Opgave 2. I hjemmeplejen, case

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Opgave 2. I hjemmeplejen, case"

Transkript

1 Opgave 2. I hjemmeplejen, case Den faste social- og sundhedsassistent er syg, og det har været muligt at indkalde en socialog sundhedshjælper, men hun har ikke kompetence til at varetage alle opgaverne. Derfor må I to social- og sundhedsassistenter, som plejer at køre i hjemmeplejen, hjælpe hinanden med at dække opgaverne på Vesterled Plejecenter. Arbejdsopgaverne ligger i Åparken, en skærmet enhed for demente. I har arbejdsopgaver hos tre af beboerne: Ingrid Lillebæk, Åge Vad og Bahattin Uysal. Alt sammen inden middagsmaden. Ingrid Lillebæk Ingrid Lillebæk er 72 år gammel, hun er dement og tidligere alkoholmisbruger. Ingrid Lillebæk fik for 5 år siden en blodprop i hjernen og er derfor halvsidigt lammet i højre side. Ingrid Lillebæk sidder i kørestol, bliver forflyttet med lift og har kateter à demeure. Hun har smerter i sin lammede side, hvilket hun nogle gange kan give udtryk for verbalt. Nogle gange siger hun, at det gør ondt. Andre gange kommer det til udtryk i form af gråd og udråb. Hun er i smertestillende behandling med NSAID og opioider. Begge dele er doseret fra apoteket. Nattevagten har observeret ildelugtende urin, men ingen feber. Ingrid Lillebæk har levet sit voksne liv som prostitueret i København, og hun har haft et stort forbrug af alkohol. Hendes netværk har været stamgæsterne på stamværtshuset Lanternen i Istedgade. Da tilværelsen begyndte at blive vanskeligere, flyttede Ingrid Lillebæk for ca. 8 år siden tilbage til hjemegnen. Her havde hun stadig en søster boende. Søsteren ønskede ingen kontakt med hende, og hun har i dag ingen kontakt til familien. Hun har boet på Vesterled Plejecenter i 5 år, og hun er nu ude af sit misbrug. Hver torsdag kommer en besøgsven og kører en tur med Ingrid Lillebæk. Til daglig søger hun kontakt hos personalet. Kulturelle interesser Ingrid Lillebæk har ikke så mange interesser, men hun vil gerne se sport på tv, have en enkelt håndbajer, og hun ryger 30 cigaretter om dagen.

2 Åge Vad Åge Vad har Alzheimers demens, og han er meget udadreagerende, især om morgenen. Han kan stå men har nedsat gangfunktion. Han kan gå ved hjælp af gangstativ. Åge Vad får hjælp af to personer til personlig hygiejne. En til at vaske ham og en til at holde ham i hænderne. Åge Vad står ofte ud af sengen om natten og falder, og så har han svært ved at finde ro igen. Om dagen er han også meget urolig og har svært ved at finde ro i nuet. I samarbejde med ergoterapeuten afprøves en kugledyne om natten, en kuglestol om dagen og en Paro-sæl med den hensigt at berolige ham. Dynen, stolen og sælen har øjeblikkelig effekt. Åge Vad har i de sidste 5 måneder haft et ulcus cruris dextra. Åge Vad er 92 år, pensioneret landmand og har boet på Vesterled Plejecenter i 15 år. Han har aldrig været gift, men han har haft en husbestyrerinde. De boede sammen, indtil hendes død for 16 år siden. Da han var landmand og boede på gården, var han glad og tilfreds og kom ikke meget ud. Kulturelle interesser Åge Vad har aldrig haft mange interesser ud over driften af sit landbrug. Han holder af at høre gudstjeneste i radioen, og han vil meget gerne til andagt i festsalen om onsdagen. Bahattin Uysal Bahattin Uysal er 81 år gammel og har Alzheimers demens. Han vejer 140 kg og er 173 cm høj. Han kan ikke længere klare sig i eget hjem, og han har været på Vesterled Plejecenter i 6 måneder. Personalet oplever ham som noget af et livsstykke, der gerne klapper damerne på lårene. Indimellem udviser han mistro. Han tror, at personalet stjæler hans penge. For nogle måneder siden opdagede social- og sundhedsassistenten en varm og rød plet på Bahattin Uysals underben. Han gav ikke udtryk for smerter. Lægen konstaterede en dyb venetrombose, og Bahattin Uysal er derfor nu i Marevan behandling og bruger støt-

3 testrømper. Han har fået inj. Fragmin, men er ikke i behandling med dette længere. Han får målt sin INR hver 4. uge. Bahattin Uysal har samtidig fået konstateret for højt blodtryk, 180/115 mmhg, og er nu begyndt at få blodtrykssænkende medicin Amlodipin og Ramipril. Det doseres fra apoteket. Kulturel baggrund Bahattin Uysal kommer oprindelig fra Tyrkiet, men rejste til Danmark for at arbejde i Han fik senere sin kone og 5 børn til Danmark. Han læser hver dag i Koranen. Hustruen er afgået ved døden, og børnene lever nu deres eget liv med familie og er velintegrerede i Danmark. Børnene besøger ofte deres far. Der er altid latter og godt humør, når de samles hos faderen. Sådan har det ikke altid været. Faktisk havde de svært ved at acceptere, at faderen var syg, og at han måtte flytte i en plejebolig. Børnene besøger faderen med søde tyrkiske specialiteter, som han nyder med stor fornøjelse.

4 Opgave 2. I hjemmeplejen, konkurrenceopgave Tidsramme Forberedelse: 10 min. Udførsel af pleje: 30 min. Evaluering: 5 min. Ingrid Lillebæk Når I møder, skal I starte med at få Ingrid Lillebæk op af sengen. Hun er efter eget ønske vasket af nattevagten, men har ikke ønsket at komme op før middag. Hun ligger nu påklædt og venter på, at I hjælper hende op. I skal benytte stålift, da det faste personale har erfaret, at hun bedre klarer at skulle have hjælp fra to personer, hvis der ikke er så tæt kropskontakt i forflytningen. Af hensyn til personalets arbejdsmiljø skal der altid være to personer til at forflytte Ingrid Lillebæk. Opgaver Konkrete opgaver hos Ingrid Lillebæk er: Ingrid Lillebæk skal forflyttes fra seng til kørestol ved hjælp af stålift. I skal stixe Ingrids Lillebæks urin for nitrit og leukocytter. I skal hjælpe Ingrid Lillebæk ud i fællesrummet og sætte hende ved spisebordet. Åge Vad Åge Vad skal have skiftet forbinding på ulcus cruris dextra med Purilon Gel. Forbindingen skiftes fast hver anden dag. Den skiftes i fællesrummet i kuglestolen, da mange andre alternativer, som synes bedre, er afprøvet. Den bedst mulige måde for Åge Vad at få skiftet forbindingen på er i fællesrummet. Her er det muligt at skifte forbindingen uden magtanvendelse.

5 Opgaver Konkrete opgaver hos Åge Vad er: I skal skifte forbindingen på benet. Åge Vad skal derefter til bords med sin Paro-sæl. Bahattin Uysal Bahattin Uysal er lige kommet fra egen læge, og i hans indkøbsnet kan I finde hans Marevan, doseringsæsker og lægens nye ordination af Marevan. Opgaver Konkrete opgaver hos Bahattin Uysal er: I skal dosere Marevan efter skema fra egen læge. Bahattin Uysal skal også til bords med de andre beboere. I skal hjælpe beboerne med middagen, og I må selv spise med. Der serveres frikadeller med kold kartoffelsalat. I skal dokumentere i borgernes bøger.

