Spinnefiskeri - vælg den metode, som er mest skånsom mod fiskene

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Spinnefiskeri - vælg den metode, som er mest skånsom mod fiskene"

Transkript

1 BILAG 1 Spinnefiskeri - vælg den metode, som er mest skånsom mod fiskene Gennem de sidste par år er der udviklet flere helt nye spinnefiskemetoder, som er optimeret til anvendelse af de mest skånsomme afkrogningsredskaber og genudsætningsteknikker. Ved at vælge disse metoder frem for traditionelle spinneteknikker - samt følge de øvrige anbefalinger i rapporten, bidrager du altså selv til at sikre en høj overlevelsesrate på de fisk, som skal genudsættes. DTU anbefaler: Ved at montere din krog direkte på linen eller i en lille linestump, kan du bruge mindre kroge, som laver mindre krogsår - samtidig med, at de lettere trænger ind. Monteringen sikrer en bedre krogning, end hvis du havde monteret de relativt små kroge direkte i springringen på normal vis. Denne simple montering øger chancen for, at fisk, som er kroget dybt, overlever. Man kan nemlig let klippe krogen af, så fisken ikke skal svømme videre med blink, spinner eller wobler. Og du kan fiske videre med din favoritagn! Den letteste måde at opnå denne effekt, er i al sin simpelhed at montere spinner, blink eller wobler med en efterhængt krog: Krogen bindes i en stump 0,45-0,50 mm nylon som vist på foto 1.a. For erfarne fiskere, der har mod på at prøve kræfter med nye metoder, kan det anbefales at eksperimentere med andre former for efterhængte kroge eller "hook-extensions" som fx helikopter-rigs samt gennemløbsmonteringer og release-takler, som beskrives nedenfor. Disse metoder er endnu mere skånsomme over for fiskene end en simpel efterhængt krog. Krogmonteringer Efterhængt krog Vejledning Spinner: Både nylon, fluorocarbon og sågar kraftig fletline kan anvendes. Krog og linetafs monteres lettest og bedst med en rapala-knude, hvor øjet ikke er større end krogøjet (foto 1.a). Jo større spinner eller blink, desto længere skal linestumpen være for at eksponere en lille krog korrekt. På en Mepps str. 4-5 er en 2-4 centimeter lang linestump (målt fra bunden af spinnerkroppen til krogens øje) et godt udgangspunkt. Under alle omstændigheder må den ikke være så lang, at den kan hægte op på spinnerblad eller forfang/hovedline. Wobler: Krogtafsen monteres som vist i det øje, som er monteret på woblerens bug. Længden justeres, så krogen hverken hægter op på forfang eller woblerens bagerste øje.

2 Helikopter-rig Helikopter-rigget, som anvendes til spinnere, er i princippet er en "hookextension" lige som den simple efterhængte krog. Krogtafsen bindes til spinnerens gennemgående wire med en ophængerknude. På en Mepps spinner må knuden ikke hvile på toppen af spinnerkroppen, hvor der er en skarp kant. Ophængerknuden strammes, lige over det første koniske messing lod på wiren - se foto 1.b Krogen monteres med en rapala-knude med en lille løkke. Helikopter-rigget giver lidt bedre krogning end den simple efterhængte krog, og det er samtidig nemmere at afkroge en dybtkroget fisk med disgorger på dette rig, fordi linestumpen er længere end ved en efterhængt krog. Med lidt øvelse tager helikopter-rigget ikke længere tid at lave end en efterhængt krog. Helikopter-rig-kondom På kondom-spinnere kan ophængerknuden hvile direkte på spinnerkroppen, fordi den ikke har nogle skarpe kanter her (foto 1.c). Gennemløbsmonteringer Fordelen ved disse monteringer (foto 2) sammenlignet med en normalt monteret kunstagn eller brug af efterhængt krog er, at det er betydeligt lettere og hurtigere at afkroge fisken under vandet. Selv i situationer, hvor fisken er kroget så dybt, at man slet ikke kan se agnen, er det en smal sag at afkroge fisken under vandet. Kunstagnen glider nemlig op ad linen, så disgorgeren ofte vil kunne påføres linen uden for fiskens hoved, og derefter kan skubbes ned ad linen og frigøre krogen. På den måde er det muligt yderst skånsomt at fjerne krogen samtidig med at fiskens hoved er fuldstændig under vand hele tiden. Release-takel Releasetaklet er ligeledes en gennemløbsmontering, der sikrer en markant bedre krogning med små kroge på blink og woblere. Få foto 2 øverst kan du se, hvordan en wobler til åfiskeri monteres på et release-takel. For at kunne bruge wobleren med denne montering, skal woblerskeen modificeres: Vend den på hovedet i et skruestik og sav en slids i woblerskeen med en nedstryger. Operationen tager under et minut og belønningen for både dig og laksen er, at du fisker med den metode, som lettest muliggør en afkrogning, der foregår 100 % under vand uanset hvor fisken er kroget. Inden du fisker sættes krogtafsen op i slidsen, som blokeres med et lille bitte stykke tungstensputty, der kan fås i de fleste større grejbutikker. Under fighten frigives tafsen fra woblerskeen, så wobleren kan glide op ad linen. Du kan finde mere udførlige instruktioner i, hvordan de forskellige knuder bindes samt hvordan du laver de beskrevne montager på

3 a b c Foto 1. Efterhængt krog - også kaldet hook-extension, praktiseres ved at montere wobler og spinner som på billederne, hvorved det er nemt at klippe krogen af, hvis fisken er dybt kroget. Krogen bindes i en stump 0,45-0,50 mm nylon. Krog og linetafs monteres lettest og bedst med en rapala-knude, hvor øjet ikke er større end krogøjet. a) Efterhængt krog, b) Helikopter-rig og c) Helikopter-rig på kondomspinner.

4 Foto 2: Gennemløbsmonteringer som disse, hvor kunstagnen kan glide frit op ad linen ved hug, har et stort potentiale i relation til at nedbringe dødeligheden ved genudsætning. De gør det nemlig muligt at afkroge fisken, mens den stadig er under vand. Med normale kunstagn, hvor krogen sidder direkte i kunstagnen, er den skånsomme afkrogning under vand som regel ikke mulig. Øverst: Release-takel. Midt: Gennemløbsblink. Nederst: Gennemløbsspinner Spinner (hjemmelavet).

