Plan- og Miljøudvalget Beslutningsprotokol. 20. oktober kl. 12:30 Lokale T301, Silkeborg Rådhus, Søvej 3

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Plan- og Miljøudvalget Beslutningsprotokol. 20. oktober 2008 - kl. 12:30 Lokale T301, Silkeborg Rådhus, Søvej 3"

Transkript

1 Plan- og Miljøudvalget Beslutningsprotokol 20. oktober kl. 12:30 Lokale T301, Silkeborg Rådhus, Søvej 3

2 Indholdsfortegnelse Side 205. Godkendelse af dagsorden Til orientering Drøftelse af spørgsmål vedr. Kommuneplan for Silkeborg Kommune Principgodkendelse af udarbejdelse af lokalplan for Tinghuset og Torvet i Kjellerup Beslutning om dispensation fra lokalplan med henblik på opstilling af pavillon på Lysbrohøjen 14, Silkeborg Godkendelse af retningslinie for ny bebyggelse i landsbyer samt beslutning om landzonetilladelse Sindingvej 62, Silkeborg Godkendelse af procedure for håndtering af borgerhenvendelser til Plan- og Miljøudvalget eller udvalgsformanden Orientering om badevandskvalitet i Beslutning om dispensation fra lokalplan ved udvidelse af parkeringsplads på Sindingvej Underskrifter 510

3 205. Godkendelse af dagsorden Sagsnr.: 08/2311 Sagsansvarlig: dr07096 Sagsbehandler: dk Beslutning Plan- og Miljøudvalget den Godkendt.

4 206. Til orientering Sagsnr.: 08/2311 Sagsansvarlig: dr07096 Sagsbehandler: dk Sagens formål Orientering om diverse meddelelser til udvalget. Beslutning Plan- og Miljøudvalget den Taget til orientering.

5 207. Drøftelse af spørgsmål vedr. Kommuneplan for Silkeborg Kommune Sagsnr.: 08/14226 Sagsansvarlig: dr40082 Sagsbehandler: hhjk Sagens formål Gennemførelse af løbende politisk drøftelse af spørgsmål i tilknytning til udarbejdelse af forslag til Kommuneplan for Silkeborg Kommune. Sagsbeskrivelse Teknik- og Miljøafdelingen udarbejder i samarbejde med den øvrige administration et forslag til en ny kommuneplan for Silkeborg Kommune. I "Kommissorium for Kommuneplan " fremgår, at styregruppen, kommuneplangruppen og projektgrupperne nedsat under kommuneplanprojektet skal konsultere udvalget, når der er behov for politiske meldinger om indhold og retning på geografisk eller tematisk plan, eller når der skal ske afvejning mellem forskellige og måske modsatrettede interesser. På mødet vil udvalget blive præsenteret for aktuelle spørgsmål af ovennævnte karakter. Indstilling Teknik- og Miljøchefen indstiller, at sagen drøftes. Beslutning Plan- og Miljøudvalget den Taget til orientering.

6 208. Principgodkendelse af udarbejdelse af lokalplan for Tinghuset og Torvet i Kjellerup Sagsnr.: 08/50236 Sagsansvarlig: dr14516 Sagsbehandler: CC Sagens formål Tinghuset i Kjellerup forventes sat til salg af Slots- og Ejendomsstyrelsen den 15. november Kjellerup Egnens Udviklingsråd (KEUR) har i brev af den 1. oktober 2008 forespurgt, om Plan- og Miljøudvalgets stillingtagen til igangsætning af bevarende lokalplan for Tinghuset, herunder formulering af kommende formåls- og anvendelsesparagraffer. Sagsbeskrivelse KEUR har taget initiativ til dannelse af "Fonden til bevarelse af Tinghuset i Kjellerup". Fonden har til formål at eje, bevare, udleje og i øvrigt drive Tinghuset i Kjellerup, Torvet 12. I fondens øvrige formålsbestemmelser står der: "Ved drift af bygningen skal fonden sikre, at udlejning sker til offentlige og erhvervsmæssige formål, der ikke strider mod de primære formål at sikre bygningens fremtræden udadtil. I det omfang det er muligt, kan fonden stille bygningen til rådighed for ikke-kommerciel udnyttelse til glæde for borgerne på Kjellerup-egnen. Bygningen kan ikke udlejes eller i øvrigt stilles til disposition for drift af restaurant eller anden beværtning. Udlejning skal fortrinsvis ske til offentlige formål og liberale erhverv, men bestyrelsen kan dispensere herfra." På baggrund af tidligere forespørgsel fra KEUR besluttede Silkeborg Kommunes Økonomiudvalg har den 30. juni 2008, at kommunen vil være sindet at gennemføre en bevarende lokalplan for Tinghuset og indtræde i fonden med en andel. Gældende planlægning Torvet og Tinghuset er ikke lokalplanlagt og gældende kommuneplans rammebestemmelse 10C13 udlægger hele torvet til centerformål, Torveområde med en max. etagehøjde på 2 etager for Tinghuset og bygningerne på begge sider af Tinghuset. Mod Søndergade er

7 etagehøjden på 3 etager. Centerformål omfatter ifølge kommuneplanens generelle rammebestemmelser "funktioner til handel, kultur(hus) og service (f.eks. butikker, kontorer, hotel, biograf, udstillingslokaler), offentlige funktioner og sådanne andre funktioner, der med fordel kan placeres i en egnscenterby, og endelig boliger, der kan forenes med centerfunktionen." Teknik- og Miljøafdelingens vurdering Det er afdelingens anbefaling, at der i en prioriteret rækkefølge med kommunens øvrige lokalplaner, igangsættes udarbejdelse af en bevarende lokalplan for hele Kjellerup Torv, incl. Tinghuset, med følgende formålsparagraffer: at sikre områdets bevaringsværdige miljøer, bebyggelser, torveplads samt større træer og beplantning gennem bevaringsbestemmelser, at fastholde torvets opdeling i en tinghus-, parkerings- og opholdsplads, at sikre en bevaring af tinghusets ydre fremtræden, at sikre nødvendige tilbygninger tilpasses tinghusets arkitektur, at regulere tinghusets og torvearealets anvendelse. Tinghusets anvendelsesmuligheder: Offentlige formål og private kontorerhverv som offentlig administration, liberale erhverv, institution, museum, politi, kunstforening, udstilling, turistkontor, kultur- og medborgerhus. Borgerinddragelse Ingen Økonomiske forhold Ingen Indstilling Teknik- og Miljøchefen indstiller, at der, i en prioriteret rækkefølge med kommunens øvrige lokalplaner, igangsættes

8 udarbejdelse af bevarende lokalplan for Kjellerup Torv incl. tidligere Tinghus med ovennævnte formåls- og anvendelsesparagraffer. Bilag - Åben Ansøgning og anmodning vedr. Tinghuset i Kjellerup (275756/08) Beslutning Plan- og Miljøudvalget den Der igangsættes udarbejdelse af en lokalplan for det tidligere Tinghus i Kjellerup, og arbejdet går ind i en prioriteret rækkefølge i forhold til kommunens øvrige lokalplaner.

9 209. Beslutning om dispensation fra lokalplan med henblik på opstilling af pavillon på Lysbrohøjen 14, Silkeborg Sagsnr.: 08/26096 Sagsansvarlig: dr11000 Sagsbehandler: tgl Sagens formål Ejendomsafdelingen søger om tilladelse til at opstille en 160 m 2 stor pavillon til undervisningsformål Lysbrohøjen 14, Silkeborg. I den forbindelse søges om dispensation fra lokalplanens krav til overflader på tag og ydervæg. Sagsbeskrivelse Ejendomsafdelingen søger om tilladelse til for en periode på 1 år at opstille en 160 m 2 stor pavillonbygning til undervisningsbrug. Pavillonen ønskes opført med built-up tag (tagpap) og med ydervægge i træ.

