Folkevalgte Reducering i stående udvalg ØU : Anb. til videre prioritering

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Folkevalgte Reducering i stående udvalg ØU : Anb. til videre prioritering"

Transkript

1 IKKE indarbejdede ændringer Nr. Økonomiudvalget Regn- Basis Udvalgets beslutning skab Opr. budget BF BO BO BO - serviceudgifter 2015 Balanceforslag Folkevalgte Reducering i stående udvalg ØU : Anb. til videre prioritering Kantine - ændret forplejning til møder ØU : Anb. til videre prioritering IT-området ØU : Anb. til videre prioritering Psykologhjælp - Fra Falck til egne psykologer ØU : Anb. til videre prioritering Tjenestekørsel ØU : Anb. til videre prioritering Konsulentkonto ØU : Anb. til videre prioritering Inventarkonto ØU : Anb. til videre prioritering Revision - afventer ØU beslutning ØU : Anb. til videre prioritering FLIS (Fælles Ledelses Information System) ØU : Anb. til videre prioritering Intranet Kridthuset ØU : Anb. til videre prioritering Kvalitetsstyring - Natur og Miljø ØU : Anb. til videre prioritering Diverse Venskabskommuner ØU : Anb. til videre prioritering Erhverv Stevns Erhvervsråd ØU : Anb. til videre prioritering Deltotal Økonomiudvalg

2 IKKE indarbejdede ændringer Nr. Økonomiudvalget Regn- Basis Udvalgets beslutning skab Opr. budget BF BO BO BO - serviceudgifter 2015 Tværgående funktioner m.v Uddannelsesmidler Alternativ 1 - puljen reduceres med 0,5 mio. kr ØU : Anb. til videre prioritering Alternativ 2 - Puljen reduceres med 1 mio. kr ØU : Anb. til videre prioritering Alternativ 3 - Lederuddannelse ØU : Anb. til videre prioritering Alternativ 4 - Længerevarende uddannelse ØU : Anb. til videre prioritering en en - reduktion lønsum Alternativ 1-2 % ØU : Anb. til videre prioritering Alternativ 2-3 % ØU : Anb. til videre prioritering Alternativ 3-4 % ØU : Anb. til videre prioritering I alt Økonomiudvalget (max.forslag)

3 Folkevalgte Reducering af udvalg Reducering af stående udvalg fra 4 udvalg til 3 udvalg. Besparelsen består i formandsvederlag samt vederlag til 4 udvalgsmedlemmer. Herudover vil der være besparelse i form af forplejning mv. Økonomi Besparelse på kr.

4 Kantine, herunder forplejning ved møder Forplejning Efter de nuværende retningslinjer må der bestilles forplejning til møder med deltagelse af eksterne samt til leder- og MED-møder. I 2015 blev der brugt ca kr. til formålet. Hvis der alene bliver mulighed for at bestille til møder med eksterne, vil der kunne spares kr. på forplejningskontoen. Hvis mødearrangør alligevel vurderer, at der vil være behov for at have forplejning til møder, hvor der ikke er eksterne deltagere, må dette finansieres af arbejdsstedets egne midler. Målsætning Ændring retningslinjerne for forplejning. Målgruppe Medarbejdere på rådhuset, ledergruppen og MED-udvalgene. Tidsplan Kan igangsættes straks i 2016, men ikke med helårseffekt. Økonomi Besparelse på kr.

5 IT-besparelse Der skal på IT-området ske en besparelse på kr. Det er ikke endeligt defineret, hvor der skal ske besparelse.

6 Psykolog fra Falckcare til egne psykologer Psykologhjælp I Stevns Kommune er det muligt for ansatte at få psykologhjælp ved voldsomme hændelser. HR bruger som Falck Healthcare og psykologerne i Børn og læring. HR har tegnet abonnement med Falck Healthcare og bruger dem til de større sager. Psykologerne i Børn og læring bliver brugt til de lettere sager og sager indenfor skole- og institutionsområdet. Styrken ved Falck Healthcare er, at de har en akutordning, så hvis uheldet er ude, så kan de berørte få hjælp indenfor få timer. Heldigvis har der kun været behov for akut krisehjælp 1 gang i 2014 og ingen gange i HR kan derfor foreslå, at kontrakten med Falck Healthcare bliver opsagt, og der fremadrettet som udgangspunkt alene bliver brugt Kommunens egne psykologer. For en god ordens skyld skal det nævnes, at der kan være etiske problemstillinger for både den ansatte og psykologerne i Børn og læring, hvis der skal ydes psykologhjælp til nære kolleger og tætte samarbejdspartnerne. Hvis der bliver akut brug for krisehjælp, er der mulighed for at indgå kontrakt med Nordisk Krisekorps. Nordisk Krisekorps kræver ikke abonnement, men kan ved kontraktindgåelse bruges til akut krisehjælp, såfremt behovet måtte opstå. Målsætning Uændret dækning men med hovedsagelig brug af kommunens egne psykologer. Målgruppe Alle ansatte, der har brug for psykologhjælp Tidsplan Kan iværksattes med 3 måneders varsel. Økonomi Besparelse på kr.

7 Tjenestekørsel Tidligere blev alt kørsel udbetalt efter den høje takst på pt. 3,63 kr. pr. km., men pr. den 1. oktober 2015 blev retningslinjerne ændret, således kørsel til uddannelse, konference ol. blev udbetalt efter den lave takst på pt. 1,99 kr. pr. km. Det er p.t. ikke muligt at se effekten på årsbasis af denne ændring. Som udgangspunkt skal kommunebilerne anvendes så vidt det er muligt. I forbindelse med drøftelserne omkring ændringerne af kørselsretningslinjerne blev det undersøgt, hvordan vores nabokommuner udbetaler tjenestekørsel. Faxe Kommune udbetaler alt tjenestekørsel efter den lave takst, mens Køge Kommune afregner som udgangspunkt efter den lave takst, men kørsel til og mellem borgere bliver afregnet efter den høje takst. Det er HRs vurdering, at såfremt Stevns Kommune skal leve op til Aftale om godtgørelse for benyttelse af eget transportmiddel på tjenesterejser, så skal minimumsreglerne følge Køge Kommune. Der forventes at kunne spares på administrationens tjenestekørsel, hvis Stevns Kommune udbetaler kørsel efter minimumsreglerne i Aftale om godtgørelse for benyttelse af eget transportmiddel på tjenesterejser. Målsætning Reducere udgifterne til tjenestekørsel Målgruppe en Økonomi Besparelse kr.

8 Konsulentkonto Forslag til reduktion af konsulentkontoen med 0,164 mio. kr. Der har være merforbrug på Konsulentkontoen i de tidligere år. Konsekvens ved besparelse er at der er opgaver/analyser der ikke kan gennemføres.

9 Inventar I forbindelse med etablering af administrationen i Store heddinge og omrokeringer - er der indkøbt en del nyt inventar. Det anses derfor muligt, at der kan ske en reduktion på kr.

