Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol"

Transkript

1 Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 19. januar 2010 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:30-18:00 Ole Jespergaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil Nielsen (F) Lone Birkmose Lex (V) Jacob Kolind (V) Margit Chemnitz (V)

2 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01 Mødeplan for "Hvad rører sig på Børne- og Skoleområdet" Nedlæggelse af Uddannelsesråd Vendsyssel Mål og Handleplaner for dansk Kommunal trafikpolitik for skoler og institutioner Madordning i dagtilbud Godkendelse af budget opholdsstedet Nørgården Godkendelse af budget opholdsstedet Lille Bjørnlund Godkendelse af budget opholdsstedet Nordbasen Styringsprincipper for visitation på det specialiserede socialområde Forslag til gennemførelse af effektiviserings- og afbureaukratiseringspulje på 4,5 mio. kr. i budget Orientering - januar Lukket sag - Anbringelser - januar måned

3 Børne- og Skoleudvalget, den 19. januar 2010 Side 3 01 Mødeplan for A14/dwfslj 09/24366 Åben sag BS Drøftelse af forslag til mødeplan for Det er foreslåes, at Børne- og Skoleudvalget i 2010 holder møder om tirsdagen således: 19. januar 09. februar 09. marts 13. april 11. maj 08. juni 17. august 07. september 05. oktober 09. november 07. december Møderne foreslås afholdt kl Formanden ønsker endvidere at drøfte besøg på skolerne og tidsplan herfor. Det oplyses endvidere, at mødet i Det fælles rådgivende organ for skoleområdet, der var planlagt til november måned 2009, blev udsat, idet skolebestyrelsesformændene foreslog, at mødet blev udsat til, når det nye udvalg er tiltrådt. Møderne begynder kl Der udarbejdes mødeplan med skolerne. Der planlægges møde med FRO. Til efterretning.

4 Børne- og Skoleudvalget, den 19. januar 2010 Side 4 02 "Hvad rører sig på Børne- og Skoleområdet" G01/dwbkes 10/62 Åben sag BS Fagenheden for Børn og Kultur fremsender notat "Hvad rører sig på Børne- og Skoleområdet" med henblik på en gennemgang heraf. Bilag: Notat "Hvad rører sig på Børne- og Skoleområdet" Gennemgangen af notatet fortsættes på februarmødet.

5 Børne- og Skoleudvalget, den 19. januar 2010 Side 5 03 Nedlæggelse af Uddannelsesråd Vendsyssel A23/dwbkes 10/49 Åben sag BS/ØK/BY I relation til kommunalreformen etablerede Hjørring, Frederikshavn og Brønderslev Kommuner Uddannelsesråd Vendsyssel. Uddannelsesrådets formål er at øge fokus på uddannelsesmulighederne i landsdelen med henblik på at fastholde og udvikle uddannelsestilbuddet i Vendsyssel. Formålet er endvidere at øge samarbejdet, koordineringen og den gensidige støtte mellem uddannelsesinstitutionerne og mellem disse og kommunerne samt etablere en troværdig og betydningsfuld høringspart i lokale uddannelsesspørgsmål. Uddannelsesrådet er sammensat af kommunerne i Vendsyssel (Brønderslev, Frederikshavn og Hjørring) samt de uddannelsesinstitutioner i Vendsyssel, som uddanner til erhverv og/eller videregående uddannelse. Kommunerne er repræsenteret ved et byrådsmedlem og en forvaltningschef. Uddannelsesinstitutionerne repræsenteres ved institutionslederen. Uddannelsesrådet har eksisteret siden 2007 og formandskab og sekretariatsbistand er blevet varetaget af de tre kommuner på skift. På rådets sidste møde i 2009 blev der foretaget en evaluering af rådets formål. Rådet kunne konstatere, at rådets formål og arbejdsopgaver kun delvist var opfyldt og nået. Det blev også drøftet, om der fortsat er behov for en speciel Vendsysselsk vinkel på uddannelsesområdet. Rådet ønsker en udmelding fra kommunerne om rådets fremtid. Det kan oplyses, at der i forbindelse med kommunalreformen også blev drøftet nedsættelse af et Regionalt Uddannelsesråd. Denne sag har indtil videre været sat i bero, da tiden har været optaget af andre emner i forbindelse med reformen. Imidlertid har Regionen i samarbejde med Kommunaldirektørforeningen i Nordjylland taget sagen op igen, og det forventes, at et Regionalt Uddannelsesråd vil være en realitet i løbet af foråret Det vurderes, at et regionalt uddannelsesråd vil kunne få status som en betydningsfuld høringspart i regionale og lokale uddannelsesspørgsmål. Det vil i den forbindelse være en nødvendighed, at det regionale uddannelsesråd sammensættes således, at synspunkter og handlinger vedrørende fremtiden for uddannelsesinstitutionerne i Vendsyssel kan bæres frem med vægt. Et tæt netværkssamarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne i Vendsyssel vurderes derfor fortsat at være af største betydning. Det vurderes, at de tre kommuner via andre samarbejdsorganer i kommunalt/regionalt regi kan gøre sin indflydelse gældende i forhold til et Regionalt Uddannelsesråd. Indstilling De tre kommunale forvaltningsdirektører forventer, at et Regionalt Uddannelsesråd etable-

6 Børne- og Skoleudvalget, den 19. januar 2010 Side 6 res i foråret 2010, og at dette råd vil kunne opnå betydelig indflydelse på uddannelsespolitikken for Region Nordjylland og dermed for Vendsyssel og foreslår derfor, at Byrådet godkender, at Uddannelsesråd Vendsyssel nedlægges med udgangen af Bilag: Notat om formål med Uddannelsesråd Vendsyssel Indstilles godkendt.

