golf Cart Garage Exterior

Læs mere

Trolling Master Bornholm 2016 Nyhedsbrev nr. 6

Trolling Master Bornholm 2016 Nyhedsbrev nr. 6 Trolling Master Bornholm 2016 Nyhedsbrev nr. 6 English version further down Johnny Nielsen med 8,6 kg laks Laksen blev fanget seks sømil ud for Tejn. Det var faktisk dobbelthug, så et kig ned i køletasken

Læs mere

User Manual for LTC IGNOU

User Manual for LTC IGNOU User Manual for LTC IGNOU 1 LTC (Leave Travel Concession) Navigation: Portal Launch HCM Application Self Service LTC Self Service 1. LTC Advance/Intimation Navigation: Launch HCM Application Self Service

Læs mere

Engelsk. Niveau D. De Merkantile Erhvervsuddannelser September Casebaseret eksamen. og

Engelsk. Niveau D. De Merkantile Erhvervsuddannelser September Casebaseret eksamen.  og 052431_EngelskD 08/09/05 13:29 Side 1 De Merkantile Erhvervsuddannelser September 2005 Side 1 af 4 sider Casebaseret eksamen Engelsk Niveau D www.jysk.dk og www.jysk.com Indhold: Opgave 1 Presentation

Læs mere

Portal Registration. Check Junk Mail for activation . 1 Click the hyperlink to take you back to the portal to confirm your registration

Portal Registration. Check Junk Mail for activation  . 1 Click the hyperlink to take you back to the portal to confirm your registration Portal Registration Step 1 Provide the necessary information to create your user. Note: First Name, Last Name and Email have to match exactly to your profile in the Membership system. Step 2 Click on the

Læs mere

Tabeloversigt. 1. Den danske fiskerflåde. 2. Fiskeriet og fiskeressourcerne

Tabeloversigt. 1. Den danske fiskerflåde. 2. Fiskeriet og fiskeressourcerne 211 Tabeloversigt 1. Den danske fiskerflåde Regional og størrelsesmæssig fordeling af fiskerflåden 1.1 Fartøjer, tonnage, maskineffekt, forsikringsværdi, alder og besætning fordelt på distrikter... 19

Læs mere

Brug sømbrættet til at lave sjove figurer. Lav fx: Få de andre til at gætte, hvad du har lavet. Use the nail board to make funny shapes.

Brug sømbrættet til at lave sjove figurer. Lav fx: Få de andre til at gætte, hvad du har lavet. Use the nail board to make funny shapes. Brug sømbrættet til at lave sjove figurer. Lav f: Et dannebrogsflag Et hus med tag, vinduer og dør En fugl En bil En blomst Få de andre til at gætte, hvad du har lavet. Use the nail board to make funn

Læs mere

On the complexity of drawing trees nicely: corrigendum

On the complexity of drawing trees nicely: corrigendum Acta Informatica 40, 603 607 (2004) Digital Object Identifier (DOI) 10.1007/s00236-004-0138-y On the complexity of drawing trees nicely: corrigendum Thorsten Akkerman, Christoph Buchheim, Michael Jünger,

Læs mere

Help / Hjælp

Help / Hjælp Home page Lisa & Petur www.lisapetur.dk Help / Hjælp Help / Hjælp General The purpose of our Homepage is to allow external access to pictures and videos taken/made by the Gunnarsson family. The Association

Læs mere

Hjemmehjælp til ældre 2012

Hjemmehjælp til ældre 2012 Ældre Sagen august 2013 Hjemmehjælp til ældre 2012 Færre hjemmehjælpsmodtagere og færre minutter pr. modtager I 2012 var der godt 130.000 over 65 år, der var visiteret til at modtage hjemmehjælp, mens

Læs mere

BILAG 8.1.F TIL VEDTÆGTER FOR EXHIBIT 8.1.F TO THE ARTICLES OF ASSOCIATION FOR

BILAG 8.1.F TIL VEDTÆGTER FOR EXHIBIT 8.1.F TO THE ARTICLES OF ASSOCIATION FOR BILAG 8.1.F TIL VEDTÆGTER FOR ZEALAND PHARMA A/S EXHIBIT 8.1.F TO THE ARTICLES OF ASSOCIATION FOR ZEALAND PHARMA A/S INDHOLDSFORTEGNELSE/TABLE OF CONTENTS 1 FORMÅL... 3 1 PURPOSE... 3 2 TILDELING AF WARRANTS...

Læs mere

Besvarelser til Lineær Algebra Reeksamen Februar 2017

Besvarelser til Lineær Algebra Reeksamen Februar 2017 Besvarelser til Lineær Algebra Reeksamen - 7. Februar 207 Mikkel Findinge Bemærk, at der kan være sneget sig fejl ind. Kontakt mig endelig, hvis du skulle falde over en sådan. Dette dokument har udelukkende

Læs mere

Vina Nguyen HSSP July 13, 2008

Vina Nguyen HSSP July 13, 2008 Vina Nguyen HSSP July 13, 2008 1 What does it mean if sets A, B, C are a partition of set D? 2 How do you calculate P(A B) using the formula for conditional probability? 3 What is the difference between

Læs mere