Referat fra FSU møde

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat fra FSU møde"

Transkript

1 Journalnummer Referat fra FSU møde Til stede: Dekan Hanne Kathrine Krogstrup (HKK) (deltog ved punkt 5-10), Prodekan Søren Kristiansen (SGK), Jesper Lindgaard Christensen (JLC), Preben Horsholt Rasmussen (PHR), Carina Budum Ertmann (CBE), Merete Heiden (MH), Otto Simonsen (OS) Sekretariat: Vibeke Pedersbæk (VP, referent) 1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. MH rejste spørgsmålet omkring processen i forbindelse med udarbejdelse af dagsorden. Det har hidtil været praksis, at sekretariatet indkalder dagsordenspunkter ved næstformanden for FSU (B-side), mens dagsordenen udarbejdes i samarbejde mellem formanden (A-side) og næstformanden (B-side). Det blev besluttet, at dagsordenspunkter fremover indkaldes hos alle FSU medlemmer, mens dagsordenen fortsat udarbejdes af formanden og næstformanden. Ansvarlig for opfølgning OS SGK var mødeleder under punkt 1-5 i formandens fravær. 2. Ansøgninger til Kompetencefonden Sekretariatet har ved ansøgningsrunden 1. september 2014 modtaget 8 ansøgninger. Der er ansøgt om et samlet beløb på kr. Puljen til udmøntning i 2014 er kr. VP oplyste, at én af ansøgerne har oplyst, at vedkommende har modtaget kompetencemidler fra HUM, hvorfor der ansøges om kr. frem for , som det fremgår af indstillingen. FSU godkendte sekretariatets indstilling til fordelingen af midler og besluttede, at de ekstra midler skulle fordeles efter samme princip, som der lægges op til i indstillingen, dvs. at alle ansøgere tildeles samme andel af ansøgte beløb. Det blev samtidig besluttet, at sekretariatet skulle udarbejde et forslag til reviderede procedurer/principper for fordeling, hvor følgende principper indarbejdes: VP VP - gentagne ansøgninger nedprioriteres. Såfremt der ansøges om midler til samme kursus (fx til enkelte moduler) flere gange, skal den samlede kursusudgift anføres i ansøgningen. - medarbejdergrupper, som sjældent søger, opprioriteres. 3. Personalepolitik, herunder bl.a. fremme af udvikling og nytænkning, balance mellem privat- og arbejdsliv, orlovspolitik, ligestilling mv. (årshjul) Punktet er på FSUs årshjul, og dekanatet ønsker under punktet at orientere FSU om forestående arbejder og samtidig give b-siden en mulighed for at komme med input til eventuelle behov for initiativer på fakultetsniveau. SGK orienterede om, at sekretariatet i efteråret vil arbejde med implementering af MUS retningslinjer, herunder spørgsmålet VP/OS

2 omkring uddelegering. Derudover oplyste SGK, at sekretariatet har anmodet de lokale SU om at indstille en repræsentant til AAUs ligestillingsudvalg. Der blev på mødet spurgt til, om der var tale om en TAP eller VIP repræsentant, mand eller kvinde. Sekretariatet for ligestillingsudvalget har efterfølgende oplyst, at fakultetet skal indstille en VIP repræsentant, og at der kan indstilles både kvinder og mænd. Sekretariatet er blevet gjort bekendt med, at der er etableret nye ligestillingsrapporter i Qlikview og foreslog derfor, at en sådan rapport blev taget op til drøftelse ved næstkommende FSU møde. Der var i FSU opbakning til forslaget. DOB/OS B-siden rejste problematikken om, at der i HAMIU ikke er en TAP repræsentant. Spørgsmålet er tidligere drøftet i FSU, hvor der var enighed om, at det var væsentligt, at TAP også var repræsenteret i udvalget. Det blev på dette møde besluttet, at FSUs HK-repræsentant vil følge op på, om det var muligt at melde en TAP repræsentant ind. JLC orienterede om, at DJØF AC har udsendt et spørgeskema med henblik på at belyse blandt andet balancen mellem privat- og arbejdsliv. SGK fandt dette interessant, og dekanatet vil meget gerne se resultatet af undersøgelsen, når denne foreligger. JLC orienterede endvidere om, at adjunkt Martin Mølholm, Institut for Kommunikation er valgt til DJØFs branchemiljøudvalg. JLC og PHR påpegede, at det kunne være hensigtsmæssigt og i god tråd med fakultetets internationaliseringsstrategi, såfremt der blev skabt bedre muligheder for, at VIP kunne få et ophold på et udenlands universitet. Universitetets orlovspolitik indeholder en hensigtserklæring og tilskyndelse til orlov, i det omfang det er i overensstemmelse med organisationens interesse. PHR oplyste, at det på nogle universiteter er kutyme, at VIP erne tager et sabbatical hvert 4. eller 7. år. SGK var enig i, at mange medarbejdere vil have gavn af denne mulighed for et sabbatical, men understregede, at det var afgørende, at der er tilstrækkelige ressourcer til at varetage undervisningen. Spørgsmålet omkring orlov bør forhandles/drøftes i sammenhæng med bestemmelserne omkring VIP ernes undervisningsforpligtigelse. Dekanatet vil drøfte med institutlederne, hvordan mulighederne for orlov/sabbatical kan fremmes. FSU gives en tilbagemelding på dette ved næstkommende møde. DOB/OS 4. Status over udviklingen på uddannelsesområdet (årshjul), herunder kvalitetsarbejde og Samfs uddannelsesstrategi. Status over udviklingen på uddannelsesområdet er på FSUs årshjul. Dekanatet har valgt, at operationalisere dette punkt til en orientering omkring fakultetets kvalitetsarbejde og uddannelsesstrategi, idet status over udviklingen kan rumme mange aspekter. FSU medlemmerne fandt dette hensigtsmæssigt.