7 Børne- og Skoleudvalget, den 19. januar 2010 Side 7 04 Mål og Handleplaner for dansk P22/dwbkes 10/50 Åben sag BS Fagenheden for Børn og Kultur foreslår, at udvalget godkender forslag til Mål og Handleplaner for dansk (læse-skrive-stave-tale). Med virkning fra skoleåret 2009/10 gælder der nye Fælles Mål for undervisningen i folkeskolen, herunder faget dansk. I Fælles Mål II - dansk, er der lagt vægt på grundlæggende færdigheder som læsning, skrivning og stavning. Endvidere skal faget blandt andet gennem litteraturlæsning udvikle elevernes indlevelsesevne, og sprogligt lægges der især vægt på at udvikle ordforråd og begrebsverden. Som noget nyt er faglig læsning og fortrolighed med informationsteknologi nu et mål i dansk. Kritisk anvendelse af netressourcer og skrivning på computer er også blevet udtrykkelige mål. Der har i Brønderslev Kommune tidligere været udarbejdet Mål og Handleplaner for læsning. I den foreliggende udgave, som tager navneforandring til Mål og Handleplaner for dansk, og som indbefatter områderne læsning, skrivning, stavning og det talte sprog, er der foretaget en præcisering af, hvad det er, eleverne skal nå på det enkelte klassetrin under hensyntagen til udgivelsen af Fælles Mål II i dansk. Præciseringen skal ikke opfattes som en øget kontrol af elevernes læsning og stavning, men mere som en dokumentation og et internt værktøj på den enkelte skole. Den revidere plan omhandler udelukkende det, der skal arbejdes med i klasseregi, og ikke den specialpædagogiske indsats, der kan være nødvendig at iværksætte i forhold til de elever, der ikke når de opstillede mål. Det er intentionen, at der på sigt udarbejdes en sprog- og læsepolitik i Brønderslev Kommune gældende fra 0 til 18 år. Bilag: Forslag til Mål - og Handleplaner for dansk Godkendt.

8 Børne- og Skoleudvalget, den 19. januar 2010 Side 8 05 Kommunal trafikpolitik for skoler og institutioner P22/dwbkes 10/53 Åben sag BS Skolebestyrelsen ved Ø. Brønderslev Centralskole opfordrer til, at der på kommunalt plan sættes et arbejde i gang omkring udarbejdelse af kommunal trafikpolitik med udgangspunkt i det oplæg, der er udsendt fra Rådet for Sikker Trafik - "10 gode grunde til at lave trafikpolitik på landets skoler". Skolebestyrelsen anfører, at de er af den opfattelse, at en sådan politik bør udarbejdes kommunalt, således at der skabes et ensartet grundlag for planlægning og gennemførelse af sikre trafikforhold på skolerne. Fagenheden for Børn og Kultur oplyser: Rådet for Sikker Trafik anbefaler, at skoler laver en trafikpolitik, fordi en trafikpolitik 1. målretter arbejdet med at give børn og unge gode trafikvaner 2. sætter fokus på at forhindre ulykker blandt unge 3. skaber opmærksomhed omkring bedre adfærd frem for fysisk regulering 4. giver mulighed for at spare på sundhedsbudgettet 5. giver gode muligheder for at koble trafik og sundhed 6. baner vejen for alle skolens trafiksikkerhedsindsatser 7. giver klar rollefordel 8. engagerer kommune, skoleledelse, lærere, forældre og børn 9. gør kommunens tilsyn nemmere 10. samler de trafikindsatser i skolen, der optager forældrene I Rådet for Sikker Trafik s materiale lægges der op til, at det er den enkelte skole, der udarbejder en trafikpolitik, idet det anføres, at det er vigtigt, at skolen involvere elever, forældre og lærere, når man udformer trafikpolitikken. Det anføres videre, at man har erfaring med, at trafikpolitik på skolerne er et godt værktøj til at skabe mere sikker trafik. Det kan naturligvis ske inden for en af kommunen udstukket overordnet ramme. Der vedlægges eksempel på en for Lykkesgårdskolen i Varde udarbejdet trafikpolitik. Bilag: Eksempel på trafikpolitik for Lykkesgårdskolen

9 Børne- og Skoleudvalget, den 19. januar 2010 Side 9 Udvalget anbefaler, at den enkelte skole selv udarbejder en trafikpolitik.

