Bilag 1 "FALCKHUSET" Startredegørelse. Indstilling om redegørelse for igangsætning af forslag til lokalplan "Falckhuset"

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bilag 1 "FALCKHUSET" Startredegørelse. Indstilling om redegørelse for igangsætning af forslag til lokalplan "Falckhuset""

Transkript

1 Bilag 1 "FALCKHUSET" Startredegørelse Indstilling om redegørelse for igangsætning af forslag til lokalplan "Falckhuset"

2 Luftfoto af lokalplanområdet med nærmeste omgivelser (JW Luftfoto oktober 2008) 2 Baggrund Falck-koncernen har et ønske om at samle administrationen af deres mange nationale og internationale funktioner ved Polititorvet i København. Falck har derfor anmodet om en lokalplan, der muliggør en udvidelse af det nuværende Falckhus med knap m². Således vil ejendommen i alt omfatte en bebyggelse på ca m², der omfatter den eksisterende bygning samt et nyt byggeri i 14 etager. Med en udvidelse af hovedsædet forventer Falck, at øge medarbejderstaben i Falckhuset fra ca. 250 til ca. 650 over en årrække. Med en beliggenhed i Metropolzonen skabes der mulighed for en bedre og mere attraktiv forbindelsen mellem by og havn langs Bernstorffsgade og Polititorvet til havnefronten i overensstemmelse med den primære fodgængerforbindelse i helhedsanalysen. Et nyt Falckhus vil støtte den udvikling, som allerede er i gang i området. Bebyggelsen til SEB Bank og Rigsarkivet vil f.eks. tilføre området markant moderne arkitektur, og der vil blive etableret en ny offentlig grøn passage langs godsterminalbygningen, som i fremtiden vil forbinde Kalvebod Brygge med Vesterbro via Dybbølsbro. Det vil ligeledes tilføre mange nye daglige brugere til området. Projektet har et omfang, der forudsætter udarbejdelse af en lokalplan samt en ændring af rammerne i Kommuneplan Der har i den forbindelse været afholdt en forudgående høring af forslaget til Kommuneplan Kvarteret Falckhuset ligger i Glyptoteks-kvarteret. Kvarteret rummer herskabelige boligkarréer i 5-6 etager, større monumentale offentlige institutioner og virksomhedshovedsæder hovedsaglig opført omkring og lidt efter år Kvarteret fremtræder med et helstøbt præg trods forskellige bygningstyper og stilarter og har et højt arkitektonisk kvalitetsniveau. Området har en central og attraktiv beliggenhed tæt på Indre By, Kalvebod Brygge og Hovedbanegården. Umiddelbart nordøst for Falckhuset ligger Politigården, der er bygget i 1920erne i den nyklassicistiske stils disciplinerede formsprog, lyse grå facader og regelmæssige rækker af høje ens vinduer. Ved Glyptoteks-kvarterets sydlige afgrænsning mod havnen findes flere nye enkeltstående større bygningsanlæg, der er søgt tilpasset det store havnerums proportioner. Udviklingen langs Kalvebod Brygge er sket som led i omdannelsen af havnen fra aktiv industrihavn til bymæssige og rekreative funktioner, som gælder for størstedelen af Københavns Havn. Bebyggelsen langs Kalvebod Brygge er opført over en årrække fra 1990 erne til i dag og består af fritliggende individuelle bygninger, der overvejende rummer serviceerhverv i form af kreditvirksomhed, banker, faglige forbund og hoteller med mange arbejdspladser. Området langs de store trafikforbindelser Bernstorffsgade og Kalvebod Brygge domineres af serviceerhverv.

3 Metropolzonen og aktuelle projekter Falckhuset indgår i Metropolzonen, hvor der er igangsat en række initiativer på baggrund af en bred vifte af forslag. Der er bl.a. udarbejdet en helhedsanalyse, der redegør for de byrumsmæssige og trafikale forhold i Metropolzonen og sammenhængen med den øvrige by. Helhedsanalysen vurderer de trafikale og byrumsmæssige konsekvenser af planlagte projekter for at sikre et alsidigt byliv og samspil med de øvrige byrumsfunktioner. Det er oplagt, at det nye Falckhus og det omkringliggende byrum tænkes sammen med kommende projekter i Metropolzonen, især Kalvebod Bølgen. Med udbygning af Falckhuset er der et potentiale for at udvikle og opgradere forbindelsen mellem by og havn langs Bernstorffsgade og Polititorvet til havnefronten, som er udpeget som en potentiel primær fodgængerforbindelse i helhedsanalysen. Intentionen er, at der skal arbejdes for at forøge den visuelle og brugsmæssige kvalitet af byrummene. Kalvebod Brygge er udpeget som et byrum med betydning for regionen. Området omkring Polititorvet og langs Kalvebod Brygge er allerede under omdannelse. Der er her tale om nye bygninger som for eksempel Nykredits nye domicil (døbt Krystallen) ved Hambrosgade med en ny offentlig tilgængelig plads mellem Otto Mønsteds Plads og Kalvebod Brygge. Overfor Nykredits bygning mellem pladsen og Mitchellsgade er herudover planlagt en ny kontorbygning, tegnet af den hollandske arkitekt Erick van Egeraat. Ved Bernstorffsgade vil den kommende bebyggelse til SEB Bank og Rigsarkivet tilføre området markant moderne arkitektur, og der vil blive etableret en ny offentlig grøn passage langs godsterminalbygningen, som i fremtiden vil forbinde Kalvebod Brygge med Vesterbro via Dybbølsbro. Det vil ligeledes tilføre mange nye daglige brugere til området. SEB Bank og Pension består af to 44 m høje huse. Et forslag til lokalplan for Kalvebod Bølge forventes udsendt i offentlig høring i løbet af efteråret og projektet forudsættes igangsat umiddelbart efter endelig vedta- Metropolzonen - helhedsanalysen Falck Kalvebod Bølge 3

4 gelse. Projektet skal styrke bylivet og brugen af havnefronten og være et nyt oplevelsesrum og promenadeforløb langs Kalvebod Brygge. Det vil forbinde by og vand på en ny og spændende måde med god plads til maritime aktiviteter, leg og ophold. Lokalplanområdet Lokalplanområdet omfatter den m² store ejendom matrikel nr. 384 Vestervold Kvarter, hvor Falck har haft hovedsæde siden 1962, endvidere indgår parkeringsarealet langs Bernstorffsgade samt Polititorvet, som er udlagt som vej og indrettet med parkering. Det eksisterende etageareal er på m², svarende til en bebyggelsesprocent på 306 og en friarealprocent på 7. Bebyggelsen er i 6 etager mod Polititorvet, 5 etager mod Bernstorffsgade og 2 etager mod Mitchellsgade. Trafik og parkering Lokalplanområdet ligger trafikalt velbetjent både i forhold til kollektivtrafik, cyklende og biler. Området har umiddelbar forbindelse til den regionale vej Kalvebod Brygge og Bernstorffsgade. Området er betjent af buslinjer på Kalvebod Brygge, Bernstorffsgade og Hambrosgade. Hovedbanegården og den kommende metrostation i Stampesgade ligger indenfor en afstand af 600 meter. Der er cykelstier på Kalvebod Brygge og Bernstorffsgade. Gældende planforhold I forslag til Kommuneplan 2009 er det aktuelle lokalplanområde fastlagt til serviceerhverv (S2-område). Området kan anvendes til serviceerhverv, såsom administration, liberale erhverv, butikker, hoteller og erhvervs- og fritidsundervisning, grundskoleundervisning samt nord BERNSTORFFSGADE KØBENHAVNS HOVEDBANEGÅRD KALVEBOD BRYGGE TIVOLI TIETGENSGADE POSTTERMINALEN STOLTENBERGSGADE NY CARLSBERG GLYPTOTEK BERNSTORFFSGADE NIELS BROCKS GADE POLITITORVET POLITIGÅRDEN MITCHELLSGADE Lokalplanområdet er vist med rød ramme PUGGAARDSGADE H.C. ANDERSENS BOULEVARD håndværk og andre virksomheder, der naturligt kan indpasses i området. Den maksimale bebyggelsesprocent må ikke overstige 190, beregnet for området under ét, og den maksimale bygningshøjde må ikke overstige 35 m. Friarealet til boliger og erhverv skal udgøre henholdsvis 40 pct. og 10 pct. af etagearealet. I de særlige rammer for detailhandel har lokalplanområdet betegnelse som lokalcentre - Polititorvet: Her må bruttoetagearealet til butiksformål ikke overstige m², og arealet i dagligvare- og udvalgsvarebutikker må ikke overstige henholdsvis m² og 500 m². Projektet forudsætter at der udarbejdes et tillæg til Kommuneplan RYSEN HAMBROSGADE KALVEBOD BRYGGE SYDHAVNEN STEENSGADE VESTER VOLDGADE ISLANDS BRYGGE 4 Eksisterende kommuneplanrammer i 2005 Falckhuset set fra Polititorvet (eksisterende forhold).

