Vedrørende Specifikation af serviceinterface for Person

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vedrørende Specifikation af serviceinterface for Person"

Transkript

1 Høringssvar 18. August 2011 ADMINISTRATIONSAFDE- LINGEN, K.I.T. Fra: Arkitekturfunktionerne ved Kriminalforsorgen og Rigspolitiet Strategi og Arkitektur AFR Tlf Vedrørende Specifikation af serviceinterface for Person Introduktion: Dette høringssvar er afgivet som en fælles besvarelse fra såvel Kriminalforsorgens som Rigspolitiets arkitekturfunktioner. Bidragsydere: Rigspolitiet v. Allan Frank, Peter Bjerghave (Koncern IT, Strategi og arkitektur) Kriminalforsorgen v. Keld K. Jensen, Henriette Traulsen (IT kontoret, IT strategi & arkitektur) Det udsendte høringsoplæg er i dette svar - alene - behandlet på begrebs- og IT arkitekturmæssigt niveau hos hhv. Politiet og Kriminalforsorgen, dels grundet det tekniske niveau af indholdet på høringsmaterialet og dels grundet høringsperiodens længde. Dette høringssvar kan således ikke tages som udtryk for en fuldstændig og i alle forhold fyldestgørende behandling, særligt er påvirkningen på den relevante forretningsmæssige myndighedsudøvelse kun sporadisk berørt. Henset til fremgangsmåden for selve høringsprocessen, kan der fremkomme yderligere høringssvar fra andre dele af de to styrelser. Forudsætninger og afgrænsninger: Person er ét fragment ud af en større helhed primært rettet mod sags- og dokumenthåndtering (ESDH). Væsentlige dele af denne helhed fremstår fortsat som ubeskrevet. Specifikt Udmøntning med tilhørende begrebsmæssig modellering af procesflow, kommunikation og øvrig koordinering omkring effektuering af afgørelser (med tilhørende afledt supplerende sagsbehandling omkring hændelser, mangler, afvigelser og ændrede forudsætninger, osv.).

2 Dette vanskeliggør i betydelig grad vurderingen af hvorvidt standarden vil kunne fungere i den praktiske forvaltning. Men det skønnes i den nuværende form som værende tvivlsomt. Side 2 Det bemærkes, at standarderne primært er møntet på udveksling af information med (mellem) offentlige myndighedsinstanser i Danmark. Det bør dog bemærkes, at modellering af Person og entiteterne fra de tidligere standarder ikke i sig selv er tilstrækkelige modelleringer til en samlet og fuld realisering af et forvaltningsmæssigt fagsystem. Det skal eksplicit anføres, at bemærkningerne i det følgende er givet under denne forudsætning. Principiel indstilling: Det anføres eksplicit i det udsendte høringsoplæg til standard (s6) at specifikationen, Person opfylder behovet for: 1. En fællesoffentlig obligatorisk anvendelse af OIOXML for personers stamdata 2. At denne standard er konstrueret, så den kan muliggøre udstedelse af hændelsesbeskeder om stamdatas udvikling, som er vigtige for kvalitet i og effektivisering af forvaltningen Politiet og Kriminalforsorgen må på det foreliggende grundlag tage forbehold overfor dette. Specifikt i forhold til Politiets forvaltningsområde synes forholdet mellem Person og anvendelsen af Identitet rudimentært og usikkert håndteret i det udsendte høringsoplæg til standard. Kriminalforsorgen har herudover en alvorlig bekymring i forholdet mellem Persondataloven og høringsoplægget i forudsætningen om, at enhver oplysning i ethvert tilfælde er fuldt og entydigt personhenførbar. Det væsentligste problem er, at CPR med anvendelse af erstatningspersonnummer ol. i den foreslåede form ikke udgør en sikker og entydig identifikation af en person (individ), med heraf affødte problemstillinger omkring korrelation af hændelser fortaget af eller på andre personer (individer). Den fælles indstilling er, at dette problem skal adresseres yderligere inden endelig fastfrysning af en eventuel standard. Dette gerne i form af et konkret samarbejde mellem de relevante myndigheder med henblik på at foretage de nødvendige sondringer mellem Person og Identitet, og herunder klarlægge tildeling og brug af identifikatorer.

3 Generelle bemærkninger til høringsmaterialet: Side 3 Serviceinterfacet for Person bør genovervejes i relation til Reference Arkitekturen ( Referencearkitektur for Sags- og Dokumentområdet (ESDH), version 3.0 ): Der synes ikke at være en entydig afklaring og brug omkring betydende forhold og sammenhænge mellem Person, Virksomhed, Part og Aktør (Organisatorisk- Funktion). Vi opfordrer kraftigt til at dette afklares nærmere, gerne under aktiv inddragelse af alle relevante myndigheder, inden Person ophøjes til en standard. Person vs. Identitet Der har traditionelt været sat lighedstegn mellem en person og dennes identitet. Der er imidlertid en kraftig stigning i kriminalitet, der omfatter tilegnelse og misbrug af identiteter, og Politiet overvejer derfor en repræsentation, der i højere grad understøtter denne tendens. Overvejelserne omfatter introduktionen af Identitet som supplerende begreb til Person. Dette medfører visse ændringer til den eksisterende definition af person, som det fremgår af nedenstående tabel. Begreb Eksisterende definition Foretrukket definition Person En person er et individ, der er et menneske, En person er et individ, typisk identificeret gennem sit der er et menneske. personnummer eller sit nationale erstatningspersonnummer. Identitet En række offentlige udsagn (erklæringer, hændelser og øvrige registreringer), der knytter en person til samfundet. Det bemærkes specifikt, at 1. En person er identificeret ved et sæt biometriske oplysninger, såsom DNA, fingeraftryk eller iris-skan. 2. Identiteter kan identificeres via personnummer, nationale erstatningspersonnummer og lignende. Identiteter kan omfatte beskrivende reference data som adresse, navn, nationalitet, osv., og herunder også andre klassificeringer som f.eks. signalement ol. Politiet har behov for en registrering dels af identitetsmisbrug, dvs. det forhold at en person anvender en anden persons legitime identitet, og dels brug af falske dvs. opdigtede identiteter. Identitetskriminalitet er et på verdensplan stigende problem.

