REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 10. januar Meddelelser 2. Orientering til Udvalget om den aktuelle pladssituation 3.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 10. januar Meddelelser 2. Orientering til Udvalget om den aktuelle pladssituation 3."

Transkript

1 Side 1 af 22 REFERAT fra Udvalget for Børn og Unges møde den 10. januar 2008 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Orientering til Udvalget om den aktuelle pladssituation 3. Dagtilbud - Udbygning af Institutions- og dagplejekapaciteten i Holstebro Kommune 4. Registrering af elevers fravær fra undervisningen 5. Kommuneplanstrategi Skolestrukturdebat Ansøgning om opnormering af Sønderport Juniorklub 8. Udvidet åbningstid i SFH 9. Fælles restaurationsplan 10. Med skolen i biografen 11. Vedr. den fremtidige buskørsel i landdistrikterne KOM-TEK - Kommunalt 12. "undervisningseksperimentarium" i naturvidenskab og teknologi 13. Gulvbelægninger - Birkelundskolen 14. Pressen 15. Eventuelt LUKKET DEL 16. Fastprisaftale

2 Side 2 af 22 Udvalget for Børn og Unge den 10. januar 2008 kl Deltagere: Fremmøde Rolle Deltager Bemærkning Ja Formand Ole Stride Ja Udvalgsmedl Mathilde Traberg Ja Udvalgsmedl Sven Erik Ramsgaard Ja Udvalgsmedl Morten Flæng Ja Udvalgsmedl Fouad Saleh Karnib Ja Udvalgsmedl Karsten Filsø Ja Udvalgsmedl Jens Otto Nystrup

3 Side 3 af 22 Udvalget for Børn og Unge den 10. januar 2008 kl ÅBEN DEL: Meddelelser Biblioteksforeningen indbyder til årsmøde den marts Pjece - KOM TEK. sstatus: Behandlet, indstillet til:

4 Side 4 af 22 Orientering til Udvalget om den aktuelle pladssituation BE/MD - BU Udvalget for Børn og Unge besluttede på sit møde den 15. november 2007: "På hvert kommende møde i Udvalget for Børn og Unge orienterer forvaltningen om status vedr. pladssituationen med specielt fokus på anvisning af ned til 2 ½ årige til børnehaver". Den aktuelle status på pladssituationen forelægges på mødet. Til drøftelse. Taget til efterretning. sstatus: Behandlet, indstillet til:

5 Side 5 af Dagtilbud - Udbygning af Institutions- og dagplejekapaciteten i Holstebro Kommune BE/MD - BU Udvalget for Børn og Unge besluttede på sit møde den 20. december 2007 følgende: "Der indhentes tilbud på træhuse til 72 vuggestuepladser. I Mejrup dækkes pladsbehovet ved etablering af permanente bygninger til 24 vuggestuepladser og gæstedagplejehus i tilknytning til "Skovsneglen". Der tages - om muligt - udgangspunkt i allerede kendte byggeprojketer til funktionerne." Forvaltningen giver en status på opgaven. Til orientering. Orienteringen taget til efterretning.

6 Side 6 af 22 sstatus: Behandlet, indstillet til: Registrering af elevers fravær fra undervisningen BE/BS - BU 4. Folketinget ændrede 19. maj 2004 Folkeskolelovens 39. Ændringen betyder, at de fraværslister skolerne udarbejder, fra og med den 1. august 2004, skal indsendes til skolemyndighederne. I henhold til beslutning af 2. november 2004 forelægges alene samlede oversigter. Registreringen omhandler elevfravær i oktober og november Til Udvalgets orientering. Registrering af elevers fravær den 1. december Registreringen omfatter samlet oversigt - i alt 3 sider.

7 Side 7 af 22 Taget til efterretning. sstatus: Behandlet, indstillet til: Kommuneplanstrategi 2007 OWJ - ØK - BU Holstebro Kommune i fremtiden. Plan- og Agenda 21 strategi Der foreligger nu et udkast til Plan- og Agenda 21 strategi 2007 for Holstebro Kommune samt et udkast til en redegørelse til Plan- og Agenda 21 strategien. Dokumenterne foreligger i rå tekst, men i det overordnede layout som skal være gennemgående for de endelige dokumenter. Inden dokumenterne forelægges Byrådet vil strategien være layoutet med billeder og redegørelsen vil være layoutet med billeder, grafer og lignende illustrationer. Dokumenterne har været bahandlet på direktionsmøderne den 22. november 2007 og den 04. december Direktionen lægger op til en anden politisk behandling end den der er forudsat i programmet vedtaget af Byrådet den 12. juni Tidsplanen er derfor ændret til følgende: 19. december Økonomiudvalg 10. januar Børn og Unge 14. januar Teknik 14. januar Natur og Miljø 15. januar Social- og sundhed 16. januar Arbejdsmarked 16. januar Kultur og Fritid 23. januar 2008 eller 6. februar Økonomiudvalg 19. februar Byrådet vedtager strategien til offentliggørelse.

8 Side 8 af 22 Offenliggørelse forventes at ske i en 8 ugers periode fra onsdag den 27. februar 2008 til onsdag den 23. april Der lægges ikke direkte op til borgermøder i offentlighedsperioden, men borgerforeningerne opfordres til, i samarbejde med Kommunen, at arrangere møder hvis de skønner der er behov for det. Til behandling. Se nedenstående. De forelagte redaktionelle og forslag til indholdsmæssige ændringer fremsendes til Økonomiudvalget. Planen tages i øvrigt til efterretning. sstatus: Behandlet, indstillet til: Skolestrukturdebat 2007

9 Side 9 af 22 BE/AL - BU Holstebro Byråd behandlede senest punktet den 20. november Byrådet besluttede: "Med afsæt i høringssvarene og oplægget fra Fællesbestyrelsen - udarbejdes konsekvensberegninger og -vurderinger af økonomisk, organisatorisk og pædagogisk art med henblik på endelig indstilling til Økonomiudvalg og Byråd om skolens status. Inden endelig indstilling arrangeres en direkte dialog mellem fællesbestyrelsen og medlemmer af Udvalget for Børn og Unge." Den 18. december 2007 blev der afholdt et fælles møde mellem fællesbestyrelsen og medelmmer af Udvalget for Børn og Unge. Dialogmødet evalueres med henblik på at der til det kommende møde i Udvalget for Børn og Unge - udarbejdes konsekvensberegninger og -vurderinger af økonomisk, organisatorisk og pædagogisk art med henblik på endelig indstilling til Økonomiudvalg og Byråd om skolen status. Til drøftelse. Referat af mødet med Fællesbestyrelsen den 18. december 2007 i Thorsminde blev godkendt af de udvalgsmedlemmer, der deltog i

10 Side 10 af 22 mødet; referatet udsendes til Fællesbestyrelsen. Sagen behandles i Udvalget igen den 24. januar 2008 med henblik på endelig indstilling til Økonomiudvalg og Byråd. sstatus: Behandlet, indstillet til: Ansøgning om opnormering af Sønderport Juniorklub BE/AL - BU 7. Skolebestyrelsen ved Sønderlandsskolen anmoder om at juniorklubben opnormeres fra 60 til 80 pladser. Skolebestyrelsen konstaterer et eget behov hos de årige for at komme i klubben. Det anføres endvidere, at det voksende behov kommer som en naturlig konsekvens af de store årgange, som man har oplevet i distriktet. Aktuelt er man oppe på 82 medlemmer. Skolebestyrelsen begrunder yderligere: "For de unge mennesker i vores distrikt, er det vigtigt, at de kan styrke og pleje deres sociale relationer. Det er ligeledes vigtigt, at de i deres fritid kan færdes i miljøer, hvor der er ordnede forhold med tydlige voksne, som kan være gode rollemodeller for de unge". Ansøgningen imødekommes ikke, da der ikke er afsat midler i budgettet og dermed ikke kan anvises finansiering. Den årlige merudgift ved at opnormere fra 60 til 80 udgør kr.