5 Sådan afkroger du fisken skånsomt For at du kan afkroge fisken så skånsomt som muligt, skal du på fisketuren medbringe både tang, disgorger og saks. For at få det rigtige greb om krogen, der sikrer en hurtig og skånsom håndtering, er det ikke ligegyldigt, hvilket redskab du vælger. Redskab Krogløsertang (pean) Vejledning Når der anvendes mindre kroge, er det vigtigt, at krogløsertangen har små kæber samt er af en sådan kvalitet, at de giver et godt greb (foto 3.) Tangen bør have en låsemekanisme i håndtaget (foto 6), så du lettere kan fastholde grebet om krogen og få den ud hurtigt. En krogløsertang er det bedste afkrogningsværktøj, hvis krogen sidder i kæben eller forholdsvis yderligt. Krogløsertang med bøjet næb kan gøre det lettere af få krogen ud, når den sidder lidt dybere end yderst i kæben (foto 5). Krogfjerner (disgorger) Denne type af krogfjerner er suverænt mest skånsom til fisk, som er kroget dybt, fx i svælget. Via en slids køres krogløseren på linen og kan skubbes helt ned til krogen, som skubbes baglæns ud. Når krogen er fri, kan man ved at holde linen kontra afskærme krogspidserne fra at få fat igen på vej ud. Det er en stor fordel. Krogfjerneren er den eneste, der kan anvendes, selv når man ikke kan se krog/agn, hvilket gør den til den mest velegnede krogfjerner til dybe krogninger, når fisken skal holdes 100 % under vand samtidig (foto 4). Saks Forskning viser, at det skader fisken mindre at klippe krogen af, når en fisk er ubehjælpsomt dybt kroget i fx gællerne. Derfor bør man naturligvis medbringe en saks på fisketuren. Nogle krogløsertænger har en saks, som er en del af kæberne, så man kan skære ned på antallet af redskaber, man skal huske at have med på fisketuren.

6 Foto 3. Krogløsertænger. Kvalitets-krogløsere (også kaldet peaner) sikrer en skånsom afkrogning af især yderligt krogede fisk. Fra venstre mod højre ses først tre krogløsere fra firmaet Dr. Slick: Standard, Barb Plier (særligt fremstillet til at klemme modhager ned) og Mitten. Til højre ses to krogløsere fra Scierra: Hookrelease forsynet med en krogfjerner (disgorger), og en kombineret saks og krogløser. Foto 4. Krogfjernere. Et udvalg af krogfjernere (også kaldet disgorgers) på det danske marked. Bemærk, at krogspidserne maskeres af fortykningen på disgorger-hovedet, så man ikke risikerer, at krogen får fat på ny, når den trækkes ud af munden på fisken. De viste krogløsere fungerer perfekt på dybt krogede fisk op til 4-5 kilo, men til større fisk er de for korte. Til større laks, som er dybt kroget, bruges en krogfjerner, som er centimeter lang.

7 Foto 5. Krogløsertang med bøjet næb. En krogløser som denne gør det lettere af få krogen ud, når den sidder lidt dybere end yderst i kæben. Modellen øverst kan anvendes til at guide krogløseren ned på rette sted og skubbe krogen baglæns ud, hvis det er svært at få fat med krogløsertangens kæber. Til ekstremt dybtkrogede fisk, er den dog ikke nær så god som de viste plastic-krogfjernere, fordi den ikke afskærmer krogspidserne, når krogen føres ud af munden på fisken. Foto 6. Krogløsertænger, som kan låses i position. Låsemekanismen på kvalitets-krogløsere som disse giver et bedre og mere sikkert greb om krogen.

JERK, SPIN OG FLUE: 3 LETTE

JERK, SPIN OG FLUE: 3 LETTE Når du fisker med spinnere især kæmpespinnere som denne store muskiespinner er det en god idé med en blinklås monteret med kuglelejesvirvel. JERK, SPIN OG FLUE: 3 LETTE GEDDEFORFANG At lave sine egne geddeforfang

Læs mere

n NYE ANBEFALINGER FRA DTU-AQUA:

n NYE ANBEFALINGER FRA DTU-AQUA: n NYE ANBEFALINGER FRA DTU-AQUA: PARADIGMESKIFT I CATCH & RELEASE Biologer og forskere fra DTU Aqua, der til daglig rådgiver omkring forvaltningen af vores fiskebestande, har på www.fiskepleje.dk netop

Læs mere

UDEN ÈN KROG I AGNFISKEN MED LEVENDE AGN:

UDEN ÈN KROG I AGNFISKEN MED LEVENDE AGN: MED LEVENDE AGN: UDEN ÈN KROG I AGNFISKEN Fiskeri med levende agn er effektivt, men det er ikke alle, der bryder sig om at stikke kroge i en levende agnfisk. Her får du opskriften på, hvordan du ved at

Læs mere

Tekst og foto: Jens Bursell. Taklet skal ligge 1-2 cm fra blinket.

Tekst og foto: Jens Bursell. Taklet skal ligge 1-2 cm fra blinket. RELEASE PÅ KYSTEN: NÅR SØLVET NKER FARVEL De fleste spinnefiskere på kysten mister i gennemsnit op mod 40-50% af alle havørredhug især på større blink og kystwoblere. Årsagen er, at fisken ryster sig af

Læs mere

ÅFISKERI: FANG MERE PÅ SPINNER

ÅFISKERI: FANG MERE PÅ SPINNER s. 14-18_Fang mere: STANDARD Hvide side 16/09/09 18:18 Side 14 ÅFISKERI: FANG MERE PÅ SPINNER Spinnere er en fantastisk agn til både ørred og laks, men desværre er mistede fisk et reelt problem i mange

Læs mere

Wire til vilde bisser lær at binde perfekte rovfiskeforfang

Wire til vilde bisser lær at binde perfekte rovfiskeforfang Wire til vilde bisser lær at binde perfekte rovfiskeforfang Gedden er en grum rovfisk kig blot på dens tandsæt og bliv overbevist! At tage på geddefiskeri uden et forfang som kan klare mosten, er en fejl

Læs mere

Knuder af Anders Toft Jensen

Knuder af Anders Toft Jensen Knuder af Anders Toft Jensen Alle typer af monofile kunststofliner har ikke den samme brudstyrke i våd og tør tilstand. Linens brudstyrke angives i lbs (pund) eller kilogram, og er et udtryk for den dødvægt

Læs mere

Tekst og foto: Jens Bursell

Tekst og foto: Jens Bursell GEDDE OG HAVØRRED: MAGNET-RIG Når der fiskes på ekstremt lavt vand, grøden står højt, eller når agnen slæber over bunden, kan det være en fordel at montere krogene på ryggen af wobler eller softbait. Her

Læs mere

SPIN OG FLUE: FEDTFINNE SUCCES I ÅEN JO MERE VAND DU KOMMER OVER DESTO STØRRE CHANCE ER DER FOR, AT DU RAMMER EN FISK, DER VIL NOGET.