4 Vi vil i den forbindelse høre om hvorvidt arbejdsgruppen har overvejet relevansen af ovenstående ved anden offentlig sagsbehandling. Her tænkes f.eks. på identitetsmisbrug i forbindelse med udbetaling af offentlige ydelser, samt tilsvarende maskering ved forsøg på unddragelse af byrder som skatter og afgifter mv. Side 4 Tildeling af personnummer/udlændingeidentitetsnummer mv. Også Kriminalforsorgen oplever udfordringer i sammenkædningen mellem Person og anvendelsen af Identitet. Kriminalforsorgen baserer sin forvaltning på, at alle Identiteter kan løses via Politiet og bliver her udfordret af anden anvendelse af erstatningspersonnumre i Sundhedssektoren m.fl. For forvaltningsmæssigt at kunne udveksle personoplysninger skal Person kunne identificeres sikkert og entydigt. 1. Borgere i Danmark forventes entydigt at kunne refereres ved personnummer som registreret i CPR. 2. Øvrige personer identificeres via erstatningsnummer ol. som på et (fremtidigt) tidspunkt forventes at blive erstattet med et personnummer og registreres i CPR. For at samarbejdet på tværs af forvaltningsinstanser kan foregå, også for personer som falder under punkt 2, skal der som konsekvens heraf være en central personforvalter, som på anfordring skal a) udlevere erstatningspersonnummer som garanteres til enhver tid at være unikt, og som med tiden vil blive erstattet af et personnummer i CPR (som oplyses ud fra erstatningsnummer), b) udlevere AnonymitetsCPR som garanteres til enhver tid at være unikt også i forhold til såvel personnumre som erstatningspersonnumre (og som aldrig forbindes med sådanne). Denne bør tillige endvidere c) kunne registrere beskrivende (men altså ikke entydige) karakteristika for en person identitet knyttet til et erstatningspersonnummer og sikre at disse med tiden bliver erstattet, samt d) udsende en hændelsesbesked, når et erstatningspersonnummer erstattes med et personnummer og registreres i CPR. Det er opfattelsen, at en sådan personforvalter skal være en del af standarden for Person for at denne kan leve op til det formål, som er citeret som del af den overordnede indstilling. Kriminalforsorgen har behov for en funktionalitet som anført under b) som en effektiv mekanisme til på samme tid, at kunne håndhæve personbeskyttelsen for særlige udsatte klienter, og effektivt at kunne integrere sine fagsystemer med den

5 øvrige forvaltning. Som konsekvens af a) bør denne være yderst omkostningseffektiv at håndhæve som en del af den samlede standard. Side 5 Øvrige bemærkninger: Ud over en fælles bekymring for håndtering af identitetsproblemerne forbundet med Person, herunder specifikt fyldestgørende og korrekt håndtering af falsk identitetsbrug, er der tillige en fælles bekymring i Politiet og Kriminalforsorgen, hvorvidt hele Parts begrebet som indikeret i høringsudkastet hviler på en sundt grundlag. Dette falder udenfor selve høringens genstands- område, men er i de specifikke kommentarer anført hvor en usundhed fornemmes. Afslutningsvis skal det bemærkes, at vi med interesse noterer og tankerne vedrørende etablering af et Kanal begreb for kommunikation med borgere m.fl. Det skal dog for en god ordens skyld også bemærkes, at det for såvel Politiet som Kriminalforsorgen kan være en udfordring at gøre denne til en obligatorisk del af personkontakten: Dels pga. de særlige forhold omkring Forkyndelser mv., hvor der er påkrav om fuld sikkerhed for at besked overbringes endeligt til rette vedkommende, og dels pga. de særlige forvaltningsmæssige forhold, der er forbundet med isolering overfor det øvrige samfund. Specifikke bemærkninger til høringsmaterialet: Side Afsnit Bemærkninger 5 4 I Danmark bliver alle borgere tildelt et personnummer. Dette udtrykker en forudsætning om, at alle personer entydigt og sikkert refereres via CPR, samt via erstatningspersonnummer ol i en kort overgangsfase. Dette udsagn er ikke konsistent med væsentlige dele af den forvaltning Politiet og Kriminalforsorgen udøver: Væsentlig sagsbehandling og udmøntning skal gennemføres og afsluttes inden CPR bliver fastlagt. 7 2 Der bør således ikke udleveres eller efterspørges data, som aftageren ikke har brug for til sin opgaveløsning. Kriminalforsorgen bemærker, at det er et stigende problem, at andre myndigheder på den ene side har krav om personoplysninger til egne registre, samtidig med at indsatte i har krav på anonymisering af fængselsophold. Seneste tiltag er det Fælles Medicin Kort (FMK), hvor indberetning af Kriminalforsorgen principielt kun kan ske efter samtykke, samtidig med at der er påkrav om at alt udleveret medicin (herunder også medicinering efter dom) skal indrapporteres til FMK; det vil her være synligt at det er Kriminalforsorgen, der indrapporterer, og dermed at

6 personen har været indsat på det pågældende tidspunkt. Kriminalforsorgen opfatter at dette i yderste konsekvens vil være brud på Persondatalovens beskyttelse. Side 6 Det er Kriminalforsorgens opfattelse, at den foreslåede standard vil medvirke til at forværre dette problem (det erkendes også at problemet i sidste ende skal løses af lovgiverne og ikke af en standard). De tekniske forhold omkring dette er nærmere adresseret i de generelle kommentarer. 8 3 Det bør være overkommeligt at udvikle en fælles service, der kan dette! 9 Part: en adresse er vel ikke en part..? Part: Politiet er utilbøjelig at have part som overbegreb til person og virksomhed (organisation). Specialiseringerne har flere forskelle end ligheder (fængsling, biometri, signalement mv.) Politiet og Kriminalforsorgen opfordrer til at Partsbegrebet genovervejes alvorligt inden den endelige standard fastlægges. Der opfordres herunder til at overveje hvorvidt part reelt ikke er forskellige former for transitive aflukninger af OrganisatoriskFunktion, både hvad angår samarbejdet mellem myndigheder som hvad angår Personens (hvor denne er genstand for sagsbehandlingen) retskrav på at kunne lade sig repræsentere ved rådgivere Hvorfor er dette vigtigt at nævne her? 13 1 En person kan identificeres alene på baggrund af biometriske værdier. 18 Afsnit Relationer ForældremyndighedsBørn: beskrivelse redigeres. Datamodellen Side Klasse/Relation Bemærkninger 11 PersonRelationListe Kardinaliteten for Moder: PersonRelation[0..*] bør vel være PersonRelation[0..1] (med mindre der er specielle forhold omkring adoption og tilsvarende, men burde dette således ikke håndterings via tidsstempling af Registrering og Virkning)? 11 PersonEgenskaber NærmestePårørende bør være typen PersonRelation el. FlerPersonRelation 11 SundhedsOplysninger PraktiserendeLæge bør være af typen PersonRelation

7 11 UdenlandskBorgerData Statsborgerskaber bør ikke være af typen text, men landekode(r) Side 7 Udlændingens sprog bør ikke være af typen text, men sprogkode. Udlændingens fødeland bør ikke være af typen text, men landekode. 16 CprData PersonNationalitetsKode: Hele beskrivelsen af forhold vedr. nationalitet og statsborgerskaber antyder, at disse forhold ikke er afklaret og i sin nuværende form ikke repræsenteres optimalt. Vi ser ingen grund til ikke at skulle kunne registrere sekundære statsborgerskab(er). 16 SundhedsOplysninger PraktiserendeLægeNavn bør ikke være af typen text, men PersonRelation (og måske hedde PraktiserendeLæge). 19 ErstatningFor ErstatningAf Kriminalforsorgen har alvorlige forbehold her: For langtidsindsatte overgår sundhedsforvaltningen fra Kommunen til Kriminalforsorgen. Sådanne langtidsindsatte har ikke egen praktiserende læge fængslet (de praktiske forhold kan sidestilles med lægeansvaret under hospitals indlæggelse). Disse relationer er ikke tilstrækkelige til at modellere de temporale egenskaber omkring binding mellem Person (entiet) og Identifikation (personreference). Klasserne Navn og PersonNavn 26 Navn Kaldenavn bør vel ikke være en egenskab på Navn, men i stedet en selvstændig forekomst (sammen med øgenavn, kælenavn mv.) Desuden virker strukturen ikke gennemtænkt. Navn ::= kombination af bogstaver. kaldenavn, øgenavn, kælenavn, fornavn, mellemnavn, efternavn, adresseringsnavn ::= navn. personnavn ::= fornavn {mellemnavn} efternavn.