11 Side 11 af 22 Der er ikke afsat midler i budgettet til en opnormering i juniorklubberne. Ansøgning om opnormering af Sønderport Juniorklub. Sagen udsættes med henblik på at få yderligere oplysninger om aldersgrupper, fremmøde, årsrytme m.m. sstatus: Udsat, indstillet til: Udvalget for Børn og Unge Udvidet åbningstid i SFH BE/AL - BU 8. I forbindelse med overgangen fra fritidshjem til SFH, blev det administrativt besluttet at udvide åbningstiden i SFH'en på Rolf Krake Skolen for de fritidshjemsbørn som var tilmeldt den udvidede åbningstid i Holbergshaven. Indtil overgangen til SFH'en i efteråret 2007, havde der i Holbergshaven været mulighed for at fritidshjemsbørn kunne benytte den udvidede åbningstid, hvis forældrene ikke havde mulighed for at hente børnene ved normal lukketid på grund af deres arbejde. Den udvidede åbningstid er til kl mandag, torsdag og fredag, og til kl tirsdag og onsdag. Der er ikke andre SFH'er med udvidet åbningstid. Forvaltningen lægger op til en drøftelse af, hvorvidt ordningen skal ophøre nu, eller den skal fortsætte som en særordning for de børn som er indskrevet under ordningen med udvidet åbningstid.

12 Side 12 af 22 Ordningen med udvidet åbningstid i SFH'en på Rolf Krake Skolen fortsætter som en særordning, så længe der er et behov for de indskrevne børn i ordningen. Herefter ophører ordningen med udvidet åbningstid om aftenen. Med det nuværende behov for udvidet åbningstid vil der være en økonomisk udgift på ca kr. i Sagen blev udsat. sstatus: Udsat, indstillet til: Udvalget for Børn og Unge Fælles restaurationsplan BE/JJ - BU

13 Side 13 af 22 Kredsrådet for Midt og Vestjyllands Politi har på sit møde d. 11. september 2007 besluttet at forslag til fælles restaurationsplan i Midt og Vestjylland sendes til høring i kommunerne. Høringsfristen er efter aftale med Midt og Vestjyllands Politi forlænget til 1. februar Formålet med en fælles restaurationsplan er blandt andet at skabe kendskab til og forståelse for de regler der gælder for restaurationsområdet. Herudover har restaurationsplanen til formål, at skabe trygge rammer for besøgende samt mindske generne for de omkringliggende beboelser og virksomheder. Ydermere har restaurationspolitikken til formål, at sikre varieret udbud af restaurationsvirksomheder samt modvirke uregelmæssigheder og konkurrenceforvridning. Økonomiudvalget besluttede på deres møde d. 19. december 2007 at restaurationsplanen sendes til høring hos Teknisk Udvalg, Udvalget for Børn og Unge, Kultur og Fritidsudvalget og Bevillingsnævnet. Det indstilles at restaurationsplanen tages til efterretning, men på sigt indstiller Børn og Unge, at der arbejdes på at alle restaurationer og værtshuse lukker kl på torsdage i hele Midt og Vestjyllands Politikreds, af hensyn til de unges ungdomsuddannelser og arbejde. Se nedenstående. Udvalget for Børn og Unge indstiller til Økonomiudvalget, at åbningstiden på ugens fire første dage - mandag til torsdag - bliver

14 Side 14 af af hensyn til de unges uddannelse og arbejde. I øvrigt tages planen til efterretning. sstatus: Behandlet, indstillet til: Med skolen i biografen BE/AL - BU 10. Det danske filminstitut har fremsendt en henvendelse med information om skolebioordningen "Med Skolen i Biografen". Med Skolen i Biografen så første gang dagens lys i 2000 i det tidligere Nordjyllands Amt. Siden har projektet udviklet sig. I dag er ca. 70 % af landets kommuner og biografer involveret, og i dette skoleår kommer mere end elever ind og ser film med deres lærere. Kort fortalt, drejer ordningen sig om at give alle elever i landet muligheden for nogle dage om året at bruge biografen som klasselokale. Et program bestående af 12 film turnerer til de involverede biografer. Det er film for alle trin, og programmet spænder vidt både geografisk, tematisk og genremæssigt. Der er generelt mange filmiske virkemidler og forskellige temaer at opleve og gå i dybden med. At lade elever og lærere fordybe sig i de levende billeder - og efterfølgende lade filmene indgå i undervisningsforløb hjemme på skolen. Til alle filmene, findes der undervisningsmaterialer. Der er samtidigt et tæt samarbejde med landets Centre for Undervisningsmidler, hvor der blandt andet arrangeres film- og medie pædagogiske kurser, som kan støtte lærerne i deres arbejde med film. Projektet har tidligere været præsenteret i det tidligere Ringkøbing Amt, men blev bl.a. på grund af transportudgifterne ikke gennemført.

15 Side 15 af 22 Til drøftelse. Der er ikke centrale midler til at indgå i projektet. Projektbeskrivelse samt udkast til budget og forslag til fordelingsnøgle. Udvalget overlader det til skolerne at afgøre evt. deltagelse i projektet. Evt. deltagelse sker uden central finansiering. sstatus: Behandlet, indstillet til: Vedr. den fremtidige buskørsel i landdistrikterne BE/AL - BU Skolebestyrelsen ved Ejsing Skole har skrevet til Udvalget for Børn og Unge vedr. den fremtidige buskørsel i landdistrikterne. Aktuelt planlægges køreplanen ud fra princippet om, at der til hver skole er en tilkørsel om morgenen og at der er 3 frakørsler efter

