REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 27. marts 2008

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 27. marts 2008"

Transkript

1 Side 1 af 14 REFERAT fra Udvalget for Børn og Unges møde den 27. marts 2008 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Orientering til udvalget om den aktuelle pladssituation 3. Nyt Kultur- og Fritidscenter Borbjerg-Hvam. 4. Foranstaltninger for børn og unge i Rådgivningsafdelingen 5. Organisering af specialordninger 6. Opfølgning på virksomhedsplan 7. Pressen 8. Eventuelt LUKKET DEL 9. Lejeaftale

2 Side 2 af 14 Udvalget for Børn og Unge den 27. marts 2008 kl Mødet slut kl Deltagere: Fremmøde Rolle Deltager Bemærkning Ja Formand Ole Stride Ja Udvalgsmedl Fouad Saleh Karnib Ja Udvalgsmedl Morten Flæng Ja Udvalgsmedl Karsten Filsø Deltog til kl Ja Udvalgsmedl Mathilde Traberg Nej Udvalgsmedl Jens Otto Nystrup Afbud Ja Udvalgsmedl Sven Erik Ramsgaard Deltog fra kl til kl

3 Side 3 af 14 Udvalget for Børn og Unge den 27. marts 2008 kl ÅBEN DEL: Meddelelser 1. Meddelelse om ansættelse af nye ledere i hhv. Vemb Børnehave og Ulfborg Børnehave. 2. Pjece med resultaterne af evalueringen af de pædagogiske læreplaner - til uddeling. 3. Pjece vedr. dagtilbud - et kommunalpolitisk ansvar - til uddeling. 4. Børnekultur i udvikling - Handlingsplan for Jens Otto Nystrup (A) og Sven Erik Ramsgaard (V) deltog ikke i sagens behandling.

4 Side 4 af Orientering til udvalget om den aktuelle pladssituation BE/MD - BU Udvalget for Børn og Unge besluttede på sit møde den 15. november 2007: "På hvert kommende møde i Udvalget for Børn og Unge orienterer Forvaltningen om status vedr. pladssituationen med specielt fokus på anvisning af ned til 2½ årige til børnehaver". Til drøftelse. Taget til efterretning. Jens Otto Nystrup (A) og Sven Erik Ramsgaard (V) deltog ikke i sagens behandling.

5 Side 5 af Nyt Kultur- og Fritidscenter Borbjerg-Hvam / / UK/BØH/HKD/LHB SOU KF BU Kultur- og Fritidsudvalget har på sit møde den 19. september 2007 behandlet ansøgning om kommunal medfinansiering ved udvidelsen af Fritidshuset Borbjerg-Hvam. Arbejdsgruppen under Den selvejende institution Fritidshuset Borbjerg-Hvam har efterfølgelden sendt, ansøgninger til Social- og Sundhedsudvalget, Udvalget for Børn og Unge, Udvalget for Kultur og Fritid samt en samlet ansøgning til Holstebro Kommune med henblik på at få hjælp til finansiering af et nyt Fritidscenter - både anlæg og drift. Anlægsrammen for projektet er på 22,8 mio. kr. En husstandsindsamling har resulteret i kr. Arbejdsgruppen har søgt medfinansiering hos Lokale- og Anlægsfonden, som er positivt indstillet over for projektet, men stiller som betingelse for et evt. tilskud at kommunen udover et driftstilskud bevilger et beløb til anlægsinvesteringen. Såfremt fagudvalgene, på baggrund af nedenstående ønsker at hele eller dele af ansøgningen skal nyde fremme skal der efterfølgende udarbejdes en sagsfremstilling til Byrådet med indstilling om anlægsbevilling og forslag til finansiering. Anlægstilskud Der søges om anlægstilskud på i alt 2,25 mio. kr. midler til udvidelse og opførelse af et nyt Kultur og Fritidscenter. Der er ikke afsat beløb til formålet i anlægsoversigten for Endvidere er der ansøgt om fuld kommunal finansiering af grund, en ny vej og en parkeringsplads. Denne sag er behandlet særskilt i Teknisk Udvalg den 3. marts 2008, hvor sagen "overdrages til Økonomiudvalget, som planudvalg, for analyse om en anden

6 Side 6 af 14 vejadgang end den foreslåede kan indgå i evt fremtidig byudvikling vest for Borbjerg langs Hvamvej". Der ansøges om Anlægstilskud fra Social- og Sundhedsudvalget på kr. med henvisning til kommunens sundhedspolitik om at fremme gode motionsvaner. Holstebro Kommune har etableret et sundhedscenter beliggende i Danmarksgade 13B i Holstebro, og der er ikke planer om etablering af flere sundhedscentre i kommunen. Sundhedscentret foranstalter diverse aktiviteter og andre initiativer, som sagtens kan placeres på andre eksisterende lokationer rundt om i kommunen, så ydelserne rækker ud i hele kommunen og hermed i videst mulige omfang tilgodeser tilgængeligheden for alle befolkningsgrupper. Der ansøges om Anlægstilskud fra Udvalget for Børn og Unge på kr. under henvisning til et behov for udvidelse af kapaciteten til børnepasning for 0-6 års området i Borbjerg-Hvam. I Analyse over den nuværende og fremtidige institutions- og dagplejekapacitet i Holstebro Kommune (feb. 2008) fremgår det, at der i Borbjerg Skoledistrikt er en ganske god overensstemmelse mellem udbud og efterspørgsel over tid for alle aldersgrupper, bortset fra de 6-8 årige, hvor merkapaciten forventes at blive større over tid. Ud fra dette er det forventningen, at børnetallet i området ikke giver belæg for en udvidelse af kapaciteten i Borbjerg-Hvam i den periode analysen beskæftiger sig med: Borbjerg Børnehave har en 2-års gruppe med 12 pladser i selvstændige lokaler på Naltoftevej. Holstebro Kommunes byggetilladelse vedr. anvendelse af lokalerne er påklaget til Statsforvaltningen. Såfremt byggetilladelsen bliver underkendt, skal der formentlig etableres en anden løsning vedr. de 12 vuggestuepladser eller tilsvarende 20 børnehavepladser. Der kan ikke angives en forventet svardato fra Statsforvaltningen. Arbejdsgruppen søger endvidere om et årligt driftsbidrag til dækning af skolens og børnehavens anvendelse af lokaliteter i det fremtidige Kultur- og Fritidscenter på i alt kr. (Skole, SFH og børnehave (1500 timer årligt)). Skolen tildeles i dag et beløb til halleje, så de ældste elever har mulighed for at benytte Skave Hallen. Hvis der bygges en hal ved Borbjerg Skole, vil fordelingsnøglen for halleje blive ændret. Det forventes, at skolen efter en harmonisering af området vil blive tilført ca kr. om året til lokaleleje. Der tilføres ikke midler til SFH ernes benyttelse af haller i dag. Der er ikke, hverken på daginstitutionsbudgetterne eller skolebudgetterne, afsat midler til denne anvendelse ud over, hvad

