Retningslinjer og henstillinger

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Retningslinjer og henstillinger"

Transkript

1 Retningslinjer og henstillinger Retningslinjer og henstillinger med henblik på at fastlægge konsekvente og effektive vurderinger af interoperabilitetsordninger ESMA CS rue de Grenelle Paris Cedex 07 Frankrig Tlf.: +33 (0) ESMA/2013/322

2 Dato: ESMA/2013/322 Indholdsfortegnelse I. Anvendelsesområde 3 II. Formål 3 III. Overholdelse og rapporteringsforpligtelser 3 IV. Retningslinjer og henstillinger med henblik på at fastlægge konsekvente og effektive vurderinger af interoperabilitetsordninger 4 ESMA CS rue de Grenelle Paris Cedex 07 Frankrig Tlf.: +33 (0)

3 I. Anvendelsesområde Hvem? 1. Disse retningslinjer og henstillinger er rettet mod de nationale kompetente myndigheder. Hvad? 2. Disse retningslinjer og henstillinger fastlægger, hvad de nationale kompetente myndigheder bør analysere, når de vurderer en interoperabilitetsordning, og dermed mod hvilke aspekter af interoperabilitetsordningen de relevante centrale modparter (CCP'er) skal rette deres opmærksomhed. 3. Disse retningslinjer og henstillinger indfører ikke nye krav for CCP'er ud over dem, der er anført i forordningen om europæisk markedsinfrastruktur eller de relevante tekniske standarder. De præciserer imidlertid, hvordan de pågældende krav bør opfyldes med det formål at etablere robuste og stabile interoperabilitetsordninger. 4. Disse retningslinjer og henstillinger fokuserer på de risici, som interoperabilitetsordninger kan give anledning til, og beskriver de områder, som CCP'erne bør fokusere på, og som de nationale kompetente myndigheder bør kontrollere med henblik på at afbøde disse risici. Hvornår? 5. Disse retningslinjer og henstillinger finder anvendelse fra II. Formål 6. Disse retningslinjer og henstillinger har til formål at sikre mere stringente og ensartede standarder for vurderinger af interoperabilitetsordninger. III. Overholdelse og rapporteringsforpligtelser Status for retningslinjerne 7. Dette dokument indeholder generelle retningslinjer og henstillinger og detaljerede retningslinjer og henstillinger. Begge typer er retningslinjer og henstillinger udstedt i medfør af ESMA-forordningens artikel I overensstemmelse med ESMA-forordningens artikel 16, 1 Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 1095/2010 af 24. november 2010 om oprettelse af en europæisk tilsynsmyndighed (Den Europæiske Værdipapir- og Markedstilsynsmyndighed), om ændring af afgørelse nr. 716/2009/EF og om ophævelse af Kommissionens afgørelse 2009/77/EF. ESMA CS rue de Grenelle Paris Cedex 07 Frankrig Tlf.: +33 (0)

4 stk. 3, bestræber de nationale kompetente myndigheder sig bedst muligt på at efterleve disse retningslinjer og henstillinger. 8. De nationale kompetente myndigheder, som disse retningslinjer og henstillinger finder anvendelse på, bør efterleve dem ved at inddrage dem i deres tilsynspraksis. Indberetningskrav 9. De nationale kompetente myndigheder, som disse retningslinjer og henstillinger finder anvendelse på, skal pr. til post-trading@esma.europa.eu underrette ESMA om, hvorvidt de overholder eller har til hensigt at overholde disse retningslinjer og henstillinger, med begrundelser for ikke-overholdelse senest to måneder efter ESMA's offentliggørelse af retningslinjerne og henstillingerne. Hvis der ikke er afgivet svar inden denne frist, anses den pågældende nationale kompetente myndighed for ikke at overholde retningslinjerne og henstillingerne. En underretningsformular kan hentes på ESMA's hjemmeside. IV. Retningslinjer og henstillinger med henblik på at fastlægge konsekvente og effektive vurderinger af interoperabilitetsordninger 10. I lyset af kravene til CCP'er (centrale modparter), der indgår i en interoperabilitetsordning, som fastsat i forordningens artikel 51, 52 og 53 foreslår ESMA, at nationale kompetente myndigheder, når de vurderer et forslag til en interoperabilitetsordning i overensstemmelse med forordningens artikel 54, vurderer ansøgningen ud fra de kriterier, der er fastsat i nedenstående retningslinjer og henstillinger. RETNINGSLINJE OG HENSTILLING 1: JURIDISK RISIKO (Artikel 52, stk. 1, litra a) og b) i forordning (EU) nr. 648/2012) Generel retningslinje og henstilling 1 En national kompetent myndighed bør vurdere, om interoperabilitetsordningen er klart defineret, gennemskuelig, gyldig og kan håndhæves i alle relevante jurisdiktioner, og endvidere, om CCP'en har indført rammer for vurdering af disse faktorer, inden den indgår en interoperabilitetsordning, og løbende herefter. ESMA CS rue de Grenelle Paris Cedex 07 Frankrig Tlf.: +33 (0)

5 Detaljerede retningslinjer og henstillinger a) Dokumentation I forbindelse med anvendelsen af generel retningslinje og henstilling 1 bør de nationale kompetente myndigheder mindst undersøge, om dokumentationen: i. klart og bindende identificerer CCP'ernes rettigheder og forpligtelser i henhold til interoperabilitetsordningen ii. er forenelig med CCP'ens processer for afbødning af risici iii. indfører en proces for løbende revision af dokumentationen, som sikrer, at dokumentationen forbliver hensigtsmæssig, og definerer CCP'ernes ansvar i denne proces iv. indfører en proces for høring af risikoudvalget og clearingmedlemmerne, når indgåelsen af, eller en hvilken som helst ændring af interoperabilitetsordningen formodes at have afgørende indvirkninger på de risici, som CCP'en udsættes for, og for underretning af clearingmedlemmerne, hvis indgåelsen af, eller en hvilken som helst ændring af interoperabilitetsordningen kan have indflydelse på deres aktiviteter v. klart beskriver processen og angiver de personer, der skal overvåge interoperabilitetsordningen og sikre, at den fungerer vi. klart definerer tvistbilæggelsesordningen for tvister opstået på baggrund af interoperabilitetsordningen vii. klart definerer betingelserne og proceduren for ophævelse af interoperabilitetsordningen. b) Juridisk analyse I forbindelse med generel retningslinje og henstilling 1 bør de nationale kompetente myndigheder mindst undersøge følgende: i. at CCP'en med en høj grad af sikkerhed har vurderet, at aftalerne om netting mellem de interoperable CCP'er er gyldige og kan håndhæves ii. at CCP'en med en høj grad af sikkerhed har vurderet, at dens regler og procedurer for tidspunktet for, hvornår overførselsordrer er indgået i dens systemer, og tidspunktet for, hvornår de ikke kan tilbagekaldes, er defineret i overensstemmelse med forordningens artikel 52, stk. 1 iii. at CCP'en med en høj grad af sikkerhed har vurderet muligheden for, at der kan opstå grænseoverskridende juridiske spørgsmål som følge af dens deltagelse i interoperabilitetsordningen, særligt med hensyn til dens misligholdelsesprocedurer og håndhævelsen af aftaler om sikkerhedsstillelse iv. at CCP'en med en høj grad af sikkerhed har vurderet, at dens procedurer for håndtering af interoperable CCP'ers misligholdelse er gyldige og kan håndhæves v. at CCP'en har en høj grad af sikkerhed, når det gælder håndhævelsen af dens misligholdelsesbestemmelser over for de interoperable CCP'er og dens interoperabilitetsprocedurers levedygtighed. ESMA CS rue de Grenelle Paris Cedex 07 Frankrig Tlf.: +33 (0)