5 Falckhuset set fra Bernstorffsgade mod Kalvebod Brygge Skitseprojektet Skitseforslaget er et resultat af flere workshops, hvor en række alternativer er blevet vurderet i samarbejde med forvaltningen. Falcks nye hovedsæde placerer sig sammen med de øvrige markante bygninger ved Kalvebod Brygge som en central bygning i porten til city og kommer til at indgå naturligt i sammenhæng med de moderne bygninger i Metropolzonen, både hvad angår bygningens arkitektur, facadeudtryk og størrelse. Bygningen placeres i forlængelse af den eksisterende 11 etagers bygning i karreen og vil udfylde et hul i facaden langs Mitchellsgade. Bygningen orienterer sig øst-vest og understreger retningen fra Kalvebod Brygge mod midtbyen. Mellem den eksisterende bygning og den nye etableres et glasoverdækket atrium og en gårdhave. For at opnå et dynamisk og velproportioneret arkitektonisk udtryk, opdeles bygningsvoluminet i tre elementer. Voluminet deles på langs i to skiver der varieres i størrelse op til henholdsvis 14 og 13 etager. Det tredje volumen udgør en boks, der placeres som landmark øverst på bygningen. Facadeudtrykket er ikke endeligt afklaret, men der arbejdes med en facade beklædt med en hud af glaspaneler. Disse tilføres en tekstur og udtryk via tilførsel af silketrykte mønstre på glasset. Facaden tænkes oplevet som en skarpskåret iskrystal, der markerer sig i højden og skaber billeder og refleksioner af byen i glasfacaderne. Der arbejdes med forskellige alternative facadeudtryk med indpasning af solceller i skiven mod sydvest. Stueetagen skal fremstå med en åben og levende facade, der skal gøre stedet attraktivt for både forbipasserende og besøgende og bidrage til en mere attraktiv forbindelse på vejen fra by til havn. Mod Bernstorffsgade ønsker Falck at indrette healthcare-klinik, informationscenter og udstillingsområde med café. Udstillingen fortæller om Falcks historiske udvikling. Alle nævnte funktioner er offentligt tilgængelige. Falck skal endvidere drive udrykningskørsel med ambulancer fra adressen. I stueetagen mod Mitchellsgade tænkes etableret et antal porte til udrykningskøretøjerne. I forbindelse med byggeriet forventes Falck, at indrette parkering under Polititorvet samt anlægge pladsen til rekreative formål, der sammen med omlægning af arealet foran bygningen skal gøre området mere attraktivt. Principskitse 5

6 6 Falckhuset set fra Kalvebod Brygge Den eksisterende bebyggelse har et etageareal på 8.o14 m², hvilket med et grundareal på m² svarer til en bebyggelsesprocent på 306. Efter projektets gennemførelse vil etagearealet udgøre ca m², svarende til en bebyggelsesprocent på 428. Den maksimale højde er op til 57 m og omfatter kun boksen. Den øvrige del af højhuset får en højde på henholdsvis 50 og 45 m. Den eksisterende bebyggelse bevares overvejende, idet den lave bygning mod Mitchellsgade nedrives og stueetagen på den øvrige bebyggelse ombygges. Der forudsættes indrettet ca. 100 parkeringspladser under Polititorvet til betjening af Falckhuset. Byarkitektonisk og byplanmæssig vurdering Forvaltningerne finder, at projektet rummer principper for anvendelse, højde/volumen og arkitektonisk udformning, der sammen med andre nybyggerier vil tilføre området nye kvaliteter og leve op til beliggenheden ved en af Metropolzonens fremtidige vigtige forbindelser fra Hovedbanegården/City til den fremtidige aktive promenadestrækning langs Kalvebod Brygge - en strækning, der bortset fra en fremtidig levende og udadrettet facade langs Tivoli, ikke er særlig oplevelsesrig. Stationsnærheden gør det oplagt at udnytte beliggenheden til en fortætning og en anvendelse til serviceerhverv. Højhuset vil blive synligt i byens profil og derfor er det vigtigt, at det får en høj arkitektonisk kvalitet i samspil med områdets øvrige høje bebyggelser. Udformningen af facaden skal således detaljeres i det videre arbejde. Indretning af stueetagen til publikumsorienterede funktioner samt etablering af pladsanlæg på Polititorvet og en mere attraktiv indretning af arealerne foran Falckhuset anses som en klar forbedring af forholdene for fodgængerne og forventes at støtte udviklingen i Metropolzonen. I det videre arbejde skal der herunder arbejdes videre med indretning af de ubebyggede arealer. Lokalplanens indhold Planområdet udgør ejendommen matrikel nr. 384 Vestervold Kvarter samt Polititorvet. Lokalplanen vil fastlægge anvendelsen til serviceerhverv og med en bestemmelse om at stueetagen mod Bernstorffsgade skal indrettes med publikumsorienterede aktiviteter. Polititorvet forudsættes nedlagt som vejareal og fastlagt til rekreativt Referencefotos

7 Modelfoto areal med mulighed for at indrette parkering under terræn. Bebyggelsen forudsættes fastlagt som principiel bebyggelsesplan omfattende nybyggeri i 14 etager samt eksisterende bebyggelse. I lokalplanen forudsættes der fastlagt detaljerede bestemmelser om bebyggelses ydre fremtræden, i den forbindelse skal det arkitektoniske koncept videreudvikles og forfines eksempelvis ved at gentage skive/boksmotivet som huller/aftryk, der kan bryde de store facadeflader. Der vil endvidere blive arbejdet videre med bæredygtighedstiltag, herunder at højhuset opføres som lavenergiklasse-byggeri, at arkitektur og bæredygtighedstiltag går hånd i hånd ved facadedetaljeringen, således at energitiltag (solceller, passiv energi, m.v.) er integrerede dele af Modelfoto facadeudformningen, og at der arbejdes med grønne tage og lokal afledning af regnvand. Det skal undersøges, hvordan vind- og turbulensforhold i omkringliggende byrum (Bernstorffsgade, Mitchellsgade og Polititorvet) påvirkes af projektet. I forbindelse med lokalplanen vil der blive stillet krav om etablering af parkering i konstruktion for biler samt krav til etablering af cykelparkering. Gennemførelse af projektet forventes at give en mindre, men ikke mærkbar stigning af biltrafikken i området. For at skabe en attraktiv forbindelse mellem Polititorvet og den kommende "Kalvebod Bølge" overvejes det at reducere antallet af parkeringspladser langs Bernstorffsgade fra Polititorvet til Kalvebod Brygge. Situationsplan 7