7 Side 7 af 14 Borbjerg Børnehave og Borbjerg Skole kan/vil afholde indenfor egne eksisterende rammer. Der ansøges om Anlægstilskud fra Udvalget for Kultur og Fritid på kr. til etablering af haldelen i Borbjerg-Hvam Kultur- og Fritidscenter. Jf. fællesansøgningen har Sammenlægningsudvalget den 20. april 2006 bevilget lokaletilskud efter de gældende regler, når det nye Center står færdigt. Foruden det direkte anlægstilskud fra Udvalget for Kultur og Fritid søger arbejdsgruppen om tilskud til kulturelle arrangementer i stil med "Idom-Råsted modellen". I 2007 er der afsat kr. i budgettet til dette formål. Sagen indstilles til udvalgenes drøftelse, med henblik på en tilkendegivelse om hvorvidt udvalgene finder det relevant at yde et anlægstilskud til et nyt Kultur og Fritidscenter i Borbjerg-Hvam. Enslydende sagsfremstilling behandles i henholdsvis Social- og Sundhedsudvalget, Udvalget for Kultur og Fritid og Udvalget for Børn og Unge. Se nedenstående. Udvalget bakker op omkring beslutningen i Kultur- og Fritidsudvalget om en fælles politisk drøftelse af sagen. Der arrangeres møde med repræsentanter fra lokalområdet med deltagelse af Kultur- og Fridtidsudvalget og medlemmer af Udvalget for Børn og Unge.

8 Side 8 af 14 Jens Otto Nystrup (A) deltog ikke i sagens behandling Foranstaltninger for børn og unge i Rådgivningsafdelingen BE/HJ/KIL - BU Orientering om foranstaltninger i henhold til Servicelovens 52 for børn og unge og deres familier. Oplæg vedrørende Servicelovens foranstaltninger, dog ikke døgnanbringelser, vedlægges som bilag. 4. Til drøftelse. Foranstaltninger for børn og unge i Rådgivningsafdelingen.

9 Side 9 af 14 Orienteringen blev taget til efteretning. Jens Otto Nystrup (A) deltog ikke i sagens behandling Organisering af specialordninger BE/AL - BU 5. I forbindelse med skolestrukturdebatten, der indledtes med 3 dialogmøder i februar 2007, blev der udarbejdet 7 hvidbøger. Et af temaerne hed "Organisering af specialordninger". Hvidbogen om "Organisering af specialordninger" beskriver de specialordninger der findes i Holstebro Kommune. Der er i hvidbogen vurderinger af centralisering contra decentralisering, og svar på en række af de spørgsmål, der blev stillet under skolestrukturdebatten. I løbet af 2007 besluttede Holstebro Kommune sammen med 33 andre kommuner og KL, at sætte fokus på folkeskolen, ved at indgå i "Partnerskab om Folkeskolen". I forbindelse med udvælgelse af temaer i Partnerskab om Folkeskole, var der et markant ønske fra de 33 kommuner at specialpædagogiske foranstaltninger, blev et af temaerne. På baggrund af ovennævnte har skoleafdelingen fortsat sit arbejde med at beskrive forventningerne på området "Specialordninger". Med afsæt i hvidbogen, giver forvaltningen en aktuel status over området og udviklingstendenserne på området. Til drøftelse.

10 Side 10 af 14 Hvidbogen, Organisering af specialordninger. Med afsæt i hvidbogen gav forvaltningen en aktuel status over området og udviklingstendenserne. Taget til efterretning. Jens Otto Nystrup (A) deltog ikke i sagens behandling Opfølgning på virksomhedsplan BE/BR - BU 6. UU Nordvestjylland har lavet opfølgning på virksomhedsplan 2006/07. Leder af UU, Bo Ravn deltager i mødet, og vil på mødet orientere om særlige indsatsområder i vejledningen. Der vil på mødet blive orienteret om statestiktal fra 15. marts 2008 vedrørende ansøgninger til Ungdomsuddannelser for elever i folkeskolen, og de seneste tal for unge 16, 17 og 18 årige fra ungevejledningen.

11 Side 11 af 14 Holstebro Kommune deltager som Modelkommune i projekt "Ungdomsuddannelse til alle" som een af 17 udvalgte kommuner. Orientering om arbejdsgangsanalyse og status i Modelkommuneprojektet. Til drøftelse. Årsrapport 2006/07 resume - folder. Taget til efterretning. Jens Otto Nystrup (A), Sven Erik Ramsgaard (V) og Karsten Filsø (F) deltog ikke i sagens behandling Pressen 7.

