Punkt 2 Indsatsplan for bekæmpelse af kæmpebjørneklo

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Punkt 2 Indsatsplan for bekæmpelse af kæmpebjørneklo"

Transkript

1 Published on ( Hjem > Teknik- og Miljøudvalget Teknik- og Miljøudvalget kl. 08:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Helle Hardø Tiedemann (A) - Deltog Ali Abbasi (Ø) - Deltog Charlotte Holtermann (A) - Deltog Christian Skjæran (V) - Deltog Irene Jørgensen (A) - Deltog Jack Nør (A) - Deltog Per Mortensen (A) - Deltog Carsten Riis (direktør) - Deltog Steen Pedersen (centerchef for By Erhverv og Miljø) - Deltog Åben dagsorden Punkt 1 Meddelelser Beslutning Intet Punkt 2 Indsatsplan for bekæmpelse af kæmpebjørneklo Indhold Sammendrag Indsatsplan for bekæmpelse af kæmpe-bjørneklo skal fornyes for at fastholde muligheden for at pålægge grundejere at bekæmpe kæmpe-bjørneklo. Det indstilles, at indsatsplanen bliver godkendt.

2 Baggrund Den tidligere indsatsplan for bekæmpelse af kæmpe-bjørneklo blev vedtaget i 2010 og udløb i I Plantedirektoratets bekendtgørelse om bekæmpelse af kæmpe-bjørneklo, bekendtgørelse nr. 871 af 27. juni 2016, gives kommunalbestyrelsen hjemmel til at pålægge ejere af arealer, hvor der findes kæmpe-bjørneklo, at bekæmpe planten i henhold til en endelig og vedtaget indsatsplan. Hele Ballerup Kommunes geografiske område er indsatsområde. Sagsfremstilling Indsatsplanens målsætning ligger i forlængelse af den store indsats bjørnebander, som private og Ballerup Kommune gjorde i den forrige indsatsplan ( ), hvor store bestande blev reduceret, og antallet af planter samlet set blev væsentlig mindre, på trods af, at mange nye bestande dukkede op. I Ballerup Kommune har indsatsen de seneste år gjort, at der er en markant tilbagegang i tætte bestande. Men det er ikke gået nær så stærkt som oprindelig forventet. Fx var der ny matrikulering ved Kildedal St., og som følge af Vejdirektoratets arbejde med Frederikssundsmotorvejen, kan det svært at kende ejerforholdet til de forskellige arealer. Desuden dukker der stadig nye bestande op, særligt ved større kratrydninger. Målsætningen i den nye indsatsplan er at stoppe spredningen af kæmpe-bjørneklo fra 2017, hvor det forventes, at planten stort set ikke forefindes i Ballerup Kommune efter Dette betyder, at kæmpebjørneklogen efter 2027 kun forekommer spredt og i så små bestande, at den ikke udgør en trussel for hjemmehørende plante- og dyrearter. Med en indsatsplan har alle grundejere pligt til at bekæmpe kæmpe-bjørneklo på egen matrikel. Det betyder, at Ballerup Kommune kan kontrollere indsatsen på alle arealer, der er omfattet af indsatsplanen. Kommunen har derfor til enhver tid og med behørig legitimation, adgang til arealer, der er omfattet af indsatsplanen. Det giver mulighed for en sammenhængende bekæmpelse af kæmpe-bjørneklo på tværs af matrikler. Økonomiske konsekvenser og finansiering Ingen økonomiske konsekvenser Bilag

3 3 bilag Beslutningen træffes af Kommunalbestyrelsen Indstilling Center for By, Erhverv og Miljø indstiller, at 1. Indsatsplan for bekæmpelse af kæmpe-bjørneklo godkendes. Beslutning Indstilles til godkendelse Punkt 3 Vandindvindingstilladelser til Vand Ballerup A/S for Ballerup Vandværk Indhold Sammendrag Vand Ballerup A/S skulle have fornyet alle deres vandindvindingstilladelser inden udgangen af Vandindvindingstilladelsen til Ballerup Vandværk er blevet forlænget administrativt, idet der har været rejst spørgsmål til vilkår for Ballerup Vandværk, som krævede en afklaring. Den endelige fornyelse af vandindvindingstilladelse for Ballerup Vandværk indstilles derfor til godkendelse, samtidig med at det indstilles, at der ikke stilles krav om en VVM-redegørelse. Baggrund Senest et år efter den kommunale Vandhandleplans godkendelse skal de Almene vandværker have fornyet deres vandindvindingstilladelser. Vandindvindingstilladelserne udarbejdes på baggrund af nedenstående lovgivninger: Vandforsyningsloven - bekendtgørelse af love om vandforsyning nr af 28. september , 21 og 22. Bekendtgørelse om vandindvinding og vandforsyning nr. 832 af 27. juni Lov om planlægning - bekendtgørelse om vurdering af visse offentlige og private anlægs virkning på miljøet (VVM) i medfør af lov om planlægning nr. 957 af 27. juni Vand Ballerup A/S har ansøgt den 9. maj Tilladelsen til Ballerup Vandværk har været forlænget, jævnfør 20 i vandforsyningsloven.

4 Sagsfremstilling Vandindvindingstilladelse Vand Ballerup A/S har ansøgt Ballerup Kommune om fornyet vandindvindingstilladelse for Ballerup Vandværk på m3 pr. år for en 30-årig periode. Mængden er uændret i forhold til eksisterende tilladelser. Center for By, Erhverv og Miljø har afholdt en række møder med Vand Ballerups tekniker om udformningen af tilladelsens vilkår til monitorering af grundvandsressourcen og indvindingen af denne. På baggrund af dette arbejde fremlægges nu det endelige udkast til tilladelse for Ballerup vandværk. Center for By, Erhverv og Miljø har i tilladelserne lagt vægt på, at Vand Ballerup A/S foranstalter en øget overvågning af indvindingens påvirkning af grundvandsressourcen i Ballerup Kommune. I tilladelserne står der, at Vand Ballerup A/S hvert tredje år skal afrapportere indvindingens påvirkning af grundvandsressourcen. Udkast til tilladelse har været i partshøring hos Vand Ballerup A/S, som ikke har haft kommentarer. VVM Vandindvinding er omfattet af VVM-bekendtgørelsens bilag 2, pkt. 2c: Dybdeboringer, vandforsyningsboringer. Derfor skal det ansøgte vurderes for, om det har en væsentlig indvirkning på miljøet. Den statslige grundvandsmodel har påpeget, at vandføringen i Grønsø Å kan blive påvirket af den ønskede vandindvinding fra Ballerup Vandværk. Det ansøgte er en fornyelse af eksisterende indvinding uden ændringer i mængder. Det vurderes ikke, at den mulige påvirkning af Grønsø Å vil være af så væsentlig karakter, at det vil udløse en VVM-redegørelse. Samlet set vurderes det ansøgte ikke at påvirke det omgivende miljø væsentligt. Det indstilles derfor, at der ikke stilles krav om en VVM-redegørelse. Økonomiske konsekvenser og finansiering Ingen økonomiske konsekvenser Bilag 4 bilag Beslutningen træffes af Teknik- og Miljøudvalget Indstilling Center for By, Erhverv og Miljø indstiller, at 1. Der ikke udarbejdes en VVM-redegørelse for fornyelsen af vandindvindingstilladelse for Ballerup Vandværk. 2. Der gives en fornyelse af vandindvindingstilladelsen for Ballerup Vandværk, med de i tilladelsen angivne vilkår.

5 Beslutning Indstillingen godkendt Punkt 4 Status for større anlægsprojekter - Kickstart i Ballerup Bymidte Indhold Sammendrag Der fremlægges i sagen en status for Ballerup Kommunes Kickstartprojekt i Ballerup Bymidte. Baggrund Kommunalbestyrelsen har sat projektet i gang. Teknik- og Miljøudvalget ønsker at få en status på projektet Sagsfremstilling Selve Kickstartprojektet omfatter følgende delprojekter: Anlæg af midlertidig busterminal på Linde Allé og busdepot ved posthuset Omlægning af Banegårdspladsen Opførelse af en bygning med butikker og caféer i stueplan og seniorbofællesskab på tre øvre etager. Plan over Banegårdspladsen, som den kommer til at se ud, er tilknyttet som bilag. Udover ovenstående skal der ske anlægsarbejder i forbindelse med separatkloakering af bymidten, som Forsyning Ballerup fremskynder for at undgå senere opgravninger i banegårdsområdet. Det drejer sig om omlægning af regn- og spildevandsledninger i Linde Allé (vestlige ende) og i selve Banegårdspladsen, samt etablering af ny spildevandsledning i Linde Allé (østlige ende) og Rolighedsvej. Der bliver anlagt erstatnings parkeringspladser på DSB's arealer ved Lindevænget i løbet af foråret Projekterne kommunikeres som ét samlet projekt. Der etableres en portal for projektet på Ballerup Kommunes hjemmeside hvor al information samles og løbende opdateres. Der henvises til denne portal i al øvrig kommunikation. Kommunikationsplan er tilknyttet som bilag.

6 Tidsplanen for projektet i hovedtræk: Anlæg af midlertidig terminal påbegyndes den 20. marts 2017, og arbejderne afsluttes i juli Anlæg af Banegårdspladsen påbegyndes medio august Opførelsen af bygningen forventes at gå i gang i januar 2018, med indflytning i første kvartal af Den nye busterminal forventes taget i brug i august/september 2018 arbejdet på den nye plads fortsætter. Når bygningen er gjort færdig, kan pladsen foran biblioteket gøres endeligt færdig med belægning osv. Det nye byrum forventes klar til indvielse i september Grafisk tidsplan er tilknyttet som bilag. Økonomiske konsekvenser og finansiering Ingen økonomiske konsekvenser Bilag 4 bilag Beslutningen træffes af Teknik- og Miljøudvalget Indstilling Center for By, Erhverv og Miljø indstiller, at 1. Status for Kickstartprojektet i Ballerup Bymidte tages til efterretning. Beslutning Taget til efterretning Punkt 5 Status for større anlægsprojekter - Skovlunde Bymidte Indhold Sammendrag Der fremlægges en status for udviklingen af Skovlunde Bymidte. Baggrund Kommunalbestyrelsen har igangsat processen omkring planlægningen for udviklingen af Skovlunde Bymidte Nord. Derudover er anlægsprojektet for ombygning og indsnævring af Ballerup Boulevard ved at være klar til igangsætning. Teknik- og Miljøudvalget ønsker at få en status på projekterne.

