Byrådet REFERAT. Mødedato: Torsdag den

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Byrådet REFERAT. Mødedato: Torsdag den"

Transkript

1 REFERAT Byrådet Mødedato: Torsdag den Mødested: Byrådssalen Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:37 Afbud: Mads Skau, Kim Quist, Inger Fleischer og Eva Roth Fraværende: Bemærkninger: Spørgetid Byrådet afholder spørgetid kl umiddelbart forud for dagsordenen. Der var ikke modtaget skriftlige spørgsmål til januar-mødet.

2 Byrådet, Indholdsfortegnelse Sag nr. Side 5. Haderslev Idrætscenter, Cafeteriet - bevillingsforhold Supplement til hvervsfortegnelsen, stedfortrædere til Affaldsregion Nord Fastsættelse af beløbsgrænse for leverandører med gæld til det offentlige Godkendelse af vision for Haderslev Kommune Forslag til nyt takstblad for Haderslev Idrætscenter Folkeuniversitetet: Godkendelse af vedtægter Organisering af Vojens Lufthavn Hertug Hans Lauget: Ansøgning LUKKET MØDE 13. Salg af ejendom Orientering om arbejdet i bestyrelser... 19

3 Byrådet, Side 7 5. Haderslev Idrætscenter, Cafeteriet - bevillingsforhold J.nr.: ÅBEN SAG Sagsfremstilling Cafeteriet har i øjeblikket ingen alkoholbevilling, idet udskænkningen foregår på kommunens regning og ansvar, lederen af cafeteriet (Mona Jørgensen, Arbejdsmarkedsservice) alene er bestyrer for kommunen, ejendommen, der tilhører kommunen, ikke overvejende er indrettet til hotel- og restaurationsvirksomhed (sagen ville da henhøre under Landsbevillingsnævnet), offentlige institutioners virksomhed ikke omfattes af kap. 2 og 3 (næringsbrev og alkoholbevilling) i lov om hotel- og restaurationsvirksomhed. Sagen har været drøftet i Bevillingsnævnets møde den 5. december 2006, hvor man vedtog at oversende sagen til behandling i Byrådet som bygningsejer med henblik på indtil videre at tillade udskænkning af øl og bordvine. Sagen foreslås således behandlet efter samme retningslinier som gældende for Bispen (i sin tid Aktivitetshuset). Procedure Sagen forelægges Byrådet til godkendelse og efterfølgende til efterretning i Bevillingsnævnet. Tovholder/informationsansvarlig Flemming Fogtmann, Byrådssekretariatet Indstilling Byrådssekretariatet indstiller til Byrådets godkendelse, at Haderslev Byråd som bygningsejer meddeler tilladelse til udskænkning af øl og bordvine indtil videre efter samme retningslinier som gældende for Bispen. Beslutning i Byrådet den Fraværende: Mads Skau, Kim Quist, Inger Fleischer og Eva Roth Godkendt med 26 stemmer. Lone Ravn stemte imod.

4 Byrådet, Side 8 6. Supplement til hvervsfortegnelsen, stedfortrædere til Affaldsregion Nord J.nr.: ÅBEN SAG Sagsfremstilling Sammenlægningsudvalget traf den 12. december 2006 beslutning om udpegning af byrådsmedlemmer til repræsentantskab og bestyrelse for Affaldsregion Nord - alt i henhold til forslag til nye vedtægter. Der skal yderligere udpeges personlige stedfortrædere. Bilag AFRN - dagsorden (277426) Indstilling Byrådssekretariatet indstiller at de politiske grupper udpeger stedfortrædere forholdsmæssigt svarende til de udpegede medlemmer. Beslutning i Byrådet den Fraværende: Mads Skau, Kim Quist, Inger Fleischer og Eva Roth Stedfortrædere til repræsentantskabet: Holger Mikkelsen, Ella Skjellerup, Anita Christensen, Rita Juhl, Peter J. Hansen, Kim Quist, Markvard Hovmøller, Søren Jacobsen, Lone Ravn. Stedfortrædere til bestyrelsen: Mads Skau, Holger Lauritzen, Jan Christensen. 7. Fastsættelse af beløbsgrænse for leverandører med gæld til det offentlige J.nr.: ÅBEN SAG Sagsfremstilling Lov om begrænsning af skyldneres muligheder for at deltage i offentlige udbudsforretninger m. v. vedtoges af Folketinget den 21/ (lov nr. 1093). Loven pålagde offentlige ordregivere, herunder kommuner, at frasortere tilbudsgivere ved udbud af bygge- og anlægsarbejder samt indkøb af varer eller tjenesteydelser med en ubetalt forfalden gæld til det offentlige på mere end kr.

5 Byrådet, Side 9 Loven muliggjorde samtidig, at en ordregiver uanset gældens størrelse kunne udelukke en tilbudsgiver fra at deltage i en udbudsforretning. På den baggrund vedtog Haderslev Byråd den 27. april 1995 at fastsætte gældsgrænsen til kr., idet man endvidere forudsatte en aftale om afvikling af restgælden. Juridiske aspekter På følgende områder gælder der særlovgivning: 1) Hotel- og restaurationsområdet: Der opereres med en beløbsgrænse på kr., hvorefter politimesteren kan nægte at udstede næringsbrev/vejledende ved fratagelse af næringsbrev. Beløbene har ikke været reguleret, siden lov nr. 256 af 6. maj 1993 trådte i kraft. 2) Taxabevilling: Også her foreskriver lovgivningen en grænse på kr. (Lov nr. 220 af 31. marts 2000, 3, om taxakørsel). Boligselskaber: Med udgangspunkt i byrådsbeslutning af 27. april 1995 er gældsgrænsen for ubetalt, forfalden gæld til det offentlige i forhold til lov nr af 21. december 1994 om begrænsninger af skyldneres mulighed for at deltage i offentlige udbudsforretninger skærpet fra kr. til kr. Indkøb: På indkøbsområdet er lov nr af 21. december 1994 og bekendtgørelse nr. 336 af 13. maj 1997 omfattende en beløbsgrænse på kr. lagt til grund. Procedure Sagen forelægges Direktionen og behandles efterfølgende i Økonomiudvalg og Byråd Tovholder/informationsansvarlig Flemming Fogtmann, Byrådssekretariatet Indstilling Byrådssekretariatet finder det nødvendigt, at der praktiseres ensartede regler i den nye kommune og indstiller til Økonomiudvalg og Byråd, at der på områder, der ikke er omfattet af særlovgivning, fastsættes en gældsgrænse på kr., idet samtidig forudsættes en aftale om afvikling af restgælden. Beslutning i Direktionen den Fraværende: Niels Koustrup, Henning Schrøder Direktionen videresender indstillingen med anbefaling. Beslutning i Økonomiudvalget den Fraværende: Lone Ravn Anbefales.

