Korrigeret årsbudget. Udgifter Indtægter Netto

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Korrigeret årsbudget. Udgifter Indtægter Netto"

Transkript

1 Funktion: Sundheds og Omsorg Handicap Serviceudgifter Tilbud til ældre og handicappede boliger. Årsregskab Afvigelse Udgifter Indtægter Netto Efter lov om almene boliger kan boliger for ældre og handicappede enten opføres af kommunen eller af almennyttige boligselskaber, selvejende institutioner og pensionskasser. Mariagerfjord Kommune har opført botilbuddene Kirketoften og Vadgaard. Kirketoften, som blev indflytningsklar i maj 2009, er et botilbud med 28 boliger til fysisk/psykisk handicappede. Der er udregnet fordelingsnøgle til fordeling af pedeludgifter og af øvrige udgifter mellem boligerne og servicearealer. Den indebærer, at 82,3% af disse udgifter overføres til boligerne og resten til servicearealerne. Vadgaard er et botilbud, der retter sig mod borgere med autisme samt betydelig og varigt nedsat psykisk og fysisk funktionsevne. Der er plads til 17 beboere 10 voksne og 7 børn Der er i budgettet ikke medtaget udgifter/indtægter vedrørende Vadgaard, som blev indflytningsklar i efteråret Der er udgiftsført kr. vedrørende lejetab af boliger i Hørby, der er ikke budgetteret med denne udgift. Øvrigt merforbrug skyldes, at der i 2011 er bogført ekstraordinære henlæggelser vedrørende Vadgaard og Kirketoften.

2 Funktion: Sundhed og Omsorg Handicap - Serviceudgifter , Pleje og omsorg m.v. af ældre og handicappede Årsregnskab Afvigelse Udgifter Indtægter Netto Tilskud til dækning af udgifter ved ansættelse af hjælpere til pleje, overvågning og ledsagelse til personer med betydelig og varigt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne, der har et aktivitetsniveau, som gør det nødvendigt at yde en ganske særlig støtte, jf. Servicelovens 96. Støtte til ansættelse af hjælpere ydes efter servicelovens 95 og 96. Støtte efter 95 ydes til pleje og omsorg i hjemmet, hvor omfanget skal være min. 20 timer pr. uge, mens 96 også omfatter tilskud til hjælpere til ledsagelse m.v. Indtil 2011 føres udgifter til begge hjælperordninger under Sundhed og ældre, men fra 2011 er budgettet opdelt, så hjælp efter 95 forbliver i Sundhed og ældre, mens 96 overføres til Handicap. Hjælpeordningen er budgetteret ud fra aktuelle borgere, som modtager tilskud pr. 1. august Det drejer sig om 26 borgere. Der er refusion fra Regionen vedrørende 1 borger på ca. 52 %, og dette er budgetteret til kr. Funktionen er som nævnt delt fra 2011, og først i det korrigerede budget blev indtægten fra regionen overført til Handicap. Det samme gælder indtægter på kr., der er statsrefusion for Særligt dyre enkeltsager. Området har været et fokusområde i 2011, idet udgifterne er stigende, og der blev tilført ekstra ressourcer til området. Der er arbejdet med opstramning af nogle af de etablerede hjælperordninger, men samtidig øges behovet hos andre, flere diagnosegrupper kan få tilkendt denne type hjælp, og brugerne har ret til at få et eksternt firma til at administrere deres ordning. Dette øger kommunens udgifter. Der har i 2011 været udgifter til 28 sager. Der er store variationer i udgifterne, idet 5 sager har kostet mindre end kr., mens 4 sager koster mere end 1,0 mio.kr. I en af sagerne er der regional medfinansiering til en respiratorbruger. Der er merindtægter på denne sag, fordi der i 2011 er opkrævet 75 % regional

3 medfinansiering. Endvidere har der været en indtægt fra en anden kommune på kr. i 2011 vedr. en hjælperordning, hvor vi havde afholdt hovedparten af udgifterne i 2010.

4 Funktion: Sundheds og Omsorg Handicap Serviceudgifter Forebyggende indsats for ældre og handicappede Årsregskab Afvigelse Udgifter Indtægter Netto På denne funktion registreres udgifter til hjælp, omsorg eller støtte samt optræning og hjælp til udvikling af færdigheder til personer med betydelig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller særlige sociale problemer, jf. Servicelovens støtte i eget hjem er fordelt på nedennævnte tilbud. Budget Regnskab Bostøtten, Arden Lønudgifter kr kr. Øvrige udgifter kr kr. Indtægter fra borgere 0 kr. 0 kr. Betaling fra andre kommuner kr kr. Ledelse og sekr. Vesterfjord Kollegie og Kirkegade Lønudgifter kr kr. Øvrige udgifter 0 kr kr. Indtægter fra borgere 0 kr. 0 kr. Betaling fra andre kommuner 0 kr. 0 kr. Støtteteam Kirkegade, Hadsund Lønudgifter kr kr. Øvrige udgifter kr kr. Indtægter fra borgere 0 kr. 0 kr. Betaling fra andre kommuner 0 kr. 0 kr. Bostøtten, Døstrup Lønudgifter kr kr. Øvrige udgifter kr kr. Indtægter fra borgere kr kr. Betaling fra andre kommuner 0 kr. 0 kr.

5 Bygruppen, Hobro Lønudgifter kr kr. Øvrige udgifter kr kr. Indtægter fra borgere 0 kr kr. Betaling fra andre kommuner kr kr. Fjordgruppen Lønudgifter kr kr. Øvrige udgifter kr kr. Indtægter fra borgere kr kr. Betaling fra andre kommuner kr kr. Vesterfjord Kollegie Lønudgifter kr kr. Øvrige udgifter kr kr. Indtægter fra borgere kr kr. Betaling fra andre kommuner kr kr. Specialgruppen, Hobro Lønudgifter kr kr. Øvrige udgifter kr kr. Indtægter fra borgere kr kr. Betaling fra andre kommuner 0 kr. 0 kr. Team Øst, Hadsund Lønudgifter kr kr. Øvrige udgifter kr kr. Indtægter fra borgere 0 kr. 0 kr. Betaling fra andre kommuner 0 kr. 0 kr. Team Vest, Hobro Lønudgifter kr kr. Øvrige udgifter kr kr. Indtægter fra borgere 0 kr. 0 kr. Betaling fra andre kommuner 0 kr. 125 kr. Samlede overførsler fra 2011 til 2012 på ovennævnte områder udgør negativ 3,4 mio. kr. Det skal bemærkes, at på visse områder er indtægter fra borgere registreret under funktion På baggrund af økonomivurderingen pr. 30. april 2011, blev det besluttet, at der skulle ske en besparelse på 5 % på egne bo- og dagtilbud. Besparelsen var på 4,5 mio. kr. på hele handicaps område. Efterfølgende blev der på baggrund af Økonomivurderingen pr. 30. juni 2011 besluttet en yderligere besparelse på kr. Det har ikke været muligt for tilbuddene at effektuere besparelsen fuldt ud i 2011, da besparelsen først blev meldt ud medio Dette har bl.a. resulteret i større negative overførsler for tilbuddene.

