UDVIKLINGSPLAN for Harridslev by og omegn.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "UDVIKLINGSPLAN for Harridslev by og omegn."

Transkript

1 UDVIKLINGSPLAN for Harridslev by og omegn. Vision: Livsvilkårene skal bygge på samarbejde og fællesskab, hvor alle kan være med, så livsglæden fremmes og udvikles for alle befolkningsgrupper. Harridslev og omegn skal være en attraktiv forstad til Randers, og der skal være muligheder for alle: Børn og børnefamilier, unge, voksne, og ældre, samt borgere med særlige behov. Der skal være mulighed for forskellige boligformer for alle grupper, og boligtilbuddene skal udvikles i takt med samfundsudviklingen. Der skal være mulighed for undervisning, kulturelle og idrætslige aktiviteter for alle, som ønsker at deltage i dette. Faciliteterne til disse aktiviteter bør videreudvikles, så både borgerne i Harridslev og omegn samt nabobyerne får alsidige tilbud og muligheder. Harridslev bør være meget åben for samarbejde med nabobyerne og oplandet. Indkøbsmulighederne og andre serviceydelser skal understøttes ved, at de benyttes af beboerne, og hele oplandet tilbydes at benytte disse tilbud. Udfærdiget i år 2014 / 2015.

2 1. Indholdsfortegnelse: Harridslevs historie. side 2. Udvikling fremover: Bl.a. Byggemuligheder: side 3. Det vil vi i Harridslev gerne være kendt for: side 3. Muligheder for Harridslev i fremtiden: side 6. Mulighederne kan begrænses gennem følgende: side 6. INDSATSOMRÅDER, som skal fremme udviklingen: Det grønne område v. Sagavej: side 7. Fortovet ved Korshøjskolen: side 7. Dr. Madsensvej / Halagervej: side 7. Der mangler fortov v. Sagavej: side 8. Grønt område ved Lundsbjergvej: side 8. Samværsmuligheder = Socialt og kulturelt: side 8. Information forbedring af dette: side 9. Beboerråd for Harridslev og omegn: side 9. Indsatsområder på længere sigt: side 10 Aktuel information i Randers kommunes lokalplan fra 2013 kan findes på: Her findes Harridslev under: Lokalbyer De 6 byer er Fårup, Harridslev, Havndal, Stevnstrup, Øster Bjerregrav og Øster Tørslev, der fungerer som Randers kommunes lokalbyer. De 6 lokalbyer kan du se i rullemenuen til venstre og hvis du klikker på dem kan du læse mere om den enkelte by og hvilke rammebestemmelser samt lokalplaner der gælder for dem.

3 Harridslev historie: I Randers Kommunes landsbyregistrering beskrives Harridslev med følgende historie: Oprindelse: Harridslev findes i 1406 omtalt som Halazløff og i 1426 som Harredsløff. Forleddet Harrid- kommer muligvis af ordet harghwer, der betyder hedensk præst. Endelsen - lev betyder arvegods eller ejendom, hvilket giver betydningen Den hedenske præsts arvegods. Dele af Harridslev Kirke kan dateres til 1100-tallet, men da navnet -lev blev brugt helt tilbage i jernalderen, har byen sandsynligvis en længere historie. Byudvikling Harridslev genkendes på Original 1-kortet fra 1814, som en uregelmæssig vejforteby med kirken centralt placeret midt på byens forte. Jorden er god på egnen, og der har ligget omkring 20 store gårde omkring den næsten kvadratiske forte. Harridslev var en udpræget landbrugsby helt frem til midten af 1960erne. Det var placeringen af Korshøjskolen, der for alvor satte skub i udviklingen af de i dag meget store parcelhusområder, der ligger i en vifte syd for den gamle landsby. I dag udgør Harridslev ét af kommunens seks lokalcentre, og den er udpeget som et primært vækstområde - særligt for beboelse. Harridslevs nære beliggenhed i forhold til Randers, men også landskabet mod syd og øst, ned til Randers Fjord, gør den til en attraktiv bolig by. Harridslev havde 1016 indbyggere i 2010 og 1079 indbyggere i Luftfoto Parcelhuskvarterene følger de gamle markskel og danner den karakteristiske vifteform. Udviklingen fortsætter mod sydøst.

4 Yderligere historisk beskrivelse og gamle kort, som viser udviklingen gennem mange år, kan findes på Randers kommunes hjemmeside under Landsbyregistrering 2011 Harridslev. Udvikling fremover: Bl.a. Byggemuligheder: Harridslev har gennem det sidste halve århundrede haft markant vokseværk, og byen er udpeget til primært boligudviklingsområde i Kommuneplan Der er ikke væsentlige ændringer at finde i kommuneplanen af Der er fortsat plads til udstykninger indenfor de planlagte rammer. Derudover er et område på 18½ ha, beliggende sydøst for byen, på begge sider af Vangvejen, udpeget til fremtidig by vækst. 3. Udviklingsområdet ved Vangvejen / Lundsbjergvej, Harridslev. (Set fra øst). Den fine stjernestruktur fra udskiftningen af byens landbrugsjord i 1783 er delvis bevaret. Denne udvikling bør fortsætte, men med øget fokus på at bevare diger, hegn og skel, så disse fortællende elementer ikke går tabt, men giver muligheder for formidling og anlæg af stier. Til dem der ønsker en mere centralt beliggende bolig, er der mulighed for at restaurere eller nybygge, på en af de gamle hus- eller gårdgrunde i den gamle landsbymidte. Her vil der være en del historiske bindinger og traditioner, der bør følges, for at byen styrkes og visse historiske elementer bevares. I den gamle landsbydel i den nordlige del af Harridslev, er relationen til landskabet og arealerne i nogen grad bevaret. Der er dog opført dels en privat ridehal, og nogle bygninger /haller, hvor der er virksomheder. Harridslev bør udvikles som en moderne landsby med respekt for både det oprindelige landsbymiljø og den store udvidelse med parcelhuse syd for byen. Hvis det gamle landsbycentrum får en naturlig byudvikling over de kommende år, vil det formentlig give et kvalitetsløft, der vil bidrage til at tiltrække flere beboere til området. DETTE VIL VI I HARRIDSLEV GERNE VÆRE KENDT FOR i 2015 og i årene fremover: FORUDSÆTNINGER (Styrker) for udvikling og fremskridt! Beliggenhed tæt på Randers = God beliggenhed. Der er mange, som dagligt bevæger sig igennem Harridslev. Der er ikke langt til Randers, men alligevel et stykke derfra ( Tæt på byen, tæt på landet ). Nybyggeri i stort udviklingsområde syd for byen dermed nye borgere. Byen har både ejer - og lejerboliger. (Lokalplan nr. 78 for boligområdet VANGVEJEN i Harridslev)

