Miniguide USB-nøglens Hemmelighed

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Miniguide USB-nøglens Hemmelighed"

Transkript

1 Karina Lander Miniguide USB-nøglens Hemmelighed Landerby.dk

2 Miniguide USB-nøglens Hemmelighed Skrevet af Karina Lander (2013) 1. udgave Landerby.dk 2013

3 Indholdsfortegnelse 1. Okay - på menneskesprog betyder det 2. Så lille, at den nemt bliver væk 3. Forvirret over de mange navne? 4. Hvorfor passer den ikke? 5. Go Go Go 6. Kan du overskue dine data på din USB nøgle? 7. Myten lever i bedste velgående! 8. Levetid 9. Hvad er vigtigst for dig? 10. Livrem & Seler-modellen 11. Min sky på nettet? 12. Rigtige mænd tager ikke backup - men græder rigtig, rigtig længe når det går galt! 13. Slet eller overskriv? 14. Giffen, gaffen, guffen Hvad har du i skuffen Tilladelse til kopiering og mangfoldiggørelse

4 1. Okay - på menneskesprog betyder det? Universal Serial Bus USB, den bruges til at tilslutte enheder som f.eks. printer, scanner, digital kamera, MP3 afspillere via et kabel eller stik til din computer.

5 2. Så lille, at den nemt bliver væk Nøglen, et lille stik, er i virkeligheden et bærbart drev, kan du nemt og bekvemt tage med dig overalt. Det eneste nøglen kræver for at kunne få adgang til data, er en computer. Nøglen kan indeholde for eksempel indeholde dokumenter, billeder, musik, film og spil. Kun nøglens kapacitet sætter begrænsningen for, hvor meget den kan indeholde. USB nøglens kapacitet afhænger af hvor mange GB (Giga Bytes) og TB (Tera Bytes) der er på den.

6 3. Forvirret over de mange navne? Datanøgle, Nøgle, Stick, Memory Stick og Flash Drive er alle navne for den samme ting. Kært barn har mange navne. Er du på ukendt område gå efter at der står USB med i navnet, som f.eks. USB Flash Drive. Så er du sikker på, at du kommer hjem med det rigtige stik til din computer.

7 4. Hvorfor passer den ikke? En USB-nøgle kan, med lidt god vilje og fantasi, ligne en fladtrykt læbestift i størrelse. Men tager man hætten væk, kommer selve stikket til syne, som skal ind i USBporten på din computer. Stikkene er lavet sådan, at hvis det ikke er det rigtige stik så passer det ikke ind i porten. Det gælder for alle porte og stik.

8 5. Go Go Go USB-nøgler har Plug & Play. Hvilket helt enkelt betyder, at du bare sætter nøglen i porten på computeren og et øjeblik efter har du et lille ekstra drev på din computer.

9 6. Kan du overskue dine data på din USB nøgle? Et virvar af filer på din USB-stik, der flyder rundt uden at det er muligt at finde den korrekte fil hurtigt igen. No more! Se din USB-nøgle som en lagkage med flere lag som vist her. Sørg for at lave nogle mapper med overskifter der favner vidt og bredt. Herefter laver du mapper der specificerer mere ud under kategorier. Det er vigtigt, hvad der står på mapperne og at det giver mening for dig, så du kan finde tilbage til din fil igen ellers bliver filerne nemt væk i virvaret af andre filer.

10 7. Myten lever i bedste velgående! En USB nøgle er ikke lavet af magnetiske dele, men elektroniske dele. Derfor kan en magnet ikke ødelægge eller slette data på din USB-nøgle. Men mange kan stadig huske, hvordan disketter blev slettet for alt data og ødelagt, hvis en magnet kom i nærheden af disketten. Men sådan er det ikke mere Myten lever dog stadig i bedste velgående!

11 8. Levetid Al erfaring siger, at levetiden kan varierende alt fra 2 år til 20 år. Det kommer an på hvordan den bliver opbevaret og af hvilken kvalitet indmaden er lavet. Man kan jo spørge sig selv, hvorfor nogle mærker koster en pris, mens andre er langt billigere? Er det mærke, service eller kvalitet man betaler for... Der er fremlagt en rapport som beviser, at en død flash-hukommelse på f.eks. et USB-stik kan genoplives ved høj varme. Ved høj varme forstås ca. 250 C., så det anbefales ikke at ligge USB-stikket ind sammen med flæskestegen. En eventuel bismag af plastik kan absolut ikke udelukkes, heller ikke efterfølgende, da metoden ikke er afprøvet forfatterens egen ovn. En genoplivning i egen ovn er på eget ansvar.

12 9. Hvad er vigtigst for dig? Vær beredt! Sørg for at have din fil mere end et sted! Og det kan ikke siges mange gange nok! Måske behøver sidste uges indkøbsseddel ikke ligge 3 steder. Blot de vigtigste filer for dig, som f.eks. kunne være billeder. Efterhånden som der kommer nye medier frem, skifter du over på dem. Sørg for at tage dine gamle filer med over ellers kan du risikere at tiden løber fra dine filer på det gamle medie. Computere bliver f.eks. ikke lavet med diskettedrev mere, så hvis dine gamle filer stadig ligger på disketter, skal du overveje, hvordan du vil få adgang til filer og data på disketterne i fremtiden eller blot flytte data over på nye og mere holdbare medier.

13 10. Livrem & Selermodellen Hav dine vigtigste filer følgende steder: 1. Din computer 2. Din USB-nøgle 3. Din sky på nettet og hold de 2 sekundære steder up-to-date med jævne mellemrum. På den måde formindsker du risikoen for at miste data eller filer, selvom uheldet skulle være ude.

14 11. Min sky på nettet? Du kan bruge nettet som back-up. Flere steder udbyder gratis plads til opbevaring af filer. F.eks. SkyDrive, Google Drive, Dropbox og Apple icloud. De forskellige tjenester varierer lidt i forhold til hinanden. Vælg den løsning, der passer dig bedst.

15 12. Rigtige mænd tager ikke backup - men græder rigtig, rigtig længe når det går galt! Hvorfor tage back up? Der kan stadig ske systemfejl, der gør at din fil / filer, måske et helt område på din enhed bliver ødelagt. Hvad nu hvis din harddisk står af og brænder sammen? Lynnedslag? Tyveri af din computer? Så er tingene er uigenkaldeligt væk for altid. Derfor er back-up uanset metode vigtig!

