Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol"

Transkript

1 Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 03. marts 2010 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-13:10 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Benny E. Karlsen (A) Karl Emil Nielsen (O) Jens Andersen (V)

2 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01 Budget 2010 for botilbuddet STOP UNG Budget 2010 for botilbuddet Møllehuset Møllegården: Ansøgning om godkendelse af forbrug af henlæggelser Godkendelse af redegørelse til Udviklingsrådet - Voksenområdet Opgørelse over venteliste pr. 31. december 2009 til rammeaftaletilbud Virksomhedsplan for socialpsykiatrien 2009/ Sundhedsaftale mellem Brønderslev Kommune og Region Nordjylland Udpegning af medlemmer til politisk styregruppe for Sundhedsaftaler Status på Sundhedshus og lægedækning Kommissorium for udarbejdelse af Rusmiddelpolitik Forslag til gennemførelse af effektiviserings- og afbureaukratiseringspulje på 4,5 mio. kr. i budget Forslag om anvendelse af udfordringsret Handicappolitik Borgerstyret personlig assistance Orientering Lukket sag - Orientering... 64

3 Social- og Sundhedsudvalget, den 03. marts 2010 Side Budget 2010 for botilbuddet STOP UNG S55/dwsbhsj 10/3173 Åben sag SS Indstilling: Den Tværkommunale Godkendelses- og Tilsynsmyndighed (GOT) fremsender budget 2010 for botilbuddet Stop Ung i Flauenskjold. Der er ingen bemærkninger til forslaget. Med baggrund i et samlet budget på kr., er taksten for kr. pr. måned, kr. pr. dag. Udvalget skal godkende den samlede budgetramme som en helhed, dog således at udgiftsblokken til løn ikke kan overskrides. Fagenheden for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse foreslår, at Social- og Sundhedsudvalget godkender den samlede budgetramme for 2010, og dermed taksten på kr. pr. måned. Budget 2010 Forslag til godkendelsesskrivelse Godkendt.

4 Social- og Sundhedsudvalget, den 03. marts 2010 Side Budget 2010 for botilbuddet Møllehuset S55/dwsbhsj 09/28594 Åben sag SS Den Tværkommunale Tilsynsmyndighed (GOT) fremsender budget 2010 for Møllehuset samt deraf følgende takst til godkendelse. GOT anbefaler godkendelse. Møllehuset er et privat botilbud for udviklingshæmmede unge over 18 år. Med baggrund i et samlet budget på kr., er taksten kr., svarende til kr. pr. døgn. Udvalget skal godkende den samlede budgetramme som en helhed, dog således at udgiftsblokken til løn ikke kan overskrides. Fagenheden for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse foreslår, at Social- og Sundhedsudvalget godkender den samlede budgetramme for 2010 for Møllehuset og taksten for 2010 på kr. pr. måned. Budgetbeskrivelse 2010 for botilbuddet Møllehuset Budget Møllehuset Godkendt.

5 Social- og Sundhedsudvalget, den 03. marts 2010 Side Møllegården: Ansøgning om godkendelse af forbrug af henlæggelser S55/dwsbhsj 09/31404 Åben sag SS I forbindelse med ansøgning om godkendelse af budget 2010 ansøgte Møllegården om godkendelse af forbrug af henlæggelser, ialt et forbrug på ca kr. De samlede henlæggelser var ultimo 2008 ialt kr. Ansøgningen blev ikke behandlet i forbindelse med budgettet, idet Den Tværkommunale Godkendelses- og Tilsynsafdeling (GOT), ønskede at stille yderligere spørgsmål til Møllegården før indstilling. Disse spørgsmål er nu besvaret, og GOT indstiller til godkendelse. Beløbet ønskes anvendt til et nyt varmeanlæg kr. og ekstraordinær vedligeholdelse kr. Varmeanlæg - Det drejer sig om et gammelt pillefyr, som der er store funktionelle problemer med. Fyret er nedslidt, og der bruges uforholdsmæssigt mange ressourcer på at holde fyret kørende. Vedligeholdelse af bygninger - Isolering af loft over værksteder, bl.a. på grund af stort varmeforbrug. Herudover flere mure der skal pudses op. Det drejer sig her om materialer, idet arbejdet udføres som dagbeskæftigelse. Fagenheden for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse foreslår, at Social- og Sundhedsudvalget godkender forbrug af henlæggelser på kr. Ansøgning om brug af henlæggelser Godkendelse af investering til varmeanlæg og bygningsvedligeholdelse Godkendt.

6 Social- og Sundhedsudvalget, den 03. marts 2010 Side Godkendelse af redegørelse til Udviklingsrådet - Voksenområdet P05/dwsbkvj 09/30107 Åben sag SS/ØK/BY I henhold til Lov om Social Service, 188, er der i hver region for perioden 2007 til og med 2010 nedsat et Udviklingsråd, som skal følge og drøfte udviklingen på området i henhold til Lov om Social Service og specialundervisningsområdet. Statsforvaltningen er sekretariat for Udviklingsrådet. Byrådene i regionen og Regionsrådet sender årligt en redegørelse om udviklingen på det sociale område og specialundervisningsområdet til Udviklingsrådet. Udviklingsrådet udarbejder årligt en redegørelse til Socialministeriet og Undervisningsministeriet om udviklingen. Redegørelsen omfatter egne undersøgelser, oplysninger fra informations- og analysesystemet CIAS og kommunernes og Regionernes redegørelse. Socialministeriet og Undervisningsministeriet har mulighed for at udpege særlige temaer til behandling i redegørelserne. Der er for 2009 udmeldt følgende temaer: Socialområdet: Specialrådgivning - specialiseret rådgivning til borgere med særlige behov. Redegørelsen er sendt til høring i Handicaprådet. Høringssvar skal ikke indarbejdes i kommunens redegørelse, men sendes til Udviklingsrådet. Der er ikke fastlagt en formel frist for indsendelse af høringssvar. Fagenheden for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse foreslår, at Byrådet godkender redegørelse til Udviklingsrådet for så vidt angår Voksenområdet. Redegørelse til Udviklingsrådet - voksenområdet Indstilles godkendt.

7 Social- og Sundhedsudvalget, den 03. marts 2010 Side Opgørelse over venteliste pr. 31. december 2009 til rammeaftaletilbud P27/dwsbhak 09/10289 Åben sag SS Kommunerne i Region Nordjylland har i forbindelse med udarbejdelsen af rammeaftalerne på social- og specialundervisningsområderne aftalt, at driftsherrerne af tilbud omfattet af rammeaftalerne skal udfylde og indsende en oversigt over ventelister pr. 31. december 2009 til rammeaftale tilbud. Det er således afgørende, at man er visiteret til et tilbud for reelt at kunne tale om ventelister. Da hensigten med opgørelserne er, at de senere kan indgå i kommunernes overvejelser i forbindelse med den forventede efterspørgsel i 2011, vil Regionen efter aftale sikre, at oversigterne samles og efterfølgende forelægges koordineringsgrupperne. Regionens egne eventuelle ventelisteopgørelser vil ligeledes indgå i det samlede materiale. Fageneheden for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse forslår, at Social- og Sundhedsudvalget tager ventelisten til efterretning. Status på venteliste og ledige pladser på tilbud omfattet af rammeaftalerne pr. 31. december 2009 Til efterretning.