8 Skyggediagrammer 21. marts kl juni kl marts kl juni kl marts kl juni kl

9 Kommende kommuneplanrammer Indhold af tillæg til Kommuneplan 2009 I perioden juni 2009 blev der afholdt en forudgående offentlig høring vedr. Falckhuset ved Polititorvet. Indre By og Vesterbro Lokaludvalg afgav høringssvar, som giver udtryk for, at området hvor Falck ønsker at bygge, i forvejen ikke er et rart område, derfor kan man lige så godt bygge et højt hus. Derudover skriver de, at det er godt, at der placeres arbejdspladser i København, og hvis der skal være en høj bygning i området, er det vigtigt, at den arkitektoniske kvalitet af bygningen sikres, og at strøggaden gennemtænkes. Hvidbogen med opsamling på høringssvarene vedhæftes som bilag. Den 17. juni 2009 afholdt kommunen i samarbejde med Falck et offentligt borgermøde hos Falck på Polititorvet. En del af de spørgsmål, som Indre By Lokaludvalg havde angivet i deres høringssvar, blev vendt. Projektet forudsætter, at der udarbejdes et tillæg til Kommuneplan Tillægget skal indeholde en udvidelse af S2 rammen til S3, med en stjernebemærkning om at bebyggelsesprocenten for området som hele ikke må overstige 270 %. Området udvides til også at omfatte Polititorvet. Bygningshøjden må ikke overstige 50 m. Modelfoto Udbygningsaftale I det videre forløb vil det blive drøftet med grundejer, om der med fordel kan indgås en udbygningsaftale om infrastrukturanlæg i området. Et udkast hertil vil i givet fald blive fremlagt sammen med lokalplanforslaget. Det har på nuværende tidspunkt været konkret og detaljeret drøftet at indgå udbygningsaftaler om to forskellige områder. For det første ønskes et parklignende vejforløb etableret. Det skal udformes som et grønt strøg langs med Bernstorffsgade strækkende sig fra Polititorvet langs med Falcks grund og hele vejen langs med nabogrunden ned til Kalvebod Brygge. Der kan tillige blive tale om en udvidelse af fortovet og nedlæggelse af nogle parkeringspladser. For det andet ønskes etableret en publikumsvenlig grøn park på parkeringsarealet foran Rigspolitiets hovedbygning ved Polititorvet. Miljøvurdering Der vil blive foretaget en screening af planen i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer. Det forventes ikke, at planen vil udløse krav om en egentlig miljøvurdering. Kalvebod Brygge (eksisterende forhold) Otto Mønsteds Plads - Glyptotekskvarteret (eksisterende forhold) 9

10 Falckhuset set fra Polititorvet. Torvet og promenaden til Kalvebod Brygge udgør en del af projektet og skal skabe en mere attraktiv forbindelse Falckhuset set fra Bernstorffsgade (eksisterende forhold) Falckhuset set fra Kalvebod Brygge (eksisterende forhold) Polititorvet set fra Bernstorffsgade (eksisterende forhold) Polititorvet set fra Bernstorffsgade (eksisterende forhold) 10

11 11

Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5

Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5 Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5 20. februar 2018 Det gamle rådhus på Frederiksborgvej 3-5 skal ikke længere anvendes af Furesø Kommunes administration. Byrådet ønsker derfor, at dette centrale

Læs mere

bilag 1 Kalvebod bølge Startredegørelse for tillæg til lokalplan nr. 305 "Kalvebod Brygge Nord II", i bydelen Indre By

bilag 1 Kalvebod bølge Startredegørelse for tillæg til lokalplan nr. 305 Kalvebod Brygge Nord II, i bydelen Indre By bilag 1 Kalvebod bølge, i bydelen Indre By Luftfoto set fra syd Baggrund Udviklingen af Kalvebod Brygge er en del af det Metropolzone-projekt, der blev igangsat i 2006. Baggrunden for igangsætningen af

Læs mere

BLEGDAMSVEJ TREPKASVEJ. Matr. nr RYESGADE. Udenbys Klædebo Kvarter, København FREDENSGADE BLEGDAMSVEJ HØRINGSSVAR TIL KOMMUNEPLANSTRATEGI 2018

BLEGDAMSVEJ TREPKASVEJ. Matr. nr RYESGADE. Udenbys Klædebo Kvarter, København FREDENSGADE BLEGDAMSVEJ HØRINGSSVAR TIL KOMMUNEPLANSTRATEGI 2018 BLEGDAMSVEJ TREPKASVEJ Matr. nr. 600 Udenbys Klædebo Kvarter, København RYESGADE FREDENSGADE BLEGDAMSVEJ HØRINGSSVAR TIL KOMMUNEPLANSTRATEGI 08 ATP EJENDOMME Oktober 08 BYGGEØNSKER I forbindelse med Københavns

Læs mere

Debat om. Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5

Debat om. Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5 Debat om Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5 Det gamle rådhus på Frederiksborgvej 3-5 skal ikke længere anvendes af Furesø Kommunes administration. Byrådet ønsker derfor, at dette centrale område

Læs mere

Vedtaget. Tillæg 52. Silkeborg Kommuneplan

Vedtaget. Tillæg 52. Silkeborg Kommuneplan Vedtaget Tillæg 52 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Vedtaget af Silkeborg Byråd den 13. juni 2016 Offentliggjort den 20. juni 2016 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Tillæg 52 til Kommuneplan 2013-2025.

Læs mere

"LANDGREVEN" Startredegørelse. Redegørelse for igangsætning af forslag til lokalplan "Landgreven" Bilag 1 UDKAST NR

LANDGREVEN Startredegørelse. Redegørelse for igangsætning af forslag til lokalplan Landgreven Bilag 1 UDKAST NR "LANDGREVEN" Startredegørelse Redegørelse for igangsætning af forslag til lokalplan "Landgreven" Bilag 1 UDKAST NR. 2. 24- Luftfoto af lokalplanområdet med omgivelser set mod øst (JW Luftfoto juni 2006).

Læs mere

TILLÆG NR. 19 TIL KOMMUNEPLAN 2011 INDRE NORDHAVN. Vedtaget af Borgerrepræsentation den 28. november 2013. Center for Byudvikling, 12. december 2013.

TILLÆG NR. 19 TIL KOMMUNEPLAN 2011 INDRE NORDHAVN. Vedtaget af Borgerrepræsentation den 28. november 2013. Center for Byudvikling, 12. december 2013. TILLÆG NR. 19 TIL KOMMUNEPLAN 2011 INDRE NORDHAVN Vedtaget af Borgerrepræsentation den 28. november 2013. Center for Byudvikling, 12. december 2013. HVAD ER ET KOMMUNEPLANTILLÆG?? Kommuneplantillæg Kommuneplanen

Læs mere

Orientering om forudgående høring om udvikling af Bella Center

Orientering om forudgående høring om udvikling af Bella Center KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT Til Økonomiudvalget Orientering om forudgående høring om udvikling af Bella Center har igangsat en forudgående høring om ændring af kommuneplanens rammer for Bella Center. Den

Læs mere

Applebys plads Karréen

Applebys plads Karréen Applebys plads Karréen Placering i byen Applebys Plads karréen ligger indenfor gåafstand af 500 m til Christianshavns Torv med indkøbsmuligheder, metro og gode busforbindelser. Langs med Christianshavns

Læs mere

Indsigelser overfor plan for ombygning og forhøjelse af Hotel Scandinavia

Indsigelser overfor plan for ombygning og forhøjelse af Hotel Scandinavia Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling Sundholmsvej 8 2300 København S E-mail FI8W@okf.kk.dk www.avlu.dk Indsigelser overfor plan for ombygning og forhøjelse af Hotel Scandinavia