6 Opgave 2. I hjemmeplejen, vejledning til skuespillerne Den faste social- og sundhedsassistent er syg, og det har været muligt at indkalde en socialog sundhedshjælper, men hun har ikke kompetence til at varetage alle opgaverne. Derfor må I to social- og sundhedsassistenter, som plejer at køre i hjemmeplejen, hjælpe hinanden med at dække opgaverne på Vesterled Plejecenter. Arbejdsopgaverne ligger i Åparken, en skærmet enhed for demente. I har arbejdsopgaver hos tre af beboerne: Ingrid Lillebæk, Åge Vad og Bahattin Uysal. Alt sammen inden middagsmaden. Ingrid Lillebæk Du er 72 år gammel, du er dement og tidligere alkoholmisbruger. Du fik for 5 år siden en blodprop i hjernen og er derfor halvsidigt lammet i højre side. Du sidder i kørestol og bliver forflyttet med lift og har kateter à demeure. Du har smerter i din lammede side, hvilket du nogle gange kan give udtryk for verbalt. Nogle gange siger du, at det gør ondt. Andre gange kommer det til udtryk i form af gråd og udråb. Du er i smertestillende behandling med NSAID og opioider. Begge dele er doseret fra apoteket. Nattevagten har observeret ildelugtende urin, men ingen feber. Du har levet dit voksne liv som prostitueret i København, og du har haft et stort forbrug af alkohol. Dit netværk har været stamgæsterne på stamværtshuset Lanternen i Istedgade. Da tilværelsen begyndte at blive vanskeligere, flyttede du for ca. 8 år siden tilbage til hjemegnen. Her havde du stadig en søster boende. Søsteren ønskede ingen kontakt med dig, og du har i dag ingen kontakt til familien. Du har boet på Vesterled Plejecenter i 5 år, og du er nu ude af dit misbrug. Hver torsdag kommer en besøgsven og kører en tur med dig. Til daglig søger du kontakt hos personalet. Kulturelle interesser Du har ikke så mange interesser, men du vil gerne se sport på tv, have en enkelt håndbajer, og du ryger 30 cigaretter om dagen.

7 Instruktion Når social- og sundhedsassistenteleverne kommer, ligger du i sengen. Du er vasket og klar til at komme op. Du har joggingbukser og t-shirt på, som virker nusset. Eleverne går som det første ind til dig. Når du er kommet op, skal du ind i fællesrummet til middag. Du skal have hjælp til at komme ud af sengen og over i kørestol ved hjælp af stålift. Du har smerter i den højre side, din højre arm er knyttet, og skulderen er hævet op imod øret, samtidig med at albuen er bøjet. Du kan selv hjælpe lidt til, og du kan støtte på begge ben. Du taler med sjællandsk accent, og du kan nogle rigtig grimme gloser som: kælling, luder o.l., og det kalder du eleverne. Når du ikke har deres opmærksomhed, sidder du og råber HALLO, som er stressende for eleverne. Du er den af skuespillerne, der siger mest på scenen. Når du får kontakt med eleven, så spørger du hende om, hvor din mor er. Du er rastløs. Du har mange armbånd på og roder meget med dem. I din urin fra kateteret findes der ingen tegn på en urinvejsinfektion. Når køkkenassistenten kommer ind, og du ser, at hun bløder, bliver du endnu mere højtråbende for at stresse eleverne. Ved middagen er du mere rolig. Der skal du ikke tiltrække dig ret meget opmærksomhed, men du skal stjæle mad fra de andres tallerkner en enkelt gang, og du spiser med fingrene. Åge Vad Du har Alzheimers demens og er meget udadreagerende, især om morgenen. Du kan stå, men har nedsat gangfunktion. Du kan gå ved hjælp af gangstativ. Du får hjælp af to personer til personlig hygiejne. En til at vaske dig og en til at holde dig i hænderne. Du står ofte ud af sengen om natten og falder, og så har du har svært ved at finde ro igen. Om dagen er du også meget urolig og har svært ved at finde ro i nuet. I samarbejde med ergoterapeuten afprøves en kugledyne om natten, en kuglestol om dagen og en Paro-sæl med den hensigt at berolige dig. Dynen, stolen og sælen har øjeblikkelig effekt.

8 Du har i de sidste 5 måneder haft et ulcus cruris dextra (sår på højre skinneben) Du er 92 år, pensioneret landmand og har boet på Vesterled Plejecenter i 15 år. Du har aldrig været gift, men du har haft en husbestyrerinde. I boede sammen indtil hendes død for 16 år siden. Da du var landmand og boede på gården, var du glad og tilfreds og kom ikke meget ud. Kulturelle interesser Du har aldrig haft mange interesser ud over driften af dit landbrug. Du holder af at høre gudstjeneste i radioen, og du vil meget gerne til andagt i festsalen om onsdagen. Instruktion Når eleverne kommer på scenen, sidder du i din lænestol. Du har stolpelukket, hvid undertrøje, mønstret cardigan, garbardinebukser og snøresko på. Når de har fået Ingrid Lillebæk op, skal du være urolig og aggressiv (fægte og slå, prøve at rejse dig, kun bruge enkelte ord), indtil eleverne hjælper dig over i kuglestolen eller giver dig Paro-sælen at sidde med. Sælen ligger lige ved siden af dig. Hvis de giver dig dette, falder du til ro og laver ikke flere numre, imens de skifter dit skinnebenssår. Gør de ikke det, har du en truende adfærd, dvs. du slår ud efter dem, niver dem eller andet. Det drejer sig om ikke at bruge mange ord, men at virke truende i det nonverbale sprog. Bahattin Uysal Du er 81 år gammel og har Alzheimers demens. Du vejer 140 kg og er 173 cm høj. Du er iført støttestrømper, tøfler, undertrøje, skjorte og garbardinebukser, og der er polstring på maven. Du kan ikke længere klare dig i eget hjem, og du har været på Vesterled Plejecenter i 6 måneder. Personalet oplever dig som noget af et livsstykke, der gerne klapper damerne på lårene. Indimellem udviser du mistro. Du tror, at personalet stjæler dine penge.