10 Det er i strid med lokalplan nr , ifølge hvilken tagbeklædning skal udføres i røde tegl eller andet betonlignende materiale (evt. betontegl), og udvendige facader skal fortrinsvis fremtræde i blank mur eller pudset/vandskuret mur. Byrådet kan dog give tilladelse til, at der benyttes stålplader som facadebeklædning. Borgerinddragelse Sagen har været i nabohøring, og der er modtaget bemærkninger fra Lysbrohøjen 10. Der stilles spørgsmål ved, om en evt. dispensation vil kunne forlænges, og hvor mange gange. Om pladsproblemet ikke er lige så stort om et år? Vil en dispensation kunne åbne op for andre dispensationer af lokalplanen. Det bemærkes, at der er en gammel og skæmmende pavillon på ejendommen. Der gøres opmærksom på stigende parkeringsproblemer i takt med udvidelse af skolen. Vurdering Det er oplyst, at man har fået en del elever fra Skanderborg Kommune, og det er uvist, om de fortsætter, eller hjemtages. Bliver der et varigt lokalebehov, vil der blive ansøgt om permanent

11 byggeri; men realiseringen afhænger af bevilling hertil. Det vurderes ikke, at et permanent byggeri vil kunne realiseres i løbet af et år. Ved udvidelse af skolen i 2003 er der stillet krav om etablering af 29 p-pladser. Dette krav er endnu ikke opfyldt. Nærværende byggeri udløser krav om etablering af yderligere 3 p-pladser. Indstilling Teknik- og Miljøchefen indstiller, at der meddeles dispensation til det ansøgte således: Dispensationen gælder indtil den 1. oktober 2010 til hvilket tidspunkt pavillonen skal være fjernet. Senest den 1. oktober 2009 skal der redegøres for, hvordan lokalebehovet tænkes løst efter udløbet af dispensationen. De manglende 32 p-pladser skal etableres senest den 1. december Bilag - Åben Byggeansøgning pavillon til undervisningsbrug (139854/08) - Åben Nabobemærkninger (231603/08) - Åben Naboorientering (231516/08) - Åben Svar fra Ejendomsafd. m.fl. (243569/08) Beslutning Plan- og Miljøudvalget den Indstillingen godkendt.

12 210. Godkendelse af retningslinie for ny bebyggelse i landsbyer samt beslutning om landzonetilladelse Sindingvej 62, Silkeborg Sagsnr.: 08/4996 Sagsansvarlig: dr20218 Sagsbehandler: gbh Sagens formål Vedtagelse af retningslinie for landzoneadministration i landsbyer og afgørelse i en konkret sag Sindingvej 62, Silkeborg. Sagsbeskrivelse I forbindelse med landzoneadministration skal der tages hensyn til de enkelte områders historie, de strukturelle forhold og særlige kulturmiljøer. Dette betyder konkret, at når der modtages en ansøgning om ny bebyggelse fra en landsby, er det væsentligt at kende landsbyens særlige karakter. Dette er baggrunden for, at det anbefales, at Silkeborg Kommune har en generel retningslinie, hvor disse hensyn fremgår.

13 Teknik- og Miljøafdelingen arbejder i øjeblikket med en konkret sag på matr. nr. 36a Sinding By, Sinding beliggende Sindingvej 62, Silkeborg, hvor kommunen har modtaget en ansøgning om et nyt hus til erstatning for det eksisterende. Det nye hus har et samlet bruttoetageareal på ca. 191 m 2 samt en delvist udnyttet kælderetage. Ejendommen er beliggende i Sinding indenfor landsbyafgrænsningen i landzone, der er et matrikulært areal på m 2, og der er ikke registrering om skovbyggelinie eller lignende. Den eksisterende bolig er på 105 m 2, og der er et udhusareal på 53 m 2. Den eksisterende bolig er beliggende ca. 5 meter fra vejskellet, hvorfor der er en god facadevirkning til vejforløbet. Det er karakteristik for den østlige del af Sinding, at husene med undtagelse af naboejendommen øst for Sindingvej 62 danner en række forholdsvis tæt på vejforløbet med facaden parallelt med vejen. Dette er baggrunden for, at ny bebyggelse bør indføjes i denne række med en god facadevirkning til Sindingvej. Dette er baggrunden for, at det vurderes, at det ansøgte er i strid med planlovens intensioner i planlovens 35, idet den ansøgte bebyggelse er beliggende ca. 17 meter fra vejforløbet, og derfor ikke understøtter det eksisterende kulturmiljø. Indstilling

14 Teknik- og Miljøchefen indstiller, at følgende retningslinie godkendes: "Nye bygninger skal opføres i respekt for landsbyens identitet herunder særlige kulturmiljø og fysiske strukturer. Dvs., at bygninger skal opføres med harmoni og med arkitektonisk afsæt i den landsby den er en del af". at der meddeles afslag til den ansøgte placering ca. 17 meter fra Sindingvej og tilladelse til boligen ca. 5 meter fra Sindingvej, således at boligen har facadevirkning til Sindingvej. Bilag - Åben Bemærkninger til zonesag/byggesag på Sindingvej 62 (257011/08) - Åben billeder (274737/08) - Åben Kvitteringsbrev (39437/08) - Åben Sindingvej 62 (237303/08) - Åben Sindingvej 62,8600 (26723/08) - Åben Standsningsmeeddelelse (271293/08) Beslutning Plan- og Miljøudvalget den Udvalget godkender den generelle retningslinie for ny bebyggelse i landsbyen, således som det fremgår af indstillingens 1. punkt. I den konkrete sag finder udvalget ikke at retningslinier er gældende, idet landsbyens oprindelige identitet allerede er brudt. Der er således ikke krav om facadevirkning til Sindingvej.

15 211. Godkendelse af procedure for håndtering af borgerhenvendelser til Plan- og Miljøudvalget eller udvalgsformanden Sagsnr.: 06/30929 Sagsansvarlig: dr17958 Sagsbehandler: kf Sagens formål Godkendelse af administrativ procedure for håndtering af borgerhenvendelser stilet til Planog Miljøudvalget eller dets formand. Sagsbeskrivelse På Byrådets møde den 22. september 2008 blev der vedtaget en generel kompetenceplan. Det fremgår af denne kompetenceplan, at hvis en borger stiler en henvendelse til et stående udvalg eller dets formand, skal udvalgsformand, en direktør eller den relevante afdelingschef konkret beslutte, hvem der skal behandle sagen og underskrive (det vil sige stå som afsender på et brev eller en ). Hvis sagen ikke behandles af udvalget, skal udvalget orienteres om henvendelsen efterfølgende, medmindre henvendelsen er uden særlig politisk betydning. Der er udarbejdet forslag til en procedure for håndtering af borgerhenvendelser til Plan- og Miljøudvalget eller udvalgsformanden. Indstilling Teknik- og Miljøchefen indstiller at Plan- og Miljøudvalget godkender proceduren Bilag - Åben Procedure for håndtering af henv. stilet til Plan- og Miljøudvalget eller udvalgsformanden (277307/08)

16 Beslutning Plan- og Miljøudvalget den Godkendt.

17 212. Orientering om badevandskvalitet i 2008 Sagsnr.: 08/4421 Sagsansvarlig: dr29399 Sagsbehandler: MA Sagens formål Orientere om badevandskvalitet i Silkeborg Kommunes søer i Sagsbeskrivelse Silkeborg Kommune udfører kontrol med badevandskvaliteten i 12 af kommunens søer. Med få undtagelser har badevandskvaliteten været god i Indstilling Teknik og Miljøchefen indstiller, at Plan - og Miljøudvalget tager orienteringen til efterretning. Bilag - Åben Årsberetning badevand, version2 (280860/08) Beslutning Plan- og Miljøudvalget den Taget til orientering.

18 213. Beslutning om dispensation fra lokalplan ved udvidelse af parkeringsplads på Sindingvej 3 Sagsnr.: 08/12038 Sagsansvarlig: dr11000 Sagsbehandler: tgl Sagens formål Ejeren Jens Ove Hansen har i strid med lokalplanen udvidet parkeringspladsen på grunden. Ifølge lokalplanen må ejendommen kun anvendes til boligformål. Ejeren søger nu efterfølgende om dispensation fra lokalplanen, så parkeringspladsen kan bibeholdes. Sagsbeskrivelse Ejendommene Viborgvej 87 og Sindingvej 3 er naboejendomme med samme ejer, og de har i en længere årrække været drevet som én ejendom. På Viborgvej 87 er der foruden butik og tank en bolig på 1. sal. Langs Sindingvej 3 var der tidligere en mindre parkeringsplads for butikken samt en carport. Resten henlå som have for boligen. I 2004 udvidede ejeren p-pladsen, så hele Sindingvej 3 nu blev benyttet som parkeringsplads, carport er bibeholdt.