6 Byrådet, Side 10 Beslutning i Byrådet den Fraværende: Mads Skau, Kim Quist, Inger Fleischer og Eva Roth Godkendt. 8. Godkendelse af vision for Haderslev Kommune J.nr.: ÅBEN SAG Sagsfremstilling Sammenlægningsudvalget påbegyndte i april 2006 en proces med henblik på udarbejdelse af en vision for den nye Haderslev Kommune. Der blev gennemført personlige interviews med samtlige 32 politikere og afholdt visionsseminar i foråret/sommeren Den 19. september 2006 godkendte Sammenlægningsudvalget et forslag til en vision. Samtidig godkendte Sammenlægningsudvalget en tids- og procesplan, som bl.a. indeholdt afholdelse af 7 interessentmøder og 3 borgermøder. Formålet med interessent- og borgermøderne var bl.a. at få mulighed for en dybdegående drøftelse af enkeltstående temaer i visionen få skabt engagement blandt professionelle inden for de temaer/brancher, som bliver berørt i visionen få drøftet om det er den rigtige vision. Indeholder visionen de rigtige temaer eller er der andre temaer som er vigtigere få inddraget borgerne i arbejdet med visionen for Ny Haderslev Kommune få forslag til handlinger og initiativer, der fremmer visionens realisering Interessent- og borgermøderne er nu gennemført. Der deltog ca. 335 borgere og interessenter i de 9 møder som blev gennemført. Overordnet set var der både på borgermøderne og interessentmøderne enighed om, at temaerne i visionen er de rigtige. På den baggrund anbefaler Erhvervs- og Kulturservice, at der ikke sker ændringer i de overordnede temaer i visionen. På det handlingsorienterede plan gav borgermøderne og interessentmøderne en lang række forslag til mere eller mindre konkrete handlinger og initiativer, som kan iværksættes for at realisere visionen.

7 Byrådet, Side 11 Forslagene til handlinger peger i mange forskellige retninger, hvilket er helt naturligt, da deltagerne på de 6 interessentmøder blev bedt om at forholde sig til en specifik del af visionen. Erhvervs- og Kulturservice vil anbefale, at de mange forslag til handlinger og initiativer fra interessent- og borgermøderne anvendes i forbindelse med udarbejdelse af planstrategien, som bl.a. vil være struktureret omkring de temaer, som visionen indeholder. Endvidere vil Erhvervs- og kulturservice anbefale, at fagudvalgene og serviceområderne anvender de mange forslag i fagudvalgenes videre drøftelser af ideer og mål for deres fagområde. Til orientering er referaterne fra de 3 borgermøder og 6 interessentmøder vedlagt i en samlet fil. Endvidere har to interessenter i forlængelse af interessentmøderne ønsket at uddybe deres bidrag skriftligt. Disse to bidrag er ligeledes vedlagt som filer. Procedure Visionen vil efter godkendelse blive indarbedet som et strukturerende element i Haderslev Kommunes planstrategi, som skal være politisk godkendt inden udgangen af Endvidere er de enkelte fagudvalg og serviceområder ansvarlig for at arbejde for en realisering af visionen på deres respektive ansvarsområder. Tovholder/informationsansvarlig Kim Ledel Bilag Inputs fra visionsmøderne mm. (271801) Høringssvar til Erhvervsudvikling (271792) Turismeforslag fra Lokomotivklubben (271027) Vision efter endt høring (271960) Indstilling Erhvervs- og Kulturservice indstilller, at visionen for Haderslev Kommune fremsendes til godkendelse i Byrådet uden ændringer. At bidragene fra interessent- og borgermøderne inddrages i arbejdet med planstrategien og fagudvalgenes videre drøftelser af ideer og mål. Beslutning i Udvalget for Erhverv og Kultur den Godkendt som indstillet. Med følgende tilføjelse i den overordnede vision. Der sættes punktum efter vækstkommune. Den efterfølgende sætning startes på følgende måde "Vi vil prioritere det sunde liv og være det mest..." Beslutning i Økonomiudvalget den Fraværende: Lone Ravn Anbefales som beskrevet af Udvalget for Erhverv og Kultur.