SPIN OG FLUE: FEDTFINNE SUCCES I ÅEN JO MERE VAND DU KOMMER OVER DESTO STØRRE CHANCE ER DER FOR, AT DU RAMMER EN FISK, DER VIL NOGET. JO MERE VAND DU KOMMER OVER DESTO STØRRE CHANCE ER DER FOR, AT DU RAMMER EN FISK, DER VIL NOGET. SPIN OG FLUE: FEDTFINNE SUCCES I ÅEN Frederik Iversen har fanget store mængder af laks og havørred fra en

Læs mere

BÆKØRRED SPIN: NÅR BØLGEN K

BÆKØRRED SPIN: NÅR BØLGEN K BÆKØRRED SPIN: NÅR BØLGEN K At snige sig ned langs en lille å og svirpe spinneren opstrøms med delikate præcisionskast er ren meditation. Men når vandet pludselig rejser sig i en bølge, og en grov bækørred

Læs mere

KYSTØRRED: DEN STORE. Af Jens Bursell

KYSTØRRED: DEN STORE. Af Jens Bursell Fisk & Fri s datamateriale for havørredkontakter viser tydeligt, at man ikke mister færre fisk med gennemløbere som denne tværtimod. Vil du lande lidt flere fisk, bør du skifte trekrogen ud med en stor

Læs mere

VÆLG DET RIGTIGE FORFANG: I GEDDENS GAB

VÆLG DET RIGTIGE FORFANG: I GEDDENS GAB VÆLG DET RIGTIGE FORFANG: I GEDDENS GAB Gedden er ikke altid lige let at få til at hugge, og dens tænder er syleskarpe: Her får du en håndfuld tips til, hvordan du vælger det optimale forfang samt hvordan

Læs mere

Sy en falkehætte. Kuglepen til optegning. En god kniv til at skære i læder (hobbykniv) En krumsyl. Hygpiper og en hammer - eller en hultang

Sy en falkehætte. Kuglepen til optegning. En god kniv til at skære i læder (hobbykniv) En krumsyl. Hygpiper og en hammer - eller en hultang Sy en falkehætte Falkonerer over hele kloden bruger hætter til en del af deres rovfugle. Her i Norden har falkonerer også brugt hætter siden middelalderen. Hætten gør at fuglen ikke kan se noget. Det får

Læs mere

»Jeg vil ha direkte kontakt og fuld flex på klingen selv med de mindre fisk.«

»Jeg vil ha direkte kontakt og fuld flex på klingen selv med de mindre fisk.« Alle former for jerkbaits kan modificeres med tyndere kroge på wire-extensions, så de kan fiskes på langt lettere udstyr, end man er vant til ved traditionelt jerkbaitfiskeri. Fra venstre øverst mod højre:

Læs mere

Installations vejledning ARUBA. Faldarms markise. Side 1 ud af 8

Installations vejledning ARUBA. Faldarms markise. Side 1 ud af 8 ARUBA Faldarms markise Side 1 ud af 8 Markisens beslag 1 Vær opmærksom på markisen monteres i et solidt underlag. Kontrollere at vinduet kan åbnes efter montage. Elektriske installationer skal udføres

Læs mere

Pighvar tur til Børsmose strand.

Pighvar tur til Børsmose strand. Pighvar tur til Børsmose strand. Lørdag 29/4-2017. Mødested: Parkeringspladsen overfor campingpladsen. Møde tidspunkt: Aftales nærmere i forhold til tidevand. Sidste frist for tilmelding: 27/4-2017 Pris:

Læs mere

!!!!! af Brian Kristensen! http://akrylkunst.dk. Tegne et ansigt

!!!!! af Brian Kristensen! http://akrylkunst.dk. Tegne et ansigt af Brian Kristensen http://akrylkunst.dk side 1 af 6 Denne quick guide viser i korte steps hvordan man tegner de rigtige proportioner i et ansigt. For at have et fundament når du tegner et ansigt er det

Læs mere

Ribbon Shopper med læderbund - Lille

Ribbon Shopper med læderbund - Lille Ribbon Shopper med læderbund - Lille Materialer: Hæklenål nr. 5 (hækler du normalt stramt kan du med fordel bruge nål nr. 6) Hobbii Ribbon Go Handmade læderbund str. 31 x 10 cm Taskerem eller taskehank

Læs mere

Tremare. det sidste nye indenfor moderne ørredfiskeri. magazine vol. 3. Af Per Korsgaard

Tremare. det sidste nye indenfor moderne ørredfiskeri. magazine vol. 3. Af Per Korsgaard Tremare det sidste nye indenfor moderne ørredfiskeri Af Per Korsgaard www.tremarella.net korsgaard@golfnet.dk 42 Fight magazine vol. 3 lla Fight magazine vol. 3 43 I gamle dage blev der primært fisket

Læs mere

Valgfag 1. skoleperiode Byg en indgribningscirkel

Valgfag 1. skoleperiode Byg en indgribningscirkel Valgfag 1. skoleperiode Byg en indgribningscirkel af Michael Petersen 2005 Se farvebilleder på: G: Urmagerskolen/H1/Valgfag/byg en indgribningscirkel 1 af 22 Indholdsfortegnelse: Emne Side Indholdsfortegnelse:...

Læs mere

GARDEROBE. under sengen SÅDAN UDNYTTER DU PLADSEN OPTIMALT:

GARDEROBE. under sengen SÅDAN UDNYTTER DU PLADSEN OPTIMALT: SÅDN UDNYTTER DU PLDSEN OPTIMLT: GRDEROBE under sengen Udtræksreolerne under sengen udnytter pladsen optimalt i værelset. lt er rummeligt og overskueligt. Hvis pladsen er trang, er denne seng perfekt.

Læs mere

Ribbon Shopper med læderbund - Lille

Ribbon Shopper med læderbund - Lille Ribbon Shopper med læderbund - Lille Materialer: Hæklenål nr. 5 (hækler du normalt stramt kan du med fordel bruge nål nr. 6) Hobbii Ribbon Go Handmade læderbund str. 31 x 10 cm Taskerem eller taskehank

Læs mere

Julehjerter med motiver

Julehjerter med motiver Julehjerter med motiver Torben Mogensen 18. december 2012 Resumé Jeg har i mange år moret mig med at lave julehjerter med motiver, og er blevet spurgt om, hvordan man gør. Så det vil jeg forsøge at forklare

Læs mere

Glide stykke og nålerør

Glide stykke og nålerør Glide stykke og nålerør Mens vi venter på at lejerne tørre, kan vi passende gå videre med et par småting på pan en. (Den anden chassis halvdel.) Når bilen er samlet, er der erfaring for at pan en rent

Læs mere

Fiskeri i vandløb med bestande af laks

Fiskeri i vandløb med bestande af laks NOTAT Til NaturErhvervstyrelsen (Fødevareministeriet), Naturstyrelsen (Miljøministeriet) og fiskeriberettigede (grundejere og lystfiskerforeninger) Vedr. Ens regler for fiskeri i alle danske laksevandløb

Læs mere

Julemor Juliane MATERIALER: FORKORTELSER: Arbejdsproces. 1: Øjne (lav 2) 1: Hoved. Mayflower Hit-Ta-Too: Lys Fersken, rød, lysegrå grå, sort, hvid

Julemor Juliane MATERIALER: FORKORTELSER: Arbejdsproces. 1: Øjne (lav 2) 1: Hoved. Mayflower Hit-Ta-Too: Lys Fersken, rød, lysegrå grå, sort, hvid Julemor MATERIALER: Mayflower Hit-Ta-Too: Lys Fersken, rød, lysegrå grå, sort, hvid Sikkerhedsøjne: 2 stk (8mm) Hæklenål: str. 2,5 Synål Saks Vat/fyld FORKORTELSER: mr = magisk ring omg = omgang rk = række

Læs mere

ADVARSEL Læs dette materiale, før du monterer og anvender trampolinen og sikkerhedsnettet.