9 For nogle måneder siden opdagede social- og sundhedsassistenten en varm og rød plet på dit underben. Du gav ikke udtryk for smerter. Lægen konstaterede en dyb venetrombose (blodprop i venen), og du er derfor nu i Marevan behandling og bruger støttestrømper. Du har fået inj. Fragmin, men er ikke i behandling med dette længere. Du får målt din INR hver 4. uge. (Marevan og Fragmin er blodfortyndende medicin). Du har samtidig fået konstateret for højt blodtryk, 180/115 mmhg, og er nu begyndt at få blodtrykssænkende medicin Amlodipin og Ramipril. Det doseres fra apoteket. Kulturel baggrund Du kommer oprindelig fra Tyrkiet, men rejste til Danmark for at arbejde i Du fik senere din kone og 5 børn til Danmark. Du læser hver dag i Koranen. Din hustru er afgået ved døden, og børnene lever nu deres eget liv med familie og er velintegrerede i Danmark. Børnene besøger dig ofte. Der er altid latter og godt humør, når I er samlet. Sådan har det ikke altid været. Faktisk havde børnene svært ved at acceptere, at du var syg, og at du måtte flytte i en plejebolig. Børnene kommer med søde tyrkiske specialiteter, som du nyder med stor fornøjelse. Instruktion Du sidder på scenen, når eleverne kommer ind, men forholder dig roligt, indtil I skal til bords. Da vil du en anden vej, ikke til bords men væk. Eleverne skal nu ved hjælp af kommunikation få dig med hen til bordet du skal ikke overgive dig fra første færd, men holde stand et stykke tid. I din taske har du Marevan og doseringsæsker, tasken står åben. Tasken er placeret, så eleverne tydeligt kan se, at det ligger deri. De skal dosere Marevan efter skema. I notatet fra lægen står der, at du skal have målt dit BT hver dag, og at han beder om at få målt BT en gang mere i dag. Du er en glad, overvægtig, dement mand, som kun en enkelt gang udviser mistro imod personalet for at høre, om de har taget dine penge.

10 Du klapper gerne eleverne på lårene og bagi. Du er charmerende og vil gerne gøre dig til over for de kvindelige elever. Da du sætter dig til middagen, siger du højt, men ikke adresseret til nogen, at du ikke spiser svinekød. Eleverne skal kunne høre, at du siger det. De bliver bedømt ud fra, hvad de stiller op med den information. Du skal blot føje dem og gøre, hvad de siger til dig. Spis frikadellerne, hvis du ikke tilbydes andet. Køkkenassistenten Instruktion Du er iført køkkenassistenttøj og træsko. Når Åges sår er ved at blive skiftet, kommer du ind med blodet løbende ud fra hånden. Du har skåret dig. Du klager over, at du koldsveder, er svimmel og skal kaste op. Du fortæller, at du ikke kan tåle at se blod. Du får det bedre, når eleverne får dig ned at sidde med hovedet imellem benene, og evt. får lidt at drikke. Du beder dem om at hente plaster ude i køkkenet. Når du har fået plaster på, går du tilbage til køkkenet og ordner. Hvis eleverne kommer og spørger efter mad til Bahattin, skal du give dem kyllingefilet og svare dem friskt, at den lige netop er klar. Kommer de ikke til dig, skal du, når Bahattin spiser frikadelle, komme ind med kyllingen.

Opgave 1. I hjemmeplejen, vejledning til skuespillere

Opgave 1. I hjemmeplejen, vejledning til skuespillere Opgave 1. I hjemmeplejen, vejledning til skuespillere To af de faste personaler på Vesterled plejecenter har her til morgen meldt sig syge. Derfor må de to social- og sundhedsassistentelever, som plejer

Læs mere

Opgave 1. I hjemmeplejen, case

Opgave 1. I hjemmeplejen, case Opgave 1. I hjemmeplejen, case To af de faste personaler på Vesterled plejecenter har her til morgen meldt sig syge. Derfor må I to social- og sundhedsassistentelever, som plejer at køre i hjemmeplejen,

Læs mere

Opgave 2 (dag 2) I hjemmeplejen, baggrund

Opgave 2 (dag 2) I hjemmeplejen, baggrund Opgave 2 (dag 2) I hjemmeplejen, baggrund Information om Helle og Karl Meyer Opgaven finder sted i hjemmeplejen, hvor I sammen skal besøge datteren Helle Meyer og faderen Karl Meyer. De har kun haft hjælp

Læs mere

i SKILLS DM i SOSU 2019 DM i SOSU april, Arena Næstved Opgave 5. Kliniske sygeplejeopgaver. Materiale til skuespillere

i SKILLS DM i SOSU 2019 DM i SOSU april, Arena Næstved Opgave 5. Kliniske sygeplejeopgaver. Materiale til skuespillere 04.-06. april, Arena Næstved Opgave 5. Kliniske sygeplejeopgaver. Materiale til skuespillere Opgave 5. Kliniske sygeplejeopgaver Opgave 5. Kliniske sygeplejeopgaver, case Opgave 5 består af fire små kliniske

Læs mere

Opgave 5. På hospital, vejledning til skuespillere

Opgave 5. På hospital, vejledning til skuespillere Opgave 5. På hospital, vejledning til skuespillere Karsten Berg Baggrund (som beskrevet for eleverne) Karsten Berg er 37 år, skibsingeniør og gift med Lilly, og sammen har de tre børn på fem, syv og otte

Læs mere

Opgave 1. I hjemmeplejen, vejledning til skuespillere

Opgave 1. I hjemmeplejen, vejledning til skuespillere Opgave 1. I hjemmeplejen, vejledning til skuespillere Holger Sørensen Du hedder Holger Sørensen og har tidligere arbejdet som jord- og betonarbejder, men er nu pensionist. Du har, som du selv udtrykker

Læs mere

Regionsmesterskaber SOSU Skills d. 1 Oktober 2015

Regionsmesterskaber SOSU Skills d. 1 Oktober 2015 Vejledning til skuespillere: Tove Jensen, 76 år Baggrundshistorie: Tove og Poul Jensen har været gift siden 1960. De har to børn og fem børnebørn. Datteren bor med sin mand her i byen, og sønnen bor i

Læs mere

Opgave 1. I hjemmeplejen, bedømmelsesskema

Opgave 1. I hjemmeplejen, bedømmelsesskema Opgave 1. I hjemmeplejen, bedømmelsesskema Dommer: Hold nr. Deltagere: og 1. Planlægning og gennemførelse Point 1.1: Planlægning 1.1.1 Planlægningstiden bruges effektivt og fordeling af arbejdsopgaverne

Læs mere

Regionsmesterskaber, SOSU - Skills, 2013

Regionsmesterskaber, SOSU - Skills, 2013 Generel orientering om prøvevilkår: Til regionsmesterskaberne har I en tidsramme på 45 minutter til opgaveløsningen fordelt på: Forberedelse/planlægning: 10 min. Udførelse af pleje: 30 min. Evaluering:

Læs mere

Meningsfuld hverdag for dig Historier om rehabilitering K O L D I N G K O M M U N E

Meningsfuld hverdag for dig Historier om rehabilitering K O L D I N G K O M M U N E intr Meningsfuld hverdag for dig Historier om rehabilitering K O L D I N G K O M M U N E Meningsfuld hverdag for dig Meningsfuld hverdag for dig er en rehabiliteringsindsats for beboere på kommunens plejecentre.