5 4. Udstykningsområdet syd for Harridslev v. Vangvejen / Lundsbjergvej (ses fra vest). (foto: OHC) Stort opland der bruger byens institutioner og dagplejere. Mange kommer til/igennem Harridslev. Mange dyrker private hobby interesser i Harridslev. God størrelse - Byen har en rigtig fin størrelse. Man er tryg i omgivelserne. Harridslev er dog ikke så lille, at alle kender alle. Harridslev er et samlende midtpunkt for omegnsbyerne i Korshøjskolens skoledistrikt. - nemlig Albæk, Støvring, Mellerup, Lindbjerg, Linde, Tvede, Mejlby, Gimming, Vestrup og Tjæreby. Rutebil mange forbindelser med nem adgang til Randers. Mange børnefamilier - Udvikling! Harridslev forsvinder da ikke helt. Korshøjskole klasse og SFO m.v. Idrætshal / Korshøjhallen bruges af skole og idrætsforeninger til mange aktiviteter. Korshøjskolen og Korshøjhallen i baggrunden. (Foto: OHC) Harridslev Kirke. Voksent kirkekor, Børnekor og juniorkonfirmander. Har et fælles børnehus: Børnehaver/vuggestue. Rimelige institutionspriser i børnehave og vuggestue. Butikker, og erhvervsliv. Dagli Brugsen. Heidis Kro. Pizzeria, Frisør, Mekaniker. Der findes endvidere en del erhvervsdrivende, som vil kunne findes hjemmesiden Harridslev bymidte med Dagli Brugsen, Harridslev Kirke og Heidis Kro. (Foto: OHC)

6 5. Stærkt foreningsliv: Fritidsaktiviteter: FDF SMIFF Store lege nat og meget mere - Ride klub m. Ridehal. Foreningerne bruges også af omegnens borgere. Harridslev Rideklub m. ridebane og ridehal i baggrunden. (Foto: OHC) Fælles arrangementer i aktivt foreningsliv - Fx Sct. Hans, sommerfest, fastelavn osv., og andre aktiviteter i flere aktive foreninger. Der er god opbakning fra borgere ved diverse arrangementer. Ungdomsskole og - klub: Juniorer og unge har mulighed for undervisning i ungdomsskolen, og for fællesskab i ungdomsklubben på Korshøjskolen. Seniorer /pensionister, som kommer i Korshøjcentret/ ældrecenteret, har gode tilbud og mulighed for fællesskab gennem deltagelse i aktiviteter i centeret. Korshøjcenteret - ældrecenteret i Harridslev, hvor der er samlingssted for ældreaktivister og hjemmeplejen har lokaler på stedet. Byen har et stort potentiale i den ældre generation. Harridslevs venner er en forening af erhvervsdrivende i Harridslev og omegn, og denne forening støtter mange aktiviteter i Harridslev og omegn. Som eksempel kan nævnes en ikke særlig kendt virksomhed, som har rod i Harridslev: Rigtools blev etableret i Virksomheden arbejder indenfor offshore borebranche. Rigtools produkter afsættes til borekontraktører, værfter og olieselskaber world wide. 99 % af salget sker udenfor Danmark. Produktion udføres kun af danske underleverandører, helst lokale. Mange virksomheder er tilknyttet Harridslevs venner læs nærmere på Tæt ved golfbane v. Støvring. Fælles koordinering, som måske kan forbedres gennem bedre information.

7 Muligheder for Harridslev i fremtiden: Udvidelse af byen pga. byens størrelse (tilflyttere). Et stort område ved Vangvejen og Lundsbjergvej er udlagt til beboelse, og på området kan der opføres 150 til 180 boliger. Der bør tilstræbes en passende balance mellem forskellige boligtilbud. (Lokalplan nr. 78 for boligområdet VANGVEJEN i Harridslev) Kraftcenter Korshøj - ønskes! Korshøjhallen og idrætsforeningen SMIFF har en vision, planer, og ideer til noget stort, nyt og innovativt! Hvad sker der med Kraftcenter Korshøj? Der arbejdes på en etapeopdelt start på projektet, men der er lang vej til en opstart, idet finansieringen skal bringes på plads. (Læs senere). Kraftcenter Korshøj er et omfattende projekt, med opførelse af et multihus, som kan benyttes af Korshøjskolen i hverdagstimerne og foreninger og borgere resten af tiden, idet der er tale om en sammenbygning af skolen og idrætshallen. Arealer øst for Korshøjskolen bør fastholdes til fritidsformål til Kraftcenter Korshøj. På længere sigt ønskes der også etableret legearealer og idrætsanlæg med mulighed for alle former for idræt på udendørsarealer.(læs mere på SMIFF.s hjemmeside under nyheder / kraftcenter). Borgerhus: Byen bør kunne bære et borgerhus, som Harridslev og de omkring liggende landsbyer kan anvende. ( Kraftcenter Korshøj vil være velegnet til formålet og bør støttes.) Tilføre ressourcer fra fonde LAG Randers - Favrskov. ELRO Fonden, samt evt. andre. Økonomisk opsving. Priserne stiger ikke så hurtigt som i de større byer. Broen over Randers Fjord = Østbro over Randers Fjord ml. Dronningborg og Harridslev. Større sammenhold/fællesskab. Når Randers bygges sammen med Harridslev, opstår der nye muligheder. Men andre muligheder vil lukkes, fx LAG tilskud, idet Harridslev så bliver en del af Randers by, hvor der ikke ydes LAG - midler. Erhvervsliv: Byen bør kunne tiltrække små håndværksdrivende der bør afsættes arealer hertil. Erhvervsgrunde er ledige. Tiltrække flere hertil / andre erhverv. Byens placering i forhold til Randers Bedre end andre små - byer. Shuttle bus ordning i området vil være en stor fordel for mange i Harridslev og omegn, nok mest for ældre. 6. Mulighederne kan begrænses gennem (trusler) af følgende: Nedlægning af skolens overbygning Skolestrukturen i Randers, hvor det nu er besluttet, at Korshøjskolen kan fortsætte uændret. Discountbutikkerne i Randers. Der er pres på vores indkøbsmulighed i byen. Randers kommunes økonomi. Kommer andre før os vedr. midler. Offentlig trafik. Bussen kører sidste afgang fra Randers kl Få afgange i weekender.