16 13. Slet eller overskriv? Bedste metode til at slette data er ved at fylde nøglen op med ligegyldige ting. Helt simpelt og enkelt: Overskriv data! Så snart den nye data er kommet oven på det gamle, er det væk og kan ikke kaldes frem igen. Så er det væk forevig! Og du behøver ikke bekymre dig mere om tyveri af data, der engang har ligget på din USB-nøgle.

17 14. Giffen, gaffen, guffen Hvad har du i skuffen... Typiske sted at opbevare sin USB nøgle er i skuffen, lommen, tasken eller i nøglebundtet. Men har du aldrig tabt et nøglebundt? Eller rodet febrilsk rundt i skuffen? Ingen af de nævnte muligheder er særlig optimale, fordi stød kan ødelægge cellerne i de elektroniske dele. Hvis cellerne er for følsomme, dør de. Den ideelle opbevaring, et sted, hvor de ikke får stød, bliver mast eller tabt. Derfor har Landerby designet og udviklet en USB-Safe Keeper, hvor dine USB-nøgler ikke bliver så nemt væk eller bliver mast, så der er fare for ovenstående. Samtidig er Landerby s USB-safe Keeper en god reminder på bordet ved siden af din computer, så du husker at sætte din USB-nøgle et sted, hvor du kan finde den igen. Se mere information om USB-Safe Keeper på Landerby.dk Landerby er dansk design, udviklet og produceret i Danmark. Samt med princippet omkring emballage skal kunne genbruges!

18 15. Tilladelse til kopiering og mangfoldiggørelse Det er tilladt: at gengive, videregive og kopiér alt materiale fra denne miniguide, herunder også alle billeder, dele eller hele afsnit som man måtte ønske sig. KUN hvis følgende er overholdt: Landerby.dk Skal nævnes i AL forbindelse. Hvorfor: Alt materiale i denne miniguide er originalt materiale herunder også billeder og det tager tid! Jeg er ikke blevet betalt for at udgive denne miniguide, men vil blot gerne have retmæssig credit og reklameværdi for at have brugt tid og energi på at grave i USB-nøglens hemmeligheder og give dig en viden, uanset niveau, som du ikke vidste i forvejen. Feedback og forslag modtages gerne på landerby.dk@gmail.com Vil du vide mere om Landerby besøg

Gruppe: Steffen Klausen, Hani Al-kerdi, Mathias Hansen og Jesper Anthonisen

Gruppe: Steffen Klausen, Hani Al-kerdi, Mathias Hansen og Jesper Anthonisen Opgaverne er lavet af: A er lavet af alle D er lavet af alle F er lavet af alle G er lavet af alle Gruppe: Steffen Klausen, Hani Al-kerdi, Mathias Hansen og Jesper Anthonisen Sikkerhed og risikofaktorer

Læs mere

Datasikkerhed. Beskyt dine vigtige data. Hedeboegnens Slægtsforsker forening Bjarne Larsen 27-10-2011

Datasikkerhed. Beskyt dine vigtige data. Hedeboegnens Slægtsforsker forening Bjarne Larsen 27-10-2011 Datasikkerhed Beskyt dine vigtige data. 1 Årsager til tab af data. 2 Beskyt din PC Husk at holde din firewall og dit antivirusprogram ajour! Det et bedre at forebygge end at helbrede. 3 Tager du backup

Læs mere

I Windows fil struktur er der følgende ting Drev, Mapper, Filer og Genveje.

I Windows fil struktur er der følgende ting Drev, Mapper, Filer og Genveje. Windows Fil Struktur I Windows fil struktur er der følgende ting Drev, Mapper, Filer og Genveje. Hvad er et drev Et drev, er en afgrænsning af fil strukturen. Når du går ind på et drev vil du stå i roden

Læs mere

\ \ Computerens Anatomi / /

\ \ Computerens Anatomi / / HTX Roskilde - mat-it-prog, 1.4 \ \ Computerens Anatomi / / Introduktion En PC ( personlige computer ) eller computer er bygget op af forskellige komponenter. Vi vil hermed gennemgå størstedelen af computerens

Læs mere

Optisk lagring En del nyere pc'er sælges uden optiske drev

Optisk lagring En del nyere pc'er sælges uden optiske drev Du har gemt en sikkerhedskopi af dine filer, så nu behøver du aldrig mere bekymre dig om at miste dem - eller hvad? Selv en backup kan gå tabt eller gå i stykker, men der er kæmpe forskel på holdbarheden,

Læs mere

RÅDET FOR DIGITAL SIKKERHED GUIDE TIL SIKRING AF FORBRUGER- ELEKTRONIK PÅ INTERNETTET

RÅDET FOR DIGITAL SIKKERHED GUIDE TIL SIKRING AF FORBRUGER- ELEKTRONIK PÅ INTERNETTET GUIDE TIL SIKRING AF FORBRUGER- ELEKTRONIK PÅ INTERNETTET TING PÅ INTERNETTET Internet of things er et moderne begreb, som dækker over, at det ikke længere kun er computere, der er på internettet. Rigtig

Læs mere

Overførsel og organisering af billeder på computeren med Stifinder. - samt lidt om backup

Overførsel og organisering af billeder på computeren med Stifinder. - samt lidt om backup Overførsel og organisering af billeder på computeren med Stifinder. - samt lidt om backup Der er flere muligheder for at flytte billeder fra kamera til computer. Hvilken du benytter, afhænger af temperament

Læs mere

Alle elever på folkeskolerne i kommunen får udleveret en ipad, som bliver et vigtigt arbejdsredskab i skolen.