3 SGK orienterede om, at fakultetets kvalitetsarbejde kører i to spor: Første spor handler om den løbende kvalitetssikring af uddannelser, mens det andet spor handler om processen frem til maj 2015, hvor AAU vil ansøge om at blive institutionsakkrediteret. Slides fra SGKs præsentation sendes med referatet ud. VP SGK oplyste endvidere, at dekanen er blevet udpeget til at lede AAUs samlede arbejde og processen henimod en ansøgning om institutionsakkrediteringen i maj SGK orienterede endvidere omkring status på arbejdet med en uddannelsesstrategi på SAMF. Dekanatet arbejder pt. med 4 mulige strategiske satsningsområder: 1) E-læring og digitalisering af undervisning (dialogbaseret undervisning, studieintensitet, tidssvarende platforme) 2) Revitalisering af PBL (eftersyn og erfaringsopsamling, it-understøttelse) 3) Fremtidens uddannelse og arbejdsmarked (presserende samfundsudfordringer, entreprenørskab, innovationskompetence) 4) Globalt udsyn (studie og praktisk ophold i udlandet, fagenes internationale dimensioner, internationalt arbejdsmarked) SGK oplyste, at det endnu ikke er besluttet, om der skal arbejdes med alle 4 emner eller evt. alene et 1-2 punkter. JLC spurgte til, hvordan dekanatet vil arbejde med strategien i praksis, idet skolerne allerede arbejder med nogle af disse emner. SGK oplyste, at dekanatet vil afsætte strategiske midler til at understøtte nogle af disse områder. PHR spurgte til, hvorledes nr. 3 kunne tænkes implementeret helt konkret. SGK forklarede, at nr. 3 har en indholdsdimension i forhold til studieordningerne. Der sigtes i punkt 3 på at skabe dimittender, der selv kan udvikle og definere eget job, etablere virksomheder mv. I forhold til spørgsmålet omkring presserende samfundsudfordringer, så er der tale om, at studierne i højere grad skal kunne adressere store samfundsudfordringer i forhold til eksempelvis klimaændringer, fødevarer mv. CBE spurgte til, om strategien potentielt kan medføre nye uddannelser eller nedlæggelse af eksisterende uddannelser. SGK bekræftede dette. PHR bemærkede, at der i punktet omkring fremtidens uddannelse og arbejdsmarked er en god sammenhæng til universitetets udviklingskontrakt. JLC spurgte til, om strategien også var tiltænkt at skulle omfatte Ph.d. skolen. SGK oplyste, at det var den ikke. Det blev oplyst, at der netop er gennemført en international evaluering af Ph.d. skolen, som er meget positiv. Blandt andet får de generiske kurser en flot evaluering.

4 5. Orientering om ny udviklingskontrakt Universitetets udviklingskontrakt med Uddannelses- og Forskningsministeriet udløber med udgangen af Dekanen orienterede kort om arbejdet med den nye udviklingskontakt for Der var ingen spørgsmål eller kommentarer til udkastet. 6. Notat om opsparet forskningstid FSU drøftede på seneste møde fortolkningen af notat om opsparet forskningstid, idet B-siden gjorde opmærksom på, at notat om opsparet forskningstid udmøntes forskelligt på fakultetets institutter. Referatet fra seneste møde var endnu ikke godkendt, hvorfor punktet blev taget op til fornyet drøftelse. JLC fremlagde problematikken med nogle eksempler på, at notat om opsparet forskningstid udmøntes forskelligt på institutterne. PHR havde også kendskab til eksempler, hvor der ikke forvaltes i overensstemmelse med notatet. Det var JLCs opfattelse, at notatet burde forvaltes ens på tværs af institutterne. Dette var dekanen principielt enig i, men påpegede at institutterne har forskellige vilkår og står i en forskellig økonomisk situation. Det blev besluttet, at OS indkalder til et møde, hvor TR fremlægger de konkrete eksempler. Disse sager kan danne bagrund for en eventuel justering af notatet eller en drøftelse med institutlederne om, hvordan notatet rettelig bør forvaltes. Drøftelserne i FSU og det planlagte møde omkring eksemplerne på evt. forskellig/forkert forvaltning refereres efterfølgende på et fakultetsledelsesmøde. OS OS/DOB 7. Drøftelse af B-sidens muligheder for repræsentation i København Der er på Institut for Sociologi og Socialt Arbejde oprettet en A-side stilling på Campus København, og JLC rejste i den anledning spørgsmålet om, hvorvidt denne bør medfølges af en TR- repræsentation i København. Dekanen oplyste, at dette var ok for dekanatet. 8. Udpegning af FSU medlemmer og suppleanter (årshjul) Status på udpegning af FSU medlemmer er:

5 TAP- HK udpeger: FSU, medlem: Afdelingsleder Lis Carlsen FSU, suppleant: Specialist Merete Heiden DJØF TAP udpeger: FSU, medlem: Carina Budum Ertmann FSU, suppleant: Sekretariatet har ikke modtaget nogen formel meddelelse herom CBE DJØF VIP udpeger: FSU, medlem: Jesper Lindgaard Christensen FSU, suppleant: Trine Lund Thomsen DM VIP: FSU, medlem: Sekretariatet har ikke modtaget nogen formel meddelelse herom FSU, suppleant: Sekretariatet har ikke modtaget nogen formel meddelelse herom PHR 9. Nyt fra HSU Foreløbigt referat af HSU mødet den 25. juni 2014 er fremsendt til FSU forud for mødet. Der var ingen spørgsmål eller kommentarer hertil. 10. Meddelelser fra dekanen a. HR-afdelingen har etableret en samlet, fælles registrering af AAUs arbejdsmiljøorganisation og sammensætningen af samarbejdsudvalg i det personaleadministrative system SCANPAS. b. status på budgetlægning 2015 og institutbudgetter 2014 FSU havde forud for mødet fået tilsendt en tidsplan for budgetlægningen Det fremgår af tidsplanen, at FSU ved mødet 12. december fremlægges endeligt budget 2015, herunder stillingsprioriteringer og strategiafsnit. FSU har endvidere fået tilsendt et kort notat om forlag til finanslov for DOB Dekanen havde været til møde med Rektor samme dag, hvor rammerne for budget 2015 var blevet drøftet. På mødet blev blandt andet fordelingen mellem stillingskategorier drøftet på SAMF, idet fakultetet er relativt professortungt. Derudover blev dilemmaet om finanslovens krav om øget konfrontation og høj fastlærerdækning og de knappe ressourcer til VIP stillinger drøftet.

6 HKK orienterede om status på institutbudgetterne Resultatkravet for fakultetet i genbudget 2014 er på 12,3 mio. kr. Dekanen redegjorde for de enkelte institutters resultatkrav. Månedsopfølgningen fra august viser, at status på økonomien er, at fakultetet er foran på budget med ca. +6,8 mio. kr. SAMF forventer at komme ud med et lille overskud (ud over resultatmålet på 12,3 mio. kr.) størrelsen er dog endnu ikke opgjort, men forventes at ligge i omegnen af 1-3 mio. kr. STÅ og færdiggørelsesbonus ser ud til på SAMF niveau at være mere eller mindre på budgetniveau der er dog lidt variation mellem institutterne, men tallene er ikke endelige endnu. Økonomien er dog udfordret på eksternt finansierede projekter på 3 institutter, hvor institutterne skal indhente det tabte på året. Alt i alt hænger økonomien sammen, hvis SAMF fastholder nuværende niveau. Det kræver dog fortsat fokus, idet det er vigtigt, at SAMF kommer så godt i mål i 2014 som muligt det giver større frihedsgrader i Der vil i øvrigt blive givet en økonomisk briefing på medarbejdermødet den 1. oktober Meddelelser fra b-siden Ingen meddelelser fra b-siden 12. Eventuelt Ingen bemærkninger

Referat fra møde i FSU

Referat fra møde i FSU Referat fra møde i FSU 28. 02. 2014 Tilstede: Prodekan Søren Kristiansen, Jesper Lindgaard Christensen (JLC), Carina Budum Ertman (CBE), TVA deltog under punkt 2 Sekretariat: Otto Simonsen (OS), Vibeke

Læs mere

Referat fra møde i FSU den 29. april 2013

Referat fra møde i FSU den 29. april 2013 Referat fra møde i FSU den 29. april 2013 Tilstede: Hanne Kathrine Krogstrup (HKK), Søren G. Kristiansen (SGK), Carina Budum Ertman (CBE), Lis Carlsen (LC), Jesper Lindgaard Christensen (JLC), Preben Horsholt

Læs mere

Sagsfremstilling Referat Ansvarlig for opfølgning 1. Godkendelse af dagsorden Beslutning Dagsorden blev godkendt.