Læs mere

15. Opfølgning på startredegørelse af den 2. maj 2016 til forslag til lokalplan "Postgrunden", Vesterbro ( )

15. Opfølgning på startredegørelse af den 2. maj 2016 til forslag til lokalplan Postgrunden, Vesterbro ( ) Bilag 6 15. Opfølgning på startredegørelse af den 2. maj 2016 til forslag til lokalplan "Postgrunden", Vesterbro (2016-0250847) Bilag Bilag 1 Videreudvikling af projektet efter TMU-mødet den 2. maj 2016

Læs mere

Jenagade. Startredegørelse. Indstilling om redegørelse for igangsætning af forslag til lokalplan "Jenagade"

Jenagade. Startredegørelse. Indstilling om redegørelse for igangsætning af forslag til lokalplan Jenagade Jenagade Startredegørelse Indstilling om redegørelse for igangsætning af forslag til lokalplan "Jenagade" Uplandsgade Kløvermarken Prags Boulevard Holmbladsgade Lemberggade Nyrnberggade Sternberggade Jenagade

Læs mere

7.1.40 Taarbæk Havn 619/746. Plannummer 7.1.40. Fremtidig zonestatus. Bebyggelsesprocent af

7.1.40 Taarbæk Havn 619/746. Plannummer 7.1.40. Fremtidig zonestatus. Bebyggelsesprocent af 7.1.40 Taarbæk Havn Plannummer 7.1.40 Plannavn Anvendelse generelt Anvendelse specifik Fremtidig zonestatus Zonestatus Plandistrikt Taarbæk Havn Rekreativt område Lystbådehavn Taarbæk bydel Bebyggelsesprocent

Læs mere

Kommuneplantillæg 11/2009 for Taarbæk

Kommuneplantillæg 11/2009 for Taarbæk Kommuneplantillæg 11/2009 for Taarbæk Status Plannavn Område bydel Dato for forslagets vedtagelse i kommunalbestyrelsen Vedtaget Kommuneplantillæg 11/2009 for Taarbæk Taarbæk Taarbæk bydel 6. september

Læs mere

Silkeborg Kommune offentliggør hermed tillæg 11 til Kommuneplan

Silkeborg Kommune offentliggør hermed tillæg 11 til Kommuneplan TILLÆG 11 Silkeborg Kommune offentliggør hermed tillæg 11 til Kommuneplan 2009-2020. Silkeborg Byråd har 27. februar 2012 vedtaget tillæg 11 til Silkeborg Kommuneplan 2009-2020. Tillægget er udarbejdet

Læs mere

Bilag nr. 3 FAKTA Forslag til udarbejdelse af lokalplan Gammel Køge Landevej med tilhørende forslag til kommuneplantillæg. Bydel Valby.

Bilag nr. 3 FAKTA Forslag til udarbejdelse af lokalplan Gammel Køge Landevej med tilhørende forslag til kommuneplantillæg. Bydel Valby. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling 12-03-2019 Bilag nr. 3 FAKTA Forslag til udarbejdelse af lokalplan med tilhørende forslag til kommuneplantillæg. Bydel Valby. GÆLDENDE LOKALPLANER

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 13. juni 2007. Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 13. juni 2007. Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 13. juni 2007 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Offentlig fremlæggelse af forslag til lokalplan nr. 804 - Boliger og erhverv

Læs mere

BILAG NR. 3: NOTAT OM PLANFORHOLD OG VURDERING AF PROJEKTER

BILAG NR. 3: NOTAT OM PLANFORHOLD OG VURDERING AF PROJEKTER BILAG NR. 3: NOTAT OM PLANFORHOLD OG VURDERING AF PROJEKTER Ansøgninger Der foreligger følgende ansøgninger: Projekt Adresse Ansøgt A Vestervangsvej 12 1 dagligvarebutik på ca. 1.000 m² B Vævervej 1 2

Læs mere

Godkendelse af lokalplan Spritfabrikkens omdannelse, Strandvejen og Vestre Havnepromenade, Vestbyen - med miljørapport

Godkendelse af lokalplan Spritfabrikkens omdannelse, Strandvejen og Vestre Havnepromenade, Vestbyen - med miljørapport Punkt 2. Godkendelse af lokalplan 1-3-113 Spritfabrikkens omdannelse, Strandvejen og Vestre Havnepromenade, Vestbyen - med miljørapport 2013-33911 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender

Læs mere

Forslag. Tillæg 52. Silkeborg Kommuneplan

Forslag. Tillæg 52. Silkeborg Kommuneplan Forslag Tillæg 52 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Fremlagt i offentlig høring Fra 31. marts 2016 26. maj 2016 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Forslag til tillæg 52 til Kommuneplan 2013-2025. Silkeborg

Læs mere

NIELS BOHR SCIENCE PARK

NIELS BOHR SCIENCE PARK FORSLAG TIL KOMMUNEPLAN TILLÆG FOR NIELS BOHR SCIENCE PARK Vedtaget af Borgerrepræsentationen den xx.xx 2010 Vedtaget af Borgerrepræsentationen den 20. juni 2012. Forslaget er i offentlighøring fra d.

Læs mere

OPP Kalvebod Brygge. Bilag 9 // Lokalplanforudsætninger

OPP Kalvebod Brygge. Bilag 9 // Lokalplanforudsætninger Bilag 9 // Lokalplanforudsætninger Indholdsfortegnelse Side 1 Indledning 2 2 Forudsætninger for lokalplanens indhold 2 3 Forudsætninger for lokalplansprocessen 3 1 Indledning Nærværende dokument oplister

Læs mere

Bilag nr. 3 FAKTA Forslag til udarbejdelse af lokalplan Gammel Køge Landevej med tilhørende forslag til kommuneplantillæg. Bydel Valby.

Bilag nr. 3 FAKTA Forslag til udarbejdelse af lokalplan Gammel Køge Landevej med tilhørende forslag til kommuneplantillæg. Bydel Valby. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling 01-10-2018 Bilag nr. 3 FAKTA Forslag til udarbejdelse af lokalplan med tilhørende forslag til kommuneplantillæg. Bydel Valby. GÆLDENDE LOKALPLANER

Læs mere

Centerområde Aastrupvej

Centerområde Aastrupvej 21 2013 Centerområde Aastrupvej Status Plannavn Baggrund og formål Kladde 21 2013 Centerområde Aastrupvej Kommuneplantillægget er udarbejdet på baggrund af et invester ønske om at omdanne dele af de eksisterende

Læs mere

Bygherres præsentation af projektet

Bygherres præsentation af projektet Startredegørelse for nye boliger på Skolegade 5 07. November 2018 Startredegørelsen beskiver i korte træk det konkrete projekt, baggrunden for at udarbejde en ny lokalplan for området, de væsentlige problemstillinger

Læs mere

Tillæg nr. 48 til Herning Kommuneplan 2009-2020

Tillæg nr. 48 til Herning Kommuneplan 2009-2020 Tillæg nr. 48 til Herning Kommuneplan 2009-2020 Rammeområde C2 Centerområde vest for Jyllandsgade 1. Tillæg nr. 48 til Herning Kommuneplan 2009-2020 Da lokalplanen for et område udlagt til centerformål

Læs mere

Orientering til Teknik- og Miljøudvalget om glasoverdækning på Ældre Sagens ejendom ved Nørreport

Orientering til Teknik- og Miljøudvalget om glasoverdækning på Ældre Sagens ejendom ved Nørreport KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Bydesign NOTAT Orientering til Teknik- og Miljøudvalget om glasoverdækning på Ældre Sagens ejendom ved Nørreport I notatet redegør forvaltningen

Læs mere

rammeområde under ét Detailhandel: dagligvarer, tekstil og beklædning og øvrige udvalgsvarer.

rammeområde under ét Detailhandel: dagligvarer, tekstil og beklædning og øvrige udvalgsvarer. 6.1.01 Eremitageparken Plannummer 6.1.01 Plannavn Anvendelse generelt Anvendelse specifik Fremtidig zonestatus Zonestatus Plandistrikt Eremitageparken Centerområde Mindre butiksområder Hjortekær bydel

Læs mere

Lokalplan 1068, Boligområde ved Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj - Endelig

Lokalplan 1068, Boligområde ved Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 13. oktober 2017 Lokalplan 1068, Boligområde ved Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan

Læs mere

Planudtalelse vedr. opførelse af boliger, erhverv og squashcenter, på ejendommen Ringstedgade 141 i Næstved.