6 RETNINGSLINJE OG HENSTILLING 2: ÅBEN OG RIMELIG ADGANG (Artikel 51, stk. 2 og 3, i forordning (EU) nr. 648/2012) Generel retningslinje og henstilling 2 En national kompetent myndighed bør vurdere, om interoperabilitetsordningen sikrer ikke-diskriminerende adgang, og om muligheden for at indgå en interoperabilitetsordning kun nægtes eller begrænses med henblik på at kontrollere eventuelle risici. a) Dokumentation Detaljerede retningslinjer og henstillinger I forbindelse med anvendelsen af generel retningslinje og henstilling 2 bør de nationale kompetente myndigheder mindst undersøge, om dokumentationen: i. der ligger til grund for interoperabilitetsordningen, ikke indeholder bestemmelser, der begrænser eller skaber hindringer for indgåelse med eller kommende udvidelse af interoperabilitetsordningen til andre CCP'er, medmindre det sker for at kontrollere behørigt dokumenterede risici ii. der ligger til grund for interoperabilitetsordningen, ikke unødigt begrænser ophævelsen af interoperabilitetsordningen, hvis en af de interoperable CCP'en mener, at det er nødvendigt at ophæve den for at kontrollere behørigt dokumenterede risici. Under sådanne omstændigheder skal den CCP, der beslutter at ophæve interoperabilitetsordningen, begrunde ophævelsen behørigt over for den nationale kompetente myndighed med angivelse af dens begrundelser for at ophæve aftalen og underrette clearingmedlemmer, handelsplatforme, der serviceres af CCP'en, og, hvis det er relevant, andre interoperable CCP'er herom så hurtigt som muligt. RETNINGSLINJE OG HENSTILLING 3: IDENTIFICERING, OVERVÅGNING OG STYRING AF RISICI (Artikel 52, stk. 1, litra a), b) og c) og artikel 52, stk. 2, i forordning (EU) nr. 648/2012) Generel retningslinje og henstilling 3 En national kompetent myndighed bør vurdere, om CCP'en har etableret generelle rammer for inden der indgås en interoperabilitetsordning og løbende herefter at identificere, overvåge og styre de risici, der måtte opstå på baggrund af interoperabilitetsordningen. Detaljerede retningslinjer og henstillinger a) Generelle politikker, procedurer og systemer ESMA CS rue de Grenelle Paris Cedex 07 Frankrig Tlf.: +33 (0)

7 i. at interoperabilitetsordningen ikke har indflydelse på de deltagende CCP'ers overholdelse af de krav, som de er pålagt i medfør af forordningen og relevante tekniske standarder eller tilsvarende bestemmelser i tredjelande. I denne henseende skal de pågældende krav opfyldes af hver enkelt CCP med særlig henvisning til forfinansierede finansielle midler, herunder marginer ii. at CCP'erne udveksler de nødvendige oplysninger om deres aktiviteter, herunder, hvis det er relevant, mulig anvendelse af tredjeparter som kritiske tjenesteudbydere, som gør det muligt for den enkelte CCP at foretage effektive periodiske vurderinger og identificere, overvåge og afbøde eventuelle nye eller øgede risici, indbyrdes afhængighedsforhold eller afsmittende virkninger, som interoperabilitetsordningen måtte give anledning til iii. at der er indført en proces for løbende gennemgang af CCP'ens risikostyringsstruktur efter vurderingen under punkt ii iv. at der er indført en proces for vedtagelse blandt de interoperable CCP'er af eventuelle ændringer af interoperabilitetsordningen og for tvistbilæggelse v. at der er indført en proces for: a. underretning af de interoperable CCP'er om eventuelle ændringer af CCP'ens regler b. vedtagelse blandt de interoperable CCP'er af eventuelle ændringer i én af CCP's regler, der har direkte indvirkning på interoperabilitetsordningen vi. at CCP'en hvis der er tale om interoperabilitetsordninger, der involverer tre CCP'er eller flere har defineret politikker, procedurer og systemer til at identificere, overvåge, vurdere og afbøde de risici, der er forbundet med de kollektive aftaler, og de forskellige interoperable CCP'ers rettigheder og forpligtelser vii. at CCP'ernes operationelle foranstaltninger, behandlingskapacitet og foranstaltninger til risikostyring er tilstrækkelig pålidelige og i tilstrækkelig grad kan tilpasses både nuværende og planlagte spidsbelastningsperioder for behandling af aktiviteter gennem den interoperable forbindelse og det antal CCP'er, der er involveret i interoperabilitetsordningen viii. at kommunikationsforanstaltningerne mellem de interoperable CCP'er sikrer rettidig, pålidelig og sikker kommunikation ix. at CCP'ens procedurer for håndtering af misligholdelse er udformet på en sådan måde, at det sikres, at misligholdelse hos et clearingmedlem af én CCP ikke har indvirkning på aktiviteterne i de interoperable CCP'er eller udsætter dem for yderligere risici x. at CCP'en har vurderet behovet for specifikke procedurer for håndtering af misligholdelse i forbindelse med interoperabilitetsordningen xi. at proceduren for ophævelse af interoperabilitetsordningen hos en hvilken som helst af de interoperable CCP'er er klar og gennemskuelig og fører til ophævelse på en ordentlig måde, der ikke udsætter de interoperable CCP'er for yderligere unødige risici. b) Tilsynskrav i. at finansielle risici, herunder depotrisici, opstået på baggrund af interoperabilitetsordningen identificeres, overvåges, vurderes og afbødes lige så grundigt som CCP'ens udsættelse for risici fra dets clearingmedlemmers side ii. at CCP'en har hensigtsmæssige processer, procedurer og risikomodeller, herunder metoder til stresstestning, for på en passende måde at opstille prognoser for sin finansielle eksponering og likviditetsbehov som følge af interoperabilitetsordningen ESMA CS rue de Grenelle Paris Cedex 07 Frankrig Tlf.: +33 (0)