19 Bestemmelser for ejendommen Ifølge lokalplan er området udlagt til boligformål. Byrådet kan dog give særlig tilladelse til erhvervsvirksomhed, hvor det kan ske uden genevirkninger i forhold til omgivelserne. Eksisterende lovlig anvendelse kan dog fortsætte uanset lokalplanens bestemmelser. Da kun en mindre del af ejendommen har været benyttet til erhvervsformål, vurderes det, at der med udvidelse af p-arealet er tale om ændret anvendelse af ejendommen, hvilket kræver dispensation fra lokalplanen. Ejers ansøgning Efter klage fra 2 naboer har ejeren nu søgt dette lovliggjort. Efter drøftelser af gener for naboerne har han foreslået: 1. at plante en række træer mod Sindingvej 5 efter ejerens ønske - og et lille stykke langs Sindingvej, 2. at indsnævre indkørselen til 11 m, startende 5½ m fra naboskel mod vest, 3. at etablere flisebelægning på p-arealet (undgå støvgener), og 4. at etablere hastighedsdæmpende foranstaltninger (for at undgå nem smutvej fra Sindingvej til Viborgvej) Borgerinddragelse Sagen har været i nabohøring, og der er modtaget 2 indsigelser:

20 Sindingvej 5, Ove Blichfeldt fremfører bl.a.: 11. At han ikke mener kommunen kan dispensere fra lokalplanens anvendelsesbestemmelser, 12. Gener fra bilkørsel, herunder støj døgnet rundt, støv, billygter. 13. Ejendomsforringelse på grund af gener samt forringet udsigt til p-plads frem for have. 14. Terrænopfyldning har givet mere fugt i haven på Sindingvej Han forlanger lokalplanen overholdt og ejendommen ført tilbage til tidligere tilstand. Sindingvej 4, Carlo Jespersen påpeger de samme gener som nævnt ovenfor og han fastholder, at lokalplanen skal overholdes. Han kan dog acceptere en fravigelse af lokalplanen på betingelse af: 21. At Sindingvej 3 kun må anvendes til parkering. Der skal være gennemkørsel forbudt, ingen containeromlastning, ingen reklamer, ingen mulighed for senere erhvervsbyggeri, f.eks. vaskehal. 22. At der etableres en max. 8 m bred indkørsel tættes muligt på krydset, og at resten af strækningen langs Sindingvej forsynes med 1,8 m fast hegn. 23. At der etableres 3 m bredt beplantningsbælte mod nr. 5 og 2 m bredt mod Sindingvej (bag hegnet) efter kommunens anvisninger. Vurdering Ad 11: Det vurderes, at være lovligt at dispensere fra lokalplanens anvendelsesbestemmelse under hensyn til, at en del af grunden også tidligere blev anvendt som parkeringsplads og under forudsætning af: at Sindingvej 3 ikke ændres til en egentlig erhvervsejendom med erhvervsbebyggelse, og at udvidelsen af p-pladsen udføres på en sådan måde, at generne for naboerne begrænses mest muligt. Ad 14: Det foretagne terrænregulering er af mindre omfang og skønnes ikke at medføre væsentlige gener. Overfladevand fra p-plads skal holdes på egen grund. Ad 22: Placering af udkørsel er væsentlig for Sindingvej 4, på grund af generende billygter ind gennem vinduerne. Tidligere bakkede man ud fra p-pladsen, hvilket gav færre gener. For Sindingvej 4 og 5 foretrækkes indkørslen tættes muligt på Viborgvej-krydset. Vejteknisk er det ønskværdigt at få indkørslen længst muligt væk fra krydset, idet biler der venter på at kunne dreje ind fra Sindingvej, kan blokere trafik helt ud på Viborgvej. Da der tidligere var p-plads langs Sindingvej, kræver udkørselen ikke tilladelse efter Vejloven, men den bør være så smal som mulig (formentlig 6-8 m).

21 Indstilling Teknik- og Miljøchefen indstiller, at der meddeles dispensation til at bibeholde p-pladsen på Sindingvej 3 på følgende betingelser: 31. Der etableres et beplantningsbælte 3 m bredt mod naboskel og 2 m bredt mod Sindingvej samt hegn mod Sindingvej, alt efter Silkeborg Kommunes nærmere godkendelse. 32. Der udføres flisebelægning eller andet tilsvarende på p-pladsen. 33. Sindingvej 3 må ikke benyttes til andet end parkering for personer med ærinde på ejendommen, og der må ikke opføres erhvervsbyggeri, ligesom der ikke må ske containeromlastning, langtidsparkering og lignende. 34. Der udføres en max. 8 m bred indkørsel til grunden placeret 5,5 m fra naboskel mod vest. 35. Ændringerne udføres snarest og senest 1. maj Ovennævnte tinglyses på ejendommen. Alternativt forslag: Pkt. 34 ændres til følgende (mere hensigtsmæssige for naboerne): 37. Der udføres en max. 8 m bred indkørsel til grunden placeret længst muligt mod øst. Bilag - Åben Forslag til disponering af plads (226409/08) - Åben Naboindsigelse (239790/08) Beslutning Plan- og Miljøudvalget den Indstillingen godkendt med det alternative forslag, hvor pkt. 34 erstattes af pkt. 37.

22 Underskrifter Hanne Bæk Olsen Leif Bæk Kjeld Aagaard Kjærulff Evald Vestergaard Søren Kristensen Jørn Rye Rasmussen Peder Svinth Protokol Ført af: Hanne Ahrens

Du har oplyst, at hallen placeres så langt mod nord, som muligt, med henblik på at etablere haveanlæg ud mod vejen.

Du har oplyst, at hallen placeres så langt mod nord, som muligt, med henblik på at etablere haveanlæg ud mod vejen. Plan og Kultur Joachim Johansen Tjørnevej 11 Skydebjerg 5560 Aarup 28. september 2018 Sags id: 2018-0525 Landzonetilladelse. Assens Kommune giver landzonetilladelse til opførelse af garage som ansøgt på

Læs mere

Ny bolig- og erhvervsejendom Silkeborgvej 228

Ny bolig- og erhvervsejendom Silkeborgvej 228 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 3. juli 2014 Silkeborgvej 228 Nedrivning af byggeri samt opførelse af ny bolig- og erhvervsbebyggelse på /Odinsvej 2. 1. Resume Der

Læs mere

Forslag. Tillæg 52. Silkeborg Kommuneplan

Forslag. Tillæg 52. Silkeborg Kommuneplan Forslag Tillæg 52 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Fremlagt i offentlig høring Fra 31. marts 2016 26. maj 2016 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Forslag til tillæg 52 til Kommuneplan 2013-2025. Silkeborg

Læs mere

LOKAL PLAN 09-013 AUGUST 1988

LOKAL PLAN 09-013 AUGUST 1988 I LOKAL PLAN 09-013 AUGUST 1988 I REDEGØRELSE Lokalplanens baggrund og område Baggrund Nærværende lokalplan er udarbejdet på baggrund af Boligselskabet Limfjorden s aktuelle planer om at opføre ca. 50

Læs mere

Lokalplanen indeholder, som vist på kortbilaget, mulighed for opførelse af yderligere 5 pavillionbygninger, hvis dette bliver nødvendigt.

Lokalplanen indeholder, som vist på kortbilaget, mulighed for opførelse af yderligere 5 pavillionbygninger, hvis dette bliver nødvendigt. Formålet med denne lokalplan er, at sikre det planmæssige grundlag for en udvidelse af Dansk Rød Kors asylcenter på Sanholmlejren, til brug for rigspolitiets sagsbehandling i forbindelse med modtagelse

Læs mere

Vedtaget. Tillæg 52. Silkeborg Kommuneplan

Vedtaget. Tillæg 52. Silkeborg Kommuneplan Vedtaget Tillæg 52 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Vedtaget af Silkeborg Byråd den 13. juni 2016 Offentliggjort den 20. juni 2016 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Tillæg 52 til Kommuneplan 2013-2025.

Læs mere

Mødet blev holdt torsdag den 29. marts 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 16:30 og sluttede kl. 16:50.

Mødet blev holdt torsdag den 29. marts 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 16:30 og sluttede kl. 16:50. ALLERØD KOMMUNE Økonomiudvalget 20102013 Møde nr. 42 Mødet blev holdt torsdag den 29. marts 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 16:30 og sluttede kl. 16:50. Medlemmer: Borgmester Erik Lund

Læs mere

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr Dagligvarebutik ved Runevej, Tilst/Hasle samt Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013.

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr Dagligvarebutik ved Runevej, Tilst/Hasle samt Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 11. juni 2014 Lokalplan 975, Runevej - Forslag Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 975 - Dagligvarebutik ved Runevej,

Læs mere

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 807. Boliger ved tidligere Ask Højskole. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 807. Boliger ved tidligere Ask Højskole. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 1. september 2008 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 807. Boliger ved tidligere

Læs mere

LOKALPLAN NR. 045 Tillæg til lokalplan nr. 54 for Rønne Regionkommuneplantillæg nr. 022

LOKALPLAN NR. 045 Tillæg til lokalplan nr. 54 for Rønne Regionkommuneplantillæg nr. 022 LOKALPLAN NR. 045 Tillæg til lokalplan nr. 54 for Rønne Regionkommuneplantillæg nr. 022 110 a 110 d 112 Restaurant-, hotel- og udstillingsformål oktober 2010 Lokalplanforslag 045 og forslag til regionkommuneplantillæg

Læs mere

"rn ROSKILDE KOMMUNE. i «p Frobel- Bernadottegarden Høiskolen LADEGÅRDSVEJ O LU DC LOKALPLAN NR. 231 RYPEVEL

rn ROSKILDE KOMMUNE. i «p Frobel- Bernadottegarden Høiskolen LADEGÅRDSVEJ O LU DC LOKALPLAN NR. 231 RYPEVEL "rn ROSKILDE KOMMUNE i «p Frobel- Bernadottegarden Høiskolen LADEGÅRDSVEJ O LU DC LOKALPLAN NR. 231 RYPEVEL ROSKILDE KOMMUNE Lokalplan nr, 231 for ungdomsboliger på Himmelev Bygade 27, REDEGØRELSE FOR

Læs mere

TILLÆG TIL. LOKALPLAN NR. T.D.2. DYSTED samt tillæg nr. 7 til kommuneplanen. Tillæg til T.D.2. Tillæg til. Forslag til lokalplan den 31. august 2005.