Sagsfremstilling Referat Ansvarlig for opfølgning 1. Godkendelse af dagsorden Beslutning Dagsorden blev godkendt. Referat Møde: FSU SAMF Mødedato og tidspunkt: Torsdag den 10. november 2016, kl. 10:00 12:00 Sted: Fibigerstræde 5, lokale 35 Deltagere: Rasmus Antoft (RA), Tina Vangsgaard (TVA), Lis Carlsen (LC), Maria

Læs mere

Referat fra møde i FSU

Referat fra møde i FSU Referat fra møde i FSU 07.06.2012 Tilstede: Hanne Kathrine Krogstrup (dekan), Jesper Lindgaard Christensen (JLC), Preben Horsholt Rasmussen (PHR), Søren G. Kristiansen (prodekan), Lis Carlsen (LIC) Afbud:

Læs mere

Referat fra møde i FSU

Referat fra møde i FSU Referat fra møde i FSU 18.12. 2013 Til stede: Jesper Lindgaard Christensen (JLC), Preben Horsholt Rasmussen (PHR), Hanne Kathrine Krogstrup (HKK) (HKK deltog ikke i punkt 11-13) Sekretariat: Otto Simonsen

Læs mere

Referat fra FSU møde

Referat fra FSU møde Journalnummer 2014-021-00379 Referat fra FSU møde 04. 04. 2014 Tilstede: Dekan Hanne Kathrine Krogstrup (HKK) (deltog alene under punkt 1), Prodekan Søren Kristiansen (SGK), Jesper Lindgaard Christensen

Læs mere

Referat møde i FSU SAMF fredag den 10. juni 2016, kl. 8:00-10:00. Fibigerstræde 5, lokale 35

Referat møde i FSU SAMF fredag den 10. juni 2016, kl. 8:00-10:00. Fibigerstræde 5, lokale 35 Fakultetskontoret på Humaniora og Samfundsvidenskab (FHS) Fibigerstræde 5 9220 Aalborg Ø Sagsbehandler: Helena Møller Telefon: 9940 8270 Email: helm@adm.aau.dk Dato: 19.06.16 Sagsnr.: [Sagsnr.] Referat

Læs mere

REFERAT. Møde: FSU SAMF Mødedato og tidspunkt: Torsdag den 25. oktober 2018, kl Sted: Fibigerstræde 5, lokale 35 Deltagere:

REFERAT. Møde: FSU SAMF Mødedato og tidspunkt: Torsdag den 25. oktober 2018, kl Sted: Fibigerstræde 5, lokale 35 Deltagere: Dekansekretariatet ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Fibigerstræde 5 9220 Aalborg Øst Sagsbehandler: Otto Simonsen Dato: 26. oktober 2018 Sagsnr.: 2018-021-00311 Dokument.nr: REFERAT Møde: FSU SAMF

Læs mere

Referat fra møde i FSU

Referat fra møde i FSU Referat fra møde i FSU 01.11. 2013 Tilstede: Jesper Lindgaard Christensen (JLC), Preben Horsholt Rasmussen (PHR), Carina Budum Ertman (CBE), Lis Carlsen (LC), Søren G. Kristiansen (SGK). Institutleder

Læs mere

Referat fra møde i FSU

Referat fra møde i FSU Referat fra møde i FSU 20.09.2012 Tilstede: Hanne Kathrine Krogstrup (dekan), Jesper Lindgaard Christensen (JLC), Preben Horsholt Rasmussen (PHR), Lis Carlsen (LIC), Carina Budum Ertmann (CBE), Lise Rytter

Læs mere

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen.

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen. Referat FSU TECH 2019 FSU-møde, 2. kvartal, 18. juni 2019 18-06-2019 13:00-18-06-2019 15:00 NOVI, Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Ø Punkt 1: Godkendelse af dagsorden (5 min) Til stede ved mødet: Ole

Læs mere

SAMF FSU Referat

SAMF FSU Referat SAMF FSU 12.02.2019 Referat Aalborg Universitet Postboks 159 9220 Aalborg Til stede: Dekan Rasmus Antoft, institutleder Anette Borchorst, sekretariatsleder Jette Kollerup Bangsø, Lektor Jesper Lindgaard

Læs mere

Referat fra møde i FSU SAMF den 8. april, Fibigerstræde 5, lokale 35 kl. 09:

Referat fra møde i FSU SAMF den 8. april, Fibigerstræde 5, lokale 35 kl. 09: Til FSU SAMF Fibigerstræde 5 9220 Aalborg Ø Sagsbehandler: Helena Møller Telefon: 9940 8270 Email: helm@adm.aau.dk Dato:18.04.2016 Sagsnr.: [Sagsnr.] Referat fra møde i FSU SAMF den 8. april, Fibigerstræde

Læs mere

Sagsfremstilling Referat Ansvarlig for opfølgning. Beslutning Dagsorden godkendt uden bemærkninger.

Sagsfremstilling Referat Ansvarlig for opfølgning. Beslutning Dagsorden godkendt uden bemærkninger. REFERAT Møde: FSU SAMF Mødedato og tidspunkt: Fredag den 10. februar 2016, kl. 10:00 13:00 Sted: Fibigerstræde 5, lokale 35 Deltagere: Rasmus Antoft (RA), Tina Vangsgaard (TVA), Lis Carlsen (LC) (pkt.