8 navnereg ::= personnavn adresseringsnavn note. Side 8

Høringssvar vedrørende Specifikation af serviceinterface for person (part)

Høringssvar vedrørende Specifikation af serviceinterface for person (part) IT- og Telestyrelsen Holsteinsgade 63 2100 København Ø Høringssvar vedrørende Specifikation af serviceinterface for person (part) Dette er KLs høringssvar på den offentlige høring om specifikation af serviceinterface

Læs mere

IT- og Telestyrelsen Holsteinsgade København Ø. Fremsendt til: Høringssvar Specifikation af serviceinterface for Person

IT- og Telestyrelsen Holsteinsgade København Ø. Fremsendt til: Høringssvar Specifikation af serviceinterface for Person IT- og Telestyrelsen Holsteinsgade 63 2100 København Ø Fremsendt til: sagogdokument@itst.dk 19. august 2011 Ref. LFH J.nr. Domæne Valg Person Høringssvar Specifikation af serviceinterface for Person KMD

Læs mere

It- og Telestyrelsen Holsteinsgade København Ø. Høringssvar vedrørende Specifikation af serviceinterface

It- og Telestyrelsen Holsteinsgade København Ø. Høringssvar vedrørende Specifikation af serviceinterface It- og Telestyrelsen Holsteinsgade 63 2100 København Ø Høringssvar vedrørende Specifikation af serviceinterface for Person 17. august 2011 J.nr. / 7-899-31/1 OIO-udvalget for sags- og dokumentområdet har

Læs mere

Kommentar fra KMS til Specifikation af Serviceinterface for Person

Kommentar fra KMS til Specifikation af Serviceinterface for Person Kommentar fra KMS til Specifikation af Serviceinterface for Person Organisation Side Kapitel Afsnit/figur/tabel /note Type af kommentar (generel (G), redaktionel (R), teknisk (T)) Kommentar KMS-1 G Godt

Læs mere

Høringsnotat - specifikation af serviceinterface for SAG version 1 2

Høringsnotat - specifikation af serviceinterface for SAG version 1 2 N OTAT Høringsnotat - specifikation af serviceinterface for SAG version 1 2 Specifikation af serviceinterface for SAG Version 1.2 (Sag-standard) Den fællesoffentlige styregruppe for Sag og Dokument sendte

Læs mere

Kommenteret høringsnotat

Kommenteret høringsnotat Kommenteret høringsnotat 16. februar 2018 Høringsnotat med kommentarer vedrørende forslag til lov om udstedelse af NemID med offentlig digital signatur til fysiske personer og til medarbejdere i juridiske

Læs mere

Høringssvar vedr. standarden "Person"

Høringssvar vedr. standarden Person Koncerncentret IT- og Telestyrelsen Holsteinsgade 63 2100 København Ø Østbanegade 123 2100 København Ø Telefon 33 92 33 92 E-mail via www.skat.dk/kontakt www.skat.dk 27. juli 2011 Høringssvar vedr. standarden

Læs mere

Høringssvar vedr. Serviceinterface for Person

Høringssvar vedr. Serviceinterface for Person Høringssvar vedr. Serviceinterface for Person 1. Indledning... 3 1.1 Arkitekturmæssige overvejelser... 3 2. Konkrete ændringsforslag... 5 2.1 Variable attributnavne... 5 2.2 Registeroplysninger fra akkreditiv...

Læs mere

Dataansvar for det fælles it-baserede datagrundlag på beskæftigelsesområdet

Dataansvar for det fælles it-baserede datagrundlag på beskæftigelsesområdet N O T A T 19. september 2017 Dataansvar for det fælles it-baserede datagrundlag på beskæftigelsesområdet J.nr. Digitalisering KPP/SEK Den nye databeskyttelsesforordning indeholder en bestemmelse, artikel

Læs mere

Udgivelsen er beskyttet af Creative Commons license, Navngivning 2.5

Udgivelsen er beskyttet af Creative Commons license, Navngivning 2.5 OIOUBL Guideline OIOUBL Kontakt UBL 2.0 Contact G34 Version 1.2 Udgivelsen er beskyttet af Creative Commons license, Navngivning 2.5 OUOUBL Kontakt Version 1.2 Side 1 Kolofon Kontakt: IT- & Telestyrelsen

Læs mere

It-sikkerhedstekst ST5

It-sikkerhedstekst ST5 It-sikkerhedstekst ST5 Identificering af en fysisk person med henblik på udstedelse af faktorer til et personligt login Denne tekst må kopieres i sin helhed med kildeangivelse. Dokumentnavn: ST5 Version

Læs mere

OIOXML dokumentationsguide Person

OIOXML dokumentationsguide Person OIOXML dokumentationsguide Person OIOXML dokumentationsguide Person . Ejerskab Indenrigs og Sundhedsministeriets CPR-kontor i medfør af Bekendtgørelse af lov om Det Centrale Personregister, jf. lov nr.

Læs mere

National Referencearkitektur for Lokalisering og Emneidentifikation vedr. sundhedsområdet

National Referencearkitektur for Lokalisering og Emneidentifikation vedr. sundhedsområdet National Referencearkitektur for Lokalisering og Emneidentifikation vedr. sundhedsområdet esundhedsobservatoriet 12. Oktober 2016 v. Lars Østrup Leiding loel@sundhedsdata.dk Emner Baggrund Hvad er en referencearkitektur

Læs mere

Relevante bestemmelser om indsamling og udveksling af personoplysninger ift. myndighedssamarbejdet i koordineringsenheden

Relevante bestemmelser om indsamling og udveksling af personoplysninger ift. myndighedssamarbejdet i koordineringsenheden NOTAT 28-03-2018 Relevante bestemmelser om indsamling og udveksling af personoplysninger ift. myndighedssamarbejdet i koordineringsenheden 1. Persondataloven 1.1 Grundlæggende principper Efter persondatalovens

Læs mere

Nexø Frikirke. PRIVATLIVSPOLITIK i NEXØ FRIKIRKE

Nexø Frikirke. PRIVATLIVSPOLITIK i NEXØ FRIKIRKE PRIVATLIVSPOLITIK i NEXØ FRIKIRKE 1 INDHOLDSFORTEGNELSE: 1 Generelt... 3 1 Definitioner... 3 3 Formål med behandlingen af dine personoplysninger... 4 4 De personlige oplysninger, som vi behandler om dig...