Læs mere

Opgave 1. I hjemmeplejen, vejledning til skuespillere

Opgave 1. I hjemmeplejen, vejledning til skuespillere Opgave 1. I hjemmeplejen, vejledning til skuespillere Holger Sørensen Baggrundshistorie (som beskrevet i casen) Holger Sørensen er 79 år og bor sammen med sin hustru Ragnhild Sørensen (66 år) og deres

Læs mere

Opgave 3. På hospital, vejledning til skuespillerne

Opgave 3. På hospital, vejledning til skuespillerne Opgave 3. På hospital, vejledning til skuespillerne I er indlagt på Aalborg Universitetshospital på ortopædkirurgisk afdeling O2, som modtager patienter med forskellige former for knoglebrud. I er begge

Læs mere

Opgave 1. På hospital, case

Opgave 1. På hospital, case Opgave 1. På hospital, case I arbejder som social- og sundhedsassistenter på medicinsk afdeling A1 på Odense Universitetshospital. Det er et stort hospital med mange specialer. Afdeling A1 er en almenmedicinsk

Læs mere

Regionsmesterskaber, SOSU Skills 2016

Regionsmesterskaber, SOSU Skills 2016 Generel orientering om prøvevilkår Til regionsmesterskaberne har I en tidsramme på 45 minutter til opgaveløsningen fordelt på: Forberedelse/planlægning: 10 min. Udførelse af pleje: 30 min. Evaluering:

Læs mere

Opgave 2. Opgaver på ortopædkirurgisk afdeling på sygehus, bedømmelsesskema

Opgave 2. Opgaver på ortopædkirurgisk afdeling på sygehus, bedømmelsesskema Opgave 2. Opgaver på ortopædkirurgisk afdeling på sygehus, bedømmelsesskema Sygepleje til indlagte patienter med akutte sygdomme Dommer: Hold nr.: Deltagere: og 55 1. Planlægning og gennemførelse Arbejdet

Læs mere

Opgave 6. I plejeboliger, vejledning til skuespillere

Opgave 6. I plejeboliger, vejledning til skuespillere Opgave 6. I plejeboliger, vejledning til skuespillere Mina Olesen Baggrundshistorie (som beskrevet for eleverne) Mina Olesen er 79 år og har boet alene, siden ægtefællen Keld Olesen døde for 15 år siden.

Læs mere

Opgave 1 (dag 1) På hospital, baggrund

Opgave 1 (dag 1) På hospital, baggrund Opgave 1 (dag 1) På hospital, baggrund I arbejder som social- og sundhedsassistenter på medicinsk afdeling MN på X-købing sygehus. Det er et stort provinshospital med mange specialer, røntgenafdeling,

Læs mere

Bedømmelsesskema til Regionsmesterskaberne i SOSU Skills 2015. Deltagere: og. 1.0 Planlægning og prioritering af opgaver Dine point

Bedømmelsesskema til Regionsmesterskaberne i SOSU Skills 2015. Deltagere: og. 1.0 Planlægning og prioritering af opgaver Dine point Bedømmelsesskema Regionsopgave, torsdag den 1. oktober 2015 Bedømmelsesskema Dommer: Deltagere: og Skole: 1.0 Planlægning og prioritering af opgaver Dine point Planlægning og fordeling af arbejdsopgaverne

Læs mere

Sagsnummer: 4 Navn: Teodor Elza Alder: 75 Ansøgt om: Medicinhjælp

Sagsnummer: 4 Navn: Teodor Elza Alder: 75 Ansøgt om: Medicinhjælp Sagsnummer: 4 Navn: Teodor Elza Alder: 75 Ansøgt om: Medicinhjælp F. 22-10-1940 April 2013 Bevilget 2012 Medicinhjælp og bleer Bevilget apr. 2013 Medicinhjælp + bleer & tøj Bevilget sep. 2013 Medicinhjælp

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 13 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge13_minkrop.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 13 l Min krop Hipp og Hopp mødes stadig hver

Læs mere

RAPPORT Rapport for Ungeprofilundersøgelsen SKOLEÅR 2015/2016. OMRÅDE Ungeprofilundersøgelsen. MÅLGRUPPE Udskoling (7. - 9.

RAPPORT Rapport for Ungeprofilundersøgelsen SKOLEÅR 2015/2016. OMRÅDE Ungeprofilundersøgelsen. MÅLGRUPPE Udskoling (7. - 9. RAPPORT Rapport for Ungeprofilundersøgelsen SKOLEÅR 2015/2016 OMRÅDE Ungeprofilundersøgelsen MÅLGRUPPE Udskoling (7. - 9. klasse) UNDERSØGELSE Ungeprofilundersøgelse GRUNDLAG Glostrup - Klassetrin (7,8,9)

Læs mere

Dagbog fra Ramadan 2005

Dagbog fra Ramadan 2005 Dagbog fra Ramadan 2005 Af Astrid Fribo Så er det Ramadan, muslimernes fastemåned. Den måned, hvor muslimer over hele verden faster for at vise solidaritet med fattige og for at vise deres respekt for

Læs mere

Symptomregistreringsskema (ugeskema)

Symptomregistreringsskema (ugeskema) Symptomregistreringsskema (ugeskema) På følgende skema bedes du notere for hver dag og tid på dagen, hvor generende dine symptomer er: Ingen smerte/ gener/følelser 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Værst tænkelige

Læs mere

Opgave 1. I hjemmeplejen, bedømmelsesskema

Opgave 1. I hjemmeplejen, bedømmelsesskema Opgave 1. I hjemmeplejen, bedømmelsesskema Dommer: Deltagere: og Hold nr.: 1. Planlægning og prioritering af opgaver Planlægning og fordeling af arbejdsopgaverne Arbejdet gennemføres hensigtsmæssigt Planlægning

Læs mere

Før du går til lægen

Før du går til lægen 1 Før du går til lægen Det er en god idé at tænke over, hvad du vil sige og spørge om, før du går til lægen. Det er en god idé at skrive de vigtigste ting ned på et stykke papir. Det er god idé at øve

Læs mere

Sundhedsdansk Kroppen

Sundhedsdansk Kroppen ORDLISTE Hvad betyder ordet? Ordet på dansk Oversæt til eget sprog - forklar Sundhedsdansk Kroppen Her kan du lære danske ord om kroppen. Du kan også øve dig i at tale om kroppen. NYE ORD Kroppens dele

Læs mere

Temadag for forflytningsorganisationen 27. november 2012. Program

Temadag for forflytningsorganisationen 27. november 2012. Program Temadag for forflytningsorganisationen 27. november 2012 Program Sang Brødtekst 2 www.vest.rm.dk E-Dok retningslinjer 1.31.10.1 Forflytningsorganisationen, HEV 1.31.10.1.4 Årlig planlægning af arbejdet

Læs mere

Kroppen. Sundhedsdansk. NYE ORD Kroppens dele. Her kan du lære danske ord om kroppen. Du kan også øve dig i at tale om kroppen.