10 Børne- og Skoleudvalget, den 19. januar 2010 Side Madordning i dagtilbud G01/dwuphj 09/10688 Åben sag BS Indstilling: Med finanslovsaftalen 2008 er der indgået aftale om, at alle børn i dagtilbud op til skolealderen i henhold til Dagtilbudsloven senest 1. januar 2010 skal tilbydes et frokostmåltid, der lever op til Fødevarestyrelsens anbefalinger for sund kost i dagtilbud (Landsbyordninger er ikke omfattet af Dagtilbudsloven). I november 2009 vedtog Folketinget at udskyde i ikrafttrædelsestidspunktet for ordningen således, at alle børn i daginstitution senest pr. 1 januar 2011 skal have et sundt frokostmåltid som en del af dagtilbudsydelsen. I forbindelse med kommuneøkonomiaftalen for 2009 blev det i relation til finansieringen af frokostmåltidet aftalt at hæve loftet for den maksimale forældrebetaling fra 25 pct. af de budgetterede bruttodriftsudgifter for en plads i dagtilbud til 30 pct. Denne ændring ændrer dog ikke på reglerne vedrørende takstfastsættelsen. Derfor kan de øgede indtægter fra forældrebetalinger ikke anvendes til dækning af eventuelle anlægsudgifter i forbindelse med opgradering af køkkenfaciliteter m.m. I forbindelse med at ikrafttrædelsestidspunktet blev udskudt, blev det vedtaget, at kommunerne får et permanent løft i bloktilskud på kr. 400 mio. årligt. Dermed er de økonomiske rammer for indførslen af madordningen forbedret. Beregninger viser, at der for Brønderslev Kommunes vedkommende er tale om et tilskud på kr mio. årligt. Beregning af økonomisk råderum pr. barn pr. dag Kommunens Center for Økonomi og Fagenheden Børn & Kultur har regnet på det økonomiske råderum. Forhøjelsen af forældrebetalingen fra 25 pct. til 30 pct. af de budgetterede bruttodriftsomkostninger og det årlige bloktilskud giver et beløb på kr. 21,68 pr. barn pr. dag. I beregningerne er der taget højde for søskenderabat og økonomiske fripladser. Personaleressourcer og køkkenfaciliteter Velfærdsministeriet har i sin orienteringsbeskrivelse præciseret, at loven ikke har et selvstændigt pædagogisk sigte. Som følge heraf er der ikke givet midler til pædagogernes kompetenceudvikling eller til f.eks. tilberedning af mad som en del af det pædagogiske arbejde. Eventuel ansættelse af køkkenpersonale vil således betyde reduktion i rådighedsbeløbet til mad. I forbindelse med vedtagelsen af madordning i dagtilbud har Folketinget etableret en kvalitetsfond med henblik på at løfte de fysiske rammer på blandt andet dagtilbudsområdet. Kvalitetsfonden er på i alt 22 mio. kr., og er beregnet til statslig medfinansiering af kommunale investeringer i perioden Kvalitetsfonden kan bl.a. anvendes til at sikre, at køkkener i nye og renoverede institutioner er indrettet sådan, at der kan laves sund mad. Dagpasningschefen har i samarbejde med kommunens bygningsafdeling gennemgået samtlige køkkener i kommunens daginstitutioner. Ved indførsel af frokostordning pr. 1. januar 2011 er

11 Børne- og Skoleudvalget, den 19. januar 2010 Side 11 der behov for opgradering af alle køkkener til anrettekøkkener. Udgiften er anslået til kr Hertil kommer en anslået udgift til køle-/frysekapacitet på kr I alt en anslået udgift på kr Der vil senere blive udarbejdet dagsorden med henblik på anmodning om frigivelse af midler fra vedligeholdelseskontoen og muligheden for ansøgning om midler fra Kvalitetsfonden. Etablering af madordning i dagtilbud i Brønderslev Kommune I 2009 blev der etableret en arbejdsgruppe til at udarbejde udbudsmateriale og kravspecifikationer. I forbindelse med at ikrafttrædelsestidspunktet blev udskudt, blev arbejdet i arbejdsgruppen sat i bero. Arbejdsgruppen bestod af: Institutionsleder Hanne Pedersen, Vuggestuen Himmelblå Institutionsleder Mette Kaasing Trollle, Børnehaven Midgård Institutionsleder Peer Thisted, Hjallerup Børnehave Institutionsleder Jørgen Bach, Børnehaven Kornumgård Økonoma Anita Tranum, Vuggestuen Himmelblå PMF Konni Larsen, Børnehaven Kornumgård Økonomikonsulent Ole Holdt, Center for Økonomi Projektleder Hanne Jakobsen, Udvikling & Planlægning Det anbefales, at arbejdet i arbejdsgruppen nu genoptages, og at arbejdsgruppen arbejder frem efter den overordnede tids- og handleplan vedlagt som bilag. Fagenheden for Børn og Kultur foreslår, at Børne- og Skoleudvalget godkender at arbejdet med etablering af madordning i kommunens dagtilbud pr. 1. januar 2011 genoptages af arbejdsgruppen jf. forelagte tids- og aktivitetsplan det økonomiske råderum for madordning i kommunens dagtilbud på kr. 21,68 pr. barn pr. dag Bilag: Tids- og aktivitetsplan 2010 Fagenhedens indstilling godkendt. Processen afstemmes hvis der ændres i lovgivningsgrundlaget.

12 Børne- og Skoleudvalget, den 19. januar 2010 Side Godkendelse af budget opholdsstedet Nørgården S55/dwbkes 09/29630 Åben sag BS Fagenheden for Børn og Kultur foreslår, at udvalget godkender budget for 2010, herunder takst for opholdsstedet Nørgården: Takst pr. måned: kr. Taksten er beregnet på baggrund af et samlet årligt budget på kr., som fordeler sig på følgende måde: Lønudgifter: kr. ejendomsudgifter: kr. Øvrige udgifter: kr. Tilsynsbetaling: kr. Der er godkendt en samlet personalenormering på 8,1 fuldtidsstillinger. Der er regnet med 6 børn. Det forudsættes, at den af kommunen godkendte budgetramme som helhed overholdes. Der skal finde en løbende og systematisk budgetopfølgning sted. Med budgetoverholdelse menes, at det samlede budget ikke kan overskrides og at udgiftsblokken Løn ikke kan overskrides. Godkendt. Udvalget ønsker en orientering om ejerforhold, lederløn og evt. over-underskud.

