Frivillighedsguide Ældre

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Frivillighedsguide Ældre"

Transkript

1 Frivillighedsguide Ældre 3F Als Efterlønsklub Hjemmeside: Kontaktperson: Norbert Carstensen Tlf.: Foreningen er startet i Foreningen er udsprunget fra SID (nu 3F) og er medlem af Landsklub under LO faglige seniorer. Formålet er at samle efterlønnere og pensionister omkring socialpolitiske spørgsmål i form af foredrag med videre. Klubben har cirka 450 medlemmer, hvoraf en stor del deltager i klubbens arrangementer. Se arrangementer på foreningens hjemmeside. Aktivitetshuset Alleen Kontaktperson: Ellen Fredensborg ellenfred@outlook.dk Vejnavn: Kirke Alle 9 Tlf.: Aktivitetshuset ledes af en frivillig gruppe af ældre medborgere. Gruppen udarbejder regler for husets anvendelse og fordeling af husets lokaler. Gruppen udarbejder ligeledes en plankalender, hvor alle aktiviteter er optaget. Aktivitetshuset er et tilbud fra Sønderborg Kommune til pensionister og efterlønnere. Aktivitetshuset rummer muligheder for enkeltpersoner, grupper, klubber, foreninger med mere til at gennemføre mange forskellige former for aktiviteter. Aktivitetshuset stilles gratis til rådighed for efterlønsmodtagere og pensionister. Mandag: Porcelænsmaling, kreative ting, gymnastik, knipling, strikkepiger, kortspil, billard. Tirsdag: Kreative ting, kortspil, billard, lotto. Onsdag: Kreative ting, gymnastik, stavgængerne mødes 9.30 ved Kryb i ly i Sønderskoven. Torsdag: Syning, billard, seniordans Fredag: Strømpenisser, billard, i ulige uger hyggeeftermiddag med kaffe, sang, hygge, lotto eller gæt en sang. Lørdag: Lotto klokken Ferielukket i påsken, pinsen og sommerferien.

2 AMC Seniordans Kontaktperson: Anne Marie Christensen Postnummer: 6300 By: Gråsten Tlf.: Seniordans er en aktivitet, som startede for mere end 15 år siden. En aktivitet for alle men rettet mod ældre medborgere, som har interesse for dans og hyggeligt samvær med andre. AMC Seniordans er medlem af Dansk Senior Dans og deltager i arrangementer med andre seniordansere. Hovedformålet er at dyrke dans og have en hyggelig eftermiddag. Målgruppen er alle med interesse for seniordans, og flertallet af deltagerne er pensionister. Det planlagte tidsforbrug er to til tre timer ugentligt i mere end 30 uger. Hertil kommer kurser, stævner og meget andet. Bakkehusets frivillige hjælpere Kontaktperson: Anne Marie Petersen amf@pedersen.mail.dk Vejnavn: Søndergade 12, Hundslev Postnummer: 6440 By: Augustenborg Tlf.: Bakkehuset er startet i Formålet er, at pensionister og andre, som modtager social pension, kan låne/leje huset. Aktiviteterne er pensionistforeninger, som kan have kortspil, lotto, gymnastik, studiekreds og udstillinger med mere. Der er cirka 18 frivillige, der bruger cirka tre timer pr. uge Bakkensbro IT Hjemmeside: Kontaktperson: N. V. Jensen itcafe@bakkensbro.it Postnummer: 6300 By: Gråsten Tlf.: Åbningsdage: mandag Tre frivillige er gået sammen om at tilbyde ældre hjælp til it-relaterede problemer, som blandt andet kommer af samfundets øgede krav om digitalisering.

3 Der er ikke tale om undervisning. Du kommer med din egen PC/tablet/smartphone, og så tager vi den derfra. Hjælper et besøg ikke nok, så kom to gange, tre gange eller syv gange, indtil du har lært at løse dit IT-problem. Besøgskæden Sydals /Ældre hjælper Ældre Kontaktperson: Anne Marie Hald Vejnavn: Kløverholm 4 Tlf.: Siden 1990 har frivillige hver morgen foretaget opringninger til tilmeldte ældre medborgere for at sikre, at alt står vel til. Bisiddernetværket i Sønderborg Hjemmeside: Kontaktperson: Lilly Birkebæk lillyogkaj@yahoo.dk Postnummer: 6310 By: Broager Tlf.: Føl dig tryg med en bisidder ved din side. En frivillig bisidder er en person, der ulønnet stiller sig til rådighed for dig, når du for eksempel skal mødes med kommune, bank, advokat, skifteret, læge, forsikringsselskab eller andet. Bisidderne har tavshedspligt. Ønsker du at gøre brug af en frivillig bisidder, kan du kontakte en af følgende koordinatorer: Rita Willesen, Ældresagen Sønderborg-Sundeved, Egon Brommann, Ældre Sagen Sønderborg-Sundeved, Arne Duus, Ældre Sagen Augustenborg-Sydals, Karin Johannsen, Ældre Sagen Broager, Niels Johnsen, Ældre Sagen Gråsten, Børge Movild, Ældre Sagen Nordborg, Steen Asmussen, Omsorgsklubben OK, Sonja Stochholm, Ældrehjælper, Bodil Matzewska, Sozialdienst Nordschleswig, Lilly Birkebæk, ikke tilknyttet en organisation,

4 Broager Pensionistforening Kontaktperson: Thea Brodersen Vejnavn: Degnegården 19 Postnummer: 6310 By: Broager Tlf.: Foreningens formål er at samle så mange af sognets pensionister som muligt til fælles aktiviteter. Aktiviteterne er kegling, motion, lotto, underholdning, udflugt og rejser med mere. Dybbøl Pensionistforening Kontaktperson: Bente Schulz Tlf.: Foreningen er startet d. 7. marts Formålet er at varetage pensionisternes interesser overfor offentligheden og myndighederne og at arbejde for, at samfundet skal yde pensionisterne den respekt og anerkendelse, de har krav på. Så pensionisterne får de bedste muligheder for livsudfoldelse og en betryggende tilværelse indenfor den til enhver tid gældende lovgivning. Endvidere er formålet at fremme omsorgsarbejdet på kommunens område. Aktiviteterne er lottospil, udflugter, foredrag med mere. Foreningen har cirka 13 aktive frivillige, som bruger cirka fire timer pr. arrangement. Der er ingen medlemmer under 65 år. Efterløns- og pensionistklubben 3F Sønderborg Kontaktperson: Erna Jacobsen Vejnavn: Nyvang 1E Tlf.: Klubben blev startet i august 1995 (SID) og blev sammenlagt med KAD-klubben i marts Formålet er at samle afdelingens efterlønsmodtagere og pensionister for i samarbejde med afdelingen at varetage deres interesser så, medlemmerne af klubben kan få en værdig tilværelse. Aktiviteterne er møder, foredrag, rejser i ind- og udland, banko, skydning, forårs- og efterårsfest med mere. Klubben har cirka 10 frivillige og 160 medlemmer.

5 Egernsund Pensionistforening Kontaktperson: Kaj Andersen Tlf.: Postnummer: 6320 By: Egernsund Foreningen er startet i Formålet er at arbejde for pensionister i lokalområdet. Aktiviteterne er lotto, kegling, svømning, minigolf, udflugter med mere. Foreningen har cirka 170 medlemmer. Frivillige bruger cirka to timer ugentligt. E Gostenborre Hjulriddere Kontaktperson: Svend Wrang wrang@bbsyd.dk Postnummer: 6440 By: Augustenborg Tlf.: Foreningen er startet i 1994 med et formål at samle ældre til samvær og motion. Aktiviteterne er cykelture på cirka 30 kilometer fast hver tirsdag. I sommermånederne cykles der også i andre områder af Sønderjylland. Foreningen har cirka 40 aktive medlemmer og fem passive. Erindringsværkstedet Kontaktperson: Asta Flyvholm Kjær astafk@mail.dk Postnummer: 6310 By: Broager Tlf.: Erindringsværkstedet samler ældre borgere hver torsdag i ulige uger. Formålet er at få nedskrevet sine erindringer. Egen Seniorer Hjemmeside: Kontaktperson: Frede Jordt frede@fredebi.dk Tlf.: Foreningen er startet 18. august 1947 med formålet at samle alle pensionister og efterlønnere fra området for at varetage deres særlige interesser overfor offentlige myndigheder og private.

6 Foreningsarbejdet skal medvirke til at skabe en indholdsrig og meningsfyldt tilværelse for medlemmerne og fremme samarbejde og sammenhold med alsidige aktiviteter. Foreningen er upartisk i religiøse og partipolitiske spørgsmål. Aktiviteterne er lotto, forskellige ture, datastue, adventsfest, gåture, vinterfest, foredrag med mere, og de kan alle ses på hjemmesiden. Foreningen har 704 medlemmer - heraf 64 æresmedlemmer. Datastuen har 17 frivillige hjælpere. Frivillig Ferie Kontaktperson: Karen Komischke Karen.Komischke@gmail.com Tlf.: Frivillig feries formål er at arrangere 5-dages busture for ældre/plejecenterbeboere fra hele Sønderborg Kommune. Det giver de ældre en anderledes og positiv oplevelse i deres hverdag, så de føler sig ti år yngre ved hjemkomsten. De frivillige er med på turen og hjælper med det praktiske samt forberedelserne inden turen. Der er også en sygeplejerske med på turen til det faglige plejearbejde. Frivillige motionsvenner Nordborg Kontaktperson: Grete Jakobsen g-pj@bbsyd.dk Tlf.: Formålet er at frivillige instruktører tilbyder motion til mindre mobile ældre, som ikke har mulighed og kræfter til at deltage i foreningernes motionstilbud. Efter aftale kommer en frivillig hjem til den ældre, så de ældre kan gå ture og dyrke lettere motion med styrke- og balancetræning. Aktiviteterne foregår i de ældres hjem eller der laves hold med boldspil og lidt lettere gymnastik på Tangshave og Guderup plejecentre. Der er 16 aktive instruktører. Alderen på de frivillige er fra år. De frivillige har meget forskellig baggrund. De frivillige bruger cirka én time ugentligt.