Læs mere

DAGSORDEN. Mødedato og tidspunkt: Torsdag den 6. september 2018, kl. 09:00 11:00 Sted: FIB5, lokale 35

DAGSORDEN. Mødedato og tidspunkt: Torsdag den 6. september 2018, kl. 09:00 11:00 Sted: FIB5, lokale 35 DAGSORDEN Møde: FSU SAMF Mødedato og tidspunkt: Torsdag den 6. september 2018, kl. 09:00 11:00 Sted: FIB5, lokale 35 Deltagere: Rasmus Antoft (RA), Jesper Lindgaard Christensen (JLC), Lis Carlsen (LC),

Læs mere

Ekstraordinært møde i FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, til Sted: 15b-007. Peter Wedel Bay. Referent: Til stede:

Ekstraordinært møde i FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, til Sted: 15b-007. Peter Wedel Bay. Referent: Til stede: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET HR- & P E R S O N A L E A F D E L I N G E N Ekstraordinært møde i FSU M Ø D E R E F E R A T 5. JANUAR 2016 Forum FSU Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, 11.00

Læs mere

AARHUS Gældende fra 2016 UNIVERSITET Godkendt af fakultetsledelsen 26. januar 2016

AARHUS Gældende fra 2016 UNIVERSITET Godkendt af fakultetsledelsen 26. januar 2016 Retningslinje for årlig status på kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet, Health Indledning Den årlige status på kvalitetsarbejdet på uddannelserne ved Health sker inden for rammerne af Aarhus Universitets

Læs mere

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Referat fra Studienævnsmøde Onsdag, den 22. januar 2014 kl. 11.00 14.30 Sted: Deltagere: Afbud: Aalborg Universitet, Kroghstræde 7, lokale 76a Lars Uggerhøj, Dorte

Læs mere

REFERAT. Møde den: 2. september, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

REFERAT. Møde den: 2. september, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 2. september, kl. 11.30-13.30 Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget REFERAT Medlemmer: Klavs Madsen Janni Mosgaard Jensen Annette Bachmann Eva Therkildsen Niels Trolle Lene Maria

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR FACULTY OF SCIENCE AND TECHNOLOGY SAMARBEJDSUDVALG (FSU)

FORRETNINGSORDEN FOR FACULTY OF SCIENCE AND TECHNOLOGY SAMARBEJDSUDVALG (FSU) FORRETNINGSORDEN FOR FACULTY OF SCIENCE AND TECHNOLOGY SAMARBEJDSUDVALG (FSU) Under henvisning til statens samarbejdsaftale af 7. juni 2011 fastsættes følgende forretningsorden: 1. Regelgrundlag 1: FSU

Læs mere

IKS LSU Ordinært møde d. 17. januar 2018

IKS LSU Ordinært møde d. 17. januar 2018 IKS LSU Ordinært møde d. 17. januar 2018 Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 17. januar 2018 Varighed: 13.00-15.30 Tilstedeværende: Bjarke Paarup Henning Høgh Laursen Jytte Ringtved

Læs mere

Temaer for HSU. Godkendt af HSU 24. marts 2014 Revideret februar 2017

Temaer for HSU. Godkendt af HSU 24. marts 2014 Revideret februar 2017 Temaer for HSU Godkendt af HSU 24. marts 2014 Revideret februar 2017 Temaer for HSU Indhold 1. Indledning... 3 2. Temaer... 3 2.1 Mål, strategi og økonomi... 3 2.2 Arbejds- og personaleforhold... 4 2.3

Læs mere

Til FSU medlemmer. Gæster Lars Brodersen, AAU s arbejdsmiljøsektion deltog under punkt 5. Referat: 1. Godkendelse af dagsorden

Til FSU medlemmer. Gæster Lars Brodersen, AAU s arbejdsmiljøsektion deltog under punkt 5. Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Til FSU medlemmer Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Ledelsessekretariatet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Øst Sagsbehandler: Lasse Panny Pedersen Telefon: 9940 3503 E-mail: lpp@adm.aau.dk Dato: 04-12-2015

Læs mere

Sagsfremstilling Referat Ansvarlig for opfølgning

Sagsfremstilling Referat Ansvarlig for opfølgning DAGSORDEN Møde: FSU SAMF Mødedato og tidspunkt: Fredag den 2. september 2016, kl. 9:00-11:00 Sted: Fibigerstræde 5, lokale 35 Deltagere: Rasmus Antoft (RA), Tina Vangsgaard (TVA), Lis Carlsen (LC), Maria

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR AU UDDANNELSE SAMARBEJDSUDVALG (LSU)

FORRETNINGSORDEN FOR AU UDDANNELSE SAMARBEJDSUDVALG (LSU) FORRETNINGSORDEN FOR AU UDDANNELSE SAMARBEJDSUDVALG (LSU) Under henvisning til statens samarbejdsaftale af 7. juni 2011 fastsættes følgende forretningsorden: 1. Regelgrundlag 1: LSU udøver sin virksomhed

Læs mere

Retningslinje for årlig status på kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet, Health

Retningslinje for årlig status på kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet, Health Retningslinje for årlig status på kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet, Health Indledning Den årlige status på kvalitetsarbejdet på uddannelserne ved Health sker inden for rammerne af Aarhus Universitets

Læs mere

6. Orientering om, hvordan omplaceringsmuligheder undersøges, jf. AU's personalepolitik

6. Orientering om, hvordan omplaceringsmuligheder undersøges, jf. AU's personalepolitik Møde den: 4. februar 2014 AU Herning Ekstraordinært LSU-møde REFERAT Til stede: Michael Goodsite, Mikkel Nørgaard, Jan Laursen, Poul Erik Borg, Klaus Kolle, Mariann Hansen, Inger Kristensen, Ebbe Rasmussen,

Læs mere

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen.

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen. Retningslinje for uddannelsesevaluering, Health Indledning Uddannelsesevaluering med inddragelse af eksterne eksperter finder sted hvert 5. år og sker inden for rammerne af Aarhus Universitets fælles principper

Læs mere

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen.

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen. Retningslinje for uddannelsesevaluering, Health Indledning Uddannelsesevaluering med inddragelse af ekstern ekspert ved Health finder sted hvert 5. år og sker inden for rammerne af Aarhus Universitets

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALG FOR FACULTY OF SCIENCE AND TECHNOLOGY (FSU)

FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALG FOR FACULTY OF SCIENCE AND TECHNOLOGY (FSU) FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALG FOR FACULTY OF SCIENCE AND TECHNOLOGY (FSU) Under henvisning til statens samarbejdsaftale af 27. august 2013 fastsættes følgende forretningsorden: 1. Regelgrundlag

Læs mere

REFERAT. Møde den: 4. marts Dekanmøde med studerende. Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref.

REFERAT. Møde den: 4. marts Dekanmøde med studerende. Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref. Møde den: 4. marts 2011 REFERAT Dekanmøde med studerende Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref.) Dato: 09. marts 2011 Sagsnr.: Ref: Side 1/5 Dagsorden 1.