12 Side 12 af 14 Intet Eventuelt

13 Side 13 af 14 Intet.

14 Side 14 af 14 Udvalget for Børn og Unge den 27. marts 2008 kl LUKKET DEL: 9. Lejeaftale

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 29. november 2007

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 29. november 2007 Side 1 af 13 REFERAT fra Udvalget for Børn og Unges møde den 29. november 2007 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Dagtilbud - omlægning af pladser FOA - Dialogmøde omkring det kommunale grundlag - 3. herunder

Læs mere

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 07. februar 2008

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 07. februar 2008 Side 1 af 12 REFERAT fra Udvalget for Børn og Unges møde den 07. februar 2008 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Orientering til Udvalget om den aktuelle pladssituation 3. Dagplejen - Leje af barnevogne 4. Skolestrukturdebat

Læs mere

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 20. december 2007

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 20. december 2007 Side 1 af 21 REFERAT fra Udvalget for Børn og Unges møde den 20. december 2007 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Sorggruppe - ansøgning 2007 3. Orientering til udvalget om den aktuelle pladssituation 4. Dagtilbud

Læs mere

Referat fra møde i Udvalget for Børn og Unge

Referat fra møde i Udvalget for Børn og Unge Referat fra møde i Udvalget for Børn og Unge Referat åben Mødedato 24. april 2008 Mødetidspunkt 12.00 Mødelokale 188 Bemærkninger Udvalget for Børn og Unge den 24. april 2008 kl. 12.00 Side 1 af 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 25. oktober 2007

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 25. oktober 2007 Side 1 af 16 REFERAT fra Udvalget for Børn og Unges møde den 25. oktober 2007 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Budgetopfølgning pr. 31. august 2007 B&U 3. Dagtilbud - Forældrebetaling 2008 4. Dagtilbud - Omlægning

Læs mere

REFERAT. fra. Økonomiudvalgets møde den 14. august 2007

REFERAT. fra. Økonomiudvalgets møde den 14. august 2007 Side 1 af 5 REFERAT fra Økonomiudvalgets møde den 14. august 2007 ÅBEN DEL 1. Skolestrukturdebat 2007 Side 2 af 5 Økonomiudvalget den 14. august 2007 kl. 08.00 Deltagere: Fremmøde Rolle Deltager Bemærkning

Læs mere

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 24. januar 2008

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 24. januar 2008 Side 1 af 17 REFERAT fra Udvalget for Børn og Unges møde den 24. januar 2008 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Skolestrukturdebat 2007 - Thorsminde skole og Udsigten 3. Dagtilbud - Etablering af 72 pladser (0-2

Læs mere

REFERAT Udvalget for Børn og Unge temamøde den 12. april 2007, kl. 9.00 i lokale 188

REFERAT Udvalget for Børn og Unge temamøde den 12. april 2007, kl. 9.00 i lokale 188 REFERAT Udvalget for Børn og Unge temamøde, kl. 9.00 i lokale 188 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Budget 2008 - tema 3. Skolestrukturdebat - tema 4. Pressen 5. Eventuelt 1 Fraværende: Ingen Mødet slut kl.:

Læs mere

REFERAT. fra. Økonomiudvalgets møde den 12. september 2007

REFERAT. fra. Økonomiudvalgets møde den 12. september 2007 Side 1 af 7 REFERAT fra Økonomiudvalgets møde den 12. september 2007 ÅBEN DEL 1. Forslag til kommuneplanændring vedrørende kolonihaveområder i Holstebro 2. Gården i Ryde - Skovhytten LUKKET DEL 3. Disponering

Læs mere

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 11. oktober Det kommunale grundlag for optagelse i dagtilbud - visitationskriterier 4.

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 11. oktober Det kommunale grundlag for optagelse i dagtilbud - visitationskriterier 4. Side 1 af 18 REFERAT fra Udvalget for Børn og Unges møde den 11. oktober 2007 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Budget 2008 - B&U 3. Det kommunale grundlag for optagelse i dagtilbud - visitationskriterier 4.

Læs mere

REFERAT Ekstraordinært møde i Udvalget for Børn og Unge Den 24. maj 2007, kl i lokale 188

REFERAT Ekstraordinært møde i Udvalget for Børn og Unge Den 24. maj 2007, kl i lokale 188 REFERAT Ekstraordinært møde i Udvalget for Børn og Unge Den 24. maj 2007, kl. 08.00-12.00 i lokale 188 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Budget 2008 3. Daginstitutionsområdet organisering, udvikling og ledelse

Læs mere

REFERAT Udvalget for Børn og Unge Temamøde den 10. maj 2007 kl i lokale 188

REFERAT Udvalget for Børn og Unge Temamøde den 10. maj 2007 kl i lokale 188 REFERAT Udvalget for Børn og Unge Temamøde kl. 12.00 i lokale 188 Åben del 1. Meddelelser 2. Budgetopfølgning pr. 31.03.2007 3. Budget 2008 4. Daginstitutionsområdet organisering, udvikling og ledelse

Læs mere

REFERAT. fra. Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 12. december 2007

REFERAT. fra. Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 12. december 2007 Side 1 af 11 REFERAT fra Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 12. december 2007 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Budgetopfølgning pr. 30. september 2007 - Musikteatret 3. Fremtidig driftsaftale for Tvis Sognegård

Læs mere

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 10. januar Meddelelser 2. Orientering til Udvalget om den aktuelle pladssituation 3.

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 10. januar Meddelelser 2. Orientering til Udvalget om den aktuelle pladssituation 3. Side 1 af 22 REFERAT fra Udvalget for Børn og Unges møde den 10. januar 2008 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Orientering til Udvalget om den aktuelle pladssituation 3. Dagtilbud - Udbygning af Institutions-

Læs mere

REFERAT Ekstraordinært møde Udvalget for Børn og Unge Den 09. august 2007 kl i lokale 188

REFERAT Ekstraordinært møde Udvalget for Børn og Unge Den 09. august 2007 kl i lokale 188 REFERAT Ekstraordinært møde Udvalget for Børn og Unge Den 09. august 2007 kl. 08.00 13.00 i lokale 188 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Skolestrukturdebat 3. Budget 2008 4. Pressen 5. Eventuelt 1 Fraværende:

Læs mere

REFERAT. fra. Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 14. november 2007

REFERAT. fra. Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 14. november 2007 Side 1 af 10 REFERAT fra Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 14. november 2007 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Kulturelle arrangementer 2008 3. Idræts- og motionspolitik i Holstebro Kommune 4. Søndertoft Rideklub