10 Revision Økonomi/indkøb har forhandlet med BDO om kontrakt fra 1. januar Der er forhandlet en prisnedsættelse på ca. 0,400 mio. kr. i en 4-årig kontrakt. Prisnedsættelses er afhængig af ØU's godkendelse af kotnrakten med BDO. Sag følger til ØU i august om kontrakten med BDO.

11 FLIS FLIS er en fælleskommunal løsning til benchmark- og ledelsesinformation, som er udviklet af KL og KOMBIT. Størstedelen af landets kommuner er tilmeldt og betaler et årligt beløb for at få adgang til systemet. Kommunerne får adgang til beregninger af nøgletal og rådata på laveste registreringsniveau. Med FLIS kan man lave benchmark internt i kommunen og mod andre kommuner, geografiske regioner og landsgennemsnit. Det er muligt at udvælge de mest sammenlignelige kommuner, dvs. kommuner, der har mest ensartede rammevilkår som eksempelvis samme størrelse eller demografiske fordeling. KL har anvendt FLIS-data til forskellige nøgletalsanalyser, herunder folderen kend din Kommune, som indeholder benchmarking af landets kommuner på en række serviceområder. Det særlige ved FLIS er at systemet indeholder en række effekt-data og ikke kun økonomiske data. Det er derfor også muligt at sammenligne kommuner på de faglige områders output, som fx karaktergennemsnit. Stevns Kommune har i begrænset omfang anvendt FLIS til ledelsesinformation indtil nu. Det har været anvendt til udtræk af bl.a. oplysninger og benchmarking af sygefravær og i nogle analyser af nøgletal på andre fagområder. Stevns Kommune har anvendt ECO-nøgletal, som primær kilde til benchmarking af kommunens serviceområder. FLIS har data for følgende områder indeholdt i systemet pt. Økonomi Personale Borger Skole Ældre/omsorg Udsatte Børn og Unge Voksne Handicappede Økonomi Udgiften til Flis udgør kr.

12 Intranet (Kridthuset) Det vurderes, at der kan opnås en rationaliseringsbesparelse på kr. årligt, hvis Intranettet (Kritdhuset) flyttes over i samme system (Drupal) som hjemmesiden (Stevns Kommune).

13 en Forskudttidstillæg Frem til 31. december 2015 havde rådhuset åbent til kl om torsdagen, mens den officielle arbejdstid var til kl Siden 1. januar 2016 har rådhuset åbent til kl om torsdagen, mens den officielle arbejdstid for rådhuspersonalet er til kl Årsagen til ændringen i åbningstiden om torsdagen var, at der skulle spares på det forskudttidstillæg, som bliver udbetalt til en række medarbejdere for arbejde efter kl , ligesom der kun var få borgerhenvendelser i tidsrummet Sidstnævnte hænger bl.a. sammen med de mange selvbetjeningsløsninger, samt at Udbetaling Danmark har overtaget størsteparten af udbetalinger af offentlige ydelser. Hvis der skal spares på forskudttidstillægget, kræver det, at rådhuset lukker kl om torsdagen, og at den officielle arbejdstid er til kl Dette vil give en besparelse på kr. Ændringen vil betyde en serviceforringelse for især borgere med behov for at tale med borgerservice. Borgerservice har i perioden fra januar til og med april 2016 betjent 286 borgere efter kl. 16 om torsdagen. Målsætning Reducere udbetalingen af forskudttidstillæg. Målgruppe Hele administrationen eller alternativt medarbejdere i administrationen uden borgerkontakt. Tidsplan Kan iværksættes pr. 1. januar 2017.

14 Kvalitetsstyring Natur og Miljø administrationen har siden kommunalreformen arbejdet med kvalitetsstyring. Først var vi certificeret efter lov om kvalitetsstyring, da loven blev ophævet i 2013, besluuttede ledelsen i Teknik og Miljø at forsætte arbejdet med kvalitetsstyring. Målet er en ISO 9001:2008 certificering i Da de fleste kommuner har afskaffet kvalitetsstyringen, men viderefører sagsprocedurer, forslås det at der ikke arbejdes på certificering og dermed sparer driftsudgifter og ressourcer. Der er ikke væsentlige negative konsekvenser af denne besparelse, da der vil blive arbejdetpå at fastholde procedurer i faggrupperne.

15 Diverse Venskabskommuner Stevns Kommune har 4 venskabskommuner (Höör og Östra Göinge i Sveringe, Modum i Norge og Laukaa i Finland). Af seneste besøg var Stevns Kommune i Laukaa primo 2015 og i Modum i Da det årlige budget kun anvendes i begrænset omfang forslås det, at budgettet nedlægges, men at der fremover gøres brug af Kommunalbestyrelsens repræsentationskonto til arrangementer med venskabskommunerne. (tilsvarende konto som anvendes til topmøder o.l) Økonomi Besparelsen vil udgøre kr.

16 Erhverv Stevns Erhvervsråd Erhvervsudviklingspuljen Jf. samarbejdsaftalen mellem Stevns Kommune og Stevns Erhvervsråd, modtager Stevns Erhvervsråd tilskud opdelt i to dele. En basisdel og puljedel. Basisdelen udgør ca. kr og puljedelen kr Jf. aftalen fastsættes tilskuddene årligt i forbindelse med budgetvedtagelsen. Økonomi En reduktion i Erhvervsudviklingspulje på 5 % giver en tilskudsnedgang på kr.

17 Tværgående funktioner Uddannelsesmidler Forslag 1 - puljen reduceres Forslag 2 - puljen reduceres Forslag 3 - Lederudd Forslag 4 - længerev. Udd Den store uddannelsespulje er på 4,273 mio. kr. og bliver fordelt efter principper godkendt i ØU. Forslag 1+2: Puljen nedsættes med enten -0,5 mio. kr. eller -1,0 mio. kr. Konsekvens er, at de forskellige områder/afdelinger får mindre til rådighed og dermed sende færre på kurser/uddannelse. Forslag 3+4: Reduktion af lederuddannelse med -0,100 mio. kr. Konsekvens er at nye ledere i kommunen ikke straks vil blive tilbudt en diplom i ledelse, men må afvente til der er finansiering til dette. Reduktion på længerevarende uddannelse med -0,100 mio. kr. Konsekvensen ved reduktion af puljen til længerevarende uddannelse er, at der alene kun kan tilbydes den overenskomstspligtige uddannelse Kommunom. Forslag 3+4 kan effektueres sammen, og forslagene får ikke fuld effekt, hvis forslag 1 eller forslag 2 bliver effektueret. Målsætning Færre midler til uddannelse på de enkelte områder/steder. Målgruppe Hele organisationen/ledergruppen.