Læs mere

Ansøgning om forlængelse af tidsbegrænset opholdstilladelse på baggrund af asyl ansøger er under 18 år

Ansøgning om forlængelse af tidsbegrænset opholdstilladelse på baggrund af asyl ansøger er under 18 år Ansøgningsskema AS2_da_310516 Ansøgning om forlængelse af tidsbegrænset opholdstilladelse på baggrund af asyl ansøger er under 18 år Hvad kan I bruge dette skema til? I kan bruge dette skema til at søge

Læs mere

Ansøgning om forlængelse af tidsbegrænset opholdstilladelse på baggrund af asyl ansøger er over 18 år. Sådan gør du

Ansøgning om forlængelse af tidsbegrænset opholdstilladelse på baggrund af asyl ansøger er over 18 år. Sådan gør du Ansøgningsskema AS1_da_170615 Ansøgning om forlængelse af tidsbegrænset opholdstilladelse på baggrund af asyl ansøger er over 18 år Hvad kan du bruge dette skema til? Du kan bruge dette skema til at søge

Læs mere

1 Begrebsmodel for Ydelsesindeks

1 Begrebsmodel for Ydelsesindeks 1 Begrebsmodel for Ydelsesindeks Ydelsesindeks skal indeholde metadata om tildelte ydelser, samt nøgler til andre relaterede forretningsobjekter fra Afsendersystemer, således at der kan leveres et tværgående

Læs mere

1.1 Denne Persondatapolitik ( Politik ) er gældende for samtlige de oplysninger, som du

1.1 Denne Persondatapolitik ( Politik ) er gældende for samtlige de oplysninger, som du PERSONDATAPOLITIK FOR FORENINGEN EVENTYRJUL 1 Generelt 1.1 Denne Persondatapolitik ( Politik ) er gældende for samtlige de oplysninger, som du giver til os, og/eller som vi indsamler om dig, enten som

Læs mere

Håndbog Til CPR services

Håndbog Til CPR services Håndbog Til CPR services CPR-kontoret Finsensvej 15, 2000 Frederiksberg E-post: cpr@cpr.dk. Tlf.: 72269735 - Fax: 72269742. Hjemmeside: www.cpr.dk Side 2 af 14 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2.

Læs mere

Vejledning om Digitaliseringsklar Lovgivning

Vejledning om Digitaliseringsklar Lovgivning Vejledning om Digitaliseringsklar Lovgivning 2018 Pixi-udgave Ny lovgivning skal indeholde beskrivelser af offentlige implementeringskonsekvenser. Se her hvad du skal huske, når du skal overholde de nye

Læs mere

Datatilsynet skal bemærke følgende:

Datatilsynet skal bemærke følgende: IT- og Telestyrelsen Holsteinsgade 63 2100 København Ø Sendt til: oiostandarder@itst.dk 17. juli 2009 Vedrørende høring over OIO identitetsbaserede webservices version 1.0 Datatilsynet Borgergade 28, 5.

Læs mere

EDI-guide Skadehistorik for erhverv og landbrug Bilag 3 Regler for personoplysninger og oplysninger om erhvervskunder

EDI-guide Skadehistorik for erhverv og landbrug Bilag 3 Regler for personoplysninger og oplysninger om erhvervskunder EDI-guide Skadehistorik for erhverv og landbrug Bilag 3 Regler for personoplysninger og oplysninger om erhvervskunder Version 1.0 Final Dokumentoplysninger Titel: Projekt: EDI-guide Skadehistorik Bilag

Læs mere

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Retsudvalget 2014-15 (1. samling) REU Alm.del - endeligt svar på spørgsmål 303 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Politi- og Strafferetsafdelingen Dato: 25. februar 2015

Læs mere

Overordnet set vurderer Odense Kommune, at både det foreliggende udkast og det bagvedliggende arbejde er af høj kvalitet.

Overordnet set vurderer Odense Kommune, at både det foreliggende udkast og det bagvedliggende arbejde er af høj kvalitet. Høringssvar på Specifikation af Serviceinterface for Sag standard for Specifikation af Serviceinterface for Sag og har flg. bemærkninger. og det bagvedliggende arbejde er af høj kvalitet. MFD, MIB Der

Læs mere

Om projektet afprøvning af MOX-konceptet

Om projektet afprøvning af MOX-konceptet NOTAT Om projektet afprøvning af MOX-konceptet MOX konceptet skal afprøves i flere forskellige kommuner med flere forskellige leverandører. Afprøvningen skal gennemføres i løbet af efteråret 2012. Der

Læs mere

Opsamling på kommunal høring. Vejle & Roskilde Den 18. Juni 2013

Opsamling på kommunal høring. Vejle & Roskilde Den 18. Juni 2013 Opsamling på kommunal høring Vejle & Roskilde Den 18. Juni 2013 Dagsorden Velkommen Høringsprocessen frem til udbuddet på KY Resultater fra høringen Udbudsmaterialet kapitel 1 4, 5 og 6 Temaer: EDSH, opgavelisten,

Læs mere

SG4 online Dato og underskrift

SG4 online Dato og underskrift SG4 online Dato og underskrift Dato Underskrift **Digitalt underskrevet** SBID Baggrund for ansøgning Opholdstilladelse på baggrund af ganske særlige grunde Familiesammenføringsområdet Asylområdet Opholdstilladelse

Læs mere

DEN EUROPÆISKE TILSYNSFØRENDE FOR DATABESKYTTELSE

DEN EUROPÆISKE TILSYNSFØRENDE FOR DATABESKYTTELSE 15.5.2012 Den Europæiske Unions Tidende C 139/1 I (Beslutninger og resolutioner, henstillinger og udtalelser) UDTALELSER DEN EUROPÆISKE TILSYNSFØRENDE FOR DATABESKYTTELSE Udtalelse fra Den Europæiske Tilsynsførende

Læs mere

Velkommen til nyidanmark.dk selvbetjening. Start ansøgning. KO1/US: Ansøgning om opholdskort på asyl- og familiesammenføringsområdet

Velkommen til nyidanmark.dk selvbetjening. Start ansøgning. KO1/US: Ansøgning om opholdskort på asyl- og familiesammenføringsområdet Velkommen til nyidanmark.dk selvbetjening KO1/US: Ansøgning om opholdskort på asyl- og familiesammenføringsområdet Denne digitale ansøgningsløsning kan du bruge til at søge om et nyt opholdskort, hvis

Læs mere

PRIVATLIVSPOLITIK FOR VÆRFTET NEXØ KRISTNE SKATECENTER, LEGELAND OG CAFE

PRIVATLIVSPOLITIK FOR VÆRFTET NEXØ KRISTNE SKATECENTER, LEGELAND OG CAFE PRIVATLIVSPOLITIK FOR VÆRFTET NEXØ KRISTNE SKATECENTER, LEGELAND OG CAFE INDHOLDSFORTEGNELSE: 1 Generelt... 3 2 Definitioner 3 3 Formål med behandlingen af dine personoplysninger... 4 4 De personlige oplysninger,

Læs mere

Ansøgning om dansk indfødsret ved naturalisation - Til statsløse født i Danmark -

Ansøgning om dansk indfødsret ved naturalisation - Til statsløse født i Danmark - Ansøgning om dansk indfødsret ved naturalisation - Til statsløse født i Danmark - Hvem skal bruge dette skema? Dette skema skal bruges af ansøgere, der er: Født statsløse i Danmark Ansøgere under 18 år

Læs mere

27. november EM2015/124 BETÆNKNING. Afgivet af Fiskeri-, Fangst- og Landbrugsudvalget. vedrørende

