Kan vi lære at acceptere mørket som en del af vores væsen og på den måde opnå et mere nuanceret og betryggende forhold til verden og os selv?

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kan vi lære at acceptere mørket som en del af vores væsen og på den måde opnå et mere nuanceret og betryggende forhold til verden og os selv?"

Transkript

1 Fakta Forsøgets titel Mørke Forsøgets hovedspørgsmål (et spørgsmål) Kan vi lære at acceptere mørket som en del af vores væsen og på den måde opnå et mere nuanceret og betryggende forhold til verden og os selv? Kontaktoplysninger på den forsøgsansvarlige samt dennes evt. teater. Julie Kunz Sarauw Hjortøgade 7, 1.th 2100 København Ø Tlf: Navne og faglig baggrund på de medvirkende i forsøget. Julie Kunz: Scenekunstner. Kurser: Akademiet, Scenekunstlinien (1-årig uddannelse i fysisk skuespil/performance) Ti-uger kurset på Akademiet (10 ugers fortsætterkursus i fysisk skuespil/performance) Upright Citizens Brigade Theater (4 ugers kursus i Impro Comedy, Los Angeles) Hotstepper 1 year Dance Education (1-årig streetdance-dedikeret danseskole i KBH) 3 ugers maskekursus ved Finn Hesselager, Nørre Snede. Hendes nuværende arbejdspladser er Kristján Ingimarsson Company, hvor hun er ansat som skuespiller på forestillingen Airport og kommende Morph på (co-produktion med Århus Teater), på Copenhagen Opera Festival, hvor hun fungerer som projektleder og slutteligt som producent og iscenesætter på sine egne projekter, der senest har været den eksperimenterende operaopsætning Neue Träume (genopsættes på Copenhagen Opera Festival, august 2017). Michael Breiner: Lysdesigner og underviser.

2 I 2000 debuterede Michael Breiner på teater Kaleidoskop som freelance autodidakt lysdesigner. Han startede i 2004 som underviser på Den Danske Scenekunstskole København og har siden 2015 været fastansat faglære på uddannelsen iscenesættelse ved linjen for lys. Modtog i 2014 Scenekunstudvalgets legatpræmiering for lysdesignet til danseforestillingen Lost Memories, koreograferet af Pernille Garde. Derudover er han initiativtager og iscenesætter af Samtaler I Mørket, et kunstnerisk udviklingsprojekt (KUV) ved Den Danske Scenekunstskole (2015). Udvalgte arbejdsopgaver: Andre Bygninger. Den Fynske Opera v/daniel Bohr, Reumert-vinder: Årets Opera Ungdom. Republique v/tue Bjerring og Jeppe Christensen, Reumert-vinder: Årets særpris Blackout. Dansehallerne v/mute Comp. Reumert-nomineret: Årets danser 2012 (Kasper Ravnhøj). Hitler On the Roof. Folketeateret v/rhea Leman, Reumert-vinder: Årets Kvindelige hovedrolle 2010 (Ina Miriam Rosenbaum). Historien Om En Moder. Corona La Balance v/mark Van Der Velden, Reumert-vinder: Årets børneforestilling Labyrint. Kaleidoskop K2 v/tim Rushton Dansk Danseteater, Reumert-vinder: Årets danseforestilling Grasping The Floor With The Back Of My Head. Dansescenen v/mute Comp. Vinder af bedste forestilling ved "The 20th International Festival for Experimental Theatre i Cairo Tidsplan for forsøget. Vi vil gerne søge om 3 uger. Vi ønsker helst uge 4, 5 og men har også mulighed for at lappe ind over uge 7 og 8. Udgangspunktet for forsøget Hvorfra kommer ideen til dette forsøg? Ideen opstod hos mig, Julie. Den begyndte at ulme for et lille år siden efter krigen blussede op i Syrien og flygtningestrømmen tog til. Jeg var meget aktiv herhjemme, da de første kom hertil med indsamlinger og transport og blev derfor uundgåeligt meget påvirket deraf og frustreret over verdenssituationen. Jeg følte, et mørke bredte sig i Europa, i mig selv og i andre. Af dette opstod en trang til at forstå mørket - både det konkrete mørke og sindets mørke - og få nuanceret billedet af dette. At acceptere dets tilstedeværelse. At forstå at det er en lige så naturlig og nødvendig del af vores væsen

3 og af verden som lys og liv. Deraf kom lysten og trangen til at lave en interaktiv forestilling i mørke. Efter jeg stødte ind i Michael, er han i lige så høj grad blevet medudvikler på projektet, da han har forsket i mørke de sidste to år og har erhvervet sig stor viden inden for feltet. Hvorfor ønsker I at undersøge netop dette spørgsmål? Mørket har kvaliteter som ikke kommer til sin ret. Det er demokratisk og fordomsfrit. Det har evnen til at skabe fællesskab og forståelse, idet vi i mørket får udvisket dele af vores identitet og bliver taget tilbage til et fælles udgangspunkt. Det er af samfund og religioner blevet demoniseret og forkastet - men faktum er, at mørke er dominerende i det univers, vi er bosat i og måske fortjener det bedre. I skræk for mørket, omslutter vi os konstant med lys fra bygninger, lamper og skærme. Vi forholder os i dette lys uafbrudt til vores egen identitet og det synes for os absolut nødvendigt, at skabe muligheden for at gå ind i total mørke og få kontakt til en urenergi, til et uforpligtende fællesskab, til stilheden, tomheden, freden. Hvad består forsøget i: Skal en tese (et vedtaget postulat) undersøges? Skal en hypotese (en antagelse) undersøges? Skal der frit undersøges inden for en emnebaseret ramme? Er der et ønske om at opfinde noget? Der er tale, om en forholdsvis bred undersøgelse/forskning i mørket. Ligesom mørket har mange kvaliteter, har det også mange begrænsninger, og vi vil gerne prøve en masse ting af for os selv og for publikummer/deltagere. Netop fordi omstændighederne er forholdsvis ekstreme, kan denne forestilling/performance ikke laves på andre måder end ved eksperimenteren/forsøg. Fremgangsmåde Hvilke teoretiske og praktiske erfaringer inden for jeres forsøgsfelt læner I jer op af? Efteråret 2015 afholdt Michael Breiner Samtaler I Mørket på Den Danske Scenekunstskole, som var et Kunstnerisk Udviklingsvirksomhedsprojekt (KUV). Begrebet KUV er forholdsvist nyt på Scenekunstskolen. Grundtanken med KUV er, at undervisere i samarbejde med studerende og andre fagpersoner udvikler et kunstnerisk forskningsprojekt. En form for grundforskning og videreudvikling af scenekunsten i praksis. KUV holdet bestod af Anja Ceti Andersen (astrofysiker ved Nils Bohr Instituttet), Sara Topsø Jensen (kunstnerisk leder af Carte Blanche), Bo Madvig (skuespiller og performer), Emilie Bendix (iscenesætter), Rasmus Kreiner (lyddesigner) og Rikke Lund

