nyt APRIL MAJ JUNI Studietur til Cambodja, side 4 Børn og unge, side 6-7 LM-Lejren har brug for hjælp, side 10

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "nyt APRIL MAJ JUNI Studietur til Cambodja, side 4 Børn og unge, side 6-7 LM-Lejren har brug for hjælp, side 10"

Transkript

1 2016 nyt APRIL MAJ JUNI Studietur til Cambodja, side 4 Børn og unge, side 6-7 LM-Lejren har brug for hjælp, side 10

2 2 FRA AFDELINGEN Fra beretningen ved afdelingsmødet V / afdelingsformand Jørn Bech, Svaneke Bedeugen I bedeugen 2016 var emnet: De fortabte sønner - et emne, der har betydet meget for mig og givet mig rigtig meget at tænke over. Hvor stort at have en Far, der står med vidtåbne arme og tager i mod mig igen og igen, når jeg vender Ham ryggen. Han byder mig velkommen hjem og henter festklædningen frem. Jeg må også erkende, at jeg mere og mere kan se mig selv i sønnen, som gik derhjemme. Det er temmelig foruroligende. Jeg tror, at vi er mange, der har det sådan. Er jeg en stivnakket gammel mand, der inderst inde har svært ved at byde min fortabte broder velkommen hjem? Vil jeg hellere gå hjemme og tage det for givet og mene, at jeg har ret til alt? Vil jeg bare beholde det hele for mig selv? Har jeg svært ved at tilgive på trods af, at jeg har fået alt tilgivet? Kredsene Når det så er sagt, er jeg altid fyldt med en stor glæde over at se, hvor stort et arbejde, I lægger for dagen ude i kredsene. I gør en kæmpe indsats for at få nye med og ikke mindst, at vi, der går derhjemme, må blive bevaret i troen på Jesus som vores frelser. Må Gud rigt velsigne os i det! Det er jo i kredsene, det hele foregår. Afdelingen er mere en paraply, der bl.a. har ansvaret for, at der er prædikanter, der kan komme ud i kredsene. Prædikanter Vi får en del besøg af prædikanter ovrefra, som Hakon er god til at finde. Det er både nødvendigt for at få mødeplanen til at hænge sammen og desuden inspirerende og fornyende. Ikke for at forklejne vores egne prædikanter, der lægger et kæmpe stykke arbejde i, at vi andre må høre om Jesus, og hvad han har gjort for os. TAK skal I have. Børnene Jeg vil også rette en stor tak til alle jer børnemedarbejdere, der uge efter uge er der for børnene. Også en stor tak til alle jer forældre, der tager jeres børn med til møderne både i kredsene, og når vi er sammen til andre møder. Det er så godt og vigtigt, at børnene er med, og at de hører om Jesus helt fra små. Det er deraf, at troen kommer. Det gælder for os alle! LMU Det er godt at læse beretningen fra LMU om trofasthed, og at der kommer nye med. Det er livsbekræftende at høre vidnesbyrdet om unge, der kommer til tro på vores Frelser, at der kommer nye til, og at der oven i købet er unge, der vælger Bornholm til igen!

3 Projekt God Forkyndelse V / Thorkild Holm, Gudhjem Kristent Pædagogisk Institut har stået for Projekt God forkyndelse. De afholdt sidst i januar en konference for forkyndere fra 11 forskellige organisationer. Konferencen, der blev afholdt i Bramming, var for alle, der har en forkynder tjeneste. Jeg valgte at tage med på konferencen, ikke så meget på grund af projektet; men fordi jeg gerne ville møde andre, der ligesom jeg selv står i en forkyndertjeneste. Jeg har brug for at møde ordet fra Guds mund og blive styrket i tjenesten for dette ord. Jeg kom beriget hjem med mange gode indtryk. Det var en stor opmuntring og glæde at se og møde rigtig mange unge forkyndere, som brænder for at dele deres Jesus-glæde med andre. Forkyndelse som kommunikation Der var bibeltimer og foredrag, samt flere forskellige workshops. Det gav mulighed for at gå i dybden med forskellige emner. Jeg valgte at høre mere om forkyndelse som kommunikation. Uanset om vi står på en prædikestol eller falder i snak på gaden, så kommunikerer vi ikke bare med vore ord, men også med den måde vi er på, og det vi har med i vores rygsæk. Vi er måske ikke er så bevidste om, at den anden FORKYNDELSE 3 ikke nødvendigvis hører det samme, som jeg siger. Paulus er meget skarp på det i Romerbrevet kap. 10,17 hvor han siger at troen kommer af det som høres og ikke, som vi umiddelbart tænker, at troen kommer af det, som siges. Når en forkynder bruger ordene Gud, frelse, tro, menighed, opstandelse, himmel osv., kan ordene betyde noget helt forskelligt for den, som siger dem, og for de som hører. Et aktuelt eksempel på det, oplever vi hos nogle præster, hvor fx ordet opstandelse for den ene betyder en reel opstandelse til et evigt liv, men for andre betyder genfødsel til endnu et liv på jorden (reinkarnation). Vi er derfor helt afhængige af, at Gud ved Helligånden forklarer ordet for os i vort hjerte. Noget at arbejde videre med Der er brug for, at vi gør os umage med at formulere, hvad ordene i den bibelske betydning rummer, så troen kan komme af det, som høres. Vi hørte også lidt om resultatet af undersøgelsen. Det glæder mig meget, at både tilhørere og forkyndere ønsker, at forkyndelsen skal være forankret i Bibelen, og at der tales tydeligt om efterfølgelse og mission. Personligt fik jeg meget ud af samværet. Jeg fik også nogle konkrete input med hjem, som jeg vil arbejde videre med og bede om må bære frugt i min tjeneste.

4 4 REJSEBREV Studietur til Cambodja V/ Bente & Bent Holm, Rønne Vi var 28 LM ere, der med stor spænding og forventning tog af sted til Cambodja. Vi var 11 fra Bornholms afdeling. Formålet med turen var at skabe og nære kærlighed, fællesskab og engagement til landet, folket og kirkens arbejde igennem et møde med Luthersk Missions missionærer, deres arbejde og deres samarbejdspartnere. Dette formål blev til fulde opfyldt. Derudover havde vi mange andre fantastiske oplevelser. Cambodja har en forfærdelig nyere historie. Under Pol Pots regime blev ca. 1,7 mio. mennesker slået ihjel. LM s arbejde i Cambodja Det var spændende at høre om missionærernes arbejde. Kirken i Cambodja er den 3. hurtigst voksende i verden. Udover undervisning i Siem Reap området er vore missionærer bl.a. optaget af arbejdet i Fjendeskoven, hvor omkring storfamilier ikke får offentlig hjælp. Her er flere blevet kristne. Vi var til gudstjeneste i pastor Kongs kirke, hvor Axel Rye Clausen prædikede. Det var en fantastisk oplevelse og det var et af højdepunkterne på vores tur, da vi afsluttede gudstjenesten med at synge O store Gud på dansk og khmer. Efterfølgende besøgte vi pigekollegiet, som har plads til 20 piger. Der er i øjeblikket 12 piger mellem 23 og 28 år, som kom til kollegiet for 1½ år siden. Ingen af dem kendte Jesus, men i dag er de alle blevet kristne, og de smiler og skinner som solen. Det var meget rørende at møde dem. LM betaler bl.a. huslejen til pigekollegiet. I Phnom Penh besøgte vi bibelskolen og på en sejltur på Mekong-floden fik vi en orientering om "Daughters", som er et projekt for tidligere prostituerede. Indtryk efter turen Efter besøget i Cambodja, må vi bare sige: Ingen kan hjælpe alle, men alle kan hjælpe nogle. Derfor var det så godt at se, hvordan vi i LM kan hjælpe nogle ved at sende missionærer og penge til Cambodja. Cambodjanerne tørster efter evangeliet.

5 En Låne- og hjælpekasse i Rønne V/ Birger Pedersen, Rønne HISTORIE 5 Luthersk Mission i Rønne har en gammel protokol. På forsiden står der: Medlemmer af Laane- og Hjælpekassen stiftet d. 1. januar Og på bagsiden: Regnskab for Laane- og Hjælpekassen På første side er der fortegnelse over dem, der har indbetalt bidrag til kassen det første år. Det øverste navn er Chr. Møller skrevet med hans håndskrift. Og det ser ud til, at det er ham, der har ført protokollen og har modtaget bidragene de første år. Det første år betalte medlemmerne indskud. Chr. Møller og de fleste andre af de 34 medlemmer indskød 3 mark (= ½ rigsdaler). Men nogle bidrog med mere bl.a. Herman Wolffsen (2 rigsdaler) og hans søn Chr. Wolffsen (1 rigsdaler). Medlemmerne indbetalte hver måned 8 skilling. 96 skilling = 1 rigsdaler pr. år. Fra 1875 ændredes det til 20 øre pr. måned altså 2,40 kr. pr. år. Når protokollen vendes finder man regnskab over indtægter og udgifter. Det første år var indtægterne incl. indskud 65 Rd. 2 mark og 8 skilling. Udgifterne bestod af udlån til 6 medlemmer. De lånte hver fra 2 til 15 Rd. De fleste betalte senere pengene tilbage. Tilbagegang I 1890 er medlemstallet 58. Men så går det tilbage. I 1893 er det på 39. Ved en del står der udmeldt. Det dækker ofte over, at disse er gået til Evangelisk Luthersk Missionsforening. Ved Chr. Møllers død i 1907 var der 36 medlemmer, og det tal var nogenlunde konstant i 40 år frem til I 1930 erne var det billigere at være medlem: kun 50 øre pr. kvartal og i 1938 er indbetalingerne slut. I 1898 skete det sidste udlån af 15 kr. Derefter består udgifterne hovedsagelig af beløb på fra 5 til 15 kr., som blev givet til enker. Desuden fik opkræveren 3 kr. årligt i løn. Fra omkring 1930 udbetaltes beløb, som antagelig var løn for rengøring el.lign. i missionshuset. I 1956 overførtes restbeløbet til LM Rønne. Et behov i dag? Luthersk Missionsforening i Rønne har altså ikke kun haft en forkyndende funktion. Om ideen til Laane- og Hjælpekassen kom fra Chr. Møller, ved vi ikke, men han førte den ud i livet. Jeg har ikke hørt om noget tilsvarende andre steder i LM. Var behovet særlig stort i Rønne? eller var det blot her, man så behovet? Er der behov for noget tilsvarende i dag?