13 Børne- og Skoleudvalget, den 19. januar 2010 Side Godkendelse af budget opholdsstedet Lille Bjørnlund S55/dwbkes 09/29630 Åben sag BS Fagenheden for Børn og Kultur foreslår, at udvalget godkender budget for 2010, herunder takst for opholdsstedet Lille Bjørnlund: Takst: kr. Taksten er beregnet på baggrund af et samlet årligt budget på kr., som fordeler sig på følgende måde: Lønudgifter: kr. ejendomsudgifter: kr. Øvrige udgifter: kr. Tilsynsbetaling: kr. Der er godkendt en samlet personalenormering på 12,3 fuldtidsstillinger. Der er regnet med 6 børn/unge. Det forudsættes, at den af kommunen godkendte budgetramme som helhed overholdes. Der skal finde en løbende og systematisk budgetopfølgning sted. Med budgetoverholdelse menes, at det samlede budget ikke kan overskrides og at udgiftsblokken Løn ikke kan overskrides. Godkendelses- og Tilsynsafdelingen bemærker, at på personalesiden er den samlede normering uændret 12,3 stillinger. Der budgetteres i 2010 med 6 pædagoger og 4 ufaglærte medhjælpere, hvor der i 2009 var budgetteret med 10 pædagoger, hvilket er vurderet og accepteret af den tilsynsførende konsulent. Dette er medvirkende til at holde takststigningen på et minimalt niveau (1,66%) på trods af øvrige udgifter,som er stigende. Opholdsstedet er relativt "nygodkendt", hvorfor det ikke er unormalt, at budgettet skal tilpasses virkeligheden. Godkendt. Udvalget ønsker en orientering om ejerforhold, lederløn og evt. over-underskud.

14 Børne- og Skoleudvalget, den 19. januar 2010 Side Godkendelse af budget opholdsstedet Nordbasen S55/dwbkes 09/29630 Åben sag BS Fagenheden for Børn og Kultur foreslår, at udvalget godkender budget for 2010, herunder takst for opholdsstedet Nordbasen: Takst pr. måned: kr. Taksten er beregnet på baggrund af et samlet årligt budget på kr., som fordeler sig på følgende måde: Lønudgifter: kr. Ejendomsudgifter: kr. Øvrige udgifter: kr. Tilsynsbetaling: kr. Der er godkendt en samlet personalenormering på 7,93 fuldtidsstillinger. Der er regnet med 4 børn/unge. Det forudsættes, at den af kommunen godkendte budgetramme som helhed overholdes. Der skal finde en løbende og systematisk budgetopfølgning sted. Med budgetoverholdelse menes, at det samlede budget ikke kan overskrides og at udgiftsblokken Løn ikke kan overskrides. Der foregår sideløbende en proces med godkendelse af lejekontrakt i forbindelse med, at det er godkendt, at opholdsstedet er flyttet til nye lokaliteter, herunder tillige, at antallet af beboere udvides fra 3 til 4, hvorfor der tages forbehold for endelig godkendelse af dette. Godkendt. Udvalget ønsker en orientering om ejerforhold, lederløn og evt. over-underskud.

15 Børne- og Skoleudvalget, den 19. januar 2010 Side Styringsprincipper for visitation på det specialiserede socialområde P23/dwbkes 10/48 Åben sag BS Fagenheden for Børn og Kultur fremsender til orientering Notat om styringsprincipper for visitation på det specialiserede socialområde. Bilag: Notat om styringsprincipper på det specialiserede socialområde Til efterretning.

16 Børne- og Skoleudvalget, den 19. januar 2010 Side Forslag til gennemførelse af effektiviserings- og afbureaukratiseringspulje på 4,5 mio. kr. i budget Ø02/dwokhoc 09/15948 Åben sag ØK Indstilling: Beslutning i Forretningsledelsen den 1. december 2009: Alle forslag skrives sammen af JD og SS, og det gøres klart, hvilke konsekvenser de enkelte forslag kan have for serviceniveau og personalet. Sagen sendes derefter til politisk behandling. Beslutning i Økonomiudvalget den 10. december 2009: Oversendes til udvalgsbehandling. Beslutning i MED-udvalget for Administrationen den 14. december 2009: MED-udvalget for Administrationen bakker op om Forretningsledelsens forslag. Der udtrykkes dog bekymring for de personalemæssige konsekvenser og derfor ses der frem til en hurtig afklaring. Rita Nielsen var fraværende. Beslutning i Fritids- og Kulturudvalget den 14. januar 2010: Sagen genoptages på mødet i februar måned. Der udarbejdes et nyt finansieringsforslag. I budgetaftalen for budget 2010 blev det besluttet at gennemføre en reduktion af budgettet på 4,5 mio. kr. Af aftaleteksten fremgår følgende: Gennemførelsen af effektivisering og afbureaukratisering i kommunens decentrale og centrale enheder skal mindske udgifterne med 4,5 mio. kr. Det skal ske ved reduktion af generelle driftsomkostninger i forbindelse hermed indtænkes ledelsesstrukturen og organiseringen generelt. Det forventes, at reduktionen gennemføres med færrest mulige personalemæssige konsekvenser. Såfremt regeringens regelforenklings- og afbureaukratiseringsinitiativ vedtages i folketinget forventes en yderligere effekt på 0,5 mio. kr. De forskellige fagenheder og stabe har på baggrund heraf udarbejdet forslag til at udmønte reduktionen på de 4,5 mio. kr. Samlet set er der udarbejdet følgende forslag til udmøntning af puljen: Modtagne forslag, jfr. vedlagte bilag: Beløb Personalemæssige konsekvenser