7 Havnbjerg pensionist og efterlønsforening Kontaktperson: Rita Rasmussen Tlf.: Foreningen er startet i 1947 med formålet at skabe sammenhold i såvel oplysende som selskabelig retning, opbygge venskaber og at komme ensomheden til livs. Aktiviteterne er lottospil, udflugter, foredrag, adventsfest samt modeopvisninger. Foreningen har cirka 110 passive og syv aktive medlemmer. De frivillige bruger cirka fire timer pr. måned udover bestyrelsesmøder. Hjælpende Hænder Nordals Kontaktperson: Anna Elisabeth Aagaard ae.aagaard@bbsyd.dk Tlf.: Formålet er at hjælpe mennesker med små praktiske opgaver, de ikke selv kan klare. Der udføres små opgaver i hjemmet som for eksempel at flytte et møbel, hænge billeder op, slå et søm i væggen, skifte en elpære, fjerne affald, stryge en dug, pynte til jul, påske eller andre højtider, mindre indkøb, ledsagelse til læge eller sygehus, ledsagelse til kirkegård, hjælp til computer, TV og mobiltelefon. Bor du på Nordals og har brug for hjælp, så ring til Hjælpende Hænder på telefon mandag eller onsdag fra E-SI-SKÅ Kontaktperson: Ole Rasmussen else.ole@bbsyd.dk Tlf.: Foreningen er startet i januar 2003 med formålet at skabe socialt samvær for efterlønnere og pensionister. Aktiviteterne er foredrag, lottospil, dart, hobby, jule- og forårsafslutning. Aktiviteterne foregår i Svenstrup Forsamlingshus hver torsdag fra i perioden september-april. Foreningen har 65 medlemmer.

8 Gråspurvene Kontaktperson: Irene Wehl Tlf.: Foreningens formål er at udbrede glæden ved idræt blandt ældre borgere i Sydals. Motion er vigtig for at bevare en sund fysik og en god livskvalitet, og motion sammen med andre giver glade smil og styrker det sociale netværk. Foreningen har cirka 130 aktive medlemmer og otte instruktører, som mødes hver onsdag fra til motion i Sydals-Hallen i Tandslet i perioden september til og med marts. Aktiviteterne er gymnastik, stolemotion, boldspil, badminton og hyggeligt samvær. Alle kan være med og er meget velkomne. I løbet af sommerhalvåret er der to arrangementer, der også har fokus på motion. Prisen er 200 kroner for et års medlemskab. Gråsten og omegns Pensionistforening Hjemmeside: Kontaktperson: Aase Christensen graastenpensionistforening@gmail.dk Postnummer: 6300 By: Gråsten Tlf.: Foreningen er startet i 1942 med det formålet at skabe hygge og glæde for foreningens medlemmer. Aktiviteterne er foredrag, udflugter, lottospil, sammenkomster, teater og julehygge. Foreningen har 443 medlemmer, hvoraf cirka 67 er aktive frivillige. Alderen er fra år. De frivillige bruger cirka timer pr. måned. Gråsten Ældreklub Kontaktperson: Dorthe Sørensen kobberholmvej33@gmail.com Postnummer: 6300 By: Gråsten Tlf.: Foreningen er oprettet i 1948 med det formål at tilbyde samvær og adspredelse for lokalområdets ældre. Aktiviteterne er foredrag, sang med mere, og foreningen har cirka 180 medlemmer.

9 Hørup Pensionistforening Kontaktperson: Torkil Lund Tlf.: Formålet er at samle alle efterlønnere og pensionister i lokalområdet for at varetage deres særlige interesser overfor offentlige og private myndigheder. Foreningsarbejdet skal medvirke til at skabe en indholdsrig og meningsfyldt tilværelse for medlemmerne. Foreningen er upartisk i religiøse spørgsmål. Aktiviteterne er hygge, underholdning samt foredrag med mere. Indkøbsordning Sydals Kontaktperson: Inge Johansson johansson.inge623@gmail Tlf.: Indkøbsturen er startet i 1997 med formålet at køre pensionister fra Hørup, Kegnæs, Skovby og Lysabild til indkøb i lokalområdet. Vi hjælper pensionister, som har svært ved selv at handle på grund af forskellige handicap eller lignende. Der køres hver fredag til Høruphav og hver anden torsdag til Lysabild, Kegnæs og Skovby. Der er cirka 25 frivillige og 30 brugere. Kegnæs Pensionistforening Kontaktperson: Marie Mogensen mjm@bbsyd.dk Tlf.: Formålet er at forhindre ensomhed hos ældre mennesker og at arrangere eftermiddage med forskelligt indhold samt socialt samvær. Aktiviteterne er forårsfest, almindelig udflugt og udflugt med liftbus, julekomsammen mm. Der er også IT i vinterhalvåret om tirsdagen, hobby og Mother Teresa. Foreningen har en bestyrelse på syv personer og cirka 150 aktive medlemmer.

10 Lysabild Datastue Kontaktperson: Helge Petersen Vejnavn: Sarupvej 32 Tlf.: Foreningen er grundlagt i oktober Idéen kommer fra en gruppe ildsjæle fra den lokale pensionistforening, og formålet er er give sognets ældre medborgere mulighed for at stifte bekendtskab med IT. Der undervises i hold på syv deltagere ad gangen, og der er to undervisere på hvert hold. Undervisningen foregår én gang om ugen. Undervisning og andre opgaver i foreningen varetages af seks til syv frivillige. Som underviser skal man have basalt kendskab til IT. Andre opgaver er blandt andet ansøgning om midler og tilskud til drift og indkøb af pc med mere. Lysabild Efterløn og Pensionistforening Kontaktperson: Axel Rasmussen ar@asap.dk Tlf.: Foreningen startede for ca. 60 år siden med formålet at skabe det sociale netværk i lokalområdet gennem frivilligt arbejde og at deltage i de eksisterende aktiviteter. Aktiviteterne er ringridning, Sankt Hans, udflugter, lottospil, foredrag, film og underholdning, fællesspisning og koncerter. Foreningen har 224 passive medlemmer og fem aktive, som alle bruger mange timer på frivilligt arbejde. Notmark-Asserballe Pensionistforening Kontaktperson: Karin Jensen gunnarjensen@bbsyd.dk Postnummer: 6440 By: Augustenborg Tlf.: Formålet er at samle alle enker, invalide og folkepensionister uanset partipolitiske eller religiøse standpunkter til gensidig støtte og opmuntring. Og til at skabe en indholdsrig og

11 meningsfyldt tilværelse samt fremme samarbejde og sammenhold med alsidige aktiviteter for medlemmerne. Aktiviteterne er forskellige arrangementer for vores medlemmer Nordals Aktive Seniorer Kontaktperson: Jørn Tang Tlf.: Foreningen giver lokalområdets ældre mulighed for at dyrke idræt/motion på et niveau, hvor alle kan være med. Aktiviteterne er gymnastik, svømning, kegling, bowling, cykling og folkedans. Der arrangeres også ture rundt i Danmark. Foreningen har cirka 25 aktive frivillige. Nordals Husflidsforening Kontaktperson: Henny Nielsen henny@danbonet.dk Land: Danmark Tlf.: Husflidsforeningen startede i april 1992, og arbejder gennem folkeoplysende virksomhed for husflidens kvalitet, udvikling og fremgang på egnen. Aktiviteterne er knipling, sølvsmykker, strik, hækling, broderi med mere. Nordborg Pensionistforening Hjemmeside: Kontaktperson: Verner Lauridsen veran@bbsyd.dk Tlf.: Foreningens formål er at samle pensionister og efterlønsmodtagere om aktiviteter af oplysende, kulturel og social art ved afholdelse af arrangementer, der kan medvirke til at skabe en indholdsrig tilværelse for foreningens medlemmer.