7 Sagsfremstilling Nedenfor er gengivet de overordnede dele af den igangværende udvikling af Skovlunde Bymidte, med tilhørende detaljering. Ombygning og indsnævring af Ballerup Boulevard Grundlaget for udbuddet af anlægsarbejdet er lokalplan 147 og det projekt, der lå til grund herfor. Udover selve vejprojektet vil der i samarbejde med Forsyning Ballerup blive lavet klimatilpasningsløsninger i og under vejen. Regnvandet fra et større opland bliver herved forsinket og tilbageholdt, inden det løber videre i regnvandssystemet, og i sidste ende løber i Harrestrup Å. Herved opfylder Ballerup Kommune nogle af de krav, der er til netop forsinkelse og tilbageholdelse af regnvand, jævnfør det fælleskommunale projekt om Harrestrup Å. Ombygningen og indsnævringen af Ballerup Boulevard påbegyndes i marts 2017 og afsluttes for så vidt angår selve vejprojektet i november Selve beplantningen bliver på grund af årstiden dog først etableret efterfølgende, da det skal sikres, at træerne får de bedste vækstbetingelser fra starten. Lokalplanlægning for udviklingen af Skovlunde Bymidte Nord I tæt samarbejde med den nye ejer er lokalplanprocessen påbegyndt. Grundlaget er vinderprojektet fra arkitektkonkurrencen i Et lokalplanforslag er planlagt sendt i høring i perioden fra den 30. maj til den 15. september 2017, med henblik på endelig vedtagelse den 30. oktober Sideløbende med lokalplanprocessen varetages byggesagsbehandlingen, øvrig myndighedsbehandling og andre faktorer, der er afgørende for, at byggeriet kan påbegyndes i slutningen af Kommunikation og offentlighed Såfremt det er muligt og giver mening, koordineres kommunikationen om projekterne ovenfor. Der vil dog særligt blive kommunikeret omkring anlægsarbejdet på Ballerup Boulevard, så borgere og pendlere er velforberedte i god tid, inden anlægsarbejdet påbegyndes. Der er planlagt et borgermøde den 2. marts 2017, hvor bygherren for Skovlunde Bymidte Nord og Ballerup Kommune vil præsentere planerne for udviklingen af bymidten - altså inden lokalplanforslaget laves færdig og sendes i høring. I den sammenhæng oplyses der også om anlægsprocessen for ombygning og indsnævring af Ballerup Boulevard. En overordnet tidsplan for udviklingen af Skovlunde Bymidte Nord er vedlagt. Økonomiske konsekvenser og finansiering Ingen økonomiske konsekvenser Bilag 1 bilag Beslutningen træffes af Teknik- og Miljøudvalget

8 Indstilling Center for By, Erhverv og Miljø indstiller, at 1. Orienteringen om status for udviklingen af Skovlunde Bymidte tages til efterretning. Beslutning Taget til efterretning Punkt 6 Status for større anlægsprojekter - Modernisering af vejbelysning Indhold Sammendrag Der fremlægges en status for Ballerup Kommunes igangværende anlægsprojekt vedrørende modernisering af belysningen på veje og stier. Baggrund Kommunalbestyrelsen har sat anlægsprojektet i gang. Teknik- og Miljøudvalget ønsker at få en status på projektet. Sagsfremstilling Moderniseringen af vej- og stibelysningen er sat i verden for at modernisere den del af belysningsanlægget, som er udtjent, samt at skaffe energi- og driftsbesparelser. Projektet består i korte træk i at: Udskifte udgåede lamper og lyskilder (pærer) Udskifte udtjente belysningsmaster Kabellægge de områder, som har luftledninger (primært Skovlunde) Lægge tomrør til fiber dér, hvor Ballerup Kommune kabellægger. Status på anlægsarbejdet: Etape 1 (Buekvarteret og Lautrupgårdområdet): Udført og afleveret fra entreprenøren. Etape 2 (Magleparken, Pederstrup, Pigekvarteret mv.): Udført og afleveret fra entreprenøren. Etape 3 (Måløv) er udført og aflevering pågår. Etape 4 (Ballerup Byvej) udført med en måneds forsinkelse på grund af tekniske udfordringer (dette har ingen indflydelse på den overordnede tidsplan). Etape 5 (Skovlunde): Under planlægning til udførelse fra marts til juli Etape 6 (Ballerup): Forventes udført fra juni til oktober Etape 7 (Egebjerg): Forventes udført fra juni til december 2017.

9 Anlægsarbejdet er forløbet planmæssigt og har været til minimal gene for borgerne. Kun det nye lysstyringssystem volder stadig problemer i visse områder. I vintermånederne har belysningen generelt været meget ustabil (lys er tændt og slukket vilkårligt) dette er ikke kun i de moderniserede områder, men flere steder i Ballerup Kommune. Årsagen til fejlene er ikke fundet endnu. Etape 5 (Skovlunde) er under planlægning med henblik på udførelse fra marts til juli Moderniseringen omfatter nye master, nye lamper og nedgravning af kabler, hvor der i dag er luftledninger. Primo 2017 udsendes en stor mængde påbud om beskæring og fjernelse af faste genstande fra vejareal. I den forbindelse kan der komme reaktioner fra berørte grundejere. Ballerup Kommune afholdt i december 2016 et informationsmøde for grundejerforeninger mv. i Skovlunde med henblik på at informere om projektet og grundejernes pligt til at holde beplantning inde på egen matrikel. Kommunikationen med de berørte grundejere vægtes højt. Grundejerne underrettes direkte gennem digital post, og der lægges løbende information på Ballerup Kommunes hjemmeside. Derudover bruges Ballerup Bladet og kommunens facebookside også som kommunikationsplatform. Tidsplan og afløb for økonomien forløber planmæssigt. I 2017 måles projektet på, om de forventede energibesparelser opnås. Økonomiske konsekvenser og finansiering Ingen økonomiske konsekvenser Bilag 1 bilag Beslutningen træffes af Teknik- og Miljøudvalget Indstilling Center for By, Erhverv og Miljø indstiller, at 1. Orienteringen om status for Ballerup Kommunes belysningsprojektet tages til efterretning. Beslutning

10 Taget til efterretning Punkt 7 Ansøgning om tilbygning til ejendommen på Harrestrupvej 169 i Skovlunde Tidligere behandling Teknik- og Miljøudvalget den 29. november 2016 Punkt 10 Indhold Sammendrag Ejer af ejendommen søger om tilladelse til ombygning af eksisterende udestue på 21 m² til bolig samt dispensation for tilbygning af en fuld etage på 28 m² på Harrestrupvej 169 i Skovlunde. Teknik- og Miljøudvalget behandlede sagen på mødet den 29. november 2016 og besluttede, at projektet skulle sendes i nabohøring. Det indstilles, at der gives afslag på dispensation til opførelse af en tilbygning i en fuld etage. Baggrund Opførelse af en fuld etage ovenpå eksisterende bygning i et plan kræver dispensation fra lokalplan nr. 39, der i 3.30 bestemmer, at bebyggelse må opføres i 1-1½ etage. Sagsfremstilling Projektet har været sendt i nabohøring til ejerne af Harrestrupvej 165, 165A, 165B, 167 og 171 samt til Omegnens Fritidshaveforening. Nabohøringen gav ikke anledning til indsigelser mod projektet. Ejer søger om tilladelse til at ombygge eksisterende udestue til bolig og opføre en tagetage. Af ansøgningsmaterialet fremgår det, at etagen ønskes opført som en fuld etage, hvilket er en overskridelse af lokalplanens bestemmelser. På et møde er ejer blevet vejledt om, at projektet vil kunne gennemføres, hvis trempelhøjden sænkes til maks. en meter. Ejer ønsker dog ikke at ændre projektet, da han oplyser, at de har behov for den ekstra plads, hvorfor han ønsker at søge om dispensation. En sænkning af trempelhøjden vil ikke påvirke det samlede areal synderligt i forhold til opførelse af en fuld etage. Ejeren har også mulighed for at øge beboelsesarealet ved at udvide grundarealet for tilbygningen, hvorved etagen ovenpå også bliver større, og derved kan opfylde ønsket om den ekstra plads. Dette kan

11 udføres, så tilbygningen stadig holdes i maks. 1½ etage. Center for By, Erhverv og Miljø vurderer, at en tilladelse til tilbygning af en fuld etage som ansøgt vil være en afvigelse fra hidtidig praksis. Samtidig vurderes det, at en bygning med to fulde etager visuelt vil virke skæmmende i det landskabelige område, da ejendommen er beliggende i landzoneområde omkranset af marker, men tæt på en kolonihaveforening, landejendomme og et mindre parcelhusområde. Økonomiske konsekvenser og finansiering Ingen økonomiske konsekvenser Bilag 3 bilag Beslutningen træffes af Teknik- og Miljøudvalget Indstilling Center for By, Erhverv og Miljø indstiller, at 1. Der gives afslag på ansøgning om en tilbygning af en fuld etage på Harrestrupvej 169 i Skovlunde. Beslutning Indstillingen ikke godkendt med denne bemærkning. Der gives tilladelse til ansøgning om tilbygning af en fuld etage på Harrestrupvej 169 i Skovlunde. Punkt 8 Ansøgning om dispensation fra Partiel Byplanvedtægt nr. 50 til udstykning af grund mindre end m² på Lindeengen 20A i Skovlunde Indhold Sammendrag I forbindelse med salg af ejendommen Lindeengen 20A i Skovlunde er der ansøgt om dispensation fra Partiel byplanvedtægt nr. 50 til at udstykke ejendommen i to. Center for By, Erhverv og Miljø indstiller, at der ikke gives dispensation. Baggrund Ejendommen er omfattet af Partiel Byplanvedtægt nr. 50 og ligger i det såkaldte håndværkerområde.