8 Social- og Sundhedsudvalget, den 03. marts 2010 Side Virksomhedsplan for socialpsykiatrien 2009/ P15/dwpseb 09/27061 Åben sag SS 2009 har været et år, hvor socialpsykiatrien har været i en rivende udvikling. Et af budskaberne har været, at der i socialpsykiatrien i Brønderslev Kommune skulle arbejdes på at etablere en bredere vifte af tilbud til borgere, som er med til at tilgodese, at borgernes behov for at kunne blive længst muligt i egen bolig og gøre brug af nærmiljøets ressourcer. Brønderslev Kommune er godt på vej med hensyn til at skabe nuancerede tilbud til borgerne indenfor socialpsykiatrien. I 2009 blev der truffet beslutning om visioner, mission og værdier, som skal være udgangspunktet for arbejdet i socialpsykiatrien. De overordnede fokusområder har i 2009 været følgende: Revidere strategiplanen, herunder hvordan skal Hedebos tilbud se ud fremover. Implementering af støttecenter i Oasen, Dronninglund. Fortsat implementering af omsorgssystemet Uniq Liv. Færdiggørelse af projektbeskrivelse vedrørende træningscenter for Aktiv Livsstil, Knudsgade 74, Brønderslev, samt implementering af tilbuddet. Godkendelse og implementering af tilbud til pårørende, herunder etablering af grupper for pårørende. Telefonrådgivning. Akutstue til egne borgere samt implementering. Forankre og arbejde i dybden med de iværksatte tiltag på de enkelte steder. Det har været et år med mange spændende opgaver og udfordringer. Der har været en stor aktivitet og et godt samarbejde mellem ledelse og personale. Der er gjort en stor indsats for at området kan levere de ydelser, der er behov for og som kan være medvirkende til, at borgerne oplever øget livskvalitet og det at borgeren sættes i centrum. Der er generelt meget opmærksomhed og fokus på uddannelse og kompetenceudvikling, så socialpsykiatrien kan være med til at løfte de mere og mere komplicerende opgaver, der kommer. Der vil være meget fokus på økonomien, idet tendenserne viser, at der er et stigende antal borgere, som har behov for støtte og vejledning. Når kvalitetsstandarder og serviceniveau er godkendt, vil det give borgerne en større mulighed for at se, hvilke ydelser kommunen har valgt at yde støtte til og i hvilket omfang. Borgernes retssikkerhed vil også styrkes i den forbindelse. Fagenheden for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse foreslår, at Social- og Sundhedsudvalget tager Virksomhedsplan for socialpsykiatrien 2009/10 til efterretning. Psykiatrileder Ellen Badstue deltager under dette punkt.

9 Social- og Sundhedsudvalget, den 03. marts 2010 Side 49 Virksomhedsplan 2009/2010 Godkendt.

10 Social- og Sundhedsudvalget, den 03. marts 2010 Side Sundhedsaftale mellem Brønderslev Kommune og Region Nordjylland P27/dwsuit 08/1767 Åben sag SS Sundhedsaftaler er et strategisk redskab til at sikre et ensartet og sammenhængende samarbejde mellem kommuner i Region Nordjylland og Regionen. Sundhedsaftalerne omfatter beskrivelser af samarbejde mellem Regionen og Kommunen indenfor 6 obligatoriske indsatsområder: Indsatsområde 1: Udskrivningsforløb for svage ældre patienter Indsatsområde 2: Indlæggelsesforløb Indsatsområde 3: Træningsområdet Indsatsområde 4: Hjælpemiddelområdet Indsatsområde 5: Forebyggelse og sundhedsfremme, - herunder patientrettet forebyggelse Indsatsområde 6: Indsatsen for mennesker med sindslidelser Hvert enkelt indsatsområde er udfyldt med krav, der skal beskrive konkret hvordan samarbejde og kompetencefordeling aftales. Dette er det overordnede indhold i Sundhedsaftalerne. Herudover er der mulighed for, hvor der er behov for særlige aftaler, der afviger fra den generelle aftale, at indgå individuelle aftaler mellem Regionen og den enkelte kommune de såkaldte bilaterale aftaler. Selve arbejdet med at beskrive de generelle aftaler foregår i en administrativ styregruppe, nedsat i samarbejde mellem KKR og Region Nordjylland, og med repræsentanter fra alle kommuner. Det forslag, som den administrative styregruppe er fremkommet med, er efterfølgende godkendt i Sundhedskoordinationsudvalget. Med det nye kommunale ansvar for Sundhedsområdet, er det klart, at såvel den overordnede aftale som indgåelse af de bilaterale aftaler er et styringsredskab, som skal skabe rammen for et sammenhængende samarbejde mellem Region, Almen Praksis og Kommune. Udgangspunktet er at aftalerne skal indeholde principper for sammenhængende og styrkede patientforløb, og beskrive arbejdsdelingen mellem Region, Almen praksis og Kommune. På Forebyggelses- og Sundhedsfremmeområdet er der inden for kronikerområdet indgået en generel aftale om den overordnede organisering af området. Der er på baggrund af denne rammeaftale indgået udfyldningsaftaler mellem Brønderslev Kommune og Region om opgavefordeling på områderne Hjertekar, KOL/Kronisk Obstruktiv Lungesygdom Senere skal også kronikerområderne demens, kræftsygdomme, knogleskørhed, muskelskeletlidelser, overfølsomhedssygdomme (astma og allergi) samt psykiske lidelser, indgå i udfyld-

11 Social- og Sundhedsudvalget, den 03. marts 2010 Side 51 ningsaftalerne. Generelt er en Sundhedsaftale bindende for begge parter og løber i 4 år ad gangen. Sundhedsstyrelsen skal godkende alle indgåede aftaler. De første Sundhedsaftaler blev indgået i 2007, aftaler som blev revideret i Der skal i udgangspunktet indgås Sundhedsaftaler i hver byrådsperiode, og næste aftale skal forhandles i efteråret Fagenheden Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse foreslår, at udvalget tager orienteringen om status på Sundhedsaftale mellem Region Nordjylland og Brønderslev Kommune til efterretning Leder af sundhedsområdet Inge Tengnagel deltager under dette punkt. Sundhedsaftale mellem Brønderslev Kommune og Region Nordjylland Udkast - Generel rammeaftale - 2 udgave Orientering taget til efterretning.

12 Social- og Sundhedsudvalget, den 03. marts 2010 Side Udpegning af medlemmer til politisk styregruppe for Sundhedsaftaler G01/dwsuit 08/18995 Åben sag SS Sundhedsaftalen mellem Brønderslev Kommune og Region Nordjylland er et samarbejdsdokument, der skal sikre, at der er aftalt en tydelig arbejdsdeling indenfor sundhedsområdet. Det gælder både det konkrete samarbejde, og de aftaler der knytter sig hertil. For at forhandle Sundhedsaftaler, sikre en løbende udvikling af aftalerne og sikre en politisk forankring af samme, er der derfor nedsat politiske styregrupper til at sikre denne proces med repræsentation af såvel Region som Kommune. Til styregruppen for Brønderslev Kommune er udpeget to repræsentanter fra Regionen, og der skal derfor ligeledes udpeges to repræsentanter fra Brønderslev Kommunes Social- og Sundhedsudvalg. Den politiske styregruppe mødes ca. 2 gange årligt. Fagenheden for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse foreslår, at Social- og Sundhedsudvalget udpeger to medlemmer til den politiske styregruppe for Sundhedsaftaler. Formand og næstformand udpeges.