27. november EM2015/124 BETÆNKNING. Afgivet af Fiskeri-, Fangst- og Landbrugsudvalget. vedrørende 27. november BETÆNKNING Afgivet af Fiskeri-, Fangst- og Landbrugsudvalget vedrørende Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx 2015 om bekæmpelse af zoonoser og zoonotiske agens. Fremsat af Naalakkersuisoq

Læs mere

Tid og sted: Fredag den 28. juni

Tid og sted: Fredag den 28. juni Kommunaludvalget 2012-13 KOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 141 Offentligt Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestagers talepapir Det talte ord gælder Anledning: Samråd Y Tid og sted: Fredag den

Læs mere

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER 14.9.2012 Den Europæiske Unions Tidende L 249/3 II (Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) Nr. 815/2012 af 13. september 2012 om gennemførelsesbestemmelser

Læs mere

PERSONDATAPOLITIK FOR Slagelse Børneklub

PERSONDATAPOLITIK FOR Slagelse Børneklub PERSONDATAPOLITIK FOR Slagelse Børneklub 1 Generelt 1.1 Denne Persondatapolitik ( Politik ) er gældende for samtlige de oplysninger, du giver til os, og/eller vi indsamler om dig, enten som led i et medlems-

Læs mere

PERSONDATAPOLITIK FOR AFRIKA KONTAKT, 2018

PERSONDATAPOLITIK FOR AFRIKA KONTAKT, 2018 Persondatapolitik for Afrika Kontakt Wesselsgade 2, st. 2200 København N Senest opdateret: maj 2018 PERSONDATAPOLITIK FOR AFRIKA KONTAKT, 2018 Nedenfor kan du læse om, hvilke oplysninger, vi har registreret

Læs mere

Ombudsmanden mente endvidere, at reglerne burde have været kundgjort i Lovtidende.

Ombudsmanden mente endvidere, at reglerne burde have været kundgjort i Lovtidende. 2012-6 Regler om dokumenter, der ikke underskrives, skal fastsættes i bekendtgørelsesform Med hjemmel i skatteforvaltningsloven havde Skatteministeriet i en bekendtgørelse fastsat regler om digital kommunikation

Læs mere

Journalisering af samlede svar førte til behandling af personoplysninger i strid med persondataloven.

Journalisering af samlede svar førte til behandling af personoplysninger i strid med persondataloven. 2015-32 Journalisering af samlede svar førte til behandling af personoplysninger i strid med persondataloven. Kommune burde derfor have adskilt sine svar 15. juni 2015 En mand havde en omfattende korrespondance

Læs mere

Fællesoffentlig beskedmodel version 1.0

Fællesoffentlig beskedmodel version 1.0 Side: 1 Fællesoffentlig beskedmodel version 1.0 Dokumentet indeholder dels en informationsmodel for hændelsesbeskeden og dens miljø, dels en generisk datamodel for hændelsesbeskeden, som kan danne en fælles

Læs mere

Specifikation af serviceinterface for Person (Part) Dette udkast til standard er i offentlig høring i perioden 7. juli til 3.

Specifikation af serviceinterface for Person (Part) Dette udkast til standard er i offentlig høring i perioden 7. juli til 3. Specifikation af serviceinterface for Person (Part) Dette udkast til standard er i offentlig høring i perioden 7. juli til 3. september 2010 > Specifikation af serviceinterface for Person(Part) Denne standard

Læs mere

Til høringsparterne Se vedlagte liste

Til høringsparterne Se vedlagte liste Til høringsparterne Se vedlagte liste Side 2 af 5 26. juni 2018 Høring i forbindelse med opdatering af National Standard for Identiteters Sikringsniveau til version 2.0. Digitaliseringsstyrelsen har revideret

Læs mere

Justitsministeriet Slotsholmsgade København K. Vedr.: Høring over Konkursrådets udtalelse om overgangen fra tvangsopløsning og konkurs

Justitsministeriet Slotsholmsgade København K. Vedr.: Høring over Konkursrådets udtalelse om overgangen fra tvangsopløsning og konkurs Justitsministeriet Slotsholmsgade 10 1216 København K E-mail: insolvensretskontoret@jm.dk. 6. september 2018 Vedr.: Høring over Konkursrådets udtalelse om overgangen fra tvangsopløsning og konkurs Vesterbrogade

Læs mere

PERSONDATAPOLITIK FOR Aniridi Danmark

PERSONDATAPOLITIK FOR Aniridi Danmark PERSONDATAPOLITIK FOR Aniridi Danmark 1 Generelt 1.1 Denne Persondatapolitik ( Politik ) er gældende for samtlige de oplysninger, som du giver til os, og/eller som vi indsamler om dig, enten som led i

Læs mere

GL2_da_ Ansøgning om opholdstilladelse i Grønland som medfølgende familiemedlem

GL2_da_ Ansøgning om opholdstilladelse i Grønland som medfølgende familiemedlem Ansøgningsskema GL2_da_031016 Ansøgning om opholdstilladelse i Grønland som medfølgende familiemedlem Hvad kan dette skema bruges til? Du kan bruge dette skema til at ansøge om opholdstilladelse i Grønland,

Læs mere

PERSONDATAPOLITIK FOR AXIS

PERSONDATAPOLITIK FOR AXIS PERSONDATAPOLITIK FOR AXIS 1. Generelt 1.1. Denne Persondatapolitik er gældende for samtlige de oplysninger, som du giver til os, og/eller som vi indsamler om dig, enten som led i et medlems-/ eller bidragyderforhold

Læs mere

Ansøgning om forlængelse af tidsbegrænset opholdstilladelse til personer, som har opholdstilladelse i Danmark på andet

Ansøgning om forlængelse af tidsbegrænset opholdstilladelse til personer, som har opholdstilladelse i Danmark på andet Ansøgningsskema SG4_da_141014 Ansøgning om forlængelse af tidsbegrænset opholdstilladelse til personer, som har opholdstilladelse i Danmark på andet grundlag end familiesammenføring, studie, erhverv eller

Læs mere

PA1. Ansøgningsskema. Ansøgning om pas til udlænding i Danmark

PA1. Ansøgningsskema. Ansøgning om pas til udlænding i Danmark Ansøgningsskema Ansøgning om pas til udlænding i Danmark Hvad kan du bruge dette skema til? Du kan bruge dette ansøgningsskema til at søge om: Rejsedokument for flygtninge (konventionspas). Fremmedpas.

Læs mere

CCS klassifikation og identifikation

CCS klassifikation og identifikation UDVEKSLINGSSPECIFIKATION klassifikation og identifikation Udgivet 01.09.2017 Revision 0 Molio 2017 s 1 af 19 Forord Denne udvekslingsspecifikation beskriver, hvilke egenskaber for klassifikation og identifikation,

Læs mere

Privatlivspolitik. Odense LMU

Privatlivspolitik. Odense LMU Privatlivspolitik Odense LMU 1. Generelt 1.1. Denne Privatlivspolitik er gældende for samtlige personoplysninger, som du giver til Odense LMU og/eller som Odense LMU indsamler om dig, fordi du er tilknyttet

Læs mere

Er standardisering en forudsætning for at systemer kan tale sammen?

