Strategi for faglig service og kvalitet VEDTAGET

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Strategi for faglig service og kvalitet VEDTAGET"

Transkript

1 KONGRES 2016 Strategi for faglig service og kvalitet VEDTAGET

2 Indhold FOAs faglige service og kvalitet 3 Om strategien 4 FOAs tilgang til faglig service de 5 principper 6 1. Faglig service der viser handlekraft 6 2. Faglig service der er værd at tale om 6 3. Faglig service der hvor medlemmerne er 7 4. Faglig service der viser indsigt i medlemmernes arbejdsområder 7 5. Faglig service i kraft af samarbejde og læring 8 Den faglige service vi er fælles om de 4 indsatsområder 11 Den bedst mulige løn og de bedst mulige ansættelsesvilkår 11 De bedste muligheder for et godt arbejdsliv 12 Attraktive uddannelser, anerkendelse og faglig udvikling 13 Retfærdighed for medlemmer i knibe 14 Politisk ansvarlig: Mona Striib Redaktion: Nina Banerjee, Lise Isager, Signe Nielsen og Lars Ole Preisler Foto: Niels Åge Skovbo, Jørgen True og Heidi Lundsgaard Produktion: Grafisk Team og FOAs trykkeri IN_ServuceOgKvalitet_Vedtaget_

3 STRATEGI FOR FAGLIG SERVICE OG KVALITET FOA 3 FOAs faglige service og kvalitet Medlemmerne fortæller os, at FOAs faglige service er god. Samtidig oplever vi, at medlemmerne stiller større krav til kvaliteten af den faglige service. Det giver anledning til, at vi i hele organisationen arbejder sammen om at videreudvikle FOAs faglige service. Den er nemlig helt afgørende for, at vi kan tiltrække og fastholde medlemmer. Håbet er, at når vi om nogle år ser os tilbage, vil denne strategi stå frem som et redskab, der samlede organisationen om at blive dygtigere til at yde faglig service. Vi kan kun tiltrække medlemmer og markedsføre vores faglige service, hvis vi efterlever det, vi lover. Håbet er også, at medlemmerne om nogle år fortæller os, at FOAs faglige service er bedre end god så god, at de ikke vil undvære den. Baggrunden er Kongres 2013 s pålæg til hovedbestyrelsen om at formulere en strategi for FOAs faglige service og kvalitet.

4 4 FOA STRATEGI FOR FAGLIG SERVICE OG KVALITET Om strategien Hensigten med denne strategi er at samle og forpligte os til at videreudvikle FOAs faglige service, så flere medlemmer anbefaler FOA. Strategien bygger på, at faglig service er noget, vi alle bidrager til og skal samarbejde om. Vi er i denne sammenhæng alle tillidsvalgte, valgte og ansatte i afdelinger og forbundshus. Det er os, der dagligt udøver den faglige service. Strategien beskriver den faglige service, som FOA skal levere i kraft af vores forpligtende fællesskab. Den indeholder 5 principper, som skal kendetegne FOAs faglige service. Derudover fastlægger den 4 faglige indsatsområder, inden for hvilke FOA yder faglig service til medlemmerne. Strategien lægger an til, at hovedbestyrelsen løbende skal evaluere FOAs faglige service ud fra pejlinger af medlemstilfredshed, samfundets og arbejdsmarkedets udvikling og konkurrence fra andre aktører. I fremtiden kan hovedbestyrelsen supplere og justere strategien og indsatsområderne med afsæt i sådanne pejlinger. Hovedbestyrelsen aftaler også i fællesskab en arbejdsdeling, som tager højde for strategiens principper og de faglige indsatsområder.

5 STRATEGI FOR FAGLIG SERVICE OG KVALITET FOA 5

6 6 FOA STRATEGI FOR FAGLIG SERVICE OG KVALITET FOAs tilgang til faglig service de 5 principper FOAs fælles tilgang til faglig service er beskrevet i 5 principper, som skal kendetegne vores service. De 5 principper er: 1. Faglig service der viser handlekraft Vi tager altid den enkeltes problem alvorligt og handler for at løse det på bedste vis i samspil med medlemmet. Når vi kan se, at medlemmernes problemer tegner et mønster, så gør vi det til en fælles sag, som vi går videre med. Vi tager fx ud på arbejdspladserne og involverer de berørte medlemmer og opnår sammen resultater, der betyder noget for deres eget og deres kollegers arbejdsliv. Vi øger FOAs handlekraft ved at løfte medlemmernes problemstillinger ind i forhandlingsfællesskaberne, det fagretslige system og vores politiske interessevaretagelse. 2. Faglig service der er værd at tale om Medlemmerne skal mærke, at vi ikke bare ser dem som kunder, der skal betjenes, men som betydningsfulde medlemmer i et fagligt fællesskab. Medlemmerne kan forvente, at FOA lytter til dem, tager dem alvorligt og kommer med forståelige og korrekte svar.

7 STRATEGI FOR FAGLIG SERVICE OG KVALITET FOA 7 Vi er imødekommende og hjælpsomme i alle sammenhænge, hvor vi møder medlemmerne. Medlemmerne kan forvente hurtig hjælp. Derfor skal vi svare på så meget som muligt med det samme og lave klare aftaler med medlemmerne om det videre forløb. Medlemmerne skal kende den gode service fra dag 1. Vi gør os derfor umage med at byde nye medlemmer velkommen. Medlemmerne kan forvente, at vi altid lytter til dem, både når de er tilfredse og utilfredse. Derfor arbejder vi systematisk med ros og kritik fra medlemmerne ved at lytte og vise imødekommenhed. Vi har brug for at vide, hvis der er noget, som vi kan forbedre i vores service til medlemmerne. 3. Faglig service der hvor medlemmerne er Medlemmerne skal mærke, at vi ønsker at være en del af deres arbejdsliv. Vi er på arbejdspladserne og uddannelsesstederne, og vi kontakter medlemmerne uopfordret. FOA vil øge tilgængeligheden. Medlemmerne skal altid kunne få fat på os, når de har brug for det. Derfor udnytter vi alle muligheder for at yde faglig service til medlemmerne både de personlige og de digitale. 4. Faglig service der viser indsigt i medlemmernes arbejdsområder Vi yder en faglig service, der viser medlemmerne, at vi er eksperter i deres fag, faglighed og arbejdsmarkedet. Vi tager udgangspunkt i vores konkrete viden om medlem-

8 8 FOA STRATEGI FOR FAGLIG SERVICE OG KVALITET mernes arbejde og arbejdsmarkedet både når vi yder faglig service, og når vi fremmer medlemmernes interesser, fag og faglighed. 5. Faglig service i kraft af samarbejde og læring Vores faglige service tager afsæt i medlemmernes ønsker og behov. Derfor skaber vi rammer for tillidsbaseret samarbejde, videndeling og læring i hele organisationen. Vi har mod til at prøve nye løsninger, når der er grund til at tro, at det kan forbedre vores faglige service. Vi sørger for, at der aldrig er sager, der falder mellem 2 stole. Alle, der er valgt eller ansat, tager ansvar for, at der bliver taget ordentligt hånd om alle de sager, der kommer inden for vores syns- og rækkevidde. Vi tilrettelægger sagsgange, så de er forståelige og tillidsvækkende for medlemmerne. Vores aftaler om arbejdsdeling skal underbygge dette. Vi indsamler relevant viden, data og informationer (også om potentielle medlemmer og om utilfredse medlemmer), så vi løbende kan videreudvikle vores faglige service. Vi har dialoger mellem afdeling og tillidsvalgte, mellem afdelinger og forbund og i hovedbestyrelsen om, hvordan vi kan fremme kvaliteten af vores faglige service. Afdelingerne og forbundet har en særlig forpligtelse til at følge op, når der er tegn på, at medlemmerne ikke får en tilfredsstillende faglig service.