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALGET PÅ INSTITUT FOR FOLKESUNDHED (LSU), AARHUS UNIVERSITET

FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALGET PÅ INSTITUT FOR FOLKESUNDHED (LSU), AARHUS UNIVERSITET FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALGET PÅ INSTITUT FOR FOLKESUNDHED (LSU), AARHUS UNIVERSITET Under henvisning til statens samarbejdsaftale af 7. juni 2011 fastsættes følgende forretningsorden: 1. Regelgrundlag

Læs mere

F O R R E T N I N G S O R D E N. for. Akademisk Råd, School of Business and Social Sciences (Aarhus BSS)

F O R R E T N I N G S O R D E N. for. Akademisk Råd, School of Business and Social Sciences (Aarhus BSS) F O R R E T N I N G S O R D E N for Akademisk Råd, School of Business and Social Sciences () Udarbejdet inden for rammerne af den standardforretningsorden for akademiske råd, som rektor har fastsat, jf.

Læs mere

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen.

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen. Retningslinje for uddannelsesevaluering, Health Indledning Uddannelsesevaluering med inddragelse af eksterne eksperter finder sted hvert 5. år og sker inden for rammerne af Aarhus Universitets fælles principper

Læs mere

Akademisk Råd (SAMF) Møde afholdt: 31. maj 2007 kl

Akademisk Råd (SAMF) Møde afholdt: 31. maj 2007 kl DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 2. JULI 2007 Forum: Akademisk Råd (SAMF) DEKANATET Møde afholdt: 31. maj 2007 kl. 13-15 Sted: Øster Farimagsgade 5, lokale 5.1.46

Læs mere

REFERAT-noter. Referat godkendt:

REFERAT-noter. Referat godkendt: REFERAT-noter Møde: HUM Akademisk Råd Mødedato og tidspunkt: Mandag den 19. marts 2018, kl. 13:15-14:15 Sted: Kst3 2.107 Deltagere: Medlemmer: HUM Dekan; Mark Nicholas Grimshaw-Aagaard; Jes Lynning Harfeld;

Læs mere

DAGSORDEN. Møde den: 12. december 2014, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

DAGSORDEN. Møde den: 12. december 2014, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 12. december 2014, kl. 11.30-13.30 Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget DAGSORDEN Medlemmer: Søren K Kjærgaard Annette Bachmann Bo Martin Bibbi Kim Iburg Janni Mosgaard Jensen Eva

Læs mere

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET STRUKTUR, ROLLE OG FUNKTION Arbejdsgruppen om akademiske råd, 12. oktober 2011 2 DISPOSITION Indhold Indledning Universitetslovens bestemmelser...

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat. IKS LSU Møde d. 22. januar 2015 kl Mødested: 1467/415

AARHUS UNIVERSITET. Referat. IKS LSU Møde d. 22. januar 2015 kl Mødested: 1467/415 IKS LSU Møde d. 22. januar 2015 kl. 09.00-12.00 Mødested: 1467/415 Referat Til stede: Bjarke Paarup, Jytte Ringtved, Liselotte Malmgart, Lene Kühle, Bo Kristian Holm, Henning Høgh Laursen, Anne Line Dalsgård,

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU)

FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU) FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU) Under henvisning til statens samarbejdsaftale af 2013 fastsættes følgende forretningsorden: 1. Regelgrundlag

Læs mere

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet I henhold til 22, stk.6, i vedtægten for Københavns universitet, fastsætter Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige

Læs mere

HSU. Vedr.: HSU konference den 11. oktober Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid Skovsmose

HSU. Vedr.: HSU konference den 11. oktober Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid Skovsmose K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T HSU S A G S N O T A T NOVEMBER 2010 Vedr.: HSU konference den 11. oktober 2010 Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid Skovsmose HR OG ORGANISATION ARBEJDSMILJØ

Læs mere

FORRETNINGSORDEN for Fakultetssamarbejdsudvalget (FSU) ved Health, Aarhus Universitet

FORRETNINGSORDEN for Fakultetssamarbejdsudvalget (FSU) ved Health, Aarhus Universitet FORRETNINGSORDEN for Fakultetssamarbejdsudvalget (FSU) ved Health, Aarhus Universitet 1. Regelgrundlag 1. Samarbejdsudvalget udøver sin virksomhed i overensstemmelse med de til enhver tid gældende regler

Læs mere

Fakultetskontoret på Humaniora og Samfundsvidenskab Fibigerstræde Aalborg Øst. Sagsbehandler: Thine Kirwa (TGK) Dato: 14.

Fakultetskontoret på Humaniora og Samfundsvidenskab Fibigerstræde Aalborg Øst. Sagsbehandler: Thine Kirwa (TGK) Dato: 14. REFERAT Fakultetskontoret på Humaniora og Samfundsvidenskab Fibigerstræde 5 9220 Aalborg Øst Sagsbehandler: Thine Kirwa () Møde: FSU SAMF Dato: 14. september 2017 Mødedato og tidspunkt: Mandag den 28.

Læs mere

Sagsfremstilling Referat Ansvarlig for opfølgning 1. Godkendelse af dagsorden. Ingen yderligere bemærkninger til referatet.

Sagsfremstilling Referat Ansvarlig for opfølgning 1. Godkendelse af dagsorden. Ingen yderligere bemærkninger til referatet. Fakultetskontoret på Humaniora og Samfundsvidenskab Fibigerstræde 5 Referat 9220 Aalborg Øst Møde: FSU HUM Sagsbehandler: Dato:15-11-2016 Sagsnr.: 2016-021-00012 Mødedato og tidspunkt: Tirsdag den 27.

Læs mere

Kort præsentation af TECH FSUs nye formand, Henrik Pedersen. Efterfulgt af en kort præsentationsrunde af de FSU-medlemmer som deltog på mødet.

Kort præsentation af TECH FSUs nye formand, Henrik Pedersen. Efterfulgt af en kort præsentationsrunde af de FSU-medlemmer som deltog på mødet. Medlemmer af FSU D E T T E K N I S K E F A K U L T E T F O R I T O G D E S I G N N I E L S J E R N E S V E J 1 0 P O S T B O K S 159 9 1 0 0 A A L B O R G S AG S B E H A N D L E R I N G E P E D E R S E

Læs mere

REFERAT. Tirsdag den 21. november 2017 kl

REFERAT. Tirsdag den 21. november 2017 kl 21. november 2017 J.nr. 17/1721 NIHA REFERAT Emne: Møde i Universitetsrådet Dato og tidspunkt: Tirsdag den 21. november 2017 kl. 14.00-16.00 Sted: SDU Odense, lokale O 77 Referent: Nisrin Adel Hamad Dagsorden:

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU)

FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU) FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU) Under henvisning til statens samarbejdsaftale af 27. august 2013 fastsættes følgende forretningsorden: 1. Regelgrundlag

Læs mere

1. Indledning Temaer Mål, strategi og økonomi Arbejds- og personaleforhold Tillid, samarbejde og trivsel...

1. Indledning Temaer Mål, strategi og økonomi Arbejds- og personaleforhold Tillid, samarbejde og trivsel... HR OG KOMMUNIKATION Temaer for HSU Godkendt af HSU 24. marts 2014 Marts 2014 Udarbejdet af: Jytte Beck, Leila D. Pedersen, Bo M. Pedersen, Ulla Mulbjerg og Erik Knudsen. Temaer for HSU Indhold 1. Indledning...