12 Håndværkerområdet består af 20 store grunde, hvis anvendelse er fastlagt til bolig- og håndværkerformål. På ejendommene kan opføres en bolig for en familie samt bebyggelse for mindre håndværksvirksomhed. Det er ikke et krav, at der er indrettet erhverv på ejendommene. 4 B bestemmer, at grunde i dette område ikke må udstykkes med en størrelse, der er mindre end m². Sagsfremstilling Ejendommen har et grundareal på m² og er bebygget med 469 m², fordelt på 192 m² bolig og 277 m² erhverv. I forbindelse med salg har en ejendomsmægler på vegne af ejer ansøgt om dispensation fra Partiel Byplanvedtægt nr. 50 til at udstykke ejendommen i to grunde på henholdsvis 775 m² og m². Alternativt søges dispensation fra bestemmelsen om, at der kun må indrettes en bolig for en familie på hver ejendom. Ansøger begrunder ansøgningen med, at det er svært at sælge ejendommen i sin nuværende form, og såfremt erhvervsdelen nedlægges, som det er sket på andre adresser, vil det være tæt på umuligt at finde en køber til så stor en bolig. Ansøger refererer til, at der i 1986 blev givet dispensation til frastykning af ejendommen Lindeengen 20B med et areal på 987 m². Der var blevet søgt om udstykning af en grund på m², men dette blev ikke imødekommet, da det ville betyde en overskridelse af udnyttelsesgraden på stamparcellen. Oprindeligt var ejendommene Lindeengen 18 og 20 udlagt med et større areal end de øvrige parceller på typisk m². Årsagen hertil er, at indkørslen fra den planlagte vej Sydbuen gik imellem disse parceller, og vejbyggelinjer reducerede byggemulighederne på ejendommene. Desuden åbnede byplanvedtægten for etablering af en servicestation ved indkørslen til området. En anvendelse, der kunne være mere pladskrævende. I 2007 solgte Ballerup Kommune en del af vejarealet udlagt til Sydbuen til ejerne af Lindeengen 18 og 20A. Lindeengen 20A blev ved den lejlighed forøget med 385 m², således at grundens areal nu er m². Der er i 2014 søgt om dispensation til udstykning af Lindeengen 18 i Skovlunde. Det var på daværende tidspunkt Center for By, Erhverv og Miljøs vurdering, at såfremt der blev meddelt dispensation fra byplanvedtægten til udstykning af en grund på under m², ville muligheden for at anvende grunden efter byplanvedtægtens hensigt blive ødelagt. Håndværkerområdet på Lindeengen er et af de få områder i Ballerup Kommune, som er udlagt til blandet bolig og erhverv. En ændring af denne anvendelse vil påvirke vilkårene for de virksomheder, der i øvrigt findes i området.

13 Administrationen vurderer, at imødekommelse af det ansøgte kræver, at der bliver tilvejebragt et nyt plangrundlag. Spørgsmålet om områdets fremtidige status vil derfor blive taget op i den kommende kommuneplanrevision, hvor områdets grundejere og andre interessenter kan blive inddraget. Med en revideret kommuneplan vil der være åbnet mulighed for tilvejebringelse af en ny lokalplan eller blot aflysning af den gældende byplanvedtægt. Den Partielle Byplanvedtægt indeholder en bestemmelse om, at virksomheden kun må drives af den, der bebor ejendommens bolig. Center for By, Erhverv og Miljø vurderer, at en dispensation fra denne bestemmelse, således at udlejning af erhvervsdelen alternativt boligdelen, kunne finde sted ville være et godt alternativ til udstykning, idet hensigten med områdets anvendelse ville blive bevaret. Økonomiske konsekvenser og finansiering Ingen økonomiske konsekvenser Bilag 1 bilag Beslutningen træffes af Teknik- og Miljøudvalget Indstilling Center for By, Erhverv og Miljø indstiller, at 1. I forbindelse med kommuneplanrevisionen ser Ballerup Kommune på anvendelsen af kommunens erhvervsområder. 2. Der gives afslag på dispensation fra Partiel Byplanvedtægt nr. 50, 4 B til udstykning af grunde mindre end m² på Lindeengen 20A i Skovlunde. 3. Der gives afslag på dispensation til indretning af to boliger på Lindeengen 20A i Skovlunde. Beslutning Indstillingens punkt 1 blev godkendt. Indstillingens punkt 2 og 3 ændres, således at der gives tilladelse til dispensation fra partiel byplanvedtægt nr B samt tilladelse til dispensation til indretning af to boliger på Lindeengen 20 A i Skovlunde. Beslutningen gøres afhængig af, at den kommende borgerhøring ikke indeholder indsigelser. Såfremt der indkommer indsigelser, forelægges sagen til fornyet behandling i Teknik- og Miljøudvalget. Punkt 9 Temadrøftelse og borgermøder om integration 2017

14 Tidligere behandling Kommunalbestyrelsen den 30. maj 2016 Punkt 7 Indhold Sammendrag I sagen skal der tages stilling til temaet for Teknik- og Miljøudvalgets temadrøftelse i relation til integrationsområdet i Herudover skal der besluttes forslag til mulige temaer for borgermøder omhandlende integration og medborgerskab. Baggrund I Ballerup Kommunes politiske aftale for budget 2016 fremgår det, at integrationsindsatsen omlægges, så den bliver stærkere og bredere forankret. I forbindelse med samme budgetaftale blev Integrationsrådet nedlagt, og der blev afsat kr. til støtte til integrationsfremmende initiativer fra foreninger, borgere og erhvervslivet. Den 30. maj 2016 besluttede Kommunalbestyrelsen, at de kr. skulle udmøntes således, at kr. afsættes til en pulje til at fremme integration og medborgerskab, mens de resterende kr. afsættes til afvikling og facilitering af borgermøder samt temadrøftelser med fagudvalgene, herunder oplægsholdere. Det forventes, at der årligt vil være to åbne borgermøder samt minimum én temadrøftelse vedrørende integration i hvert fagudvalg. Sagsfremstilling Det blev i forbindelse med budget 2016 besluttet at omlægge integrationsindsatsen, så den bliver stærkere og bredere forankret. Udmøntningen skal ske gennem tre initiativer: Afviklingen af to årlige borgermøder med fokus på integration. Minimum én temadrøftelse årligt i hvert fagudvalg. Etableringen af en pulje med fokus på integrationsfremmende initiativer. Borgermøder Et væsentligt element i at sikre en stærk integrationsindsats er foreningslivets, erhvervslivets og civilsamfundets rolle, da god integration og det aktive medborgerskab udfoldes i dagligdagen ude i lokalsamfundet. For at sikre en bred forankring, hvor flest mulige engageres og får mulighed for at bidrage, skal der iværksættes to åbne borgermøder hvert år. Overordnet skal borgermøderne hver gang handle om integration og medborgerskab, men hvert møde skal have et mere specifikt tema, fx Integration i skolen, og belyses med lokale fakta-oplysninger og gerne med deltagelse af særlige videnspersoner udefra. Formålet med møderne skal være at højne vidensniveauet, danne netværk og inspirere til nye løsninger. Det første borgermøde afholdes i første halvår i 2017 og har fokus på integration og medborgerskab i relation til ældre.

15 Borgermøderne er ikke knyttet til ét politisk fagudvalg, men kan emnemæssigt gå på skift mellem de forskellige fagudvalg. Derfor bedes samtlige politiske fagudvalg byde ind med temaer i relation til udvalgets fagområde samt integrationsområdet. Administrationen samler alle inputs, hvorefter Økonomiudvalget, som har det overordnede og koordinerende ansvar for integrationsopgaven, beslutter, hvilke af temaerne, som skal danne rammen for efterårets borgermøde. Det er det enkelte fagsekretariat, som understøtter afviklingen af borgermøderne, eventuelt med sparring fra integrationsteamet i Center for Arbejdsmarked. Temadrøftelser Politisk har Økonomiudvalget fortsat det overordnede og koordinerende ansvar for integrationsopgaven for at sikre en bred forankring, men hvert fagudvalg skal løbende tænke integration ind i opgaveløsningen. I forlængelse af ovenstående og i erkendelse af, at integration er en opgave, der ikke kan løses isoleret fra Ballerup Kommunes daglige drift, men i stedet skal integreres i den daglige opgaveløsning inden for alle fagområder, er det også hvert eneste fagudvalg, der har til opgave løbende at overveje og indtænke eventuelle integrationsmæssige vinkler eller problemstillinger i sager på udvalgets fagområde. For at sikre tilstrækkelig viden og kvalificerede drøftelser i den løbende udvalgsbehandling skal hvert fagudvalg minimum én gang årligt afholde en temadrøftelse om integration i relation til udvalgets fagområde(r). Forud for drøftelsen udarbejder administrationen i de respektive centre en integrationsstatus for det pågældende område, eventuelt med sparring fra integrationsområdet i Center for Arbejdsmarked. Statussen skal dels beskrive tilgængelige fakta i form af eksempelvis systemudtræk, og dels give et overblik over initiativer af såvel kommunal som privat/frivillig karakter. På udvalgsmødet bedes Teknik- og Miljøudvalget drøfte og beslutte dagsordenen og datoen for udvalgets temadrøftelse i Integrationspulje Ud over ovenstående initiativer, som er forankret bredt i Ballerup Kommune, er der nedsat en pulje til fremme af medborgerskab og integration, som uddeles af Kultur- og Fritidsudvalget. Særligt prioriteres opstart af nye indsatser eller videreudvikling af eksisterende aktiviteter. Kriterierne for puljen er: Aktiviteten eller arrangementet primært retter sig mod borgere i Ballerup Kommune. Aktiviteten har til formål enten at fremme/styrke borgernes kendskab til lokalområdet, skabe relationer/netværk eller skabe nye fællesskaber. Projekter for egne midler i udgangspunktet skal kunne drives videre efter projektperiodens udløb. Det må ikke være et kommercielt arrangement. Indtil videre har administrationen modtaget tre ansøgninger, hvoraf én har været forelagt Kultur- og Fritidsudvalget og er blevet tildelt tilskud, mens to afventer supplerende oplysninger, før de kan forelægges

16 Kultur- og Fritidsudvalget. Økonomiske konsekvenser og finansiering Ingen økonomiske konsekvenser Bilag 0 bilag Beslutningen træffes af Teknik- og Miljøudvalget Indstilling Direktionen indstiller, at 1. Forslag til temaer for borgermøderne om integration i relation til Teknik- og Miljøudvalgets fagområde besluttes. 2. Temaet for Teknik- og Miljøudvalgets temadrøftelse vedrørende integration i 2017, samt dato herfor, besluttes. Beslutning Indstillingen godkendt med disse bemærkninger: Indstillingens punkt 1: Teknik- og Miljøudvalget ønsker, at integrationsaspekter indarbejdes i relevant omfang i de løbende borgermøder på udvalgets ressortområde, idet udvalget har kompetencen til at beslutte indhold i og afholde borgermøder. Indstillingens punkt 2: Teknik- og Miljøudvalget afholder temadrøftelse på augustmødet, hvor temaerne bliver: 1. Kommunikation omkring miljø-, sorterings- og klimatiltag 2. Integrationsindsats i kommunens udførselsopgaver. Punkt 10 Kickstart projektering - anlægsbevilling Tidligere behandling Kommunalbestyrelsen den 31. august 2015 Punkt 27 Indhold Sammendrag Vinderprojektet fra konkurrencen om den fremtidige udformning af Banegårdspladsen i Ballerup skal

