Studieordning for Nyborg Søfartsskole

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Studieordning for Nyborg Søfartsskole"

Transkript

1 Studieordning for Nyborg Søfartsskole Skibsassistentuddannelsens grundmodul 2016

2 Studieordningens indhold 1. uddannelsens mål 2. optagelse 3. uddannelsens struktur og opbygning, herunder moduler og ECTS-point, 4. sammenhæng mellem teori og praktik/sejltid, herunder brug af Uddannelsesbog, 5. undervisnings- og samarbejdsformer, 6. samarbejde med erhverv og andre uddannelsesinstitutioner, 7. studieplaner og studieaktivitet 8. eksaminer og anvendte bedømmelsesformer, 9. merit og dispensation 10. orlov 11. klageadgang. Ad. 1 Uddannelsens mål Det er uddannelsens mål at give de mennesker, der ønsker beskæftigelse indenfor søfartsområdet, en maritim grunduddannelse, som giver dem ret til at mønstre på skibe som ubefarne skibsassistenter. Uddannelsen lægger vægt på, at de ubefarne skibsassistenter er godt rustet til at indgå i en besætning og til at udføre alt arbejdet på dækket og i maskinen på en sikkerhedsmæssig forsvarlig måde. De ubefarne skibsassistenter skal rustes godt både teknisk, fagligt, men også være uddannet til at indgå i et godt og vigtigt samarbejde med den øvrige besætning. Uddannelsen til ubefaren skibsassistent opfylder kravene i den internationale STCWkonvention om uddannelse af søfarende samt gældende bekendtgørelse om uddannelse til skibsassistent. (grundmodul) Ad 2. Optagelse Adgangskravet til uddannelsen er:

3 Eleven skal være fyldt 17,5 år ved kursusstart Have 9 års skolegang Være godkendt til skibstjeneste og skikket til udkig erhvervet Sundhedsbevis for Søfarende og Fiskere Ad. 3 - Uddannelsens struktur og opbygning, herunder moduler og ECTS-point På grundkurset er fagene samlet i moduler á 14 dage. Hvert modul afsluttes med en eksamen, som er mundtlig, praktisk eller skiftlig. Vi benytter os af enhver mulighed for at gøre undervisningen konkret og praktisk. Eleverne lærer at blive drivkraft i egen læring. Som en naturlig del af hverdagen læres også samarbejde, flid, god opførsel og orden. I løbet af kurset vil der være sejlads med øvelsesskib og mindre både. Grunduddannelsen er i alt på 30 ECTS-point, som fordeles således: Håndværksfag samt maskin- og el-lære: - Arbejdssikkerhed, teknisk dokumentation, materialelære, værkstedsteknik, skruestik, svejsning 9,9 ECTS - Maskinlære, el-lære 2,1 ECTS I alt: 12 ECTS Maritime fagemner: - Vagthold, søvejsregler og skibsteknik 5,0 ECTS - Praktisk sømandskab og vedligeholdelse 4,7 ECTS - Maritimt engelsk 0,8 ETCS - Arbejdssikkerhed og miljø 0,3 ETCS - Brandbekæmpelse 1,2 ETCS - Søsikkerhed samt ISPS 3,3 ETCS - Sundhedslære og 1.hjælp 0.9 ETCS - Hygiejnekursus 0,6 ECTS - Tanker Familiarization 0,6 ECTS - Maritim Sikring 0,6 ECTS I alt: 18 ECTS

4 For yderligere information henvises til bekendtgørelse nr. 787 af om skibsassistentuddannelsens grundmodul. Efter gennemført grunduddannelse skal følgende krav være opfyldt: 1. Bevis som ubefaren skibsassistent med påtegning, der opfylder kravene i STCW-konventionens afsnit V/1-1, paragraf 2.2, og V/1-2, paragraf 2.2, VI/1, kodens tabel A-VI/1-1, A-VI/1-2, A-VI/1-3 og A-VI/1-4 og VI/ Tankskibsbevis i henhold til kravene i STCW-konventionen afsnit V/1 1, par. 2.2 og STCW VI-2 par Teoretisk uddannelse til vagtholdsbevis i overensstemmelse med STCWkonventionens reglement II/4 med undtagelse af den praktiske fartstid. 4. Førstehjælp på mellemniveau i henhold til Dansk Førstehjælpsråd, jfr. STCWkodens sektion A-VI/1 paragraf Hygiejnekompetencer for søfarende, der håndterer fødevarer om bord på et skib. 6. Maritim Sikring, jfr. STCW-kodens A-VI/6-1 Skolen har udarbejdet studieplaner for de enkelte fag med detaljerede planer for undervisningen i de enkelte fag. Studieplanerne kan ses på skolens hjemmeside under fanen om skolen. Ad. 4 - Sammenhæng mellem teori og praktik/sejltid, herunder brug af Uddannelsesbog Uddannelsen tager ofte et praktisk udgangspunkt, og den foregår således i værksteder, om bord på skibe, på besøg i havne og på skibsværfter mv. såvel som i almindelige klasselokaler. Under sejltiden skal der føres en uddannelsesbog. Bogen udleveres af skolen, og der orienteres om brugen af den i undervisningen. Ad. 5 - Undervisnings- og samarbejdsformer Undervisningen foregår på skolen, i klasseværelserne, i metalværkstederne, på riggerloftet, og på fjorden i MOB-båd og motorbåd. Nyborg Søfartsskole har lejlighed til at sejle øvelsessejlads med større skibe. Her bliver de sømandsmæssige færdigheder afprøvet og trænet på havet, i maskinrummet, på dækket, på broen, ved radaren eller søkortet. Hverdagen på skolen er organiseret, så den lægger sig op af stilen til søs. F.eks. mønstringer 3 gange om dagen, eleverne har på skift vagttjeneste med brand og sikkerhedsrunder i bygningerne og overholder nøje aftalte tider; det maritime sprog anvendes: man har skafning og bakstørn, kabystjeneste, brandrulle, man tørner til, man bruger pøs og vasker dørk m.m.