Er standardisering en forudsætning for at systemer kan tale sammen? HVORFOR STANDARDER? Er standardisering en forudsætning for at systemer kan tale sammen? Nej, men standardisering reducerer den kompleksitet, der er ved at integrere systemer væsentligt. Så i praksis vil

Læs mere

PERSONDATAPOLITIK FOR ORDET OG ISRAEL

PERSONDATAPOLITIK FOR ORDET OG ISRAEL PERSONDATAPOLITIK FOR ORDET OG ISRAEL 1 Generelt 1.1 Denne Persondatapolitik er gældende for samtlige de oplysninger, som du giver til os, og/eller som vi indsamler om dig, enten som led i et medlems-/kunde-

Læs mere

Retsudvalget, Retsudvalget L 68 endeligt svar på spørgsmål 4, L 69 endeligt svar på spørgsmål 4 Offentligt

Retsudvalget, Retsudvalget L 68 endeligt svar på spørgsmål 4, L 69 endeligt svar på spørgsmål 4 Offentligt Retsudvalget, Retsudvalget 2017-18 L 68 endeligt svar på spørgsmål 4, L 69 endeligt svar på spørgsmål 4 Offentligt Spørgsmål 4 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende L 68 og L 69: Vil ministeren overveje

Læs mere

BESKEDFORDELER -ET AF DE OTTE STØTTESYSTEMER. Version 2.0

BESKEDFORDELER -ET AF DE OTTE STØTTESYSTEMER. Version 2.0 BESKEDFORDELER -ET AF DE OTTE STØTTESYSTEMER Version 2.0 Støttesystemer er selvstændige it-løsninger, der sikrer, at kommunens fagløsninger kan fungere sammen og få adgang til relevante data. Et støttesystem

Læs mere

Redegørelse for, om Region Hovedstaden har handlet i strid med Persondataloven Akuttelefonen 1813

Redegørelse for, om Region Hovedstaden har handlet i strid med Persondataloven Akuttelefonen 1813 PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION Redegørelse for, om Region Hovedstaden har handlet i strid med Persondataloven Akuttelefonen 1813 Det er PLO s vurdering, at Region Hovedstaden i forbindelse med udlevering

Læs mere

Anmodning om bevisbekræftelse

Anmodning om bevisbekræftelse Anmodning om bevisbekræftelse Anmodningen indgives til Udlændinge- og Integrationsministeriet Hvad er en bevisbekræftelse? En bevisbekræftelse er en officiel bekræftelse på, at der til den pågældende person

Læs mere

PERSONDATAPOLITIK FOR HOLMSBORG SOMMERLEJRE

PERSONDATAPOLITIK FOR HOLMSBORG SOMMERLEJRE PERSONDATAPOLITIK FOR HOLMSBORG SOMMERLEJRE 1 Generelt 1.1 Denne Persondatapolitik ( Politik ) er gældende for samtlige de oplysninger, du giver til os, og/eller vi indsamler om dig, enten som led i et

Læs mere

SG4 online Dato og underskrift

SG4 online Dato og underskrift SG4 online Dato og underskrift Dato Underskrift **Digitalt underskrevet** SBID Baggrund for ansøgning Opholdstilladelse på baggrund af ganske særlige grunde Familiesammenføringsområdet Asylområdet Opholdstilladelse

Læs mere

Bilag 13 - Miljøsag - Sager i medfør af lov om forurenet jord

Bilag 13 - Miljøsag - Sager i medfør af lov om forurenet jord Informationsbrev - bilag 13 Dato: 26. juni 2012 Kontor: Ejendomsdata Sagsnr.: Sagsbehandler: The Dok id: Bilag 13 - Miljøsag - Sager i medfør af lov om forurenet jord Sager i medfør af lov om forurenet

Læs mere

DANVA, Dansk Vand- og Spildevandsforening. Godthåbsvej Skanderborg. og

DANVA, Dansk Vand- og Spildevandsforening. Godthåbsvej Skanderborg. og DANVA, Dansk Vand- og Spildevandsforening Godthåbsvej 83 8660 Skanderborg Sendt til: Cc: danva@danva.dk lgc@danva.dk og sv@danva.dk 21. december 2018 DANVAs henvendelse til Datatilsynet om behandling af

Læs mere

1. Denne politik om behandling af personoplysninger ("Persondatapolitik") beskriver, hvorledes Apoteket indsamler og behandler oplysninger om dig.

1. Denne politik om behandling af personoplysninger (Persondatapolitik) beskriver, hvorledes Apoteket indsamler og behandler oplysninger om dig. PERSONDATAPOLITIK GENERELT 1. Denne politik om behandling af personoplysninger ("Persondatapolitik") beskriver, hvorledes Apoteket indsamler og behandler oplysninger om dig. 2. Persondatapolitikken gælder

Læs mere

Høringssvar Udkast til styresignal om moms personalets private brug af virksomhedens

Høringssvar Udkast til styresignal om moms personalets private brug af virksomhedens SKAT Jura, Afgifter og Lovkoordinering Østbanegade 123 2100 København Ø Pr. mail: juraskat@skat.dk 17. januar 2017 Høringssvar Udkast til styresignal om moms personalets private brug af virksomhedens aktiver

Læs mere

Høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af selskabsloven m.fl.

Høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af selskabsloven m.fl. H Ø R I N G Erhvervsstyrelsen Langelinie Allé 17 2100 København Ø Fremsendt pr. mail til: reelejer@erst.dk Høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af selskabsloven m.fl. (Gennemførelse af skattelyaftale

Læs mere

2. HVILKE PERSONOPLYSNINGER INDSAMLER VI TIL HVILKE FOR- MÅL, OG HVAD ER RETSGRUNDLAGET FOR BEHANDLINGEN

2. HVILKE PERSONOPLYSNINGER INDSAMLER VI TIL HVILKE FOR- MÅL, OG HVAD ER RETSGRUNDLAGET FOR BEHANDLINGEN PERSONDATAPOLITIK 1. GENERELT 1.1 Denne politik om behandling af personoplysninger ("Persondatapolitik") beskriver, hvorledes Asnæs Apotek ("Apoteket", "os", "vores", "vi") indsamler og behandler oplysninger

Læs mere

Høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om aktie- og anpartsselskaber og forskellige love (Obligatorisk digital kommunikation)

Høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om aktie- og anpartsselskaber og forskellige love (Obligatorisk digital kommunikation) Erhvervs- og Vækstministeriet Slotsholmsgade 10-12 1216 København K Sendt til: om2@evm.dk Høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om aktie- og anpartsselskaber og forskellige love (Obligatorisk

Læs mere

1. Indledning. Retsplejelovens 114 har følgende ordlyd:

1. Indledning. Retsplejelovens 114 har følgende ordlyd: Civil- og Politiafdelingen Dato: 10. juli 2009 Kontor: Politikontoret Sagsnr.: 2009-945-1384 Dok.: LMD41023 Vejledning om politiets samarbejde med de sociale myndigheder og psykiatrien som led i indsatsen

Læs mere

Kommentar Foreslået ændring Kommentarer fra arbejdsgruppen

Kommentar Foreslået ændring Kommentarer fra arbejdsgruppen KOMMENARSKABELON Dato 0-06-5 Udfyldt af: E-mail: Høring Egenskabsdata Kaj A. Jørgensen kaj@m-tech.aau.dk Henvisning ype af kommentar (G//R) G G Kommentar Foreslået ændring Kommentarer fra arbejdsgruppen