Planudtalelse vedr. opførelse af boliger, erhverv og squashcenter, på ejendommen Ringstedgade 141 i Næstved. Planudtalelse vedr. opførelse af boliger, erhverv og squashcenter, på ejendommen Ringstedgade 141 i Næstved. Projektet omfatter bebyggelse i 3 etager i den sydlige del af ejendommen og rummer et mindre

Læs mere

Kommuneplantillæg 11/2009 for Taarbæk

Kommuneplantillæg 11/2009 for Taarbæk Kommuneplantillæg 11/2009 for Taarbæk Status Plannavn Område bydel Dato for forslagets vedtagelse i kommunalbestyrelsen Forslag Kommuneplantillæg 11/2009 for Taarbæk Taarbæk Taarbæk bydel 6. september

Læs mere

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse Firskovvejområdet fornyelse - intensivering - omdannelse 07. november 2017 Temadrøftelse i Byplanudvalget 1 Program Velkomst v./ Trine Schreiner Tybjerg, LTK Firskovvej fornyelse og intensivering v./ Trine

Læs mere

Forslag til lokalplan Hambrosgade med kommuneplantillæg

Forslag til lokalplan Hambrosgade med kommuneplantillæg Forslag til lokalplan Hambrosgade med kommuneplantillæg Bilag 3 Offentlig høring fra xx. xxx 2007 til xx. xxx 2007 Borgerrepræsentationen har den xx.xxx 2007 vedtaget forslag til lokalplan Hambrosgade.

Læs mere

HØJHUS HERNING+ Indkaldelse af idéer og forslag HERNING + til arbejdet med planlægningen af en op til 78 meter høj bygning på Sygehusgrunden i Herning

HØJHUS HERNING+ Indkaldelse af idéer og forslag HERNING + til arbejdet med planlægningen af en op til 78 meter høj bygning på Sygehusgrunden i Herning HERNING + 78 meter 55 meter FORELØBIG ILLUSTRATION HØJHUS HERNING+ Indkaldelse af idéer og forslag til arbejdet med planlægningen af en op til 78 meter høj bygning på Sygehusgrunden i Herning 16. maj 2019

Læs mere

Udkast til standard rammebestemmelser

Udkast til standard rammebestemmelser Udkast til standard rammebestemmelser Ved udarbejdelse af rammebestemmelser for de enkelte rammeområder tages der fremover udgangspunkt i nedenstående standard rammebestemmelser. MEN standard bestemmelserne

Læs mere

03-03-2015. KAB Vester Voldgade 17 1552 København V. Sagsnr. 2015-0044911. Dokumentnr. 2015-0044911-7. Naboorientering vedrørende Islands Brygge 38

03-03-2015. KAB Vester Voldgade 17 1552 København V. Sagsnr. 2015-0044911. Dokumentnr. 2015-0044911-7. Naboorientering vedrørende Islands Brygge 38 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling KAB Vester Voldgade 17 1552 København V 03-03-2015 Sagsnr. 2015-0044911 Dokumentnr. 2015-0044911-7 22496298 Naboorientering vedrørende Islands

Læs mere

Tillæg nr. 28. til Kommuneplanen for Odense Kommune

Tillæg nr. 28. til Kommuneplanen for Odense Kommune Tillæg nr. 28 til Kommuneplanen 2013-2025 for Odense Kommune Thomas B. Thriges Gade Ændring af kommuneplanområde 0 0 3 2 1 4 6 7 11 10 8 5 9 Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal

Læs mere

Godkendelse af kommuneplantillæg og Lokalplan Bolig og erhverv, Hobrovej/Nibevej, Skalborg (1. forelæggelse)

Godkendelse af kommuneplantillæg og Lokalplan Bolig og erhverv, Hobrovej/Nibevej, Skalborg (1. forelæggelse) Punkt 8. Godkendelse af kommuneplantillæg 3.026 og Lokalplan 3-6-110 Bolig og erhverv, Hobrovej/Nibevej, Skalborg (1. forelæggelse) 2016-051135 By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender

Læs mere

"strandpromenaden" startredegørelse

strandpromenaden startredegørelse "strandpromenaden" startredegørelse Bilag 1 til indstilling om redegørelse for igangsætning af lokalplan "Strandpromenaden" Lokalplanområdet ligger i bydelen Østerbro Luftfoto af området set mod nordvest

Læs mere

Tillæg nr FORSLAG KOMMUNEPLAN Helhedsplan for DSB-arealerne i Nyborg Havn 2016

Tillæg nr FORSLAG KOMMUNEPLAN Helhedsplan for DSB-arealerne i Nyborg Havn 2016 Tillæg nr. 13 - FORSLAG KOMMUNEPLAN 2013 Helhedsplan for DSB-arealerne i Nyborg Havn 2016 maj 2016 Redegørelse Baggrund Den tidligere helhedsplan for DSB-arealerne fra 2005 har vist sig vanskelig at realisere,

Læs mere

"strandpromenaden" Startredegørelse

strandpromenaden Startredegørelse "strandpromenaden" Startredegørelse Bilag 1 til indstilling om redegørelse for igangsætning af lokalplan "Strandpromenaden" Lokalplanområdet ligger i bydelen Ydre Østerbro Visualisering af projektet set

Læs mere

Bilag til intern høring om tillæg 2 til lokalplan nr. 425 Krimsvej

Bilag til intern høring om tillæg 2 til lokalplan nr. 425 Krimsvej Bilag til intern høring om tillæg 2 til lokalplan nr. 42 Krimsvej Luftfoto af lokalplantillægsområde nr. 2, som er markeret med en hvid linje. ( JW luftfoto, oktober 201). Lokalplantillæggets baggrund

Læs mere

Loge og boliger, Hasserisgade 18, Vestbyen

Loge og boliger, Hasserisgade 18, Vestbyen 1-3-123 Loge og boliger, Hasserisgade 18, Vestbyen Indholdsfortegnelse Startredegørelse 1 Baggrund 2 Området 3 Eksisterende planforhold 6 Projektet 7 Til lokalplanforslaget 8 Anbefaling 10 Startredegørelse

Læs mere

Hvidbog. 1. offentlige høring VVM-redegørelse for ny IKEA ved Kalvebod Brygge. november 2015 BILAG 3

Hvidbog. 1. offentlige høring VVM-redegørelse for ny IKEA ved Kalvebod Brygge. november 2015 BILAG 3 BILAG 3 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse Hvidbog 1. offentlige høring VVM-redegørelse for ny IKEA ved Kalvebod Brygge november 2015 Center for Miljøbeskyttelse Njalsgade

Læs mere

Tillæg nr til Kommuneplan Offentligt område ved Klosterplads og Frederiksgade

Tillæg nr til Kommuneplan Offentligt område ved Klosterplads og Frederiksgade Tillæg nr. 2017.21 til Kommuneplan 2017-2029 Offentligt område ved Klosterplads og Frederiksgade Forslag Offentligt område ved Klosterplads og Frederiksgade Offentligt område ved Klosterplads og Frederiksgade

Læs mere

Tillæg nr. 40 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 40 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 40 til Rammeområder 11.C1 og 11.C13 Centerområde Vestlige del af Bethaniagade og Bredgade i Herning og Centerområde ved Bredgade og Møllegade i Herning Fremlægges fra xx. måned 20xx

Læs mere

Der opføres derefter ca m² bebyggelse på 1. og 2. sal, der indrettes til beboelse.