Læs mere

REFERAT Udvalget for Børn og Unges temamøde den 08. februar 2007 i mødelokale 188, kl

REFERAT Udvalget for Børn og Unges temamøde den 08. februar 2007 i mødelokale 188, kl REFERAT Udvalget for Børn og Unges temamøde i mødelokale 188, kl. 12.00 1. Meddelelser 2. Tema: Budget 2008 3. Tema: Organisering, udvikling og ledelse 4. Omdannelse af fritidshjem til skolefritidshjem

Læs mere

REFERAT. fra. Økonomiudvalgets møde den 15. august Budget Økonomiudvalgets område 2. Flytning af Vinderup Bibliotek

REFERAT. fra. Økonomiudvalgets møde den 15. august Budget Økonomiudvalgets område 2. Flytning af Vinderup Bibliotek Side 1 af 7 REFERAT fra Økonomiudvalgets møde den 15. august 2007 ÅBEN DEL 1. Budget 2008-2011 - Økonomiudvalgets område 2. Flytning af Vinderup Bibliotek LUKKET DEL 3. Indkøb Side 2 af 7 Økonomiudvalget

Læs mere

REFERAT Udvalget for Børn og Unge den 02. august 2007 kl i lokale 188

REFERAT Udvalget for Børn og Unge den 02. august 2007 kl i lokale 188 REFERAT Udvalget for Børn og Unge kl. 12.00 i lokale 188 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Skolestrukturdebat 3. Udtræden af skolebestyrelsen Ellebækskolen 4. Vakant skolelederstilling 5. Vakant skolelederstilling

Læs mere

REFERAT. fra. Social- og Sundhedsudvalgets møde den 18. marts Kommunal overtagelse af forsorgshjemmet Skovvang 2.

REFERAT. fra. Social- og Sundhedsudvalgets møde den 18. marts Kommunal overtagelse af forsorgshjemmet Skovvang 2. Side 1 af 25 REFERAT fra Social- og Sundhedsudvalgets møde den 18. marts 2008 ÅBEN DEL 1. Kommunal overtagelse af forsorgshjemmet Skovvang 2. Fritidshuset Borbjerg-Hvam - ansøgning om økonomisk støtte

Læs mere

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00. Ekstraordinært møde 1. Meddelelser 2. Ansøgning fra Musikteatret Holstebro om tilskud til udvidelse

Læs mere

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Torsdag d. 4. januar 2007 LOKALE 188, Rådhuset - kl EKSTRAORDINÆRT MØDE

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Torsdag d. 4. januar 2007 LOKALE 188, Rådhuset - kl EKSTRAORDINÆRT MØDE REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Torsdag d. 4. januar 2007 LOKALE 188, Rådhuset - kl. 08.00. EKSTRAORDINÆRT MØDE 1. Meddelelser 2. Ansøgning om skoleintegreret musiktilbud i partnerskab mellem Holstebro

Læs mere

REFERAT Temamøde Udvalget for Børn og Unge den 08. marts 2007 i lokale 188, kl

REFERAT Temamøde Udvalget for Børn og Unge den 08. marts 2007 i lokale 188, kl REFERAT Temamøde Udvalget for Børn og Unge i lokale 188, kl. 12.00 1. Meddelelser 2. Rusmiddelpolitik for aldersgruppen 12 24 år - tema 3. Anbringelser af børn og unge på døgninstitution og socialpædagogiske

Læs mere

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 30. august 2007

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 30. august 2007 Side 1 af 27 REFERAT fra Udvalget for Børn og Unges møde den 30. august 2007 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Budget 2008 3. Mødekalender for 2008 - Byråd og stående udvalg 4. Skolestrukturdebat 5. Suppleringsvalg

Læs mere

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 27. september 2007

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 27. september 2007 Side 1 af 23 REFERAT fra Udvalget for Børn og Unges møde den 27. september 2007 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Besøgsdage 3. Budget 2008 - B&U 4. Kvalitetsrapport for folkeskolen 2007 5. Trafikfarlig skolevej

Læs mere

REFERAT. fra. ekstraordinært møde i. Økonomiudvalget den 9. januar 2007

REFERAT. fra. ekstraordinært møde i. Økonomiudvalget den 9. januar 2007 REFERAT fra ekstraordinært møde i Økonomiudvalget den 9. januar 2007 ÅBEN DEL 1. Frivillige organisationers indsamling af papir og pap i Ny Holstebro Kommune 2. Ansøgning om skoleintegreret musiktilbud

Læs mere

BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET

BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 13.30 Til kl.: 15.00 Mødested: Vestervangsvej 4A Mødenr.: 15 Fraværende: Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 92 Udvidelse af kapaciteten på dagtilbudsområdet efteråret 2007

Læs mere

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 13. september 2007

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 13. september 2007 Side 1 af 12 REFERAT fra Udvalget for Børn og Unges møde den 13. september 2007 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Kommunalt grundlag - optagelse i dagtilbud 3. Dagtilbud - Ressourcetildelingsmodel 2008 4. Integration

Læs mere

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 07.01.2008 kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 105. Sager og skrivelser til orientering.... 3 106. Kommissorium for

Læs mere

REFERAT. fra. Social- og Sundhedsudvalgets møde den 15. januar 2008

REFERAT. fra. Social- og Sundhedsudvalgets møde den 15. januar 2008 Side 1 af 13 REFERAT fra Social- og Sundhedsudvalgets møde den 15. januar 2008 ÅBEN DEL 1. Kommuneplanstrategi 2007 2. Forlægning af undervisning af Social- og sundhedshjælperelever til Holstebro 3. Implementering

Læs mere

Høring om Landsbyordninger. Baggrundsmateriale

Høring om Landsbyordninger. Baggrundsmateriale Høring om Landsbyordninger Baggrundsmateriale August 2016 1 1. Indledning Byrådet har på møde 23. august 2016 godkendt Masterplanen for Dagtilbud 2016-2020. Som en del af Masterplanen skal der etableres