Læs mere

Hjemsendelse af analyseresultater -

Hjemsendelse af analyseresultater - Juli 2018 Hjemsendelse af analyseresultater - Retningslinjer for Sundhedsdatastyrelsens forskermaskine Hjemsendelse af analyseresultater - Retningslinjer for Sundhedsdatastyrelsens forskermaskine Sundhedsdatastyrelsens

Læs mere

Ansøgningsskema FO2_da_031016

Ansøgningsskema FO2_da_031016 Ansøgningsskema FO2_da_031016 Ansøgning om opholdstilladelse på Færøerne som medfølgende familiemedlem Hvad kan dette skema bruges til? Du kan bruge dette skema til at ansøge om opholdstilladelse på Færøerne,

Læs mere

Aftalen foreligger mellem kunden (i det følgende betegnet Dataansvarlig )

Aftalen foreligger mellem kunden (i det følgende betegnet Dataansvarlig ) Aftalen foreligger mellem kunden (i det følgende betegnet Dataansvarlig ) og Steuermann ApS Flæsketorvet 68 1711 København V CVR. nr. 35809422 (i det følgende betegnet Databehandler ) (herefter samlet

Læs mere

Udkast til bekendtgørelsesændring blev sendt i ekstern høring den 20. december 2013. Høringsfristen udløb den 10. januar 2014.

Udkast til bekendtgørelsesændring blev sendt i ekstern høring den 20. december 2013. Høringsfristen udløb den 10. januar 2014. NOTAT Jord & Affald J.nr. MST-7012-00030 Ref. ahl Høringsnotat vedrørende ændring af bekendtgørelse om opkrævning af miljøbidrag samt udbetaling af godtgørelse i forbindelse med ophugning og skrotning

Læs mere

Rammer og vilkår for brug af data. 25. oktober 2016 Afdelingschef Birgitte Drewes,

Rammer og vilkår for brug af data. 25. oktober 2016 Afdelingschef Birgitte Drewes, Rammer og vilkår for brug af data 25. oktober 2016 Afdelingschef Birgitte Drewes, bidr@sundhedsdata.dk Lovgivning - sundhedsdata Sundhedsloven Persondataloven I sundhedsloven fastlægges reglerne for indhentning/videregivelse

Læs mere

Spm.2: Ordregiver bedes bekræfte at tilbuddet skal afleveres den og ikke som angivet i Bilag A den 31.8 kl. 10.

Spm.2: Ordregiver bedes bekræfte at tilbuddet skal afleveres den og ikke som angivet i Bilag A den 31.8 kl. 10. Senest opdateret d. 21.8.2015 Dokumentet indeholder alle til dato offentliggjort spørgsmål og svar. I tilfælde af, at Silkeborg Kommune finder det nødvendigt at foretage ændringer eller supplere oplysningerne

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE. Aftale omkring behandling af persondata Januar 2018 Version 1.1

DATABEHANDLERAFTALE. Aftale omkring behandling af persondata Januar 2018 Version 1.1 DATABEHANDLERAFTALE Aftale omkring behandling af persondata Januar 2018 Version 1.1 Udarbejdet af: Jansson Gruppen A/S på vegne af: Jansson EL A/S, CVR nr.: 73 28 93 19 Jansson Alarm A/S, CVR nr.: 74 78

Læs mere

Persondatapolitik Nordborg Andelsboligforening

Persondatapolitik Nordborg Andelsboligforening Baggrund I Nordborg Andelsboligforenings persondatapolitik redegøres for, hvordan boligforeningen anvender de personoplysninger, du efterlader dig, når du anvender Boligforeningens hjemmeside, og når du

Læs mere

SUP-specifikation, version 2.0. Bilag 9. SUP-Styregruppen. Sikkerhed og samtykke. Udkast af 12. juni Udarbejdet for

SUP-specifikation, version 2.0. Bilag 9. SUP-Styregruppen. Sikkerhed og samtykke. Udkast af 12. juni Udarbejdet for SUP-specifikation, version 2.0 Bilag 9 Sikkerhed og samtykke Udkast af 12. juni 2003 Udarbejdet for SUP-Styregruppen Uddrag af indholdet kan gengives med tydelig kildeangivelse Indholdsfortegnelse 1 Introduktion...

Læs mere

It-sikkerhedstekst ST6

It-sikkerhedstekst ST6 It-sikkerhedstekst ST6 Registrering af en fysisk person med henblik på udstedelse af faktorer til et personligt login Denne tekst må kopieres i sin helhed med kildeangivelse. Dokumentnavn: ST6 Version

Læs mere

Erfaringer med CPR-replikering

Erfaringer med CPR-replikering Erfaringer med CPR-replikering Dette dokument beskriver en række overvejelser vi har gjort os i forbindelse med at vi har udviklet en Proof of Concept (PoC) af en CPR-replikeringstjeneste for KOMBIT. CPRs

Læs mere

Styregruppen for data og arkitektur. Reviewrapport for: Referencearkitektur for deling af data og dokumenter (RAD)

Styregruppen for data og arkitektur. Reviewrapport for: Referencearkitektur for deling af data og dokumenter (RAD) Styregruppen for data og arkitektur Reviewrapport for: data og dokumenter (RAD) Indhold Arkitekturreview (scopereview) af referencearkitektur for deling af data og dokumenter 2 Reviewgrundlag 2 Projektresume

Læs mere

Effektiv digitalisering. - Digitaliseringsstyrelsens strategi 2012-2015. April 2012

Effektiv digitalisering. - Digitaliseringsstyrelsens strategi 2012-2015. April 2012 April 2012 Effektiv digitalisering - Digitaliseringsstyrelsens strategi 2012-2015 Baggrund Danmark står med væsentlige økonomiske udfordringer og en demografi, der betyder færre på arbejdsmarkedet til

Læs mere

Høringsnotat om forslag til ændrede regler vedr. DNSSEC

Høringsnotat om forslag til ændrede regler vedr. DNSSEC Høringsnotat om forslag til ændrede regler vedr. DNSSEC Dansk Internet Forum (herefter DIFO) og DK Hostmaster sendte den 4. maj 2010 et forslag til ændring af Generelle vilkår for tildeling, registrering

Læs mere

Bemærkninger til forordningsforslaget. Almindelige bemærkninger

Bemærkninger til forordningsforslaget. Almindelige bemærkninger 15. august 2008 25. januar 2008 31.07.2007 EM 2008/10 FM 2008/39 EM 2007/39 Bemærkninger til forordningsforslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Den gældende landstingsforordning om hjælp til børn

Læs mere

VEJLEDNING - Benyttelse af CPR-nummer

VEJLEDNING - Benyttelse af CPR-nummer NEMT OG EFFEKTIVT - Ejendomsadministration VEJLEDNING - Benyttelse af CPR-nummer BOULEVARDEN 19E 7100 VEJLE LERSØ PARKALLE 101 2100 KØBENHAVN Ø TLF. 76 42 11 00 WWW.UNIK.DK Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...

Læs mere

Anvendelsesvejledning for entydig identifikation af målesteder i naturgas distribution ved hjælp af EAN-systemet.