6 Funktion: Sundhed og Omsorg Handicap - Serviceudgifter Rådgivning og rådgivningsinstitutioner Årsregnskab Afvigelse Udgifter Indtægter Netto Mariagerfjord Kommunes andel af den objektive finansiering af lands- eller landsdelsdækkende specialrådgivningstilbud til handicappede i h.t. Bekendtgørelse nr. 781 af 6. juli 2006 i medfør af Serviceloven. Desuden udgifter til drift af kommunes hjælpemiddeldepot. (Udgifter til terapeuter, der arbejder med bevilling og rådgivning vedrørende hjælpemidler er budgetteret i regi af fagenheden Sundhed og Ældre) I ovennævnte bekendtgørelse er udtømmende nævnt en række institutioner, som kommunerne skal finansiere objektivt ud fra indbyggertal. Grundlaget for budgettet er de driftsbudgetter for 2009, som KL har udmeldt på området. En mindre del af institutionernes udgifter dækkes af specialrådgivningen i VISO en (Den nationale videns- og specialrådgivningsorganisation), mens kommunerne dækker de resterende udgifter. Mariagerfjord Kommune medvirker til finansiering af de landsdækkende tilbud: Specialrådgivning ved Instituttet for blinde og svagsynede, Specialrådgivning for børn med synshandicap, Synscenter Refsnæs, Specialrådgivning for børn med syns- og hørehandicap, Døvblindecentret, Specialrådgivning for personer med epilepsi, Kolonien Filadelfia Specialrådgivning, Døvekonsulentordningen, Center for døve samt Drift af den sikrede Boform Kofoedsminde. Desuden bidrager Mariagerfjord Kommune til finansiering af det landsdelsdækkende tilbud Specialrådgivning for børn med hørehandicap, Aalborgskolen. Derudover er det forudsat, at de øvrige rådgivningsforpligtelser, som kommunen har overtaget, enten er indeholdt i rådgivning vedr. hjælpemidler, eller ydes af specialrådgivningen i VISO en, som er finansieret via en bloktilskudsreduktion. Der er samlet afsat kr. til dette og til andre, mindre udgifter til

7 specialrådgivning på Servicelovens område. På hjælpemiddeldepotet var der afsat kr. til løn vedrørende 7,3 ansatte i depotet og til udkørsel af hjælpemidler. Der var desuden afsat kr. til øvrige udgifter (lokaler, inventar, materiel, administration mv.). Depotet blev i 2011 tilført yderligere kr. til anskaffelse af bil og ekstra personale, så depotet kunne forestå udkørsel af senge, opsætning af nødkald m.v., som hidtil var udført af eksterne leverandører. I forhold til det korrigerede budget er der en mindreudgift på kr. Til specialrådgivning er der et mindreforbrug på kr., mens der på hjælpemiddeldepotet er merudgifter på netto kr. Udgifter til hjælpemidler afholdes på funktion I en vis udstrækning er der også på depotet afholdt udgifter til hjælpemidler, som er indkøbt hertil. Efterfølgende er en del af disse udgifter blevet omkonteret til funktion , Hjælpemidler, idet de er registrantbogført, når de er taget i brug. Dette er dog ikke sket for alle udgifter (bl.a. bliver indkøb af mindre reservedele ikke registrantbogført, hvilket er et krav på funktion ).

8 Funktion: Sundhed og Omsorg Handicap Serviceudgifter Botilbud til personer med særlige sociale problemer, Forsorgshjem Årsregnskab Afvigelse Udgifter Indtægter Netto Udgifter til ophold i forsorgshjem i henhold til Servicelovens 110 for borgere i Mariagerfjord Kommune. Det oprindelige budget for 2011 var en fremskrivning af udgifterne de foregående år. Tidligere år havde der været mindreudgifter på denne funktion. Staten yder 50 % refusion af udgifterne på området. Brug af forsorgshjem er en meget vanskelig styrbar opgave, idet der ikke er nogen visitation. Alle med behov kan ved egen, direkte henvendelse få ophold på et forsorgshjem. I 2011 har Blå Kors imidlertid åbnet forsorgshjem i Mariagerfjord Kommune og det har medført en kraftig stigning i udgifterne. Samlet er nettoudgifterne steget med 229 % fra kr. i 2010 til kr. i I alt har Mariagerfjord Kommune betalt for 52 borgere på forsorgshjem i I 2010 var der udgifter vedr. 36 borgere. Udgifterne spænder fra under kr. for en enkelt dag til betaling for det meste af året. De kraftigt stigende udgifter er dog også udtryk for, at flere har længerevarende ophold på forsorgshjem.

9 Funktion: Sundhed og Omsorg Handicap - Serviceudgifter Alkoholbehandling og behandlingshjem for alkoholskadede (Sundhedslovens 141) Årsregnskab Afvigelse Udgifter Indtægter 0 Netto Udgifter til ambulant- og døgnbehandling af alkoholmisbrugere i regionale, kommunale eller private tilbud. Iflg. Sundhedsloven skal der tilbydes vederlagsfri behandling til alkoholmisbrugere. Alkoholbehandlingen skal iværksættes senest 14 dage efter, at alkoholmisbrugeren har henvendt sig til kommunen med ønske om at komme i behandling. Budget 2011 var baseret på udgifterne i 2010 samt en forventet udvikling på området i Der er i 2011 et mindreforbrug på kr. Da Mariagerfjord Kommune pr. 1. maj 2011 overtog misbrugsbehandlingen fra regionen blev Misbrugscentret Mariagerfjord oprettet på Fortunavej i Hobro. Driften af misbrugscentret sker dels på denne funktion og dels på funktion , stofmisbrugsbehandling. Mindreforbruget vedrører betaling til andre kommuner og regioner.

10 Funktion: Sundhed og Omsorg Handicap Serviceudgifter Behandling af stofmisbrugere (SEL 101 og Sundhedslovens 141.) Årsregnskab Afvigelse Udgifter Indtægter 0 0 Netto Udgifter til ambulant- og døgnbehandling af stofmisbrugere i regionale, kommunale eller private tilbud. Desuden er indregnet udgifter til en social- /miljømedarbejder, der p.t. er ansat til opsøgende arbejde blandt misbrugere i Mariagerfjord kommune. Den ansatte arbejder både med stof- og alkoholmisbrugere. Budget 2011 var baseret på udgifterne i 2010 samt forventet udvikling på området i I forhold til det korrigerede budget er der et merforbrug på i alt kr. Mariagerfjord Kommune hjemtog pr. 1. maj 2011 misbrugsområdet fra regionen og oprettede Misbrugscenter Mariagerfjord i daglig tale kaldet Fortunavej. Driften af Fortunavej sker dels på denne funktion, men også på funktion , som vedrører alkoholbehandling.

11 Sundhed og Omsorg Handicap - Serviceudgifter Funktion: Botilbud for længerevarende ophold (SEL 108). Årsregnskab Afvigelse Udgifter Indtægter Refusion Netto Udgifter og indtægter vedr. botilbud til længerevarende ophold for personer med fysisk eller psykisk nedsat funktionsevne og personer med særlige sociale problemer jf. 108 i Serviceloven Funktionen vedrører botilbuddet Kirketoften, Hobro, hvor der er 28 beboere. Endvidere vedrører funktionen betaling til andre kommuner og regioner for tilbud udenfor Mariagerfjord Kommune. Området vedrører alene betaling til andre kommuner for borgere, hvor Mariagerfjord Kommune er betalingskommune samt botilbuddet Kirketoften. Botilbuddet Kirketoftens regnskab 2011 udviser følgende: Personaleudgifter kr. Øvrige udgifter kr. Indtægter kr. Betaling fra andre kommuner kr. Vedrørende betaling til andre kommuner og regioner udviser det korr. Budget kr. Ved meget dyre enkeltsager modtager kommunen en statsrefusion på 25 % af udgifter over kr. og 50 % af udgifter over kr. Der er budgetteret med statsrefusion på vedrørende disse enkeltsager. I forhold til det korrigerede budget er der et mindreforbrug på kr. netto, dvs. indtægter fra andre kommuner og refusion fra staten er medtaget. Budget budget Regnskab Kirketoften Bet. til kommuner og regioner Statsrefusion Der overføres et underskud på kr. fra 2011 til 2012 til Kirketoften.

12 På baggrund af økonomivurderingen pr. 30. april 2011, blev det besluttet, at der skulle ske en besparelse på 5 % på egne bo- og dagtilbud. Besparelsen var på 4,5 mio. kr. på hele handicaps område. Efterfølgende blev der på baggrund af Økonomivurderingen pr. 30. juni 2011 besluttet en yderligere besparelse på kr. Det har ikke været muligt for tilbuddene at effektuere besparelsen fuldt ud i 2011, da besparelsen først blev meldt ud medio Dette har bl.a. resulteret i større negative overførsler for tilbuddene.