8 Byrådet, Side 12 Beslutning i Byrådet den Fraværende: Mads Skau, Kim Quist, Inger Fleischer og Eva Roth Godkendt. 9. Forslag til nyt takstblad for Haderslev Idrætscenter 2007 J.nr.: ÅBEN SAG Sagsfremstilling Det har ved flere lejligheder været nødvendigt at fravige de fastsatte takster for leje af Haderslev Idrætscenters faciliteter. Det skyldes at taksterne og vilkårene ikke har været tilpasset lejernes faktiske behov, og at prisniveauet ikke længere har været tidssvarende. I forslaget til takstblad for 2007 (se vedlagte takstblad) er vilkårene for leje af mødelokaler tilrettet en optimal udnyttelse, ved at inddele dagen i tidsblokke. Hver tidsblok er prissat. Herved undgås placering af skæve mødetidspunkter, der blokerer for anden udlejning samme dag. Det store mødelokale 4 bliver i begyndelsen af 2007 monteret med højttaleranlæg og fastmonteret projektor. Prisen for leje af foyer til kommercielle formål reduceres, da prisen har været fastsat for højt. Foyeren rummer ved afskærmning mange muligheder for opstilling til mindre konferencer og foredrag op til 250 mennesker. Herved undgås at afvise andre brugere af hallerne. Prisen for leje af hallerne til kommercielle formål er fastsat efter sammenligning med andre centre i landet. Den foreslåede pris er gældende ved korttidsleje (enkeltdage), og kan kun ved længerevarende eller større arrangementer forhandles, herunder vilkårene for betaling for leje under opstilling og nedtagning. Dobbelthallen kan udlejes opdelt, hvis arrangementet i øvrigt tillader dette. Anden leje af idrætshal følger taksterne for de øvrige idrætshaller. Foreninger og formål efter Folkeoplysningsloven betaler ikke leje, men centrets udgifter til pedeltimer (herunder ekstra rengøring) dækkes efter taksten. Procedure Efter behandling i Udvalget for Erhverv og Kultur sendes sagen til behandling i Økonomiudvalg og Byråd. Tovholder/informationsansvarlig Jørgen Smed.

9 Byrådet, Side 13 Bilag Forslag til nyt Takstblad HIC (269854) Indstilling Erhvervs-.og Kulturservice indstiller, at forslaget til nyt takstblad for benyttelse af faciliteter i Haderslev Idrætscenter fremsendes med anbefaling til Byrådet Beslutning i Udvalget for Erhverv og Kultur den Godkendt som indstillet med den bemærkning, at foreninger efter Folkeoplysningsloven ikke betaler udgifter til pedeltimer og rengøring. Beslutning i Økonomiudvalget den Fraværende: Lone Ravn Anbefales som beskrevet af Udvalget for Erhverv & Kultur. Beslutning i Byrådet den Fraværende: Mads Skau, Kim Quist, Inger Fleischer og Eva Roth Godkendt. 10. Folkeuniversitetet: Godkendelse af vedtægter J.nr.: ÅBEN SAG Sagsfremstilling Folkeuniversitetskomiteen for Christiansfeld, Haderslev og Vojens har på sit møde den 14. november 2006 udarbejdet forslag til vedtægter for folkeuniversitetsvirksomheden i ny Haderslev Kommune. De nye vedtægter er stort set de samme som for det nuværende tværkommunale samarbejde om virksomheden, men sammensætningen er anderledes, og vedtægterne gælder nu for Haderslev Kommune. Folkeuniversitetskomiteen anmoder om, at Haderslev Kommune godkender de nye vedtægter. Økonomiske forhold Haderslev Kommune har afsat ,- kr. til Folkeuniversitetet i Personalemæssige forhold Kultur & fritid er sekretariat for Folkeuniversitetet.

10 Byrådet, Side 14 Procedure Behandles i Udvalget for Erhverv og Kultur og videresendes til endelig godkendelse i Byrådet. Tovholder/informationsansvarlig Kultur- og fritidschef Jørn Mejer og kultur- og fritidsmedarbejder Thor Lange Bilag Orientering om nyt Folkeuniveristet (270998) Folkeuniversitetets program 2006/ 2007 (271438) Indstilling Erhvervs- og kulturservice indstiller, at forslag til vedtægter godkendes, og at det fremsendes til Byrådet med anbefaling Beslutning i Udvalget for Erhverv og Kultur den Godkendt som indstillet. Beslutning i Byrådet den Fraværende: Mads Skau, Kim Quist, Inger Fleischer og Eva Roth Godkendt. 11. Organisering af Vojens Lufthavn J.nr.: ÅBEN SAG Sagsfremstilling Vojens Lufthavn er p.t. et kommunalt fællesskab mellem Haderslev og Vojens Kommuner. Dette fællesskab ophører med virkning fra den 1. januar 2007 i forbindelse med kommunesammenlægningen. Der er forskellige muligheder for organisering af Vojens Lufthavn med hver sine fordele og ulemper. Organiseringen skal tage højde for, at der muligvis er udviklingsmuligheder for Vojens Lufthavn for især private fly, taxafly og fragtfly. Disse muligheder bør undersøges grundigt, inden den fremtidige organisationsform vælges. Det foreslås derfor, at Vojens Lufthavn i første omgang bliver en kommunal lufthavn, og at fremtidsmulighederne vurderes af et såkaldt 17, stk. 4 udvalg i en overgangsperiode på op til 3 år. Fordelen ved et sådant udvalg er, at der kan suppleres med medlemmer fra