17 realiseres i perioden I den forbindelse søges der hermed om frigivelse af 2,5 mio. kr. til projekteringen samt 1,25 mio. kr. i indtægtsbevilling. Baggrund Ballerup Kommune og Realdania har indgået en aftale om et udviklingsprojekt for Banegårdspladsen i Ballerup - Kickstartprojektet - som finansieres med 25 mio. kr. fra hver. Der er hidtil blevet frigivet i alt 4,3 mio. kr. til diverse forarbejder, herunder afholdelse af en konkurrence om Banegårdspladsens fremtidige udformning: 0,5 mio. kr. blev frigivet i marts 2015, yderligere 2 mio. kr. blev frigivet i august 2015, og 1,8 mio. kr. i august Der er i samme forbindelse givet tilsvarende indtægtsbevillinger, således at der i alt er givet 2,15 mio. kr. i indtægtsbevillinger. Sagsfremstilling Omlægningen af Banegårdspladsen igangsættes i august 2017, når Linde Allé i Ballerup er blevet omlagt med henblik på at rumme den midlertidige busafvikling i anlægsperioden. Der foreligger et projektforslag, som er godkendt af både Ballerup Kommune og Realdania, og der skal nu foretages den endelige projektering. Der søges derfor om en anlægsbevilling på 2,5 mio. kr. i Der søges ligeledes om en indtægtsbevilling på 1,25 mio. kr. i Økonomiske konsekvenser og finansiering Anlægsbevilling Der er pt. afsat 27 mio. kr. i 2017 på investeringsoversigten, hvoraf de 2,5 mio. kr. søges frigivet, jævnfør nedenfor. Bevilling Ønsket bevilling inkl. bygningsdel, udearealer, inventar, it mv. 2,5 mio. kr. Tidligere bevilling inkl. bygningsdel, udearealer, inventar, it mv. 4,3 mio. kr. Rådighedsbeløb hentet fra andre projekter 0 kr. Projektets forventede totaludgift (rådighedsbeløb) 50,7 mio. kr. Fordeling af rådighedsbeløb (mio. kr.) Projektets rådighedsbeløb fordelt på år 2,5

18 Indtægtsbevilling Der er pt. afsat en indtægt på 15 mio. kr. i 2017 på investeringsoversigten, hvoraf de 1,25 mio. kr. søges frigivet, jævnfør nedenfor. Indtægtsbevilling Ønsket indtægtsbevilling inkl. bygningsdel, udearealer, inventar, it mv. 1,25 mio. kr. Tidligere indtægtsbevilling inkl. bygningsdel, udearealer, inventar, it mv. 2,15 mio. kr. Rådighedsbeløb hentet fra andre projekter 0 kr. Projektets forventede totalindtægt 25 mio. kr. Fordeling af indtægtsbevillingen (mio. kr.) Projektets rådighedsbeløb fordelt på år 1,25 I henhold til den justerede tidsplan, jævnfør dagsordenspunkt på denne dagsorden i Teknik- og Miljøudvalget om "Orientering om større anlægsprojekter - Kickstart i Ballerup Bymidte", forventes udgifterne til Kickstartprojektet (projekt nr ) fremadrettet at fordele sig over årene som følger: 13,5 mio. i 2017; 16,7 mio. i 2018; 15 mio. i 2019 og 1,2 mio. i Realdanias 50 pct. støtte til projektet udbetales lidt forskudt i forbindelse med kvartalsvise afregninger af de faktisk afholdte udgifter til projektet. Indtægterne (projekt nr ) forventes fremadrettet at komme til at fordele sig således over årene: 5,5 mio. i 2017; 9,8 mio. i 2018; 7,5 mio. i 2019 og 0,73 mio. i Projektet afsluttes i 2019, beløbene i 2020 har at gøre med den afsluttende betaling af fondsafgift.

19 Investeringsoversigten vil blive justeret i henhold til ovenstående ved førstkommende budgetopfølgning. Inden sommerferien 2017 vil Center for By, Erhverv og Miljø søge bevilling til anlægsarbejderne på Banegårdspladsen, som forventes at gå i gang i august 2017, jævnfør tidsplanen. Bilag 3 bilag Beslutningen træffes af Kommunalbestyrelsen Indstilling Center for By, Kultur og Erhverv indstiller, at 1. Der frigives en anlægsbevilling på 2,5 mio. kr. til projektering vedrørende Kickstart Ballerup, projekt nr Byudvikling Ballerup - herunder stationsforpladsen. 2. Der frigives en indtægtsbevilling på 1,25 mio. kr., som udgør Realdanias andel på 50 pct. af projekteringsudgifterne, projekt nr Byudvikling Ballerup - herunder stationsforpladsen - tilskud Realdania. Beslutning Indstilles til godkendelse Punkt 11 Skilte "Velkommen til Ballerup Kommune" - anlægsbevilling Tidligere behandling Kommunalbestyrelsen den 10. oktober 2016 Punkt 2 Indhold Sammendrag Teknik- og Miljøudvalget præsenteres for forslag til "Velkommen til Ballerup"-skilte, som beskrevet i den politiske aftale for Det indstilles, at fremlagte forslag til udformning og placering godkendes til udførelse i 2017, og at midlerne frigives. Baggrund I den politiske aftale for 2017 står: "Det er vigtigt, at man får et godt første indtryk, når man passerer

20 kommunegrænsen til Ballerup Kommune. Derfor afsættes en pulje på i alt 0,4 mio. kr. i til at udvikle og opstille en moderne velkomst på udvalgte strækninger, hvor de nuværende blå byskilte står. Velkomsten skal være synlig og opleves indbydende. Byskiltene skal være opstillet i sommeren Teknik- og Miljøudvalget udmønter midlerne." Sagsfremstilling Af bilag vedlagt til denne sag fremgår forslag til udformning af nye skilte. Skiltene, i form af pyloner, foreslås opstillet ved kommunegrænsen på følgende steder: Ring 4 nord Klausdalsbrovej Ballerup Byvej Ballerup Boulevard. Til følgende mindre vejstrækninger og i landlige omgivelser foreslås brug af en mindre pylon. Dette gælder strækningerne: Måløv Byvej Knardrupvej Tværvej Måløv Parkvej Skovvej Harrestrupvej Ågerupvej Ejbyvej. På de udvalgte steder erstatter de nye pyloner de eksisterende skilte. Der arbejdes sideløbende på konkret placering af pylonerne, og der tages forbehold for, at ledningeoplysninger kan påvirke fundering og derved præcis placering af de fremtidige velkomstpyloner. Måløv Byvej og Ring 4 har status som statsvej, og der er sendt forespørgsel til Vejdirektoratet om Ballerup Kommunes ønsker for opstilling af pyloner. Pyloner udformes som metalskilt, der beklædes med folie. Denne løsning er billigere end et emaljeskilt og giver mulighed for at tilføje midlertidige aktiviteter som fx. 'UNICEF BY' i Med denne mulighed for variation på pylonerne medfølger en driftsudgift, da folien har en begrænset levetid. Forslag til udformning af pyloner baseres på en letgenkendelig slank pylon i en Ballerup-blå nuance med hvid påskrift. Det enkle byvåben integreres i pylonens øverste del. På bagsiden kan pylonen suppleres med en gensynshilsen til borgere og besøgende, der passerer kommunegrænsen på vej ud af Ballerup Kommune.

21 Økonomiske konsekvenser og finansiering På investeringsoversigten er der afsat 0,2 mio. kr. i 2017 og 0,2 mio. kr. i Det samlede beløb på 0,4 mio. kr. ønskes frigivet, jævnfør nedenfor. Ca. 10 pct. af bevillingen vil blive anvendt til intern projektering. Der er i budgetaftale 2017 afsat 0,05 mio. kr. om året på ramme Trafik og Infrastruktur fra og med 2017 til driftsudgifter, og udgifterne hertil vurderes at kunne holdes inden for det afsatte beløb. Anlægsbevilling Bevilling Ønsket bevilling inkl. bygningsdel, udearealer, inventar, it, intern projektering, mv. 0,4 mio. kr. Tidligere bevilling inkl. bygningsdel, udearealer, inventar, it mv. 0 kr. Rådighedsbeløb hentet fra andre projekter 0 kr. Projektets forventede totaludgift (rådighedsbeløb) 0,4 mio. kr. Fordeling af rådighedsbeløb og afledte driftsudgifter (mio. kr.) Projektets rådighedsbeløb fordelt på år 0,2 0,2 Afledte driftsudgifter på ramme under/efter anlægsprojektet Bilag 1 bilag Beslutningen træffes af Kommunalbestyrelsen Indstilling Center for By, Erhverv og Miljø indstiller, at 1. Forslag til udformning og placering af skilte vedtages.

22 2. Der gives en anlægsbevilling på 0,2 mio. kr. i 2017 og 0,2 mio. kr. i 2018 til projekt nr Velkomstskilte. Beslutning Indstilles til godkendelse med disse bemærkninger: 1. Skiltet ved Harrestrupvej flyttes til Sydbuen 2. Skrifttypen bliver store bogstaver med fed fremhævning 3. Bunden på skiltet kan være hvid eller blå alt efter behov. Punkt 12 Kunstfondprojekt i Skovlunde Bypark - anlægsregnskab Tidligere behandling Kommunalbestyrelsen den 26. maj 2014 Punkt 20 Indhold Sammendrag Kommunalbestyrelsen har til kunstfondsprojektet i Skovlunde Bypark givet anlægsbevillinger for hvilke, der nu aflægges regnskab. Baggrund Med det formål at gøre Skovlunde Bypark mere synlig og attraktiv indledte Statens Kunstfond og Ballerup Kommune et samarbejde omkring en større permanent kunstudsmykning i byparken. Statens Kunstfond har bidraget med en økonomisk støtte til projektet (indtægt). Sagsfremstilling Kunstudsmykningen består af to dele - "Løberen" og selve kunstværket "Tæppet". Løberen er en stribe belyste fliser der strækker sig fra krydset ved Bybjergvej/Ballerup Boulevard og helt ind i byparken. Sammen med den af kommunen gennemførte landskabelige behandling af byparken ud mod krydset, sørger løberen for, at indgangen til byparken gøres mere synlig. Løberen leder den besøgende helt ind i byparken, hvor man så kan finde selve kunstværket "Tæppet" ved søen i byparken. Kunstværket er udarbejdet af billedkunstneren Anja Franke. Økonomiske konsekvenser og finansiering Anlægsregnskab - udgifter

23 Projektets samlede rådighedsbeløb kr. Projektets samlede bevilling kr. Projektets samlede regnskab kr. Mindreudgift kr. Mindreudgift i procent 2,79 % Anlægsregnskab - indtægter Projektets samlede rådighedsbeløb kr. Projektets samlede bevilling kr. Projektets samlede regnskab kr. Mindreindtægt kr. Mindreindtægt i procent 17,95 % Forklaring på mindreindtægten Indtægtsbevillingen lyder på kr. Ballerup Kommune har modtaget kr. i støtte fra Statens Kunstfond. Differencen skyldes, at indtægtsbevillingen oprindeligt blev beregnet forkert, primært fordi et kunstnerhonorar til kunstneren Anja Franke ved en fejl blev indregnet i indtægtsbevillingen. Kunstnerhonoraret skulle ifølge kontrakten afholdes direkte af Statens Kunstfond. Indtægtsbevillingen burde derfor have lydt på ca kr. Betragtes projektets økonomi særskilt, er der således ikke tale om en mindreindtægt. Men set i forhold til kommunens anlægsøkonomi, er der tale om en mindreindtægt, fordi den indtægtsbevilling, der blev givet og indlagt i anlægsbudgettet, ved en fejl blev beregnet for højt. Mindreindtægten finansieres af kommunekassen. Bilag 0 bilag Beslutningen træffes af