13 Social- og Sundhedsudvalget, den 03. marts 2010 Side Status på Sundhedshus og lægedækning G01/dwsuit 08/1247 Åben sag SS På mødet fremlægges en ny mundtlig status, jf. Social- og Sundhedsudvalgst beslutning den 13. januar Beslutning i Social- og Sundhedsudvalget den 3. februar 2010: Udsat. Notat fra Regionen blev udleveret på mødet. Statusnotat - lægedækning og behandlerhuse i Brønderslev Forvaltningen anmodes om at udarbejde et notat, som kan danne grundlag for udformning af et nyt mandat vedrørende etablering af sundhedshuse i kommunen.

14 Social- og Sundhedsudvalget, den 03. marts 2010 Side Kommissorium for udarbejdelse af Rusmiddelpolitik P22/dwscaf 08/648 Åben sag FL/SS Styregruppen fremsender til godkendelse i Social- og Sundhedsudvalget kommissorium for udarbejdelse af en rusmiddelpolitik for Brønderslev Kommune. Beslutning i Forretningsledelsen den 2. februar 2010: Forretningsledelsen anbefaler kommissoriet. Lene Hansen var fraværende. Kommissorium af 15 januar 2010 Til efterretning.

15 Social- og Sundhedsudvalget, den 03. marts 2010 Side Forslag til gennemførelse af effektiviserings- og afbureaukratiseringspulje på 4,5 mio. kr. i budget Ø02/dwokhoc 09/15948 Åben sag SS/ØK/BY I budgetaftalen for budget 2010 blev det besluttet at gennemføre en reduktion af budgettet på 4,5 mio. kr. Af aftaleteksten fremgår følgende: Gennemførelsen af effektivisering og afbureaukratisering i kommunens decentrale og centrale enheder skal mindske udgifterne med 4,5 mio. kr. Det skal ske ved en reduktion af generelle driftsomkostninger - i forbindelse hermed indtænkes ledelsesstrukturen og organiseringen generelt. Det forventes, at reduktionen gennemføres med færrest mulige personalemæssige konsekvenser. Såfremt regeringens regelforenklings- og afbureaukratiseringsinitiativ vedtages i folketinget forventes yderligere en effekt på 0,5 mio. kr. Byrådet har på møde den 17. februar 2010 godkendt forslag til besparelser på kr. Endvidere har byrådet besluttet, at det resterende puljebeløb på kr. opnås ved gennemførelse af effektiviserings- eller afbureaukratiseringsforslag, alternativt rammebesparelser, fordelt således: Børne og Skoleudvalget Fritids- og Kulturudvalget Ældreomsorgsudvalget Social- og Sundhedsudvalget kr kr kr kr. Udvalgene skal fremkomme med forslag senest ved udgangen af marts måned. Notat om effektivisering- og afbureaukratisering - sundhedsområdet Besparelsen udmøntes ved en rammereduktion på kr. på Handicapområdet besparelse på Sundhedsområdet på forslag 1A, 1D og en reduktion på kr. på Rehabiliteringsafdelingens budget besparelse på socialpsykoatrien, forslag 3, jf. udvalgets dagsorden fra mødet den 3. februar 2010.

16 Social- og Sundhedsudvalget, den 03. marts 2010 Side Forslag om anvendelse af udfordringsret P21/dwfsss 08/17915 Åben sag SS/ÆO Som bekendt har regeringen iværksat et afbureaukratiseringsprogram. I den anledning har kommunerne fået en udfordringsret, der indebærer at kommunerne/de kommunale institutioner på forsøgsbasis kan søge om fritagelse fra statslige regler, kommunale regler og overenskomstmæssige regler. I den forbindelse foreslås, at Brønderslev Kommune søger om at anvende udfordringsretten i forhold til den "lovgivning" der forhindrer kommunen i at sælge tilkøbsydelser indenfor ældre-,handicap- og psykiatriområdet på lige vilkår med private leverandører. Fagenheden for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse foreslår, at der indsendes ansøgning om fritagelse fra den "lovgivning" der forhindrer Brønderslev Kommune i at sælge tilkøbsydelser inden for ældre-, handicap- og psykiatriområdet. Forslag til benyttelse af udfordringsretten Godkendt.

17 Social- og Sundhedsudvalget, den 03. marts 2010 Side Handicappolitik P22/dwboeb 08/128 Åben sag SS Det er vedtaget, at der skal udarbejdes en handicappolitik for Brønderslev Kommune, og der er etableret en projektgruppe til at forestå arbejdet. Den 14. januar 2010 blev der holdt temamøde herom. Til mødet var der inviteret udvalgte repræsentanter for brugere og pårørende, fagfolk og repræsentanter fra erhvervslivet til at bidrage med idéer og holdninger. Resultaterne fra temamødet har dannet baggrund for det foreliggende udkast. Det er tanken, at fagenheder og Borgerservice skal udarbejde hver sin handleplan. Handleplanerne er fagenhedernes beskrivelse af, hvordan de vil omsætte de overordnende mål til konkrete initiativer for at leve op til politikken. Det foreliggende udkast til Handicappolitik indeholder endnu ikke fagenhedernes handleplaner. Projektgruppen anbefaler, at udkast til handicappolitik sendes i høring og behandles politisk inden arbejdet med handleplaner igangsættes i fagenheder og Borgerservice. Projektgruppen har i et bilag beskrevet, hvorledes politikken og arbejdet med handleplaner kan implementeres. Fagenheden for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse foreslår, at udvalget sender det foreliggende udkast til handicappolitik for Brønderslev Kommune til høring og efterfølgende retur til godkendelse, inden der udarbejdes handleplaner og at udvalget godkender tids- og aktivitetsplan - alternativ 1 Udkast til Handicappolitik Tidsplan - alternativ 2 Tidsplan - alternativ 1 Procesforslag for udarbejdelse af handleplaner Udkast til handicappolitik i høring og alternativ 1 godkendes med den tilføjelse, at Handicaprådet høres inden den endelige behandling af handleplanerne i Social- og Sundhedsudvalget og at handleplanerne endeligt godkendes i Byrådet.

18 Social- og Sundhedsudvalget, den 03. marts 2010 Side Borgerstyret personlig assistance G01/dwsbhsj 10/2012 Åben sag SS/ØK/BY Borgerstyret personlig assistance (BPA) blev indført 1. juli 2009, og vejledning til udmåling af tilskud er modtaget i kommunen omkring 1. december BPA er en hjælpeordning, der skal sikre en sammenhængende, helhedsorienteret og fleksibel hjælp til personer med omfattende funktionsnedsættelse og sammensatte hjælpebehov. Borgeren ansætter selv hjælpere til at hjælpe i eget hjem, og kan vælge at overdrage arbejdsgiveransvaret til en nærtstående, en brugerforening eller en privat virksomhed. Kommunen skal yde et tilskud til arbejdsgiveransvaret, når det varetages af en brugerforening eller en privat virksomhed. Endvidere skal der udmåles et tilskud til ansættelse af hjælpere. Udmålingen af tilskuddet skal ske på samme vilkår uanset type. De 10 nordjyske Kommuner har i et fælles kommunalt samarbejde taget initiativ til at implementere den nye ordning og lavet fælles vejledningsmateriale til borgerne. Fagenheden Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse foreslår, at Byrådet beslutter: A) Hvilken aflønning der fremover skal bruges til ansatte i BPA-ordninger, jfr. nedenstående og samtidig godkender ansøgning om tillægsbevilling, med beløb afhængig af hvilken model der vælges. DUT-kompensation udgør kr. Forslag 1: Her vil den samlede udgift i 2010 være mindst ( pension fra 2009) kr., og i 2011 vil udgiften være kr., idet heri er indregnet alle udgifter. Hvis der vælges valgfrie ydelser, skal de tillægges. Forslag 2: Her vil udgiften være samme beløb i 2010 og 2011 som i forslag 1 - forskellen er alene timeløn/månedsløn. Hvis der vælges valgfrie ydelser, skal disse tillægges. Forslag 3: Her vil udgiften i 2010 være ( ) kr. I 2011 vil beløbet være kr., idet heri er indregnet alle udgifter. Forslag 1 Timeløn Merudgift - fast Herudover 6. uge valg Herudover løntrin 12 valg Herudover pension 1/7-31/12.09 fast