11 Byrådet, Side 15 det private erhvervsliv og eventuelt militæret. Udvalgets primære opgave er at undersøge mulighederne for at udnytte Vojens Lufthavns kapacitet og tiltrækningskraft for primært erhvervslivet i området. Når disse muligheder er klarlagt, skal 17, stk. 4 udvalget drøfte den endelige organisationsform, herunder om det er muligt at give det private erhvervsliv en form for medansvar og medejerskab, og anbefale forslaget til endelig vedtagelse i det nye byråd. Selve driften af Vojens Lufthavn varetages af administrationen med reference til Udvalget for Erhverv og Kultur, indtil den endelige organisationsform er fundet. Økonomiske forhold Vojens Lufthavn har et årligt driftsbudget på kr, hvor der ikke er råderum til finansiering af undersøgelser m.v. af de fremtidige muligheder. Det foreslås derfor, at Vojens Lufthavn søger om økonomisk støtte til dette fra de afsatte kommunale midler til udvikling. Personalemæssige forhold Lufthavnschefen er eneste ansatte og vil blive overført til Erhverv og Kulturservice pr. 1. januar 2007 med Erhverv- og udviklingschefen som nærmeste foresatte. Hidtil er Vojens Lufthavns regnskabsfunktion m.v. blevet varetaget af Vojens Kommune i et særskilt regnskab. Det foreslås, at dette arbejde fortsættes af Intern Service. Juridiske aspekter Opløsningen af det nuværende kommunale fællesskab skal godkendes af Tilsynsmyndigheden og tiltrædes af de parter, der før 1. januar 2000 deltog i det kommunale fællesskab. Der er udarbejdet et ejerpantebrev og en særlig aftale med de tidligere deltagere i fællesskabet, der regulerer forholdet om værdien af bygninger m.v. Det aftalte bygningspant nedskrives lineært til 0 kr pr. 1. januar Procedure Organiseringen af Vojens Lufthavn indstilles af Direktionen til Det forberedende Udvalg for Erhverv og Kultur til godkendelse i Sammenlægningsudvalget. Tovholder/informationsansvarlig Erhverv- og udviklingschef Erik Bay fungerer som tovholder for Ny Haderslev Kommune. Bilag Forslag til medlemmer (251853) Organisering af Vojens Lufthavn (251850)

12 Byrådet, Side 16 Kommissorium for Udviklingsprojekt Vojens Lufthavn (268878) Indstilling Erhverv- og Kulturservice indstiller, at sagen fremsendes til Sammenlægningsudvalget med anbefaling af, at Vojens Lufthavn overgår til kommunal lufthavn pr. 1. januar 2007, at at der nedsættes et 17, stk. 4 udvalg med det formål at klarlægge Vojens Lufthavns udviklingspotentiale og fremtidige styreform, og de foreslåede medlemmer af Sammenlægningsudvalget vælges til medlemmer af 17, stk. 4 udvalget. Beslutning i Ny Haderslev - Direktionen den Videresendes med anbefaling. Der er foretaget konsekvensrettelse vedr. 17 stk. 4 udvalgets kompetence. Beslutning i Det forberedende udvalg for Erhverv & Kultur den Godkendt som indstillet med forslag om en repræsentation på 4 politikere i udvalget. Udover de forslåede eksterne repræsentanter foreslås kredsen udvidet med 1-2 repræsentanter fra marketing- og turistbranchen. Beslutning i Sammenlægningsudvalget den Fraværende: Asta Freund Godkendt som anbefalet af Det forberedende Udvalg for Erhverv og Kultur. Byrådets repræsentanter bliver H.P.Geil, Jens Chr. Gjesing, Holger Mikkelsen og Finn Lykkeskov. Det forberedende Udvalg for Erhverv og Kultur fremlægger forslag til kommissorium for 17.4-udvalget og yderligere repræsentation til godkendelse i Sammenlægningsudvalget. Supplerende sagsfremstilling og indstilling til møde den 8. januar 2007 i Udvalget for Erhverv og Kultur Efter Sammenlægningsudvalgets godkendelse den 14. november 2006 har Aabenraa og Tønder Kommuner ikke haft bemærkninger til Vojens Lufthavns omdannelse fra et fælleskommunalt selskab til en kommunal lufthavn. Der er udarbejdet et kommissorium, og de eksterne udvalgsmedlemmer har alle accepteret at deltage. Erhverv og Kultur indstiller, at vedlagte kommissorium anbefales over for Byrådet, og at der bevilges kr af udvalgets udviklingspulje til undersøgelser, studieture m.v. for det nedsatte 17, stk. 4-udvalg.

13 Byrådet, Side 17 Beslutning i Udvalget for Erhverv og Kultur den Godkendt som indstillet. Beslutning i Byrådet den Fraværende: Mads Skau, Kim Quist, Inger Fleischer og Eva Roth Byrådet godkendte kommissoriet. 12. Hertug Hans Lauget: Ansøgning J.nr.: ÅBEN SAG Sagsfremstilling Hertug Hans Lauget ansøger om tilskud til den fortsatte udvikling af Hertug Hans Festen. Hertug Hans Festen startede som en traditionel byfest med tivoli, festtelte og små og større arrangementer i I 2003/ 2004 påbegyndtes en kraftig ændring af konceptet for festen, der nu tager udgangspunkt i Haderslevs historie og byens velbevarede rammer. Der arrangeres nu en folkelig historisk fest anno En renæssancefest, hvor historien bliver levende - med elementer fra historien, formidlet via autentiske klædedragter, håndværk, musik, dans, datidens kunst og datidens mad og drikke! Hertug Hans Lauget er paraplyorganisation for Hertug Hans Festens arrangører og deltagende foreninger. Lauget er stiftet i 2004 og er sammensat af enkeltpersoner, foreninger og organisationer. Der samarbejdes med en række partnere indenfor foreningslivet og kommunens institutioner. Lauget ansøger, i en meget detaljeret ansøgning, om et årligt tilskud på ,- kr. til fortsat udvikling og gennemførelse af byfesten. Lauget anfører, at den historiske byfest er en del af formidlingen af kulturarven, og et vigtigt led i Haderslevs vision. Økonomiske forhold Haderslev Kommune har siden 2003 støttet Hertug Hans Festen via Markedsføringsmidlerne. Støtten har hvert år været på kr. Hertug Hans Lauget lægger i ansøgningen op til en årlig støtte på kr. Personalemæssige forhold Kulturkonsulent Lisbet Johansen er Haderslev Kommunes repræsentant i laugets bestyrelse. Procedure Behandles i Udvalget for Erhverv og Kultur