24 Kommunalbestyrelsen Indstilling Center for By, Erhverv og Miljø indstiller, at 1. Regnskab for anlægsbevillinger til kunstfondsprojekt i Skovlunde Bypark, projekt nr Kunstfondsprojekt - Skovlunde Bypark - udgifter, godkendes. 2. Regnskab for anlægsindtægt til kunstfondsprojekt i Skovlunde Bypark, projekt nr Kunstfondsprojekt - Skovlunde Bypark - indtægter, godkendes. Beslutning Undersøges. Ny sag fremlægges. Punkt 13 Præsentation af "anlægskort". Indhold Sammendrag Administrationen har udviklet et digitalt kortværktøj, der giver overblik over igangværende og planlagte opgaver i Ballerup Kommune. Det er ambitionen, at data om fx anlægsarbejder på sigt også skal deles med offentligheden. Med henblik på at videreudvikle værktøjet frem mod offentlig tilgængelighed, indstilles det, at Teknik- og Miljøudvalget hjælper med test og input til udviklingen. Baggrund For at forbedre koordinering af opgaver inden for anlæg, planlægning og salg har administrationen etableret et internt værktøj, der forbedrer mulighederne for at planlægge udførelse bedre med henblik på at opnå synergi mellem projekter. Sagsfremstilling Nedenstående link giver adgang til et kort, der udstiller anlægsarbejder, som Ballerup Kommune og Forsyning Ballerup er i gang med eller planlægger. Derudover viser kortet lokalplaner, der er på vej. Til hvert projekt er der en kort tekst, som beskriver, hvad der laves og hvornår arbejdet er planlagt igangsat og afsluttet. Kortets primære formål er, at opnå synergi mellem projekter fx samgravning, samt så vidt muligt undgå at vi forringer værdien af investeringer fx ved opgravning i nye belægninger mv. Derudover er det muligt at markere et interesseområde også meget tidligt i en idé-fase og således medvirke til at få samarbejde i den samme geografi.

25 Det er netop blevet muligt at udstille data fra "Gravetilladelser" og "Råden over vej", fra Vejdirektoratets system Vejman, hvor Ballerup Kommunens vejdata ligger. Disse data indberettes af ansøger, og der er endnu kun få erfaringer med om oplysninger giver relevant information for udenforstående. Kortet er udviklet som et internt værktøj til koordinering. Men det er hensigten at det på sigt skal bruges til at publicere data på Ballerup Kommunes hjemmeside. Link til kortet herunder: På Teknik- og Miljøudvalgets møde deltager vejingeniør Kamma Louise Rurhskov fra Center for By, Erhverv og Miljø under behandlingen af sagen. Økonomiske konsekvenser og finansiering Ingen økonomiske konsekvenser Bilag 0 bilag Beslutningen træffes af Teknik- og Miljøudvalget Indstilling Center for By, Erhverv og Miljø indstiller, at 1. Præsentation af "anlægskort" tages til efterretning. 2. Sagen behandles igen på næste møde i Teknik- og Miljøudvalget, hvor alle fra udvalget kan komme med feedback på "Anlægskortet". Beslutning Indstillingen godkendt

Punkt 2 Indsatsplan for bekæmpelse af kæmpebjørneklo

Punkt 2 Indsatsplan for bekæmpelse af kæmpebjørneklo Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Teknik- og Miljøudvalget - 31-01-2017 Teknik- og Miljøudvalget - 31-01-2017 31.01.2017 kl. 08:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere

Læs mere

Punkt 2 VVM-screening af kunstgræsbane i Måløv Idrætspark

Punkt 2 VVM-screening af kunstgræsbane i Måløv Idrætspark Published on www.ballerup.dk (https://www.ballerup.dk) Hjem > Teknik- og Miljøudvalget - 22-06-2015 Teknik- og Miljøudvalget - 22-06-2015 22.06.2015 kl. 16:15 Mødecenter C, Lokale 30 på Ballerup Rådhus

Læs mere

Udmøntning af den nye integrationspulje

Udmøntning af den nye integrationspulje Stab og Udvikling Dato: 27. september 2016 Tlf. dir.: 4477 6594 E-mail: nins@balk.dk Kontakt: Nina Birthe Sørensen Udmøntning af den nye integrationspulje Kommunalbestyrelsen besluttede på deres møde den

Læs mere

Økonomiudvalget

Økonomiudvalget Published on www.ballerup.dk (https://www.ballerup.dk) Hjem > Økonomiudvalget - 21-12-2015 Økonomiudvalget - 21-12-2015 21.12.2015 kl. 17:00 Mødecenter C, Lokale 29 på Ballerup Rådhus Deltagere Jesper

Læs mere

Punkt 2 Ansøgning om 100 pct. kommunal garanti på lån til renovering af Grantoftens institutioner fra Ballerup almennyttige Boligselskab

Punkt 2 Ansøgning om 100 pct. kommunal garanti på lån til renovering af Grantoftens institutioner fra Ballerup almennyttige Boligselskab Published on www.ballerup.dk (https://www.ballerup.dk) Hjem > Økonomiudvalget - 20-06-2016 Økonomiudvalget - 20-06-2016 20.06.2016 kl. 17:45 Mødecenter C - Lokale 32 på Ballerup Rådhus Deltagere Jesper

Læs mere

Punkt 2 Borgmestermandat til afklaring af Ballerup Kommunes forsyningsselskaber i en deltagelse i en fælles forsyningskoncern

Punkt 2 Borgmestermandat til afklaring af Ballerup Kommunes forsyningsselskaber i en deltagelse i en fælles forsyningskoncern Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Teknik- og Miljøudvalget - 15-12-2015 Teknik- og Miljøudvalget - 15-12-2015 15.12.2015 kl. 07:15 Mødecenter C, Lokale 29 på Ballerup Rådhus Deltagere

Læs mere

Intro til samgravning og ny abonnementsordning

Intro til samgravning og ny abonnementsordning Intro til samgravning og ny abonnementsordning www.ballerup.dk Intro til samgravning og ny abonnementsordning Dagsorden - Kort præsentation - Hvem er vi i Ballerup Kommune, hovedansvarsområder - Bordet

Læs mere

Punkt 2 Præsentation af ny skoleleder på Egebjergskolen

Punkt 2 Præsentation af ny skoleleder på Egebjergskolen Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Skole- og Uddannelsesudvalget - 12-11-2013 Skole- og Uddannelsesudvalget - 12-11-2013 12.11.2013 kl. 08:00 Mødecenter C, Lokale 32 på Ballerup Rådhus

Læs mere

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Punkt 1 Valg af formand - Per Mortensen leder valget

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Punkt 1 Valg af formand - Per Mortensen leder valget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 16-01-2018-16-01-2018 16.01.2018 kl. 13:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Musa Kekec (A) - Deltog Per Mortensen (A) - Deltog

Læs mere

Notat Lokalplanlægning - delegation

Notat Lokalplanlægning - delegation Til: Kommunalbestyrelsen BY, ERHVERV OG MILJØ Dato: 20. juli 2017 Tlf. dir.: 44772319 E-mail: byogbolig@balk.dk Kontakt: Steen Pedersen Notat Lokalplanlægning - delegation Indledning og resume Det fremgår

Læs mere

Fjerde og sidste opfølgning på Aftale om budget 2017 på Teknik- og Miljøudvalgets område

Fjerde og sidste opfølgning på Aftale om budget 2017 på Teknik- og Miljøudvalgets område ØKONOMI OG STYRING Dato: 19. marts 2018 Tlf. dir.: 4024 1712 E-mail: okonomi@balk.dk Kontakt: Sascha Hjorth Sagsnr.: 00.30.00-S00-6-16 Fjerde og sidste opfølgning på Aftale om budget 2017 på Teknik- og

Læs mere

Økonomiudvalget

Økonomiudvalget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Økonomiudvalget - 02-10-2017 Økonomiudvalget - 02-10-2017 02.10.2017 kl. 08:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Jesper Würtzen (A)

Læs mere

Anden opfølgning på Aftale om budget 2017 på Teknik- og Miljøudvalgets område

Anden opfølgning på Aftale om budget 2017 på Teknik- og Miljøudvalgets område ØKONOMI OG STYRING Dato: 3. juli 2017 Tlf. dir.: 2054 6419 E-mail: okonomi@balk.dk Kontakt: Jonas Brix Kjelgaard Sagsid: 00.30.00-S00-6-16 Anden opfølgning på Aftale om budget 2017 på Teknik- og Miljøudvalgets

Læs mere

Dagsordener og referater Ballerup Kommune Kommunalbestyrelsen ÅBENT MØDE

Dagsordener og referater Ballerup Kommune Kommunalbestyrelsen ÅBENT MØDE Dagsordener og referater Ballerup Kommune Kommunalbestyrelsen ÅBENT MØDE Forud for første punkt på dagsordenen til hvert ordinært møde i Kommunalbestyrelsen vil eventuelle skriftlige spørgsmål til Kommunalbestyrelsen,

Læs mere

Punkt 1 Valg af formand - borgmesteren leder valget

Punkt 1 Valg af formand - borgmesteren leder valget Published on www.ballerup.dk (https://www.ballerup.dk) Hjem > Teknik- og Miljøudvalget - 07-01-2014 Teknik- og Miljøudvalget - 07-01-2014 07.01.2014 kl. 08:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus

Læs mere

Dagsordenpunkt. Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling. Beslutning. Tiltrådt. Gennemgang af sagen

Dagsordenpunkt. Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling. Beslutning. Tiltrådt. Gennemgang af sagen Dagsordenpunkt Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling Beslutning Tiltrådt. Gennemgang af sagen På Sundheds- og Handicapudvalgets møde 03.05.2017, punkt 41, blev projektforslag

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

BALLERUP BYMIDTE helhedsplan over projekter

BALLERUP BYMIDTE helhedsplan over projekter 1. Kickstart Banegårdspladsen Omlægning af banegårdspladsen med henblik på etablering af en komprimeret busterminal og et nyt byrum samt opførelse af en ny bygning med butikker og caféer i stueplan samt

Læs mere

Kasse- og regnskabsregulativ Revision af 3.02 Forretningsgangsbeskrivelse for drifts-, anlægs- og tillægsbevillinger samt rådighedsbeløb