5 Uddannelsen finder sted på en kostskole, hvilket giver et intenst kursusforløb, hvor eleverne udover de obligatoriske fag og kurser, opnår færdigheder indenfor samarbejde med enkelt personer og med grupper. Desuden giver uddannelsen mulighed for at eleverne udvikler sig i et forpligtigende fællesskab. Ad. 6 - Samarbejde med erhverv og andre uddannelsesinstitutioner Skolen har et godt samarbejde med erhvervet, som blandet andet udmønter sig i besøg på skibsværfter, besøg på skibe i både danske og tyske havne. Vi tilstræber, at vi på hvert hold har mindst 2 besøg på store skibe i dansk eller tysk havn, hvor besætningen dels underviser eleverne i funktionerne og dels tjener som inspiratorer til søfartserhvervet. Skolen har et godt samarbejde med flere rederier. Ved mundtlige eksaminer bruges censorer fra erhvervet det være sig maskinmestre eller styrmænd og skibsførere, som på den måde tjener som inspirationskilde for skolens lærere. Der foregår et godt samarbejde med andre uddannelsesinstitutioner herunder Marstal Navigationsskole og Skagen Skipperskole med besøg hos dem og af dem, hvor elever bliver inspireret og får forståelse for de maritime uddannelsesmuligheder. Desuden et godt samarbejde med Svendborg Søfartsskole og SIMAC med brug af deres havn og fritfaldsbåd. Undervisningen i brandbekæmpelse udlagt til Svendborg Brandskole. Ad. 7 Studieplaner og studieaktivitet Studieplaner er beskrevet i skolens kvalitetsstyrings system og kan i øvrigt ses på skolens hjemmeside under fanen om skolen Eleverne får ved kursets start udleveret en kursusplan over hele forløbet. Hver 14.dag får eleverne en detaljeret plan for den kommende periode. Der er mødepligt. Skulle en elev have brug for ekstra fri, skal det aftales med skolens forstander. Ad. 8 - Eksaminer og anvendte bedømmelsesformer Eksaminer og bedømmelsesformer behandles efter gældende bekendtgørelse om eksamens- og prøveafholdelse samt bedømmelse af elever ved de maritime uddannelser. Der afholdes mundtlige-, skriftlige- og praktiske prøver ofte med tilknyttede censorer fra erhvervet. Hvert fag afsluttes med en eksamen, hvor der gives en karakter i faget efter 7- trinsskalaen. For at bestå skal man opnå karakteren 02 i det pågældende fag. Alle fag skal bestås. En afsluttende karakter i et fag kan være opbygget over flere prøver. Der er i flere fag både en skriftlig prøve og en mundtlig/praktisk prøve. Den samlede karakter er således et gennemsnit af de 2 karakterer. Gruppeeksamen er relevant i faget håndværksmæssige færdigheder, som bl.a. indeholder en projektopgave i grupper.

6 Prøveformer for de enkelte fag: Sikkerhed til søs: Der gives 1 karakter for faget. Prøve efter 2 ugers undervisning mundtlig prøve med ekstern censor Faget kan udtrækkes til eksamensfag som slutkontrol med ekstern censor. Hvis faget bliver udtrukket til eksamen, tæller eksamenskarakteren 50 % og prøven efter 2 ugers perioden for 50 %. Vagttjeneste, søvejsregler og navigation: Der gives 1 karakter i faget. Skriftlig prøve i vagthold, navigation og søvejsregler. Denne prøve tæller 50 %. Der gives en bedømmelse af sejladsperioden med vagthold og navigation. Dette karakter tæller 25 %. Der gives en bedømmelse af udførelsen af vagthold på skolen. Denne bedømmelse tæller 25 %. Skibsteknik: Der gives 1 karakter i faget Der afholdes skriftlig røve efter 2 ugers undervisning. Praktisk Sømandsskab. Der gives 1 samlet karakter i faget. Praktisk prøve i knob og stik + praktisk prøve efter 2 ugers undervisning med ekstern censor. De 2 prøver tæller hver 50 %. Faget kan udtrækkes til eksamensfag med slutkontrol med ekstern censor. Hvis udtrukket til eksamen tæller eksamenskarakteren med 50 %. Maritimt engelsk; Faget afsluttes med en mundtlig prøve med ekstern censor. Værkstedspraktik: Der gives 1 karakter i faget. Mundtlig/praktisk prøve med ekstern censor afholdes efter fagets afslutning. Karakter for elevopgaver tæller 50 % og mundtlig/praktisk prøve tæller 50 %. Faget kan udtrækkes til eksamensfag ved afslutning af kurset. I så fald tæller eksamenskarakteren for 50 % og karakteren for perioden for 50 %. Teknisk dokumentation: Prøven er skriftlig, og der gives en karakter for faget. Arbejdssikkerhed og vedligeholdelse: Der gives 1 samlet karakter for fagene arbejdssikkerhed og vedligeholdelse. Efter undervisningsperioden afholdes en skriftlig prøve i arbejdssikkerhed og vedligeholdelse, samt evt. fremvisning af og overhøring omkring den praktiske vedligeholdelsesopgave og den anvendte arbejdssikkerhed i forbindelse med arbejdet. Motorlære: Faget afsluttes med en mundtlig/praktisk prøve efter 2 ugers undervisning. Enkelte fag bedømmes dog med bestået/ikke bestået. Dette gælder Brandbekæmpelse, Sundhedslære/førstehjælp, Tanker Familiarization, Maritim Sikring samt Hygiejne for Søfarende. Prøveformerne i de enkelte fag kan også ses under studieplanerne på skolens hjemmeside under fanen om skolen.

7 De sociale kompetencer: Der gives karakterer i sociale kompetencer opførsel, flid, orden og samarbejdsevne. Der gives en midtvejskarakter ca midtvejs i kurset. Denne karakter er efterfulgt af en personlig samtale med hver elev. Der gives en karakter ved afslutning af kurset, som også ses på eksamensbeviset. Karaktererne gives af det samlede lærerråd. For yderligere information henvises til: Ad. 9 Merit og dispensation Hvis en ansøger til skibsassistentuddannelsen har en relevant forudgående uddannelse eller afgrænsede dele af en sådan, og kan dokumentere dette, kan forstanderen tildele merit, og vedkommende kan fritstilles i enkelte fag. Nyborg Søfartsskole følger ministeriets retningslinjer for tildeling af merit jfr. Bekendtgørelsen om eksamen og prøveafholdelse BEK. Nr 1289 af , kapitel 9. Der henvises til: Det vil fremgå af karakteren i pågældende fag på afgangsbeviset, hvis der er tildelt merit i faget. Skolen kan til enhver tid dispensere fra de regler i studieordningen, der alene er fastsat af skolen. Ad Orlov Skolens forstander kan bevilge orlov i særlige tilfælde. Ad.11 - Klagevejledning En elev kan indgive klage til skolens ledelse vedrørende forhold ved prøver senest én uge efter, at prøven er afholdt / karakteren meddelt eleven. En klage skal indgives skriftligt. Klagen skal præcisere og begrunde klagepunkterne. Begrundelsen kan vedrøre: - prøve- eller bedømmelsesgrundlaget, herunder de stillede spørgsmål eller opgaver, i forhold til uddannelsesplanen/undervisningen - selve prøve- eller bedømmelsesforløbet - bedømmelsen Skolen skal ved behandling af en klage forelægge den for eksaminator og observatør/censor med anmodning om en udtalelse. Skolen skal forelægge udtalelserne for klageren, som skal have lejlighed til at fremkomme med evt. kommentarer inden foren uges frist.