13 Sundhed og Omsorg Handicap - Serviceudgifter Funktion: Botilbud til midlertidigt ophold (SEL 107) Årsregnskab Afvigelse Udgifter Indtægter Statsrefusion Netto Udgifter og indtægter vedr. kommunale og private botilbud til midlertidigt ophold for personer med fysisk eller psykisk nedsat funktionsevne og personer med særlige sociale problemer jf. 107 i serviceloven. Det skal bemærkes, at denne funktion skal ses i sammenhæng med funktion , Botilbud for længerevarende ophold (SEL 108), idet der løbende sker ændringer imellem 107 og 108-ophold. Der er indregnet følgende beløb: Ledelse og sekretær, Botilbud i Arden, Hadsund og Mariager Lønudgifter kr. Bofællesskabet Hedevej/Aalborgvej, Hadsund Lønudgifter kr. Øvrige udgifter kr. Indtægter fra beboere kr. Betaling fra andre kommuner kr. Bofællesskabet Rugmarken, Arden Lønudgifter kr. Øvrige udgifter kr. Indtægter fra beboere kr. Betaling fra andre kommuner kr. Bofællesskabet Enggården i Mariager Lønudgifter kr. Øvrige udgifter kr. Indtægter fra beboere 0 kr. Betaling fra andre kommuner kr. Botilbud Hørby Lønudgifter kr.

14 Øvrige udgifter Indtægter fra beboere Betaling fra andre kommuner Skivevej, Hobro Lønudgifter Øvrige udgifter Indtægter fra beboere Betaling fra andre kommuner Ny Vadgård - voksne Lønudgifter Øvrige udgifter Indtægter fra beboere Betaling fra andre kommuner kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr. Ud over egne bofællesskab og salg af pladser i disse til andre kommuner, er der en række personer fra Mariagerfjord Kommune, der er placeret i andre kommuner bofællesskab, og endelig er en række personer fra andre kommuner placeret i private tilbud o.lign., som Mariagerfjord Kommune betaler og efterfølgende opkræver ved disse betalingskommuner. Ligeledes vedrører området også udgifter til plejefamilier for voksne. Vedrørende betaling til andre kommuner og regioner er der budgetteret med en udgift på kr. Nedenstående vises områdets samlede aktiviteter med tilhørende budget og regnskab: kr. netto Opr. Budget Korr. budget Regnskab Ledelse/sekretær udegrupper Bofællesskabet Aalborgvej Bofællesskaberne Hobro bus (overførselsadgang) Værksted v/vadgård Bofælleskabet Ny Vadgård børn og unge Kursusvirksomhed Vadgård, Skivevej samt dagbeskæftigelse Bofællesskabet Ny Vadgård voksne Bofællesskabet Enggården Klubvirksomhed Mariager

15 Bofællesskabet Rugmarken Arden Skivevej Botilbud Hørby Botilbud andre kommuner og betaling til regioner og andre botilbud Refusion særligt dyre enkeltsager incl. berigtigelser tidligere år. Indtægter som vedrører funktion I alt netto Det skal bemærkes, at der på denne funktion er registreret indtægter fra borgere som reelt hører hjemme under funktion , hvor disse indtægter er medtaget i forbindelse med regnskabsbemærkningerne. Afvigelsen på Botilbuddet Vadgård både voksen og børneafdelingen - vedrører bla. udgifter, der efterfølgende bliver overført til Vadgårds boligadministration. Der overføres merforbrug på i alt 3,7 mill. kr. til 2012 vedrørende den samlede funktion.. Hjemtagelse af statsrefusion vedrørende særligt dyre enkeltsager sker med en refusionssats på 25 % på personsager over kr. Personsager over hjemtages der 50 %. Merforbruget på kr. fordeler sig primært på områderne betaling til andre kommuner og regioner samt merforbrug med overførselsadgang til På baggrund af økonomivurderingen pr. 30. april 2011, blev det besluttet, at der skulle ske en besparelse på 5 % på egne bo- og dagtilbud. Besparelsen var på 4,5 mio. kr. på hele handicaps område. Efterfølgende blev der på baggrund af Økonomivurderingen pr. 30. juni 2011 besluttet en yderligere besparelse på kr. Det har ikke været muligt for tilbuddene at effektuere besparelsen fuldt ud i 2011, da besparelsen først blev meldt ud medio Dette har bl.a. resulteret i større negative overførsler for tilbuddene.

16 Sundhed og Omsorg Handicap - Serviceudgifter Funktion: Kontaktperson og ledsagerordninger (SEL 45 og 96-99). Årsregnskab Afvigelse Udgifter Indtægter Netto Udgifter vedr. ledsagerordninger for personer med fysisk eller psykisk nedsat funktionsevne og vedr. støtte- og kontaktpersonordninger for sindslidende eller døvblinde efter 45, 97, 98 og 99 i serviceloven. Der er indregnet personale til støtte-kontaktpersonordninger for kr. incl. vikardækning og øvrige personaleudgifter. Det er budgetteret med aflønning af 2,41 ansatte. Der er indregnet kr. til ledsagerordninger. De bevilgede ledsagere er primært timelønnede og indgår dermed ikke i de tekniske lønbudgetter. Der er regnet med udgifter vedrørende andre kommuners tilbud på kr. Der er ikke indregnet udgifter til støtte til døvblinde. Merforbruget på kr. fordeler sig på følgende områder: Der er et merforbrug på kr. vedrørende Støtte- og kontaktpersonsordning for sindslidende. Vedrørende Ledsageordning er der et merforbrug på kr.

17 Sundhed og Omsorg Handicap - serviceudgifter Funktion: Beskyttet beskæftigelse Årsregnskab Afvigelse Udgifter Indtægter Netto Udgifter vedr. personer der modtager førtidspension og som ikke er i stand til at opnå beskæftigelse på det normale arbejdsmarked på grund af betydelige nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller særlige problemer. Området vedr. betaling for personer fra Mariagerfjord kommune, der er i beskyttet beskæftigelse i anden kommune samt udgifter til Specialenheden Hadsund med 23 pladser, hvoraf 6 pladser benyttes af anden kommune. Egne borgere i egne tilbud udgjorde i alt kr Egne borgere i andre kommuner udgjorde i alt kr Betaling fra andre kommuner i egne tilbud udgjorde i alt kr Afvigelse: Afvigelsen vedrører primært betaling fra andre kommuner med kr. i mindreindtægt.

18 Sundhed og Omsorg Handicap - Serviceudgifter Funktion: Aktivitets- og samværstilbud (SEL 104). Årsregnskab Afvigelse Udgifter Indtægter Netto Udgifter og indtægter vedr. aktivitets- og samværstilbud for personer med betydelig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller særlige sociale problemer jf. 104 i serviceloven. Området omfatter kommunens egne dag- og aktivitetstilbud og tilbud i andre kommuner. Det korr.budget vedr. udgifter til egne tilbud udgjorde kr Der blev oprindeligt budgetteret med kr. til egne tilbud og med til andre kommuner og regioners tilbud. Området udviser et samlet merforbrug på kr. Merforbruget kan specificeres på følgende områder: kr - netto Opr. Budget Korr. Budget Regnskab Udgifter vedr. betaling til andre off. myndigheder Ledelse og sekretær for dagtilbud Ledelse og sekretær for misbrug og psykiatriområdet Cafe Madam Blå Værestedet Blæksprutten Genbrugsforeningen ved 128 Blæksprutten Værestedet Tinggade Dagtilbuddet Sol-

19 strejf Blæksprutten arbejdshold Støttecenter for sindslidende, Hobro Det Blå Værested Brohovedet, Hobro Aktivitetshuset, Hobro Grandprix andre kulturelle begivenheder SAB I alt netto Merforbruget ligger hovedsageligt på området vedr. betaling til andre offentlige myndigheder. Det skal bemærkes at værestederne Blæksprutten, Solstrejf og Aktivitetshuset i Hobro skal ses under et. Der overføres i alt merforbrug på kr. til 2012 vedrører området. Udgifter til dagtilbud indgår også i statsrefusionsberegningen, hvor staten refunderer 25 % af udgifterne over kr. og 50 % af udgifterne over kr. Imidlertid bliver refusionen indtægtsført på den funktion, hvor størstedelen af udgiften afholdes, og det er typisk på botilbudsdelen. Afvigelse: Merforbruget vedrører primært betaling til andre kommuner og tilbuddenes merforbrug på driften. På baggrund af økonomivurderingen pr. 30. april 2011, blev det besluttet, at der skulle ske en besparelse på 5 % på egne bo- og dagtilbud. Besparelsen var på 4,5 mio. kr. på hele handicaps område. Efterfølgende blev der på baggrund af Økonomivurderingen pr. 30. juni 2011 besluttet en yderligere besparelse på kr. Det har ikke været muligt for tilbuddene at effektuere besparelsen fuldt ud i 2011, da besparelsen først blev meldt ud medio Dette har bl.a. resulteret i større negative overførsler for tilbuddene.