ADVARSEL Læs dette materiale, før du monterer og anvender trampolinen og sikkerhedsnettet. Brugervejledning til rektangulært sikkerhedsnet til trampolin Vejledning til samling, installation, pleje, vedligeholdelse og anvendelse. ADVARSEL Læs dette materiale, før du monterer og anvender trampolinen

Læs mere

Installationsvejledning

Installationsvejledning Installationsvejledning Introduktion Figur 1, Systemoversigt og individuelle komponenter -2- Introduktion INTRODUKTION Liste over dele Antal/højde Kilde: 1,0 m 1,5 m 2,0 m 3,0 m Produktbeskrivelse A1 1

Læs mere

BOMBARDATEST KYSTFISKERI: DEN STORE

BOMBARDATEST KYSTFISKERI: DEN STORE s. 32-36_Den store bombarda: STANDARD Hvide side 10/09/12 15:50 Side 32 FOTOS: JENS BURSELL KYSTFISKERI: DEN STORE Tue Blaxekjær er manden bag det nye semi-fixerede bombardatakel, der kaster længere og

Læs mere

Brugervejledning. Autostol. Art.nr.: EAN NR: Læs venligst brugervejledning før brug!

Brugervejledning. Autostol. Art.nr.: EAN NR: Læs venligst brugervejledning før brug! Brugervejledning Autostol Art.nr.: 162000008 EAN NR: 5709133165666 Læs venligst brugervejledning før brug! 1 VIGTIG INFORMATION Læs brugervejledningen omhyggeligt før autostolen tages i brug. Vær forberedt

Læs mere

Opbevaringskurv med læderbund Rektangulær - Lille

Opbevaringskurv med læderbund Rektangulær - Lille Opbevaringskurv med læderbund Rektangulær - Lille Materialer: Hæklenål nr. 5. Hækler du stramt kan du med fordel gå en nål størrelse op Hobbii Ribbon Go Handmade læderbund 16 x10 cm Maskemarkører 10 cm

Læs mere

Odderen. Deltagere Alene.

Odderen. Deltagere Alene. Nr.7863 Alder: 6-8 år - Tid: 4 min. Nr.7841 Alder: 7-10 år - Tid: 4 min. Ottetalsskodning Start langsomt og bredt og varier herefter med mindre og hurtige skodninger. Odderen Ved hjælp af en pullbuoy kan

Læs mere

Ofte kan der dog blive tale om, at man må foretage en afvejning mellem optimal præsentation og effektiv afsøgning

Ofte kan der dog blive tale om, at man må foretage en afvejning mellem optimal præsentation og effektiv afsøgning Aktivt fiskeri er lig med lokkende bevægelser af agnen, effektiv afsøgning og flere fisk på land. LANGE KAST Når der skal kastes langt, er store belastede missiles et godt valg. Det at belastningen sidder

Læs mere

En n klassiker. i topkvalitet. Her er den så. Den magelige, TRÆ I HAVEN TRÆ I HAVEN

En n klassiker. i topkvalitet. Her er den så. Den magelige, TRÆ I HAVEN TRÆ I HAVEN E En n klassiker i topkvalitet En let duven i en traditionel hængesofa af jern burde give ro i sjælen, men den forstyrres ofte af»slinger i valsen«og metalliske mislyde. Her får du imidlertid anvisningerne

Læs mere

Lystfisker. Sønderjysk Sportsfiskerforening.

Lystfisker. Sønderjysk Sportsfiskerforening. Lystfisker Sønderjysk Sportsfiskerforening 51 www.sydfisk.dk Oksbølvej 14 6100 Haderslev tc@torbenclausen.dk www.torbenclausen.dk Vognmand Entreprenør Containerservice Betonknusning Jordhotel Affaldssortering

Læs mere

Developed and manufactured in Denmark. Nice to know! poingi. Device for counting..simplicity in itself! . no more doubts! poingi. www.poingi.

Developed and manufactured in Denmark. Nice to know! poingi. Device for counting..simplicity in itself! . no more doubts! poingi. www.poingi. . no more doubts! Device for counting..simplicity in itself! www.poingi.com Nice to know! Developed and manufactured in Denmark poingi Hvad nu hvis? En spiller er kommet til at trykke på knap på Sender

Læs mere

Instruktioner for Kænguru Slyngen

Instruktioner for Kænguru Slyngen Instruktioner for Kænguru Slyngen På ryggen Ammestilling Den fleksible allround slynge med mange muligheder Nem at tage af og på nemt at skifte stilling! Der er ikke noget dejligere end at bære sit barn!

Læs mere

Independence Jogger. Brugervejledning. Dette produkt er CE godkendt

Independence Jogger. Brugervejledning. Dette produkt er CE godkendt - Få balance i kroppen Brugervejledning A Division of The Baby Jogger Company Independence Jogger Dette produkt er CE godkendt Læs denne vejledning grundigt før joggeren benyttes og opbevar brugervejledningen

Læs mere

Micro-Trains #1021/#1022 Lav, kort kobling

Micro-Trains #1021/#1022 Lav, kort kobling Micro-Trains #1021/#1022 Lav, kort kobling Lav, kort kobling for lokomotiver og vogne med begrænset plads, 2 par til (1021) Life-Like E8A banerømmer eller Bachmann 4-8-4 banerømmer. #1021 til lokomotiver

Læs mere

Øjesplejsning, wiresplejsning og takling

Øjesplejsning, wiresplejsning og takling Øjesplejsning, wiresplejsning og takling i flettet tovværk Det her er den bedste beskrivelse af splejsning i flettet tovværk, jeg har set. Den var i "Båden i dag" nr. 4, 1977, dengang flettet tovværk var

Læs mere

Guide til samling, montering og justering af koblings snegl.