16 Side 16 af 22 skoletid. Skolebestyrelsen ved Ejsing Skole konstaterer, at små skoler har et mindre antal lærerressourcer at gøre godt med, hvilket betyder, at børnenes/klassernes skemaer skal forskydes fra hverandre, for at kunne optimere børnenes skemaer. Det anføres endvidere, at alle veje omkring Ejsing Skole er kategoriseret som værende trafikfarlige. Skolen har derfor ingen muligheder for at lave aktiviteter, a la lektiecafé, lektiegrupper, 3 stk. 3 undervisning, brug af skolens computere til lektier efter ordinær skoletid, omlagt undervisning og holddeling. Skolebestyrelsen foreslår, at "Busplanerne tilpasses vores skoles/børns behov - nemlig to indkørsler (til 1. og 2. lektion) og to hjemkørsler (efter 5. og 6. lektion). Nøjagtig som vi har det nu. Derudover er det nødvendig, for at eleverne kan bruge skolen og dennes tilbud lige efter skoletid, at der bliver en tredje hjemkørsel - nøjagtig som vi har det nu." Til drøftelse. Et overslag for 1 ekstra tilkørsel til Ejsing Skole på henholdsvis rute 7 og 8: På rute 7 vil en ekstra daglig tur koste ca kr. på årsbasis. På rute 8 vil en ekstra daglig tur koste ca kr. på årsbasis. Skrivelse fra skolebestyrelsen ved Ejsing Skole vedr. den fremtidige buskørsel i landdistrikterne.

17 Side 17 af 22 Aktuelt planlægges køreplanen ud fra princippet om, at der til hver skole er en tilkørsel om morgenen og at der er 3 frakørsler efter skoletid. Udvalget fastholder dette niveau. Morten Flæng (A) finder at skolens anmodning skal imødekommes. sstatus: Behandlet, indstillet til: KOM-TEK - Kommunalt "undervisningseksperimentarium" i naturvidenskab og teknologi BE/AL - BU I 2005 etablerede man et KOM-TEK projekt på Nørrelandsskolen. 12. KomTek er naturvidenskab i børnehøjde, og som det eneste sted i Danmark arbejder en folkeskole, en SFH samt et teknisk gymnasium, HTX, sammen om at åbne børns øjne for naturvidenskabens og teknologiens verden. Helt konkret er KomTek et sprudlende opfinderværksted for børn mellem 7 og 10 år fra Nørrelandsskolens SFH. Det er elever fra 3.g på HTX i Holstebro, samt lærere og pædagoger fra HTX og Nørrelandsskolen, der sammen udvikler projekter og undervisning af børnene, som stimulerer deres interesse for at skabe og konstruere. Det foregår med alverdens former for dingenoter med og uden strøm. Erfaringer viser, det er lykkedes at gøre KomTek særdeles attraktiv. Mange efterspørger muligheden for at kunne deltage. Det er lykkedes at skabe et naturfagligt miljø i KomTek-huset, hvor der er ved at blive opbygget en positiv kultur omkring at arbejde med naturvidenskab i børnehøjde. På baggrund af de positive erfaringer lægges der op til at KomTek udbygges, samt at der i forbindelse hermed besluttes at Holstebro

18 Side 18 af 22 Kommune tilmelder sig som Science Kommune. En Sciencekommune er en kommune med en strategi for udvikling af naturfagsområdet, der spiller sammen med kommunens strategi for erhvervsudvikling. At udvikle en Science-kommune er en langsigtet investering i lokalt forankret udvikling af naturfagsområdet og dermed i de menneskelige ressourcer til fremtidig erhvervsudvikling. Holstebro Kommune tilmelder sig som science kommune. Der udarbejdes i løbet af foråret 2008 et projektforslag til Udvalget for Børn og Unge, som omhandler: - forslag om udbygning med flere hold og hold for ældre elever i KomTek-programmet, - en strategi for udvikling af naturfagsområdet - forslag til arbejdsbeskrivelse for en science-koordinator - planer for netværk mellem lærere i folkeskole, ungdomsuddannelser m.m. Arbejdet afsluttes så det kan indgå i arbejdet med budgetlægningen for Det koster 2000 kr. at tilmelde sig som science kommune. Kommunalt undervisningseksperimentarium i naturvidenskab og teknologi. en følges. Mathilde Traberg (V) deltog ikke i sagens behandling.

19 Side 19 af 22 sstatus: Behandlet, indstillet til: Gulvbelægninger - Birkelundskolen BE/AL - BU Birkelundskolens gulvbelægning har været genstand for omtale og møder. Fra skolens side er det fremført, at udskiftning af eksisterende tæppebelægninger er påkrævet. Der har været skiftende placeringer af de økonomiske ansvar for denne del af de kommunale opgaver. Forvaltningen orienterer om sagens (historiske) forløb. Til drøftelse. Ingen Udvalget besluttede, at der snarest skal udarbejdes en tids-, handle-

20 Side 20 af 22 og økonomiplan for udskiftning af gulvbelægningerne, der medinddrager skolen som central part i sagen. Mathilde Traberg (V) deltog ikke i sagens behandling. sstatus: Behandlet, indstillet til: Pressen Intet. Mathilde Traberg (V) deltog ikke i sagens behandling. sstatus: Behandlet, indstillet til:

21 Side 21 af 22 Eventuelt Intet. Mathilde Traberg (V) deltog ikke i sagens behandling. sstatus: Behandlet, indstillet til:

22 Side 22 af 22 Udvalget for Børn og Unge den 10. januar 2008 kl LUKKET DEL: 16. Fastprisaftale

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 07. februar 2008

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 07. februar 2008 Side 1 af 12 REFERAT fra Udvalget for Børn og Unges møde den 07. februar 2008 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Orientering til Udvalget om den aktuelle pladssituation 3. Dagplejen - Leje af barnevogne 4. Skolestrukturdebat

Læs mere

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 29. november 2007

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 29. november 2007 Side 1 af 13 REFERAT fra Udvalget for Børn og Unges møde den 29. november 2007 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Dagtilbud - omlægning af pladser FOA - Dialogmøde omkring det kommunale grundlag - 3. herunder

Læs mere

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 24. januar 2008

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 24. januar 2008 Side 1 af 17 REFERAT fra Udvalget for Børn og Unges møde den 24. januar 2008 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Skolestrukturdebat 2007 - Thorsminde skole og Udsigten 3. Dagtilbud - Etablering af 72 pladser (0-2

Læs mere

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 27. marts 2008

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 27. marts 2008 Side 1 af 14 REFERAT fra Udvalget for Børn og Unges møde den 27. marts 2008 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Orientering til udvalget om den aktuelle pladssituation 3. Nyt Kultur- og Fritidscenter Borbjerg-Hvam.