Kroppen. Sundhedsdansk. NYE ORD Kroppens dele. Her kan du lære danske ord om kroppen. Du kan også øve dig i at tale om kroppen. Sundhedsdansk Kroppen Her kan du lære danske ord om kroppen. Du kan også øve dig i at tale om kroppen. NYE ORD Kroppens dele Skriv det rigtige ord på linjerne. hår øje øjenbryn mund hals næse knæ tå arm

Læs mere

Gynækologisk - Obstetrisk Afdeling. Planlagt kejsersnit. Patientinformation. www.koldingsygehus.dk

Gynækologisk - Obstetrisk Afdeling. Planlagt kejsersnit. Patientinformation. www.koldingsygehus.dk Gynækologisk - Obstetrisk Afdeling Planlagt kejsersnit Patientinformation www.koldingsygehus.dk Det er nu blevet besluttet, at du skal føde ved kejsersnit. I det følgende beskrives det almindelige forløb

Læs mere

At have en forælder med erhvervet hjerneskade

At have en forælder med erhvervet hjerneskade At have en forælder med erhvervet hjerneskade Her kan du læse om, hvordan man kan føle og tænke, hvis ens far eller mor har fået en hjerneskade. Vi fortæller om, hvilken hjælp din far eller mor kan få

Læs mere

Mennesker med demens kan sprogligt have svært ved at udtrykke, at de har smerter. Dette præsenterer en betydning plejemæssig udfordring, for at

Mennesker med demens kan sprogligt have svært ved at udtrykke, at de har smerter. Dette præsenterer en betydning plejemæssig udfordring, for at Mennesker med demens kan sprogligt have svært ved at udtrykke, at de har smerter. Dette præsenterer en betydning plejemæssig udfordring, for at forhindre underbehandling af de demente. Der tages udgangspunkt

Læs mere

Sagsnummer: 25 Navn: Varga Vilma Alder: 83 Ansøgt om: Medicin/lægebesøg. Bevilget beløb Sep. 2013

Sagsnummer: 25 Navn: Varga Vilma Alder: 83 Ansøgt om: Medicin/lægebesøg. Bevilget beløb Sep. 2013 Sagsnummer: 25 Navn: Varga Vilma Alder: 83 Ansøgt om: Medicin/lægebesøg Ansøgt om beløb 0 Lei pr. måned Bevilget beløb 2012 400 Lei i alt Bevilget beløb Apr. 2013 500 Lei Bevilget beløb Sep. 2013 500 Lei

Læs mere

Uanmeldt tilsyn i Gentofte Kommune 2011 # 1

Uanmeldt tilsyn i Gentofte Kommune 2011 # 1 Faktaoplysninger Leders navn: Pia Ramsgård Kontaktpersons : social og sundhedsassistentelev Beboers navn: Nr 1 Tilsynskonsulenter: Ulla Sarup og Charlotte Fritz Hansen Sete fællesområder (de fysiske rammer

Læs mere

dilemma En Banegård Hvordan vil du handle? Begrund hvorfor?

dilemma En Banegård Hvordan vil du handle? Begrund hvorfor? ? En Banegård Bodil er ny i leve- og bomiljøet. Da hun i sin tid blev introduceret til stillingen som social og sundhedsassistent fik hun at vide, at man her tog meget hensyn til beboernes individuelle

Læs mere

Mathias sætter sig på bænken ved siden af Jonas. MATHIAS: Årh, der kommer Taber-Pernille. Hun er så fucking klam.

Mathias sætter sig på bænken ved siden af Jonas. MATHIAS: Årh, der kommer Taber-Pernille. Hun er så fucking klam. SCENE 1 - I SKOLEGANGEN - DAG Jonas sidder på en bænk på gangen foran klasselokalet og kigger forelsket på Marie, som står lidt derfra i samtale med Clara. Pigerne kigger skjult hen på ham. Det er frikvarter

Læs mere

Opgave 1. På hospital, bedømmelsesskema

Opgave 1. På hospital, bedømmelsesskema Opgave 1. På hospital, bedømmelsesskema Dommer: Deltagere: og 1. Planlægning og gennemførelse (i alt maks. 3 ) Maks. Dine 1A: Planlægning og fordeling af arbejdsopgaverne (maks. 10 ) 1B: Arbejdet planlægges

Læs mere

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus.

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Adjektiver bolig www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Freja har lige

Læs mere

Information til gravide. Planlagt kejsersnit. Elektivt sectio. Vælg farve. Kvalitet Døgnet Rundt. Familiecentret Graviditets- og fødselsklinikken

Information til gravide. Planlagt kejsersnit. Elektivt sectio. Vælg farve. Kvalitet Døgnet Rundt. Familiecentret Graviditets- og fødselsklinikken Information til gravide Planlagt kejsersnit Elektivt sectio Vælg farve Kvalitet Døgnet Rundt Familiecentret Graviditets- og fødselsklinikken Planlagt kejsersnit Det er besluttet, at din fødsel skal foregå

Læs mere

Algoritmer 9-12 er udviklet i samarbejde med Odense Kommune og er beskrevet i dette dokument.

Algoritmer 9-12 er udviklet i samarbejde med Odense Kommune og er beskrevet i dette dokument. Algoritme 9 12 Algoritmerne 9 12 er udarbejdet af nøglepersoner i Odense Kommune i samarbejde med Plambech & Bøgedal Sidst rettet den 19. november 2010 Indledning En algoritme er en beskrivelse af hvordan

Læs mere

Helhedstilbuddet Blindenetværket. Helhedstilbuddet Blindenetværket 108, 104

Helhedstilbuddet Blindenetværket. Helhedstilbuddet Blindenetværket 108, 104 Helhedstilbuddet Blindenetværket 108, 104 NIVEAU 1 (Problemfri adfærd) Anni er rolig hun sidder stille, går roligt med, accepterer at have ble på og er tavs eller snakker, synger eller siger lyde. Anni

Læs mere

Patientvejledning. Fremfald af endetarm. Prolaps af endetarm

Patientvejledning. Fremfald af endetarm. Prolaps af endetarm Patientvejledning Fremfald af endetarm Prolaps af endetarm Fremfald af slimhinden i den nederste del af endetarmen eller egentlig fremfald af nederste del af endetarmen (prolaps af endetarmen) opleves

Læs mere

i SKILLS DM i SOSU 2017 DM i SOSU januar, Gigantium, Aalborg Opgave 4. Vejledningsopgave Materiale til skuespillere

i SKILLS DM i SOSU 2017 DM i SOSU januar, Gigantium, Aalborg Opgave 4. Vejledningsopgave Materiale til skuespillere 26. 28. januar, Gigantium, Aalborg Opgave 4. Vejledningsopgave Materiale til skuespillere Program for Torsdag den 26. januar 2017 Tid Aktivitet 9.00 10.15 Åbningsceremoni for DM i Skills. Se SkillsDenmarks

Læs mere

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen Blå pudder Et manuskript af 8.A, Lundebjergskolen Endelig gennemskrivning, 16. Sept. 2010 SC 1. INT. I KØKKENET HOS DAG (14) sidder på en stol ved et to mands bord i køkkenet. Hun tager langsomt skeen

Læs mere

Ansøgning om rehabiliteringsophold - vejledning

Ansøgning om rehabiliteringsophold - vejledning Ansøgning om rehabiliteringsophold - vejledning Via dette skema kan du som borger ansøge om et rehabiliteringsophold eller forløb ved kommunens rehabiliteringscenter (jf. bestemmelserne i Serviceloven

Læs mere

Uanmeldt kommunalt tilsyn på Harboøre Omsorgscenter udført den 5. september 2014 af Grete Bækgaard Thomsen, sundhedschef

Uanmeldt kommunalt tilsyn på Harboøre Omsorgscenter udført den 5. september 2014 af Grete Bækgaard Thomsen, sundhedschef Uanmeldt kommunalt tilsyn på Harboøre Omsorgscenter udført den 5. september 2014 af Grete Bækgaard Thomsen, sundhedschef Retssikkerhedloven 15. Kommunalbestyrelsen har ansvaret for og beslutter, hvordan

Læs mere

Anlæggelse af centralt venekateter. HydroCath Assure

Anlæggelse af centralt venekateter. HydroCath Assure Aarhus Universitetshospital Hæmatologisk afdeling R Tage-Hansens Gade DK-8000 Aarhus C www.auh.dk HydroCath Assure På afdelingen omtales et centralt venekateter ofte med forkortelsen CVK Side 1 af 5 Sidst

