Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet"

Transkript

1 Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Danish Salmon - VVM redegørelse, endelig beslutning 2 2 Ledetvej, Sindal - ansøgning om spærring af vej 10 3 Nørregade 47, 49 og 51, Sindal. Forslag til lokalplan for tæt-lav boligbebyggelse 13 4 Vedtagelse af kommuneplantillæg nr. 21 og lokalplan nr L03 15 for boligområde på østsiden af Skolevej, Tversted 5 Vedtagelse af kommuneplantillæg og lokalplan for Park Vendia 18 6 Status for områdefornyelsen i Hirtshals 22 7 Henvendelse vedrørende dagligvarebutikker på Cirkuspladsen og Stoltzes 27 grund 8 Teknik- og Miljøudvalget - Orienteringspunkter 32

2 Side G Danish Salmon - VVM redegørelse, endelig beslutning Resumé Der er udarbejdet VVM-redegørelse for Danish Salmons lakseproduktion og udledningen af renset spildevand til havet. Redegørelsen har været i offentlig høring. Der skal tages stilling til, om man vil anbefale Byrådet at give Danish Salmon en miljøgodkendelse og udledningstilladelse. Sagsfremstilling Danish Salmon er oprindeligt miljøgodkendt til at nedsive spildevand, men virksomheden har ikke kunnet nedsive på lokaliteten i de mængder, de har behov for. Danish Salmon søger derfor tilladelse til udledning af renset spildevand til havet i stedet. Der er udarbejdet en VVM-redegørelse for miljøeffekten, der konkluderer, at udledningen til vandområdet er ikke-væsentlig for den eksisterende økologiske tilstand. Hovedårsagen til, at udledningen ikke har effekt er, at vandområdet allerede årligt tilføres tons kvælstof fra lokale, nationale og europæiske kilder. Tilstanden er derfor ringe i forvejen, og 45 tons ekstra kvælstof fra Danish Salmon har ingen væsentlig effekt. Nationalt og i EU vil man dog forbedre tilstanden i havet. Myndighederne i oplandet til Skagerak, herunder, er derfor gennem Vandplanen forpligtet til at reducere udledningen med 147,6 tons kvælstof inden 2021, og yderligere med 38,7 tons herefter, for at nå Vandplanens endelige mål om god økologisk tilstand i At tillade en merudledning på 45 tons kvælstof fra Danish Salmon vil betyde, at myndighederne skal finde disse 45 tons i det øvrige opland, ud over de i alt 186,3 tons kvælstof, som Vandplanen kræver. Miljø- og Fødevareministeriet arbejder i øjeblikket på administrationsgrundlaget for en såkaldt supplerende kvælstof-kvote på i alt 380 tons kvælstof, som skal tildeles det kvælstof-trængte akvakulturerhverv. I det tilfælde, at Danish Salmon i fremtiden bliver tildelt en kvælstof-pulje, vil myndighederne kunne reducere tilsvarende mindre kvælstof i oplandet.

3 Globale perspektiver Akvakultur er anerkendt for at kunne være et af svarene på verdens voksende befolkning og fødevaremangel. Akvakultur scorer højt sammenlignet med andre kødproduktioner som kvægbrug og svinebrug, når det kommer til foderforbrug pr. kilo kød, og akvakultur scorer også lavere, når det kommer til udledt forurening pr. kilo kød. Side 3. Danish Salmon er tilmed en ekstraordinær akvakulturtype, fordi der er installeret yderligere miljøteknologi. Ved at producere laks eller havørred i landbaserede anlæg forkortes produktionstiden i forhold til dambrug og havbrug, foderforbruget pr. kg fisk reduceres markant, man kan producere hele året, og man undgår den frygtede lakse-lus samt behandling for denne. Ved at UV-behandle vandindtaget undgår man andre sygdomsfremkaldende organismer, og ved streng adgangskontrol reducerer man risikoen for at skulle behandle fiskene med yderligere medicin. Indtil nu har Danish Salmon ikke skullet behandle med antibiotika eller anden medicin. Man undgår desuden, at laksen undslipper og blander sig med den naturlige vildtbestand, og man undgår transport af fisk, mandskab og foder på havet. Man udleder betydeligt mindre forurening fra fiskene, idet en omfattende filtrering opsamler slammet til biogasanlæg, hvorfra der produceres varme. Ved at recirkulere vandet sparer man på denne ressource, og ved at koble kvælstoffjernelse ind (denitrifikationsfiltre) fjerner man yderligere forurening i form af kvælstof. VVM-redegørelsen konkluderer, at selv med udledning til havet, vil Danish Salmon blive det største, mest moderne, ressourceeffektive og miljøvenlige anlæg i Danmark. På verdensplan er anlægget også et af de første, og kan således blive demonstrationsanlæg i fuld skala for omfattende vandrensning i akvakultur. Hovedspørgsmålet er således, om man ekstraordinært skal tillade en merudledning i forhold til Vandplanen, fordi den reelle effekt er så lille med den nuværende tilstand i området, og fordi det giver basis for at ændre umoderne og miljømæssigt problematiske anlæg nationalt såvel som globalt. Offentlighedens bemærkninger Byrådet besluttede 21. september 2016 at sende VVM-redegørelsen i offentlig høring. I alt har to foreninger og to borgere kommet med bemærkninger. Foreningernes bemærkninger ses i deres helhed i bilag 1 og 2.

4 Bemærkninger fra borgere En borger er bekymret for lugt, og en anden borger ønsker ikke, at der skal udledes kvælstof. Side 4. Forhold omkring lugtgener er behandlet i VVM-redegørelsen, der konkluderer, at der ved almindelig god management af affald, slam og denitrifikationsfiltre, vil være et lugtbidrag der holder sig under dét, der normalt accepteres i forhold til de omkringliggende områders anvendelse og sårbarhed. Forholdet omkring udledning af kvælstof er også behandlet i VVM-redegørelsen, der konkluderer, at kvælstofudledningen ikke har væsentlig effekt. Danmarks Fiskeriforening Danmarks Fiskeriforening er bekymret for, at effekten af udledningen kun er ikkevæsentlig, hvis man ser helt overordnet på den. Enhver udledning, der vil kunne resultere i en negativ udvikling for fiskebestandene, er derfor uønsket ud fra deres interesser. Redegørelsen indeholder både overordnede vurderinger og dybdegående vurderinger i forhold til alle levesteder i havet og hvert led i fødekæden, såvel tæt på udledningen som langt fra, både i tid og rum. Udledningen af næringsstoffer kan i værste fald have en lille, lokal og kortvarig effekt på planteplankton og sigtdybde, men på ingen måde nok til, at dette vil forplante sig op gennem fødekæden hverken i vandfasen eller på bunden. I redegørelsens afsnit konkluderes det, at udledningen ingen virkning har på fiskesamfund og fiskeri. Danmarks Naturfredningsforening Danmarks Naturfredningsforening (DN) beskriver sagen som et klassisk dilemma. De ser de store miljømæssige problemer med traditionelle havbrug, og foretrækker også Danish Salmons projekt i forhold til dambrug. Men dilemmaet kommer, fordi der stadig er en udledning til havet i Danish Salmons projekt. DN mener således som udgangspunkt ikke, at der kan tillades en yderligere belastning med næringsstoffer i Skagerak, hvor der i Vandplanen er krav om reduktion af næringsstofbelastningen.

5 DN lægger også vægt på de bemærkninger, Natur- og Miljøklagenævnet for år tilbage gav i forhold til et lignende projekt i regi af Nordsøen Forskerpark. Dette projekt skulle have haft en udledning på 111 t N/år (mod dette projekts 45 t/år). Nævnet påpegede: Side 5. at renseteknologien kun var dokumenteret anvendelig på ferskvand, ikke på saltvand. Der var derfor ikke tilstrækkeligt grundlag for at bestemme, hvad der var den bedst tilgængelige teknologi (BAT) for et landbaseret opdrætsanlæg med saltvand. at der ikke var foretaget en vurdering af, om den samlede udledning af næringsstoffer, herunder fosfor, samt medicin og hjælpestoffer, kunne påvirke habitatområdet Knudegrund væsentligt (det nærmeste Natura2000-område) at beregningerne for udledningen var behæftet med væsentlig usikkerhed. at en forventet årlig udledning på 111 tons N og 7,3 tons P medførte en betydelig forøgelse af belastningen af Skagerrak. at ikke havde undersøgt baggrundskoncentrationerne af medicin og hjælpestoffer i spildevandsledningen fra Hirtshals Renseanlæg. Nævnet afgjorde dengang, at et projekt kun kunne godkendes inden for rammerne af en forsøgsordning, på grund af manglende viden om landbaseret saltvandsopdræt og renseteknologier på saltvand. DN mener, at de samme forhold gør sig gældende nu, og at projektet derfor kun kan tillades på kraftigt nedskalleret forsøgsbasis. DN mener, at der skal arbejdes på en såkaldt "0-udledning til recipient", for eksempel ved at man nedsiver det rensede spildevand. Til ovenstående bemærker administrationen følgende I forhold til klagenævnets ankepunkter fra tidligere sag, så er virksomhed og dennes rådgiver på forhånd gjort opmærksomme på denne afgørelse og på senere sager i Danmark med relevans for nærværende sag. Rådgiver, som er ekspert på vandområder og næringsstofbelastninger, mener at VVM-redegørelsen er på det faglige niveau, som kræves af nævnet.

6 Med hensyn til alternativer til fuld-skala produktion, indeholder redegørelsen en vurdering af sådanne muligheder. På baggrund af DN's bemærkninger er Danish Salmon kommet med en uddybning af vurderingerne af mulig mindsteproduktion (bilag 3). Heri argumenterer Danish Salmon for, at en produktion på tons fisk om året er smertegrænsen for minimumsproduktion. Administrationen noterer sig også, at lignende anlæg i Danmark er startet op i Hvide Sande og snarligt i Hanstholm med lignende produktionsstørrelser. Side 6. BAT er en forkortelse for bedst tilgængelige teknologi, og bruges af myndigheden i godkendelsessammenhæng til at vurdere, hvad der teknisk-økonomisk kan kræves af gennemprøvet miljøteknologi på en virksomhed. Til spørgsmålet om denitrifikation kun er BAT på ferskvand, og ikke på saltvand, må administrationen henvise til, at der allerede findes et kommercielt saltvandsopdræt i Hvide-Sande med disse renseteknologier (altså inklusiv denitrifikation). Samtidig foreligger en vurderinger fra rådgiveren på forventelige rensegrader på saltvand, som konkluderer, at op til 80% af kvælstoffet kan fjernes på saltvand uden lugtgener, men at det bliver mere og mere omkostningstungt, jo højere rensegraden er (det vil sige ikke lineær omkostning). Dette beskrives i redegørelsens afsnit Selve teknologien er derfor BAT i administrationens øjne, mens udnyttelsesgraden (rensegraden) afhænger af økonomi. Da der kun er ét andet fungerende saltvandsopdræt i Danmark (Hvide-Sande), har administrationen ikke grundlag for at afvise Danish Salmons vurdering af, at en kvælstoffjernelse på 60 % er det højeste, der kan lade sig gøre inden for de økonomiske rammer for saltvandsopdræt på land i Danmark lige nu. Administrationens anbefaling Danish Salmon vil, hvis virksomheden får lov at udlede renset spildevand til havet, stadig være et af de mest ressourceeffektive og miljøvenlige dambrug i verden. Det vil dermed blive et demonstrationsanlæg i fuld skala, som har mulighed for at bevise rentabiliteten af omfattende vandrensning i akvakultur, ikke bare i Danmark men i hele verden. På baggrund af en afvejning af globale fordele kontra lokale ulemper anbefaler administrationen en beslutning om ekstraordinært at tillade det i VVMredegørelsen fremlagte projekt med en merudledning af kvælstof. Det anbefales, at man tillader udledning af 45 t N/år og en produktion af fisk på t/år.

7 Danish Salmon udtrykker et ønske om på sigt at udvide produktionen over de t/år. Der vil da blive tale om en overskridelse af miljøgodkendelsens vilkår om maks-produktion, hvilket kræver forudgående ansøgning og ny miljøgodkendelse. I denne proces vil skulle tage stilling til, om en 60 % fjernelse af kvælstof stadig er BAT på dét tidspunkt, og i hvordan den forbedrede rensning skal komme virksomhed såvel som miljø til gode. Side 7. Hvis det besluttes ikke at tillade udledning af spildevand fra Danish Salmon til havet, indleder administrationen i stedet den nødvendige håndhævelse over for virksomheden, om at gå tilbage til oprindeligt miljøgodkendt drift, det vil sige nedsivning af spildevandet. Dette vil efter virksomhedens økonomiske beregninger betyde, at den må lukke produktionen helt. Spildevandstilladelse og miljøgodkendelse Efter en eventuel byrådsafgørelse om tilladelse til det i VVM-redegørelsen fremlagte projekt, skal administrationen meddele miljøgodkendelse efter Miljøbeskyttelseslovens 33 og en Spildevandstilladelse efter 28. Disse skal gives som én samlet tilladelse. I miljøgodkendelsen opsættes vilkår for indretningen af bygninger, teknisk udstyr og driftens udførelse. Der vil også blive stillet vilkår til kontrol, egenkontrol, driftsjournaler, og procedurer for uheld og driftsforstyrrelser. Alle vilkår sigter mod at forhindre miljøuheld og gener. Redegørelsen konkluderer, at der ikke vil være væsentlig lugt fra anlægget. Der vil blive stillet vilkår med lugtgrænser, som gør, at myndigheden kan skride ind, hvis virksomheden mod forventning påvirker med mere lugt end områdets karaktér og følsomhed tilsiger. Ligeledes vil der være vilkår til en produktion af fisk på maksimalt t/år og en maksimal udledning på 45 t kvælstof om året. Ønsker virksomheden at realisere deres drømme om yderligere produktion, vil det overskride de tons og dermed udløse en ny miljøgodkendelse og VVM-screening. Det vil da kunne være muligt ud fra en vurdering af BAT at stille nye krav til Danish Salmon, om at nedsætte udledningen til under 45 t kvælstof ved bl.a. at øge rensegraden. I spildevandstilladelsen vil der blive stillet krav til en maksimal årlig mængde udledt kvælstof og fosfor, samt krav til en maksimal koncentration i spildevandet til enhver tid. Dertil et krav om en maksimal udledt vandmængde, og herudover stilles der koncentrationskrav for andre relevante stoffer i udledningen.

8 Spildevandstilladelsen vil også indeholde en fastsat egenkontrol af udledningen. Egenkontrollen vil indeholde krav til antal prøver pr. år, hvilke stoffer der skal måles på, og hvilken metode der skal anvendes hertil. På baggrund af egenkontrollen kan administrationen efterfølgende kontrollere at udledningstilladelsen overholdes. Side 8. Saltvandsdambrug på land er ikke omfattet af de bekendtgørelser, som normale dambrug og havbrug er omfattet af. Men vil selvfølgelig være relevant at skele til disse bekendtgørelser i udformningen og omfanget af vilkår til Danish Salmon. Supplerende n-kvote Både akvakulturerhvervet og folketingspolitikerne i Danmark er klar over det potentiale for vækst, der er i fiskeopdræt, og ikke mindst mere ressourceeffektivt og miljøvenligt opdræt. Samtidig er det klart for alle, at vækst og udvikling i sektoren stadig er særligt begrænset af muligheden for udledning af kvælstof. Miljø- og Fødevareministeriet arbejder i øjeblikket på en administrationsmodel, som skal udmønte Fødevare- og Landbrugspakkens supplerende N-kvote til akvakultur på i alt 380 t N. N-kvoten indfases over en periode, hvor der i 2018 frigøres 143 ton kvælstof. Efterfølgende frigøres 120 ton i 2019, 100 ton i 2020 og 60 i Miljø- og Fødevareministeriet kan ikke på nuværende tidspunkt oplyse, hvornår en administrationsmodel bliver endeligt vedtaget, men det ligger fast, at der skal ske tildelinger i Det ligger fast, at en supplerende N-kvote tildeles det enkelte akvakulturanlæg efter konkret ansøgning, og at mest fisk for kvælstoffet skal prioriteres. Det vil sige at produktionsteknologi og renseteknologi prioriteres. Administrationen vil indgå en aftale med Danish Salmon om, at der skal søges en N-kvote. Tildeles Danish Salmon en N-kvote vil oplandets myndigheder, herunder, skulle finde tilsvarende mindre N at reducere andet steds. Lovgrundlag Vandområdeplan for Vandområdedistrikt Jylland og Fyn. I vandområdeplanens bilag 1: Kystvandenes belastning og indsatsbehov. VVM VVM-redegørelse. Miljøbeskyttelsesloven Miljøgodkendelse og udledningstilladelse.

9 Økonomi Ved at følge indstillingen vil de økonomiske konsekvenser udelukkende være et ressourcetræk i administrationen i forbindelse med normale opgaver som godkendelser, tilladelser og tilsyn. For denne virksomhed forventes ressourcetrækket at være noget højere en gennemsnitligt for virksomheder, idet tilsynsforpligtigelsen vurderes at være større. Side 9. Ved ikke at følge indstillingen, vurderes ressourcetrækket at blive større end ovenstående i forbindelse med håndhævelse over for virksomheden. I værste fald risikerer kommunen at skulle bekoste en oprydning, hvis virksomheden går konkurs i forbindelse med tilbagegang til nedsivning af spildevandet og den nedlukning, som virksomheden har varslet. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Et saltvandsdambrug på land med så betydelig rensning af spildevandet vil blive et demonstrationsanlæg for akvakulturen verden over. Dette vil kunne bidrage til mindre forurening globalt set, samt mindre medicinrester i fiskeprodukterne verden over. Se i øvrigt afsnittet om globale perspektiver. Bilag 1. Brev fra DN, dateret 20. november 2016 vedr. kommentar til VVM-redegørelse 2016 for Danish Salmon. 2. Brev fra Danmarks Fiskeriforbund dateret 18. november 2016 vedr. kommentar til VVM-redegørelse 2016 for Danish Salmon. 3. Notat fra Danish Salmon dateret 14. december 2016 om minimumsproduktion. 4. VVM-redegørelse for ændringer i drift, Danish Salmon 23. august Dagsordenspunkt fra seneste politiske beslutning i sagen, Byrådsmødet 21. september Direktionen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget anbefaler Byrådet at tillade det i VVMredegørelsen fremlagte projekt (på 2000 t fisk/år og udledning af 45 t N/år), og at der meddeles ny miljøgodkendelse og ny udledningstilladelse.

10 Side G Ledetvej, Sindal - ansøgning om spærring af vej Resumé Skagen Betons afdeling på Ledetvej 36 i Sindal har ansøgt om, at Ledetvej bliver spærret i den sydlige ende, således at trafikken forbi deres ind/udkørsler minimeres. Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til, om forslaget om spærring af Ledetvej i den sydlige ende skal sendes i 4 ugers høring. Sagsfremstilling Skagen Beton har ansøgt om, at Ledetvej bliver spærret i den sydlige ende mod Tyrsigvej (bilag 1). Skagen Beton har aktiviteter på begge sider af vejen, og i den forbindelse er der hyppige krydsninger af Ledetvej. Formålet med at spærre vejen er at mindske antallet af køretøjer på Ledetvej, og derved mindske antallet af køretøjer, som passerer deres ind- og udkørsler. De er bekymrede for at påkøre bilister, når de kører med arbejdskøretøjer på tværs af Ledetvej. I 1998 behandlede den tidligere Sindal Kommune samme ønske, hvor Udvalget for Teknik & Miljø gav afslag på spærring af vejen. Efterfølgende blev hastighedsgrænsen nedsat til 40 km/t på Ledetvej. Afslaget var begrundet i, at spærringen ville berøre mange trafikanter, især under Sindal Marked. Sagen tages op igen, da administrationen vurderer, at forholdene har ændret sig siden Sindal Kommune behandlede sagen, blandt andet fordi der er blevet øget aktivitet hos Skagen Beton, og der er planer om oprettelse af jordhotel på grunden. På Ledetvej ligger Skagen Beton, AVV's genbrugsstation og en privat ejendom i den nordlige ende af vejen. Administrationen har foretaget trafiktællinger på Ledetvej, både i en normal uge og under Sindal Marked. Tællingerne viser, at der i gennemsnit kører 248 køretøjer i døgnet på Ledetvej. Tællingen under Sindal marked viser, at vejen bliver brugt meget i forbindelse med markedet, og at der kører omkring køretøjer i døgnet i dagene med Sindal Marked. Administrationen vurderer, at en spærring af Ledetvej i den sydlige ende generelt set ikke vil give de store gener for trafikken, men at der under Sindal marked vil være behov for, at vejen kan bruges til gennemkørsel. De trafikanter, der i dag kører ind på vejen fra syd, skal, hvis vejen spærres, i stedet køre ad Gaden, Jerupvej og Ledetvej. Hvis man kommer fra syd ad Gaden fra Sindal og skal til AVV's genbrugsstation på Ledetvej vil spærringen resultere i, at ruten forlænges med ca. 140 m.

11 Side 11. Spærring af Ledetvej vil give en mindre øgning af trafikken på Gaden på strækningen mellem Tyrsigvej og Jerupvej. Af trafiktællingen på Gaden og Ledetvej vurderer administrationen, at der er tale om en øgning på ca. 10 %, idet hovedparten af bilisterne der er talt på Ledetvej vil blive flyttet til Gaden. En trafiktælling på Gaden viser, at der i den nuværende situation i gennemsnit kører køretøjer i døgnet på Gaden. Da der i forvejen er en del trafik på Gaden, vurderer administrationen, at øgningen på ca. 10 % ikke vil give væsentlige øgede gener for beboerne og trafikken på Gaden. En eventuel afgørelse om spærring af Ledetvej skal træffes i forhold til Færdselsloven, og derfor skal kommunen have politiets samtykke til spærring af vejen. Hvis Teknik- og Miljøudvalget beslutter, at der skal arbejdes videre med en spærring af Ledetvej, skal spærringen sendes i høring i ca. 4 uger. Under høringsperioden drøftes sagen med politiet. Teknik- og Miljøudvalget præsenteres for resultatet af høringen. Såfremt Teknik- og Miljøudvalget ønsker at fastholde spærringen, søges politiets formelle samtykke, og ved samtykke effektueres spærringen. Lovgrundlag Vejlovens 8, stk. 1 og 2 samt 11. Færdselslovens 92, stk. 2. Forvaltningslovens 19. Økonomi Ingen bemærkninger. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger.

12 Bilag 1. Kortbilag. Side 12. Direktøren for Teknik- & Miljøforvaltningen indstiller, at spærring af Ledetvej i den sydlige ende af vejen sendes i høring i 4 uger.

13 Side P Nørregade 47, 49 og 51, Sindal. Forslag til lokalplan for tæt-lav boligbebyggelse Resumé På baggrund af ansøgning fra ejeren af ejendommene er der udarbejdet et forslag til lokalplan nr L06 for tæt-lav boliger. Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til, om planforslaget skal offentliggøres i otte uger. Sagsfremstilling Baggrunden for udarbejdelse af lokalplanforslag Ejeren af ejendommene ønsker at omdanne området til boligområde med tæt-lav boligbebyggelse. Boligerne opføres med henblik på en anvendelse som ældreboliger. Beskrivelse af lokalplanforslag Lokalplanens formål er: at området kan anvendes til tæt-lav boligbebyggelse, at fastlægge boligbebyggelsens placering, således bebyggelsen opføres som randbebyggelse mod Nørregade, at sikre, at bebyggelsen får et ensartet udseende med hensyn til materialer, bygningshøjder, bygningsvolumen og tagformer, og at sikre, at området indrettes med friarealer. Lokalplanen giver mulighed for grunde på min. 200 m 2, excl. vej pr. boligenhed. Bebyggelsesprocenten er fastsat til max. 40 for den enkelte ejendom. Lokalplanforslaget er i overensstemmelse med kommuneplanen. Rammen for området er vedlagt som bilag. Der er tale om en ukompliceret lokalplan, hvor Teknik- og Miljøudvalget er delegeret til at tage beslutning om at sende lokalplanforslaget i høring og efterfølgende også at vedtage lokalplanen.

14 Side 14. Lovgrundlag Planlovens 13, 15 og 24 om udarbejdelse af lokalplaner, rammerne for en lokalplans indhold samt offentlig fremlæggelse af planforslag. Lov om miljøvurdering af planer og programmer 3 og 4 om miljøvurdering, screening, høring af myndigheder og andre interesseorganisationer, samt offentliggørelse. Økonomi Ingen bemærkninger. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Administrationen har i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer foretaget screening af planens mulige indvirkninger på miljøet. På baggrund af screeningen er det vurderet, at der ikke skal foretages en miljøvurdering. Bilag 1. Oversigtskort. 2. Lokalplan nr L06 Boligområde (tæt-lav), Nørregade, Sindal. Direktøren for Teknik- & Miljøforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget offentliggør lokalplanforslag nr L06 Boligområde (tæt-lav), Nørregade, Sindal i otte uger.

15 Side P Vedtagelse af kommuneplantillæg nr. 21 og lokalplan nr L03 for boligområde på østsiden af Skolevej, Tversted Resumé Forslag til kommuneplantillæg nr. 21 og forslag til lokalplan nr L03 har været fremlagt i offentlig høring i 8 uger. Kommunen har modtaget 3 indsigelser og bemærkninger til forslagene. Der skal tages stilling til, om planerne skal fremsendes til Byrådet med anbefaling af vedtagelse. Sagsfremstilling GENOPTAGET PUNKT Planforslagene har været fremlagt i offentlig høring i 8 uger fra 28. september til 22. november Erhvervsstyrelsen har telefonisk meddelt, at man ikke har bemærkninger til planforslagene. Der er modtaget 3 bemærkninger fra 2 høringsparter (bilag 3). De modtagne bemærkninger er kort refereret med administrationens bemærkninger i bilag 4. Administrationen anbefaler, at kommuneplantillægget ændres som følge af FBL- Hjørrings bemærkning om, at tillægget ikke er i overensstemmelse med retningslinje vedr. Arealudlæg til byudvikling i Tversted. Det er administrationens vurdering, at det er en mangel, da den sydlige del af planområdet jo netop udlægges til byudvikling med henblik på boligformål. Det foreslås derfor, at kommuneplantillægget tilføjes tekst vedr. retningslinje , så den sydlige del af planområdet udlægges til byudvikling med henblik på boligformål i overensstemmelse med den aktuelle planlægning. Det vurderes, at det er en mindre ændring af plangrundlaget, hvorfor der ikke er afholdt supplerende høring. Det er administrationens vurdering, at modtagne bemærkninger ikke giver anledning til yderligere ændringer af kommuneplantillægget eller lokalplanen.

16 [Tilføjet 19. januar 2017: Efter afholdelse af borgermøde i Tversted, 18. januar 2017 om blandt andet Kommuneplan 2016 fremlægges sagen på ny for udvalget]. Side 16. Lovgrundlag Planloven 27. Lov om Miljøvurdering af planer og programmer 4. Økonomi Ingen bemærkninger. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser De 2 planer er omfattet af Lov om miljøvurdering af planer og programmer. Administrationen har i henhold til loven foretaget en screening af planernes mulige indvirkninger på miljøet. På baggrund af screeningen er det vurderet, at der ikke skal foretages en miljøvurdering. Afgørelsen om ikke at udarbejde en miljørapport har været annonceret samtidig med den offentlige høring af planforslagene. Afgørelsen er ikke blevet påklaget, og klagefristen er udløbet. Bilag 1. Tilrettet kommuneplantillæg nr. 21 for boligområde på østsiden af Skolevej, Tversted. 2. Lokalplan nr L03 for boligområde på østsiden af Skolevej, Tversted. 3. Modtagne bemærkninger. 4. Kort resume af modtagne bemærkninger inkl. administrationens bemærkninger.

17 Direktøren for Teknik- & Miljøforvaltningen indstiller, at de anbefalede ændringer vedrørende retningslinje indarbejdes i kommuneplantillægget, at Teknik- og Miljøudvalget fremsender kommuneplantillæg nr. 21 for boligområde på østsiden af Skolevej, Tversted til Byrådet med anbefaling af vedtagelse, og at Teknik- og Miljøudvalget fremsender lokalplan nr L03 for boligområde på østsiden af Skolevej, Tversted til Byrådet med anbefaling af vedtagelse. Side 17. Historik Teknik- og Miljøudvalget , 11. januar 2017: Teknik- og Miljøudvalget drøftede sagen med særligt fokus på helårsstatus for boligerne. Udvalget vil drøfte sagen igen efter det planlagte borgermøde i Tversted.

18 Side P Vedtagelse af kommuneplantillæg og lokalplan for Park Vendia Resumé Forslag til kommuneplantillæg nr. 49 og forslag til lokalplan nr L02 har været fremlagt i offentlig høring i 8 uger. Kommunen har modtaget 3 indsigelser til planforslagene. Der skal tages stilling til, om planerne skal fremsendes til Byrådet med anbefaling af vedtagelse. Sagsfremstilling Planerne skal danne baggrund for at kunne udvikle området som et sammenhængende sports- og fritidsområde, at give mulighed for etablering af boliger i en del af lokalplanområdet og mulighed for landskabsbearbejdning med henblik på at skabe et aktivitetslandskab i en anden del af lokalplanområdet. Planforslagene har været fremlagt i offentlig høring i 8 uger fra 2. november til 31. december I den periode har kommunen modtaget 3 høringssvar, som omhandler bebyggelse uden for byggefelter, stier, byggefelt 1, fjernelse af læbælte og høringsprocessen. Bebyggelse uden for byggefelterne Indsigeren mener, at der skal gives mulighed for at bygge lidt højere og lidt større uden for byggefelterne, af hensyn til at kunne etablere TV-platform, så det er muligt at opfylde kravene til videofotografering. Administrationen vurderer, at der er mulighed for at imødekomme indsigelsen, uden at gå på kompromis med lokalplanens indhold i øvrigt. Administrationen anbefaler, at indsigelsen imødekommes ved at indarbejde en ekstra byggemulighed i 5.4 i lokalplanen, se bilag 2, hvor bestemmelsen er indsat med grønt. Stier Indsigerne mener ikke, at den vestligste sti, der er indtegnet på lokalplanens bilag 2 skal anlægges, fordi de er bekymrede over en øget trafikmængde gennem området. Administrationen vurderer, at der allerede er en forbindelse i området, men der

19 er ikke en anlagt sti. Administrationen vurderer, at forbindelsen bør sikres via et stiudlæg, som er bundet op på stiforbindelser ind til haller, idrætsbaner og svømmehal, for at understøtte anvendelsen i området. Der er ikke i øjeblikket planer om at anlægge stien, men administrationen vurderer, at vi skal have mulighed for at anlægge stien på et senere tidspunkt. Side 19. Administrationen anbefaler, at stien opretholdes, men at den flyttes ud af beplantningsbæltet og længere mod øst ind på det grønne område. Se lokalplanens bilag 2, hvor det nye trace er vist. Byggefelt 1 Indsigerne mener, at det grønne område, der er inddraget i byggefelt 1 på lokalplanens bilag 2 skal friholdes for bebyggelse og parkering. Administrationen vurderer, at der er behov for at have en byggemulighed i det grønne område, men at den oplagt kan ligge i tilknytning til den del af området, der allerede er bebygget, således en større del af det grønne område friholdes for bebyggelse. Der er truffet aftale med lodsejer om reduktion af byggefeltet. Administrationen anbefaler, at indsigelsen delvist imødekommes ved at reducere byggefeltet, således det trækkes længere mod øst, hvormed en større del af det grønne område friholdes. Samtidig vises det grønne område mere tydeligt på kortet. Se lokalplanens bilag 2. Desuden anbefales det, at indarbejde en bestemmelse, der friholder det grønne område for parkering, og en bestemmelse om, at området skal fremstå grønt. Se 7.2 og 8.6, se hvor bestemmelserne er tilføjet med grønt. Øvrige bemærkninger Indsigerne mener, at der i 2015 er fjernet for meget af beplantningsbæltet langs Idræts Alle. Administrationen vurderer ikke, at forholdet er relevant for lokalplanen, og at udtynding af kommunens beplantningsbælter er en del af den almindelige kommunale drift. En indsiger mener også, at høringen ligger for sent, idet der er givet byggetilladelse til en bygning på Børge Christensens Vej 5, og at der er igangsat et arbejde i delområde III med etablering af bakkelandskab.

20 Tilladelsen til det igangværende byggeri er givet på baggrund af den tidligere lokalplan inden høringsperioden på denne lokalplan blev igangsat. Derfor er der ikke gennemført en formel høring forud for byggeriet. Side 20. Der er givet tilladelse til at bearbejde landskabet i delområde III inden hørings perioden på denne lokalplan blev igangsat. Det er vurderet, at etablering af én bakke i området og afrunding af eksisterende volde ikke er lokalplanpligtigt. Lokalplanen sikrer mulighed for, at der kan etableres flere bakker i området med en højde op til 20 m, og den stiller krav til hvordan bakkerne skal udformes. Administrationen vurderer, at indsigelserne ikke giver anledning til ændringer i lokalplanen, men indsigerne får en særskilt tilbagemelding på deres høringssvar. Redaktionelle ændringer Der er behov for en mindre tilretning af 4.1, som fastlægger, at mindste grundstørrelse er 400 m². Det giver imidlertid ikke mening at fastlægge mindste grundstørrelse i forhold til etageboliger. Derfor tilføjes tæt/lav i bestemmelsen. (Se bilag 2, hvor rettelsen er vist med grønt) Derudover flyttes en delbestemmelse omkring placering af boliger og bygninger til overnatning fra 3.1 til 5.1, der omhandler placeringen af bebyggelse. Se ændringerne i bilag 2, det røde slettes og det grønne tilføjes. Som følge af en ny 7.2, konsekvensrettes de efterfølgende paragraffers nummer fra 7.2 til 7.14 til 7.3 til Desuden sker der en konsekvensrettelse i 12.3, således den henviser til den nye 7.3. Der indsættes nye matrikelkort på lokalplanens bilag 1 og 2, da det er blevet ajourført siden udarbejdelsen af forslaget. De anbefalede ændringer medfører ikke supplerende høring. Lovgrundlag Planloven 27. Lov om Miljøvurdering af planer og programmer 4. Økonomi Ingen bemærkninger.

21 Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Side 21. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Denne plan er omfattet af Lov om miljøvurdering af planer og programmer. Administrationen har i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer foretaget en screening af planernes mulige indvirkninger på miljøet. På baggrund af screeningen er det vurderet, at der ikke skal foretages en miljøvurdering. Afgørelsen om ikke at udarbejde en miljørapport har været annonceret samtidig med den offentlige høring af planforslagene. Afgørelsen er ikke blevet påklaget, og klagefristen er udløbet. Bilag 1. Kommuneplantillæg nr. 49 Park Vendia. 2. Lokalplan nr L02 Park Vendia. 3. Kopi af indsigelser/bemærkninger. Direktionen indstiller, at de anbefalede ændringer vedrørende bebyggelse uden for byggefelterne, stier, byggefelt 1 og redaktionelle ændringer indarbejdes i lokalplanen, at Teknik- og Miljøudvalget fremsender kommuneplantillæg nr. 49 Park Vendia til Byrådet med anbefaling af vedtagelse, og at Teknik- og Miljøudvalget fremsender lokalplan nr L02 Park Vendia til Byrådet med anbefaling af vedtagelse.

22 Side P Status for områdefornyelsen i Hirtshals Resumé Byrådet igangsatte i december 2015 udarbejdelse af program for områdefornyelsen i Hirtshals. Programmet skal beskrive områdefornyelsens indsatser, økonomi og tidsplan samt godkendes af Byrådet senest juni Der orienteres hermed om status på programudarbejdelsen. Sagsfremstilling Baggrund for områdefornyelsen Hirtshals er ramt af flere udfordringer med en aldrende befolkning, færre indbyggere, et udfordret boligmarked, en trængt udvalgsvarehandel og en slidt og usammenhængende bymidte, som er skubbet i baggrunden af en effektiv infrastruktur til havn og færger. Samtidig med at havnen er i en rivende udvikling, er Hirtshals by således i tilbagegang og koblet af havnen. har på denne baggrund i april 2015 søgt staten og fået tilsagn om reservation af udgiftsramme til en områdefornyelse, der med udgangspunkt i Hirtshals særlige potentialer skal udvikle og styrke bymidten, så Hirtshals bliver attraktiv for bosætning og private investeringer. Før statens tilsagn om støtte skal der udarbejdes et program for områdefornyelsen, som skal godkendes af Byrådet ved en byfornyelsesbeslutning senest i juni Programmet beskriver områdefornyelsens indsatser, økonomi og tidsplan og kan betragtes som en aftale mellem Byrådet og borgerne i Hirtshals, om hvad der skal ske i områdefornyelsen og i hvilken rækkefølge. Overordnede mål for områdefornyelsen Områdefornyelsen sigter mod at gøre Hirtshals til en by med et mere ligeværdigt forhold mellem by og havn ikke ved at nedprioritere havnen, men ved at sætte fokus på byens storslåede beliggenhed og udvikle de store oplevelsesmæssige og rekreative potentialer som nærheden mellem by, hav og havn rummer. Hirtshals by skal være mere synlig, koncentreres, og der skal skabes bedre sammenhænge, så turister og andre besøgende bliver ledt ind i byen og rundt til byens attraktioner.

23 Dialog og samarbejde Den politiske styregruppe for områdefornyelsen har igangsat en bred inddragelse i forbindelse med programudarbejdelsen, hvor alle interesserede har mulighed for at deltage og bidrage på forskellig vis. Udgangspunktet er en åben dialog, som skal kvalificere og skærpe indsatserne i områdefornyelsen og skabe lokalt ejerskab. Dialogen skal ligeledes skabe et godt grundlag for, at Byrådet kan prioritere og træffe endelig beslutning om projekter og indsatser i programmet. Side 23. Der er stor interesse for områdefornyelsen hos de forskellige interesse- og erhvervsforeninger i Hirtshals, blandt ildsjæle og private borgere. Flere har udarbejdet kvalificerede indspil til områdefornyelsen og udviklingen af Hirtshals. Andre arbejder med konkrete borgerdrevne projekter, som man ønsker at realisere i tilknytning til områdefornyelsen. Indsatsområder og forslag til konkrete tiltag og projekter i områdefornyelsen Rådgiver på områdefornyelsen har i dialog med administrationen og Samarbejdsgruppen, som er en åben dialoggruppe for områdefornyelsen, udarbejdet de første idéskitser til konkrete tiltag og projekter, der kan arbejdes med under de enkelte indsatsområder (bilag 1, Oversigt over indsatsområder og forslag til konkrete tiltag og projekter). Borgerdrevene projekter Der er flere borgerdrevne projekter i støbeskeen, som på fineste vis understøtter områdefornyelsen, bl.a. stiforbindelse fra Husmoderstranden til Fyret og Vinterbaderhus. Kommunen bakker projekterne op, og administrationen stiller sig til rådighed for projekterne for at sikre helhed og synergi mellem disse og områdefornyelsen. Havnepromenade Hirtshals Havn arbejder med en spændende skitse til en Havnepromenade, som skal gøre Vesthavnen mere imødekommende for byens borgere og gæster, skabe oplevelser og styrke samspillet mellem by og havn. Projektet, som består af et sammenhængende oplevelsesbånd fra Husmoderstranden til Vestmolevej og langs bølgeskærmen mod øst, understøtter områdefornyelsens indsatser, og udvikles i samarbejde med kommunen.

24 Organisering Der er afholdt borgermøder og borgerworkshops med stor tilslutning, og der er dannet en åben dialoggruppe for områdefornyelsen, kaldet Samarbejdsgruppen, med omkring 40 deltagere. På møder i Samarbejdsgruppen, som tilrettelægges og ledes af administrationen, har der været god opbakning til områdefornyelsens fire indsatsområder, som har fokus på at styrke Hirtshals som leveby og gøre den attraktiv for besøgende. Side 24. De foreløbige initiativer og projekter i områdefornyelsen skal videreudvikles og prioriteres, så der kan findes den rette balance mellem dem. Både set i forhold til helhedsplanen for Hirtshals, deres potentiale som katalysator for nye, private initiativer og projekter, men også i forhold områdefornyelsens samlede økonomiske ramme. Det er administrationens vurdering, at der er behov for at danne mindre arbejdsgrupper for de enkelte delprojekter, hvor arbejdet kan fokuseres. Samtidig forsætter den åbne dialog ved, at arbejdsgrupperne præsenterer og koordinerer sit arbejde i Samarbejdsgruppen. Styregruppen ønsker, at der sikres en bred opbakning i Hirtshals til de indsatser og projekter, som kommer til at indgå i programmet for områdefornyelsen. Organiseringen af områdefornyelsen fremgår af bilag 2. Debat om nye dagligvarebutikker I sommeren 2016 har to eksisterende dagligvarebutikker i Hirtshals rettet henvendelse til Kommunen med henblik på at etablere butiksbyggeri på Cirkuspladsen eller Stoltzes grund. Styregruppen har fundet det vigtigt, at de byudviklingsmæssige muligheder og udfordringer ved etablering af nye dagligvarebutikker på Cirkuspladsen og Stoltzes grund belyses og debatteres i tilknytning til områdefornyelsen. Fremlægges som dagsordenens næste punkt - Henvendelse vedrørende dagligvarebutikker på Cirkuspladsen og Stoltzes grund. Proces frem mod det færdige program Efter dialogen omkring dagligvarebutikker genoptages arbejdet med delprojekterne i områdefornyelsen. I januar/februar 2017 dannes arbejdsgrupper, som arbejder med delprojekterne frem til, at de kan indarbejdes i programmet i foråret Den brede inddragelse vil fremover ske ved, at Samarbejdsgruppen løbende orienteres om arbejdet i arbejdsgrupperne via mails og inddrages ad hoc for at sikre forankring og sammenhæng på tværs af indsatserne. De færdige forslag til indsatser og fysiske projekter præsenteres i Samarbejdsgruppen og af-

25 slutningsvis på borgermøde, før programmet fremsendes til Byrådets godkendelse. Side 25. Overordnet tidsplan for områdefornyelsen August 2015 Tilsagn om reservation af udgiftsramme April april Borgerinddragelse og programudarbejdelse 2017 Juni 2017 Byfornyelsesbeslutning Byrådets godkendelse af program for områdefornyelsen Juli 2017 Frist for fremsendelse af program til Ministeriet Efteråret 2017 Ministeriets godkendelse og endeligt tilsagn om støtte til områdefornyelsen Gennemførelse af program for områdefornyelsen Bid (business improvement districts) I forbindelse med områdefornyelsen er kommunen inviteret til at deltage i et forsøgsprojekt iværksat af Realdania og KL, som skal undersøge muligheden for etablering af BID (Business Improvement Districts) i danske byer. BID er en udenlandsk model for offentlige-private partnerskaber, hvis interesse er at forskønne og udvikle et byområde gennem konkrete projekter, og ad den vej skabe værdi for deltagerne og byen som helhed. Formålet er at skabe et bæredygtigt samarbejde med en formel organisering, hvor medlemmerne forpligter sig til at bidrage økonomisk til fælles udviklingstiltag. Tanken om at etablere en BID-lignende samarbejdsmodel i Hirtshals er fortsat under udvikling. Status er pt., at der i starten af 2017 bliver taget kontakt til en bred kreds af erhvervsaktører om BID-lignende modeller, som kan give inspiration til samarbejder i Hirtshals. Lovgrundlag Lov om Byfornyelse og udvikling af byer.

26 Side 26. Økonomi har samlet afsat anlægsbevillinger på 9,500 mio. kr. til områdefornyelsen i Hirtshals, heraf 0,500 mio. kr. til BID. Hertil kommer tilsagn fra staten om reservation af udgiftsramme på 4,500 mio. kr. Områdefornyelsen i Hirtshals, inklusiv BID, har således et samlet budget på 14,000 mio. kr. over årene : Budget i mio. kr. Hjørring Kommune I alt 0,500 1,000 4,000 4,000 9,500 Staten 4,500 4,500 I alt 0,500 5,500 4,000 4,000 14,000 Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Områdefornyelsens indsatser vil skabe mulighed for aktiviteter, oplevelser og det uformelle møde, som kan styrke sundheden og det sociale liv. Bilag 1. Indsatsområder og forslag til konkrete tiltag og projekter. 2. Organiseringen af områdefornyelsen. Direktionen indstiller, at orienteringen om status for programudarbejdelsen for områdefornyelsen i Hirtshals tages til efterretning.

27 Side P Henvendelse vedrørende dagligvarebutikker på Cirkuspladsen og Stoltzes grund Resumé Der skal tages stilling til, om Cirkuspladsen eller Stoltzes grund i Hirtshals skal bringes i anvendelse til dagligvarebutikker på nuværende tidspunkt, med baggrund i en henvendelse fra dagligvarebutikskæder. Sagsfremstilling Baggrund På baggrund af henvendelser til i sommeren 2016 fra to dagligvarebutikskæder om nybyggeri på Cirkuspladsen i Hirtshals, er spørgsmålet om Cirkuspladsens rolle i byudviklingen blev behandlet i sammenhæng med områdefornyelsen og den igangværende inddragelsesproces. I denne inddragelsesproces er netop Cirkuspladsen bragt i spil, som et areal byen ønsker at udvikle i en rekreativ retning i samspil med Sømandskirken, det Gamle Rådhus og Hirtshals Museum. I områdefornyelsen kaldes denne indsats Kulturstrøget (bilag 1, side 1). Administrationen har derfor beskrevet mulige scenarier for etablering af dagligvarebutikker på Cirkuspladsen og i eksisterende byområde. Med afsæt i disse scenarier og faglige overvejelser, har den politiske styregruppe for områdefornyelsen ønsket at præsentere og drøfte et scenarie for et alternativt Kulturstrøg med dagligvarebutikker. Scenarierne er præsenteret i Hirtshals i sammenhæng med de øvrige indsatser i områdefornyelsen. Der er afholdt to møder, henholdsvis 9. november 2016 i Samarbejdsgruppen, som er områdefornyelsens borgerdialogforum, og på et åbent borgermøde 24. november For at give plads til denne afklarings- og inddragelsesproces om Cirkuspladsens rolle i udviklingen af Hirtshals bymidte, i relation til områdefornyelsen, har Udlændinge- og Integrationsministeriet godkendt fristforlængelse for indsendelse af byfornyelsesprogram til 1. juli 2017.

28 Beskrivelse og belysning af scenarier Administrationen har beskrevet og belyst to scenarier for etablering af dagligvarebutikker: genanvendelse af eksisterende byområder og nybyggeri af to dagligvarebutikker på Cirkuspladsen (se bilag 2 for oversigtskort). Derudover er indsatsen Kulturstrøget beskrevet i områdefornyelsen, som omhandler en rekreativ anvendelse af Cirkuspladsen. Senere i processen er et tredje scenarie opstået med etablering af dagligvarebutikker, på baggrund af et skitseforslag udarbejdet af to dagligvarebutikskæder. Skitseforslaget omhandler nybyggeri af to dagligvarebutikker på Stoltzes grund. Dette scenarie er præsenteret på borgermøde om områdefornyelsen 24. november 2016 i sammenhæng med scenariet for nybyggeri på Cirkuspladsen og de øvrige indsatser i områdefornyelsen. På Samarbejdsgruppemøde 9. november 2016 er scenarie for nybyggeri på Cirkuspladsen præsenteret i sammenhæng med de øvrige indsatser i områdefornyelsen, herunder også Kulturstrøget. Side 28. Nedenfor er de enkelte scenarier beskrevet og belyst ud fra administrationens byplanfaglige betragtninger. Scenarie 1: Nybyggeri på Cirkuspladsen Området er i den gældende lokalplan inddraget i bymidteafgrænsningen, hvilket muliggør etablering af butik på Cirkuspladsen. Der kan etableres bebyggelse på en del af Cirkuspladsens areal, indeholdende butik, serveringsvirksomhed, kulturelle og/eller turistmæssige funktioner, under hensyntagen til den rekreative værdi i området. Fastlæggelse af butiksstørrelser, bebyggelsens omfang og placering m.v. skal fastlægges i en lokalplan. Scenarie 1 tager udgangspunkt i nybyggeri af to dagligvarebutikker på m² på Cirkuspladsen (bilag 1, side 2-3). For hver butik disponeres i alt m², som indeholder bygning, parkering og varetilkørsel. Et oplæg til nybyggeri på Cirkuspladsen skal beskrives og forstås i sammenhæng med et helhedsbillede af bymidteudviklingen af Hirtshals. Forudsætningerne for det skitserede scenarie er, at det skal understøtte områdefornyelsens målsætning om at koncentrere dagligvarehandlen i Jørgen Fibigersgade og skabe synergi mellem aktiviteterne i og i mellem Det gamle Rådhus og Sømandskirken. Scenariet afspejler de ønsker om mødesteder og udendørsaktiviteter omkring Cirkuspladsen, Det gamle Rådhus og Sømandskirken, som er kommet frem i den inddragelsesproces, der har været i områdefornyelsen. Nyt byggeri bør, lig den nye Netto-bygning på Rådhusgrunden, have ambitioner for arkitektur og samspillet med den omgivende by.

29 Overvejelser angående parkering og de tomme butikslokalers fremtidige funktion bør ydermere indgå i en eventuel helhedsplan for udviklingen af Cirkuspladsen. Side 29. Byudviklingspotentialer og konsekvenser ved byudvikling på Cirkuspladsen: Etablering af dagligvarebutikker kan bidrage til at understøtte en udvikling af Jørgen Fibigersgade som dagligvarehandelsgade i Hirtshals. Nybyggeri på Cirkuspladsen kan bidrage til at skabe en bedre bymæssig defineret ankomst til Hirtshals ad Jyllandsgade. Nybyggeri på Cirkuspladsen understøtter ikke målsætningen i Forslag til Kommuneplan 2016 om at fortætte bygningsmassen i Hirtshals. Etablering af dagligvarebutikker på Cirkuspladsen kan forskyde balancen af handelslivet mod øst. Nybyggeri på Cirkuspladsen kan få konsekvenser for parkeringskapaciteten i Hirtshals i spidsbelastningsperioder. Etablering af dagligvarebutikker vil efterlade tomme butikslokaler i bymidten, som kan være svære at afsætte. Scenarie 2: Genanvendelse af eksisterende byområde Scenarie 2 tager udgangspunkt i genanvendelse af eksisterende byområde. Scenariet forudsætter ikke en ny planlægning, men vil forudsætte omplacering af eksisterende butikker. Dialog med bygnings- og butiksejere, som forudsætning for etablering af dagligvarebutikker i eksisterende bygningsmasse, skal i givet fald ske på initiativ fra dagligvarebutikskæde. Byudviklingspotentialer og konsekvenser ved genanvendelse af eksisterende byområde Hirtshals har en overskydende bygningsmasse, der har behov for tilpasning. Tilvejebringelse af arealer til nye dagligvarebutikker gennem tilpasning eller omdannelse af eksisterende bygningsmasse, kan bidrage til at koncentrere bylivet og afhjælpe bygningsmæssigt forfald i bymidten Koncentration af byliv er i overensstemmelse med Forslag til Kommuneplan 2016 om at fortætte bygningsmassen i Hirtshals. Omplacering af eksisterende dagligvarebutikker vil efterlade tomme butikslokaler i bymidten, som kan være svære at afsætte. Scenarie 3: Etablering af dagligvarebutikker på Stoltzes grund Dette scenarie er opstået senere i processen på initiativ fra to dagligvarebutikskæder, som i et skitsemateriale har beskrevet etablering af to dagligvarebutikker

30 på Stoltzes grund (bilag 1, side 4). Aktuelt forpagter Hirtshals Turistforening Hirtshals Autocamperplads på den sydlige ende af Stoltzes plads. Side 30. Den eksisterende Planlov giver ikke umiddelbart mulighed for en udvidelse af bymidteafgræsningen i Hirtshals, som kan muliggøre etablering af butikker på Stoltzes grund. Etableres der centeraktiviteter på Cirkuspladsen, f.eks. butikker, kulturtilbud, privat og offentlig service, vurderes Stoltzes grund dog at kunne inddrages (vha. den statistiske metode). Med planlovsændringen lægges op til, at principperne for bymidteafgræsning ændres. Det kan dog ikke på det foreliggende grundlag afgøres, om der med afsæt i en ny Planlov kan planlægges for butikker på Stoltzes grund. Byudviklingspotentialer og konsekvenser ved etablering af dagligvarebutikker på Stoltzes grund: Afstanden fra Stoltzes grund til øvrige dagligvarebutikker i Jørgen Fibigersgade vurderes for stor til, at butikkerne vil bidrage til at skabe den synergieffekt mellem dagligvarehandlen, det Gamle Rådhus og Sømandskirken, der tilstræbes i områdefornyelsen. Nybyggeri på Stoltzes grund understøtter ikke målsætningen i Forslag til Kommuneplan 2016 om at fortætte bygningsmassen i Hirtshals. Nybyggeri på Stoltzes grund kan forskyde balancen af handelslivet mod øst. Nybyggeri på Stoltzes grund vil have konsekvenser for overnatningsmulighederne for autocampere i Hirtshals. Anbefaling På mødet med Samarbejdsgruppen 9. november 2016 og på borgermødet 24. november 2016 er ovenstående scenarier præsenteret og drøftet. Anbefalingen fra Samarbejdsgruppen og borgermødet var, at man ikke ønsker byggeri af dagligvarebutikker på Cirkuspladsen eller Stoltzes grund. Denne anbefaling var begrundet i følgende betragtninger: Bekymring for at handelslivet forskyder sig mod øst og svækker detailhandlen i centerområdet i Hirtshals yderligere. Ønske om at bevare Cirkuspladsen til rekreative formål. Bekymring for at dagligvarebutikker efterlader tomme huller i bybilledet.

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende: 01.16.06-G00-1-15

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Referat af Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat af Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat af Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:30 Mødet afsluttet: kl. 13.30 Mødested: Ekstraordinært - Politikerloungen,

Læs mere

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 10:00 Mødested: Hjørring

Læs mere

Åbent tillægsreferat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent tillægsreferat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Åbent tillægsreferat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Hjørring Rådhus -

Læs mere

VELKOMMEN TIL BORGERMØDE OM OMRÅDEFORNYELSEN I HIRTSHALS. Hirtshals Idrætscenter den 24. november 2016

VELKOMMEN TIL BORGERMØDE OM OMRÅDEFORNYELSEN I HIRTSHALS. Hirtshals Idrætscenter den 24. november 2016 VELKOMMEN TIL BORGERMØDE OM OMRÅDEFORNYELSEN I HIRTSHALS Hirtshals Idrætscenter den 24. november 2016 Dagsorden Velkomst v. Jørgen Christensen Status for områdefornyelsen Præsentation af indsatsområderne

Læs mere

Kommentar fra Danmarks Naturfredningsforening til VVM-redegørelse for ændringer i drift, Danish Salmon, Hirtshals

Kommentar fra Danmarks Naturfredningsforening til VVM-redegørelse for ændringer i drift, Danish Salmon, Hirtshals DN HJØRRING Formand: Jørgen Jørgensen, Fresiavej 17, 9800 Hjørring Telefon: 98 92 42 43, e-mail: hjoerring@dn.dk Hjørring, d. 20. nov. 2016 Til Hjørring kommune Kommentar fra Danmarks Naturfredningsforening

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende: Bemærkninger Følgende

Læs mere

UDKAST SAMMENFATTENDE MILJØREDEGØRELSE

UDKAST SAMMENFATTENDE MILJØREDEGØRELSE SAMMENFATTENDE MILJØREDEGØRELSE TIL TILLÆG 3 TIL KOMMUNEPLAN 2013-25 FOR HOLBÆK KOMMUNE OG LOKALPLAN 6.13 FOR ET AFFALDSHÅND- TERINGSANLÆG OG ET SOLENERGIANLÆG VED AUDEBO UDKAST VÆKST OG BÆREDYGTIGHED

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 15:45 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ekstraordinært møde - Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 1130 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale

Læs mere

Notat Danish Salmon A/S

Notat Danish Salmon A/S Notat Danish Salmon A/S Dette notat er et bilag til sagsfremstillingen af VVM-redegørelsen for Danish Salmon A/S. Notatet indeholder betragtninger i forhold til Danish Salmons ønsker om, at have en produktion

Læs mere

Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 til Kommuneplan for Holbæk Kommune

Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 til Kommuneplan for Holbæk Kommune Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 til Kommuneplan 2013 2025 for Holbæk Kommune Nyt rammeområde og ændring af bymidteafgrænsning ved ny dagligvarebutik på Hovedgaden, Svinninge. Holbæk Kommune har den

Læs mere

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Alfred Nobels Vej og James Tobins Allé, Universitetsområdet (2.

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Alfred Nobels Vej og James Tobins Allé, Universitetsområdet (2. Punkt 7. Godkendelse af Kommuneplantillæg 4.057 og Lokalplan 4-4-117 Boliger, Alfred Nobels Vej og James Tobins Allé, Universitetsområdet (2. forelæggelse) 2017-041843 By- og Landskabsforvaltningen indstiller,

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 15-110 Tønder Kommuneplan 2009-2021. Gårdbiogasanlæg ved Storde 1, Bredebro

Kommuneplantillæg nr. 15-110 Tønder Kommuneplan 2009-2021. Gårdbiogasanlæg ved Storde 1, Bredebro Kommuneplantillæg nr. 15-110 Tønder Kommuneplan 2009-2021 Gårdbiogasanlæg ved Storde 1, Bredebro TØNDER KOMMUNE Teknik og Miljø Oktober 2013 Kommuneplantillæg nr. 15-110 til Tønder Kommuneplan 2009-2021

Læs mere

forslag Park Vendia, Hjørring

forslag Park Vendia, Hjørring Offentlig fremlagt fra den 2. november 2016 til den 31. december 2016 forslag Park Vendia, Hjørring Vejledning Hvad er en kommuneplan? Kommuneplanen udtrykker byrådets overordnede politikker og mål for

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2018-2021 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 15:00 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 469 (FÆLLESMØDE

Læs mere

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:30 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Hjørring

Læs mere

Boliger, Flintebakken, Horsens Boliger, Flintebakken, Horsens

Boliger, Flintebakken, Horsens Boliger, Flintebakken, Horsens 30 2013 Boliger, Flintebakken, Horsens Boliger, Flintebakken, Horsens Status Kladde Kommuneplan id 1486324 Tillæg nummer 30 2013 Plannavn Gælder for hele kommunen? Formål Boliger, Flintebakken, Horsens

Læs mere

HØJHUS HERNING+ Indkaldelse af idéer og forslag HERNING + til arbejdet med planlægningen af en op til 78 meter høj bygning på Sygehusgrunden i Herning

HØJHUS HERNING+ Indkaldelse af idéer og forslag HERNING + til arbejdet med planlægningen af en op til 78 meter høj bygning på Sygehusgrunden i Herning HERNING + 78 meter 55 meter FORELØBIG ILLUSTRATION HØJHUS HERNING+ Indkaldelse af idéer og forslag til arbejdet med planlægningen af en op til 78 meter høj bygning på Sygehusgrunden i Herning 16. maj 2019

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG 12. Kommuneplan FORSLAG. Ved El-vej - et boligområde. Offentlig høring 10. april - 8. maj 2018.

KOMMUNEPLANTILLÆG 12. Kommuneplan FORSLAG. Ved El-vej - et boligområde. Offentlig høring 10. april - 8. maj 2018. KOMMUNEPLANTILLÆG 12 Ved El-vej - et boligområde Kommuneplan 2017-2029 FORSLAG Offentlig høring 10. april - 8. maj 2018 Kolding Kommune Tillæg til Kommuneplan Kommuneplanen fastlægger mål for udviklingen

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2018-2021 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 10:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: 09.02.11-P19-1-18

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Tillæg 1 til lokalplan nr. 315

Tillæg 1 til lokalplan nr. 315 Tillæg 1 til lokalplan nr. 315 For et boligområde ved Hovedgaden 2 i Løgstrup Forslag Ovenfor ses luftfoto med markering af eksisterende lokalplan samt skravering af tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 315.

Læs mere

Godkendelse af annullering af Kommuneplantillæg og Lokalplan Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, landområde Hals (2.

Godkendelse af annullering af Kommuneplantillæg og Lokalplan Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, landområde Hals (2. Punkt 17. Godkendelse af annullering af Kommuneplantillæg 9.012 og Lokalplan 9-6-105. Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, landområde Hals (2. forelæggelse) 2014-18303 By- og Landskabsudvalget indstiller,

Læs mere

Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013

Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Offentlig bekendtgørelse den 4. november 2014 af Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Byrådet i Syddjurs

Læs mere

Tillæg 3 til kommuneplan - Erhvervsområde, DAKA ved Assentoft

Tillæg 3 til kommuneplan - Erhvervsområde, DAKA ved Assentoft Tillæg 3 til kommuneplan - Erhvervsområde, DAKA ved Assentoft Status: Forslag Offentliggørelse af forslag start: 20. december 2017 Høringsperiode start: 20. december 2017 Høringsperiode slut: 28. februar

Læs mere

Forslag til Lokalplan nr Forslag til Kommuneplantillæg nr. 10. Områdeklassificering. Debatperiode og offentligt borgermøde

Forslag til Lokalplan nr Forslag til Kommuneplantillæg nr. 10. Områdeklassificering. Debatperiode og offentligt borgermøde Offentlig bekendtgørelse d. 3. april 218 af: Forslag til Lokalplan nr. 415 - Boligområde ved Vendehøj, Hornslet - Vendehøj, etape III og Kommuneplantillæg nr. 1 til Syddjurs Kommuneplan 216. Byrådet i

Læs mere

Tillæg nr. 10 Boligområde ved Oremosevej/ Hjørringvej, Sindal Hjørring Kommuneplan 2016

Tillæg nr. 10 Boligområde ved Oremosevej/ Hjørringvej, Sindal Hjørring Kommuneplan 2016 Tillæg nr. 10 Boligområde ved Oremosevej/ Hjørringvej, Sindal Hjørring Kommuneplan 2016 www.kommuneplan2016.hjoerring.dk Indholdsfortegnelse Tillæg nr 10 - Boligområde ved Oremosevej/Hjørringvej, Sindal

Læs mere

Helhedsplanlægning for Tangkrogområdet forudgående høring

Helhedsplanlægning for Tangkrogområdet forudgående høring Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 27. april 2017 Helhedsplanlægning for Tangkrogområdet forudgående høring Igangsætning af forudgående høring om kommuneplanlægning og

Læs mere

Tillæg nr. 68 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 68 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 68 til Rammeområder 81.C3 Centerområde ved Nørregade og Bredgades nordlige del og 81.BL1 Blandet bolig og erhvervsområde ved Bødkervej Fremlægges fra xx. måned 20xx til xx. måned 20xx

Læs mere

Kommuneplan Forslag til. Kommuneplantillæg nr Boligområde på østsiden af Skolevej, Tversted. Offentlig fremlagt

Kommuneplan Forslag til. Kommuneplantillæg nr Boligområde på østsiden af Skolevej, Tversted. Offentlig fremlagt TANNISBUGTVEJ KLITROSEVEJ Offentlig fremlagt 28. sept. 2016-22. nov. 2016 Kommuneplan 2013 Forslag til Kommuneplantillæg nr. 21 - Boligområde på østsiden af Skolevej, Tversted TRANEBÆRVEJ ØSTERVEJ MARGUERITEVEJ

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 22. april Aarhus Kommune

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 22. april Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Den 22. april 2013 Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 924 Boligområde ved Nedergårdsvej i Gl. Skejby. Tillæg nr. 51 til Kommuneplan 2009. Aarhus

Læs mere

Lokalplan 1036, Sønderhøj i Viby, fortætning - Forslag

Lokalplan 1036, Sønderhøj i Viby, fortætning - Forslag Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 31. maj 2016 Lokalplan 1036, Sønderhøj i Viby, fortætning - Forslag Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 1036, Sønderhøj

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 09-420 til Tønder Kommuneplan 2009-2021

Kommuneplantillæg nr. 09-420 til Tønder Kommuneplan 2009-2021 Kommuneplantillæg nr. 09-420 til Tønder Kommuneplan 2009-2021 Centerområde ved Hovedgaden Agerskov 420.71.5 420.71.4 420.51.2 420.41.1 420.11.3 420.51.1 420.11.2 420.11.1 420.71.3 420.31.7 420.11.5 420.71.2

Læs mere

Tidligere politiske beslutninger Denne indstilling bygger på følgende tidligere politiske beslutninger i Københavns Kommune:

Tidligere politiske beslutninger Denne indstilling bygger på følgende tidligere politiske beslutninger i Københavns Kommune: KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Fysik NOTAT Bilag 6: Politiske beslutninger om områdefornyelse i Kulbanekvarteret samt oversigt over projekter i Kvarterplanen Tidligere politiske

Læs mere

Lokalplan 989, Boligområde i Mårslet - Endelig

Lokalplan 989, Boligområde i Mårslet - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 13. maj 2015 Lokalplan 989, Boligområde i Mårslet - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan 989 - Åben lav boligbebyggelse

Læs mere

Tillæg nr. 74 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 74 til Herning Kommuneplan Forslag Offentlig høring Tillæg nr. 74 til Rammeområde 42.B3 og 42.T1 Boligområde sydvest for Sinding Hovedgade Område til tekniske anlæg nordøst for Sinding Hovedgade Fremlægges fra den 15. september

Læs mere

Forslag til Lokalplan 3.44 Abildgården, Specialcenter Holbæk

Forslag til Lokalplan 3.44 Abildgården, Specialcenter Holbæk Holbæk Kommune By og Landskab, Plan Rikke Welan Kamper J.nr. 14/59791 2. december 2014 Forslag til Lokalplan 3.44 Abildgården, Specialcenter Holbæk Oversigt over forslag og bemærkninger fra høringsfase

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune

Kommuneplan for Odense Kommune Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Forslag til tillæg nr. 53 Boliger Demantsvej Hvad er en kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for hver kommune foreligge en kommuneplan. Denne

Læs mere

Tillæg nr. 25 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 25 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 25 til Rammeområde 99.T46 Teknisk anlæg recirkuleret fiskeopdræt ved Timlundvej, Sandet Fremlægges fra xx. måned 20xx til xx. måned 20xx (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 05-520 til Tønder Kommuneplan 2009-2021

Kommuneplantillæg nr. 05-520 til Tønder Kommuneplan 2009-2021 Kommuneplantillæg nr. 05-520 til Tønder Kommuneplan 2009-2021 Område til boligformål Tingvej m.fl., Brøns 520.81.1 520.51.2 520.41.2 520.31.1 520.11.1 520.11.2 520.31.2 520.11.3 520.41.1 520.71.1 520.51.1

Læs mere

KOMMUNEPLAN 13 Tillæg nr. 5 - FORSLAG. Udvidelse af område 1.B.4 til boligformål, Skaboeshusevej 103, Nyborg

KOMMUNEPLAN 13 Tillæg nr. 5 - FORSLAG. Udvidelse af område 1.B.4 til boligformål, Skaboeshusevej 103, Nyborg KOMMUNEPLAN 13 Tillæg nr. 5 - FORSLAG Udvidelse af område 1.B.4 til boligformål, Skaboeshusevej 103, Nyborg Redegørelse Nyborg Byråd ønsker at lave en byomdannelse på den tidligere entreprenørgrund, beliggende

Læs mere

Lokalplan 639 Tillæg 3 til Kommuneplan 2017 med tilhørende miljørapport DAKA ved Assentoft. Randers Kommune. Havndal SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE

Lokalplan 639 Tillæg 3 til Kommuneplan 2017 med tilhørende miljørapport DAKA ved Assentoft. Randers Kommune. Havndal SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE Havndal SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE Dalbyover Udbyhøj Råby Gjerlev Gassum Øster Tørslev Asferg Spentrup Fårup Mellerup Mejlby Harridslev Lokalplan 639 Tillæg 3 til Kommuneplan 2017 med tilhørende miljørapport

Læs mere

Tillæg nr. 65 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 65 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 65 til Rammeområde 15.B5 Boligområde ved Violens Kvarter Rammeområde 15.B2 Etageboliger i Engens Kvarter Rammeområde 15.R1 Rekreativt område nord for Engens Kvarter Fremlægges fra xx.

Læs mere

UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING. - fremlagt i offentlig høring i perioden xx.xx til xx.xx.20xx

UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING. - fremlagt i offentlig høring i perioden xx.xx til xx.xx.20xx UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING Forslag Blandet bolig og erhverv ved Roholte - fremlagt i offentlig høring i perioden xx.xx til xx.xx.20xx Lov om planlægning Lov om planlægning (LBK nr. 1529 af 15. november

Læs mere

DEBATOPLÆG. Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning og miljøkonsekvensrapport for: NORRECCO LYNGE Anlæg til modtagelse og behandling af affald

DEBATOPLÆG. Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning og miljøkonsekvensrapport for: NORRECCO LYNGE Anlæg til modtagelse og behandling af affald Allerød Kommune Plan og Byg DEBATOPLÆG Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning og miljøkonsekvensrapport for: Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Saltumvej, Smedegård (2. forelæggelse)

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Saltumvej, Smedegård (2. forelæggelse) Punkt 3. Godkendelse af Kommuneplantillæg 4.063 og Lokalplan 4-6-107 Boliger, Saltumvej, Smedegård (2. forelæggelse) 2018-058125 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender Kommuneplantillæg

Læs mere

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr Dagligvarebutik ved Runevej, Tilst/Hasle samt Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013.

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr Dagligvarebutik ved Runevej, Tilst/Hasle samt Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 11. juni 2014 Lokalplan 975, Runevej - Forslag Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 975 - Dagligvarebutik ved Runevej,

Læs mere

Tillæg nr. 36 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 36 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 36 til Rammeområder 14.E20, 14.C3 og 14.B15 Erhvervsområde ved Dæmningen i Herning, Centerområde ved Dæmningen i Herning og Boligområde ved Dæmningen i Herning Fremlægges fra xx. måned

Læs mere

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan 884. Boligområde ved Højlundsparken i Solbjerg. Tillæg nr. 16 til. 1.

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan 884. Boligområde ved Højlundsparken i Solbjerg. Tillæg nr. 16 til. 1. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 29. oktober 2010 Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan 884. Boligområde ved Højlundsparken i Solbjerg. Tillæg nr. 16 til 1. Resume

Læs mere

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, øst for Hålsvej, Fjellerad (2. forelæggelse)

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, øst for Hålsvej, Fjellerad (2. forelæggelse) Punkt 7. Godkendelse af Kommuneplantillæg 7.010 og Lokalplan 7-5-101 Boliger, øst for Hålsvej, Fjellerad (2. forelæggelse) 2015-044736 By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender Kommuneplantillæg

Læs mere

Hjørring Kommune vil gerne høre din mening om planforslaget.

Hjørring Kommune vil gerne høre din mening om planforslaget. Tillæg nr. 29 - Etageboligbebyggelse, Strømgade 19, Vrå Hjørring Kommunes Byråd/Teknik- og Miljøudvalg har på møde den XX godkendt forslag til kommuneplantillæg nr. XX. Hjørring Kommune vil gerne høre

Læs mere

030 Boliger ved Byvej

030 Boliger ved Byvej 030 Boliger ved Byvej Status Kladde PlanID 3188562 Tillæg nr. 030 Plannavn VVM Gælder for hele kommunen? Formål Boliger ved Byvej Kommuneplantillæg uden VVM Nej Den eksisterende ramme i kommuneplanen fastsætter,

Læs mere

Tillæg nr. 73 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 73 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 73 til Rammeområde 51.B12 Boligområde syd for Munkgårdkvarteret og Rammeområde 51.OF7 Offentligt område ved Snejbjerghallen Fremlægges fra 15. september 2016 til 10. november 2016 (begge

Læs mere

Endelig vedtagelse af Forslag til Lokalplan nr. 1002, Ungdomsboliger ved Vikærsvej i Vejlby samt forslag til Tillæg nr. 72 til Kommuneplan 2013

Endelig vedtagelse af Forslag til Lokalplan nr. 1002, Ungdomsboliger ved Vikærsvej i Vejlby samt forslag til Tillæg nr. 72 til Kommuneplan 2013 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 12. oktober 2016 Lokalplan 1002, Ungdomsboliger ved Vikærsvej i Vejlby - Endelig Endelig vedtagelse af Forslag til Lokalplan nr. 1002,

Læs mere

Tillæg nr. 13 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 13 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 13 til Rammeområde 81.C1 Centerområde i Vildbjerg centrum Fremlægges fra xx. måned 20xx til xx. måned 20xx (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af

Læs mere

Referat fra mødet i By- og Planudvalget

Referat fra mødet i By- og Planudvalget Referat fra mødet i (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 21. august 2019 Mødested: Meldahls Rådhus Byens Tingstue Mødetidspunkt: Kl. 17:00-21:00 Medlemmer: Formand: Steen Wrist Ørts

Læs mere

Tillæg nr. 17 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 17 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 17 til Rammeområde 51.B12 Boligområde syd for Munkgårdkvarteret Fremlægges fra xx. xxxxx 20xx til xx. xxxxx 20xx (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en

Læs mere

Velkommen til borgerworkshop om områdefornyelsen i Hirtshals. Hirtshals Idrætscenter, 9. april 2016

Velkommen til borgerworkshop om områdefornyelsen i Hirtshals. Hirtshals Idrætscenter, 9. april 2016 Velkommen til borgerworkshop om områdefornyelsen i Hirtshals Hirtshals Idrætscenter, 9. april 2016 Program for borgerworkshop den 9. april 11.00 Velkomst v. Jørgen Christensen, medlem af Byrådet 11.05

Læs mere

Åbent referat 17, stk. 4 - By- og Landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat 17, stk. 4 - By- og Landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat 17, stk. 4 - By- og Landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17:45 Mødested: Mødelokale 049,

Læs mere

Orientering om forudgående høring om udvikling af Bella Center

Orientering om forudgående høring om udvikling af Bella Center KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT Til Økonomiudvalget Orientering om forudgående høring om udvikling af Bella Center har igangsat en forudgående høring om ændring af kommuneplanens rammer for Bella Center. Den

Læs mere

By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ovennævnte forslag.

By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ovennævnte forslag. Punkt 14. Godkendelse af kommuneplantillæg 1.040 og Lokalplan 1-1-117 (med Miljørapport) Centerområde, Budolfi Plads, Vingårdsgade, Aalborg Midtby (1. forelæggelse) 2015-016996 By- og Landskabsudvalget

Læs mere

UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING. - fremlagt i offentlig høring i perioden xx.xx til xx.xx.20xx

UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING. - fremlagt i offentlig høring i perioden xx.xx til xx.xx.20xx UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING Forslag Boligområde nord for Bregentvedvej i Haslev - fremlagt i offentlig høring i perioden xx.xx til xx.xx.20xx Lov om planlægning Lov om planlægning (LBK nr. 287 af 16.

Læs mere

Miljø- og Teknikudvalget. Beslutningsprotokol

Miljø- og Teknikudvalget. Beslutningsprotokol Miljø- og Teknikudvalget Beslutningsprotokol Dato: 05. maj 2011 Lokale: Dronninglund Rådhus Tidspunkt: Kl. 7:00-7:15 Mikael Klitgaard, Formand (V) Hans Chr. Holst (V) Ole Bruun (A) Hildo Rasmussen (A)

Læs mere

Tillæg 18 til kommuneplan - Etageboliger ved Søren Møllers Gade. Status: Vedtaget

Tillæg 18 til kommuneplan - Etageboliger ved Søren Møllers Gade. Status: Vedtaget Tillæg 18 til kommuneplan - Etageboliger ved Søren Møllers Gade Status: Vedtaget Offentliggørelse af forslag start: 20. juni 2018 Høringsperiode start: 20. juni 2018 Høringsperiode slut: 1. august 2018

Læs mere

Forslag til. Kommuneplantillæg 22. Randers Kommune. Kommuneplantillæg 22. Havndal. Dalbyover Råby. Udbyhøj. Gjerlev. Gassum.

Forslag til. Kommuneplantillæg 22. Randers Kommune. Kommuneplantillæg 22. Havndal. Dalbyover Råby. Udbyhøj. Gjerlev. Gassum. Forslag til up Havndal Dalbyover Råby Udbyhøj Gassum Gjerlev Øster Tørslev Fårup Asferg Spentrup Mellerup Mejlby Harridslev Øster Bjerregrav RANDERS Uggelhuse Stevnstrup Assentoft Langå Værum Haslund Randers

Læs mere

Lokalplan nr. 181A. Tillæg til lokalplan nr. 181 for et boligområde ved Spangsbjerg. Forslag

Lokalplan nr. 181A. Tillæg til lokalplan nr. 181 for et boligområde ved Spangsbjerg. Forslag Lokalplan nr. 181A Tillæg til lokalplan nr. 181 for et boligområde ved Spangsbjerg Forslag 1 Læsevejledning En lokalplan fastlægger, hvordan et område må bruges fremover. Reglerne for lokalplaner er fastlagt

Læs mere

Tillæg nr. 4 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 4 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 4 til Rammeområde 95.B9 samt 95.B1 Boligområde mellem Torvegade og Vestergade i Sdr. Felding Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen. Kommuneplanen er

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG 3 TIL KOMMUNEPLAN FOR HOLBÆK KOMMUNE RAMMEBESTEMMELSER FOR ET AFFALDSHÅNDTERINGS- ANLÆG VED AUDEBO

KOMMUNEPLANTILLÆG 3 TIL KOMMUNEPLAN FOR HOLBÆK KOMMUNE RAMMEBESTEMMELSER FOR ET AFFALDSHÅNDTERINGS- ANLÆG VED AUDEBO KOMMUNEPLANTILLÆG 3 TIL KOMMUNEPLAN 2013-25 FOR HOLBÆK KOMMUNE RAMMEBESTEMMELSER FOR ET AFFALDSHÅNDTERINGS- ANLÆG VED AUDEBO VÆKST OG BÆREDYGTIGHED PLAN OG STRATEGISK FORSYNING Grundkortet findes her:

Læs mere

036 Centerområde i Lille Blødekvarteret

036 Centerområde i Lille Blødekvarteret 036 i Lille Blødekvarteret Status Forslag PlanID 3244876 Tillæg nr. 036 Plannavn i Lille Blødekvarteret VVM Kommuneplantillæg uden VVM Dato for offentliggørelse af forslag 7. december 2016 Høring start

Læs mere

Hulvej Skole, Hulvej 19, Horsens Hulvej Skole, Hulvej 19, Horsens

Hulvej Skole, Hulvej 19, Horsens Hulvej Skole, Hulvej 19, Horsens 31 2013 Hulvej Skole, Hulvej 19, Horsens Hulvej Skole, Hulvej 19, Horsens Status Kladde Kommuneplan id 1486324 Tillæg nummer 31 2013 Plannavn Gælder for hele kommunen? Formål Hulvej Skole, Hulvej 19, Horsens

Læs mere

BLANDET BOLIG- OG ERHVERVSOMRÅDE NORGESGADE, IKAST. FORSLAG til tillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan 2009-2021

BLANDET BOLIG- OG ERHVERVSOMRÅDE NORGESGADE, IKAST. FORSLAG til tillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan 2009-2021 BLANDET BOLIG- OG ERHVERVSOMRÅDE NORGESGADE, IKAST FORSLAG til tillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan 2009-2021 Høringsperiode: 30. juni til 8. september 2010 2 Luftfoto forside - Copyright Aiolos Luftfoto

Læs mere

Med dette tillæg vil spildevandsplanen komme til at dække hele den aktuelle kommuneplanramme (incl. De 2 nye tillæg hertil) for Gødstrup.

Med dette tillæg vil spildevandsplanen komme til at dække hele den aktuelle kommuneplanramme (incl. De 2 nye tillæg hertil) for Gødstrup. TEKNIK OG MILJØ Miljø og Klima Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal 9628 8048 miktj@herning.dk www.herning.dk Tillæg 23 til Herning Kommunes spildevandsplan 2015 2025 for Gødstrup (FORSLAG)

Læs mere

Resumenotat. Til: Sagsnr.: Vedr.: Holstebro Byråd P

Resumenotat. Til: Sagsnr.: Vedr.: Holstebro Byråd P Side 1/9 Til: Sagsnr.: Vedr.: Holstebro Byråd 01.02.05-P16-4-17 Dato: 24-05-2018 Resumenotat Kommentering af høringssvar - kommuneplantillæg nr. 24 til Kommuneplan 2013 og lokalplan nr. 1137 for et boligområde

Læs mere

Kommuneplantillæg 14 Ringe 2002-2013. Område til boliger, golfcenter og restaurant syd for Gestelevvej i Ringe. Gestelevvej FORSLAG

Kommuneplantillæg 14 Ringe 2002-2013. Område til boliger, golfcenter og restaurant syd for Gestelevvej i Ringe. Gestelevvej FORSLAG Kommuneplantillæg 14 Ringe 2002-2013 Område til boliger, golfcenter og restaurant syd for Gestelevvej i Ringe Gestelevvej FORSLAG Kommuneplantillægets retsvirkninger Kommunalbestyrelsen skal efter Planlovens

Læs mere

MILJØRAPPORT HILLERØD KOMMUNE. LOKALPLAN NR 448 for Milnersvej 43 og 45 i Hillerød TILLÆG NR. 12 TIL KOMMUNEPLAN 2017 MILJØVURDERING AF BY OG MILJØ

MILJØRAPPORT HILLERØD KOMMUNE. LOKALPLAN NR 448 for Milnersvej 43 og 45 i Hillerød TILLÆG NR. 12 TIL KOMMUNEPLAN 2017 MILJØVURDERING AF BY OG MILJØ MILJØRAPPORT MILJØVURDERING AF LOKALPLAN NR 448 for Milnersvej 43 og 45 i Hillerød TILLÆG NR. 12 TIL KOMMUNEPLAN 2017 HILLERØD KOMMUNE BY OG MILJØ Lov om Miljøvurdering Lov om miljøvurdering af planer

Læs mere

Tillæg nr. 38 til Herning Kommuneplan 2013-2024

Tillæg nr. 38 til Herning Kommuneplan 2013-2024 Tillæg nr. 38 til Rammeområde 72.T1 Solfangeranlæg og Kølkær Varmecentral nord for Kølkær. Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen. Kommuneplanen er ikke direkte bindende

Læs mere

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Forchhammersvej, Hobrovejkvarteret (2. forelæggelse)

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Forchhammersvej, Hobrovejkvarteret (2. forelæggelse) Punkt 4. Godkendelse af Kommuneplantillæg 3.023 og Lokalplan 3-2-106 Boliger, Forchhammersvej, Hobrovejkvarteret (2. forelæggelse) 2015-019780 By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049

Læs mere

Resumenotat. Holstebro Byråd

Resumenotat. Holstebro Byråd Side 1/6 Til: Sagsnr.: Vedr.: Holstebro Byråd 01.02.05-P16-4-17 Dato: 24-05-2018 Resumenotat Kommentering af høringssvar - kommuneplantillæg nr. 24 til Kommuneplan 2013 og lokalplan nr. 1137 for et boligområde

Læs mere

Tillæg nr. 46 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 46 til Herning Kommuneplan Tillæg nr. 46 til Rammeområde 12.B10 og 12.BL3 Bolig- og erhvervsområde ved Nørregade 44-50. Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen. Kommuneplanen er ikke direkte bindende

Læs mere

Godkendelse af Lokalplan Boliger, omdannelse af Hals Camping, Hals (2. forelæggelse)

Godkendelse af Lokalplan Boliger, omdannelse af Hals Camping, Hals (2. forelæggelse) Punkt 3. Godkendelse af Lokalplan 9-4-105 Boliger, omdannelse af Hals Camping, Hals (2. forelæggelse) 2017-058987 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender Lokalplan 9-4-105 endeligt

Læs mere

Administrativ indstilling

Administrativ indstilling Sagsnummer: 17/12489 Valg af endelig linieføring - Cykelsti syd om Askov (C) Administrativ indstilling Chef for Teknik & Miljø Peter Hansen indstiller, at Teknik & Miljø arbejder videre med linjeføringen

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ FOROFFENTLIGHED. Forudgående høring vedrørende nærmere planlægning langs en del af Møllebakken

TEKNIK OG MILJØ FOROFFENTLIGHED. Forudgående høring vedrørende nærmere planlægning langs en del af Møllebakken TEKNIK OG MILJØ FOROFFENTLIGHED Forudgående høring vedrørende nærmere planlægning langs en del af Møllebakken Ideer og kommentarer skal være Kalundborg Kommune i hænde senest den 26. september 2014 Udsigt

Læs mere

g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 998, Boligområde nord for Lisbjerg Skole.

g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 998, Boligområde nord for Lisbjerg Skole. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 6. august 2014 for Lisbjerg Skole - Forslag g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 998, Boligområde nord for

Læs mere

Tillæg nr. 14 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 14 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 14 til Rammeområde 61.B3 Boligområde ved Indertoften i Lind Fremlægges fra den 18. maj til den 3. august 2017 (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg Sammenfattende miljøredegørelse til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg Indhold I forbindelse med Byrådets endelige vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 399A

Læs mere

Tillæg nr. 55 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 55 til Herning Kommuneplan Tillæg nr. 55 til Rammeområde 11.C34 Centerområde ved Danasvej Rammeområde 13.B4 Boligområde ved Møllegade Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen. Kommuneplanen er ikke

Læs mere

Vedtaget den offentligt bekendtgjort den

Vedtaget den offentligt bekendtgjort den Blandet bolig og erhverv ved Roholte Vedtaget den 11.04.2018 offentligt bekendtgjort den 24.04.2018 Lov om planlægning Lov om planlægning (LBK nr. 50 af 19. januar 2018 som ændret ved L 2018-01-30 nr.

Læs mere

Debatoplæg Ny planlægning for en del af Laanshøj

Debatoplæg Ny planlægning for en del af Laanshøj Debatoplæg Ny planlægning for en del af Laanshøj www.furesoe.dk/hoering OBS: Ny høringsfrist den 11. marts 2016 Ny planlægning for den sydlige og sydøstlige del af Laanshøj Furesø Kommune igangsætter en

Læs mere

Tillæg nr. 47 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 47 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 47 til Rammeområde 11.C28 Centerformål ved Lykkesvej i Herning Fremlægges fra den 19. april 2018 til den 17. maj 2018 Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen.

Læs mere

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Kong Minos Vej, Gug (med miljørapport) (2. forelæggelse)

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Kong Minos Vej, Gug (med miljørapport) (2. forelæggelse) Punkt 3. Godkendelse af Kommuneplantillæg 4.055 og Lokalplan 4-3-105 Boliger, Kong Minos Vej, Gug (med miljørapport) (2. forelæggelse) 2016-008444 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender

Læs mere

Kommuneplantillæg nr til Tønder Kommuneplan

Kommuneplantillæg nr til Tønder Kommuneplan Kommuneplantillæg nr. 60-420 til Tønder Kommuneplan 2009-2021 Bymidten Agerskov TØNDER KOMMUNE Teknik og Miljø December 2017 2 Indhold VEJLEDNING HVAD ER ET KOMMUNEPLANTILLÆG?... 4 INDSIGELSER, BEMÆRKNINGER

Læs mere

Debatoplæg Glostrup Kommune Januar 2018

Debatoplæg Glostrup Kommune Januar 2018 Debatoplæg Glostrup Kommune Januar 2018 Cirkusgrunden med mulig nyt boligområde markeret med stipling Forhøring Ændring af afgrænsning af grønt område ved Cirkuspladsen i Hvissinge Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Delvis ophævelse af. Lokalplan nr som følge af statslige anlæg FORSLAG

Delvis ophævelse af. Lokalplan nr som følge af statslige anlæg FORSLAG Solrød Kommune byrådet Delvis ophævelse af Lokalplan nr. 405.3 som følge af statslige anlæg Indhold Vejledning og klage Vejledning 3 Hvordan ophæves en lokalplan? 3 Klagevejledning 3 Redegørelse Delvis

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG. Forslag

KOMMUNEPLANTILLÆG. Forslag Kommuneplantillæg 3 for Kommuneplan 2013-2015 Boligområde - Østerbakken - Vils Forslag - juli 2015 Morsø Kommune - www.morsoe.dk Forslag KOMMUNEPLANTILLÆG Hvad er et kommuneplantillæg? Behov for at ændre

Læs mere