9 STRATEGI FOR FAGLIG SERVICE OG KVALITET FOA 9

10 10 FOA STRATEGI FOR FAGLIG SERVICE OG KVALITET

11 STRATEGI FOR FAGLIG SERVICE OG KVALITET FOA 11 Den faglige service vi er fælles om de 4 indsatsområder Dette afsnit beskriver de 4 faglige indsatsområder, hvor vi forpligter os til at videreudvikle og levere faglig service og kvalitet. Beskrivelsen oplister den faglige service, vi er forpligtet til at tilbyde medlemmerne, og som medlemmerne skal bruge og kende. De 4 faglige indsatsområder er: Den bedst mulige løn og de bedst mulige ansættelsesvilkår FOA viser handlekraft ved at aftale den bedst mulige løn og de bedst mulige ansættelsesvilkår i de kollektive aftaler. FOA kæmper for, at udmøntningen giver mest muligt til medlemmerne. FOA: aftaler overenskomster med arbejdsgiverne baseret på medlemmernes krav. indgår lokale aftaler med arbejdsgiverne og sørger for, at de kommer medlemmerne til gavn. aftaler overenskomster med alle arbejdspladser inden for FOAs områder, både de offentlige og private.

12 12 FOA STRATEGI FOR FAGLIG SERVICE OG KVALITET Derfor kan ethvert medlem få hjælp til: at opnå ordentlige vilkår, når de bliver ansat. at få tjekket om deres løn, pension, arbejdstid, fritid samt øvrige vilkår stemmer overens med aftalerne. at opnå de bedst mulige resultater ved advarsler og opsigelser. De bedste muligheder for et godt arbejdsliv FOA viser handlekraft ved at påvirke lovgivning og politiske beslutninger, der bestemmer mulighederne for det gode arbejdsliv. FOA kæmper for ordentlige aftaler og vilkår på arbejdspladsen og for den enkelte. FOA: stiller krav til beslutningstagere og ledere om, at arbejdsmiljøet på medlemmernes arbejdspladser skal være sikkert og sundt. insisterer på, at ledelsen på medlemmernes arbejdspladser baseres på tillid og faglig anerkendelse. står fast på, at medlemmerne får indflydelse på deres egen opgaveløsning. vil øve indflydelse på de økonomiske vilkår og prioriteringer, som påvirker medlemmernes arbejdsliv. vil påvirke strukturændringer, konkurrenceudsættelse, privatisering, udbud og udlicitering for at sikre medlemmernes vilkår. Derfor kan ethvert medlem få hjælp til: at få forhandlet særlige vilkår, der tager højde for særlige forhold i medlemmernes liv, som overenskomsten og andre aftaler ikke tager højde for.

13 STRATEGI FOR FAGLIG SERVICE OG KVALITET FOA 13 at opnå de bedst mulige aftaler i forbindelse med barsel og seniorordninger og sikre, at rettighederne fra lovgivning og overenskomster bliver overholdt. at forebygge og løse problemer med arbejdsmiljøet. at opnå de bedst mulige vilkår ved omstruktureringer, nedskæringer, udliciteringer og privatisering. Attraktive uddannelser, anerkendelse og faglig udvikling FOA viser handlekraft ved at sikre og gøre det tydeligt, at vores medlemmer er uundværlige for samfundet. FOA kæmper for, at medlemmerne har de bedste muligheder for attraktiv uddannelse og faglig udvikling. FOA: arbejder for, at medlemmernes faglighed og arbejdsområder bliver anerkendt som afgørende for samfundet. udvikler grund-, videre- og efteruddannelser, der er attraktive både for medlemmerne og arbejdspladserne. arbejder for at alle medlemmer får mulighed, også økonomisk, for at uddanne sig og få videre- og efteruddannelser. skaber ordentlige vilkår for elever. bakker op om medlemmernes faglige netværk på tværs af arbejdspladser. Derfor kan ethvert medlem få hjælp til: at træffe valg om uddannelse og andre former for faglig udvikling. at udnytte de muligheder, der er for grund-, videre- og efteruddannelse. at sikre, at deres rettigheder i forhold til uddannelse, praktik og videre- og efteruddannelse bliver efterlevet.

14 14 FOA STRATEGI FOR FAGLIG SERVICE OG KVALITET Retfærdighed for medlemmer i knibe FOA viser handlekraft ved at kæmpe for retfærdighed for medlemmer, der kommer i knibe. Vi hjælper medlemmer med at finde veje frem, når de er kommet i klemme på arbejdsmarkedet. FOA: stiller krav til og inspirerer politikere, så beskæftigelsespolitikken og den sociale lovgivning bliver mere retfærdig og anstændig. stiller krav til og inspirerer politikere, så medlemmernes rettigheder i forhold til arbejdsløshed, sygedagpenge, revalidering, fleksjob, ressourceforløb og lignende ordninger er hensigtsmæssige og anstændige. insisterer på at forbedre kontanthjælp og førtidspension. insisterer på, at omsætningen af lovgivningen til praksis sker i respekt for det enkelte menneske. Derfor kan ethvert medlem få hjælp til: at finde nyt job hurtigst muligt. at anmelde, føre og anke arbejdsskadesager. at opnå lovbestemte rettigheder i forhold til sygedagpenge, revalidering, fleksjob, ressourceforløb og lignende ordninger samt eventuelle kommunalpolitiske beslutninger, der giver muligheder udover lovens rettigheder. at klage over og anke afgørelser, der påvirker deres forsørgelsesgrundlag negativt. at finde frem til den relevante hjælp, hvor FOA ikke tilbyder hjælp.