8 iii. at CCP'en har vurderet, indsamlet eller har adgang til de nødvendige ressourcer mellem CCP'erne indbyrdes til at dække den kredit- og likviditetsrisiko, der følger af interoperabilitetsordningen, herunder under ekstreme, men plausible markedsvilkår iv. at CCP'en har identificeret eventuelle risici som følge af intervallet mellem marginopkrævninger indbyrdes mellem CCP'erne og adgangen til relevant sikkerhedsstillelse v. at de interoperable CCP'er ikke må bidrage til hinandens misligholdelsesfonde eller andre finansielle midler som defineret i forordningens artikel 43. c) Interoperable CCP'ers misligholdelse i. CCP'ens potentielle udsættelse for udækkede kredittab, hvis en interoperabel CCP's misligholdelsesfond er udtømt ii. i hvor høj grad den kendsgerning, at positioner kan overføres fra den misligholdende CCP til en ikkemisligholdende CCP eller en misligholdelsesfond hos den interoperable CCP, som skal dække eksponering for finansielle instrumenter clearet gennem interoperabilitetsordningen, ville bidrage til at sænke eksponeringen indbyrdes mellem CCP'er iii. sikring af, at clearingmedlemmerne oplyses om de risici, der indføres med interoperabilitetsordningen, i overensstemmelse med forordningens artikel 38, stk. 2, og artikel 10 i Kommissionens delegerede forordning (EU) nr. 153/2013 af 19. december 2012 om udbygning af forordning (EU) nr. 648/2012 for så vidt angår reguleringsmæssige tekniske standarder for krav for centrale modparter iv. når mere end to CCP'er deltager i en interoperabilitetsordning, risiciene for den kollektive interoperabilitetsordning v. de sandsynlige likviditetsbehov som følge af interoperabilitetsordningen, f.eks. hvis marginopkrævninger indbyrdes mellem CCP'erne ikke efterkommes. d) Forskellige risikostyringsmodeller i. at CCP'en har indført en proces for løbende vurdering af forskellene mellem risikostyringsstrukturerne, hvis der er nogen, hos de interoperable CCP'er til identificering af risici, der måtte opstå som følge af anvendelsen af sådanne forskellige modeller eller kontroller, herunder vurdering af resultaterne af stresstest og afprøvning af misligholdelsesprocedurer, og har truffet foranstaltninger til at afbøde sådanne risici ii. at der efter vurderingen af punkt i bør være en proces, der sikrer, at interoperable CCP'er gennemgår deres risikostyringsstrukturer og overvejer mulige tiltag, herunder yderligere harmonisering af risikostyringsstrukturerne. e) Risikoprofil og kriterier for medlemskab i. at CCP'en har vurderet de enkelte interoperable CCP'ers risikoprofil, herunder eventuelle risici, der måtte følge af deres politikker for medlemskab, med henblik på at sikre, at ESMA CS rue de Grenelle Paris Cedex 07 Frankrig Tlf.: +33 (0)

9 interoperabilitetsordningen ikke medfører en svækkelse af CCP'ernes overordnede risikostyringsstrukturer ii. at CCP'en har indført politikker, procedurer og systemer for løbende at overvåge, vurdere og afbøde risici, der måtte opstå som følge af indbyrdes afhængighedsforhold, herunder fra enheder eller grupper af enheder, der fungerer som clearingmedlemmer af eller udbydere af essentielle tjenester til en eller flere interoperable CCP'er. I denne henseende bør de koncentrationsgrænser, der fastlægges af de enkelte CCP'er, gennemgås for at sikre, at de fortsat er passende i forhold til interoperabilitetsordningen, navnlig hvis denne giver anledning til højere risici for indbyrdes afhængighedsforhold. f) Eksponeringsforvaltning i. at CCP'en har identificeret, hvordan den vil dække eksponering som følge af interoperabilitetsordningen, herunder: a. hvordan den vil beregne marginen, jf. forordningens artikel 41 og kapitel VI i Kommissionens delegerede forordning (EU) nr. 153/2013 af 19. december 2012 om udbygning af forordning (EU) nr. 648/2012 for så vidt angår reguleringsmæssige tekniske standarder for krav for centrale modparter b. hvordan den vil håndtere eksponering som følge af en interoperabel CCP's misligholdelse uden at mindske CCP'ens evne til at opfylde sine forpligtelser over for sine egne clearingmedlemmer c. forudsætningerne for fastlæggelse og udveksling af marginer indbyrdes mellem CCP'er. Det bør omfatte en detaljeret forklaring over for de nationale kompetente myndigheder af eventuelle forskelle mellem de risikostyringsparametre, der finder anvendelse på eksponeringerne indbyrdes mellem CCP'er, og de risikostyringsparametre, der finder anvendelse på clearingmedlemmerne ii. at CCP'en har indført risikostyringsværktøjer, f.eks. politikker for marginer eller misligholdelsesfonde, med henblik på at håndtere en eventuel svækkelse af CCP'ens overordnede risikostyringsstruktur som følge af interoperabilitetsordningen iii. at CCP'en har indført ordninger, der er gennemskuelige for dens clearingmedlemmer, med henblik på at håndtere eksponeringer som følge af interoperabilitetsordningen, herunder under ekstreme, men plausible markedsvilkår. RETNINGSLINJE OG HENSTILLING 4: DEPONERING AF SIKKERHEDSSTILLELSE (Artikel 53, stk. 3, i forordning (EU) nr. 648/2012) Generel retningslinje og henstilling 1. En national kompetent myndighed bør vurdere, om en interoperabel CCP deponerer sikkerhedsstillelse på en måde, som sikrer, at den er beskyttet mod en hvilken som helst interoperabel CCP's misligholdelse. ESMA CS rue de Grenelle Paris Cedex 07 Frankrig Tlf.: +33 (0)

10 RETNINGSLINJE OG HENSTILLING 5: SAMARBEJDE MELLEM NATIONALE KOMPETENTE MYNDIGHEDER (Artikel 54, stk. 2, i forordning (EU) nr. 648/2012) Generel retningslinje og henstilling 1. De nationale kompetente myndigheder, der er ansvarlige for vurderingen af interoperabilitetsordningen, bør arbejde tæt sammen i vurderingsfasen, jf. dog tilladelsesproceduren i forordningens artikel 17. Det omfatter udveksling af oplysninger i hele processen og udveksling af deres respektive risikovurderingsrapporter, inden de vedtages og fremsendes til de respektive kollegier i overensstemmelse med proceduren i forordningens artikel 17. De nationale kompetente myndigheder, der er ansvarlige for tilsynet med de interoperable CCP'er, bør løbende arbejde tæt sammen, jf. dog bestemmelserne om kollegier i forordningens artikel Hvis interoperabilitetsordningen er indgået mellem en CCP, som er meddelt tilladelse i henhold til forordningens artikel 17, og en CCP, som er anerkendt i henhold til forordningens artikel 25, skal der træffes foranstaltninger til samarbejde mellem de nationale kompetente myndigheder og den relevante tredjelandsmyndighed for at overholde bestemmelserne i afsnit 1 i denne retningslinje og henstilling. Etableringen af de relevante foranstaltninger kan fremmes gennem samarbejdsordningen mellem ESMA og den kompetente tredjelandsmyndighed som etableret i overensstemmelse med forordningens artikel 25, stk. 7. ESMA CS rue de Grenelle Paris Cedex 07 Frankrig Tlf.: +33 (0)