Læs mere

Patientinformation. Kræft i livmoderen. Kikkertoperation hvor livmoderen fjernes gennem skeden. Gynækologisk Obstetrisk Afdeling D

Patientinformation. Kræft i livmoderen. Kikkertoperation hvor livmoderen fjernes gennem skeden. Gynækologisk Obstetrisk Afdeling D Patientinformation Kræft i livmoderen Kikkertoperation hvor livmoderen fjernes gennem skeden Kikkertoperation LAVH Gynækologisk Afsnit D6 Gynækologisk Obstetrisk Afdeling D Du skal have fjernet din livmoder

Læs mere

RAPPORT Fuld rapport SKOLEÅR 2015/2016. OMRÅDE Grundskole. MÅLGRUPPE Udskoling. UNDERSØGELSE 7. og 9.-10. klasse

RAPPORT Fuld rapport SKOLEÅR 2015/2016. OMRÅDE Grundskole. MÅLGRUPPE Udskoling. UNDERSØGELSE 7. og 9.-10. klasse RAPPORT Fuld rapport SKOLEÅR 2015/2016 OMRÅDE Grundskole MÅLGRUPPE Udskoling UNDERSØGELSE 7. og 9.-10. klasse GRUNDLAG Henriette Hørlucks Skole - Klassetrin ( Alle ) RESPONDENT Børn/unge ANTAL BESVARELSER

Læs mere

"KØD" 4. Draft. Niels H. F. Jensby. Station Next Toppen. niels@falk.dk 27 64 46 43

KØD 4. Draft. Niels H. F. Jensby. Station Next Toppen. niels@falk.dk 27 64 46 43 "KØD" 4. Draft af Niels H. F. Jensby Station Next Toppen niels@falk.dk 27 64 46 43 2. EXT. S HUS - AFTEN En 70 er forstadsvilla. Gående ned af indkørselen kommer (30). Han er klædt i et par jeans og en

Læs mere

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står 1 Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står på en gade midt i bilosen. Han er meget lille slet

Læs mere

Slide 5: - I bliver fulgt ind på den stue, som I skal være på.

Slide 5: - I bliver fulgt ind på den stue, som I skal være på. Knæseminar - sygeplejedel Slide 1: - Byder velkommen - Præsenterer sig selv - Præsenterer programmet - Forklare man kan blive opereret i Grindsted og Esbjerg Slide 2: - Indkøb: fyld køleskab og fryser.

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

Arbejdsskadestatistik for perioden 1. marts 2015 til 31. maj 2015 - Hovedudvalget

Arbejdsskadestatistik for perioden 1. marts 2015 til 31. maj 2015 - Hovedudvalget Arbejdsskadestatistik for perioden 1. marts 2015 til 31. maj 2015 - Hovedudvalget Anmeldt P-enhed Jobtype Skadens art Skadet legemsdel Ulykkens afdeling Ulykkestidspunkt Hændelsesforløb 11-03-2015 18-03-2015

Læs mere

Opgave 2. Opgaver på medicinsk afdeling på sygehus, bedømmelsesskema

Opgave 2. Opgaver på medicinsk afdeling på sygehus, bedømmelsesskema Opgave 2. Opgaver på medicinsk afdeling på sygehus, bedømmelsesskema Sygepleje til indlagte patienter med akutte sygdomme Dommer: Hold nr.: Deltagere: og 1. Planlægning og fordeling af opgaverne Planlægning

Læs mere

1. AKT. Prolog. ISMENE - Hver eneste nat i tusind år har jeg haft den

1. AKT. Prolog. ISMENE - Hver eneste nat i tusind år har jeg haft den 1. AKT Prolog ISMENE - Hver eneste nat i tusind år har jeg haft den samme drøm. En drøm om en mand med gule krøller, stjerner i øjnene og en blå kappe. Han kommer gående over en grøn eng. Det vil sige,

Læs mere

i SKILLS DM i SOSU 2017 DM i SOSU januar, Gigantium, Aalborg Opgave 2. Praktisk sygeplejeopgave Materiale til skuespillere

i SKILLS DM i SOSU 2017 DM i SOSU januar, Gigantium, Aalborg Opgave 2. Praktisk sygeplejeopgave Materiale til skuespillere 26. 28. januar, Gigantium, Aalborg Opgave 2. Praktisk sygeplejeopgave Materiale til skuespillere Program for Torsdag den 26. januar 2017 Tid Aktivitet 9.00 10.15 Åbningsceremoni for DM i Skills. Se SkillsDenmarks

Læs mere

Samtaleark om undervisningsmiljø - til forældre og børn i grundskolen

Samtaleark om undervisningsmiljø - til forældre og børn i grundskolen Samtaleark om undervisningsmiljø - til forældre og børn i grundskolen D a n s k C e n t er for Undervisningsmiljø Køn Glad og tilfreds Midt imellem Sur og ked Ved ikke Der er i alt indkommet 140 besvarelser,

Læs mere

"50+ i Europa" Undersøgelsen af helbred, aldring og tilbagetrækning i Europa

50+ i Europa Undersøgelsen af helbred, aldring og tilbagetrækning i Europa 1 8 Husstands-ID Person-ID Interviewdato: Interviewer-ID: Respondentens fornavn: "50+ i Europa" Undersøgelsen af helbred, aldring og tilbagetrækning i Europa Spørgeskema som De selv skal udfylde Respondenter

Læs mere

Kapitel 1-3. Instruktion: Skriv ja ved det, der er rigtigt - og nej ved det, der er forkert. Der skal være fire ja og fire nej.

Kapitel 1-3. Instruktion: Skriv ja ved det, der er rigtigt - og nej ved det, der er forkert. Der skal være fire ja og fire nej. Opgaver til En drøm om mord af Jens-Ole Hare. Opgaverne kan løses, når de angivne kapitler er læst, eller når hele bogen er læst. Opgaverne kan hentes på www.vingholm.dk. Kapitel 1-3 Opgave 1 Instruktion:

Læs mere

Tjek på beboerens medicin

Tjek på beboerens medicin Dette er et redskab til at afdække mulige problemer og tegn på problemer med beboerens medicin. De mulige problemer, som er listet på de følgende sider, er udvalgt på basis af litteratur om emnet, på anerkendte

Læs mere

Anlæggelse af pacemaker

Anlæggelse af pacemaker Gentofte Hospital Hjertemedicinsk afdeling Niels Andersens vej 65 2900 Hellerup Patientinformation Anlæggelse af pacemaker Du er blevet anbefalet at få en pacemaker. I denne information kan du læse om

Læs mere

Erfaringer fra gerontopsykiatrisk sygeplejerske ved udredning og behandling af adfærdsproblemer ved BPSD

Erfaringer fra gerontopsykiatrisk sygeplejerske ved udredning og behandling af adfærdsproblemer ved BPSD Erfaringer fra gerontopsykiatrisk sygeplejerske ved udredning og behandling af adfærdsproblemer ved BPSD Sygeplejerske Jonna Sørensen Afdeling M, Aarhus Universitetshospital, Risskov 06.05.2013 Tidslinje

Læs mere

Inspirationskatalog for skriftlige opgaver. Social- og sundhedshjælperelever. Ikast-Brande Kommune

Inspirationskatalog for skriftlige opgaver. Social- og sundhedshjælperelever. Ikast-Brande Kommune Indledning Inspirationskatalog for skriftlige opgaver Social- og sundhedshjælperelever Ikast-Brande Kommune Velkommen til dette inspirationskatalog med forslag til opgaver i elevtiden for social og sundhedshjælperne.

