Midtvendsyssels Lærerkreds

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Midtvendsyssels Lærerkreds"

Transkript

1 Midtvendsyssels Lærerkreds Nyhedsbrev oktober forhold fremmer skoleelevers indlæring. Kredsformand Inge Haaber Pedersen Dansk Clearinghouse for Uddannelsesforskning, DPU, Aarhus Universitet, har udarbejdet et review, der har kortlagt 11 forhold i grundskolen, der har betydning for elevernes indlæring. Forskerne har undersøgt de faktorer i skolen, som politikere, skoleledere og lærere kan ændre på, hvis man beslutter sig for at gøre det. Lærerens evne til at organisere undervisningen målt ved den procentdel af lærerens arbejdstid, der anvendes på at planlægge næste dags undervisning og næste uges undervisning. Her spiller lærerens evne til at holde planen og bruge den tildelte tid på undervisningen også en rolle. Elevernes dagligdag skal være velorganiseret og tryg. De fysiske rammer skal være overskuelige og i orden. Et godt læringsklima. Skolen skal være orienteret mod at øge elevens faglige præstationer og mod, at eleven hele tid gør fremskridt. Læreren skal være optaget af at engagere eleverne og sikre deres opmærksomhed og fysiske tilstedeværelse. Skolekulturen skal fremme gode relationer mellem lærerne indbyrdes og mellem elever og lærere. Min skole ledernes, lærernes og levernes personlige forhold til skolen spiller en rolle. En understøttende og gensidig respekt har betydning, og der skal være en varm relation mellem lærer og elev. Hjælp, råd, opmuntring og accept mellem lærerne fremmer elevernes indlæring. Lærernes professionelle værdier skal være: interesse for arbejdet, professionel udvikling og nye pædagogiske planer og forsøg. De har et åbent klasseværelse og tilpasser undervisningen til de enkelte elever. Lærerens tilrettelæggelse af undervisningen og brug af undervisningsmetoder læreren er den vigtigste faktor, når det drejer sig om elevers læring. Lærerens tre hovedkompetencer er relationskompetence, klasserumsledelse og didaktisk kompetence. Lærerens skal være aktør i skolens organisation. Efteruddannede lærere, der indgår i arbejdsgrupper og teams, er tilfredse lærere. Her spiller en ligelig fordeling mellem kønnene også ind. Lederne skal have erfaring, være demokratiske (lærere, elever og forældre deltager i beslutninger om skolen), være tilgængelige og udvikle lærerstaben fagligt. Fortsættes på side 2 I dette nummer: 11 forhold fremmer skoleelevers indlæring. 1-2 Næstformandsvalg i Danmarks Lærerforening. 2 Nyt fra Brønderslev Kommune 3 Budgetforlig i Jammerbugt Kommune 4 Kongres 2011: Storm over den danske folkeskole. 5 Nyt fra Fraktion 4 6 Støj er ligeså slemt som mobning 7

2 Lederne skal kunne drive pædagogisk ledelse, skal kunne vejlede og involvere lærerne, være understøttende og lighedsorienterede. Elevsammensætningen på skolen har effekt for indlæringen. Forældre med højere uddannelse og indtægter har en positiv effekt på klassens præstationer. Skole hjemsamarbejdet skal være klart og utvetydigt. Reviewet understøtter, synes jeg, i høj grad det arbejde, der gøres på skolerne, men i en tid med krav om større faglighed sammen med krav om en inkluderende skole må reviewet give politikerne i byråd/kommunalbestyrelse stof til eftertanke. Husk først-til-mølle princippet Næstformandsvalg i Danmarks Lærerforening. Desværre lykkedes det ikke for Lars Busk Hansen, formand i Lærerkreds Nord og hovedstyrelsesmedlem, at blive valgt som næstformand i foreningen. Lars leverede en fantastisk anbefalingstale, som virkelig kom rundt om de udfordringer, som foreningen har i den kommende tid, og med Lars bud på løsningsmuligheder. En rigtigt god slutspurt oven på en lang valgkamp. Dorthe Lange blev valgt med stemmerne 156 mod Lars 130, så det var virkelig tæt på bare 14 stemmer skulle flyttes.

3 Nyt fra Brønderslev Kommune FTR Grete Andersen Budget 2012 Budgetforhandlingerne i Brønderslev Kommune endte uden aftale mellem alle partier. S og SF har indgået en aftale, som formentlig bliver stemt i hus med 1 stemme. Samtidig er der fra de øvrige partier fremsendt et forslag til budget for I forslaget, som forventes vedtaget, er der besparelser på folkeskolen ved en nedsættelse af omregningsfaktoren fra 2,48 til 2,47. Omregningsfaktoren giver skolen den samlede tid, således at 1 undervisningstime udløser 2,47 timer fremover. Disse timer skal betale lærernes 2,18 omregning og opgaverne i anden tid. Besparelsen har en samlet værdi for hele skolevæsenet på i 2012 og i Hertil kommer en rammebesparelse på specialundervisningsområdet på Udmøntningen af denne besparelse skal formentlig ses i sammenhæng med en samlet analyse af specialundervisningsområdet. Udviklingspuljen, som vi fik i 2011 på 1. mio. bevares, men øremærkes nu til, at SFO-pædagoger tilknyttes indskolingen. Skolernes fortsatte mulighed for at sikre fuld vikardækning under sygdom og barselsorlov sikres ved gennem en tilførsel af 3 mio. Øvrige afdelinger /institutioner har kun 80 % vikardækning, hvilket betyder, at man må tage fra den almindelige drift til denne vikardækning. Fra anlægsmidler tilføres der 3 mio. i 2012 og 3 mio. i 2013 til IT på skolerne - nærmere bestemt til trådløst net på alle skoler. Alt i alt et budget, som på trods af besparelser, er væsentligt mere positivt, end vi frygtede. Dejligt, at der trods alt er plads til små forbedringer. Visionsprojekt I forbindelse med strukturdebatten inden vedtagelsen af budget 2011, som jo betød, at 7. klasserne blev flyttet, besluttede Børne - og Skoleudvalget, at folkeskoleområdet skal igennem en visionsdebat. I dette arbejde inddrages udover politikere, elever, lærere, skoleledere og skolebestyrelser. Dette arbejde fortsætter, selv om kommunens samlede visionsprojekt kaldet visionsraketten er droppet. I dette års budgetaftale har politikerne desuden besluttet, at der i visionsarbejdet på folkeskoleområdet skal indgå udarbejdelse af en masterplan, der belyser konsekvenserne af udvikling i børnetal, krav til faglige undervisningsmiljøer m.v. Jeg synes, det lyder, som endnu en strukturdebat er forestående! Især når man i borgmesterens nyhedsbrev kan læse: Her i kommunen har vi sidste år forsøgt at få en strukturdebat i gang - på skoleområdet - desværre uden den store succes. Processen var god nok, men da det kom til stykket, var byrådet ikke parat til at ændre på det bestående. Vi bliver nu nødt til at lægge en plan, der rækker ind i fremtiden. Denne plan skal afsløre, hvordan vi i dette byråd ser fremtidens skolevæsen. Og vi skal tage de første skridt til at virkeliggøre den vision, vi bliver enige om.