19 Social- og Sundhedsudvalget, den 03. marts 2010 Side 59 Forslag 2 Fast månedsløn Merudgift fast Herudover 6. uge valg Herudover løntrin 12 valg Herudover pension 1/7-31/12.09 fast Forslag 3 Privat overenskomst Merudgift Herudover pension 1/7-31/ fast B) Tilskud til afledte omkostninger ved at have hjælpere i hjemmet jf. nedenstående skema - beløbene er skønnede af 10 kommuner i fællesskab Beregning af tilskud til afledte omkostninger ved hjælpere i hjemmet (bek. 10): Sæbe, toiletpapir, handsker, masker, engangsklude, sprit Entréer, transport el. overnatninger ved kurser, weekendophold, sportsarrangementer Kontorhold - porto, papir, blækpatron m.v. Evt. hjælperværelse Evt. andre omkostninger 200 kr. pr. md. pr. fuldtidsordning 200 kr. pr. md. pr. fuldtidsordning 100 kr. pr. md. pr. fuldtidsordning Konkret vurdering i hver enkelt sag Konkret vurdering i hver enkelt sag Annoncering efter hjælpere er gratis på Jobnet og kommunens hjemmeside C) D) E) Om der skal være mulighed for at udvide BPA til også at gælde borgere, der ikke opfylder betingelserne ingen økonomiske konsekvenser (notatet - punktet om personkreds) At der i samarbejde med de andre nordjyske kommuner indhentes tilbud fra forsikringsselskaber om tegning af de lovpligtige forsikringer, og at fremtidig tilskud til forsikring gives efter billigste forsikringstilbud. Borgeren vælger selv, hvilket forsikringsselskab der ønskes, men tilskuddet, der udbetales, er efter billigste tilbud.

20 Social- og Sundhedsudvalget, den 03. marts 2010 Side 60 At håndbøger (tilrettet Brønderslev Kommunes forhold), som er udarbejdet i samarbejde med de øvrige nordjyske kommuner, godkendes. Påtegning fra Center for Økonomi: Center for Økonomi har ingen bemærkninger til sagen. DUT-kompensation for 2009 er kr. For kr. Beslutning i Social- og Sundhedsudvalget den 3. februar 2010: Udvalget indstiller at forslag nr. 3 under punkt A vælges, bl.a. fordi denne model er den eneste af de foreslåede modeller, der reelt giver borgeren de rettigheder vedrørende arbejdsgiverrollen, som loven indeholder at Brønderslev Kommune sammen med de øvrige kommuner gør indsigelse over for lovens hensigt om valgfrihed vedrørende administration af arbejdsgiverrollen og den afsatte finansiering hertil at de foreslåede beløb under punkt B opgøres for hele gruppen af borgere, idet bemærkes, at der altid er tale om en konkret individuel vurdering at mulighederne for at udvide personkredsen, som kan omfattes af BPA, jf. punkt C, anbefales at der sammen med de øvrige nordjyske kommuner, jf. punkt D, indhentes tilbud fra forsikringsselskaber at håndbøgerne, jf. punkt E, fremsendes til udvalget til godkendelse, når de er endeligt tilrettet at der gives en tillægsbevilling i 2010 på 2,3 mio. kr. og 1,8 mio. kr. årligt fra Beslutning i Økonomiudvalget den 10. februar 2010: Der ønskes konkret beregning/beskrivelse af hvilket indhold BPA-ordningen kan have indenfor DUT-kompensationens rammer, inden sagen viderebehandles på næste møde. Thomas Krog indstiller Social- og Sundhedsudvalgets indstilling. Lene Hansen, Claus Kongsgaard og Jens Arne Hedegaard var fraværende. Supplerende Udgangspunktet i en BPA-ordning er, at det er arbejde, der kan udføres af ikke-faglært personale, der har modtaget nødvendig oplæring. Ved udmålingen af tilskud skal kommunalbestyrelsen som minimum tage udgangspunkt i lønnen for sammenlignelige faggrupper.

21 Social- og Sundhedsudvalget, den 03. marts 2010 Side 61 Det af Byrådet valgte udgangspunkt for udmålingen bør dog anvendes ved beregningen af alle de krævede elementer. Det er ikke et krav, at Byrådet skal tage udgangspunkt i en bestemt overenskomst ved udmålingen. Borgeren kan vælge at overføre sit tilskud til en nærtstående, en forening eller en privat virksomhed. Byrådet skal udmåle tilskud til atbejdsgiveransvar. Beregning over udgifter til BPA med udgangspunkt i den mindst udgiftskrævende overenskomst, som er uudannede SOSU på timeløn Der er jf. bilag nu foretaget en konkret beregning for Brønderslev Kommune med udgangspunkt i overenskomsten for uuddannede SOSU - timeløn - Model 1. I det oprindelige forslag var der indregnet afløsning med 10 dage pr. fuldtidsansat til sygdom/ barns 1. og 2. sygedag. I det nye forslag er dette ændret, svarende til DUTkompensationens beløb svarende til 2 dage ialt til sygdom/barns 1. og 2. sygedag. I det oprindelige forslag var forudsætninger 10 søgnehelligdage. I det nye forslag er dette ændret til 7 søgnehelligdage. Det beløb der er afsat til arbejdsgiverrollen svarer til DUT-beløbet, og for DUT beløbet kan 30,5% vælge at overgive arbejdsgiverrollen til en privat organisation eller forening, men for DUT-beløbet er der for nuværende ingen privat organisation eller forening som kan udføre opgaven, da deres takster er væsentlig højere. De omtalte tiltag gør, at budgettet ikke kan forventes overholdt. Efter disse reduktioner er der fortsat en merudgift i forhold til DUT-kompensationen på kr. jf. bilag. Det undersøges p.t. hvordan det resterende beløb evt. kan findes. Fagenheden for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse forelægger de nye oplysninger til orientering. Sagen vil blive genbehandlet i Økonomiudvalgets møde den 17. marts Påtegning fra Center for Økonomi til Social- og Sundhedsudvalget den 3. marts 2010: Center for Økonomi har ingen bemærkninger. Bilag (er tidligere udsendt): Tilskud til borgerstyret personlig assistance (BPA) Notat og beregninger indenfor DUT Servicelovens 95 og 96 BPA forslag Budget Brugerhåndbog til Borgerstyret Personlig Assistance

22 Social- og Sundhedsudvalget, den 03. marts 2010 Side 62 Bilag til brugerhåndbog Kopi af beslutningsprotokol fra Social- og Sundhedsudvalgets møde den vedrørende BPA Forslag til brev KL brev Til efterretning.