15 STRATEGI FOR FAGLIG SERVICE OG KVALITET FOA 15

16 NOVEMBER 2016 Strategi for faglig service og kvalitet Hensigten med denne strategi er at samle og forpligte os til at videreudvikle FOAs faglige service, så flere medlemmer anbefaler FOA. Staunings Plads København V Tlf foa.dk KONGRES 2016 FOAs medlemmer gør en forskel for borgerne FOA skal gøre en forskel for medlemmerne. Kongres 2016 gennemføres under FOAs slogan SAMMEN GØR VI FORSKELLEN. Kongressens fokus er bl.a. den stigende ulighed sikring af velfærden anstændige arbejdsforhold på fremtidens arbejdspladser Kongressen arbejder for fællesskabet FOA er hjælpsom, inspirerende og handlekraftig.

Strategi for faglig service og kvalitet

Strategi for faglig service og kvalitet KONGRES 2016 Strategi for faglig service og kvalitet Baggrundsnotat Indhold Om baggrundsnotatet 3 Principperne 6 1. Faglig service der viser handlekraft 6 2. Faglig service der er værd at tale om 7 3.

Læs mere

Råd til velfærd F O A F A G O G A R B E J D E

Råd til velfærd F O A F A G O G A R B E J D E F O A F A G O G A R B E J D E VEDTAGET Råd til velfærd FOAs mål 2013-2016 Indhold FOAs mål 2013-2016 Vi har råd til velfærd..................... 4 Fælles om velfærd.................... 6 Faglig handlekraft....................

Læs mere

FORBUND. Stå stærkt som AMR. Efter FOAs faglige AMR-uddannelse tilbyder FOA dig en samarbejdsaftale

FORBUND. Stå stærkt som AMR. Efter FOAs faglige AMR-uddannelse tilbyder FOA dig en samarbejdsaftale FORBUND Stå stærkt som AMR Efter FOAs faglige AMR-uddannelse tilbyder FOA dig en samarbejdsaftale 2 FOA STÅ STÆRKT SOM AMR Indhold Sammen gør vi forskellen for arbejdsmiljøet 3 FOA giver dig 3 løfter 4

Læs mere

F O A F A G O G A R B E J D E. Råd til velfærd

F O A F A G O G A R B E J D E. Råd til velfærd F O A F A G O G A R B E J D E Råd til velfærd FOAs mål 2013-2016 Indhold FOAs mål 2013-2016 Vi har råd til velfærd..................... 2 Fælles om velfærd.................... 3 Faglig handlekraft....................

Læs mere

FOA Horsens Når du er medlem af FOA...

FOA Horsens Når du er medlem af FOA... FOA Horsens F O A F A G O G A R B E J D E Når du er medlem af FOA... 11 løfter om den gode service, alle medlemmer af FOA skal have Vi tilbyder... at hjælpe dig med at tjekke din løn s. 6 at hjælpe og

Læs mere

Mærkbare medlemsfordele

Mærkbare medlemsfordele FORBUND Mærkbare medlemsfordele - for alle medlemmer i FOA Indhold Overenskomst og politisk kraft 4 FOA forhandler for din faggruppes interesser og anerkendelse 4 Tjek på løn og økonomi 7 FOA sikrer dig

Læs mere

En undersøgelse af, hvordan vi bedst arbejder med fag og faglighed. SOSU faggruppelandsmøde, maj 2016 Tom Bjerregaard, FOA kampagne og analyse

En undersøgelse af, hvordan vi bedst arbejder med fag og faglighed. SOSU faggruppelandsmøde, maj 2016 Tom Bjerregaard, FOA kampagne og analyse En undersøgelse af, hvordan vi bedst arbejder med fag og faglighed SOSU faggruppelandsmøde, maj 2016 Tom Bjerregaard, FOA kampagne og analyse Jeres opgave: Bring diskussion ind i jeres faggruppe så vil

Læs mere

Styrk din platform som TR

Styrk din platform som TR FORBUND Styrk din platform som TR Efter endt grunduddannelse, tilbyder FOA dig en aftale Indhold Sammen gør vi forskellen 3 De 5 TR-løfter 4 Løfte 1: En aftale om dine TR-opgaver 4 Løfte 2: Information

Læs mere

FOA Fag og Arbejde Svendborg Når du er medlem af FOA...

FOA Fag og Arbejde Svendborg Når du er medlem af FOA... FOA Fag og Arbejde Svendborg F O A F A G O G A R B E J D E Når du er medlem af FOA... 11 løfter om den gode service, alle medlemmer af FOA skal have Vi tilbyder... at hjælpe dig med at tjekke din løn s.

Læs mere

Fællesskab, fordele og faglig bistand

Fællesskab, fordele og faglig bistand SOCIAL-SUNDHED Fællesskab, fordele og faglig bistand FOA på 5 minutter Social- og sundhedspersonale uden grunduddannelse FÆLLESSKAB, FORDELE OG FAGLIG BISTAND FOA 1 Citat Karen Stæhr Formand, Social- og

Læs mere

Fællesskab, fordele og faglig bistand

Fællesskab, fordele og faglig bistand SOCIAL-SUNDHED Fællesskab, fordele og faglig bistand FOA på 5 minutter FÆLLESSKAB, FORDELE OG FAGLIG BISTAND FOA 1 Citat Karen Stæhr Formand, Social- og Sundhedssektoren FOA er dit sikkerhedsnet. FOA forhandler

Læs mere

FOAs politik og strategi for arbejdsmiljøarbejdet frem mod Den korte version

FOAs politik og strategi for arbejdsmiljøarbejdet frem mod Den korte version ARBEJDSMILJØ FOAs politik og strategi for arbejdsmiljøarbejdet frem mod 2020 Den korte version n Sæt arbejdsmiljø på dagsordenen Frem mod en strategi om arbejdsmiljøarbejdet Formålet med strategien er:

Læs mere

Fællesskab, fordele og faglig bistand

Fællesskab, fordele og faglig bistand SOCIAL-SUNDHED Fællesskab, fordele og faglig bistand FOA på 5 minutter Social- og sundhedspersonale uden grunduddannelse FÆLLESSKAB, FORDELE OG FAGLIG BISTAND FOA 1 Citat Karen Stæhr Formand, Social- og

Læs mere

SAMARBEJDET MELLEM ARBEJDSMILJØ- REPRÆSENTANTEN TILLIDS- REPRÆSENTANTEN

SAMARBEJDET MELLEM ARBEJDSMILJØ- REPRÆSENTANTEN TILLIDS- REPRÆSENTANTEN SAMARBEJDET MELLEM ARBEJDSMILJØ- REPRÆSENTANTEN TILLIDS- REPRÆSENTANTEN Folderen er tænkt som inspiration til at få sat fokus på samarbejdet mellem jer som arbejdsmiljørepræsentant (AMR) og tillidsrepræsentant

Læs mere

FOA Social- og Sundhedsafdelingen Når du er medlem af FOA...

