Første del: 4-6 forelæsninger, hver på 3-5 minutter. Der er 6 spørgsmål til hver forelæsning.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Første del: 4-6 forelæsninger, hver på 3-5 minutter. Der er 6 spørgsmål til hver forelæsning."

Transkript

1 Om TOEFL testen TOEFL testen er opdelt i fire dele. 1. TOEFL - Læsedelen Læsedelen består af 3-4 tekstpassager med spørgsmål pr. passage. Du får minutter til at læse og besvare alle spørgsmålene i denne sektion, dvs. påregn ca. 20 minutter til både læsning og besvarelse af spørgsmål til hver passage. Tekstpassagerne er uddrag af tekstbøger på universitetsniveau, som bruges til at introducere et fagligt emne eller en disciplin. Passagerne vil behandle forskellige faglige emner alt fra astrofysik til musikvidenskab. Vær ikke bekymret, hvis du ikke er bekendt med det faglige emne. Alle svarene vil være at finde i teksten, og du får mulighed for at have tekstpassagen tilgængelig når du skal i gang med at besvare de relaterede spørgsmål. 20 minutter til læsning og besvarelse af spørgsmål er ikke meget. Sørg derfor for at administrere din tid, og husk at du altid har teksten tilgængelig når du skal besvare spørgsmålene. Du har mulighed for at springe et spørgsmål over og vende tilbage inden for de minutter, du har til rådighed til hele læsedelen. Det kan være en god idé at springe frem i spørgsmålene og se om der er nogle spørgsmål, man hurtigt kan svare på for derefter at gå tilbage til dem, der måske er mere tidskrævende. 2. TOEFL - Lyttedelen Denne sektion indeholder passager med samtaler og akademiske forelæsninger og tilhørende spørgsmål. Talehastigheden i passagerne er naturlig. Du har mulighed for at tage noter under hele sektionen. Hele sektionen består af 2 dele á minutter pr. del. Første del: 4-6 forelæsninger, hver på 3-5 minutter. Der er 6 spørgsmål til hver forelæsning. Anden del: 2-3 samtaler på hver tre minutter. Der er 5 spørgsmål pr. samtale. I denne sektion har du ikke mulighed for at genhøre forelæsninger eller samtaler, når du skal til at besvare spørgsmålene til hver lyttepassage. Det er derfor vigtigt, at du tager gode noter undervejs. Ved nogle spørgsmål får du dog gengivet en kort del af den gældende samtale som hjælp til besvarelsen. 3. TOEFL - Taledelen Denne sektion er ca. 20 minutter lang og inkluderer 6 spørgsmål: De første 2 spørgsmål kaldes "Independent Speaking Tasks" fordi de kræver, at du trækker på egne idéer, meninger og erfaringer, når du skal besvare dem.

2 De 4 andre spørgsmål kaldes "Integrated Speaking Tasks", fordi de kræver, at du integrerer dine sproglige engelskkundskaber - lytte og tale, eller lytte, læse og tale - nøjagtig som du ville i en undervisningssituation på universitetet. I denne del skal du tale i en mikrofon i et headset, og dine svar vil blive optaget og sendt til ETS Scoring Network til vurdering. Den gennemsnitlige score på spørgsmålene bliver konverteret til et resultat på en skala, som går fra Det forventes ikke, at dine besvarelser er perfekte. Selv besvarelser, der opnår en høj score, kan indeholde lejlighedsvise fejl. Din udtale behøver heller ikke at lyde, som en der taler engelsk som modersmål. I stedet bliver der lagt vægt på effektiviteten af din kommunikation, og herunder din evne til at gennemføre den opgave, du har fået stillet. 4. TOEFL - Skrivedelen Den totale tid til skrivedelen er 60 minutter. Du vil her blive bedt om at skrive svar til to skriftlige opgaver: Første del: En integreret skriveopgave - "Integrated Writing Task". Her skal du læse en kort tekst og høre en kort forelæsning. Herefter skal du skrive et referat af, hvad du læste og hørte. Du har i alt 30 minutter til at læse teksten, lytte til forelæsningen og skrive referatet af begge. Anden del: En fri skriftlig opgave - "Independent Writing Task". Her bliver du bedt om at skrive et essay på baggrund at et givent spørgsmål. Du har 30 minutter til at skrive dit essay. Den gennemsnitlige score i de to opgaver vil blive konverteret til et resultat på en skala fra Det er ikke forventet, at du producerer et omfattende essay omkring et specialiseret emne. 30 minutter er ikke meget til at lave en god besvarelse uden for mange grammatiske fejl. I vurderingen tages der højde for at essayet vil være et første udkast. Du kan derfor opnå et højt resultat, selvom dit essay indeholder lejlighedsvise fejl. Der vil blive lagt vægt på, hvorvidt du har været i stand til at formidle et klart og velovervejet budskab. Resultater Du kan maksimalt opnå 120 point i TOEFL-testen.