17 Børne- og Skoleudvalget, den 19. januar 2010 Side 17 Administrationen: Udvikling og planlægning samt kultur og fritid kr. ja E-boks til lønsedler kr. nej Forsikringsområdet, arbejdsskader kr. nej Energiudgifter kr. nej Vikarkorps i stedet for vikarbureau kr. ja Annoncering generelt, alle budgetområder kr. nej Skoler og undervisning kr. ja Børnepasning kr. nej Udsatte børn og unge kr. nej Fritid, kultur og bibliotek kr.? Ældreområdet kr. ja Socialpsykiatrien kr. nej Misbrugsområdet kr. nej Vej og Park kr. nej Kollektiv trafik kr. nej I alt kr. Af vedlagte bilag fremgår en konkret beskrivelse af de enkelte forslag Forretningsledelsen foreslår, at Økonomiudvalget anbefaler Byrådet, hvilke forslag der skal udmøntes. Bilag: Udmøntning af effektiviserings og afbureaukratiseringsgevinster. Med-udvalget for Børn og Kulturs udtalelse af 11. januar 2010 Udvalget anbefaler, at Økonomiudvalget vurderer om besparelsen kan effektueres over de kommende 2-3 år, og at Økonomiudvalget præciserer, hvorledes besparelsen kan findes ved reelle effektiviserings- og afbureaukratiseringsinitiativer. Supplerende Økonomiudvalget vedtog i møde den 10. december 2009 at oversende sagen til udvalgsbehandling. Som det fremgår er der forudsat en reduktion på kr. på Fritids- og Kulturudvalgets om-

18 Børne- og Skoleudvalget, den 19. januar 2010 Side 18 råde. Af bilag fremgår Fagenhedens forslag til udmøntning af reduktionen. MED-udvalget for Børn og Kulturs udtalelse er vedlagt i kopi.

19 Børne- og Skoleudvalget, den 19. januar 2010 Side Orientering - januar A05/dwbkes 09/1798 Åben sag BS Indbydelse til Børnetopmøde den februar 2010 i Aalborg - Børns fællesskaber - Fællesskabets børn. Til efterretning.

20 Børne- og Skoleudvalget, den 19. januar 2010 Side Lukket sag - Anbringelser - januar måned 2010

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. januar 2010 Lokale: 220 Tidspunkt: Kl. 14:45-17:00 Eskild Slot Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten Frederiksen (C)

Læs mere

MED-udvalget for Administrationen. Referat

MED-udvalget for Administrationen. Referat Referat Dato: 14. december 2009 Lokale: 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Søren Steensen, Formand Lene Faber Inger Marie Nielsen Jens Davidsen Lisbeth Fruensgaard Anders Madsen Rita Nielsen

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 07. december 2010 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-17:45 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. marts 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 28. januar 2010 Lokale: 124, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30-15:00 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. december 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 12:30-14:45 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 13. januar 2010 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-13:20 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Benny E. Karlsen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 09. februar 2010 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:15 Ole Jespergaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 07. juni 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Ole Andersen

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 18. juni 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 18:30-20:00 Carsten Møller Nielsen (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 15. november 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-16:30 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 03. februar 2010 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:30 Eskild Slot Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 05. februar 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-16:40 Ole Jespersgaard (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. september 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-16:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 09. juni 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 12:30-17:00 Jens Arne Hedegaard, Formand (V) Jette Ramskov (A) Martin Rishøj Jensen (V)

Læs mere

Center for Børn og Undervisning. Frokostordning til børnehavebørn 2014. 16. juli 2013

Center for Børn og Undervisning. Frokostordning til børnehavebørn 2014. 16. juli 2013 Center for Børn og Undervisning 16. juli 2013 Frokostordning til børnehavebørn 2014 Som en del af budgetaftalen for 2013 blev det aftalt, at der udarbejdes oplæg til frokostordninger til børnehavebørn.

Læs mere

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 20. juni 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 18:00-18:30 Lene Hansen, Formand (A) Arne M. Jensen (A) Johannes Trudslev (A) Thomas Krog (F) Mikael

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 03. juni 2010 Lokale: Tidspunkt: Kl. 14:00-15:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten Frederiksen (C) Margit

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 27. januar 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-16:00 Jens Arne Hedegaard, Formand (V) Jette Ramskov (A) Martin Rishøj Jensen (V)

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. maj 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:10 Eskild Andersen, Formand (A) Gitte Krogh (V) Runa Christensen (V) Marianne Jensen

Læs mere

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. april 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:30-15:40 Lene Hansen, Formand (A) Arne M. Jensen (A) Johannes Trudslev (A) Thomas Krog (F) Mikael

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 10. februar 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:00 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 11. januar 2012 Lokale: 220 Tidspunkt: Kl. 14:00-16:00 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten Frederiksen

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 07. marts 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-16:00 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten

Læs mere

1. Indholdet i lovændringen om frokostmåltid i daginstitutioner

1. Indholdet i lovændringen om frokostmåltid i daginstitutioner Til samtlige kommuner m.fl. Departementet Holmens Kanal 22 1060 København K Orientering om lov om frokostmåltid i daginstitutioner mv. Folketinget har den 25. november 2008 vedtaget L 16 Forslag til lov

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 10. januar 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:20 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 16. januar 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:10 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 02. maj 2012 Lokale: Brønderslev Bibliotek, Pejsestuen Tidspunkt: Kl. 14:00-17:20 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 08. november 2010 Lokale: 124, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-12:00 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 15. november 2007 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 08.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/406 Budgetopfølgningsrapport

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Referat

Børne- og Skoleudvalget. Referat Børne- og Skoleudvalget Referat Dato: 05. oktober 2010 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:15 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Referat

Børne- og Skoleudvalget. Referat Børne- og Skoleudvalget Referat Dato: 11. april 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-16:40 Ole Jespersgaard (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil Nielsen (F) Lone Birkmose