Alle elever på folkeskolerne i kommunen får udleveret en ipad, som bliver et vigtigt arbejdsredskab i skolen. ipads på Molsskolen Forældre og elever på Molsskolen Alle elever på folkeskolerne i kommunen får udleveret en ipad, som bliver et vigtigt arbejdsredskab i skolen. På Molsskolen skal eleverne arbejde med

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Side 2

Indholdsfortegnelse. Side 2 www.adesk.dk Indholdsfortegnelse Opsætning af computeren...3 Installation af styresystem...4 Backupprocedurer...5 Vedligehold...6 Vista / Windows 7 Recoverysystem...7 Side 2 Opsætning af computeren Det

Læs mere

Redigere og organisere fotos

Redigere og organisere fotos Redigere og organisere fotos Har du tusindvis af ferie- og familiebilleder liggende på mobiltelefoner, sd-kort og computerharddiske? Se her, hvordan du samler dem. Af: Peter Heesemann, 2018-02-27 Engang

Læs mere

Lærer nye styresystemer Installerer programmer som kun kan bruges i ældre versioner

Lærer nye styresystemer Installerer programmer som kun kan bruges i ældre versioner Virtuel PC Fordele/ulemper Fordele: Lærer nye styresystemer Installerer programmer som kun kan bruges i ældre versioner Ulemper: Reserverer RAM (Windows 7) Problemer med at ureglementeret lukke ned Mister

Læs mere

VUC IT Niveau G. Drev Mapper Filer

VUC IT Niveau G. Drev Mapper Filer VUC IT Niveau G Drev Mapper Filer Harddiske og andre lagringsmedier ( drev ) Det mest enkle er at tænke på disk-drev som et arkivskab. Drev navngives med et bogstav. Normalt navngives med C:, D:, E: osv.

Læs mere

COMPUTER ANATOMI. 4.-5. klasse 23. FEBRUAR 2015 HTX - ROSKILDE

COMPUTER ANATOMI. 4.-5. klasse 23. FEBRUAR 2015 HTX - ROSKILDE COMPUTER ANATOMI 4.-5. klasse 23. FEBRUAR 2015 HTX - ROSKILDE 1 Indholdsfortegnelse Kapitel 1: Opbygning s.2 Kapitel 2: CPU s.3 Kapitel 3: Motherboard s.4 Kapitel 4: Ram s.6 Kapitel 5: Grafikkort s.7 Kapitel

Læs mere

Digitale billeder i slægtsforskning

Digitale billeder i slægtsforskning Digitale billeder i slægtsforskning Som slægtsforsker tænker vi ustandselig på at samle informationer fra højre og venstre, sætte det i systemer for derefter at gemme det. Formidlingen af vores forskning,

Læs mere

Billedbehandling med XnView.

Billedbehandling med XnView. Billedbehandling med XnView. 2009 Dag 1: På skrivebordet finder du ikonet for Denne computer højreklik på ikonet og vælg Stifinder på pop-op skiltet. Nu viser Stifinderen de drev der findes på denne computer

Læs mere

- så er livet lidt lettere!

- så er livet lidt lettere! - så er livet lidt lettere! Indholdsfortegnelse Opstart af din nye ABook notebook...2 Installation af styresystem...3 Backupprocedurer...4 Vedligeholdelse af batterier...5 Vedligehold...6 Windows 7 Recoverysystem...7

Læs mere

lizengo vejledning Gemme Windows på et USB-stik

lizengo vejledning Gemme Windows på et USB-stik lizengo vejledning Gemme Windows på et USB-stik Windows auf einen USB-Stick kopieren lizengo vejledning For at få den ønskede vejledning, klik på den udgave af Windows, som du vil kopiere til USB-stikket.

Læs mere

DELER og GEMMER. guide. Sådan. du dine feriebilleder. Få styr på billederne Gode råd. sider. Juli 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.

DELER og GEMMER. guide. Sådan. du dine feriebilleder. Få styr på billederne Gode råd. sider. Juli 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b. Foto: Iris guide Juli 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Sådan DELER og GEMMER du dine feriebilleder Få styr på billederne Gode råd 14 sider Gem dine feriebilleder INDHOLD I DETTE HÆFTE:

Læs mere

- så er livet lidt lettere!

- så er livet lidt lettere! - så er livet lidt lettere! Indholdsfortegnelse Opsætning af computeren Opsætning af computeren...2 Aktivering af Windows licens...2 Installation af styresystem...3 Kør Windows Update...3 Backupprocedurer...4

Læs mere

Generel Info om ipad

Generel Info om ipad Generel Info om ipad IPad et personligt it-redskab ipad en er i skolesammenhæng et relativt nyt undervisningsmateriale, der indgår i undervisningen på lige fod med skolebøger og andet. IPad en er elevernes

Læs mere

1 IKON BETEGNELSE INDLAGT SKAL TILFØJES

1 IKON BETEGNELSE INDLAGT SKAL TILFØJES Projekter Et Projekt, består af alle de ingredienser, der er samlet sammen til et bestemt design. Til en samplerquilt, kan man f.eks gemme alle de forskellige blokke man har tænkt sig at bruge. Emnerne

Læs mere

Sikkerhedskopiering af slægtsdata

Sikkerhedskopiering af slægtsdata Sikkerhedskopiering af slægtsdata Hvorfor og hvordan Sikkerhedskopiering af data på computeren svarer til at lave afskrifter af Kirkebøgerne Tænk Kirkebøger! Disposition Hvorfor sikkerhedskopiere Hvad

Læs mere

Vejledning i dannelse af backup, til Care kørelister ved et totalt EDB nedbrud.

Vejledning i dannelse af backup, til Care kørelister ved et totalt EDB nedbrud. Vejledning i dannelse af backup, til Care kørelister ved et totalt EDB nedbrud. Det har været et ønske fra Hjemmeplejen, om at kunne lave kørelister, gemt som et dokument på vores servere og på eksterne

Læs mere

- så er livet lidt lettere!

- så er livet lidt lettere! - så er livet lidt lettere! Indholdsfortegnelse Opsætning af computeren...2 Aktivering af Windows licens...2 Installation af styresystem...3 Kør Windows Update...3 Backupprocedurer...4 Vedligehold...5

Læs mere

Opslagsbog om computer. Af Erik Veidorf og Mike T. Krogh.

Opslagsbog om computer. Af Erik Veidorf og Mike T. Krogh. Opslagsbog om computer Af Erik Veidorf og Mike T. Krogh. Indhold: Side 1-------------------------------------------------------------------------------------------------------------CD-Rom/disk drev/ Side

Læs mere

IPAD SOM ARBEJDSREDSKAB DET SKAL DU VIDE!