TILLÆG TIL. LOKALPLAN NR. T.D.2. DYSTED samt tillæg nr. 7 til kommuneplanen. Tillæg til T.D.2. Tillæg til. Forslag til lokalplan den 31. august 2005. HOLMEGAARD KOMMUNE TEKNISK FORVALTNING TILLÆG TIL LOKALPLAN NR. T.D.2. DYSTED samt tillæg nr. 7 til kommuneplanen Hovkrog Tillæg til T.D.2. Gl.Skolevej Tillæg til T.D.2. Østerbro Forslag til lokalplan

Læs mere

JD Byg har, på dine vegne, den 24. september 2018 søgt om landzonetilladelse til at opføre en garagebygning på din ejendom:

JD Byg har, på dine vegne, den 24. september 2018 søgt om landzonetilladelse til at opføre en garagebygning på din ejendom: Lars Rasmussen Sørningevej 43 4440 Mørkøv HOLBÆK KOMMUNE Dato: 20. december 2018 Sagsb.: Dorte Harbo Sagsnr.: 18/40375 Dir.tlf.: 72361264 E-mail: djens@holb.dk LANDZONETILLADELSE JD Byg har, på dine vegne,

Læs mere

Forslag til ændrede rammebestemmelser for 13-B-04 i Planområde Gødvad, der udsendes i supplerende 8 ugers høring.

Forslag til ændrede rammebestemmelser for 13-B-04 i Planområde Gødvad, der udsendes i supplerende 8 ugers høring. TILLÆG 34 Forslag Forslaget til tillæg nr. 34 for erhvervsrammen Erhvervskorridoren i Gødvad, er fremlagt i offentlig høring fra 27. marts 2013 til 22. maj 2013 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Forslag

Læs mere

Lokalplan nr for et boligområde ved Klintedalsvej

Lokalplan nr for et boligområde ved Klintedalsvej Indhold Lokalplan nr. 2.1-4 for et boligområde ved Klintedalsvej Indledning Lokalplanens forhold til anden planlægning Lokalplanens retsvirkninger Lokalplanens bestemmelser 1 Lokalplanens formål 2 Lokalplanens

Læs mere

Landzonetilladelse Planloven

Landzonetilladelse Planloven Niels Jørgen Bjørnlund Karlebyvej 52 4070 Kirke-Hyllinge Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sagsbehandler: Chila Yunai Tlf. direkte: 4646 4939

Læs mere

Landzonetilladelse Dispensation fra lokalplan Planloven

Landzonetilladelse Dispensation fra lokalplan Planloven Ove Lambert Larsen Mosevej 11 Kyndeløse 4070 Kirke-Hyllinge Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sagsbehandler: Chila Yunai Tlf. direkte: 4646

Læs mere

AFGØRELSE i sag om bebyggelse, som Ishøj Kommune har tilladt opført på ejendommen beliggende Torslundevej 133

AFGØRELSE i sag om bebyggelse, som Ishøj Kommune har tilladt opført på ejendommen beliggende Torslundevej 133 Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 19. december 2012 J.nr.: NMK-33-00697 Ref.: MJE AFGØRELSE i sag om bebyggelse, som Ishøj Kommune har tilladt opført på ejendommen

Læs mere

Forslag til Lokalplan 81 Ældreboliger på Præstegårdsvej. Lokalplan 81B. Ældrecentret i Hvalsø

Forslag til Lokalplan 81 Ældreboliger på Præstegårdsvej. Lokalplan 81B. Ældrecentret i Hvalsø I Forslag til Lokalplan 81 Ældreboliger på Præstegårdsvej Lokalplan 81B Ældrecentret i Hvalsø Orientering Regler for Lokalplaners Udarbejdelse Indhold En lokalplan er en fysisk plan, der fastlægger de

Læs mere

HALS KOMMUNE LOKALPLAN NR. 2.05

HALS KOMMUNE LOKALPLAN NR. 2.05 HALS KOMMUNE LOKALPLAN NR. 2.05 INDHOLDSFORTEGNELSE Side LOKALPLAN NR. 2.05 1 Lokalplanens formål... 2 Lokalplanens område og zonestatus... 3 Områdets anvendelse... 4 Udstykninger... 5 Vej- og stiforhold...

Læs mere

Landzonetilladelse. Planloven

Landzonetilladelse. Planloven Jens Bengtsson Smedevænget 3 4330 Hvalsø Afgørelse sendt pr. mail KOPI Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sagsbehandler: Maya Aller Tlf. direkte:

Læs mere

Videbæk i september 1997 J.nr. 27-11 -73

Videbæk i september 1997 J.nr. 27-11 -73 Videbæk i september 1997 J.nr. 27-11 -73 NR. 73 For et centerområde ved SuperBrugsen og Westergaards Hotel i Videbæk Videbæk Kommune Lokalplan nr. 73 for et centerområde ved SuperBrugsen og Westergaards

Læs mere

Lokalplan nr. 59. for et område mellem Roskildevej, Azaleavej og Pelargonievej

Lokalplan nr. 59. for et område mellem Roskildevej, Azaleavej og Pelargonievej Lokalplan nr. 59 for et område mellem Roskildevej, Azaleavej og Pelargonievej August 1988 INDLEDNING 1. Lokalplanens indhold Lokalplanen går ud på at udlægge området langs Roskildevej til erhvervsbebyggelse

Læs mere

Høring af forslag til ophævelse af Lokalplan for butikker og boliger ved Græsted Hovedgade/Centervej i Græsted

Høring af forslag til ophævelse af Lokalplan for butikker og boliger ved Græsted Hovedgade/Centervej i Græsted - Sag: 2016/13065 016 Id: 004804 Afdelingsnavn By og Bolig Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge 04. oktober 2016 Personlig henvendelse Rådhusvej 3 3200 Helsinge tlf: 7249 6009 e-mail: BEE@Gribskov.dk

Læs mere

Naboorientering ændring af bevaringsværdig bygning og overskridelse af byggefelt på Amager Strandvej 122

Naboorientering ændring af bevaringsværdig bygning og overskridelse af byggefelt på Amager Strandvej 122 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Byplanlægning 29-09-2017 Sagsnr. 2017-0249573 Dokumentnr. 2017-0249573-1 Naboorientering ændring af bevaringsværdig bygning og overskridelse

Læs mere

FORSLAG til ophævelse af af Lokalplan Område ved Linå Skole, Linå

FORSLAG til ophævelse af af Lokalplan Område ved Linå Skole, Linå FORSLAG til ophævelse af af Lokalplan 182.02 Område ved Linå Skole, Linå OPHÆVELSE AF LOKALPLAN SILKEBORG KOMMUNE Silkeborg Kommune offentliggør hermed Forslag til ophævelse af Lokalplan 182.02 Silkeborg

Læs mere

Genoptagelse af sag - behandling af dispensationsansøgning om nedrivning af præstebolig i Sjørslev.

Genoptagelse af sag - behandling af dispensationsansøgning om nedrivning af præstebolig i Sjørslev. Genoptagelse af sag - behandling af dispensationsansøgning om nedrivning af præstebolig i Sjørslev. Sagsnr: 12/138808 Sagsansvarlig: dr30225 Sagsbehandler: mv Sagens formål Genbehandling af ansøgning om

Læs mere

LOKALPLAN NR. 045 Tillæg til lokalplan nr. 54 for Rønne Kommuneplantillæg nr. 022

LOKALPLAN NR. 045 Tillæg til lokalplan nr. 54 for Rønne Kommuneplantillæg nr. 022 LOKALPLAN NR. 045 Tillæg til lokalplan nr. 54 for Rønne Kommuneplantillæg nr. 022 110 a 110 d 112 Restaurant-, hotel- og udstillingsformål Høringsfrist 9. august 2010 j.nr.01.02.05p21-0183 HVAD ER EN LOKALPLAN

Læs mere

Partshøring og naboorientering

Partshøring og naboorientering 1 - Partshøring og naboorientering TEKNIK OG MILJØ «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning www.herning.dk Ved henvendelse: bjgsj@herning.dk Tlf.

