Sundhedsstyrelsens rådgivning vedrørende Region Hovedstadens forslag til psykiatriplan

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sundhedsstyrelsens rådgivning vedrørende Region Hovedstadens forslag til psykiatriplan"

Transkript

1 NOTAT s rådgivning vedrørende Region Hovedstadens forslag til psykiatriplan j.nr /1/DOB Med brev af 7. februar 2007 har Region Hovedstaden fremsendt udkast af 20. januar 2007 til forslag til psykiatriplan med henblik på indhentning af s rådgivning i overensstemmelse med 206 stk.2 i Sundhedsloven. Det fremgår af planforslaget, at man overordnet i Regionen ønsker at skabe et stærkt offentligt psykiatrisk behandlingstilbud i samarbejde med praksissektoren og kommunerne med det formål at sikre sammenhæng og høj kvalitet i behandlingen samt god service. Det fastslås, at psykiatriens kerneydelser skal forstås bredt, omfattende forebyggelse, udredning, undersøgelse, behandling, pleje og rehabilitering og tillige højt kvalificeret forskning og udvikling samt uddannelse af sundhedsfagligt personale. Enhed for Planlægning Islands Brygge København S Tlf Fax E-post info@sst.dk Dir. tlf E-post efp@sst.dk Man vil i Regionen planlægge en fremtidssikret psykiatri, hvor afdelingerne er store nok til at sikre høj kvalitet, stærke faglige miljøer og effektiv drift, og hvor der er plads til at sikre den lokale forandring. Forslaget angiver den retning, regionen ønsker at gå og udgør den første overordnede ramme for den videre planlægning. Regionens psykiatripolitiske målsætninger Til grund for psykiatriplanen ligger en lang række psykiatripolitiske hensigtserklæringer vedtaget af Regionens Forberedelsesudvalg d. 12. december Det konstateres bl.a. i den forbindelse, at antallet af psykisk syge i Region Hovedstaden er større end i resten af landet, og at der herudover er en overrepræsentation af meget ressourcekrævende patientgrupper, bl.a. skizofrene patienter, retspsykiatriske patienter og patienter, der tillige har store misbrugsproblemer, samt at mange patienter har behov for livslang behandling. Region Hovedstaden har valgt administrativt at samle psykiatrivirksomheden og de socialpsykiatriske institutioner, som regionen skal drive med henblik på at opprioritere sammenhæng i behandlingstilbuddene og for at understøtte samspillet med kommunerne om de psykisk syge. Samtidig understreges, at psykiatrien skal indgå i et frugtbart tværfagligt samarbejde med hospitalerne og praksissektoren om behandling, forskning og udvikling.

2 De psykiatripolitiske målsætninger er sammenfattet i 15 overordnede punkter. finder disse overordnede målsætninger meget relevante og hensigtsmæssige med henblik på at fastlægge den fremtidige retning for udvikling af psykiatrien i Regionen og skal opfordre Regionen til at arbejde videre med en realisering heraf i de kommende år. Voksenpsykiatri Hospitalsplanen inddeler regionen i fire planlægningsområder. Det fremgår, at der i forbindelse med inddelingen har været lagt vægt på at fremme mulighederne for samarbejde med kommunerne. De fire planlægningsområder har hver en til tre psykiatriske afdelinger/centre, som varetager hovedfunktionen for den psykiatriske behandling. Side 2 Det konstateres, at udgangspunktet for Regionen er, at der er store geografiske forskelle i karakteren og organiseringen af de psykiatriske tilbud. I det tidligere H:S er der store distriktspsykiatriske centre, betydelig dækning med opsøgende psykoseteams og OPUS-teams. I de tidligere Københavns, Frederiksborgs og Bornholms Amter har der været mindre udbygning af sådanne ambulante tilbud. Planforslaget omfatter derfor en udbygning af sådanne ambulante tilbud i hele Regionen. kan konstatere, at dette er i overensstemmelse med s anbefalinger i Vejledning vedrørende specialeplanlægning og lands- og landsdelsfunktioner fra 2001 og anser generelt denne del af planforslaget for hensigtsmæssig med henblik på at sikre et nutidigt og ensartet tilbud til de psykiatriske patienter i regionen. Patienternes ret til frit valg medfører ligeledes at etablering af mere ensartede tilbud må anses for hensigtsmæssigt. I planforslaget omfatter hovedfunktioner behandling, der er hyppigt forekommende, hvor kompleksiteten er begrænset og ressourceforbruget ikke tilsiger samling af behandlingstilbud. Hovedfunktionerne omfatter den almene psykiatri med ambulant og stationær behandling, tilsynsvirksomhed overfor somatiske afdelinger og konsulentbistand til kommunale og regionale institutioner. Hovedfunktionen omfatter endvidere distriktspsykiatri, opsøgende psykoseteams, OPUS- teams, udgående ældreteams, ambulatorier, dagtilbud og sengeafsnit. I psykiatriplanen foreslås, at de distriktspsykiatriske centre samles i større enheder, og at distriktspsykiatrien udbygges i centrene i Nordsjælland, Glostrup, Ballerup og Hørsholm/Gentofte og suppleres med opsøgende psykoseteams og OPUS- teams. Der foreslås i den forbindelse en udvidelse med 6-10 opsøgende psykoseteams og 3 OPUS- teams. kan støtte dette. Konkret foreslås i planen en række ændringer og justeringer af optageområderne under hensyn til de somatiske optageområder og kommunegrænserne. Det fremgår af planforslaget, at sengeafdelingen i Frederikssund vurderes ikke at blive fagligt og vagtmæssigt bæredygtig. Den foreslås derfor nedlagt, således at fremtidige indlæggelser for området foregår i Hillerød. Endvidere foreslås at der opretholdes en hovedfunktion på Bornholm. har ingen bemærkninger til dette.

3 I anbefalingerne i s nugældende Vejledning vedr. specialeplanlægning og lands- og landsdelsfunktioner under psykiatri fremsættes en række anbefalinger vedrørende udvikling af nye og særlige tilbud til grupper af psykiatriske patienter med specielle problemer. Det drejer sig bl.a. om Opus teams til patienter med debuterende psykoser, særlige tilbud til psykotiske patienter med stofmisbrug (dobbeltdiagnosepatienter), patienter med sexologiske lidelser, transkulturel psykiatri samt udviklingshæmmede patienter med psykiske lidelser. finder det i den forbindelse meget tilfredsstillende, at det foreliggende planforslag indeholder initiativer og forslag ved disse patientgrupper. Side 3 skal påpege, således som det også fremgår af planforslaget, at der også er behov for en yderligere styrket indsats vedr. en række andre grupper bl.a. patienter med affektive lidelser og ikke-psykotiske lidelser, herunder angstlidelser og OCD m.fl., jævnfør bl.a. den nugældende psykiatriaftale for I planen omtales en række specialiserede funktioner man aktuelt råder over i regionen. kan konstatere, at blandt de nævnte funktioner er katastrofepsykiatri, døvepsykiatri og svære seksuelle forstyrrelser placeret som lands- eller landsdelsfunktioner i Styrelsens nugældende Vejledning. Højt specialiseret psykiatrisk vurdering i forbindelse med teamfunktion vedr. epilepsikirurgi er ligeledes naturlig at placere i relation til landsfunktionen vedr. epilepsikirurgi, dette forudsætter specialkompetence på området. Endvidere omtales i Vejledningen visitation til eventuel psykokirurgi. Aktuelt er Rigshospitalet tillige tillagt landsdelsfunktion for svære komplicerede spiseforstyrrelser for voksne patienter og Bispebjerg Hospital for børne og ungdomspsykiatriske patienter. Stillingtagen til de fremtidige special og højtspecialiserede funktioner (lands- og landsdelsfunktioner) vil indgå i Styrelsens specialegennemgang vedr. psykiatri og børne- og ungdomspsykiatri. Denne påregnes påbegyndt november Generelt må indsatsen for spiseforstyrrelser henregnes til hovedfunktionsniveau i henhold til anbefalingerne i s redegørelse fra Samtidig må det fortsat anses for hensigtsmæssigt, at visse funktioner bl.a. de mere komplicerede spiseforstyrrelser samles på henholdsvis regionsniveau og højt specialiseret niveau. For så vidt angår spiseforstyrrelser skal henvise til Styrelsens redegørelse fra 2005, hvoraf det fremgår, at der generelt er behov for en specialisering og udbygning af indsatsen. skal gøre opmærksom på, at der i den forbindelse anbefales etablering af spiseforstyrrelsesteams. Endvidere anbefales i denne rapport, at indsatsen vedr. spiseforstyrrelser tilrettelægges i form af særlige centre eventuelt på tværs af specialerne børne- og ungdomspsykiatri og psykiatri. Den kommende specialeplanlægning forventes at konkretisere indsatsen på området på de forskellige niveauer.

4 Det fremgår af planforslaget, at der ikke er tilstrækkelig kapacitet på spiseforstyrrelsesområdet, hvilket er i overensstemmelse med vurderingen i s redegørelse fra Det er derfor tilfredsstillende, at der med hensyn til spiseforstyrrelser planlægges en udbygning i regionen af såvel den stationære som den ambulante kapacitet, ligesom samarbejde mellem Rigshospitalet og specialfunktionerne i Gentofte må anses for hensigtsmæssigt. skal anbefale, at man også overvejer tilbuddene i relation til børne- og ungdomspsykiatrien i regionen. Side 4 For så vidt angår planforslagets overvejelser vedrørende funktionerne ved Sct. Hans Hospital finder Styrelsen det væsentligt, at der sker en styrkelse kapacitetsmæssigt og kvalitetsmæssigt herunder en nuancering af tilbuddene til de retspsykiatriske patienter, og at dette omfatter udslusningsfaciliteter for de sværeste retspsykiatriske patienter. Endvidere finder Styrelsen det væsentligt, at der fortsat fastholdes en udvikling og styrkelse af indsatsen for dobbeltdiagnosepatienter. Styrelsen finder det i øvrigt tilfredsstillende, at der sikres mulighed for længerevarende intensiv rehabilitering under indlæggelse for patienter, der har behov herfor. Styrelsen finder det endvidere positivt, at tilbuddet vedrørende rehabilitering af hjerneskadede fastholdes, og at der i den forbindelse sker en fysisk og samarbejdsmæssig integration af neurorehabilitering placeret ved Glostrup Hospital. Børne- og ungdomspsykiatri Hovedfunktionen i børne- og ungdomspsykiatrien retter sig mod de hyppigt forekommende tilstande og omfatter den almene psykiatri i den ambulante og stationære behandling samt konsulentbistand til kommunale døgninstitutioner, kommunernes pædagogisk-psykologiske rådgivninger og de somatiske hospitalsafdelinger. Det tilkendegives i planforslaget, at man vil søge at etablere en egentlig akutfunktion i form af en akutmodtagelse i Glostrup med 6 senge i børne- og ungdomspsykiatrien og med speciallægedækning døgnet rundt. kan stærkt støtte dette, som er i overensstemmelse med Styrelsens anbefalinger i redegørelsen: Børne- og ungdomspsykiatrisk virksomhed den fremtidige tilrettelæggelse fra Det fremgår endvidere, at man i overensstemmelse med anbefalingerne i den nugældende Vejledning vedrørende specialeplanlægning og lands- og landsdelsfunktioner vil søge at etablere et intensivt lukket afsnit med 6 senge på Glostrup Hospital for at sikre, at kriminelle unge kan sikres et tilbud om behandling og indlæggelse i børne- og ungdomspsykiatrisk regi. ser med tilfredshed på disse initiativer, der kan medvirke til at opfylde målsætninger og anbefalingerne i Styrelsens redegørelse vedr. børne- og ungdomspsykiatrisk virksomhed i sygehusvæsenet fra Det tilkendegives i planforslaget, at de børne- og ungdomspsykiatriske afdelinger samles to og to, samt endvidere at de nuværende 11 børne- og ungdomspsykiatriske senge i Hillerød planlægges flyttet til Glostrup eller Bispebjerg.

5 Det konstateres, at der allerede i Regionen findes en række specialiserede funktioner vedr. børne- og ungdomspsykiatri. Der er i øvrigt ikke nærmere redegjort for planerne vedrørende organiseringen og kapaciteten på det børne- og ungdomspsykiatriske område. skal generelt vedrørende den fremtidige indsats på det børne- og ungdomspsykiatriske område henvise til Styrelsens redegørelse fra 2001 samt de efterfølgende statusrapporter og de anbefalinger, der er indeholdt heri. Især skal man gøre opmærksom på, at der fortsat er behov for en betydelig styrkelse af kapaciteten og aktiviteten på området. Styrelsen skal anbefale, at Regionen i sin videre planlægning på området følger disse anbefalinger. Side 5 Konkluderende bemærkninger Konkluderende finder det overordnet positivt, at Regionen har vedtaget en række politiske målsætninger for psykiatrien, der kan fungere som retningsgivende for den konkrete tilrettelæggelse og organisering, herunder sikre udvikling af ensartede tilbud til borgerne. Styrelsen har umiddelbart ingen kommentarer til de ændringer af optageområder med efterfølgende kapacitetstilpasninger, der planlægges foretaget under hensyn til at sikre sammenfald med somatiske optageområder og for at understøtte samarbejdet med de kommunale parter. Vedrørende voksenpsykiatrien finder det generelt hensigtsmæssigt, at der foretages en udbygning og nuancering/specialisering af de psykiatriske tilbud herunder bl.a. de ambulante tilbud således, at tilbuddene i højere grad kan målrettes de forskellige patientgruppers behov. Styrelsen finder i den forbindelse de fremlagte forslag vedr. styrkelse og udvikling af ensartede tilbud for alle patienter i regionen positive, herunder udbygningen af de ambulante tilbud og opsøgende teams. Styrelsen finder endvidere fastholdelse/etablering af specialiserede stationære tilbud til særlige patientgrupper såsom svære retspsykiatriske patienter, dobbeltdiagnosepatienter, og mulighed for intensiv rehabilitering under indlæggelse for patienter, der har behov herfor væsentlige. Vedr. børne- og ungdomspsykiatri finder Styrelsen etableringen af en egentlig akutfunktion samt retspsykiatriske pladser meget positiv. Styrelsen savner herudover nærmere konkretisering af planer på det børne- og ungdomspsykiatriske område bl.a. i relation til vurderingerne af, at der fortsat er behov for en betydelig udvidelse af kapaciteten og aktiviteten, såfremt man skal komme de lange ventetider til livs, jævnfør s statusrapport fra finder det positivt, at man vil styrke kvalitetsudviklingen og forskningen, men kan dog ikke i den aktuelle plan se konkrete initiativer, der afspejler dette.

6 Regionen konstaterer i planforslaget, at dette først og fremmest sætter retningen for den kommende udvikling af psykiatrien i regionen på et overordnet niveau, foretager tilpasning af optageområder og herudover omfatter enkelte konkrete initiativer. Det tilkendegives, at det er intentionen, at udmøntningen heraf skal ske hurtigt af hensyn til de berørte patienter og det berørte personale. støtter dette og har forståelse for, at den foreliggende plan er fokuseret herpå. er dog samtidig opmærksom på, at det af den foreliggende plan ikke fremstår, hvorledes alle de psykiatripolitiske målsætninger konkret tænkes realiseret. Side 6 forventer således at planforslaget følges op med yderligere konkretiserede initiativer f.eks. omfattende kvalitetsudvikling, forskning og kapacitetsudvidelser inden for relevante områder i overensstemmelse med de anbefalinger, der er udgivet af de senere år, herunder bl.a. i Vejledning vedrørende specialeplanlægning og lands- og landsdelsfunktioner 2001 og Styrelsens anbefalinger vedr. børne- og ungdomspsykiatri. Endelig skal Styrelsen særligt for så vidt angår de specialiserede funktioner principielt tage generelt forbehold med henvisning til den kommende specialeplanlægningsproces på området.

Sundhedsstyrelsens rådgivning vedrørende Region Syddanmarks forslag til psykiatriplan

Sundhedsstyrelsens rådgivning vedrørende Region Syddanmarks forslag til psykiatriplan Region Syddanmark Damhaven 12 7100 Vejle s rådgivning vedrørende Region Syddanmarks forslag til psykiatriplan Med brev af 6. november 2007 har Region Syddanmark fremsendt forslag til psykiatriplan Fremtidens

Læs mere

Forslag til Psykiatriplan

Forslag til Psykiatriplan Region Hovedstaden Forslag til Psykiatriplan Resumé Udkast af 20. januar 2007 Forord Region Hovedstaden har landets største psykiatri. Det skal også være landets bedste. Det kræver et stærkt, offentligt

Læs mere

Sundhedsstyrelsens rådgivning vedrørende Region Sjællands forslag til psykiatriplan

Sundhedsstyrelsens rådgivning vedrørende Region Sjællands forslag til psykiatriplan Region Sjælland Alleen 15 4180 Sorø s rådgivning vedrørende Region Sjællands forslag til psykiatriplan Med brev af 21. september 2007 har Region Sjælland fremsendt forslag til psykiatriplan med henblik

Læs mere

UNDERUDVALGET VEDR. PSYKIATRI OG SOCIAL

UNDERUDVALGET VEDR. PSYKIATRI OG SOCIAL BESLUTNING REGION HOVEDSTADEN Forberedelsesudvalget UNDERUDVALGET VEDR. PSYKIATRI OG SOCIAL Onsdag den 13. september 2006 Kl. 17.00 Amtsgården i Hillerød, Mødelokale H 4 Møde nr. 5 Mødet afsluttedes kl.

Læs mere

Psykiatriplan 2007. Region Hovedstaden. Psykiatriplan 2007. Region Hovedstaden

Psykiatriplan 2007. Region Hovedstaden. Psykiatriplan 2007. Region Hovedstaden Psykiatriplan 2007 Region Hovedstaden Psykiatriplan 2007 Region Hovedstaden 2 Psykiatriplan 2007 Region Hovedstaden Juni 2007 3 Psykiatriplan 2007 Region Hovedstaden, Kongens Vænge 2, 3400 Hillerød Juni

Læs mere

Sundhedsstyrelsens rådgivning til Region Hovedstadens reviderede hospitals og psykiatriplan 2015

Sundhedsstyrelsens rådgivning til Region Hovedstadens reviderede hospitals og psykiatriplan 2015 Region Hovedstaden Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Sundhedsstyrelsens rådgivning til Region Hovedstadens reviderede hospitals og psykiatriplan 2015 23. april 2015 Region Hovedstaden har den 4. februar 2015

Læs mere

REGION HOVEDSTADEN. Ekstraordinært. Forretningsudvalgsmøde den 8. maj Sag nr. 2. Emne: Vedtagelse af Psykiatriplan. Bilag 2

REGION HOVEDSTADEN. Ekstraordinært. Forretningsudvalgsmøde den 8. maj Sag nr. 2. Emne: Vedtagelse af Psykiatriplan. Bilag 2 REGION HOVEDSTADEN Ekstraordinært Forretningsudvalgsmøde den 8. maj 2007 Sag nr. 2 Emne: Vedtagelse af Psykiatriplan Bilag 2 Region Hovedstaden Udkast af 7. maj 2007 Forord... 1. Indledning og resumè...

Læs mere

Vedr. Forslag til Hospitals- og Psykiatriplan 2020

Vedr. Forslag til Hospitals- og Psykiatriplan 2020 Region Hovedstaden Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Vedr. Forslag til Hospitals- og Psykiatriplan 2020 Region Hovedstaden har den 23. marts 2011 sendt Forslag til Hospitals- og Psykiatriplan 2020 i høring.

Læs mere

Psykiatriplan Region Hovedstaden. Psykiatriplan Region Hovedstaden

Psykiatriplan Region Hovedstaden. Psykiatriplan Region Hovedstaden Psykiatriplan 2007 Region Hovedstaden Psykiatriplan 2007 Region Hovedstaden 2 Psykiatriplan 2007 Region Hovedstaden Juni 2007 3 Psykiatriplan 2007 Region Hovedstaden, Kongens Vænge 2, 3400 Hillerød Juni

Læs mere

Forretningsudvalgets ekstraordinære møde den 26. oktober 2010

Forretningsudvalgets ekstraordinære møde den 26. oktober 2010 REGION HOVEDSTADEN Forretningsudvalgets ekstraordinære møde den 26. oktober 2010 Sag nr. 2 Emne: Udmøntning af 77 mio. kr. til udvidelse og nye opgaver i psykiatrien 1 bilag Koncern Plan og Udvikling Enhed

Læs mere

Region Hovedstadens forslag til hospitalsplan

Region Hovedstadens forslag til hospitalsplan N O T A T Region Hovedstadens forslag til hospitalsplan Region Hovedstaden har d. 7. februar 2007 sendt Forslag til hospitalsplan i offentlig høring. Ifølge Sundhedsloven 206 stk. 2 skal regionerne indhente

Læs mere

Specialfunktioner i Danmark et overblik

Specialfunktioner i Danmark et overblik Specialfunktioner i Danmark et overblik Netværk for Forskning og Kvalitetssikring i Psykoterapi 8. april 2011 Vicedirektør Peter Treufeldt, Region Hovedstadens Psykiatri Specialfunktioner den formelle

Læs mere

Psykiatri og handicapudvalgets møde den 7. marts 2011. Emne: Opfølgning på udmøntning af 77 mio.kr.

Psykiatri og handicapudvalgets møde den 7. marts 2011. Emne: Opfølgning på udmøntning af 77 mio.kr. REGION HOVEDSTADEN Psykiatri og handicapudvalgets møde den 7. marts 2011 Sag nr. 4 Emne: Opfølgning på udmøntning af 77 mio.kr. Bilag 1 Til: Psykiatri og handicapudvalget Koncern Plan og Udvikling Enhed

Læs mere

Region Hovedstaden har den 7. februar 2007 fremsendt Forslag til Psykiatriplan til høring i bl.a. Københavns Kommune.

Region Hovedstaden har den 7. februar 2007 fremsendt Forslag til Psykiatriplan til høring i bl.a. Københavns Kommune. Region Hovedstaden Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Dato: Sagsnr.: Fejl! Ukendt betegnelse for dokumentegenskab. Dok.nr.: Fejl! Ukendt betegnelse for dokumentegenskab. Høring vedr. Forslag til Psykiatriplan

Læs mere

vurderer overordnet, at Region Syddanmarks forslag til gennemførelsesplan

vurderer overordnet, at Region Syddanmarks forslag til gennemførelsesplan N O T A T Vedr. Region Syddanmarks forslag til gennemførelsesplan Region Syddanmark har den 3. juli 2008 sendt Gennemførelsesplan: Fremtidens sygehuse fra plan til virkelighed i offentlig høring. Ifølge

Læs mere

K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN Regionsrådet UNDERUDVALGET VEDRØRENDE PSYKIATRI OG SOCIALOMRÅDET

K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN Regionsrådet UNDERUDVALGET VEDRØRENDE PSYKIATRI OG SOCIALOMRÅDET K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN Regionsrådet UNDERUDVALGET VEDRØRENDE PSYKIATRI OG Mandag den 7. april 2008 Kl. 14.30 i Distriktspsykiatrisk Center Ydre Nørrebro, Nannasgade 28, 2200 København

Læs mere

Vedr. Omstilling til fremtidens sundhedsvæsen i Region Midtjylland

Vedr. Omstilling til fremtidens sundhedsvæsen i Region Midtjylland Region Midtjylland Skottenborg 26 8800 Viborg j.nr. 7-203-05-92/1/KRSB Vedr. Omstilling til fremtidens sundhedsvæsen i Region Midtjylland Region Midtjylland har sendt Omstilling til fremtidens sundhedsvæsen

Læs mere

K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN Regionsrådet UNDERUDVALGET FOR PSYKIATRI OG SOCIAL

K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN Regionsrådet UNDERUDVALGET FOR PSYKIATRI OG SOCIAL K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN Regionsrådet UNDERUDVALGET FOR PSYKIATRI OG SOCIAL Tirsdag den 6. november 2007 Kl. 16.30 på Sølager, Sølagervej 40, 3390 Hundested Møde nr. 7 Medlemmer: Bente

Læs mere

Region Nordjylland Niels Bohrs Vej Aalborg Ø

Region Nordjylland Niels Bohrs Vej Aalborg Ø Region Nordjylland Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg Ø s rådgivning vedrørende Region Nordjyllands forslag til psykiatriplan Med mail af d. 2. november 2007 har Region Nordjylland fremsendt Udkast til psykiatriplan

Læs mere

Mødesagsfremstilling. Social- og Sundhedsudvalget

Mødesagsfremstilling. Social- og Sundhedsudvalget Mødesagsfremstilling Social- og Sundhedsforvaltningen Social- og Sundhedsudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 13-03-2007 Dato: 28-02-2007 Sag nr.: ØU 54 (SOSU 22) Sagsbehandler: Janne Egelund Andersen Kompetence:

Læs mere

Opfølgning budgetforlig 2009 for Psykiatri og Social. Opfølgning budgetforlig 2009 for Psykiatri og Social. 1. Indledning

Opfølgning budgetforlig 2009 for Psykiatri og Social. Opfølgning budgetforlig 2009 for Psykiatri og Social. 1. Indledning Psykiatri og Social Administrationen Opfølgning budgetforlig 2009 for Psykiatri og Social Økonomiafdelingen Tingvej 15 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 PsykiatriSocial@rm.dk www.rm.dk Opfølgning budgetforlig

Læs mere

Specialevejledning for psykiatri

Specialevejledning for psykiatri j.nr. 7-203-01-90/19 Specialevejledning for psykiatri Specialebeskrivelse Psykiatri omfatter forebyggelse, diagnostik, behandling, opfølgning og rehabilitering af patienter med psykotiske og ikke-psykotiske

Læs mere

N O T A T. 18. juni 2007 j.nr /1/KRSB

N O T A T. 18. juni 2007 j.nr /1/KRSB N O T A T Administrationens forlag til akutplan Region Midtjylland Region Midtjylland har d. 31. maj 2007 sendt Administrationens forslag til akutplan Region Midtjylland til forud for den politiske beslutningsproces

Læs mere

BESLUTNINGER REGION HOVEDSTADEN Forberedelsesudvalget UNDERUDVALGET VEDR. PSYKIATRI OG SOCIAL

BESLUTNINGER REGION HOVEDSTADEN Forberedelsesudvalget UNDERUDVALGET VEDR. PSYKIATRI OG SOCIAL BESLUTNINGER REGION HOVEDSTADEN Forberedelsesudvalget UNDERUDVALGET VEDR. PSYKIATRI OG SOCIAL Tirsdag den 28. november 2006 Kl. 19.00 Amtsgården i Hillerød, Mødelokale H4 Møde nr. 8 Medlemmer: Pernille

Læs mere

Psykiatriplan 2015-2020. Præsentation ved borgermøde i Thisted 9. april 2015

Psykiatriplan 2015-2020. Præsentation ved borgermøde i Thisted 9. april 2015 Psykiatriplan 2015-2020 Præsentation ved borgermøde i Thisted 9. april 2015 Hovedvision for Psykiatrien 2015-2020 Patienter og pårørende oplever sikre og effektive patientforløb med mennesket i centrum

Læs mere

Region Nordjyllands udkast til sygehusplan

Region Nordjyllands udkast til sygehusplan N O T A T Region Nordjyllands udkast til sygehusplan Region Nordjylland har den 19. maj 2009 sendt Udkast til sygehusplan i Region Nordjylland i høring. Ifølge Sundhedslovens 206 stk. 2 skal regionerne

Læs mere

NOTAT. Resume Hospitals- og Psykiatriplan 2020

NOTAT. Resume Hospitals- og Psykiatriplan 2020 NOTAT Allerød Kommune Forvaltningen Ældre og Sundhed Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Resume Hospitals- og Psykiatriplan 2020 Dato: 4. april 2011 Region Hovedstaden

Læs mere

Region Sjællands oplæg til specialeplanlægning

Region Sjællands oplæg til specialeplanlægning N O T A T Region Sjællands oplæg til specialeplanlægning Region Sjælland har den 19. februar 2007 sendt administrationens Oplæg til principper og hovedlinjer for specialeplanlægningen i Region Sjælland

Læs mere

Hospitals- og psykiatriplan 2020

Hospitals- og psykiatriplan 2020 Region Hovedstaden Hospitals- og psykiatriplan 2020 Kort fortalt De væsentligste temaer og ændringer frem mod 2020 Fra høringsudkastet. Læs mere på www.regionh.dk/ hospitalsplan hospitalerne 2020 Gribskov

Læs mere

AMBULANTE PATIENTER (VOKSEN)

AMBULANTE PATIENTER (VOKSEN) AMBULANTE PATIENTER (VOKSEN) REGION HOVEDSTADEN (VOKSNE AMBULANTE PATIENTER) PC Amager APH Team 12 14 Bostedsteamet Gl. Kongevej 14 30 Distriktspsykiatri Gammel Kongevej 23 45 Distriktspsykiatrisk team

Læs mere

Emne: Status for hospitalernes og psykiatriens økonomi til og med september 2010

Emne: Status for hospitalernes og psykiatriens økonomi til og med september 2010 REGION HOVEDSTADEN Forretningsudvalgets møde den 9. november 2010 Sag nr. 1 Emne: Status for hospitalernes og psykiatriens økonomi til og med september 2010 1 bilag Amager Amager Hospital - Total for hospitalet

Læs mere

af speciale og det aktuelle

af speciale og det aktuelle !!"# "#$!% "%# Psykiatri omfatter forebyggelse, diagnostik, behandling, opfølgning og rehabilitering af patienter med psykotiske og ikke-psykotiske lidelser samt psykiske lidelser kombineret med misbrug

Læs mere

Region Nordjyllands udkast til strukturplan

Region Nordjyllands udkast til strukturplan N O T A T Region Nordjyllands udkast til strukturplan Region Nordjylland har den 26. februar 2007 sendt Udkast til strukturplan for det somatiske sygehusvæsen i Region Nordjylland i høring. Ifølge Sundhedslovens

Læs mere

Der er selvstændige psykiatriske afdelinger, som alle allerede i dag varetager hovedfunktioner,

Der er selvstændige psykiatriske afdelinger, som alle allerede i dag varetager hovedfunktioner, !!" # $ # % &$ Efter gennemførelsen af strukturomlægninger i 2009 vil der blive modtaget voksenpsykiatriske patienter akut til vurdering og evt. indlæggelse i Regionspsykiatrien Herning, Regionspsykiatrien

Læs mere

UDFORDRINGER I PSYKIATRIEN. Dansk kvalitetsmodel for de regionale botilbud på det sociale område

UDFORDRINGER I PSYKIATRIEN. Dansk kvalitetsmodel for de regionale botilbud på det sociale område UDFORDRINGER I PSYKIATRIEN Dansk kvalitetsmodel for de regionale botilbud på det sociale område - Et regionalt bidrag til drøftelserne om udmøntning af satspuljen 2008 UDFORDRINGER I PSYKIATRIEN Psykiatrien

Læs mere

HOSPITALS- OG PSYKIATRIPLAN 2020

HOSPITALS- OG PSYKIATRIPLAN 2020 Region Hovedstaden HOSPITALS- OG PSYKIATRIPLAN 2020 KORT FORTALT DE VÆSENTLIGSTE TEMAER OG ÆNDRINGER FREM MOD 2020 APRIL 2013 HOSPITALERNE 2020 REGION HOVEDSTADENS PSYKIATRI 2020 PC Sct. Hans PC Nordsjælland

Læs mere

Psykiatriplan

Psykiatriplan Psykiatriplan 2015-2020 Præsentation borgermøde i Aars 19. marts 2015 v. Psykiatridirektør Per Lund Sørensen Hovedvision for Psykiatrien 2015-2020 Patienter og pårørende oplever sikre og effektive patientforløb

Læs mere

Dagbehandling i Børne og Ungdomspsykiatrien i Region Syddanmark

Dagbehandling i Børne og Ungdomspsykiatrien i Region Syddanmark Afdeling: Administrationen/ psykiatri og socialstaben. Journal nr.: 13/2296 Dato: 26. marts 2013 Udarbejdet af: Berit Matzen/Anette Bækgaard E mail: berit.matzen@psyk.regionsyddanmark.dk Telefon: 3055

Læs mere

Brev sendt til Københavns Kommune: Vedrørende inspektion af Sct. Hans Hospital

Brev sendt til Københavns Kommune: Vedrørende inspektion af Sct. Hans Hospital Brev sendt til Københavns Kommune: Vedrørende inspektion af Sct. Hans Hospital Den 26. maj 2004 afgav jeg endelig rapport om min inspektion den 18. og 24. februar 2004 af Sct. Hans Hospital. I rapporten

Læs mere

Specialeansøgning. Region Syddanmark Vedr. Børne- og ungdomspsykiatri. Dato: 29. maj 2009

Specialeansøgning. Region Syddanmark Vedr. Børne- og ungdomspsykiatri. Dato: 29. maj 2009 Specialeansøgning Region Syddanmark Vedr. Børne- og ungdomspsykiatri Dato: 29. maj 2009 Specialeansøgning for Region Syddanmark vedr. børne- og ungdomspsykiatri 1 1 Generelle overvejelser i forhold til

Læs mere

EKSTRAORDINÆRT FORRETNINGSUDVALGSMØDE Tirsdag den 8. maj 2007 Kl. 17.00 Regionsgården i Hillerød, mødelokale H 2. Møde nr. 5

EKSTRAORDINÆRT FORRETNINGSUDVALGSMØDE Tirsdag den 8. maj 2007 Kl. 17.00 Regionsgården i Hillerød, mødelokale H 2. Møde nr. 5 BESLUTNINGER REGION HOVEDSTADEN EKSTRAORDINÆRT FORRETNINGSUDVALGSMØDE Tirsdag den 8. maj 2007 Kl. 17.00 Regionsgården i Hillerød, mødelokale H 2 Møde nr. 5 Medlemmer: Vibeke Storm Rasmussen Lars Engberg

Læs mere

BESLUTNINGER REGION HOVEDSTADEN Forberedelsesudvalget UNDERUDVALGET VEDR. PSYKIATRI OG SOCIAL

BESLUTNINGER REGION HOVEDSTADEN Forberedelsesudvalget UNDERUDVALGET VEDR. PSYKIATRI OG SOCIAL BESLUTNINGER REGION HOVEDSTADEN Forberedelsesudvalget UNDERUDVALGET VEDR. PSYKIATRI OG SOCIAL Mandag den 8. maj 2006 Kl. 16.00 Amtsgården i Hillerød, Mødelokale H 4 Møde nr. 2 (Mødet afsluttet kl. 18.30)

Læs mere

Specialevejledning for børne- og ungdomspsykiatri

Specialevejledning for børne- og ungdomspsykiatri j.nr. 7-203-01-90/18 Specialevejledning for børne- og ungdomspsykiatri Sundhedsplanlægning Islands Brygge 67 2300 København S Specialebeskrivelse Børne- og ungdomspsykiatri omfatter forebyggelse, diagnostik,

Læs mere

Emne: Fase 2 screening til Kvalitetsfonden - før-screening

Emne: Fase 2 screening til Kvalitetsfonden - før-screening REGION HOVEDSTADEN Regionsrådets møde den 26. maj 2009 Sag nr. 4 Emne: Fase 2 screening til Kvalitetsfonden - før-screening Supplerende bilag Til: Forretningsudvalget Koncern Plan og Udvikling Enhed for

Læs mere

AMBULANTE PATIENTER (VOKSEN)

AMBULANTE PATIENTER (VOKSEN) AMBULANTE PATIENTER (VOKSEN) REGION HOVEDSTADEN (VOKSNE AMBULANTE PATIENTER) PC Amager Distriktspsykiatrisk team 1 24 34 Distriktspsykiatrisk team 2 32 55 Distriktspsykiatrisk team 3 33 60 Gerontopsykiatrisk

Læs mere

Optageområde og befolkningsunderlag V. direktør Martin Lund

Optageområde og befolkningsunderlag V. direktør Martin Lund Optageområde og befolkningsunderlag V. direktør Martin Lund Møde i Psykiatri- og Handicapudvalget den 13. december 2010 Organisationen afspejler den fysiske struktur Direktion Stabe Psykiatri Børne- og

Læs mere

VOKSNE AMBULANTE PATIENTER

VOKSNE AMBULANTE PATIENTER VOKSNE AMBULANTE PATIENTER REGION HOVEDSTADEN (VOKSNE AMBULANTE PATIENTER) PC Amager Distriktspsykiatrisk team 1 31 63 Distriktspsykiatrisk team 2 29 54 Distriktspsykiatrisk team 3 23 41 Gerontopsykiatrisk

Læs mere

Til Ansøger. Sundhedsstyrelsens generelle svar på ansøgning om varetagelse af specialfunktioner til alle ansøgere. Opsamlende ansøgningsrunde 2011

Til Ansøger. Sundhedsstyrelsens generelle svar på ansøgning om varetagelse af specialfunktioner til alle ansøgere. Opsamlende ansøgningsrunde 2011 Til Ansøger s generelle svar på ansøgning om varetagelse af specialfunktioner til alle ansøgere Opsamlende ansøgningsrunde 2011 Regioner og private sygehuse har i marts 2011 søgt om godkendelse af varetagelse

Læs mere

Høringssvar

Høringssvar Område: Psykiatri Udarbejdet af: Julia Egebæk Afdeling: Plan og udvikling E-mail: julia.egebaek@regionsyddanmark.dk Journal nr.: 07/12622 Telefon: 76631017 Dato: 27. september 2007 Notat Høringssvar 25.06-03.09

Læs mere

Emne: Notat om opfølgning på udmøntning på 77 mio. kr. - november 2011

Emne: Notat om opfølgning på udmøntning på 77 mio. kr. - november 2011 REGION HOVEDSTADEN Psykiatri og handicapudvalgets møde den 12. december 2011 Sag nr. 2 Emne: Notat om opfølgning på udmøntning på 77 mio. kr. - november 2011 Bilag 1 Til: Psykiatri og Handicapudvalget

Læs mere

Revideret specialevejledning for børne- og ungdomspsykiatri (version til ansøgning)

Revideret specialevejledning for børne- og ungdomspsykiatri (version til ansøgning) 24-11-2015 Revideret specialevejledning for børne- og ungdomspsykiatri (version til ansøgning) Specialevejledningen er udarbejdet som led i Sundhedsstyrelsens specialeplanlægning, jf. sundhedslovens 208,

Læs mere

Pakkeforløb i Region Hovedstadens Psykiatri. Samordningsudvalget for psykiatri i planområde midt, 28. maj 2013 ved Peter Thorsbøll

Pakkeforløb i Region Hovedstadens Psykiatri. Samordningsudvalget for psykiatri i planområde midt, 28. maj 2013 ved Peter Thorsbøll Pakkeforløb i Region Hovedstadens Psykiatri Samordningsudvalget for psykiatri i planområde midt, 28. maj 2013 ved Peter Thorsbøll Udviklingen i psykiatrien Region Hovedstadens Psykiatri har de seneste

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om voksnes adgang til psykiatrisk behandling. August 2012

Notat til Statsrevisorerne om beretning om voksnes adgang til psykiatrisk behandling. August 2012 Notat til Statsrevisorerne om beretning om voksnes adgang til psykiatrisk behandling August 2012 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om voksnes adgang til psykiatrisk

Læs mere

MENNESKER OG MULIGHEDER

MENNESKER OG MULIGHEDER MENNESKER OG MULIGHEER Samarbejde med brugere og pårørende Målet for Region Sjællands Psykiatri er at være en helhedspsykiatri, hvor borgeren oplever respekt og sammenhæng, præget af god tilgængelighed

Læs mere

Udmøntning af budgetmidler til psykiatrien og det nære og sammenhængende sundhedsvæsen

Udmøntning af budgetmidler til psykiatrien og det nære og sammenhængende sundhedsvæsen 20. november 2018 Udmøntning af budgetmidler til psykiatrien og det nære og sammenhængende sundhedsvæsen 0. Indledning I forliget om budget 2019 gav forligspartierne et betydeligt løft af psykiatrien på

Læs mere

Behandling af dobbeltdiagnose patienter i Region H. Struktur, pakkeforløb, koordinerende indsatsplaner

Behandling af dobbeltdiagnose patienter i Region H. Struktur, pakkeforløb, koordinerende indsatsplaner Behandling af dobbeltdiagnose patienter i Region H. Struktur, pakkeforløb, koordinerende indsatsplaner Klinikchef Anne Thalsgård Jørgensen Afdeling M, PC-SHH D. 13.11.2014 Strukturen for behandlingen af

Læs mere

REGIONSRÅDET Tirsdag den 6. februar 2007 Kl. 17.00 Regionsgården i Hillerød, Regionsrådssalen. Møde nr. 2

REGIONSRÅDET Tirsdag den 6. februar 2007 Kl. 17.00 Regionsgården i Hillerød, Regionsrådssalen. Møde nr. 2 BESLUTNINGER REGION HOVEDSTADEN REGIONSRÅDET Tirsdag den 6. februar 2007 Kl. 17.00 Regionsgården i Hillerød, Regionsrådssalen Møde nr. 2 Medlemmer: Vibeke Storm Rasmussen Kirsten Lee Henrik Thorup Lars

Læs mere

REGIONSRÅDET Tirsdag den 6. februar 2007 Kl. 17.00 Regionsgården i Hillerød, Regionsrådssalen. Møde nr. 2

REGIONSRÅDET Tirsdag den 6. februar 2007 Kl. 17.00 Regionsgården i Hillerød, Regionsrådssalen. Møde nr. 2 DAGSORDEN REGION HOVEDSTADEN REGIONSRÅDET Tirsdag den 6. februar 2007 Kl. 17.00 Regionsgården i Hillerød, Regionsrådssalen Møde nr. 2 Medlemmer: Vibeke Storm Rasmussen Kirsten Lee Henrik Thorup Lars Engberg

Læs mere

Bilag til Høringsgrundlag vedr. sundhedsplanlægning i Region Syddanmark, overordnet planlægning af fremtidens sygehuse

Bilag til Høringsgrundlag vedr. sundhedsplanlægning i Region Syddanmark, overordnet planlægning af fremtidens sygehuse Bilag til Høringsgrundlag vedr. sundhedsplanlægning i Region Syddanmark, overordnet planlægning af fremtidens sygehuse En del af nedenstående notater er udarbejdet på foranledning af sundhedsstaben som

Læs mere

D A G S O R D E N REGION HOVEDSTADEN

D A G S O R D E N REGION HOVEDSTADEN DAGSORDEN REGION HOVEDSTADEN EKSTRAORDINÆRT MØDE FORRETNINGSUDVALGET Tirsdag den 21. juni 2011 Kl. 15.00 16.00 Regionsgården i Hillerød, mødelokale H2 Møde nr. 9 Medlemmer: Vibeke Storm Rasmussen Leila

Læs mere

Notat om status for udvidelse af Center for Spiseforstyrrelser i henhold til psykiatriplanen for Region Midtjylland

Notat om status for udvidelse af Center for Spiseforstyrrelser i henhold til psykiatriplanen for Region Midtjylland Regionshuset Viborg Psykiatri og Social Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Notat om status for udvidelse af Spiseforstyrrelser i henhold til psykiatriplanen

Læs mere

INDENRIGS- OG SUNDHEDSMINISTEREN Den 29. oktober 2004 Statsrevisorernes Beretning nr. 11/ 2003 om psykiatriske behandlingstilbud på H:S hospitaler

INDENRIGS- OG SUNDHEDSMINISTEREN Den 29. oktober 2004 Statsrevisorernes Beretning nr. 11/ 2003 om psykiatriske behandlingstilbud på H:S hospitaler INDENRIGS- OG SUNDHEDSMINISTEREN Den 29. oktober 2004 Statsrevisorernes Beretning nr. 11/ 2003 om psykiatriske behandlingstilbud på H:S hospitaler Statsrevisorerne har ved brev af 28. juni 2004 anmodet

Læs mere

Administrativt notat om forslag til justeringer til Høringsversion af Psykiatriplan

Administrativt notat om forslag til justeringer til Høringsversion af Psykiatriplan Administrativt notat om forslag til justeringer til Høringsversion af Psykiatriplan 2015-2020 Budget- og Planlægningsafdelingen Ref.: RBR Administrationen har gennemgået høringsversion af Psykiatriplan

Læs mere

Specialevejledning for intern medicin: geriatri

Specialevejledning for intern medicin: geriatri j.nr. 7-203-01-90/21 Specialevejledning for intern medicin: geriatri Sundhedsplanlægning Islands Brygge 67 2300 København S Tlf. 72 22 74 00 Fax 72 22 74 19 E-post info@sst.dk Specialebeskrivelse Intern

Læs mere

Bilagsoversigt til forretningsudvalgs ekstraordinære møde den 28. marts Åbent: Side:

Bilagsoversigt til forretningsudvalgs ekstraordinære møde den 28. marts Åbent: Side: 1 Bilagsoversigt til forretningsudvalgs ekstraordinære møde den 28. marts 2006 Åbent: Side: 1. Høring af udkast til bekendtgørelse om driftsoverenskomster mellem regionsråd og selvejende hospicer 3 2.

Læs mere

Sundhedsstyrelsen ønsker derfor, at den første redegørelse, både med hensyn til det sundhedsfaglige indhold og organisation, opdateres og revideres.

Sundhedsstyrelsen ønsker derfor, at den første redegørelse, både med hensyn til det sundhedsfaglige indhold og organisation, opdateres og revideres. OPGAVEBESKRIVELSE OG KOMMISSORIUM j.nr. 7-203-02-293/1/SIMT FORLØBSPROGRAMMER FOR PERSONER MED TRAU- MATISKE HJERNESKADER OG TILGRÆNSENDE LIDEL- SER SAMT APOPLEKSI Baggrund nedsatte i 1995 et udvalg, som

Læs mere

FREMTIDENS AMBULANTE PSYKIATRI

FREMTIDENS AMBULANTE PSYKIATRI FREMTIDENS AMBULANTE PSYKIATRI Kapitel 1 - Indledning 3 1.1 Hele psykiatrien 4 1.2 Om rapporten 4 Kapitel 2 Resumé 5 2.1 Vision og mål 5 2.3 Målgrupper og behandling 6 2.4 Organisering 6 2.5 Samarbejde

Læs mere

Specialeansøgning til Sundhedsstyrelsens specialeplan Speciale: Intern medicin: geriatri

Specialeansøgning til Sundhedsstyrelsens specialeplan Speciale: Intern medicin: geriatri Specialeansøgning til Sundhedsstyrelsens specialeplan Speciale: Intern medicin: geriatri Region/privat udbyder: Region Midtjylland Dato: 11. januar 2016 Der henvises til Sundhedsstyrelsens publikation

Læs mere

Kl. 18.00 20.00 på regionsgården i mødelokale H 5

Kl. 18.00 20.00 på regionsgården i mødelokale H 5 D A G S O R D E N REGION HOVEDSTADEN Tirsdag den 9. oktober 2012 Kl. 18.00 20.00 på regionsgården i mødelokale H 5 2. møde Medlemmer: Arly Eskildsen (formand) (F) Hanne Andersen (A) Maja Holt Højgaard

Læs mere

GENERELLE PRINCIPPER, KRAV OG ANBEFALINGER FOR SPECIALEPLANLÆGNING

GENERELLE PRINCIPPER, KRAV OG ANBEFALINGER FOR SPECIALEPLANLÆGNING GENERELLE PRINCIPPER, KRAV OG ANBEFALINGER FOR SPECIALEPLANLÆGNING j.nr. 7-203-01-90/1 1. Baggrund rådgiver om planlægning i det danske sundhedsvæsen, og med hjemmel i Sundhedslovens 208 fastsætter krav

Læs mere

Specialeansøgning til Sundhedsstyrelsens specialeplan Speciale: Psykiatri

Specialeansøgning til Sundhedsstyrelsens specialeplan Speciale: Psykiatri Specialeansøgning til Sundhedsstyrelsens specialeplan Speciale: Psykiatri Region/privat udbyder: Region Midtjylland Dato: 7. januar 2016 Der henvises til Sundhedsstyrelsens publikation Specialeplanlægning

Læs mere

Baggrund Det samlede akutområde varetages af hospitalerne, 1813/vagtlægerne, almen praksis og kommunerne.

Baggrund Det samlede akutområde varetages af hospitalerne, 1813/vagtlægerne, almen praksis og kommunerne. Notat Juli 2017 Kommissorium udviklingen af akutområdet 2018 Indledning I udviklingen af det borgernære sundhedsvæsen spiller akutområdet og udviklingen af indsatserne og samspillet med hospital, almen

Læs mere

K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN. Kl Psykiatrisk Center Sct. Hans, Boserupvej 2, 4000 Roskilde

K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN. Kl Psykiatrisk Center Sct. Hans, Boserupvej 2, 4000 Roskilde K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN PSYKIATRI OG HANDICAPUDVALG Torsdag den 26. august 2010 Kl. 15.00 Psykiatrisk Center Sct. Hans, Boserupvej 2, 4000 Roskilde Møde nr. 5 Medlemmer: Gitte Frydensbjerg

Læs mere

Følgende er forvaltningens redegørelse for ansvarsfordelingen.

Følgende er forvaltningens redegørelse for ansvarsfordelingen. KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT Til Socialudvalget Orientering om ansvarsfordeling for psykiatri, alkohol- og misbrugsbehandling mellem kommuner og regioner På socialudvalgsmødet d. 18. maj 2016 blev Socialforvaltningen

Læs mere

Kommissorium for udarbejdelse af nationale kliniske retningslinjer for behandling af angst hos børn og unge

Kommissorium for udarbejdelse af nationale kliniske retningslinjer for behandling af angst hos børn og unge KOMMISSORIUM Kommissorium for udarbejdelse af nationale kliniske for behandling af angst hos børn og unge Baggrund og formål Forekomsten af angstlidelser for voksne i Danmark er vurderet til at være 13-29

Læs mere

Psykiatri- og socialområdet

Psykiatri- og socialområdet Regionshuset, Vejle 13. maj og 11. juni 2013 Psykiatri- og socialområdet 1 v/psykiatri- og socialdirektør Jacob Stengaard Madsen Psykiatri Ét sygehus med afdelinger og funktioner fordelt i Region Syddanmark

Læs mere

Psykiatrien. Tanker om psykiatriens udvikling og samspillet med det omgivende samfund. Michael Schmidt, ledende overlæge

Psykiatrien. Tanker om psykiatriens udvikling og samspillet med det omgivende samfund. Michael Schmidt, ledende overlæge Psykiatrien Tanker om psykiatriens udvikling og samspillet med det omgivende samfund Michael Schmidt, ledende overlæge Psykisk sygdom i Danmark 200.000 lider af depression 250.000 har en angstlidelse 80.000

Læs mere

Psykiatrien i Region Syddanmark Att.: Julia Egebæk Damhaven Vejle

Psykiatrien i Region Syddanmark Att.: Julia Egebæk Damhaven Vejle Psykiatrien i Region Syddanmark Att.: Julia Egebæk Damhaven 12 7100 Vejle Handicap- og Psykiatriafdelingen Administration og Planlægning, Sekretariat Klosterbakken 13-15 1220 5000 Odense C www.odense.dk

Læs mere

PSYKIATRI UDFORDRINGER 2017 Oplæg for KKR juni 2017

PSYKIATRI UDFORDRINGER 2017 Oplæg for KKR juni 2017 PSYKIATRI UDFORDRINGER 2017 Oplæg for KKR juni 2017 ORGANISERING Jobcentre Behandling Psykiatri sygehusene Lokal psykiatrien Region Syddanmark Sygehusene Skoler og daginstitutioner Socialpædagogisk indsats

Læs mere

Indenrigs- og Sundhedsministeriet Att.: Jesper Lihn Slotsholmsgade København K

Indenrigs- og Sundhedsministeriet Att.: Jesper Lihn Slotsholmsgade København K Sundhedsudvalget 2009-10 SUU alm. del Svar på Spørgsmål 32 Offentligt Indenrigs- og Sundhedsministeriet Att.: Jesper Lihn Slotsholmsgade 10-16 København K 26-10-2010 Sag nr. 09/1570 Dokumentnr. 51076/10

Læs mere

Temagruppernes rapporter danner det faglige grundlag for det videre arbejde med planlægningen af det fremtidige psykiatritilbud i Region Syddanmark.

Temagruppernes rapporter danner det faglige grundlag for det videre arbejde med planlægningen af det fremtidige psykiatritilbud i Region Syddanmark. Område: Det Psykiatriske område Afdeling: Planlægning og Udvikling Journal nr.: 07/8839 Dato: 11. maj 2007 /revideret 22. maj 2007 Udkast til notat Psykiatriplan Præmisser for planlægningen og indledende

Læs mere

Opslag af satspulje: Den gode psykiatriske afdeling. Udvikling af modelafdelinger i psykiatrien

Opslag af satspulje: Den gode psykiatriske afdeling. Udvikling af modelafdelinger i psykiatrien Opslag af satspulje: Den gode psykiatriske afdeling Udvikling af modelafdelinger i psykiatrien Som led i satspuljeaftalen på sundhedsområdet 2010-2013 har fået til opgave at forestå satspuljeprojektet

Læs mere

FORRETNINGSUDVALGET Tirsdag den 30. januar 2007 Kl. 17.00 Regionsgården i Hillerød, mødelokale H 2. Møde nr. 1

FORRETNINGSUDVALGET Tirsdag den 30. januar 2007 Kl. 17.00 Regionsgården i Hillerød, mødelokale H 2. Møde nr. 1 BESLUTNINGER REGION HOVEDSTADEN FORRETNINGSUDVALGET Tirsdag den 30. januar 2007 Kl. 17.00 Regionsgården i Hillerød, mødelokale H 2 Møde nr. 1 Medlemmer: Vibeke Storm Rasmussen Lars Engberg Peter Kay Mortensen

Læs mere

Bilagssamling til Fremtidens sygehuse i Region Syddanmark

Bilagssamling til Fremtidens sygehuse i Region Syddanmark Bilagssamling til Fremtidens sygehuse i Region Syddanmark regionsyddanmark.dk I høring 25. juni - 3. september 2007 Region Syddanmark Sundhedsstaben Planlægnings- og udviklingsafdelingen Damhaven 12. 7100

Læs mere

POLITIKERSPØRGSMÅL. Spørgsmål nr.: Dato: 21. marts 2016 Stillet af: Anne Ehrenreich (V) Besvarelse udsendt den: 14.

POLITIKERSPØRGSMÅL. Spørgsmål nr.: Dato: 21. marts 2016 Stillet af: Anne Ehrenreich (V) Besvarelse udsendt den: 14. Center for Sundhed Hospitalsplanlægning Kongens Vænge 2 3400 Hillerød POLITIKERSPØRGSMÅL Opgang B & D Telefon 3866 6000 Direkte 3866 6015 Mail csu@regionh.dk Journal nr.: 15015013 Sagsbeh..: HASURA Spørgsmål

Læs mere

Alternativt forslag til Psykiatriplan vedr. udvikling af specialiserede sengepladser i N8, Thisted

Alternativt forslag til Psykiatriplan vedr. udvikling af specialiserede sengepladser i N8, Thisted Alternativt forslag til Psykiatriplan 2015-2020 vedr. udvikling af specialiserede sengepladser i N8, Thisted Psykiatriledelsen Baggrund I høringsudgaven til psykiatriplan 2015-2020 indgår der et forslag

Læs mere

NOTAT. Sammenfatning af nødvendige tiltag på behandlingspsykiatriområdet

NOTAT. Sammenfatning af nødvendige tiltag på behandlingspsykiatriområdet NOTAT Sammenfatning af nødvendige tiltag på behandlingspsykiatriområdet Regionshuset Viborg Regionsøkonomi, Budget og Analyse Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

Høringsgrundlag. Fremtidens psykiatri. regionsyddanmark.dk Psykiatriplanen i Region Syddanmark. Invitation til

Høringsgrundlag. Fremtidens psykiatri. regionsyddanmark.dk Psykiatriplanen i Region Syddanmark. Invitation til Høringsgrundlag Fremtidens psykiatri regionsyddanmark.dk Psykiatriplanen i Region Syddanmark Invitation til Interessent-topmøde om fremtidens psykiatri Tirsdag den 26. juni 2007 på Trinity hotel og konferencecenter,

Læs mere

KONKRETISERING AF FÆLLES SUNDHEDSHUS I HELSINGØR

KONKRETISERING AF FÆLLES SUNDHEDSHUS I HELSINGØR Center for Sundhed Tværsektoriel Udvikling Kongens Vænge 2 3400 Hillerød KONKRETISERING AF FÆLLES SUNDHEDSHUS I HELSINGØR Opgang B & D Telefon 3866 6000 Direkte 38666110 Mail csu@regionh.dk Baggrund Regionsrådet

Læs mere

Psykiatri. VELKOMMEN til OPUS - et behandlingstilbud for unge med psykose

Psykiatri. VELKOMMEN til OPUS - et behandlingstilbud for unge med psykose Psykiatri VELKOMMEN til OPUS - et behandlingstilbud for unge med psykose 2Billederne i pjecen viser patienter og medarbejdere i situationer fra hverdagen i Region Hovedstadens Psykiatri. Navn: Kontaktlæge:

Læs mere

PSYKIATRI- OG SOCIALUDVALG. Tirsdag den 24. april Kl til på Regionsgården i H 6. Møde nr. 4

PSYKIATRI- OG SOCIALUDVALG. Tirsdag den 24. april Kl til på Regionsgården i H 6. Møde nr. 4 K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN PSYKIATRI- OG SOCIALUDVALG Tirsdag den 24. april 2012 Kl. 17.00 til 19.00 på Regionsgården i H 6 Møde nr. 4 Medlemmer: Arly Eskildsen (formand) (F) Hanne Andersen

Læs mere

Notat om debatoplæg fra Danske Regioner - status for Region Sjælland

Notat om debatoplæg fra Danske Regioner - status for Region Sjælland Notat om debatoplæg fra - status for Region Sjælland Baggrund Bestyrelsen i har anmodet landets regioner om at drøfte pejlemærker for de kommende års udvikling på psykiatriområdet. Regionsrådenes bidrag

Læs mere

Specialevejledning for psykiatri

Specialevejledning for psykiatri j.nr. 7-203-01-90/19 Specialevejledning for psykiatri Specialevejledningen indeholder en kort beskrivelse af hovedopgaverne i specialet samt den faglige og organisatoriske tilrettelæggelse af specialet.

Læs mere

Undertegnede er overlæge ved Psykiatrisk Afdeling P i Odense. Er ansvarlig for afdelingen for unge voksne i alderen fra 18 til 23 år.

Undertegnede er overlæge ved Psykiatrisk Afdeling P i Odense. Er ansvarlig for afdelingen for unge voksne i alderen fra 18 til 23 år. Region Syddanmark Att.: Julia Egebæk Psykiatrisk afd. P, Universitetsafd. Kontakt: Dorte Serup Sørensen Direkte tlf. 65 41 1592 30. november 2007 Side 1/7 Mailadresse: julia.egebæk@regionsyddanmark.dk

Læs mere

Brancheforeningen for Privathospitaler og Klinikker, BPK, vil gerne takke for muligheden for at komme med bemærkninger til ovennævnte lovforslag.

Brancheforeningen for Privathospitaler og Klinikker, BPK, vil gerne takke for muligheden for at komme med bemærkninger til ovennævnte lovforslag. Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse sum@sum.dk sbpe@sum.dk 1. november 2013 Høringssvar over udkast til forslag til lov om ændring af sundhedsloven og lov om klageog erstatningsadgang inden for sundhedsvæsnet

Læs mere

Specialeansøgning til Sundhedsstyrelsens specialeplan Speciale: Børne- og ungdomspsykiatri

Specialeansøgning til Sundhedsstyrelsens specialeplan Speciale: Børne- og ungdomspsykiatri Specialeansøgning til Sundhedsstyrelsens specialeplan Speciale: Børne- og ungdomspsykiatri Region/privat udbyder: Region Midtjylland Dato: 7. januar 2016 Der henvises til Sundhedsstyrelsens publikation

Læs mere

Specialevejledning for psykiatri

Specialevejledning for psykiatri j.nr. 7-203-01-90/19 Specialevejledning for psykiatri Sundhedsplanlægning Islands Brygge 67 2300 København S Specialebeskrivelse Psykiatri omfatter forebyggelse, diagnostik, behandling, opfølgning og rehabilitering

Læs mere

Psykiatriplan for Region Midtjylland Baggrundsnotater

Psykiatriplan for Region Midtjylland Baggrundsnotater Psykiatriplan for Region Midtjylland Baggrundsnotater FORSLAG Februar 2008 psykiatri- og socialområdet Indledning I forbindelse med høring af Forslag til Psykiatriplan for Region Midtjylland er der blandt

Læs mere

27/11/2014. Psykiatriplan Psykiatrien i dag. Temadrøftelse Regionsrådet 26. november 2014

27/11/2014. Psykiatriplan Psykiatrien i dag. Temadrøftelse Regionsrådet 26. november 2014 Psykiatriplan 2015-2020 Temadrøftelse Regionsrådet 26. november 2014 Psykiatrien i dag 1 Udvikling i antal henvisninger (indextal 2008=100) 225 200 175 150 125 100 143 134 107 I alt Voksenpsyk i alt B&U

Læs mere

Indsatsområde 6: Indsatsen for mennesker med sindslidelser

Indsatsområde 6: Indsatsen for mennesker med sindslidelser Indsatsområde 6: Indsatsen for mennesker med sindslidelser Krav 1. Den nærmere arbejdsdeling mellem region og kommuner i forhold til indsatsen for mennesker med sindslidelser, herunder på børne- og ungeområdet

Læs mere