IPAD SOM ARBEJDSREDSKAB DET SKAL DU VIDE! IPAD SOM ARBEJDSREDSKAB DET SKAL DU VIDE! G O D E R Å D T I L D I G Selvom ipad en er i et cover, kan skærmen gå i stykker. Beskyt den derfor mod slag, vand og sand. Køb høretelefoner, så du kan arbejde

Læs mere

Billedvideo med Photo Story

Billedvideo med Photo Story Billedvideo med Photo Story Programmer: Microsoft Photo Story 3 Microsoft Windows XP Microsoft Internet Explorer Anvendelse: Edb informatik - Almen Voksenuddannelse September 2006 Billedvideo med Photo

Læs mere

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op og

Læs mere

ipad i 100 dage Vejle Midtbyskole

ipad i 100 dage Vejle Midtbyskole ipad i 100 dage Vejle Midtbyskole I denne folder er samlet en lang række spørgsmål og svar i forhold til vores arbejde med ipads på Vejle Midtbyskole. Arbejdet med ipad på Vejle Midtbyskole skal understøtte

Læs mere

Login på skolens maskiner.

Login på skolens maskiner. Login på skolens maskiner. For at kunne arbejde på skolens maskiner, så er det nødvendigt at logge ind med jeres eget brugernavn og password. Med login får I adgang til jeres eget netværks-drev ( X: )

Læs mere

HASTER! Installer programmet nu!

HASTER! Installer programmet nu! HASTER! Installer programmet nu! Forsvundne filer kan trækkes tilbage i sikkerhed. Men Windows kan ikke klare opgaven. Du har brug for superprogrammet Pandora Recovery. 6 WWW.KOMPUTER.DK Foto: Shutterstock/g-stockstudio

Læs mere

Det efterfølgende skal ses som gode råd og videregivelse af mine erfaringer.

Det efterfølgende skal ses som gode råd og videregivelse af mine erfaringer. Billedbehandling / Digital kamera Det efterfølgende skal ses som gode råd og videregivelse af mine erfaringer. Pixelmasse Billedstørrelse 1.000.000 9 x 12 2.000.000 10 x 15 3.000.000 13 x 18 4.000.000

Læs mere

Filer og Mapper. Filer. Mapper

Filer og Mapper. Filer. Mapper Indhold Filer og Mapper... 3 Filer... 3 Mapper... 3 Stifinder... 4 Eksempler på stifinder... 5 Markering af drev, filer og mapper... 5 Vælg vilkårlige mapper/filer... 7 Selandias drev... 8 Opret ny mappe...

Læs mere

Hvad er bedst for børnene? Til forældre og andre voksne tæt på børn med en mor eller far i fængsel

Hvad er bedst for børnene? Til forældre og andre voksne tæt på børn med en mor eller far i fængsel Hvad er bedst for børnene? Til forældre og andre voksne tæt på børn med en mor eller far i fængsel Modige voksne Mange voksne har ikke lyst til at tale om det, der er sket, fordi de skammer sig eller ønsker

Læs mere

Målsætning med modul 2 (pr. 2/9 1998)

Målsætning med modul 2 (pr. 2/9 1998) Målsætning med modul 2 (pr. 2/9 1998) Mål Formålet med dette modul er at give dig kendskab til de grundlæggende computerfunktioner, du skal kunne for at udnytte en pc effektivt. Indhold Starte computeren

Læs mere

RAM. Motherboard. Cd-rom Drev:

RAM. Motherboard. Cd-rom Drev: RAM Ram er en lille lagerenhed som er med til at gøre computeren hurtigere. RAM står for random acces memory. I driften i computeren bliver data behandlet og bearbejdet og det foregår i det arbejdslager

Læs mere

Skift harddisken i din. Intet holder evigt og slet DET ER NEMMERE END DU TROR:

Skift harddisken i din. Intet holder evigt og slet DET ER NEMMERE END DU TROR: DET ER NEMMERE END DU TROR: Med et USB-kabel kan du klone din eksisterende harddisk til en ny, inden du skifter disken. Hvis din harddisk er blevet for lille, er på vej i graven eller sløver Windows uacceptabelt

Læs mere

Sådan laver du et Image af en partition.

Sådan laver du et Image af en partition. Denne guide er oprindeligt udgivet på Eksperten.dk Sådan laver du et Image af en partition. Sådan laver du et Image med henholdsvis Acronis 2010 og Paragon drive backup 9. og Paragon 10 free. Skrevet den

Læs mere

Vildtkamera DTC-530V.

Vildtkamera DTC-530V. Vildtkamera DTC-530V. Indhold fortegnelse......... 1 Kom godt i gang.........2 Information......... 2 Anvendelse......... 3 Fjernbetjening...... 3 Hukommelse kort......... 4 Quick Start...... 4 Isæt batterier.........

Læs mere

Lidt om harddisken. Harddisken er dit lager

Lidt om harddisken. Harddisken er dit lager 60+Bornholm Lidt om harddisken Harddisken er dit lager Alt, hvad du arbejder med på din pc, skal ligge på en (hard)disk (eller på en cd/dvd eller USBstick men de opfattes som diske af pc en). Alle de programmer,

Læs mere

Du kan også bruge Dropbox sammen med din Iphone, Android telefon eller anden smartphone.

Du kan også bruge Dropbox sammen med din Iphone, Android telefon eller anden smartphone. Dropbox Introduktion til Dropbox Dropbox er en online tjeneste, hvor man ganske gratis kan få noget lagerplads til sine dokumenter, billeder og meget mere. Der er mange muligheder med Dropbox, som bliver

Læs mere

BEMÆRK - BEMÆRK: Udlevering / Eftersyn. Auktionen slutter. Vigtig information. - Div. PC tilbehør, Mp3 afspillere, toner, stole m.v.

BEMÆRK - BEMÆRK: Udlevering / Eftersyn. Auktionen slutter. Vigtig information. - Div. PC tilbehør, Mp3 afspillere, toner, stole m.v. 2734 - Div. PC tilbehør, Mp3 afspillere, toner, stole m.v. 2734 - Div. PC tilbehør, Mp3 afspillere, toner, stole m.v. Udlevering / Eftersyn Udlevering På adressen: Skalhuse 13 9240 Nibe Tirsdag d. 30.