20 Funktion: Sundhed og Omsorg Handicap - Overførselsudgifter Kontante ydelser, sociale formål Årsregnskab Afvigelse Udgifter Indtægter Netto Udgifter vedrørende særlige kontante ydelser efter servicelovens bestemmelser på denne funktion er det udgifter til dækning af medudgifter for voksne med nedsat funktionsevne. Staten refunderer 50 % af udgifterne. Budgettet for 2011 var nedjusteret, idet der blev taget højde for at en række diabetikere havde fået frataget deres ydelser, da en rapport fastslog, at merudgifterne til diabetikerkost var mindre end hidtil indregnet. Det betød, at en lang række diabetikere nu ikke længere kunne dokumentere/sandsynliggøre merudgifter for de 500 kr. pr. md., som er betingelsen for at opnå et tilskud på kr. pr. md. Budgettet blev derfor nedsat med netto kr. Imidlertid fik en række borger efter klager igen tilkendt tillæg, så udgifterne steg, og budgettet blev øget med netto kr. I forhold til det korrigerede budget er der en merudgift på netto kr. I alt har 131 personer modtaget merudgiftsydelse. Det er 16 flere end i Hovedparten har modtaget tilskud på kr., mens det støste udbetalte tilskud til en borger er kr.

SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALG (HANDICAP) BEMÆRKNINGER

SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALG (HANDICAP) BEMÆRKNINGER SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALG (HANDICAP) BEMÆRKNINGER 1 Funktion: Sundhed og Omsorg Handicap Serviceudgifter 05.22.07 Refusion fra den centrale refusionsordning, Særlig dyre enkeltsager. Udgifter Indtægter

Læs mere

Korrigeret årsbudget. Udgifter Indtægter Netto

Korrigeret årsbudget. Udgifter Indtægter Netto Funktion: Sundheds og Omsorg Handicap Serviceudgifter 05.32.30 Tilbud til ældre og handicappede boliger. Årsregskab Afvigelse Udgifter 0 736.308 736.308 Indtægter -1.278.000-2.512.811-1.234.811 Netto -1.278.000-1.776.503-498.503

Læs mere

SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALG (HANDICAP) BEMÆRKNINGER

SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALG (HANDICAP) BEMÆRKNINGER SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALG (HANDICAP) BEMÆRKNINGER 1 Funktion: Sundhed og Omsorg Handicap Serviceudgifter 05.22.07 Refusion fra den centrale refusionsordning, Særlig dyre enkeltsager. Udgifter 0 Indtægter

Læs mere

SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALG (HANDICAP)

SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALG (HANDICAP) 177 SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALG (HANDICAP) BEMÆRKNINGER 178 Funktion: Sundhed og Omsorg Handicap - Serviceudgifter 05.35.40 Rådgivning og rådgivningsinstitutioner. Udgifter 2.765 Indtægter 0 Netto 2.765

Læs mere

SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALG (HANDICAP) BEMÆRKNINGER

SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALG (HANDICAP) BEMÆRKNINGER SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALG (HANDICAP) BEMÆRKNINGER 1 Funktion: Sundhed og Omsorg Handicap Serviceudgifter 05.32.30 Tilbud til ældre og handicappede Udgifter 710 Indtægter -1.893 Netto -1.183 Efter lov

Læs mere

SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALG (HANDICAP)

SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALG (HANDICAP) SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALG (HANDICAP) UDKAST TIL BEMÆRKNINGER De foreslåede besparelser jo endnu ikke er lagt ud på funktionerne. Hvor der er besparelsesforslag på funktionerne, er der en speciel bemærkning

Læs mere

, Hjælpemidler, forbrugsgoder, boligindretning og befordring. Korrigeret årsbudget

, Hjælpemidler, forbrugsgoder, boligindretning og befordring. Korrigeret årsbudget 1 Funktion: Sundhed og Omsorg Handicap - Serviceudgifter 05.32.35, Hjælpemidler, forbrugsgoder, boligindretning og befordring Udgifter 30.183.000 34.308.000 34.011.667 296.333 Indtægter -3.073.000-3.073.000-3.130.981

Læs mere

Samlede afvigelser befordring Botilbud til personer med særlige sociale problemer

Samlede afvigelser befordring Botilbud til personer med særlige sociale problemer Udvalget for Sundhed og Omsorg Afvigelse 1.000 kr. Samlede afvigelser Merudgift/ mindreindtægt Mindreudgift/ merindtægt Sundhed og Ældre Vederlagsfri fysioterapi 800 Kommunal tandpleje - Omsorgs- og specialtandpleje

Læs mere

Samlede afvigelser. Handicap Hjælpemiddeldepot 400 Botilbud til personer med særlige sociale problemer

Samlede afvigelser. Handicap Hjælpemiddeldepot 400 Botilbud til personer med særlige sociale problemer BEMÆRKNINGER TIL SUNDHED OG OMSORG Afvigelse 1.000 kr. Samlede afvigelser Merudgift/ mindreindtægt Mindreudgift/ merindtægt Sundhed og Ældre Aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsvæsenet 500 Kommunal

Læs mere

BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE SOCIAL OG HANDICAP BUDGETOPFØLGNING 31. AUGUST 2011

BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE SOCIAL OG HANDICAP BUDGETOPFØLGNING 31. AUGUST 2011 BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE SOCIAL OG HANDICAP BUDGETOPFØLGNING 31. AUGUST 2011 Guldborgsund kommune September 2011 Indledning Budgetopfølgningen pr. 31/8-2011 omhandler væsentlige udviklingstendenser

Læs mere

Dato: Maj 2015 Ikrafttrædelsesår: Budget 2016

Dato: Maj 2015 Ikrafttrædelsesår: Budget 2016 Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.5.4 - side 1 Dato: Maj 2015 Ikrafttrædelsesår: Budget 2016 RÅDGIVNING (35) 5.35.40 Rådgivning og rådgivningsinstitutioner På denne funktion registreres udgifter

Læs mere

Økonomivurdering. Økonomivurdering. Indholdsfortegnelse. Side 1 < < <

Økonomivurdering. Økonomivurdering. Indholdsfortegnelse. Side 1 < < < Side 1 < < < Forsidebillede: Fjorden ved udløbet af Valsgård Bæk Mariager Fjord er blevet kaldt Danmarks smukkeste fjord, og der er mange smukke landskaber og naturoplevelser rundt om fjorden. Her er det

Læs mere

Mål 8-1. Specialiserede tilbud til voksne og ældre

Mål 8-1. Specialiserede tilbud til voksne og ældre Politikområdet omfatter tilbud efter en række love indenfor det sociale område. Borgerne modtager botilbud og forebyggende foranstaltninger, samt rådgivning og vejledning på områderne: Mål Kompenserende

Læs mere

Notat. Til: Økonomiudvalget og Byrådet. Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal 2012

Notat. Til: Økonomiudvalget og Byrådet. Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal 2012 Notat Til: Økonomiudvalget og Byrådet Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal Ifølge Budget- og regnskabssystem for kommuner skal der hvert kvartal - henholdsvis ultimo marts, ultimo

Læs mere

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2011 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.)