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid og Udvalget for Børn & Ungdom mandag den 6. februar 2017

Referat Udvalget for Kultur & Fritid og Udvalget for Børn & Ungdom mandag den 6. februar 2017 Referat Udvalget for Kultur & Fritid og mandag den 6. februar 2017 Kl. 16:30 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Afbud: Henning Nielsen (V) Tina Mandrup (V) Indholdsfortegnelse 1. BU KF - Godkendelse

Læs mere

Referat. fra Sundhed & Omsorgsudvalget

Referat. fra Sundhed & Omsorgsudvalget Referat fra Sundhed & Omsorgsudvalget Mødedato: Mandag den 21. november 2016 Mødetidspunkt: 13:30-15:30 Mødested: Deltagere: Afbud: Borgmesterens mødelokale Henning Ravn (V), Bente Bendix Jensen (I), Connie

Læs mere

Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 15. januar 2009 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine

Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 15. januar 2009 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 15. januar 2009 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine Indholdsfortegnelse 001. Aars BMX Klub - foretræde om indkøb af Safe-gate 3 002. Dans for børn - workshop

Læs mere

Idræts- og Fritidsunderudvalg 7. september 2006, Kl Møde nr. 7 FC Jonstrups lokaler

Idræts- og Fritidsunderudvalg 7. september 2006, Kl Møde nr. 7 FC Jonstrups lokaler FURESØ KOMMUNE Idræts- og Fritidsunderudvalg 7. september 2006, Kl. 17.00 Møde nr. 7 FC Jonstrups lokaler Medlemmerne mødt Afbud: Neslihan Diksan REFERAT Indholdsfortegnelse Åben dagsorden Til efterretning

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Deltagere:, Lars Poulsen, Kasper Glyngø, Jesper T. Lund, Peter Sebastian Petersen Afbud fra: Kasper Glyngø Bemærkninger: Mødets

Læs mere

REFERAT. fra. Økonomiudvalgets møde den 09. januar Vedtagelse af kommuneplantillæg 2004:29 -Boliger Lille Struervej

REFERAT. fra. Økonomiudvalgets møde den 09. januar Vedtagelse af kommuneplantillæg 2004:29 -Boliger Lille Struervej Side 1 af 8 REFERAT fra Økonomiudvalgets møde den 09. januar 2008 ÅBEN DEL 1. Vedtagelse af kommuneplantillæg 2004:29 -Boliger Lille Struervej 5-7 2. Vedtagelse af tillæg 2004:30 til Kommuneplan 2004 -

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. marts 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

Kulturudvalget

Kulturudvalget - 3. Budgetforslag 2014-2017 Sagsnr.: 13/16079 Sagsansvarlig: Rasmus Gade SAGSFREMSTILLING Ved Kulturudvalgets sidste behandling af budgetforslag 2014-2017 drøftes følgende emner: - Forslag til driftsbudget

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget Referat Kultur- og Fritidsudvalget Ordinært møde Dato 31. august 2015 Tid 11:00 Sted Feyersgate 7, Larvik NB. Fraværende Bjarne Kvist, Ole Rørbæk Jensen Stedfortræder Medlemmer Mogens Brag (V) - Formand

Læs mere

Ny Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol

Ny Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Mødedato: 25. oktober 2006 Mødelokale: Skærbæk Rådhus, Mødelokale 3 Starttidspunkt for møde 14:00 Sluttidspunkt for møde 18.30 Fraværende: Gruppemøder: 25. oktober 2006 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 06. december 2007

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 06. december 2007 Side 1 af 30 REFERAT fra Udvalget for Børn og Unges møde den 06. december 2007 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Pladssituationen vedr. dagtilbud - orientering til udvalget 3. Dagtilbud - Puljeinstitutioner -

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg REFERAT Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: Mødedato: 27. juni 2012 Fraværende: Mødetid: 17.00 Mødested: Mødelokale 1 Øvrige bemærkninger: Tommy Lund Christensen (Deltog ikke i mødet fra kl. 18.45) Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 25. oktober 2007 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 15.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/81

Læs mere

1. Svendborghallerne... 1 2. DGI-hus i Svendborg - Juni 2007... 2

1. Svendborghallerne... 1 2. DGI-hus i Svendborg - Juni 2007... 2 Tillægsdagsorden Udvalget for Kultur og Planlægning's møde Mandag den 11-06-2007 Kl. 12:00 Udvalgsværelse 3 Deltagere: Morten S. Petersen, Niels Høite Hansen, Ulrik Sand Larsen, Per Ulrik Jørgensen, Bruno

Læs mere

REFERAT. fra. Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 31. oktober 2007

REFERAT. fra. Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 31. oktober 2007 Side 1 af 19 REFERAT fra Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 31. oktober 2007 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Bibliotekspolitik 3. Budgetopfølgning pr. 31.08.2007 - Kultur og Fritid 4. Budget 2008-2011 5.

Læs mere

REFERAT. Dagsorden: Styregruppemøde, UU- Nordvestjylland

REFERAT. Dagsorden: Styregruppemøde, UU- Nordvestjylland Ungdommens Uddannelsesvejledning Nørreport-centret Nørregade 58, 2. sal 7500 Holstebro Tlf. 9664 3040 Fax 9664 3042 www.uu-nordvestjylland.dk REFERAT Styregruppemøde, UU- Nordvestjylland Tid: Fredag den

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget Referat Kultur- og Fritidsudvalget Ordinært møde Dato 13. maj 2015 Tid 16:00 Sted Kulturhuset Kappelborg, Skagen NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Mogens Brag (V) - Formand Bjarne Kvist (A)

Læs mere

Kulturudvalget Dato: 11. januar 2005 Blad nr. 1 INDHOLDSFORTEGNELSE ÅBENT MØDE.