18 en Administrrationens lønsum Alternativ 1-2% Alternativ 2-3% Alternativ 3-4% Der arbejdes med forslag til reduktion af lønsum på administrationen. Den samlede lønsum udgør ca. 90 mio. kr. ECO nøgletal - budget samtlige udgifter til administration Funktion Kr. pr. indbyg. Overordnet 6.45 ekskl. Bygninger og udbetaling Danmark Be-folkning Odsherred Sorø Ringsted Greve Solrød Lejre Faxe Stevns Lolland Køge Guldborgsund Vordingborg Kalundborg Slagelse Næstved Holbæk Roskilde bygninger og Udbetaling Danmark Roskilde Lolland Holbæk Guldborgsund Odsherred Faxe Køge Slagelse Ringsted Vordingborg Kalundborg Stevns Sorø Solrød Lejre Greve Næstved

Folkevalgte Reducering i stående udvalg ØU : Anb. til videre prioritering

Folkevalgte Reducering i stående udvalg ØU : Anb. til videre prioritering IKKE indarbejdede ændringer Nr. Økonomiudvalget Regn- Basis Udvalgets beslutning skab Opr. budget BF BO BO BO - serviceudgifter 2015 Balanceforslag Folkevalgte 10.010 Reducering i stående udvalg -210-210

Læs mere

Ændring Balancekatalog - version 2 budget BO BO BO Drift - serviceudgifter

Ændring Balancekatalog - version 2 budget BO BO BO Drift - serviceudgifter Ændring - version 2 til basis budget BO BO BO - serviceudgifter 2017 2018 2019 2020 Nedsat fordeling Fordeling til balancekatalog 15000 30.000 30.000 30.000 30.000 udvalget 2.900 5.800 5.800 5.800 5.800

Læs mere

Ændring Balancekatalog - version 2 budget BO BO BO Drift - serviceudgifter

Ændring Balancekatalog - version 2 budget BO BO BO Drift - serviceudgifter Ændring - version 2 til basis budget BO BO BO - serviceudgifter 2017 2018 2019 2020 Nedsat fordeling Fordeling til balancekatalog 15.000 30.000 30.000 30.000 30.000 udvalget 2.900 5.800 5.800 5.800 5.800

Læs mere

Økonomiudvalget Ikke indarbejdede ændringer Budget

Økonomiudvalget Ikke indarbejdede ændringer Budget Ikke indarbejdede ændringer Budget 2020-2023 I 1000 kr. Regnskab 2018 Opr. 2019 Basisbudget 2020 BF 2020 BO 2021 Ændringer BO 2022 BO 2023 ØU s beslutning 120a PL-fremskrivning - alternativ 1-2.000-2.000-2.000-2.000

Læs mere

Økonomiudvalget Balancekatalog Budget

Økonomiudvalget Balancekatalog Budget Økonomiudvalget Budget 2018-2021 Ændringer Regnskab 201Opr. 2017 Basisb 201BF 2018 BO 2019 BO 2020 BO 2021 8.330 20.403 24.268-19.337-18.595-18.595-18.595 Tværgående funktioner, puljer m.m. 10010 Forsikring

Læs mere

Figur- og tabelsamling vedr. Udviklingen for hver kommune i Region Sjælland

Figur- og tabelsamling vedr. Udviklingen for hver kommune i Region Sjælland Region Sjælland Koncern Økonomi, Analyse og afregning 20. januar 2013 Kommunal Medfinansiering (KMF) i løbende priser. Figur- og tabelsamling vedr. Udviklingen for hver kommune i Region Sjælland 2007-2012

Læs mere

Analyser af det specialiserede socialområde i RS17-kommunerne

Analyser af det specialiserede socialområde i RS17-kommunerne Politikermøde Rammeaftale Sjælland 29. april 2016 Analyser af det specialiserede socialområde i RS17-kommunerne Camilla T. Dalsgaard 2 Seks delanalyser - fire rapporter 1. Voksenområdet: Udgifter, brugere

Læs mere

Placeringsstatistik 18 årige

Placeringsstatistik 18 årige Ungdommens Uddannelsesvejledning Region Sjælland UU Lolland Falster UUV Køge Bugt UU Nordvest- Sjælland UU Vestsjælland UU Sjælland Syd Placeringsstatistik 18 årige 1 Placeringsstatistik for 18 årige i

Læs mere

Data om den regionale uddannelsespulje, 6 ugers jobrettet uddannelse og puljen til uddannelsesløft i kommunerne i RAR- Sjællands område

Data om den regionale uddannelsespulje, 6 ugers jobrettet uddannelse og puljen til uddannelsesløft i kommunerne i RAR- Sjællands område Baggrundsmateriale til dialog om strategier og mål for brugen af Den regionale uddannelsespulje Det regionale arbejdsmarkedsråd 1. maj 2017 Data om den regionale uddannelsespulje, 6 ugers jobrettet uddannelse

Læs mere

Overblik Økonomiudvalget - serviceudgifter

Overblik Økonomiudvalget - serviceudgifter Overblik Økonomiudvalget - serviceudgifter I 1.000 kr. I 2014- prisniveau Regnskab 2013 13-pl Opr. budget 2014 2014-pl Budget 2015 B01 2016 B02 2017 B03 2018 Økonomiudvalg 148.152 148.007 148.559 148.559

Læs mere

Ændring Nr. Funktion Økonomiudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF

Ændring Nr. Funktion Økonomiudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF Ændring Nr. Funktion Økonomiudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018 Ændringer indenfor vedtaget serviceniveau ØU 3/6: Drøftet uden politisk stillingtagen

Læs mere

Movias bestyrelse vedtog 30. april 2015 at sende et forslag til ny Flexturtakst i høring hos de kommuner, der har Flextur.

Movias bestyrelse vedtog 30. april 2015 at sende et forslag til ny Flexturtakst i høring hos de kommuner, der har Flextur. Til kommuner som har Flextur Sagsnummer Sagsbehandler JNK Direkte +45 36 13 16 23 Fax - jnk@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 30. april 2015 Høring om forslag til ny Flextur takst

Læs mere

Sådan påvirker regeringens boligudspil husejerne i Region Sjælland

Sådan påvirker regeringens boligudspil husejerne i Region Sjælland Sådan påvirker regeringens boligudspil husejerne i Region Sjælland Regeringens boligudspil vil have betydning for den bolig, boligejerne i Danmark skal betale. I denne oversigt præsenteres effekterne af

Læs mere

Budgetforudsætninger 2016 Økonomiudvalget /serviceudgifter

Budgetforudsætninger 2016 Økonomiudvalget /serviceudgifter Budgetforudsætninger 2016 Økonomiudvalget /serviceudgifter Tværgående funktioner, puljer m.v. Mindreforbrug = - Merforbrug = + I 1.000 kr. 2015 prisniveau Regnskab 2014 Opr. budget 2015 Basisbudget 2016

Læs mere

Budgetforslag - Budget Tilpasning af budget til biblioteker (tilpasning til nøgletal) BESKRIVELSE AF PRIORITERINGSFORSLAG

Budgetforslag - Budget Tilpasning af budget til biblioteker (tilpasning til nøgletal) BESKRIVELSE AF PRIORITERINGSFORSLAG REDUKTION Sæt kryds ( X ) EFFEKTIVISERING ( ) Lb. Nr. PKU-F-01 Tilpasning af budget til biblioteker (tilpasning til nøgletal) Udvalg: Plan & Kulturudvalget Center: Center for Kultur, Frivillighed & Borgerservice

Læs mere

Hver femte virksomhed vil ikke anbefale kommunerne i Region Sjælland

Hver femte virksomhed vil ikke anbefale kommunerne i Region Sjælland September 2013 Hver femte virksomhed vil ikke anbefale kommunerne i Region Sjælland Hver femte virksomhed i Region Sjælland vil ikke anbefale kommunen som et sted at etablere sig til andre virksomheder.