4 Nyt fra Jammerbugt Kommune FTR Elly Christensen Budgetforlig i Jammerbugt Kommune I de indledende bemærkninger i informationen om budget 2012 på kommunens hjemmeside understreges vigtigheden af, at alle 27 kommunalbestyrelsesmedlemmer er enige om Jammerbugt Kommunes budget for Ligeledes understregede politikerne under 1. behandling af budgetforslaget, at ansvarlighed, kassetillæg, likviditet er forhold, der skal vises øget opmærksomhed i 2012 og årene fremover. Fine ord og gode hensigter er udmærkede, og alle ved, at udgifterne skal matche indtægterne. En mere visionær kommunalbestyrelse, der følger op på handlingerne i forhold til den lovede kvalitetssikring af skolevæsenet efter strukturændringerne, kunne lærerkredsen have ønsket. Her følger et kort resume af de konsekvenser, det netop vedtagne budget har for skolevæsenet. På plussiden: 1 mio. kr. afsættes til øget inklusion i indskolingen 2 mio. til efteruddannelse af personalet i forvaltningen for at forebygge eksklusion Igangsættelse af renovering af Aabybro Skole For den enkelte elev er det af stor betydning at gå i en inkluderende skole. Lærerne kender betydningen af, at alle elever tilbydes undervisning og socialt fællesskab i klassen. Når Børne- Familieudvalget udstikker retningen for inklusionsprojektet, er udvalget nødt til at forholde sig til, at forebyggelse er et langsigtet projekt, og at en af forudsætningerne for inklusion er lærere med specialpædagogisk viden tilknyttet almenundervisningen. På minussiden: Færre lærertimer, da den manglende prisfremskrivning på varer kun kan findes et sted, nemlig på lønbudgettet Ringere mulighed for at få specialundervisning, fordi der er taget 2 mio. kr. fra specialundervisningskontoen, og fordi der ikke er en elevbaseret tildelingsmodel. (I indeværende skoleår får specialundervisningseleverne samme beløb som i forrige skoleår, men pengene skal række til 47 flere elever) Resultatet af skolestrukturændringen: mange flere elever i klasserne på de store skoler Krav til lærerne om øget inklusion trods manglende uddannelse af lærere med specialpædagogisk viden Færre timer til lejrskoler og sociale og kulturelle arrangementer på grund af den øgede samlæsning på de mindste skoler Midtvendsyssels Lærerkreds er meget bekymret for, om der er sammenhæng mellem krav og ressourcer. Lærerne skal føle sig rustede til at inkludere i meget større udstrækning end for nuværende. Derfor opfordrer lærerkredsen til at tage lærernes ønske om kompetenceudvikling alvorligt, at lærerne også her får reel medindflydelse i forhold til efteruddannelsesønsker. Lærerkredsen er af den opfattelse, at lærernes arbejdsmiljø er under hårdt pres efter strukturændringerne.

5 Kongres 2011: Storm over den danske folkeskole. Kredsstyrelsesmedlem Kirsten Tranekær Kongressen blev åbnet i vanlig stil med, at alle sang foreningssangen. Herefter blev Kringsat af fjender sunget til minde om massakren på Utoya, en oplevelse, som hos flere gav våde øjne. Så tog formanden fat på den mundtlige beretning, der som altid er meget lang underligt, da det må formodes, at de fleste på forhånd havde læst den skriftlige beretning, der til forveksling lignede. Store, tunge, mørke skyer trak ind over Kongressen, da KL s formand Jan Trøjborg talte og manede ethvert håb om bedre økonomi til folkeskolen i jorden. Et enkelt solstrejf blev det dog til, da Stinusprisen blev uddelt til Ibis. Valget faldt på netop denne organisation, fordi de, ved at udarbejde undervisningsmaterialer til skolerne, får sat fokus på, at alle børn i verden skal have adgang til uddannelse. Da der jo som bekendt skulle afholdes Folketingsvalg om torsdagen, blev kongressen suspenderet, og der blev holdt valgmøde om folkeskolen. Hvert parti fik først 5 min. til at fortælle, hvad de ville med folkeskolen, og herefter blev der stillet nærgående spørgsmål fra de delegerede til politikerne, som de svarede mere eller mindre fornuftigt på, i hvert fald set med lærerøjne. Slutteligt appellerede Anders Bondo til, at de politiske partier ville tage DLF med i et konstruktivt partnerskab om folkeskolen. Resten af Kongressens første dag blev brugt på at drøfte lærerprofessionen og undervisningsopgaven. Kommunernes økonomiske situation har sat folkeskolen under pres, og ud over det ganske land er kreativiteten stor. Det var skræmmende eksempler, flere af landets kredse kom med. Pædagoger, der underviser, bh.kl.ledere der arbejder i 0-2 kl. på lærerlignende vilkår, men med en bhkl.leder løn og en bhkl.leders forberedelsestid. Enkelte steder barslede man endda med pædagoger som undervisere helt op i 6. kl. Dertil kommer en syndflod af løntilskudsjobbere, der også bruges til at undervise, selvom forskningen peger på, at det netop er lærerens fagdidaktiske kompetencer, der sammen med klasserumsledelse og relations kompetencer er afgørende for elevernes udbytte af undervisningen. Jo, nød lærer sandelig nøgen kvinde at spinde. Mens resten af Danmark gik til valg, fortsatte kongressen med fornyet styrke. Overalt i kommunerne er arbejdstidsaftalen under pres, ikke fordi professionsaftalen anfægtes, men først og fremmest fordi lærerløn er den største enkeltfaktor for folkeskolens økonomi. Kommunerne vil simpelthen have mere undervisning for de samme penge. Det lokale og centrale arbejde med arbejdstidsaftalen blev drøftet, og igen og igen blev der henvist til Randers- og Ballerup lærernes situation, som ikke arbejder under en aftale, men har alt på mødeplan. Det har store konsekvenser for lærernes dagligdag, og arbejdsmiljøet nærmer sig flere steder frysepunktet. Andre væsentlige emner som arbejdsløshedssituationen, frikommuneforsøgene, strukturændringer i kommunerne, inklusion, arbejdsmiljø og de nedslidte skoler blev debatteret. Da kongressen sluttede sent fredag, tog Hovedstyrelsen hjem med en del resolutioner og kongresvedtagelser i tasken, og der er i høj grad grund til at ønske dem god vind fremover.

6 Nyt fra Fraktion 4 Fraktion 4 s sensommertur 5. til 6. september var fraktion 4 på en dejlig tur til Skagen. Vejret var med os; det regnede kun, når vi sad i bussen. Der kom regn, da vi tog af sted; men den holdt op, da vi kom frem. Efter at have set Anchers hus og Saxilds gård kørte vi til Grenen, hvor der var tid til en spadseretur eller en køretur med Sandormen eller til at slappe af. Andre så Aksel Linds Museum. Vi fik en fin rundvisning i Skagens flotte kirke, og derefter var der tid til at se byen på egen hånd. Fotos: Kurt Bjerggaard Efter god mad og behageligt ophold på Ålbæk Kro fik vi næste formiddag en flot rundvisning på Sæbygård, og vi sluttede turen med en lækker buffet på Frank s i Sæby. Så kom regnen tilbage. Hanne Bjerggaard Vi mødes kl på Hjallerup Kulturhus. Torsdag d. 24. november kl Hjallerup Kulturhus, Nørre Allé 3 Der serveres Marinerede sild med karrysalat Røde sild med løg og kapers Grønlangkål med flæsk og pølse Frikadeller med rødkål Rejer med mayonnaise og citron Ris à la mande med kirsebærsauce Kaffe Som afslutning på året afholdes der Julefrokost I forbindelse med julefrokosten vil Mogens Pedersen, Aalborg, underholde med revyviser m.m. Pris: 100 kr. Tilmelding senest fredag den 4. november. Med i prisen: alt, undtagen drikkevarer. Ansvarlig: Kurt Poulsen. kurtp@stofanet.dk