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 22. april 2010 Lokale: Grønningen, Brønderslev Tidspunkt: Kl. 13:30-16:15 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 13. april 2010 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-16:45 Ole Jespergaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Integrationsrådet. Beslutningsprotokol

Integrationsrådet. Beslutningsprotokol Integrationsrådet Beslutningsprotokol Dato: 30. august 2012 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 16:30-17:45 Knud Jørgensen, Formand Valborg Jensen Bodil Thomsen Cady Mampouya-Kilele Emilly Pedersen

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. maj 2010 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-17:00 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 01. februar 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 12:00-17:00 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 08. juni 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-17:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Jytte Nielsen (F) Karsten

Læs mere

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. april 2007 Lokale: Mødelokale 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 14.00 - kl. 15.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 07. februar 2013 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:30-16:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 05. april 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:40 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Ole

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 08. april 2010 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:00 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten

Læs mere

4. at godkende, at forældrebestyrelserne alene kan fravælge frokostordningen hvert andet år

4. at godkende, at forældrebestyrelserne alene kan fravælge frokostordningen hvert andet år Pkt.nr. 8 Fleksibel frokostordning for kommunale og selvejende dagtilbud Sagsnr.: Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Social- og Sundhedsudvalget, at udvalget over for Økonomiudvalget

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 03. marts 2011 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30-17:05 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 02. februar 2012 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-10:15 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Pasningsordninger for børn / Egenbetaling og tilskud KB 26.03.15: Godkendt (Sag nr. 347) 3.410 Pulje til mere personale i dagtilbud

Pasningsordninger for børn / Egenbetaling og tilskud KB 26.03.15: Godkendt (Sag nr. 347) 3.410 Pulje til mere personale i dagtilbud IKKE indarbejdede ændringer Nr. Funk- Børneudvalget Regn- Basis Udvalgets beslutning tion skab Opr. budget BF BO BO BO - serviceudgifter 2014 Ændr. udover vedtaget serviceniveau Pasningsordninger for børn

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 12. januar 2012 Lokale: 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30-14:35 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Puljen til mere pædagogisk personale i dagtilbud

Puljen til mere pædagogisk personale i dagtilbud Puljen til mere pædagogisk personale i dagtilbud Svar på ofte stillede spørgsmål DISPENSATION FRA ANSØGNINGSFRISTEN... 2 KAN KOMMUNALBESTYRELSEN VEDTAGE ÆNDRINGER I TAKSTER OG TILSKUD FØR KOMMUNEN HAR

Læs mere

Kommissorium for effektivisering. hjvhjgyu. Effektivisering og udvikling. af folkeskolen

Kommissorium for effektivisering. hjvhjgyu. Effektivisering og udvikling. af folkeskolen Kommissorium for effektivisering af folkeskolen hjvhjgyu Effektivisering og udvikling af folkeskolen 15. november 2016 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 Formål... 2 Mål og succeskriterier...

Læs mere

Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud.

Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud. Sagsbehandler: 03092014 / toje/cabu/sirk Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud. På grund af det faldende antal børn i kommunens skoleklubber, har administrationen udarbejdet oplæg

Læs mere

BESLUTNINGSSAG: UDMØNTNING AF BESPARELSER PÅ DAGTILBUDSOMRÅDET

BESLUTNINGSSAG: UDMØNTNING AF BESPARELSER PÅ DAGTILBUDSOMRÅDET SIDE 1/5 BESLUTNINGSSAG: UDMØNTNING AF BESPARELSER PÅ DAGTILBUDSOMRÅDET INDSTILLING: Direktionen indstiller til Børn, Familie og Uddannelsesudvalget: 1. At der ikke foretages kapacitetsmæssige tilpasninger

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 21. juni 2010 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 11:30-15:00 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Benny E. Karlsen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Børne- og Undervisningsudvalget vedtog de ændrede rammer.

Børne- og Undervisningsudvalget vedtog de ændrede rammer. Behandlet Punkt Sag Beslutning Status 1801-16 2 Beredskabsplan vedrørende viden eller mistanke om overgreb mod børn og unge Byrådet vedtog beredskabsplanen. Planen er implementeret. 1801-16 4 Ændrede rammer

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Børne- og Kulturudvalget Referat Dato: Tirsdag den 12-november-2002 Starttidspunkt for møde: 8.15 Sluttidspunkt for møde: 16.30 Mødested: Skolebesøg Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende: Orla Hansen,

Læs mere

Frokostmåltid i daginstitutioner notat til behandling af sagen om frokosttilbud i daginstitutioner i Norddjurs kommune.

Frokostmåltid i daginstitutioner notat til behandling af sagen om frokosttilbud i daginstitutioner i Norddjurs kommune. Frokostmåltid i daginstitutioner notat til behandling af sagen om frokosttilbud i daginstitutioner i Norddjurs kommune. Med beslutningen om at indføre et sundt frokostmåltid i daginstitutionerne kan kommunalbestyrelsen

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 31 ONSDAG DEN 26. NOVEMBER 2008, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 26. november 2008 Side: 2 Fraværende: Ingen Tessa Gjødesen

Læs mere

Notat. Bilag 2: Oversigt over det væsentligste indhold af Lov om fleksibel frokostordning m.v. og de tilknyttede forslag

Notat. Bilag 2: Oversigt over det væsentligste indhold af Lov om fleksibel frokostordning m.v. og de tilknyttede forslag Notat Bilag 2: Oversigt over det væsentligste indhold af Lov om fleksibel frokostordning m.v. og de tilknyttede forslag Nedenstående oversigtsskema er udarbejdet ud fra Sundhedsministeriets Orientering

Læs mere

Indstilling. Ændring til privat børnepasning efter Frit valg-ordningen. Til Århus Byråd Via Magistraten. Magistratens 1. Afdeling

Indstilling. Ændring til privat børnepasning efter Frit valg-ordningen. Til Århus Byråd Via Magistraten. Magistratens 1. Afdeling Indstilling Til Århus Byråd Via Magistraten Magistratens 1. Afdeling Den 14. oktober 2005 Århus Kommune Børn og Unge-afdelingen Magistratens 1. Afdeling Ændring til privat børnepasning efter Frit valg-ordningen

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 10. november 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-17:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud.

Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud. Sagsbehandler: 01102014 / toje/cabu/sirk Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud. På grund af det faldende antal børn i kommunens skoleklubber, har administrationen udarbejdet oplæg

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 19. november 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-16:45 Ole Jespersgaard (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Ny Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol

Ny Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Mødedato: 25. oktober 2006 Mødelokale: Skærbæk Rådhus, Mødelokale 3 Starttidspunkt for møde 14:00 Sluttidspunkt for møde 18.30 Fraværende: Gruppemøder: 25. oktober 2006 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

:51:24. Budget Skole- og Børneudvalget. Page 1 of 6

:51:24. Budget Skole- og Børneudvalget. Page 1 of 6 13-08-2019 15:51:24 Budget 2020-2023 Page 1 of 6 4101 Øge forældrebetaling til mad i dagtilbud til 72 pct. I loven er der ikke angivet en øvre grænse for forældrebetaling på mad i dagtilbud. I 2019 opkræves

Læs mere

Referat fra møde i Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 13. januar 2010. Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre

Referat fra møde i Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 13. januar 2010. Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre Referat fra møde i onsdag den 13. januar 2010 Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...3 2. BU - Valg af næstformand...4 3. ØU - Udvalgets mødeplan

Læs mere

Kommunernes økonomiske rammer for 2016

Kommunernes økonomiske rammer for 2016 Kommunernes økonomiske rammer for 2016 Nyt kapitel 3. juli 2015 Regeringen har i sit regeringsgrundlag tilkendegivet, at der skal indføres et omprioriteringsbidrag de næste fire år, så der kan frigøres

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 ONSDAG DEN 14. MARTS 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 14. marts 2007 Side: 2 Fraværende: Dorte Schmidt Brown deltog

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev-Dronninglund Kommune Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 22. januar 2008 Lokale: Mødelokale 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 14.30-16.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 15. januar 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00 Ole Jespersgaard (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Budgetønske Oversigt over bidrag til råderumspulje

Budgetønske Oversigt over bidrag til råderumspulje 2010-2013 Oversigt over bidrag til råderumspulje Råderumspulje total 75.000 75.000 75.000 75.000 I alt specifikke bidrag til råderumspulje 47.500 46.500 46.500 46.500 Forsikring Reduktion af opsparing

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 09. oktober 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-16:30 Ole Jespersgaard (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 11. maj 2010 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-16:00 Ole Jespergaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil Nielsen

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 16 ONSDAG DEN 28. NOVEMBER 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 28. november 2007 Side: 2 Uden for dagsordenen mødes

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 10. april 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-16:50 Carsten Møller Nielsen (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Mødesagsfremstilling. Børne- og Skoleudvalget

Mødesagsfremstilling. Børne- og Skoleudvalget Mødesagsfremstilling Børne- og Kulturforvaltningen Børne- og Skoleudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 13-01-2009 Dato: 05-01-2009 Sag nr.: BSU 4 Sagsbehandler: Frida Jans Kompetence: Fagudvalg Økonomiudvalget

Læs mere

MED-udvalget for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse. Beslutningsprotokol

MED-udvalget for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Dato: 08. september Lokale: 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Henrik Aarup-Kristensen Hanne Sander Jensen Susanne Aabenhus Kristina Randrup Lene Svenningsen Else Marie

Læs mere

Referat. Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Tirsdag den 16. januar 2018 Kl. 13:00 Byrådssalen, Hornslet.

Referat. Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Tirsdag den 16. januar 2018 Kl. 13:00 Byrådssalen, Hornslet. Referat Udvalget for familie og institutioner (FI) 2018 Udvalgsmøde FI Tirsdag den 16. januar 2018 Kl. 13:00 Byrådssalen, Hornslet Medlemmer Kirstine Bille (F) Christian Haubuf (A) Jørgen Ivar Brus Mikkelsen

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. september 2007 Lokale: Mødelokale 2, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: 13,30-15,10 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/42 Motion

Læs mere

NOTATARK. Bilag 1. Baggrundsnotat. Hvidovre Kommune. Danner grundlag for mødesag Køkkener i daginstitutioner, Projekt nr. 5702

NOTATARK. Bilag 1. Baggrundsnotat. Hvidovre Kommune. Danner grundlag for mødesag Køkkener i daginstitutioner, Projekt nr. 5702 Bilag 1. Baggrundsnotat. Danner grundlag for mødesag Køkkener i daginstitutioner, Projekt nr. 5702 NOTATARK Hvidovre Kommune Social- og Sundhedsforvaltningen 1. Baggrund Folketinget vedtog den 25. november

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 16. august 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-16:40 Carsten Møller Nielsen (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

Åbent møde for Ældreråds møde den 22. september 2008 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale i kælderen

Åbent møde for Ældreråds møde den 22. september 2008 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale i kælderen Åbent møde for Ældreråds møde den 22. september 2008 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale i kælderen Indholdsfortegnelse 049. Orientering fra Ældrerådets formand 78 050. Orientering fra Knud