Læs mere

Nøgletal Kontanthjælpsloftet og 225 timers reglen Faxe Kommune februar 2017

Nøgletal Kontanthjælpsloftet og 225 timers reglen Faxe Kommune februar 2017 Nøgletal Kontanthjælpsloftet og 225 timers reglen Faxe Kommune februar 2017 Kontanthjælpsloftet Folketinget vedtog den 17. marts 2016 lovforslaget L113, der betyder, at der pr. 1. april 2016 er indført

Læs mere

Mulighedskatalog Økonomiudvalget

Mulighedskatalog Økonomiudvalget Økonomiudvalget 1.000 kr. Nr. Økonomiudvalget 2016 2017 2018 2019 Udvidelser i alt 0 0 0 0 M.ØU1 Reducere åbningstider i Jobcenteret samt Borger og Kulturhuset 0 0 0 0 M.ØU1A Reducere åbningstider i Jobcenter

Læs mere

BUDGET OG NØGLETAL 2013

BUDGET OG NØGLETAL 2013 BUDGET OG NØGLETAL 2013 BUDGET BUDGET 2013 Millioner kroner Region Sjælland 17.101 Sundhed 15.934 Socialområdet * 610 Regional Udvikling 557 * Socialområdet inkl. specialundervisning Sundhed 93,2% Socialområdet

Læs mere

Det strategiske net i Region Sjælland justeres og udvikles efter princippet om busforbindelse til alle tog i de store knudepunkter.

Det strategiske net i Region Sjælland justeres og udvikles efter princippet om busforbindelse til alle tog i de store knudepunkter. Notat Til: Kommuner i Region Sjælland og Region Sjælland Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler SHA Direkte +45 36 13 17 75 Fax - SHA@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 4. juli 2017 Trafikbestilling

Læs mere

KKR september 2014 Status og takster. 9. September

KKR september 2014 Status og takster. 9. September KKR september 2014 Status og takster 9. September Vi er i gang De 1. tilsynsbesøg blev gennemført 14. januar Tilsynsbesøg vedrørende alle røde sager gennemført Igangsat driftstilsyn, uanmeldte tilsyn og

Læs mere

Bemærkninger til regnskab 2018 Politikområde Tværgående Puljer. Overordnet regnskabsresultat

Bemærkninger til regnskab 2018 Politikområde Tværgående Puljer. Overordnet regnskabsresultat Politikområde Tværgående Puljer Politikområdet består af diverse puljer, som vedrører hele kommunen. F.eks. lønpuljer, fleksjobpuljer, barselspuljer samt kommunens råderumspuljer. Derud over er der under

Læs mere

Budgettemamøde Økonomiudvalget 9. april Side 1

Budgettemamøde Økonomiudvalget 9. april Side 1 Budgettemamøde Økonomiudvalget Side 1 Lad os starte med Greve En lille hurtig status Side 2 Status hvor er vi i Greve Status på regnskab 2017 Greve Kommune - Overskridelse på serviceramme - Stor anlægsaktivitet,

Læs mere

Budgetgennemgang af serviceområde Genoptræning

Budgetgennemgang af serviceområde Genoptræning Budgetgennemgang af serviceområde Genoptræning Social og Sundhed, Roskilde Kommune, april 2010 Indholdsfortegnelse INTRODUKTION... 4 FORMÅL OG MÅL... 4 KONKLUSIONER OG INDSTILLINGER... 4 TRÆNINGSOMRÅDETS

Læs mere

Pasningsordninger for børn / Egenbetaling og tilskud KB 26.03.15: Godkendt (Sag nr. 347) 3.410 Pulje til mere personale i dagtilbud

Pasningsordninger for børn / Egenbetaling og tilskud KB 26.03.15: Godkendt (Sag nr. 347) 3.410 Pulje til mere personale i dagtilbud IKKE indarbejdede ændringer Nr. Funk- Børneudvalget Regn- Basis Udvalgets beslutning tion skab Opr. budget BF BO BO BO - serviceudgifter 2014 Ændr. udover vedtaget serviceniveau Pasningsordninger for børn

Læs mere

Baggrundsmateriale til temamødet om beskæftigelse og inklusion på arbejdsmarkedet i Region Sjælland

Baggrundsmateriale til temamødet om beskæftigelse og inklusion på arbejdsmarkedet i Region Sjælland Baggrundsmateriale til temamødet om beskæftigelse og inklusion på arbejdsmarkedet i Region Sjælland Hovedpointer Kvalificeret arbejdskraft: Ledigheden har været faldende de seneste år. I 2015 var ledigheden

Læs mere

Ændring Nr. Funktion Økonomiudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF

Ændring Nr. Funktion Økonomiudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF Ændring Nr. Funktion Økonomiudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018 Ændringer indenfor vedtaget serviceniveau Tværgående funktioner, puljer m.v.

Læs mere

Administrationen indstiller, at bestyrelsen tager orienteringen om trafikbestilling 2016 til efterretning.

Administrationen indstiller, at bestyrelsen tager orienteringen om trafikbestilling 2016 til efterretning. Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 25. juni 2015 Torsten Rasmussen 15 Orientering om trafikbestilling 2016 Indstilling: Administrationen indstiller, at bestyrelsen tager orienteringen

Læs mere

Takstanalyse budget 2012 Det specialiserede socialområde og undervisningsområde i region sjælland

Takstanalyse budget 2012 Det specialiserede socialområde og undervisningsområde i region sjælland Sagsnr.: 2010-88797 Dato: 14-02-2012 Dokumentnr.: 2012-61355 Sagsbehandler: John Michael Frejlev Cpr.: Takstanalyse budget 2012 Det specialiserede socialområde og undervisningsområde i region sjælland

Læs mere

Katalog til effektiviseringer og besparelser i budget 2017 og overslagsår

Katalog til effektiviseringer og besparelser i budget 2017 og overslagsår Katalog til effektiviseringer og besparelser i budget 2017 og overslagsår 2018-2020 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1. Introduktion... 4 1.2. Effektiviseringskatalogets indhold... 4 2. Effektiviseringer

Læs mere

BUDGET OG NØGLETAL 2015

BUDGET OG NØGLETAL 2015 BUDGET OG NØGLETAL 2015 BUDGET BUDGET 2015 Region Sjælland 17.498 Sundhed 16.329 Socialområdet 603 Regional Udvikling 566 Sundhed 93,3% Socialområdet 3,5% Regional Udvikling 3,2% SUNDHED / BUDGET 2015

Læs mere

Udvalgene skal selv finansiere eventuelle budgetproblemer. Summen af omprioriteringerne er 0 for hvert enkelt udvalg.