14 Byrådet, Side 18 Tovholder/informationsansvarlig Kultur- og fritidschef Jørn Mejer og kulturkonsulent Lisbet Johansen Bilag Budgetforslag Hertug Hans Festen 2007 (265597) Ansøgning om støtte - ny (272627) Indstilling Erhvervs- og kulturservice indstiller, at der afsættes en årlig ramme til Hertug Hans Festen på kr. i årene at tilskuddet finansieres af udviklingspuljen. Beslutning i Det forberedende udvalg for Erhverv & Kultur den Sagen udsættes og afventer UCH s høringssvar på sagen omkring administration og udmøntning af udviklingspuljen på erhverv- og kulturområdet. Genoptagelse af sagen UCH s bestyrelse har nu afgivet hørringssvar på sagen omkrng administration og udmøntningen af udviklingspuljen på erhvervs- og kulturområdet. Sagen genoptages med samme indstilling som på mødet den 11. december Indstilling: Erhverv og Kultur indstiller, at der afsættes en årlig ramme til Hertug Hans Festen på kr. i årene , at tilskuddet finansieres af udviklingspuljen. Beslutning i Udvalget for Erhverv og Kultur den Flertallet godkendte indstillingen suppleret med en bemærkning om at initiativtagerne opfordres til at inddrage hele kommunen, herunder skoler og daginstitutioner. Holger Mikkelsen ønsker at sagen forelægges Byrådet. Beslutning i Byrådet den Fraværende: Mads Skau, Kim Quist, Inger Fleischer og Eva Roth

15 Byrådet, Side 19 For borgmesterens forslag om at tilbagesende sagen til realitetsafgørelse i Udvalget for Erhverv og Kultur stemte 25. Yrsa Theisen stemte imod. Holger Mikkelsen undlod at stemme. LUKKET MØDE 13. Salg af ejendom 14. Orientering om arbejdet i bestyrelser

16 Byrådet, Side 20 Underskriftsside Hans Peter Geil Jens Chr. Gjesing Morten Finnemann Finn Lykkeskov Asta Freund Markvard Hovmøller Preben Holmberg Allan Emiliussen Lone Ravn Søren Rishøj Jakobsen Anita Christensen Anna Grethe Smith Knud Erik Hansen Gunnar Nielsen Yrsa Theisen August Kragh Tonny Thomsen Ella Skjellerup Bent K. Andersen Peter Hansen Jan Christensen Peter Chr. Jacobsen Bent Steenberg Olsen Rita Juhl Holger Lauritzen Irene Høgh Holger Mikkelsen Uwe Jessen Poul Erik Graversen

17 Byrådet, Side 21

Økonomiudvalget REFERAT. Mødedato: Onsdag den 17-01-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:05

Økonomiudvalget REFERAT. Mødedato: Onsdag den 17-01-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:05 REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 17-01-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:05 Afbud: Lone Ravn Fraværende: Holger Lauritzen ankom kl. 16.52 efter behandlingen

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 08-01-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:30 Sluttidspunkt: Kl. 18:05 Bemærkninger: Udvalget for Erhverv og Kultur, 08-01-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Byrådet 1. behandling

Byrådet 1. behandling REFERAT Byrådet 1. behandling Mødedato: Torsdag den 18-09-2008 Mødested: Byrådssal Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:50 Afbud: Uwe Jessen, Jan Christensen Fraværende: Bemærkninger: Byrådet,

Læs mere

Offentliggørelse af vederlag for 2007 - Haderslev Kommune

Offentliggørelse af vederlag for 2007 - Haderslev Kommune Offentliggørelse af vederlag for 2007 - Haderslev Kommune Byrådsmedlemmer Borgmester H.P. Geil Kommunernes Landsforening, Kommunekontaktrådet, næstformand kr. 50.000,00 Kommunernes Landsforening, Arbejdsmarkeds-

Læs mere

Offentliggørelse af vederlag for 2008 - Haderslev Kommune

Offentliggørelse af vederlag for 2008 - Haderslev Kommune Offentliggørelse af vederlag for 2008 - Haderslev Kommune Byrådsmedlemmer Borgmester H.P. Geil Kommunernes Landsforening, Kommunekontaktrådet, næstformand kr. 50.000,00 Kommunernes Landsforening, IT og

Læs mere

Offentliggørelse af vederlag for Haderslev Kommune

Offentliggørelse af vederlag for Haderslev Kommune Offentliggørelse af vederlag for 2009 - Haderslev Kommune Byrådsmedlemmer Jens Chr. Gjesing Formand for bestyrelsen for Væksthus Syddanmark, Odense kr. 80.000,00 Medlem af bestyrelsen for UCSYD, Haderslev

Læs mere

Byrådet REFERAT. Mødedato: Torsdag den

Byrådet REFERAT. Mødedato: Torsdag den REFERAT Byrådet Mødedato: Torsdag den 20-09-2007 Mødested: Byrådssalen Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:04 Afbud: Jan Christensen, Tonny Thomsen, Irene Høgh og Ella Skjellerup Fraværende:

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 23-03-2009 Mødested: Haderslev Handelsskole, mødelokale 61 Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 15:00 Afbud: Uwe Jessen, Holger Mikkelsen,

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget DAGSORDEN Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 02-09-2008 Mødested: KFUM s Klubhus, Kløvermarken, 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 19:30 Sluttidspunkt: Afbud: Connie Andersen Bent S. Olsen Preben

Læs mere

REFERAT. Voksenudvalget. Mødedato: Tirsdag den Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

REFERAT. Voksenudvalget. Mødedato: Tirsdag den Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 20-11-2007 Mødested: Mødelokale Øst Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Voksenudvalget, 20-11-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 08-06-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:30 Sluttidspunkt: Kl. 16:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Allan Emiliussen og Holger Mikkelsen