Læs mere

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget TAL MED EN VOKSEN hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op

Læs mere

Håndbog for Bjæverskov Antenneforening

Håndbog for Bjæverskov Antenneforening Bjæverskov Antenneforening Tlf.: 40 72 55 90 biaf@biaf.dk www.biaf.dk Håndbog for Bjæverskov Antenneforening Version 1 / 2013-02-06 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Hvordan ser jeg TV... 4 Fladskærmsfjernsyn

Læs mere

Auktionen slutter. Udlevering / Eftersyn. Vigtig information BEMÆRK - BEMÆRK: Div. PC tilbehør, Mp3 afspillere, toner, stole m.v.

Auktionen slutter. Udlevering / Eftersyn. Vigtig information BEMÆRK - BEMÆRK: Div. PC tilbehør, Mp3 afspillere, toner, stole m.v. 2734 - Div. PC tilbehør, Mp3 afspillere, toner, stole m.v. Udlevering / Eftersyn Auktionen slutter Udlevering På adressen: Skalhuse 13 9240 Nibe Tirsdag d. 30. maj 2017, 09:00-16:00 Eftersyn På adressen:

Læs mere

dukapc spreder glæde i hele familien

dukapc spreder glæde i hele familien Det er en genial computer. Nu behøver vi ikke at hjælpe mine svigerforældre - de ringer bare til dukapc, hvis noget driller. Nu har vi fået oprettet en digital postkasse og kan nemt bruge netbank, når

Læs mere

Velkommen til IT for let øvede

Velkommen til IT for let øvede Velkommen til IT for let øvede at dias ligger på hjemmesiden, så I kan se dem igen hjemme. Peter har ordet Blev vi færdige med vinduerne?? Øvelse tastatur og mus vi ikke kunne sidste gang får I som hjemmeopgave

Læs mere

OS2BORGERPC. Installations guide. Januar 2019

OS2BORGERPC. Installations guide. Januar 2019 OS2BORGERPC Installations guide Januar 2019 Copyright 2019 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Indledning...4 2 Krav til installation...5 3 Installer Os2borgerPC...6 3.1 Installation af OS (Ubuntu 16.04)...6 3.2 Installation

Læs mere

Internet@TV med Samsung Apps. Nem tilslutning med All Share. Blu-ray-DVD

Internet@TV med Samsung Apps. Nem tilslutning med All Share. Blu-ray-DVD Internet@TV med Samsung Apps Samsungs eksklusive Internet@TV-teknologi åbner op for flere verdener, end du kan forestille dig - og lægger det hele ud på din TVskærm. Uden større problemer kan du tilslutte

Læs mere

STOFA VEJLEDNING ONLINEDISK INSTALLATION

STOFA VEJLEDNING ONLINEDISK INSTALLATION STOFA VEJLEDNING ONLINEDISK INSTALLATION I denne vejledning gennemgås installation af Stofa OnlineDisk samt opsætning, brugerflade og OnlineDisk Webportalen. Trin 1 Information om Stofa OnlineDisk Stofa

Læs mere

OPTAC overførselsenhed Brugermanual

OPTAC overførselsenhed Brugermanual OPTAC overførselsenhed Brugermanual Telefonnummer support: +44 870 887 9256 E-Mail: optac@elc.stoneridge.com Document version 2.0 Document No. 6939-170 1 1 TERMINOLOGI... 4 2 INTRODUKTION... 4 2.1 Hvad

Læs mere

Kom godt i gang med ImageDB programmet fra PetriSoft

Kom godt i gang med ImageDB programmet fra PetriSoft Kom godt i gang med ImageDB programmet fra PetriSoft Kort om ImageDB: ImageDB er et Windows (98/NT/2000/Me/Xp/Vista/Windows7) program, hvor du kan registrere alle dine film, musik, bøger, billeder, fotos,

Læs mere

Server Manual v8.4. Manual v8.4. Brugermanual. Side 1. Copyright 2011 MJ Vision Support 70208212

Server Manual v8.4. Manual v8.4. Brugermanual. Side 1. Copyright 2011 MJ Vision Support 70208212 Manual v8.4 Brugermanual Side 1 Guide til styrepanelet Styrepanelet er meget simpelt bygget op. Forklaringen omkring diverse knapper mm., er givet herunder: Viser dato, klokken samt fri optageplads Viser

Læs mere

Eksterne enheder. Brugervejledning

Eksterne enheder. Brugervejledning Eksterne enheder Brugervejledning Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Oplysningerne indeholdt heri kan ændres uden varsel. De eneste garantier for HP's produkter og serviceydelser

Læs mere

Generel Info ipad. Hvorfor ipad? Det blev besluttet at anskaffe ipads, da :

Generel Info ipad. Hvorfor ipad? Det blev besluttet at anskaffe ipads, da : Generel Info ipad Hvorfor ipad? Det blev besluttet at anskaffe ipads, da : de starter øjeblikkeligt op de er mobile de rummer en lang række indbyggede værktøjer der er ikke brug for konverteringer de er

Læs mere

Her er en guide til at lave BackUp af din DVD ved hjælp af DVDShrink og et brænderprogram.

Her er en guide til at lave BackUp af din DVD ved hjælp af DVDShrink og et brænderprogram. Side 1 af 12 DVD BackUp www.abmedia.dk Opdateret d. 28.12.2004 Ofte er der mere på en original DVD end der kan ligge på en Backup, så derfor kan man benytte dette lille program til at vælge hvad man vil

Læs mere

Kom godt i gang med OneDrive

Kom godt i gang med OneDrive Kom godt i gang med OneDrive Office365 er en mulighed for lærere og elever at bruge en office-pakke på egne enheder - man kan downloade det til brug på pc - mac - tablets og smartphones, i alt op til 5

Læs mere

FOKUS PRODUKTER 50% 8.495. 499 Fjernbackup 4.870 OKTOBER. Spar op til. Infoskærm inkl. software, beslag, 42 eller 50 skærm, skabeloner.

FOKUS PRODUKTER 50% 8.495. 499 Fjernbackup 4.870 OKTOBER. Spar op til. Infoskærm inkl. software, beslag, 42 eller 50 skærm, skabeloner. 8.495 Infoskærm inkl. software, beslag, 42 eller 50 skærm, skabeloner Pris 50 løsning. 11.495,- Spar op til 50% 499 Fjernbackup Normalpris. 796,- FOKUS PRODUKTER OKTOBER 990 4.870 Xdont GO Normalpris.

Læs mere

Velkommen til IT for let øvede

Velkommen til IT for let øvede Velkommen til IT for let øvede Kursus er hjælp til selvhjælp og I får mest ud af det, hvis I også derhjemme afsætter nogle timer til øvelser på jeres computer. Vi sørger for hjemmeopgaver!! Der er masser

Læs mere

Sideløbende ser vi også en stigning i andelen af danskere, der siger, de kun hører musik i radio og tv.

Sideløbende ser vi også en stigning i andelen af danskere, der siger, de kun hører musik i radio og tv. 1 2 Spørgsmål: Sc.1 Hvor ofte hører du musik enten på cd, mobiltelefon, computer, mp3- afspiller (ipod) eller lign det vil sige musik du selv vælger at sætte på og som ikke kommer fra radio eller tv? Base:

Læs mere

PROCEDURE FOR TRANSPORT AF FYSI- SKE MEDIER INDEHOLDENDE PERSON- DATA

PROCEDURE FOR TRANSPORT AF FYSI- SKE MEDIER INDEHOLDENDE PERSON- DATA Ikrafttrædelsesdato: 1. juni 2019 Godkendt af: Direktionen d. 23. maj 2019 PROCEDURE FOR TRANSPORT AF FYSI- SKE MEDIER INDEHOLDENDE PERSON- DATA VI HAR KUN BORGERNES DATA TIL LÅNS, OG SKAL PASSE GODT PÅ

Læs mere

Vejledning KPK Online Prøverum

Vejledning KPK Online Prøverum Vejledning KPK Online Prøverum INDHOLD Introduktion side 2 Funktionsliste side 2 Få adgang til systemet side 3 Opload dine billeder side 4 Sådan bruges systemet side 5 Gem dine eksempler side 7 Side 1/7

Læs mere

Skrevet af Leif Pedersen 26-02-2015. Denne vejledning beskriver hvilke ting du skal være opmærksom på i forbindelse med backup fra ipad.

Skrevet af Leif Pedersen 26-02-2015. Denne vejledning beskriver hvilke ting du skal være opmærksom på i forbindelse med backup fra ipad. Backup System/enhed: Backup Skrevet af Leif Pedersen 26-02-2015 Denne vejledning beskriver hvilke ting du skal være opmærksom på i forbindelse med backup fra ipad. På en ipad bliver der ikke automatisk

Læs mere

Guide - Sådan opretter du en backup

Guide - Sådan opretter du en backup Guide - Varighed: ca. 10 min Denne guide gennemgår hvordan en backup oprettes i Excovery. Guiden vil trinvist lede dig igennem processen og vil undervejs introducere de grundlæggende indstillingsmuligheder.

Læs mere

Velkommen til IT for let øvede

Velkommen til IT for let øvede Velkommen til IT for let øvede Kursus er hjælp til selvhjælp og I får mest ud af det, hvis I også derhjemme afsætter nogle timer til øvelser på jeres computer. Vi sørger for hjemmeopgaver!! Der er masser

Læs mere

iphone TIPS & TRICKS 100 iphone-tips PÅ DANSK AF MARTIN WOLSING WOLSING MEDIA

iphone TIPS & TRICKS 100 iphone-tips PÅ DANSK AF MARTIN WOLSING WOLSING MEDIA iphone TIPS & TRICKS AF MARTIN WOLSING 100 iphone-tips PÅ DANSK WOLSING MEDIA iphone MARTIN WOLSING TIPS & TRICKS AF MARTIN WOLSING iphone TIPS & TRICKS 100 iphone-tips PÅ DANSK WOLSING MEDIA 100 iphone-tips

Læs mere

MP3-afspiller - Vejledning Opsætningsside

MP3-afspiller - Vejledning Opsætningsside Opsætningsside Opsætning: Placering & funktioner Fra musikskærmen/ - tryk enten på frem eller tilbage-pilen. Se opsætningsskærm. Tryk på E/Enter for at få adgang til opsætningsfilen. Brug frem eller tilbage-pilene

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. INDLEDNING... 7 Kristian Langborg-Hansen. KAPITEL ET... 9 I gang med App Inventor. KAPITEL TO...

INDHOLDSFORTEGNELSE. INDLEDNING... 7 Kristian Langborg-Hansen. KAPITEL ET... 9 I gang med App Inventor. KAPITEL TO... INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING... 7 Kristian Langborg-Hansen KAPITEL ET... 9 I gang med App Inventor Installation af App Inventor... 10 Trådløs installation... 11 Installation af emulator (Windows)...

Læs mere

Markus, Nicklas, Jonas og Patrick D Kom/it C 1. feb 2013. Computerens anatomi. --- Lavet af Markus, Nicklas, Jonas og Patrick D --- Side 1 af 8

Markus, Nicklas, Jonas og Patrick D Kom/it C 1. feb 2013. Computerens anatomi. --- Lavet af Markus, Nicklas, Jonas og Patrick D --- Side 1 af 8 Computerens anatomi --- Lavet af Markus, Nicklas, Jonas og Patrick D --- Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse Foredrag... 3 Formidling... 4 En computer er opbygget af... 5 Side 2 af 8 Foredrag Målgruppe 7,

Læs mere

Om denne CD og 10 anvendelser af den

Om denne CD og 10 anvendelser af den Om denne CD og 10 anvendelser af den Denne CD er en lettere modificeret udgave af KNOPPIX 5.0.1 CD'en fra www.knoppix.net. Den er lavet sommeren 2006 af Claus Gårde Henriksen fra Skåne Sjælland Linux User

Læs mere

Gratis kontorpakke til din tablet

Gratis kontorpakke til din tablet OPRET, REDIGER OG LÆS DOKUMENTER PÅ DIN TABLET: Gratis kontorpakke til din tablet DET FÅR DU OVERBLIK SVÆRHEDSGRAD Let Middel Svær Tekstbehandling Præsentation Regneark FOR ENHEDER MED Android ios (Apple)

Læs mere

Podcatching. sådan finder, henter og abonnerer du på podcast. Instruktionshæfte. (Rev. 30.10.11) Podcastingkonsulent Karin Høgh

Podcatching. sådan finder, henter og abonnerer du på podcast. Instruktionshæfte. (Rev. 30.10.11) Podcastingkonsulent Karin Høgh Podcatching sådan finder, henter og abonnerer du på podcast Instruktionshæfte (Rev. 30.10.11) Podcastingkonsulent Karin Høgh www.podconsult.dk karin@podconsult.dk Indhold Introduktion...3 Ordforklaring...4

Læs mere

Indhold. ipad introduktion 2 SORØ PRIVATSKOLE. Kære forældre

Indhold. ipad introduktion 2 SORØ PRIVATSKOLE. Kære forældre ipad introduktion ipad introduktion 2 Kære forældre Nu er vi ved at være klar til at udlevere ipads til eleverne i indskolingen. Det er vores ambition, at ipads i løbet af ganske kort tid vil være et vigtigt

Læs mere

Manual til overføring af fotografier fra kamera til harddisk.

Manual til overføring af fotografier fra kamera til harddisk. Manual til overføring af fotografier fra kamera til harddisk. Det første man skal gøre sig klart er, hvor man som udgangspunkt vil lægge sine fotografier. Især når man er mange, der bruger den samme computer,

Læs mere

Persondata og IT-sikkerhed. Vejledning i sikker anvendelse og opbevaring af persondata

Persondata og IT-sikkerhed. Vejledning i sikker anvendelse og opbevaring af persondata Persondata og IT-sikkerhed Vejledning i sikker anvendelse og opbevaring af persondata December 2015 Indledning Denne vejledning har til formål, at hjælpe ansatte på IT-Center Fyns partnerskoler med at

Læs mere

VEJLEDNING SKOLENS IT. Intro til it på Randers HF & VUC for kursister

VEJLEDNING SKOLENS IT. Intro til it på Randers HF & VUC for kursister VEJLEDNING SKOLENS IT Intro til it på Randers HF & VUC for kursister Randers HF & VUC 2013 Information til kursister om: Brug af skolens netværk o Brugernavn og kode o Manglende brugernavn eller adgangskode

Læs mere

Eksterne enheder. Dokumentets bestillingsnr.:

Eksterne enheder. Dokumentets bestillingsnr.: Eksterne enheder Dokumentets bestillingsnr.: 419666-081 Januar 2007 I denne vejledning får du forklaret, hvordan du anvender valgfrie, eksterne mediekort med computeren. Indholdsfortegnelse 1 Brug af en

Læs mere

Elevinstruks vedrørende skriftlige prøver ved Aabenraa Statsskole

Elevinstruks vedrørende skriftlige prøver ved Aabenraa Statsskole Elevinstruks vedrørende skriftlige prøver ved Aabenraa Statsskole Maj 2019 1 Læs denne eksamensinstruktion grundigt. Der er mange ting, du skal vide i forbindelse med eksamen. Hvad må du? Hvad skal du?

Læs mere

Screencast-o-matic - Guide

Screencast-o-matic - Guide Screencast-o-matic - Guide Link Intro Anvendelse http://www.screencast-o-matic.com/ Screencast-o-matic er et online program som optager din stemme og det som du ser på din skærm. Screencast-o-matic kan

Læs mere

5 URLS MUY IMPORTANTE! Moodle: cph.dmjx.dk Mail: mail.dmjx.dk IT support: helpdesk.dmjx.dk Printkonto: it-e.dmjx.dk Lynda: iplogin.lynda.

5 URLS MUY IMPORTANTE! Moodle: cph.dmjx.dk Mail: mail.dmjx.dk IT support: helpdesk.dmjx.dk Printkonto: it-e.dmjx.dk Lynda: iplogin.lynda. IT-INTRODUKTION 5 URLS MUY IMPORTANTE! Moodle: cph.dmjx.dk Mail: mail.dmjx.dk IT support: helpdesk.dmjx.dk Printkonto: it-e.dmjx.dk Lynda: iplogin.lynda.com MAIL MAIL.DMJX.DK DIN MAIL-ADRESSE Alle studerende

Læs mere

Resultater af kursistevaluering af e-didaktik-projekt

Resultater af kursistevaluering af e-didaktik-projekt Resultater af kursistevaluering af e-didaktik-projekt Følgende evaluering er udført via Googles spørgeskemaformular. Indledningsvis stilles generelle spørgsmål om IT, og efterfølgende fokuserer spørgsmålene

Læs mere

Mange USB-stiks er udstyret med en lille datadiode, som lyser når der hentes eller

Mange USB-stiks er udstyret med en lille datadiode, som lyser når der hentes eller USB-stiks bliver stadig brugt rigtig meget, og da man nu engang imellem kan få et 64gb USB stik til 249 kr i f.eks. Aldi, så er USB-stikket stadig det oplagte transportable medie, da det er lille og modsat

Læs mere

Stort tillykke. med din nye Ipad! Intro og retningslinjer for Ipad. Ringsted Lilleskole August 2013

Stort tillykke. med din nye Ipad! Intro og retningslinjer for Ipad. Ringsted Lilleskole August 2013 Stort tillykke med din nye Ipad! Intro og retningslinjer for Ipad Ringsted Lilleskole August 2013 Vi håber på, at din nye Ipad bliver til stor hjælp i det daglige arbejde både på skolen og hjemme. Der

Læs mere

MINE BIILEDER ER BLEVET TL UDRÅBSTEGN

MINE BIILEDER ER BLEVET TL UDRÅBSTEGN MINE BIILEDER ER BLEVET TL UDRÅBSTEGN! AMN E09 Side 1 FILER i AVID LIQUID (og andre redigeringsprogrammer) Et redigeringsprogram anvender grundlæggende to typer filer: 1) Mediefiler, der typisk er videofiler

Læs mere

Instrukser for brug af it

Instrukser for brug af it it sikkerhed Instrukser for brug af it Må Skal ikke Kan Januar 2010 Version 1.0 Indhold Forord................................................... 3 Resumé.................................................

Læs mere

Denne guide er til Keynote. Apples svar på powerpoint. Tryk på mappen Værktøj. Gå til næste side. Denne guide er lavet af Rasmus Andersen.