12 Nybøl & Omegns Pensionistforening Kontaktperson: Marie Carstensen Tlf.: Foreningen har eksisteret siden februar Formålet er at skabe socialt samvær og hygge for alle pensionister og efterlønsmodtagere. Aktiviteterne er temadage, konference, årstidsfester, udflugter, lottospil, adventsmøde, generalforsamling kredsstævne og EDB-stue på forsamlingsgården. Omsorgsklubben OK-Sønderborg Hjemmeside: Kontaktperson: Steen Asmussen Tlf.: OK-klubben startede i januar 1970 med det formål at udføre arbejde indenfor ældregruppen. Grundlaget er frivilligt socialt arbejde og virksomhed med henblik på at forbedre de ældres forhold og livskvalitet. Aktiviteterne er grilleftermiddag, lottospil, busture, høstfest, Mortensaften, bisidderfunktion, indkøbsture i Sønderborg, Gråsten og Sundeved. OK-Klubben hjælper sine medlemmer med næsten alt. Optimistklubben af 2011 Kontaktperson: Bente Weber Tiettje bwt@youmail.dk Tlf.: Foreningen er en klub for voksne kvinder, hvor vi samles om forskellige sociale aktiviteter. Aktiviteterne er foredrag, oplysning om sundhed, udflugter, kurser, modeopvisning, indkøbsture, sangeftermiddage, lottospil, julefrokost med mere. Foreningen har ni frivillige og cirka 80 medlemmer Pensionistklubben Solo Kontaktperson: Jürgen Michelsen michelsenjg@mail.dk

13 Tlf.: Soloklubben opstod efter lukningen af margarinefabrikken af samme navn. Formålet er at mødes til festligt samvær og mindes gamle dage mindst én gang årligt. Der arrangeres en sommerudflugt. Klubben har 52 aktive medlemmer. Bestyrelsen bruger cirka fire timer pr. måned. Pensionistklubben Ulkebøl Kontaktperson: Inge Tønder Tlf.: Klubbens formål er at aktivere ældre kulturelt. Der arrangeres foredrag, sang, film, rejsebeskrivelser, seniordans, udflugter, modeopvisning, adventsfest med mere. Foreningen har cirka 180 medlemmer. Seniorhjørnet Nordborg Bibliotek Kontaktperson: Vagn Hesselager Tlf.: På Nordborg Bibliotek er placeret tre til fire computere med internetopkobling og diverse programmer, som er forbeholdt ældre over 60 år. Der er mulighed for at få hjælp. Stol på motionen Kontaktperson: Søsser Buch Outzen Vejnavn: Vester Søvej 11 Tlf.: Stol på motionen foregår én gang om ugen af cirka én times varighed. Instruktørerne er frivillige og motionen er gratis. Træningen foregår på kommunens dagcentre og i enkelte boligområder: Guderup Plejecenter, torsdag klokken Hørup Plejecenter, mandag klokken

14 Tangshave Aktivitetscenter Nordborg, mandag klokken Sct. Jørgens Hospital, Privat gruppe. Aktivitetshuset Svinget, Mølleparken, Sønderborg, onsdag klokken og torsdag i lige uger klokken Bofællesskabet Jeppesdam, Privat gruppe. Jørgensgård 51 a motionsrummet, Sønderborg onsdag klokken (tilmelding nødvendig på ). Bakkehuset, Fynshav, fredag klokken Knøs Gård, Hørup, torsdag klokken Dagscenter Amaliehaven, Augustenborg, onsdag klokken Gråspurvene, SydalsHallen, Tandslet, onsdag klokken Tandsbjerg Dagcenter, Sønderborg, mandag klokken Gråsten Plejecenter. Klokken på vekslende ugedag tirsdag, torsdag og fredag. Nybøl Klubhus, torsdag klokken Dalsmark Plejecenter, Rinkenæs, mandag klokken Ahlmannsparken, Gråsten, onsdag klokken Dagcenter Kernehuset, Broager, tirsdag klokken Dybbøl Plejecenter, mandag klokken Støtterne/vågekonerne - aflastning for pårørende til alvorligt syge og døende Kontaktperson: Anna Elisabeth Aagaard ae.aagaard@bbsyd.dk Tlf.: Støtterne er en gruppe af frivillige, der tilbyder aflastning af pårørende til alvorligt syge og døende på plejecentrene Tangshave og Guderup og i eget hjem. En frivillig fra Støtterne kan tilkaldes af pårørende eller af plejepersonalet. Det vurderes i hvert enkelt tilfælde, hvilken hjælp der kan ydes og hvor ofte. Aflastningen sker i tæt samarbejde med de pårørende og plejepersonalet, men der udføres ikke plejeopgaver, som varetages af det professionelle plejepersonale. Kontakt til Vågetjenesten: Anna Elisabeth Aagaard på telefon i dagtimerne eller Agnes Nielsen på telefon hele døgnet. Sundeved Husflid Kontaktperson: Gerd Bargum Petersen gbp.broue@yahoo.dk Postnummer: 6310 By: Broager

15 Tlf.: Sælhundene Kontaktperson: :Lis Hansen Tlf.: Sælhundene er startet i 2004 af Ældrerådet med formålet at give ældre mulighed for at dyrke lettere motion og svømning i varmt vand. Foreningen har cirka 25 medlemmer, hvilket er det maksimale antal på grund af bassinstørrelse. Sønderborg Husflidsforening Hjemmeside: Kontaktperson: Rasmus Caspersen rasmusc1942@hotmail.com Tlf.: Formålet med husflidsforeningen er et arbejde gennem den folkeoplysende virksomhed for husflidens kvalitet, udvikling og fremgang på egnen. Der afholdes aktiviteter så som knipling, sølvsmykker, strik, hækling, broderi og meget mere. Sønderborg Husmoderforening Kontaktperson: Mona Petersen mep4@petersen.dk Tlf.: Formålet i Husmoderforeningen er at støtte, værne og fremme hjemmets sag i enhver henseende. Der afholdes aktiviteter og arrangementer som foredrag, lotto, kortspil, cykelture, udflugter og der er mulighed for at leje Husmoderforeningens lokaler også til foreninger, som har brug for det. Medlemsblad/program kan nemt afhentes efter aftale med Jette Chaline Christensen. Målgruppen er kvinder.

16 Sønderborg Pensionistforening Hjemmeside: Kontaktperson: Christian Eckert Tlf.: Sønderborg Pensionistforening startede i oktober Formålet er at varetage pensionisternes interesser overfor offentligheden og myndighederne og at arbejde for, at samfundet skal yde pensionisterne respekt og den anerkendelse de har krav på. Der arbejdes for, at pensionisterne får de bedste muligheder for livsudfoldelse og en tryg tilværelse inden for den til enhver tid gældende lovgivning. Endvidere er formålet at fremme omsorgen indenfor kommunens område. Aktiviteterne er lottospil, udflugter, årsfest med mere. Yderligere arrangementer bliver annonceret i byens ugeaviser samt Jydske Vestkysten. Medlemmerne er i alderen 60 til 95 år. Sønderborg Seniorklub under Krifa Kontaktperson: Inge Poulsen ingepoulsen@dlgmail.dk Tlf.: Foreningen er for medlemmer af Kristelig Fagforening. Aktiviteterne er foredrag, socialt samvær og udflugter. Sønderborg Tværfaglig Pensionist og Efterløn Klub Kontaktperson: Irmgard Jensen irmgard.k.j@gmail.com Foreningen er startet 15. oktober Formålet er at samle ældre til samvær. Aktiviteterne er bankospil, skovture, foredrag, udflugter, sang og musik, ferierejser, heldagsture med mere, og der er 142 medlemmer. Tandslet Pensionistforening Kontaktperson: August Johansen helga@bbsyd.dk

17 Tlf.: Aktiviteterne er kortspil, lotto, heldagstur, halvdagstur, adventsfest med mere. Ullerup Pensionistforening Kontaktperson: Jørgen Rasmussen Tlf.: Foreningens hovedformål er at skabe socialt samvær for ældre. Aktiviteterne er udflugter, møde- og hyggeeftermiddage, og der er cirka 155 medlemmer. Venskabsklubben Sønderborg Kontaktperson: Knud Nicolai Møller Tlf.: Venskabsklubben afholder danseaften (krobal) i Dybbøl Forsamlingshus for enlige og par den første fredag i hver måned fra Ældre hjælper Ældre Augustenborg Kontaktperson: Ulla L. Petersen bryllupskagen@privat.dk Postnummer: 6440 By: Augustenborg Tlf.: Foreningen er stiftet med det formål at hjælpe ældre i egne hjem. Aktiviteterne er besøgstjeneste, telefonstjerne, skubbeordning, indkøbsordning, kørselsordning for svagtseende med mere. Der er 46 aktive og fire passive medlemmer. De fleste er efterlønnere og pensionister, der har tid, lyst og overskud til at afse to timer pr. uge til ældre. Ældre på indkøb Kontaktperson: Svend Aage Janum s.a.janum@mail.dk Postnummer: 6300 By: Gråsten Tlf.:

18 Foreningen hjælper ældre med deres indkøb i Sønderborg, Kværs/Tørsbøl, Snurom, Egernsund, Rinkenæs og Gråsten. Ældre Sagen Augustenborg-Sydals Hjemmeside: Kontaktperson: Arne Duus arneduus1@gmail.com Tlf.: Foreningens formål er, at give ældre borgere en meningsfyldt og aktiv tilværelse i fællesskab med andre. Aktiviteterne er: Krolf Kroket Kegling Kortspil Foredrag Petanque Seniordans Virksomhedsbesøg Rejser og meget mere IT undervisning og rådgivning Foreningen har cirka 1.860medlemmer og tilbyder desuden Hjælpende Hænder og Bisidderordning. Ældre Sagen Broager Kontaktperson: Mona Rathje monarathje@mail.dk Postnummer: 6320 By: Egernsund Tlf.: Formålet er at give ældre borgere en god og aktiv og meningsfyldt tilværelse på egne betingelser og at give mulighed for at deltage aktivt i samfundet uanset alder. Aktiviteterne er at dyrke motion, vandgymnastik, gåture, badminton, petanque, minigolf, kortspil, telefonstjerne, bisidderordning, demensaflastning, hjælpende hænder, arrangere foredrag og rejser i ind- og udland. Nogle arrangementer er årstidsbestemte.

19 Alle arrangementer annonceres i Gråsten Avis med tilmelding. Ønskes vore annoncer sendt pr. mail, så bestil på f.w.andresen@mail.dk, og annoncen er i din mailboks samtidig med annonceringen. Ønskes annoncer tilsendt pr. post, kontakt Nowak på telefon Spørgsmål til de enkelte arrangementer rettes til Frede Weber Andresen på telefon Foreningen har cirka 1050 medlemmer. Heraf er cirka 35 aktive. Det er forskelligt, hvor mange timer hver enkelt frivillig yder. Ældre Sagen Gråsten Hjemmeside: Kontaktperson: Ebbe Johansen ej@danskill.dk Postnummer: 6300 By: Gråsten Tlf.: Lokalforeningen er startet i februar Foreningen har til formål at bidrage til at skabe et aktivt og meningsfyldt liv for ældre i kontakt med andre mennesker uanset alder. Ældre Sagen er inde i en god udvikling og har i dag cirka medlemmer på landsplan. Vi bliver i omfang hørt i fastlæggelse af ældrepolitiske tiltag, og vores arbejde går ud på at sikre de bedst mulige vilkår for ældre medborgere. I Gråsten lokalkomité har vi også tilgang i medlemmerne, så vi i dag har mere end 1300 medlemmer. I Gråsten har vi en gruppe engagerede frivillige, som lægger kræfter i at give dig gode tilbud. Vi vil glæde os til at se dig - både til vore faste aktiviteter og til programsatte tilbud. Du er velkommen til at rekvirere vort årsprogram hos Ebbe Johansen, ej@danskill.dk. Ældre Sagen Gråsten støttes både af en lang række virksomheder og Sønderborg Kommune. Derfor kan vi tilbyde aktiviteter til billige priser. Herudover findes en række medlemsfordele med rabatter og specialtilbud. Ældre Sagen Nordals Hjemmeside: Kontaktperson: Frede Helbo ifhelbo@hotmail.com Tlf.:

20 Lokalafdelingen er startet i Foreningens formål er at give ældre borgere en tilværelse med ret til selvbestemmelse, give dem et meningsfyldt liv og mulighed for at deltage aktivt i samfundet. Foreningens aktiviteter er: Kørestolsskubbere på Tangshave Plejecenter. Tryghedsopkald til ældre borgere. Søndagsarrangementer med foredrag og underholdning. Spis-sammen-aftener i vinterhalvåret. 5-dages busture samt diverse endagsture i løbet af året. Bisidderhjælp. Hjælp til IT. Faste aktiviteter som bridge, kortspil, krolf, kegling, petanque og seniordans. Lokalafdelingen af Ældre Sagen Nordals består foruden bestyrelsen af 65 frivillige og cirka 2000 medlemmer. Ældre Sagen Sønderborg/Sundeved Hjemmeside: Kontaktperson: Erik Jensen hej@mail.dk Vejnavn: Lerbjerpaken 1 2.s.tv. Tlf.: Foreningens formål er at yde ældre borgere optimal støtte, hvor der er behov. Aktiviteterne er: Vågetjeneste - kontakt Rita Willesen, Motionsvenner - frivillige der tilbyder individuel træning. Kontakt Ingelise Jeppesen, , havbogasse@stofanet.dk. Telefonstjerne - frivillige der på skift ringer til cirka 40 svage borgere. Kontakt Karen Kejser, , karen.kejser@gmail.com. Hjælpende hænder - frivillige hjælper borgere i eget hjem med de små praktiske ting. Kontakt Lis Juncker, , lis.juncker14@gmail.com. Bisiddere Lytter og støtter ved besøg i banken, kommunen, lægen, skifteretten, forsikringsselskabet, visitation til hjemmepleje, klager over afgørelser med mere. Kontakt Egon Brommann, , egon@fam-brommann.dk. Demensaflastere hjælp til pårørende til demente i hverdagen. Kontakt Rita Willesen, Computercafé i Frivillighedens Hus hver onsdag fra Billard på Alssundgymnasiet i Sønderborg alle hverdage fra , tilmelding til Rasmus Møller på eller gurlirasmus@mail.tele.dk. Bowling mandag fra Pris afregnes pr. bane med Fun Bowling, Damgade 106, Sønderborg. Kontakt Hartvig Kjærsgaard, , hartvig@stofanet.dk. Bridge i Frivillighedens Hus mandag, tirsdag og torsdag fra samt tirsdag fra på Sønderborg Bibliotek. Kontakt Ole Lyhne, , ole.lyhne@privat.dk.

21 Fitness i Fitness World alle dage. Kontakt Ingrid Callesen, , sten1@bbsyd.dk. Foreningen har 5695 medlemmer hvoraf 175 er frivillige. Øvrige aktiviteter er badminton, krolf, motion, petanque, sangkor, seniorbio, seniordans, stavgang og kegling.

Frivillighedsguide Ældre

Frivillighedsguide Ældre Frivillighedsguide Ældre 3F Als Efterlønsklub Hjemmeside: http://www.alsklub60.dk/index.htm Kontaktperson: Norbert Carstensen E-mail: nobert.carstensen@gmail.com Tlf.: 30 20 54 47 Foreningen er startet

Læs mere

Frivillige sociale og sundhedsfremmende tilbud

Frivillige sociale og sundhedsfremmende tilbud Frivillige sociale og sundhedsfremmende tilbud - Distrikt Sydals Information til ældre og handicappede, pårørende og personale Juni 2018 Denne pjece henvender sig til borgere, pårørende og personale med

Læs mere

Frivillige sociale og sundhedsfremmende tilbud

Frivillige sociale og sundhedsfremmende tilbud Frivillige sociale og sundhedsfremmende tilbud - Distrikt Nordals Nordborg, Guderup, Fynshav og Augustenborg Information til ældre og handicappede, pårørende og personale Juni 2018 Denne pjece henvender

Læs mere

Frivillige sociale og sundhedsfremmende tilbud

Frivillige sociale og sundhedsfremmende tilbud Frivillige sociale og sundhedsfremmende tilbud Distrikt Alssund Sønderborg Information til ældre og handicappede, pårørende og personale Juni 2018 Denne pjece henvender sig til borgere, pårørende og personale

Læs mere

Frivilligguide - Vennekredse og frivillige ved dag- og plejecentre

Frivilligguide - Vennekredse og frivillige ved dag- og plejecentre Frivilligguide - Vennekredse og frivillige ved dag- og plejecentre Amaliehavens Venner Augustenborg Kontaktperson: Ulla L. Petersen E-mail: bryllupskagen@bbsyd.dk Postnummer: 6440 By: Augustenborg Tlf.

Læs mere

Frivillige sociale tilbud. Information til ældre, pårørende og personale i Sønderborg Kommune

Frivillige sociale tilbud. Information til ældre, pårørende og personale i Sønderborg Kommune Frivillige sociale tilbud Information til ældre, pårørende og personale i Sønderborg Kommune Januar 2016 Denne pjece henvender sig til borgere, pårørende og personale med tilknytning til hjemmeplejen,

Læs mere

Frivilligguide - Vennekredse og frivillige ved dag- og plejecentre

Frivilligguide - Vennekredse og frivillige ved dag- og plejecentre Frivilligguide - Vennekredse og frivillige ved dag- og plejecentre Amaliehavens Venner Augustenborg Kontaktperson: Ulla L. Petersen E-mail: bryllupskagen@bbsyd.dk Postnummer: 6440 By: Augustenborg Tlf.

Læs mere

Frivillige sociale og sundhedsfremmende tilbud

Frivillige sociale og sundhedsfremmende tilbud Frivillige sociale og sundhedsfremmende tilbud - Distrikt Fjord Dybbøl, Sundeved, Broager, Gråsten og Rinkenæs Information til ældre og handicappede, pårørende og personale Juni 2018 Denne pjece henvender

Læs mere

Frivilligguide med kategorier Opdateret den 15. januar 2017

Frivilligguide med kategorier Opdateret den 15. januar 2017 Frivilligguide med kategorier Opdateret den 15. januar 2017 Børn, unge og familie (17 foreninger / tilbud) Børns Voksenvenner Broen Sønderborg Fodsporet Ligeværd Sønderborg Natteravnene Sønderborg Natteravnene

Læs mere

Frivilligguide med kategorier Opdateret den 16. februar 2017

Frivilligguide med kategorier Opdateret den 16. februar 2017 Frivilligguide med kategorier Opdateret den 16. februar 2017 Børn, unge og familie (17 foreninger / tilbud) Børns Voksenvenner Broen Sønderborg Fodsporet Ligeværd Sønderborg Natteravnene Sønderborg Natteravnene

Læs mere

Velkommen til Dagcenteret på Damgården

Velkommen til Dagcenteret på Damgården Velkommen til Dagcenteret på Damgården Plejecenter Øst Svendborg Kommune Velkommen til dagcenteret på Damgården Plejecenter Damgården er en del af Plejecenter Øst i Svendborg Kommune. Damgården er beliggende

Læs mere

Herunder finder du liste over foreninger og klubber, som har relation til seniorer. (venligst gør opmærksom på evt. fejl tak)

Herunder finder du liste over foreninger og klubber, som har relation til seniorer. (venligst gør opmærksom på evt. fejl tak) Herunder finder du liste over foreninger og klubber, som har relation til seniorer. (venligst gør opmærksom på evt. fejl tak) Fløng Ældreklub Formand: Børge Anker. Tlf.: 46 56 29 56 E-mail: b.anker@webspeed.dk

Læs mere

Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter. Aktiviteter første halvår 06. januar - 26. juni

Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter. Aktiviteter første halvår 06. januar - 26. juni Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter Aktiviteter første halvår 06. januar - 26. juni 2015 Valdemarshus, stedet hvor vi alle mødes Information om Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter Centret

Læs mere

ASTERSPOSTEN Juni 2018

ASTERSPOSTEN Juni 2018 ASTERSPOSTEN Juni 2018 PLEJECENTER Hjemmeside: www.astersvej.roskilde.dk Mail: astersvej@roskilde.dk PLEJECENTER ASTERSVEJ 9 TLF. 46 31 61 34 Telefontid alle hverdage mellem kl. 8.00 og 15.00 Leder: Træffes

Læs mere

Hvilke forhold har betydning for, om du deltager i aktiviteter for ældre? Andet:

Hvilke forhold har betydning for, om du deltager i aktiviteter for ældre? Andet: Hvilke forhold har betydning for, om du deltager i aktiviteter for ældre? Andet: Jeg bor 8 km herfra er stadig selvstændig At vi kan komme frem Senior dans Dårlig gang, svimmelhed Underviser i it Spiller

Læs mere

Aktivitetsfolder Teglværksparken 2014/15

Aktivitetsfolder Teglværksparken 2014/15 Center for Sundhed og Omsorg Slagelse Kommune Åbningstider: Mandag-torsdag 9-15.30 Fredag 9-14 Lørdag-søndag 11-16 Juni og Juli ændrede åbningstider Aktivitetsfolder Teglværksparken 2014/15 Teglværksparken

Læs mere

Program. SEA.s Styregruppe. Forår Aktivitetshuset SEA Søndervang Skærbæk. Tlf Mail:

Program. SEA.s Styregruppe. Forår Aktivitetshuset SEA Søndervang Skærbæk. Tlf Mail: SEA.s Styregruppe Formand og valgt af Ældregruppen: Birte Tørnqvist telf. 74 75 74 05 Tjørnevej 12, 6780 Skærbæk mail: birte_tornqvist@mail.dk Næstformand og valgt af Ældregruppen: Børge Pedersen tlf.

Læs mere

Ældreområdet. Forventer at give de ældre beboere en 8.000 4.000 Plejeboligerne

Ældreområdet. Forventer at give de ældre beboere en 8.000 4.000 Plejeboligerne Foreningens navn Aktivitetscenter Vikingegården Balle Hyllested Rosmus Beboerpårørenderådet, v. Plejeboligerne Ringparken Bruger pårørende råd Mørke/Ådalen Ældreområdet Formål Søger om Kr. Tildelt. Kr.

Læs mere

Aktiviteter 1 Halvår 2016

Aktiviteter 1 Halvår 2016 Aktiviteter 1 Halvår 2016 Kastaniegården Svinget 7, Frejlev 9200 Aalborg SV Tlf: 9834 3295 Åbningstider mandag torsdag 9-16 Fredag 9 12.30 Ugeplan for Kastanjegården. Mandag. Kl. 09.30 Stavgang Kl. 10.00

Læs mere

Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter

Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter Aktiviteter andet halvår 05. August - 18. december 2014 Valdemarshus har åbent dagligt fra 09:00 til 17:00 Valdemarshus, stedet hvor vi alle mødes Information

Læs mere

Fjends Karup. Program. Januar marts Få mere information om Ældre Sagen se: (distrikt 2 Viborg/Fjends)

Fjends Karup. Program. Januar marts Få mere information om Ældre Sagen se:  (distrikt 2 Viborg/Fjends) Fjends Karup Program Januar marts 2018 Få mere information om Ældre Sagen se: www.aeldresagen.dk (distrikt 2 Viborg/Fjends) Se også: www.fjendsnet.dk (foreninger Ældresagen) Har du lyst til at modtage

Læs mere

Lokalbestyrelsens Beretning ved Årsmødet 10. marts 2016

Lokalbestyrelsens Beretning ved Årsmødet 10. marts 2016 1 Lokalbestyrelsens Beretning ved Årsmødet 10. marts 2016 Fra Landsforeningen: I hele landet er der nu 750.000 medlemmer. Hver 2. dansker over 65 år og hver 3.over 50 er medlem af Ældre Sagen. Også på

Læs mere

Ugens faste aktiviteter:

Ugens faste aktiviteter: SS Ugens faste aktiviteter: Information om Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter Centret er et levende og åbent sted, hvor man styrker borgernes sundhed, velvære og trivsel. Aktiviteterne på Valdemarshus

Læs mere

Aktivitetsfolder Teglværksparken 2015/16

Aktivitetsfolder Teglværksparken 2015/16 Center for Sundhed og Omsorg Slagelse Kommune Åbningstider: Mandag-torsdag 9-15.30 Fredag 9-14 Lørdag-søndag 11-16 Juni og Juli ændrede åbningstider Centret holder lukket fra 24. december til 4. januar

Læs mere

Skjern / Tarm Velkommen til sæson Årsprogram

Skjern / Tarm Velkommen til sæson Årsprogram Skjern / Tarm Velkommen til sæson 2018-19 Årsprogram 2018-19 Se hjemmesiden på internetadressen www.aeldresagen.dk Faste arrangementer Søndagscafe i Skjern Hver søndag fra kl. 14.00 17.00. Strandbygaards

Læs mere

Ældre Sagens frivillige indsats. til gensidig glæde

Ældre Sagens frivillige indsats. til gensidig glæde Ældre Sagens frivillige indsats til gensidig glæde Nærvær, tryghed og netværk Ældre Sagens mere end 10.500 frivillige gør dagligt en kæmpe indsats for at skabe indhold og livskvalitet i andre menneskers

Læs mere

NR Ansøger Målgruppe Emne Tildeling/kr. Bruger/pårørenderåd Aldersro Demens Beboere på Plejecentret 3 ældrevenlige PC'ere 20.000

NR Ansøger Målgruppe Emne Tildeling/kr. Bruger/pårørenderåd Aldersro Demens Beboere på Plejecentret 3 ældrevenlige PC'ere 20.000 Opfølgning på midlerne fra Social- og Sundhedsudvalgets digitaliserings- og ensomhedspulje Baggrund Social- og Sundhedsudvalget etablerede i foråret 2014 to puljer for henholdsvis afhjælpning af ensomhed

Læs mere

Aktivitetsfolder Teglværksparken 2016/17

Aktivitetsfolder Teglværksparken 2016/17 Center for Sundhed og Omsorg Slagelse Kommune Åbningstider: Mandag-torsdag 9-15.30 Fredag 9-14 Lørdag-søndag 11-16 Juni og Juli ændrede åbningstider Centret holder lukket fra 24. december til 2. januar

Læs mere

Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter

Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter Valdemarshus ønsker alle et godt efterår Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter Valdemarshus køkken 73 76 84 67 Mogens Thrane, Formand for Brugerrådet 22

Læs mere

MOTION, SPIL OG SAMVÆR

MOTION, SPIL OG SAMVÆR SEPTEMBER 2019 - SEPTEMBER 2020 MOTION, SPIL OG SAMVÆR www.senior-motion.dk NÆSTVED SENIOR MOTION 2019/2020 VINTERSÆSON 1. september - 30. april SOMMERSÆSON 1. maj - 31. august Næstved Senior Motion tilbyder

Læs mere

For alle folke-, førtidspensionister og efterlønsmodtagere i Gladsaxe Kommune og omegn. Klik ind på

For alle folke-, førtidspensionister og efterlønsmodtagere i Gladsaxe Kommune og omegn. Klik ind på SENIORKLUBBERNE i Høje Gladsaxe Høje Gladsaxe Torv 2G www.seniorklubbernehg.dk For alle folke-, førtidspensionister og efterlønsmodtagere i Gladsaxe Kommune og omegn Klik ind på www.seniorklubbernehg.dk

Læs mere

NÆSTVED SENIOR MOTION

NÆSTVED SENIOR MOTION NÆSTVED SENIOR MOTION SEPTEMBER 2018 - SEPTEMBER 2019 MOTION, SPIL OG SAMVÆR www.senior-motion.dk NÆSTVED SENIOR MOTION 2018/2019 Næstved Senior Motion tilbyder motion til mænd og kvinder, der vil holde

Læs mere

Et Godt Ældreliv i Broby. Oversigt over aktiviteter for ældre i 5672 Broby

Et Godt Ældreliv i Broby. Oversigt over aktiviteter for ældre i 5672 Broby Et Godt Ældreliv i Broby Oversigt over aktiviteter for ældre i 5672 Broby 1 Faaborg-Midtfyn Kommune er utrolig rig på foreninger, og Broby-området er ikke en undtagelse. Alene for gruppen af +65-årige

Læs mere

DET SKER. Aktivitetsfolder 2017/2018. Teglværksparken. Mødestedet for seniorer. Find os på Facebook Teglværksparken

DET SKER. Aktivitetsfolder 2017/2018. Teglværksparken. Mødestedet for seniorer. Find os på Facebook Teglværksparken DET SKER Aktivitetsfolder 2017/2018 Teglværksparken Mødestedet for seniorer efterlønsmodtagere og pensionister Åbningstider: Mandag til torsdag: 9-15.30 Fredag: 9-14 Weekend: 11-16 Ændrede åbningstider

Læs mere

Alle aktiviteter og arrangementer foregår i

Alle aktiviteter og arrangementer foregår i Alle aktiviteter og arrangementer foregår i REBBØLCENTRET Og vi tilbyder en lang række faste aktiviteter og arrangementer for seniorer. På hjemmesiden Ældre Sagen - Tinglev kan du se alle faste aktiviteter,

Læs mere

Aktiviteter på Jyske Ås

Aktiviteter på Jyske Ås Aktiviteter på Jyske Ås Efterår 2017 2 Indholdsfortegnelse: Indholdsfortegnelse side 2 Centerrådets aktiviteter/ medlemmer side 3 Centerrådsprogram foraugust side 4 Centerrådsprogram forseptember side

Læs mere

(reduceres forholdsmæssigt for allle. tilskud) Telefonstjerne/besøgstjeneste og tryghedsopkald ,00 96.

(reduceres forholdsmæssigt for allle. tilskud) Telefonstjerne/besøgstjeneste og tryghedsopkald ,00 96. 79 midler 2013 Forening Kontaktperson aktivitet Forslag før reduktion formue telefonstjern e/besøgsord ning lokaleleje kørsel formuse under 20000 Opsamling Lokaleleje 33.250,00 28.150 Aktivitetsbestemt

Læs mere

DET SKER. Aktivitetsfolder 2018/2019. Teglværksparken. Mødestedet for seniorer. Find os på Facebook Teglværksparken

DET SKER. Aktivitetsfolder 2018/2019. Teglværksparken. Mødestedet for seniorer. Find os på Facebook Teglværksparken DET SKER Aktivitetsfolder 2018/2019 Teglværksparken Åbningstider: Mandag til torsdag: 9-15.30 Fredag: 9-14 Weekend: 11-16 Ændrede åbningstider i helligdage og juli måned Tlf.nr. 58377600 Mødestedet for

Læs mere

April Sofiegården, Sofievej 2 4, 7100 Vejle Telefon: Cafe Olga: Tlf

April Sofiegården, Sofievej 2 4, 7100 Vejle Telefon: Cafe Olga: Tlf April 2019 Sofiegården, Sofievej 2 4, 7100 Vejle Telefon: 76 44 52 00 Cafe Olga: Tlf. 76 81 78 30 Dagcenteret: Tlf. 23 32 05 52-21 48 75 14 Mail: Betina Gregersen: bekgr@vejle.dk Mail: Karin Liltorp: kalil@vejle.dk

Læs mere

AKTIVITETSCENTRENE I Lejre Kommune

AKTIVITETSCENTRENE I Lejre Kommune AKTIVITETSCENTRENE I Lejre Kommune Fællesskab og gode oplevelser for efterlønsmodtagere og pensionister 2 1 2 Aktivitetscentrene i Lejre Kommune: 1. Østergaard Aktivitetscenter 2. Aktivitetscenter Nødager/Herslev

Læs mere

www.bylderup-online.dk

www.bylderup-online.dk Du finder dette blad også på: www.bylderup-online.dk Burkal Bylderup Seniorklub www.bylderup-online.dk Sæson: 2013 2014 Samvær, omsorg, hygge, gymnastik, kortspil, petanque, kegling, sang, computer og

Læs mere

Ældre Sagens tilbud:

Ældre Sagens tilbud: Ældre Sagens tilbud: Sundhedsområdet. Ledsagerordning Aflastningsordning Hygge-Snakke-Spiseordning Bisidderordning Socialt humanitært område. Tryghedsopkald Livsmodsgruppen Motionsven Besøgsven Skubbere

Læs mere

Kirsebærhavens Aktivitetscenter

Kirsebærhavens Aktivitetscenter Kirsebærhavens Aktivitetscenter Program Forår 2014 1 Præsentation af Kirsebærhavens Aktivitetscenter Kirsebærhavens Aktivitetscenter er et mødested for alle Aabenraa Kommunens borgere, som er over 60 år

Læs mere

Bestyrelsens beretning for 2015.

Bestyrelsens beretning for 2015. Bestyrelsens beretning for 2015. Antal medlemmer: Hele landet: medlemmer 750.000 frivillige 17.000 Ringsted Pr. 14. marts: 5368 netto fremgang på 511. Antal frivillige: 170 - - på 23. Bestyrelsen: 7 medlemmer,

Læs mere

NÆSTVED SENIOR MOTION

NÆSTVED SENIOR MOTION NÆSTVED SENIOR MOTION SEPTEMBER 2017 - SEPTEMBER 2018 MOTION, SPIL OG SAMVÆR www.senior-motion.dk NÆSTVED SENIOR MOTION 2017/2018 Næstved Senior Motion tilbyder motion til mænd og kvinder, der vil holde

Læs mere

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2015

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2015 Kurser for voksne Forår 2015 1 Velkommen til bibliotekets kurser Sønderborg tilbyder en række kurser, der alle er relevante i forhold til bibliotekets digitale tilbud. Vi tilbyder også Drop In, hvor bibliotekets

Læs mere

Aktiviteter 2 Halvår 2015

Aktiviteter 2 Halvår 2015 Aktiviteter 2 Halvår 2015 Kastaniegården Svinget 7, Frejlev 9200 Aalborg SV Tlf: 9834 3295 Åbningstider mandag torsdag 9-16 Fredag 9 12.30 Ugeplan for Kastanjegården. Mandag. Stavgang Kl. 10.00 11.00 Sidde-gymnastik

Læs mere

Det sker i vinter. på Jungshoved

Det sker i vinter. på Jungshoved Det sker i vinter på Jungshoved STYREGRUPPEN FOR JUNGSHOVED SKOLE byder alle velkommen til en ny vintersæson 2011-2012 på Jungshoved. Igen i år udkommer folderen som en del af bladet Jungshoved. Se også

Læs mere

79 tilskudsfordeling 2015

79 tilskudsfordeling 2015 Prioritering: p1: Aktiviteter der gør deltagerne aktive via bevægelse, motion og idræt p2: Aktiviteter der skaber og plejer sociale relationer blandt deltagerne p3: Aktiviteter der skaber viden, oplysning

Læs mere

Ugens faste aktiviteter:

Ugens faste aktiviteter: For og bagside.pdf Ugens faste aktiviteter: Information om Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter Centret er et levende og åbent sted, hvor man styrker borgernes sundhed, velvære og trivsel. Aktiviteterne

Læs mere

Uddybende bemærkninger Ansøgt beløb Indstilling Cvr.nr. Søgt:kørsel 8900, lokaleleje 6000, fået: kørsel husleje

Uddybende bemærkninger Ansøgt beløb Indstilling Cvr.nr. Søgt:kørsel 8900, lokaleleje 6000, fået: kørsel husleje 79 ansøgninger 2012 - budgetramme: 335.000 kr. Ansøger Formål Uddybende bemærkninger Ansøgt beløb Indstilling Cvr.nr. 1. Motionstilbud Hobro vandrene gåture, udflugter 5.000 1.000 32914896 Fruerlundparken

Læs mere

Aktiviteter Efterår 2014-2015

Aktiviteter Efterår 2014-2015 Foto af IO Aktiviteter Efterår 2014-2015 Smedegården Aktivitetscenter Smedegårdsvej 58 9220 Aalborg Øst Tlf: 9931 3672 Åbningstider mandag til torsdag fra kl. 9-16 fredag kl. 9-15 Nyttig information om

Læs mere

L o k a l c e n t e r K o l t g å r d e n

L o k a l c e n t e r K o l t g å r d e n Område Syd L o k a l c e n t e r K o l t g å r d e n K u n n e r u p v e j 196, K olt, 8 3 6 1 H a s s e l a g e r Aktivitetstilbu d 2 0 1 6 Side 1 Velkommen til Koltgården Med dette katalog ønsker vi

Læs mere

Biblioteket. Kurser for voksne Efterår 2013

Biblioteket. Kurser for voksne Efterår 2013 Kurser for voksne Efterår 2013 1 Velkommen til bibliotekets kurser Sønderborg tilbyder en række kurser, som henvender sig til kommunens voksne borgere. Kurserne er alle relevante i forhold til bibliotekets

Læs mere

AktivCenter Møllevang

AktivCenter Møllevang Der spilles om klubmesterskabet i hele september måned Den 26. oktober er der krolfafslutning på Møllevang, med fejring af klubmesteren samt nr. 2 og 3 Vi er en forening af ca. 35 60+ere i Store Merløse.

Læs mere

Skjern / Tarm Velkommen til sæson Årsprogram

Skjern / Tarm Velkommen til sæson Årsprogram Skjern / Tarm Velkommen til sæson 2017-18 Årsprogram 2017-18 Se hjemmesiden på internetadressen www.aeldresagen.dk Faste arrangementer Søndagscafe i Skjern Hver søndag fra kl. 14.00 17.00. Skjern Seniorcenter

Læs mere

KOM OG VÆR MED. Mange aktiviteter for ældre

KOM OG VÆR MED. Mange aktiviteter for ældre KOM OG VÆR MED Mange aktiviteter for ældre DER ER OGSÅ EN AKTIVITET FOR DIG I Randers Kommune har vi både aktiviteter der er målrettet personer, der har brug for særlige hensyn (visiterede aktiviteter),

Læs mere

Lind Aktivitetscenter

Lind Aktivitetscenter Lind Aktivitetscenter - hvor efterlønnere og pensionister mødes! Praktiske oplysninger Årskalender Arrangementer Årstidsfester 2013-14 Side 1 Side 2 Forord: Vi byder velkommen til en ny sæson i vores nye

Læs mere

Brugerstyrede aktiviteter for seniorer

Brugerstyrede aktiviteter for seniorer Brugerstyrede aktiviteter for seniorer Forsidefoto: Bent Hansen Indledning I Frederikssund Kommune er der fire centre med brugerstyrede aktiviteter for seniorer. Centrene er fordelt på fem matrikler: Brugerrådet,

Læs mere

Lind Aktivitetscenter

Lind Aktivitetscenter Lind Aktivitetscenter - hvor efterlønnere og pensionister mødes! Årsprogram 2013-14 Faste ugentlige aktiviteter - Mandag: 15.00 Trædrejning mm. Man har naturligvis også mulighed for at lave andre former

Læs mere

Åpark Centret. Program 1/1-31/ VITAL HORSENS Aktiviteter og Frivillige

Åpark Centret. Program 1/1-31/ VITAL HORSENS Aktiviteter og Frivillige Åpark Centret Program 1/1-31/7 2017 VITAL HORSENS Aktiviteter og Frivillige 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Side Velkommen til Åpark Centret 3 Aktivitetsspil. 4 Bankospil. 4 IT.. 5 Kreative aktiviteter. 6 Motion..

Læs mere

Ansøgning , fra Stormly Nrd. Fasanvej 81 Frederiksberg.

Ansøgning , fra Stormly Nrd. Fasanvej 81 Frederiksberg. Ansøgning 79.2016, fra Stormly Nrd. Fasanvej 81 Frederiksberg. Ansøgers stamoplysninger Foreningens navn Pensionistklubben Stormly Adresse Nordre Fasanvej 81 Postnr. 2000 Frederiksberg CVR 28409486 Formand

Læs mere

79 - tilskud til ældre aktiviteter 2018

79 - tilskud til ældre aktiviteter 2018 79 - tilskud til aktiviteter 2018 Fordeling af 79-puljen til aktiviteter 2018 Nr Forening Projekt Målgruppe Projekts hovedformål 1 Aktivitetscentret VOC Aktivitetscenter for Udsatte, ITsvage, Pårørende

Læs mere

Møde 20. juni 2018 kl. 16:00 i Mødelokale 4

Møde 20. juni 2018 kl. 16:00 i Mødelokale 4 Frivillighedsudvalg Dagsorden Møde 20. juni 2018 kl. 16:00 i Mødelokale 4 Pkt. Tekst Side 27 Godkendelse af referat fra møde den 1. marts 2018 1 28 Budget og Regnskab 1 29 Nyreforeningen Kreds Vestjylland

Læs mere

Program 1/1-30/6 2015

Program 1/1-30/6 2015 Program 1/1-30/6 2015 Aktivitetscentret SUNDTOPPEN SUNDHEDSCENTER SØNDERGÅRDEN Velkommen til Aktivitetscentrets program forår 2015 Programmet er sammensat ud fra brugernes ønsker, og byder på et bredt

Læs mere

Kultur, Idræt og svømmeture kun for kvinder. Fremtidens kommunikations muligheder og Sundhedscafé

Kultur, Idræt og svømmeture kun for kvinder. Fremtidens kommunikations muligheder og Sundhedscafé Forening /Organisation Målgruppe Hvad søges der til? Ansøgte beløb Bevilling 2007 Bevilling 2008 Afghansk Kultural forening Børn, Unge, Voksne med flygtninge og indvandrebaggrund Kultur, Idræt og svømmeture

Læs mere

GENTOFTE DAGCENTRE. Velkommen til Tværbommen

GENTOFTE DAGCENTRE. Velkommen til Tværbommen GENTOFTE DAGCENTRE Velkommen til Tværbommen 1 Kære gæst Velkommen til Tværbommen. Vi glæder os meget til at være sammen med dig og støtte dig i at deltage i aktiviteterne og samværet med vores øvrige gæster

Læs mere

Deltagere: Bestyrelsen for Foreningen for foreninger af frivillige og sundhedsfremmende foreninger i Sønderborg kommune

Deltagere: Bestyrelsen for Foreningen for foreninger af frivillige og sundhedsfremmende foreninger i Sønderborg kommune Referat af repræsentantskabsmøde i Foreningen for sociale og sundhedsfremmende foreninger i Sønderborg kommune afholdt den 13. marts 2017 i Frivillighedens Hus. Deltagere: Bestyrelsen for Foreningen for

Læs mere

Tilbud om motion og socialt samvær- Vinter og forår 2014

Tilbud om motion og socialt samvær- Vinter og forår 2014 Kontakt: Lokalcenter Kristiansminde Margrethekær 2 4000 Roskilde. Kontakt for tilmelding. Mitra ergoterapeut i Dagcenter Tlf.: 46 31 66 74 Vi mødes over en kop kaffe og taler om alt mellem himmel og jord.

Læs mere

Det fremsendte materiale indeholder ingen sags- og journalnummer, hvorfor der ikke kan henvises hertil

Det fremsendte materiale indeholder ingen sags- og journalnummer, hvorfor der ikke kan henvises hertil Udvalget for Kultur og Fritid Varde Kommune Bytoften 2 6800 Varde Tinghøj 2/19/2019 Partshøring jrf. Forvaltninglovens 19.: Det fremsendte materiale indeholder ingen sags- og journalnummer, hvorfor der

Læs mere

Bilag 1: Ansøgere om støtte til frivilligt socialt arbejde efter ansøgningsrunde 2011

Bilag 1: Ansøgere om støtte til frivilligt socialt arbejde efter ansøgningsrunde 2011 Bilag 1: Ansøgere om støtte til frivilligt socialt arbejde efter 18. 4. ansøgningsrunde 211 Nr. Ansøger 1 Børns vilkår J. 17 2 Dansk Blindesamfund -Skive kreds J. 1 3 Dansk Congolesisk Forening DCF J.

Læs mere

Åpark Centret. Program 1/7 31/ Åbne Aktivitetscentre

Åpark Centret. Program 1/7 31/ Åbne Aktivitetscentre Åpark Centret Program 1/7 31/12 2018 Åbne Aktivitetscentre Indholdsfortegnelse Velkommen til Åpark Centret... 3 Oversigt over faste ugentlige aktiviteter... 4 Åpark Centrets Aktivitetstilbud... 5 KREATIVE

Læs mere

Program 1/1-30/6 2016

Program 1/1-30/6 2016 Program 1/1-30/6 2016 Hatting Centret SUNDHEDSCENTER SØNDERGÅRDEN 1 Hatting Centret Hvad er det? Hatting Centret indeholder i dag flere forskellige funktioner. Det er følgende: -12 ældreboliger - Køkken/Cafe

Læs mere

AKTIVITETSPLAN HELENEHUSET

AKTIVITETSPLAN HELENEHUSET Maj, juni & juli 2019 Aktiviteten åben alle hverdage: Mandag- torsdag 9.30-15.30 Fredag 9.30-12.00 Alle aktiviteter er på adressen Skerrisvej 22, Nr. Alslev medmindre andet fremgår nedenfor. Aktiviteten

Læs mere

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2014

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2014 Kurser for voksne Forår 2014 1 Velkommen til bibliotekets kurser Sønderborg tilbyder en række kurser, som henvender sig til kommunens voksne borgere. Kurserne er alle relevante i forhold til bibliotekets

Læs mere

Lindehøj. Åbent Aktivitetscenter

Lindehøj. Åbent Aktivitetscenter Lindehøj Åbent Aktivitetscenter Program 1/7 31/12 2019 VELKOMMEN TIL AKTIVITETSCENTRET LINDEHØJ ÅBBENT CENTER Programmet er sammensat ud fra brugernes ønsker og byder på et bredt udbud af aktiviteter.

Læs mere

Aktiviteter 1. halvår 2016 Gundorfslund aktivitetscenter

Aktiviteter 1. halvår 2016 Gundorfslund aktivitetscenter Aktiviteter 1. halvår 2016 Gundorfslund aktivitetscenter Gundorfslund 32 9000 Aalborg Tlf 9812 7600 Åbningstider mandag-torsdag kl 9-16 Fredag kl 9-13 Faste aktiviteter Mandage Sundhed på en anden måde*

Læs mere

Møde 26. november 2015 kl. 16:00 i Mødelokale 4, Rådhuset

Møde 26. november 2015 kl. 16:00 i Mødelokale 4, Rådhuset Frivillighedsudvalg Referat Møde 26. november 2015 kl. 16:00 i Mødelokale 4, Rådhuset Pkt. Tekst Side 49 Budget/regnskab 1 50 Fastsættelse af møder i 2016. 1 51 Lukket punkt: Cafe Kilen 1 52 Lukket punkt:

Læs mere

Møde 20. juni 2018 kl. 16:00 i Mødelokale 4

Møde 20. juni 2018 kl. 16:00 i Mødelokale 4 Frivillighedsudvalg Referat Møde 20. juni 2018 kl. 16:00 i Mødelokale 4 Pkt. Tekst Side 27 Godkendelse af referat fra møde den 1. marts 2018 1 28 Budget og Regnskab 1 29 Nyreforeningen Kreds Vestjylland

Læs mere

ASTERSPOSTEN August 2018

ASTERSPOSTEN August 2018 ASTERSPOSTEN August 2018 PLEJECENTER Hjemmeside: www.astersvej.roskilde.dk Mail: astersvej@roskilde.dk PLEJECENTER ASTERSVEJ 9 TLF. 46 31 61 00 Telefontid alle hverdage mellem kl. 8.00 og 15.00 Leder:

Læs mere

Derudover foretog fordelingsudvalget en vurdering af årets aktiviteter i forhold til sidste års ansøgninger og bevillinger.

Derudover foretog fordelingsudvalget en vurdering af årets aktiviteter i forhold til sidste års ansøgninger og bevillinger. NOTAT Kommune Forvaltningen Bjarkesvej 2 3450 Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Fordelingsudvalgets indstilling for 18 midler til frivilligt sociale foreninger efter serviceloven i 2012.

Læs mere

MÅNEDSBLAD FOR PENSIONISTBYEN LISELUND Hüttel-Sørensens Vej 61, 9310 Vodskov MARTS 2017

MÅNEDSBLAD FOR PENSIONISTBYEN LISELUND Hüttel-Sørensens Vej 61, 9310 Vodskov MARTS 2017 MÅNEDSBLAD FOR PENSIONISTBYEN LISELUND Hüttel-Sørensens Vej 61, 9310 Vodskov MARTS 2017 Hvad var det dog, der skete? Mit vinterfrosne hjertes kvarts må smelte ved at se det den første dag i marts. Hvad

Læs mere

Nykøbing Rørvig. Aktivitetsoversigt

Nykøbing Rørvig. Aktivitetsoversigt Nykøbing Rørvig Aktivitetsoversigt september 2016-10. januar 2017 Indholdsfortegnelse Sensommertur... 3 Underholdning og fællessang... 3 Foredrag... 4 Juleunderholdning/koncert... 4 Nytårskoncert... 5

Læs mere

AKTIVITETSPLAN HELENEHUSET

AKTIVITETSPLAN HELENEHUSET Oktober & November 2019 Aktiviteten åben alle hverdage: Mandag- torsdag 9.30-15.30 Fredag 9.30-12.00 Alle aktiviteter er på adressen Skerrisvej 22, Nr. Alslev medmindre andet fremgår nedenfor. Aktiviteten

Læs mere

Maj 2019 Ret til ændringer.

Maj 2019 Ret til ændringer. Maj 2019 Ret til ændringer. Sofiegården, Sofievej 2 4, 7100 Vejle Telefon: 76 44 52 00 Cafe Olga: Tlf. 76 81 78 30 Dagcenteret: Tlf. 23 32 05 52-21 48 75 14 Mail: Betina Gregersen: bekgr@vejle.dk Mail:

Læs mere

Derudover noterede fordelingsudvalget, at der generelt er en stigende tendens til at pensionistforeninger søger en større andel af puljen.

Derudover noterede fordelingsudvalget, at der generelt er en stigende tendens til at pensionistforeninger søger en større andel af puljen. NOTAT Kommune Sekretariat Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Fordelingsudvalgets forslag til fordeling af 18 midler til frivilligt sociale foreninger efter serviceloven

Læs mere

TILBUD TIL PÅRØRENDE OG DEMENTE

TILBUD TIL PÅRØRENDE OG DEMENTE TILBUD TIL PÅRØRENDE OG DEMENTE UDBYDER ESBJERG KOMMUNE TITEL Visiteret Dagtilbud SUNDHED & OMSORG Alle tilbuddene skal visiteres, og der foretages altid en individuel vurdering af behov. Midlertidig døgnophold

Læs mere

Program 1/1-31/7 2016

Program 1/1-31/7 2016 Program 1/1-31/7 2016 Aktivitetscentret Gedvedhus SUNDHEDSCENTER LINDEHØJ VELKOMMEN TIL AKTIVITETSCENTRETS PROGRAM Programmet er sammensat ud fra brugernes ønsker og byder på et bredt udbud af aktiviteter.

Læs mere

Hatting Centret. Program August - december 2015 Hatting Centret Smedebakken 1, 8700 Horsens

Hatting Centret. Program August - december 2015 Hatting Centret Smedebakken 1, 8700 Horsens Hatting Centret Program August - december 2015 Hatting Centret Smedebakken 1, 8700 Horsens Hatting Centret Hvad er det? Hatting Centret indeholder i dag flere forskellige funktioner. Det er følgende: -12

Læs mere

Møde 17. september 2015 kl. 16:00 i Mødelokale 3, Rådhuset

Møde 17. september 2015 kl. 16:00 i Mødelokale 3, Rådhuset Frivillighedsudvalg Referat Møde 17. september 2015 kl. 16:00 i Mødelokale 3, Rådhuset Afbud: Kaj Bundgaard Pkt. Tekst Side 36 Budget / Regnskab 1 37 Store Gå Dag 1 38 Struer Fjerkræklub 2 39 Lokalforeningen

Læs mere

Aktivitetsplan 2015 / 2016

Aktivitetsplan 2015 / 2016 Aktivitetsplan 2015 / 2016 Kongehavecentret Svendsgade 102 4200 Slagelse Tlf. 58 50 12 20 www.kongehavecentret.dk Mandag-Tirsdag-Onsdag-Torsdag kl. 09: 00-16:00 Fredag kl. 09:00-14:00 Lørdag og søndag

Læs mere

Åparkcentret. Program 1/7 31/ ÅBNE AKTIVITETSCENTER

Åparkcentret. Program 1/7 31/ ÅBNE AKTIVITETSCENTER Åparkcentret Program 1/7 31/12 2018 ÅBNE AKTIVETSCENTER 1 Indholdsfortegnelse Velkommen til Åpark Centret... 3 Oversigt over faste ugentlige aktiviteter... 4 Åpark Centrets Aktivitetstilbud... 5 KREATIVE

Læs mere

Ebberup Idrætsforening

Ebberup Idrætsforening Velkommen til Fitness Fodbold Håndbold Løb Petanque Senior idræt I denne folder kan du læse om hvilke idrætter og aktiviteter, de enkelte afdelinger i (EIF), kan tilbyde dig og din familie - som en sportslig

Læs mere

Start mandag i md Start Torsdag Start Tirsdage eller Start

Start mandag i md Start Torsdag Start Tirsdage eller Start Akvarelmaling Både begyndere og øvede kan være med 9.00 11.30 Start 20.08. Geza Miklos 8626 2485 Banko Pr. plade Incl. kaffe og kage 2. mandag i md. 13.15 Start 12.08. Brugerrådet Ane Lis Nielsen 5219

Læs mere

Vedtægter for Sønderborg kommunes Arkivsamvirke

Vedtægter for Sønderborg kommunes Arkivsamvirke Vedtægter for Sønderborg kommunes Arkivsamvirke 1. Navn stk. I. Arkivsamvirkets navn er "Sønderborg kommunes Lokalhistoriske Arkivsamvirke" forkortet SKLA. 2. Formål stk. I. At fungere som de lokalhistoriske

Læs mere

MÅNEDSBLAD FOR PENSIONISTBYEN LISELUND

MÅNEDSBLAD FOR PENSIONISTBYEN LISELUND MÅNEDSBLAD FOR PENSIONISTBYEN LISELUND Hüttel-Sørensens Vej 61, 9310 Vodskov JULI 2017 Hvor skoven dog er frisk og stor Hvor skoven dog er frisk og stor, Skovmærker der og jordbær gror, I træets bark er

Læs mere

Program for. 1. november april 2020

Program for. 1. november april 2020 Program for 1. november 2019-30. april 2020 Lidt om Toften Aktivitetscenter Toften Kirkely 24, 6000 Kolding Åbningstider: Mandag - torsdag kl. 9.30-14.00 Fredag kl. 9.30-13.00 Når aktiviteterne kræver

Læs mere

Ansøgninger april midler

Ansøgninger april midler Ansøgninger - 18 midler Ansøger 1 Astma og Allergi Foreningen Luftballon Sommercamp Bevilget beløb i i Astma-Allergi Foreningens formål er at forbedre livskvaliteten, såvel 4.800 kr. Delvis socialt som

Læs mere

Aktivitetsoversigt Side 4. Bestyrelsens medlemmer Side 16. Bisidder Side 6. Bridge Side 6. Busture og udflugter Side 10. Indholdsfortegnelse Side 3

Aktivitetsoversigt Side 4. Bestyrelsens medlemmer Side 16. Bisidder Side 6. Bridge Side 6. Busture og udflugter Side 10. Indholdsfortegnelse Side 3 1 2 Aktivitetsoversigt Side 4 Bestyrelsens medlemmer Side 16 Bisidder Side 6 Bridge Side 6 Busture og udflugter Side 10 Indholdsfortegnelse Side 3 Influenzavaccination Side 7 Kegling Side 5 Kontakt til

Læs mere