6 6 BØRN OG UNGE Legestue i Rønne Interview med Helene Dahlskov Andersen, Rønne Hvorfor holder I Legestue? Vi holder Legestue fordi Jesus gik foran og tog imod børnene og deres voksne og gav dem verdens bedste budskab. Det er meningsfuldt at fortsætte den linje, og vi bliver selv beriget af arbejdet. Man bliver glad af samvær med børn se dem vokse, møde deres undren og glæde over det enkle. Hvad er forskellen på Legestuer og LMkids øvrige arbejde? Den største forskel er, at i Legestuen kommer børnene sammen med en voksen. Det gør det trygt, selvom de måske ikke kender de andre så godt. Legestuen er også for voksne. Der skal være gode rammer og aktiviteter for børn; men også tid til snak for voksne. En del siger, at de ikke kun kommer for deres barns skyld. at hjælpe. Folk finder os via opslag på biblioteket eller fordi de får os anbefalet. Nogle har kommet i mange år, og for en del er vi deres eneste kristne fællesskab om sang og bibelfortælling. Hvordan begyndte det? Jeg var ikke selv med for 28 år siden, da boede vi i Hillerød; men jeg husker, at jeg med stolthed læste i avisen, at nogle forældre i LM-Rønne (min kreds) havde åbnet Legestuen. De følte behov for fællesskab mellem hjemmeværende forældre og børn, men snart var der for trangt i et privat hjem. Derfor fik Legestuen plads i missionshuset, vist nok inspireret af Niels Henrik Lyngby. Legestuen fik hurtigt meget stor tilslutning. Det var tiden med meget attraktive orlovsordninger for forældre, der ville passe deres børn selv. Kan man bare begynde en Legestue? Ja, hvis man har et åbent hjem eller missionshus og evt. en aftale med to, der vil komme med deres børn. Nogle forældre i vor Legestue gør det på andre dage i ugen. Det kunne være, at nogen har mod på at tænke alternativt og lave legestue med særligt fokus på flygtninge. Det kan være en rigtig god social aktivitet, og jeg tror at mange vil hjælpe med godt brugt legetøj. Er der stadig børn til Legestuen? Ikke så mange som for 15 år siden; men flere familier/private dagplejere, har behov. Tilflyttere kommer for at få et netværk. Dem kunne vi blive bedre til Faktaboks: Legestuen Dr. Kabellsvej, Dr. Kabellsvej 12 A, 3700 Rønne. Hver onsdag Fire medarbejdere

7 BØRN OG UNGE 7 LM Between V / Junior-teensekretær Maria Legarth, Hillerød og én teenklub. Der er tre årlige juniorlejre. De skaber fællesskab og kan lette overgangen til LMU. Der er altid brug for ledere. Specifikt mangler der nogle til sommerens juniorlejr på LM Lejren. Så overvej, om det er noget for dig? LM Kids og LMU havde i flere år talt om at slå sig sammen, for at LM Kids kunne få andel i Dansk Ungdoms Fælles Råds økonomiske midler. Det blev til virkelighed i 2013 med LMBU, hvor junior- og teenarbejdet fik sin egen arbejdsgren, LM Between. En svær overgang Det kristne børne- og ungdomsarbejde taber desværre mange i overgangene fra børneklub til juniorklub og videre over i ungdomsforeningen. Det er meget få af børnene i en børneklub, der ender med at gå i ungdomsforening. Derfor giver en arbejdsgren decideret for juniorer og teens mening for at skabe en god sammenhæng mellem de forskellige arbejdsgrene. Between betyder at stå imellem og være på vej. Det er netop, hvad juniorer og teens er. De er hverken børn eller voksne, og de er på vej ud i livet. Det er helt vildt vigtigt, at juniorer og teens møder gode voksne, får kristne venner og hører evangeliet. Situationen på Bornholm På Bornholm er der seks juniorklubber Arbejdet på landsplan På landsplan er der 45 juniorklubber, 15 teenklubber og næsten 40 årlige juniorog teenlejre. Det betyder, at mange ledere er i sving hver eneste uge. Bibelstudiematerialer til juniorer og bibeltimematerialer til teens er noget, der har manglet i junior-teenarbejdet. LM Between arbejder på at lave begge dele, og der lægges jævnligt nyt materiale på hjemmesiden LM Between har for første gang i 2016 sit eget missionsprojekt. Vi samler ind, så juniorer i Peru kan komme på lejr, og at lederne kan blive udrustet til at være ledere ved at komme på kurser. Målet er at samle kr ind på to år. LM Between er også med i de årlige konfirmandkurser på efterskolerne, Lederkursus sammen med LM Kids og LMU samt Event, der er IMU s store teenweekend i november. Bed for Ledere må sige ja til sommerens juniorlejr på LM Lejren Børn og unge må komme til tro og blive i det kristne børne- og ungdomsarbejde Kærlighed, udrustning og udholdenhed til lederne i junior- og teenklubberne på Bornholm

8 8 LUMI RADIO HUSK: Vejen gennem Bibelen mandag-fredag kl Genudsendes kl og APRIL Fredag d LUMI-weekend Livsværdier, Netop nu, Indefra LUMI-magasinet Lørdag d. 2.. LUMI-magasinet (G) Mandag d Små ord om store ord Fokus på Israel Ring med dit ønske Tirsdag d Musik i april LUMI-magasinet (G) Torsdag d Kvinder i bibelen I bøgernes verden (27) Fredag d Lidt af hvert (2. Pet. 1,1-2 (2)) Lørdag d Ønskeprogram (G) Mandag d Rosenius (1) Musikmosaik Små ord om store ord (G) Fokus på Israel (G) Tirsdag d Lidt af hvert (G) Over en åben bibel (G) Torsdag d Musiktimen (G) Kvinder i bibelen (G) I bøgernes verden (G) Fredag d LUMI-weekend Livsværdier, Netop nu, Boghylden Gæstebogen Lørdag d. 16. Mandag d Fra bibelkursus (5) Ring med dit ønske Tirsdag d Rosenius (G) Gæstebogen (G) Torsdag d På vej (38) I bøgernes verden (28) Fredag d. 22. St. bededag Bibelfortælling (8) (2. Pet. 1-2 (3)) Lørdag d Ønskeprogram (G) Mandag d Fra bibelkursus (6) Rosenius (G) Musikmosaik (G) Tirsdag d Bibelfortælling (G) Over en åben bibel (G) Torsdag d Musiktimen (G) På vej (G) I bøgernes verden (G) Fredag d LUMI-weekend Livsværdier, Netop nu, Udefra LUMI-magasinet Lørdag d. 30. MAJ Søndag d Mødetransmission Genuds. fra Mandag d Små ord om store ord Fokus på Israel Ring med dit ønske Tirsdag d Rosenius (2) LUMI-magasinet (G) Torsdag d. 5. Kr. Himmelf.dag Musik i maj I bøgernes verden (29) Fredag d Rosenius (G) (2. Pet. 1,3) Lørdag d Ønskeprogram (G) Mandag d Fra bibelkursus (7) Små ord om store ord (G) Fokus på Israel (G) Tirsdag d Lidt af hvert Over en åben bibel (G) Torsdag d Musiktimen (G) Musik i maj (G) I bøgernes verden (G) Fredag d LUMI-weekend Livsværdier, Netop nu, Boghylden, På vej (39) Lørdag d. 14. Mandag d pinsedag Pinsesange Tirsdag d Bibelfortælling (9) På vej (G) Torsdag d Musikmosaik I bøgernes verden (30) Fredag d Lidt af hvert (G) (2. Pet. 1,3-4) Lørdag d Ønskeprogram (G) Mandag d Bibelfortælling (G) Musikmosaik (G) Pinsens sange (G) Tirsdag d Sange af Rosenius Over en åben bibel (G) Torsdag d Musiktimen (G) Musikmosaik (G) I bøgernes verden (G)

9 LUMI RADIO 9 HUSK: Vejen gennem Bibelen mandag-fredag kl Genudsendes kl og Fredag d LUMI-weekend Livsværdier, Netop nu, Indefra LUMI-magasinet Lørdag d. 28. Mandag d Fra bibelkursus (8) Rosenius (G) Kvinder i Bibelen Tirsdag d Kvinder i Bibelen (G) LUMI-magasinet (G) JUNI Torsdag d Musik i juni I bøgernes verden (31) Fredag d Lidt af hvert (2. Pet. 1,5) Lørdag d Fra Bibelens verden Sange af Rosenius (G) Søndag d Mødetransmission Genuds. fra Mandag d Små ord om store ord Fokus på Israel Tirsdag d Lidt af hvert (G) Over en åben bibel (G) Torsdag d Musiktimen (G) Musik i juni (G) I bøgernes verden (G) Fredag d LUMI-weekend Livsværdier, Netop nu, Boghylden Gæstebogen Lørdag d. 11. Mandag d Fra seniorlejren (1) Små ord om store ord (G) Fokus på Israel (G) Tirsdag d Bibelfortælling Gæstebogen (G) Torsdag d Musikmosaik I bøgernes verden (32) Fredag d Ø-koret 25 år (2. Pet. 1,5-7) Lørdag d Ønskeprogram (G) Mandag d Fra seniorlejren (2) Ring Tirsdag d Ø-koret 25 år (G) Over en åben bibel (G) Torsdag d Musiktimen (G) Musikmosaik (G) I bøgernes verden (G) Fredag d LUMI-weekend Livsværdier, Netop nu, Udefra LUMI-magasinet Lørdag d. 25. Mandag d Fra seniorlejren (3) Ø-koret 25 år (G) Fra Bibelens verden Tirsdag d Bibelfortælling LUMI-magasinet (G) Torsdag d På vej (40) I bøgernes verden (33) JULI Fredag d Musik i juli (2. Pet. 1,8-11) Lørdag d Ønskeprogram (G) Mandag d Små ord om store ord Fokus på Israel Ring med dit ønske PROGRAMOVERSIGTEN er i det ydre uændret, men bagved er der et par ændringer: I Fokus på Israel har Knud Erik Hansen afløst Andreas Møller som producer. Helt fra radioens start har vi sendt Over en åben bibel med Hans Erik Nissen. Han døde som sikkert kendt 27. januar, men vi har del i arven af hans programmer, så vi glæder os over, at vi kan fortsætte denne serie, og vi vil med taknemlighed ære hans minde for det, han har givet os gennem disse udsendelser. PINSESTÆVNE Pinsen falder tidligt i år, så skriv i kalenderen: mandag d. 16. maj (2. pinsedag) kl.14 LUMIradios vennestævne i Østermarie missionshus. Her prædiker Knud Henning Hansen, og Preben Holm giver et tilbageblik fra de kristne radioprogrammers tidligste barndom. Vi ser frem til igen at mødes med vort bagland - jer venner af LUMI-radio! På gensyn.

10 10 Ø-KALENDEREN APRIL Hakon Christensen på Bornholm LMU lejr 13. Ø-koret øver i Aakirkeby Landsmøde i Skjern 24. Gudstjeneste i KPK, Østermarie v/ Thorkild Holm kl Fællesspisning 27. Ø-koret øver i Aakirkeby MAJ 05. IMA stævne Aakirkeby kl. 14. Taler: Claus Kristensen Hakon Christensen på Bornholm 11. Ø-koret øver i Aakirkeby 12. Inspirations- og lederkursus Svaneke kl Pinseandagt kl. 8 ved Kildepladsen i Svaneke 16. LUMI Radios pinsestævne i Østermarie kl. 14. Taler: Knud Henning Hansen 22. Gudstjeneste i KPK, Østermarie v/ Filip Oehlenschläger kl Seniorlejr 25. Ø-koret øver i Aakirkeby /7 Hakon Christensen studieorlov JUNI 08. Ø-koret øver i Aakirkeby 19. Lejrstævne kl. 14. Taler: Nicklas Lautrup-Meiner 22. Ø-koret øver i Aakirkeby 26. Gudstjeneste i KPK Østermarie kl v/ Leo Poulsen. Fællesspisning Børnelejr på LM Lejren 29./6-2/7 Juniorlejr på LM Lejren 3 ønsker fra LM-Lejren LM-lejren har igennem mange år været lejrstedet for børn, unge og voksne. At vi har dette lejrsted skyldes, at der har været personer med visioner, og som har valgt at bruge tid og kræfter på at vedligeholde bygninger og området omkring lejren. Disse mennesker fortjener stor tak for den tjenstvillighed, de har udvist gennem årene både af praktisk art og i bestyrelsessammenhæng. 1. Imidlertid er vi kommet i den situation, hvor det har vist sig meget vanskeligt at finde kandidater til bestyrelsen. Der er rettet henvendelse til en del personer, men desværre har alle takket nej til opfordringen til at overtage en ledig plads i bestyrelsen. Vi håber dog med denne henvendelse at der er én, der kan og vil indgå i lejrens bestyrelse. 2. Guldholdet, der løser mange her og nu opgaver, mangler en leder. 3. Kiosken mangler indkøbsansvarlig til de varer, der sælges i kiosken, idet den nuværende har bedt om at blive afløst, men har lovet at introducere næste indkøber i opgaven. Bestyrelsen håber, at der er nogen, som kan se sig selv i ovennævnte opgaver og minder om at bede for lejren, og om at der må findes løsninger til disse opgaver. På bestyrelsens vegne Mogens R. Keseler

11 ADRESSER 11 Formand: Jørn Bech Årsdalevej 61, 3740 Svaneke T E formand@lm-bornholm.dk Afdelingssekretær: Hakon Christensen Jespervej 64, 3400 Hillerød T E hc@dlm.dk Kasserer: Thorkild Sonne Lund Engløkken 1 B, 3730 Nexø T E thorkild.lund@gmail.com Bank: Giro: Missionskonsulent: Tove Bech Kofoed, Vestergade 29, 3740 Svaneke T E toverb@gmail.com Tilhørerrepræsentant: Niels C. Andersen Svanekevej 77, 3700 Rønne T E nca.bornholm@gmail.com LM Kids: Helene Andersen Svanekevej 77, 3700 Rønne - T E helenedandersen@gmail.com LM Between: Junior teenkonsulent Maria Legarth - T E maria@lmbu.dk LMU: Ungdomskonsulent Per Westh Jensen. T E per@lmbu.dk LM-lejren: Strandvejen 16, Pedersker, 3720 Aakirkeby, T Mogens Keseler, T E mail@lm-lejren.dk - H LUMI Radio: Henning Kiilerich Jernbanegade 23, 3720 Aakirkeby T E henning@kiilerich.com Sdr. Hammer 55, Nexø. Tlf Daglige ledere Merete & Vilmer Riis Tlf / Mail: riis.vm@mail.dk Åben: ma-fr og lø Modtager (og afhenter) gerne brugte effekter også dødsboer. Se Luthersk Mission Danmark Formand Henrik P. Jensen E hpj@hotmail.dk Generalsekretær Søren Skovgaard Sørensen E sss@dlm.dk Sekretariat: Industrivænget 40, 3400 Hillerød T E dlm@dlm.dk. H Giro Bank LM Børn og Unge H Rådgivning og terapisamtaler på Bornholm v/ Ellen Esmarch Pedersen Mobil: Hjemmeside:

12 12 TIL EFTERTANKE Guds evighedsløfte V / Jan Munch, Nyker I julen fejrer vi, at Gud gav sin enbårne søn til menneskeslægten, og i påsken mindes vi, at Gud ofrede sin søn til samme menneskeslægt. Dette understreges i Galaterbrevet 4,4-5, hvor der står: Men da tidens fylde kom, sendte Gud sin søn, født af en kvinde, født under loven, for at han skulle løskøbe dem, der var under loven, for at vi skulle få barnekår. I disse vers ser vi, at Gud opfyldte sit løfte til den syndige verden, som vi lever i og er strafskyldige over for Gud på grund af syndefaldet. Her i disse vers møder vi julens og påskens evangelium. Der er frelse for syndere Allerede på Bibelens første blade læser vi om, hvordan Gud gav løftet om, at der skulle komme én, som skulle knuse slangens hoved. Slangen, som forførte Adam og Eva til ulydighed imod Gud. De syndede mod Guds bud, og dette måtte straffes. Slangen / Djævelen skulle tilintetgøres. Satans magt skulle knuses. Gud havde sagt til Adam og Eva, at de måtte spise af frugten på alle havens Luthersk Mission (LM) er en evangelisk-luthersk forening, hvis formål er at forkynde Bibelens budskab, så mennesker kommer til tro på Jesus som Guds søn og verdens frelser. LM på Bornholm arbejder ud fra ni missionshuse fordelt ud over øen. træer. Kun frugten på kundskabens træ måtte de ikke røre eller spise af. Spiste de af den, skulle de dø. Men da er det, at slangen sår tvivl i Evas hjerte. Mon Gud virkelig har sagt, at I ikke må spise af frugten på træet midt i haven? Og slangen fristede Eva og sagde: Nej, I skal ingenlunde dø, men Gud ved, at når I spiser frugten på kundskabens træ, åbnes jeres øjne, så I bliver som Gud og kan kende godt og ondt. Slangens fristelser og løgne var for store for Adam og Eva, så de trodsede Gud. Samme effekt har den ondes fristelser også i dag. Mennesker lader hånt om Guds kald til frelse for den syndbesmittede menneskeslægt i dag. Tvivlen og trodsen er den samme, som der står i Romerbrevet 3,23: Der er ingen forskel; for alle har syndet og har mistet herligheden fra Gud, og ufortjent gøres de retfærdige af hans nåde ved forløsningen i Kristus Jesus. Alle har syndet, uden undtagelse. Deri er vi alle medregnet, også du og jeg. Men der er frelse for den, som vender sig til Jesus og beder om syndsforladelse og tilgivelse for sine synder. Jesus for verden hengav sit liv: Åbnede øjne, Herre, mig giv! Han for min frelse ofrede sig, Da han på korset døde for mig. (Sange og Salmer nr. 114) Redaktion: Peter Krak jytteogpeter@krak.nu Tlf.: / Forsidefoto: Bent Holm Oplag: 500 eks. Tryk: Onlineprinters

nyt APRIL MAJ JUNI To glade 70 års jubilarer i LM s hornorkester. Se side 3 Påskelejr og LMBU side 4-5 Bibelstudium side 7

nyt APRIL MAJ JUNI To glade 70 års jubilarer i LM s hornorkester. Se side 3 Påskelejr og LMBU side 4-5 Bibelstudium side 7 2017 nyt APRIL MAJ JUNI To glade 70 års jubilarer i LM s hornorkester. Se side 3 Påskelejr og LMBU side 4-5 Bibelstudium side 7 2 JUBILÆUM Katekismusinspiration V / Carsten Hjorth Pedersen, Hillerød 500

Læs mere

nyt OKTOBER NOVEMBER DECEMBER LUMI-Radio lukker ved udgangen af 2017, side 2-3. Kvinder med Håb, side 4. Til eftertanke om mediemission, side 12.

nyt OKTOBER NOVEMBER DECEMBER LUMI-Radio lukker ved udgangen af 2017, side 2-3. Kvinder med Håb, side 4. Til eftertanke om mediemission, side 12. 2017 nyt OKTOBER NOVEMBER DECEMBER LUMI-Radio lukker ved udgangen af 2017, side 2-3. Kvinder med Håb, side 4. Til eftertanke om mediemission, side 12. 2 LUMI-RADIO LUMI-Radio og BKN stopper Interview med

Læs mere

nyt JULI AUGUST SEPTEMBER Ø-koret fylder 25 år. Se side 7 Læs om LM i sommerlandet side 2 Et ophold på LMH. Se side 3

nyt JULI AUGUST SEPTEMBER Ø-koret fylder 25 år. Se side 7 Læs om LM i sommerlandet side 2 Et ophold på LMH. Se side 3 2015 nyt JULI AUGUST SEPTEMBER Ø-koret fylder 25 år. Se side 7 Læs om LM i sommerlandet side 2 Et ophold på LMH. Se side 3 2 FRA AFDELINGEN Sommeraktiviteter V / afdelingsformand Jørn Bech, Svaneke Forbøn

Læs mere

JANUAR FEBRUAR MARTS. nyt

JANUAR FEBRUAR MARTS. nyt 2016 nyt JANUAR FEBRUAR MARTS Café Klippen i Svaneke på side 5. LM i Pedersker stopper. Se side 2. Nyt fra den bornholmske volontør Louise Andersen side 6. 2 FRA AFDELINGEN Nyt fra afdelingen V / afdelingssekretær

Læs mere

nyt Side 4 Østerlars missionshus 90 år Side 5 Sange, vi gerne vi huske Side 6-7 Menighedsliv i Østermarie Side 10 Nyt om LUMI Radio

nyt Side 4 Østerlars missionshus 90 år Side 5 Sange, vi gerne vi huske Side 6-7 Menighedsliv i Østermarie Side 10 Nyt om LUMI Radio 2017 nyt JANUAR FEBRUAR MARTS Side 4 Østerlars missionshus 90 år Side 5 Sange, vi gerne vi huske Side 6-7 Menighedsliv i Østermarie Side 10 Nyt om LUMI Radio 2 JUBILÆUM Gratis glæde ELSB fællesstævne på

Læs mere

nyt Flaget hejses på LM Lejren. Læs om indsamlingen side 2. To artikler om LMU på 4-5. En gennemgang af Bibellæser- Ringens materialer på side 7.

nyt Flaget hejses på LM Lejren. Læs om indsamlingen side 2. To artikler om LMU på 4-5. En gennemgang af Bibellæser- Ringens materialer på side 7. 2017 nyt JULI AUGUST SEPTEMBER Flaget hejses på LM Lejren. Læs om indsamlingen side 2. To artikler om LMU på 4-5. En gennemgang af Bibellæser- Ringens materialer på side 7. 2 LM LEJREN Indsamling går trægt

Læs mere

BORNHOLM NOVEMBER DECEMBER

BORNHOLM NOVEMBER DECEMBER LM OKTOBER BORNHOLM 2013 NOVEMBER DECEMBER FRA AFDELINGEN Nyt fra afdelingen V/ Afdelingsformand Jørn Bech, Svaneke Nu hvor efteråret banker på, kan vi se tilbage på sommerens aktiviteter med taknemmelighed.

Læs mere

nyt APRIL MAJ JUNI Rejsebrev fra Peru, side 2 Lidt historisk fra Østermarie, side 3 En veteran i juniorarbejdet, side 4-5

nyt APRIL MAJ JUNI Rejsebrev fra Peru, side 2 Lidt historisk fra Østermarie, side 3 En veteran i juniorarbejdet, side 4-5 2018 nyt APRIL MAJ JUNI Rejsebrev fra Peru, side 2 Lidt historisk fra Østermarie, side 3 En veteran i juniorarbejdet, side 4-5 2 INTERNATIONAL MISSION Rejsebrev fra Peru V / Gitte & Peter Westh Jensen,

Læs mere

nyt APRIL MAJ JUNI Ja, jeg ved du siger sandt: Frelseren stod op af døde! Det er hver langfredags pant på en påske-morgenrøde.

nyt APRIL MAJ JUNI Ja, jeg ved du siger sandt: Frelseren stod op af døde! Det er hver langfredags pant på en påske-morgenrøde. 2019 nyt APRIL MAJ JUNI Ja, jeg ved du siger sandt: Frelseren stod op af døde! Det er hver langfredags pant på en påske-morgenrøde. 2 SAMTALE Samtalens muligheder Interview med Carsten Hjorth Pedersen

Læs mere

nyt OKTOBER NOVEMBER DECEMBER Nyt fra Peterskolen og Davidskolen på side 3-5. Kun for kvinder på side 2 må også læses af mænd.

nyt OKTOBER NOVEMBER DECEMBER Nyt fra Peterskolen og Davidskolen på side 3-5. Kun for kvinder på side 2 må også læses af mænd. 2015 nyt OKTOBER NOVEMBER DECEMBER Nyt fra Peterskolen og Davidskolen på side 3-5. Kun for kvinder på side 2 må også læses af mænd. 2 RUNDT PÅ ØEN Kun for kvinder V / Marianne Pedersen og Gerd Hansen,

Læs mere

nyt OKTOBER NOVEMBER DECEMBER Asylansøgere i Aakirkeby side 6 Projekt God Forkyndelse side 3 Radiomission side 4-5 Unge på konfirmandkursus side 7

nyt OKTOBER NOVEMBER DECEMBER Asylansøgere i Aakirkeby side 6 Projekt God Forkyndelse side 3 Radiomission side 4-5 Unge på konfirmandkursus side 7 2016 nyt OKTOBER NOVEMBER DECEMBER Asylansøgere i Aakirkeby side 6 Projekt God Forkyndelse side 3 Radiomission side 4-5 Unge på konfirmandkursus side 7 2 JUBILÆUM 500 års jubilæum for reformationen V /

Læs mere

nyt LM s 150 års jubilæum, side 2-3 Bønner og birkes, side 4 Rejsebrev fra Cambodja, side 5 Hvad med fremtiden for LM på Bornholm?

nyt LM s 150 års jubilæum, side 2-3 Bønner og birkes, side 4 Rejsebrev fra Cambodja, side 5 Hvad med fremtiden for LM på Bornholm? 2018 nyt JANUAR FEBRUAR MARTS LM s 150 års jubilæum, side 2-3 Bønner og birkes, side 4 Rejsebrev fra Cambodja, side 5 Hvad med fremtiden for LM på Bornholm? Se side 6 2 LM JUBILÆUM LM s historie og fremtid

Læs mere

LM 2013 APRIL MAJ JUNI BORNHOLM

LM 2013 APRIL MAJ JUNI BORNHOLM LM APRIL BORNHOLM 2013 MAJ JUNI FRA AFDELINGEN Kirken på Klippen v/ afdelingsformand Jørn Bech, Svaneke Sidste nyt fra afdelingen må være opstarten af den nye frimenighed Kirken på Klippen. Ved et dialogmøde

Læs mere

LM 2014 JANUAR FEBRUAR MARTS BORNHOLM

LM 2014 JANUAR FEBRUAR MARTS BORNHOLM LM JANUAR BORNHOLM 2014 FEBRUAR MARTS FRA AFDELINGEN Nyt fra afdelingen V/ Afdelingsformand Jørn Bech, Svaneke Bibelglæde I 2014 bliver temaet Bibelglæde sat på dagsordenen i LM på landsplan. AS drøftede,

Læs mere

nyt Børneklubben i Aakirkeby på LMLejren side 2 Kirkekrummerne i Hasle side 3 Sortegård i Aaker side 4 Årsmødets fremtid side 5

nyt Børneklubben i Aakirkeby på LMLejren side 2 Kirkekrummerne i Hasle side 3 Sortegård i Aaker side 4 Årsmødets fremtid side 5 2018 nyt OKTOBER NOVEMBER DECEMBER Børneklubben i Aakirkeby på LMLejren side 2 Kirkekrummerne i Hasle side 3 Sortegård i Aaker side 4 Årsmødets fremtid side 5 2 LM KIDS Børneklubben i Aakirkeby på LM-Lejren

Læs mere

APRIL MAJ JUNI. nyt. Læs om LUMI Genbrug på side 3. På side 6-7 fortæller Elsa & Knud Henning Hansen om kirkens højtider. Nyt om LUMI-Radio på side 2.

APRIL MAJ JUNI. nyt. Læs om LUMI Genbrug på side 3. På side 6-7 fortæller Elsa & Knud Henning Hansen om kirkens højtider. Nyt om LUMI-Radio på side 2. 2015 nyt APRIL MAJ JUNI Læs om LUMI Genbrug på side 3. På side 6-7 fortæller Elsa & Knud Henning Hansen om kirkens højtider. Nyt om LUMI-Radio på side 2. 2 FRA AFDELINGEN Fra afdelingen V / afdelingsformand

Læs mere

Program for foråret 2016

Program for foråret 2016 Program for foråret 2016 Indre Mission i Birkerød Velkommen til forårets møder i Ansgar! I 2016 er det overordnede emne Paulus. I Apostlenes Gerninger i Det ny Testamente hører vi om manden Paulus, der

Læs mere

nyt Renovering af LM Lejren side 3 Interview om forholdet ELM / LM på side 4-5 Lidt LM historie side 6 Om at være ung prædikant side 2

nyt Renovering af LM Lejren side 3 Interview om forholdet ELM / LM på side 4-5 Lidt LM historie side 6 Om at være ung prædikant side 2 2018 nyt JULI AUGUST SEPTEMBER Renovering af LM Lejren side 3 Interview om forholdet ELM / LM på side 4-5 Lidt LM historie side 6 Om at være ung prædikant side 2 2 PRÆDIKANT De herlige fodtrin V / Samuel

Læs mere

JANUAR FEBRUAR MARTS. nyt

JANUAR FEBRUAR MARTS. nyt 2019 nyt JANUAR FEBRUAR MARTS Hornorkesteret har spillet i 100 år Ny ansættelse i LM side 2-3 LUMI-Radio genbruges side 4 FMU - et nyt fællesskab side 5 KFS på Campus Bornholm side 6 2 FRA AFDELINGEN Ny

Læs mere

PÅ BØLGELÆNGDE. Norea Radio Haderslev. FM98.6 MHz/102.55 PÅ BYNET JANUAR - FEBRUAR - MARTS 2008

PÅ BØLGELÆNGDE. Norea Radio Haderslev. FM98.6 MHz/102.55 PÅ BYNET JANUAR - FEBRUAR - MARTS 2008 PÅ BØLGELÆNGDE JANUAR - FEBRUAR - MARTS 2008 Norea Radio Haderslev FM98.6 MHz/102.55 PÅ BYNET 'Vær velkommen, Herrens år' Vi synger ved begyndelsen af adventstiden og ved starten af et nyt år: Vær velkommen,

Læs mere

BORNHOLM AUGUST SEPTEMBER

BORNHOLM AUGUST SEPTEMBER LM JULI BORNHOLM 2012 AUGUST SEPTEMBER FRA AFDELINGEN Basiskursus for forkyndere v/ Hakon Christensen Sæt ord på, det er overskriften for et kursus som LM Bornholm afholder sammen med Bornholmerkirken

Læs mere

BORNHOLM AUGUST SEPTEMBER

BORNHOLM AUGUST SEPTEMBER LM JULI BORNHOLM 2013 AUGUST SEPTEMBER FRA AFDELINGEN Forbøn og salvning V/ Afdelingssekretær Hakon Christensen, Hillerød Afdelingsstyrelsen er glade for at kunne fortælle, at Jakob Houler, Hasle og Leo

Læs mere

LM 2013 JANUAR FEBRUAR MARTS BORNHOLM

LM 2013 JANUAR FEBRUAR MARTS BORNHOLM LM JANUAR BORNHOLM 2013 FEBRUAR MARTS FRA AFDELINGEN Evangelisk Luthersk Samråd på Bornholm v/ afdelingsformand Jørn Bech, Svaneke Der er etableret et Evangelisk Luthersk Samråd på Bornholm (ELSB). Samrådet

Læs mere

BORNHOLM NOVEMBER DECEMBER

BORNHOLM NOVEMBER DECEMBER LM OKTOBER BORNHOLM 2014 NOVEMBER DECEMBER ÅRSMØDE Årsmøde før i tiden V/ Birger Pedersen, Rønne Årsmøder i 1940 erne og 50 erne I mange år var det tradition at holde årsmøde som et friluftsmøde i Aakirkeby.

Læs mere

LM 2011 JULI AUGUST SEPTEMBER BORNHOLM

LM 2011 JULI AUGUST SEPTEMBER BORNHOLM LM BORNHOLM 2011 JULI AUGUST SEPTEMBER FRA AFDELINGEN Ny formand og sekretær Interview med Jørn Bech og Hakon Christensen Sommeren 2010 fratrådte Peter Westh Jensen som afdelingssekretær, og ved afdelingsmødet

Læs mere

nyt JULI AUGUST SEPTEMBER Interview med familien Aasebø Rønne, side 6-7. LM-Lejren skal renoveres, side 2. Forkyndelse, der forstyrrer, side 3.

nyt JULI AUGUST SEPTEMBER Interview med familien Aasebø Rønne, side 6-7. LM-Lejren skal renoveres, side 2. Forkyndelse, der forstyrrer, side 3. 2016 nyt JULI AUGUST SEPTEMBER Interview med familien Aasebø Rønne, side 6-7. LM-Lejren skal renoveres, side 2. Forkyndelse, der forstyrrer, side 3. 2 FRA AFDELINGEN Renovering af LM-Lejren V / afdelingssekretær

Læs mere

LM 2011 JANUAR FEBRUAR MARTS BORNHOLM

LM 2011 JANUAR FEBRUAR MARTS BORNHOLM LM JANUAR BORNHOLM 2011 FEBRUAR MARTS RUNDT PÅ ØEN Hvad er M60+? Interview med Birger Pedersen. Fortæl lidt om den lidt kryptiske forkortelse M60+ Det er ganske enkelt. M står for mænd. Og 60+ står for,

Læs mere

LM 2012 APRIL MAJ JUNI BORNHOLM

LM 2012 APRIL MAJ JUNI BORNHOLM LM APRIL BORNHOLM 2012 MAJ JUNI FRA AFDELINGEN Nye prædikanter v/ Hakon Christensen Afdelingsstyrelsen har kaldet Filip Oehlenschläger, Rønne og Peter Techow, Rønne som prædikanter i afdelingen. Bedeemne:

Læs mere

nyt JANUAR FEBRUAR MARTS Adventsfest i Pedersker. Læs om LM s arbejde i Pedersker før og nu på side 6-7

nyt JANUAR FEBRUAR MARTS Adventsfest i Pedersker. Læs om LM s arbejde i Pedersker før og nu på side 6-7 2015 nyt JANUAR FEBRUAR MARTS Adventsfest i Pedersker. Læs om LM s arbejde i Pedersker før og nu på side 6-7 2 FRA AFDELINGEN Forkyndelsen - et fælles ansvar V / afdelingssekretær Hakon Christensen I afdelingsstyrelsen

Læs mere

Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal.

Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. 1 Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud Dåb: DDS 448: Fyldt af

Læs mere

BORNHOLM NOVEMBER DECEMBER

BORNHOLM NOVEMBER DECEMBER LM OKTOBER BORNHOLM 2012 NOVEMBER DECEMBER FRA AFDELINGEN Mulig LMfrimenighed på Bornholm v/ Niels Chresten Andersen, Rønne Dialogmødet i Østermarie den 19. juni viste, at flere LM ere allerede har udmeldt

Læs mere

med håb Præsentationsfolder Velkommen; i Luthersk Mission

med håb Præsentationsfolder Velkommen; i Luthersk Mission med håb Præsentationsfolder Velkommen; i Luthersk Mission Kom og vær med Denne folder er en invitation til at være med i Luthersk Mission (LM). Både til mennesker, der selv kalder sig kristne, og til alle

Læs mere

LM 2011 APRIL MAJ JUNI BORNHOLM

LM 2011 APRIL MAJ JUNI BORNHOLM LM APRIL BORNHOLM 2011 MAJ JUNI LMU BORNHOLM Nyt fra LMU V/ Jeppe S. Rasmussen Fællesskab Vi er en god flok trofaste unge, som samles i Nexø, Åkirkeby og Årsballe. Der er en meget skæv spredning af medlemmer,

Læs mere

Johannes første brev

Johannes første brev Fastetid i Vanløse Frikirke 2017 1. marts til 16. april Johannes første brev Læs 1-5 vers fra brevet hver dag fra mandag til lørdag Hver søndag vil der til gudstjenesten blive holdt en prædiken, som har

Læs mere

LM 2014 JULI AUGUST SEPTEMBER BORNHOLM

LM 2014 JULI AUGUST SEPTEMBER BORNHOLM LM BORNHOLM 2014 JULI AUGUST SEPTEMBER FRA AFDELINGEN Almindingsmøder før i tiden V/ Birger Pedersen, Rønne Sådan begyndte det Det var nok præsten og vækkelsesprædikanten Peter Chr. Trandberg, der indledte

Læs mere

Gudstjenesterne i Aroskirken ledes af liturgen og er bygget op over en fast skabelon, som indeholder følgende fem punkter:

Gudstjenesterne i Aroskirken ledes af liturgen og er bygget op over en fast skabelon, som indeholder følgende fem punkter: Gudstjenesterne i Aroskirken ledes af liturgen og er bygget op over en fast skabelon, som indeholder følgende fem punkter: Ia. Indledning: Præludium og indgangsbøn: Almægtige Gud, Himmelske Far, du, som

Læs mere

Lederkursus. For alle ledere i LMBUs børneklubber, juniorklubber, teenklubber og ungdomsforeninger

Lederkursus. For alle ledere i LMBUs børneklubber, juniorklubber, teenklubber og ungdomsforeninger Lederkursus For alle ledere i LMBUs børneklubber, juniorklubber, teenklubber og ungdomsforeninger 16.- 18. september 2016 Luthersk Missions Højskole (LMH), Hillerød 1 Info Lederkursus er et af årets højdepunkter

Læs mere

Gudstjenesterne i Aroskirken ledes af liturgen og er bygget op over en fast skabelon, som indeholder følgende fem punkter:

Gudstjenesterne i Aroskirken ledes af liturgen og er bygget op over en fast skabelon, som indeholder følgende fem punkter: Gudstjenesterne i Aroskirken ledes af liturgen og er bygget op over en fast skabelon, som indeholder følgende fem punkter: Ia. Indledning: Velkomst! Indgangsbøn: Almægtige Gud, Himmelske Far, du, som har

Læs mere

LM 2014 APRIL MAJ JUNI BORNHOLM

LM 2014 APRIL MAJ JUNI BORNHOLM LM APRIL BORNHOLM 2014 MAJ JUNI FRA AFDELINGEN Bibelglæde Interview med Jørn Bech, Svaneke Luthersk Mission ønsker at gøre 2014 til Bibelglædens år! Vi ønsker, at mange flere skal få eller genopdage en

Læs mere

Hyllekrog Fyr. Foto: Erik Kølle

Hyllekrog Fyr. Foto: Erik Kølle Hyllekrog Fyr. Foto: Erik Kølle I dette blad Medarbejderkursus og temamøde 2 Vintermøde 3 Lokale arrangementer 4 Siden sidst 9 LMU - Ungdomsforeningen 10 Børne- og juniorklubber 11 Refleksion 12 NYT Siden

Læs mere

BORNHOLM NOVEMBER DECEMBER

BORNHOLM NOVEMBER DECEMBER LM OKTOBER BORNHOLM 2011 NOVEMBER DECEMBER FRA AFDELINGEN Ny struktur Ny hjemmeside V/ afdelingsformand Jørn Bech Den 19. august vedtoges de nye vedtægter for LM-Bornholm ved et ekstraordinært afdelingsmøde

Læs mere

NYT. Januar - februar - marts 2016. LM-Nyts læsere ønskes et af Gud velsignet nytår!

NYT. Januar - februar - marts 2016. LM-Nyts læsere ønskes et af Gud velsignet nytår! NYT LM-Nyts læsere ønskes et af Gud velsignet nytår! Januar - februar - marts 2016 I dette blad Kort nyt 2 Vinterstævne 3 Lokale arrangementer 4 LivogJob Stubbekøbing 9 Ungdomsforeningen 10 Børne- og juniorklubber

Læs mere

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28).

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Tirsdag d. 1. marts 2016 Salme DDS nr. 373: Herre, jeg vil gerne tjene Jesus siger: Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Kære Jesus

Læs mere

PROGRAM FOR 2. halvår 2015

PROGRAM FOR 2. halvår 2015 PROGRAM FOR 2. halvår 2015 VELKOMMEN PÅ Hvad kan vi gøre for dig? Du står med det nye program i hånden. Luk op og se de mange muligheder! Klippen Lemvig Indre Mission er et fællesskab af mennesker, der

Læs mere

Gudstjeneste i Skævinge Kirke den 25. maj 2015 Kirkedag: 2. pinsedag/a Tekst: Joh 3,16-21 Salmer: SK: 289 * 331 * 490 * 491 * 298,3 * 287

Gudstjeneste i Skævinge Kirke den 25. maj 2015 Kirkedag: 2. pinsedag/a Tekst: Joh 3,16-21 Salmer: SK: 289 * 331 * 490 * 491 * 298,3 * 287 Gudstjeneste i Skævinge Kirke den 25. maj 2015 Kirkedag: 2. pinsedag/a Tekst: Joh 3,16-21 Salmer: SK: 289 * 331 * 490 * 491 * 298,3 * 287 Begyndelsen af evangeliet: Således elskede Gud verden, at han gav

Læs mere

Tekster: Præd 3,1-11, Rom 8,1-4, Matt 10,24-31

Tekster: Præd 3,1-11, Rom 8,1-4, Matt 10,24-31 Tekster: Præd 3,1-11, Rom 8,1-4, Matt 10,24-31 Salmer: Lihme 9.00 751 Gud ske tak og lov, Dåb: 448 Fyldt af glæde, 52 Du herre Krist, 41 Lille Guds barn, 807 Den lange lyse sommerdag Lem 10.30 751 Gud

Læs mere

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28).

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Mandag d. 2. marts 2015 Salme DDS nr. 373: Herre, jeg vil gerne tjene Jesus siger: Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Kære Jesus Kristus,

Læs mere

LM 2012 JANUAR FEBRUAR MARTS BORNHOLM

LM 2012 JANUAR FEBRUAR MARTS BORNHOLM LM JANUAR BORNHOLM 2012 FEBRUAR MARTS FRA AFDELINGEN Økonomi Uge 2 er bedeuge Det tog 14 dage Ved årsmødet d. 12.-13. november iværksatte LM på Bornholm en ekstra indsamling. Målet var 500 kr. pr. medlem,

Læs mere

Program for efteråret 2015

Program for efteråret 2015 Program for efteråret 2015 Indre Mission i Birkerød Velkommen til efterårets møder i Ansgar I løbet af efterårets program for tirsdagsmøderne berører vi forskellige aspekter ved livet med Gud. Formen er

Læs mere

Lindvig Osmundsen.Prædiken til 2.s.e.hel3konger.2015.docx 18-01-2015 side 1. Prædiken til 2. s. e. Hellig 3 Konger 2015. Tekst: Johs. 2,1-11.

Lindvig Osmundsen.Prædiken til 2.s.e.hel3konger.2015.docx 18-01-2015 side 1. Prædiken til 2. s. e. Hellig 3 Konger 2015. Tekst: Johs. 2,1-11. 18-01-2015 side 1 Prædiken til 2. s. e. Hellig 3 Konger 2015. Tekst: Johs. 2,1-11. Moral eller evangelium. Evangelium betyder det glædelige budskab. En kinesisk lignelse fortæller om et andet bryllup.

Læs mere

Uanset hvad, så har der været noget ved Jesus, som på en helt særlig måde får Levi til at følge kaldet og rejse sig og følge Jesus.

Uanset hvad, så har der været noget ved Jesus, som på en helt særlig måde får Levi til at følge kaldet og rejse sig og følge Jesus. Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 18. september 2016 Kirkedag: 17.s.e.Trin/B Tekst: Sl 40,2-6; Jud 20-25; Mk 2,14-22 Salmer: SK: 4 * 51 * 492 * 52 LL: 4 * 51 * 62 * 492 * 511,6 * 52 Følg

Læs mere

Pinsedag 4. juni 2017

Pinsedag 4. juni 2017 Kl. 10.00 Burkal Kirke Tema: Gud i os Salmer: 290, 287, 286; 291, 474, 309 Evangelium: Joh. 14,22-31 "Herre, hvordan kan det være at du vil give dig til kende for os, men ikke for verden?" Ja, hvordan

Læs mere

nyt JULI AUGUST SEPTEMBER

nyt JULI AUGUST SEPTEMBER 2019 nyt JULI AUGUST SEPTEMBER Velsign du årets grøde og frugtbargør vort land, giv daglig du os føde, velsigne sø og strand; fra himlen dryppe fedme, bespis os med dit ord, og med din nådes sødme velsigne

Læs mere

3. søndag efter påske

3. søndag efter påske 3. søndag efter påske Salmevalg 402: Den signede dag 318: Stiftet Guds søn har på jorden et åndeligt rige 379: Der er en vej som verden ikke kender 245: Opstandne Herre, du vil gå 752: Morgenstund har

Læs mere

At forsage er at sige nej eller at afvise noget. Når vi forsager djævelen, siger vi dermed nej til alt det onde vi siger fra over for verdens

At forsage er at sige nej eller at afvise noget. Når vi forsager djævelen, siger vi dermed nej til alt det onde vi siger fra over for verdens At forsage er at sige nej eller at afvise noget. Når vi forsager djævelen, siger vi dermed nej til alt det onde vi siger fra over for verdens ondskab, selvom vi godt ved, at den findes. Djævelen er Guds

Læs mere

Dåbsritual. Ritualer dåb naver barnevelsignelse vielse - begravelse. tror du på Jesus Kristus som din Herre og frelser? Dåbskandidaten svarer Ja

Dåbsritual. Ritualer dåb naver barnevelsignelse vielse - begravelse. tror du på Jesus Kristus som din Herre og frelser? Dåbskandidaten svarer Ja Dåbsritual tror du på Jesus Kristus som din Herre og frelser? Dåbskandidaten svarer Ja På din egen bekendelse, om din tro på Jesus, døber vi dig til Kristus i Faderens, Sønnens og Helligåndens navn Nadverritual

Læs mere

Bruger Side Prædiken til Pinsedag Prædiken til Pinsedag Tekst. Johs. 14,

Bruger Side Prædiken til Pinsedag Prædiken til Pinsedag Tekst. Johs. 14, Bruger Side 1 15-05-2016. Tekst. Johs. 14, 15-21. Der er altid noget overstadigt over Pinsesøndags gudstjeneste. Det er så let at synge og i al sin glans stråler livslyset over Guds nåde. Det er centrum

Læs mere

Gudstjeneste 220215 10.30 - Brændkjærkirken 1. søndag i fasten Prædikant: Ole Pihl sognepræst. Tekster: 1. Mos 3,1-19 & Matt 4,1-11 Salmer:

Gudstjeneste 220215 10.30 - Brændkjærkirken 1. søndag i fasten Prædikant: Ole Pihl sognepræst. Tekster: 1. Mos 3,1-19 & Matt 4,1-11 Salmer: Gudstjeneste 220215 10.30 - Brændkjærkirken 1. søndag i fasten Prædikant: Ole Pihl sognepræst Tekster: 1. Mos 3,1-19 & Matt 4,1-11 Salmer: DDS 739 - Rind nu op DDS 449 - Vor Herre tar de små i favn DDS

Læs mere

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Mel.: Barn Jesus 1 Den første julenat på jord, da kongesønnen fødtes. En stjerne klar på himlen stor

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side Prædiken til 4.s.e. påske Prædiken til 4. søndag efter påske Tekst: Johs. 16,5-16.

Lindvig Osmundsen Side Prædiken til 4.s.e. påske Prædiken til 4. søndag efter påske Tekst: Johs. 16,5-16. Lindvig Osmundsen Side 1 14-05-2017 Prædiken til 4. søndag efter påske 2017. Tekst: Johs. 16,5-16. En tro, der er frembragt under tvang, giver ikke noget godt resultat. Sådan siger professor Erik A. Nielsen

Læs mere

Prædiken til 2. pinsedag Johs. 3,16-21; Sl. 104,24-30; Apg. 10,42-48a Salmer: 290, 42, , 292 (alterg.) 725

Prædiken til 2. pinsedag Johs. 3,16-21; Sl. 104,24-30; Apg. 10,42-48a Salmer: 290, 42, , 292 (alterg.) 725 Prædiken til 2. pinsedag Johs. 3,16-21; Sl. 104,24-30; Apg. 10,42-48a Salmer: 290, 42, 298--283, 292 (alterg.) 725 Lad os bede! Kærligheds og sandheds ånd! Vi beder dig: Kom over os, nu mens vi hører ordet,

Læs mere

Kristendom på 7 x 2 minutter

Kristendom på 7 x 2 minutter Kristendom på 7 x 2 minutter Der er skrevet tusindvis af tykke bøger om kristendommen. Men her har jeg skrevet kort og enkelt, hvad den kristne tro går ud på. Det har jeg samlet i syv punkter, som hver

Læs mere

Velkommen. i Tommerup Indre Mission P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Arbejdsgrupper: Bestyrelsen: Missionær: Hjemmeside:

Velkommen. i Tommerup Indre Mission P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Arbejdsgrupper: Bestyrelsen: Missionær: Hjemmeside: P R O G R A M 0 1 FORÅR Velkommen i Tommerup Indre Mission Tommerup Missionshus Skovstrupvej 5690 Tommerup Arbejdet i missionshuset ledes af bestyrelsen, samt et antal arbejdsgrupper. Bestyrelsen: Carsten

Læs mere

Når det i det hele taget handler om åbenbaringen af Gud, så er der et element i hele frelseshistorien, som det er meget vigtigt,

Når det i det hele taget handler om åbenbaringen af Gud, så er der et element i hele frelseshistorien, som det er meget vigtigt, Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 22. maj 2016 Kirkedag: Trinitatis søndag/b Tekst: Es 49,1-6; Ef 1,3-14; Matt 28,16-20 Salmer: SK: 356 * 418 * 9 * 364 * 6,2 * 11 LL: 356 * 9 * 364 * 6,2

Læs mere

Prædiken til 1. søndag efter helligtrekonger, Mark 10,13-16. 2. tekstrække

Prædiken til 1. søndag efter helligtrekonger, Mark 10,13-16. 2. tekstrække 1 Urup Kirke Søndag d. 12. januar 2014 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 1. søndag efter helligtrekonger, Mark 10,13-16. 2. tekstrække Salmer DDS 318: Stiftet Guds søn har på jorden et åndeligt

Læs mere

Det er det kristne opstandelseshåb, at der i døden er opstandelse og liv i evigheden hos Gud i Himlen.

Det er det kristne opstandelseshåb, at der i døden er opstandelse og liv i evigheden hos Gud i Himlen. Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirker den 3. november 2013 Kirkedag: Allehelgensdag/A Tekst: Matt 5,1-12 Salmer: SK & LL: 402 * 566 * 571 * 787 * 569 Langt de fleste af os, vil der en dag blive

Læs mere

PROGRAMOVERSIGT. Mandag d. 14/

PROGRAMOVERSIGT. Mandag d. 14/ Mandag d. 14/10-2019 Kl. 14:00-14:30 Perspektiv Gennemgang af 1. Kor. 1, 11-16 ved Johnny Søndberg Madsen Kl. 14:30-15:00 Fokus Fokus på Bibelens verden ved Egon Jensen, Haderslev Kl. 15:30-16:30 Kafé

Læs mere

SKT. KNUDS KIRKE. Velkommen i Domkirken

SKT. KNUDS KIRKE. Velkommen i Domkirken SKT. KNUDS KIRKE Velkommen i Domkirken Velkommen i Domkirken Denne lille oversigt over højmessens forløb er udarbejdet med ønsket om, at du vil genkende gudstjenestens forskellige led og føle dig hjemme

Læs mere

Alle helgens dag I. Sct. Pauls kirke 3. november 2013 kl. 10.00. Salmer: 422/434/474/320//571/439/376/573 Uddelingssalme: se ovenfor: 571

Alle helgens dag I. Sct. Pauls kirke 3. november 2013 kl. 10.00. Salmer: 422/434/474/320//571/439/376/573 Uddelingssalme: se ovenfor: 571 1 Alle helgens dag I. Sct. Pauls kirke 3. november 2013 kl. 10.00. Salmer: 422/434/474/320//571/439/376/573 Uddelingssalme: se ovenfor: 571 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, amen.

Læs mere

Retfærdighed: at Jesus går til Faderen. Det retfærdige er, at noget sker som Gud vil, altså efter Guds vilje. Det retfærdige

Retfærdighed: at Jesus går til Faderen. Det retfærdige er, at noget sker som Gud vil, altså efter Guds vilje. Det retfærdige Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 3. maj 2015 Kirkedag: 4.s.e.påske/A Tekst: Joh 6,5-15 Salmer: SK: 722 * 393 * 600* 310,2 * 297 LL: 722 * 396 * 393 * 600* 310,2 * 297 Kristne menneskers

Læs mere

HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE

HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE Søndag den 19/5-2013 kl. 11.00 Pinsedag Tema: Helligåndens komme HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE Præludium Evt. korsats (Carsten) Indgangsbøn (evt.) Velkomst 1. salme DDS 290 I al sin glans nu stråler solen

Læs mere

Prædiken m.v. fra Familie-høstgudstjenesten 18.s. efter trinitatis 2016

Prædiken m.v. fra Familie-høstgudstjenesten 18.s. efter trinitatis 2016 Prædiken m.v. fra Familie-høstgudstjenesten 18.s. efter trinitatis 2016 Klokkeringning intro prælud. m. procession Indgangsbøn Salme: 729: Nu falmer skoven Hilsen svar Indledning om høst Læsning: Gud sagde:»jorden

Læs mere

PROGRAMOVERSIGT. Mandag d. 2/9-2019

PROGRAMOVERSIGT. Mandag d. 2/9-2019 Mandag d. 2/9-2019 Kl. 14:00-14:30 Perspektiv Gennemgang af 1. Kor. 6, 12-20 ved Johnny Søndberg Madsen Kl. 14:30-15:00 Fokus Fokus på Israel v/berit Jensen Kl. 15:30-16:30 Kafé Kairos Jesper Steen Andersen

Læs mere

Bibelstudie: Kvinder i Bibelen

Bibelstudie: Kvinder i Bibelen Læs 1 Joh. 4,4 Maria Magdalene havde fået hjælp af Jesus, og nu levede hun med ham, som Herre i sit liv. Hvorfor bliver man nødt til at vælge mellem Jesus eller djævelen? Læs Matt 6,24 Hvad betyder det

Læs mere

Bornholmske Frikirker. Et åbent fællesskab!

Bornholmske Frikirker. Et åbent fællesskab! Bornholmske Frikirker Et åbent fællesskab! 2 INDHOLD Rønne: 3 Baptistkirken Bornholmske Frikirker i samarbejde 4 Frelsens Hær 5 Metodistkirken 6 Missionskirken 7 Pinsekirken Et åbent fællesskab! Hasle:

Læs mere

det høje besøger os, kommer til os, og giver os, leder vore fødder ind på fredens vej.

det høje besøger os, kommer til os, og giver os, leder vore fødder ind på fredens vej. Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirker den 15. december 2013 Kirkedag: 3.s.i advent/b Tekst: Luk 1,67-80 Salmer: SK: 87 * 12 * 76 * 89 * 90,2 * 88 LL: 87 * 70 *78 * 123 (Luciagudstj) Vi kender sikkert

Læs mere

Prædiken til 6. søndag efter påske, Joh 15,26-16,4. 1. tekstrække. Nollund Kirke Søndag d. 12. maj 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal.

Prædiken til 6. søndag efter påske, Joh 15,26-16,4. 1. tekstrække. Nollund Kirke Søndag d. 12. maj 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. 1 Nollund Kirke Søndag d. 12. maj 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 6. søndag efter påske, Joh 15,26-16,4. 1. tekstrække Salmer DDS 318: Stiftet Guds Søn har på jorden et åndeligt rige DDS

Læs mere

REFERAT GENERALFORSAMLING i IM Hjørring

REFERAT GENERALFORSAMLING i IM Hjørring Velkomst ved Torben Indledning ved Henrik Dagsorden: 1. Valg af ordstyrer REFERAT GENERALFORSAMLING i IM Hjørring Torsdag den 9.februar 2016 kl. 19.30 2. Formandsberetning ved Torben Holm 3. Beretning

Læs mere

Et er nødvendigt. Lumi Radio har fået nye ejere

Et er nødvendigt. Lumi Radio har fået nye ejere LUMI nyt L U M I R a d i o A a l b o r g 1/jan.-marts 2010 28. årgang Andagt Et er nødvendigt Andagt ved Hans Erik Nissen Du må indprente dig Guds ord. Du må høre det igen og igen, for det er så svært

Læs mere

Fastelavns søndag II. Sct. Pauls kirke 7. februar 2016 kl Salmer: 446/176/172/508//164/690/439/173

Fastelavns søndag II. Sct. Pauls kirke 7. februar 2016 kl Salmer: 446/176/172/508//164/690/439/173 1 Fastelavns søndag II. Sct. Pauls kirke 7. februar 2016 kl. 10.00. Salmer: 446/176/172/508//164/690/439/173 Åbningshilsen Fastelavns søndag. Vi skal ikke slå katten af tønden i formiddag, det sker efter

Læs mere

Jeg tror, at præster og forkyndere, kirker og menigheder er nød til at stille sig selv disse spørgsmål om vores virke, om det er i samklang med det vi

Jeg tror, at præster og forkyndere, kirker og menigheder er nød til at stille sig selv disse spørgsmål om vores virke, om det er i samklang med det vi Gudstjeneste i Gørløse & Lille Lyngby Kirke den 5. juni 2016 Kirkedag: 2.s.e.Trin/B Tekst: Jer 15,10+15-21; Åb 3,14-22; Luk 14,25-35 Salmer: Gørløse: 736 * 618 * 305 * 272 * 474 * 613 LL: 736 * 618 * 272

Læs mere

Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111

Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111 1 Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111 Åbningshilsen Denne søndag, Julesøndag, søndag i julen, årets sidste søndagsgudstjeneste konfirmerer

Læs mere

3. søndag i advent II. Sct. Pauls kirke 15. december 2013 kl. 10.00. Salmer: 77/82/76/78//86/439/89/353 Uddelingssalme: se ovenfor: 89

3. søndag i advent II. Sct. Pauls kirke 15. december 2013 kl. 10.00. Salmer: 77/82/76/78//86/439/89/353 Uddelingssalme: se ovenfor: 89 1 3. søndag i advent II. Sct. Pauls kirke 15. december 2013 kl. 10.00. Salmer: 77/82/76/78//86/439/89/353 Uddelingssalme: se ovenfor: 89 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn. Amen.

Læs mere

Omkring døbefonten. Svar på nogle meget relevante spørgsmål.

Omkring døbefonten. Svar på nogle meget relevante spørgsmål. Omkring døbefonten Svar på nogle meget relevante spørgsmål. *** Og de bar nogle små børn til Jesus, for at han skulle røre ved dem; disciplene truede ad dem, men da Jesus så det, blev han vred og sagde

Læs mere

Discipel 24/7 CELLEGRUPPER Cellegruppernes formål

Discipel 24/7 CELLEGRUPPER Cellegruppernes formål Rentemestervej 109 Discipel 24/7 2400 København NV CELLEGRUPPER Cellegruppernes formål At vokse sammen i troen og i livet som discipel til Guds ære. I cellegrupperne ønsker vi at hjælpe hinanden til at

Læs mere

» Intro « » Du er formand «

» Intro « » Du er formand « FORMANDS GUIDE » Intro Du er formand «Tusind tak fordi du har sagt ja til at være formand i LMU! Det er en vigtig og meningsfuld opgave, som ligger foran dig, og vi er mange, der sætter pris på, at du

Læs mere

Bruger Side Prædiken til Pinsedag Prædiken til Pinsedag Tekst. Johs. 14,

Bruger Side Prædiken til Pinsedag Prædiken til Pinsedag Tekst. Johs. 14, Bruger Side 1 04-06-2017. Tekst. Johs. 14, 22-31. Kærlighed til Kristi ord. Pinsedag har sin egen tone, glædens musik, som løfter og gør glad. Vore salmedigtere har fundet denne tone, givet den ord som

Læs mere

Kristi Fødsels Dag. 25.dec.2013. Hinge Kirke kl.9 (nadver). Vinderslev Kirke kl.10.30.

Kristi Fødsels Dag. 25.dec.2013. Hinge Kirke kl.9 (nadver). Vinderslev Kirke kl.10.30. Kristi Fødsels Dag. 25.dec.2013. Hinge Kirke kl.9 (nadver). Vinderslev Kirke kl.10.30. Salmer: Hinge kl.9: 100-111/ 98-101- 118 Vinderslev kl.10.30: 100-121- 107/ 98-101- 118 Tekst: Joh 1,1-14 I begyndelsen

Læs mere

til vores medmennesker, og vi kan ændre på vores egen adfærd, og leve efter De ti Bud i forhold til Gud og næsten.

til vores medmennesker, og vi kan ændre på vores egen adfærd, og leve efter De ti Bud i forhold til Gud og næsten. Gudstjeneste i Gørløse & Lille Lyngby Kirke den 27. juli 2014 Kirkedag: 6.s.e.Trin/B Tekst: Matt 19,16-26 Salmer: Gørløse: 402 * 356 * 414 * 192 * 516 LL: 402 * 447 * 449 *414 * 192 * 512,2 * 516 I De

Læs mere

Afdelingens hjemmeside www.lutherskmission-lf.dk Mail-adresse: info@lutherskmission-lf.dk

Afdelingens hjemmeside www.lutherskmission-lf.dk Mail-adresse: info@lutherskmission-lf.dk Redaktion: John Friis (jf) Tlf.: 5485 4476 jhfr@post.tele.dk Ingrid Larsen (il) Tlf.: 5475 9949 larsens@dadlnet.dk Lisbet Rønne- Rasmussen (lrr) Tlf.: 2094 6258 lisbetrr@gmail.com Forsidefoto: lr-r Ekspedition:

Læs mere

død på korset for som en skrotsamler at samle alt og alle op, så intet og ingen bliver ladt tilbage eller i stikken.

død på korset for som en skrotsamler at samle alt og alle op, så intet og ingen bliver ladt tilbage eller i stikken. Gud, overbevis os om, at du er den, du er og lad din sandhed frigøre os, så vi bliver virkelig frie ved din elskede Søn, Jesus Kristus. Amen. Tekst: Joh 8.31-36 1 Reformatoren Martin Luther spurgte aldrig

Læs mere

sider af et Fællesskab

sider af et Fællesskab sider af et Fællesskab Velkommen Vi er glade for at kunne præsentere dette hæfte, der handler om Kristent Fællesskab i Rødovre. Hæftet fortæller om 4 sider af fællesskabet - Vision, Fællesskab, Tjeneste

Læs mere

Luthersk Mission Esbjerg. - Program oktober marts 2018

Luthersk Mission Esbjerg. - Program oktober marts 2018 Luthersk Mission Esbjerg - Program oktober 2017 - marts 2018 M i s s i o n s f o r e n i n g F r i m e n i g h e d B ø r n e o g u n g e a r b e j d e T v æ r k u l t u r e l t a r b e j d e Oktober 2017

Læs mere

Ledervejledning. God fornøjelse med materialet. IMU - Indre Missions Ungdom

Ledervejledning. God fornøjelse med materialet. IMU - Indre Missions Ungdom Ledervejledning TeenTools Katekismus er et ledermateriale som du som teenleder, konfirmandleder, forkynder eller dig som har andet arbejde med teenagere kan bruge og finde inspiration i. Vi siger forkyndelse

Læs mere

Men, når vi så har fundet troen på, at det med Gud og Jesus er sandt og meningsfuldt, hvad så?

Men, når vi så har fundet troen på, at det med Gud og Jesus er sandt og meningsfuldt, hvad så? Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 9. oktober 2016 Kirkedag: 20.s.e.Trin/B Tekst: Es 5,1-7; Rom 11,25-32; Matt 21,28-44 Salmer: SK: 9 * 347 * 352 * 369 * 477 * 361 LL: 192 * 447 * 449 * 369

Læs mere

Julen er lige overstået, men jeg vil alligevel gerne invitere dig til at tænke på jul. Men vi skal tilbage i tiden. Tilbage til din barndoms jul.

Julen er lige overstået, men jeg vil alligevel gerne invitere dig til at tænke på jul. Men vi skal tilbage i tiden. Tilbage til din barndoms jul. 1 af 7 Prædiken søndag d. 13. januar 2019. Metodistkirken i Odense. Thomas Risager, D.Min. Tekster: Es 43,1-7 & Salme 29 & Apg 8,14-17 Luk 3,15-17&21-22 Guds gaver - Du er min elskede! Julen er lige overstået,

Læs mere

18. søndag efter trinitatis 15. oktober 2017

18. søndag efter trinitatis 15. oktober 2017 Kl. 10.00 Burkal Kirke Tema: Det største bud Salmer: 731, 16, 374; 54, 668 Evangelium: Matt. 22,34-46 I den sidste tid inden Jesu lidelse og død, hører vi i evangelierne hvordan de jødiske ledere hele

Læs mere

REFLEKSIONER OVER EFTERÅRETS TEMA

REFLEKSIONER OVER EFTERÅRETS TEMA REFLEKSIONER OVER EFTERÅRETS TEMA Alene Kristus er mit håb, LIVET MED JESUS han er mit sikre sejrsråb. Min hjørnesten og tilflugtsborg, han er mit værn i frygt og sorg. Et væld så dyb af kærlighed, hos

Læs mere

1. søndag i fasten I. Sct. Pauls kirke 17. februar 2013 kl Salmer: 753/336/172/292//205/439/192/675 Uddelingssalme: se ovenfor: 192

1. søndag i fasten I. Sct. Pauls kirke 17. februar 2013 kl Salmer: 753/336/172/292//205/439/192/675 Uddelingssalme: se ovenfor: 192 1 1. søndag i fasten I. Sct. Pauls kirke 17. februar 2013 kl. 10.00. Salmer: 753/336/172/292//205/439/192/675 Uddelingssalme: se ovenfor: 192 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn.

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke Lørdag d. 25. april 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud DDS 260: Du satte dig

Læs mere