Denne guide er til Keynote. Apples svar på powerpoint. Tryk på mappen Værktøj. Gå til næste side. Denne guide er lavet af Rasmus Andersen. Tryk på mappen Værktøj. Side 1 Tryk på Keynote ikonet. Side 2 Keynote husker din sidst præsentation. Opret en ny præsentation, tryk på præsentationer. Side 3 Her har du en oversigt over alle de præsentationer

Læs mere

Keepit Classic. Keepit Classic Relaterede Problemer

Keepit Classic. Keepit Classic Relaterede Problemer Keepit Classic Relaterede Problemer Ændre email-adresse til login Er du Keepit erhverv kunde (PRO / Server konto) kan du selv ændre din e-mail adresse i kontrolpanelet Gå i kontrolpanel på cp.keepit.com/login

Læs mere

Dropbox. Dit online USB-stick

Dropbox. Dit online USB-stick Dropbox Dit online USB-stick Brug af Dropbox Overvejer du at begynde at bruge Dropbox? Så savner du måske en dansk vejledning til Dropbox? Det følgende er ment som en vejledning i at komme i gang med at

Læs mere

Indhold. 120 x 200 cm 18 February 2010

Indhold. 120 x 200 cm 18 February 2010 120 x 200 cm 18 February 2010 Indhold Indhold... 1 Sikkerhedsanvisninger... 2 Driftssikkerhed og installation... 2 Kabelforbindelser... 3 Konformitetsinformationer... 3 Vedligeholdelse... 4 Returnering

Læs mere

Vordingborg Bibliotek Præstø Bibliotek Møn Bibliotek

Vordingborg Bibliotek Præstø Bibliotek Møn Bibliotek IT - KURSER oktober - januar 2010/2011 2 Vordingborg Bibliotek Mandag kl. 10-19 KulturArkaden Tirsdag kl. 10-19 Sydhavnsvej 6 Onsdag kl. 13-19 4760 Vordingborg Torsdag kl. 10-19 Telefon: 55 36 38 00 Fredag

Læs mere

komplet kopi af harddisken: 20 minu sådan! Med en kopi af Windows og dine programmer får du en ustabil eller fejlramt pc på ret kurs i en ruf.

komplet kopi af harddisken: 20 minu sådan! Med en kopi af Windows og dine programmer får du en ustabil eller fejlramt pc på ret kurs i en ruf. sådan! Med en kopi af Windows og dine programmer får du en ustabil eller fejlramt pc på ret kurs i en ruf. det skal du bruge Ekstern harddisk, dvd er eller adgang til en NAS. udgifter Ingen, hvis du har

Læs mere

Eksterne enheder. Dokumentets bestillingsnr.: 393499-081. I denne vejledning får du forklaret, hvordan du anvender valgfrie, eksterne enheder.

Eksterne enheder. Dokumentets bestillingsnr.: 393499-081. I denne vejledning får du forklaret, hvordan du anvender valgfrie, eksterne enheder. Eksterne enheder Dokumentets bestillingsnr.: 393499-081 Oktober 2005 I denne vejledning får du forklaret, hvordan du anvender valgfrie, eksterne enheder. Indholdsfortegnelse 1 Brug af en USB-enhed Tilslutning

Læs mere

Drev Brugervejledning

Drev Brugervejledning Drev Brugervejledning Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows er et amerikansk-registreret varemærke tilhørende Microsoft Corporation. Produktbemærkning Denne brugervejledning

Læs mere

Introduktion til CD ere og Arkivdeling Gammel Dok - September-oktober 2003. Jonas Christiansen Voss

Introduktion til CD ere og Arkivdeling Gammel Dok - September-oktober 2003. Jonas Christiansen Voss Introduktion til CD ere og Arkivdeling Gammel Dok - September-oktober 2003 Jonas Christiansen Voss 2. marts 2004 Indhold 1 CD ere 2 1.1 Brænde dokumenter til CD....................... 2 1.2 Disk Copy.................................

Læs mere

Eksterne enheder Brugervejledning

Eksterne enheder Brugervejledning Eksterne enheder Brugervejledning Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Oplysningerne indeholdt heri kan ændres uden varsel. De eneste garantier for HP's produkter og serviceydelser

Læs mere

Internetkurser. Varde Bibliotek. Efterår 2014. Varde Bibliotek. Rådhusstræde 2. 6800 Varde

Internetkurser. Varde Bibliotek. Efterår 2014. Varde Bibliotek. Rådhusstræde 2. 6800 Varde Internetkurser Efterår 2014 Rådhusstræde 2 6800 Varde Internetkurser efterår 2014 Velkommen til en ny undervisningssæson på. Vi har fået nye muligheder for at holde internetkurser, så vi nu kan benytte

Læs mere

Lidt information. Det er særligt vigtigt at vejledningen 1-2-3-4-5-trin, der gør ipad klar til skolebrug bliver fulgt af alle.

Lidt information. Det er særligt vigtigt at vejledningen 1-2-3-4-5-trin, der gør ipad klar til skolebrug bliver fulgt af alle. Lidt information Tillykke med det nye arbejdsredskab Vi håber på, at det bliver til stor hjælp i det daglige arbejde - både på skolen og hjemme. Der er blevet arbejdet hårdt på at gøre alting klar til

Læs mere

Brugervejledning. Stereomikrofon STM10

Brugervejledning. Stereomikrofon STM10 Brugervejledning Stereomikrofon STM10 Indholdsfortegnelse Grundlæggende...3 Oversigt over funktioner...3 Oversigt over hardware...3 Samling...4 Anvendelse af mikrofonen...5 Optagelse af lyd...5 Optagelse

Læs mere

I løbet af 2017 vil C-drevet på alle UCL s bærbare computere automatisk blive krypteret med BitLocker.

I løbet af 2017 vil C-drevet på alle UCL s bærbare computere automatisk blive krypteret med BitLocker. BitLocker BitLocker kan bruges til kryptering af drev for at beskytte alle filer, der er gemt på drevet. Til kryptering af interne harddiske, f.eks. C-drevet, bruges BitLocker, mens man bruger BitLocker

Læs mere

Den bedste underholdning samlet et sted!

Den bedste underholdning samlet et sted! Den bedste underholdning samlet et sted! Digitalt tv med Danmarks største udvalg af HD-kanaler Vælg en fast tv-pakke eller bland selv din pakke Se de nyeste film og serier med YouSee Play Millioner af

Læs mere