Guide til samling, montering og justering af koblings snegl. Da der fra tid til anden har været spørgsmål om dette emne har jeg lavet denne lille guide der dækker samling af koblingssneglen, samt justering afkoblingen. Indledning: Herunder en tegning af de komponenter

Læs mere

Vildmarksbad konstruktionsvejledning

Vildmarksbad konstruktionsvejledning Vildmarksbad konstruktionsvejledning 1 Indledning: Inden konstruktionen påbegyndes, er det vigtigt at læse hele vejledningen igennem. Det anbefales på det kraftigste, at konstruktionen af vildmarksbadet

Læs mere

Aben Alfred FORKORTELSER: m = maske mr = magisk ring omg = omgang lm = luftmaske fm = fastmaske udt = udtagning indt = indtagning

Aben Alfred FORKORTELSER: m = maske mr = magisk ring omg = omgang lm = luftmaske fm = fastmaske udt = udtagning indt = indtagning Aben Alfred MATERIALER: Fake Fur: Rosa (09) 5 nøgler Mayflower Cotton 8/4 Organic: Brun (26) 4 nøgler Sikkerhedsøjne: 2 stk. (10 mm). Hæklenål: Str. 2,5 og 3,5 Synål, saks Vat/fyld FORKORTELSER: m = maske

Læs mere

VOSF Vejen og Omegns Sportsfisker Forening. Foreningens fiskevand og reglement

VOSF Vejen og Omegns Sportsfisker Forening. Foreningens fiskevand og reglement VOSF Vejen og Omegns Sportsfisker Forening Foreningens fiskevand og reglement 2019 Indhold A. Almindelige bestemmelser B. Særregler C. Fiskesøen i Drostrup D. Gels Å E. Anbefalinger til håndtering under

Læs mere

PRÆCISION VED ÅEN: BÆKØRRED PÅ SOFTBAITS

PRÆCISION VED ÅEN: BÆKØRRED PÅ SOFTBAITS PRÆCISION VED ÅEN: BÆKØRRED PÅ SOFTBAITS Gummidyr er en uovertruffen agn til åens ørred. Både bæk- og havørreder, reagerer kraftigt på de vimsende haler, og især fisket på et jighoved er de bløde agn lette

Læs mere

Introduktion side 3. Før du kører ud på din første tur side 4. Brugervejledning side 5. Justering af sadelhøjde side 7. Justering af kæde side 7

Introduktion side 3. Før du kører ud på din første tur side 4. Brugervejledning side 5. Justering af sadelhøjde side 7. Justering af kæde side 7 Indholdsfortegnelse 1 Introduktion side 3 Før du kører ud på din første tur side 4 Brugervejledning side 5 Justering af sadelhøjde side 7 Justering af kæde side 7 Justering af styrhøjde side 8 Justering

Læs mere

Reparationskursus. I guld- og sølvsmedeteknikker

Reparationskursus. I guld- og sølvsmedeteknikker Reparationskursus I guld- og sølvsmedeteknikker 1 Kursus i mindre reparationer om trækning af perler med og uden knuder, montering af dupper og låse. Loddeprocesser ved mindre reparationsopgaver som f.eks.

Læs mere

Instruktions- og betjeningsmanual. SIMA for elektrisk betonjernsklipper MODELLER: CEL-30, CEL-30-M, CEL-35, CEL-40 & CEL-45

Instruktions- og betjeningsmanual. SIMA for elektrisk betonjernsklipper MODELLER: CEL-30, CEL-30-M, CEL-35, CEL-40 & CEL-45 Instruktions- og betjeningsmanual SIMA for elektrisk betonjernsklipper MODELLER: CEL-0, CEL-0-M, CEL-5, CEL-40 & CEL-45 Indholdsfortegnelse. Håndtering & transport Side. Montering / samling Side. Opstilling

Læs mere

Hvis du kan få fingre i en kraftig spinnestang mellem 8 og 9 fod og et fiskehjul med 0,300,35 line, så er du godt i gang.

Hvis du kan få fingre i en kraftig spinnestang mellem 8 og 9 fod og et fiskehjul med 0,300,35 line, så er du godt i gang. G r e j o g a g n Huskeseddel til geddefiskeri: Et jagtgevær, en kasse patroner, en kasse dynamit... Nej det behøver du ikke, men der skal nu alligevel kraftigt grej til for at nedlægge en gedde. Hvis

Læs mere

Byg EN HULE LAMPE VARIGHED: LANGT FORLØB

Byg EN HULE LAMPE VARIGHED: LANGT FORLØB VARIGHED: LANGT FORLØB Byg EN HULE LAMPE Byg EN HULE LAMPE Til læreren Varighed: Langt forløb Tidsestimat: Syv dobbeltlektioner Dine elever i 5., 6. og 7. klasse kan i et langt forløb designe og bygge

Læs mere

NJSK Foredrag. Intro: Trolling for begyndere. (og andre småbådstosser) Laksetrolling for begyndere og alle andre der er ramt af laksebacillen

NJSK Foredrag. Intro: Trolling for begyndere. (og andre småbådstosser) Laksetrolling for begyndere og alle andre der er ramt af laksebacillen Intro: NJSK Foredrag Trolling for begyndere (og andre småbådstosser) 2016 ADVARSEL!! Voldsomt provokerende udtalelser kan forekomme i deoe foredrag!! Så derfor: Er du af den gammelkloge og pisse irriterende

Læs mere

MED RØRFLUE PÅ KYSTEN FANG MERE:

MED RØRFLUE PÅ KYSTEN FANG MERE: FANG MERE: MED RØRFLUE PÅ KYSTEN Der har været fisket med rørflue på kysten i mange år, men det er ufatteligt få, der reelt set dyrker denne teknik, som især med mindre fluer giver en markant højere landingsrate

Læs mere

Hej Hans!!! Da jeg modtog dit ur var det i en sørgelig forfatning det trængte til en istandsættelse!

Hej Hans!!! Da jeg modtog dit ur var det i en sørgelig forfatning det trængte til en istandsættelse! Hej Hans!!! Da jeg modtog dit ur var det i en sørgelig forfatning det trængte til en istandsættelse! Da jeg modtog plastkassen med lodder, ur, nøgle og pendul så jeg at skiven ikke havde det godt! Malingen

Læs mere

TP LITE MONTAGEVEJLEDNING

TP LITE MONTAGEVEJLEDNING TP LITE MONTAGEVEJLEDNING Indholdsfortegnelse Forberedelse Modtage- og opstartskontrol 3) TP Lite bestanddele og placering 4) Montering af bundprofiler 5) Montering af top-, og sideprofiler 6) Montering

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE... 1 VIGTIGT... 2 SAMLING AF ELEMENT... 3 MONTERING AF FOLDEGLAS...