8 7. Geografisk: Vi ligger for tæt på Randers Størrelsen Folk passer sig selv. Mindre sammenhold. Opkøb udefra (forsamlingshuset er solgt til selskabslokale). For få midler/penge til forbedringer. Slidte institutioner, Børnehaven og Korshøjskolen trænger til forbedringer. Industrier i østbyen bliver færre Dronningborg, Randers. Med udgangspunkt i det foran anførte vil vi i Harridslev arbejde videre med følgende: INDSATSOMRÅDER, som skal fremme udviklingen i Harridslev og omegn: Mangler borde, bænke og toilet på det grønne areal ved Sagavej. Området kan blive meget mere attraktivt og benyttes af børn / dagplejemødrene i hverdagen og til større arrangementer for byens befolkning. Lave en ny legeplads med legeredskaber. Opstilling af borde og bænke. Lave en sti igennem området. Madpakkehus, og evt. Petanque bane og / eller Parkour - bane. Evt. toilet v. området. Hvad kan vi? 1: Lave meget af arbejdet som frivilligt arbejde. 2: Skaffe sponser til materialer. Ansøge hos fonde. Manglende vedligehold / reparation af fortove og lign. Fortovet ved Korshøjskolen fornyes. Sikkerhedsmæssig er renovering af fortovet et godt tiltag. Ønsker renoveret fortovet uden om Korshøjskolen. Hvad kan vi? Forespørge og presse på over for Randers Kommune. Obs: Arbejdet ER påbegyndt, så det må forventes gennemført over tid. Der mangler stier, fortov osv. Dr. Madsensvej / Halagervej: Der er mange mennesker som færdes i den ældre del af byen, dels skolebørn, motionister og personer til og fra brugsen og rutebilen. Sikkerhedsmæssig kan den foreslåede løsning være et godt tiltag. Dr. Madsensvej: Ønsker etableret fortov fra Brugsen og ad Dr. Madsensvej hele vejen gennem den ældre bydel ud til Udbyhøjvej.

9 8. Have etableret fortov på Halagervej fra Dr. Madsensvej til Kastanjevej forbi bl.a. det tidl. Forsamlingshus, hvor der er meget tung trafik. Hvad kan vi? Forespørgsel til Randers Kommune. Kontakte lokale politikere. Der mangler fortov. (Gadelys er under udførelse). Sagavej - ved det grønne område. Der er mange mennesker som færdes på dette stykke, dels skolebørn, motionister og personer til og fra busstoppestedet ved Sagavej / Udbyhøjvej. Sikkerhedsmæssig kan den foreslåede løsning være et godt tiltag. Have etableret fortov på det sidste stykke langs det grønne område. Hvad kan vi? Forespørgsel til Randers Kommune. Kontakte lokale politikere. Private og offentlige arealer og bygninger er dårlig vedligeholdt. Grønt område ved Lundsbjergvej. Rykke investor/byggefirmaet for etablering af de grønne områder. Området kunne blive meget mere attraktivt for områdets beboere og præsentere sig bedre ved salg af de sidste grunde. Hvad kan vi? 1: Undersøge hvilke krav der er i lokalplanen. 2: Kontakte ejerne. (Dette gennemføres formentlig i foråret 2015) Lundsbjergvej, hvor der er brug for oprydning og legeplads. (Foto: OHC) Nedslidte kommunale bygninger. Opfordrer Randers kommune til bedre vedligehold af Børnehaven og Korshøjskolen! Samværsmuligheder = Socialt og kulturelt : Manglende "borgerhus" - Forsamlingshuset er solgt til selskabslokale. Vi mangler et forsamlingssted, hvor man kan debattere, holde arrangementer (eks. fastelavn, halloween m.m.), holde fester (uden at skulle betale for mad) osv. Kraftcenter Korshøj kan benyttes, hvis det kommer, idet der her er tænkt på et multihus. Har vi mulighed for at få det gennemført? Hvad vil vi: Der arbejdes separat fra idrætsforeningen SMIFF med igangsættelse af dette projekt. Der skal arbejdes frem mod tilslutning til dette projekt fra de omkringliggende landsbyer, dels ved moralsk opbakning og dels ved økonomisk opbakning for at nå dette mål.