7 Nyt fra Arbejdsmiljøudvalg Støj er ligeså slemt som mobning Fra FTF nyheder den 18. oktober 2011 Fire ud af ti danskere føler sig generet af støj på jobbet. Enkelte faggrupper som folkeskolelærere og sygeplejersker generes især af støjen. De er blandt dem, der oftest indberetter at være udsat for meget støj i en fjerdel af arbejdstiden. Nogle rapporterer endda om, at støjen er så høj, at de skal råbe for at tale med en person, der står ved siden af. Det viser tal fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA). Støjen giver både stress og ødelægger koncentrationen, påpeger Ilse Sand, der er formand og medstifter for den nye forening "Vi elsker stilhed". Foreningen vil arbejde for at få indført et såkaldt arbejdsmiljømærke til de arbejdspladser, der gør en god indsats for et lavt støjniveau på jobbet. "Støj er lige så slemt som mobning. Derfor er det rigtig vigtigt, at man italesætter støjproblemerne og de løsninger, der kan være på dem," siger Ilse Sand. Dialog mod støj Hun påpeger, at netop folkeskolelærere og sygeplejersker har svært ved at undgå støjen, når de går stuegang eller er i klasseværelset, men at de faggrupper derfor bør samle ideer til, hvordan støjproblemerne mindskes. Følgende er fra Indeklimaportalens tema Støj i skolen Støj i skolen. På mange skoler anses støjproblemer som noget vanskeligt. Løsningerne er noget arkitekter, ingeniører og andre teknikere tager sig af, hvilket betyder at sikkerhedsgruppen sjældent sætter sig ind i området. Men det er vigtigt med en lokal indsats. I dette tema kan du finde inspiration og viden om støjproblemer, særligt på skoler, som du kan bruge til at forbedre jeres arbejdsforhold og til at stille de rigtige krav til arbejdspladsen. Fakta om støj. Støj er et subjektivt begreb, der defineres som en uønsket lyd lyd der skader, irriterer eller forstyrrer os. Den generer, kan give stress og i værste fald give varige høreskader, hvis støjniveauet er højt. Det er meget individuelt, hvad vi oplever som støj, og det er ikke kun lydens styrke, som er afgørende. Årsager til støj. Der er en lang række faktorer, der hver for sig - og til tider samtidig - medvirker til, at støjniveauet er for højt på mange skoler. Ændrede undervisningsformer, forskudte pauser, dårlig eller manglende vedligeholdelse, elevernes adfærd, overfyldte lokaler, trafikstøj og storrumsundervisning er nogle af årsagerne. Begrænsning af støj. Når man vil begrænse støj på skoler kan man enten foretage ændringer af teknisk art, dvs. ændre indretningen i lokalerne, inventaret, ventilationen mv. Eller man kan foretage ændringer af adfærdsmæssig, pædagogisk eller organisatorisk art. I praksis vælger mange skoler en kombination af de to. Læs mere: Undervisning%20og%20Forskning/Undersites/ Indeklimaportalen/Home/maanedenstema/ aug_06_stoj_i_skolen.aspx Henvendelse til kredsen Midtvendsyssels Lærerkreds Grønnegade Brønderslev Tlf: Fax: @dlf.org Kredskontoret er åbent: Man. - tors. kl Fredag kl

Midtvendsyssel Lærerkreds budgetinformation

Midtvendsyssel Lærerkreds budgetinformation Midtvendsyssel Lærerkreds budgetinformation BUDGETINFORMATION FRA Midtvendsyssel Lærerkreds budgetinformation Indledning: Som led i budgetdebatten udsender Midtvendsyssel Lærerkreds i år en budgetinformation

Læs mere

Midtvendsyssels Lærerkreds

Midtvendsyssels Lærerkreds Midtvendsyssels Lærerkreds Nyhedsbrev 31 august 2011 Kredsens strategi for budgetarbejde vedr. budget 2012. Kredsformand Inge Haaber Pedersen Kredsstyrelsen har i juni måned evalueret strategien fra 2010

Læs mere

Midtvendsyssels Lærerkreds

Midtvendsyssels Lærerkreds Midtvendsyssels Lærerkreds Nyhedsbrev april 2012 Ny kredsstyrelse konstituering Kredsformand Grete Andersen På det første møde i denne valgperiode konstituerede den nyvalgte kredsstyrelse sig på følgende

Læs mere

Midtvendsyssels Lærerkreds

Midtvendsyssels Lærerkreds Midtvendsyssels Lærerkreds Nyhedsbrev September 2012 Mere tilstedeværelse på skolerne? Kredsformand Grete Andersen Henover sommeren har ét af de store diskussionspunkter om folkeskolen været, at lærerne

Læs mere

Midtvendsyssels Lærerkreds

Midtvendsyssels Lærerkreds Midtvendsyssels Lærerkreds Nyhedsbrev oktober 2010 2 Overenskomst 2011 010 Kredsformand Inge Haaber Pedersen hed, kan man tage fat på at forhandle de andre krav, herunder bl.a. lønforhøjelser og forhøjelse

Læs mere

Små og store skoler -et notat om forskningen

Små og store skoler -et notat om forskningen Små og store skoler -et notat om forskningen Nærværende notat søger at kortlægge, hvad der er forskningsmæssigt belæg for i forhold til kvalitet og skolestørrelse. Når sammenhængen mellem kvalitet og skolestørrelse

Læs mere

Skriftlig beretning 2019 Ved formand Ulla Erlandsen

Skriftlig beretning 2019 Ved formand Ulla Erlandsen Skriftlig beretning 2019 Ved formand Ulla Erlandsen Sket i år 2018 et tilbageblik med punktnedslag på de væsentlige begivenheder, der har haft eller får betydning for lærernes arbejdsvilkår. OK 18 Efter

Læs mere

Lokal arbejdstidsaftale for lærere og børnehaveklasseledere i Hillerød Kommune

Lokal arbejdstidsaftale for lærere og børnehaveklasseledere i Hillerød Kommune Lokal arbejdstidsaftale for lærere og børnehaveklasseledere i Hillerød Kommune Afgrænsning Aftalen omfatter lærere og børnehaveklasseledere (herefter lærere) omfattet af Overenskomst for lærere med flere

Læs mere

Maj 11. Side 1 af 5 B I L AG TI L TR- U D S E N D E L S E N R. 010/2011. Notat Inklusion betyder styrket almenundervisning

Maj 11. Side 1 af 5 B I L AG TI L TR- U D S E N D E L S E N R. 010/2011. Notat Inklusion betyder styrket almenundervisning B I L AG TI L TR- U D S E N D E L S E N R. 010/2011 Notat Inklusion betyder styrket almenundervisning Maj 11 Ved aftalen om kommunernes økonomi for 2011 blev der opnået enighed mellem regeringen og KL

Læs mere

Næstved Lærerkreds. Skriftlig beretning 2015

Næstved Lærerkreds. Skriftlig beretning 2015 Næstved Lærerkreds Skriftlig beretning 2015 Denne skriftlige beretning indeholder en status på nogle af de væsentligste områder, kredsstyrelsen har arbejdet med og været involveret i siden sidste generalforsamling.