8 Skolens afgørelse, der skal være skriftlig og begrundet skal fremkomme senest 2 uger fra forelæggelsen - eller hvis dette ikke kan overholdes, skal institutionen underrette klageren herom samt oplyse, hvornår klagen forventes færdigbehandlet. Institutionens afgørelse kan gå ud på: - at annullere prøven eller bedømmelsen - at der foretages en ny bedømmelse, som kan medføre en ændring af den givne karakter til en højere eller lavere karakter. - at der gives tilbud om en ny bedømmelse eller prøve ved en ekstraordinær prøvetermin. Skolen tager stilling til, om der er noget generelt i klagen og hvis ja, hvilke forholdsregler der da skal tages, f.eks. i forhold til andre eksaminander, kommende eksamener etc. Hvis klagen afvises af skolen, kan afgørelsen indbringes for Styrelsen for Videregående Uddannelser og Uddannelsesstøtte jf. BEK 1373 af

Bekendtgørelse om uddannelse af motormænd til skibsassistenter

Bekendtgørelse om uddannelse af motormænd til skibsassistenter BEK nr 398 af 16/04/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 12. januar 2017 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser,

Læs mere

STUDIEORDNING. for. Skibsassistentuddannelsen for personer med svendebrev

STUDIEORDNING. for. Skibsassistentuddannelsen for personer med svendebrev STUDIEORDNING for Skibsassistentuddannelsen for personer med svendebrev Version 1 Januar 2013 Gældende for studerende med studiestart fra og med januar 2013 Indhold Forord.... 2 Uddannelsens mål.... 2

Læs mere

STUDIEORDNING. for. Skibsassistentuddannelsens afslutningskursus

STUDIEORDNING. for. Skibsassistentuddannelsens afslutningskursus STUDIEORDNING for Skibsassistentuddannelsens afslutningskursus Version 2 August 2013 Gældende for studerende med studiestart fra og med august 2013 Indhold Forord.... 3 Uddannelsens mål.... 3 Formål....

Læs mere

Skibsassistentuddannelsens grundmodul

Skibsassistentuddannelsens grundmodul Studieordning for: Skibsassistentuddannelsens grundmodul Vedtaget af bestyrelsen 18. Marts 2015. Gældende fra 7. april 2015. Stiftelsen Georg Stages Minde A. H. Vedels Plads, Nyholm 1439 København K +45

Læs mere

Skagen Skipperskole maritim viden. Maritim Uddannelse

Skagen Skipperskole maritim viden. Maritim Uddannelse Skagen Skipperskole maritim viden Maritim Uddannelse Velkommen til Skagen Skipperskole På Skagen Skipperskole uddanner vi, som de eneste i landet, både navigatører til fiskeri- samt handelsflåden. I dette

Læs mere

STUDIEORDNING FOR HF-SØFARTSUDDANNELSEN 2014 SVENDBORG SØFARTSSKOLE

STUDIEORDNING FOR HF-SØFARTSUDDANNELSEN 2014 SVENDBORG SØFARTSSKOLE STUDIEORDNING FOR HF-SØFARTSUDDANNELSEN 2014 SVENDBORG SØFARTSSKOLE Indhold: 1. Formål 2. Adgangskrav 3. Uddannelsens indhold 4. Undervisning og samarbejdsformer 5. Eksamens metoder og karakter 6. Merit

Læs mere

Bekendtgørelse om HF-Søfart

Bekendtgørelse om HF-Søfart Bekendtgørelse om HF-Søfart I medfør af 12, stk. 1, 13, stk. 1, og 24 i lov om maritime uddannelser, jf. lovbekendtgørelse nr. 466 af 8. maj 2013 som ændret ved 4 i lov nr. 898 af 4. juli 2013, fastsættes:

Læs mere

H F - S Ø F A R T F R E D E R I K S H A V N UDFORDRINGER. & HF-kursus

H F - S Ø F A R T F R E D E R I K S H A V N UDFORDRINGER. & HF-kursus H F - S Ø F A R T F R E D E R I K S H A V N UDDANNELSE UDFORDRINGER OPLEVELSER Skagen Skipperskole Frederikshavn Gymnasium & HF-kursus HF-Søfart HF-Søfart er en treårig gymnasial uddannelse, hvor du veksler

Læs mere

Bekendtgørelse om uddannelse af erhvervsfiskere til skibsassistenter

Bekendtgørelse om uddannelse af erhvervsfiskere til skibsassistenter BEK nr 394 af 16/04/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 28. januar 2017 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser,

Læs mere

Svendborg Søfartsskole

Svendborg Søfartsskole Svendborg Søfartsskole Fra skibsassistent til styrmand For dig, som havet trækker i, og som kan se muligheder i en karriere til søs Svendborg Søfartsskole Sæt kursen mod en fremtid til søs Trækker havet

Læs mere

STUDIEORDNING FOR DEN GRUNDLÆGGENDE MARITIME UDDANNELSE SKIBSASSISTENT

STUDIEORDNING FOR DEN GRUNDLÆGGENDE MARITIME UDDANNELSE SKIBSASSISTENT STUDIEORDNING FOR DEN GRUNDLÆGGENDE MARITIME UDDANNELSE SKIBSASSISTENT Bekendtgørelse nr. 1609 af 13/12/2016 Bekendtgørelse om den grundlæggende maritime uddannelse Indhold Forord... 3 Uddannelsens mål...

Læs mere

STUDIEORDNING. for. HF-Søfart uddannelsen

STUDIEORDNING. for. HF-Søfart uddannelsen STUDIEORDNING for HF-Søfart uddannelsen Version 2.0 August 2014 Gældende for studerende med studiestart fra og med August 2014 Indhold Forord... 1 Uddannelsens mål... 2 Formål... 2 MARTECs mål for HF-Søfart...

Læs mere

Skibsassistentuddannelsens grundmodul

Skibsassistentuddannelsens grundmodul Studieordning for: Skibsassistentuddannelsens grundmodul Vedtaget af bestyrelsen 26. februar 2018. Gældende fra 1. marts 2018. Stiftelsen Georg Stages Minde A. H. Vedels Plads, Nyholm 1439 København K

Læs mere

Skagen Skipperskole maritim viden. Maritim Uddannelse

Skagen Skipperskole maritim viden. Maritim Uddannelse Skagen Skipperskole maritim viden Maritim Uddannelse Velkommen til Skagen Skipperskole På Skagen Skipperskole uddanner vi, som de eneste i landet, både navigatører til fiskeri- samt handelsflåden. I dette

Læs mere

Bekendtgørelse om uddannelse af matroser til skibsassistenter

Bekendtgørelse om uddannelse af matroser til skibsassistenter BEK nr 399 af 16/04/2013 Udskriftsdato: 23. juni 2019 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser, Styrelsen for

Læs mere

Bekendtgørelse om uddannelsen til skibskok

Bekendtgørelse om uddannelsen til skibskok BEK nr 400 af 16/04/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 7. januar 2017 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser, Styrelsen

Læs mere

Bekendtgørelse om uddannelsen til skibskok

Bekendtgørelse om uddannelsen til skibskok Bekendtgørelse om uddannelsen til skibskok I medfør af 12, 13, stk. 1, 15, 23, stk. 1 og 24 i lov om maritime uddannelser, jf. lovbekendtgørelse nr. 660 af 16. maj 2015, som ændret ved 4 i lov nr. 411

Læs mere

Skagen Skipperskole maritim viden. Maritim Uddannelse

Skagen Skipperskole maritim viden. Maritim Uddannelse Skagen Skipperskole maritim viden Maritim Uddannelse Velkommen til Skagen Skipperskole På Skagen Skipperskole uddanner vi, som de eneste i landet, både navigatører til fiskeri- samt handelsflåden. I dette

Læs mere

STUDIEORDNING FOR GRUNDLÆGGENDE MARITIM UDDANNELSE KYSTSKIPPER

STUDIEORDNING FOR GRUNDLÆGGENDE MARITIM UDDANNELSE KYSTSKIPPER STUDIEORDNING FOR GRUNDLÆGGENDE MARITIM UDDANNELSE KYSTSKIPPER Version 2 (Bekendtgørelse nr. 1609 af 13/12/26 Bekendtgørelse om den grundlæggende maritime uddannelse) Grundlæggende Maritim Indhold Forord...