INDHOLDSFORTEGNELSE... 1 VIGTIGT... 2 SAMLING AF ELEMENT... 3 MONTERING AF FOLDEGLAS... INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE... 1 VIGTIGT... 2 SAMLING AF ELEMENT... 3 MONTERING AF FOLDEGLAS... 4 OPSÆTNING AF GLAS... 4 MONTERING AF FASTE GLAS... 5 MONTERING AF STYREARM... 7 INDJUSTERING

Læs mere

Godkendelser: Beskrivelse:

Godkendelser: Beskrivelse: RULLESTILLADS Godkendelser: EN 131-1: 2015 EN 131-2: 2010+A2: 2017 EN 131-3: 2018 Beskrivelse: Dette teleskopiske stillads er nemt at transportere og nemt at justere i højden til brug steder hvor stillads

Læs mere

Montage vejledning Ropox Flytbar Skydedør Denne vejledning skal altid ledsage produktet

Montage vejledning Ropox Flytbar Skydedør Denne vejledning skal altid ledsage produktet Montage vejledning Ropox Flytbar Skydedør Denne vejledning skal altid ledsage produktet PDF6177 011217 Indhold Komponentoversigt Pakket på palle... 3 Montagedele til skydedør... 4 Samling af skydedør ramme...

Læs mere

Tekst og foto: Jens Bursell

Tekst og foto: Jens Bursell RELEASE I ÅEN: NÅR ØRREDEN K Woblerfiskeriet i åen kan være ensbetydende med en del mistede fisk især når det drejer sig om dagfiskeri, hvor ørrederne ofte hugger mere forsigtigt. Her får du opskriften

Læs mere

Reb. www.1hag.dk. Indholdsfortegnelse

Reb. www.1hag.dk. Indholdsfortegnelse Reb Indholdsfortegnelse Besnøringer... 2 Filippinerbesnøring... 3 Japansk krydsbesnøring... 4 Krydsbesnøring... 5 Ottetalsbesnøring... 6 Simpel besnøring... 7 Vinkelbesnøring... 8 Rebpleje... 9 Splejsninger...

Læs mere

Produktions og samle vejledning for AMICO S 50 ZIP. Vindtæt screen (Solid) AMICO S 50_zip_ Solidscreen

Produktions og samle vejledning for AMICO S 50 ZIP. Vindtæt screen (Solid) AMICO S 50_zip_ Solidscreen Produktions og samle vejledning for AMICO S 50 ZIP Vindtæt screen (Solid) AMICO S 50_zip_ Solidscreen General information AMICO S 50 Dimensioner og head head box typer Nedenstående diagram viser alle størrelses

Læs mere

Så har jeg boret huller i aluminiumsprofilen, og boret den fast i den nederste MDF-plade.

Så har jeg boret huller i aluminiumsprofilen, og boret den fast i den nederste MDF-plade. Jeg har altid bøjet en del i akryl, og altid brugt en varmluftblæser til formålet. Det var hvad jeg havde til rådighed og fungerede fint når man først har fået lidt erfaring med det. Man kan så købe en

Læs mere

Ribbon Ugle Måtte. Forkortelser: Lm: Luftmaske M: Maske Fm: Fastmaske Stgm: Stangmaske Km: kædemasker Mr: Magisk ring

Ribbon Ugle Måtte. Forkortelser: Lm: Luftmaske M: Maske Fm: Fastmaske Stgm: Stangmaske Km: kædemasker Mr: Magisk ring Ribbon Ugle Måtte Materialer: Hæklenål nr. 6 & 7 (Hækler du stramt kan du med fordel gå en str. op i nål.) Mayflower Ribbon. Stoppenål Evt. Tekstil lim. Mål: Ca. 77 x 65 cm. Forbrug: - Grå: Ca. 210g. -

Læs mere

Juleenglen Else MATERIALER: FORKORTELSER: Proces. 1. Øjne (lav 2) Mayflower Hit-Ta-too: Gul (29), Hvid (14), Lys fersken (11)

Juleenglen Else MATERIALER: FORKORTELSER: Proces. 1. Øjne (lav 2) Mayflower Hit-Ta-too: Gul (29), Hvid (14), Lys fersken (11) Juleenglen MATERIALER: Mayflower Hit-Ta-too: Gul (29), Hvid (14), Lys fersken (11) Sikkerhedsøjne: 2 stk (8mm) Hæklenål: str. 2,5. Synål Saks Vat/fyld FORKORTELSER: mr = magisk ring omg = omgang rk = række

Læs mere

Sikringsbeslag GODKENDT SS 3587 - SS 3587 - SS 3587 -

Sikringsbeslag GODKENDT SS 3587 - SS 3587 - SS 3587 - Sikringsbeslag GODKENDT SS 3587 - SS 3587 - SS 3587 - SS 3587 Gør det surt at være skurk Tyverisikring drejer sig i første omgang om at hindre tyven i at komme ind i boligen. Derfor er det vigtigt at hjemmet

Læs mere

Introduktion Gripit GI1319 Storyboard Detaljering

Introduktion Gripit GI1319 Storyboard Detaljering Produktrapport 7 8 1 16 Introduktion Gripit GI1319 Storyboard Detaljering Asbjørn Maigaard Axelsen Hans Toft Hornemann Ditte Maria Buus Nielsen Betina Røge Jensen Terkel Skou Steffensen 4 Projekttitel

Læs mere

VOSF Vejen og Omegns Sportsfisker Forening. Foreningens fiskevand og reglement

VOSF Vejen og Omegns Sportsfisker Forening. Foreningens fiskevand og reglement VOSF Vejen og Omegns Sportsfisker Forening Foreningens fiskevand og reglement 2016 Indhold A. Almindelige bestemmelser B. Særregler C. Fiskesøen i Drostrup D. Gels Å E. Anbefalinger til håndtering under

Læs mere

Instruktør Kapitel 8.5

Instruktør Kapitel 8.5 Paddlefloatredning Denne redningsteknik er beregnet på at roeren selv skal kunne komme op i kajakken efter at være kæntret og have foretaget wet exit. Teknikken diskuteres ofte i litteraturen som sidste

Læs mere

Sommer Shopper Cotton 1

Sommer Shopper Cotton 1 Sommer Shopper Cotton 1 Materialer: Hæklenål nr. 5,5 Mayflower Cotton 1 Det hækles med dobbelt tråd. Maskemarkør Mål: Målt fladt Ca. 37 cm bred, Ca. 36 cm dyb, og 67 cm i længden med hank. Forbrug: Ca.

Læs mere

GEDDER PÅ KUNSTAGN: DØRG FOR. Når du fisker på de større

GEDDER PÅ KUNSTAGN: DØRG FOR. Når du fisker på de større Westins Jätte her i den supereffektive»geddefarve«er en fantastisk wobler til både geddedørg og kastefiskeri. Den fås i mange størrelser og kører fint helt ned til 1,5 km/t. Når du fisker på de større

Læs mere

VERTIKAL TORSK: BAGHJUL TIL PIRKEFISKERIET?