Læs mere

Den 2. september 2011

Den 2. september 2011 Den 2. september 2011 Rammesætning af punkt 4 D Lærerprofessionen og undervisningsopgaven Lærerprofessionen og undervisningsopgaven I dette notat gives et overblik over foreningens professionsstrategiske

Læs mere

Vi ved, hvad der skal til

Vi ved, hvad der skal til Vi ved, hvad der skal til -nu skal der handling bag ordene Danmarks Lærerforenings skolepolitiske indspil Danmarks Lærerforening Copyright 2012 1. oplag 2012 Fotos: Ulrik Jantzen Layout: Stig Nielsen Så

Læs mere

Allerød Lærerforening

Allerød Lærerforening Allerød Lærerforening Evaluering af Arbejdstidsaftale 08 Beskrivelse af udvalgte punkter på baggrund af spørgeskemaundersøgelse i december 2010 blandt lærere og børnehaveklasseledere på Allerød Kommunes

Læs mere

Høringssvar Fremtidens skolevæsen i Randers Kommune

Høringssvar Fremtidens skolevæsen i Randers Kommune Randers, den 23. oktober 2014. Høringssvar Fremtidens skolevæsen i Randers Kommune Randers Lærerforening har nedenstående kommentarer i forbindelse med forslaget om Fremtidens skolevæsen i Randers Kommune

Læs mere

Midtvendsyssels Lærerkreds

Midtvendsyssels Lærerkreds Midtvendsyssels Lærerkreds Nyhedsbrev 1. november 2011 2011 Hovedstyrelsesvalg 2011 Kredsformand Inge Haaber Pedersen Fra 24. november til 6. december afholdes der hovedstyrelsesvalg for perioden 1. januar

Læs mere

En stærk krydret ret! Af Lene H. Nielsen

En stærk krydret ret! Af Lene H. Nielsen KREDS 60 NYT En stærk krydret ret! Af Lene H. Nielsen Så blev det virkelighed. Her, to måneder inde i skoleåret, må jeg konstatere, at folkeskolereformen, krydret med Lov 409, er en stærk ret med en til

Læs mere

Midtvendsyssels Lærerkreds

Midtvendsyssels Lærerkreds Midtvendsyssels Lærerkreds Nyhedsbrev december 2011 2011 Hvorfor arbejde med social kapital? Kredsformand Inge Haaber Pedersen I disse nedskæringstider med bl.a. reduktion i medarbejderstaben, flere børn

Læs mere

Silkeborg Lærerforening Hostrupsgade 39.3. 8600 Silkeborg

Silkeborg Lærerforening Hostrupsgade 39.3. 8600 Silkeborg Silkeborg Lærerforening Hostrupsgade 39.3. 8600 Silkeborg 19. november 2015 Høringssvar fra Silkeborg Lærerforening i forbindelse med Silkeborg Kommunes høring om skolestrategi. Silkeborg Lærerforening

Læs mere

Midtvendsyssels Lærerkreds

Midtvendsyssels Lærerkreds Midtvendsyssels Lærerkreds Nyhedsbrev November 2013 Giv folkeskolen din stemme Tirsdag d. 19. november skal vi igen til stemmeurnerne. Denne gang er det valg til landets kommunalbestyrelser og regionsråd,

Læs mere

Fællesskabets skole. - en inkluderende skole. Danmarks Lærerforening

Fællesskabets skole. - en inkluderende skole. Danmarks Lærerforening Fællesskabets skole - en inkluderende skole Danmarks Lærerforening Den inkluderende folkeskole er et af de nøglebegreber, som præger den skolepolitiske debat. Danmarks Lærerforening deler målsætningen

Læs mere

Er reformen et hit? Af formand Lene Høiriis Nielsen

Er reformen et hit? Af formand Lene Høiriis Nielsen KREDS 60 NYT Er reformen et hit? Af formand Lene Høiriis Nielsen Folkeskolereformen er en udskældt størrelse. Mange har en mening om den lige fra brugerne til eksperterne. Forældrene er utilfredse med

Læs mere

NYHEDSBREV MARTS 2010

NYHEDSBREV MARTS 2010 NYHEDSBREV MARTS 2010 MIDTVENDSYSSELS LÆRERKREDS Udfordringer for den nye kredsstyrelse i den kommende periode. Af formand Inge Haaber Pedersen Det næste år i en ny kredsstyrelsesperiode vil byde på mange

Læs mere

Midtvendsyssels Lærerkreds

Midtvendsyssels Lærerkreds Midtvendsyssels Lærerkreds VALG TIL KREDSSTYRELSEN Generalforsamling den 15.marts 2016 på Hotel Søparken, Aabybro På kredsens generalforsamling tirsdag den 15. marts 2016 skal der ifølge kredsens vedtægter

Læs mere

Inklusionsundersøgelse 2018

Inklusionsundersøgelse 2018 Inklusionsundersøgelse 2018 1 Inklusionsundersøgelsen 2018 Inklusion er en stor udfordring for folkeskolen i Randers Kommune. Kommunens skoler og elever er i en situation, hvor man fra politisk hold ønsker

Læs mere

Arbejdets organisering Først kommer der en række spørgsmål om kravene til dit arbejde, samt arbejdets organisering og indhold

Arbejdets organisering Først kommer der en række spørgsmål om kravene til dit arbejde, samt arbejdets organisering og indhold Psykisk arbejdsmiljø Arbejdets organisering Først kommer der en række spørgsmål om kravene til dit arbejde, samt arbejdets organisering og indhold - Hvor ofte har du tid nok til dine arbejdsopgaver? Altid

Læs mere

Inklusionsundersøgelsen 2016

Inklusionsundersøgelsen 2016 Inklusionsundersøgelsen 2016 Inklusionsundersøgelsen 2016 Side 1 af 14 Pressemeddelelse Inklusion er stadig en stor udfordring for folkeskolen i Randers. Flere og flere lærere oplever, at der er elever,

Læs mere

Midtvendsyssels Lærerkreds

Midtvendsyssels Lærerkreds Midtvendsyssels Lærerkreds Nyhedsbrev Oktober 2014 2014 Vurdering af undervisningskompetence Kredsformand Grete Andersen Et af folkeskolereformens mål er, at alle elever i folkeskolen i 2020 undervises

Læs mere

FAGPOLITIK A. Temaer, der er væsentlige for vores område, skal være synlige i den politiske debat.

FAGPOLITIK A. Temaer, der er væsentlige for vores område, skal være synlige i den politiske debat. FAGPOLITIK A. Temaer, der er væsentlige for vores område, skal være synlige i den politiske debat. Det betyder, at tillidsrepræsentanten er kandidat til næstformandsposten i MED-udvalget. er kandidat som

Læs mere

Formandens Årsberetning juni 2012

Formandens Årsberetning juni 2012 Formandens Årsberetning juni 2012 Har man spørgsmål til årsberetningen, er man velkommen til at sende en email til skolebestyrelsen eller til Keld Rask. Skolebestyrelsen skal i henhold til folkeskolelovens

Læs mere

Frederiksværk-Hundested Kommune

Frederiksværk-Hundested Kommune Frederiksværk-Hundested Kommune Magleblikskolen Frederiksværk den, 20 september 2007 Skolekonsulent Claus Hauritz Høringssvar: Kvalitetsrapport for skolevæsenet 2007. Skolebestyrelsen på Magleblikskolen

Læs mere

Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skoleåret 2013/14

Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skoleåret 2013/14 Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skoleåret 2013/14 Efter et turbulent år med lockouten i april 13, så glæder vi os til og ser frem til den nye Folkeskolereform, som skal træde i kraft

Læs mere

Kvalitet i specialundervisningen

Kvalitet i specialundervisningen Dorte Lange, næstformand i Danmarks Lærerforening Kvalitet i specialundervisningen Denne artikel handler om, hvordan man i den danske folkeskole definerer og afgrænser specialpædagogik/specialundervisning.