Læs mere

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 20. december 2007

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 20. december 2007 Side 1 af 21 REFERAT fra Udvalget for Børn og Unges møde den 20. december 2007 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Sorggruppe - ansøgning 2007 3. Orientering til udvalget om den aktuelle pladssituation 4. Dagtilbud

Læs mere

Referat fra møde i Udvalget for Børn og Unge

Referat fra møde i Udvalget for Børn og Unge Referat fra møde i Udvalget for Børn og Unge Referat åben Mødedato 24. april 2008 Mødetidspunkt 12.00 Mødelokale 188 Bemærkninger Udvalget for Børn og Unge den 24. april 2008 kl. 12.00 Side 1 af 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 25. oktober 2007

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 25. oktober 2007 Side 1 af 16 REFERAT fra Udvalget for Børn og Unges møde den 25. oktober 2007 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Budgetopfølgning pr. 31. august 2007 B&U 3. Dagtilbud - Forældrebetaling 2008 4. Dagtilbud - Omlægning

Læs mere

REFERAT Udvalget for Børn og Unge temamøde den 12. april 2007, kl. 9.00 i lokale 188

REFERAT Udvalget for Børn og Unge temamøde den 12. april 2007, kl. 9.00 i lokale 188 REFERAT Udvalget for Børn og Unge temamøde, kl. 9.00 i lokale 188 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Budget 2008 - tema 3. Skolestrukturdebat - tema 4. Pressen 5. Eventuelt 1 Fraværende: Ingen Mødet slut kl.:

Læs mere

REFERAT Udvalget for Børn og Unge den 02. august 2007 kl i lokale 188

REFERAT Udvalget for Børn og Unge den 02. august 2007 kl i lokale 188 REFERAT Udvalget for Børn og Unge kl. 12.00 i lokale 188 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Skolestrukturdebat 3. Udtræden af skolebestyrelsen Ellebækskolen 4. Vakant skolelederstilling 5. Vakant skolelederstilling

Læs mere

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 11. oktober Det kommunale grundlag for optagelse i dagtilbud - visitationskriterier 4.

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 11. oktober Det kommunale grundlag for optagelse i dagtilbud - visitationskriterier 4. Side 1 af 18 REFERAT fra Udvalget for Børn og Unges møde den 11. oktober 2007 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Budget 2008 - B&U 3. Det kommunale grundlag for optagelse i dagtilbud - visitationskriterier 4.

Læs mere

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 30. august 2007

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 30. august 2007 Side 1 af 27 REFERAT fra Udvalget for Børn og Unges møde den 30. august 2007 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Budget 2008 3. Mødekalender for 2008 - Byråd og stående udvalg 4. Skolestrukturdebat 5. Suppleringsvalg

Læs mere

REFERAT Ekstraordinært møde Udvalget for Børn og Unge Den 09. august 2007 kl i lokale 188

REFERAT Ekstraordinært møde Udvalget for Børn og Unge Den 09. august 2007 kl i lokale 188 REFERAT Ekstraordinært møde Udvalget for Børn og Unge Den 09. august 2007 kl. 08.00 13.00 i lokale 188 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Skolestrukturdebat 3. Budget 2008 4. Pressen 5. Eventuelt 1 Fraværende:

Læs mere

REFERAT. fra. Økonomiudvalgets møde den 14. august 2007

REFERAT. fra. Økonomiudvalgets møde den 14. august 2007 Side 1 af 5 REFERAT fra Økonomiudvalgets møde den 14. august 2007 ÅBEN DEL 1. Skolestrukturdebat 2007 Side 2 af 5 Økonomiudvalget den 14. august 2007 kl. 08.00 Deltagere: Fremmøde Rolle Deltager Bemærkning

Læs mere

REFERAT. fra. Social- og Sundhedsudvalgets møde den 15. januar 2008

REFERAT. fra. Social- og Sundhedsudvalgets møde den 15. januar 2008 Side 1 af 13 REFERAT fra Social- og Sundhedsudvalgets møde den 15. januar 2008 ÅBEN DEL 1. Kommuneplanstrategi 2007 2. Forlægning af undervisning af Social- og sundhedshjælperelever til Holstebro 3. Implementering

Læs mere

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 06. december 2007

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 06. december 2007 Side 1 af 30 REFERAT fra Udvalget for Børn og Unges møde den 06. december 2007 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Pladssituationen vedr. dagtilbud - orientering til udvalget 3. Dagtilbud - Puljeinstitutioner -

Læs mere

REFERAT Ekstraordinært møde i Udvalget for Børn og Unge Den 24. maj 2007, kl i lokale 188

REFERAT Ekstraordinært møde i Udvalget for Børn og Unge Den 24. maj 2007, kl i lokale 188 REFERAT Ekstraordinært møde i Udvalget for Børn og Unge Den 24. maj 2007, kl. 08.00-12.00 i lokale 188 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Budget 2008 3. Daginstitutionsområdet organisering, udvikling og ledelse

Læs mere

REFERAT Udvalget for Børn og Unge Temamøde den 10. maj 2007 kl i lokale 188

REFERAT Udvalget for Børn og Unge Temamøde den 10. maj 2007 kl i lokale 188 REFERAT Udvalget for Børn og Unge Temamøde kl. 12.00 i lokale 188 Åben del 1. Meddelelser 2. Budgetopfølgning pr. 31.03.2007 3. Budget 2008 4. Daginstitutionsområdet organisering, udvikling og ledelse

Læs mere

REFERAT Temamøde Udvalget for Børn og Unge den 08. marts 2007 i lokale 188, kl

REFERAT Temamøde Udvalget for Børn og Unge den 08. marts 2007 i lokale 188, kl REFERAT Temamøde Udvalget for Børn og Unge i lokale 188, kl. 12.00 1. Meddelelser 2. Rusmiddelpolitik for aldersgruppen 12 24 år - tema 3. Anbringelser af børn og unge på døgninstitution og socialpædagogiske

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 19. januar 2017 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: 215 Medlemmer: Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Jan R. Jakobsen, Louis

Læs mere

REFERAT Udvalget for Børn og Unges temamøde den 08. februar 2007 i mødelokale 188, kl

REFERAT Udvalget for Børn og Unges temamøde den 08. februar 2007 i mødelokale 188, kl REFERAT Udvalget for Børn og Unges temamøde i mødelokale 188, kl. 12.00 1. Meddelelser 2. Tema: Budget 2008 3. Tema: Organisering, udvikling og ledelse 4. Omdannelse af fritidshjem til skolefritidshjem

Læs mere

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 27. september 2007

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 27. september 2007 Side 1 af 23 REFERAT fra Udvalget for Børn og Unges møde den 27. september 2007 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Besøgsdage 3. Budget 2008 - B&U 4. Kvalitetsrapport for folkeskolen 2007 5. Trafikfarlig skolevej

Læs mere

REFERAT. fra. Økonomiudvalgets møde den 12. september 2007

REFERAT. fra. Økonomiudvalgets møde den 12. september 2007 Side 1 af 7 REFERAT fra Økonomiudvalgets møde den 12. september 2007 ÅBEN DEL 1. Forslag til kommuneplanændring vedrørende kolonihaveområder i Holstebro 2. Gården i Ryde - Skovhytten LUKKET DEL 3. Disponering

Læs mere

REFERAT. fra. Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 14. november 2007

REFERAT. fra. Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 14. november 2007 Side 1 af 10 REFERAT fra Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 14. november 2007 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Kulturelle arrangementer 2008 3. Idræts- og motionspolitik i Holstebro Kommune 4. Søndertoft Rideklub