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2011 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.) Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2011 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele 1.000 kr.) Budget 2011 Korrigeret Korrigeret Korrigeret Korrigeret Forventet Eventuelle generelle

Læs mere

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 1 of 6 Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 21. maj 2015 Budgetopfølgning pr. 30. september 2015 for voksen- og handicapområdet I det følgende fremlægges budgetopfølgning pr.

Læs mere

Budgetområde 618 Psykiatri og Handicap

Budgetområde 618 Psykiatri og Handicap 2015-2018 område 618 Psykiatri og Handicap Indledning område 618 Psykiatri og Handicap omfatter udgifter til voksne med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne. Området omfatter udgifter til følgende:

Læs mere

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.)

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.) Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele 1.000 kr.) Budget 2012 Korrigeret Korrigeret Korrigeret Korrigeret Forventet Generelle kommentarer

Læs mere

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 1 of 8 Notat til opfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 21. maj 2015 Budgetopfølgning pr. 30. april 2015 for voksen- og handicapområdet I det følgende fremlægges opfølgning pr. 30. april 2015

Læs mere

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 1 of 5 Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 19. august 2015 Budgetopfølgning pr. 31. juli 2015 for voksen- og handicapområdet I det følgende fremlægges budgetopfølgning pr.

Læs mere

SOCIALPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2014

SOCIALPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2014 Indledning Området er henlagt til Socialudvalget, og omfatter tilbud til børn og unge med særlige behov, tilbud til ældre og handicappede, rådgivning, tilbud til voksne med særlige behov, støtte til frivilligt

Læs mere

SOCIALPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2015

SOCIALPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2015 Indledning Området er henlagt til Socialudvalget, og omfatter tilbud til børn og unge med særlige behov, tilbud til ældre og handicappede, rådgivning, tilbud til voksne med særlige behov, støtte til frivilligt

Læs mere

Social Service/Serviceudgifter 0

Social Service/Serviceudgifter 0 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2019 Udvalg: Social- og sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Social- og sundhedsudvalget 0 Finansieret til/fra andre udvalg 0 Social Service/ Den centrale refusionsordning

Læs mere

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.)

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.) Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele 1.000 kr.) Budget 2012 Korrigeret Korrigeret Korrigeret Korrigeret Forventet Generelle kommentarer

Læs mere

Korrigeret budget kr. Forbrug kr.

Korrigeret budget kr. Forbrug kr. BUDGETOPFØLGNING PR. 31.08.2012 SUNDHEDSUDVALGET Boligstøtte og pensioner 97.705 65.375 97.217-488 0 Sundhed 68.714 34.328 66.514-700 -1.500 Ældre- og handicapområdet 176.855 113.244 172.442-4.013-400

Læs mere

ocial- og Sundhedsudvalget

ocial- og Sundhedsudvalget Furesø Kommune Regnskab S ocial- og Sundhedsudvalget Social og Sundhedsudvalgets bevillingsområde omfatter følgende aktivitetsområder: Sundhed Borgerservice Ældre Voksenhandicap Regnskab Korr. Rest korr.

Læs mere

SOCIALUDVALG. Sammendrag Budgetoversigt, 1.000 kr. excl. moms: Korrigeret budget 2014* pr. 01.07.14. Oprindeligt budget 2014.

SOCIALUDVALG. Sammendrag Budgetoversigt, 1.000 kr. excl. moms: Korrigeret budget 2014* pr. 01.07.14. Oprindeligt budget 2014. SOCIALUDVALG Sammendrag Budgetoversigt, 1.000 kr. excl. moms: Regnskab 2013 Oprindeligt 2014 Korrigeret 2014* pr. 01.07.14 Budget 2015 Visitations- og Hjælpemiddelsenheden U 34.038 32.256 0 0 I -2.385-2.184

Læs mere

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2011 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.)

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2011 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.) Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2011 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele 1.000 kr.) Budget 2011 Korrigeret Korrigeret Korrigeret Korrigeret Forventet Eventuelle generelle

Læs mere

Budgetforslag/-overslag - flere versioner (FIB002)

Budgetforslag/-overslag - flere versioner (FIB002) /-overslag - flere versioner (FIB002) Regnskabsår 2014 Udvalget for Sundhed og Omsorg 823.576-135.173 Handicap 237.888-59.376 Serviceudgifter 235.372-58.109 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger

Læs mere

Notat vedrørende indberetning til Indenrigs- og Socialministeriet og Sundhedsministeriet på det specialiserede socialområde, 4.

Notat vedrørende indberetning til Indenrigs- og Socialministeriet og Sundhedsministeriet på det specialiserede socialområde, 4. Regnskab Notat Til: Udvalget for Voksne og Sundhed Sagsnr.: 2010/04167 Dato: 5. februar 2013 Sag: Sagsbehandler: Notat vedrørende indberetning til Indenrigs- og Socialministeriet og Sundhedsministeriet

Læs mere

Handicap- og psykiatri

Handicap- og psykiatri Handicap- og psykiatri Generel beskrivelse Afdelingen er fysisk placeret på Søndersø Rådhus, og varetager følgende opgaver indenfor servicelovens bestemmelser. Sagsbehandling og bevilling vedrørende: Socialpædagogisk

Læs mere

Tillægs bevilling. Korrigeret budget

Tillægs bevilling. Korrigeret budget Social og psykiatri 1.000 kr., - for indtægt Vedtaget budget Tillægs bevilling Korrigeret budget Regnskab Afvigelse i kr. Afvigelse i % Social og psykiatri - drift 134.324 5.236 139.560 135.790-3.770-2,70

Læs mere

Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 1.111 Egentlige tillægsbevillinger 12.000 Finansieret til/fra andre udvalg -10.889

Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 1.111 Egentlige tillægsbevillinger 12.000 Finansieret til/fra andre udvalg -10.889 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2014 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 1.111 Egentlige tillægsbevillinger 12.000 Finansieret til/fra andre udvalg -10.889 10.1 10 Social

Læs mere

Note Område Beløb i kr. Sundhedsudvalget Egentlige tillægsbevillinger Finansieret til/fra andre udvalg 600

Note Område Beløb i kr. Sundhedsudvalget Egentlige tillægsbevillinger Finansieret til/fra andre udvalg 600 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2017 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget -6.765 Egentlige tillægsbevillinger -7.365 Finansieret til/fra andre udvalg 600 10 Social Service/Serviceudgifter

Læs mere

Korrigeret årsbudget. Udgifter Indtægter Netto

Korrigeret årsbudget. Udgifter Indtægter Netto 1 Bevilling: 03.22.02 SSP-samarbejde Udgifter 1.346.000 1.346.000 1.374.948-28.948 Indtægter 0 0 0 0 Netto 1.346.000 1.346.000 1.374.948-28.948 Mariagerfjord Kommunes udgifter til SSP-samarbejde (Socialforvaltning,

Læs mere

Handicap- og psykiatri

Handicap- og psykiatri Handicap- og psykiatri Generel beskrivelse Afdelingen er fysisk placeret på Søndersø Rådhus, og varetager følgende opgaver indenfor servicelovens bestemmelser. Sagsbehandling og bevilling vedrørende: Socialpædagogisk

Læs mere

10 Social Service/Serviceudgifter 0

10 Social Service/Serviceudgifter 0 Budgetopfølgning pr. 30. september 2017 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 0 Finansieret til/fra andre udvalg 0 55 Social Service/ Den centrale refusionsordning 0 Generelt

Læs mere

Budget- og regnskabssystem for kommuner side 1. Dato: Februar 2017 Ikrafttrædelsesår: Budget 2018

Budget- og regnskabssystem for kommuner side 1. Dato: Februar 2017 Ikrafttrædelsesår: Budget 2018 Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.5.4 side 1 TILBUD TIL VOKSNE MED SÆRLIGE BEHOV (38) Under denne hovedfunktion registreres udgifter og indtægter vedrørende tilbud til voksne. Det gælder botilbud,

Læs mere

Korrigeret budget kr. Forbrug kr. Forventet regnskab kr. Forventet merudgift/ mindreindtægt. Tekst.