Retningslinjer og henstillinger

Retningslinjer og henstillinger Retningslinjer og henstillinger Retningslinjer og henstillinger vedrørende skriftlige aftaler mellem medlemmer af CCP-kollegier ESMA CS 60747 103 rue de Grenelle 75345 Paris Cedex 07 France Tel. +33 (0)

Læs mere

Retningslinjer og henstillinger

Retningslinjer og henstillinger Retningslinjer og henstillinger Retningslinjer og henstillinger vedrørende gennemførelsen af CPSS-IOSCO's principper for den finansielle markedsinfrastruktur med hensyn til centrale modparter 4.9.2014

Læs mere

Retningslinjer En CSD's adgang til transaction feeds fra CCP'er og markedspladser

Retningslinjer En CSD's adgang til transaction feeds fra CCP'er og markedspladser Retningslinjer En CSD's adgang til transaction feeds fra CCP'er og markedspladser 08/06/2017 ESMA70-151-298 DA Indhold 1 Anvendelsesområde... 3 2 Definitioner... 4 3 Formål... 5 4 Overholdelses- og rapporteringsforpligtelser...

Læs mere

Retningslinjer Regler og procedurer vedrørende CSD-deltageres misligholdelse

Retningslinjer Regler og procedurer vedrørende CSD-deltageres misligholdelse Retningslinjer Regler og procedurer vedrørende CSD-deltageres misligholdelse 08/06/2017 ESMA70-151-294 DA Indhold 1 Anvendelsesområde... 3 2 Definitioner... 4 3 Formål... 5 4 Overholdelses- og rapporteringsforpligtelser...

Læs mere

Retningslinjer om EMIR-forordningens anti-procykliske marginforanstaltninger for centrale modparter

Retningslinjer om EMIR-forordningens anti-procykliske marginforanstaltninger for centrale modparter Retningslinjer om EMIR-forordningens anti-procykliske marginforanstaltninger for centrale modparter 15/04/2019 ESMA70-151-1496 DA Indholdsfortegnelse I. Anvendelsesområde... 2 II. Henvisninger til lovgivning

Læs mere

Retningslinjer og henstillinger

Retningslinjer og henstillinger Retningslinjer og henstillinger Retningslinjer og henstillinger om CRA-forordningens anvendelsesområde 17. juni 2013 ESMA/2013/720. Dato: 17. juni 2013 ESMA/2013/720 Indholdsfortegnelse I. Anvendelsesområde

Læs mere

Retningslinjer. Retningslinjer for FAIF-nøglebegreber 13.08.2013 ESMA/2013/611

Retningslinjer. Retningslinjer for FAIF-nøglebegreber 13.08.2013 ESMA/2013/611 Retningslinjer Retningslinjer for FAIF-nøglebegreber 13.08.2013 ESMA/2013/611 Dato: 13.08.2013 ESMA/2013/611 Indholdsfortegnelse I. Anvendelsesområde 3 II. Definitioner 3 III Formål 4 IV. Opfyldelse og

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) L 304/6 KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) 2017/2154 af 22. september 2017 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 600/2014 for så vidt angår reguleringsmæssige

Læs mere

Retningslinjer. for mulige scenarier til brug i genopretningsplaner EBA/GL/2014/ juli 2014

Retningslinjer. for mulige scenarier til brug i genopretningsplaner EBA/GL/2014/ juli 2014 EBA/GL/2014/06 18. juli 2014 Retningslinjer for mulige scenarier til brug i genopretningsplaner 1 EBA-retningslinjer for mulige scenarier til brug i genopretningsplaner Retningslinjernes status 1. Dette

Læs mere

Retningslinjer Samarbejde mellem myndigheder i henhold til artikel 17 og 23 i forordning (EU) nr. 909/2014

Retningslinjer Samarbejde mellem myndigheder i henhold til artikel 17 og 23 i forordning (EU) nr. 909/2014 Retningslinjer Samarbejde mellem myndigheder i henhold til artikel 17 og 23 i forordning (EU) nr. 909/2014 28/03/2018 ESMA70-151-435 DA Indholdsfortegnelse 1 Anvendelsesområde... 2 2 Formål... 4 3 Compliance-

Læs mere

Retningslinjer. med specifikationer af betingelserne for koncernintern finansiel støtte i henhold til artikel 23 i direktiv 2014/59/EU EBA/GL/2015/17

Retningslinjer. med specifikationer af betingelserne for koncernintern finansiel støtte i henhold til artikel 23 i direktiv 2014/59/EU EBA/GL/2015/17 RETNINGSLINJER MED SPECIFIKATIONER AF BETINGELSERNE FOR KONCERNINTERN FINANSIEL STØTTE EBA/GL/2015/17 08.12.2015 Retningslinjer med specifikationer af betingelserne for koncernintern finansiel støtte i

Læs mere

Retningslinjer Retningslinjer for anvendelsen af C6 og C7 i bilag 1 til MiFID II

Retningslinjer Retningslinjer for anvendelsen af C6 og C7 i bilag 1 til MiFID II Retningslinjer Retningslinjer for anvendelsen af C6 og C7 i bilag 1 til MiFID II 05/06/2019 ESMA-70-156-869 DA Indholdsfortegnelse I. Anvendelsesområde... 3 II. Henvisninger til lovgivning og forkortelser...

Læs mere

Retningslinjer for klagebehandling i værdipapirsektoren og banksektoren

Retningslinjer for klagebehandling i værdipapirsektoren og banksektoren 04/10/2018 JC 2018 35 Retningslinjer for klagebehandling i værdipapirsektoren og banksektoren Retningslinjer for klagebehandling i værdipapirsektoren (ESMA) og banksektoren (EBA) Formål 1. Med det formål

Læs mere

RETNINGSLINJER VEDRØRENDE TESTS, GENNEMGANGE ELLER AKTIVITETER, DER KAN FØRE TIL STØTTEFORANSTALTNINGER EBA/GL/2014/

RETNINGSLINJER VEDRØRENDE TESTS, GENNEMGANGE ELLER AKTIVITETER, DER KAN FØRE TIL STØTTEFORANSTALTNINGER EBA/GL/2014/ EBA/GL/2014/09 22. september 2014 Retningslinjer vedrørende de typer af test, gennemgange eller aktiviteter, der kan føre til støtteforanstaltninger i henhold til artikel 32, stk. 4, litra d), nr. iii),

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 16.3.2017 C(2017) 1658 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 16.3.2017 om ændring af delegeret forordning (EU) 2015/2205, (EU) 2016/592 og (EU) 2016/1178

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) L 125/4 KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) 2019/758 af 31. januar 2019 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv (EU) 2015/849 for så vidt angår reguleringsmæssige tekniske