Kasse- og regnskabsregulativ Revision af 3.02 Forretningsgangsbeskrivelse for drifts-, anlægs- og tillægsbevillinger samt rådighedsbeløb Driftsbevillinger Driftsbevillinger meddeles af Byrådet ved vedtagelse af årsbudgettet. Driftsbevillinger er etårige og bortfalder ved regnskabsårets udgang. Driftsbevillingerne fremgår af den til budgettet

Læs mere

Indsatsplan for bekæmpelse af kæmpe-bjørneklo i Ballerup Kommune

Indsatsplan for bekæmpelse af kæmpe-bjørneklo i Ballerup Kommune Indsatsplan for bekæmpelse af kæmpe-bjørneklo i Ballerup Kommune 2017-2027 Forord Kæmpe-bjørneklo er den mest kendte af de invasive plantearter, hvilket desværre er et udtryk for, at den er vidt udbredt

Læs mere

Punkt 2 Nøgletal og faktasider for arbejdsmarkeds- og beskæftigelsesområdet

Punkt 2 Nøgletal og faktasider for arbejdsmarkeds- og beskæftigelsesområdet Published on www.ballerup.dk (https://www.ballerup-up.dk) Hjem > Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget - 07-02-2017 Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget - 07-02-2017 07.02.2017 kl. 09:30 Mødecenter A, Lokale

Læs mere

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Lokalplan 01-C Centerområde, hjørnet af Algade og Torvet, Brønderslev

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Lokalplan 01-C Centerområde, hjørnet af Algade og Torvet, Brønderslev BRØNDERSLEV KOMMUNE Lokalplan 01-C-26.01 Centerområde, hjørnet af Algade og Torvet, Brønderslev Fordebat Fordebatten forløber fra 13. august til 27. august 2018 Lokalplanen er under udarbejdelse. Under

Læs mere

Referat fra mødet i By- og Planudvalget

Referat fra mødet i By- og Planudvalget Referat fra mødet i (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 21. august 2019 Mødested: Meldahls Rådhus Byens Tingstue Mødetidspunkt: Kl. 17:00-21:00 Medlemmer: Formand: Steen Wrist Ørts

Læs mere

Lokalplan 1035, Boliger Aarhus Ø - Endelig

Lokalplan 1035, Boliger Aarhus Ø - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 15. maj 2017 Lokalplan 1035, Boliger Aarhus Ø - Endelig Blandet bolig og erhvervsområde ved Dagmar Petersens Gade, Aarhus Ø. 1. Resume

Læs mere

Lokalplan 1068, Boligområde ved Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj - Endelig

Lokalplan 1068, Boligområde ved Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 13. oktober 2017 Lokalplan 1068, Boligområde ved Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan

Læs mere

Referat. Kunstrådet torsdag den 8. december 2011, kl. 18:30 i Mødecenter C - lokale 29 på Ballerup Rådhus. Åbent møde

Referat. Kunstrådet torsdag den 8. december 2011, kl. 18:30 i Mødecenter C - lokale 29 på Ballerup Rådhus. Åbent møde Side 1 torsdag den 8. december 2011, kl. 18:30 i Mødecenter C - lokale 29 på Ballerup Rådhus Tilstede Kåre Harder Olesen (V) Ove E. Dalsgaard (A) Karen Harsbo Gitte Juul Afbud/Fraværende Tom Nielsen (A)

Læs mere

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget Dagsorden åben Mødedato 14. januar 2013 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse B. Side 1 af 1 Indholdsfortegnelse Børne- og Skoleudvalget

Læs mere

Naturkvalitetsudvalget

Naturkvalitetsudvalget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 13-12-2018-13-12-2018 13.12.2018 kl. 18:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Hella Hardø Tiedemann (A) - Deltog Stine Rahbek Pedersen

Læs mere

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Beslutningen træffes af. Indstilling. Beslutning

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Beslutningen træffes af. Indstilling. Beslutning Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 13-06-2017-13-06-2017 13.06.2017 kl. 09:00 Mødecenter B, Lokale 16 på Ballerup Rådhus Deltagere Birte Passer - Deltog Leo Andersen - Deltog Birte

Læs mere

Udkast til kasse- og regnskabsregulativ I Ny Svendborg Kommune

Udkast til kasse- og regnskabsregulativ I Ny Svendborg Kommune 1 Driftsbevillinger Driftsbevillinger meddeles af Kommunalbestyrelsen ved vedtagelse af årsbudgettet. Driftsbevillinger er et-årige og bortfalder ved regnskabsårets udgang. Driftsbevillingerne fremgår

Læs mere

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Bolig og erhverv, Gammel Gugvej, Grønlandskvarteret (1. forelæggelse)

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Bolig og erhverv, Gammel Gugvej, Grønlandskvarteret (1. forelæggelse) Punkt 4. Godkendelse af Kommuneplantillæg 4.060 og Lokalplan 4-2-117 Bolig og erhverv, Gammel Gugvej, Grønlandskvarteret (1. forelæggelse) 2018-004929 By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender

Læs mere

Notat. KULTUR OG BORGERSERVICE Borgerservice og Biblioteker Aarhus Kommune

Notat. KULTUR OG BORGERSERVICE Borgerservice og Biblioteker Aarhus Kommune Notat Emne: Proces for Højbjerg Bibliotek Til: Kulturudvalget den Kopi til: Forslag til proces for Højbjerg Bibliotek Side 1 af 5 KULTUR OG BORGERSERVICE Borgerservice og Biblioteker Aarhus Kommune 1.

Læs mere

Notat. Udskillelse af offentligt vejareal, Lindeengen 1

Notat. Udskillelse af offentligt vejareal, Lindeengen 1 Til: Teknik- og Miljøudvalget Mødet den 2. februar 2016 JURIDISK KONTOR Dato: 27. januar 2016 Tlf. dir.: 4477 2881 Fax. dir.: 4477 2730 E-mail: ikj@balk.dk Kontakt: Inger Krogh-Jensen Sagsid: 01.04.05-G01-1-15

Læs mere

Styring af anlægsprojekter. Tillæg til projekthåndbog.

Styring af anlægsprojekter. Tillæg til projekthåndbog. Styring af anlægsprojekter Tillæg til projekthåndbog. Styringsvejledning til anlægsinvesteringen Indholdsfortegnelse Indledning -----------------------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

FORSLAG TIL LOKALPLAN NR. 144 FOR BANEGÅRDSPLADSEN I BALLERUP REDEGØRELSE

FORSLAG TIL LOKALPLAN NR. 144 FOR BANEGÅRDSPLADSEN I BALLERUP REDEGØRELSE FORSLAG TIL LOKALPLAN NR. 144 FOR BANEGÅRDSPLADSEN I BALLERUP REDEGØRELSE 1 Lokalplan/Forslag Hvad er en lokalplan Lokalplaner skal styre den fremtidige udvikling i et område og give borgerne og Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Lokalplan nr. 13.1.1 Område ved Roskildevej og Linde Allé. Miljø- og Teknikforvaltningen. Albertslund Kommune

Lokalplan nr. 13.1.1 Område ved Roskildevej og Linde Allé. Miljø- og Teknikforvaltningen. Albertslund Kommune Miljø- og Teknikforvaltningen Albertslund Kommune www.albertslund.dk albertslund@albertslund.dk T 43 68 68 68 F 43 68 69 28 Lokalplan nr. 13.1.1 Område ved Roskildevej og Linde Allé Hvad er en lokalplan

Læs mere

TEKNIK- OG MILJØUDVALGET BEVILLINGSRAMME 10.30

TEKNIK- OG MILJØUDVALGET BEVILLINGSRAMME 10.30 Bevillingsramme 10.30 Trafik, infrastruktur og fritidsområder Ansvarligt udvalg Teknik- og Miljøudvalget Sammendrag Kommunalbestyrelsen besluttede den 28. maj, Punkt 16, at sammenlægge bevillingsrammerne

Læs mere

Sag Byudvikling og byomdannelse/fortætning

Sag Byudvikling og byomdannelse/fortætning Tabel 5 Forventet tidsplan for udbygning af forsyningsnettet mv. - tillæg Område Sag 2017 2018 2019 2020 2021 2022 Byudvikling og byomdannelse/fortætning Anden planperiode B13.2S, B21R B14S, B31R B17S,

Læs mere

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Lokalplan 01-E Erhvervsområde, Øster Brønderslev vej Nord

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Lokalplan 01-E Erhvervsområde, Øster Brønderslev vej Nord BRØNDERSLEV KOMMUNE Lokalplan 01-E-16.01 Erhvervsområde, Øster Brønderslev vej Nord FORDEBAT 22. februar - 10. marts 2019 Indholdsfortegnelse Hvad er en lokalplan? 1 Status og proces 4 Fordebat 6 Deltag

Læs mere

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Dagsorden åben Mødedato 04. november 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse D Side 1 af 9 Indholdsfortegnelse Teknik- og Miljøudvalget

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

Mål- og budgetopfølgning efter første halvår - beslutning

Mål- og budgetopfølgning efter første halvår - beslutning Mål- og budgetopfølgning efter første halvår - beslutning Beslutningstema På baggrund af administrationens oplæg skal det besluttes, at godkende mål- og budgetopfølgningen for første halvår 2014. Kompetence

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende: 09.08.24-P16-1-11

Læs mere

Forretningsgange vedrørende anlægs- og udstykningsregnskaber samt oversigt over anlægsarbejder indenfor byggemodningsområdet.