Korrigeret budget kr. Forbrug kr. Forventet regnskab kr. Forventet merudgift/ mindreindtægt. Tekst. BUDGETOPFØLGNING PR. 31.03.2015 Sundhedsudvalget Tekst Forbrug 31.03.15. Boligstøtte og pensioner 101.400 24.400 99.785-1.615 Sundhed 68.460 8.310 69.334 874 Ældre- og handicapområdet 172.438 42.377 172.938

Læs mere

10 Social Service/Serviceudgifter Social Service/Overførselsudgifter 0

10 Social Service/Serviceudgifter Social Service/Overførselsudgifter 0 opfølgning pr. 30. september Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 689 Finansieret til/fra andre udvalg 689 10.1 10 Social Service/Serviceudgifter -23 Finansieret fra/til

Læs mere

Udvalget for Voksne. Økonomi- og aktivitetsopfølgning August Samlet overblik på politikområde 7, 8 og 9. Side 1 af 5

Udvalget for Voksne. Økonomi- og aktivitetsopfølgning August Samlet overblik på politikområde 7, 8 og 9. Side 1 af 5 Udvalget for Voksne Økonomi- og aktivitetsopfølgning 2014 Den forventede reduktion af driftsudgifterne er medvirkende til, at det samlede regnskabsresultat, som viser et forventet underskud på ca. 14 mio.

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. juli 2017

Budgetkontrol pr. 1. juli 2017 Budgetkontrol pr. 1. juli 2017 Politikområde Ældre i 1.000 kr. Korrigeret budget * Forbrug 31/5 Forventet regnskab Afvigelse i 2017 Udenfor selvforvaltning 1 Ældrerådet 251 0 251 0 2 Tomgangsleje 3.498

Læs mere

Regnskab Regnskab 2017

Regnskab Regnskab 2017 Politikområdet dækker over tilbud til borgere med psykiske handicaps og sindslidelser. Da forskellige målgrupper har brug for forskellige tilbud, grupperer indsatsområderne sig forskellig. Gruppen til

Læs mere

Institutioner for voksne side 1

Institutioner for voksne side 1 Institutioner for voksne side 1 Indhold 3.17 Specialpædagogisk bistand til voksne... 2 3.46 Ungdomsuddannelse for unge med særlige behov... 3 5.07 Indtægter fra den centrale refusionsordning... 4 5.32

Læs mere

10 Social Service/Serviceudgifter Myndighed

10 Social Service/Serviceudgifter Myndighed Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 7.635 00 Serviceudgifter -3.286 55 Den centrale refusionsordning -576 66 Aktivitetsbestemt medfinansiering 11.498 10 Social Service/

Læs mere

Note Område Beløb i kr. Sundhedsudvalget

Note Område Beløb i kr. Sundhedsudvalget opfølgning pr. 31. marts Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget Egentlige tillægsbevillinger Finansieret til/fra andre udvalg 10 Social Service/Serviceudgifter 55 Social

Læs mere

FORANSTALTNINGER FOR VOKSNE HANDICAPPEDE

FORANSTALTNINGER FOR VOKSNE HANDICAPPEDE Budget- og regnskabssystem 4.5.7 - side 1 Dato: 1. december 2004 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2004 FORANSTALTNINGER FOR VOKSNE HANDICAPPEDE 5.50 Botilbud til længerevarende ophold for udviklingshæmmede,

Læs mere

Institutioner for voksne side 1

Institutioner for voksne side 1 Institutioner for voksne side 1 Indhold 3.17 Specialpædagogisk bistand til voksne... 2 3.46 Ungdomsuddannelse for unge med særlige behov... 3 5.07 Indtægter fra den centrale refusionsordning... 5 5.32

Læs mere

Oprindeligt budget. I alt myndighed 919,6 931,8 942,5 10,7

Oprindeligt budget. I alt myndighed 919,6 931,8 942,5 10,7 Udvalget for Voksne Økonomi- og aktivitetsopfølgning August 2013 For hele Holbæk Kommune forventes et merforbrug på driftsudgifterne på 19,2 mio. kr., som ligger på niveau med estimatet fra juni. Merforbruget

Læs mere

10 Social Service/Serviceudgifter 0

10 Social Service/Serviceudgifter 0 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2018 Udvalg: Social- og sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Social- og sundhedsudvalget 0 Finansieret til/fra andre udvalg 0 55 Social Service/ Den centrale refusionsordning

Læs mere

Budget- og regnskabssystem for kommuner side 1. Dato: December 2017 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2018

Budget- og regnskabssystem for kommuner side 1. Dato: December 2017 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2018 Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.5.4 side 1 TILBUD TIL VOKSNE MED SÆRLIGE BEHOV (38) Under denne hovedfunktion registreres udgifter og indtægter vedrørende tilbud til voksne. Det gælder botilbud,

Læs mere

Sammendrag over udgifter til det specialiserede socialområde 4. kvartal 2011

Sammendrag over udgifter til det specialiserede socialområde 4. kvartal 2011 Sammendrag over udgifter til det specialiserede socialområde Oprindeligt Merforbrug (+) Mindreforbrug (-) Udsatte børn og unge Særlige dagtilbud og særlige klubtilbud 2.590.556 1.910.000 2.195.000 285.000

Læs mere

Månedlig budgetopfølgning. Vejen Kommune Forbrug pr. 31/7-2016

Månedlig budgetopfølgning. Vejen Kommune Forbrug pr. 31/7-2016 Månedlig budgetopfølgning Vejen Kommune Forbrug pr. 31/7-216 9-8-216 2 - månedlig budgetopfølgning Forbrugsoversigt Opr. Budget Tillægsbev. og omplac. Korr. budget Forbrug ultimo sidste mdr. Forbrugsprocent

Læs mere

Helsingør Kommune har derudover en række botilbud både med og uden døgnbemanding.

Helsingør Kommune har derudover en række botilbud både med og uden døgnbemanding. Budgetområ debeskrivelse, Budgetområ de 618 Særlig Sociål Indsåts 1. Indledning Hovedydelserne på budgetområde 618 Særlig Social Indsats omfatter: Botilbud (midlertidigt og længevarende ophold) Socialpædagogisk

Læs mere

10 Social Service/Serviceudgifter Myndighed

10 Social Service/Serviceudgifter Myndighed Regnskab 2018 Udvalg: Social- og Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Social- og Sundhedsudvalget -20.365 00 Serviceudgifter -11.610 55 Den centrale refusionsordning 1.238 66 Aktivitetsbestemt

Læs mere

Budget- og regnskabssystem for kommuner side 1. Dato: December 2017 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2018

Budget- og regnskabssystem for kommuner side 1. Dato: December 2017 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2018 Budget- og regnskabssystem for kommuner 3.4 - side 1 4 Sundhedsområdet SUNDHEDSUDGIFTER M.V. (62) 4.62.81 Aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsvæsenet 002 Stationær somatik 003 Ambulant somatik

Læs mere

Korrigeret budget incl. Oprindeligt budget. overførsler

Korrigeret budget incl. Oprindeligt budget. overførsler Afvigelse ml. seneste skøn og korr. budget ("-"=merforbrug) Skøn 31/8 Skøn 31/5 Skøn 31/3 Forbrug pr. 31/3-2013 Overførsler fra 2012 til 2013 Korrigeret budget incl. overførsler Oprindeligt budget Budget

Læs mere

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 1 of 10 21. maj 2014 Notat til opfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed Budgetopfølgning pr. 30. april 2014 Voksen-/Handicapområdet Social og voksen / handicap I det følgende fremlægges opfølgning

Læs mere

Korrigeret årsbudget. Udgifter Indtægter Netto

Korrigeret årsbudget. Udgifter Indtægter Netto 1 03.22.02 SSP-samarbejde Udgifter 1.716.000 1.714.000 1.639.409 74.591 Indtægter 0 0 0 0 Netto 1.716.000 1.714.000 1.639.409 74.591 Mariagerfjord Kommunes udgifter til SSP-samarbejde (Socialforvaltning,