Læs mere

Inge Prip på vegne af det tidligere formandskab

Inge Prip på vegne af det tidligere formandskab BESTYRELSESPROTOKOL Bestyrelsesmøde nr. 1 22.maj 2014 Kl. 17.00-19.00 Møde indkaldt af: Inge Prip på vegne af det tidligere formandskab Sted: Milnersvej 48, Hillerød, Mødelokale 1 Afbud: Kirsten Jensen

Læs mere

REFERAT. Møde den: 1. september 2017, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

REFERAT. Møde den: 1. september 2017, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 1. september 2017, kl. 11.30 13.30 Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget REFERAT Medlemmer: Klavs Madsen + Janni Mosgaard Jensen + Annette Bachmann + Eva Therkildsen + Niels Trolle

Læs mere

24. februar 2011 BT/LKJ/lt J.nr Referat af Aalborg Universitets bestyrelsesmøde 1-11,

24. februar 2011 BT/LKJ/lt J.nr Referat af Aalborg Universitets bestyrelsesmøde 1-11, Godkendt på bestyrelsens møde 2-11, 02.05.11. Ledelsessekretariatet Fredrik Bajers Vej 5 Postboks 159 9100 Aalborg Tlf. 9940 9940 Fax 9815 2201 www.aau.dk 24. februar 2011 BT/LKJ/lt J.nr. 2011-012-00014

Læs mere

Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 2. september 2014 kl i 097

Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 2. september 2014 kl i 097 Dato: 26. august 2014 Ref: HP/tam j.nr. 043/300-5 Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 2. september 2014 kl. 13.00-15.15 i 097 Dagsorden: 1. Opfølgning

Læs mere

Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 20. juni 2017 kl i mødelokale 077

Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 20. juni 2017 kl i mødelokale 077 Dato: 13. juni 2017 Ref: MZ/tam j.nr. 043/300-5 Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 20. juni 2017 kl. 13.00-15.15 i mødelokale 077 Dagsorden: 1. Godkendelse

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU ekstraordinært om institutjustering den 10. marts 2014 kl. 11.00-12.00 D120 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen,

Læs mere

REFERAT. Møde den: 14. juni 2018, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

REFERAT. Møde den: 14. juni 2018, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 14. juni 2018, kl. 12.00 14.00 Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget REFERAT Medlemmer: Ole Bækgaard Nielsen + Janni Mosgaard Jensen + Annette Bachmann + Eva Therkildsen + Kristian

Læs mere

Sagsfremstilling Referat Ansvarlig for opfølgning. Godkendt uden bemærkninger. Ingen bemærkninger.

Sagsfremstilling Referat Ansvarlig for opfølgning. Godkendt uden bemærkninger. Ingen bemærkninger. REFERAT Fakultetskontoret på Humaniora og Samfundsvidenskab Fibigerstræde 5 9220 Aalborg Øst Sagsbehandler: Dato: 19-05-2017 Møde: FSU HUM Mødedato og tidspunkt: Tirsdag den 9. maj 2017, kl. 10:00 12:00

Læs mere

APV-møde: LSU og LAMU 29. juni 2016 referat

APV-møde: LSU og LAMU 29. juni 2016 referat APV-møde: LSU og LAMU 29. juni 2016 referat Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 29. juni 2016 Varighed: 09.00-11.00 (11.00-12.00 kun for LSU) Tilstedeværende: Anja Elley Anne-Mette B.

Læs mere

IKS LSU og LAMU Møde d. 04. september 2017

IKS LSU og LAMU Møde d. 04. september 2017 IKS LSU og LAMU Møde d. 04. september 2017 Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 04. september 2017 Varighed: 13.00-15.30 Gæst: Martin Keis Kristensen (AU HR) Tilstedeværende: Bjarke Paarup

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 24. oktober 2012, kl. 14.00-16.00 Mødelokale: Kollokvierum Øst, Victor Albeck bygningen Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Allan Flyvbjerg, Anne Marie Bundsgaard,

Læs mere

Der indkom ingen kommentarer til dagsordenen som hermed blev godkendt.

Der indkom ingen kommentarer til dagsordenen som hermed blev godkendt. Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Dokument dato: 15-09-2016 Dokumentansvarlig: Lasse Panny Pedersen Godkendt referat fra FSU-møde, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, torsdag den 26. maj 2016 kl. 13.30

Læs mere

Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet

Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet 1. I henhold til 22, stk. 6 i vedtægten for Københavns Universitet fastsætter rektor hermed en standardforretningsorden til brug for

Læs mere

Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget mandag den 14. september 2015 kl i mødelokale 097

Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget mandag den 14. september 2015 kl i mødelokale 097 Dato: 7. september 2015 Ref: MZ/tam j.nr. 043/300-5 Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget mandag den 14. september 2015 kl. 13.00-15.15 i mødelokale 097 Dagsorden:

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 2. december 2016, kl. 13 15. Mødelokale: Bygning 1611, lokale 121B Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Ole Steen Nielsen, Steen Harrit Jakobsen, Thomas G.

Læs mere

Gæst: Morten Kjeldsen (MOBK), Økonomiservice og Nina Schjoldager (NS), Kontraktenheden

Gæst: Morten Kjeldsen (MOBK), Økonomiservice og Nina Schjoldager (NS), Kontraktenheden Medlemmer af FSU D E T T E K N I S K E F A K U L T E T F O R I T O G D E S I G N N I E L S J E R N E S V E J 1 0 P O S T B O K S 159 9 1 0 0 A A L B O R G S AG S B E H A N D L E R A N N E C H R I S T O

Læs mere

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på den odontologiske bachelor- og kandidatuddannelse

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på den odontologiske bachelor- og kandidatuddannelse D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T SAGSNOTAT 24 APRIL 2012 Vedr.: Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen

Læs mere

FSU. Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag den 7. juni 2013 kl Lokale 15B.0.07

FSU. Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag den 7. juni 2013 kl Lokale 15B.0.07 D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET FSU G O D K E N D T M Ø D E R E F E R A T Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag den 7. juni 2013

Læs mere

3: Medlemmer af og suppleanter til HSU udpeges for 2 år ad gangen.