Læs mere

Undersøgelse af den kommunale budgetsituation på folkeskoleområdet

Undersøgelse af den kommunale budgetsituation på folkeskoleområdet ANALYSENOTAT Undersøgelse af den kommunale budgetsituation på folkeskoleområdet 21. september 2015 23. september 2015 Danmarks Lærerforening har gennem foreningens lokale lærerkredse undersøgt den kommunale

Læs mere

Arbejdets organisering Først kommer der en række spørgsmål om kravene til dit arbejde, samt arbejdets organisering og indhold

Arbejdets organisering Først kommer der en række spørgsmål om kravene til dit arbejde, samt arbejdets organisering og indhold Psykisk arbejdsmiljø Arbejdets organisering Først kommer der en række spørgsmål om kravene til dit arbejde, samt arbejdets organisering og indhold - Hvor ofte har du tid nok til dine arbejdsopgaver? Altid

Læs mere

Til politikerne i BUU

Til politikerne i BUU Fra: Til: Cc: Emne: Københavns Lærerforening Borgmesteren for BUF; Tommy Petersen (Borgerrepræsentationen); Sofie Seidenfaden (Borgerrepræsentationen); Niko Grünfeld; Laura Rosenvinge (Borgerrepræsentationen);

Læs mere

Referat af møde i Kultur-, Unge- og Fritidsudvalget

Referat af møde i Kultur-, Unge- og Fritidsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Kultur-, Unge- og Fritidsudvalget Mødetidspunkt 29-01-2018 17:10 Mødeafholdelse Rådssalen Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 17:40 Tilstede: Anne Hjorth, Jesper

Læs mere

Enhedslistens tale til 2. behandling af budget 2016. Side 1 af 8

Enhedslistens tale til 2. behandling af budget 2016. Side 1 af 8 Side 1 af 8 I år har der ingen forhandlinger været om budgettet og det er jo egentlig ærgerligt. Forhandlinger er jo steder man kan mødes og have konstruktive debatter og måske finde punkter man kan være

Læs mere

PROGRAM 2016. Midtvendsyssels Lærerkreds. Fraktion 4. Slut på vinteren. Forår på Samsø. Farsø og Jenle. Julearrangement. Midtvendsyssels Lærerkreds

PROGRAM 2016. Midtvendsyssels Lærerkreds. Fraktion 4. Slut på vinteren. Forår på Samsø. Farsø og Jenle. Julearrangement. Midtvendsyssels Lærerkreds Midtvendsyssels Lærerkreds Fraktion 4 Slut på vinteren Forår på Samsø Farsø og Jenle Julearrangement PROGRAM 2016 Midtvendsyssels Lærerkreds Grønnegade 52, 9700 Brønderslev Tlf. 98 80 19 33 150@dlf.org

Læs mere

Midtvendsyssels Lærerkreds

Midtvendsyssels Lærerkreds Midtvendsyssels Lærerkreds Nyhedsbrev september 2010 2 010 Skolestrukturdebatter Kredsformand Inge Haaber Pedersen Skolestrukturdebatten raser i Jammerbugt Kommune. I Brønderslev Kommune er der her i august

Læs mere

Behandling af principper for en ny skoledag i Fredensborg Kommune

Behandling af principper for en ny skoledag i Fredensborg Kommune Behandling af principper for en ny skoledag i Fredensborg Kommune Sagsnummer: 13/29782 Sagsansvarlig: MITA Beslutningstema: Byrådet skal præsenteres for de indholdsmæssige rammer for en sammenhængende

Læs mere

Kommissorium for effektivisering. hjvhjgyu. Effektivisering og udvikling. af folkeskolen

Kommissorium for effektivisering. hjvhjgyu. Effektivisering og udvikling. af folkeskolen Kommissorium for effektivisering af folkeskolen hjvhjgyu Effektivisering og udvikling af folkeskolen 15. november 2016 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 Formål... 2 Mål og succeskriterier...

Læs mere

NOTAT: Evaluering af decentralisering af specialundervisningen, Skole og Klub Sagsnr Brevid

NOTAT: Evaluering af decentralisering af specialundervisningen, Skole og Klub Sagsnr Brevid Skole og Klub Sagsnr. 200268 Brevid. 2095074 Ref. LAFJ Dir. tlf. 46 31 41 15 larsfj@roskilde.dk NOTAT: Evaluering af decentralisering af specialundervisningen, 2015 21. april 2015 RESUME OG BAGGRUND Skole-

Læs mere

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Udvalget for Videnskab og Teknologi 2010-11 UVT alm. del Bilag 104 Offentligt TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Anledning Titel Åbent samråd fælles med videnskabsministeren - i Folketingets Uddannelsesudvalg.

Læs mere

Udviklingsplan for folkeskolerne på Bornholm

Udviklingsplan for folkeskolerne på Bornholm Udviklingsplan for folkeskolerne på Bornholm 2019-2022 24.1.2019 Notat af Skolechef Espen Fossar Andersen 1 Indhold Udviklingsplan for folkeskolerne på Bornholm... 1 2019-2022... 1 Indledning... 3 Målsætning...

Læs mere

NYHEDSBREV OG SKOLEBESTYRELSENS ÅRSBERETNING JUNI 2014

NYHEDSBREV OG SKOLEBESTYRELSENS ÅRSBERETNING JUNI 2014 NYHEDSBREV OG SKOLEBESTYRELSENS ÅRSBERETNING JUNI 2014 Så er endnu et skoleår ved at være gået. Hvor blev det år lige af!!!! Det er fantastisk dejligt vejr, solen skinner og børnene hygger sig i skolegården.

Læs mere

Undervisning. Verdens bedste investering

Undervisning. Verdens bedste investering Undervisning Verdens bedste investering Undervisning Verdens bedste investering Lærerne har nøglen The principles show how important are design and the orchestration of learning rather than simply providing

Læs mere

Høringssvar fra Frie Børnehaver og Fritidshjem til Københavns kommunes Børne- og Ungeudvalg om Folkeskolereformen Faglig udmøntning.

Høringssvar fra Frie Børnehaver og Fritidshjem til Københavns kommunes Børne- og Ungeudvalg om Folkeskolereformen Faglig udmøntning. København, 22. januar 2014 Til Børne- og Ungeudvalget, Københavns Kommune Høringssvar fra Frie Børnehaver og Fritidshjem til Københavns kommunes Børne- og Ungeudvalg om Folkeskolereformen Faglig udmøntning.