Læs mere

Voksne og ældre. Mål 14-1. Etablering af en sammenhængende og tværgående psykiatriindsats

Voksne og ældre. Mål 14-1. Etablering af en sammenhængende og tværgående psykiatriindsats Politikområdet omfatter tilbud efter en række love indenfor det sociale område. Borgerne modtager botilbud og forebyggende foranstaltninger, samt rådgivning og vejledning på områderne: Mål Dag- og døgntilbud

Læs mere

Regnskabsbemærkninger, regnskab 2016

Regnskabsbemærkninger, regnskab 2016 Regnskabsbemærkninger, regnskab 2016 Politikområde: 09 Handicap DRIFT I hele 1.000 kr., i 2016-priser Udgift Indtægt Netto Hele politikområdet Korrigeret budget 2016 453.665-194.550 259.115 Forbrug regnskab

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31. maj 2016 Social- og Sundhedsudvalget. Drift. Område/1.000 kr. Overførsler fra 2015 til

Budgetopfølgning pr. 31. maj 2016 Social- og Sundhedsudvalget. Drift. Område/1.000 kr. Overførsler fra 2015 til Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning 31/8 31/5 31/3 Forbrug pr. 31/5-2016 Korrigeret budget incl. overførsler Overførsler fra 2015 til 2016 Afvigelse

Læs mere

Indberetning til Økonomi- og Indenrigsministeriet vedr. det specialiserede socialområde

Indberetning til Økonomi- og Indenrigsministeriet vedr. det specialiserede socialområde Notat Sagsnr.: 2011/04323 Dato: 23. januar 2012 Sag: 2011 - Indberetning til Økonomi- og Indenrigsministeriet vedr. det specialiserede socialområde Sagsbehandler: Hanne Astrid Jørgensen Økonomi og analysekonsulent

Læs mere

Politikområde Børn og unge med særlige behov (Aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar Overførte midler fra 2013 gæld

Politikområde Børn og unge med særlige behov (Aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar Overførte midler fra 2013 gæld Overordnet konklusion: Politikområde Børn og unge med særlige behov (Aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar 2014 Tabel 1: (1.000 kr.) Forventning til årets resultat samt forventet overførsel fra

Læs mere

Udvalget Uddannelse og Job Kerneopgaven Alle kan Bidrage

Udvalget Uddannelse og Job Kerneopgaven Alle kan Bidrage Udvalget Uddannelse og Job Kerneopgaven Alle kan Bidrage Budgetrevision 1 Februar Holder det korrigerede budget? Der forventes et merforbrug på 30,7 mio. kr. i forhold til det korrigerede budget. Merforbruget

Læs mere

10 Social Service/Serviceudgifter Myndighed 187

10 Social Service/Serviceudgifter Myndighed 187 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 20.044 00 Serviceudgifter 8.849 55 Den centrale refusionsordning -269 66 Aktivitetsbestemt medfinansiering 11.464 10 Social Service/

Læs mere

Det specialiserede socialområde

Det specialiserede socialområde Det specialiserede socialområde 5.25.17 Særlige dagtilbud og særlige klubber 5.28.20 Plejefamilier og opholdssteder for børn og unge 5.28.21 Forebyggende foranstaltninger for børn og unge 5.28.23 Døgninstitutioner

Læs mere

Beskrivelse af opgaver

Beskrivelse af opgaver Bevillingsområde 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Beskrivelse af opgaver Området omfatter social service samt råd og vejledning til målgruppen voksne

Læs mere

2.1. Myndighedsområdet I dette afsnit følger bemærkninger vedr. de ydelser, der bevilges gennem myndighedsområdet.

2.1. Myndighedsområdet I dette afsnit følger bemærkninger vedr. de ydelser, der bevilges gennem myndighedsområdet. Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo april 2016 1. Sammenfatning Det forventede regnskab for 2016 udviser pr. ultimo april 2016 et merforbrug på 1,2 mio. kr. Heri indgår

Læs mere

FAKTA OM: 8. Voksenpsykiatri og handicap - det specialiserede socialområde

FAKTA OM: 8. Voksenpsykiatri og handicap - det specialiserede socialområde FAKTA OM: 8. Voksenpsykiatri og handicap - det specialiserede socialområde Beskrivelse af brugere Beskrivelse af opgaver Hovedparten af opgaverne på det specialiserede voksen socialområde varetages i Ikast-Brande

Læs mere

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. maj 2019 Socialudvalget. Drift

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. maj 2019 Socialudvalget. Drift 1 Budgetopfølgning pr. 31. maj 2019 Socialudvalget Drift Tabel 1: Socialudvalget, drift 1.000 kr. Overførsler fra sidste finansår incl. overførsler Forbrug pr. 31/5-2019 Afvigelse mellem seneste skøn og

Læs mere

Notat vedr. afvikling af underskud på Handicaptilbuddene. Indledning

Notat vedr. afvikling af underskud på Handicaptilbuddene. Indledning Den 3. maj 2012 Peer Heitmann Notat vedr. afvikling af underskud på Handicaptilbuddene. Indledning I forbindelse med regnskabsaflæggelsen for 2011 er der konstateret et samlet underskud på kr. 7.486.464

Læs mere

Merforbruget fordeler sig med 10,6 mio. kr. på politikområdet Børnespecialområdet og 13,6 mio. kr. på politikområdet Voksenspecialområdet.

Merforbruget fordeler sig med 10,6 mio. kr. på politikområdet Børnespecialområdet og 13,6 mio. kr. på politikområdet Voksenspecialområdet. Socialudvalget -2019 Vurdering Holder det korrigerede budget? Nej der forventes et merforbrug på 24,2 mio. kr. før omplaceringer. Merforbruget fordeler sig med 10,6 mio. kr. på politikområdet Børnespecialområdet

Læs mere

Det specialiserede socialområde

Det specialiserede socialområde Det specialiserede socialområde 5.25.17 Særlige dagtilbud og særlige klubber 5.28.20 Plejefamilier og opholdssteder for børn og unge 5.28.21 Forebyggende foranstaltninger for børn og unge 5.28.23 Døgninstitutioner

Læs mere

Økonomirapportering 310810

Økonomirapportering 310810 0025 Faste ejendomme U 8.112 8.112 4.500 8.112 I -5.486-5.486-5.486 0462 Sundhedsudgifter m.v U 162.838 1.118 163.956 90.224 179.426 15.470 Merudgifter på 15,5 mio. kr. på medfinansiering af sundhedsudgifterne.

Læs mere

KORT INTRODUKTION TIL FAGOMRÅDET VOKSENSERVICE TIL BYRÅDSMEDLEMMER I FREDERICIA KOMMUNE

KORT INTRODUKTION TIL FAGOMRÅDET VOKSENSERVICE TIL BYRÅDSMEDLEMMER I FREDERICIA KOMMUNE KORT INTRODUKTION TIL FAGOMRÅDET VOKSENSERVICE TIL BYRÅDSMEDLEMMER I FREDERICIA KOMMUNE I denne folder bliver du kort introduceret til fagområdet Voksenservice. Ved at læse folderen får du et overordnet

Læs mere

Det specialiserede socialområde

Det specialiserede socialområde Det specialiserede socialområde 5.25.17 Særlige dagtilbud og særlige klubber 5.28.20 Plejefamilier og opholdssteder for børn og unge 5.28.21 Forebyggende foranstaltninger for børn og unge 5.28.23 Døgninstitutioner

Læs mere

Forventningen til regnskabet for 2016 ultimo august er i øvrigt på samme niveau som forventningen ved opfølgningen ultimo april.