Læs mere

MAR-retningslinjer Personer, der modtager markedssonderinger

MAR-retningslinjer Personer, der modtager markedssonderinger MAR-retningslinjer Personer, der modtager markedssonderinger 10/11/2016 ESMA/2016/1477 DA Indhold 1 Anvendelsesområde... 3 2 Henvisninger, forkortelser og definitioner... 3 3 Formål... 4 4 Overholdelses-

Læs mere

DEN EUROPÆISKE CENTRALBANK

DEN EUROPÆISKE CENTRALBANK 15.11.2017 DA Den Europæiske Unions Tidende C 385/3 III (Forberedende retsakter) DEN EUROPÆISKE CENTRALBANK DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS UDTALELSE af 4. oktober 2017 om et forslag til Europa-Parlamentets

Læs mere

10/01/2012 ESMA/2011/188

10/01/2012 ESMA/2011/188 Retningslinjer og henstillinger Samarbejde, herunder delegation, mellem ESMA, de kompetente myndigheder og de kompetente sektormyndigheder i henhold til forordning (EU) nr. 513/2011 om kreditvurderingsbureauer

Læs mere

JC May Joint Committee Retningslinjer for klagebehandling i værdipapirsektoren (ESMA) og banksektoren (EBA)

JC May Joint Committee Retningslinjer for klagebehandling i værdipapirsektoren (ESMA) og banksektoren (EBA) JC 2014 43 27 May 2014 Joint Committee Retningslinjer for klagebehandling i værdipapirsektoren (ESMA) og banksektoren (EBA) 1 Indholdsfortegnelse Retningslinjer for klagebehandling i værdipapirsektoren

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) Nr. /.. af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) Nr. /.. af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 18.12.2014 C(2014) 9802 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) Nr. /.. af 18.12.2014 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU)

Læs mere

Retningslinjer. for fremgangsmåden ved beregning af indikatorer til fastsættelse af en værdipapircentrals (CSD s) væsentlige betydning for værtslandet

Retningslinjer. for fremgangsmåden ved beregning af indikatorer til fastsættelse af en værdipapircentrals (CSD s) væsentlige betydning for værtslandet Retningslinjer for fremgangsmåden ved beregning af indikatorer til fastsættelse af en værdipapircentrals (CSD s) væsentlige betydning for værtslandet 28/03/2018 ESMA70-708036281-67 DA Indhold for fremgangsmåden

Læs mere

Det er ikke alene EU-myndighederne og de nationale myndigheder, der skal træffe forberedelser til udtrædelsen, men også private parter.

Det er ikke alene EU-myndighederne og de nationale myndigheder, der skal træffe forberedelser til udtrædelsen, men også private parter. EUROPA-KOMMISSIONEN GENERALDIREKTORATET FOR FINANSIEL STABILITET, FINANSIELLE TJENESTEYDELSER OG KAPITALMARKEDSUNIONEN Bruxelles, den 8. februar 2018 MEDDELELSE TIL INTERESSENTERNE DET FORENEDE KONGERIGES

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 19.12.2018 C(2018) 9122 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 19.12.2018 om ændring af delegeret forordning (EU) 2015/2205, delegeret forordning (EU) 2016/592

Læs mere

FORORDNINGEN OM OTC-DERIVATER, CENTRALE MODPARTER OG TRANSAKTIONSREGISTRE ("EMIR")

FORORDNINGEN OM OTC-DERIVATER, CENTRALE MODPARTER OG TRANSAKTIONSREGISTRE (EMIR) FORORDNINGEN OM OTC-DERIVATER, CENTRALE MODPARTER OG TRANSAKTIONSREGISTRE ("EMIR") 1 Formål Den 16. august 2012 trådte forordningen om OTC-derivater, centrale modparter og transaktionsregistre ("EMIR")

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 17.6.2016 L 160/23 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2016/959 af 17. maj 2016 om gennemførelsesmæssige tekniske standarder for markedssonderinger for så vidt angår de systemer og indberetningsmodeller,

Læs mere

Retningslinjer for kompetente myndigheder og administrationsselskaber for investeringsinstitutter UCITS

Retningslinjer for kompetente myndigheder og administrationsselskaber for investeringsinstitutter UCITS Retningslinjer for kompetente myndigheder og administrationsselskaber for investeringsinstitutter UCITS Retningslinjer om risikoberegning og beregning af samlet eksponering for visse typer af strukturerede

Læs mere

Retningslinjer for de minimumskriterier, som en virksomhedsomlægningsplan skal opfylde

Retningslinjer for de minimumskriterier, som en virksomhedsomlægningsplan skal opfylde EBA/GL/2015/21 19.05.2016 Retningslinjer for de minimumskriterier, som en virksomhedsomlægningsplan skal opfylde 1 1. Compliance- og indberetningsforpligtelser Status for disse retningslinjer 1. Dette

Læs mere

BILAG. til forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING

BILAG. til forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 13.6.2017 COM(2017) 331 final ANNEX 1 BILAG til forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om ændring af forordning (EU) nr. 1095/2010 om oprettelse af en

Læs mere

(EØS-relevant tekst) Artikel 1. Kontaktpunkter

(EØS-relevant tekst) Artikel 1. Kontaktpunkter L 148/16 10.6.2017 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2017/981 af 7. juni 2017 om gennemførelsesmæssige tekniske standarder for standardformularer, -modeller og -procedurer for høring af andre

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR MINIMUMSLISTEN OVER TJENESTEYDELSER OG FACILITETER EBA/GL/2015/ Retningslinjer

RETNINGSLINJER FOR MINIMUMSLISTEN OVER TJENESTEYDELSER OG FACILITETER EBA/GL/2015/ Retningslinjer EBA/GL/2015/04 07.08.2015 Retningslinjer for de faktiske omstændigheder, der udgør en væsentlig trussel mod den finansielle stabilitet, og for elementerne i tilknytning til effektiviteten af virksomhedssalgsværktøjet

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) L 274/6 KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) 2018/1638 af 13. juli 2018 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2016/1011 for så vidt angår reguleringsmæssige tekniske

Læs mere

MAR-retningslinjer Udsættelse af offentliggørelsen af intern viden

MAR-retningslinjer Udsættelse af offentliggørelsen af intern viden MAR-retningslinjer Udsættelse af offentliggørelsen af intern viden 20/10/2016 ESMA/2016/1478 DA Indhold 1 Anvendelsesområde... Error! Bookmark not defined. 2 Henvisninger, forkortelser og definitioner...

Læs mere

(EØS-relevant tekst) (6) For at sikre en effektiv behandling bør de krævede oplysninger forelægges i elektronisk format.