Læs mere

Forslag til procesplan Udbuds- og Indkøbspolitikken 2019

Forslag til procesplan Udbuds- og Indkøbspolitikken 2019 BILAG 1 Forslag til procesplan Udbuds- og Indkøbspolitikken 2019 Model A Punkter jf. Politik- og styringsprocessen Dato/periode Aktivitet 2. Tirsdag d. 8. januar Økonomiudvalget behandler forslag til tids-

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 10. september 2015 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod,

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 ONSDAG DEN 14. MARTS 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 14. marts 2007 Side: 2 Fraværende: Dorte Schmidt Brown deltog

Læs mere

Referat af skolebestyrelsesmøde den kl

Referat af skolebestyrelsesmøde den kl Til skolebestyrelsen Nyløkke 4 DK-6200 Aabenraa Tlf. 7376 8300 Fax 7462 6673 Dato: 12.6.2013 hojekolstrupskole@aabenraa.dk www.hkolstrupskole.dk Referat af skolebestyrelsesmøde den 10.06.2013 kl. 19.00

Læs mere

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Torsdag d. 4. januar 2007 LOKALE 188, Rådhuset - kl EKSTRAORDINÆRT MØDE

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Torsdag d. 4. januar 2007 LOKALE 188, Rådhuset - kl EKSTRAORDINÆRT MØDE REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Torsdag d. 4. januar 2007 LOKALE 188, Rådhuset - kl. 08.00. EKSTRAORDINÆRT MØDE 1. Meddelelser 2. Ansøgning om skoleintegreret musiktilbud i partnerskab mellem Holstebro

Læs mere

Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214

Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214 Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 23. Orientering ved formanden 48 24. Orientering fra forvaltningschefen 49 25. Kommunale redegørelser vedrørende

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 31 ONSDAG DEN 26. NOVEMBER 2008, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 26. november 2008 Side: 2 Fraværende: Ingen Tessa Gjødesen

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødested: Hedensted Rådhus, mødelokale nr. 3

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødested: Hedensted Rådhus, mødelokale nr. 3 Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Hedensted Rådhus, mødelokale nr. 3 Deltagere:, Lars Poulsen, Kasper Glyngø, Jeppe Mouritsen, Peter Sebastian Petersen Fraværende: Bemærkninger: Mødets sluttidspunkt:

Læs mere

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 07.01.2008 kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 105. Sager og skrivelser til orientering.... 3 106. Kommissorium for

Læs mere

Godkendt. Skolelederen skal indsende beslutningen om dispensation og hvordan øget DUS åbningstid finansieres til Skolechefen én gang årligt.

Godkendt. Skolelederen skal indsende beslutningen om dispensation og hvordan øget DUS åbningstid finansieres til Skolechefen én gang årligt. Punkt 16. Godkendelse af forslag stillet af Venstres byrådsgruppe om mulighed for at nedskalere tiden til understøttende undervisning mod, at to voksne er tilstede i den fagdelte undervisning / flytning

Læs mere

Integrationsrådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den

Integrationsrådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den REFERAT Integrationsrådet Mødedato: Onsdag den 24-06-2009 Mødested: Meldes ud senere Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:30 Afbud: Allan Emiliussen Fraværende: Princess May Gildhoff og Sahat

Læs mere

Distrikt Hjallerup. Klokkerholm Skole. Information til forældre Juni 2018

Distrikt Hjallerup. Klokkerholm Skole. Information til forældre Juni 2018 Klokkerholm Skole Information til forældre Juni 2018 Distrikt Hjallerup Klokkerholm udgør sammen med Hjallerup og Flauenskjold skoler distrikt Hjallerup. På ledelsessiden er der to niveauer distriktsleder

Læs mere

Referat. Ungdomsskolebestyrelsen. Mødedato 13. september 2010 kl Mødelokale. Fraværende Lars Langhoff Madsen Anne Knudsen mødt Ebbe Ahlgren

Referat. Ungdomsskolebestyrelsen. Mødedato 13. september 2010 kl Mødelokale. Fraværende Lars Langhoff Madsen Anne Knudsen mødt Ebbe Ahlgren Referat Mødedato 13. september 2010 kl. 19.00 Mødelokale Kontoret, Skolegade 1, 2. sal Fraværende Lars Langhoff Madsen Anne Knudsen mødt Ebbe Ahlgren Åbne sager 9 Lukkede sager Mødet hævet 21.30 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Assentoftskolen skoleåret 2014-2015.

Assentoftskolen skoleåret 2014-2015. Assentoftskolen skoleåret 2014-2015. Det betyder folkeskolereformen! Kære elever og forældre. Når et nyt skoleår begynder 11. august 2014, møder børnene en skoledag som på nogle punkter er anderledes end

Læs mere

Redegørelse I forhold til formålet med Børnerådsdagen og processen frem til dagen fastholdes det oprindelige forslag.

Redegørelse I forhold til formålet med Børnerådsdagen og processen frem til dagen fastholdes det oprindelige forslag. Møde i DAGSORDEN med beslutninger (omfter punkterne 1 8) Fraværende med afbud: Tine Landin Meddelelser a. Udvikling i børnetallet set i forhold til prognosen (distriktopdelt). 2002000505 Faktisk befolkning

Læs mere

Information til forældre Juni 2018

Information til forældre Juni 2018 Flauenskjold Skole Information til forældre Juni 2018 FLAUENSKJOLD SKOLE 1 Distrikt Hjallerup Flauenskjold udgør sammen med Klokkerholm og Hjallerup skoler distrikt Hjallerup. På ledelsessiden er der to

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 2 ONSDAG DEN 17. JANUAR 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 17. januar 2007 Side: 7 Fraværende: Ingen. Til behandling

Læs mere

REFERAT. fra. Økonomiudvalgets møde den 15. august Budget Økonomiudvalgets område 2. Flytning af Vinderup Bibliotek

REFERAT. fra. Økonomiudvalgets møde den 15. august Budget Økonomiudvalgets område 2. Flytning af Vinderup Bibliotek Side 1 af 7 REFERAT fra Økonomiudvalgets møde den 15. august 2007 ÅBEN DEL 1. Budget 2008-2011 - Økonomiudvalgets område 2. Flytning af Vinderup Bibliotek LUKKET DEL 3. Indkøb Side 2 af 7 Økonomiudvalget

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 14:00 Mødested: Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Deltagere:, Lars Poulsen, Kasper Glyngø, Jeppe Mouritsen, Peter Sebastian Petersen Fraværende: Bemærkninger: Mødets sluttidspunkt:

Læs mere

KL afholdes fællesmøde med Børn og Skoleudvalget

KL afholdes fællesmøde med Børn og Skoleudvalget Holbæk By Skole Skolebestyrelsen Dagsorden Skolebestyrelsen Holbæk By Skole Tidspunkt: Mandag den 1. oktober kl. 17.00 18.15 Hvor: KL. 18.30 20.30 afholdes fællesmøde med Børn og Skoleudvalget Absalon

Læs mere

Bilag 1. Teknisk gennemgang af nye bevillingsmodeller på fritidsområdet

Bilag 1. Teknisk gennemgang af nye bevillingsmodeller på fritidsområdet KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Center for Policy og Administrativt Ressourcecenter BILAG 15-09-2015 Sagsnr. 2015-0081469 Dokumentnr. 2015-0081469-18 Bilag 1. Teknisk gennemgang af nye

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde

Skolebestyrelsesmøde Skolebestyrelsesmøde Referat af møde Den 16. januar 2018 kl. 18.00-20.30 Mødelokale ved Cafeen i Frederikssund Hallen Formøde for forældrevalgte kl. 17.30 18.00 MØDEDELTAGERE Tanja Jakobsen Camilla Cordius

Læs mere

Lærerne er involveret i processen og en prøvearbejdsplads etableres snarest.