Læs mere

Folkeskolen er den vigtigste institution i det københavnske velfærdssamfund. Kun med

Folkeskolen er den vigtigste institution i det københavnske velfærdssamfund. Kun med Stærke skoler! Folkeskolen er den vigtigste institution i det københavnske velfærdssamfund. Kun med en stærk folkeskole kan vi bygge et stærkt samfund. Kun ved at bygge videre på den pædagogiske indsats

Læs mere

Kriseplan for folkeskolen i Albertslund

Kriseplan for folkeskolen i Albertslund Kriseplan for folkeskolen i Albertslund Baggrund Folkeskolen i Albertslund har det ikke godt. Trivselsmålingerne viser, at mange af vores børn trives rigtig dårligt i vores skoler - resultaterne er ringere

Læs mere

Introduktion til skoleområdet

Introduktion til skoleområdet BFU 5.2.18 Introduktion til skoleområdet Skolestruktur Styrelsesvedtægt (bilag 1) Tildelingsmodel (bilag 2) Skolepolitiske mål 2014-2018 (bilag 3) Praksisfortællinger (bilag 4) Skoletjenesten (bilag 5)

Læs mere

Borgmesterbrev IX - Folkeskolen skal udvikles via kommunale beslutninger

Borgmesterbrev IX - Folkeskolen skal udvikles via kommunale beslutninger Borgmesteren Kommunalbestyrelsen Kommunaldirektøren Økonomidirektøren Direktøren for skoleområdet HR-direktøren Direktøren for kommunikation Borgmesterbrev IX - Folkeskolen skal udvikles via kommunale

Læs mere

Referat fra det årlige dialogmøde med forældreråd og skolebestyrelse den 12. maj 2011.

Referat fra det årlige dialogmøde med forældreråd og skolebestyrelse den 12. maj 2011. Referat fra det årlige dialogmøde med forældreråd og skolebestyrelse den 12. maj 2011. Velkomst ved skolebestyrelsesformand Gitte Schmidt som orienterede om skolebestyrelsens arbejde: Det første den nytiltrådte

Læs mere

Partnerskab om Folkeskolen. Kort og godt

Partnerskab om Folkeskolen. Kort og godt Partnerskab om Folkeskolen Kort og godt Partnerskab om Folkeskolen Kort og godt Kommuneforlaget A/S 1. udgave, 1. oplag 2009 Publikationen er udarbejdet af KL Forlagsredaktion: Lone Kjær Knudsen Design:

Læs mere

Specialundervisning, inklusion og fællesskab

Specialundervisning, inklusion og fællesskab Specialundervisning, inklusion og fællesskab Dette notat er blevet til på baggrund af KLFs arbejde med afdækning af rammer og vilkår i den københavnske folkeskole i forhold til specialundervisning, inklusion

Læs mere

Notat om kommunikation med forældre.

Notat om kommunikation med forældre. Notat om kommunikation med forældre. På mange skoler arbejdes der i disse år med formen for kommunikation mellem lærere og forældre. Det er vigtigt her at være opmærksom på arbejdsfordelingen. Kredsen

Læs mere

Inkluderende pædagogik og specialundervisning

Inkluderende pædagogik og specialundervisning 2013 Centrale videnstemaer til Inkluderende pædagogik og specialundervisning Oplæg fra praksis- og videnspanelet under Ressourcecenter for Inklusion og Specialundervisning viden til praksis. Indholdsfortegnelse

Læs mere

Gør en god skole bedre. - Et fagligt løft af folkeskolen

Gør en god skole bedre. - Et fagligt løft af folkeskolen Gør en god skole bedre - Et fagligt løft af folkeskolen Hvorfor et fagligt løft af folkeskolen Alle børn skal blive dygtigere Dagens folkeskole skal gøre vores børn og unge parate til morgendagens samfund

Læs mere

Oplistning af essensen af høringssvar til digitaliseringsstrategien 0-18 år.

Oplistning af essensen af høringssvar til digitaliseringsstrategien 0-18 år. Oplistning af essensen af høringssvar til digitaliseringsstrategien 0-18 år. Den reviderede udgave af digitaliseringsstrategien gældende for 0-18 år for skoler, dagtilbud og klubber 2014 2017 har været

Læs mere

Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag den 6. juni 2018 kl på kredskontoret, Idrætsvej 73, 2650 Hvidovre.

Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag den 6. juni 2018 kl på kredskontoret, Idrætsvej 73, 2650 Hvidovre. Hvidovre Lærerforening Danmarks Lærerforening kreds 14 Idrætsvej nr. 73, 2650 Hvidovre Tlf. 36777014 email: 014@dlf.org www.dlfkreds14.dk Til Kredsstyrelsen 7. juni 2018 Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag

Læs mere

Silkeborg Lærerforenings Budgetinformation. Silkeborg Kommunes udgifter til folkeskolen pr. elev.

Silkeborg Lærerforenings Budgetinformation. Silkeborg Kommunes udgifter til folkeskolen pr. elev. Silkeborg Lærerforenings Budgetinformation Indledning: Silkeborg Lærerforening udsender igen i år en Budgetinformation til lokale politikere, skolebestyrelser, lærere og andre interesserede i forbindelse

Læs mere

Administrationsgrundlag for folkeskolerne i Guldborgsund Kommune

Administrationsgrundlag for folkeskolerne i Guldborgsund Kommune Administrationsgrundlag for folkeskolerne i Guldborgsund Kommune 2018-2019 Angiver grundlaget for fælles administration og forståelse af arbejdet med lærernes og børnehaveklasseledernes (efterfølgende

Læs mere

Holddannelse i folkeskolens ældste klasser

Holddannelse i folkeskolens ældste klasser Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Børn og Unge Dato 22. oktober 2014 Holddannelse i folkeskolens ældste klasser Børn og Unge fremsender hermed Børn og Unge-byrådets

Læs mere

Handleplan for den nationale (elev-)trivselsmåling 2016/17. til Slangerup Skole

Handleplan for den nationale (elev-)trivselsmåling 2016/17. til Slangerup Skole til Handleplan for den nationale (elev-)trivselsmåling 2016/17 Udarbejdet af skolebestyrelse, elevråd og medarbejdere ved Revideret april til Forberedelse til vurdering af resultater Hvem skal inddrages

Læs mere

Kvalitetsrapport. Center for Børn og Læring. Skoleåret 2016/17. Lokalrapport for: Aulum-Hodsager skole

Kvalitetsrapport. Center for Børn og Læring. Skoleåret 2016/17. Lokalrapport for: Aulum-Hodsager skole Kvalitetsrapport Center for Børn og Læring Skoleåret 2016/17 Lokalrapport for: Aulum-Hodsager skole 1 Indholdsfortegnelse Indledning...3 Skolebestyrelsens udtalelse...4 Skoleledelsens udtalelse...5 Resultat

Læs mere

DLF for alle medlemmer

DLF for alle medlemmer DLF for alle medlemmer Øget fokus på de mindre medlemsgrupper Mit navn er Erik Cloyd Ebsen og jeg er kandidat til Hovedstyrelsen. Jeg er medlem af Aarhus Lærerforenings styrelse samt formand for Foreningen

Læs mere

INKLUSION ALLERØD KOMMUNES BØRNE- OG UNGEOMRÅDE I

INKLUSION ALLERØD KOMMUNES BØRNE- OG UNGEOMRÅDE I INKLUSION ALLERØD KOMMUNES BØRNE- OG UNGEOMRÅDE I Inklusion i Allerød Kommune Allerød Byråd har i årene 2011 og 2012 afsat en Inklusionspulje til igangsættelse af et målrettet kompetenceudviklingsforløb

Læs mere

Resenbro Skolebestyrelses besvarelse på de fremsendte spørgsmål

Resenbro Skolebestyrelses besvarelse på de fremsendte spørgsmål Silkeborg Kommunes dialog med skolebestyrelser angående ny skolestruktur Resenbro Skolebestyrelses besvarelse på de fremsendte spørgsmål 1. Hvilke muligheder ser I lokalt for at imødekomme fremtidens krav

Læs mere

Reformens hovedindhold.