FOA Social- og Sundhedsafdelingen Når du er medlem af FOA... FOA Social- og Sundhedsafdelingen F O A F A G O G A R B E J D E Når du er medlem af FOA... 11 løfter om den gode service, alle medlemmer af FOA skal have Vi tilbyder... at hjælpe dig med at tjekke din

Læs mere

HK HANDELs målprogram

HK HANDELs målprogram HK HANDELs målprogram 2016-2020 HK HANDELs kongres besluttede i 2012, at organiseringsmodellen skal anvendes som grundlag for det faglige arbejde. Derfor har vi gennem de seneste fire år arbejdet målrettet

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... Langt de fleste social- og sundhedsassistenter og -hjælpere er medlemmer af FOA. FOA har ca. 200.000 medlemmer

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... Langt de fleste social- og sundhedsassistenter og -hjælpere er medlemmer af FOA. FOA har ca. 195.000 medlemmer

Læs mere

OCIAL- OG SUNDHEDSPERSONALE UDEN GRUNDUDDANNELSE PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

OCIAL- OG SUNDHEDSPERSONALE UDEN GRUNDUDDANNELSE PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand OCIAL- OG SUNDHEDSPERSONALE UDEN GRUNDUDDANNELSE PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... Langt de fleste social- og sundhedsassistenter og -hjælpere er medlemmer af FOA. FOA har ca.

Læs mere

stress ledelse anerkendelse m skyld viden behov Fremtidens ledelse social kapita symptomer velbefindende skam

stress ledelse anerkendelse m skyld viden behov Fremtidens ledelse social kapita symptomer velbefindende skam FORBUND Fremtidens ledelse 11.-12. september 2017 Vingsted Hotel og Konferencecenter Vingsted Skovvej 2, 7182 Bredsten igt behov symptomer velbefindende raketvidenska viden skam skyld ledelse anerkendelse

Læs mere

Værdighed i ældreplejen

Værdighed i ældreplejen SOCIAL-SUNDHED Værdighed i ældreplejen Sæt handling bag ordene Indhold Forord Værdighedspolitik i alle kommuner Snak om værdighed på arbejdspladsen Overvej om værdighedspolitik og ressourcer stemmer overens

Læs mere

Fællesskab, fordele og faglig bistand

Fællesskab, fordele og faglig bistand Fællesskab, fordele og faglig bistand FOA på 5 minutter FÆLLESSKAB, FORDELE OG FAGLIG BISTAND FOA 1 Citat Dennis Kristensen Forbundsformand I FOA går vi på banen, når det handler om ulighed og fx forringede

Læs mere

1 // 7 ARBEJDSPROGRAM FOR BUPL S LEDERFORENING

1 // 7 ARBEJDSPROGRAM FOR BUPL S LEDERFORENING 1 // 7 ARBEJDSPROGRAM FOR BUPL S LEDERFORENING 2017 2019 INDLEDNING Lederne i den offentlige sektor står overfor store udfordringer. De mødes med ønsker, krav og påvirkninger fra mange retninger og må

Læs mere

Særlige ansættelser. Tillidsvalgtes roller og opgaver. Rundbords- samtaler

Særlige ansættelser. Tillidsvalgtes roller og opgaver. Rundbords- samtaler Særlige ansættelser Tillidsvalgtes roller og opgaver F O A F A G O G A R B E J D E Rundbords- samtaler Til dig som tillidsvalgt Formålet med denne pjece er at give dig et redskab til de opgaver, du har,

Læs mere

Når du er medlem af FOA...

Når du er medlem af FOA... Serviceløft pjece UDS 06/04/05 23:51 Side 28 FOA Nordsjælland - adresser, telefon, e-mail og åbningstider FOA Nordsjælland Frederiksværksgade 10 3400 Hillerød Afdelingens tlf.nr. 46 97 33 90 Afdelingens

Læs mere

Det er vores store indsatsområde frem til generalforsamlingen 2013.

Det er vores store indsatsområde frem til generalforsamlingen 2013. 1 Mundtlig beretning 2012 Fastholde og tiltrække flere medlemmer Det er vores store indsatsområde frem til generalforsamlingen 2013. Vi skal gøre fagforeningen attraktiv for de unge, der kommer ind på

Læs mere

KONGRES FOAs mål Sammen gør vi forskellen VEDTAGET

KONGRES FOAs mål Sammen gør vi forskellen VEDTAGET KONGRES 2016 FOAs mål 2016-2019 Sammen gør vi forskellen VEDTAGET Indhold Sammen gør vi forskellen 4 FOAs mål for 2016-2019 4 Et fagligt forsvarligt arbejdsmiljø 7 En løn, der afspejler arbejdets værdi

Læs mere

PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE

PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE PRØ RØVEFO VEFOTO Indhold Dialog, åbenhed og engagement 3 Hvorfor værdier? 4 Fundament for pseronalepolitikken 6 Ledestjerner 8 Kommunalbestyrelsen godkendte personalepolitikken

Læs mere

Personalepolitik for Rebild Kommune VÆRDIER OG MÅL

Personalepolitik for Rebild Kommune VÆRDIER OG MÅL udkast Personalepolitik for Rebild Kommune VÆRDIER OG MÅL Forord Rebild Kommunes første personalepolitik er et vigtigt grundlag for det fremtidige samarbejde mellem ledelse og medarbejdere i kommunen.

Læs mere

PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE

PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE Indhold Dialog, åbenhed og engagement - personalepolitik i Hvidovre Kommune Dialog, åbenhed og engagement 3 Hvorfor værdier? 4 Fundament for personalepolitikken 6 Ledestjerner 8 Du sidder netop nu med

Læs mere

KONGRES FOAs mål Sammen gør vi forskellen

KONGRES FOAs mål Sammen gør vi forskellen KONGRES 2016 FOAs mål 2016-2019 Sammen gør vi forskellen Indhold Sammen gør vi forskellen 4 FOAs mål for 2016-2019 4 Et fagligt forsvarligt arbejdsmiljø 7 En løn, der afspejler arbejdets værdi og faglighed

Læs mere

På vej til dit næste job

På vej til dit næste job A-KASSE På vej til dit næste job Gode råd til jobsøgning FEBRUAR 2018 Indhold Sådan finder du jobbet 3 Sådan søger du jobbet 4 Før du skriver jobansøgningen 4 Når du skriver jobansøgningen 4 Når du skriver

Læs mere

Målprogram for HK Kommunal Vedtaget ved HK Kommunals forbundssektorkongres den 31. januar til 2. februar 2016

Målprogram for HK Kommunal Vedtaget ved HK Kommunals forbundssektorkongres den 31. januar til 2. februar 2016 Målprogram for HK Kommunal 2016-2020 Vedtaget ved HK Kommunals forbundssektorkongres den 31. januar til 2. februar 2016 Målprogram som styringsredskab HK Kommunals målprogram understøtter de fælles mål,

Læs mere

Når du er medlem af FOA...