23 Social- og Sundhedsudvalget, den 03. marts 2010 Side Orientering /dwsbhsj Åben sag SS 1. Plan for besøgsrunde 2. Temaguide for politisk drøftelse af kommunbens politik for handicap-, psykiatri- og udsatteområdet 3. Ellen Badstue - præsentation af område 4. Inge Tengnagel - præsentation af område Temaguide fra KL -ad 2 ad 1. Plan godkendt. ad 2. Tages op igen, når forvaltningen har drøftet oplægget. ad 3. Orientering taget til efterretning. ad 4. Orientering taget til efterretning.

24 Social- og Sundhedsudvalget, den 03. marts 2010 Side Lukket sag - Orientering

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 13. januar 2010 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-13:20 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Benny E. Karlsen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 03. februar 2010 Lokale: Aktivitetshuset, Nordens Allé 33, Brønderslev Tidspunkt: Kl. 8:30-13:35 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Benny E. Karlsen

Læs mere

Handicaprådet. Beslutningsprotokol

Handicaprådet. Beslutningsprotokol Handicaprådet Beslutningsprotokol Dato: 10. september 2008 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-16:00 Flemming Vejrum, Formand Johnny Sort Jensen (J) Fridolin Laager Elly Henriksen

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 28. januar 2010 Lokale: 124, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30-15:00 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol EKSTRAORDINÆRT MØDE

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol EKSTRAORDINÆRT MØDE Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol EKSTRAORDINÆRT MØDE Dato: 16. juni 2011 Lokale: 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-11:45 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Marianne Jensen

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 15. september 2010 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-16:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Benny E. Karlsen (A) Karl Emil

Læs mere

Handicaprådet. Beslutningsprotokol

Handicaprådet. Beslutningsprotokol Handicaprådet Beslutningsprotokol Dato: 15. april 2010 Lokale: 124, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-16:50 Peter H. S. Kristensen (A) Thomas Krog (F) Jens Andersen (V) Karl Emil Nielsen (O) Benny

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. januar 2010 Lokale: 220 Tidspunkt: Kl. 14:45-17:00 Eskild Slot Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten Frederiksen (C)

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 12. januar 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-10:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Marianne Jensen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Handicaprådet. Beslutningsprotokol

Handicaprådet. Beslutningsprotokol Handicaprådet Beslutningsprotokol Dato: 06. april 2009 Lokale: 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-15:30 Flemming Vejrum, Formand Johnny Sort Jensen (J) Fridolin Laager Elly Henriksen John Erik

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev-Dronninglund Kommune Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 17. januar 2007 Lokale: 124, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 8.30-11.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/2 Puljemidler...

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 22. april 2010 Lokale: Grønningen, Brønderslev Tidspunkt: Kl. 13:30-16:15 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

MED-udvalget for Administrationen. Referat

MED-udvalget for Administrationen. Referat Referat Dato: 14. december 2009 Lokale: 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Søren Steensen, Formand Lene Faber Inger Marie Nielsen Jens Davidsen Lisbeth Fruensgaard Anders Madsen Rita Nielsen

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. januar 2008 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 13.15-14.45 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/66 Institutionsbesøg...

Læs mere

Handicaprådet. Beslutningsprotokol

Handicaprådet. Beslutningsprotokol Handicaprådet Beslutningsprotokol Dato: 06. februar 2012 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-14:40 Asger Deth Jensen Peter H. S. Kristensen (A) Thomas Krog (F) Jens Andersen (V) Karl Emil

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 21. juni 2010 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 11:30-15:00 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Benny E. Karlsen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. september 2007 Lokale: Mødelokale 2, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: 13,30-15,10 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/42 Motion

Læs mere

Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Socialudvalget. Beslutningsprotokol Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 11. februar 2009 Lokale: 124, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-11:05 Ole Jespersgaard, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Asta Skaksen (V) Søren Erik Nielsen

Læs mere

Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 09. november 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30-15:05 Peer Thisted, Formand (A) Birgitte Josefsen (V) Jette Ramskov (A) Johnny Sort Jensen

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT for Sundhedsudvalgets møde den 8. februar 2007 Kl. 16.30 Mødelokale 2 v. Kultur og Fritid Tilgår pressen Fraværende: Side 1 Indholdsfortegnelse: 1. Konstituering af Sundhedsudvalget

Læs mere

Orienteringsskrivelse om ændring af lov om social service (Udmåling af tilskud til ansættelse af hjælpere til borgerstyret personlig assistance)

Orienteringsskrivelse om ændring af lov om social service (Udmåling af tilskud til ansættelse af hjælpere til borgerstyret personlig assistance) Til samtlige kommuner og regioner m.fl. Departementet Holmens Kanal 22 1060 København K Orienteringsskrivelse om ændring af lov om social service (Udmåling af tilskud til ansættelse af hjælpere til borgerstyret

Læs mere

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. april 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:30-15:40 Lene Hansen, Formand (A) Arne M. Jensen (A) Johannes Trudslev (A) Thomas Krog (F) Mikael

Læs mere

Handicaprådet. Dagsorden

Handicaprådet. Dagsorden Handicaprådet Dagsorden Dato: 05. april 2013 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00 Elly Henriksen, Formand Peter H. S. Kristensen (A) Thomas Krog (F) Jens Andersen (V) Karl Emil Nielsen

Læs mere

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg.

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg. Referat fra mødet i Udvalget for Sundhed og Omsorg den 10. oktober 2011 kl. 15:15 i Mødelokale 3, Hadsund Rådhus Mødet sluttede kl. 17.00 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 86 Økonomirapport 2011 87 Opfølgning

Læs mere

NOTAT. Forenklet model for tilskud til BPA

NOTAT. Forenklet model for tilskud til BPA NOTAT Forenklet model for tilskud til BPA Indledning Kommunerne har administrative byrder ved sagsbehandling i sager vedr. borgerstyret personlig assistance (BPA). Tilsvarende oplever borgerne, der modtager

Læs mere

Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Socialudvalget. Beslutningsprotokol Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 17. december 2008 Lokale: 122, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-9:40 Ole Jespersgaard, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Asta Skaksen (V) Søren Erik Nielsen

Læs mere

Møde onsdag, den 9. december 2009 kl. 15:00 i Mødelokale 3

Møde onsdag, den 9. december 2009 kl. 15:00 i Mødelokale 3 Socialudvalg Referat Møde onsdag, den 9. december 2009 kl. 15:00 i Mødelokale 3 Afbud/fraværende: Ingen Indkaldte: kl. 15.10 - Britta Rasmussen vedr. punkt nr. 153 kl. 15.30 - Janne Odgaard vedr. punkt

Læs mere

Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) - en kort vejledning

Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) - en kort vejledning Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) - en kort vejledning Hensigten med folderen her er, at informere og vejlede dig der er visiteret til en BPA-ordning efter servicelovens 96. Den beskriver i hovedtræk

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 30. april 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-10:40 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (Løsgænger) Carsten Møller Nielsen (A)

Læs mere

Åbent møde for Handicapråds møde den 11. februar 2009 kl. 08:30 i Aars Rådhus, lokale 1

Åbent møde for Handicapråds møde den 11. februar 2009 kl. 08:30 i Aars Rådhus, lokale 1 Åbent møde for Handicapråds møde den 11. februar 2009 kl. 08:30 i Aars Rådhus, lokale 1 Indholdsfortegnelse 001. Meddelelser til Handicaprådets møde den 11. februar 2009 3 002. Forslag til Vesthimmerland

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 03. november 2010 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-9:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Benny E. Karlsen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sundhedsudvalget. Referat

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sundhedsudvalget. Referat Brønderslev-Dronninglund Kommune Sundhedsudvalget Referat Dato: 22. januar 2007 Lokale: Mødelokale 2, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: kl. 13,30-16,00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/2 Forslag

Læs mere

Referat af Handicaprådets møde onsdag den 10. marts 2010 Kl. 17.00 19.00 i udvalgsværelse 7

Referat af Handicaprådets møde onsdag den 10. marts 2010 Kl. 17.00 19.00 i udvalgsværelse 7 Referat af Handicaprådets møde onsdag den 10. marts 2010 Kl. 17.00 19.00 i udvalgsværelse 7 Deltagere: Jørn Christensen (Høreforeningen) Øvrige deltagere: Tabita Sonne-Dalsø Afbud: Alice Thulesen (Dansk

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 07. december 2010 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-17:45 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Handleplan i forbindelse med iværksættelse af tiltag på Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) - Servicelovens 96.