10 9. Hvad gør vi: Støtter og bakker op om det foreliggende projekt. Yder evt. indskud i projektet. Bistår med frivilligt arbejde til projektet. Kraftcenter Korshøj : Der bør søges eller købes professionelt hjælp til rejsning af midler. Information: Forbedre information om forhold og arrangementer i byen. Facebook benyttes, og der ER oprettet en gruppe under navnet: Harridslev BY, som har næsten 500 venner. Opfordre til benyttelse af infoskærmen i Dagli Brugsen og i Korshøjhallen. Benytte websiden: Harridslevs Venner, som erhvervsforeningen Harridslevs Venner tilbyder til formålet. Forbedre hjemmeside for så den får almen interesse og benyttes af mange flere. Hvad gør vi: Et medlem af gruppen er villig til at arbejde med dette og er gået i gang med at opbygge en menu, hvor der arbejdes frem mod følgende: Harridslevs historie i kort form og med link til hvor yderligere kan findes. Fakta om, hvad der findes i Harridslev = virksomheder og foreninger. Link til relevante hjemmesider. Byens kalender hvis det er muligt, at få den vedligeholdt m. info. Kontaktoplysninger til Harridslevs Venner og Harridslev beboerråd. Vedtægter for Harridslevs Venner og Harridslev Beboerråd. Kontakt til Webmaster. SMS portal. Arbejdsgruppen finder det ikke muligt at få en SMS portal vedligeholdt på længere sigt. Beboerråd: Arbejde frem mod etablering af Harridslev Beboerråd, som skal være drivkraft i gennemførelse af indsatsområderne. Hvad kan vi: Fremsætte forslag om etablering af dette, når udviklingsplanen fremlægges på borgermødet. Udfærdiger forslag til vedtægter for Harridslev Beboerråd. Hvad gør vi: Planlægge afholdelse af generalforsamling, hvor Harridslev Beboerråd vælges. Harridslev børnehaven og vuggestue. Foto: OHC

11 10. Indsatsområder - på lidt længere sigt: Omfartsvej nord / nordøst for Harridslev by, så trafikken fra Albækvej og Halagervej, kan føres nord om byen, og dermed uden om bymidten ud på Udbyhøjvej. Erhvervsgrunde ved ny omfartsvej nord for Harridslev. Ny børnehave / børnehus bør indgå i planlægningen, idet børnehuset på Korshøjskolen blev etableret som en foreløbig løsning. Arealer til mindre boliger i midtbyen, fx på arealer ved Spangen, Harridslev - hvis der bliver ledige arealer - så der evt. kan bygges boliger til ældre borgere tæt ved indkøbsmuligheder. Skovplantning og sti anlæg ved bækken mellem Harridslev og Albæk som en form for Møllebækpark. Anlæg fra stier fra den sydlige bydel og til Korshøjskolen, dels for skoleelever, og dels som vandrestier for beboere i almindelighed. Hvad kan vi? Forelægge det anførte for Randers Kommune, så det drøftes i forbindelse med planlægning, fx kommuneplan revision. Aktivt drøfter og forsøger at påvirke kommuneplanlægningen. Udviklingsplanen er skabt på følgende måde: I foråret 2014 blev alle foreninger og institutioner i Harridslev indbudt til et møde for at få afklaret interessen for en udviklingsplan. 12 repræsentanter mødte frem, og følgende foreninger var repræsenteret: Kirken, Korshøjskolen v. skolelederen og medlemmer af skolebestyrelsen, Korshøjhallen, Harridslev Rideklub, Idrætsforeningen SMIFF, Erhvervsklubben Harridslevs Venner, Harridslev Pensionistforening, Harridslev Vandværk samt 2 initiativtagere til mødet. Der var stor interesse for at få gennemført arbejdet med en udviklingsplan for Harridslev og omegn. Det blev aftalt at igangsætte arbejdet i september 2014, og indbydelser blev af FDF Harridslev husstandsomdelt til ca. 540 husstande. Tak for det! Der er i efteråret 2014 og vinteren 2015 afholdt 5 møder på Korshøjskolen, hvor deltagerantallet har været mellem 32 og 10 kvinder og mænd. Der er foretaget en SWOT analyse (Styrker, svagheder, muligheder og trusler) ved gruppearbejde med deltagerne, og dette har ført til det foranstående resultat. Udviklingsplanen fremlægges på er stormøde for borgerne i Harridslev i marts Trykning af udviklingsplanen er støttet af Harridslevs Venner. På dette møde træffes der beslutning om evt. etablering af Harridslev beboerråd.

12 Skitse med ideer til den langsigtede udvikling i Harridslev: 11.

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i LADING

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i LADING Indledning: LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i LADING Landbyrådsrepræsentanten fra Lading og Lokalrådet i Lading inviterede

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Landsbyplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i VELLEV

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Landsbyplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i VELLEV Indledning: LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Landsbyplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i VELLEV Landbyrådsrepræsentanten fra Vellev inviterede i samarbejde med Landdistrikternes

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i HOULBJERG

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i HOULBJERG Indledning: LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i HOULBJERG Landbyrådsrepræsentanten fra Houlbjerg og Borgerforeningen i Houlbjerg

Læs mere

en landsby i stærk udvikling

en landsby i stærk udvikling Lyne en landsby i stærk udvikling Ansvarlig: Arbejdsgruppen Lyne December 2009 Foto: Gunnar Schmidt Indhold Indhold 2 Lyne s lokal historie 3 Lokal analyse...3 Befolkningsanalyse..4 Input.4 Hvad viser

Læs mere

Hvordan skal vi udvikle Selling?

Hvordan skal vi udvikle Selling? LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i SELLING Indledning: Landbyrådsrepræsentant Jesper Dissing Henckel fra Selling inviterede

Læs mere

Lokalområde Holme-Olstrup / Toksværd

Lokalområde Holme-Olstrup / Toksværd Lokalråd og Toksværd Lokalområde / Toksværd Vi ønsker et stærkt lokalsamfund bygget på sammenhold, omsorg og gensidig respekt! Vi vil være synlige Lokalråd og Toksværd Forord: Hvad og hvorfor har vi sat

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Lintrup. det idéelle hjørne

Lintrup. det idéelle hjørne 2010 2020 Lintrup det idéelle hjørne A n s v a r lig : L o k a lr å d e t i L in tr u p S e p te m b e r 2 0 1 0 Indhold Indhold...2 Forord...2 Lokal Udviklingsplan...3 Lintrup s historie...3 Lokal analyse...3