Der opføres derefter ca m² bebyggelse på 1. og 2. sal, der indrettes til beboelse. Teknik- og Miljøforvaltningen Høring i henhold til forvaltningsloven Københavns Kommune har modtaget en ansøgning om dels nedrivning af en del af eksisterende bebyggelse på ejendommen matrikelnr: 28 Emdrup,

Læs mere

Køge Kommune modtog som resultat af idéfasen 21 skriftlige henvendelser. Disse drejede sig i hovedtræk om følgende forhold:

Køge Kommune modtog som resultat af idéfasen 21 skriftlige henvendelser. Disse drejede sig i hovedtræk om følgende forhold: Idéfase for Kommuneplantillæg nr. 12 Køge Park I forlængelse af det igangværende arbejde med udvikling af et nyt stadionanlæg og erhvervsfaciliteter, Køge Park, skal der gennemføres en idéfase. Det skyldes,

Læs mere

B&W-området. Bilag 1. Forslag til tillæg nr. 2 til lokalplan nr. 183 B&W-området ved Christianskirken

B&W-området. Bilag 1. Forslag til tillæg nr. 2 til lokalplan nr. 183 B&W-området ved Christianskirken Bilag 1 B&W-området Forslag til tillæg nr. 2 til lokalplan nr. 183 B&W-området ved Christianskirken Borgerrepræsentationen har den 16. december 2010 vedtaget forslag til tillæg nr. 2 til lokalplan nr.

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 22. december Århus Kommune

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 22. december Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 22. december 2010 Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 899 Erhvervsbyggeri ved Åboulevarden, Mindebrogade og Fiskergade, Århus

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune

Kommuneplan for Odense Kommune Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Forslag til tillæg nr. 53 Boliger Demantsvej Hvad er en kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for hver kommune foreligge en kommuneplan. Denne

Læs mere

Kommuneplantillæg 3/2009 for Kunstnerbyen

Kommuneplantillæg 3/2009 for Kunstnerbyen Kommuneplantillæg 3/2009 for Kunstnerbyen og Elementbyen Status Plannavn Område bydel Dato for forslagets vedtagelse i kommunalbestyrelsen Vedtaget Kommuneplantillæg 3/2009 for Kunstnerbyen og Elementbyen

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 3

Kommuneplantillæg nr. 3 Kommuneplantillæg nr. 3 Plannavn Kommuneplantillæg nr. 3 Område bydel Dato for forslagets vedtagelse i kommunalbestyrelsen Elementbyen og Kunstnerbyen 24. juni 2010 Høringen starter 1. juli 2010 Høringen

Læs mere

Kommuneplantillæg Forslag. Juli 2010 FREMLAGT I OFFENTLIG HØRING I PERIODEN D. 14. JULI SEPTEMBER 2010.

Kommuneplantillæg Forslag. Juli 2010 FREMLAGT I OFFENTLIG HØRING I PERIODEN D. 14. JULI SEPTEMBER 2010. Kommuneplantillæg 9-2009 Juli 2010 Forslag FREMLAGT I OFFENTLIG HØRING I PERIODEN D. 14. JULI 2010-8. SEPTEMBER 2010. Forslag til Kommuneplantillæg 9-2009 for Haderslev Kommune. Udarbejdet af Haderslev

Læs mere

Høringssvar til. Forslag til Kommuneplanstrategi 2018 for København. Fokus Asset Management A/S. 20. november Lasse Kronholm

Høringssvar til. Forslag til Kommuneplanstrategi 2018 for København. Fokus Asset Management A/S. 20. november Lasse Kronholm Høringssvar til Forslag til Kommuneplanstrategi 2018 for København Fokus Asset Management A/S 20. november 2018 Lasse Kronholm Middelfartgade 7+15 og Strandboulevarden 122 matr. nre. 4803, 5835 og 6221,

Læs mere

B&W-Området ved Christianskirken

B&W-Området ved Christianskirken B&W-Området ved Christianskirken Lokalplan nr. 183 med tillæg 1 og 2 Borgerrepræsentationen vedtog den 13. december 1990 lokalplan 183. Lokalplanen er bekendtgjort den 4. marts 1991. Borgerrepræsentationen

Læs mere

Dagmarhus Startredegørelse

Dagmarhus Startredegørelse Bilag 1 Dagmarhus Startredegørelse Principper for udarbejdelse af forslag til lokalplan og kommuneplantillæg til "Dagmarhus". de lerupsgade N Hammerichsgade Staunings Plads Banegraven Jarmers Plads H.

Læs mere

Tillæg nr. 5 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 5 til Herning Kommuneplan Forslag til Tillæg nr. 5 til Rammeområde Herning 11.C1, 11.C23 og 11.C31 Fremlægges fra xx. måned 201x til xx. måned 201x (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen.

Læs mere

LOKALPLAN 11-9: Centerområde Rådhuscentret i Vojens LOKALPLANGRUNDLAG

LOKALPLAN 11-9: Centerområde Rådhuscentret i Vojens LOKALPLANGRUNDLAG Erhvervs- og Borgerservice Plan og Byg Dato: 28.11.2014 Sags nr.: 14/5340 Sagsbehandler: Anne Buur Ogilvie LOKALPLAN 11-9: Centerområde Rådhuscentret i Vojens LOKALPLANGRUNDLAG Indledning Haderslev Kommune

Læs mere

Plan Laksetorvet. «conavn» «adresse» Området. måles fra

Plan Laksetorvet. «conavn» «adresse» Området. måles fra «navn» «conavn» «adresse» «postdistrikt» Miljø og Teknik T Plan Laksetorvet 8900 Randers C Telefon + 45 8915 1515 Direkte 8915 1568 mi@randers.dk www.randers.dk 09 11 2015 / 01.00.00 A00 39 14 Nabohøring

Læs mere

Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 til Kommuneplan for Holbæk Kommune

Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 til Kommuneplan for Holbæk Kommune Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 til Kommuneplan 2013 2025 for Holbæk Kommune Nyt rammeområde og ændring af bymidteafgrænsning ved ny dagligvarebutik på Hovedgaden, Svinninge. Holbæk Kommune har den

Læs mere

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse Firskovvejområdet fornyelse - intensivering - omdannelse 07. november 2017 Temadrøftelse i Byplanudvalget 1 Program Velkomst v./ Bjarne Holm Markussen, LTK Firskovvej fornyelse og intensivering v./ Trine

Læs mere

Tillæg nr. 29 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 29 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 29 til Rammeområde 11.C12 Centerområde ved Smedegade, Sølvgade og Søndergade Fremlægges fra xx. måned 20xx til xx. måned 20xx (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg

Læs mere

Ny boligbebyggelse på Dalgas Avenue

Ny boligbebyggelse på Dalgas Avenue Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 12. januar 2017 Ny boligbebyggelse på Dalgas Avenue Dette materiale omhandler et område nær dig. Området er beliggende på den tidligere ingeniørhøjskoles arealer

Læs mere

Debatoplæg Ny planlægning for en del af Laanshøj

Debatoplæg Ny planlægning for en del af Laanshøj Debatoplæg Ny planlægning for en del af Laanshøj www.furesoe.dk/hoering OBS: Ny høringsfrist den 11. marts 2016 Ny planlægning for den sydlige og sydøstlige del af Laanshøj Furesø Kommune igangsætter en

Læs mere

Forudgående høring HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 HVIDOVRE KOMMUNE

Forudgående høring HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 HVIDOVRE KOMMUNE Forudgående høring HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 Ajax Alle Friheden Station Gammel Køge Landevej Invitation til at komme med idéer og forslag til et ændret indhold for en del af rammeområde 3C7 Hvidovrevej