3 Hver del giver mellem 0-30 point. I tabellen nedenfor kan du se hvordan pointfordelingen rangeres: Hvad man kan man forvente på testdagen Ankom i god tid og medbring gyldigt billede ID til TOEFL testen Ankom mindst 30 minutter før TOEFL-testen begynder. Hvis du kommer for sent, risikerer du, at du ikke får lov til at tage testen. Hvis dette er tilfældet, vil din betaling ikke blive refunderet. Du kan kun få lov til at foretage TOEFL testen, hvis du kan fremvise gyldigt billed-id på testdagen. Gyldig ID kan være ét af følgende: Pas med foto og underskrift Gyldigt kørekort med foto og underskrift National ID med foto og underskrift Militær ID med foto og underskrift Sygesikringsbevis kan ikke benyttes som gyldig ID. Medbring også din "Registration confirmation" og dit "Registration number". Begge kan printes fra din profil på ETS, når du har tilmeldt dig en TOEFL test.

4 Tidsrum og rækkefølge Selve testen tager 4 timer. Du skal derfor beregne omkring 5 timer til testen inkl. registrering. Det tager ca minutter at blive registreret. Der kan være kø ved registreringen, så husk at komme i god tid. TOEFL-testen foregår i et rum med op til 50 andre testdeltagere. Når du er registreret vil du blive fulgt hen til en plads af en ansat fra ETS. Vedkommende hjælper dig med at starte testen. Det betyder, at alle deltagere påbegynder testen på forskellige tidspunkter efterhånden som de får anvist en plads i lokalet. Derfor er din sidemand muligvis også på et andet sted i testen end dig, og du skal derfor ikke blive stresset, hvis du kan høre, at sidemanden er længere end dig. Lad dig ikke forstyrre af de andre deltagere, der eventuelt påbegynder taledelen, og du selv ikke er færdig med læsedelen. Vær forberedt på, at der kan være en del larm i lokalet fordi testtagerne er ved taledelen på forskellige tidspunkter. Der er en obligatorisk pause på ca. 10 minutter halvvejs i testen. Du vil automatisk blive bedt om at holde en pause inden du kan fortsætte. Husk at være tilbage på din plads inden de 10 minutter udløber. Du har mulighed for at gå fra rummet under prøven, men husk at den totale længde af testen er fire timer. Holder du 15 minutters pause, bliver disse trukket fra de 4 timer. Du skal altid række din hånd op, hvis du vil forlade din plads under testen. Hjælpemidler under TOEFL-testen Billede ID er det eneste, du må tage med ind i det lokale, hvor testen tages. Du må ikke medbringe en mobiltelefon eller andre former for elektroniske apparater, der kan tage billeder eller optage lyd. Vand og mad må heller ikke medbringes i lokalet. Noter under TOEFL-testen Det er tilladt og muligt at tage noter under hele testen, og der ligger papir og blyanter ved din plads til formålet. Du kan spørge efter mere papir eller nye blyanter ved at række din hånd op. Når du er færdig med testen, vil du blive bedt om at aflevere de noter, du har taget under testen. Headset under TOEFL-testen Du vil få udleveret et headset med mikrofon, som du skal tale ind i under tale-delen af testen.