Læs mere

Kommunens landzonetilladelse er nødvendig, da ejendommen ligger i landzone.

Kommunens landzonetilladelse er nødvendig, da ejendommen ligger i landzone. Didde Gudiksen og Bjørn Gudiksen Mogenstrupvej 3 4300 Holbæk HOLBÆK KOMMUNE Dato: 13. maj 2019 Sagsb.: Dorte Harbo Sagsnr.: 19/16341 Dir.tlf.: 72361264 E-mail: djens@holb.dk LANDZONETILLADELSE I har søgt

Læs mere

FORSLAG Fremlagt i offentlig høring fra 3. november 2010 til 30. december 2010 TILLÆG 12

FORSLAG Fremlagt i offentlig høring fra 3. november 2010 til 30. december 2010 TILLÆG 12 FORSLAG Fremlagt i offentlig høring fra 3. november 2010 til 30. december 2010 TILLÆG 12 2 FORSLAG TIL KOMMUNEPLANTILLÆG 12 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Forslag til tillæg 12 til Kommuneplan 2009-2020.

Læs mere

Sommerhuset udgør 4,29 meter i højden. Det fremgår, at huset placeres i samme facadelinje, som det eksisterende.

Sommerhuset udgør 4,29 meter i højden. Det fremgår, at huset placeres i samme facadelinje, som det eksisterende. Plan og Kultur Rene Schwartz Odensevej 37 Verninge 5690 Tommerup 25-06-2019 Sags id: 2019-0212 Landzonetilladelse. Assens Kommune giver landzonetilladelse til opførelse af sommerhus på ejendommen matr.

Læs mere

I har ansøgt om landzonetilladelse til uopvarmet ciderbyggeri på 82 m² på ovennævnte

I har ansøgt om landzonetilladelse til uopvarmet ciderbyggeri på 82 m² på ovennævnte Teknik- og Miljøafdelingen Plan og Byg Ditte Fromseier Hockings og Sigurd Eric Hockings Øksendrupvej 13 5871 Frørup Sendt via mail: dittefromseier@gmail.com Rådhuset, Torvet 1 5800 Nyborg Betjen dig selv

Læs mere

FORSLAG. Tillæg 18. Silkeborg Kommuneplan

FORSLAG. Tillæg 18. Silkeborg Kommuneplan FORSLAG Tillæg 18 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Fremlagt i offentlig høring fra 1. december 2014-26.januar 2015 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Forslag til Tillæg 18 til Kommuneplan 2013-2025.

Læs mere

Væsentlige ændringer eller udvidelser i forhold til det ansøgte vil forudsætte ny landzonetilladelse.

Væsentlige ændringer eller udvidelser i forhold til det ansøgte vil forudsætte ny landzonetilladelse. Plan og Kultur Ragnar Viktor Karlsson ragnarviktorkarlsson@gmail.com 09-05-2019 Sags id: 2019-0253 Landzonetilladelse. Assens Kommune giver landzonetilladelse til etablering af skole/kursusvirksomhed på

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 22. juni 2015 J.nr.: NMK-33-02996 Ref.: CANEL AFGØRELSE i sag om Rudersdal Kommunes byggetilladelse af 11. februar 2015

Læs mere

Udkast til bevarende lokalplan for Tinghuset i Odder. Udarbejdet af Odderegnens Forening for Bygnings- og Landskabskultur

Udkast til bevarende lokalplan for Tinghuset i Odder. Udarbejdet af Odderegnens Forening for Bygnings- og Landskabskultur Udkast til bevarende lokalplan for Tinghuset i Odder. Udarbejdet af Odderegnens Forening for Bygnings- og Landskabskultur Ting- og Arresthuset er opført 1856 efter tegninger af kgl. bygningsinspektør Ferdinand

Læs mere

Landzonetilladelse til opførelse af garage- og værkstedshal, samt arealoverførelse

Landzonetilladelse til opførelse af garage- og værkstedshal, samt arealoverførelse TBF Ejendomme Aps v/ Thom Frank Pjedstedvej 93 7000 Fredericia Landzonetilladelse til opførelse af garage- og værkstedshal, samt arealoverførelse 2-10-2013 Sags id.: 13/1577 Sagsbehandler: Lars Kronborg

Læs mere

Sag nr.: TEKNISK UDVALG REFERAT. Ansøgning om udvidelse af Netto, Grønnegade i Bjerringbro

Sag nr.: TEKNISK UDVALG REFERAT. Ansøgning om udvidelse af Netto, Grønnegade i Bjerringbro Sag nr.: Mødedato: 2. april 2012 TEKNISK UDVALG REFERAT Cirius-sag nr.: 2011/29733 Sagsbehandler: jql Ansøgning om udvidelse af Netto, Grønnegade i Bjerringbro Amstrup & Baggesen Entreprise A/S har på

Læs mere

BILAG NR. 3: NOTAT OM PLANFORHOLD OG VURDERING AF PROJEKTER

BILAG NR. 3: NOTAT OM PLANFORHOLD OG VURDERING AF PROJEKTER BILAG NR. 3: NOTAT OM PLANFORHOLD OG VURDERING AF PROJEKTER Ansøgninger Der foreligger følgende ansøgninger: Projekt Adresse Ansøgt A Vestervangsvej 12 1 dagligvarebutik på ca. 1.000 m² B Vævervej 1 2

Læs mere

Ophævelse af lokalplan. Ophævelse af del af lokalplan 104A for et erhvervsområde i Hvam FORSLAG

Ophævelse af lokalplan. Ophævelse af del af lokalplan 104A for et erhvervsområde i Hvam FORSLAG Ophævelse af lokalplan Ophævelse af del af lokalplan 104A for et erhvervsområde i Hvam FORSLAG Fremlagt i offentlig høring fra 18.december 2014 til 5. februar 2015 Indholdsfortegnelse Formål 1 Redegørelse

Læs mere

Lokalplan nr Område til erhvervsformål; planteskole i Hals

Lokalplan nr Område til erhvervsformål; planteskole i Hals Lokalplan nr. 5.35 Område til erhvervsformål; planteskole i Hals Fremlagt fra onsdag den 20-02-2002 til onsdag den 17-04-2002 Endelig vedtaget den 22.05.2002 HVAD ER EN LOKALPLAN? En lokalplan er en plan

Læs mere

NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN

NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN Teknik- og Miljøforvaltningen 18. december 2018 NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN Vi skriver til dig, fordi du er beboer, ejer, lejer eller repræsentant for en virksomhed, der kan blive berørt af et byggeprojekt

Læs mere

Offentliggørelse Vi offentliggør din landzonetilladelse den 7. juni 2019 på Assens kommunes hjemmeside assens.dk Herefter er der 4 ugers klagefrist.

Offentliggørelse Vi offentliggør din landzonetilladelse den 7. juni 2019 på Assens kommunes hjemmeside assens.dk Herefter er der 4 ugers klagefrist. Plan og Kultur Henrik Fuglsig Svendsen Kirkevej 34 Tommerup St 5690 Tommerup 06-06-2019 Sags id: 2019-0120 Landzonetilladelse. Assens Kommune giver landzonetilladelse til opførelse af lagerhal samt åben

Læs mere

Silkeborg Kommune offentliggør hermed tillæg 11 til Kommuneplan

Silkeborg Kommune offentliggør hermed tillæg 11 til Kommuneplan TILLÆG 11 Silkeborg Kommune offentliggør hermed tillæg 11 til Kommuneplan 2009-2020. Silkeborg Byråd har 27. februar 2012 vedtaget tillæg 11 til Silkeborg Kommuneplan 2009-2020. Tillægget er udarbejdet

Læs mere

Du har søgt om landzonetilladelse til at lovliggøre to etablerede lejligheder på ejendommen

Du har søgt om landzonetilladelse til at lovliggøre to etablerede lejligheder på ejendommen SCHULTZLAW ApS Nordre Jernbanevej 44, 1 3400 Hillerød Att. Michael Transø Schultz, mts@schultzadvokater.dk HOLBÆK KOMMUNE Dato: 16-01-2017 Sagsb.: Lone Vonsbæk Sagsnr.: 16/62708 Dir.tlf.: 72368046 E-mail:

Læs mere

Forslag til tillæg 39. til Silkeborg Kommuneplan

Forslag til tillæg 39. til Silkeborg Kommuneplan Forslag til tillæg 39 til Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Fremlagt i offentlig høring fra 6. januar til 2. marts 2016 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Forslag til Tillæg 39 til Silkeborg Kommuneplan

Læs mere

Norddjurs Kommune giver hermed landzonetilladelse efter planlovens 35, til på ejendommen:

Norddjurs Kommune giver hermed landzonetilladelse efter planlovens 35, til på ejendommen: Martin Maarup Hevring Møllevej 6, St. Sjørup 8950 Ørsted Plangruppen Dato: 27.01.2015 Reference: Annie Eggert-Hansen Direkte telefon: 8959 4055 E-mail: aeh@norddjurs.dk Journalnr.: 13-10281 Landzonetilladelse

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Bygge- og Ejendomsudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Bygge- og Ejendomsudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Bygge- og Ejendomsudvalget Mødedato: Tirsdag den 8. april 2014 Mødetidspunkt: 9:00 Mødelokale: Medlemmer: 215, Mødelokale Henrik Zimino, Allan S. Andersen, Brian Bruun,

Læs mere

Ansøgningen Det fremgår, at det ny sommerhus opføres til erstatning for det eksisterende, som nedrives på grund af dårlig stand.