(EØS-relevant tekst) (6) For at sikre en effektiv behandling bør de krævede oplysninger forelægges i elektronisk format. L 137/10 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2016/824 af 25. maj 2016 om gennemførelsesmæssige tekniske standarder for indholdet af og formatet for beskrivelsen af multilaterale handelsfaciliteters

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 13.6.2016 C(2016) 3544 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 13.6.2016 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 600/2014

Læs mere

for implicit støtte til securitiseringstransaktioner

for implicit støtte til securitiseringstransaktioner EBA/GL/2016/08 24/11/2016 Retningslinjer for implicit støtte til securitiseringstransaktioner 1 1. Compliance- og indberetningsforpligtelser Status for disse retningslinjer 1. Dette dokument indeholder

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) Nr. /.. af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) Nr. /.. af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 4.6.2014 C(2014) 3656 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) Nr. /.. af 4.6.2014 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2013/36/EU

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 30.6.2016 L 173/47 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2016/1055 af 29. juni 2016 om gennemførelsesmæssige tekniske standarder for så vidt angår de tekniske metoder til passende offentliggørelse

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE (EU) / af

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 29.7.2019 C(2019) 5807 final KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE (EU) / af 29.7.2019 om anerkendelse af, at Japans retlige og tilsynsmæssige rammer er ækvivalente

Læs mere

for vurdering af kreditværdighed

for vurdering af kreditværdighed EBA/GL/2015/11 19.08.2015 EBA retningslinjer for vurdering af kreditværdighed 1 Indholdsfortegnelse Afsnit 1 Efterlevelses og indberetningsforpligtelser 3 Afsnit 2 Genstand, anvendelsesområde og definitioner

Læs mere

EIOPA(BoS(13/164 DA. Retningslinjer for forsikringsformidleres klagebehandling

EIOPA(BoS(13/164 DA. Retningslinjer for forsikringsformidleres klagebehandling EIOPA(BoS(13/164 DA Retningslinjer for forsikringsformidleres klagebehandling EIOPA WesthafenTower Westhafenplatz 1 60327 Frankfurt Germany Phone: +49 69 951119(20 Fax: +49 69 951119(19 info@eiopa.europa.eu

Læs mere

for aflønningspolitik og -praksis i forbindelse med salg og levering af detailbankprodukter og -tjenester

for aflønningspolitik og -praksis i forbindelse med salg og levering af detailbankprodukter og -tjenester EBA/GL/2016/06 13/12/2016 Retningslinjer for aflønningspolitik og -praksis i forbindelse med salg og levering af detailbankprodukter og -tjenester 1. Compliance- og indberetningsforpligtelser Status for

Læs mere

Retningslinjer Afstemning af automatiske afbrydelser af handelen og offentliggørelse af suspensioner af handelen i henhold til MiFID II

Retningslinjer Afstemning af automatiske afbrydelser af handelen og offentliggørelse af suspensioner af handelen i henhold til MiFID II Retningslinjer Afstemning af automatiske afbrydelser af handelen og offentliggørelse af suspensioner af handelen i henhold til MiFID II 27/06/2017 ESMA70-872942901-63 DA Indhold 1 Anvendelsesområde...

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 22. september 2017 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 22. september 2017 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 22. september 2017 (OR. en) 12493/17 EF 208 ECOFIN 746 DELACT 164 FØLGESKRIVELSE fra: modtaget: 22. september 2017 til: Komm. dok. nr.: Vedr.: Jordi AYET PUIGARNAU,

Læs mere

Bekendtgørelse om produktgodkendelsesprocedurer1

Bekendtgørelse om produktgodkendelsesprocedurer1 Bekendtgørelse om produktgodkendelsesprocedurer1 I medfør af 71, stk. 4, og 373, stk. 4, i lov om finansiel virksomhed, jf. lovbekendtgørelse nr. 174 af 31. januar 2017, som ændret ved lovforslag nr. 156

Læs mere

RETNINGSLINJER OM ERHVERVSANSVARSFORSIKRING I HENHOLD TIL 2. BETALINGSTJENESTEDIREKTIV (PSD2) EBA/GL/2017/08 12/09/2017.

RETNINGSLINJER OM ERHVERVSANSVARSFORSIKRING I HENHOLD TIL 2. BETALINGSTJENESTEDIREKTIV (PSD2) EBA/GL/2017/08 12/09/2017. RETNINGSLINJER OM ERHVERVSANSVARSFORSIKRING I HENHOLD TIL 2. BETALINGSTJENESTEDIREKTIV (PSD2) EBA/GL/2017/08 12/09/2017 Retningslinjer om de kriterier, der skal anvendes til at fastsætte minimumsbeløbet

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 23.6.2017 C(2017) 4250 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 23.6.2017 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv (EU) 2015/2366

Læs mere

11. januar 2013 EBA/REC/2013/01. EBA-henstillinger. om tilsyn med aktiviteter vedrørende bankers deltagelse i Euribor-panelet

11. januar 2013 EBA/REC/2013/01. EBA-henstillinger. om tilsyn med aktiviteter vedrørende bankers deltagelse i Euribor-panelet 11. januar 2013 EBA/REC/2013/01 EBA-henstillinger om tilsyn med aktiviteter vedrørende bankers deltagelse i Euribor-panelet Henstillinger om tilsyn med aktiviteter vedrørende bankers deltagelse i Euribor-panelet

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR MINIMUMSLISTEN OVER TJENESTEYDELSER OG FACILITETER EBA/GL/2015/ Retningslinjer

RETNINGSLINJER FOR MINIMUMSLISTEN OVER TJENESTEYDELSER OG FACILITETER EBA/GL/2015/ Retningslinjer EBA/GL/2015/06 06.08.2015 Retningslinjer for minimumslisten over de tjenesteydelser eller faciliteter, som er nødvendige for at muliggøre en modtagers drift af en virksomhed, som overføres til den i medfør

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE (EU) / af

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 29.7.2019 C(2019) 5802 final KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE (EU) / af 29.7.2019 om ophævelse af gennemførelsesafgørelse 2014/248/EU om anerkendelse af, at Singapores

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af XXX

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af XXX EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 7.5.2018 C(2018) 2716 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af XXX til supplering af Europa-Parlamentets og Rådets direktiv (EU) 2015/849 med reguleringsmæssige

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 24.5.2016 C(2016) 3017 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 24.5.2016 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2014/65/EU for

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) 17.6.2016 L 160/29 KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) 2016/960 af 17. maj 2016 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 596/2014 for så vidt angår reguleringsmæssige

Læs mere

om procedurer for klager over påståede overtrædelser af betalingstjenestedirektiv 2

om procedurer for klager over påståede overtrædelser af betalingstjenestedirektiv 2 EBA/GL/2017/13 05/12/2017 Retningslinjer om procedurer for klager over påståede overtrædelser af betalingstjenestedirektiv 2 1 1. Compliance- og indberetningsforpligtelser Guidelines Status for disse retningslinjer

Læs mere

L 84/8 Den Europæiske Unions Tidende

L 84/8 Den Europæiske Unions Tidende L 84/8 Den Europæiske Unions Tidende 23.3.2006 KOMMISSIONENS FORORDNING (EF) Nr. 473/2006 af 22. marts 2006 om gennemførelsesbestemmelser til den fællesskabsliste over luftfartsselskaber med driftsforbud

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE (EU) / af

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 29.7.2019 C(2019) 5801 final KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE (EU) / af 29.7.2019 om ophævelse af gennemførelsesafgørelse 2012/630/EU om anerkendelse af, at Canadas