Reformens hovedindhold. Engum Reformens hovedindhold. Udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan! Mindske betydningen af social baggrund i forhold til faglige resultater! Tillid og trivsel skal styrkes bl. a. gennem

Læs mere

Ressourcetildeling til folkeskolerne i Faxe Kommune

Ressourcetildeling til folkeskolerne i Faxe Kommune Ressourcetildeling til folkeskolerne i Faxe Kommune 1 Indledning Byrådet besluttede på deres møde d. 9. februar 2012 en ny organisering af Faxe Kommunes skolevæsen. Den nye organisering af Faxe Kommunes

Læs mere

PARTNERSKAB om Folkeskolen. Partnerskab om Folkeskolen. Statusanalyse. Partnerskab om Folkeskolen

PARTNERSKAB om Folkeskolen. Partnerskab om Folkeskolen. Statusanalyse. Partnerskab om Folkeskolen PARTNERSKAB om Folkeskolen Partnerskab om Folkeskolen Statusanalyse Partnerskab om Folkeskolen DETALJERET RAPPORT 2009 sammenlignet med 2007 1. Svaroversigt Kommune - uden forældre 4 Kommune - med forældre

Læs mere

Midtvendsyssels Lærerkreds

Midtvendsyssels Lærerkreds Midtvendsyssels Lærerkreds Nyhedsbrev Juni 2011 Annus horribilis Kredsformand Inge Haaber Pedersen Det har været et frygteligt år for medlemmerne i begge kredsens kommuner med en politisk proces, der strakte

Læs mere

KVALITETSRAPPORT FOR GULDBORGSUND KOMMUNES SKOLEVÆSEN DEN KORTE VERSION

KVALITETSRAPPORT FOR GULDBORGSUND KOMMUNES SKOLEVÆSEN DEN KORTE VERSION KVALITETSRAPPORT FOR GULDBORGSUND KOMMUNES SKOLEVÆSEN 2012 DEN KORTE VERSION Forord Den årlige kvalitetsrapport skal ifølge Bekendtgørelsen styrke kommunalbestyrelsens mulighed for at varetage sit ansvar

Læs mere

ARBEJDSMILJØPOLITIK FSL'S ARBEJDSMILJØPOLITIK

ARBEJDSMILJØPOLITIK FSL'S ARBEJDSMILJØPOLITIK FSL'S Som lærere og børnehaveklasseledere (fremover samlet lærerne) bruger vi en væsentlig del af vores tid og vores liv på arbejdet. Arbejdet bør derfor være sundt, udviklende og motiverende. Det giver

Læs mere

Lederforeningen Lokalafdelingen

Lederforeningen Lokalafdelingen Lederforeningen Lokalafdelingen Vends Herreds Lærerkreds Nyhedsbrev 1 Februar 2005 OK 05 Lederdag og generalforsamling Fællesskrivelse tjenstlige sager Samarbejdsaftale mellem Vends Herreds Lærerkreds

Læs mere

PARTNERSKAB om Folkeskolen. Partnerskab om Folkeskolen. Statusanalyse. Partnerskab om Folkeskolen 2009 DETALJERET RAPPORT

PARTNERSKAB om Folkeskolen. Partnerskab om Folkeskolen. Statusanalyse. Partnerskab om Folkeskolen 2009 DETALJERET RAPPORT PARTNERSKAB om Folkeskolen Partnerskab om Folkeskolen Statusanalyse Partnerskab om Folkeskolen 2009 DETALJERET RAPPORT 1. Svaroversigt Kommune - uden forældre 4 Kommune - med forældre 29 Skole - med rapport

Læs mere

Værdigrundlag for udvikling af skolerne i Herlev

Værdigrundlag for udvikling af skolerne i Herlev Herlev Kommune Børne- og Kulturforvaltningen Telefon 44 52 70 00 Telefax 44 91 06 33 Direkte telefon 44 52 55 28 Værdigrundlag for udvikling af skolerne i Herlev Dato Journal nr. 15.3.04 17.01.10P22 Visionen

Læs mere

Inklusion fra mål til virkelighed. Christine Brochdorf, børne- og velfærdsdirektør i Hvidovre Kommune

Inklusion fra mål til virkelighed. Christine Brochdorf, børne- og velfærdsdirektør i Hvidovre Kommune Inklusion fra mål til virkelighed Christine Brochdorf, børne- og velfærdsdirektør i Hvidovre Kommune 1 Det vil jeg fortælle om De mange blik på inklusion Er inklusion synd for børn? Kvalitetsløft på skoleområdet

Læs mere

Statusanalysen. Syvstjerneskolen 2011. DETALJERET SKOLERAPPORT Sammenligning med kommunens skoler

Statusanalysen. Syvstjerneskolen 2011. DETALJERET SKOLERAPPORT Sammenligning med kommunens skoler Statusanalysen Syvstjerneskolen 2011 DETALJERET SKOLERAPPORT Sammenligning med kommunens skoler 1. Svaroversigt Skole 1 Lærer 43 Forældre 48 Elev 185 1 2. Elevernes svar 9a: Jeg er glad for at gå i skole

Læs mere

RO I KLASSEN FOKUS PÅ URO, STRUKTURERET UNDERVISNING OG REDSKABER TIL KLASSELEDELSE KONFERENCE SCANDIC KOLDING 01.04.2014 KURSER & KONFERENCER

RO I KLASSEN FOKUS PÅ URO, STRUKTURERET UNDERVISNING OG REDSKABER TIL KLASSELEDELSE KONFERENCE SCANDIC KOLDING 01.04.2014 KURSER & KONFERENCER FOKUS PÅ URO, STRUKTURERET UNDERVISNING OG REDSKABER TIL KLASSELEDELSE KONFERENCE SCANDIC KOLDING 01.04.2014 KURSER & KONFERENCER WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK Kan vi så få ro! Gad vide, hvor mange gange

Læs mere

Medlemsundersøgelse om specialundervisning, inklusion og fællesskab i den Københavnske folkeskole.

Medlemsundersøgelse om specialundervisning, inklusion og fællesskab i den Københavnske folkeskole. Medlemsundersøgelse om specialundervisning, inklusion og fællesskab i den Københavnske folkeskole. Resultater 1. Underviser du i folkeskolens normalklasser? Ja 1.038 93,2% Nej 76 6,8% I alt 1.115 100,0%

Læs mere

Holbæk By Skoles ambitioner, principper og praksis

Holbæk By Skoles ambitioner, principper og praksis Holbæk By Skole Skolebestyrelsen Revideret d. 14. marts 2017 Holbæk By Skoles ambitioner, principper og praksis Indhold Holbæk By Skole vil være kendetegnet ved... 2 Holbæk By Skoles ambitioner... 2 Vores

Læs mere

Bilag 2: Resumé af fokusgruppeinterview med lærere og pædagoger

Bilag 2: Resumé af fokusgruppeinterview med lærere og pædagoger December 2012 Bilag 2: Resumé af fokusgruppeinterview med lærere og pædagoger Baggrund En skolekonsulent fra Pædagogisk Udvikling har i foråret 2012 foretaget ni fokusgruppe interviews af en times varighed

Læs mere

Omstilling til en ny folkeskole. Resultater af spørgeskema til de kommunale skoleforvaltninger

Omstilling til en ny folkeskole. Resultater af spørgeskema til de kommunale skoleforvaltninger Omstilling til en ny folkeskole Resultater af spørgeskema til de kommunale skoleforvaltninger Om undersøgelsen 96 kommuner har besvaret, heraf delvist, ikke besvaret Dataindsamlingen er foregået fra oktobernovember

Læs mere

Valgindlæg. Formandsvalg 2012 Vera Sandby Hansen genopstiller som kredsformand

Valgindlæg. Formandsvalg 2012 Vera Sandby Hansen genopstiller som kredsformand Valgindlæg Formandsvalg 2012 Vera Sandby Hansen genopstiller som kredsformand Arbejdstid, overenskomst, lokalløn, arbejdsmiljø, skoleudvikling, det kommunale budget beskæftigelsessituationen, foreningspolitikken

Læs mere

Under dette punkt drøfter kongressen forholdene omkring arbejdstidsaftalen.