4 Heinsen (underviser og refleksionspartner). Michael Breiner fungerede som overordnet projektkoordinator og iscenesætter. Samtaler I Mørket var et pilotprojekt, hvor mørkets potentiale blev undersøgt. Der skabtes et rum med totalt mørke. Her inviteredes forskellige fagligheder til at samtale, sammen med et publikum. Temaet for samtalerne var mørke men med en personlig faglig vinkel. Michael ønskede at undersøge to ting: For det første om mørket kunne bruges som værktøj for samtalepartnerne, og for det andet om det kunne lade sig gøre at iscenesætte det undersøgende laboratorium som en forestilling for et publikum. Resultatet af Samtaler I Mørket var, Ja - mørket har potentiale til at fremme dialog og mørke er et virkelig godt værktøj til dette, og ja - man kan sagtens iscenesætte et undersøgende laboratorium som et scenekunstnerisk produkt. Det er specielt interessant, da det åbner op for muligheden for at inddrage publikum allerede i researchfasen af en scenekunstproduktion og samtidig udnytte dette kommercielt og kunstnerisk. Hvilke arbejdsmetoder har I tænkt at anvende? Vi vil undersøge lyd, fysik, lys, scenografi og interaktion/dialog. Gennem improvisation og øvelser vil vi prøve en masse af og producere materiale, som vi efterfølgende kan sortere i. En opgave kan lyde således: For 1 person: Vælg et billede (vi vil have en inspirations-bunke med tekster/billeder/rekvisitter). Brug en halv time på ud fra dette billede at forberede en 5 minutters performance for den anden. I løbet af de 5 minutter, skal du aktivere din deltager mindst en gang enten verbalt eller fysisk. For 2 personer: Vælg en historie. Lav en nonverbal fysisk komposition med lyd som udgangspunkt - fortæl historien herigennem. For 1 person: Find to udtalelser om mørke. Skriv ud fra disse en to minutters dialog. Derudover skal der i dialogen indgå to spørgsmål til publikum. For 1 personer og gruppe: Fortæl deltagerne en historie om mørke, hvor du får dem til at lave lydsiden i kor.

5 Vi skal lege med hvor meget vi kan tillade os med publikum i mørket uden det bliver utrygt. Kan vi tale med dem, røre ved dem, flytte på dem? Beskriv planen for forsøgets praksis. (daglig tid, brug af materialer, eksterne deltagere etc.) En uge vil se således ud: Mandag: Opgaver undersøgelser Tirsdag: Opgaver og undersøgelser Onsdag: Forsøg med publikummer Torsdag: Evaluering og justeringer Fredag: Forsøg med publikummer De første to uger er formålet at undersøge lyd, fysik, lys, scenografi og interaktion/dialog. Den tredje uge, vil delene blive sat sammen, så vi den sidste fredag med publikummer kan lave noget der minder om et helstøbt forløb. Forventninger til forsøget Har forsøget allerede et givent formål? Eksempelvis: Udvikling af ny metode? Udvikling af trænings/arbejdsgruppe eller anden form for fremtidig samarbejde med andre? Afsæt til en ny produktion? Forventningen til forsøget er klart at få et afsæt til en produktion/performance. Formidling af forsøget Har I ønsker om praktisk formidling af forsøget? (afsluttende åben visning, åben arbejdsdag etc.) Den sidste dag, vil vi gerne afholde en åben visning. De andre arbejdsdage med publikummer inviterer vi selv. Er der specifikke ønsker om formidling af den afsluttende skriftlige rapport? (event, release, seminar, etc.) Ikke umiddelbart.

Sort/Hvid åbner NOMA på trods af brand

Sort/Hvid åbner NOMA på trods af brand Sort/Hvid åbner NOMA på trods af brand Sort/Hvid er brændt, men det stopper ikke teatrets planlagte forestilling. Nu åbner NOMA på Kunsthal Charlottenborg i en forlænget periode fra den 31. januar 28.

Læs mere

Fakta Forsøgets titel Young / Nature Wild

Fakta Forsøgets titel Young / Nature Wild Intentionsrapport ved forsøg Forsøgsstationen værksted for professionel scenekunst. For at ansøge om forsøg på Forsøgsstationen, beder vi jer give os nedenstående oplysninger. I er velkomne til at tilføje

Læs mere

Bevillingssystemer i Danmark

Bevillingssystemer i Danmark Bevillingssystemer i Danmark Mandag den 18. januar 2016 kl. 9-12 Den Danske Scenekunstskole Jens Christian Jensen, Projektcentret i Dansehallerne mail: jcj@dansehallerne.dk, telefon 33 88 80 31 www.dansehallerne.dk

Læs mere

Medvirkende New Journal Lars Egegaard Sørensen, Visuel Designer

Medvirkende New Journal Lars Egegaard Sørensen, Visuel Designer Medvirkende New Journal Lars Egegaard Sørensen, Visuel Designer Med speciale i nyudvikling af 3D hologram scenografi sætter Lars Egegaard Sørensen et helt særligt præg på enhver forestilling, han er tilknyttet

Læs mere

Ansøgningsteknik konkrete redskaber og teknikker

Ansøgningsteknik konkrete redskaber og teknikker Ansøgningsteknik konkrete redskaber og teknikker Onsdag den 27. januar 2016 kl. 9-11 Den Danske Scenekunstskole Jens Christian Jensen, Projektcentret i Dansehallerne mail: jcj@dansehallerne.dk, telefon

Læs mere

Sort/Hvid åbner NOMA under Copenhagen Cooking

Sort/Hvid åbner NOMA under Copenhagen Cooking Sort/Hvid åbner NOMA under Copenhagen Cooking Luksusrestauranten Noma, der er verdenskendt for nordisk gourmetmad, deler paradoksalt navn med en underernæringssygdom. Nu åbner Sort/Hvid restauranten NOMA,

Læs mere

INSPIRATION OG EFTERUDDANNELSE EFTERÅR 2005 FORÅR 2006

INSPIRATION OG EFTERUDDANNELSE EFTERÅR 2005 FORÅR 2006 INSPIRATION OG EFTERUDDANNELSE EFTERÅR 2005 FORÅR 2006 PROGRAM EFTERÅR 2005 DET SCENISKE OBJEKT En kursusrække som formidler indsigt og teknisk viden for scenekunstnere med interesse for ny scenekunst/

Læs mere

Historielaboratoriet. Pris: Voksne 200 kr. Børn 150 kr. (inkl. frokost fra Anemonens cafe) Bilag: Projektetsaktiviteter

Historielaboratoriet. Pris: Voksne 200 kr. Børn 150 kr. (inkl. frokost fra Anemonens cafe) Bilag: Projektetsaktiviteter Historielaboratoriet Selv om man kender hinanden, er der altid historier, der ikke er blevet fortalt. Et minde fra en særlig begivenhed, en dagdrøm eller en oplevelse, der bragte noget helt uventet med

Læs mere

Vil du videre i din udvikling som skuespiller og teaterskaber?

Vil du videre i din udvikling som skuespiller og teaterskaber? TGK+ Vil du videre i din udvikling som skuespiller og teaterskaber? TGK i Aalborg tilbyder nu et overbygningsår for dig, der har gennemført et teater talent forløb. Du kan søge ind, hvis du f.eks. har

Læs mere

DET SCENISKE OBJEKT En kursusrække som formidler indsigt og teknisk viden for scenekunstnere med interesse for ny scenekunst og performance.

DET SCENISKE OBJEKT En kursusrække som formidler indsigt og teknisk viden for scenekunstnere med interesse for ny scenekunst og performance. DET SCENISKE OBJEKT En kursusrække som formidler indsigt og teknisk viden for scenekunstnere med interesse for ny scenekunst og performance. 26/01 28/01 2007 Tingenes eget liv - form, funktion & karaktér,

Læs mere

VILDSKUD 2009. TeaterHUSET og HUSET i Magstræde præsenterer i år for 6. gang VILDSKUD festival for uafhængigt teater.

VILDSKUD 2009. TeaterHUSET og HUSET i Magstræde præsenterer i år for 6. gang VILDSKUD festival for uafhængigt teater. VILDSKUD 2009 TeaterHUSET og HUSET i Magstræde præsenterer i år for 6. gang. VILDSKUD er fire dages festival, hvor uafhængige scenekunstnere fylder HUSET med eksperimenterende teater og scenekunst. VILDSKUD

Læs mere

REFERAT DAGSORDEN. Sagsfremstilling nr.:

REFERAT DAGSORDEN. Sagsfremstilling nr.: 25. juni 2013 Statens Kunstråds Scenekunstudvalg Møde nr. 34 Mødedato: 24. april 2013 Tidspunkt: Kl. 10.00 19.00 Sted: Lokale 8 i stueetagen i Kulturstyrelsen REFERAT Til stede fra udvalget: Rikke Juellund

Læs mere

- Sparring og netværksmuligheder i kraft af Dansekonsulenterne har været værdifuld.!

- Sparring og netværksmuligheder i kraft af Dansekonsulenterne har været værdifuld.! Svar fra Tali Rázga, kunstnerisk leder af Gazart Hvilken rolle spiller Dansehallerne for dit arbejde på børn og unge-området? - Dansehallerne har været en betydelig aktør ift mit undervisningsarbejde.

Læs mere

MALTE JOE FRID-NIELSEN

MALTE JOE FRID-NIELSEN J A C O B S T A G E Jacob Stage (1969) er en utroligt alsidig kunstner i sit virke som danser, koreograf, skuespiller, fotograf, filmklipper, skaber af video-installation og endelig som underviser i teater

Læs mere

Holbæk Drama College En bro mellem barndom og voksen En bro mellem muligheden og realiseringen En bro mellem tanke og handling En bro mellem det

Holbæk Drama College En bro mellem barndom og voksen En bro mellem muligheden og realiseringen En bro mellem tanke og handling En bro mellem det Holbæk Drama College En bro mellem barndom og voksen En bro mellem muligheden og realiseringen En bro mellem tanke og handling En bro mellem det kunstneriske amatørarbejde og det professionelle teaterarbejde.

Læs mere

VEJLEDNING TIL OPTAGELSE 2013

VEJLEDNING TIL OPTAGELSE 2013 VEJLEDNING TIL OPTAGELSE 2013 Statens Scenekunstskole optager hvert år to studerende på hver af de fire teatertekniske uddannelser: Lysuddannelsen (se under center 2) Lyduddannelsen (se under center 2)

Læs mere

Scenekunst i Danmark veje til udvikling

Scenekunst i Danmark veje til udvikling Kulturudvalget 2009-10 KUU alm. del Bilag 248 Offentligt 1 Scenekunst i Danmark veje til udvikling Høringssvar fra Dansens Hus Generelt er det glædeligt, at dansen er bragt på banen i denne rapport om

Læs mere

KOMBINÉR DIN STUDENTEREKSAMEN MED 3-ÅRIGT SCENISK GRUNDKURSUS

KOMBINÉR DIN STUDENTEREKSAMEN MED 3-ÅRIGT SCENISK GRUNDKURSUS KOMBINÉR DIN STUDENTEREKSAMEN MED 3-ÅRIGT SCENISK GRUNDKURSUS HOLBÆK DRAMA COLLEGE BRUG DIT TALENT DEL din gymnasietid med andre, der brænder for det samme som dig. UDVIKL dit talent sammen med professionelle

Læs mere

Dansehallerne klar med et hav af forestillinger i foråret 2016

Dansehallerne klar med et hav af forestillinger i foråret 2016 Dansehallerne klar med et hav af forestillinger i foråret 2016 Dansehallerne klør i den grad på, og publikum kan i foråret 2016 gå om bord i et program, der rækker ud i de mange forskellige kroge af dans

Læs mere

Aprilfestival teater for små & store 19.-26. april 2015. Information til teaterkontaktlærere, pædagoger og serviceledere

Aprilfestival teater for små & store 19.-26. april 2015. Information til teaterkontaktlærere, pædagoger og serviceledere Aprilfestival teater for små & store 19.-26. april 2015 Information til teaterkontaktlærere, pædagoger og serviceledere Hvad er Teatercentrum? Et kompetencecenter under Kulturministeriet Arbejder for synliggørelse

Læs mere

SCENISK GRUNDKURSUS DRAMA HOLBÆK COLLEGE FOTO: MIE NEEL

SCENISK GRUNDKURSUS DRAMA HOLBÆK COLLEGE FOTO: MIE NEEL HOLBÆK DRAMA COLLEGE SCENISK GRUNDKURSUS FOTO: MIE NEEL BRUGDITTALENT LEV DRØMMEN UD DRØMMER DU OM AT BLIVE SKUESPILLER? Vil du dele din gymnasietid med andre, der brænder for det samme som dig? Vil du

Læs mere

RETHINK HUMAN BEHAVIOUR

RETHINK HUMAN BEHAVIOUR PRESSEMATERIALE MORPH RETHINK HUMAN BEHAVIOUR Aarhus Teater Scala Urpremiere 11. april - 6. maj 2017 Morph er en samproduktion med KRISTJÁN INGIMARSSON COMPANY PRESSEKONTAKT: Morten Daugbjerg, tlf. 4213

Læs mere

Vardes Kulturelle Rygsæk

Vardes Kulturelle Rygsæk VARDES KULTURELLE RYGSÆK 1 Vardes Kulturelle Rygsæk Den Kulturelle Rygsæk Den Kulturelle Rygsæk omfatter børn og unge mellem 5-16 år i Varde Kommune. Deltagelse i Vardes Kulturelle Rygsæk er obligatorisk,

Læs mere

Høringssvar Teaterudvalget offentliggjorde sin rapport 22. april 2010 og senest 1. juli 2010 skal Statens Kunstråd afgive et høringssvar.

Høringssvar Teaterudvalget offentliggjorde sin rapport 22. april 2010 og senest 1. juli 2010 skal Statens Kunstråd afgive et høringssvar. Statens Kunstråds høringssvar vedr. Teaterudvalgets rapport 28. juni 2010 Høringssvar Teaterudvalget offentliggjorde sin rapport 22. april 2010 og senest 1. juli 2010 skal Statens Kunstråd afgive et høringssvar.

Læs mere

Mute Comp. Physical theatre, Copenhagen

Mute Comp. Physical theatre, Copenhagen Noora Hannula Nationality: Finnish Email: noora.hannula@gmail.com Languages: English (fluent), Danish (good), Finnish (native), French (fluent) Web: http://noorahannula.wix.com/hannuladanceart About Noora

Læs mere

Workshop - optakt til Aprilfestival

Workshop - optakt til Aprilfestival TILBUD Workshop - optakt til Aprilfestival I dette hæfte finder du tilbud om workshops for børnehavebørn, børn i indskolingen, børn på skolernes mellemtrin samt kurser for lærere og pædagoger Formålet

Læs mere

Om ZeBU: Repertoire. At udbygge den direkte kontakt til skoler. At skabe særlige tilbud til familier med større børn. Fra 2013 til i dag.

Om ZeBU: Repertoire. At udbygge den direkte kontakt til skoler. At skabe særlige tilbud til familier med større børn. Fra 2013 til i dag. 1 Om ZeBU: Vi er et lille storby teater på Amager ved Amager Kulturpunkt. Vi har i perioden fra 1. januar 2013 til 30. juni 2016 produceret eller er i gang med at producere: - 9 nye egne produktioner -

Læs mere

Udvikling af særligt talentfulde i sammenhæng med den almene undervisning/organisation

Udvikling af særligt talentfulde i sammenhæng med den almene undervisning/organisation Udvikling af særligt talentfulde i sammenhæng med den almene undervisning/organisation Danseuddannelse på Statens Scenekunstskole TALENT-DK 11.03.13 Sheila de Val Baggrunds information Ny organisationsstruktur

Læs mere

AARHUS TEATER I AARHUS

AARHUS TEATER I AARHUS FAKTA ARK AARHUS TEATER I AARHUS 2017 "Tanken med vores bidrag til Kulturhovedstadåret har været at skabe en vifte af forskellige forestillinger, der tager temaet Rethink for pålydende. Med Erasmus Montanus

Læs mere

REFERAT for mødet den , kl. 16:30 i Rådhuset, Udvalgsværelse B på 2. sal

REFERAT for mødet den , kl. 16:30 i Rådhuset, Udvalgsværelse B på 2. sal Side 1 af 12 KØBENHAVNS SCENEKUNSTUDVALG REFERAT for mødet den 09.09.2014, kl. 16:30 i Rådhuset, Udvalgsværelse B på 2. sal 1. Godkendelse af dagsorden (2014-0128391) 2. Godkendelse af beslutningsprotokol

Læs mere

Aprilfestival teater for små & store 10.-17. april 2016 INFORMATION TIL TEATERKONTAKTLÆRERE, SERVICELEDERE OG SKOLE-/DAGINSTITUTIONSLEDERE

Aprilfestival teater for små & store 10.-17. april 2016 INFORMATION TIL TEATERKONTAKTLÆRERE, SERVICELEDERE OG SKOLE-/DAGINSTITUTIONSLEDERE Aprilfestival teater for små & store 10.-17. april 2016 INFORMATION TIL TEATERKONTAKTLÆRERE, SERVICELEDERE OG SKOLE-/DAGINSTITUTIONSLEDERE Hvad er Teatercentrum? Et kompetencecenter under Kulturministeriet

Læs mere

Projektrapport: Scenekunst for børn og unge udveksling mellem Danmark og Cuba

Projektrapport: Scenekunst for børn og unge udveksling mellem Danmark og Cuba Projektrapport: Scenekunst for børn og unge udveksling mellem Danmark og Cuba Med støtte fra Interkulturelt Center og Statens Kunstfond var ASSITEJ Danmark i april 2015 vært for fem cubanske scenekunstneres

Læs mere

MANIFEST 2083. Af Christian Lollike. sort-hvid.dk

MANIFEST 2083. Af Christian Lollike. sort-hvid.dk MANIFEST 2083 Af Christian Lollike sort-hvid.dk Manifest 2083 En forestilling om, hvordan Anders Behring Breivik ser sig selv Den stærkt debatterede forestilling MANIFEST 2083 er en monolog af Sort/Hvids

Læs mere

Vardes Kulturelle Rygsæk

Vardes Kulturelle Rygsæk Vardes Kulturelle Rygsæk Juni 2016 Den Kulturelle Rygsæk Den Kulturelle Rygsæk omfatter børn og unge mellem 5-16 år i Varde Kommune. Deltagelse i Vardes Kulturelle Rygsæk er obligatorisk, og eleverne på

Læs mere

Holbæk Dramacollege En bro mellem barndom og voksen En bro mellem muligheden og realiseringen En bro mellem tanke og handling En bro mellem det

Holbæk Dramacollege En bro mellem barndom og voksen En bro mellem muligheden og realiseringen En bro mellem tanke og handling En bro mellem det Holbæk Dramacollege En bro mellem barndom og voksen En bro mellem muligheden og realiseringen En bro mellem tanke og handling En bro mellem det kunstneriske amatørarbejde og det professionelle teaterarbejde.

Læs mere

NYCIRKUS DANS TEATER&PERFORMANCE MUSIK

NYCIRKUS DANS TEATER&PERFORMANCE MUSIK NYCIRKUS DANS TEATER&PERFORMANCE MUSIK NyCirkus...4 Dans.... 5 Teater & Performance...6 Musik... 7 Fælles aktiviteter...8 Praktisk info...9 Om Kulturhus Kappelborg...11 Velkommen Kom til Skagen, hvor havene

Læs mere

SCENISK GRUNDKURSUS DRAMA CO LLEG E HOLBÆK FOTO:HJERMING FOTO/GRAFIK

SCENISK GRUNDKURSUS DRAMA CO LLEG E HOLBÆK FOTO:HJERMING FOTO/GRAFIK FOTO:HJERMING FOTO/GRAFIK SCENISK GRUNDKURSUS HOLBÆK DRAMA CO LLEG E HOLBÆK DRAMA COLLEGE FRA DRØM TIL VIRKELIGHED ER TEATER NOGET FOR DIG? Holbæk Drama College (HDC) tilbyder et 3-årig Scenisk Grund-

Læs mere

Andreas Kousholt Aagaard. Til Kulturborgmester Carl Christian Ebbesen og Kulturogfritidsudvalget.

Andreas Kousholt Aagaard. Til Kulturborgmester Carl Christian Ebbesen og Kulturogfritidsudvalget. Andreas Kousholt Aagaard Fra: Nanna Bugge Sendt: 5. oktober 2017 09:10 Til: Andreas Kousholt Aagaard Emne: VS: ansøgning om operaprojekt med 550 børn til KFF Vedhæftede filer: opera kids inc - kultur og

Læs mere

TEATERSAMTALER SCENOGRAFIEN

TEATERSAMTALER SCENOGRAFIEN TEATERSAMTALER SCENOGRAFIEN TEATERSAMTALER SCENOGRAFIEN Hæfterne med Teatersamtaler er designet til at strukturere en samtale om din oplevelse med scenekunst. Gennem en række spørgsmål eller instrukser

Læs mere

Målrettet uddannelse i sponsering og fundraising for kulturaktører

Målrettet uddannelse i sponsering og fundraising for kulturaktører Målrettet uddannelse i sponsering og fundraising for kulturaktører Hvad er kultur & kapital? Kultur & Kapital er et målrettet kursustilbud til kulturorganisationer, der arbejder med ekstern finansiering

Læs mere

KUNSTENS FORMIDLING FORMIDLINGENS KUNST?

KUNSTENS FORMIDLING FORMIDLINGENS KUNST? Scenekunstens Udviklingscenter KUNSTENS FORMIDLING FORMIDLINGENS KUNST? Diplomuddannelsen i Kunst- og Kulturformidling Scenekunstens Udviklingscenter Kompetencegivende aktiviteter OSLO Kunst og Kulturformidling

Læs mere

Vardes Kulturelle Rygsæk. Moderne dans for 3. klasse Uppercut Danseteater

Vardes Kulturelle Rygsæk. Moderne dans for 3. klasse Uppercut Danseteater Vardes Kulturelle Rygsæk Moderne dans for 3. klasse Uppercut Danseteater DANSEhallerne og Dans for Børn præsenterer Uppercut Danseteater: Body Parts for elever i 3. klasse Dansebesøget byder på uddrag

Læs mere

Roskilde Kommunes foreningskurser. Kurser for foreningsledere 2015-16. Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget. www.roskilde.dk

Roskilde Kommunes foreningskurser. Kurser for foreningsledere 2015-16. Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget. www.roskilde.dk Roskilde Kommunes foreningskurser Kurser for foreningsledere 2015-16 Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget www.roskilde.dk 2 Velkommen til alle frivillige i Roskilde Kommune Roskilde kommune er nu klar

Læs mere

Danseworkshop med MYKA: Polar Bear Facilitatorer: Mette Overgaard & Georgia Kapodistria

Danseworkshop med MYKA: Polar Bear Facilitatorer: Mette Overgaard & Georgia Kapodistria Danseworkshop med MYKA: Polar Bear Facilitatorer: Mette Overgaard & Georgia Kapodistria KORA-FORESTILLINGEN Gennem KORA får I snart besøg af danserne fra MYKA. Danserne fører jer gennem en forestilling,

Læs mere

Notat til Kulturudvalgets temamøde om dans, tirsdag den 29. april KULTUR OG BORGER- SERVICE Kulturforvaltningen Aarhus Kommune

Notat til Kulturudvalgets temamøde om dans, tirsdag den 29. april KULTUR OG BORGER- SERVICE Kulturforvaltningen Aarhus Kommune Notat til Kulturudvalgets temamøde om dans, tirsdag den 29. april 2014 Side 1 af 5 Aarhus Kommune yder driftstilskud til de to dansescener: Det lille storbyteater Bora Bora Dans og visuelt teater Granhøj

Læs mere

Ungdomsskolen UNGTHISTED.DK SOMMERFERIE KATALOG. Thisted Kommune. Ungdomsskolen - Oplevelser på stribe

Ungdomsskolen UNGTHISTED.DK SOMMERFERIE KATALOG. Thisted Kommune. Ungdomsskolen - Oplevelser på stribe Ungdomsskolen SOMMERFERIE KATALOG Ungdomsskolen - Oplevelser på stribe Thisted Kommune 6. KLAS BUSTUR TIL DJURS SOMMERLAND 6. KLASSE TIL 18 ÅR Sted: Bustur - plan bliver annonceret på hjemmesiden Tidspunkt:

Læs mere

FREDERIKSBERG KULTURCAMP 2016

FREDERIKSBERG KULTURCAMP 2016 FREDERIKSBERG KULTURCAMP 2016 i vinterferien uge 7 DRAMA MED SVED PÅ PANDEN JAZZCAMP FOR PIGER MUSIK PÅ IPAD FANTASTISKE FIGURER FILMGYS VELKOMMEN TIL FREDERIKSBERG KULTURCAMP 2016 Her er din mulighed

Læs mere

En kurateret åben scene i København. Fysiske faciliteter

En kurateret åben scene i København. Fysiske faciliteter Daily Fiction C/O Dansehallerne Regnbuepladsen 7, 5., 1550 København V dailyfiction@gmail.com (+45) 22 51 36 76 Til Kulturministeriet 23. april 2018 Tak for jeres henvendelse til organisationer og aktører

Læs mere

GROWOP! F E S T I V A L

GROWOP! F E S T I V A L GROWOP! F E S T I V A L 2 0 1 9 HERNING C. H. PEDERSEN & E. ALFELTS MUSEUM 24/9 KL. 10.00 OG 11.30 IKAST-BRANDE KUNSTPAKHUSET 25/9 KL. 10.00 OG 11.30 HOLSTEBRO HOLSTEBRO KUNSTMUSEUM 26/9 KL. 10.00 OG 11.30

Læs mere

Teatret Svalegangens vision og strategi for

Teatret Svalegangens vision og strategi for Teatret Svalegangens vision og strategi for 2019-2029 MISSION Teatret Svalegangen sætter tidens tanker og følelser i bevægelse HVORFOR? Vi tror på at kunst, der reflekterer og debatterer vores samtid nedbryder

Læs mere

Parkteatret Jernbanegade Frederikssund Mail: Tlf: /

Parkteatret Jernbanegade Frederikssund Mail: Tlf: / Vision for Parkteatret som egnsteater i Frederikssund kommune. Parkteatrets vision er at være et egnsteater, der producerer forestillinger og projekter, der inddrager borgerne i Frederikssund Kommune,

Læs mere

En stjernes fødsel, liv og død

En stjernes fødsel, liv og død En stjernes fødsel, liv og død Undervisningsforløb 2 - Origins2017 1 En stjernes fødsel, liv og død Undervisningsforløb 2 - Origins2017 Forfattere: Christina Ena Skovgaard, VUC Aarhus, Torben Arentoft,

Læs mere

DET SOM INGEN VED UNDERVISNINGS- MATERIALE: FRA 5. 7. KLASSE. undervisningsmateriale ZeRUM v. Maria Holst Andersen.

DET SOM INGEN VED UNDERVISNINGS- MATERIALE: FRA 5. 7. KLASSE. undervisningsmateriale ZeRUM v. Maria Holst Andersen. Plakat: Marie Rosendahl Chemnitz UNDERVISNINGS- MATERIALE: FRA 5. 7. KLASSE 1 INTRODUKTION TIL LÆREREN Kære lærer, Dette undervisningsmateriale lægger op til aktiv stillingtagen til forestillingens temaer

Læs mere

Sommerkurser 2011. Teateroplevelser på gadeplan. Teateriværksætter med stort T. Moderne dans udfordre scenekunsten. Længe leve komikken

Sommerkurser 2011. Teateroplevelser på gadeplan. Teateriværksætter med stort T. Moderne dans udfordre scenekunsten. Længe leve komikken Det Skrå Teater www.detskraateater.dk/teater Sommerkurser 2011 Teateroplevelser på gadeplan Teateriværksætter med stort T Moderne dans udfordre scenekunsten Længe leve komikken Tlf.: 50 47 63 60 kurser@detskraateater.dk

Læs mere

Hvad er kunst og kultur af høj kvalitet og hvornår ved vi, at kvaliteten er høj?

Hvad er kunst og kultur af høj kvalitet og hvornår ved vi, at kvaliteten er høj? Hvad er kunst og kultur af høj kvalitet og hvornår ved vi, at kvaliteten er høj? Gitte Ørskou Formand for Statens Kunstfonds Bestyrelse Formand for Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Billedkunst

Læs mere

AKTIONSLÆRINGSFORLØB

AKTIONSLÆRINGSFORLØB AKTIONSLÆRINGSFORLØB UDVIKLING AF FRITIDS- OG UNGDOMSPÆDAGOGISK PRAKSIS KLARHED OVER PROJEKTETS FORMÅL & PRÆMISSER. ETABLERING AF REFLEKSIVE RUM UNDERVEJS. KVALIFICERING OG VIDEREUDVIKLING AF FRITIDS-

Læs mere

Ud af boksen. Louise Så går det løs med live-anmeldelse af Morph på #aarhusteater. Stay tuned! #morphteater

Ud af boksen. Louise Så går det løs med live-anmeldelse af Morph på #aarhusteater. Stay tuned! #morphteater Ud af boksen Forestillingen Morph på Aarhus Teater viser, at tingene først ændrer sig, når vi bevæger os uden for (glas)boksen. Med det in mente følger her en ikke-klassisk anmeldelse Af Louise Højmark

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Ditte Maria Bjerg, Sara Topsøe-Jensen, Geir Sveaass, Mikael Fock, Kasper Daugaard Poulsen

REFERAT. Til stede fra udvalget: Ditte Maria Bjerg, Sara Topsøe-Jensen, Geir Sveaass, Mikael Fock, Kasper Daugaard Poulsen 10. februar 2014 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for scenekunst Møde 2 Mødedato: 23. januar 2014 Tidspunkt: Kl. 10.30 16.30 Sted: Lokale 8 REFERAT Til stede fra udvalget: Ditte Maria Bjerg, Sara

Læs mere

Spørgsmål til besvarelse. Kompetencer og scenekunstområdet

Spørgsmål til besvarelse. Kompetencer og scenekunstområdet Spørgsmål til besvarelse Kompetencer og scenekunstområdet Hvilke konkrete scenekunstneriske uddannelsesprogrammer og /eller kompetencer mangler i særlig grad inden for det danske uddannelsessystem? Som

Læs mere

Med et livsnødvendigt tilskud fra Statens Kunstfonds scenekunstudvalg og fra Kultur-og Fritidsudvalget i Københavns Kommune til opstartsåret

Med et livsnødvendigt tilskud fra Statens Kunstfonds scenekunstudvalg og fra Kultur-og Fritidsudvalget i Københavns Kommune til opstartsåret TEaterøen ansøgning Teaterøen er Åben Med et stadigt stigende antal af kompagnier og brugere, arrangementer og gæster - med festivaler (17 gæstespil under den kommende CPH stage fx. og co-produktion med

Læs mere

Grafisk design. Den Fynske Opera, forestilling

Grafisk design. Den Fynske Opera, forestilling Grafisk design Den Fynske Opera, forestilling KUNDE DEN FYNSKE OPERA Opgave: Hæfte og plakater af forestilling Opgaven indeholder: Kreativ opsætning Billeder Design linje Den Fynske Opera får lavet plakater

Læs mere

STORMEN DANSK DANSETEATERS TURNÉFORESTILLING I SÆSON 2013/2014

STORMEN DANSK DANSETEATERS TURNÉFORESTILLING I SÆSON 2013/2014 PHOTOGRAPHERS: HENRIK STENBERG, BJARKE ØRSTED, SØREN M. OSGOOD, FRANK EIDEL. GRAPHIC DESIGN: IMPERIET.DK STORMEN DANSK DANSETEATERS TURNÉFORESTILLING I SÆSON 2013/2014 STORMEN viser to markante sider af

Læs mere

Baggrund. Billedværkstederne

Baggrund. Billedværkstederne Baggrund Mols og Djursland rummer en storslået natur og en perlerække af historiske vidnesbyrd med spændende historier, der fortjener at blive fortalt, fordi de bidrager til vor fælles kulturforståelse,

Læs mere

Andrzej Wirth og Thomas Martius: Las Venice 5. - 6. april 2005

Andrzej Wirth og Thomas Martius: Las Venice 5. - 6. april 2005 Andrzej Wirth og Thomas Martius: Las Venice 5. - 6. april 2005 Ordet "Island" flakser med mellemrum henover væggene i Kanonhallens foyer. Den ene ende er fyldt med caféborde, som publikum sidder ved. Bagved

Læs mere

LUKKETID PRESSEMATERIALE. ET TVÆRÆSTETISK SAMARBEJDE MELLEM KUNSTMUSEET ARoS OG AARHUS TEATER PÅ ARoS URPREMIERE 26. OKTOBER 2015

LUKKETID PRESSEMATERIALE. ET TVÆRÆSTETISK SAMARBEJDE MELLEM KUNSTMUSEET ARoS OG AARHUS TEATER PÅ ARoS URPREMIERE 26. OKTOBER 2015 PRESSEMATERIALE LUKKETID ET TVÆRÆSTETISK SAMARBEJDE MELLEM KUNSTMUSEET ARoS OG AARHUS TEATER PÅ ARoS URPREMIERE 26. OKTOBER 2015 Lukketid er støttet af Bikubenfonden S. 2 LUKKETID Aarhus Teater & ARoS

Læs mere

Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen Sekretariat & Kommunikation

Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen Sekretariat & Kommunikation Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen Sekretariat & Kommunikation KØBENHAVNS SCENEKUNSTUDVALG Beslutningsprotokol For møde i Københavns Scenekunstudvalg, onsdag den 22. februar 2012 Til stede:

Læs mere

Vejledning til ansøgningsprocedure

Vejledning til ansøgningsprocedure Vejledning til ansøgningsprocedure Foreninger i Sønderborg Kommune har nu mulighed for at søge økonomisk kompensation for samarbejde med kommunens skoler om motionsfremmende aktiviteter. Målet er at styrke

Læs mere

WaUW PRAGTFULD SCENEKUNST FOR DAGTILBUD OG SKOLE

WaUW PRAGTFULD SCENEKUNST FOR DAGTILBUD OG SKOLE WaUW PRAGTFULD SCENEKUNST FOR DAGTILBUD OG SKOLE 2019 2020 WaUW PRAGTFULD SCENEKUNST FOR DAGTILBUD OG SKOLE Kære lærere i Næstved Kommune. Så er det blevet tid til at præsentere programmet for næste sæson

Læs mere

Visuel Identitet til Teater MAKværk

Visuel Identitet til Teater MAKværk Teater til Teater Teater 2 teater teater v æ r k 2 Teater 3 3 Teater 4 4 Teater 5 5 Teater Præsenterer BEVAR MIG VEL NU MED 3D LYD!!! 14.-21. September 2012 på Bellahøj køb billetter på billetnet Koncept

Læs mere

Det bliver til et torsdagsbrev denne uge, det suser bare derud af med fuld skrald

Det bliver til et torsdagsbrev denne uge, det suser bare derud af med fuld skrald Det bliver til et torsdagsbrev denne uge, det suser bare derud af med fuld skrald Vi er gået ind i den mørke tid, få reflekser og lys på jeres unger, så de kan ses af bilisterne. Vi har afholdt forældresamtaler

Læs mere

De 5 positioner. Af Birgitte Nortvig, November

De 5 positioner. Af Birgitte Nortvig, November De 5 positioner Af Birgitte Nortvig, November 2015 1 Indholdsfortegnelse 1. EVNEN TIL AT POSITIONERE SIG HEN MOD DET VÆSENTLIGE... 3 2. EKSPERT-POSITIONEN... 4 3. POSITIONEN SOM FAGLIG FORMIDLER... 5 4.

Læs mere

Bekendtgørelse om uddannelse ved Den Danske Scenekunstskole

Bekendtgørelse om uddannelse ved Den Danske Scenekunstskole Bekendtgørelse om uddannelse ved Den Danske Scenekunstskole I medfør af 2, 9, stk. 2, 12, 17, stk. 4, 21, stk. 2, og 22, stk.1, i lov nr. 1362 af 16. december 2014 om videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner

Læs mere

APPETIZER - til dig. DANS (forår 2017)

APPETIZER - til dig. DANS (forår 2017) APPETIZER - til dig DANS (forår 2017) Terpsichore dans som scenekunst forår 2017 Der er en stor drivkraft i eksistentielle temaer af Signe Ravn (cand.mag. i Teatervidenskab) Kitt Johnson kredser om det

Læs mere

GRATIS FILMTILBUD TIL BØRN OG UNGE

GRATIS FILMTILBUD TIL BØRN OG UNGE 25.-31. AUGUST FILMFESTIVAL.DK GRATIS FILMTILBUD TIL BØRN OG UNGE Odense Internationale Film Festival er stolte over at kunne præsentere et stærkt og fantasifyldt tilbud til børn og unge. Workshops, foredrag

Læs mere

BILLED VÆRKSTEDET. maleri. tegning. akvarel. keramik

BILLED VÆRKSTEDET. maleri. tegning. akvarel. keramik BILLED VÆRKSTEDET maleri. tegning. akvarel. keramik EFTERÅR 2014 Keramiker Rikke Elgaard www.rikkeelgaard.dk Uddannelse: Designskolen Kolding Arbejdsområde: Brugsting og unika Keramik for øvede Vi arbejder

Læs mere

TILMELDING PÅ

TILMELDING PÅ UDSKOLING: SYNOPSIS, INSTRUKTION & SKUESPIL / TIRSDAG DEN 10. JANUAR / RINGE Målgruppe: Dansk- og dramalærere i 7.-10. klasse Undervisere: Skuespiller Lise Ørtved og instruktør og manuskriptforfatter Christian

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset Århus C Tlf Epost

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset Århus C Tlf Epost ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset - 8100 Århus C Tlf. 8940 2384 - Epost mag4@aarhus.dk INDSTILLING Til Århus Byråd Den 1. december 2003 via Magistraten Tlf. nr.: 8940

Læs mere

Der indgås 4-årige aftaler, dels mellem Københavns Kommune og Kulturministeriet og dels mellem Københavns Kommune og de enkelte teatre.

Der indgås 4-årige aftaler, dels mellem Københavns Kommune og Kulturministeriet og dels mellem Københavns Kommune og de enkelte teatre. NOTAT 03-09-2015 Principper for valg af små storbyteatre 2017-2020 København har som hovedstad en forpligtelse til at sikre et mangfoldigt kultur- og teaterliv, som tilgodeser byens forskellige befolkningsgrupper

Læs mere

Kunstneren Marianne Grønnow er aktuel med udstillingen Wonderworld på VejleMuseerne - Kunstmuseet frem til 18. januar.

Kunstneren Marianne Grønnow er aktuel med udstillingen Wonderworld på VejleMuseerne - Kunstmuseet frem til 18. januar. Anmeldelse Marianne Grønnow Magasinet Kunst Kunstneren Marianne Grønnow er aktuel med udstillingen Wonderworld på VejleMuseerne - Kunstmuseet frem til 18. januar. WONDERWORLD 28. oktober 2014 Reportage

Læs mere

Mission Vision Strategier

Mission Vision Strategier Mission Vision Strategier Op på tå Det Kongelige Teaters Balletskole Odense er en friskole og kulturinstitution der tilbyder en unik grunduddannelse inden for moderne dans og klassisk ballet i et innovativt

Læs mere

Samarbejde mellem folkebibliotek og skole styrker elevernes læring og oplevelser.

Samarbejde mellem folkebibliotek og skole styrker elevernes læring og oplevelser. SKBF Årbog 2015. Projekt Mit rum for læring og oplevelser. Samarbejde mellem folkebibliotek og skole styrker elevernes læring og oplevelser. Mit rum for læring og oplevelser er titlen på et nyt nationalt

Læs mere

CARMINA BURANA DANSK DANSETEATERS TURNÉFORESTILLING I SÆSON 2014/2015

CARMINA BURANA DANSK DANSETEATERS TURNÉFORESTILLING I SÆSON 2014/2015 PHOTOGRAPHERS: HENRIK STENBERG, BJARKE ØRSTED, LOUISE HALDBO BALSLEV. GRAPHIC DESIGN: IMPERIET.DK CARMINA BURANA DANSK DANSETEATERS TURNÉFORESTILLING I SÆSON 2014/2015 Carmina Burana klinger velkendt og

Læs mere

Hej Nabo! Hvad sker der? Ny pigeklub! Søg penge til ideer! Zumba fredag! Næste Nabotræf:

Hej Nabo! Hvad sker der? Ny pigeklub! Søg penge til ideer! Zumba fredag! Næste Nabotræf: Hej Nabo! Hvad sker der? Foråret er så småt på vej og ideer til nye projekter spirer frem i kvarteret. Siden sidst er der sket mange ting i Gadehavegård. Ny pigeklub! Søg penge til ideer! I november holdt

Læs mere

ASKOV HØJSKOLE AKTIVISME OG LEDELSE I CIVILSAMFUNDET

ASKOV HØJSKOLE AKTIVISME OG LEDELSE I CIVILSAMFUNDET ASKOV HØJSKOLE AKTIVISME OG LEDELSE I CIVILSAMFUNDET 08. - 14. JULI 2018 Vil du gerne sætte dit præg på udviklingen i foreninger og i civilsamfundet? Så kan det være vejen frem at deltage i sommerhøjskolen

Læs mere

Beskrivelse af indsatsens første fire måneder

Beskrivelse af indsatsens første fire måneder 1 Status på gadeplansmedarbejder-funktionen, Helsingør Kommune oktober 2014 Indhold Beskrivelse af indsatsens første fire måneder... 1 Målsætningen med gadeplansfunktionen... 2 Gadeplansmedarbejderens

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Ditte Maria Bjerg, Sara Topsøe-Jensen, Geir Sveaass, Mikael Fock, Kasper Daugaard Poulsen

REFERAT. Til stede fra udvalget: Ditte Maria Bjerg, Sara Topsøe-Jensen, Geir Sveaass, Mikael Fock, Kasper Daugaard Poulsen 24. februar 2014 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst Møde nr. 3 Mødedato: 10. februar 2014 Tidspunkt: Kl. 10.30 16.30 Sted: Lokale 6 Møde med Uafhængige scenekunstnere og Sammenslutningen

Læs mere

Refleksionsskabelon Resultatdokumentation med omtanke Handleplan

Refleksionsskabelon Resultatdokumentation med omtanke Handleplan Refleksionsskabelon Resultatdokumentation med omtanke Handleplan 1 2 REFLEKSIONSSKABELONEN Resultatdokumentation med omtanke 1. udgave 2015 Udarbejdet af 35 sociale steder og LOS Udviklingsafdeling Projektleder

Læs mere

Scene N teaterskolen på Nørrebro. Nørrebro Til Kultur- og Fritidsudvalget i København

Scene N teaterskolen på Nørrebro. Nørrebro Til Kultur- og Fritidsudvalget i København Nørrebro 11.10.2016 Til Kultur- og Fritidsudvalget i København Scenekunst som kunstnerisk løftestang i en udsat bydel: Scene N ansøger hermed Kultur- og Fritidsudvalget om støtte til vores succesfulde

Læs mere

2. Beløb der søges finansieret af Udviklings- og markedsføringspuljen: 100.000 kr Hvilket beløb søges fra Udviklings- og markedsføringspuljen:

2. Beløb der søges finansieret af Udviklings- og markedsføringspuljen: 100.000 kr Hvilket beløb søges fra Udviklings- og markedsføringspuljen: Ansøgningsskema Dette skema skal udfyldes ved ansøgning til Udviklings- og markedsføringspuljen. Der må gerne vedlægges bilag, men ansøgningsskemaet skal give et kort, præcist, samlet overblik over projektet.

Læs mere

KØBENHAVN BLÆNDER OP FOR NY LYSKUNST

KØBENHAVN BLÆNDER OP FOR NY LYSKUNST Ansøgning til Kultur- og Fritidsudvalget KØBENHAVN BLÆNDER OP FOR NY LYSKUNST I løbet af den danske vinter byder døgnet på mange mørke timer, hvilket gør København til en perfekt udstillingsplatform, hvor

Læs mere

Styrk Arbejdsmiljøet. Medarbejderne

Styrk Arbejdsmiljøet. Medarbejderne Styrk Arbejdsmiljøet med Medarbejderne SAM En metode til at skabe forbedringer i arbejdsmiljøet ved at inddrage de ansatte DET NATIONALE FORSKNINGSCENTER FOR ARBEJDSMILJØ SAM er baseret på forskningsprojektet

Læs mere

En interaktiv performance om at udleve sine drømme for fremtiden af Teater Bidt.

En interaktiv performance om at udleve sine drømme for fremtiden af Teater Bidt. INSPIRATIONSMATERIALE TIL UNDERVISNING I GYMNASIET TRAUM En interaktiv performance om at udleve sine drømme for fremtiden af Teater Bidt. Hvad drømmer vi om - som mennesker og samfund? Hvordan forestiller

Læs mere

CPH STAGE BRANCHEPROGRAM 2016

CPH STAGE BRANCHEPROGRAM 2016 CPH STAGE BRANCHEPROGRAM 2016 Velkommen til CPH STAGEs festivalcentrum og brancheprogram! Vi gentager succesen fra sidste år med festivalcentrum, der i år er på Folketeatret! Festivalcentrummet danner

Læs mere

Titel: Styrke Hele Livet. Copyright: Forskningscenter for Forebyggelse og Sundhed. Forfattere: Karen Allesøe og Kathrine Bjerring Ho

Titel: Styrke Hele Livet. Copyright: Forskningscenter for Forebyggelse og Sundhed. Forfattere: Karen Allesøe og Kathrine Bjerring Ho Styrke Hele Livet Titel: Styrke Hele Livet Copyright: Forskningscenter for Forebyggelse og Sundhed Forfattere: Karen Allesøe og Kathrine Bjerring Ho Udgiver: Albertslund Kommune ISBN: 978-87-997898-8-4

Læs mere

Teaterreform strukturreform der skal være sammenhæng... politik for fremtidens scenekunst i Danmark

Teaterreform strukturreform der skal være sammenhæng... politik for fremtidens scenekunst i Danmark Teaterreform strukturreform der skal være sammenhæng... politik for fremtidens scenekunst i Danmark Det Radikale Venstres folketingsgruppen juni 2004 Det Radikale Venstre opfordrer til, at strukturreformen

Læs mere

ARTIST IN-RESIDENCE. Forår Chris Ziegler (DE)

ARTIST IN-RESIDENCE. Forår Chris Ziegler (DE) ARTIST IN-RESIDENCE Forår 2016 Chris Ziegler (DE) Ansøgning til Statens Kunstfonds Københavns Scenekunstudvalg 15. december 2016 Performing Bodies in Interactive Environments Baggrund Hotel Pro Formas

Læs mere

Tim Struck. high impact facilitation. Kursus på 4 dage i effektfuld facilitering

Tim Struck. high impact facilitation. Kursus på 4 dage i effektfuld facilitering Tim Struck high impact facilitation Kursus på 4 dage i effektfuld facilitering Dette kursus er drevet af ét eneste formål: at gøre det nemt for dig at skabe troværdige resultater gennem andre. Eller sagt

Læs mere

Center for Anvendt Kunstnerisk Innovation

Center for Anvendt Kunstnerisk Innovation Center for Anvendt Kunstnerisk Innovation CAKI/ Fremtidens væksthus for de Kunstneriske og Kreative Uddannelser Projektbeskrivelse, Philip de Langes Allé 10, 1435 København K 1 Indhold Notat vedrørende

Læs mere

VELKOMMEN TIL DET RULLENDE UNIVERSITET

VELKOMMEN TIL DET RULLENDE UNIVERSITET VELKOMMEN TIL DET RULLENDE UNIVERSITET Velkomst og præsentation af Det rullende Universitet v. Jeppe Bergh Torp og 14 15.00: INTRODUKTION til DrU Konceptet: Universitetsstuderende overtager undervisning

Læs mere

SANG! Sangteknik. Et større. korværk en gang imellem. Mere forberedelse hjemme således at korprøverne forløber lettere. Et større klassisk værk

SANG! Sangteknik. Et større. korværk en gang imellem. Mere forberedelse hjemme således at korprøverne forløber lettere. Et større klassisk værk SANG! forberedelse hjemme således at korprøverne forløber lettere Sangteknik Et større klassisk værk fokus på dynamik Dansesessioner fast menueber, lancier, folkedans etc. Et større klassisk værk Flere

Læs mere