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 1.3.2016 C(2016) 1224 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 1.3.2016 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 596/2014

Læs mere

Retningslinjer. for indberetning af internaliseret afvikling i henhold til artikel 9 i CSDforordningen 30/04/2019 ESMA DA

Retningslinjer. for indberetning af internaliseret afvikling i henhold til artikel 9 i CSDforordningen 30/04/2019 ESMA DA Retningslinjer for indberetning af internaliseret afvikling i henhold til artikel 9 i CSDforordningen 30/04/2019 ESMA70-151-367 DA Retningslinjer for indberetning af internaliseret afvikling i henhold

Læs mere

for restancer og tvangsauktion

for restancer og tvangsauktion EBA/GL/2015/12 19.08.2015 EBA retningslinjer for restancer og tvangsauktion 1 Indholdsfortegnelse Afsnit 1 Efterlevelses og indberetningsforpligtelser 3 Afsnit 2 Genstand, anvendelsesområde og definitioner

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 28.3.2019 C(2019) 2533 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 28.3.2019 om ændring af delegeret forordning (EU) 2015/2205, delegeret forordning (EU) 2016/592

Læs mere

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER 5.11.2018 L 274/1 II (Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) 2018/1637 af 13. juli 2018 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets forordning

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) Nr. /.. af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) Nr. /.. af EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 21.12.2011 K(2011) 9585 endelig KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) Nr. /.. af 21.12.2011 om ændring af forordning (EF) nr. 1569/2007 om indførelse af en mekanisme

Læs mere

Retningslinjer for anvendelse af valideringsordningen i artikel 4, stk. 3, i forordningen om kreditvurderingsbureauer

Retningslinjer for anvendelse af valideringsordningen i artikel 4, stk. 3, i forordningen om kreditvurderingsbureauer Retningslinjer for anvendelse af valideringsordningen i artikel 4, stk. 3, i forordningen om kreditvurderingsbureauer 20/05/2019 ESMA33-9-282 DA Indholdsfortegnelse I. Anvendelsesområde... 3 II. Lovgivningsreferencer,

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 28.5.2019 C(2019) 3785 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 28.5.2019 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2017/2402

Læs mere

02016Y0312(02) DA

02016Y0312(02) DA 02016Y0312(02) DA 21.09.2018 004.001 1 Denne tekst tjener udelukkende som dokumentationsværktøj og har ingen retsvirkning. EU's institutioner påtager sig intet ansvar for dens indhold. De autentiske udgaver

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 29.9.2017 C(2017) 6464 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 29.9.2017 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2016/1011

Læs mere

Endelige retningslinjer

Endelige retningslinjer EBA/GL/2017/02 11/07/2017 Endelige retningslinjer vedrørende det indbyrdes forhold mellem rækkefølgen for nedskrivning og konvertering i BRRD og CRR/CRD 1. Compliance- og indberetningsforpligtelser Status

Læs mere

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER 28.11.2017 L 312/1 II (Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) 2017/2194 af 14. august 2017 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets forordning

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 14.3.2019 C(2019) 1997 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 14.3.2019 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv (EU) 2015/2366

Læs mere

Retningslinjer om de centrale modparters håndtering af interessekonflikter

Retningslinjer om de centrale modparters håndtering af interessekonflikter Retningslinjer om de centrale modparters håndtering af interessekonflikter 05/04/2019 ESMA70-151-1439 DA Indhold 1 Akronymer... 2 2 Baggrund og mandat... 3 3 Anvendelsesområde... 4 4 Efterlevelses- og

Læs mere

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER 23.3.2018 L 81/1 II (Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) 2018/480 af 4. december 2017 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets forordning

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 11. september 2017 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 11. september 2017 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 11. september 2017 (OR. en) 12073/17 EF 190 ECOFIN 716 CODEC 1375 FØLGESKRIVELSE fra: modtaget: 11. september 2017 til: Komm. dok. nr.: Vedr.: Jordi AYET PUIGARNAU,

Læs mere

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER 18.9.2012 Den Europæiske Unions Tidende L 251/1 II (Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) Nr. 826/2012 af 29. juni 2012 om udbygning af Europa-Parlamentets

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR MINIMUMSLISTEN OVER TJENESTEYDELSER OG FACILITETER EBA/GL/2015/ Retningslinjer

RETNINGSLINJER FOR MINIMUMSLISTEN OVER TJENESTEYDELSER OG FACILITETER EBA/GL/2015/ Retningslinjer EBA/GL/2015/05 07.08.2015 Retningslinjer for konstatering af, hvornår realisering af aktiver og passiver ved almindelig insolvensbehandling kan have negative virkninger for et eller flere finansielle markeder

Læs mere

DET EUROPÆISKE UDVALG FOR SYSTEMISKE RISICI

DET EUROPÆISKE UDVALG FOR SYSTEMISKE RISICI 3.4.2014 DA Den Europæiske Unions Tidende C 98/3 DET EUROPÆISKE UDVALG FOR SYSTEMISKE RISICI DET EUROPÆISKE UDVALG FOR SYSTEMISKE RISICIS AFGØRELSE af 27. januar 2014 om en koordineringsramme for de kompetente

Læs mere

DEN EUROPÆISKE UNION

DEN EUROPÆISKE UNION DEN EUROPÆISKE UNION EUROPA-PARLAMENTET RÅDET Bruxelles, den 14. marts 2014 (OR. en) 2012/0184 (COD) 2012/0185 (COD) 2012/0186 (COD) PE-CONS 11/14 TRANS 18 CODEC 113 LOVGIVNINGSMÆSSIGE RETSAKTER OG ANDRE

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 20.1.2017 C(2017) 149 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 20.1.2017 om berigtigelse af delegeret forordning (EU) 2016/2251 af 4. oktober 2016 om supplerende

Læs mere

BILAG. til forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING

BILAG. til forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 28.11.2016 COM(2016) 856 final ANNEX 1 BILAG til forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om et regelsæt for genopretning og afvikling af centrale modparter

Læs mere

DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS FORORDNING (EU) 2015/534 af 17. marts 2015 om indberetning af finansielle oplysninger i tilsynsøjemed (ECB/2015/13)

DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS FORORDNING (EU) 2015/534 af 17. marts 2015 om indberetning af finansielle oplysninger i tilsynsøjemed (ECB/2015/13) 31.3.2015 DA L 86/13 DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS FORORDNING (EU) 2015/534 af 17. marts 2015 om indberetning af finansielle oplysninger i tilsynsøjemed (ECB/2015/13) STYRELSESRÅDET FOR DEN EUROPÆISKE CENTRALBANK

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 17.11.2017 C(2017) 7684 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 17.11.2017 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 600/2014

Læs mere

EIOPA-17/ oktober 2017

EIOPA-17/ oktober 2017 EIOPA-17/651 4. oktober 2017 Retningslinjer i henhold til direktivet om forsikringsdistribution om forsikringsbaserede investeringsprodukter, der indebærer en struktur, som gør det vanskeligt for kunden