Under dette punkt drøfter kongressen forholdene omkring arbejdstidsaftalen. Den 2. september 2011 Rammesætning af punkt 5 E Det lokale og centrale arbejde med arbejdstidsaftalen Det lokale og centrale arbejde med arbejdstidsaftalen Under dette punkt drøfter kongressen forholdene

Læs mere

Midtvendsyssels Lærerkreds

Midtvendsyssels Lærerkreds Midtvendsyssels Lærerkreds Nyhedsbrev November 2012 Kredsformand Grete Andersen Kampklare lærere Lærerne har viljen til en bedre folkeskole lyder overskriften på kampagnen som DLF startede torsdag den

Læs mere

Kvalitetseftersyn på inklusions- og specialundervisningsområdet Afrapportering om udfordringer og anbefalinger

Kvalitetseftersyn på inklusions- og specialundervisningsområdet Afrapportering om udfordringer og anbefalinger Kvalitetseftersyn på inklusions- og specialundervisningsområdet Afrapportering om udfordringer og anbefalinger 1 Indledning Inklusion har præget den offentlige debat siden 2012, hvor der blev gennemført

Læs mere

Kommissorium for budgetanalyse på folkeskoleområdet

Kommissorium for budgetanalyse på folkeskoleområdet Kommissorium for budgetanalyse på folkeskoleområdet I forbindelse med vedtagelsen af budgettet for 2016 og overslagsårene 2017-2019 blev det besluttet, at reducere budgettet til specialundervisning med

Læs mere

PROGRAM 2014. Midtvendsyssels Lærerkreds. Fraktion 4. Slut på vinteren Operafilm Vinsmagning Haraldskær Julearrangement. Midtvendsyssels Lærerkreds

PROGRAM 2014. Midtvendsyssels Lærerkreds. Fraktion 4. Slut på vinteren Operafilm Vinsmagning Haraldskær Julearrangement. Midtvendsyssels Lærerkreds Midtvendsyssels Lærerkreds Fraktion 4 Slut på vinteren Operafilm Vinsmagning Haraldskær Julearrangement PROGRAM 2014 Midtvendsyssels Lærerkreds Grønnegade 52, 9700 Brønderslev Tlf. 98 80 19 33 150@dlf.org

Læs mere

Hvidovre Lærerforening

Hvidovre Lærerforening Hvidovre Lærerforening Danmarks Lærerforening kreds 14 Idrætsvej nr. 73, 2650 Hvidovre Tlf. 36 77 70 14 014@dlf.org dlfkreds14.dk Til Kredsstyrelsen 2. marts 2017 Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag den

Læs mere

Arbejdstidsaftale for lærere og børnehaveklasseledere i Albertslund kommune 2019/ /2021.

Arbejdstidsaftale for lærere og børnehaveklasseledere i Albertslund kommune 2019/ /2021. Arbejdstidsaftale for lærere og børnehaveklasseledere i Albertslund kommune 2019/2020 2020/2021. I Albertslund Kommune har vi en ambitiøs strategi for et fælles skolevæsen Skole for alle med et fælles

Læs mere

Lokal aftale om centrale rammer og principper for implementering af folkeskolereformen i LTK

Lokal aftale om centrale rammer og principper for implementering af folkeskolereformen i LTK Lokal aftale om centrale rammer og principper for implementering af folkeskolereformen i LTK 1. Formål Der gennemføres pr. 1. august 2014 en reform af folkeskolen, som indebærer et paradigmeskifte i forhold

Læs mere

Ølsted Skole, Hovedgaden 2, 3310 Ølsted Tlf.: Hjemmeside: Mail:

Ølsted Skole, Hovedgaden 2, 3310 Ølsted Tlf.: Hjemmeside:  Mail: Ølsted Skole, Hovedgaden 2, 3310 Ølsted Tlf.: 47 74 90 23 Hjemmeside: www.oelstedskole.skoleintra.dk Mail: olstedskole@halsnaes.dk Undervisningsmiljøvurdering på Ølsted Skole Oktober 2009 Seneste svar

Læs mere

Skolebestyrelsens Årsberetning

Skolebestyrelsens Årsberetning Skolebestyrelsens Årsberetning 2011-2012 Indledning Nærværende årsberetning præsenterer et udpluk af arbejdet i Skolebestyrelsen på Tallerupskolen for skoleåret 2011 2012. Kontaktforældrene Vi har som

Læs mere

Aftale mellem Randers Byråd og GRØNHØJSKOLEN. Side 1 af 7

Aftale mellem Randers Byråd og GRØNHØJSKOLEN. Side 1 af 7 Aftale 2012-14 mellem Randers Byråd og GRØNHØJSKOLEN Side 1 af 7 1. Formål med aftalen Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2008 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune.

Læs mere

Skolebestyrelsens årsberetning 2017

Skolebestyrelsens årsberetning 2017 Skolebestyrelsen på Strandskolen Kongens Enge 40, 2690 Karlslunde Den 8. november 2017 Skolebestyrelsens årsberetning 2017 Denne årsberetning fra skolebestyrelsen på Strandskolen er den sidste årsberetning,

Læs mere

Notat vedr. Beskrivelse af model for tildeling af økonomi til folkeskolerne ( Ressourcetildelingsmodel )

Notat vedr. Beskrivelse af model for tildeling af økonomi til folkeskolerne ( Ressourcetildelingsmodel ) Notat vedr. Beskrivelse af model for tildeling af økonomi til folkeskolerne ( Ressourcetildelingsmodel ). Beskrivelse af modellen, baggrund samt historik. 2. Oversigt over budgetreduktioner, der omfatter

Læs mere

Bilag 1. Den fremtidige folkeskole i København skolen i centrum

Bilag 1. Den fremtidige folkeskole i København skolen i centrum KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Pædagogisk Faglighed NOTAT 20-11-2013 Bilag 1. Den fremtidige folkeskole i København skolen i centrum Folkeskolereformen er en læringsreform. Den har fokus

Læs mere

Skolereform baggrundsbilag

Skolereform baggrundsbilag Skolereform baggrundsbilag Bemærk! Nedenstående indstillinger er udarbejdet ud fra 1. behandling af lovforslaget omkring ny skolereform. Skolereformens intention Det fremgår af udspillet, at regeringen

Læs mere

1. Godkendelse af referater fra den 17. juni og 12. august 2015 Referater fra den 17.juni og 12. august 2015 Referaterne blev godkendt.

1. Godkendelse af referater fra den 17. juni og 12. august 2015 Referater fra den 17.juni og 12. august 2015 Referaterne blev godkendt. Hvidovre Lærerforening Danmarks Lærerforening kreds 14 Idrætsvej nr. 73, 2650 Hvidovre Tlf. 36 77 70 14 014@dlf.org dlfkreds14.dk Til Kredsstyrelsen 20. august 2015 Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag

Læs mere