Læs mere

STUDIEORDNING FOR GRUNDLÆGGENDE MARITIM UDDANNELSE. Kystskipper

STUDIEORDNING FOR GRUNDLÆGGENDE MARITIM UDDANNELSE. Kystskipper STUDIEORDNING FOR GRUNDLÆGGENDE MARITIM UDDANNELSE Kystskipper Version 1 (Bekendtgørelse nr. 1609 af 13/12/26 Bekendtgørelse om den grundlæggende maritime uddannelse) studieordning - Grundlæggende Indhold

Læs mere

Bekendtgørelse om skibsassistentuddannelsens afslutningsmodul

Bekendtgørelse om skibsassistentuddannelsens afslutningsmodul BEK nr 1328 af 17/12/2012 (Gældende) Udskriftsdato: 6. juli 2016 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser, Styrelsen

Læs mere

Generelle prøvebestemmelser. April 2013.

Generelle prøvebestemmelser. April 2013. Generelt. Reglerne i de generelle prøvebestemmelser tager udgangspunkt i Ministeriet for Børn og Undervisnings bekendtgørelse om prøver og eksamen i grundlæggende erhvervsrettede uddannelser nr. 863 af

Læs mere

Bekendtgørelse om skibsassistentuddannelsens grundmodul m.v.

Bekendtgørelse om skibsassistentuddannelsens grundmodul m.v. BEK nr 787 af 20/06/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 28. maj 2016 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Uddannelses- og Forsksningsmin., Styrelsen for Videregående Uddannelser,

Læs mere

Pixibog. Uddannelsesofficer for ubefarne skibsassistenter

Pixibog. Uddannelsesofficer for ubefarne skibsassistenter Pixibog. Uddannelsesofficer for ubefarne skibsassistenter 1 Indhold Indledning 4 Læsevejledning 4 Formål med uddannelsen 7 Praktikken (skibsassistentuddannelsen) 9 Mål med praktikken som skibsassistent

Læs mere

Scan & tjek WEB APP. StudiePlanner. Frederikshavn Gymnasium & HF-kursus HF SØFART

Scan & tjek WEB APP. StudiePlanner. Frederikshavn Gymnasium & HF-kursus HF SØFART Scan & tjek WEB APP StudiePlanner HF HF SØFART 2014 2013 Frederikshavn Gymnasium & HF-kursus Min onkel har også sejlet med Skoleskibet Danmark, - og nu går jeg i hans fodspor. Jeg vil gerne uddanne mig

Læs mere

Information om professionspraktikophold

Information om professionspraktikophold Information om professionspraktikophold Hvad får virksomheden ud af praktikopholdet? Ved at tilbyde et praktikophold i jeres virksomhed får I en studerende, der kan betragtes som næsten nyuddannet, med

Læs mere

Generelle prøvebestemmelser Revideret maj 2016 Generelle prøvebestemmelser

Generelle prøvebestemmelser Revideret maj 2016 Generelle prøvebestemmelser Generelle prøvebestemmelser Gældende for elever, der er påbegyndt uddannelse efter 1. august 2015 0 Indholdsfortegnelse Generelt... 2 Prøver i områdefag... 2 Prøver i grundfag... 2 Afsluttende prøve...

Læs mere

UDDANNELSESPLAN FOR DUELIGHEDSPRØVE I SEJLADS

UDDANNELSESPLAN FOR DUELIGHEDSPRØVE I SEJLADS UDDANNELSESPLAN FOR DUELIGHEDSPRØVE I SEJLADS Version 2 Dato: 1. oktober 2008 1. Formål Formålet med denne uddannelsesplan er at fastlægge Søfartsstyrelsens prøvekrav ved erhvervelse af Duelighedsbevis

Læs mere

Deltagelse i undervisning, bedømmelse og eksamen på Grundforløb 2 - EUX

Deltagelse i undervisning, bedømmelse og eksamen på Grundforløb 2 - EUX Deltagelse i undervisning, bedømmelse og eksamen på Grundforløb 2 - EUX Mødepligt Der er mødepligt til undervisningen, og eleven noteres fraværende, hvis vedkommende ikke er til stede. Hvis eleven efterfølgende

Læs mere

StudiePlanner. Frederikshavn Gymnasium & HF-kursus HF SØFART. Frederikshavn Gymnasium & HF-kursus HF SØFART

StudiePlanner. Frederikshavn Gymnasium & HF-kursus HF SØFART. Frederikshavn Gymnasium & HF-kursus HF SØFART StudiePlanner Find DIN retning! 2 2-ÅRIG EN 2-ÅRIG -EKSAMEN er en gymnasiel uddannelse, som giver dig adgang til de videregående uddannelser. er kendetegnet af flerfaglighed og valgfrihed og giver dig

Læs mere

Pixibog. Uddannelsesofficer for navigatørstuderende

Pixibog. Uddannelsesofficer for navigatørstuderende Pixibog. Uddannelsesofficer for navigatørstuderende 1 Indhold Indledning 5 Formål med uddannelsen 5 Uddannelsens opbygning 5 Praktikken 7 Målsætning med indledende søpraktik 8 Professionspraktikkens målsætning

Læs mere

Eksamensinformation skoleåret 12/13

Eksamensinformation skoleåret 12/13 Eksamensinformation skoleåret 12/13 Der er kommet ny eksamensbekendtgørelse, der trådte i kraft 1. september 2012 og har virkning for eksamener efter denne dato. Dette skriv indeholder to dele; en del

Læs mere

Udkast til Bekendtgørelse om kvalifikationskrav til søfarende og fiskere og om sønærings- og kvalifikationsbeviser 1

Udkast til Bekendtgørelse om kvalifikationskrav til søfarende og fiskere og om sønærings- og kvalifikationsbeviser 1 Udkast til Bekendtgørelse om kvalifikationskrav til søfarende og fiskere og om sønærings- og kvalifikationsbeviser 1 I medfør af 18, 19, stk. 1, 20, 25 b, stk. 1 og 2, og 27, stk. 3, i lov om skibes besætning,

Læs mere

Bekendtgørelse om kvalifikationskrav til søfarende og fiskere og om sønæringsbeviser