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 23-09-2008 Mødested: Haderslev Idrætscenter, Stadionvej 5, 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:30 Afbud: Bent Steenberg

Læs mere

REFERAT. Byrådet. Mødedato: Torsdag den Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:42 Afbud: Fraværende: Ingen Bemærkninger:

REFERAT. Byrådet. Mødedato: Torsdag den Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:42 Afbud: Fraværende: Ingen Bemærkninger: REFERAT Byrådet Mødedato: Torsdag den 11-10-2007 Mødested: Byrådssal Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:42 Afbud: Bemærkninger: Byrådet, 11-10-2007 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side 195. Det

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 14-02-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Fraværende: Gunnar Nielsen ankom kl. 16.06 efter behandlingen af pkt. 26

Læs mere

Offentliggørelse af vederlag for Haderslev Kommune

Offentliggørelse af vederlag for Haderslev Kommune Offentliggørelse af vederlag for 2010 - Haderslev Kommune Byrådsmedlemmer Jens Chr. Gjesing Formand for Væksthus Syddanmark (1/1-31/3 2010) kr. 20.000,00 Medlem af KL s Internationale Udvalg kr. 30.000,00

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 16-01-2007 Mødested: Gram Fritidscenter Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21.00 Afbud:, Morten Jørgensen og Allan Emiliussen Bemærkninger:

Læs mere

Byrådet Konstituerende møde

Byrådet Konstituerende møde REFERAT Byrådet Konstituerende møde Mødedato: Torsdag den 03-12-2009 Mødested: Byrådssalen, Gåskærgade 26, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:34 Afbud: Ingen Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 28-04-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:05 Afbud: Jens Chr. Gjesing, Uwe Jessen, Bent K. Andersen Fraværende:

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 19-05-2009 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:30 Afbud: Leif Pedersen, Morten Jørgensen, Karsten Boe og Allan Fraværende:

Læs mere

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget REFERAT Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Mødedato: Torsdag den 28-06-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:45 Afbud: Peter Chr. Jacobsen Fraværende: Bemærkninger: Økonomiudvalget,

Læs mere

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget REFERAT Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Mødedato: Torsdag den 18-12-2008 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:30 Sluttidspunkt: Kl. 16:41 Afbud: Fraværende: Ingen Bemærkninger: Økonomiudvalget, 18-12-2008

Læs mere

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget REFERAT Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Mødedato: Torsdag den 28-05-2009 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:20 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Økonomiudvalget, 28-05-2009

Læs mere

Offentliggørelse af vederlag for Haderslev Kommune

Offentliggørelse af vederlag for Haderslev Kommune Offentliggørelse af vederlag for 2011 - Haderslev Kommune Byrådsmedlemmer Jens Chr. Gjesing KL s bestyrelse (5 mdr.) kr. 25.000,00 Medlem af KL s Internationale Udvalg kr. 30.000,00 H.P. Geil Formad PBU

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 04-12-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:10 Afbud: Fraværende: Alle mødt. Bemærkninger: Bent K. Andersen deltog til og med pkt.

Læs mere

Offentliggørelse af vederlag for Haderslev Kommune

Offentliggørelse af vederlag for Haderslev Kommune Offentliggørelse af vederlag for 2012 - Haderslev Kommune Byrådsmedlemmer Jens Chr. Gjesing KL s bestyrelse (5 mdr.) kr. 25.000,00 Medlem af KL s Internationale Udvalg kr. 30.000,00 H.P. Geil Formad PBU

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 21-04-2009 Mødested: Bispen mødelokale 1 Starttidspunkt: Kl. 19.00 Sluttidspunkt: Kl. 20.45 Afbud: Børge Koch, Preben Holmberg, Birgit Sørensen og

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 04-09-2008 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:40 Afbud: Fraværende: Alle var mødt. Bemærkninger: Sundhedsudvalg, 04-09-2008 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 12-01-2009 Mødested: Gæstekantinen Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:58 Afbud: Ella Skjellerup og Holger Mikkelsen Fraværende:

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 08-03-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Anne Grethe Smith Fraværende: Bemærkninger: Under pkt. 24 deltog Kommunelæge

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 28-10-2008 Mødested: Haderslev Idrætscenter, Stadionvej, Fuglsang Loungen Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Afbud: John Lauridsen,

Læs mere

REFERAT. Økonomiudvalget. Mødedato: Onsdag den 07-03-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:52. Fraværende: Bemærkninger:

REFERAT. Økonomiudvalget. Mødedato: Onsdag den 07-03-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:52. Fraværende: Bemærkninger: REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 07-03-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:52 Afbud: H.P.Geil Fraværende: Bemærkninger: Økonomiudvalget, 07-03-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Fredag den 22-08-2008 Mødested: Karl Erik Olesens kontor Starttidspunkt: Kl. 08:00 Sluttidspunkt: Kl. 10:15 Afbud: Ingen Bemærkninger: Udvalget for Børn og

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 25-02-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Preben Holmberg Fraværende: Bemærkninger: Udvalget for Erhverv

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 02-04-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:45 Afbud: Jens Chr. Gjesing Fraværende: Bemærkninger: Økonomiudvalget, 02-04-2008 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 28-02-2007 Mødested: Forsyning Fjordargervej 32 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 12:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:30 Afbud: Jan Christensen Fraværende:

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 10-09-2007 Mødested: Aarøsund Medborgerhus Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18.40 Afbud: Allan Emilliussen. Fraværende: Uwe Jessen

Læs mere

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl.