Udvalgene skal selv finansiere eventuelle budgetproblemer. Summen af omprioriteringerne er 0 for hvert enkelt udvalg. Omprioritering af driftsbudgettet 2015-2018 Udvalgene skal selv finansiere eventuelle budgetproblemer. Summen af omprioriteringerne er 0 for hvert enkelt udvalg. Økonomiudvalget I 2015-priser i hele tusinder

Læs mere

Budgetopfølgning 1 pr. 28. februar 2018

Budgetopfølgning 1 pr. 28. februar 2018 Information fra Stevns Kommune Budgetopfølgning 1 pr. 28. februar Budgetopfølgning 1 Budgetopfølgning 1 pr. 28. februar viser det forventede regnskab for. Foto: Vallø Slotspark ØKONOMI, HR & IT 0 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Særligt dyre anbringelser i region sjælland 2011

Særligt dyre anbringelser i region sjælland 2011 Roskilde den 23. maj 2012 Særligt dyre anbringelser i region sjælland 2011 Udarbejdet af arbejdsgruppe bestående af: Dorte Olsen, Kalundborg kommune Leif Stockholm, Region Sjælland Pia Winther, Roskilde

Læs mere

Rettidighed for alle kontant- og starthjælpsmodtagere

Rettidighed for alle kontant- og starthjælpsmodtagere for alle kontant- og starthjælpsmodtagere (kontant- og starthjælpsmodtagere) Jobsamtaler november 2009 Hovedstaden og Sjælland Kontant- og starthjælpsmodtagere Første aktiveringstilbud Gentagende tilbud

Læs mere

Ændring Nr. Funktion Økonomiudvalg til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF

Ændring Nr. Funktion Økonomiudvalg til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF Ændring Nr. Funktion Økonomiudvalg til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018 Balancekatalog Tværgående funktioner, puljer m.m 10.000 6.70 Vikarpulje (merindtægt)

Læs mere

IKKE indarbejdede ændringer Nr. Funk- Natur- Fritids og Kulturudvalget Regn- Basis Udvalgets beslutning tion skab Opr. budget

IKKE indarbejdede ændringer Nr. Funk- Natur- Fritids og Kulturudvalget Regn- Basis Udvalgets beslutning tion skab Opr. budget IKKE indarbejdede ændringer Nr. Funk- Natur- Fritids og Kulturudvalget Regn- Basis Udvalgets beslutning tion skab Opr. budget BF BO BO BO - serviceudgifter 2014 Balanceforslag 40000 33250 Lukning af Hårlev

Læs mere

Nøgletalsrapport Vederlagsfri fysioterapi 2012 Faxe Kommune

Nøgletalsrapport Vederlagsfri fysioterapi 2012 Faxe Kommune Nøgletalsrapport Vederlagsfri fysioterapi 2 Faxe Kommune Centersekretariatet for Sundhed og Pleje Sammenfatning Indeværende notat giver en gennemgang af området vederlagsfri fysioterapi, som varetages

Læs mere

Kapacitetsplan for fodterapi November 2015

Kapacitetsplan for fodterapi November 2015 Kapacitetsplan for fodterapi November 2015 Primær Sundhed Side 1 Indledning I henhold til 8, stk. 3 i aftalen om fodterapi foretager regionen en gang årligt en vurdering af behandlingskapaciteten inden

Læs mere

Lægedækningshøring 2016

Lægedækningshøring 2016 Dato: 7. december 2015 Brevid: 2847996 Lægedækningshøring 2016 Baggrund Af Overenskomst om almen praksis 3, stk. 2, fremgår det, at lægedækningen fastsættes med udgangspunkt i en høring af eksisterende

Læs mere

BUDGET OG NØGLETAL 2016

BUDGET OG NØGLETAL 2016 BUDGET OG NØGLETAL 2016 BUDGET BUDGET 2016 Millioner kroner Region Sjælland 17.927 Sundhed 16.727 Socialområdet 636 Regional Udvikling 564 Sundhed 93,4% Socialområdet 3,4% Regional Udvikling 3,2% SUNDHED

Læs mere

Budget og nøgletal 2014

Budget og nøgletal 2014 Budget og nøgletal 2014 BUDGET BUDGET 2014 Region Sjælland 17.154 Sundhed 15.970 Socialområdet 625 Regional Udvikling 559 Sundhed 93,1% Socialområdet 3,6% Regional Udvikling 3,3% SUNDHED / BUDGET 2014

Læs mere

Administrationen indstiller, at orienteringen om trafikbestillingsgrundlag 2020 tages til efterretning.

Administrationen indstiller, at orienteringen om trafikbestillingsgrundlag 2020 tages til efterretning. Politisk dokument uden resume Dokumentnummer 493089 Bestyrelsen Dato 28. november 2018 10 Orientering om trafikbestillingsgrundlag 2020 Indstilling Administrationen indstiller, at orienteringen om trafikbestillingsgrundlag

Læs mere

Bemærkninger til regnskab 2017 Politikområde Tværgående Puljer. Overordnet regnskabsresultat

Bemærkninger til regnskab 2017 Politikområde Tværgående Puljer. Overordnet regnskabsresultat Bemærkninger til regnskab Politikområde Tværgående Puljer Politikområdet består af diverse puljer, som vedrører hele kommunen. F.eks. lønpuljer, fleksjobpuljer, barselspuljer samt kommunens råderumspuljer.

Læs mere

Ved udbetaling efter den høje sats er desuden indregnet forsikring, ejer afgift, vask og køretøjets værditab.

Ved udbetaling efter den høje sats er desuden indregnet forsikring, ejer afgift, vask og køretøjets værditab. 140. Kørsel i Faxe Kommune Sagsnr: 81.13.00-A21-1-18 Sagsansvarlig: Keld Nielsen Sagsfremstilling Kørsel til ansatte udbetales efter bestemmelserne i Aftale om godtgørelse for benyttelse af eget transportmiddel

Læs mere

Holbæk Kommune Økonomi

Holbæk Kommune Økonomi BILAG I økonomiaftalen for 2013 blev det aftalt, at der i KL og Økonomi- og Indenrigsministeriet fremadrettet ville have fokus på administrationsudgifterne. Økonomi- og Indenrigsministeriet har derfor

Læs mere

BUDGET OG NØGLETAL 2019

BUDGET OG NØGLETAL 2019 BUDGET OG NØGLETAL 2019 BUDGET BUDGET 2019 Millioner kroner Region Sjælland 19.232 - heraf: Sundhed 17.884 Socialområdet 761 Regional Udvikling 587 Sundhed 93,0% Socialområdet 4,0% Regional Udvikling 3,0%

Læs mere

Balancekatalog version 1+2 ØU den 2. juni 2015

Balancekatalog version 1+2 ØU den 2. juni 2015 IKKE indarbejdede ændringer Nr. Funk- Økonomiudvalg Regn- Basis Udvalgets beslutning tion skab Opr. budget BF BO BO BO - serviceudgifter 2014 version 1+2 ØU den Tværgående funktioner, puljer m.m. 10.000

Læs mere

VÆKST- OG BESKÆFTIGELSES- REDEGØRELSE

VÆKST- OG BESKÆFTIGELSES- REDEGØRELSE VÆKST- OG BESKÆFTIGELSES- REDEGØRELSE 1. kvartal 2017 VÆKST- OG BESKÆFTIGELSES- REDEGØRELSE 1. kvartal 2017 87% 23% VI udvikler Redegørelsen sammenfatter oplysninger om de erhvervs- og beskæftigelsesmæssige

Læs mere

En række kommuner har ved møder med Movia udtrykt ønske om, at grundtaksten for brug af Flextur blev nedsat.