Bekendtgørelse om kvalifikationskrav til søfarende og fiskere og om sønæringsbeviser Bekendtgørelse om kvalifikationskrav til søfarende og fiskere og om sønæringsbeviser 1) I medfør af 18, 19, 20, 25b og 27 i lov om skibes besætning, jf. lovbekendtgørelse nr. 168 af 27. februar 2012, som

Læs mere

Prøveallonge For Diplomuddannelsen i ledelse

Prøveallonge For Diplomuddannelsen i ledelse Prøveallonge For Diplomuddannelsen i ledelse Gældende fra 01.01.2013 for studieordningen for Diplomuddannelsen i Ledelse vedrørende prøveformer, bedømmelsesformer og bedømmelsesgrundlag. I henhold til

Læs mere

UDKAST til Bekendtgørelse om uddannelse af skuespillere ved Syddansk Musikkonservatorium og Skuespillerskole

UDKAST til Bekendtgørelse om uddannelse af skuespillere ved Syddansk Musikkonservatorium og Skuespillerskole UDKAST til Bekendtgørelse om uddannelse af skuespillere ved Syddansk Musikkonservatorium og Skuespillerskole I medfør af 10, stk. 1 og 5, og 15, stk. 2, i lov om videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner,

Læs mere

Deltagelse i undervisning, bedømmelse og eksamen på 1. hovedforløb

Deltagelse i undervisning, bedømmelse og eksamen på 1. hovedforløb Deltagelse i undervisning, bedømmelse og eksamen på 1. hovedforløb Mødepligt Der er mødepligt til undervisningen, og eleven noteres fraværende, hvis vedkommende ikke er til stede. Hvis eleven kan dokumentere

Læs mere

Vejledning angående kontrakten

Vejledning angående kontrakten Vejledning angående kontrakten Kontrakten udarbejdet af Fredericia Maskinmesterskole er en minimumkontrakt, der kort beskriver hver af parternes forpligtelser. Derudover er der vedlagt udsnit af bekendtgørelsen

Læs mere

EN FULD HF-EKSAMEN INKLUSIV EN MARITIM ERHVERVSUDDANNELSE OG ET TOGT MED SKOLESKIBET DANMARK PÅ BARE 3 ÅR

EN FULD HF-EKSAMEN INKLUSIV EN MARITIM ERHVERVSUDDANNELSE OG ET TOGT MED SKOLESKIBET DANMARK PÅ BARE 3 ÅR EN FULD HF-EKSAMEN INKLUSIV EN MARITIM ERHVERVSUDDANNELSE OG ET TOGT MED SKOLESKIBET DANMARK PÅ BARE 3 ÅR SE FILM 1 2 Hvorfor HF Søfart Frederikshavn? - På tre år får du en fuld HF eksamen + en maritim

Læs mere

Uddannelsesplan. for navigatører, skal til en særlig prøve for at erhverve et bevis, som bekræfter, at den søfarende må

Uddannelsesplan. for navigatører, skal til en særlig prøve for at erhverve et bevis, som bekræfter, at den søfarende må Uddannelsesplan for navigatører, som skal til en særlig prøve, for at erhverve et bevis, som bekræfter, at den søfarende må sejle på mindre lastskibe, der sejler med passagerer, som er anbragt i henhold

Læs mere

Uddannelse og beskæftigelse

Uddannelse og beskæftigelse Kapitel 3 side 25 Uddannelse og beskæftigelse Siden 1996 har det været en betingelse, at man både opfylder et alderskrav og et uddannelseskrav for at blive fisker. Alderskravet er 16 år. Når man er fyldt

Læs mere

Bekendtgørelse om prøver i de maritime uddannelser 1)

Bekendtgørelse om prøver i de maritime uddannelser 1) BEK nr 1585 af 13/12/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 11. marts 2017 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Uddannelses- og Forskningsmin., Styrelsen for Videregående Uddannelser,

Læs mere

STUDIEORDNING 2013 FOR SÆTTESKIPPERUDDANNELSEN OG SKIBSFØRER DEL 1

STUDIEORDNING 2013 FOR SÆTTESKIPPERUDDANNELSEN OG SKIBSFØRER DEL 1 Marstal Navigationsskole Version 04.06.2015 STUDIEORDNING 2013 FOR SÆTTESKIPPERUDDANNELSEN OG SKIBSFØRER DEL 1 Studieordningen er udarbejdet med baggrund i kravene hertil i bekendtgørelse 1326 af 17. december

Læs mere

Lene Stampe Thomsen. 1999: Skibsofficersstuderende ved A.P. Møller Mærsk 2003: Juniorofficer 2006: Seniorofficer 2007: Studievejleder på SIMAC

Lene Stampe Thomsen. 1999: Skibsofficersstuderende ved A.P. Møller Mærsk 2003: Juniorofficer 2006: Seniorofficer 2007: Studievejleder på SIMAC Lene Stampe Thomsen 1999: Skibsofficersstuderende ved A.P. Møller Mærsk 2003: Juniorofficer 2006: Seniorofficer 2007: Studievejleder på SIMAC Uddannelser på SIMAC: Skibsofficersuddannelsen Maskinmesteruddannelsen

Læs mere

https://www.retsinformation.dk/forms/r0710.aspx?id=166631

https://www.retsinformation.dk/forms/r0710.aspx?id=166631 Side 1 af 5 Oversigt (indholdsfortegnelse) BEK nr 1601 af 17/12/2014 Gældende (Karakterbekendtgørelsen) Offentliggørelsesdato: 09-01-2015 Uddannelses- og Forskningsministeriet Vis mere... Kapitel 1 Kapitel

Læs mere

KURSER 2018 STCW INCLUDING 2010 MANILA AMENDMENTS STCW CONVENTION AND STCW CODE

KURSER 2018 STCW INCLUDING 2010 MANILA AMENDMENTS STCW CONVENTION AND STCW CODE KURSER 2018 STCW INCLUDING 2010 MANILA AMENDMENTS STCW CONVENTION AND STCW CODE SØSIKKERHED STCW - efter IMO konventionens regelsæt IV KURSUS - Varighed: 3 dage Kurset afholdes i Thyborøn eller lokalt

Læs mere

Studieordning for. Suppleringsuddannelsen til Kandidatuddannelsen i didaktik (matematik)

Studieordning for. Suppleringsuddannelsen til Kandidatuddannelsen i didaktik (matematik) Studieordning for Suppleringsuddannelsen til Kandidatuddannelsen i didaktik (matematik) Danmarks Pædagogiske Universitet November 2005 Indhold Indledning... 1 Kapitel 1... 1 Uddannelsens kompetenceprofil...