Forretningsgange vedrørende anlægs- og udstykningsregnskaber samt oversigt over anlægsarbejder indenfor byggemodningsområdet. Forretningsgange vedrørende anlægs- og udstykningsregnskaber samt oversigt over anlægsarbejder indenfor byggemodningsområdet. Nedenstående regler er gældende fra tidspunktet for revisionens godkendelse

Læs mere

Økonomiudvalget

Økonomiudvalget Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Økonomiudvalget - 30-05-2016 Økonomiudvalget - 30-05-2016 30.05.2016 kl. 20:30 Mødecenter C, Lokale 32 på Ballerup Rådhus, Hold-an Vej 7, 2750

Læs mere

Notat. Oplæg til ny anlægsstyring

Notat. Oplæg til ny anlægsstyring ØKONOMI OG STYRING Dato: 13. november 2018 Revideret: 22.november 2018 Tlf. dir.: 44772209 E-mail: cbd@balk.dk Kontakt: Christian Boe Dalskov Sagsid: 00.30.14-A21-1-18 Notat Oplæg til ny anlægsstyring

Læs mere

Plan for det fortsatte arbejde med de fem byudviklingsområder i Kommuneplan 2014 og udviklingen i byggesagsbehandlingen

Plan for det fortsatte arbejde med de fem byudviklingsområder i Kommuneplan 2014 og udviklingen i byggesagsbehandlingen HCO/24. august 2015 Plan for det fortsatte arbejde med de fem byudviklingsområder i Kommuneplan 2014 og udviklingen i byggesagsbehandlingen Kort status for de fem udviklingsområder pr. juni 2015 Rødovre

Læs mere

Kunstrådet

Kunstrådet Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 21-11-2013-21-11-2013 21.11.2013 kl. 17:00 Mødecenter C - lokale 29 på Ballerup Rådhus Deltagere Tom Nielsen (A) - Deltog Helle Hardø Tiedemann

Læs mere

Kommunalbestyrelsen

Kommunalbestyrelsen Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Kommunalbestyrelsen - 09-10-2017 Kommunalbestyrelsen - 09-10-2017 09.10.2017 kl. 18:00 Kommunalbestyrelsens mødesal på Ballerup Rådhus Deltagere Jesper

Læs mere

Mødesagsfremstilling. Teknik- og Miljøudvalget

Mødesagsfremstilling. Teknik- og Miljøudvalget Mødesagsfremstilling Teknisk Forvaltning Teknik- og Miljøudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 10-02-2009 Dato: 20-01-2009 Sag nr.: KB 29 Sagsbehandler: Bolette Dorrit Jensen Kompetence: Fagudvalg Økonomiudvalget

Læs mere

PLAN, BYG & MILJØ. Bygherrevejledning Lokalplanlægning i Kalundborg Kommune

PLAN, BYG & MILJØ. Bygherrevejledning Lokalplanlægning i Kalundborg Kommune Bygherrevejledning Lokalplanlægning i Kalundborg Kommune Om lokalplaner Hvad er en lokalplan? En lokalplan er en samling detaljerede bestemmelser, der gælder for et lokalområde i kommunen. Det kan typisk

Læs mere

baggrund af et konkret forslag fra en borger. Forslagsstilleren har samtidig tilbudt at medvirke til etablering og drift af en lokal ordning.

baggrund af et konkret forslag fra en borger. Forslagsstilleren har samtidig tilbudt at medvirke til etablering og drift af en lokal ordning. Møde i DAGSORDEN med beslutninger (omfter punkterne 1-8) Meddelelser a. Evt. gennemgang af tidligere udsendte mail-orienteringer Til efterretning b. Orientering om opskrivningsliste til plejehjem Oversigt

Læs mere

Aflysning af lokalplan F8 - et område til posthus i Fredensborg

Aflysning af lokalplan F8 - et område til posthus i Fredensborg Forslag til lokalplan F113 Forslag Lokalplan F109 Samt tillæg nr. 1 til Kommuneplan 2013 F Aflysning af lokalplan F8 - et område til posthus i Fredensborg INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE 2 OFFENTLIG HØRING

Læs mere

Lokalplan nr. 3.7.1 Butikker på Egelundsvej 5. Miljø- og Teknikforvaltningen. Albertslund Kommune. www.albertslund.dk albertslund@albertslund.

Lokalplan nr. 3.7.1 Butikker på Egelundsvej 5. Miljø- og Teknikforvaltningen. Albertslund Kommune. www.albertslund.dk albertslund@albertslund. Miljø- og Teknikforvaltningen Albertslund Kommune www.albertslund.dk albertslund@albertslund.dk T 43 68 68 68 F 43 68 69 28 Lokalplan nr. 3.7.1 Butikker på Egelundsvej 5 Hvad er en lokalplan En lokalplan

Læs mere

LOKALPLAN 3. For et område mellem Lyngby Hovedgade og Jernbanepladsen i Lyngby bydel. Lyngby-Taarbæk Kommune

LOKALPLAN 3. For et område mellem Lyngby Hovedgade og Jernbanepladsen i Lyngby bydel. Lyngby-Taarbæk Kommune LOKALPLAN 3 For et område mellem Lyngby Hovedgade og Jernbanepladsen i Lyngby bydel Lyngby-Taarbæk Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning 1 Lokalplanens indhold 2 Lokalplanens retsvirkninger 4 Lokalplanens

Læs mere

4. Befolkning og boliger

4. Befolkning og boliger 4. Befolkning og boliger 4.1. Udvikling af bymidterne Kort beskrivelse af indsatsen (anlæg) Tid Smiley Parterne er enige om at videreføre processen med udvikling af Ballerup Bymidte. Kickstartprojektet,

Læs mere

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 28. november 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering...2 3. KF - Temadrøftelse...3 4. KF - Kunstudvalg i

Læs mere

Referat Udvalget for Teknik & Miljø mandag den 20. september 2010. Kl. 16:15 i Mødelokale 2, Lejre

Referat Udvalget for Teknik & Miljø mandag den 20. september 2010. Kl. 16:15 i Mødelokale 2, Lejre Referat mandag den 20. september 2010 Kl. 16:15 i Mødelokale 2, Lejre Indholdsfortegnelse 1. TM - Godkendelse af dagsorden...1 2. TM - Til orientering...2 3. TM - Cykelsti Kr. Sonnerup - Dyvelslyst...3

Læs mere

Kunstrådet

Kunstrådet Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Kunstrådet - 04-06-2014 Kunstrådet - 04-06-2014 04.06.2014 kl. 17:00 Mødecenter C - lokale 29 på Ballerup Rådhus Deltagere Tom Schiermer Nielsen

Læs mere

Udmøntning af Aftale om budget 2016

Udmøntning af Aftale om budget 2016 ØKONOMI OG STYRING Dato: 16. december 2015 Tlf. dir.: 4477 2205 E-mail: okonomi@balk.dk Kontakt: Mikkel Bo Jensen Sagsid: 00.30.00-S00-4-14 Udmøntning af Aftale om budget 2016 Læsevejledning Læsevejledningen

Læs mere

Godkendelse af igangsætning af planlægning for solcelleprojekter

Godkendelse af igangsætning af planlægning for solcelleprojekter Punkt 16. Godkendelse af igangsætning af planlægning for solcelleprojekter 2018-063857 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at godkender, at der udarbejdes forslag til kommuneplantillæg, lokalplan

Læs mere

Teknisk Forvaltning indstiller til Teknik- og Miljøudvalget, at anbefale over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen,

Teknisk Forvaltning indstiller til Teknik- og Miljøudvalget, at anbefale over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen, Pkt.nr. 7 Beslutning om bygningsfornyelse for ejendommen matr.nr. 48, Hvidovre By, Hvidovre, beliggende Hvidovrevej 138. Projekt 0783. Bevillingsansøgning. 290301 Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller

Læs mere

Overordnet ramme for arbejdet med Skøjtehal

Overordnet ramme for arbejdet med Skøjtehal Overordnet ramme for arbejdet med Skøjtehal BESLUTNING Tiltrådt med bemærkning om at ønsket om tilskuerfaciliteter indgår i det videre arbejde med programoplægget. Styregruppen udvides, så der er to brugerrepræsentanter:

Læs mere

Assens Forsyning A/S har i december 2016 anmeldt et projekt omfattende etablering af nyt renseanlæg mv. ved Assens.

Assens Forsyning A/S har i december 2016 anmeldt et projekt omfattende etablering af nyt renseanlæg mv. ved Assens. 12. oktober 2017 Sags id: 17/17046 og 17/17047 Offentlig høring af forslag til lokalplan og kommuneplantillæg samt miljørapport (bestående af miljøvurdering af planforslagene og VVM-redegørelse) for etablering

Læs mere

10 Ændring af Proces og tidsplan for revidering af kommuneplanen

10 Ændring af Proces og tidsplan for revidering af kommuneplanen Åbent punkt 10 Ændring af Proces og tidsplan for revidering af kommuneplanen 01.02.05P16-0168 Behandling Mødedato Åbent punkt Lukket punkt Økonomi- og Planudvalget 20-06-2017 10 Hvem beslutter Økonomi-

Læs mere

By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ovennævnte forslag.

By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ovennævnte forslag. Punkt 14. Godkendelse af kommuneplantillæg 1.040 og Lokalplan 1-1-117 (med Miljørapport) Centerområde, Budolfi Plads, Vingårdsgade, Aalborg Midtby (1. forelæggelse) 2015-016996 By- og Landskabsudvalget

Læs mere

Beslutningskompetence Økonomiudvalget for så vidt angår indstillingens punkter 1.-4. og byrådet for så vidt 5.- 6.

Beslutningskompetence Økonomiudvalget for så vidt angår indstillingens punkter 1.-4. og byrådet for så vidt 5.- 6. Pkt. 162 Salg af parcelhusgrunde Sagsnr. 187540 Byrådet Lukket punkt Resume Der skal træffes beslutning om minimumspriser på parcelhusgrundene i Jernaldergården m.v. og meddeles bevilling til tilslutningsbidrag

Læs mere

VE-Loven Sigtet med VE-lovens Grønne Ordning er at sikre større accept af opstilling af vindmøller på land.

VE-Loven Sigtet med VE-lovens Grønne Ordning er at sikre større accept af opstilling af vindmøller på land. Administrationsgrundlag for Grøn Ordning i Jammerbugt Kommune Den 19.8.2015 Indledning Der er i Lov om vedvarende energi [1] etableret en Grøn Ordning for nye vindmøller over 25 meter, der er opstillet

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget den 21-04-2010, s 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget PROTOKOL Onsdag den 21 april 2010 kl 08:30 afholder Kultur- og Fritidsudvalget møde i Byhistorisk Samling,

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 11:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Nordsøen Ocenarium - doggerbanke Fraværende:

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 014

Kommuneplantillæg nr. 014 Forslag til Kommuneplantillæg nr. 014 Lokalcenter på Holmensvej i Frederikssund Vedtaget af Frederikssund byråd den 21. marts 2012 til offentliggørelse i perioden fra den 27. marts 2012 til 22. maj 2012.

Læs mere

Indhold. Regnskab Teknisk Forvaltning

Indhold. Regnskab Teknisk Forvaltning Indhold Regnskabsbemærkninger for anlæg på Teknik- og Miljøudvalget område... 2 Årets gang hvad er der sket?... 2 Økonomisk oversigt... 3 Årets væsentligste afvigelser og udfordringer... 3 fordelt på projekter...

Læs mere

Indstilling. Tillægsbevilling til nedrivning af opkøbte ejendomme langs Randersvej og fjernelse af blodbøg i forbindelse. 1.