3: Medlemmer af og suppleanter til HSU udpeges for 2 år ad gangen. SAMARBEJDSAFTALE FOR AARHUS UNIVERSITET 1. Etablering af et hovedsamarbejdsudvalg (HSU) 1: Der etableres et hovedsamarbejdsudvalg (HSU) på Aarhus Universitet til løsning af de opgaver, der er omtalt i

Læs mere

19. november 2012 LKJ/BT/lt J.nr Referat af Aalborg Universitets bestyrelsesmøde 4-12,

19. november 2012 LKJ/BT/lt J.nr Referat af Aalborg Universitets bestyrelsesmøde 4-12, Godkendt på bestyrelsens møde 5-12, 10.12.12 Ledelsessekretariatet Fredrik Bajers Vej 5 Postboks 159 9100 Aalborg Tlf. 9940 9940 Fax 9815 2201 www.aau.dk 19. november 2012 LKJ/BT/lt J.nr. 2012-012-00026

Læs mere

Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet

Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet 1. I henhold til 22, stk. 6 i vedtægten for Københavns Universitet fastsætter rektor hermed en standardforretningsorden til brug for

Læs mere

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Akademisk Råds sammensætning og ledelse 1. Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet består pr. 1. januar 2017 af

Læs mere

Fraværende: Malene Kjær (afbud), Erik Elgaard Mikkelsen (afbud) og Thomas Munch (afbud)

Fraværende: Malene Kjær (afbud), Erik Elgaard Mikkelsen (afbud) og Thomas Munch (afbud) Møde den: 29. juni 2015, kl. 12.00-14.00 Lokale 345, Dalgas Avenue Møde i studienævnet for Idræt Referat Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Henrik Sørensen og Sine Agergaard Deltagere studerende: Nikolaj

Læs mere

Referat af møde i Samarbejdsudvalget tirsdag den 3. marts 2015

Referat af møde i Samarbejdsudvalget tirsdag den 3. marts 2015 Dato: 20. marts 2015 Ref: HP/tam j.nr. 043/300-5 Referat af møde i Samarbejdsudvalget tirsdag den 3. marts 2015 I mødet deltog: Henrik Pedersen, Inger Rose Hansen, Eva Sophia Myers, Frants R. Lauritsen,

Læs mere

IKS Institutforum 24. februar 2016 Referat

IKS Institutforum 24. februar 2016 Referat IKS Institutforum 24. februar 2016 Referat Mødeleder: Bjarke Paarup/ Annette Skovsted Hansen Referent: Camilla Dimke Dato: 24. februar 2016 Varighed: 12.00-13.45 Tilstedeværende: Annette Skovsted Hansen

Læs mere

Fælles LSU møde for Pædagoguddannelsen i UCL

Fælles LSU møde for Pædagoguddannelsen i UCL Referat Mødedato: Starttidspunkt: 09:00 Sluttidspunkt: 11:00 Referent: 21-mar-2011 Fælles LSU møde for Pædagoguddannelsen i UCL Mandag den 21. marts 2011 kl. 9.00 11.00 i lokale R31, Rømersvej Deltagere

Læs mere

Referat fra møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget fredag den 8. juni 2018 kl

Referat fra møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget fredag den 8. juni 2018 kl Dato: 4. juli 2018 Ref: MZ/tam j.nr. 043/300-5 Referat fra møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget fredag den 8. juni 2018 kl. 13.00 15.15 I mødet deltog: SU-medlemmer: Martin Zachariasen,

Læs mere

Referat af Fællesudvalgsmøde (FU) d. 26. november kl i lokale 2.09, Njv. 8a. 10. februar Dagsorden:

Referat af Fællesudvalgsmøde (FU) d. 26. november kl i lokale 2.09, Njv. 8a. 10. februar Dagsorden: Referat af Fællesudvalgsmøde (FU) d. 26. november kl. 10-12 i lokale 2.09, Njv. 8a Juridisk Institut Niels Jernes Vej 8a 9220 Aalborg Institutsekretær Afdelingsleder Janne Sverd +45 9940 9873 js@law.aau.dk

Læs mere

Kommissorium for. Uddannelsesudvalg for grunduddannelser og tilknyttede efter- og videreuddannelser i Københavns Professionshøjskole

Kommissorium for. Uddannelsesudvalg for grunduddannelser og tilknyttede efter- og videreuddannelser i Københavns Professionshøjskole Kommissorium for Uddannelsesudvalg for grunduddannelser og tilknyttede efter- og videreuddannelser i Københavns Professionshøjskole Indhold Det formelle... 2 Uddannelsesudvalgene er rådgivende... 2 Medlemmer

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmødet 13. december 2012

Referat fra bestyrelsesmødet 13. december 2012 Referat fra bestyrelsesmødet 13. december 2012 Mødedato Torsdag den 13. december 2012 Mødested Hotel Knudsens Gaard Hunderupgade 2 5230 Odense M Journalnummer 0200-13-2012 Til stede Rektor Poul Erik Madsen

Læs mere

Uddannelsesevaluering på Arts

Uddannelsesevaluering på Arts Notat Uddannelsesevaluering på Arts Som en del af kvalitetssikringsarbejdet gennemføres såvel uddannelsesevalueringer som årlige statusser. Formålet med uddannelsesevalueringen er at identificere indsatsområder

Læs mere

FAMU. Forum FAMU andet møde i Møde afholdt: Onsdag den 18. april Sted: Peter Wedel Bay, sekretær for FAMU.

FAMU. Forum FAMU andet møde i Møde afholdt: Onsdag den 18. april Sted: Peter Wedel Bay, sekretær for FAMU. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET FAMU M Ø D E R E F E R A T 23. APRIL 2012 Forum FAMU andet møde i 2012 Møde afholdt: Onsdag den 18. april 2012 Sted: 10.1.30 Referent: Peter Wedel Bay, sekretær

Læs mere

Referat. 11. april 2014. Bestyrelse Væksthus Hovedstadsregionen 1-2014

Referat. 11. april 2014. Bestyrelse Væksthus Hovedstadsregionen 1-2014 Referat 11. april 2014 Bestyrelse Væksthus Hovedstadsregionen 1-2014 Dato: Fredag den 4. april Tidspunkt: Kl. 10.00 12.00 Sted: Væksthus Hovedstadsregionen, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø Væksthus Hovedstadsregionen

Læs mere

SKABELON FOR FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALG PÅ AARHUS UNIVERSITET

SKABELON FOR FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALG PÅ AARHUS UNIVERSITET Side 1 af 6 SKABELON FOR FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALG PÅ AARHUS UNIVERSITET 1. Regelgrundlag 1. XXsamarbejdsudvalget udøver sin virksomhed i overensstemmelse med de til enhver tid gældende regler

Læs mere

IKS LSU Ordinært møde d. 7. juni 2017

IKS LSU Ordinært møde d. 7. juni 2017 IKS LSU Ordinært møde d. 7. juni 2017 Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 7. juni 2017 Varighed: 13.00-15.30 Tilstedeværende: Bjarke Paarup Henning Høgh Laursen Jørn Borup Liselotte