Lærerne er involveret i processen og en prøvearbejdsplads etableres snarest. Til skolebestyrelsen Nyløkke 4 DK-6200 Aabenraa Tlf. 7376 8300 Fax 7462 6673 Dato: 27.3.2014 kha@aabenraa.dk Referat fra skolebestyrelsesmøde den 24.3.2014 kl. 19.00 (efter årsberetningen) kl. 21.00 1.

Læs mere

Godkendelse af tilknytning af vuggestue til Hou og Bislev Landsbyordninger

Godkendelse af tilknytning af vuggestue til Hou og Bislev Landsbyordninger Punkt 5. Godkendelse af tilknytning af vuggestue til Hou og Bislev Landsbyordninger 2018-027043 Skoleforvaltningen indstiller at Skoleudvalget godkender, at der oprettes 7 vuggestuepladser i tilknytning

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg REFERAT Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: Mødedato: 27. juni 2012 Fraværende: Mødetid: 17.00 Mødested: Mødelokale 1 Øvrige bemærkninger: Tommy Lund Christensen (Deltog ikke i mødet fra kl. 18.45) Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Lektiehjælp og faglig fordybelse

Lektiehjælp og faglig fordybelse Punkt 5. Lektiehjælp og faglig fordybelse 2015-056033 Skoleforvaltningen fremsender til Skoleudvalgets orientering, status på lektiehjælp og faglig fordybelse. Beslutning: Til orientering. Skoleudvalget

Læs mere

REFERAT. fra. Økonomiudvalgets møde den 19. december 2007

REFERAT. fra. Økonomiudvalgets møde den 19. december 2007 Side 1 af 27 REFERAT fra Økonomiudvalgets møde den 19. december 2007 ÅBEN DEL 1. Evaluering af budgetproces 2008-2011 2. Anlægsbudget 2008-2011 -udmøntning af reduktionspulje 3. Fælles restaurationspolitik

Læs mere

Referat for Landsbyudvalgets møde den 24. august 2011 kl. 19:00 i Simested Kro

Referat for Landsbyudvalgets møde den 24. august 2011 kl. 19:00 i Simested Kro Referat for Landsbyudvalgets møde den 24. august 2011 kl. 19:00 i Simested Kro Indholdsfortegnelse 023. Budget 2012 - Landsbyudvalget 35 024. Landdistriktskonference 2011 36 025. Landsforeningen Landsbyerne

Læs mere

Hans Rømer Skolens skolebestyrelse afholder møde Torsdag kl på afd. Mosaik Dagsorden

Hans Rømer Skolens skolebestyrelse afholder møde Torsdag kl på afd. Mosaik Dagsorden Hans Rømer Skolens skolebestyrelse afholder møde Torsdag 27-2-2014 kl. 19.00 21.00 på afd. Mosaik Dagsorden Beslutningsprotokol Deltagere: Navn David Hunt Morten Enni Cathrine Ingildsen Roar Green Dorthe

Læs mere

Mødet blev holdt mandag den 22. oktober 2012 på Rådhuset i Lokale nr. 87. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:30.

Mødet blev holdt mandag den 22. oktober 2012 på Rådhuset i Lokale nr. 87. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:30. ALLERØD KOMMUNE Skoleudvalget Møde nr. 32 Mødet blev holdt mandag den 22. oktober 2012 på Rådhuset i Lokale nr. 87. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:30. Medlemmer: Nikolaj Bührmann (F), Birgitte

Læs mere

Referat fra møde i Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 13. januar 2010. Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre

Referat fra møde i Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 13. januar 2010. Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre Referat fra møde i onsdag den 13. januar 2010 Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...3 2. BU - Valg af næstformand...4 3. ØU - Udvalgets mødeplan

Læs mere

- Alle referater skal gøres til PDF - Udsende referatet uden kommentarer og rettelser

- Alle referater skal gøres til PDF - Udsende referatet uden kommentarer og rettelser Kratbjergskolen Skolebestyrelsesmøde Referat af SKB-møde d. 15. maj 2017 kl. 17:00-19:30 Afd. Engholm Mødeleder: Mette Thrane. Deltagere: Michael,, Sanne, Mette Thrane, Merethe, Maibritt, Michael, Mette,

Læs mere

Ældrerådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat

Ældrerådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat Ældrerådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat af møde den 1. december 2014 kl. 09.00 i Paraplyen Medlemmer Poula Thrane ( ) formand Mogens Lehd Pedersen ( ) næstformand Lone Karakavuk ( ) Ella Bertelsen

Læs mere

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat Brønderslev Kommune Fritids- og Kulturudvalget Referat Dato: 29. marts 2007 Lokale: Mødelokale 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 15.00-17.40 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/22 Strategi

Læs mere

Referat af skolebestyrelsesmøde

Referat af skolebestyrelsesmøde Referat af skolebestyrelsesmøde Onsdag den 13. januar 2016 kl. 17.15 på skolens lærerværelse Forældrerepræsentanter: Peter Brastholt, Rasmus Edelberg, Helle Sørensen, Regin, Martine Midjord, Michael Andersen,

Læs mere

budgetopfølgningen fremsendes til Økonomiudvalgets godkendelse.

budgetopfølgningen fremsendes til Økonomiudvalgets godkendelse. Møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget DAGSORDEN med beslutninger (omfter punkterne 1 8) Virksomhedsbesøg hos Falck i Ballerup Udvalget har besluttet besøge lokale virksomheder, og Falck er en virksomhed

Læs mere

Mødet holdes mandag den 04. marts 2013 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C.