Handleplan i forbindelse med iværksættelse af tiltag på Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) - Servicelovens 96. Handleplan i forbindelse med iværksættelse af tiltag på Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) - Servicelovens 96. Indledning: Socialudvalget er den 12. august 2014 orienteret om Benchmarking-analyse

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 29. september 2010 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-13:00 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Benny E. Karlsen (A) Karl Emil

Læs mere

Kvalitetsstandard for Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) jf. 96. Servicelovens 96

Kvalitetsstandard for Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) jf. 96. Servicelovens 96 Kvalitetsstandard Ydelsens lovgrundlag 96 - Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) Servicelovens 96 Kommunalbestyrelsen skal tilbyde borgerstyret personlig assistance. Borgerstyret personlig assistance

Læs mere

Handicaprådet. Beslutningsprotokol

Handicaprådet. Beslutningsprotokol Handicaprådet Beslutningsprotokol Dato: 09. maj 2011 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-16:30 Elly Henriksen, Formand Peter H. S. Kristensen (A) Thomas Krog (F) Jens Andersen (V) Karl

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 13. oktober 2010 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-10:40 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Benny E. Karlsen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Ældrerådet. Beslutningsprotokol

Ældrerådet. Beslutningsprotokol Ældrerådet Beslutningsprotokol Dato: 28. november 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 9:30-11:45 Tage Enevoldsen, Formand Karen Nielsen Solveig Skovrider Eriksen Inger Bøgh Pedersen John

Læs mere

Handicaprådet. Beslutningsprotokol

Handicaprådet. Beslutningsprotokol Handicaprådet Beslutningsprotokol Dato: 31. januar 2011 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-16:20 Elly Henriksen, Formand Peter H. S. Kristensen (A) Thomas Krog (F) Jens Andersen (V) Karl

Læs mere

side 1 Åbent referat for Sundhedsudvalgets møde den kl. 16:15 Mødelokale 2, Kerteminde Rådhus Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Sundhedsudvalgets møde den kl. 16:15 Mødelokale 2, Kerteminde Rådhus Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Sundhedsudvalgets møde den 10.04.2008 kl. 16:15 Mødelokale 2, Kerteminde Rådhus Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 67. Forslag til grundaftaler... 3 68. Patientrettetforebyggelse

Læs mere

BORGERSTYRET PERSONLIG ASSISTANCE 95

BORGERSTYRET PERSONLIG ASSISTANCE 95 BORGERSTYRET PERSONLIG ASSISTANCE 95 2015 Kvalitetsstandard for borgerstyret personlig assistance Lovgrundlag Lov om social service 95. Stk. 2. En person med betydelig og varigt nedsat fysisk eller psykisk

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 09. februar 2010 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:15 Ole Jespergaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 4 Sundheds-IT og digitale arbejdsgange 070314

Læs mere

Forberedelsesudvalget. UNDERUDVALGET VEDR. SUNDHED Tirsdag den 20. juni 2006 Kl Amtsgården i Hillerød, mødelokale H 4 Møde nr. 3.

Forberedelsesudvalget. UNDERUDVALGET VEDR. SUNDHED Tirsdag den 20. juni 2006 Kl Amtsgården i Hillerød, mødelokale H 4 Møde nr. 3. B E S L U T N I N G E R REGION HOVEDSTADEN Forberedelsesudvalget Tirsdag den 20. juni 2006 Kl. 17.00 Amtsgården i Hillerød, mødelokale H 4 Møde nr. 3 Medlemmer: Vibeke Rosdahl Jens-Ole Andersen Sophie

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 TORSDAG DEN 22. MARTS 2007, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 22. marts 2007 Side: 22 Fraværende:

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 03. marts 2011 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30-17:05 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget Mødetidspunkt 10-08-2015 17:00 Mødeafholdelse Gentofte Rådhus- Mødelokale D Indholdsfortegnelse Børne- og Skoleudvalget 10-08-2015 17:00 1

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 27. august 2007 Lokale: Mødelokale 2, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: 13,30-15.40 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/27 Status

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. marts 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Kommunalbestyrelsen Gribskov Kommune. Regionsrådet Region Hovedstaden

Kommunalbestyrelsen Gribskov Kommune. Regionsrådet Region Hovedstaden Kommunalbestyrelsen Gribskov Kommune Regionsrådet Region Hovedstaden j.nr. 7-203-05-79/25 modtog den 29. marts 2007 sundhedsaftale på de obligatoriske seks indsatsområder, indgået mellem regionsrådet i

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 27. januar 2011 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30-15:30 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje

Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje Generel indledning. I 2014 skal kommuner og regioner jfr. Sundhedslovens 205 indgå nye sundhedsaftaler, som skal fremsendes

Læs mere

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Morsø Kommune er 2 politiske repræsentanter

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Morsø Kommune er 2 politiske repræsentanter Krav 6. Hvordan parterne følger op på aftalen. Der er indgået følgende aftaler om organisering af opfølgningen af sundhedsaftalerne. Målsætningen er en sammenhængende opgavefordeling mellem de involverede

Læs mere

Referat Socialudvalget's møde Mandag den 11-10-2010 Kl. 16:00 Myndighedsafd. s mødelokale Svinget 14, st.

Referat Socialudvalget's møde Mandag den 11-10-2010 Kl. 16:00 Myndighedsafd. s mødelokale Svinget 14, st. Referat Socialudvalget's møde Mandag den 11-10-2010 Kl. 16:00 Myndighedsafd. s mødelokale Svinget 14, st. Deltagere: Masoum Moradi, Ulla Larsen, Grete Schødts, Bente Bondebjerg, Tina Petersen Afbud: Lars

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 12. januar 2012 Lokale: 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30-14:35 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 06. MARTS 2007 KL. 15:30

REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 06. MARTS 2007 KL. 15:30 REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 06. MARTS 2007 KL. 15:30 29 Indholdsfortegnelse 15 Åben - Meddelelser til Sundhedsudvalgets møde den 6. marts 2007 16 Åben Sundhedsråd 17 Åben - Sundhedsaftale

Læs mere

Kommunalbestyrelsen Horsens kommune. Regionsrådet Region Midtjylland

Kommunalbestyrelsen Horsens kommune. Regionsrådet Region Midtjylland Kommunalbestyrelsen Horsens kommune Regionsrådet Region Midtjylland modtog den 30. marts 2007 sundhedsaftale på de obligatoriske seks indsatsområder, indgået mellem regionsrådet i Region Midtjylland og