Læs mere

Eksamensreglement Erhvervsuddannelserne (EUD)

Eksamensreglement Erhvervsuddannelserne (EUD) Eksamensreglement Erhvervsuddannelserne (EUD) Hovedbekendtgørelse (EUD) nr. 1010 af 22.09.2014 og bekendtgørelse om prøver og eksamen nr. 41 af 16.01.14 og bekendtgørelse om karakterskala nr. 262 af 20.03.07

Læs mere

START KARRIEREN SOM UBEFAREN SKIBSASSISTENT

START KARRIEREN SOM UBEFAREN SKIBSASSISTENT START KARRIEREN SOM UBEFAREN SKIBSASSISTENT PRAKTIKPLADS HOS ESVAGT Brænder du for sikkerhed og service på højt plan, og vil du gerne udfordres med mange forskelligartede opgaver? Så kan et lønnet praktikforløb

Læs mere

Evalueringsskema for elever Skoleskibet GEORG STAGES togt 2011

Evalueringsskema for elever Skoleskibet GEORG STAGES togt 2011 Evalueringsskema for elever Skoleskibet GEORG STAGES togt 2011 Besvar venligst spørgeskemaet, det er et vigtigt redskab for os for at kunne forbedre opholdet for de næste elever. Tak I slutningen af spørgeskemaet

Læs mere

VERSION 1.2. Procedure for klagevejledning studerende

VERSION 1.2. Procedure for klagevejledning studerende VERSION 1.2 Procedure for klagevejledning studerende December 2016 Indhold 1. Indledning... 3 1.1 Hvordan kan jeg klage?... 3 1.2 Hvad kan der klages over?... 3 1.3 Hvad sker der med min klage?... 3 1.4

Læs mere

Ramme for afsluttende prøve for grundforløbet PAU

Ramme for afsluttende prøve for grundforløbet PAU Ramme for afsluttende prøve for grundforløbet PAU De bekendtgørelser der refereres til er: Bekendtgørelse nr. 439 af 29/04/2013 af lov om erhvervsuddannelser Bekendtgørelse nr. 834 af 27/06/2013 om erhvervsuddannelser

Læs mere

Bekendtgørelse om karakterskala og anden bedømmelse ved uddannelser på Uddannelses- og Forskningsministeriets område

Bekendtgørelse om karakterskala og anden bedømmelse ved uddannelser på Uddannelses- og Forskningsministeriets område Bekendtgørelse om karakterskala og anden bedømmelse ved uddannelser på Uddannelses- og Forskningsministeriets område I medfør af 15, stk. 1 og 2, i lov om autorisation af sundhedspersoner og om sundhedsfaglig

Læs mere

Vejledning til bedømmere ved eksamensklager

Vejledning til bedømmere ved eksamensklager Vejledning til bedømmere ved eksamensklager Beskrivelse af eksaminator og censors opgaver ved eksamensklager Februar 2019 UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole Odense UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole

Læs mere

Evalueringsskema for elever Skoleskibet GEORG STAGES togt 2012

Evalueringsskema for elever Skoleskibet GEORG STAGES togt 2012 Evalueringsskema for elever Skoleskibet GEORG STAGES togt 0 Besvar venligst spørgeskemaet, det er et vigtigt redskab for os for at kunne forbedre opholdet for de næste elever. Tak I slutningen af spørgeskemaet

Læs mere

6 deltagere pr censor.

6 deltagere pr censor. Y 3 Tilmelding af prøve Prøven tilmeldes til SIMAC på fritidssejler@simac.dk Deltagere kan tilmelde sig prøve uden forudgående deltagelse i undervisning. Henvendelse på mail til fritidssejler@simac.dk

Læs mere

Klager og anker skal være skriftlige og begrundede og sendes som anbefalet post, afleveres personligt eller mailes og stiles til:

Klager og anker skal være skriftlige og begrundede og sendes som anbefalet post, afleveres personligt eller mailes og stiles til: Klage- og ankeregler Regelgrundlaget for klager og anker over diverse prøveformer, er fastsat i Undervisningsministeriets eksamensbekendtgørelse nr. 1016 af 24/08/2010 om prøver og eksamen i erhvervsrettede

Læs mere

Bekendtgørelse om uddannelsen til kystskipper

Bekendtgørelse om uddannelsen til kystskipper BEK nr 1325 af 17/12/2012 (Historisk) Udskriftsdato: 26. januar 2017 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser,

Læs mere

Bekendtgørelse om skibsassistentuddannelse for personer med erhvervsuddannelse

Bekendtgørelse om skibsassistentuddannelse for personer med erhvervsuddannelse Bekendtgørelse om skibsassistentuddannelse for personer med erhvervsuddannelse I medfør af 12, 13, stk. 1, 23, stk. 1, og 24, i lov om maritime uddannelser, jf. lovbekendtgørelse nr. 660 af 16. maj 2015,

Læs mere

Prøvevejledning for grundforløbsprøven, rettet mod Socialog sundhedsassistentuddannelsen

Prøvevejledning for grundforløbsprøven, rettet mod Socialog sundhedsassistentuddannelsen Prøvevejledning for grundforløbsprøven, rettet mod Socialog sundhedsassistentuddannelsen Grundforløbets 2. del Grundforløbsprøven tager udgangspunkt i en helhedsorienteret tænkning, der afspejler den praksis

Læs mere

STUDIEORDNING 2013 FOR KYSTSKIPPERUDDANNELSEN

STUDIEORDNING 2013 FOR KYSTSKIPPERUDDANNELSEN Marstal Navigationsskole Version 04.06.2015 STUDIEORDNING 2013 FOR KYSTSKIPPERUDDANNELSEN Studieordningen er udarbejdet med baggrund i kravene hertil i bekendtgørelse 1325 af 17. december 2012 om uddannelsen

Læs mere

Studieordning for. Suppleringsuddannelsen til Kandidatuddannelsen i pædagogisk filosofi

Studieordning for. Suppleringsuddannelsen til Kandidatuddannelsen i pædagogisk filosofi Studieordning for Suppleringsuddannelsen til Kandidatuddannelsen i pædagogisk filosofi Danmarks Pædagogiske Universitet November 2005 Indhold Indledning... 1 Kapitel 1... 1 Uddannelsens kompetenceprofil...

Læs mere

Ramme for afsluttende prøve for grundforløbet SOSU

Ramme for afsluttende prøve for grundforløbet SOSU Ramme for afsluttende prøve for grundforløbet SOSU De bekendtgørelser der refereres til er: Bekendtgørelse nr. 439 af 29/04/2013 af lov om erhvervsuddannelser Bekendtgørelse nr. 834 af 27/06/2013 om erhvervsuddannelser

Læs mere

Studieordning for. Suppleringsuddannelsen til Kandidatuddannelsen i didaktik (dansk)

Studieordning for. Suppleringsuddannelsen til Kandidatuddannelsen i didaktik (dansk) Studieordning for Suppleringsuddannelsen til Kandidatuddannelsen i didaktik (dansk) Danmarks Pædagogiske Universitet November 2005 Indhold Indledning... 1 Kapitel 1... 1 Uddannelsens kompetenceprofil...