Ansøgningen Det fremgår, at det ny sommerhus opføres til erstatning for det eksisterende, som nedrives på grund af dårlig stand. Plan og Kultur Tina Kofoed Steffensen Engvej 33 B,st 5230 Odense M 16-03-2017 Sags id: 2017-0061 Landzonetilladelse. Assens Kommune giver landzonetilladelse til opførelse af nyt sommerhus på ejendommen

Læs mere

TILLÆG 1 TIL LOKALPLAN

TILLÆG 1 TIL LOKALPLAN TILLÆG 1 TIL LOKALPLAN 10 For posthuset Værløse Bymidte FORSLAG i offentlig høring fra 12. maj til 8. juli 2009 Den røde plads Gågaden Posthuset Værløse Station Formål og baggrund Dette hefte indeholder

Læs mere

NOTAT VEDR. FORSLAG TIL DAGLIGVAREBUTIK PÅ EJENDOMMEN BREDGADE 6 M.FL.

NOTAT VEDR. FORSLAG TIL DAGLIGVAREBUTIK PÅ EJENDOMMEN BREDGADE 6 M.FL. Erhvervs- og Borgerservice Plan og Ejendomsudvikling Dato: 16.04.2013 Sags nr.: 12/34166 Sagsbehandler: Jens Østergaard Larsen NOTAT VEDR. FORSLAG TIL DAGLIGVAREBUTIK PÅ EJENDOMMEN BREDGADE 6 M.FL. Firmaet

Læs mere

Odsherred Kommune meddeler hermed, i henhold til 35, stk. 1 i planloven, tilladelse til bibeholdelse af opført udhus.

Odsherred Kommune meddeler hermed, i henhold til 35, stk. 1 i planloven, tilladelse til bibeholdelse af opført udhus. Niels-Henrik og Ann Hansen Ordrupvej 53 4540 Fårevejle Sendt digitalt Den 14. juni 2018 Landzonetilladelse byggesagsnr. 9-3 D/7 Odsherred Kommune har modtaget din ansøgning af 04-01-2017 vedrørende landzonetilladelse

Læs mere

Balshavevej 5, 8300 Odder, matr. nr. 37 b, del 1, Randlev By, Randlev.

Balshavevej 5, 8300 Odder, matr. nr. 37 b, del 1, Randlev By, Randlev. Aakjaer Landinspektører P/S Vestergade 8 8000 Århus C Teknik og Miljø Rådhusgade 3 8300 Odder Tlf. 29 22 27 28 Landzonetilladelse Vedrørende landzonetilladelse til udstykning af ny matrikel på ejendommen,

Læs mere

Klage over Ringkøbing Skjern Kommunes dispensation til anvendelse af tidligere Amtsrådhus til pengeinstitut Lokalplan 01-115 af 21. august 2002.

Klage over Ringkøbing Skjern Kommunes dispensation til anvendelse af tidligere Amtsrådhus til pengeinstitut Lokalplan 01-115 af 21. august 2002. NATUR- OG MILJØKLAGENÆVNET Rentemestervej 8 2400 København NV Ringkøbing 2015-06-01 Klage over Ringkøbing Skjern Kommunes dispensation til anvendelse af tidligere Amtsrådhus til pengeinstitut Lokalplan

Læs mere

Tillæg nr. 44 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 44 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 44 til Rammeområde 33.E2 Erhvervsområde syd for Hovedvej 15 (Silkeborgvej) Rammeområde 33.OF1 Område til offentlige formål ved Birk Centerpark Fremlægges fra xx. måned 20xx til xx. måned

Læs mere

Tillæg nr. 5 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 5 til Herning Kommuneplan Forslag til Tillæg nr. 5 til Rammeområde Herning 11.C1, 11.C23 og 11.C31 Fremlægges fra xx. måned 201x til xx. måned 201x (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen.

Læs mere

Landzonetilladelse Planloven

Landzonetilladelse Planloven Kim Lund Pedersen og Joan Helene Pedersen Elverdamsvej 242 4070 Kirke-Hyllinge Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sagsbehandler: Lærke Lundsten

Læs mere

I:\tf\Informatik\Jette\pdf-filer\net-10-9705.doc

I:\tf\Informatik\Jette\pdf-filer\net-10-9705.doc SØNDERBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR. 10-9705 for et boligområde ved Dybbølsten BESKRIVELSE AF FORSLAGET En privat andelsboligforening har søgt om opførelse af andelsboliger på en grund ved Dybbølsten på hjørnet

Læs mere

LOKALPLAN NR. 045 Tillæg til lokalplan nr. 54 for Rønne Kommuneplantillæg nr. 022

LOKALPLAN NR. 045 Tillæg til lokalplan nr. 54 for Rønne Kommuneplantillæg nr. 022 LOKALPLAN NR. 045 Tillæg til lokalplan nr. 54 for Rønne Kommuneplantillæg nr. 022 496c 7 119b Restaurant-, hotel- og udstillingsformål Indsigelsesfrist 5. juli 2010 April 2010...... j.nr.01.02.05p21-0183

Læs mere

Partshøring. «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn»

Partshøring. «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» 1 - Partshøring #2 TEKNIK OG MILJØ «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning www.herning.dk Ved henvendelse: bjgsj@herning.dk Tlf. 9628 8034 Sagsbehandler:

Læs mere

Tillæg 30. Silkeborg Kommuneplan Billedstørrelse: 6,84 i bredden 5,83 i højden Placering: 5,22cm (vandret) 4,45 cm (lodret)

Tillæg 30. Silkeborg Kommuneplan Billedstørrelse: 6,84 i bredden 5,83 i højden Placering: 5,22cm (vandret) 4,45 cm (lodret) Billedstørrelse: 6,84 i bredden 5,83 i højden Placering: 5,22cm (vandret) 4,45 cm (lodret) Tillæg 30 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Billedstørrelse: 11,46 i bredden 5,83 i højden Placering: 5,26cm (vandret)

Læs mere

Planudtalelse vedr. opførelse af boliger, erhverv og squashcenter, på ejendommen Ringstedgade 141 i Næstved.

Planudtalelse vedr. opførelse af boliger, erhverv og squashcenter, på ejendommen Ringstedgade 141 i Næstved. Planudtalelse vedr. opførelse af boliger, erhverv og squashcenter, på ejendommen Ringstedgade 141 i Næstved. Projektet omfatter bebyggelse i 3 etager i den sydlige del af ejendommen og rummer et mindre

Læs mere

HusCompagniet har, på jeres vegne, søgt om landzonetilladelse til at opføre en ny bolig på jeres ejendom:

HusCompagniet har, på jeres vegne, søgt om landzonetilladelse til at opføre en ny bolig på jeres ejendom: Betina Kjær Kristensen og Dan Kjær Kristensen Jonstrupvej 10 4350 Ugerløse HOLBÆK KOMMUNE Dato: 13. juni 2019 Sagsb.: Dorte Harbo Sagsnr.: 18/43555 Dir.tlf.: 72361264 E-mail: djens@holb.dk LANDZONETILLADELSE

Læs mere

Indstilling. Endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 799, Erhvervsområde mellem Herredsvej og Sommerlystvej i Skejby. Til Århus Byråd via Magistraten

Indstilling. Endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 799, Erhvervsområde mellem Herredsvej og Sommerlystvej i Skejby. Til Århus Byråd via Magistraten Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 21. november 2007 Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Århus Kommune Endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 799, Erhvervsområde mellem Herredsvej

Læs mere

FREDENSBORG-HUMLEBÆK KOMMUNE. Lokalplan H29. for et område ved Torpenvej i Humlebæk