Læs mere

Tricket 8X Christianshavns Døttreskole 4. Gennemskrivning

Tricket 8X Christianshavns Døttreskole 4. Gennemskrivning Tricket 8X Christianshavns Døttreskole 4. Gennemskrivning 1. Int. Jakobs værelse. Dag. Jakob (14 år, kedeligt tøj: matte farver, gør ikke noget ud af sit hår) sidder ved sit skrivebord. Der ligger en stak

Læs mere

Patientinformation. Brystreduktion. www.friklinikkenregionsyddanmark.dk

Patientinformation. Brystreduktion. www.friklinikkenregionsyddanmark.dk Patientinformation Brystreduktion www.friklinikkenregionsyddanmark.dk 1 Medbring denne vejledning på din operationsdag Denne pjece indeholder information om operationen: brystreduktion. Pjecen informerer

Læs mere

MANUSKRIPT ANNA. Hvad er det du laver, Simon? (forvirret) SIMON. øøh..

MANUSKRIPT ANNA. Hvad er det du laver, Simon? (forvirret) SIMON. øøh.. MANUSKRIPT Scene 1: Gang + farens soveværelse om aftenen. Anna står i Hallen og tørrer hår foran spejlet. Hun opdager en flimren ved døren til farens soveværelse og går hen og ser ind. Hun får øje på sin

Læs mere

Fotoillustration seng-bad-lift

Fotoillustration seng-bad-lift Fotoillustration seng-bad-lift Seng-bad-lift -foto-illustration af badeproces for beboer på plejecenter Udarbejdet af Idé til Værdi i samarbejde med medarbejdere og borger på plejecenter, sommer 2012 1.

Læs mere

Hvad sker der og hvornår?

Hvad sker der og hvornår? Hvad sker der og hvornår? Afsnit for Ældresygdomme1 Tidspunkter er cirka tidspunkter. Det forekommer, at fastlagte aktiviteter aflyses. Morgen - formiddag 07.00-07.30 Rapport Personalet deler viden om

Læs mere

Udposning på hjernens blodkar.

Udposning på hjernens blodkar. Behandling med coils eller stent via et blodkar i lysken Du har fået påvist en udposning på et af hjernens kar (aneurisme). Dette skyldes en svaghed i karvæggen. Det opdages som oftest tilfældigt i forbindelse

Læs mere

Nick, Ninja og Mongoaberne!

Nick, Ninja og Mongoaberne! Nick, Ninja og Mongoaberne! KAP. 1 Opgaven! Nu er de i Mombasa i Kenya. de skal på en skatte jagt, efter den elgamle skat fra de gamle mongoaber, det er mere end 3000 år siden de boede på Kenya. Men Nick

Læs mere

Åreknuder. Jægersborg Allé 14, 2920 Charlottenlund, tlf: 3964 1949, e-mail: info@phdanmark.dk, www.phdanmark.dk

Åreknuder. Jægersborg Allé 14, 2920 Charlottenlund, tlf: 3964 1949, e-mail: info@phdanmark.dk, www.phdanmark.dk Åreknuder Jægersborg Allé 14, 2920 Charlottenlund, tlf: 3964 1949, e-mail: info@phdanmark.dk, www.phdanmark.dk 1 Hvad er åreknuder Åreknuder er lokaliserede udvidelser på blodårer (vener) som bringer blodet

Læs mere

LÆRER (35) PATRICIA: Oh my god! Tascha, du bliver nødt til at se det her. TASCHA: Fuck den so! som om hun kan få en som Mads.

LÆRER (35) PATRICIA: Oh my god! Tascha, du bliver nødt til at se det her. TASCHA: Fuck den so! som om hun kan få en som Mads. Manuskript Engstrandskolen 10.com 3.gennemskrivning mobbet i døden SCENE 1. KLASSEVÆRELSE. DAG ELISA (16) sidder i et klasselokale og tegner hjerter rundt om mads navn. Elisa kigger op og får øjenkontakt

Læs mere

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast)

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast) Hør mig! Et manus af 8.a, Henriette Hørlücks Skole (7. Udkast) SCENE 1. INT. I KØKKENET HOS DAG/MORGEN Louise (14) kommer svedende ind i køkkenet, tørrer sig om munden som om hun har kastet op. Hun sætter

Læs mere

Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe.

Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe. 1. 1. INT. TRAPPE/SPISESTUE Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe. (Kamera i bevægelse)vi følger disse billeder på væggen og ender i spisestuen og ser

Læs mere

Formålet med projektet er at understøtte borgerne i at blive mere selvhjulpne, mere selvstændige i deres eget liv.

Formålet med projektet er at understøtte borgerne i at blive mere selvhjulpne, mere selvstændige i deres eget liv. Selvhjulpen med teknologi Sæt borgeren fri! Formålet med projektet er at understøtte borgerne i at blive mere selvhjulpne, mere selvstændige i deres eget liv. I dette projekt sættes der fokus på at give

Læs mere

Baseline spørgeskema Version 2.1 Dato 01.11.2014

Baseline spørgeskema Version 2.1 Dato 01.11.2014 Spørgeskema til udfyldelse ved start Randomiseringsnummer: Initialer for forsøgsdeltager: CPR: - Dato for udfyldelse af skema: / - 20 Navn: Tager du lægeordineret medicin Hvis Ja, anfør venligst navn,

Læs mere

Hospitalsenheden VEST

Hospitalsenheden VEST Hospitalsenheden VEST Temadag for forflytningsorganisation 26.11.13 www.regionmidtjylland.dk Hospitalsenheden VEST 2 www.vest.rm.dk Arbejdsskader forflytning 2012 Med fravær - 2007: 8-2008: 8-2009:15-2010:10-2011:

Læs mere

Urologisk Afdeling - Fredericia Fjernelse af en nyre og urinleder ved kikkertoperation Vejledning til patienter

Urologisk Afdeling - Fredericia Fjernelse af en nyre og urinleder ved kikkertoperation Vejledning til patienter Urologisk Afdeling - Fredericia Fjernelse af en nyre og urinleder ved kikkertoperation Vejledning til patienter www.fredericiasygehus.dk Indlæggelse på Urologisk Afdeling Du skal have fjernet din ene nyre

Læs mere

Ballonudvidelse af hjertets kranspulsårer

Ballonudvidelse af hjertets kranspulsårer 1 Patientinformation Ballonudvidelse af hjertets kranspulsårer Hjertemedicinsk Afdeling B 2 Hvad er formålet med behandlingen? Formålet med ballonudvidelsen er at udvide forsnævringer i hjertets kranspulsårer.