Anvendelsesvejledning for entydig identifikation af målesteder i naturgas distribution ved hjælp af EAN-systemet. Anvendelsesvejledning for entydig identifikation af målesteder i naturgas distribution ved hjælp af EAN-systemet. Version: 1.0, maj 2003 Indholdsfortegnelse: 1. Baggrund... 2 2. Mål... 2 3. Definition

Læs mere

Retsudvalget. REU alm. del - Svar på Spørgsmål 428 Offentligt. Folketinget. Retsudvalget. Christiansborg 1240 København K.

Retsudvalget. REU alm. del - Svar på Spørgsmål 428 Offentligt. Folketinget. Retsudvalget. Christiansborg 1240 København K. Retsudvalget REU alm. del - Svar på Spørgsmål 428 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K. Civil- og Politiafdelingen Dato: 24. oktober 2007 Kontor: Politikontoret Sagsnr.:

Læs mere

artikel 96 eller artikel 97.

artikel 96 eller artikel 97. xxx xxx xxx 24. september 2001 Vedrørende Deres klage over Rigspolitiets afslag på indsigt i Schengen- Informationssystemet Datatilsynet Christians Brygge 28, 4. 1559 København V CVR-nr. 11-88-37-29 Telefon

Læs mere

Bilag A Databehandleraftale pr

Bilag A Databehandleraftale pr 1. BAGGRUND, FORMÅL OG OMFANG 1.1 Som led i den Dataansvarliges (Beierholms kunde) indgåelse af aftale om levering af finansielle ydelser, som beskrevet i samarbejdsaftale, foretager Databehandleren (Beierholm)

Læs mere

Uddrag af Persondatalovens bestemmelser angående tv-overvågning (pr. 1. juli 2007)

Uddrag af Persondatalovens bestemmelser angående tv-overvågning (pr. 1. juli 2007) Side 1 af 8 Uddrag af Persondatalovens bestemmelser angående tv-overvågning (pr. 1. juli 2007) Kapitel 1 Lovens område 1. Stk. 7. Loven gælder for enhver form for behandling af personoplysninger i forbindelse

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget, Beskæftigelsesudvalget, Beskæftigelsesudvalget L 58, L 58 A, L 58 B Offentligt

Beskæftigelsesudvalget, Beskæftigelsesudvalget, Beskæftigelsesudvalget L 58, L 58 A, L 58 B Offentligt Beskæftigelsesudvalget, Beskæftigelsesudvalget, Beskæftigelsesudvalget 2014-15 L 58, L 58 A, L 58 B Offentligt Folketingets Beskæftigelsesudvalg Christiansborg 1240 København K Beskæftigelsesministeriet

Læs mere

PRIVATLIVSPOLITIK MONTAGEBUREAUET APS S AF PRIVATLIVSPOLITIK

PRIVATLIVSPOLITIK MONTAGEBUREAUET APS S AF PRIVATLIVSPOLITIK PRIVATLIVSPOLITIK MONTAGEBUREAUET APS S AF PRIVATLIVSPOLITIK Vores privatlivspolitik giver dig et tydeligt overblik over, hvordan vi behandler dine data, samt hvad du kan forvente, at vi bruger dem til.

Læs mere

om L 72 Forslag til lov om kommunale borgerservicecentre

om L 72 Forslag til lov om kommunale borgerservicecentre Kommunaludvalget, Retsudvalget L 72 - Bilag 2,REU alm. del - Bilag 60 Offentlig Folketingets Administration Lovsekretariatet 15. marts 2005 J.nr. 17 OMTRYKT (15/3 2005) (rettelse af eksempel markeret med

Læs mere

Høringsnotat til Folketingets Kommunaludvalg vedrørende forslag til lov om ændring af lov om Det Centrale Personregister og sundhedsloven

Høringsnotat til Folketingets Kommunaludvalg vedrørende forslag til lov om ændring af lov om Det Centrale Personregister og sundhedsloven Kommunaludvalget 2012-13 L 4 Bilag 1 Offentligt Enhed IT og CPR Sagsbehandler GK Koordineret med [INI] Sagsnr. 1207136 Doknr.1033168 Dato 25. september 2012 Høringsnotat til Folketingets Kommunaludvalg

Læs mere

Privatlivspolitik. for Odense LM

Privatlivspolitik. for Odense LM Privatlivspolitik for Odense LM 1. Generelt 1.1 Denne Privatlivspolitik er gældende for samtlige personoplysninger, som du giver til Odense LM og/eller som Odense LM indsamler om dig, fordi du er tilknyttet

Læs mere

Persondataforordningen...den nye erklæringsstandard

Persondataforordningen...den nye erklæringsstandard www.pwc.dk Persondataforordningen...den nye erklæringsstandard September 2017 Revision. Skat. Rådgivning. Personsdataforordningen igen. Udkast til erklæring i høring hos revisorer, advokater, databehandlere,

Læs mere

Uddrag af lov om behandling af personoplysninger

Uddrag af lov om behandling af personoplysninger Myndighed: Justitsministeriet Udskriftsdato: 7. oktober 2016 (Gældende) Uddrag af lov om behandling af personoplysninger 1-4. (Udelades) Afsnit II Behandlingsregler Kapitel 4 Behandling af oplysninger

Læs mere

Ansøgning om bevis for dansk indfødsret/ ansøgning om bevarelse af dansk indfødsret

Ansøgning om bevis for dansk indfødsret/ ansøgning om bevarelse af dansk indfødsret Ansøgning om bevis for dansk indfødsret/ ansøgning om bevarelse af dansk indfødsret Ansøgningen indgives til Udlændinge- og Integrationsministeriet eller evt. nærmeste danske repræsentation i udlandet

Læs mere

Vejledning til brug af dybe link i Digital Post

Vejledning til brug af dybe link i Digital Post Vejledning til brug af dybe link i Digital Post Denne vejledning beskriver hvordan man kan linke til forskellige dele af Digital Post fra eksterne hjemmesider Version: 2 Udarbejdet: juli 2015 Udarbejdet

Læs mere

Fremdrift og fælles byggeblokke

Fremdrift og fælles byggeblokke INDSATSOMRÅDE 5 Fremdrift og fælles byggeblokke Forudsætningen for at udvikle et mere nært, sammenhængende og effektivt sundhedsvæsen er at sammentænke digitale løsninger og bygge en fælles digital infrastruktur,

Læs mere

PERSONDATAPOLITIK - BERGIAFONDEN

PERSONDATAPOLITIK - BERGIAFONDEN J.nr. 2916-45 ANK/jfj D01669881 PERSONDATAPOLITIK - BERGIAFONDEN 1. Dataansvarlig og formål 1.1. Bergiafonden, CVR-nr. 15135077, c/o Nyborg og Rørdam advokatfirma, Store Kongensgade 77, 1264 København

Læs mere

Håndbog Til CPR services

Håndbog Til CPR services Håndbog Til CPR services Søgeservices - Servicespecifikation Navnesøgning - udvidet CPR-kontoret Christianslund 48, Postboks 269, 3460 Birkerød E-post: cpr@cpr.dk. Telefax 45 94 03 07. Hjemmeside: www.cpr.dk

Læs mere