Forventningen til regnskabet for 2016 ultimo august er i øvrigt på samme niveau som forventningen ved opfølgningen ultimo april. Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo august 2016 1. Sammenfatning Det forventede regnskab for 2016 udviser pr. ultimo august 2016 et merforbrug på 1,3 mio. kr. Heri indgår

Læs mere

FORVENTET REGNSKAB-2019

FORVENTET REGNSKAB-2019 LEDELSESINFORMATION VOKSENOMRÅDET APRIL FORVENTET REGNSKAB VOKSENOMRÅDET Ledelsesinformationens formål er at skabe overblik over udviklingen i prisen på og antallet af de mest udgiftstunge foranstaltninger

Læs mere

Regnskab Regnskab 2017

Regnskab Regnskab 2017 Bemærkninger til regnskab Politikområde Handicappede Politikområdet dækker over tilbud til borger med fysiske og psykisk handicaps, socialt udsatte og stofmisbrugere. Området dækker over borgere i aldersgruppen

Læs mere

Sagsbehandlingstider: Socialområdet

Sagsbehandlingstider: Socialområdet Sagsbehandlingstider: Socialområdet Når din sag skal afgøres, skal den være afgjort inden for en bestemt tid. Du kan se, hvor længe du skal vente på en afgørelse i din sag i denne oversigt. Du finder sagsbehandlingstiderne

Læs mere

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2018 Socialudvalget. Drift

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2018 Socialudvalget. Drift Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning Forbrug pr. 31/3-2018 Korrigeret budget incl. overførsler Overførsler fra sidste finansår Afvigelse mellem seneste

Læs mere

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Omsorgsudvalg Som led i økonomiaftalen for 2010 er det aftalt, at der skal foretages en kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder,

Læs mere

Bilag 3f - Socialudvalget, samlet oversigt

Bilag 3f - Socialudvalget, samlet oversigt Bilag 3f - Socialudvalget, samlet oversigt Serviceudgifter (1.000 kr.) Korrigeret budget Forventet forbrug Udgiftsneutrale budgettilpasninger Nettoafvigelse Tillægs-bevillinger Afvigelse efter TB 700 Integrationsindsats

Læs mere

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 Socialudvalget. Drift

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 Socialudvalget. Drift 1 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 Socialudvalget Drift Tabel 1: Socialudvalget, drift 1.000 kr. Overførsler fra sidste finansår incl. overførsler Forbrug pr. 31/3-2019 Afvigelse mellem seneste skøn

Læs mere

Det specialiserede socialområde

Det specialiserede socialområde Det specialiserede socialområde 5.25.17 Særlige dagtilbud og særlige klubber 5.28.20 Plejefamilier og opholdssteder for børn og unge 5.28.21 Forebyggende foranstaltninger for børn og unge 5.28.23 Døgninstitutioner

Læs mere

Afvigelse ift. korrigeret budget

Afvigelse ift. korrigeret budget Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo august 2014 1. Sammenfatning Tabel 1.1.: Forventning til årets resultat samt forventet overførsel fra 2014 til 2015 (1.000 kr.) Årets

Læs mere

Skema over sammenhæng mellem ydelser, tilbud, paragraffer og kontoplansnumre

Skema over sammenhæng mellem ydelser, tilbud, paragraffer og kontoplansnumre Skema over sammenhæng mellem ydelser, tilbud, paragraffer og kontoplansnumre Ydelse Ydelse underbegreber Tilbud Paragraf Kontoplansnummer Kommentar Notation aktivitets- og samværsydelse 104 (aktivitets-

Læs mere

SOCIALUDVALG. Sammendrag. Budgetoversigt, kr. excl. moms: Korrigeret budget 2014* pr Oprindeligt budget 2014.

SOCIALUDVALG. Sammendrag. Budgetoversigt, kr. excl. moms: Korrigeret budget 2014* pr Oprindeligt budget 2014. SOCIALUDVALG Sammendrag Budgetoversigt, 1.000 kr. excl. moms: Regnskab 2013 Oprindeligt 2014 Korrigeret 2014* pr. 01.07.14 Budget 2015 Visitations- og Hjælpemiddelsenheden U 34.038 32.256 0 0 I -2.385-2.184

Læs mere

10 Social Service/Serviceudgifter 0

10 Social Service/Serviceudgifter 0 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2018 Udvalg: Social- og sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Social- og sundhedsudvalget 0 Finansieret til/fra andre udvalg 0 55 Social Service/ Den centrale refusionsordning

Læs mere

Egentlige tillægsbevillinger 0. Finansieret til/fra andre udvalg 610. 10 Social Service/Serviceudgifter 0

Egentlige tillægsbevillinger 0. Finansieret til/fra andre udvalg 610. 10 Social Service/Serviceudgifter 0 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2014 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 830 Egentlige tillægsbevillinger 220 Finansieret til/fra andre udvalg 610 Generelt for Social

Læs mere

Der er i nærværende budgetopfølgning udelukkende taget udgangspunkt i årets resultat for Dvs. der er ikke medtaget overførsel fra 2014.

Der er i nærværende budgetopfølgning udelukkende taget udgangspunkt i årets resultat for Dvs. der er ikke medtaget overførsel fra 2014. Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar 2015 1. Sammenfatning Der er i nærværende budgetopfølgning udelukkende taget udgangspunkt i årets resultat for 2015. Dvs. der

Læs mere

Udvalget for Voksne. Budgetrevision 2 April Holbæk Kommune. Side 1 af 5

Udvalget for Voksne. Budgetrevision 2 April Holbæk Kommune. Side 1 af 5 Udvalget for Voksne revision 2 April Holbæk Kommune En stærk Medspiller så dagens lys den 1. januar. Organisationsændringen betyder store ændringer i hele den administrative struktur. Der er brudt op på

Læs mere

Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget -10.323 Egentlige tillægsbevillinger -10.300 Finansieret til/fra andre udvalg -23

Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget -10.323 Egentlige tillægsbevillinger -10.300 Finansieret til/fra andre udvalg -23 Noter Budgetopfølgning pr. 30. september 2015 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget -10.323 Egentlige tillægsbevillinger -10.300 Finansieret til/fra andre udvalg -23 Egentlige

Læs mere

2. Økonomirapportering pr. 31. august 2010 - Arbejdsmarkedsforvaltningen

2. Økonomirapportering pr. 31. august 2010 - Arbejdsmarkedsforvaltningen 2. Økonomirapportering pr. 31. august 2010 Arbejdsmarkedsforvaltningen J.nr.: 00.01.00.Ø09 Sagsnr.: 10/37002 BESLUTNING I SOCIAL OG SUNDHEDSUDVALGET DEN Fraværende: Ingen. Udvalget godkendte indstillingen.

Læs mere

Bemærkninger til budget 2019 Politikområde Handicappede - 09

Bemærkninger til budget 2019 Politikområde Handicappede - 09 Bemærkninger til budget 2019 Politikområde Handicappede - 09 Politikområdet dækker over tilbud til borger med fysiske og psykisk handicaps, socialt udsatte og stofmisbrugere. Området dækker over borgere

Læs mere

Regnskab Regnskab Regnskab. Regnskab Anlæg

Regnskab Regnskab Regnskab. Regnskab Anlæg Bemærkninger til regnskab Politikområdet består af driftsudgifter til de 4 ældredistrikter Nord, Syd, Vest og Øst der varetager den kommunale ældrepleje. De udgifter det ikke kan henføres direkte til distrikterne

Læs mere

I alt mindreudgift Sektor 02 Teknik og Anlæg Bygningsvedligeholdelse

I alt mindreudgift Sektor 02 Teknik og Anlæg Bygningsvedligeholdelse 1 Bilag til Direktionens besparelsen Sektor: Konto Korrigeret Forventet merforbrug + Tekst inkl. begrundelse for mer/mindreforbrug Kontonr. budget 211 regnskab 211 Mindreforbrug - Sektor 2 Teknik og Anlæg

Læs mere

Økonomivurdering. 2. kvartal 2013

Økonomivurdering. 2. kvartal 2013 Økonomivurdering 2. kvartal 2013 Sundhedsudvalget Område Korr. budget inkl. Afvigelser i forhold til korr. budget overførelser ØKV1 ØKV2 ØKV3 Pleje og Omsorg 201,3-6,1-5,0 Pleje og Omsorg - Fælles 12,6-1,1-0,8

Læs mere