Når du er medlem af FOA... Serviceløft pjece UDS 06/04/05 23:51 Side 28 FOA gør meget mere end at sikre gode overenskomster og at arbejde politisk for medlemmernes interesser. Når du er medlem af FOA, står vi også klar til at hjælpe

Læs mere

SAMMEN OM DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS

SAMMEN OM DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS GENTOFTE KOMMUNES PERSONALEPOLITIK SAMMEN OM DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS GENTOFTE KOMMUNES PERSONALEPOLITIK SIDE 2 / 11 Gentofte Kommunes personalepolitik består af fire elementer: INDLEDNING 1 DEN OVERORDNEDE

Læs mere

Gør en forskel for fællesskabet

Gør en forskel for fællesskabet Gør en forskel for fællesskabet for tillidsrepræsentanter i fagforeninger med OK-mærket. Hvorfor er OK-indsatsen vigtig? OK-indsatsen gør fællesskabet stærkere ikke bare på den enkelte arbejdsplads, men

Læs mere

Servicepolitik for Miljø og Teknik Randers Kommune

Servicepolitik for Miljø og Teknik Randers Kommune Servicepolitik for Miljø og Teknik Randers Kommune Vi vil yde en imødekommende og helhedsorienteret service til borgere og erhvervsliv baseret på et fagligt kvalificeret grundlag. Vi er nemme at komme

Læs mere

VELKOMMEN PÅ DIN NYE ARBEJDSPLADS

VELKOMMEN PÅ DIN NYE ARBEJDSPLADS F O A f a g o g a r b e j d e VELKOMMEN PÅ DIN NYE ARBEJDSPLADS Vi er glade for at skulle være kollega med dig, mens du er ansat hos os. Vi håber, at du vil falde godt til på arbejdspladsen, og at du kan

Læs mere

Politisk grundlag for ny hovedorganisation

Politisk grundlag for ny hovedorganisation Godkendt på stiftende kongres for en ny hovedorganisation for LO og FTF den 13. april 2018 Politisk grundlag for ny hovedorganisation Formål Fagbevægelsens Hovedorganisation samler Danmarks forbund/fagforeninger

Læs mere

Trivselsundersøgelse 2014

Trivselsundersøgelse 2014 DKBS Trivselsundersøgelse 2014 Resultater for: Rapportspecifikationer Gennemførte 55 Inviterede 66 Svarprocent 83% INDHOLDSFORTEGNELSE Indholdsfortegnelse Info om undersøgelsen 3 Overblik 4 Tema 1-3 6

Læs mere

TIL NYE MEDLEMMER PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

TIL NYE MEDLEMMER PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand TIL NYE MEDLEMMER PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... I FOA kan vi godt se forskel på de problemer, som brandmanden og pædagogmedhjælperen oplever i hverdagen. Vi ved også, at

Læs mere

UNGE I FOA. Bliv tillidsrepræsentant. Sådan får du indflydelse. Ung på job Hierarki på arbejdspladsen

UNGE I FOA. Bliv tillidsrepræsentant. Sådan får du indflydelse. Ung på job Hierarki på arbejdspladsen UNGE I FOA Sådan får du indflydelse Bliv tillidsrepræsentant Ung på job Hierarki på arbejdspladsen HVAD VIL DU VÆLGE? Ansatte i Tryghedsplejen - herunder søsterselskabet Servisio - har ingen overenskomst.

Læs mere

Strategiplan 2016 Vedtaget i Danske Fysioterapeuters hovedbestyrelse d. 29. januar 2015

Strategiplan 2016 Vedtaget i Danske Fysioterapeuters hovedbestyrelse d. 29. januar 2015 Strategiplan 2016 Vedtaget i Danske Fysioterapeuters hovedbestyrelse d. 29. januar 2015 Notat Danske Fysioterapeuter Kommunikation Til: Hovedbestyrelsen Strategiplan 2016 Danske Fysioterapeuters vision

Læs mere

Oplæg til de 4 temadebatter

Oplæg til de 4 temadebatter I F Oplæg til de 4 temadebatter N SAMMEN GØ GØR VI FORSKELLEN SAMM ELLEN SAMMEN GØR VI FO Bedre vilkår, mere velfærd KONGRES 2019 N GØR VI FORSKELLEN SAM SKELLEN SAMMEN GØR VI F EN GØR VI FORSKELLEN SA

Læs mere

Sådan finder du dit nye job

Sådan finder du dit nye job A-KASSE Sådan finder du dit nye job Gode råd til jobsøgning DECEMBER 2016 Indhold Hvad er det rigtige job for dig? 3 Brug dit netværk 5 Brug de sociale medier 7 FOA Job 8 Jobannoncer i medierne 9 FOA JobMatch

Læs mere

PÆDAGOGISK. Værd at vide. Om underretninger

PÆDAGOGISK. Værd at vide. Om underretninger PÆDAGOGISK Værd at vide Om underretninger Indhold Hvorfor denne guide? 3 7 gode råd 4 Du har skærpet underretningspligt 6 Det siger loven 7 Opfølgning på underretningen 8 Direkte underretning til Ankestyrelsen

Læs mere

Trivselsundersøgelse 2015

Trivselsundersøgelse 2015 Trivselsundersøgelse 2015 Resultater for: Rapportspecifikationer Gennemførte 56 Inviterede 67 Svarprocent 84% INDHOLDSFORTEGNELSE Indholdsfortegnelse Info om undersøgelsen 3 Overblik 4 Tema 1-3 6 Din arbejdsplads'

Læs mere

PÆDAGOGMEDHJÆLPERE OG PÆDAGOGISKE ASSISTENTER PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

PÆDAGOGMEDHJÆLPERE OG PÆDAGOGISKE ASSISTENTER PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand PÆDAGOGMEDHJÆLPERE OG PÆDAGOGISKE ASSISTENTER PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... De fleste pædagogmedhjælpere er medlem af FOA, som med ca. 200.000 medlemmer er langt den største

Læs mere

Forord til Ullerup Bæk Skolens Vision & Værdigrundlag. Skolens Vision, Værdigrundlag & Målsætninger

Forord til Ullerup Bæk Skolens Vision & Værdigrundlag. Skolens Vision, Værdigrundlag & Målsætninger Forord til Ullerup Bæk Skolens Vision & Værdigrundlag Ullerup Bæk Skolen skal være en tryg og lærerig folkeskole, hvor børnenes selvværdsfølelse, fællesskab, selvstændighed, ansvarlighed, evne til at samarbejde

Læs mere

Trivselsundersøgelse 2012

Trivselsundersøgelse 2012 DKBS Trivselsundersøgelse 2012 Resultater for: Rapportspecifikationer Gennemførte 59 Inviterede 74 Svarprocent 80% INDHOLDSFORTEGNELSE Indholdsfortegnelse Info om undersøgelsen 3 Overblik 4 Tema 1-3 6

Læs mere

FOAs medlemsundersøgelser om kvalitetsreformen. juni 2007

FOAs medlemsundersøgelser om kvalitetsreformen. juni 2007 FOAs medlemsundersøgelser om kvalitetsreformen juni 2007 1 FOA Analysesektionen 17. juni 2007 FOAs samlede undersøgelser og breve om kvalitetsreformen Indledning om baggrunden for undersøgelserne op til