Læs mere

Kommuneplantillæg 22/2009 for Kongevejen

Kommuneplantillæg 22/2009 for Kongevejen Kommuneplantillæg 22/2009 for Kongevejen 205-209 Status Forslag Plannavn Kommuneplantillæg 22/2009 for Kongevejen 205-209 bydel Dato for forslagets vedtagelse i kommunalbestyrelsen Virum bydel 19. december

Læs mere

Borgervænget II. Bilag 1. Startredegørelse

Borgervænget II. Bilag 1. Startredegørelse Borgervænget II Startredegørelse Bilag 1 Indstilling om redegørelse for igangsætning af forslag til lokalplan "Borgervænget II" med tilhørende forslag til kommuneplantillæg Luftfoto af planområdet og dets

Læs mere

HVIDBOG FORSLAG TIL LOKALPLAN NR OG FORSLAG TIL TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN NR. 47 KOLLEGIEBOLIGER TOLDBODGADE

HVIDBOG FORSLAG TIL LOKALPLAN NR OG FORSLAG TIL TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN NR. 47 KOLLEGIEBOLIGER TOLDBODGADE HVIDBOG FORSLAG TIL LOKALPLAN NR. 1-857 OG FORSLAG TIL TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN NR. 47 KOLLEGIEBOLIGER TOLDBODGADE Introduktion For at skabe overblik over høringssvarene til det offentligt fremlagte forslag

Læs mere

selvbetjeningsvaskeri og lign.) anden detailhandelslignende funktion (apotek, bank og lign.) hotel, restaurant og forlystelser. Liberalt erhverv: klin

selvbetjeningsvaskeri og lign.) anden detailhandelslignende funktion (apotek, bank og lign.) hotel, restaurant og forlystelser. Liberalt erhverv: klin 6.1.01 Eremitageparken Plannummer 6.1.01 generelt specifik Eremitageparken Centerområde Mindre butiksområder Bebyggelsesprocent 45% Bebyggelsesprocent af Max. antal etager Max. bygningshøjde rammeområde

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 17 for Nørgaardsvej

Kommuneplantillæg nr. 17 for Nørgaardsvej Kommuneplantillæg nr. 17 for Nørgaardsvej Status Plannavn bydel Dato for forslagets vedtagelse i kommunalbestyrelsen Forslag Kommuneplantillæg nr. 17 for Nørgaardsvej Kgs. Lyngby 19. marts 2013 Høringen

Læs mere

TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN

TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN 1 TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN Tillæg nr. 22 til Kommuneplan 2013 for Aarhus Kommune Kommuneplantillægget omhandler rammeområde 15.07.01 ER i Kommuneplan 2013 for Aarhus Kommune. Rammeområde 15.07.01 ER er

Læs mere

By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ovennævnte forslag.

By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ovennævnte forslag. Punkt 14. Godkendelse af kommuneplantillæg 1.040 og Lokalplan 1-1-117 (med Miljørapport) Centerområde, Budolfi Plads, Vingårdsgade, Aalborg Midtby (1. forelæggelse) 2015-016996 By- og Landskabsudvalget

Læs mere

Bilag nr. 2 FAKTA Forslag til lokalplan med kommuneplantillæg for Den Hvide Kødby (herunder Den Grå Kødby)

Bilag nr. 2 FAKTA Forslag til lokalplan med kommuneplantillæg for Den Hvide Kødby (herunder Den Grå Kødby) Bilag nr. 2 FAKTA Forslag til lokalplan med kommuneplantillæg for Den Hvide Kødby (herunder Den Grå Kødby) Bydel: Vesterbro Beliggenhed/adresse: Halmtorvet, Skelbækgade, Ingerslevgade II samt det meste

Læs mere

Centerområde ved Vesterhavsvej i Billum TILLÆG 15

Centerområde ved Vesterhavsvej i Billum TILLÆG 15 04.01.C02 Centerområde ved Vesterhavsvej i Billum TILLÆG 15 Copyright: Geodatastyrelsen, COWI, Varde Kommune RAMMEOMRÅDE 04.01.C02 Mål: 1: KOMMUNEPLAN 2017 4.000 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Et forslag

Læs mere

FORSLAG. Tillæg 43. Silkeborg Kommuneplan

FORSLAG. Tillæg 43. Silkeborg Kommuneplan FORSLAG Tillæg 43 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Fremlagt i offentlig høring fra 2. november til 28. december 2016 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Forslag til Tillæg 43 til Kommuneplan 2013-2025

Læs mere

ETAGEBOLIGER & OFFENTLIGT FORMÅL, GRUNDTVIGSVEJ, IKAST. Tillæg nr. 38 Ikast-Brande Kommuneplan

ETAGEBOLIGER & OFFENTLIGT FORMÅL, GRUNDTVIGSVEJ, IKAST. Tillæg nr. 38 Ikast-Brande Kommuneplan ETAGEBOLIGER & OFFENTLIGT FORMÅL, GRUNDTVIGSVEJ, IKAST Tillæg nr. 38 Ikast-Brande Kommuneplan 2009-2021 Endelig godkendt den 10. september 2012 Offentligt bekendtgjort den 19. september 2012 Udarbejdet

Læs mere

KONTOR + ERHVERV - HOLMBLADSGADE /FORSLAG B (151%) SAGSNUMMER 07.2825 - DATO 11.02.2010

KONTOR + ERHVERV - HOLMBLADSGADE /FORSLAG B (151%) SAGSNUMMER 07.2825 - DATO 11.02.2010 KONTOR + ERHVERV - HOLMBLADSGADE /FORSLAG B (151%) SAGSNUMMER 07.2825 - DATO 11.02.2010 KONTEKST BAGGRUND I 2007 erhvervede BOKA GROUP A/S grunden Holmbladsgade 113, beliggende på Amager. Projektgrunden

Læs mere

I bedes forholde jer til det nedenfor beskrevne om dispensation og beskrivelse af byggeprojektet og indsend jeres bemærkninger.

I bedes forholde jer til det nedenfor beskrevne om dispensation og beskrivelse af byggeprojektet og indsend jeres bemærkninger. Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse 20. maj 2015 Orientering Vi har modtaget et byggeprojekt som er omfattet af lokalplan og servitut og herefter følger en beskrivelse af hvilke bestemmelser,

Læs mere

23. juni 2011. Sagsnr. 2011-51278. Intern høring vedrørende udarbejdelse af lokalplantillæg nr. 5 til lokalplan nr.

23. juni 2011. Sagsnr. 2011-51278. Intern høring vedrørende udarbejdelse af lokalplantillæg nr. 5 til lokalplan nr. 23. juni 2011 Intern høring vedrørende udarbejdelse af lokalplantillæg nr. 5 til lokalplan nr. 301 Ørestad Nord Introduktion og formål Denne høring omhandler et projekt for en rækkehusbebyggelse i Ørestad

Læs mere

Bilag 3 - Redegørelse på baggrund af BR beslutning

Bilag 3 - Redegørelse på baggrund af BR beslutning KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Bydesign NOTAT Bilag 3 - Redegørelse på baggrund af BR beslutning Borgerrepræsentationen vedtog i møde den 11. april 2013 pkt. 29, at TMF og

Læs mere

By og Havn ønsker til rammeændringer i Kommuneplan november 2018

By og Havn ønsker til rammeændringer i Kommuneplan november 2018 By og Havn ønsker til rammeændringer i Kommuneplan 2019 20. november 2018 Område KP2015 KP2019 - Ønsker til rammeændring Baggrund for og kommentarer til rammeændring Nordhavn: Levantkaj Vest C2* Stjernebemærkning:

Læs mere

Tegning 3: Vej - og stiforhold

Tegning 3: Vej - og stiforhold BILAG 1.b Tegning : Vej - og stiforhold tma rked et 9m Fru g J EVE ORT RET EJ Tor vek ant en Ny Ellebjerg s EV ND 5m 1m GA Væ rk MM sted 0m 9m ten EL vej 0m por LA Torv e KØ GE 4m 1m Bekkersgår d vænge

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 392 og tillæg nr. 22 til Kommuneplan

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 392 og tillæg nr. 22 til Kommuneplan Sammenfattende miljøredegørelse til lokalplan nr. 392 og tillæg nr. 22 til Kommuneplan 2009-2021 Indhold I forbindelse med Byrådets endelige vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 392 og af forslag til

Læs mere

Forslag til ændrede rammebestemmelser for 13-B-04 i Planområde Gødvad, der udsendes i supplerende 8 ugers høring.