FREDENSBORG-HUMLEBÆK KOMMUNE. Lokalplan H29. for et område ved Torpenvej i Humlebæk FREDENSBORG-HUMLEBÆK KOMMUNE Lokalplan H29 for et område ved Torpenvej i Humlebæk INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE Lokalplanområdet og formål side 3 Baggrunden for lokalplanen Indholdet i lokalp lanen side

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Ringkøbing-Skjern Kommunes tilladelse til nedrivning af bebyggelsen på Kirkepladsen

AFGØRELSE i sag om Ringkøbing-Skjern Kommunes tilladelse til nedrivning af bebyggelsen på Kirkepladsen Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 29. september 2014 J.nr.: NMK-33-02317 Ref.: KAGRA AFGØRELSE i sag om Ringkøbing-Skjern Kommunes tilladelse til nedrivning

Læs mere

LOKALPLAN 82. P. O. Pedersen Kollegiet Stengård kvarter

LOKALPLAN 82. P. O. Pedersen Kollegiet Stengård kvarter LOKALPLAN 82 P. O. Pedersen Kollegiet Stengård kvarter GLADSAXE KOMMUNE 1993 HVORFOR LOKALPLAN? I Gladsaxe Kommune skal der normalt laves en lokalplan når dele af kommuneplanen skal realiseres, når der

Læs mere

Tillæg nr. 21 til Kommuneplan 1993-2004

Tillæg nr. 21 til Kommuneplan 1993-2004 Indhold Lokalplan nr. 1. 4-3 for et boligområde ved Bredekildevej Indledning Lokalplanens forhold til anden planlægning Lokalplanens retsvirkninger Lokalplanens bestemmelser 1 Lokalplanens formål 2 Lokalplanens

Læs mere

LOKALPLAN NR. 078 for Kulturhuset og Byparken i Skanderborg. Næsset

LOKALPLAN NR. 078 for Kulturhuset og Byparken i Skanderborg. Næsset LOKALPLAN NR. 078 for Kulturhuset og Byparken i Skanderborg Næsset Skanderborg Kommune 1996 NDHOLDSFORTEGNELSE LOKALPLAN NR. 078 REDEGØRELSE Lokalplanområdet Lokalplanens baggrund og formål Lokalplanens

Læs mere

Med tillægget ophæves rammebestemmelserne for rammeområde 11-B-11 og erstattes af bestemmelserne for hhv. kommuneplanramme nr. 11-C-12 og 11-B-11.

Med tillægget ophæves rammebestemmelserne for rammeområde 11-B-11 og erstattes af bestemmelserne for hhv. kommuneplanramme nr. 11-C-12 og 11-B-11. VEDTAGET TILLÆG 20 Silkeborg Kommune offentliggør Tillæg 20 til Kommuneplan 2009-2020. Tillæg nr. 20 til Silkeborg Kommuneplan 2009-2020 er udarbejdet i overensstemmelse med planlovens 23c, i forbindelse

Læs mere

Videbæk i oktober 2001 J.nr Bredgade. Lokalplan nr. 90 for 14 almennyttige boliger ved Nørregade i Videbæk.

Videbæk i oktober 2001 J.nr Bredgade. Lokalplan nr. 90 for 14 almennyttige boliger ved Nørregade i Videbæk. Videbæk i oktober 2001 J.nr. 11053 Bredgade Lokalplan nr. 90 for 14 almennyttige boliger ved Nørregade i Videbæk. Videbæk Kommune Lokalplan nr. 90 for 14 almennyttige boliger ved Nørregade i Videbæk. Indholdsfortegnelse

Læs mere

Ydervægge opføres i træ, udvendig beklædt med Hardie Plank. Tag udføres med tagpap.

Ydervægge opføres i træ, udvendig beklædt med Hardie Plank. Tag udføres med tagpap. Plan og Kultur Peter Vestergaard Sigersted Rybergsvej 18 Sønderby 5631 Ebberup 19-06-2018 Sags id: 2018-0407 Landzonetilladelse. Assens Kommune giver landzonetilladelse til opførelse af carport/udhus som

Læs mere

Lokalplan nr. 1.42.B. Boligområde ved Føllegårdsvej i Skævinge

Lokalplan nr. 1.42.B. Boligområde ved Føllegårdsvej i Skævinge Lokalplan nr. 1.42.B Boligområde ved Føllegårdsvej i Skævinge 28.11.2001 Lokalplan - Skævinge side 1 Skævinge Kommune lokalplan nr. 1.42.B Boligområde Føllegardsvej matr.nr. 16-+ 16 Skævinge By, Skævinge

Læs mere

Lokalplan nr for et område ved Lindevangs Allé 11

Lokalplan nr for et område ved Lindevangs Allé 11 Lokalplan nr. 128 for et område ved Lindevangs Allé 11 Januar 2003 INDLEDNING Lokalplanen for et område ved Lindevangs Allé 11 gør det muligt at opføre boliger fortrinsvis som ungdoms- og kollegieboliger.

Læs mere

Lokalplan nr. 65. for et område ved Ll. Karlsmindevej og Spodsbjergvej. Hundested Kommune 1

Lokalplan nr. 65. for et område ved Ll. Karlsmindevej og Spodsbjergvej. Hundested Kommune 1 Lokalplan nr. 65 for et område ved Ll. Karlsmindevej og Spodsbjergvej Hundested Kommune 1 Indhold Redegørelse, side 3 Indledning, side 3 Område for lokalplanen, side 3 Eksisterende forhold og planlægning,

Læs mere

Forvaltningen har gennem det seneste halve år modtaget otte ansøgninger om udstykninger med henblik på at opføre helårsboliger.

Forvaltningen har gennem det seneste halve år modtaget otte ansøgninger om udstykninger med henblik på at opføre helårsboliger. NOTAT Teknik- og Miljøforvaltningen Dato Planafdelingen Ansøgninger om udstykning i landzone forår 2017 Forvaltningen har gennem det seneste halve år modtaget otte ansøgninger om udstykninger med henblik

Læs mere

Greve Kommune. Lokalplan nr Forslag. Tune Skole. Lægehus ved Tune Skole

Greve Kommune. Lokalplan nr Forslag. Tune Skole. Lægehus ved Tune Skole Greve Kommune Forslag Lokalplan nr.15.17 Tune Skole Lægehus ved Tune Skole Forslag til lokalplan er udarbejdet af Center for Teknik & Miljø, Greve Kommune. Forslaget er vedtaget af Greve Byråd den 27.

Læs mere

By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ovennævnte planer endeligt.

By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ovennævnte planer endeligt. Punkt 3. Gug Boldklub, Gug, Kommuneplantillæg 4.029, Lokalplan 4-3-102, Redegørelse for bæredygtighed samt ophævelse af Lokalplan 03-003, Vissegård, Idrætsanlæg (2. forelæggelse). 2012-36189. By- og Landskabsudvalget

Læs mere

Det fremgår af ansøgningen, at andelen af detailhandel vil blive reduceret med udvidelsen jf. bilag 2.

Det fremgår af ansøgningen, at andelen af detailhandel vil blive reduceret med udvidelsen jf. bilag 2. Teknisk Udvalg 25-06-2013 Jagt- og fiskeriforretning på Lundborgvej 2A-2B, Viborg Sagsnr.: 12/80454 Sagsansvarlig: Ann Hamborg SAGSFREMSTILLING Teknisk Udvalg besluttede på sit møde den 2. april 2012 (sag

Læs mere

LOKALPLAN NR. 31 FOR THYBORØN-HARBOØRE KOMMUNE

LOKALPLAN NR. 31 FOR THYBORØN-HARBOØRE KOMMUNE 31 HARBOØRE BY Sekundær bymidte FOR THYBORØN-HARBOØRE KOMMUNE Thyborøn-Harboøre kommune Detailhandel og tankanlæg mellem Lemvigvej og Harboøre Hallen. Indholdsfortegnelse: Side 1. REDEGØRELSE 1.1 Lokalplanens

Læs mere

Indkaldelse af idéer og forslag i forbindelse med planlægningen for området ved AQUA og Ferskvandscenteret i Sydbyen, Silkeborg

Indkaldelse af idéer og forslag i forbindelse med planlægningen for området ved AQUA og Ferskvandscenteret i Sydbyen, Silkeborg 26. november 2018 Indkaldelse af idéer og forslag i forbindelse med planlægningen for området ved AQUA og Ferskvandscenteret i Sydbyen, Silkeborg Silkeborg Kommune indkalder hermed idéer og forslag i forbindelse

Læs mere

Partiel byplan. for et område af. Roskilde købstads Bygrunde. i domsognet, begrænset af Skomagergade, Ringstedgade, Bredgade og Gullandsstræde