Læs mere

3 argumenter mod alenearbejde

3 argumenter mod alenearbejde FORBUND 3 argumenter mod alenearbejde Et værktøj til at sikre, at alenearbejde ikke belaster medlemmerne Indhold 3 argumenter mod alenearbejde 3 Borgerargumentet 6 Arbejdsmiljøargumentet 8 Økonomiargumentet

Læs mere

Fællesskab, fordele og faglig bistand

Fællesskab, fordele og faglig bistand TEKNIK-SERVICE Fællesskab, fordele og faglig bistand FOA på 5 minutter Citat Reiner Burgwald Formand, Teknik- og Servicesektoren En rimelig løn, et job med fornuftigt indhold, selvstændighed i jobbet og

Læs mere

Kodeks for god ledelse i folkekirken

Kodeks for god ledelse i folkekirken Kodeks for god ledelse i folkekirken Indledning Menighedsrådene består ud over præsterne af almindelig folkekirkemedlemmer. Som valgt til menighedsrådet er de valgt til at varetage et fælles ansvar for

Læs mere

TEKNIK-SERVICE. Overenskomst. FOA og Danske regioner

TEKNIK-SERVICE. Overenskomst. FOA og Danske regioner TEKNIK-SERVICE Overenskomst for ambulanceuddannet personale FOA og Danske regioner Informationsmøder Vi ved, at uanset hvor meget materiale vi laver, vil der være en lang række uafklarede spørgsmål. Derfor

Læs mere

Dansk EI-Forbund MÅLSÆTNINGS- PJECE 2014-2018

Dansk EI-Forbund MÅLSÆTNINGS- PJECE 2014-2018 Dansk EI-Forbund MÅLSÆTNINGS- PJECE 2014-2018 Vedtaget på 31. kongres, den 21. til 24. oktober 2014. Målsætning for Dansk El-Forbund 2010-2014 Forbundets kongres fastlægger hvert 4. år de faglige og politiske

Læs mere

Mine krav - dine krav

Mine krav - dine krav FORBUND Mine krav - dine krav Kommunal overenskomst 2018 Indhold Kære FOA-medlem 3 Løn mest til lavtlønnede og kvindefagene 4 Uddannelse og kompetencer 6 Pension og seniorvilkår 8 Et godt arbejdsliv 10

Læs mere

Sammen skaber vi en attraktiv arbejdsplads PERSONALEPOLITIK. for HOLBÆK KOMMUNE

Sammen skaber vi en attraktiv arbejdsplads PERSONALEPOLITIK. for HOLBÆK KOMMUNE Sammen skaber vi en attraktiv arbejdsplads PERSONALEPOLITIK HOLBÆK KOMMUNE for Kære medarbejder i Holbæk Kommune Vores personalepolitik har til formål at udvikle Holbæk Kommune som en attraktiv arbejdsplads.

Læs mere

Sundheds- og arbejdsmiljøpolitik

Sundheds- og arbejdsmiljøpolitik Sundheds- og arbejdsmiljøpolitik Sundheds- og arbejdsmiljøpolitik Det gode liv - det gode arbejdsliv Silkeborg Kommunes Sundheds- og arbejdsmiljøpolitik indgår som et led i den overordnede personalepolitik.

Læs mere

FN s handicapkonvention

FN s handicapkonvention PÆDAGOGISK FN s handicapkonvention Rettigheder for personer med handicap Indhold Indledning 3 Artikel 1 5 Formål Artikel 3 6 Gererelle principper 6 Artikel 19 8 Retten til et selvstændigt liv og til at

Læs mere

KOST- OG SERVICESEKTOREN PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

KOST- OG SERVICESEKTOREN PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand KOST- OG SERVICESEKTOREN PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... De fleste hus- og serviceassistenter i den offentlige sektor er medlem af FOA. Mange lignende grupper vælger det samme.

Læs mere

HK Kommunal Århus Din medspiller på jobbet

HK Kommunal Århus Din medspiller på jobbet HK Kommunal Århus Din medspiller på jobbet 1 Vi er til for dig Hver dag bliver HK Kommunal Århus kontaktet af mange medlemmer, der enten ringer, e-mailer eller møder op for at drøfte faglige eller personlige

Læs mere

Når du er medlem af FOA...

Når du er medlem af FOA... Faglig afdeling A-kassen E-mail: aalborg@foa.dk akas024@foa.dk Telefon: 46 97 31 31 46 97 31 90 Fax: 46 97 31 71 46 97 31 70 www.foa-aalborg.dk Telefon- og åbningstid i faglig afdeling og a-kassen: Mandag-onsdag

Læs mere

Nedsæt tempoet, når I gør rent

Nedsæt tempoet, når I gør rent KOST-SERVICE Nedsæt tempoet, når I gør rent Et TR-/AMR-værktøj til dig og din arbejdsplads Helbred og arbejde i højt tempo Personer, som arbejder med rengøring, er på benene stort set hele dagen. Samtidig

Læs mere

Mine krav - dine krav

Mine krav - dine krav Forbund Mine krav - dine krav Kommunal overenskomst 2015 Indhold Forord 3 Løn, realløn, ligeløn og lokal løn 4 Uddannelse og større tryghed i ansættelsen 6 Tidsbegrænsede ansættelser og timelønsansættelser

Læs mere

BERETNINGSFORSLAG Afdelingernes ændringsforslag Bemærkninger

BERETNINGSFORSLAG Afdelingernes ændringsforslag Bemærkninger 1.0 Dansk El-Forbund i fremtiden Medlemmet i centrum Dansk El-Forbund skal i enhver opgave, faglige som politiske beslutninger, sætte medlemmet i centrum. Identitet Dansk El-Forbunds identitet skabes gennem

Læs mere

Målprogram for HK Stat 2016 til 2020 godkendt på HK Stats kongres

Målprogram for HK Stat 2016 til 2020 godkendt på HK Stats kongres Stærkere fagligt fællesskab og mere tilfredse medlemmer HK Stats målprogram opstiller de overordnede rammer og mål for fagforeningens indsats de kommende fire år. Målene afspejler medlemmernes og organisationens

Læs mere

Politik for det rummelige arbejdsmarked. - et arbejdsliv til alle mennesker

Politik for det rummelige arbejdsmarked. - et arbejdsliv til alle mennesker Politik for det rummelige arbejdsmarked - et arbejdsliv til alle mennesker Politik vision og retning I Kolding Kommune vil vi: skabe vækst i mængden af rummelige job & opgaver, så der bliver mere efterspørgsel

Læs mere

FORBUND. Sig det højt men hvordan? Sig din mening, og del din viden på dit arbejde det gør en forskel

FORBUND. Sig det højt men hvordan? Sig din mening, og del din viden på dit arbejde det gør en forskel FORBUND Sig det højt men hvordan? Sig din mening, og del din viden på dit arbejde det gør en forskel Indhold Udtal dig trygt 3 Grundloven giver dig ytringsfrihed 5 Din personlige mening 7 Hvad med min

Læs mere

Tryghed. Rettigheder. Ung på jobbet. Fællesskab. Udvikling. Respekt. meld dig ind nu...vi behøver hinanden

Tryghed. Rettigheder. Ung på jobbet. Fællesskab. Udvikling. Respekt. meld dig ind nu...vi behøver hinanden Tryghed Ung på jobbet Udvikling Rettigheder Fællesskab Respekt meld dig ind nu......vi behøver hinanden Hey...kom og vær med Jeg synes, det er rigtig sjovt at være med i ungdoms - arbejdet i min afdeling.