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Projektbeskrivelse. 1. Projekttitel Ugerløse i bevægelse Den Nye Historie

Projektbeskrivelse. 1. Projekttitel Ugerløse i bevægelse Den Nye Historie Projektbeskrivelse 1. Projekttitel Ugerløse i bevægelse Den Nye Historie 2. Projektansvarlig Ugerløse Lokalforum, ved formand Ole K. Jensen, Jonstrupvej 62, 4350 Ugerløse Projektforslag er udarbejdet af

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Projektbeskrivelse. 1. Projekttitel Ugerløse i bevægelse Den Nye Historie

Projektbeskrivelse. 1. Projekttitel Ugerløse i bevægelse Den Nye Historie Projektbeskrivelse 1. Projekttitel Ugerløse i bevægelse Den Nye Historie 2. Projektansvarlig Ugerløse Lokalforum, ved formand Ole K. Jensen, Jonstrupvej 62, 4350 Ugerløse Projektforslag er udarbejdet af

Læs mere

Hvordan skal vi udvikle Haldum?

Hvordan skal vi udvikle Haldum? LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i HALDUM Indledning: Borgerforeningen i Halduminviterede i samarbejde med Landdistrikternes

Læs mere

Magneter i Øster Velling

Magneter i Øster Velling Magneter i Øster Velling Baggrund for projektet Landsbyen Øster Velling er en dejlig lille landsby med små 200 beboere (274 i sognet) som ligger i et naturskønt område. Men ligesom en lang række andre

Læs mere

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i VOLDUM

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i VOLDUM Indledning: LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i VOLDUM Landbyrådsrepræsentanten fra Voldum og Lokalrådet i Voldum inviterede

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Gjern fremtidens lokalsamfund! Hvordan skal vi udvikle Gjern?

Gjern fremtidens lokalsamfund! Hvordan skal vi udvikle Gjern? Resume af borgermøde indkaldt af Gjern Lokalråd Indledning: Gjern Lokalråd inviterede i samarbejde med Landdistrikternes Hus og LAG Silkeborg til borgermøde den 27. september 2012 under overskriften: Gjern

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Handlingsplan. Borgerforeningen Sdr. Nissum-Fjand

Handlingsplan. Borgerforeningen Sdr. Nissum-Fjand Handlingsplan Borgerforeningen Sdr. Nissum-Fjand Projekt Vækstgrupper for landdistriktsudvikling Borgerforeningen Sdr. Nissum-Fjand Indledning Denne handlingsplan er kommet i stand på 2 møder med Borgerforeningens

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Strukturbillede VIBY Sjælland

Strukturbillede VIBY Sjælland Strukturbillede VIBY Sjælland Indhold Forord 3 Visionen 4 Hovedstrukturen 5 Fra vision til plan 5 Boliger 5 Bymidten 6 Erhverv 7 Den grønne struktur 7 Trafikstruktur 7 Vedtaget af Roskilde Byråd den 18.

Læs mere

Udviklingsplan for Hald

Udviklingsplan for Hald Udviklingsplan for Hald fremkommet på Borgermøde 24. Februar 2011 på Hald Skole Et arbejdsredskab for Lokalrådet for Hald og Omegn www.haldogomegn.dk Projekt Hald giver Facebook baghjul, der bl.a. omfatter

Læs mere

Føvling Stenderup - Tobøl

Føvling Stenderup - Tobøl Føvling Stenderup - Tobøl Udviklingsplan 2020 Føvling Stenderup Tobøl du mener, jeg mener, vi gør.. Indhold.: Indhold & Forord Historie Lokal analyse Befolkningsanalyse & Input Vision 2020 & Strategi Afslutning..

Læs mere

Landsbyplan for Sødring Udbyhøj. Landsbyplan/udviklingsplan/borgerplan. for SØDRING UDBYHØJ

Landsbyplan for Sødring Udbyhøj. Landsbyplan/udviklingsplan/borgerplan. for SØDRING UDBYHØJ Landsbyplan/udviklingsplan/borgerplan for SØDRING UDBYHØJ Randers Kommune Udarbejdet foråret 2013 Indhold Introduktion til arbejdet med landsbyplanen... 3 Planer og bindinger... 9 Indledning... 5 Værdier...

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Mål og plan for indsatsen i Ørebro for 2015 til 2017

Mål og plan for indsatsen i Ørebro for 2015 til 2017 Mål og plan for indsatsen i Ørebro for 2015 til 2017 - en perle i Danmark Lokalområdets mål og plan for indsatsen 2015 til 2017 Understøttelse af skole og landdistriktsudvikling Indhold 1. Lokalsamfund/skoledistrikt...

Læs mere

Landsbyudvikling: Procesplan og Invitation til Borgermøder

Landsbyudvikling: Procesplan og Invitation til Borgermøder Landsbyudvikling: Procesplan og Invitation til Borgermøder Visionære Borgermøde om Landsbyudvikling i Sjelle og Omegn Tovholder: Sjelle Bylaug Procesplan for Sjelle: Formålet med dette visionære borgermøde

Læs mere

Vordingborg Kommuneplan Tillæg nr. 5 Rækkefølgeplan for boligudbygning

Vordingborg Kommuneplan Tillæg nr. 5 Rækkefølgeplan for boligudbygning Vordingborg Kommuneplan 1999-2011 Tillæg nr. 5 Rækkefølgeplan for boligudbygning Vordingborg Kommune August 2003 Om kommune- og lokalplaner Kommuneplanen er den overordnede plan, som omfatter hele kommunen.