Læs mere

Godkendt Referat AARHUS UNIVERSITET. Institutforum den 5. november 2015 kl D

Godkendt Referat AARHUS UNIVERSITET. Institutforum den 5. november 2015 kl D Institutforum den 5. november 2015 kl. 10-12 D120 + 2113-252 Godkendt Referat Deltagere: Claus Holm, Lars Emmerik Damgaard Knudsen, Ida Juul, Ditte Winther- Lindqvist, Lejf Moos, Linda Kragelund, Laura

Læs mere

Medlemmerne af Studienævnet for Psykologi. Der indkaldes hermed til 2. møde i Studienævnet for Psykologi

Medlemmerne af Studienævnet for Psykologi. Der indkaldes hermed til 2. møde i Studienævnet for Psykologi Medlemmerne af Studienævnet for Psykologi Der indkaldes hermed til 2. møde i Studienævnet for Psykologi Tid: fredag den 22. marts kl. 13.00-15.00 Sted: Bygning 1350, lokale 314 Dagsorden: 1. Godkendelse

Læs mere

2. marts 2012 Ref.: AKS J.nr.:

2. marts 2012 Ref.: AKS J.nr.: FSU-medlemmer Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Øst Tlf. 9940 9940 Fax 9815 9757 www.sundhedsvidenskab.aau.dk Ledelsessekretariatet Ann Karina Schelde Direkte tlf. 9940

Læs mere

Mødereferat af bestyrelsesmøde

Mødereferat af bestyrelsesmøde Mødereferat af bestyrelsesmøde Mødedato: Mandag den 29. marts 2010 Mødested: University College Sjælland Slagelsevej 7, 4180 Sorø Journalnummer: 7-03-001-0007 Til stede: Bente Sorgenfrey, Hans Stige (formand),

Læs mere

Forretningsorden for Samarbejdsudvalget ved Institut for Medier, Erkendelse og Formidling, Københavns Universitet

Forretningsorden for Samarbejdsudvalget ved Institut for Medier, Erkendelse og Formidling, Københavns Universitet Forretningsorden for Samarbejdsudvalget ved Institut for Medier, Erkendelse og Formidling, Københavns Universitet Retsgrundlaget 1. Samarbejdsudvalget ved Institut for Medier, Erkendelse og Formidling

Læs mere

Til FSU medlemmer. Referat:

Til FSU medlemmer. Referat: Til FSU medlemmer Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Ledelsessekretariatet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Øst Sagsbehandler: Lasse Panny Pedersen Telefon: 9940 3503 E-mail: lpp@adm.aau.dk Dato: 17-03-2016

Læs mere

Foreløbigt referat af ordinært møde i Det Humanistiske Fakultets samarbejdsudvalg d. 28. oktober 2015, , KS3

Foreløbigt referat af ordinært møde i Det Humanistiske Fakultets samarbejdsudvalg d. 28. oktober 2015, , KS3 TIL SAMARBEJDSUDVALGET PÅ DET HUMANISTISKE FAKULTET DET HUMANISTISKE FAKULTETSKONTOR FIBIGERSTRÆDE 5 9220 AALBORG ØST STINE PRINTZLAU VESTER T +45 9940 9729 SPV@ADM.AAU.DK Foreløbigt referat af ordinært

Læs mere

Forretningsorden. Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU)

Forretningsorden. Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU) Bilag 7 Forretningsorden Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU) Nærværende forretningsorden tager udgangspunkt i ITUs interimvedtægter af 30. juni 2003 samt lov nummer 403 af 28. maj 2003 om universiteter

Læs mere

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 DENNE FORRETNINGSORDEN Forretningsorden 1. Landsstyrelsen (LS) fastsætter selv sin interne forretningsorden jf. vedtægterne. Forretningsordenen

Læs mere

FSU møde den 7. januar referat

FSU møde den 7. januar referat Aalborg Universitet Postboks 159 9220 Aalborg Dato: 07-01-2019 Sagsnr.: 2018-234-00106 FSU møde den 7. januar 2019 - referat Deltagere: dekan Rasmus Antoft, sekretariatschef Jette Kollerup Bangsø, institutleder

Læs mere

Til stede: A-siden: Kirsten Refsing (dekan, formand for FSU), Kim Brinckmann (fakultetsdirektør) og Hanne Møller (HR- og personalechef)

Til stede: A-siden: Kirsten Refsing (dekan, formand for FSU), Kim Brinckmann (fakultetsdirektør) og Hanne Møller (HR- og personalechef) KØBENHAVNS UNIVERSITET DET HUMANISTISKE FAKULTET FSU GODKENDT MØDEREFERAT Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg FSU Møde afholdt: Fredag, den 31. oktober 2008 Sted: 10.1.30 Til stede: A-siden: Kirsten Refsing

Læs mere

Referatet er godkendt via skriftlig høring i akademisk råd, den 8. februar 2012.

Referatet er godkendt via skriftlig høring i akademisk råd, den 8. februar 2012. Til akademisk råds medlemmer Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Øst Tlf. 9940 9940 Fa 9815 9757 www.sundhedsvidenskab.aau.dk Ledelsessekretariatet Ann Karina Schelde Direkte

Læs mere

REFERAT. Møde den: fredag den 22. januar 2016, kl Sted: Mødelokale (25), PÅ IDRÆT Møde i samarbejdsudvalget.

REFERAT. Møde den: fredag den 22. januar 2016, kl Sted: Mødelokale (25), PÅ IDRÆT Møde i samarbejdsudvalget. Møde den: fredag den 22. januar 2016, kl. 11.30-13.30 Sted: 3410-345 Mødelokale (25), PÅ IDRÆT Møde i samarbejdsudvalget REFERAT Medlemmer: Søren K Kjærgaard Janni Mosgaard Jensen Annette Bachmann Eva

Læs mere

Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser

Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser Ledelsessekretariatet www.kvalitetssikring.aau.dk Juni 2014 Sagsnr.: 2012-412-00017 Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser Baggrund Procedure for selvevaluering og

Læs mere

22. december 2009 LKJ/lt J.nr / Referat af Aalborg Universitets bestyrelsesmøde 5-09,

22. december 2009 LKJ/lt J.nr / Referat af Aalborg Universitets bestyrelsesmøde 5-09, Godkendt på bestyrelsens møde 1-10, 01.02.10. Ledelsessekretariatet Fredrik Bajers Vej 5 Postboks 159 9100 Aalborg Tlf. 9940 9940 Fax 9815 2201 www.aau.dk 22. december 2009 LKJ/lt J.nr. 2009-012/01-0025

Læs mere

FSU. Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: Fredag, den 2. oktober 2009 kl Sted: Referent: Susanne Kirst

FSU. Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: Fredag, den 2. oktober 2009 kl Sted: Referent: Susanne Kirst KØBENHAVNS UNIVERSITET DET HUMANISTISKE FAKULTET FSU FSU GODKENDT MØDEREFERAT Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg FSU Møde afholdt: Fredag, den 2. oktober 2009 kl. 10-12 Sted: 10.1.30 Referent: Susanne

Læs mere