Læs mere

Samarbejde. på arbejdspladser med under 25 ansatte

Samarbejde. på arbejdspladser med under 25 ansatte Samarbejde på arbejdspladser med under 25 ansatte Samarbejde på arbejdspladser med under 25 ansatte Udgivet af Samarbejdssekretariatet Layout: Operate A/S Tryk: FOA Publikationen kan hentes digitalt, eller

Læs mere

FORBUND. Mine krav dine krav. Temaer til diskussionsoplæg til privatansatte medlemmer

FORBUND. Mine krav dine krav. Temaer til diskussionsoplæg til privatansatte medlemmer FORBUND Mine krav dine krav Temaer til diskussionsoplæg til privatansatte medlemmer MINE KRAV DINE KRAV FOA 3 Indhold Hvad synes du? Hvad synes du? 3 FOA og det private område 4 Mere løn 6 Pension bedre

Læs mere

FORBUND. Mine krav dine krav. Temaer til diskussionsoplæg til privatansatte medlemmer

FORBUND. Mine krav dine krav. Temaer til diskussionsoplæg til privatansatte medlemmer FORBUND Mine krav dine krav Temaer til diskussionsoplæg til privatansatte medlemmer Indhold Hvad synes du? 3 FOA og det private område 4 Mere løn 6 Pension bedre og mere lige vilkår 7 Bedre barselsregler

Læs mere

TEKNIK-SERVICE. Overgangen til FOA. vilkår og muligheder

TEKNIK-SERVICE. Overgangen til FOA. vilkår og muligheder TEKNIK-SERVICE Overgangen til FOA vilkår og muligheder OVERGANGEN TIL FOA FOA 3 Indhold Overgangen til FOA vilkår og muligheder Politisk ansvarlig: Reiner Burgwald Redaktion: Signe Nielsen Foto: Jørgen

Læs mere

PERSONALEPOLITIK HORNUM SKOLE. Rammer for konstruktiv håndtering af: - uoverensstemmelser - misforståelser - aktive udviklingsønsker på skolen

PERSONALEPOLITIK HORNUM SKOLE. Rammer for konstruktiv håndtering af: - uoverensstemmelser - misforståelser - aktive udviklingsønsker på skolen PERSONALEPOLITIK HORNUM SKOLE Rammer for konstruktiv håndtering af: - uoverensstemmelser - misforståelser - aktive udviklingsønsker på skolen vigtige værdier på skolen vigtige spilleregler for teamsamarbejdet

Læs mere

Danske Regioners arbejdsgiverpolitik

Danske Regioners arbejdsgiverpolitik 05-12-2014 Danske Regioners arbejdsgiverpolitik Danske Regioners vision som arbejdsgiverorganisation er at: Understøtte opgavevaretagelsen Danske Regioner vil skabe de bedste rammer for regionernes opgavevaretagelse

Læs mere

God ledelse. i Sorø Kommune

God ledelse. i Sorø Kommune God ledelse i Sorø Kommune God ledelse i Sorø Kommune Sorø Kommune er en værdibaseret organisation. De fælles værdier skal gennemsyre det daglige samspil mellem ledere, medarbejdere, brugere og borgere.

Læs mere

I dag er det 1. maj dagen hvor fagbevægelsen fejrer Den Danske Model vores indflydelse og vores sejre.

I dag er det 1. maj dagen hvor fagbevægelsen fejrer Den Danske Model vores indflydelse og vores sejre. I dag er det 1. maj dagen hvor fagbevægelsen fejrer Den Danske Model vores indflydelse og vores sejre. Vi skal huske at fejre både de store og de små sejre - som aldrig bliver nævnt i aviserne. Som for

Læs mere

Personalepolitik. December 2018

Personalepolitik. December 2018 Personalepolitik December 2018 2 Indholdsfortegnelse Formålet med en personalepolitik 3 Ledelse og samarbejde 4 Ansættelse 5 Kompetenceudvikling 8 Løn 10 Familie- og seniorliv 12 Sundhed og arbejdsmiljø

Læs mere

Overordnet personalepolitik for Ikast-Brande Kommune

Overordnet personalepolitik for Ikast-Brande Kommune Overordnet personalepolitik for Ikast-Brande Kommune Indledning...1 Formål...2 Arbejdsmiljø...2 Ledelse...3 Rekruttering...3 Mangfoldighed og ligestilling...3 Introduktion...3 Fastholdelse...4 Kompetenceudvikling

Læs mere

DIN ARBEJDSSITUATION. Din samlede tilfredshed: 1. Hvor tilfreds er du med dit job som helhed, alt taget i betragtning?

DIN ARBEJDSSITUATION. Din samlede tilfredshed: 1. Hvor tilfreds er du med dit job som helhed, alt taget i betragtning? DIN ARBEJDSSITUATION De følgende spørgsmål omhandler din daglige arbejdssituation. Vi ønsker din oplevelse af forholdene, og der er ikke rigtige og forkerte svar. Prøv så vidt muligt at forholde dig til

Læs mere

Ændringsforslag til Målprogram for HK/Danmark 2010-2013

Ændringsforslag til Målprogram for HK/Danmark 2010-2013 Ændringsforslag til Målprogram for HK/Danmark 2010-2013 Side 3, linje 6, side 4 linje 5, side 5 linje 15 og side 6 linje 38: fagforening ændres til fagforbund. Side 3, linje 15: Medlemmernes krav og forventninger

Læs mere

Jeg må sige, at jeg synes to år er gået hurtigt. Det føles ikke som så længe siden, at jeg blev valgt og det har været en spændende periode.

Jeg må sige, at jeg synes to år er gået hurtigt. Det føles ikke som så længe siden, at jeg blev valgt og det har været en spændende periode. Jeg må sige, at jeg synes to år er gået hurtigt. Det føles ikke som så længe siden, at jeg blev valgt og det har været en spændende periode. I afdelingen er vi i den forløbne periode kommet godt gennem

Læs mere

*************************************************************

************************************************************* Sagsnr. Ref. Den 23. oktober 2003 +DQV-HQVHQVnEQLQJVWDOH YHG /2 VRUGLQ UHNRQJHVGHQRNWREHU ************************************************************* 'HWWDOWHRUGJ OGHU Velkommen til LO s kongres. Velkommen

Læs mere

Hvorfor har ledernes arbejdsmiljø betydning?