Indstilling. Tillægsbevilling til nedrivning af opkøbte ejendomme langs Randersvej og fjernelse af blodbøg i forbindelse. 1. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 29. oktober 2010 Tillægsbevilling til nedrivning af opkøbte ejendomme langs Randersvej og fjernelse af blodbøg i forbindelse 1. Resume Byrådet

Læs mere

Projektskema for anlæg

Projektskema for anlæg Nr. 1 ANLÆG Projektnavn: Jordpulje - Boligformål Aftaleholder: Fagsekretariatet Teknik Kategori: Jordpuljen Indsatsområde: Fagudvalg: Økonomiudvalg Funktion: 00.22.02 Adm. prioritering: Fagudvalgs prioritering:

Læs mere

Puljer i Kultur- og fritidsudvalget behandler derudover ansøgninger om tilskud til foreninger og aftenskoler. Side 1

Puljer i Kultur- og fritidsudvalget behandler derudover ansøgninger om tilskud til foreninger og aftenskoler. Side 1 SKOLER, INSTITUTIONER OG KULTUR Dato: 12. januar 2018 Tlf. dir.: 2170 3435 E-mail: kultur@balk.dk Kontakt: Jeanette Aunsø Esbensen Sagsid: 00.22.04-A26-1-18 Puljer i 2018 Kultur- og fritidsudvalget behandler

Læs mere

Tidligere politiske beslutninger Denne indstilling bygger på følgende tidligere politiske beslutninger i Københavns Kommune:

Tidligere politiske beslutninger Denne indstilling bygger på følgende tidligere politiske beslutninger i Københavns Kommune: KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Fysik NOTAT Bilag 6: Politiske beslutninger om områdefornyelse i Kulbanekvarteret samt oversigt over projekter i Kvarterplanen Tidligere politiske

Læs mere

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således:

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således: 123. Åbent punkt - Overførsel af uforbrugte budgetbeløb fra 2007 til 2008 for drift, anlæg, finansforskydninger og finansiering samt revision af investeringsoversigt 2008 for alle udvalg (C) Sagsnr. 08/4978

Læs mere

Lokalplan nr Albertslund syd - Sportsplads. Miljø- og Teknikforvaltningen. Albertslund Kommune.

Lokalplan nr Albertslund syd - Sportsplads. Miljø- og Teknikforvaltningen. Albertslund Kommune. Miljø- og Teknikforvaltningen Albertslund Kommune www.albertslund.dk albertslund@albertslund.dk T 43 68 68 68 F 43 68 69 28 Lokalplan nr. 4.3.1 Albertslund syd - Sportsplads Hvad er en lokalplan En lokalplan

Læs mere

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale: Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Fraværende: Carsten Dinsen Andersen Gruppemøder: 20. februar 2006 19 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Slide 2: Præsentation af hhv. belysningsmedarbejdere og Digitaliseringssekretariat. Dagsorden: Vi forventer at bruge 1 time på belysningen og 1 time

Slide 2: Præsentation af hhv. belysningsmedarbejdere og Digitaliseringssekretariat. Dagsorden: Vi forventer at bruge 1 time på belysningen og 1 time 1 Slide 2: Præsentation af hhv. belysningsmedarbejdere og Digitaliseringssekretariat. Dagsorden: Vi forventer at bruge 1 time på belysningen og 1 time på fiberprojektet (internet). 2 Tilbagekøb af vejbelysningen

Læs mere

Bilag 8.1 Regler for bevillings- og budgetkontrol, budgetomplacering, tillægs- og anlægsbevillinger.

Bilag 8.1 Regler for bevillings- og budgetkontrol, budgetomplacering, tillægs- og anlægsbevillinger. Bilag 8.1 Regler for bevillings- og budgetkontrol, budgetomplacering, tillægs- og anlægsbevillinger. Generelt Med udgangspunkt i ets pkt. 2.3. skal de nærmere regler omkring fastlæggelse af bevillings-

Læs mere

Tillæg 1 til lokalplan nr. 315

Tillæg 1 til lokalplan nr. 315 Tillæg 1 til lokalplan nr. 315 For et boligområde ved Hovedgaden 2 i Løgstrup Forslag Ovenfor ses luftfoto med markering af eksisterende lokalplan samt skravering af tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 315.

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL. Økonomiudvalget. Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16.

BESLUTNINGSPROTOKOL. Økonomiudvalget. Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16. Økonomiudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16.15 Medlemmer Jan Petersen (A) (Formand) Jytte Schmidt (F) Torben

Læs mere

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Dagsorden åben Mødedato 25. februar 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Formidlingscentret, Genbrugsstationen, Ørnegårdsvej Side 1 af 9 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 1130 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale

Læs mere

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr Dagligvarebutik ved Runevej, Tilst/Hasle samt Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013.

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr Dagligvarebutik ved Runevej, Tilst/Hasle samt Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 11. juni 2014 Lokalplan 975, Runevej - Forslag Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 975 - Dagligvarebutik ved Runevej,

Læs mere

PARKERING I HAVNEOMRÅDET. Parkeringsmøde 2. november 2017

PARKERING I HAVNEOMRÅDET. Parkeringsmøde 2. november 2017 PARKERING I HAVNEOMRÅDET Parkeringsmøde 2. november 2017 Dagsorden 1) Baggrund for mødet 2) Projektforslag for p-pladser ved Havnevej 3) Alternative placeringsforslag 4) Det videre forløb Baggrund for

Læs mere

Sagsfremstilling: Nedenfor beskrives de vigtigste mål og indsatser som udvalget forventes at arbejde med i 2015. Beskrivelsen tager udgangspunkt i:

Sagsfremstilling: Nedenfor beskrives de vigtigste mål og indsatser som udvalget forventes at arbejde med i 2015. Beskrivelsen tager udgangspunkt i: 04-02-2015 Side 1 TM - Fokus 2014-2015 og årsplan for 2015 Sagsnr.: 15/972 Resumé: I denne sagsfremstilling forelægges udvalget en oversigt over de vigtigste mål og indsatser, som udvalget - og administrationen

Læs mere

Resume Der skal tages stilling til, om den samlede ejendom Langdyssegård skal erhverves nu, alternativt om kun område 2 ønskes erhvervet.

Resume Der skal tages stilling til, om den samlede ejendom Langdyssegård skal erhverves nu, alternativt om kun område 2 ønskes erhvervet. Pkt. 353 Køb af aktiver Sagsnr. 99676 Byrådet Lukket punkt Resume Der skal tages stilling til, om den samlede ejendom Langdyssegård skal erhverves nu, alternativt om kun område 2 ønskes erhvervet. Beslutningskompetence

Læs mere

Frikommuneforsøget. Evaluering af frikommuneforsøget: Midlertidige aktiviteter lokalplaners anvendelsesbestemmelser

Frikommuneforsøget. Evaluering af frikommuneforsøget: Midlertidige aktiviteter lokalplaners anvendelsesbestemmelser Frikommuneforsøget Evaluering af frikommuneforsøget: Midlertidige aktiviteter lokalplaners anvendelsesbestemmelser Odense Kommune 15. marts 2016 INDHOLD 1. SAMMENFATNING Forsøget, der er godkendt den 4.

Læs mere

Kapacitetsudvidelse af 0-2 års pladser

Kapacitetsudvidelse af 0-2 års pladser Kapacitetsudvidelse af 0-2 års pladser I forbindelse med budgetforliget for 2018 blev der afsat 10 mio. kr. fordelt med 7,1 mio. kr. i 2018 og 2,9 mio. kr. i 2019 til kapacitetsudvidelse af 0-2 års pladser

Læs mere

Lokalplan nr. 93 for et offentligt område til Videbæk ny skole i tilknytning til Videbæk Idræts- og Fritidscenter.

Lokalplan nr. 93 for et offentligt område til Videbæk ny skole i tilknytning til Videbæk Idræts- og Fritidscenter. Videbæk i november 2002 D.nr. 24971 Lokalplan nr. 93 for et offentligt område til Videbæk ny skole i tilknytning til Videbæk Idræts- og Fritidscenter. Videbæk Kommune Lokalplan nr. 93 for et offentligt

Læs mere

LOKALPLAN NR. 045 Tillæg til lokalplan nr. 54 for Rønne Regionkommuneplantillæg nr. 022

LOKALPLAN NR. 045 Tillæg til lokalplan nr. 54 for Rønne Regionkommuneplantillæg nr. 022 LOKALPLAN NR. 045 Tillæg til lokalplan nr. 54 for Rønne Regionkommuneplantillæg nr. 022 110 a 110 d 112 Restaurant-, hotel- og udstillingsformål oktober 2010 Lokalplanforslag 045 og forslag til regionkommuneplantillæg

Læs mere

SUSÅ KOMMUNE. Lokalplan LZ.13 Jordbrugsparceller øst for Spragelse.

SUSÅ KOMMUNE. Lokalplan LZ.13 Jordbrugsparceller øst for Spragelse. SUSÅ KOMMUNE Lokalplan LZ.13 Jordbrugsparceller øst for Spragelse. Forslag til lokalplan vedtaget til fremlæggelse: 22.06.2006 Fremlæggelsesperiode: 27.06.2006 22.08.2006 Lokalplan vedtaget endeligt: 21.09.2006

Læs mere

Referat. fra møde i Teknisk udvalg. Referat åben Mødedato 06. september 2010 Mødetidspunkt Mødelokale 188

Referat. fra møde i Teknisk udvalg. Referat åben Mødedato 06. september 2010 Mødetidspunkt Mødelokale 188 Referat fra møde i Teknisk udvalg Referat åben Mødedato 06. september 2010 Mødetidspunkt 12.00 Mødelokale 188 Teknisk udvalg den 06. september 2010 kl. 12.00 Side 1 af 11 Indholdsfortegnelse Åben del 3

Læs mere

Lokalplan nr Nye tagboliger ved Kanalgaden og Kanaltorvet. Miljø- og Teknikforvaltningen. Albertslund Kommune

Lokalplan nr Nye tagboliger ved Kanalgaden og Kanaltorvet. Miljø- og Teknikforvaltningen. Albertslund Kommune Miljø- og Teknikforvaltningen Albertslund Kommune www.albertslund.dk albertslund@albertslund.dk T 43 68 68 68 F 43 68 69 28 Lokalplan nr. 7.10.1 Nye tagboliger ved Kanalgaden og Kanaltorvet Hvad er en

Læs mere

TM23 Almene familie- og ungdomsboliger

TM23 Almene familie- og ungdomsboliger Teknik- og Miljøforvaltningen BUDGETNOTAT TM23 Almene familie- og ungdomsboliger 25-03-2014 Sagsbehandlere Jannik Egelund Christian Friis Binzer Eksekveringsparat? Udvalgsbehandlet Kan igangsættes uden

Læs mere

Om-tilbygning af ejendommen Bankvej 1, Skagen. Åben sag

Om-tilbygning af ejendommen Bankvej 1, Skagen. Åben sag Om-tilbygning af ejendommen Bankvej 1, Skagen Sagsfremstilling Bygningen er en del af et større bygningskompleks, der er opdelt i ejerlejligheder. Den seneste anvendelse har været uddannelsesinstitution

Læs mere

Sbsys dagsorden preview

Sbsys dagsorden preview Side 1 af 9 141. Budgetopfølgning pr.31. maj 2015 Sagsnr: 00.30.14-Ø00-2-15 Sagsansvarlig: Gitte Olsen Sagsfremstilling I de vedtagne principper for økonomistyring er det fastlagt, at der foretages 3 årlige

Læs mere