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 12. juni 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:30-18:25 Carsten Møller Nielsen (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil Nielsen

Læs mere

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 07.01.2008 kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 105. Sager og skrivelser til orientering.... 3 106. Kommissorium for

Læs mere

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat Brønderslev Kommune Fritids- og Kulturudvalget Referat Dato: 29. marts 2007 Lokale: Mødelokale 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 15.00-17.40 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/22 Strategi

Læs mere

Protokoller fra fagudvalg. 15. og 16. august Budget 2017

Protokoller fra fagudvalg. 15. og 16. august Budget 2017 Bilag I Protokoller fra fagudvalg 15. og 16. august 2016 Budget 2017 Side INDHOLDSFORTEGNELSE PROTOKOLLER Økonomiudvalget 15. august 2016 2 Børne- og Undervisningsudvalget 16. august 2016 5 Social- og

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 19. januar 2017 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: 215 Medlemmer: Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Jan R. Jakobsen, Louis

Læs mere

Opvækst- og Uddannelsesudvalget

Opvækst- og Uddannelsesudvalget Opvækst- og Uddannelsesudvalget Referat fra møde Tirsdag den 22. oktober 2013 kl. 17.00 i F6 Mødet slut kl. 18.00 MØDEDELTAGERE Jesper Henriksen (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Guri Bjerregaard (A)

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol EKSTRAORDINÆRT MØDE

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol EKSTRAORDINÆRT MØDE Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol EKSTRAORDINÆRT MØDE Dato: 16. juni 2011 Lokale: 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-11:45 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Marianne Jensen

Læs mere

Notatet indeholder ikke en gennemgang af reformens indhold, idet der henvises til Aftaleteksten samt materialer fra KL vedr. opgaven i kommunen.

Notatet indeholder ikke en gennemgang af reformens indhold, idet der henvises til Aftaleteksten samt materialer fra KL vedr. opgaven i kommunen. Version: 20. august 2013 Indledning I foråret 2013 indgik Regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti og Konservative en aftale vedr. en reform af folkeskolerne i Danmark. Reformen medfører, at folkeskolen fra

Læs mere

Proces omkring implementering af ny skolereform

Proces omkring implementering af ny skolereform Proces omkring implementering af ny skolereform Sagsnummer: 13/29782 Sagsansvarlig: LSTE Beslutningstema: Folketinget har vedtaget en ny skolereform, der træder i kraft med første fase den 1. august 2014.

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 08. juni 2010 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-16:30 Ole Jespergaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Kulturudvalget Dato: 11. januar 2005 Blad nr. 1 INDHOLDSFORTEGNELSE ÅBENT MØDE.

Kulturudvalget Dato: 11. januar 2005 Blad nr. 1 INDHOLDSFORTEGNELSE ÅBENT MØDE. Kulturudvalget Dato: 11. januar 2005 Blad nr. 1 Kulturudvalget afholder møde: Referat Den 11. januar 2005 Kl. 16.00 på administrationsbygningen. Hals Kommune Fraværende med afbud: Ib Munk. INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 38 TIRSDAG DEN 12. MAJ 2009, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 12. maj 2009 Side: 2 Fraværende: Benno Frandsen deltog ikke

Læs mere

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 25. oktober 2007 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 15.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/81

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 18. februar 2010 Lokale: Risagerlund, Bredgade 147, Brønderslev Tidspunkt: Kl. 13:30-16:50 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 18. december 2008 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:15 Eskild Andersen, Formand (A) Gitte Krogh (V) Runa Christensen (V) Marianne

Læs mere

Ældrerådet. Beslutningsprotokol

Ældrerådet. Beslutningsprotokol Ældrerådet Beslutningsprotokol Dato: 14. januar 2009 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 9:00-11:05 Tage Enevoldsen, Formand Karen Nielsen Poul Holm-Christiansen Solveig Skovrider Eriksen Børge

Læs mere

Generel ramme og vejledninger for forældrearrangerede frokostordninger i Vejen Kommune

Generel ramme og vejledninger for forældrearrangerede frokostordninger i Vejen Kommune Generel ramme og vejledninger for forældrearrangerede frokostordninger i Vejen Kommune I henhold til dagtilbudslovens 16b Stk. 5. skal Kommunalbestyrelsen mindst hvert andet år og højst én gang om året

Læs mere

Sundt frokostmåltid til alle børn i dagtilbud Forslag til frokosttilbud til børnehavebørn i Ishøj Kommunes dagtilbud

Sundt frokostmåltid til alle børn i dagtilbud Forslag til frokosttilbud til børnehavebørn i Ishøj Kommunes dagtilbud Sundt frokostmåltid til alle børn i dagtilbud Forslag til frokosttilbud til børnehavebørn i Ishøj Kommunes dagtilbud 6. august 2010 Børne- og Undervisningsudvalget behandlede 7. juni 2010 to sager vedrørende

Læs mere

Anm.: Regnskab 2018 er i 2018-prisniveau; budget 2019 er i 2019-prisniveau og budget er i er i prisnvieau. += udgift; -= indtægt.

Anm.: Regnskab 2018 er i 2018-prisniveau; budget 2019 er i 2019-prisniveau og budget er i er i prisnvieau. += udgift; -= indtægt. Bemærkninger til budget 2020 Politikområde Dagtilbud Politikområdet Dagpasning dækker al pasning af førskolebørn, og i denne sammenhæng skal pasning forstås som en sikring af det enkelte barns udvikling.

Læs mere