VERTIKAL TORSK: BAGHJUL TIL PIRKEFISKERIET? »Er du træt af tonsetungt pirkegrej og masser af fejlkrogede fisk? Vil du fange flere fisk og helst gøre det på let grej? Hvis ja så prøv vertical jigging efter torsk!«vertikal TORSK: BAGHJUL TIL PIRKEFISKERIET?

Læs mere

1. Gå på hænder. 2. Gå bagover i bro + overslag. 3. Kraftsspring uden hovedet

1. Gå på hænder. 2. Gå bagover i bro + overslag. 3. Kraftsspring uden hovedet Teknikmærke 1. Gå på hænder Beskrivelse: Hænderne sættes på madrassen, hvorefter der sættes af med fødderne fra madrassen, således at man står på sine hænder. Gå derefter mindst 3 m fremad. 2. Gå bagover

Læs mere

Betjeningsvejledning

Betjeningsvejledning 1 Betjeningsvejledning Compac fjederpresse, model CSC. Luftbetjent. Vigtigt: Læs følgende før brug! Venligst læs, forstå og følg alle instruktioner in denne vejledning før pressen tages i brug. Sikre at

Læs mere

mounting string monter garnet

mounting string monter garnet mounting string monter garnet 1. 1. Klip bånd af Zpagetti eller det valgte garn i den længde, som du skal bruge og læg dem dobbelt. Du skal også bruge en træring. 2. Læg træringen på midten af dine bånd.

Læs mere

Gyptone Kant A system Monteringsvejledning

Gyptone Kant A system Monteringsvejledning Monteringsvejledning Design og teknik Produktbeskrivelse Gyptone akustiklofter med Kant A er et færdigmalet, demonterbart akustikloft monteret i et synligt skinnesystem (T- eller T-). Skinnesystemets synlige

Læs mere

Manual Smart Trykluft passepartout maskine. Version 1 dk

Manual Smart Trykluft passepartout maskine. Version 1 dk Manual Smart Trykluft passepartout maskine Version 1 dk Oversat af Lista Bella April 2011 Indholds fortegnelse. Klargøring 3 Montering på gulvstativ (Tilkøb) 4 Oversigt Smart mat-cutter 7 Montering væghængt

Læs mere

Gyptone Kant E system Monteringsvejledning

Gyptone Kant E system Monteringsvejledning Monteringsvejledning Design og teknik Produktbeskrivelse Gyptone akustiklofter med Kant E er et færdigmalet, demonterbart akustikloft monteret i et synligt skinnesystem (T-). Skinnesystemets synlige flade

Læs mere

Samlevejledning til byg-selv drone

Samlevejledning til byg-selv drone Disclaimer: Der kan forekomme fejl. Kontakt venligst Tobias Lundby (tolu@mmmi.sdu.dk) eller Kristian Terkildsen (khte@mmmi.sdu.dk), hvis du har spørgsmål hertil. Husk altid at tjekke droneregler.dk for

Læs mere

BRUGER MANUAL. Ø305 cm trampolin (3 ben) Ø427 cm trampolin (4 ben)

BRUGER MANUAL. Ø305 cm trampolin (3 ben) Ø427 cm trampolin (4 ben) BRUGER MANUAL Ø305 cm trampolin (3 ben) Ø427 cm trampolin (4 ben) INTRODUKTION Før brug af trampolinen, skal al informationen i denne manualen læses grundigt. Som i alle andre fysisk relaterede aktiviteter,

Læs mere

Baby-design by Wittenburg. Brugsanvisning til Wittenburg design-selv sovepose

Baby-design by Wittenburg. Brugsanvisning til Wittenburg design-selv sovepose Baby-design by Wittenburg Brugsanvisning til Wittenburg design-selv sovepose Wittenburg sovepose har flere måder at blive foldet på. En foldemåde fra baby til 3+ og kan foldes så den passer til de forskellige

Læs mere

GLITTER OG GLAMOUR: BOMBARDA

GLITTER OG GLAMOUR: BOMBARDA GLITTER OG GLAMOUR: BOMBARDA Forestil dig en gedde eller havørredwobler, hvor du kan justere synkehastigheden samtidig med, at du får helt nye muligheder for at skabe en unik form for attraktion med fx

Læs mere

om skudøvelser Skud mod mål kan være for enten spillere eller for målmanden eller for både spillere og målmand.

om skudøvelser Skud mod mål kan være for enten spillere eller for målmanden eller for både spillere og målmand. skudøvelser om skudøvelser Skud mod mål kan være for enten spillere eller for målmanden eller for både spillere og målmand. I dette tilfælde koncentrerer vi os om skud, der skal dygtiggøre målmanden i

Læs mere

Brugsanvisning for. Testværktøj på. Naturlegeredskaber

Brugsanvisning for. Testværktøj på. Naturlegeredskaber Gert Olsen Gl. Klausdalsbrovej 481 DK 2730 Herlev Telefon 2177 5048 gertolsen@gertolsen.dk Brugsanvisning for Testværktøj på Naturlegeredskaber Af Gert Olsen Brug af testværktøj 03.10.2004 Side 1 af 9

Læs mere

DANSKE LAKS OG HAVØRREDER. Udgivet af

DANSKE LAKS OG HAVØRREDER. Udgivet af DANSKE LAKS OG HAVØRREDER Udgivet af Kolofon Titel: Udgiver: Illustrationer: Fotos: Forfattere: Layout: Konsulenter: Oversættere: Redaktør: Danske laks og havørreder Danmarks Sportsfiskerforbund Thomas

Læs mere

Sæt reolen sammen af kasser

Sæt reolen sammen af kasser HER ESTEMMER DU LT SELV: Sæt reolen sammen af kasser Du kan købe en rektangulær reol. Og du kan købe en kvadratisk reol. Synes du, at begge dele er kedeligt? Så læs videre, for her er reolen, du kan sammensætte

Læs mere

Freja H0 Modeltog. Absalonsgade 19-8600 Silkeborg www.freja-modeltog.dk. Vejledning til færgegalgen for færgeklappen med jernbanesporet

Freja H0 Modeltog. Absalonsgade 19-8600 Silkeborg www.freja-modeltog.dk. Vejledning til færgegalgen for færgeklappen med jernbanesporet Freja H0 Modeltog Absalonsgade 19-8600 Silkeborg www.freja-modeltog.dk Vejledning til færgegalgen for færgeklappen med jernbanesporet Færgegalgens ætsede plade Øverste ætsning Glyngøre Mors og nederste