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Referat

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Referat Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Referat Dato: 26. november 2007 Lokale: Mødelokale 2, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: 13,30-16.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/50 Motion på Recept

Læs mere

Handicaprådet i Viborg Kommune

Handicaprådet i Viborg Kommune Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 16.00 Til kl.: 18.00 Mødested: Svømmehallens mødelokale 1 Mødenr.: 4 Fraværende: Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 26 Meddelelser fra formanden 40 27 Orientering om Viborg

Læs mere

Brønderslev Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 13. februar 2008 Lokale: Mødelokale 2, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: kl. 08.30-12.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/133 Indledende

Læs mere

Forslag til serviceniveau for Borgerstyret Personlig Assistance

Forslag til serviceniveau for Borgerstyret Personlig Assistance Forslag til serviceniveau for Borgerstyret Personlig Assistance 1 Serviceniveau for Borgerstyret Personlig Assistance Lovgrundlag for ydelsen Hvem kan modtage ydelsen? 96 i Lov om social service Borgere

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Administrativ Styregruppe. Referat

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Administrativ Styregruppe. Referat Brønderslev-Dronninglund Kommune Brønderslev Rådhus, Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf. 9945 4545 - Fax 9945 4500 Dronninglund Rådhus, Rådhusgade 5, 9330 Dronninglund. Tlf. 9947 1111 - Fax 99 47

Læs mere

Handicaprådet i Viborg Kommune

Handicaprådet i Viborg Kommune Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 16.00 Til kl.: 18.00 Mødested: Mødelokale 10 Nytorv 6 2. sal Mødenr.: 2 Fraværende: Kirsten Fabian Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 11 Orientering om hjælpemidler og

Læs mere

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Psykiatri og Social Administrationen Sekretariat, Kommunikation og HR Tingvej 15 A, 2. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol Beskæftigelsesudvalget Beslutningsprotokol Dato: 12. april 2010 Lokale: Jobcenterchefens kontor, Jobcentret Tidspunkt: Kl. 14:00-16:25 Gitte Krogh, Formand (V) Benny E. Karlsen (A) Ole Andersen (F) Adnan

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 05. februar 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-16:40 Ole Jespersgaard (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering 070314 Generel indledning.

Læs mere

I dette notat skitseres baggrunden for og indholdet i disse ændringer, samt hvilke konsekvenser det har for Gladsaxe Kommune.

I dette notat skitseres baggrunden for og indholdet i disse ændringer, samt hvilke konsekvenser det har for Gladsaxe Kommune. GLADSAXE KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Psykiatri- og Handicapafdelingen Pleje- og omsorgsafdelingen Bilag 1. Notat om Borgerstyret Personlig Assistance NOTAT Dato: 18. august 2009 Af: Birgitte

Læs mere

Kvalitetsstandard for Borgerstyret Personlig Assistance

Kvalitetsstandard for Borgerstyret Personlig Assistance Fredensborg Kommune Center for Familie og Handicap Kvalitetsstandard for Borgerstyret Personlig Assistance Servicelovens (BPA) 95 og 96 2019 1 Indledning Kvalitetsstandarden skal sikre, at der er sammenhæng

Læs mere

SUNDHEDSAFTALE

SUNDHEDSAFTALE Kommissorium for permanent arbejdsgruppe vedr. Patientrettet forebyggelse og kronisk sygdom Godkendt: Den administrative styregruppe den 27. marts 2015. Bemærkning: Baggrund Region Hovedstaden og kommunerne

Læs mere

Formålet er at sikre borgerens mulighed for selv at udvælge og ansætte de nødvendige hjælpere mhp. at

Formålet er at sikre borgerens mulighed for selv at udvælge og ansætte de nødvendige hjælpere mhp. at KVALITETSSTANDARD Borgerstyret personlig assistance (BPA) Lov om Social Service 95 og Bekendtgørelse om udmåling af tilskud til borgerstyret personlig assistance efter servicelovens 95 nr. 647 af 25. juni

Læs mere

Krav 5. Sundhedskoordinationsudvalget Kommunal/regionale politiske styregrupper

Krav 5. Sundhedskoordinationsudvalget Kommunal/regionale politiske styregrupper Krav 5. Hvordan parterne følger op på aftalen. Der er indgået følgende aftaler om organisering af opfølgningen af sundhedsaftalerne. Målsætningen er en sammenhængende opgavefordeling mellem de involverede

Læs mere

Kvalitetsstandard. 1. Hvad er indsatsens lovgrundlag 2 Hvilket behov dækker indsatsen?

Kvalitetsstandard. 1. Hvad er indsatsens lovgrundlag 2 Hvilket behov dækker indsatsen? Kvalitetsstandard 1. Hvad er indsatsens lovgrundlag 2 Hvilket behov dækker 96 Lov om social service Borgerstyret personlig assistance (BPA) At borgere med et omfattende og ganske særligt behov for pleje,

Læs mere

Budgetmøde. Dato 21. august Tid 09:00. Sted. ML 0.23 (byrådslounge) NB. Fraværende. Jørgen Tousgaard. Stedfortræder.

Budgetmøde. Dato 21. august Tid 09:00. Sted. ML 0.23 (byrådslounge) NB. Fraværende. Jørgen Tousgaard. Stedfortræder. Referat Socialudvalget Budgetmøde Dato 21. august 2013 Tid 09:00 Sted ML 0.23 (byrådslounge) NB. Fraværende Jørgen Tousgaard Stedfortræder Medlemmer Peter E. Nielsen (C) - Formand John Christensen (V)

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Referat

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Referat Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Referat Dato: 26. marts 2007 Lokale: Mødelokale 2, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: kl. 13,30-15,45 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/11 Forslag til Frivillighedspolitik

Læs mere

Åbent møde for Ældreråds møde den 22. september 2008 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale i kælderen

Åbent møde for Ældreråds møde den 22. september 2008 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale i kælderen Åbent møde for Ældreråds møde den 22. september 2008 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale i kælderen Indholdsfortegnelse 049. Orientering fra Ældrerådets formand 78 050. Orientering fra Knud

Læs mere

Velfærdsudvalget. Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl i F 6

Velfærdsudvalget. Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl i F 6 Velfærdsudvalget Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl. 08.30 i F 6 MØDEDELTAGERE Kasper Andersen (O) Emilie Tang (V) Jens Ross Andersen (V) Kim Rockhill (A) Morten Skovgaard (V) Susanne Bettina

Læs mere

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Kommunen er Orla Kastrup Kristensen og Gert

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Kommunen er Orla Kastrup Kristensen og Gert Krav 3. Hvordan parterne følger op på aftalen Der er indgået følgende aftaler om organisering af opfølgningen af sundhedsaftalerne. Målsætningen er en sammenhængende opgavefordeling mellem de involverede

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat Brønderslev-Dronninglund Kommune Sammenlægningsudvalget Referat Dato: 12. januar 2006 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 19,00-20.45 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/17 Udpegelse

Læs mere

Rammeaftale 2018 Udviklingsstrategi og styringsaftale Rammeaftale for det det specialiserede social- og specialundervisningsområde i Midtjylland

Rammeaftale 2018 Udviklingsstrategi og styringsaftale Rammeaftale for det det specialiserede social- og specialundervisningsområde i Midtjylland Rammeaftale 2018 Udviklingsstrategi og styringsaftale Rammeaftale for det det specialiserede social- og specialundervisningsområde i Midtjylland Udkast Indhold Forord 3 Vision for Rammeaftale 2018 4 Sammenfatning

Læs mere

KVALITETSSTANDARD BORGERSTYRET PERSONLIG ASSISTANCE BPA SERVICELOVENS 95

KVALITETSSTANDARD BORGERSTYRET PERSONLIG ASSISTANCE BPA SERVICELOVENS 95 Sundhed og Omsorg KVALITETSSTANDARD BORGERSTYRET PERSONLIG ASSISTANCE BPA SERVICELOVENS 95 Norddjurs Kommune Østergade 36 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk KVALITETSSTANDARD Indhold 1. INDLEDNING...