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 16-06-2009 Mødested: Mødelokale Øst Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:15 Afbud: Gunnar Nielsen Fraværende:

Læs mere

Økonomiudvalget Ekstraordinært møde

Økonomiudvalget Ekstraordinært møde REFERAT Økonomiudvalget Ekstraordinært møde Mødedato: Torsdag den 20-12-2007 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:30 Afbud: Bemærkninger: Økonomiudvalget, 20-12-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT. Mødedato: Torsdag den 02-04-2009

Sundhedsudvalg REFERAT. Mødedato: Torsdag den 02-04-2009 REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 02-04-2009 Mødested: København Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:00 Afbud: Anna Grethe Smith deltog til og med pkt. 51 Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 27-10-2008 Mødested: Søsportscentret, Damstien 28, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den 26-11-2008

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den 26-11-2008 REFERAT Handicaprådet Mødedato: Onsdag den 26-11-2008 Mødested: Mødelokale Øst Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 15-09-2009 Mødested: Haderslev Idrætscenter mødelokale 2 Starttidspunkt: Kl. 19:00 (kl. 18:00 se under bemærkninger) Sluttidspunkt: Kl. 20.30 Afbud:

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 02-11-2009 Mødested: Mødelokale 3-Æ-18 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:15 Afbud: Allan Emiliussen Fraværende: Bemærkninger: Arbejdsmarkedsudvalget,

Læs mere

REFERAT U d v a l g e t f o r B ø r n o g F a m i l i e

REFERAT U d v a l g e t f o r B ø r n o g F a m i l i e REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 26-06-2007 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Anna Grethe Smith deltog fra pkt.

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 18-08-2009 Mødested: Hammelev Spejdergruppe, Brøkelhusvej 3, Hammelev Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:00 Afbud: Kurt Koch, Morten Jørgensen,

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 07-02-2007 Mødested: Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Bemærkninger: Udvalget for Teknik og Miljø, 07-02-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 26-06-2007 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:00 Birgit Sørensen, Børge Koch, Leif Pedersen, Connie Andersen, John Lauridsen

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 01-10-2007 Mødested: Kløvervænget 26, mødelokale 1 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Rita Juhl Fraværende: Tonny Thomsen deltog

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 12-03-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:30 Sluttidspunkt: Kl. 17:25 Afbud: Bemærkninger: Der er afbud til mødet den 26. marts 2007 fra

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 11-04-2007 Mødested: Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Udvalget for Teknik og Miljø, 11-04-2007

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 25-04-2007 Mødested: Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Fraværende: Jan Christensen Bemærkninger: Mødet afsluttet

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 19-10-2009 Mødested: Mødelokale 3-Æ-18, Østergade 48 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Arbejdsmarkedsudvalget,

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 09-01-2007 Mødested: Sct. Severin Skole Mødelokale 93 (nye hovedindgang), Moltrupvej 1 A, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl.

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 20-02-2007 Mødested: Haderslev Idrætscenter mødelokale 2 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20.45 Afbud: Leif Pedersen, Karsten Boe, John

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Onsdag den 02-07-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:10 Afbud: Finn Lykkeskov Fraværende: Bemærkninger: Holger Mikkelsen

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 04-05-2009 Mødested: Mødelokale 1, Kløvervænget 26 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Jan Christensen Fraværende: Morten Finnemann

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Onsdag den 21-10-2009 Mødested: Hammelev Hallen Starttidspunkt: Kl. 17:30 Sluttidspunkt: Kl. 18:20 Afbud: Allan Emiliussen, John Lauridsen, Karsten Boe og Connie

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 16-06-2009 Mødested: Haderslev Idrætscenter, mødelokale 2 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:00 Afbud: John Lauridsen og Connie Andersen

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 19-01-2009 Mødested: Mødelokale 1, Kløvervænget 26 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:55 Afbud: Irene Høgh Fraværende: Bemærkninger: Arbejdsmarkedsudvalget,

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 05-05-2008 Mødested: Mødelokale 1, Kløvervænget Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Tonny Thomsen Fraværende: Bemærkninger: Arbejdsmarkedsudvalget,

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 28-08-2007 Mødested: Ponyklubbens rytterstue, Christiansfeldvej 39A, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 20:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:30 Afbud: Jens Thestrup

Læs mere

REFERAT. Seniorrådet

REFERAT. Seniorrådet REFERAT Seniorrådet Mødedato: Torsdag den 28-05-2009 Mødested: Mødelokale 1 Kildebakkens Plejecenter, Varbergvej 13, 6100 Haderslev. Starttidspunkt: Kl. 09:00 Sluttidspunkt: Kl. 12:15 Afbud: Aksel Hansen,

Læs mere

Handicaprådet REFERAT

Handicaprådet REFERAT REFERAT Handicaprådet Mødedato: Mandag den 17-05-2010 Mødested: 101 Rådhuset, Gårskærgade, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Handicaprådet, 17-05-2010

Læs mere

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:20 Afbud: Fraværende: Ingen Bemærkninger:

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:20 Afbud: Fraværende: Ingen Bemærkninger: REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 18-11-2008 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:20 Afbud: Fraværende: Ingen Bemærkninger: Udvalget for Børn og Familie,

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 25-11-2008 Mødested: Haderslev Idrætscenter Fuglsang Loungen Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Afbud: John Lauridsen, Morten Jørgensen,

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 20-01-2009 Mødested: Kunsthuset, Det Gamle Havnekontor, Jomfrustien 52 Starttidspunkt: Kl. 18:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale: Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Fraværende: Carsten Dinsen Andersen Gruppemøder: 20. februar 2006 19 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 22-04-2008 Mødested: Bevtoft Hallens Cafeteria Starttidspunkt: Kl. 20:15 Sluttidspunkt: Kl. 21:30 Afbud: Preben Holmberg, Leif Pedersen, Allan Emiliussen

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 24-09-2008 Mødested: Thomas Eriksens kontor, Vojens Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Udvalget