Læs mere

Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor som skibsfører

Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor som skibsfører BEK nr 1335 af 17/12/2012 (Historisk) Udskriftsdato: 5. marts 2017 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser, Styrelsen

Læs mere

Bekendtgørelse om karakterskala og anden bedømmelse ved universitetsuddannelser

Bekendtgørelse om karakterskala og anden bedømmelse ved universitetsuddannelser (Udkast af 15. maj 2006) Bekendtgørelse om karakterskala og anden bedømmelse ved universitetsuddannelser I medfør af 8, stk. 1, og 34, stk. 1, i lov om universiteter (universitetsloven), jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Prøvebestemmelser Farmakologi og medicinhåndtering Social og Sundhedsassistent uddannelsen

Prøvebestemmelser Farmakologi og medicinhåndtering Social og Sundhedsassistent uddannelsen Prøvebestemmelser Farmakologi og medicinhåndtering Social og Sundhedsassistent uddannelsen Social og sundhedsassistent Januar 2017 Indholdsfortegnelse REGLER FOR PRØVER... 3 FORMÅL... 3 MÅL... 3 FORUDSÆTNING

Læs mere

Information om professionspraktikophold

Information om professionspraktikophold Information om professionspraktikophold Hvad får virksomheden ud af praktikopholdet? Ved at tilbyde et afsluttende praktik ophold i jeres virksomhed får I en studerende, der kan betragtes som næsten nyuddannet,

Læs mere

Udkast. Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor som lærer i folkeskolen

Udkast. Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor som lærer i folkeskolen Udkast Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor som lærer i folkeskolen I medfør af 22, stk. 1 og 2, og 31, stk. 3, i lov om erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser, jf.

Læs mere

Undervisningsvejledning Undervisningsemne:

Undervisningsvejledning Undervisningsemne: Indhold 1 Maritimt Valgfag... 2 1.1 Formål... 2 1.2 Deltagerforudsætninger... 2 1.3 Varighed... 3 2 Modul 1:... 4 2.1 Fagemner... 4 2.1.1 Maritimt Engelsk 1... 4 2.1.2 Søret og Skibsadministration... 5

Læs mere

Bekendtgørelse om den erhvervsøkonomiske diplomuddannelse (HDuddannelsen)

Bekendtgørelse om den erhvervsøkonomiske diplomuddannelse (HDuddannelsen) BEK nr 774 af 12/06/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 20. juli 2018 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Uddannelses- og Forskningsmin., Styrelsen for Forskning og Uddannelse,

Læs mere

Prøvebestemmelser for grundfag på GF2-SOSU (afdelingen i Aarhus)

Prøvebestemmelser for grundfag på GF2-SOSU (afdelingen i Aarhus) Prøvebestemmelser for grundfag på GF2-SOSU (afdelingen i Aarhus) Formål Formålet med prøven er at dokumentere, i hvilken grad eksaminanden opfylder de mål og krav, der er fastsat for uddannelsen og dens

Læs mere

Ved mundtlig eksamen skal man være til stede i god tid og gerne en eksaminationstid før man selv skal trække spørgsmål.

Ved mundtlig eksamen skal man være til stede i god tid og gerne en eksaminationstid før man selv skal trække spørgsmål. Eksamensregler Regler vedrørende EKSAMEN Mød altid i god tid til en eksamen. Ved skriftlig eksamen skal man sidde på sin plads og være klar senest 10 minutter før prøvens start. Man skal altså møde senest

Læs mere

Bekendtgørelse om kvalifikationskrav til søfarende og fiskere og om sønærings- og kvalifikationsbeviser 1)

Bekendtgørelse om kvalifikationskrav til søfarende og fiskere og om sønærings- og kvalifikationsbeviser 1) BEK nr 1145 af 29/09/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 17. juli 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Søfartsstyrelsen, j.nr. 2014024171 Senere ændringer til

Læs mere

Dokumentnavn: Maritimt valgfag - F2016 Dok.nr.: UV-vejl 010

Dokumentnavn: Maritimt valgfag - F2016 Dok.nr.: UV-vejl 010 Søren Nyborg Hansen Brian Glyngø Thisvad Karsten Jepsen Godkendt 1 af 19 Indhold 1 Maritimt Valgfag... 2 1.1 Formål... 2 1.2 Deltagerforudsætninger... 3 1.3 Varighed... 3 2 Modul 1:... 4 2.1 Fagemner...

Læs mere

Deltagelse i undervisning, bedømmelse og eksamen i faget Biologi F

Deltagelse i undervisning, bedømmelse og eksamen i faget Biologi F Deltagelse i undervisning, bedømmelse og eksamen i faget Biologi F Mødepligt Der er mødepligt til undervisningen, og eleven noteres fraværende, hvis vedkommende ikke er til stede. Hvis eleven kan dokumentere

Læs mere

Lovtidende A Udgivet den 6. februar 2015

Lovtidende A Udgivet den 6. februar 2015 Lovtidende A 2015 Udgivet den 6. februar 2015 3. februar 2015. Nr. 114. Bekendtgørelse om karakterskala og anden bedømmelse ved uddannelser på Uddannelses- og Forskningsministeriets område (karakterbekendtgørelsen)

Læs mere

Duelighedsbevis i sejlads

Duelighedsbevis i sejlads Duelighedsbevis i sejlads Indhold Indhold... 1 Tilmelding af prøve... 1 Betaling af prøve... 2 Krav til prøvedeltager... 2 Prøven... 2 Krav til prøvefartøj... 2 Krav til vejret... 3 Teoretisk prøve...

Læs mere

LBE. Gå godt til eksamen håndbog for eud/eux elever

LBE. Gå godt til eksamen håndbog for eud/eux elever 01.06.2017 LBE Gå godt til eksamen håndbog for eud/eux elever 1 Baggrund I dette notat kan du læse, hvilke generelle regler der gælder, når du skal til eksamen på Roskilde Tekniske Skoles erhvervsuddannelser.

Læs mere

Bilag 3 Prøveformer og prøvers tilrettelæggelse Gældende fra 1. januar 2016

Bilag 3 Prøveformer og prøvers tilrettelæggelse Gældende fra 1. januar 2016 Bilag 3 Prøveformer og prøvers tilrettelæggelse Gældende fra 1. januar 2016 I henhold til Bekendtgørelse om prøver i erhvervsrettede videregående uddannelser, Bekendtgørelse om diplomuddannelser samt studieordningen

Læs mere

Ramme for afsluttende prøve PAU August 2017

Ramme for afsluttende prøve PAU August 2017 Ramme for afsluttende prøve PAU August 2017 Der refereres til følgende bekendtgørelser: BEK. nr. 1638 af 15/12/2016 bekendtgørelse om den pædagogiske assistentuddannelse. BEK. nr. 41 af 16/01/2014 bekendtgørelse

Læs mere

Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 14 af 19. maj 2005 om kandidatuddannelser ved Institut for Uddannelsesvidenskab på Ilisimatusarfik

Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 14 af 19. maj 2005 om kandidatuddannelser ved Institut for Uddannelsesvidenskab på Ilisimatusarfik Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 14 af 19. maj 2005 om kandidatuddannelser ved Institut for Uddannelsesvidenskab på Ilisimatusarfik I medfør af 18 og 19, nr. 3, i landstingslov nr. 16 af 31. oktober 1996