Hvorfor har ledernes arbejdsmiljø betydning? Velkommen til workshoppen Hvorfor har ledernes arbejdsmiljø betydning? AM:2010, den 8. november v/ Signe Tønnesen Bergmann, arbejdsmiljøkonsulent, Lederne Trine Dilèng, Ledelsesrådgiver, Lederne Indhold

Læs mere

VÆR MED I EN STÆRK FAGFORENING MELD DIG IND I HK STAT

VÆR MED I EN STÆRK FAGFORENING MELD DIG IND I HK STAT VÆR MED I EN STÆRK FAGFORENING MELD DIG IND I HK STAT Fagforeningen for kontorfunktionærer, laboranter og it-medarbejdere HK Stat er en del af HK. Vi er fagforeningen for kontorfunktionærer, laboranter

Læs mere

11 kig ind i fremtiden

11 kig ind i fremtiden 11 kig ind i fremtiden 2015 Medlemmernes FOA er et treårigt forandringsprojekt, der blev besluttet på FOAs kongres i 2010. I løbet af 2011 har vi i FOA gennemført omfattende undersøgelser og analyser af,

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Side 1.. Velkomst fra formanden. Side 2.. Brug de tillidsvalgte. Side 3.. Hvad kan du bruge FOA 1 til

Indholdsfortegnelse. Side 1.. Velkomst fra formanden. Side 2.. Brug de tillidsvalgte. Side 3.. Hvad kan du bruge FOA 1 til Velkommen til FOA 1 Indholdsfortegnelse Side 1.. Velkomst fra formanden Side 2.. Brug de tillidsvalgte Side 3.. Hvad kan du bruge FOA 1 til Side 4.. Valgte og ansatte i FOA 1 Side 5.. Valgte og ansatte

Læs mere

INFORMATIONSPJECE OM RESULTATET AF FORHANDLINGERNE MELLEM FINANSMINISTERIET OG CFU

INFORMATIONSPJECE OM RESULTATET AF FORHANDLINGERNE MELLEM FINANSMINISTERIET OG CFU INFORMATIONSPJECE OM RESULTATET AF FORHANDLINGERNE MELLEM FINANSMINISTERIET OG CFU 1 Indholdsfortegnelse 3 5 6 7 8 9 9 10 Overenskomstresultatet for 2015 Løn Minipension Styrket lokalt samarbejde Bedre

Læs mere

Trivselsundersøgelse 2017

Trivselsundersøgelse 2017 Trivselsundersøgelse 2017 Resultater for: Rapportspecifikationer Gennemførte 64 Inviterede 78 Svarprocent 82% INDHOLDSFORTEGNELSE Indholdsfortegnelse Info om undersøgelsen 3 Overblik 4 Tema 1-3 6 Din arbejdsplads'

Læs mere

Regionale Medlemsmøder forår 2013

Regionale Medlemsmøder forår 2013 Regionale Medlemsmøder forår 2013 Introduktion til reformen Susanne Wiederquist Baggrund! Førtidspension og fleksjob er centrale dele af det sociale sikkerhedsnet i Danmark. Aftalepartierne ønsker derfor

Læs mere

OK13 Det forhandler vi om

OK13 Det forhandler vi om OK13 Det forhandler vi om Forord Verden er i en økonomisk krise. I medierne og ved forhandlingsbordet fremfører arbejdsgiverne, at der kun er plads til meget små eller ingen lønstigninger til medarbejderne.

Læs mere

Trivselsundersøgelse 2018

Trivselsundersøgelse 2018 Trivselsundersøgelse 2018 Resultater for: - 2018 Rapportspecifikationer - 2018 Gennemførte 57 Inviterede 71 Svarprocent 80% INDHOLDSFORTEGNELSE Indholdsfortegnelse Info om undersøgelsen 3 Overblik 4 Tema

Læs mere

Vi er også elektrikere!

Vi er også elektrikere! Vi sørger for Danmarks elektrikere Vi er også elektrikere! Der er en ting, der gør Dansk El-forbund til noget særligt. Vi beskæftiger os med dit fag. Faktisk har de fleste af os selv en baggrund som elektrikere.

Læs mere

Meld dig ind i FOA. Får jeg den rigtige løn? Kan jeg blive fyret? Hvilke fordele har jeg som medlem af FOA? Hvad gør jeg, hvis jeg kommer til skade?

Meld dig ind i FOA. Får jeg den rigtige løn? Kan jeg blive fyret? Hvilke fordele har jeg som medlem af FOA? Hvad gør jeg, hvis jeg kommer til skade? ELEV Kan jeg blive fyret? Hvilke fordele har jeg som medlem af FOA? Får jeg den rigtige løn? Meld dig ind i FOA Hvad gør jeg, hvis jeg kommer til skade? Pædagogisk assistentelev Social- og sundhedshjælperelev

Læs mere

Trivselsundersøgelse 2016

Trivselsundersøgelse 2016 Trivselsundersøgelse 2016 Resultater for: Rapportspecifikationer Gennemførte 57 Inviterede 71 Svarprocent 80% INDHOLDSFORTEGNELSE Indholdsfortegnelse Info om undersøgelsen 3 Overblik 4 Tema 1-3 6 Din arbejdsplads'

Læs mere

k r av k ata l o g : d e t f o r h a n d l e r v i o m

k r av k ata l o g : d e t f o r h a n d l e r v i o m kravkatalog: det forhandler vi om Forord Det handler om tillid og anerkendelse Patient- og borgerinddragelse er en positiv dagsorden i social- og sundhedsvæsenet, som møder bred opbakning og involvering

Læs mere

Region Sjælland Trivselsmåling 2015

Region Sjælland Trivselsmåling 2015 30-04-2015 Region Sjælland Trivselsmåling 2015 Region Sjælland (Inkluder underafdelinger) Antal besvarelser Antal inviterede Antal besvarelser Besvarelseprocent Publiceret Region Sjælland Trivselsmåling

Læs mere

Vi flytter grænser i organisation, fag og samfund

Vi flytter grænser i organisation, fag og samfund Hvervet som frikøbte politikere Dansk Sygeplejeråd Kreds Midtjylland I Dansk Sygeplejeråd Kreds Midtjylland vælges der fem politikere til at varetage den daglige politiske ledelse. De fem politikere vælges

Læs mere

Hvis du bliver syg...

Hvis du bliver syg... FORBUND Hvis du bliver syg... Denne pjece giver dig et hurtigt overblik over dine muligheder???? Hvis du bliver syg...???? Ved du, at du kan få hjælp til at blive fastholdt, hvis du bliver sygemeldt fra

Læs mere