Læs mere

Folkeoplysningsudvalg

Folkeoplysningsudvalg REFERAT Folkeoplysningsudvalg Mødedato: Tirsdag den 19-01-2010 Mødested: Ny Hansborg Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:15 Afbud: Morten Jørgensen, John Lauridsen, Connie Andersen Fraværende:

Læs mere

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 29-09-2009 Mødested: Mødelokale Øst Voksen- og Sundhedsservice, Trekanten 7, Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Torsdag den 05-02-2009 Mødested: Teknik- og Miljøservice, Vojens Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Mads Skau, Yrsa Theisen, Tonny

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Torsdag den 17-04-2008 Mødested: Thomas Eriksens kontor, Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Udvalget

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 13-03-2007 Mødested: Mødelokale nr. 202 ved siden af byrådssalen Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:05 Afbud: Ingen Bemærkninger:

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 24-04-2007 Mødested: Halk Skole Hejsagervej 91, Halk Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:30 Afbud: Eva Roth Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT - TILLÆGSDAGSORDEN

Sundhedsudvalg REFERAT - TILLÆGSDAGSORDEN REFERAT - TILLÆGSDAGSORDEN Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 18-06-2009 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 08:00 Sluttidspunkt: Kl. 09:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Sundhedsudvalg, 18-06-2009 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 03-06-2009 Mødested: Teknik- og Miljøservice, Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Udvalget

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 05-11-2007 Mødested: Mødelokale 1 Kløvervænget Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:15 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Arbejdsmarkedsudvalget,

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 10-01-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:30 Afbud: Fraværende: Alle var mødt. Rita Juhl deltog under punkterne 1-9. Bemærkninger:

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Tirsdag den 26-06-2007 Mødested: Kløvervænget Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Jan Christensen Fraværende: Bemærkninger: Arbejdsmarkedsudvalget,

Læs mere

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Mandag den

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Mandag den REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Mandag den 24-08-2009 Mødested: Mødelok. Øst Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:30 Sluttidspunkt: Kl. 18:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 18-12-2007 Mødested: Haderslev Idrætscenter mødelokale 2 Starttidspunkt: Kl. 20:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:25 Afbud: Børge Koch, Birgit Sørensen, John

Læs mere

Handicaprådet REFERAT

Handicaprådet REFERAT REFERAT Handicaprådet Mødedato: Onsdag den 25-08-2010 Mødested: 219 1. sal, Rådhuset, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:30 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Handicaprådet, 25-08-2010

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 26-02-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:30 Sluttidspunkt: Kl. 18.15 Ingen Bemærkninger: Udvalget for Erhverv og Kultur, 26-02-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:30

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:30 REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 10-03-2009 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:30 Afbud: Ingen Fraværende: Ingen Bemærkninger: Borgmesteren deltog i

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Onsdag den 18-11-2009 Mødested: Bispen, lokale 12, 1. sal Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Afbud: Børge Koch, Bent Steenberg, Birgit Sørensen,

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 20-08-2007 Mødested: Kløvervænget 26, mødelokale 1 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:30 Afbud: Rita Juhl Fraværende: Bemærkninger: Arbejdsmarkedsudvalget,

Læs mere

Integrationsrådet REFERAT. Mødedato: Torsdag den

Integrationsrådet REFERAT. Mødedato: Torsdag den REFERAT Integrationsrådet Mødedato: Torsdag den 16-08-2007 Mødested: 101, Gæstekantinen Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Afbud: Hanne Hovmøller, Anne-Grethe Schmidt, Frede Rasmussen,

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 16-11-2010 Mødested: Mødelokale Østergade 48, mødelokale 3-2 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:50 Afbud: Birgit Sørensen

Læs mere

Lukket punkt - Projekt

Lukket punkt - Projekt Byrådet, 29-05-2012 Side 1 Lukket punkt - Projekt DIJMHA / 12/4570 Lukket sag Sagsfremstilling Kultur og Fritid og Rambøll afholdt den 6. februar 2012 licitation på byggeriet af SkateCity. 3 virksomheder

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 28-09-2009 Mødested: Vojens Hallerne Starttidspunkt: Kl. 21:24 Sluttidspunkt: Kl. 22:04 Afbud: Uwe Jessen Fraværende: Bemærkninger: Mødet blev

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Åbent referat Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 15:00 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Mødelokale 049, Stuen,

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Torsdag den 24-01-2008 Mødested: Thomas Eriksens kontor Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Mødet sluttede

Læs mere

Integrationsrådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den

Integrationsrådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den REFERAT Integrationsrådet Mødedato: Onsdag den 20-05-2009 Mødested: Meldes ud senere Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:40 Afbud: Allan Emiliussen, Hanne Hauge og Kim Nørbygaard Fraværende:

Læs mere

Repræsentantskabsmøde i Sydtrafik

Repræsentantskabsmøde i Sydtrafik 00-02-04-1-10 Initialer: UG Repræsentantskabsmøde i Sydtrafik Dagsorden Tid: Fredag, den 30. november 2012 kl. 09.00-10.00 Sted: Hotel Skibelund Krat, Skibelund Krat 4, 6600 Vejen Medlemmer: Jan Riber

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 22-01-2008 Mødested: KFUM s klublokale, Kløvermarken 1, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 18:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Leif Pedersen i stedet

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 15-01-2007 Mødested: Kløvervænget 26, Kantinen Starttidspunkt: Kl. 16:15 Sluttidspunkt: Kl. 18:45 Afbud: Tonny Thomsen Bemærkninger: Rita Juhl og Morten

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 08-09-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:05 Afbud: Ella Skjellerup Fraværende: Bemærkninger: Udvalget for Erhverv

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 22-05-2007 Mødested: Mødelokale nr. 202 ved siden af byrådssalen Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere