Kompleksitet, Organisationspsykologi og Ko- kreativitet KOK 5: Multiteoretisk konsulentuddannelse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kompleksitet, Organisationspsykologi og Ko- kreativitet KOK 5: Multiteoretisk konsulentuddannelse"

Transkript

1 Kompleksitet, Organisationspsykologi og Ko- kreativitet KOK 5: Multiteoretisk konsulentuddannelse KOK 5 er en ambitiøs toårig konsulentuddannelse for erfarne konsulenter og organisationspsykologer, i både offentlige og private virksomheder. - Oplever du, at kompleksiteten i opgaverne stiger? - Har dine kunder i stadig større grad et ønske om at præge konsulentarbejdet? - Kan en enkelt teori eller tilgang ikke længere favne virkeligheden i den organisatoriske kompleksitet, du opererer i? - Drømmer du om en teoretisk velbegrundet konsulentpraksis i forhold til den organisatoriske kompleksitet, hvor relationer og resultater går hånd i hånd? Kompleksitet og emergens Multiteoretisk tilgang Ko-kreativt mindset Konsulentpraksis Uddannelsen udbydes af CompLead, nu for femte gang, og ledes af Mette Amtoft og Arne Vestergaard, der er erfarne organisationspsykologer og autoriserede specialister og supervisorer i organisationspsykologi. KOK har været en organisationspsykologisk dannelsesrejse for mig. Til tider krævende, ofte udfordrende, men næsten altid berigende teoretisk, metodisk og praktisk. Uddannelsen har i meget stor grad bidraget til min professionsudvikling og har givet mig større mod til at prøve mig selv af som konsulent på nye og anderledes måder. Jakob Hassing Pedersen, Organisationspsykolog, Center for Supervision, Københavns Kommune (KOK4) Jeg oplevede et sprudlende engagement og en kolossal erfaring med at arbejde ko- kreativt i mange forskellige sammenhænge. Desuden en fortsat stor nysgerrighed (hos underviserne) og lyst til selv at lære, erfare, udvikle og afprøve nye ting og nysgerrighed på andres udfordringer og udvikling. Tilpas ambitiøse på kursets og vores vegne til, at vi både fik lov til at erfare i eget tempo og samtidig blev skubbet bagpå, når der var behov for det. Projektleder Hanne Hansen Wrisberg, Rambøll (KOK 3) Jeg oplever den multiteoretiske tilgang som meget inspirerende. Den bidrager til, at jeg med skiftende perspektiver både teoretisk og praktisk med stringens kigger på mine kunders udfordringer. Jeg vælger nu, langt mere bevidst end tidligere, hvilken approach jeg vil gå til den konkrete opgave med. Samtidig er det givtigt, at kigge på opgaven gennem flere briller. Jeg opdager simpelthen indfaldsvinkler, de måske ellers slet ikke var kommet i spil, havde jeg kun brugt et og samme perspektiv. Erhvervspsykolog og Executive coach Esben Thorup AD Ressources (KOK 2)

2 Du kan forvente: I løbet af de to år du går på KOK, kan du forvente, at du markant øger din teoretiske indsigt og horisont, såvel som får styrket både din refleksionsevne og handlekraft som konsulent. Du kommer til at arbejde med konsulentrollen gennem konkrete cases og dine egne opgaver, hvor vi arbejder multiteoretisk og ko- kreativt. Målet med dette er, at du får forbedret din praksis løbende igennem de to år, og dermed både trives og opnår resultater i komplekse konsulentopgaver Kort om uddannelsen: Uddannelsen er tilrettelagt som et ambitiøst udviklingsforløb, hvor vi benytter flere læringsformer for at opnå mest effekt på udviklingen af din konsulentpraksis. Derfor må du også forvente at skulle bidrage aktivt med egne cases og opgaver, samt involvere dig i løsningen af andres udfordringer. 24 undervisningsdage, inkl. 4 selvorganiserede læringsdage 4 individuelle vejledningssamtaler evt. over Skype 8 obligatoriske regionale læsegruppemøder evt. over Skype Case studie på 1. år og formidlingsopgave på 2. år Løsning af diverse opgaver mellem modulerne i egen praksis 4 internater på to dage, 4 eksternater på to dage og 4 introduktionsdage. Undervisningsstederne veksler mellem Sjælland og Lillebæltsområdet. Prisen er kr. + moms. Betaling kan deles op i 2-4 rater efter ønske. For organisationspsykologer gælder uddannelsen som et helt grundstammeforløb i specialistuddannelsen. Omfanget svarer til ca. 10 ECTS points Målgruppen: Organisationskonsulenter enten med psykologisk baggrund, eller anden videregående uddannelse og/eller mange års erfaring som organisationskonsulent. Du ønsker at udvikle og anvende et ko- kreativt og multiteoretisk mindset på opgaver i komplekse organisatoriske sammenhænge. Du arbejder f.eks. med opgaver i forbindelse med strategiprocesser, organisationsudvikling, forandringer, projektorganisation/ledelse, ledelsesudvikling, teambuilding, coaching, proceskonsultation, facilitering, innovation, LEAN mm. Som deltager får du her muligheden for at afklare, udvide og begrunde din praksis som konsulent og et rum til at arbejde på at blive den konsulent, som du gerne vil være. Deltagerantal: Min. 12 og max. 18 deltagere Undervisere / vejledere: Uddannelsen udbydes af CompLead og ledes af Mette Amtoft, cand. psych., specialist i klinisk psykologi og organisationspsykologi, supervisor i organisationspsykologi og Arne Vestergaard, cand. psych., ph.d., specialist og supervisor i organisationspsykologi.

3 Begge har 25 års erfaring med konsulentarbejde i både private og offentlige organisationer, supervision af konsulenter samt publikationer indenfor det erhvervspsykologiske område. Desuden medvirker erhvervspsykolog, cand. psych. Marie Kingston, der er associeret partner i CompLead, i forløbet. Marie har erfaring fra både erhvervspsykologisk konsulentarbejde såvel som ledelse af konsulenter indenfor samme felt. Vi arbejder multiteoretisk, fordi kompleksiteten i moderne organisationer er for stor til, at den kan favnes med kun én teori og én tilgang. Vi trækker derfor på mange videnskaber, psykologiske teorier og tilstødende praksisfelter, der hver især kan bidrage til at forstå og håndtere organisatorisk kompleksitet. Vi opfatter samspillet mellem kunderne og konsulenten som det styrende i opgaveløsningen. Det kalder vi ko- kreativitet. Vi forventer: Som deltager forventes du at deltage aktivt i diskussioner, øvelser og refleksioner. Du skal læse siders teori hvert semester og inden hvert modul læst og sat dig ind i de udvalgte tekster. Selve undervisningen forudsætter dette og fokuserer på at undersøge og demonstrere teoriernes konkrete perspektiver i forhold til konsulenters praksisfelter. Desuden vil der ofte være opgaver, der skal løses i forbindelse med din egen praksis, f.eks. i form af afprøvning af værktøj, observationer, refleksioner og lignende. Du vil løbende skulle reflektere skriftligt over din læring bl.a. i forhold til et eller flere casestudier. Teori Du præsenteres for udvalgte tekster, ikke blot fra organisationspsykologisk litteratur, men også fra andre psykologier og fagområder. Der fokuseres først og fremmest på konsulentens og organisationens forståelse og praktiske håndtering af opgaver af høj organisatorisk kompleksitet. Teoriundervisning omfatter ud over præsentation af teori også diskussioner i grupper, såkaldte mindsettere, demonstrationer af eksempler på værktøj og refleksioner i forhold til praksis. Emnerne for de fire semestre rubriceres under overskrifterne: 1. Organisatorisk kompleksitet og emergens 1. semester: Januar - Juni Den ko- kreative konsulentrolle. 2. semester: August - December Multiteoretisk begrundelse af praksis 3. Semester: Januar Juni Kompleksitet og konsulentpraksis 4. Semester: August December 2015

4 Supervision i gruppe Supervision i grupper er en integreret del af forløbet. Supervision fungerer som en forlængelse af eller en indgang til teoridelens elementer. Supervision foregår med én af underviserne som supervisor i vekslende grupperinger. Supervisionen tager udgangspunkt i deltagernes aktuelle arbejdsopgaver og andre professionelle udfordringer (casestudies) og skal dermed afspejle og berige praksis f.eks. i forhold til: - Roller, positioner og relationer i forhold til kunde/klientsystemets organisation - Tilgange til forskellige praksisfelter - Konsulentens begrundelse af valgt praksis. - Konsulentens kompetenceudvikling - At turde og kunne agere i komplekse og uvisse situationer - Brug af flere teoretiske perspektiver til at forstå opgavernes fordring Vi anvender forskellige varianter af supervisionsmetoder, og der inddrages de forskellige traditioner og teoretiske perspektiver på organisation, udvikling og læring, således at supervisionsrummet også bliver en mulighed for at afprøve forskellige tilganges styrker. Personligt udviklingsarbejde Personligt udviklingsarbejde skal først og fremmest understøtte dig i at blive den konsulent du gerne vil være, og som det er formuleret i dine udviklingsmål. Disse mål formulerer du inden kursusstart og bearbejder løbende under uddannelsen. Det personlige udviklingsarbejde vil naturligt falde sammen med nogle af temaerne fra supervisionen, men vi sikrer et rum for personlig integration og udfordring i forhold til f.eks. selvbilleder og konsulentidentitet. Du udfordres og støttes til at dygtiggøre sig som konsulent med afsæt i nye perspektiver, egne faglige kompetencer og personlige ressourcer samt forfinelse af særlige evner og stil gennem feedback, individuelt arbejde og øvelser i mindre grupper. Det personlige udviklingsarbejde ses på denne uddannelse som den nødvendige indsats, der er påkrævet for at få integreret nye teoretiske forståelser, tilgange og måder at være konsulent på.

5 1. semester. Kompleksitet og emergens. Januar- juni januar: Introduktionsdag Uddannelsens rammer, læringssyn og professionsforståelse Præsentation af deltagerne og etablering af diverse læringsrum Introduktion til 1. semester 7. februar: Læsegruppemøde Marts: Internat. Kompleksitet, organisation og ledelse Systemer og komplekse, responsive processer Det systemisk og konstruktionistiske perspektiv på organisation og ledelse Samtaler der forandrer: case læring. 24. april: Selvorganiseret læringsdag 22. maj: Læsegruppe Juni: Eksternat. Innovation og kompleksitet Innovation og ledelse Presencing Kompleksitet og psykodynamik: Sociale forsvar, positiv og negativ formåen, mm. Supervision i forhold til interessent dialoger Semesteret afrundes med krystallisering af praktisk og teoretisk udbytte Individuel opgave: Interessentdialoger: semistrukturerede og ko kreative samtaler med dine vigtigste interessenter der giver dig indblik deres oplevelse af din konsulentpraksis Litteratur: Amtoft, M. og Vestergaard, A. (1993): Ledelse i kompleksitet. Erhvervspsykologi. Gergen, K. & M. (2005): Social konstruktion ind i samtalen. Dansk Psykologisk Forlag Granhof Juhl, A. & Dahl, K (2009): Den professionelle proceskonsulent. Kapitel 5. Reitzel. Hasselager, A- M. & Bonnerup, B. (2008): Gruppen på Arbejde. Hans Reitzel. Kapitel 7. Scharmer, O.(2007): Theory U. Leading from the Future as It Emerges. SOL. Intro & Kap. 4. Shaw, P. (1997): Intervening in the shadow systems of organizations: Consulting from a complexity perspective. Journal of Organizational Change Management. Vol 10, No. 3 Shaw. P. (2002): Changing conversations a complexity approach to organizational change. Routledge. (kap 1) Stacey, R. (2003): Complex, responsive processes of relating Journal of Innovative Management Vol. 8 no 2. Stacey, R. (2007): Strategic management and Organisational Dynamics. Prentice Hall. Vestergaard, A. (2002): Systemisk Konstruktionisme for projektledere. Arbejdspapir. Visholm, S & Heinskou, T.(2004): Psykodynamisk Organisationspsykologi. Introduktion + kapitel 10. Hans Reitzels Forlag Zimmermann, B. (2009): Ralph Stacey's Agreement & Certainty Matrix. Plexusinstitute.com.

6 2. semester. Ko- kreativitet og kompleksitet. August - December August: Introduktionsdag Review af uddannelsens rammer, læringssyn og professionsforståelse Etablering af diverse læringsrum Introduktion til 2. semester: Temaer og træningsmål 12. September: Læsegruppe Oktober: Internat. Ko- kreativitet i kunderelationer U processen i teori og praksis Intersubjektivitet. Relationel væren og afgrænset væren. Partnerskabelse Case studie 28. oktober: Selvorganiseret læringsdag i 2 grupper 26. november: Læsegruppemøde December. Eksternat. Ko- kreativitet og emergens Improvisation og individuation Matrix og grupper. Konsulentskygger og hjælpeløshed Evaluering og udvikling af læringsrummet Semesterafslutning: Review af udviklingsplan og foreløbigt udbytte Individuel opgave: Case studie (ca timer mellem modulerne) Litteratur Amtoft & Vestergaard (2009): Ko- kreativitet og kompleksitet i konsulentarbejdet. Erhvervspsykologi. Armstrong, D. (2005): Organisation- in- the mind. Kap. 7. Karnac Ltd. Barnes, et.al. (1999): An introduction to Groupwork. Working together. Basic Texts. Gergen, K. (2009): Relational Being. Beyond Self and Community. Kapitel 2. Oxford University Press Inc. Guggenbühl- Craig, A. (2009): Power in the helping professions. Spring Publications. Hasselager & Bonnerup (2008): Gruppen på arbejde. Hans Reitzel. Kap. 7 Scharmer, O. (2007): Theory U - Leading from the Future as it Emerges. SOL. Kap. 1 og 21. Shaw, P. (2002): Changing Conversations: Organisational Change From a Complexity Perspective. Routledge. Kapitel 2. Stacey, R. (2007): Strategic management and organisational dynamics. Prentice Hall. Kapitel 5 Stern, D. (2004): Det nuværende øjeblikke i psykoterapi og hverdagsliv. Reitzel. Kapitel 5 Åkerstrøm N. (2006): Partnerskabelse. Hans Reitzels Forlag. Kapitel 6

7 3. semester. Multiteoretisk tilgang og Kompleksitet. Januar - Juni januar: Introduktionsdag Uddannelsens rammer, læringssyn og professionsforståelse Review af diverse læringsrum Introduktion til 3. Semester, indhold og udviklingsmål 3. februar: Læsegruppe marts: Internat. Multiteoretisk konsulentarbejde Bricolage og integrativ tilgang. Sensemaking. Forandring og forankring. Multiteoretisk teater Personligt portræt: introduktion til opgave i egen organisation. 17. April: Selvorganiseret læringsdag 20. maj: Læsegruppemøde Juni. Eksternat. Teoriers plads i praksis Eksistentielt - fænomenologisk perspektiv Kritisk tilgang. Personlige portrætter Refleksioner ved semestrets afslutning: udbytte og proces Individuel/gruppe opgave: Personligt portræt. I denne øvelse arbejder du sammen med en lille gruppe andre deltagere om at tegne et portræt af dig som konsulent og samarbejdspartner, baseret på input fra kolleger, kunder eller andre, som kender dig og som du selv udvælger. Litteratur: Armstrong, D. (2007):The Dynamics of Lateral relations in Changing Organisational worlds. Organisational and Social Dynamics 7 (2) Høpner, J. mf. (2007): Modstillinger i organisations- og ledelsesteori. Kapitel 7. Academia. Jacobsen, B. (2005): Eksistensens Psykologi. Kapitel 5. Hans Reitzel. Moss- Kanter, R. (2008): Strategy as Improvisational Theater. Harvard Business Review Spinelli E. (2007): Handbook of Coaching Psychology. Kapitel 7. Routledge. Weick K. E.(1995): Sensemaking in Organisations. Thousand Oaks, Sage. Kap. 2 Weick, K.E.(1998): Improvisation as a mindset for Organisational Analysis. Organisation Science Vol 9 no.5. Western, S. (2009): Leadership: A critical Text. Kapitel 1. SAGE. Yalom, I.D. (1998): Eksistentiel psykoterapi. Indledningen. Hans Reitzels Forlag

8 4. Semester. Kompleksitet og konsulentpraksis. August December August: Introduktionsdag Uddannelsens rammer, læringssyn og professionsforståelse Etablering af diverse læringsrum Introduktion til 2. semester 3. September: Læsegruppemøde Oktober. Internat. Dilemmaer, modsætninger og konflikter. Oplæg til 2. års formidlingsopgave Multiple tilgange til konflikter og dilemmaer Evidens og begrundelse af praksis i organisationspsykologien. Case læring og supervision 21. oktober: Selvorganiseret læring 12. november: Læsegruppemøde December. Eksternat. Ledercoaching og ledelsesudvikling Kompleksitet og ledelseskompetencer: In charge, but not in control Læreprocesser for ledere i et kompleksitetsperspektiv: evidens og kritisk tilgang Kritik tilgang og ledercoaching. Case læring og supervision Afslutning af uddannelsen med præsentationer f afsluttende formidlingsopgave. Individuel opgave.: 2. års formidlingsopgave (20-30 timer) Litteratur: Bertelsen, J. (2001): Dilemmaet som lærer. Kapitel 1. Samfundslitteratur. Deurzen, E.V. (2009): Psychotherapy and the Quest for Happiness. Kap. 2. SAGE. Grønbæk, M. & Campbell, D. (2006): Semantiske polariterer og positioner. Kap. 4. M.G. Udviklings Forlag Humle, A-.S. (2004): Dialog der bygger bro. Schultz. Kapitel 5. Jung, C.G. (1958): The Transcendent Function. Collected Works. Vol. 8. Routledge. Langslet, G.J. (2006): Løft Løsningsfokuseret tilnærmning til problemløsning og udviklingsarbejde. Erhvervspsykologi vol. 1, 2003 Marriott, S. (2007): Making Sense of power and conflict in a Healtcare organisation I: Strategic Management and Organisational Dynamics. Prentice Hall. Rousseau. D.M. (2006): Is there such a thing as evidence- based management? Academy of Management Review vol. 31 no. 2. Western, S. (2009): Leadership: A critical Text. Kapitel 12, 13, 14. SAGE. Western, S. (2012): Coaching and Mentoring. A critical text. Introduction. SAGE.

9 Om Complead: Navnet CompLead er en kombination af Complexity og Leadership. Det illustrerer vores fokus på at hjælpe organisationer og konsulenter med at højne deres praksis i forhold til at lede komplekse processer i organisationer, som f.eks. forandring og innovation. CompLead er kendt for den 2- årige konsulentuddannelse KOK (Kompleksitet, Organisation og Ko- kreativitet), der var det første, som også blev godkendt som grundstammeforløb til specialistuddannelsen til arbejds- og organisationspsykolog. Vi arbejder også som konsulenter med ledelses- organisations- og kompetenceudvikling i virksomheder og organisationer. Vi former opgaverne undervejs sammen med kunderne, hvor deres viden og observationer af praksis bliver inddraget som ressourcer og refleksioner i opgaven. CompLead er et partnerskab mellem Mette Amtoft og Arne Vestergaard. Mette Amtoft: Mette Amtoft er psykolog fra Københavns Universitet i 1987, og før det blev hun uddannet lærer i 1976 fra Hellerup Seminarium. Hun er godkendt specialist og supervisor i klinisk og organisationspsykologi. Efter en periode som først lærer og senere PPR psykolog samt en begyndende karriere som familieterapeut kom der en stigende efterspørgsel på organisationspsykologisk træning af ledere i erhvervslivet, og det blev Mettes vej ind i det organisationspsykologiske felt. Mette er meget bred i såvel erfaring, træning som kompetencer og har stor nytte af såvel sin pædagogiske læringsbaggrund som sin organisatoriske og kliniske psykologbaggrund, når hun løser konsulentopgaver, coacher eller underviser. Mette har udover CompLead haft sin egen virksomhed Amtoft Organisationspsykologi siden Arne Vestergaard: Arne Vestergaard er uddannet cand. psych. fra Aarhus Universitet i 1988 og har en Ph.d. i organisationspsykologi fra Tilburg University fra Han er godkendt specialist og supervisor i organisationspsykologi og desuden uddannet Jungiansk Analytiker fra C.G. Jung Instituttet i København. Arne er blandt de første generationer af erhvervspsykologer med ansættelser som intern konsulent i industrien Danmark. Fra 1988 og ni år frem var han intern konsulent og manager i B&O, Novo Nordisk og Danisco med ansvar for uddannelse, HR og organisationsudvikling. I 1997 startede han sin egen konsulentvirksomhed som erhvervspsykolog og er i dag optaget af at kombinere bredden i erfaring fra 25 år som erhvervspsykolog med dybden som jungiansk analytiker, hvad enten der er tale om terapi, coaching, undervisning eller konsulentopgaver. Marie Kingston: Marie Kingston er associeret partner i Complead, og fungerer som medunderviser på uddannelsen. Marie er cand.psych. fra 1998 og har en karriere som erhvervspsykologisk konsulent og leder bag sig, bla. som HR Udviklingschef i COWI, partner i Kjerulf & Partnere, underdirektør i TNSGallup og nu som selvstændig erhvervspsykolog.

Kompleksitet, Organisationspsykologi og Ko- kreativitet KOK 7: Multiteoretisk konsulentuddannelse 2016 2018

Kompleksitet, Organisationspsykologi og Ko- kreativitet KOK 7: Multiteoretisk konsulentuddannelse 2016 2018 Kompleksitet, Organisationspsykologi og Ko- kreativitet KOK 7: Multiteoretisk konsulentuddannelse 2016 2018 KOK 7 er en ambitiøs toårig konsulentuddannelse for erfarne konsulenter og for organisations-

Læs mere

Kompleksitet, Organisationspsykologi og Konsulentrolle KOK 8: Multiteoretisk konsulentuddannelse

Kompleksitet, Organisationspsykologi og Konsulentrolle KOK 8: Multiteoretisk konsulentuddannelse Kompleksitet, Organisationspsykologi og Konsulentrolle KOK 8: Multiteoretisk konsulentuddannelse 2018 2019 KOK 8 er en ambitiøs toårig konsulentuddannelse for erfarne konsulenter og for organisationspsykologer,

Læs mere

KOK 5: Kompleksitet, Organisationspsykologi, Ko-kreativitet. Organisationskonsulentens rollespektrum. Sep. 2012 juni 2014

KOK 5: Kompleksitet, Organisationspsykologi, Ko-kreativitet. Organisationskonsulentens rollespektrum. Sep. 2012 juni 2014 KOK 5: Kompleksitet, Organisationspsykologi, Ko-kreativitet. Organisationskonsulentens rollespektrum. Sep. 2012 juni 2014 KOK 5 er en toårig konsulentuddannelse, der retter sig mod erfarne konsulenter

Læs mere

Kompleksitet, Organisation, Konsultation (KOK)

Kompleksitet, Organisation, Konsultation (KOK) 1 Kompleksitet, Organisation, Konsultation (KOK) Organisationskonsulentens rollespektrum Hvad er KOK? Målgruppe: En toårig organisationspsykologisk konsulentuddannelse. Organisationskonsulenter med baggrund

Læs mere

Erhvervspsykolog Autoriseret cand. Psych. Specialist og Supervisor i Arbejds- og Organisationspsykologi Specialist og Supervisor i Psykoterapi

Erhvervspsykolog Autoriseret cand. Psych. Specialist og Supervisor i Arbejds- og Organisationspsykologi Specialist og Supervisor i Psykoterapi CV Navn Vibe Strøier - født 1955 Titel Erhvervspsykolog Autoriseret cand. Psych. Specialist og Supervisor i Arbejds- og Organisationspsykologi Specialist og Supervisor i Psykoterapi Karriere 2011 - Partner

Læs mere

Strategisk relationel ledelse - videregående uddannelse for erfarne ledere og konsulenter

Strategisk relationel ledelse - videregående uddannelse for erfarne ledere og konsulenter Hold 2, København, oktober 2014 Strategisk relationel ledelse - videregående uddannelse for erfarne ledere og konsulenter Strategi er alt for vigtigt til kun at være noget ledere beskæftiger sig med. I

Læs mere

Systemisk leder- og konsulentuddannelse

Systemisk leder- og konsulentuddannelse Hold 40, Aarhus, Januar 2015 I særklasse den bedste lederuddannelse i mit meget lange lederliv. Mine møder er blevet langt mere effektive, og jeg har fået skærpet mine strategiske kompetencer. (Anker Lund,

Læs mere

Strategisk relationel ledelse forandringsledelse for erfarne ledere og konsulenter

Strategisk relationel ledelse forandringsledelse for erfarne ledere og konsulenter Strategisk relationel ledelse, hold 4, København, 2015-2016 Strategisk relationel ledelse forandringsledelse for erfarne ledere og konsulenter Strategi er alt for vigtigt til kun at være noget ledere beskæftiger

Læs mere

ERHVERVSP S YKOLOGI ARTIKEL KONSULENTUDDANNELSE I ET KOMPLEKSITETSPERSPEKTIV INDIVIDUATION OG DANNELSE. Erhvervspsykologi nr.

ERHVERVSP S YKOLOGI ARTIKEL KONSULENTUDDANNELSE I ET KOMPLEKSITETSPERSPEKTIV INDIVIDUATION OG DANNELSE. Erhvervspsykologi nr. ARTIKEL ERHVERVSP S YKOLOGI TIDSSKRIFT OM DIALOG UDVIKLING LEDELSE ORGANISATION Erhvervspsykologi nr. 4, december 2016 KONSULENTUDDANNELSE I ET KOMPLEKSITETSPERSPEKTIV INDIVIDUATION OG DANNELSE Mette Amtoft

Læs mere

Systemisk leder- og konsulentuddannelse

Systemisk leder- og konsulentuddannelse Hold 45, København, 2016-2017 I særklasse den bedste lederuddannelse i mit meget lange lederliv. Mine møder er blevet langt mere effektive, og jeg har fået skærpet mine strategiske kompetencer. (Anker

Læs mere

Strategisk relationel ledelse forandringsledelse for erfarne ledere og konsulenter

Strategisk relationel ledelse forandringsledelse for erfarne ledere og konsulenter Strategisk relationel ledelse, hold 5, Aarhus, 2016 Strategisk relationel ledelse forandringsledelse for erfarne ledere og konsulenter Strategi er alt for vigtigt til kun at være noget ledere beskæftiger

Læs mere

Systemisk leder- og konsulentuddannelse

Systemisk leder- og konsulentuddannelse Hold 50, Aarhus, marts 2019 I særklasse den bedste lederuddannelse i mit meget lange lederliv. Mine møder er blevet langt mere effektive, og jeg har fået skærpet mine strategiske kompetencer. (Anker Lund,

Læs mere

Strategisk relationel ledelse - videregående uddannelse for erfarne ledere og konsulenter

Strategisk relationel ledelse - videregående uddannelse for erfarne ledere og konsulenter Hold 1, Aarhus, marts 2014 Strategisk relationel ledelse - videregående uddannelse for erfarne ledere og konsulenter Strategi er alt for vigtigt til kun at være noget ledere beskæftiger sig med. I takt

Læs mere

Ledelsesbaseret lærende coaching

Ledelsesbaseret lærende coaching Ledelsesbaseret lærende coaching Bliv en stærkere kommunikerende leder Ledere, der arbejder med ledelsesbaseret coaching, fastholder ikke en bestemt idé, metode eller instrumentaliseret tilgang til samtale.

Læs mere

Arbejds- og Organisationspsykologi Læseplan

Arbejds- og Organisationspsykologi Læseplan Syddansk Universitet Master of Public Management Forårssemesteret 2008 Arbejds- og Organisationspsykologi Læseplan Underviser: Ekstern lektor, Cand.Psych. Aut. og MPM Hanne Klinge/Chefpsykolog LifeQuality

Læs mere

Bæredygtig ledelse Lær at lede og facilitere organisationer mod større bæredygtighed

Bæredygtig ledelse Lær at lede og facilitere organisationer mod større bæredygtighed Bæredygtig ledelse Lær at lede og facilitere organisationer mod større bæredygtighed 1 2 Din indre tilstand er afgørende for, om du lykkes med strategier og beslutninger. Derfor har vi stærkt fokus på

Læs mere

LÆR AT ARBEJDE MED ORGANISATIONSOPSTILLING

LÆR AT ARBEJDE MED ORGANISATIONSOPSTILLING LÆR AT ARBEJDE MED ORGANISATIONSOPSTILLING PRAKTISK UDDANNELSESFORLØB TIL UDVIKLING AF DIT PERSONLIGE LEDERSKAB, TEAMS OG ORGANISATIONER AUGUST 2018 - MAJ 2019 Uddannelsen til dig, der vil have træning

Læs mere

TEORI 3 ORGANISATION: 2014-2015. Oversigt over 3. års speciallitteratur for organisationslinjen

TEORI 3 ORGANISATION: 2014-2015. Oversigt over 3. års speciallitteratur for organisationslinjen TRÆNINGSPROGRAMMET TEORI 3 ORGANISATION: 2014-2015 Oversigt over 3. års speciallitteratur for organisationslinjen Træningskandidater på 1. års organisationslinje deltager ikke i teorigruppen for organisationslinjen,

Læs mere

Aktionsforskningsgruppe i samarbejde mellem Taos Institute og MacMann Berg Invitation til at deltage i dagsordensættende og innovativ praksisudvikling

Aktionsforskningsgruppe i samarbejde mellem Taos Institute og MacMann Berg Invitation til at deltage i dagsordensættende og innovativ praksisudvikling Aktionsforskningsgruppe i samarbejde mellem Taos Institute og MacMann Berg Invitation til at deltage i dagsordensættende og innovativ praksisudvikling Ambitionen Det er MacMann Bergs vision at være dagsordensættende

Læs mere

kursus: ERFARNE LEDERe 2015 Skab merværdi for dine nuværende og fremtidige kunder

kursus: ERFARNE LEDERe 2015 Skab merværdi for dine nuværende og fremtidige kunder kursus: ERFARNE LEDERe 2015 Skab merværdi for dine nuværende og fremtidige kunder Dansk Erhverv har skabt et Praksisnært og handlingsorienteret lederudviklingsforløb, der skal hjælpe dig til indsigtsfuld

Læs mere

kursus: ERFARNE LEDERe 2015 Skab merværdi for dine nuværende og fremtidige kunder

kursus: ERFARNE LEDERe 2015 Skab merværdi for dine nuværende og fremtidige kunder kursus: ERFARNE LEDERe 2015 Skab merværdi for dine nuværende og fremtidige kunder Dansk Erhverv har skabt et Praksisnært og handlingsorienteret lederudviklingsforløb, der skal hjælpe dig til indsigtsfuld

Læs mere

Tim Struck. high impact facilitation. Kursus på 4 dage i effektfuld facilitering

Tim Struck. high impact facilitation. Kursus på 4 dage i effektfuld facilitering Tim Struck high impact facilitation Kursus på 4 dage i effektfuld facilitering Dette kursus er drevet af ét eneste formål: at gøre det nemt for dig at skabe troværdige resultater gennem andre. Eller sagt

Læs mere

Strategisk relationel ledelse effektfuld ledelse af forandringer for erfarne ledere og konsulenter

Strategisk relationel ledelse effektfuld ledelse af forandringer for erfarne ledere og konsulenter Strategisk relationel ledelse, hold 8, Aarhus, 2018 Strategisk relationel ledelse effektfuld ledelse af forandringer for erfarne ledere og konsulenter Strategiarbejde er alt for vigtigt til kun at være

Læs mere

2003 Godkendt specialistuddannelse og supervisor i Arbejds- og Organisationspsykologi Dansk Psykolog Forening

2003 Godkendt specialistuddannelse og supervisor i Arbejds- og Organisationspsykologi Dansk Psykolog Forening Curriculum Vitae: Mette Amtoft Født: 1954 Uddannelse 2003 Godkendt specialistuddannelse og supervisor i Arbejds- og Organisationspsykologi Dansk Psykolog Forening 1997 Godkendt specialistuddannelse i Klinisk

Læs mere

Systemisk projektlederuddannelse

Systemisk projektlederuddannelse Systemisk projektlederuddannelse En kombination af klassiske og nye projektstyringsfærdigheder og relationelle forståelser Giv din projektpraksis et løft Kan du navigere i de mange komplekse projektopgaver?

Læs mere

Ledelse af professionelle læringsfællesskaber

Ledelse af professionelle læringsfællesskaber Ledelse af professionelle læringsfællesskaber Et handlings- og praksisorienteret udviklingsforløb for ledere, ledelsesteam, projektledere, teamledere og koordinatorer på alle former for uddannelsesinstitutioner.

Læs mere

Systemisk leder- og konsulentuddannelse

Systemisk leder- og konsulentuddannelse Hold 48, Aarhus, marts 2018 I særklasse den bedste lederuddannelse i mit meget lange lederliv. Mine møder er blevet langt mere effektive, og jeg har fået skærpet mine strategiske kompetencer. (Anker Lund,

Læs mere

UDDANNELSESBESKRIVELSE 2012 INNOVATION OG NYTÆNKNING

UDDANNELSESBESKRIVELSE 2012 INNOVATION OG NYTÆNKNING UDDANNELSESBESKRIVELSE 2012 INNOVATION OG NYTÆNKNING Indhold Målgruppe for uddannelsen... 2 Dit udbytte som deltager... 2 Uddannelse på diplom niveau... 3 Uddannelses omfang... 3 Seminarer... 3 Læringsform...

Læs mere

Systemisk leder- og konsulentuddannelse

Systemisk leder- og konsulentuddannelse Hold 46, Aarhus, marts 2017 I særklasse den bedste lederuddannelse i mit meget lange lederliv. Mine møder er blevet langt mere effektive, og jeg har fået skærpet mine strategiske kompetencer. (Anker Lund,

Læs mere

INKLUSIONSVEJLEDER KURSUS FOR LÆRERE, VEJLEDERE OG RÅDGIVERE, DER ARBEJDER MED AT UNDERSTØTTE INKLUSION KURSUSCENTER BROGAARDEN 02.-03.06.

INKLUSIONSVEJLEDER KURSUS FOR LÆRERE, VEJLEDERE OG RÅDGIVERE, DER ARBEJDER MED AT UNDERSTØTTE INKLUSION KURSUSCENTER BROGAARDEN 02.-03.06. INKLUSIONSVEJLEDER KURSUS FOR LÆRERE, VEJLEDERE OG RÅDGIVERE, DER ARBEJDER MED AT UNDERSTØTTE INKLUSION KURSUSCENTER BROGAARDEN 02.-03.06.2014 GENERATOR KURSER OG KONFERENCER WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK

Læs mere

Psykomotoriske perspektiver på krop, nærvær og relationer i en professionsfaglig kontekst

Psykomotoriske perspektiver på krop, nærvær og relationer i en professionsfaglig kontekst 7. semester valgfag Psykomotoriske perspektiver på krop, nærvær og relationer i en professionsfaglig kontekst Psykomotorikuddannelsen Nordsjælland Marts 2018 Valgfaget afholdes: Københavns Professionshøjskole,

Læs mere

UDVIKLING OG VÆKST. Lederudviklingsforløb for praktiske ledere START: 23. FEBRUAR 2016. Påvirk virksomhedens succes og resultater via din ledelse

UDVIKLING OG VÆKST. Lederudviklingsforløb for praktiske ledere START: 23. FEBRUAR 2016. Påvirk virksomhedens succes og resultater via din ledelse UDVIKLING OG VÆKST Lederudviklingsforløb for praktiske ledere Påvirk virksomhedens succes og resultater via din ledelse START: 23. FEBRUAR 2016 Konsulentvirksomheden Genesi har eksisteret siden 2001, og

Læs mere

Djøfs diplomuddannelser. Tag en kompetencegivende uddannelse som leder eller projektleder. Tænk længere

Djøfs diplomuddannelser. Tag en kompetencegivende uddannelse som leder eller projektleder. Tænk længere Djøfs diplomuddannelser Tag en kompetencegivende uddannelse som leder eller projektleder Tænk længere Vælg en diplomuddannelse i ledelse eller projektledelse Hvorfor vælge en diplomuddannelse? Med en diplomuddannelse

Læs mere

LEDELSE AF KREATIVE PROJEKTER FORÅR 2015

LEDELSE AF KREATIVE PROJEKTER FORÅR 2015 TRACs INNOVATIONSLEDELSESPROGRAM STYRK DIG SELV I ROLLEN SOM LEDER AF KREATIVE PROJEKTER INNOVATIONSLEDELSESPROGRAM TRACS INNOVATIONSLEDELSESPROGRAM LEDELSE AF KREATIVE PROJEKTER FORÅR 2015 STYRK DIG SELV

Læs mere

5 dages seminar Eksistentiel Fænomenologisk Efteruddannelse. Underviser: Vibe Strøier

5 dages seminar Eksistentiel Fænomenologisk Efteruddannelse. Underviser: Vibe Strøier 5 dages seminar Eksistentiel Fænomenologisk Efteruddannelse Underviser: Vibe Strøier Kurset er særligt rettet imod psykologer undervejs i specialistuddannelsen i psykoterapi. Kurset er skræddersyet til

Læs mere

PROCESKONSULENT- UDDANNELSEN WWW.ATTRACTOR.DK/PROCES

PROCESKONSULENT- UDDANNELSEN WWW.ATTRACTOR.DK/PROCES PROCESKONSULENT- UDDANNELSEN KOM PÅ DANMARKS MEST EFTERTRAGTEDE UDDANNELSE SOM PROCESKONSULENT. HER FÅR DU VIDEN OG INDSIGT, DER ER SKRÆDDERSYET TIL ARBEJDET MED PROCESSER I ORGANISATIONER AF EN HVER ART.

Læs mere

Professionel konsulentpraksis Systemisk proceskonsulent uddannelse

Professionel konsulentpraksis Systemisk proceskonsulent uddannelse Professionel konsulentpraksis Systemisk proceskonsulent uddannelse Uddannelsen udbydes i et samarbejde mellem DUF, Dansk Ungdoms Fællesråd, og konsulentfirmaet MacMann Berg. Uddannelsen er et solidt teoretisk

Læs mere

Mannaz Proceskonsulentuddannelse

Mannaz Proceskonsulentuddannelse Mannaz Proceskonsulentuddannelse Kraftfulde værktøjer til forandring Arbejder du med forandringsprocesser i organisationer, fx som leder, konsulent eller proceskonsulent, og vil du udvikle din systemforståelse,

Læs mere

Supervisoruddannelsen: 30 timers teori-kursus 20 timers supervision af supervision. Tilmelding efter først til mølle princippet

Supervisoruddannelsen: 30 timers teori-kursus 20 timers supervision af supervision. Tilmelding efter først til mølle princippet Ps Er du psykolog og varetager supervisionsopgaver eller har lyst til at supervisere, så er dette noget for dig. På denne 10-dages uddannelse, vil du få rig mulighed for at vitalisere og træne centrale

Læs mere

5 dages seminar Eksistentiel Fænomenologisk Efteruddannelse. Underviser: Vibe Strøier

5 dages seminar Eksistentiel Fænomenologisk Efteruddannelse. Underviser: Vibe Strøier 5 dages seminar Eksistentiel Fænomenologisk Efteruddannelse Underviser: Vibe Strøier Kurset er særligt rettet imod psykologer undervejs i specialistuddannelsen i psykoterapi. Kurset er skræddersyet til

Læs mere

Strategisk relationel ledelse Effektfuld ledelse af forandringer for erfarne ledere og konsulenter

Strategisk relationel ledelse Effektfuld ledelse af forandringer for erfarne ledere og konsulenter Strategisk relationel ledelse, hold 9, Aarhus, 2019 Strategisk relationel ledelse Effektfuld ledelse af forandringer for erfarne ledere og konsulenter Langt over halvdelen af alle strategiske beslutninger

Læs mere

IDA Personlig gennemslagskraft

IDA Personlig gennemslagskraft IDA Personlig gennemslagskraft IDA Personlig gennemslagskraft - i samarbejde med Mannaz A/S Formål Formålet med dette forløb er at udvikle og styrke din evne til at trænge igennem med overbevisning samt

Læs mere

PSYKOLOG I PRAKSIS SEKS UGERS SELVVALGT UDDANNELSE

PSYKOLOG I PRAKSIS SEKS UGERS SELVVALGT UDDANNELSE PSYKOLOG I PRAKSIS Z SEKS UGERS SELVVALGT UDDANNELSE BAGGRUND? Ledigheden blandt psykologer har gennem længere tid været høj, og konkurrencen om de få ledige jobs er hård. Som nyuddannet psykolog kan det

Læs mere

Modulbeskrivelse Pædagogisk viden og forskning

Modulbeskrivelse Pædagogisk viden og forskning Modulbeskrivelse Pædagogisk viden og forskning Den pædagogiske diplomuddannelse PD16-17 Ob1 Gennemgående underviser: Jens Skou Olsen (modulansvarlig) Studievejledning: Anders Holst Internater 9.-10. november

Læs mere

Nyudnævnt leder til dig med personaleansvar

Nyudnævnt leder til dig med personaleansvar Uddannelse 12 dage DKK 54.900 Nr. 86342 A ekskl. moms Dato Sted 29-01-2019 Taastrup 21-08-2019 Taastrup At skabe resultater gennem mennesker er lederens fornemmeste opgave, og dygtig personaleledelse kan

Læs mere

Lær at tænke som en servicedesigner servicedesign kurser i København og Aarhus

Lær at tænke som en servicedesigner servicedesign kurser i København og Aarhus Lær at tænke som en servicedesigner servicedesign kurser i København og Aarhus Kursus: Servicedesign 1 Serviceydelser udgør en stor andel af samfundsøkonomien. Ny teknologi ændrer eksisterende serviceydelser

Læs mere

Ledelse, kommunikation og gennemslagskraft

Ledelse, kommunikation og gennemslagskraft Ledelse, kommunikation og gennemslagskraft Kommunikér med gennemslagskraft Ledelse er præcis og tydelig kommunikation i alle sammenhænge. Derfor er gennemslagskraft og din måde at kommunikere på afgørende

Læs mere

Pædagogikumrelaterede kurser for årsvikarer, vejledere og kursusledere 2015

Pædagogikumrelaterede kurser for årsvikarer, vejledere og kursusledere 2015 Pædagogikumrelaterede kurser for årsvikarer, vejledere og kursusledere 2015 Praktiske oplysninger Kursus for årsvikarer Tilmeldingen til kurserne foregår elektronisk. Følg linket her Tilmeldingsfristen

Læs mere

Konsulent: Metoder og værktøjer til udvikling

Konsulent: Metoder og værktøjer til udvikling Konsulent: Metoder og værktøjer til udvikling VPC-ERHVERV VPC-Erhverv 2017-2018 1 Konsulent Metoder og værktøjer til udvikling Hvis du deltager i denne uddannelse får du psykologisk viden og indsigt på

Læs mere

Ledelsesbaseret coaching

Ledelsesbaseret coaching Ledelsesbaseret coaching Styrk dine ledelsessamtaler, og opnå bedre resultater. Bliv en stærkere kommunikerende leder Ledere, der arbejder med ledelsescoaching, fastholder ikke en bestemt idé, metode eller

Læs mere

Har du lederambitioner ser du dig selv som leder i fremtiden?

Har du lederambitioner ser du dig selv som leder i fremtiden? Har du lederambitioner ser du dig selv som leder i fremtiden? Vil du gerne være blandt fremtidens ledere, der gør en markant forskel og evner at skabe nye og innovative resultater? Vil du øge værdien af

Læs mere

Systemisk leder- og konsulentuddannelse

Systemisk leder- og konsulentuddannelse I særklasse den bedste lederuddannelse i mit meget lange lederliv. Mine møder er blevet langt mere effektive, og jeg har fået skærpet mine strategiske kompetencer. (Anker Lund, Viceforstander, ASV Vestfyn)

Læs mere

Facilitator uddannelsen. Lær at facilitere værdiskabende processer der giver energi og resultater

Facilitator uddannelsen. Lær at facilitere værdiskabende processer der giver energi og resultater Facilitator uddannelsen Lær at facilitere værdiskabende processer der giver energi og resultater Future Performance udbyder en af Danmarks bedste certifikatgivende uddannelser som facilitator. Uddannelsen

Læs mere

Systemisk proceskonsulent uddannelse

Systemisk proceskonsulent uddannelse Systemisk proceskonsulent uddannelse Systemisk proceskonsulentuddannelse for konsulenter i DUF s medlemsorganisationer. Uddannelsen udbydes i et samarbejde mellem DUF, Dansk Ungdoms Fællesråd, og konsulentfirmaet

Læs mere

Læseplan Ledelse den store handleforpligtigelse i dynamik og kompleksitet

Læseplan Ledelse den store handleforpligtigelse i dynamik og kompleksitet Syddansk Universitet Samfundsvidenskabelig Fakultet Master of Public Management Årgang 2015, 2. semester 10. december 2015 Læseplan Ledelse den store handleforpligtigelse i dynamik og kompleksitet Underviser:

Læs mere

Inden for en ramme, der til enhver tid afspejler tendenser og udviklinger, i såvel den aktuelle som den fremtidige psykiatriske sygepleje.

Inden for en ramme, der til enhver tid afspejler tendenser og udviklinger, i såvel den aktuelle som den fremtidige psykiatriske sygepleje. Specialuddannelsen i psykiatrisk sygepleje én uddannelse på landsplan. Specialuddannelsen i Psykiatrisk Sygepleje udbydes regionalt, og der er på tværs af de fire uddannelsesregioner et tæt samarbejde,

Læs mere

1994 Tilknytte. 2006-2011 Partner i Centre for Organisationspsykolog. 2001 Uddannelse som Kognitiv Supervisor SAKT

1994 Tilknytte. 2006-2011 Partner i Centre for Organisationspsykolog. 2001 Uddannelse som Kognitiv Supervisor SAKT Karriere 1960 Født 1992 Cand.psych Psykologisk Institut, Århus Universitet 1992-95 1995-1995- 98 Klinisk Psykolog ved Psykologhuset Kirsten Draiby, Aarhus. Tilknyttet Forsvarets Psykolognetværk ( Fakultet

Læs mere

TAG LEDELSE AF KREATIVE PROJEKTER

TAG LEDELSE AF KREATIVE PROJEKTER HOLD 4 - FORÅRET 2016 TRAC S INNOVATIONSLEDELSESPROGRAM TAG LEDELSE AF KREATIVE PROJEKTER FOR LEDERE AF PROFESSIONEL KREATIVITET 2 HVOR MEGET SKAL DU STYRE? HVAD SKAL DU STYRE? HVEM SKAL DU STYRE? LÆR

Læs mere

Familiecoaching i systemisk perspektiv

Familiecoaching i systemisk perspektiv Særligt tilrettelagt kursus eller uddannelsesforløb for fagprofessionelle, der arbejder med familier og plejefamilier. Vi udbyder både forløbet som en formelt kompetencegivende uddannelse (10 ECTS) i samarbejde

Læs mere

LEDELSE Læseplan. Underviser: Kristian Malver, ekstern lektor, Chef for Personelstrategisektionen, Forsvarskommandoen.

LEDELSE Læseplan. Underviser: Kristian Malver, ekstern lektor, Chef for Personelstrategisektionen, Forsvarskommandoen. Syddansk Universitet Samfundsvidenskabelig Fakultet Master of Public Management Årgang 2013, 2. semester, foråret 2014 LEDELSE Læseplan 25. november 2014 Underviser: Kristian Malver, ekstern lektor, Chef

Læs mere

Kurset. Skab mere effektive samtaler. På kurset arbejder du med: Dette forløb leveres af Attractor.

Kurset. Skab mere effektive samtaler. På kurset arbejder du med: Dette forløb leveres af Attractor. Effektive samtaler Skab mere effektive samtaler At have effektive samtaler på din arbejdsplads er essentiel for jeres trivsel, effektivitet og sammenhængskraft. På kurset får du en introduktion til muligheder

Læs mere

Attraktive og effektive

Attraktive og effektive Attraktive og effektive arbejdspladser ATTRAKTIVE OG EFFEKTIVE ARBEJDSPLADSER SIDE 1:6 Sæt arbejdspladsens sociale kapital på dagsordenen og opnå bedre resultater. Når I oplever en sammenhæng i det I gør,

Læs mere

LEDERUDDANNELSE For talent- og eliteansvarlige

LEDERUDDANNELSE For talent- og eliteansvarlige For talent- og eliteansvarlige 2019-2020 2 FOR TALENT- OG ELITEANSVARLIGE På DIF s lederuddannelse for talent- og eliteansvarlige vil du blandt andet: Udvikle dit strategiske og organisatoriske ledelsesoverblik

Læs mere

Udviklingsprogrammer for ledere

Udviklingsprogrammer for ledere Udviklingsprogrammer for ledere Organisationsudvikling gennem ledelsesudvikling Fleksible og dynamiske udviklingsprogrammer for ledere Udviklingsprogrammer, hvor organisationen udvikler sig gennem udvikling

Læs mere

Den systemiske projektleder

Den systemiske projektleder Den systemiske projektleder Giv din projektpraksis et løft Kan du navigere i de mange komplekse projektopgaver? Oplever du, at det er svært at nå i mål til tiden og inden for budgettet? Og er det vanskeligt

Læs mere

Coaching i organisationer

Coaching i organisationer Forår 2019 Coaching i organisationer 8 dage Njalsgade 19D 1. Sal 2300 København S CVR: 37475238 kontakt@feedwork.dk +45 27 11 99 01 www.feedwork.dk Rammer Op til 25 deltagere pr hold Varighed: 8 dage x

Læs mere

Strategi, vækst. og lederskab. Executive Lederudviklingsprogram. www.mannaz.com

Strategi, vækst. og lederskab. Executive Lederudviklingsprogram. www.mannaz.com vækst Strategi, og lederskab Executive Lederudviklingsprogram www.mannaz.com En deltager udtaler: Arbejdet med egne cases og konsulenternes inddragelse af praksiseksempler skabte en meget virkelighedsnær

Læs mere

EVIDENSBASERET COACHING

EVIDENSBASERET COACHING EVIDENSBASERET COACHING - SAMTALER BASERET PÅ DEN BEDST TILGÆNGELIGE VIDEN VED FORMAND FOR SEBC, EBBE LAVENDT STIFTER@SEBC.DK, WWW.EVIDENSBASERETCOACHING.DK Der vil være en times forelæsning efterfulgt

Læs mere

TEORI 2 ORGANISATION: 2013-2014. Oversigt over 2. års speciallitteratur for organisationslinjen

TEORI 2 ORGANISATION: 2013-2014. Oversigt over 2. års speciallitteratur for organisationslinjen TRÆNINGSPROGRAMMET TEORI 2 ORGANISATION: 2013-2014 Oversigt over 2. års speciallitteratur for organisationslinjen Formålet med 2. års organisationsteorikursus er at: Give kandidaterne kendskab til det

Læs mere

MILJØTERAPEUTISK UDDANNELSE OG ORGANISATIONSUDVIKLING FOR 5 OPHOLDSSTEDER

MILJØTERAPEUTISK UDDANNELSE OG ORGANISATIONSUDVIKLING FOR 5 OPHOLDSSTEDER MILJØTERAPEUTISK UDDANNELSE OG ORGANISATIONSUDVIKLING FOR 5 OPHOLDSSTEDER OBS: ÆNDRING I ADRESSE: Efter 15 år på Vallekilde Højskole forsøger vi os med nye lokaler på Hotel Strandparken i Holbæk fra 1.

Læs mere

Diplomuddannelsen i ledelse

Diplomuddannelsen i ledelse Diplomuddannelsen i ledelse Grundmoduler, valgmoduler, specialemodul 2019 og 2020 Diplomuddannelsen i ledelse Grundmoduler Det personlige lederskab og forandring Ledelse af medarbejdere og faglig udvikling

Læs mere

Fokus og vedholdenhed styrk din præstation

Fokus og vedholdenhed styrk din præstation Fokus og vedholdenhed styrk din præstation Skab præstationer i verdensklasse Bag toppræstationer i erhvervslivet og i sportens verden er der en række fælles mønstre. Vil du have indsigt i disse? På dette

Læs mere

Bliv en stærk leder. for børnenes skyld. Skræddersyede forløb for daginstitutionsledere, der skal sikre større kvalitet og trivsel i institutionen.

Bliv en stærk leder. for børnenes skyld. Skræddersyede forløb for daginstitutionsledere, der skal sikre større kvalitet og trivsel i institutionen. Bliv en stærk leder for børnenes skyld Skræddersyede forløb for daginstitutionsledere, der skal sikre større kvalitet og trivsel i institutionen. 1 Bliv en stærk leder for børnenes skyld Det er i barnets

Læs mere

Strategi, vækst og lederskab

Strategi, vækst og lederskab Strategi, vækst og lederskab Strategi, vækst og lederskab Virkelighedsnær sparring på dit lederskab og fokus på strategisk ledelse Selv de dygtigste ledere kan blive bedre Trænger du til ny inspiration

Læs mere

-nedbryder siloer og skaber samarbejde på tværs.

-nedbryder siloer og skaber samarbejde på tværs. -nedbryder siloer og skaber samarbejde på tværs. Den Professionelle Fællesskaber er en 1-årig uddannelse, der giver dig en helt ny faglighed. Du har måske allerede kendskab til, hvad det vil sige at facilitere.

Læs mere

5 dages seminar Eksistentiel Fænomenologisk Efteruddannelse. Underviser: Vibe Strøier

5 dages seminar Eksistentiel Fænomenologisk Efteruddannelse. Underviser: Vibe Strøier 5 dages seminar Eksistentiel Fænomenologisk Efteruddannelse Underviser: Vibe Strøier Kurset er særligt rettet imod psykologer undervejs i specialistuddannelsen i psykoterapi. Kurset er skræddersyet til

Læs mere

Systemisk lederuddannelse

Systemisk lederuddannelse Systemisk lederuddannelse Styrk din ledelsespraksis, og vær med til at udvikle din organisation. Professionel ledelsespraksis Deltag på denne 1-årige systemiske lederuddannelse, og få professionaliseret

Læs mere

LEDELSE AF KREATIVE PRODUCENTFORENINGEN

LEDELSE AF KREATIVE PRODUCENTFORENINGEN LEDELSE AF KREATIVE PRODUCENTFORENINGEN Erhvervspsykolog THEA MIKKELSEN D. 18. DECEMBER 2012 THEA MIKKELSEN Thea Mikkelsen, cand. mag. i Litteraturvidenskab og Moderne Kultur og Kulturformidling & cand.

Læs mere

Efteruddannelse: RELATIONSBASERET FAGLIGHED I DET PÆDAGOGISKE ARBEJDE. Blå Kors Danmark indbyder til et undervisningsforløb over 12 kursusdage.

Efteruddannelse: RELATIONSBASERET FAGLIGHED I DET PÆDAGOGISKE ARBEJDE. Blå Kors Danmark indbyder til et undervisningsforløb over 12 kursusdage. Efteruddannelse: RELATIONSBASERET FAGLIGHED I DET PÆDAGOGISKE ARBEJDE Blå Kors Danmark indbyder til et undervisningsforløb over 12 kursusdage. Pædagogkurset er det andet ud af fem moduler, som udbydes

Læs mere

MELLEMLEDERUDDANNELSE TIL?-OMRÅDET

MELLEMLEDERUDDANNELSE TIL?-OMRÅDET MELLEMLEDERUDDANNELSE TIL?-OMRÅDET BAGGRUNDEN Der er et ønske om en kompetencegivende uddannelse for mellemlederne på?? i kommunen. Mellemlederne på de respektive afdelinger er dygtige specialister og

Læs mere

Professionsprogram. Clinic Counseling Consultation Coaching. Kandidatuddannelse Cand. Psych. Formål

Professionsprogram. Clinic Counseling Consultation Coaching. Kandidatuddannelse Cand. Psych. Formål C 4 U ny KAiO Professionsprogram Clinic Counseling Consultation Coaching Kandidatuddannelse Cand. Psych. Formål Disclaimer: Gamle KAiO (Konsulent Arbejde i Organisationer) er en tid lang under re-organisering

Læs mere

STRATEGISK RELATIONEL LEDELSE

STRATEGISK RELATIONEL LEDELSE STRATEGISK RELATIONEL LEDELSE EFFEKTFULDE FORANDRINGER I PRAKSIS UDDANNELSE BYGHOLM PARKHOTEL AUGUST 2015 DECEMBER 2015 LEDELSE WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK STRATEGISK RELATIONEL LEDELSE Strategisk relationel

Læs mere

Pædagogikum Kurser for vejledere og kursusledere og årsvikarer

Pædagogikum Kurser for vejledere og kursusledere og årsvikarer Pædagogikum Kurser for vejledere og kursusledere og årsvikarer Syddansk Universitet Institut for filosofi, Pædagogik og Religionsstudier 2011 Vejledning af kandidater, modul 1: Vejledningens elementer

Læs mere

PROCESLEDER / KONSULENT

PROCESLEDER / KONSULENT PROCESLEDER / KONSULENT UDFYLDER KRAVENE DOL & DIL / 10 ECTS For tilmelding eller yderligere BLIV PROCESKONSULENT MED KANT OG TEORETISK BALLAST Bliv klædt på til udvikling, fascilitering og evaluering

Læs mere

STUDIEBESKRIVELSE DESIGN TO IMPROVE LIFE EDUCATION FORÅR 2013

STUDIEBESKRIVELSE DESIGN TO IMPROVE LIFE EDUCATION FORÅR 2013 STUDIEBESKRIVELSE 1 Bredgade 66, stuen DK 1260 København K designtoimprovelifeeducation.dk The project is co-financed by: The European Regional Development Fund (ERDF) through the EU project Interreg IV

Læs mere

Familiecoaching i systemisk perspektiv

Familiecoaching i systemisk perspektiv Kompetencegivende videreuddannelse på diplomniveau Familiecoaching i systemisk perspektiv Modulet Kommunikation fra den pædagogiske diplomuddannelse Særligt tilrettelagt uddannelsesforløb for fagprofessionelle,

Læs mere

Psykodynamisk efteruddannelse

Psykodynamisk efteruddannelse Helhedsforståelse, dybde og nærvær i den professionelle relation Institut for Relationspsykologi tilbyder i samarbejde med Vedfelt Instituttet en 2-årig Psykodynamisk / Psykoanalytisk efteruddannelse.

Læs mere

Genoprettende Praksis

Genoprettende Praksis Grundkursus i Genoprettende Praksis Et kursusforløb for dig der arbejder med ungekontakt DK Vest : 21.-23.sept. + 11.nov. 2015 DK Øst : 5.-7.okt. + 18.nov. 2015 Om genoprettende processer og praksis Genoprettende

Læs mere

PROGRAM DIPLOMCLASS I DIGITAL TRANSFORMATION. Aalborg, Efteråret 2019 (h6)

PROGRAM DIPLOMCLASS I DIGITAL TRANSFORMATION. Aalborg, Efteråret 2019 (h6) PROGRAM DIPLOMCLASS I DIGITAL TRANSFORMATION Aalborg, Efteråret 2019 (h6) MODUL 1: Digital transformation nye rammer for det digitale arbejde Dag 1: Den 30. oktober 2019 9.00 9.45 Velkomst og præsentationsrunde

Læs mere

DANSK PSYKOLOG FORENING

DANSK PSYKOLOG FORENING Revideret november 2016 Kurser der er godkendt Grundstammeforløbet HVIDBOG Arbejds- og Organisationspsykologisk Fagnævn KOK er godkendt som grundstammeforløb (Kompleksitet i Ledelse) 22.-23. august Forhåndsgodkendelse

Læs mere

Certificering (overbygning på Professionel coaching)

Certificering (overbygning på Professionel coaching) Certificering (overbygning på Professionel coaching) Bliv certificeret som systemisk coach på EMCC-akkrediteret coachuddannelse Skab resultater gennem refleksiv coachingpraksis Oplever du at have nået

Læs mere

MILJØTERAPEUTISK UDDANNELSE for 5 OPHOLDSSTEDER 2012 og 2013

MILJØTERAPEUTISK UDDANNELSE for 5 OPHOLDSSTEDER 2012 og 2013 SEDAC MILJØTERAPEUTISK UDDANNELSE for 5 OPHOLDSSTEDER 2012 og 2013 LOKALER: F: FEST SALEN K: KASTELLET G: GARTNERBOLIGEN SØEGAARD : Vallekildevej 123 2012: DATO LOKALER GRUPPE 1 1 / 30 GRUPPE 2 GRUPPE

Læs mere

Teamledelse. På kurset arbejder du med: Giv dit team god grund til at følge dig. Hvem deltager?

Teamledelse. På kurset arbejder du med: Giv dit team god grund til at følge dig. Hvem deltager? Teamledelse Teamledelse Skab optimale rammer for dit team, og opnå bedre resultater Giv dit team god grund til at følge dig Fysiske teams, teams på distancen, nationale og globale teams skal ikke bare

Læs mere

Et meningsfuldt arbejde Tilfredse kunder Gode kolleger At være værdsat Det får folk til at komme på arbejde hver dag

Et meningsfuldt arbejde Tilfredse kunder Gode kolleger At være værdsat Det får folk til at komme på arbejde hver dag SYGEFRAVÆR NÆRVÆR Fra sygefravær til nærvær SIDE 1:6 Sænk sygefraværet mærkbart ved at udvikle Den Attraktive Arbejdsplads med en høj social kapital. Når medarbejderne oplever, at de skaber værdi, er fravær

Læs mere

SUPERVISIONSUDDANNELSE ved UCL

SUPERVISIONSUDDANNELSE ved UCL Kompetencegivende SUPERVISIONSUDDANNELSE ved UCL To sammenhængeden diplommoduler fra Den sociale diplomuddannelse: i alt 20 ECTS points svarende til 1/3 diplomuddannelse Modtag supervision - Træn supervisorrollen

Læs mere

MENTAL ROBUSTHEDSTRÆNER

MENTAL ROBUSTHEDSTRÆNER MENTAL ROBUSTHEDSTRÆNER BLIV UDDANNET MRT TRÆNER MRT Træneruddannelse for professionelle, som arbejder inden for HR, undervisning, sundhed og stressforebyggelse på arbejdspladsen. MRT TRÆNERUDDANNELSE

Læs mere

Facilitator uddannelsen. Lær at facilitere værdiskabende processer der giver energi og resultater

Facilitator uddannelsen. Lær at facilitere værdiskabende processer der giver energi og resultater Facilitator uddannelsen Lær at facilitere værdiskabende processer der giver energi og resultater Future Performance udbyder en af Danmarks bedste certifikatgivende uddannelser som facilitator. Uddannelsen

Læs mere

Pædagogikum Kurser for vejledere, kursusledere og ansatte uden pædagogikum

Pædagogikum Kurser for vejledere, kursusledere og ansatte uden pædagogikum Pædagogikum Kurser for vejledere, kursusledere og ansatte uden pædagogikum Syddansk Universitet Institut for Kulturvidenskaber 2013 Vejledning af kandidater, modul 1: Vejledningens elementer og værktøjer

Læs mere

Undervisningsplan klinisk undervisning modul 12 Innovativ og iværksættende professionsudøvelse

Undervisningsplan klinisk undervisning modul 12 Innovativ og iværksættende professionsudøvelse Undervisningsplan klinisk undervisning modul 12 Innovativ og iværksættende professionsudøvelse Forudsætninger for at deltage i klinisk undervisning modul 12 At den studerende har bestået ekstern og intern

Læs mere

STATENS KARRIEREPROGRAMMER. Karriereprogram for HR-konsulenter

STATENS KARRIEREPROGRAMMER. Karriereprogram for HR-konsulenter STATENS KARRIEREPROGRAMMER Karriereprogram for HR-konsulenter Behov for professionel opgaveløsning Det offentlige har brug for kompetente og engagerede personaleafdelinger, som kan støtte både topledelsen,

Læs mere