Mødet holdes mandag den 04. marts 2013 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. ALLERØD KOMMUNE Skoleudvalget Møde nr. 36 Mødet holdes mandag den 04. marts 2013 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. Medlemmer: Formand - Nikolaj Bührmann (F), Næstformand - Birgitte A. Rasmussen (V),

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 1. november 2018 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Mads Vinterby, Ali Qais, Dorthe Hecht,

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 9 ONSDAG DEN 20. JUNI 2007, KL. 16.00 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Familieudvalget 20. juni 2007 Side: 2 Fraværende: Til behandling forelå:

Læs mere

Hans Rømer Skolens skolebestyrelse afholder møde Mandag 19-8-2014 kl. 19.00 21.00 på afd. Aaker Dagsorden

Hans Rømer Skolens skolebestyrelse afholder møde Mandag 19-8-2014 kl. 19.00 21.00 på afd. Aaker Dagsorden Hans Rømer Skolens skolebestyrelse afholder møde Mandag 19-8-2014 kl. 19.00 21.00 på afd. Aaker Dagsorden Beslutningsprotokol Deltagere: Navn René Læssøe Andersen Morten Enni Roar Green Lotte Strand Susanne

Læs mere

Tids- og Handleplan for sammenlægningen af. Nørrelandsskolen og Sønderlandsskolen. i perioden fra 21. februar 1. august 2012

Tids- og Handleplan for sammenlægningen af. Nørrelandsskolen og Sønderlandsskolen. i perioden fra 21. februar 1. august 2012 Tids- og Handleplan for sammenlægningen af i perioden fra 21. februar 1. august 2012 De to skolebestyrelser mødet den 8. marts 2012 Indledning Byrådet har besluttet at lukke Nørrelandsskolen på Byrådsmødet

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 44 ONSDAG DEN 11. NOVEMBER 2009, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 11. november 2009 Side: 2 Fraværende: Eva Laut. Til

Læs mere

Barnets vej fra Dagtilbud til Skole

Barnets vej fra Dagtilbud til Skole Barnets vej fra Dagtilbud til Skole Center for Skole og Dagtilbud Forord Børn fødes med et væld af ressourcer, med en medfødt nysgerrighed og lyst til at lære. Læring og udvikling sker fra dag et i barnets

Læs mere

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Byrådets møde den 25.06.2008 kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 217. Anlægsbudget 2008. Budgetopfølgning i forbindelse med lovforslag vedrørende anlægssanktion...

Læs mere

REFERAT. fra. Økonomiudvalgets møde den 09. januar Vedtagelse af kommuneplantillæg 2004:29 -Boliger Lille Struervej

REFERAT. fra. Økonomiudvalgets møde den 09. januar Vedtagelse af kommuneplantillæg 2004:29 -Boliger Lille Struervej Side 1 af 8 REFERAT fra Økonomiudvalgets møde den 09. januar 2008 ÅBEN DEL 1. Vedtagelse af kommuneplantillæg 2004:29 -Boliger Lille Struervej 5-7 2. Vedtagelse af tillæg 2004:30 til Kommuneplan 2004 -

Læs mere

Lærer Pernille Poulsen har undersøgt markedet for hængelåse til skolens ITopbevaringsskabe

Lærer Pernille Poulsen har undersøgt markedet for hængelåse til skolens ITopbevaringsskabe Nyhedsbrev til forældre september 2014. IT Nedenstående gælder elever fra 4. klasse-9. klasse. Skolens IT-vejledere Ida Larsen og Frank Andreasen har følgende anbefalinger vedr. køb at egen computer, tablet

Læs mere

Årsberetning skolebestyrelsen 2015 - Engskovskolen

Årsberetning skolebestyrelsen 2015 - Engskovskolen Vi er nu i slutningen af skoleåret 14 15 og også inde i de sidste måneder af det 1. år for den nye skolebestyrelse, der tiltrådte i august 2014. Jeg vil give et kort rids over det sidste år og se lidt

Læs mere

Ældrerådet. Referat af Ældrerådets møde mandag den 2. marts 2015 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A

Ældrerådet. Referat af Ældrerådets møde mandag den 2. marts 2015 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 2. marts 2015 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X Kirsten Feld X

Læs mere

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl. 19.00 21.00 Programmet for aftenen: 1. Skolebestyrelsen byder velkommen 2. Skoleledelsen om skolereformen på Nærum Skole 3. Skolebestyrelsens

Læs mere

Bestyrelsesmøde 10. april 2019 Danmarksgade 8, 6500 Vojens Start kl. 19:00 Slut kl. 21:10. Referat

Bestyrelsesmøde 10. april 2019 Danmarksgade 8, 6500 Vojens Start kl. 19:00 Slut kl. 21:10. Referat Bestyrelsesmøde 10. april 2019 Danmarksgade 8, 6500 Vojens Start kl. 19:00 Slut kl. 21:10 Referat Mødeleder: Deltagere: Karl Posselt Karl Posselt Ditte O Neill Solveig Larsen Kurt Hansen Calle Simonsen

Læs mere

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. april 2007 Lokale: Mødelokale 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 14.00 - kl. 15.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne

Læs mere

Kultur-og Fritidsudvalget

Kultur-og Fritidsudvalget Referat Mødedato: Tirsdag den 7. januar 2014 Mødetidspunkt: 15:00 Sluttidspunkt: 17:30 Mødelokale: Medlemmer: Fraværende: M.1.11/rådhuset Per Møller Jensen, Gudrun Bjerregaard, Anders Bertel, Mads Panny,

Læs mere

Forslag til ny ressourcetildelingsmodel for folkeskolerne i Holstebro Kommune

Forslag til ny ressourcetildelingsmodel for folkeskolerne i Holstebro Kommune Indhold Baggrund:... 2 Præsentation af de 4 modeller:... 3 Sammenligning:... 4 Økonomiske konsekvenser Forslagene til nye fordelingsmodeller på folkeskoleområdet er lavet med udgangspunkt i budgettal for

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

Referat. Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Tirsdag den 16. januar 2018 Kl. 13:00 Byrådssalen, Hornslet.

Referat. Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Tirsdag den 16. januar 2018 Kl. 13:00 Byrådssalen, Hornslet. Referat Udvalget for familie og institutioner (FI) 2018 Udvalgsmøde FI Tirsdag den 16. januar 2018 Kl. 13:00 Byrådssalen, Hornslet Medlemmer Kirstine Bille (F) Christian Haubuf (A) Jørgen Ivar Brus Mikkelsen

Læs mere

Fællesbestyrelsens årsberetning for 2015/ Børneby. Principper PALS. Trivselsmåling. Samarbejde på tværs.

Fællesbestyrelsens årsberetning for 2015/ Børneby. Principper PALS. Trivselsmåling. Samarbejde på tværs. Fællesbestyrelsens årsberetning for 2015/2016 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. Børneby Principper PALS Trivselsmåling Samarbejde på tværs Nye tiltag Fremtidig skolestruktur 1. Allingåbro Børneby tankerne bag og værdier

Læs mere

SOCIALUDVALGET. Referat

SOCIALUDVALGET. Referat Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 12.30 Til kl.: Mødested: Sjørup Ældrecenter Skivevej 122A, Sjørup Mødenr.: 9 Fraværende: Kenneth Mortensen Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 94 Socialudvalgets dagsorden

Læs mere

Gram Skole. Juli Sommerferie. Kommende begivenheder. Kort nyt

Gram Skole. Juli Sommerferie. Kommende begivenheder. Kort nyt Kommende begivenheder Juli 2014 Sommerferie til mandag d. 11.8.2014. kl. 8.00. Nærmere program for dagen følger i uge 32. Gram Skole Slotsvej 6, 6510 Gram E-mail: gramskole@haderslev.dk Tlf.: 74 34 33