5 Computer og tastatur Til TOEFL IBT (internet based test) bruges et standard engelsksproget tastatur. På din plads vil der ligge et billede af det anvendte tastatur i Danmark, som du kan sammenligne med det engelskesproget tastatur. Gode råd til danske studerende inden TOEFL-testen Forbered dig på at det er en test og forsøg at skabe dig overblik over testens dele og disponer din tid bedst muligt. Mange studerende er ikke vant til at blive testet og har måske ikke prøvet en lignende eksamensform siden folkeskole eller gymnasium. De fleste danske studerende er gode til engelsk, men lad være med at undervurdere testen. Det er dyrt at skulle tage mere end én test, og det er også ærgerligt at få afslag fra det udenlandske universitet, fordi du ikke har opnået det krævede resultat. Træn grammatik, synonymer og stavning da mange er vant til, at dette er noget ens computer tjekker automatisk.

Informationspakke om Danskprøve A1 og Danskprøve A2

Informationspakke om Danskprøve A1 og Danskprøve A2 Informationspakke om Danskprøve A1 og Danskprøve A2 Til ægtefællesammenførte i Danmark Hvad indeholder informationspakken? Informationspakken om Danskprøve A1 og Danskprøve A2 er udarbejdet til ægtefællesammenførte

Læs mere

NATIONAL TEST DANSK, LÆSNING 2., 4., 6. OG 8. KLASSE

NATIONAL TEST DANSK, LÆSNING 2., 4., 6. OG 8. KLASSE NATIONAL TEST DANSK, LÆSNING 2., 4., 6. OG 8. KLASSE abcdef ijklmno rstuvxy æøå Inspiration og vejledning Testen i dansk, læsning De nationale test i dansk, læsning er it-baserede test, der tegner et billede

Læs mere

P Æ D A G O G I S K C E N T E R S A M F U N D S V I D E N S K A B. Lær fra dig Tips & tricks til undervisning

P Æ D A G O G I S K C E N T E R S A M F U N D S V I D E N S K A B. Lær fra dig Tips & tricks til undervisning P Æ D A G O G I S K C E N T E R S A M F U N D S V I D E N S K A B KØBENHAVNS UNIVERSITET Lær fra dig Tips & tricks til undervisning Vi har valgt at samle vores tips og tricks, råd og redskaber samt gode

Læs mere

Lær at tackle jobsøgningsstress 2!

Lær at tackle jobsøgningsstress 2! Lær at tackle jobsøgningsstress 2! Min forrige artikel tog udgangspunkt i, hvordan du kunne tackle de krav, der bliver stillet fra forskellige sider, inklusive fra dig selv, samt at du skulle anse din

Læs mere

ER DU PARAT? Efterskole NAVN: 10.klasse (folkeskole, privatskole) Erhvervsuddannelse, grundforløb 1 Indgang (hvis du ved det nu):

ER DU PARAT? Efterskole NAVN: 10.klasse (folkeskole, privatskole) Erhvervsuddannelse, grundforløb 1 Indgang (hvis du ved det nu): Dit navn: Skole: Dato: Klasse: ER DU PARAT? Dit valg Efter 9.klasse regner jeg med at starte på (sæt kryds) Efterskole NAVN: 10.klasse (folkeskole, privatskole) Erhvervsuddannelse, grundforløb 1 Indgang

Læs mere

Samarbejde som nøglen til ro og arbejdsglæde i klassen

Samarbejde som nøglen til ro og arbejdsglæde i klassen Samarbejde som nøglen til ro og arbejdsglæde i klassen Af Mette Stange, konsulent 34 Jeg vil i denne artikel redegøre for hvorfor ro, samarbejde og engagement hænger sammen med en stærk fællesskabskultur

Læs mere

Lærdansk. Velkommen til Lærdansk

Lærdansk. Velkommen til Lærdansk Lærdansk Velkommen til Lærdansk 2 Kære kursist Vi er glade for at byde dig velkommen hos Lærdansk, og vil gøre vores til, at du får et godt forløb hos os. Pjecen her indeholder en række informationer,

Læs mere

Model United Nations Climate Conference

Model United Nations Climate Conference Model United Nations Climate Conference Et spil udarbejdet i et samarbejde mellem FN-Forbundet og DanMUN Society Lærervejledning 1 Introduktion Model United Nations Climate Conference (MUNCC) er et rollespil

Læs mere

Hvad du særligt skal være opmærksom på som testvejleder, inden du går i gang med at teste med Ordblindetesten

Hvad du særligt skal være opmærksom på som testvejleder, inden du går i gang med at teste med Ordblindetesten Hvad du særligt skal være opmærksom på som testvejleder, inden du går i gang med at teste med Ordblindetesten Læs hele testvejledningen før du går i gang med at teste. Husk at få underskrevet en bemyndigelseserklæring

Læs mere

TVÆRFAGLIG SKRIVNING OG TRANSFORMATIONSSKRIVNING FAGLIGE OPLÆG TIL SKRIV SÅ DU BLIVER HØRT

TVÆRFAGLIG SKRIVNING OG TRANSFORMATIONSSKRIVNING FAGLIGE OPLÆG TIL SKRIV SÅ DU BLIVER HØRT TVÆRFAGLIG SKRIVNING OG TRANSFORMATIONSSKRIVNING FAGLIGE OPLÆG TIL SKRIV SÅ DU BLIVER HØRT Af Henning Bøtner Hansen, Merete Dejgaard og Per Høberg Frederikshavn Gymnasium & HF-Kursus Gruppen har gennemført

Læs mere

Test- og prøvesystemet De nationale test Brugervejledning for skoler Brugervejledning Indledning Testafvikling

Test- og prøvesystemet De nationale test Brugervejledning for skoler Brugervejledning Indledning Testafvikling Test- og prøvesystemet De nationale test Brugervejledning for skoler Brugervejledning Indledning Testafvikling Version 1-1-1-2-1 (januar 2015) Test- og prøvesystemet De nationale test Brugervejledning

Læs mere

Bliv mentalt klar til store skriftlige opgaver

Bliv mentalt klar til store skriftlige opgaver 1 2 Bliv mentalt klar til store skriftlige opgaver Den der er Klar Af stressrådgiver og mentaltræner Thomas Pape Den der er forberedt, ved hvad man får karakter for, oplever at processen er god. Tændt

Læs mere

Guide. Social Kapital. Til måling af. Side 1

Guide. Social Kapital. Til måling af. Side 1 Guide Til måling af Social Kapital Guide til måling af social kapital DEL I - Hvad er social kapital Side 1 Indhold Forord 3 Hvad er social kapital 5 Hvorfor måle på social kapital 5 Hvad er social kapital

Læs mere

Positiv Ridning Systemet Arbejder min hest korrekt? Af Henrik Johansen

Positiv Ridning Systemet Arbejder min hest korrekt? Af Henrik Johansen Positiv Ridning Systemet Arbejder min hest korrekt? Af Henrik Johansen Denne test af, hvordan din hest arbejder, tager ca. tre minutter og bør indgå i opvarmningen hver dag. Du må vide, nøjagtig hvad der

Læs mere

Vejledning til studieretningsprojektet SRP i 3.g 2014

Vejledning til studieretningsprojektet SRP i 3.g 2014 Vejledning til studieretningsprojektet SRP i 3.g 2014 Køreplan: Fredag d. 12. september: Valg af fag og ønske til vejledere udfyld spørgeskema i Lectio Vejledning tider (15 minutter) tildeles og lægges

Læs mere

Hjælp! Jeg skal til mundtlig eksamen. Af Jane Brenøe. Indholdsfortegnelse

Hjælp! Jeg skal til mundtlig eksamen. Af Jane Brenøe. Indholdsfortegnelse Hjælp! Jeg skal til mundtlig eksamen. Af Jane Brenøe Indholdsfortegnelse 1. Forord 2. Den tekniske side af eksamen før, under og efter 3. Eksempel på tjekliste 4. Nervøsitet. Den følelsesmæssige side af

Læs mere

Guide SOCIALE KAPITAL. virksomhedens. til undersøgelse af

Guide SOCIALE KAPITAL. virksomhedens. til undersøgelse af Guide til undersøgelse af virksomhedens SOCIALE KAPITAL Indhold Undersøg den sociale kapital 4 Hvad er social kapital? 5 Hvorfor undersøge social kapital? 5 Flere dimensioner af social kapital 7 Sådan

Læs mere

Sådan består du Prøve i dansk 3

Sådan består du Prøve i dansk 3 Sådan består du Prøve i dansk 3 Denne vejledning skal hjælpe dig med at forberede dig til Prøve i dansk 3. (Danskprøve, højt niveau). Grundlaget for vejledningen er Skapagos erfaringer med elever, der

Læs mere

Guide SOCIALE KAPITAL. virksomhedens. til undersøgelse af

Guide SOCIALE KAPITAL. virksomhedens. til undersøgelse af Guide til undersøgelse af virksomhedens SOCIALE KAPITAL Indhold Undersøg den sociale kapital 4 Hvad er social kapital? 5 Hvorfor undersøge social kapital? 5 Flere dimensioner af social kapital 7 Sådan

Læs mere

Kom godt i gang med e-learning

Kom godt i gang med e-learning Kom godt i gang med e-learning I de kommende år vil der være behov for at udbyde stadig mere uddannelse til de ansatte på hospitalerne via e-learning. Det er dels en følge af de mange nye uddannelser,

Læs mere

Mikkel og Line får stråler

Mikkel og Line får stråler Mikkel og Line får stråler En bog for børn om at få strålebehandling Aarhus Universitetshospital Onkologisk Afdeling D Stråleterapien Mikkel og Line får stråler Denne bog handler om Mikkel og Line. De

Læs mere

Trap ned. lær at takle konflikter

Trap ned. lær at takle konflikter Trap ned lær at takle konflikter Indholdsfortegnelse 1. Konfliktfyldte kundesituationer Side 3 2. Konflikttrappen Side 7 3. Redskaber til konflikthåndtering Side 12 4. Ikke alle konflikter kan løses Side

Læs mere

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der søger ind på ungdomsuddannelse mv.

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der søger ind på ungdomsuddannelse mv. Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der søger ind på ungdomsuddannelse mv. Om uddannelsesplanen Uddannelsesplanen er din plan for fremtiden. Du skal bruge den til at finde ud af, hvad

Læs mere

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende I Hej Sundhedsvæsen har vi arbejdet på at understøtte, at de pårørende inddrages i større omfang, når et familiemedlem eller en nær ven indlægges på sygehus.

Læs mere

Hjælp dit barn med at lære

Hjælp dit barn med at lære Lidt om dit barns sprog når det er 6 måneder Dit barn viser hvad det føler og gerne vil ved at bruge lyde, ansigtsudtryk og bevægelser. Nogle børn begynder at sige lyde, der ligner ord, som da og ma Dit

Læs mere

Kommuniker: Gennem Valg

Kommuniker: Gennem Valg Specialpædagogisk Aftale Kommuniker: Gennem Valg Mikro Værkstedet 2 Brugervejledning Kommuniker: Gennem Valg www.mikrov.dk Indholdsfortegnelse Copyright... 4 1. Oversigt... 5 2. Brugen af Gennem Valg afspilleren:...

Læs mere

EKSAMENSHÅNDBOG 1. HHX

EKSAMENSHÅNDBOG 1. HHX EKSAMENSHÅNDBOG 1. HHX Skoleåret 2012/13 Handelsgymnasiet på Roskilde Handelsskole Bestemmelser vedrørende eksamen findes i: Bekendtgørelse om uddannelse til højere handelseksamen BEK nr. 691 af 23/06/2010

Læs mere

En god behandling begynder med en god dialog

En god behandling begynder med en god dialog En god behandling begynder med en god dialog På www.hejsundhedsvæsen.dk kan du finde flere eksempler på, hvad du kan spørge om. Du kan også finde inspiration, videoer, redskaber og gode råd fra fra læger,

Læs mere

Værd at vide om eksamen

Værd at vide om eksamen Værd at vide om eksamen Om eksamen... 2 Eksamensbekendtgørelsen... 2 Beskrivelse af prøver/formalia... 2 Adgang til prøver... 2 Sygeprøve/omprøve... 2 Førsteårsprøven - erhvervsakademi- og professionsbacheloruddannelser...

Læs mere

Når et medlem melder sig syg. nye muligheder og pligter for a-kasser Arbejdsmarkedsstyrelsen, maj 2010

Når et medlem melder sig syg. nye muligheder og pligter for a-kasser Arbejdsmarkedsstyrelsen, maj 2010 Når et medlem melder sig syg nye muligheder og pligter for a-kasser Arbejdsmarkedsstyrelsen, maj 2010 1 A-kassen er vigtig for den sygemeldtes fremtid Siden oktober 2009 har a-kasserne haft pligt til at

Læs mere