Forslag til ændrede rammebestemmelser for 13-B-04 i Planområde Gødvad, der udsendes i supplerende 8 ugers høring. TILLÆG 34 Forslag Forslaget til tillæg nr. 34 for erhvervsrammen Erhvervskorridoren i Gødvad, er fremlagt i offentlig høring fra 27. marts 2013 til 22. maj 2013 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Forslag

Læs mere

Referat af borgermøde om Postgrunden

Referat af borgermøde om Postgrunden Referat af borgermøde om Postgrunden Onsdag d. 3. februar kl. 19 21 i Postgården Indre By Lokaludvalg og Vesterbro Lokaludvalg var vært for borgermødet, som blev afholdt i forbindelse med den forudgående

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune. Forslag til Tillæg nr. 33

Kommuneplan for Odense Kommune. Forslag til Tillæg nr. 33 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Forslag til Tillæg nr. 33 Område ved Tværkajen, Havnegade og Londongade Ændring af kommuneplanområde 1 Skibhuskvarteret Skibhusene Vollsmose Stige Ø Hvad er en

Læs mere

Redegørelse for udvidelse af Ikast bymidte Side 1 af Sag nr.: Indhold 1. Baggrund og formål Læsevejledning Samm

Redegørelse for udvidelse af Ikast bymidte Side 1 af Sag nr.: Indhold 1. Baggrund og formål Læsevejledning Samm Redegørelse for udvidelse af Ikast bymidte Side 1 af 10 19.11.2018 Sag nr.: 118.7059 Indhold 1. Baggrund og formål... 1 2. Læsevejledning... 2 3. Sammenfatning... 3 4. Gældende planforhold... 5 5. Redegørelse

Læs mere

Maj 2015 Oversigt over høringssvar til lokalplan 34 Boliger ved Flodvej Jr. Nr. Ac 14/13039

Maj 2015 Oversigt over høringssvar til lokalplan 34 Boliger ved Flodvej Jr. Nr. Ac 14/13039 Maj 2015 Oversigt over høringssvar til lokalplan 34 Boliger ved Flodvej Jr. Nr. Ac 14/13039 Høringssvar fra: Indsigelser: Administrationens bemærkninger Forslag til ændringer i lokalplan 1. Susanne Pedersen

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 17 for Nørgaardsvej

Kommuneplantillæg nr. 17 for Nørgaardsvej Kommuneplantillæg nr. 17 for Nørgaardsvej Status Plannavn bydel Dato for forslagets vedtagelse i kommunalbestyrelsen Vedtaget Kommuneplantillæg nr. 17 for Nørgaardsvej Kgs. Lyngby 19. marts 2013 Dato for

Læs mere

Tillæg nr. 33 til Kommuneplan for et bydelscenter i Gødvad

Tillæg nr. 33 til Kommuneplan for et bydelscenter i Gødvad Tillæg nr. 33 til Kommuneplan 2017-2028 for et bydelscenter i Gødvad Silkeborg Kommune FORSLAG Tillæg nr. 33 til Kommuneplan 2017-2028 er i offentlig høring i perioden fra 4. marts til 6. maj 2019. Februar

Læs mere

Notat - Forvaltningens gennemgang af de udtalelser modtaget ved naboorienteringer om byggeri på Trekroner Centervej 50

Notat - Forvaltningens gennemgang af de udtalelser modtaget ved naboorienteringer om byggeri på Trekroner Centervej 50 Emner i nabo-udtalelser Parkeringsforhold Forvaltningens bemærkninger I forbindelse med første naboorientering var der væsentlig flere bemærkninger angående parkeringsforhold. Der er modtaget færre bemærkninger

Læs mere

LOKALPLAN Udkast. Boliger, Karolinelundsvej, Ø-gadekvarteret

LOKALPLAN Udkast. Boliger, Karolinelundsvej, Ø-gadekvarteret LOKALPLAN 1-4-111 Boliger, Karolinelundsvej, Ø-gadekvarteret 22.03.2018 Udkast Indholdsfortegnelse Startredegørelse 1 Baggrund 2 Området 3 Eksisterende planforhold 5 Projektet 8 Til lokalplanforslaget

Læs mere

DEBATOPLÆG. Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning og miljøkonsekvensrapport for Herlev Bymidte

DEBATOPLÆG. Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning og miljøkonsekvensrapport for Herlev Bymidte DEBATOPLÆG Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning og miljøkonsekvensrapport for Herlev Bymidte Høringsperiode fra den 11. oktober 2018 til den 1. november 2018 Hjo rte spr ing Herlev Rin Herlev

Læs mere

Væsentligste indhold Administrationens bemærkninger Forslag til ændringer af lokalplanen

Væsentligste indhold Administrationens bemærkninger Forslag til ændringer af lokalplanen 1 Februar 2017 Oversigt over høringssvar til Lokalplan 44 Boliger ved Kongeskrænten og kommuneplantillæg 8 Høringssvar nr. Afsender: Navn og adresse Væsentligste indhold Administrationens bemærkninger

Læs mere

Orientering til Økonomiudvalget om forudgående offentlig høring af kommuneplantillæg for Sadolin

Orientering til Økonomiudvalget om forudgående offentlig høring af kommuneplantillæg for Sadolin NOTAT Til Økonomiudvalget Orientering til Økonomiudvalget om forudgående offentlig høring af kommuneplantillæg for Sadolin Baggrund Mogens De Linde ejer flere ejendomme i Sadolinområdet ved Holmbladsgade

Læs mere

Byomdannelse af Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj

Byomdannelse af Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 4. november 2016 Byomdannelse af Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Kommune ønsker at ændre plangrundlaget

Læs mere

TILLÆG 13. VEDTAGET Silkeborg Byråd 17. december 2012

TILLÆG 13. VEDTAGET Silkeborg Byråd 17. december 2012 VEDTAGET Silkeborg Byråd 17. december 2012 TILLÆG 13 For rammeområde 35-E-54, 35-E-55, 35-E-50, 35-R-50, 35-E-51, 35-E-56, 35-E-57, 35-E-58, 35-E-59 og 35-T-50 i Silkeborg Kommuneplan 2009-2020. Endelig

Læs mere

Jagtvej 171. Bilag 6. Forslag til lokalplan i supplerende høring. Supplerende høring fra 28. februar til 19. marts 2012

Jagtvej 171. Bilag 6. Forslag til lokalplan i supplerende høring. Supplerende høring fra 28. februar til 19. marts 2012 Jagtvej 171 Bilag 6 Forslag til lokalplan i supplerende høring I denne pjece kan du læse om ændring af det projekt, der ligger til grund for det tidligere offentliggjorte lokalplanforslag, og om dine muligheder

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 19 udvidelse af Centerområde Tommerup st.

Kommuneplantillæg nr. 19 udvidelse af Centerområde Tommerup st. KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 19 UDVIDELSE AF CENTEROMRÅDE TOMMERUP ST. Kommuneplantillæg nr. 19 udvidelse af Centerområde Tommerup st. Indholdsfortegnelse KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 19 UDVIDELSE AF CENTEROMRÅDE TOMMERUP

Læs mere