Læs mere

Patientinformation. Rygbedøvelse. www.friklinikkenregionsyddanmark.dk

Patientinformation. Rygbedøvelse. www.friklinikkenregionsyddanmark.dk Patientinformation Rygbedøvelse www.friklinikkenregionsyddanmark.dk 1 2 Rygbedøvelse Denne pjece indeholder information om faste- og medicinregler samt information om bedøvelse. Det er vigtigt, at du læser

Læs mere

Min Fars Elsker. [2. draft]

Min Fars Elsker. [2. draft] 1. SCENE INT.-MORGEN-KØKKEN Min Fars Elsker [2. draft] (15) går rundt i køkkenet, og stiller morgenmad på køkkenbordet. Hun har lavet kaffe. (45) træder ind i køkkenet, fuldt påklædt i jakkesæt og med

Læs mere

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland Er det en veninde, som ikke er her mere? Jeg er meget ked af det, det er Nurzan, og hun skal tage af sted Vi har været sammen siden begyndelsen, også på det første

Læs mere

Lukning af hul mellem hjertets forkamre (lukning af PFO)

Lukning af hul mellem hjertets forkamre (lukning af PFO) Lukning af hul mellem hjertets forkamre (lukning af Med denne patientinformation vil vi byde dig velkommen til Privathospitalet Mølholm, HjerteCenter og informere dig om forholdene i forbindelse med behandlingen.

Læs mere

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget TAL MED EN VOKSEN hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op

Læs mere

Uanmeldt tilsyn i Gentofte Kommune 2015 # 1 Faktaoplysninger Leders navn: Anita Helles Hansen Kontaktpersons uddannelse: Social- og sundhedshjælper Beboer nummer: 1 Tilsynskonsulenter: Hanne Bartholdy

Læs mere

for sosu-elever i 1. praktikperiode på Sydvestjysk Sygehus Finsensgade 35 6700 Esbjerg Akut Kirurgisk Modtagelse

for sosu-elever i 1. praktikperiode på Sydvestjysk Sygehus Finsensgade 35 6700 Esbjerg Akut Kirurgisk Modtagelse Praktikstedsbeskrivelse for sosu-elever i 1. praktikperiode på Finsensgade 35 6700 Esbjerg 79 18 21 31 1 1. Præsentation af modtager ortopædkirurgiske, parenkymkirurgiske, gynækologiske og urologiske patienter.

Læs mere

Side 1 af 10. Generel tilfredshed. Resultatudtrækket er foretaget 4. november 2013

Side 1 af 10. Generel tilfredshed. Resultatudtrækket er foretaget 4. november 2013 Resultatudtrækket er foretaget 4. november 2013 Følgende emner indgår i resultatvisningen: Generel tilfredshed, Dig og de andre i børnehaven, Drilleri og mobning, Underspørgsmål til drilleri og mobning

Læs mere

Ben, herunder knæ Under 1 dag Socialafdelingen :00. Under 1 dag Ældreafdelingen :30

Ben, herunder knæ Under 1 dag Socialafdelingen :00. Under 1 dag Ældreafdelingen :30 Arbejdsskadestatistik for perioden 01-07-2010 til 30-09-2010 Anmeldt P-enhed Jobtype Skadens art Skadet legemsdel Uarbejdsdygtighed Ulykkens afdeling Ulykkestidspunkt Ulykkessted Hændelsesforløb 01-07-2010

Læs mere

Opgave 5. Bostedet Egely, case

Opgave 5. Bostedet Egely, case Opgave 5. Bostedet Egely, case I arbejder som social- og sundhedsassistentelever i socialpsykiatrien på bostedet Egely, hvor I kommer hos borgere, der har brug for støtte til at klare hverdagens gøremål.

Læs mere

Side 1 af 10. Generel tilfredshed. Resultatudtrækket er foretaget 31. marts 2011

Side 1 af 10. Generel tilfredshed. Resultatudtrækket er foretaget 31. marts 2011 Resultatudtrækket er foretaget 31. marts 2011 Følgende emner indgår i resultatvisningen: Generel tilfredshed, Dig og de andre i børnehaven, Drilleri og mobning, Underspørgsmål til drilleri og mobning andre

Læs mere

Anlæggelse af topkateter

Anlæggelse af topkateter Patientinformation Anlæggelse af topkateter (suprapubiskateter) Dagkirurgisk Center Hvad er et topkateter? Et topkateter er et bøjeligt rør, som bliver ført gennem huden på maven direkte til blæren for

Læs mere

Personaer af patienter

Personaer af patienter Personaer af patienter Persona: Et fiktivt eksempel på en patient, som illustrerer patientens udfordringer og andre ting, man skal være opmærksom på, når man skal udvikle løsninger til den pågældende patientgruppe

Læs mere

Er du klar over det mand?

Er du klar over det mand? Er du klar over det mand? Det behøver ikke være kedeligt at leve længere Mange mænd spiser for meget, bevæger sig for lidt, ryger og drikker for meget alkohol. Og de knokler på arbejdet. Men de snakker

Læs mere

Snik og Snak Hulahop rundkreds

Snik og Snak Hulahop rundkreds Snik og Snak Eleverne går sammen i par. Hvert par bliver derefter enige om hvem der er Snik, og hvem der er Snak. Det er nu lærerens opgave at give forskellige kommandoer, der bestemmer hvad Snik og Snakskal

Læs mere

Brystfjernelse hos mænd

Brystfjernelse hos mænd Patientinformation Brystfjernelse hos mænd www.friklinikkenregionsyddanmark.dk 1 2 Medbring denne vejledning på din operationsdag Denne pjece indeholder information om operationen: brystfjernelse hos mænd.

Læs mere

Side 1 af 10. 1. Simple tabeller. Generel tilfredshed. Resultatudtrækket er foretaget 13. oktober 2011

Side 1 af 10. 1. Simple tabeller. Generel tilfredshed. Resultatudtrækket er foretaget 13. oktober 2011 Resultatudtrækket er foretaget 13. oktober 2011 Følgende emner indgår i resultatvisningen: Generel tilfredshed, Dig og de andre i børnehaven, Drilleri og mobning, Underspørgsmål til drilleri og mobning

Læs mere

Patientinformation. Navlebrok. - Hernia umbilicalis. www.friklinikkenregionsyddanmark.dk. Ambulatoriet

Patientinformation. Navlebrok. - Hernia umbilicalis. www.friklinikkenregionsyddanmark.dk. Ambulatoriet Patientinformation Navlebrok - Hernia umbilicalis www.friklinikkenregionsyddanmark.dk Ambulatoriet 1 Medbring denne vejledning på din operationsdag Denne pjece indeholder information om navlebrok og dertilhørende

Læs mere

Side 1 af 10. Generel tilfredshed. Resultatudtrækket er foretaget 15. november 2013

Side 1 af 10. Generel tilfredshed. Resultatudtrækket er foretaget 15. november 2013 Resultatudtrækket er foretaget 15. november 2013 Følgende emner indgår i resultatvisningen: Generel tilfredshed, Dig og de andre i børnehaven, Drilleri og mobning, Underspørgsmål til drilleri og mobning

Læs mere

Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013

Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 Bilag J Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013 Kursiv:

Læs mere

Kræft i livmoderhalsen

Kræft i livmoderhalsen Patientinformation Kræft i livmoderhalsen Om operationen hvor livmoderen fjernes gennem et snit i maveskindet Cervixcancer Gynækologisk Afsnit D6 Gynækologisk Obstetrisk Afdeling D Du skal have fjernet

Læs mere