En række kommuner har ved møder med Movia udtrykt ønske om, at grundtaksten for brug af Flextur blev nedsat. Til kommunerne i Rådgivningsområde Nordsjælland Sagsnummer ThecaSag-111500 Movit-2438210 Sagsbehandler MBF Direkte 36 13 19 12 Fax 36 13 19 99 MBF@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798

Læs mere

UDDANNELSE TIL ALLE UNGE

UDDANNELSE TIL ALLE UNGE Oplæg for politiske udvalg i Randers Kommune 21. februar 2017 v. udvalgsformand Sine Agerholm (A) og chef for Uddannelse til Alle Unge Julie Becher Hvorfor vi i Holbæk Kommune er gået all in på kerneopgaven

Læs mere

Nr. Regkonto Lov- og cirkulæreændringer til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF

Nr. Regkonto Lov- og cirkulæreændringer til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF Version 2 Ændring Nr. Regkonto Lov- og cirkulæreændringer til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018 Økonomiudvalget 370 370 370 370 1200 6.41 Honorar - Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Analyser af det specialiserede socialområde i RS17-kommunerne

Analyser af det specialiserede socialområde i RS17-kommunerne Direktørmøde Rammeaftale Sjælland 5. maj 2017 Analyser af det specialiserede socialområde i RS17-kommunerne Kasper Lemvigh 2 Tre rapporter 1. Voksenområdet: Udgifter, brugere og enhedsudgifter 2. Børneområdet:

Læs mere

Præsentation Direktørmøde. Oktober 2014

Præsentation Direktørmøde. Oktober 2014 Præsentation Direktørmøde Oktober 2014 Opgaver Familiepleje Opholdssteder for børn og unge Tilkøbsydelser Botilbud Voksne Udviklingshæmmede Botilbud Voksne Sindslidende Misbrugsbehandling Stabsfunktioner

Læs mere

Loven fastlægger en ny fordelingsmodel for fælleskommunale linjer i Movias område.

Loven fastlægger en ny fordelingsmodel for fælleskommunale linjer i Movias område. Notat Til: Kommuner i Region Sjællands område og Region Sjælland Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler TOR Direkte +45 36 13 16 40 Fax - TOR@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 27. juni

Læs mere

BF

BF Balanceforslag - Budget 2018-2021, opdateret 27.6.2017 Bemærk at flere af forslagene er gensidigt udelukkende ( = *) Total for alle balancekatalog forslag -35.128-44.152-45.263-45.179 BF 2018 Total, max

Læs mere

Budgetforudsætninger 2017 Økonomiudvalget /serviceudgifter

Budgetforudsætninger 2017 Økonomiudvalget /serviceudgifter Budgetforudsætninger 2017 Økonomiudvalget /serviceudgifter Overblik Økonomiudvalget - serviceudgifter I 1.000 kr. I 2016 priser Regnskab 2015 15-pl Opr. Budget 2016 16-pl Opr. Budget 2017 Budgetforslag

Læs mere

Velkommen til Sunnmøre Regionråd. Side 1

Velkommen til Sunnmøre Regionråd. Side 1 Velkommen til Sunnmøre Regionråd Side 1 Disposition 1. Kort om mig selv 2. Kort præsentation af Kalundborg Kommune i dag 3. kommunesammenlægningen i Danmark 4. Kommunesammenlægningen i Kalundborg at finde

Læs mere

Ændr. udover vedtaget serviceniveau. Version 1 Folkevalgte Ældrerådet

Ændr. udover vedtaget serviceniveau. Version 1 Folkevalgte Ældrerådet IKKE indarbejdede ændringer Nr. Funk- Økonomiudvalget Regn- Basis Udvalgets beslutning tion skab Opr. budget BF BO BO BO - serviceudgifter 2014 Ændr. udover vedtaget serviceniveau Version 1 Folkevalgte

Læs mere

Status på økonomi og handleplan

Status på økonomi og handleplan Status på økonomi og handleplan Børn og familie August 2015 Tofteskovvej 4 7130 Juelsminde T: 79755000 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Udvikling i økonomien... 3 Udvikling i niveauet for anbringelser...

Læs mere

Samtlige kommuner, stifter og provstier. Fordeling af landskirkeskatten og udligningstilskuddet for 2015

Samtlige kommuner, stifter og provstier. Fordeling af landskirkeskatten og udligningstilskuddet for 2015 Samtlige kommuner, stifter og provstier Fordeling af landskirkeskatten og udligningstilskuddet for 2015 Hermed udmeldes fordelingen af landskirkeskatten og udligningstilskuddet for 2015. Udskrivningsgrundlaget

Læs mere

Mål 8-1. Specialiserede tilbud til voksne og ældre

Mål 8-1. Specialiserede tilbud til voksne og ældre Politikområdet omfatter tilbud efter en række love indenfor det sociale område. Borgerne modtager botilbud og forebyggende foranstaltninger, samt rådgivning og vejledning på områderne: Mål Kompenserende

Læs mere

Budget 2017. Analyse udvidet.

Budget 2017. Analyse udvidet. Landsledelsesmøde den 10.-11. juni 2016 Bilag 4.3. 10. link Budget 2017. Analyse udvidet. Emne og initialer for ansvarlige. Emne 1 og emne 2: Kørselsomkostninger Medarbejdere og frivillige. Analysen omfatter

Læs mere

Hjemmehjælp til ældre 2012

Hjemmehjælp til ældre 2012 Ældre Sagen august 2013 Hjemmehjælp til ældre 2012 Færre hjemmehjælpsmodtagere og færre minutter pr. modtager I 2012 var der godt 130.000 over 65 år, der var visiteret til at modtage hjemmehjælp, mens

Læs mere

Sept % 98% 100% 97% 74% 79% 13% 8% Nov % 93% 100% 92% 67% - - -

Sept % 98% 100% 97% 74% 79% 13% 8% Nov % 93% 100% 92% 67% - - - Tabel 1 Patientrettet forebyggelse Rehabiliteringstilbud til kronikergrupper Systematisk opfølgning på effekt af indsats Diabetes Hjertekar KOL Kræft Muskelskelet Ja Nej Planlægger i 2015 Sept. 2014 100%

Læs mere

Fokusområder 2014. 2. Senhjerneskade herunder pensionsreformens betydning

Fokusområder 2014. 2. Senhjerneskade herunder pensionsreformens betydning Fokusområder 2014 1. Ministertema 2014: Godkendelse og tilsyn 2. Senhjerneskade herunder pensionsreformens betydning 3. Metodeudvikling herunder evidens & effekt med misbrugsområdet og nyspecialisering

Læs mere

Løntabel 1. april Årsløn i alt inkl. områdetillæg

Løntabel 1. april Årsløn i alt inkl. områdetillæg Årsløn i alt inkl. områdetillæg Løntrin Gruppe 0 Gruppe 1 Gruppe 2 Gruppe 3 Gruppe 4 28 309.644 313.447 316.079 319.882 322.513 29 314.807 318.430 320.937 324.559 327.068 30 320.082 323.512 325.888 329.317