Læs mere

Høring over nye bekendtgørelser om maritime uddannelser

Høring over nye bekendtgørelser om maritime uddannelser Se høringsliste samt Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling 28. september 2016 Høring over nye bekendtgørelser om maritime uddannelser Hermed fremsendes en række bekendtgørelser om maritime

Læs mere

Bekendtgørelse om kvalifikationskrav til søfarende og fiskere og om sønærings- og kvalifikationsbeviser

Bekendtgørelse om kvalifikationskrav til søfarende og fiskere og om sønærings- og kvalifikationsbeviser BEK nr 1218 af 21/10/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 17. juli 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Søfartsstyrelsen, j.nr. 2012005327 Senere ændringer

Læs mere

Ramme for afsluttende prøve SSA August 2018

Ramme for afsluttende prøve SSA August 2018 Ramme for afsluttende prøve SSA August 2018 Der refereres til følgende bekendtgørelser: BEK. nr. 755 af 08/06/2018 bekendtgørelse om social- og sundhedsassistentuddannelsen. BEK. nr. 41 af 16/01/2014 bekendtgørelse

Læs mere

Ramme for skolevejledning og standpunktsbedømmelse Oktober 2017

Ramme for skolevejledning og standpunktsbedømmelse Oktober 2017 Ramme for skolevejledning og standpunktsbedømmelse Oktober 2017 Der refereres til følgende bekendtgørelser: BEK. nr. 367 af 19/04/2016 bekendtgørelse om erhvervsuddannelser. BEK. nr. 262 af 20/03/2007

Læs mere

Ønsker du at klage over eksamen eller prøve?

Ønsker du at klage over eksamen eller prøve? Ønsker du at klage over eksamen eller prøve? Vejledning til studerende, som ønsker at klage over eksamen eller prøve. Januar 2019 UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole Odense UCL Erhvervsakademi og

Læs mere

ADMINISTRATIVE BESTEMMELSER

ADMINISTRATIVE BESTEMMELSER 119 SØFARTSSTYRELSENS BEKENDTGØRELSE Bekendtgørelse om duelighedsprøver m.v. I medfør af 19, stk. 1, og 20, stk. 3, i lov nr. 15 af 13. januar 1997 om skibes besætning fastsættes: Formål 1. Bekendtgørelsens

Læs mere

Studieordning for masteruddannelsen i biblioteks- og informationsvidenskab Spor 2: Forskningsbibliotekarer, fagreferenter og dokumentalister mv.

Studieordning for masteruddannelsen i biblioteks- og informationsvidenskab Spor 2: Forskningsbibliotekarer, fagreferenter og dokumentalister mv. Studieordning for masteruddannelsen i biblioteks- og informationsvidenskab Spor 2: Forskningsbibliotekarer, fagreferenter og dokumentalister mv. Danmarks Biblioteksskole. 3. april 2003 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Bekendtgørelse om prøver og beviser for fritidssejlere

Bekendtgørelse om prøver og beviser for fritidssejlere BEK nr 1726 af 18/12/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 23. februar 2019 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Søfartsstyrelsen, j.nr. 2017024937 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

BEK nr xx af xx/xx/xxxx (Gældende)

BEK nr xx af xx/xx/xxxx (Gældende) BEK nr xx af xx/xx/xxxx (Gældende) Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Uddannelses- og Forskningsministeriet, Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte, j.nr. xxx Udskriftsdato:

Læs mere

Prøveallonge For Diplomuddannelsen i ledelse

Prøveallonge For Diplomuddannelsen i ledelse Prøveallonge For Diplomuddannelsen i ledelse Gældende fra 01.1.2013 for studieordningen for Diplomuddannelsen i Ledelse vedrørende prøveformer, bedømmelsesformer og bedømmelsesgrundlag. I henhold til Bekendtgørelse

Læs mere

Bekendtgørelse om adgang til kandidatuddannelser ved universiteterne (kandidatadgangsbekendtgørelsen)

Bekendtgørelse om adgang til kandidatuddannelser ved universiteterne (kandidatadgangsbekendtgørelsen) J.nr.: 11-111205 Dok.nr.: 2101728 Udkast til Bekendtgørelse om adgang til kandidatuddannelser ved universiteterne (kandidatadgangsbekendtgørelsen) I medfør af 1 i lov nr. 319 af 16. maj 1990 om adgangsregulering

Læs mere

Studieordning for diplomuddannelse i informationssøgning og vidensorganiserende systemer indenfor ABM-området og offentlig forvaltning

Studieordning for diplomuddannelse i informationssøgning og vidensorganiserende systemer indenfor ABM-området og offentlig forvaltning Studieordning for diplomuddannelse i informationssøgning og vidensorganiserende systemer indenfor ABM-området og offentlig forvaltning København, december 2007 Indholdsfortegnelse Forord... 3 Formål...

Læs mere

Vejledning om prøver for fornyelse af sønæringsbeviser for navigatører og tankskibsbeviser på ledelsesniveau

Vejledning om prøver for fornyelse af sønæringsbeviser for navigatører og tankskibsbeviser på ledelsesniveau Vejledning om prøver for fornyelse af sønæringsbeviser for navigatører og tankskibsbeviser på ledelsesniveau 1. Formål Formålet med denne vejledning er at beskrive retningslinier for, hvorledes et sønæringsbevis

Læs mere

Ramme for afsluttende prøve SSA (trin 2) August 2016

Ramme for afsluttende prøve SSA (trin 2) August 2016 Ramme for afsluttende prøve SSA (trin 2) August 2016 Der refereres til følgende bekendtgørelser: BEK. nr. 367 af 19/04/2016 bekendtgørelse om erhvervsuddannelser. BEK. nr. 370 af 15/03/2016 bekendtgørelse

Læs mere

Prøvebestemmelser Prøve i områdefag. Social- og Sundhedsassistentuddannelsen

Prøvebestemmelser Prøve i områdefag. Social- og Sundhedsassistentuddannelsen Prøvebestemmelser Prøve i områdefag Social- og Sundhedsassistentuddannelsen Afdelingen for Social- og Sundhedsuddannelsen November 2014 1 Prøvebestemmelser for prøve i områdefag, Social- og Sundhedsuddannelsen,

Læs mere

Prøvebestemmelser Obligatorisk prøve i farmakologi og medicinhåndtering Social- og Sundhedsassistentuddannelsen Sosu-Aarhus

Prøvebestemmelser Obligatorisk prøve i farmakologi og medicinhåndtering Social- og Sundhedsassistentuddannelsen Sosu-Aarhus Prøvebestemmelser Obligatorisk prøve i farmakologi og medicinhåndtering Social- og Sundhedsassistentuddannelsen Sosu-Aarhus Afdelingen for Social- og Sundhedsuddannelsen August 2015 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Regler for afholdelse af prøver

Regler for afholdelse af prøver Regler for afholdelse af prøver for uddannelserne på Erhvervsakademiet Lillebælt Ikrafttrædelse september 2015 Indhold 1. Generelt... 3 2. Adgang til prøver... 3 2.1 Ordinære prøver... 3 2.2 Omprøve...

Læs mere