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Dronningborg. Udviklingsareal Tjærby dige Lokalplan 557

Dronningborg. Udviklingsareal Tjærby dige Lokalplan 557 Dronningborg Udviklingsareal Tjærby dige Lokalplan 557 Byens bedste beliggenhed Kongelig udsigt Dronningborg Bydelen Dronningborg er beliggende i den nordøstlige del af Randers By og er et af de mest attraktive

Læs mere

VELKOMMEN TIL LÆBORG SOGN - ET GODT STED AT BO

VELKOMMEN TIL LÆBORG SOGN - ET GODT STED AT BO VELKOMMEN TIL LÆBORG SOGN - ET GODT STED AT BO FÆLLESSKAB, STILHED, NÆRHED, UDSYN 2 INDHOLD 4 INTRODUKTION 6 FORENINGER OG INSTITUTIONER I SOGNET 6 Friskolen 7 KFUM spejderne 8 Læborg Multihus 9 LG&U 10

Læs mere

Hvordan skal vi udvikle Grundfør?

Hvordan skal vi udvikle Grundfør? LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Landsbyplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i GRUNDFØR Indledning: Landbyrådsrepræsentanten fra Grundfør og Borgerforeningen i Grundfør

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Vedr.: Årets Landsby i Assens Kommune 2013.

Vedr.: Årets Landsby i Assens Kommune 2013. Assens Kommune Landdistriktsrådet landdistrikter@assens.dk Turup 11. juni 2013 Vedr.: Årets Landsby i Assens Kommune 2013. Turup Borgergruppe ansøger hermed om at Turup Landsby bliver Årets Landsby 2013.

Læs mere

Høringsblad Rute 501, 502, 503, 504, 505: Havndal Skole - Grønhøjskolen Forslag i høring

Høringsblad Rute 501, 502, 503, 504, 505: Havndal Skole - Grønhøjskolen Forslag i høring Rute 501, 502, 503, 504, 505: Havndal Skole - Grønhøjskolen Forslag i høring Havndal Skole Ringetid kl. 7.40. Opsamling i Havndal skoles distrikt henholdsvis øst og vest. Skoledistriktet er udvidet til

Læs mere

BORGERPLAN FOR LANDSBYEN VINDUM

BORGERPLAN FOR LANDSBYEN VINDUM BORGERPLAN FOR LANDSBYEN VINDUM Udarbejdet ultimo 2006 Indholdsfortegnelse. Forsiden viser Byens grønne område og legeplads Indholdsfortegnelse - Nutid i Vindum Billede af Vejen ind gennem Vindum by. Billeder

Læs mere

Projekt Felding 2010. Mette Saaugaard Henrik Tønnesen Finn Lillelund fmd. Borgerforeningen fmd. IdrætsCenter Syd fmd.

Projekt Felding 2010. Mette Saaugaard Henrik Tønnesen Finn Lillelund fmd. Borgerforeningen fmd. IdrætsCenter Syd fmd. Projekt Felding 2010 Med Projekt Felding 2010, har borgerne i Nr. Felding skabt et projekt, der både rækker langt ind i fremtiden, og som også et godt bud på, hvordan landsbyerne globalt kan sikre vækst

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Ansøgningsfrist 14. november 2016 Der er hvert år ca. 1.250.000 kr. til uddeling. Der kan søges om både hel- eller delvis finansiering. Der kan

Læs mere

19. Skovlund Skovlund By Åbent land Skovlund. Rammer

19. Skovlund Skovlund By Åbent land Skovlund. Rammer 19. Skovlund 19.01 Skovlund By 19.10 Åbent land Skovlund Rammer 19.01 Skovlund By Status Skovlund er en lokalby med udviklingspotentiale indenfor bosætning og erhverv. Byen ligger i det nordøstlige hjørne

Læs mere

(LUP)! Lokal udviklingsplan for Kastrup, Neder Vindinge Næs og Ornebjerg

(LUP)! Lokal udviklingsplan for Kastrup, Neder Vindinge Næs og Ornebjerg (LUP)! Lokal udviklingsplan for Kastrup, Neder Vindinge Næs og Ornebjerg Hvordan skal Den lokale udviklingsplan bruges: et fælles arbejdsdokument i forhold til udvikling af lokalområdet frem mod visionen

Læs mere

V I L I G S A T A L O G

V I L I G S A T A L O G 2 0 0 8 dviklingsrådet Hll Helle Øtd Øst dækker gerbæk ktorskoledistrikt t ikt. Heri ligger byerne Hjortkjær, Årre, Fåborg, gerbæk og tarup ofterup. er sidder i udviklingsråd dikli ådhll Helle Øt Øst:

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

11. 16/11444 Principbeslutning om omfartsvej vest for Tommerup

11. 16/11444 Principbeslutning om omfartsvej vest for Tommerup 11. 16/11444 Principbeslutning om omfartsvej vest for Tommerup Indstilling: Direktøren for By, Land og Kultur indstiller: at der tages principiel beslutning om, om den udlagte vejreservation til en omfartsvej

Læs mere

Kommunens indsats? Din indsats?

Kommunens indsats? Din indsats? FÆLLESSKAB / SAMMENHOLD / SAMLINGSSTEDER Tilskud til forsamlingssteder/ landsbypuljer/ LAG landsbypuljen +forsamlingshuspuljen forsamlingshuspuljen Skab rammer opbakning på nye ideer fra foreninger Bevarelse

Læs mere

Alsønderup Sogns Lokalråd Landsbyvision 2011. Lokalrådet December 2011

Alsønderup Sogns Lokalråd Landsbyvision 2011. Lokalrådet December 2011 Alsønderup Sogns Lokalråd Landsbyvision 2011 Lokalrådet December 2011 1 Kilde. Kms/Hillerød kommune 2 Baggrund Sommeren 2011 afholdt lokalrådet for Alsønderup sogn en visionsdag på Kulsviergården i Alsønderup,

Læs mere

Hvordan skal vi udvikle Skjoldelev?