Partiel byplan. for et område af. Roskilde købstads Bygrunde. i domsognet, begrænset af Skomagergade, Ringstedgade, Bredgade og Gullandsstræde Nr. 5 Partiel byplan for et område af Roskilde købstads Bygrunde i domsognet, begrænset af Skomagergade, Ringstedgade, Bredgade og Gullandsstræde (kvarteret omkring»schmeltz Plads«) ROSKILDE Felix Møllers

Læs mere

Lokalplan 48. For et område til opførelse af præstebolig og konfirmandstue

Lokalplan 48. For et område til opførelse af præstebolig og konfirmandstue Lokalplan 48 For et område til opførelse af præstebolig og konfirmandstue i Thorsø Januar 2002 Lokalplanens retsvirkninger Midlertidige retsvirkninger efter planloven Endegyldige retsvirkninger Når et

Læs mere

Lokalplan nr. 80. for et område mellem Nitivej og Mariendalsvej

Lokalplan nr. 80. for et område mellem Nitivej og Mariendalsvej Lokalplan nr. 80 for et område mellem Nitivej og Mariendalsvej September 1993 INDLEDNING 1. Lokalplanens indhold Lokalplanen går ud på at ændre den gældende lokalplan nr. 67, som udlægger hele området

Læs mere

Landzonetilladelse. Planloven

Landzonetilladelse. Planloven Karsten Leth Jensen Højbyvej 53 4320 Lejre KOPI Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sagsbehandler: Birgitte Uhrbrand Tlf. direkte: 4646 4914 E-mail:

Læs mere

Planlovens landzonebestemmelser Sommerhuset, som ligger i landzone, er omfattet af Planlovens landzonebestemmelser.

Planlovens landzonebestemmelser Sommerhuset, som ligger i landzone, er omfattet af Planlovens landzonebestemmelser. Plan og Kultur Christen Seerup Ny Adelgade 61 5610 Assens 20-03-2017 Sags id: 2016-1206 Landzonetilladelse. Assens Kommune giver lovliggørende landzonetilladelse til opførelse af nyt sommerhus til erstatning

Læs mere

Fagcenter Teknik, Miljø og Drift har behandlet jeres ansøgning om dispensation fra

Fagcenter Teknik, Miljø og Drift har behandlet jeres ansøgning om dispensation fra FAMILIEINSTITUTIONEN TOPSHØJ APS Topshøjvej 60 4180 Sorø Dispensation fra Lokalplan nr. 84, Familieinstitutionen Topshøj til ny bebyggelse, tagmateriale og parkeringsplads samt landzonetilladelse til ny

Læs mere

Lokalplan nr for et butiksområde vest for Klosterparkvej

Lokalplan nr for et butiksområde vest for Klosterparkvej Indhold Lokalplan nr. 1.4-4 for et butiksområde vest for Klosterparkvej Indledning Lokalplanens forhold til anden planlægning Lokalplanens retsvirkninger Lokalplanens bestemmelser 1 Lokalplanens formål

Læs mere

HOLSTED KOMMUNE. Lokalplan nr. 64. Del af centerområde ved torvet i Holsted

HOLSTED KOMMUNE. Lokalplan nr. 64. Del af centerområde ved torvet i Holsted HOLSTED KOMMUNE Del af centerområde ved torvet i Holsted Holsted Kommune Side 1 del af centerområde ved torvet i Holsted. Udarbejdet af Teknisk afdeling, Holsted Kommune. Godkendelsesdatoer: Vedtaget af

Læs mere

Tidligere sager om ejendommen I 1983 meddelte kommunen tilladelse til at opføre et helårshus på ejendommen på ca. 100 m 2.

Tidligere sager om ejendommen I 1983 meddelte kommunen tilladelse til at opføre et helårshus på ejendommen på ca. 100 m 2. Landzonetilladelse Landzonetilladelse til en carport med indbygget udhus på Gydebakken 7 Du har søgt om tilladelse til at opføre en carport med indbygget udhus på ejendommen matr. nr. 9z Farum By, Farum,

Læs mere

Frikommuneforsøget. Evaluering af frikommuneforsøget: Midlertidige aktiviteter lokalplaners anvendelsesbestemmelser

Frikommuneforsøget. Evaluering af frikommuneforsøget: Midlertidige aktiviteter lokalplaners anvendelsesbestemmelser Frikommuneforsøget Evaluering af frikommuneforsøget: Midlertidige aktiviteter lokalplaners anvendelsesbestemmelser Odense Kommune 15. marts 2016 INDHOLD 1. SAMMENFATNING Forsøget, der er godkendt den 4.

Læs mere

Gråsten Kommune. Lokalplan nr. 32. Boligformål, Skolegade

Gråsten Kommune. Lokalplan nr. 32. Boligformål, Skolegade Gråsten Kommune Lokalplan nr. 32 Boligformål, Skolegade Vedtaget: 27.09.1990 REDEGØRELSE Gråsten kommune er tildelt en kvote på 20 almennyttige boliger. Byrådet er sammen med Gråsten Andelsboligforening

Læs mere

Du har 4. december 2015 søgt om tilladelse til at opføre en ny lagerhal på ejendommen

Du har 4. december 2015 søgt om tilladelse til at opføre en ny lagerhal på ejendommen HOLBÆK KOMMUNE Ejendomsfirmaet Stavnskær v/ Søren Stavnskær Bygaden 12 A 4520 Svinninge Dato: 17-03-2016 Sagsb.: Michael Leth-Espensen Sagsnr.: 16/1653 Dir.tlf.: 72364139 E-mail: milee@holb.dk Landzonetilladelse

Læs mere

Oldrupvej 9, 8350 Hundslund, matr. nr. 5 a, del 1 Hundslund

Oldrupvej 9, 8350 Hundslund, matr. nr. 5 a, del 1 Hundslund BREINHOLT HOLDING ApS Guldagervej 6 B 8350 Hundslund Teknik og Miljø Rådhusgade 3 8300 Odder Tlf. 29 22 27 28 Landzonetilladelse Vedrørende landzonetilladelse til udstykning på ejendommen, beliggende Oldrupvej

Læs mere

Side 1 af 10. Solrød Kommune Teknik og Miljø Team Plan og Byg Forslag til Tillæg nr. 1 til Lokalplan nr , Fasanvej. Maj 2017 HØRINGSNOTAT

Side 1 af 10. Solrød Kommune Teknik og Miljø Team Plan og Byg Forslag til Tillæg nr. 1 til Lokalplan nr , Fasanvej. Maj 2017 HØRINGSNOTAT Side 1 af 10 Solrød Kommune Teknik og Miljø Team Plan og Byg Forslag til Tillæg nr. 1 til nr. 317.3, Fasanvej HØRINGSNOTAT Maj 2017 Forslag til Tillæg nr. 1 til 317.3, Fasanvej har været fremlagt i offentlig

Læs mere

Thomas Matthesen, Tegnestuen Mejeriet Kolding Åpark 1 6000 Kolding

Thomas Matthesen, Tegnestuen Mejeriet Kolding Åpark 1 6000 Kolding Thomas Matthesen, Tegnestuen Mejeriet Kolding Åpark 1 By- og Udviklingsforvaltningen Plan Landzonetilladelse til opførelse af enfamiliehus med integreret carport og to skure med solceller på tagene Kolding

Læs mere

VAMDRUP KOMMUNE. Lokalplan nr. 39. for et område ved Kinovej i Vamdrup

VAMDRUP KOMMUNE. Lokalplan nr. 39. for et område ved Kinovej i Vamdrup VAMDRUP KOMMUNE Lokalplan nr. 39 for et område ved Kinovej i Vamdrup R E D E G Ø R E L S E VAMDRUP KOMMUNE Del af centerområde ved Kinovej Beliggende: 2 Lokalplanen omfatter et område på 403 m, beliggende

Læs mere

VEDTAGET. Tillæg 5. Silkeborg Kommuneplan 2013-2025

VEDTAGET. Tillæg 5. Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 VEDTAGET Tillæg 5 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Vedtaget af Silkeborg Byråd den 16. december 2013 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Tillæg 5 til Kommuneplan 2013-2025. Silkeborg Byråd har 16. august

Læs mere

VALLØ KOMMUNE. Smedegården, Boliger i Hårlev. Lokalplan nr for SMEDEGÅRDEN, Boliger i Hårlev

VALLØ KOMMUNE. Smedegården, Boliger i Hårlev. Lokalplan nr for SMEDEGÅRDEN, Boliger i Hårlev VALLØ KOMMUNE Lokalplan nr. 1-25 Smedegården, Boliger i Hårlev Lokalplan nr. 1-25 for SMEDEGÅRDEN, Boliger i Hårlev Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 7. oktober 2004. 1 Lokalplan nr. 1-25 for SMEDEGÅRDEN,

Læs mere