Læs mere

Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Socialudvalget. Beslutningsprotokol Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 11. marts 2009 Lokale: 124, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:00-9:25 Ole Jespersgaard, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Asta Skaksen (V) Søren Erik Nielsen

Læs mere

Kvalitetsstandard for borgerstyret personlig assistance (BPA) jf. servicelovens Rammer

Kvalitetsstandard for borgerstyret personlig assistance (BPA) jf. servicelovens Rammer Revisionsnr. 1 Side 1/7 Kvalitetsstandard for borgerstyret personlig assistance (BPA) jf. servicelovens 96 Standardens godkendelse Standardens indhold Standarden er godkendt af Denne kvalitetsstandard

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 1 - Forebyggelse

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 1 - Forebyggelse Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 1 - Forebyggelse 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 1 Forebyggelse 070314 Generel indledning. I 2014 skal kommuner og regioner

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Socialcenter Journalnr. : Dato... : Skrevet af : viga /3864

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Socialcenter Journalnr. : Dato... : Skrevet af : viga /3864 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Socialcenter Journalnr. : Dato... : 26.08.2009 Skrevet af : viga /3864 N O T A T om Kvalitetsstandard for Servicelovens 108 - botilbud Indledning

Læs mere

KVALITETSSTANDARD VEDRØRENDE BORGERSTYRET PERSONLIG ASSISTANCE (BPA) 96

KVALITETSSTANDARD VEDRØRENDE BORGERSTYRET PERSONLIG ASSISTANCE (BPA) 96 1. Hvad er ydelsens lovgrundlag? 2. Hvilket behov dækker ydelsen? 3. Hvad er formålet med ydelsen? Lov om Social Service (SL) 96 stk. 1 og 2. Bekendtgørelse om udmåling af tilskud til borgerstyret personlig

Læs mere

Ekstraordinært møde. Dato 29. august Tid 13:00. Sted Mødelokale Fraværende: Mogens Brag. Stedfortræder

Ekstraordinært møde. Dato 29. august Tid 13:00. Sted Mødelokale Fraværende: Mogens Brag. Stedfortræder Referat Sundhedsudvalget Ekstraordinært møde Dato 29. august 2011 Tid 13:00 Sted Mødelokale 0.27 NB. Fraværende Fraværende: Mogens Brag Ingen Stedfortræder Medlemmer Anders Broholm (V) - Formand Carsten

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol Beskæftigelsesudvalget Beslutningsprotokol Dato: 04. oktober 2010 Lokale: Jobcenterchefens kontor, Jobcentret Tidspunkt: Kl. 14:00-15:30 Gitte Krogh, Formand (V) Benny E. Karlsen (A) Ole Andersen (F) Adnan

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. september 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-16:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat Brønderslev Kommune Fritids- og Kulturudvalget Referat Dato: 29. marts 2007 Lokale: Mødelokale 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 15.00-17.40 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/22 Strategi

Læs mere

Kvalitetsstandard. 1. Hvad er indsatsens lovgrundlag 2 Hvilket behov dækker indsatsen?

Kvalitetsstandard. 1. Hvad er indsatsens lovgrundlag 2 Hvilket behov dækker indsatsen? Kvalitetsstandard 1. Hvad er indsatsens lovgrundlag 2 Hvilket behov dækker indsatsen? 95 Lov om social service om borgerstyret personlig assistance (BPA) At borgere med et omfattende og ganske særligt

Læs mere

Social- og Sundhedsunderudvalg Mandag, den 6. marts 2006, Kl Møde nr. 3 Værløse Rådhus, Mødelokale 1

Social- og Sundhedsunderudvalg Mandag, den 6. marts 2006, Kl Møde nr. 3 Værløse Rådhus, Mødelokale 1 FURESØ KOMMUNE Social- og Sundhedsunderudvalg Mandag, den 6. marts 2006, Kl. 19.00 Møde nr. 3 Værløse Rådhus, Mødelokale 1 Afbud: Kurt Bork Christensen og Sidika Yalin REFERAT Susanne Mortensen (C), formand

Læs mere

Kvalitetsstandard. Borgerstyret Personlig Assistance. Servicelovens 96

Kvalitetsstandard. Borgerstyret Personlig Assistance. Servicelovens 96 Socialafdelingen Kvalitetsstandard Borgerstyret Personlig Assistance Servicelovens 96 April 2011 Indholdsfortegnelse. Lovgrundlag 3 Tilskud jfr. Servicelovens 96 stk. 3 3 Hvordan ansøges om BPA 3 Hvordan

Læs mere

Kvalitetsstandard for Borgerstyret Personlig Assistance

Kvalitetsstandard for Borgerstyret Personlig Assistance Kvalitetsstandard for Borgerstyret Personlig Assistance Revideret november 2018 Lovgrundlag Lov om Social Service 96 Formål Formålet med Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) er, at personer med omfattende

Læs mere

Fredensborg Kommune. Lettere administration af Brugerstyret Personlig Assistance ordninger Startdato 1.1.2012 Slutdato 31.12.2015

Fredensborg Kommune. Lettere administration af Brugerstyret Personlig Assistance ordninger Startdato 1.1.2012 Slutdato 31.12.2015 Side 26 Frikommune Titel på forsøg Start- og sluttidspunkt for forsøget Kontaktperson Fredensborg Kommune Dato for ansøgning 1. november 2011 Lettere administration af Brugerstyret Personlig Assistance

Læs mere

Social-, Børne- og Integrationsministeriet Holmens Kanal 22 1060 København K. Sendt pr. mail til tha@sm.dk

Social-, Børne- og Integrationsministeriet Holmens Kanal 22 1060 København K. Sendt pr. mail til tha@sm.dk Social-, Børne- og Integrationsministeriet Holmens Kanal 22 1060 København K Sendt pr. mail til tha@sm.dk Høringssvar fra KL vedr. forslag til lov om ændring af lov om social service og lov om socialtilsyn

Læs mere

Referat. Handicaprådet. Ekstra Handicaprådsmøde Torsdag den 13. oktober 2016 Kl. 15:00 Lokale Kongsgårde Lundbergsvej 2, 8400 Ebeltoft.

Referat. Handicaprådet. Ekstra Handicaprådsmøde Torsdag den 13. oktober 2016 Kl. 15:00 Lokale Kongsgårde Lundbergsvej 2, 8400 Ebeltoft. Referat Handicaprådet Ekstra Handicaprådsmøde Torsdag den 13. oktober 2016 Kl. 15:00 Lokale Kongsgårde Lundbergsvej 2, 8400 Ebeltoft Medlemmer Peer Laursen Henrik Rudolph Jens Rasmussen (F) Christian Haubuf

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 28. november 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering...2 3. KF - Temadrøftelse...3 4. KF - Kunstudvalg i

Læs mere