Læs mere

Brugsanvisning & Monteringsvejledning til JBM kulisseskinne

Brugsanvisning & Monteringsvejledning til JBM kulisseskinne Version 2.0 Danske kvalitetsprodukter siden 2004 Side 1 Brugsanvisning & Monteringsvejledning til JBM kulisseskinne Danske kvalitetsprodukter siden 2004 Side 2 Indhold Formål og anvendelse... 3 Vigtigt/

Læs mere

Vildmarksbad konstruktionsvejledning

Vildmarksbad konstruktionsvejledning Vildmarksbad konstruktionsvejledning 1 Indledning: Inden konstruktionen påbegyndes, er det vigtigt at læse hele vejledningen igennem. Det anbefales på det kraftigste, at konstruktionen af vildmarksbadet

Læs mere

Montage & vedligehold

Montage & vedligehold Montage & vedligehold for træledhejseporte UNIQUE og ledhejseporte i stål MODERN & GRACE Lavhejsbeslag, frontmonterede fjedre overhøjde min. 20 cm; færdigsamlet fjederaksel m.m. Frank Goedhart, July 2007

Læs mere

AUDI A3 8P RETROFIT. Eftermontering af RS3 Læder. http://lightnings.dk/rs3leather.html

AUDI A3 8P RETROFIT. Eftermontering af RS3 Læder. http://lightnings.dk/rs3leather.html AUDI A3 8P RETROFIT Eftermontering af RS3 Læder http://lightnings.dk/rs3leather.html Trekanter Armlæn i fordøre Armlæn i bagdøre Midterarmlæn Gearknop Håndbremse Trekanter 1. Træk læderet ved gearstangen

Læs mere

Installationsvejledning

Installationsvejledning Stockscreen Installationsvejledning Introduktion Figur 1, Systemoversigt og individuelle komponenter 2 Introduktion INTRODUKTION Liste over dele Kilde: Antal/højde 0.9m 1.8m Produktbeskrivelse A1 1 1 Stockscreen-plade

Læs mere

Tennis piger. Hårbund 1. omg: 6 fm i mr med gul/ øko sort (6) omg: 1 fm i hver m (48). Luk af.

Tennis piger. Hårbund 1. omg: 6 fm i mr med gul/ øko sort (6) omg: 1 fm i hver m (48). Luk af. Tennis Piger MATERIALER: Mayflower Cotton organic øko 8/4 og Mayflower Cotton 8/4: Mørk pige: Øko lyserød (12), øko brun (26), øko sort (20), øko hvid (02), øko marineblå (20), øko natur (01), lilla (1477)

Læs mere

BEDSTE TIPS Lyt til Mister Maker og følg hans råd og vejledning. Send dine bedste kreationer ind til vores Galleri. Du vinder måske en præmie!

BEDSTE TIPS Lyt til Mister Maker og følg hans råd og vejledning. Send dine bedste kreationer ind til vores Galleri. Du vinder måske en præmie! P2 Entertainment Lynstartsguide til appen Mister Maker: Lad os lavet noget! TIL FORÆLDRE I Mister Maker: Lad os lavet noget! finder man mange unikke og sjove funktioner, som giver børnene mulighed for

Læs mere

WinTagfod. til banevare, pladeundertag og gesims. Fås i alu, zink og sort. - vi ændrer vaner

WinTagfod. til banevare, pladeundertag og gesims. Fås i alu, zink og sort. - vi ændrer vaner WinTagfod til banevare, pladeundertag og gesims Fås i alu, zink og sort. - vi ændrer vaner Banevare Fordele Ingen krydsfiner Nedfældning af rendejern ikke nødvendig Ingen montering af alu tagfod Diffusionsåben

Læs mere

2 APPARATETS MÅL. Apparatets mål i mm: A Apparatets fulde høje (inkl. monteringsskinner) 640 B Apparatets fulde bredde 855

2 APPARATETS MÅL. Apparatets mål i mm: A Apparatets fulde høje (inkl. monteringsskinner) 640 B Apparatets fulde bredde 855 APPARATETS MÅL Tegningen er blot til illustration D C B A Apparatets mål i mm: CoolDrawer RB90S A Apparatets fulde høje (inkl. monteringsskinner) 640 B Apparatets fulde bredde 855 C Apparatets fulde dybde

Læs mere

Trolling Master Bornholm

Trolling Master Bornholm Trolling Master Bornholm Fra Tejn Havn den 1. til 4. maj 213 Laks er eneste fisk i konkurrencen. Mindstemål for laks, der kan indvejes, er 62 cm. Der må max. indvejes seks laks pr. båd pr. dag. Husk at

Læs mere

Fv 2: Ca. 50 g (fv , sort) GARNFORBRUG

Fv 2: Ca. 50 g (fv , sort) GARNFORBRUG 91964 EKO BOMULL Version 1 91964 PANDA, BAMSER OG PUDER GARNKVALITET Eko bomull (100 % Bomuld. Nøgle ca. 50 gram = 120 m) HÆKLEFASTHED Ca. 23 fm x 24 rk på hæklenål 3 mm = 10 x 10 cm STRIKKEFASTHED Ca.

Læs mere

PÅ FISKEEVENTYR NORDENFJORDS ÅHAVØRRED I ØSTVENDSYSSEL:

PÅ FISKEEVENTYR NORDENFJORDS ÅHAVØRRED I ØSTVENDSYSSEL: ÅHAVØRRED I ØSTVENDSYSSEL: PÅ FISKEEVENTYR NORDENFJORDS Den nordligste del af Jylland rummer masser af spændende muligheder for åfiskere med hang til store flotte havørred sensommer og tidligt efterår.

Læs mere

Bærevejledning til vikle

Bærevejledning til vikle Mama s LIFE Bærevejledning til vikle Strækvikle kan anvendes til børn med en vægt på 2-10 kg. Fastvikle 3-20 kg. Tips til en god start kom godt i gang: Viklen skal være strammere, end man umiddelbart synes

Læs mere

En bekendtgørelse fra Fiskeristyrelsen har bl.a. medført, at laksen siden 1. marts 2004 har været totalfredet i Vadehavet, Ribe Å og Varde Å.

En bekendtgørelse fra Fiskeristyrelsen har bl.a. medført, at laksen siden 1. marts 2004 har været totalfredet i Vadehavet, Ribe Å og Varde Å. Reglement for hjemtagelse af laks fra Varde Å-systemet i 2018 En bekendtgørelse fra Fiskeristyrelsen har bl.a. medført, at laksen siden 1. marts 2004 har været totalfredet i Vadehavet, Ribe Å og Varde

Læs mere

Overlocker 3034D. Indhold:

Overlocker 3034D. Indhold: Indhold: Trådspænding Side 2 Stinglængde Side 2 Differentiale Side 2 Skærebredde Side 2 Trykfodtryk Side 3 Åbn Dæksel Side 3 Håndhjul Side 3 Udskiftning af trykfod Side 3 Fjern stingfingeren Side 4 Friarm

Læs mere