Hvordan skal vi udvikle Skjoldelev? LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Landsbyplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i SKJOLDELEV Indledning: Landbyrådsrepræsentanten fra Skjoldelev inviterede i samarbejde

Læs mere

04. Billum Billum By. Bevaringsværdige bygninger. Rammer

04. Billum Billum By. Bevaringsværdige bygninger. Rammer 04. Billum 04.01 Billum By Bevaringsværdige bygninger Rammer 04.01 Billum By Status Billum er en lokalby med udviklingspotentiale indenfor bosætning og turisme. Billum ligger ca. 10 km vest for Varde

Læs mere

KOMMUNEPLAN 2017 PLANHÆFTE FOR HORNE

KOMMUNEPLAN 2017 PLANHÆFTE FOR HORNE KOMMUNEPLAN 2017 PLANHÆFTE FOR HORNE Kommune 1 09. Horne 09.01 Horne By Bevaringsværdige bygninger Rammer Kort materialet i dette planhæfte indeholder data fra Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering,

Læs mere

Bevaringsværdige bygninger

Bevaringsværdige bygninger 18. Sig 18.01 Sig By 18.10 Åbent land Sig Bevaringsværdige bygninger Rammer 18.01 Sig By Status Sig er en lokalby med udviklingspotentiale indenfor bosætning og turisme. Byen ligger ca. 8 km nord for

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Fitnesscenter/kondicenter. Ridehal. Netcafe

Fitnesscenter/kondicenter. Ridehal. Netcafe Fritidsliv og foreningsliv for alle aldre Etablering af ungdomsklub Fitnesscenter/kondicenter Ridehal Netcafe Mulighed for flere udendørsaktiviteter, street fodbold basket udendørs skøjtebane om vinteren.

Læs mere

Landsbyvision 2020 Uvelse-Lystrup

Landsbyvision 2020 Uvelse-Lystrup Landsbyvision 2020 Uvelse-Lystrup Uvelse-Lystrup Lokalråd December 2011 1 Hillerød Kommune Indhold Baggrund. 3 Trafik 4 Bolig. 5 Erhverv. 5 Natur 6 Børn og Ungdom 7 Ældre 7 Foreninger fritid indkøb 8 2

Læs mere

Nordrup Kirkeskov. Et trivsels- og skovrejsningsprojekt for borgerne i Nordrup by Ringsted kommune

Nordrup Kirkeskov. Et trivsels- og skovrejsningsprojekt for borgerne i Nordrup by Ringsted kommune 1 Nordrup Kirkeskov Et trivsels- og skovrejsningsprojekt for borgerne i Nordrup by Ringsted kommune Projektbeskrivelse som grundlag for Ansøgning til Landsbyforum Ringsted & Friluftsrådet Version 1.0 Udarbedjet

Læs mere

Sammen. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen. Kultur og Fritidspolitik 2015-2018

Sammen. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen. Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Sammen skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Med Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 ønsker Byrådet at sætte retningen for arbejdet

Læs mere

Byg drømmehuset i Vindinge ved Roskilde

Byg drømmehuset i Vindinge ved Roskilde Byg drømmehuset i Vindinge ved Roskilde Valgfrihed mellem alle byggefirmaer eller stå selv som bygherre Naturskøn beliggenhed i Stålmosen Priser fra kr. 1.295.000,- Side 1 Vindinge Byg din drømmebolig

Læs mere

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen SAMMEN skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Vision Politikkens omdrejningspunkt tager afsæt i Egedal Kommunes vision om: Hverdag

Læs mere

HVAD ER EN HELHEDSPLAN?

HVAD ER EN HELHEDSPLAN? AFTENENS PROGRAM Om baggrunden for Helhedsplanen Hvad er en helhedsplan og hvordan skal den bruges Mårslets første helhedsplan Præsentation af ny lokalsamfundsbeskrivelse Principper for byens udvikling

Læs mere

LANDSBYER OG YDEROMRÅDER

LANDSBYER OG YDEROMRÅDER LANDSBYER OG YDEROMRÅDER WORKSHOP FREMTIDENS BYFORNYELSE Randers Kommune Ny Randers Kommune Den nye Randers Kommune er en sammenslutning af tidligere Randers, Purhus og Nørhald kommuner samt dele af Sønderhald,

Læs mere

Gennemgang og klassificering af byzoner og kommuneplanlagte områder i Randers Kommune

Gennemgang og klassificering af byzoner og kommuneplanlagte områder i Randers Kommune Bilag 1 Gennemgang og klassificering af byzoner og kommuneplanlagte områder i Randers Kommune Områder fra den tidligere Randers Kommune Byzone Randers, Dronningborg, Vorup og Kristrup Randers byzone er

Læs mere

Landsbyudvikling: Procesplan og Invitation til Borgermøder

Landsbyudvikling: Procesplan og Invitation til Borgermøder Landsbyudvikling: Procesplan og Invitation til Borgermøder Visionære Borgermøder om Landsbyudvikling i Sjelle og Omegn Tovholder: Sjelle Bylaug Procesplan for Sjelle: 10. april 2018 kl. 19:30 i Sjelle

Læs mere

Idéoplæg. Indkaldelse af idéer og forslag Havndal vedr. nye vindmøller ved Overgaard Dalbyover. fra til

Idéoplæg. Indkaldelse af idéer og forslag Havndal vedr. nye vindmøller ved Overgaard Dalbyover. fra til Idéoplæg Indkaldelse af idéer og forslag Havndal vedr. nye vindmøller Dalbyover geodatastyrelsen, Miljøministeriet Udbyhøj Råby Gjerlev Gassum Øster Tørslev fra 16.11.2016 Asferg Spentrup Fårup Mellerup

Læs mere

Her tager vi aktivt del i vores eget liv til fællesskabets bedste. Kontakt Ølstrup på. formand@olstrup.dk www.olstrup.dk

Her tager vi aktivt del i vores eget liv til fællesskabets bedste. Kontakt Ølstrup på. formand@olstrup.dk www.olstrup.dk Her tager vi aktivt del i vores eget liv til fællesskabets bedste Kontakt Ølstrup på e-mail: web: formand@olstrup.dk www.olstrup.dk Forord Vi vil videreudvikle Ølstrup og har lagt en visionær udviklingsplan

Læs mere

Høringssvar til ny skolestruktur Holbæk kommune

Høringssvar til ny skolestruktur Holbæk kommune Holbæk Kommune Kanalstræde 2 4300 Holbæk Kirke Eskilstrup, den 21. januar 2011 Høringssvar til ny skolestruktur Holbæk kommune Den aktive landsby er et velovervejet tilvalg Der er en skiftende tendens

Læs mere

SIKALEDDET. Ledige byggegrunde med direkte adgang til naturskønne omgivelser.