Læs mere

KOLLEKTIV TRANSPORT I YDEROMRÅDER Serviceniveau, udbud og brug af kollektiv trafik

KOLLEKTIV TRANSPORT I YDEROMRÅDER Serviceniveau, udbud og brug af kollektiv trafik KOLLEKTIV TRANSPORT I YDEROMRÅDER Serviceniveau, udbud og brug af kollektiv trafik Indholdsfortegnelse Dato: Januar 2016 Læsevejledning og metode Læsevejledning til faktaark (side 1) Side Læsevejledning

Læs mere

Budgetforudsætninger 2017 Økonomiudvalget /serviceudgifter

Budgetforudsætninger 2017 Økonomiudvalget /serviceudgifter Budgetforudsætninger 2017 Økonomiudvalget /serviceudgifter Overblik Økonomiudvalget - serviceudgifter I 1.000 kr. I 2016 priser Regnskab 2015 15-pl Opr. Budget 2016 16-pl Opr. Budget 2017 Budgetforslag

Læs mere

Løntabel 1. oktober Årsløn i alt inkl. områdetillæg

Løntabel 1. oktober Årsløn i alt inkl. områdetillæg Årsløn i alt inkl. områdetillæg Løntrin Gruppe 0 Gruppe 1 Gruppe 2 Gruppe 3 Gruppe 4 28 313.186 317.033 319.695 323.542 326.202 29 318.408 322.073 324.608 328.272 330.809 30 323.744 327.213 329.617 333.085

Læs mere

Budget 2011 blev førstebehandlet på bestyrelsesmødet den 24. juni 2010. Bestyrelsen oversendte budgetforslaget til 2. behandling uden bemærkninger.

Budget 2011 blev førstebehandlet på bestyrelsesmødet den 24. juni 2010. Bestyrelsen oversendte budgetforslaget til 2. behandling uden bemærkninger. Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 10. september 2010 HVT 07 Budget 2011, 2. behandling Indstilling: Direktionen indstiller, at Budgetforslag 2011, 2. behandling vedtages Allan Schneidermann

Læs mere

ØDF Sjælland. Den 19. september 2014 Morten Mandøe

ØDF Sjælland. Den 19. september 2014 Morten Mandøe ØDF Sjælland Den 19. september 2014 Morten Mandøe Dagsorden To hovedtemaer: Status for budget 2015 og forventet regnskab 2014 Nøgletal og oversigter for kommunerne i Region Sjælland 2 Budget 2015 og forventet

Læs mere

Besparelser på administrationsområdet

Besparelser på administrationsområdet Besparelser på administrationsområdet Materiale til byrådets budgetseminar den 4.- 5. september 2008 Besparelser på adm. området. Materiale til budgetseminar 2008 Side 2 af 12 ØKONOMIUDVALGET Besparelser

Læs mere

Manglende rettidighed i indsatsen målretning eller volumen?

Manglende rettidighed i indsatsen målretning eller volumen? Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Dato: 10. september 2010 Manglende rettidighed i indsatsen målretning eller volumen? Der sættes i notatet fokus på, om manglende rettidighed i de enkelte jobcentre

Læs mere

Fælles formål Kommunalbestyrelsesmedlemmer

Fælles formål Kommunalbestyrelsesmedlemmer 175 Fagligt område: Administrationen Politiske mål: At den vedtagne IKT-strategi følges. Henvendelse fra virksomheder, borgere og myndigheder behandles korrekt, hurtigt og professionelt. At udnytte de

Læs mere

Løntabel 1. oktober 2017

Løntabel 1. oktober 2017 Årsløn i alt inkl. områdetillæg Løntrin Gruppe 0 Gruppe 1 Gruppe 2 Gruppe 3 Gruppe 4 28 306.275 310.037 312.640 316.402 319.004 29 311.382 314.966 317.446 321.028 323.509 30 316.600 319.993 322.343 325.734

Læs mere

BUDGET OG NØGLETAL 2017

BUDGET OG NØGLETAL 2017 BUDGET OG NØGLETAL 2017 BUDGET BUDGET 2017 Millioner kroner Region Sjælland 18.401 Sundhed 17.156 Socialområdet 679 Regional Udvikling 566 Sundhed 93,2% Socialområdet 3,7% Regional Udvikling 3,1% SUNDHED

Læs mere

Hver kommunes andel af landskirkeskatten fremgår af vedlagte bilag 1.

Hver kommunes andel af landskirkeskatten fremgår af vedlagte bilag 1. Samtlige kommuner, stifter og provstier Fordeling af landskirkeskatten og udligningstilskuddet for 2016 Hermed udmeldes fordelingen af landskirkeskatten og udligningstilskuddet for 2016. Udskrivningsgrundlaget

Læs mere

Aftale mellem Region Sjælland /Ny Holbæk kommune og kommuner om ydelse af højt specialiseret rådgivning på hjælpemiddelområdet.

Aftale mellem Region Sjælland /Ny Holbæk kommune og kommuner om ydelse af højt specialiseret rådgivning på hjælpemiddelområdet. Aftale mellem Region Sjælland /Ny Holbæk kommune og kommuner om ydelse af højt specialiseret rådgivning på hjælpemiddelområdet. 1. Formål Ifølge Servicelovens 5 stk 2 skal Regionsrådet efter aftale med

Læs mere

Bilag 5. Socioøkonomisk indeks for KK og økonomisk konsekvens

Bilag 5. Socioøkonomisk indeks for KK og økonomisk konsekvens Bilag 5 Socioøkonomisk indeks for KK og økonomisk konsekvens 1 Byen vokser og indbyggerne har det bedre 2 66.000 flere indbyggere i KK Antal indbyggere 580.000 570.172 560.000 540.000 520.000 500.000 480.000

Læs mere

NOTAT: Østsjællands Beredskab budget godkendt ved bestyrelsesmøde 8. oktober 2015

NOTAT: Østsjællands Beredskab budget godkendt ved bestyrelsesmøde 8. oktober 2015 Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 264244 Brevid. 2211093 Ref. KTH Dir. tlf. 46 31 30 60 Kirstenth@roskilde.dk 20. oktober 2015 NOTAT: Østsjællands Beredskab budget 20152018 godkendt ved bestyrelsesmøde 8. oktober

Læs mere

Bemærkninger til budget 2017 politikområde 02 Politikere

Bemærkninger til budget 2017 politikområde 02 Politikere Bemærkninger til budget 2017 politikområde 02 Politikere Politikområdet består af følgende delområder: - Fælles Formål som indeholder tilskud til politiske partier og Økonomiudvalgets rådighedsbeløb som

Læs mere

Beregning af landskirkeskat. Samtlige kommuner, stifter og provstier. Fordeling af landskirkeskatten og udligningstilskuddet for 2017

Beregning af landskirkeskat. Samtlige kommuner, stifter og provstier. Fordeling af landskirkeskatten og udligningstilskuddet for 2017 Samtlige kommuner, stifter og provstier Fordeling af landskirkeskatten og udligningstilskuddet for 2017 Hermed udmeldes fordelingen af landskirkeskatten og udligningstilskuddet for 2017. Udskrivningsgrundlaget

Læs mere

Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget

Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget 2019-2022 I 1000 kr. Regnskab 2017 Opr. 2018 Basisbudget 2019 BF 2019 BO 2020 Ændringer BO 2021 BO 2022 BUL s beslutning Dagtilbud til børn 3410

Læs mere

BUDGET OG NØGLETAL 2018

BUDGET OG NØGLETAL 2018 BUDGET OG NØGLETAL 2018 BUDGET BUDGET 2018 Millioner kroner Region Sjælland 18.760 Sundhed 17.522 Socialområdet 666 Regional Udvikling 572 Sundhed 93,4% Socialområdet 3,6% Regional Udvikling 3,0% SUNDHED

Læs mere

Sundhedsplejersketelefonen

Sundhedsplejersketelefonen Sundhedsplejersketelefonen Årsberetning 2012 & til september 2013 Kommunerne i Region Sjælland & Bornholm 22. september 2013 Udarbejdet af: Gitte W. Lund koordinator for Sundhedsplejersketelefonen SUNDHEDSPLEJERSKETELEFONEN

Læs mere

Forebyggelige genindlæggelser

Forebyggelige genindlæggelser Forebyggelige genindlæggelser Forebyggelige genindlæggelser inden 3 dage 1) Institution Procent Procent Forebyggelige genindlæggelser inden 30 dage 2) Hele landet 3,4 10,8 Region Nordjylland 2,9 10,9 Region

Læs mere

NOTAT. Nye balanceforslag medio juni Som opfølgning på budgetseminaret juni 2017 forelægges som aftalt nye balanceforslag.

NOTAT. Nye balanceforslag medio juni Som opfølgning på budgetseminaret juni 2017 forelægges som aftalt nye balanceforslag. NOTAT 20. JUNI 2017 JOURNALNUMMER SKREVET AF ANTON SVENDSEN Nye balanceforslag medio juni 2017 Som opfølgning på budgetseminaret 9. 10. juni 2017 forelægges som aftalt nye balanceforslag. Der vedlægges

Læs mere

Løntabel 1. januar Årsløn i alt inkl. områdetillæg

Løntabel 1. januar Årsløn i alt inkl. områdetillæg Årsløn i alt inkl. områdetillæg Løntrin Gruppe 0 Gruppe 1 Gruppe 2 Gruppe 3 Gruppe 4 28 305.771 309.527 312.126 315.881 318.479 29 310.870 314.448 316.924 320.500 322.977 30 316.079 319.466 321.813 325.198

Læs mere

CEPOS Notat: Kommunernes potentiale for udgiftsreduktioner ifølge budgetterne for 2018

CEPOS Notat: Kommunernes potentiale for udgiftsreduktioner ifølge budgetterne for 2018 Notat: Kommunernes potentiale for udgiftsreduktioner ifølge budgetterne for 2018 05-07-2018 Af Henrik Christoffersen (33456035) Bemærk: Den oprindelige CEPOS analyse, der blev offentliggjort 11. juni 2018,

Læs mere

Tilbagemelding fra bestyrelsesmedlemmerne bedes sendt på

Tilbagemelding fra bestyrelsesmedlemmerne bedes sendt på Politisk dokument uden resume Sagsnummer Movit-3616545 Bestyrelsen 2. november 2017 Michael Skov 01 Dagsorden til bestyrelsesmøde 2. november 2017 skriftligt møde Dagsorden og meddelelser: 1. Godkendelse

Læs mere

Økonomi- og Erhvervsudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2015

Økonomi- og Erhvervsudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2015 Økonomi- og Erhvervsudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 1 2 Direktørerklæring for Økonomi- og Erhvervsudvalgets område På baggrund af en opfølgning af økonomien pr. 30. september forventes der

Læs mere

NOTAT. 1. Arbejdsdeling mellem forening og kommuner. Arbejdsdeling og økonomi Uddybende beskrivelse

NOTAT. 1. Arbejdsdeling mellem forening og kommuner. Arbejdsdeling og økonomi Uddybende beskrivelse NOTAT Projekt Kunde Foranalyse Samarbejde om digitalisering og it Greve Kommune, Guldborgsund Kommune, Holbæk Kommune, Kalundborg Kommune, Køge Kommune, Lejre Kommune, Lolland Kommune, Næstved Kommune,

Læs mere

Præsentation LEDERFORUM. Efterår 2014

Præsentation LEDERFORUM. Efterår 2014 Præsentation LEDERFORUM Efterår 2014 Stabsfunktioner Økonomi, HR IT mv. Kommunikation Leveres af Holbæk (overhead) Organisation Direktør Tilsynschef Lokale stab: Tværfaglig team Økonomi internt/ekstern

Læs mere

Visiterede hjemmestimer om året pr. ældre %-ændring årige 17,4 10,3-41% 80+ årige 85,8 57,6-33%

Visiterede hjemmestimer om året pr. ældre %-ændring årige 17,4 10,3-41% 80+ årige 85,8 57,6-33% 21. februar 2019 AG Side 1 af 6 Udvikling i hjemmehjælp på kommuneniveau På landsplan er hjemmehjælpen til 67+årige blevet reduceret med ca. 6,5 mio. timer 1 i perioden 2008-2017, svarende til et fald

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 612 Offentligt

Beskæftigelsesudvalget BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 612 Offentligt Beskæftigelsesudvalget 2015-16 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 612 Offentligt Folketingets Beskæftigelsesudvalg lov@ft.dk Finn Sørensen (EL) Finn.S@ft.dk Beskæftigelsesministeriet Ved Stranden 8

Læs mere

Brønderslev Kommune. MED-udvalget for Administrationen. Referat

Brønderslev Kommune. MED-udvalget for Administrationen. Referat Brønderslev Kommune MED-udvalget for Administrationen Referat Dato: Lokale: Tidspunkt: 4. september 2008 Mødelokale 272 - Rådhuset i Brønderslev kl. 13.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 1.

Læs mere

Udviklingen i unge ydelsesmodtagere

Udviklingen i unge ydelsesmodtagere Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Dato 17. august 2009 J.nr.: Udviklingen i unge ydelsesmodtagere Konklusion Udviklingen i antallet af unge ydelsesmodtagere under 30 år i Østdanmark fra juni

Læs mere

HANDLEFORSLAG VEDR. ØKONOMIUDVALGETS OMRÅDE

HANDLEFORSLAG VEDR. ØKONOMIUDVALGETS OMRÅDE HANDLEFORSLAG VEDR. ØKONOMIUDVALGETS OMRÅDE Administrative forslag ØU 1 Reducerede lønrammer Der gennemføres en reduktion i lønsummen svarende til en medarbejder i hver forvaltning. Dette er en udløber

Læs mere

Performance Management i Movia

Performance Management i Movia Performance Management i Movia Paper udarbejdet til Ålborg Trafikdage 2010 Henrik Visborg Thune Teamleder budget og økonomistyring Movia Baggrund og formål: Med kommunalreformen i 2007 skiftede det økonomiske

Læs mere