Læs mere

under henvisning til traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde, særlig artikel 91,

under henvisning til traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde, særlig artikel 91, 29.4.2014 Den Europæiske Unions Tidende L 127/129 EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV 2014/46/EU af 3. april 2014 om ændring af Rådets direktiv 1999/37/EF om registreringsdokumenter for motorkøretøjer

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 20.3.2015 L 76/13 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2015/460 af 19. marts 2015 om gennemførelsesmæssige tekniske standarder for så vidt angår proceduren for godkendelse af en intern model i overensstemmelse

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 27.10.2017 C(2017) 7136 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 27.10.2017 om ændring af delegeret forordning (EU) 2016/1675, idet Etiopien indsættes i skemaet

Læs mere

Retningslinjer. for udløsningsmekanismer for tidlig indgriben i henhold til artikel 27, stk. 4, i direktiv 2014/59/EU EBA/GL/2015/

Retningslinjer. for udløsningsmekanismer for tidlig indgriben i henhold til artikel 27, stk. 4, i direktiv 2014/59/EU EBA/GL/2015/ EBA/GL/2015/03 29.07.2015 Retningslinjer for udløsningsmekanismer for tidlig indgriben i henhold til artikel 27, stk. 4, i direktiv 2014/59/EU 1 Indhold EBA's retningslinjer for udløsningsmekanismer for

Læs mere

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER 30.10.2018 L 271/1 II (Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) 2018/1618 af 12. juli 2018 om ændring af delegeret forordning (EU) nr. 231/2013 for så vidt

Læs mere

Retningslinjer EBA/GL/2018/ december 2018

Retningslinjer EBA/GL/2018/ december 2018 EBA/GL/2018/07 4. december 2018 Retningslinjer for betingelserne for undtagelse fra beredskabsmekanismen i henhold til artikel 33, stk. 6, i forordning (EU) 2018/389 (de reguleringsmæssige tekniske standarder

Læs mere

DET ALMINDELIGE RÅD FOR DET EUROPÆISKE UDVALG FOR SYSTEMISKE RISICI HAR

DET ALMINDELIGE RÅD FOR DET EUROPÆISKE UDVALG FOR SYSTEMISKE RISICI HAR 12.3.2016 DA Den Europæiske Unions Tidende C 97/9 DET EUROPÆISKE UDVALG FOR SYSTEMISKE RISICIS HENSTILLING af 15. december 2015 om vurderingen af grænseoverskridende virkninger af og frivillig gensidighed

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 3.7.2019 C(2019) 4912 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 3.7.2019 om ændring af delegeret forordning (EU) 2017/653 for at tilpasse overgangsordningen

Læs mere

Bekendtgørelse om produktgodkendelsesprocedurer 1)

Bekendtgørelse om produktgodkendelsesprocedurer 1) BEK nr 922 af 29/06/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 6. juli 2017 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Finanstilsynet, j.nr. 142-0003 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS RETNINGSLINJE (EU)

DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS RETNINGSLINJE (EU) L 306/32 RETNINGSLINJER DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS RETNINGSLINJE (EU) 2016/1993 af 4. november 2016 om fastsættelse af principperne for koordinering af vurderingen i henhold til Europa-Parlamentets og

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 20.12.2016 C(2016) 8542 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 20.12.2016 om ændring af Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 648/2012 for så

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR BEGRÆNSNINGER FOR EKSPONERINGER MED ENHEDER I DEN GRÅ BANKSEKTOR EBA/GL/2015/20 03/06/ Retningslinjer

RETNINGSLINJER FOR BEGRÆNSNINGER FOR EKSPONERINGER MED ENHEDER I DEN GRÅ BANKSEKTOR EBA/GL/2015/20 03/06/ Retningslinjer EBA/GL/2015/20 03/06/ 2016 Retningslinjer Begrænsninger for eksponeringer med enheder i den grå banksektor, som udfører bankvirksomhed uden for de regulerede rammer, i overensstemmelse med artikel 395,

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 24. november 2016 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 24. november 2016 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 24. november 2016 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2016/0209 (CNS) 13885/16 FISC 181 ECOFIN 984 LOVGIVNINGSMÆSSIGE RETSAKTER OG ANDRE INSTRUMENTER Vedr.: RÅDETS

Læs mere

Retningslinjer for ikkevæsentlige benchmarks i henhold til benchmarkforordningen

Retningslinjer for ikkevæsentlige benchmarks i henhold til benchmarkforordningen Retningslinjer for ikkevæsentlige benchmarks i henhold til benchmarkforordningen 19/06/2019 ESMA70-145-1209 DA Indholdsfortegnelse I. Anvendelsesområde... 3 II. Henvisninger til lovgivning, forkortelser

Læs mere

Bekendtgørelse om den risikofrie rentekurve, matchtilpasning og volatilitetsjustering for gruppe 1-forsikringsselskaber 1)

Bekendtgørelse om den risikofrie rentekurve, matchtilpasning og volatilitetsjustering for gruppe 1-forsikringsselskaber 1) Bekendtgørelse om den risikofrie rentekurve, matchtilpasning og volatilitetsjustering for gruppe 1-forsikringsselskaber 1) I medfør af 126 e, stk. 5, og 373, stk. 4, i lov om finansiel virksomhed, jf.

Læs mere

HENSTILLINGER. KOMMISSIONENS HENSTILLING af 18. juli 2011 om adgang til at oprette og anvende en basal betalingskonto. (EØS-relevant tekst)

HENSTILLINGER. KOMMISSIONENS HENSTILLING af 18. juli 2011 om adgang til at oprette og anvende en basal betalingskonto. (EØS-relevant tekst) 21.7.2011 Den Europæiske Unions Tidende L 190/87 HENSTILLINGER KOMMISSIONENS HENSTILLING af 18. juli 2011 om adgang til at oprette og anvende en basal betalingskonto (EØS-relevant tekst) (2011/442/EU)

Læs mere

MAR-retningslinjer 17/01/2017 ESMA/2016/1480 DA

MAR-retningslinjer 17/01/2017 ESMA/2016/1480 DA MAR-retningslinjer Oplysninger om markedet for råvarederivater eller tilknyttede spotmarkeder med henblik på at definere intern viden om råvarederivater 17/01/2017 ESMA/2016/1480 DA Indhold 1 Anvendelsesområde...

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 19. oktober 2016 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 19. oktober 2016 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 19. oktober 2016 (OR. en) 13471/16 EF 309 ECOFIN 929 DELACT 219 FØLGESKRIVELSE fra: modtaget: 19. oktober 2016 til: Komm. dok. nr.: Vedr.: Jordi AYET PUIGARNAU,

Læs mere

Endelige retningslinjer

Endelige retningslinjer EBA/GL/2017/03 11/07/2017 Endelige retningslinjer for satsen for konvertering af gæld til egenkapital ved bail-in 1. Compliance- og indberetningsforpligtelser Status for disse retningslinjer 1. Dette dokument

Læs mere