Kulturudvalget Dato: 11. januar 2005 Blad nr. 1 INDHOLDSFORTEGNELSE ÅBENT MØDE. Kulturudvalget Dato: 11. januar 2005 Blad nr. 1 Kulturudvalget afholder møde: Referat Den 11. januar 2005 Kl. 16.00 på administrationsbygningen. Hals Kommune Fraværende med afbud: Ib Munk. INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Møde 12. december 2012 kl. 13:00 i Mødelokale 3

Møde 12. december 2012 kl. 13:00 i Mødelokale 3 Kultur- og Fritidsudvalg Referat Møde 12. december 2012 kl. 13:00 i Mødelokale 3 Afbud fra/fraværende: Per Jakobsen Mødet hævet kl.: 15.45 Indkaldte: kl. 13.05 Britta Rasmussen, Økonomi og Løn, pkt. 99

Læs mere

Referat. Demokrati og Politisk Udvikling. Skælskør Bibliotek

Referat. Demokrati og Politisk Udvikling. Skælskør Bibliotek Referat Demokrati og Politisk Udvikling Mødedato 9. november 2009 kl. 17.00 Mødelokale Skælskør Bibliotek Fraværende Flemming Erichsen. Ole Quist deltog ikke i behandlingen af punkt 1 og 2. Henrik Brodersen

Læs mere

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget Mødetidspunkt 02-02-2015 18:00 Mødeafholdelse på Skolens kontor, Munkegårdsskolen, Vangedevej 178, 2870 Dyssegård Indholdsfortegnelse Børne-

Læs mere

side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den kl. 16:00 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den kl. 16:00 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den 18.08.2010 kl. 16:00 Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 26. Meddelelser og orientering... 3 27. Fritidspas... 3 28. Budget 2011... 4 29.

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 02. maj 2012 Lokale: Brønderslev Bibliotek, Pejsestuen Tidspunkt: Kl. 14:00-17:20 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune, Børne- og skoleudvalgets møde den 21. november 2006

Vesthimmerlands Kommune, Børne- og skoleudvalgets møde den 21. november 2006 Vesthimmerlands Kommune, Børne- og skoleudvalgets møde den 21. november 2006 Indholdsfortegnelse 51. Drøftelse af visioner, strategi og udvikling i børne- og skoleudvalget 52. Dialogstruktur 53. Juniorklub

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat Folkeoplysningsudvalget kl. 17:00 Byrådssal, Aabybro Rådhus Jammerbugt Kommune Folkeoplysningsudvalget Punkter på åbent møde: 22. Bemærkninger til referat fra sidste møde 1 23. Nyt fra formanden

Læs mere

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 27. oktober 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 27. oktober 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214 åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 27. oktober 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 028. Til orientering - orienteringer fra administrationen 58 029. Til orientering - ophør af

Læs mere

åbent møde for Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 08. februar 2012 kl. 14:00 i Aars 1

åbent møde for Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 08. februar 2012 kl. 14:00 i Aars 1 åbent møde for Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 08. februar 2012 kl. 14:00 i Aars 1 Indholdsfortegnelse 007. Lanternen - Ansøgning om frigivelse af midler til projekteringsarbejde 18 008. Orientering

Læs mere

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, 28. november 2016 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra: Flemming Pihl, Marianne Jensen og Helmut Madsen.

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, 28. november 2016 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra: Flemming Pihl, Marianne Jensen og Helmut Madsen. Referat Mødelokale 2, Kl. 10:15 Medlemmer Flemming Pihl Marianne Jensen Lilly Meisner Pedersen Birthe Høfler Bodil Nielsen Helmut Madsen Karsten P. Smith Oda Petersen Jens Kierkegaard Bemærkning: Afbud

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Page 1 of 10 Referat Børne- og Kulturudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted NB. 23. juni 2004 16:00 mødelokale 2 Fraværende Til stede Indholdsfortegnelse 1. Opgørelse dagplejen Åben sag 2. Dagplejehus i

Læs mere

Retningslinjer for overførsel 2013 frem. Drift

Retningslinjer for overførsel 2013 frem. Drift Retningslinjer for overførsel 2013 frem Drift Da byrådet traf beslutningen om overførsel af uforbrugte driftsmidler til budget 2014, blev det samtidig besluttet; at reglerne skulle evalueres. Regelgrundlaget

Læs mere

DAGSORDEN. Jens Peter Jellesen (V) (Formand) Helle Thomsen (A) (Næstformand) Jytte Schmidt (A) Hans Jørgen Hitz (L) Hans Erik Husum (V)

DAGSORDEN. Jens Peter Jellesen (V) (Formand) Helle Thomsen (A) (Næstformand) Jytte Schmidt (A) Hans Jørgen Hitz (L) Hans Erik Husum (V) Sundhedsudvalget DAGSORDEN Møde nr. : 07/2007 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. september 2007 Start kl. : 12.00 Slut kl. : Sundhedsudvalget Jens Peter Jellesen (V) (Formand) Helle Thomsen (A) (Næstformand)

Læs mere

REFERAT. fra. Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 19. september 2007

REFERAT. fra. Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 19. september 2007 Side 1 af 23 REFERAT fra Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 19. september 2007 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Klage over afslag på gratis kompagnonundervisning fra Ulfborg Friskole 3. Forslag til nye vedtægter

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 10. oktober 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-17:45 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

FREDERIKSSUND KOMMUNE REFERAT

FREDERIKSSUND KOMMUNE REFERAT Børn- og Ungeudvalget 8. august 2006 Side 1 af 6 FREDERIKSSUND KOMMUNE REFERAT Børn og Ungeudvalget 8. august 2006 kl. 17.00 i mødelokale 6 Mødedeltagere: Bente Nielsen, S e lim Y u m u k, A n e tte L

Læs mere

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid - Onsdag d. 14. marts 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid - Onsdag d. 14. marts 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid - Onsdag d. 14. marts 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00. 1. Meddelelser 2. Ansøgning om tilskud til koncerter 3. Godkendelse af vedtægter for Hjerl

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Sundhedsudvalget. Mødedato: Tirsdag den 22-09-2009. Mødetidspunkt: 15:00. Sted:

REBILD KOMMUNE. REFERAT Sundhedsudvalget. Mødedato: Tirsdag den 22-09-2009. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager. Møde slut: 17:30. Fraværende: Børge Olsen. Indholdsfortegnelse Side 1. Temamøde - Socialområdet 199 2. Opfølgning

Læs mere

Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 14. februar 2008 kl. 14:00 i Løgstør 214

Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 14. februar 2008 kl. 14:00 i Løgstør 214 Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 14. februar 2008 kl. 14:00 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 1. Landsgardeforeningen søger værtsby til DM 3 2. Anmodning fra Dronning Ingrid Hallerne 4

Læs mere

Handicaprådet. Åben Referat. Mødelokale 7 på rådhuset, 24. september 2015 Kl. 16:00-18:00

Handicaprådet. Åben Referat. Mødelokale 7 på rådhuset, 24. september 2015 Kl. 16:00-18:00 Åben Referat Mødelokale 7 på rådhuset, 24. september 2015 Kl. 16:00-18:00 Medlemmer: Preben Elstrøm, Jakob Bigum Lundberg, Thor Grønbæk, John Dalsgaard Jensen, Inge-Lise Pedersen, Lone Høgenhaug, Ole Gjermandsen,

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 18. december 2008 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:15 Eskild Andersen, Formand (A) Gitte Krogh (V) Runa Christensen (V) Marianne

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 10.04.2012 i Borgmesterens Mødelokale Efterfølgende møde med Esbjerg Idrætsråd SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Fornyet behandling af ansøgning fra Kultur

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 12. januar 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-10:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Marianne Jensen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Ny struktur for dagtilbud og skoler

Ny struktur for dagtilbud og skoler FAQ 2 om: Ny struktur for dagtilbud og skoler Børne- og Kulturforvaltningen d. 7. december 2010 I anden halvdel af høringsperioden har Børne- og Kulturforvaltningen svaret på følgende spørgsmål: Dagtilbudsområdet

Læs mere

REBILD KOMMUNE REFERAT. Handicaprådet. Mandag den 11. Marts 2013. Mødested: Administrationsbygningen i Terndrup Mødelokale: Mødelokale 3

REBILD KOMMUNE REFERAT. Handicaprådet. Mandag den 11. Marts 2013. Mødested: Administrationsbygningen i Terndrup Mødelokale: Mødelokale 3 REBILD KOMMUNE Handicaprådet REFERAT Mandag den 11. Marts 2013 Mødested: Administrationsbygningen i Terndrup Mødelokale: Mødelokale 3 Afbud: Britta Fraværende: Laila deltog fra kl. ca. 17:00 Kontakt: Handicaprådet

Læs mere

Handicapråd. Referat. Mødelokale 7, 15. november 2018 Kl. 16:00. Medlemmer

Handicapråd. Referat. Mødelokale 7, 15. november 2018 Kl. 16:00. Medlemmer Referat Mødelokale 7, Kl. 16:00 Medlemmer John Dalsgaard Jensen Inge Lise Pedersen Tina Mørk Ole Gjermandsen Mogens Haugaard Nielsen (N) Philip G. Nielsen Jacob Panton Kristiansen (V) Henning Urban Dam

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. januar 2010 Lokale: 220 Tidspunkt: Kl. 14:45-17:00 Eskild Slot Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten Frederiksen (C)

Læs mere

FREDERIKSHAVN KOMMUNE TILLÆGSREFERAT FRA KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET 16-01-2003

FREDERIKSHAVN KOMMUNE TILLÆGSREFERAT FRA KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET 16-01-2003 FREDERIKSHAVN KOMMUNE TILLÆGSREFERAT FRA KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET 16-01-2003 Mødedato: 16-01-2003 Mødetidspunkt: kl. 15.00-18.00 Mødested: Lokalet ved kantinen Fraværende: Jørgen Steengaard, Cai Møller

Læs mere

Kultur og Fritidsudvalget. Mødedato: 5. september 2018 Mødestart: 16:30 Mødested: Vesthuset, Frederiksbergvej 22, 4180 Sorø

Kultur og Fritidsudvalget. Mødedato: 5. september 2018 Mødestart: 16:30 Mødested: Vesthuset, Frederiksbergvej 22, 4180 Sorø Referat Kultur og Fritidsudvalget Mødedato: 5. september 2018 Mødestart: 16:30 Mødested: Vesthuset, Frederiksbergvej 22, 4180 Sorø Indholdsfortegnelse: Pkt. Tekst Side Bemærkninger til dagsordenen 48 Bemærkninger

Læs mere

Notat til drøftelse i Social- og Sundhedsudvalget med afsæt i nuværende Rammer for det frivillige sociale arbejde

Notat til drøftelse i Social- og Sundhedsudvalget med afsæt i nuværende Rammer for det frivillige sociale arbejde Tekst markeret med blå - Nuværende rammebetingelser for 2019 Tekst markeret med rød - En evaluering af 18 puljen fra 2017-2019 Tekst markeret med grøn - Forslag til drøftelse for justering gældende fra

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Page 1 of 8 Referat Børne- og Kulturudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted NB. 9. februar 2005 16:00 Mødelokale 2 Fraværende Til stede Indholdsfortegnelse 1. Personsag 2. Fritidstilbud for vidtgående handicappede

Læs mere

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget REFERAT Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Mødedato: Torsdag den 18-12-2008 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:30 Sluttidspunkt: Kl. 16:41 Afbud: Fraværende: Ingen Bemærkninger: Økonomiudvalget, 18-12-2008

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 08-06-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:30 Sluttidspunkt: Kl. 16:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Allan Emiliussen og Holger Mikkelsen

Læs mere

Undervisningsudvalget. Referat. Mødedato: 14. september 2015. Mødetidspunkt: 17:30. Mødested: Udvalgsværelse 1. Deltagere: Fraværende: Bemærkninger:

Undervisningsudvalget. Referat. Mødedato: 14. september 2015. Mødetidspunkt: 17:30. Mødested: Udvalgsværelse 1. Deltagere: Fraværende: Bemærkninger: Referat Mødetidspunkt: 17:30 Mødested: Udvalgsværelse 1 Deltagere: Fraværende: Bemærkninger: Sidetal: 2 Sidetal: 3 Indholdsfortegnelse Sidetal: 4 143. Evaluering af sommerundervisning Åbent - 17.13.02-G01-3-15

Læs mere

Forslag til ny ressourcetildelingsmodel for folkeskolerne i Holstebro Kommune

Forslag til ny ressourcetildelingsmodel for folkeskolerne i Holstebro Kommune Indhold Baggrund:... 2 Præsentation af de 4 modeller:... 3 Sammenligning:... 4 Økonomiske konsekvenser Forslagene til nye fordelingsmodeller på folkeskoleområdet er lavet med udgangspunkt i budgettal for

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 10-01-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:30 Afbud: Fraværende: Alle var mødt. Rita Juhl deltog under punkterne 1-9. Bemærkninger:

Læs mere

Ny Tønder Kommune ArbejdsmarkedsudvalgetBeslutningsprotokol. Beslutningsprotokol

Ny Tønder Kommune ArbejdsmarkedsudvalgetBeslutningsprotokol. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Mødedato: Mandag, den 11. september 2006 Mødelokale: Tønder Rådhus, mødelokale 201 Starttidspunkt for møde Kl. 14.00 Sluttidspunkt for møde Fraværende: Afbud fra Ib Lindegaard. 11.

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 03. juni 2010 Lokale: Tidspunkt: Kl. 14:00-15:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten Frederiksen (C) Margit

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat Folkeoplysningsudvalget kl. 17:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune Folkeoplysningsudvalget Punkter på åbent møde: 37. Bemærkninger til referat fra sidste møde...1 38. Nyt fra formanden...2 39. Nyt

Læs mere

Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget

Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget Dagsorden åben Mødedato 05. februar 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Kildeskovshallen, Mødesalen Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse Kultur-

Læs mere

Åbent møde for Socialudvalgets møde den 05. marts 2012 kl. 14:00 i Lokale 214 Torvegade 15 9670 Løgstør

Åbent møde for Socialudvalgets møde den 05. marts 2012 kl. 14:00 i Lokale 214 Torvegade 15 9670 Løgstør Åbent møde for Socialudvalgets møde den 05. marts 2012 kl. 14:00 i Lokale 214 Torvegade 15 9670 Løgstør Indholdsfortegnelse 018. Orientering fra formanden... 29 019. Orientering fra administrationen...

Læs mere

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. april 2007 Lokale: Mødelokale 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 14.00 - kl. 15.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 13 TIRSDAG DEN 7. OKTOBER 2008, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 7. oktober 2008 Side: 2 Fraværende: Kurt

Læs mere

Ændring af vuggestuen og børnehaven Ærtebjerg til to kombinerede institutioner, samt omlægning af Mågen 466758

Ændring af vuggestuen og børnehaven Ærtebjerg til to kombinerede institutioner, samt omlægning af Mågen 466758 Pkt.nr. 36 Ændring af vuggestuen og børnehaven Ærtebjerg til to kombinerede institutioner, samt omlægning af Mågen 466758 Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget, at

Læs mere

Referat. af Folkeoplysningsudvalgets møde den 18. august 2016, kl. 17:00 - Kultur og Fritid, Tingsryds Allé 27

Referat. af Folkeoplysningsudvalgets møde den 18. august 2016, kl. 17:00 - Kultur og Fritid, Tingsryds Allé 27 Mødedato: 18. august 2016 Side: 1 Referat af Folkeoplysningsudvalgets møde den 18. august 2016, kl. 17:00 - Kultur og Fritid, Tingsryds Allé 27 Åben dagsorden Medlemmer Finn Jensen (Formand) - 19428 Dina

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Børne- og Kulturudvalget Referat Dato: Tirsdag den 12-november-2002 Starttidspunkt for møde: 8.15 Sluttidspunkt for møde: 16.30 Mødested: Skolebesøg Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende: Orla Hansen,

Læs mere

REFERAT. Styregruppen, UU Nordvestjylland

REFERAT. Styregruppen, UU Nordvestjylland Ungdommens Uddannelsesvejledning Nørreport Centret Nørregade 58, 2. sal 7500 Holstebro Tlf. 9664 3040 Fax 9664 3042 uunvj@uunvj.dk www.uunordvestjylland.dk REFERAT Styregruppen, UU Nordvestjylland Tirsdag

Læs mere

Idrætsrådet. Referat. Medlemmer: Ikke til stede: Til stede fra administrationen: i Karlslunde-Hallerne

Idrætsrådet. Referat. Medlemmer: Ikke til stede: Til stede fra administrationen: i Karlslunde-Hallerne Side 1 af 6 Idrætsrådet Referat 23.02.2015 i Karlslunde-Hallerne 19.30-21.30 (Forplejning 18.30-19.30) Medlemmer: Knud Høyer, formand Ole Nielsen, næstformand Jørgen Nielsen Peter Roslev Sven Edelmann

Læs mere

REFERAT Udvalget for Børn og Unge den 25. januar 2007, kl i lokale 188

REFERAT Udvalget for Børn og Unge den 25. januar 2007, kl i lokale 188 REFERAT Udvalget for Børn og Unge, kl. 12.00 i lokale 188 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Virksomhedsplan for Ungdommens Uddannelsesvejledning, UU Nordvestjylland 3. Evaluering af skolerigsdagen 4. Skoleudbygningsplan

Læs mere

Udvalg for skole og ungdomsuddannelse. Beslutning/orientering: (USU/UBE) Organisering af UU i Furesø Kommune Sagsnr.

Udvalg for skole og ungdomsuddannelse. Beslutning/orientering: (USU/UBE) Organisering af UU i Furesø Kommune Sagsnr. Beslutning/orientering: (USU/UBE) Organisering af UU i Furesø Kommune Sagsnr. i ESDH: 18/16728 Beslutningskompetence: Beslutningstema: Udvalg for skole og ungdomsuddannelse Udvalget for beskæftigelse og

Læs mere