Læs mere

Forslag Tids- og handleplan for sammenlægningen af Nørrelandsskolen og Sønderlandsskolen i perioden fra 21. februar 1. august 2012

Forslag Tids- og handleplan for sammenlægningen af Nørrelandsskolen og Sønderlandsskolen i perioden fra 21. februar 1. august 2012 Forslag Tids- og handleplan for sammenlægningen af Nørrelandsskolen og Sønderlandsskolen i perioden fra 21. februar 1. august 2012 Indledning Byrådet har besluttet at lukke Nørrelandsskolen på Byrådsmødet

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 28. november 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering...2 3. KF - Temadrøftelse...3 4. KF - Kunstudvalg i

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 18 ONSDAG DEN 23. JANUAR 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 23. januar 2008 Side: 2 Fraværende: Til behandling forelå:

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT for Kultur- og fritidsudvalgs møde den 10. januar 2007 Kl. 16.30 Kultur- og Fritidsforvaltningens mødelokale Med presse Fraværende: Side 1 Indholdsfortegnelse: 1. Konstituering

Læs mere

Integrationsrådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den

Integrationsrådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den REFERAT Integrationsrådet Mødedato: Onsdag den 20-05-2009 Mødested: Meldes ud senere Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:40 Afbud: Allan Emiliussen, Hanne Hauge og Kim Nørbygaard Fraværende:

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 16 ONSDAG DEN 28. NOVEMBER 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 28. november 2007 Side: 2 Uden for dagsordenen mødes

Læs mere

Velkommen i skole. Indskrivning til børnehaveklasse august 2018 Fredensborg Kommune

Velkommen i skole. Indskrivning til børnehaveklasse august 2018 Fredensborg Kommune Velkommen i skole Indskrivning til børnehaveklasse august 2018 Fredensborg Kommune 2 Velkommen i skole Jeres barn har nu nået den alder, hvor han/hun skal begynde i børnehaveklasse. Fredensborg Kommune

Læs mere

Skolebestyrelsen for Slangerup Skole

Skolebestyrelsen for Slangerup Skole Skolebestyrelsen medlemmer: Forældre: Lasse Beck, Malene Bidstrup Pedersen, Michael Brandt, Mette Riisby, Christian Peschardt og Mark Thuun Suppleanter: Elever: Jonathan Frederik Rosted (9.C) og Amalie

Læs mere

Referat for Landsbyudvalgets møde den 29. september 2008 kl. 19:00 i Løgstør, Gæstekantinen

Referat for Landsbyudvalgets møde den 29. september 2008 kl. 19:00 i Løgstør, Gæstekantinen Referat for Landsbyudvalgets møde den 29. september 2008 kl. 19:00 i Løgstør, Gæstekantinen Indholdsfortegnelse 001. Landdistriktspolitik 3 002. Erhvervsstrategi 4 003. Spørgeskemaundersøgelse 5 004. Landsbyernes

Læs mere

for møde i skolebestyrelsen

for møde i skolebestyrelsen BOGENSE SKOLE Mødedato: 06.11.2013 Blad 972 REFERAT for møde i skolebestyrelsen onsdag den 6. november 2013 kl 17.30 på lærerværelset afd. Bogense Fraværende: Mie, Dan, 1. Jacob Nielsen klubleder er med

Læs mere

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget Mødetidspunkt 10-08-2015 17:00 Mødeafholdelse Gentofte Rådhus- Mødelokale D Indholdsfortegnelse Børne- og Skoleudvalget 10-08-2015 17:00 1

Læs mere

Mellemtrinnet (4.-6. årg.) har fri kl. 14.30 fire dage om ugen og kl. 15 en dag om ugen. Dagen til kl. 15 kan ses på elevernes skema.

Mellemtrinnet (4.-6. årg.) har fri kl. 14.30 fire dage om ugen og kl. 15 en dag om ugen. Dagen til kl. 15 kan ses på elevernes skema. Nyhedsbrev juni 2014 Folkeskolereformen 7 Sct. Jørgens Skole Helligkorsvej 42A 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 44 00 E-mail: sctjorgensskole@roskilde.dk www.sctjorgensskole.roskilde.dk 27. juni 2014 Kære forældre

Læs mere

Velkommen i skole Indskrivning til børnehaveklasse august 2015 Fredensborg Kommune

Velkommen i skole Indskrivning til børnehaveklasse august 2015 Fredensborg Kommune Velkommen i skole Indskrivning til børnehaveklasse august 2015 Fredensborg Kommune 2 Indholdsfortegnelse Kære forældre...4 Nye oplevelser...5 Hvad lærer man i børnehaveklassen?...6 Skole-hjem-samarbejdet...7

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde. Dato: Torsdag d. 27. november 2014 Tid:

Skolebestyrelsesmøde. Dato: Torsdag d. 27. november 2014 Tid: Møde: Skolebestyrelsesmøde Dato: Torsdag d. 27. november 2014 Tid: 18.30-20.30 Deltagere: Skolebestyrelsen, Dorthe Lykkegaard deltog som suppleant for Nina Holm. Afbud: Nina Holm, Stine Helgstrand, Tina

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. februar 2007 Kl. 16.00 Munkebo Rådhus, Kantinen Tilgår pressen Fraværende: Side 1 Jan Johansen og Lykke Krapalis ankom kl. 16.50

Læs mere

Program Kort velkomst og gennemgang af aftenens program

Program Kort velkomst og gennemgang af aftenens program Torsdag den 19. juni 2014 kl. 18.30-20.00 Program Kort velkomst og gennemgang af aftenens program Kort orientering om overskrifterne i skolereformen Hvordan implementeres skolereformen på Brovst Skole,

Læs mere

Skoleindskrivning 2017 Information og praktiske oplysninger

Skoleindskrivning 2017 Information og praktiske oplysninger Skoleindskrivning 2017 Information og praktiske oplysninger Holstebro Kommune Skoleafdelingen Side 1 of 8 Kære forældre Et nyt skoleår venter forude og som forældre til kommende skolebørn skal I indskrive

Læs mere

Punkt / Dagsordenpunkt Dagsordentekst Proces Tid Beslutning, ansvarlig og deadlines. Referatet godkendt. Dagsorden godkendt.

Punkt / Dagsordenpunkt Dagsordentekst Proces Tid Beslutning, ansvarlig og deadlines. Referatet godkendt. Dagsorden godkendt. Skolebestyrelsen Løgstrup Skole Mødedato: 11. august 17.00 til 19.00 Mødested: Personalerummet Bemærkninger: Fraværende/afbud: Eleverne har endnu ikke valgt repræsentanter., Britt, Nina, Kim DAGSORDEN:

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT for Sundhedsudvalgets møde den 8. februar 2007 Kl. 16.30 Mødelokale 2 v. Kultur og Fritid Tilgår pressen Fraværende: Side 1 Indholdsfortegnelse: 1. Konstituering af Sundhedsudvalget

Læs mere