SIKALEDDET. Ledige byggegrunde med direkte adgang til naturskønne omgivelser. Ledige byggegrunde med direkte adgang til naturskønne omgivelser. Ledige boliggrunde tæt på by, indkøbsmuligheder, S-tog og med direkte adgang til fælleden. Dato 6.06.205 Version 0 Revideret - SIKALEDDET

Læs mere

17 eksklusive grunde i fremtidens landsby

17 eksklusive grunde i fremtidens landsby Byg drømmehuset i Vindinge ved Roskilde Valgfrihed mellem alle byggefirmaer eller stå selv som bygherre Naturskøn beliggenhed i Stålmosen Priser fra kr. 1.195.000,- Salg og information: danbolig holbæk

Læs mere

Randers Forslag til ophævelse af LOKALPLAN 24

Randers Forslag til ophævelse af LOKALPLAN 24 Randers Kommune I 4 ugers offentlig høring fra den 26.03 til den 23.04.2019 Havndal Dalbyover Udbyhøj Råby Gjerlev Forslag til ophævelse af LOKALPLAN 24 for et institutionsområde i Mejlby Gassum Øster

Læs mere

Forslag til. Kommuneplantillæg 22. Randers Kommune. Kommuneplantillæg 22. Havndal. Dalbyover Råby. Udbyhøj. Gjerlev. Gassum.

Forslag til. Kommuneplantillæg 22. Randers Kommune. Kommuneplantillæg 22. Havndal. Dalbyover Råby. Udbyhøj. Gjerlev. Gassum. Forslag til up Havndal Dalbyover Råby Udbyhøj Gassum Gjerlev Øster Tørslev Fårup Asferg Spentrup Mellerup Mejlby Harridslev Øster Bjerregrav RANDERS Uggelhuse Stevnstrup Assentoft Langå Værum Haslund Randers

Læs mere

Redegørelse for arealudlæg for Kommuneplan 2017

Redegørelse for arealudlæg for Kommuneplan 2017 Redegørelse for arealudlæg for Kommuneplan 2017 I Kommuneplan 2017 gennemføres enkelte ændringer af arealudlæg og dermed en ændring af de tilsvarende rammer. Herunder redegøres for de væsentligste ændringer:

Læs mere

Skovlund 19. SKOVLUND KOMMUNEPLAN 2013

Skovlund 19. SKOVLUND KOMMUNEPLAN 2013 Skovlund 19. SKOVLUND KOMMUNEPLAN 2013 VARDE KOMMUNE - RAMMEDEL - SEPTEMBER 2013 Kommuneplanens opbygning og retsvirkninger Kommuneplanens opbygning Kommuneplan 2013 består af: Hovedstruktur der angiver

Læs mere

Lokalområdets mål og plan for indsatsen 2015 til 2017

Lokalområdets mål og plan for indsatsen 2015 til 2017 Mål og plan for indsatsen i Landsbyens Skoledistrikt for 2015 til 2017 Lokalområdets mål og plan for indsatsen 2015 til 2017 Dette skema skal ikke anvendes, men kan anvendes. Skemaet kan anvendes som redskab

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Evaluering af Landsbyhjemmesider fælles indsats for bosætning i Rebild kommunes landdistrikter

Evaluering af Landsbyhjemmesider fælles indsats for bosætning i Rebild kommunes landdistrikter Evaluering af Landsbyhjemmesider fælles indsats for bosætning i Rebild kommunes landdistrikter (Der er i alt modtaget 31 besvarede skemaer) Hvordan har projektet medvirket til at nå de konkrete mål i LAG-himmerlands

Læs mere

Bestyrelsen for LAG / kommune uden LAG: Herning Kommune. indstiller: Feldborg til landsbyprisen 2016

Bestyrelsen for LAG / kommune uden LAG: Herning Kommune. indstiller: Feldborg til landsbyprisen 2016 Dette skema bedes udfyldt af LAG koordinator eller kommune (der ikke har en LAG) og indsendt til Region Midtjylland sammen med ansøgningen fra den landsby eller gruppe af landsbyer, som indstilles til

Læs mere

På hat med Gadbjerg. Gadbjerg side 21. registrering af. september 2009

På hat med Gadbjerg. Gadbjerg side 21. registrering af. september 2009 På hat med registrering af side 21 vartegn registrering af side 22 DTK Kort25 Trad. - INFO Indbyggertal 2008 by 630 pers sogn 1311 pers Hjemmeside www.gadbjerg.dk Afstande - Vejle 20 km - Give 12 km Offentlig

Læs mere

Sønderby Rideklub. Strikke og nørkle klub Flaghejsning på festdage VORES OMRÅDE VORES OMRÅDE VORES OMRÅDE. Bylaughuset. Hovedgaden i Østby

Sønderby Rideklub. Strikke og nørkle klub Flaghejsning på festdage VORES OMRÅDE VORES OMRÅDE VORES OMRÅDE. Bylaughuset. Hovedgaden i Østby VÆRDIER Sønderby Rideklub SOCIALE RESSOURCER Gadekærsgruppen Strikke og nørkle klub Flaghejsning på festdage Hvem er vi? Sønderby - mad på kroen Pontoppidan Selskabet Sommerfest ved gadekæret Sønderby

Læs mere

NYE OG ÆNDREDE UDPEGNINGER. Kommuneplan

NYE OG ÆNDREDE UDPEGNINGER. Kommuneplan NYE OG ÆNDREDE UDPEGNINGER Kommuneplan 2017 INDLEDNING Hvor kan der bygges boliger, hvor kan virksomhederne placeres, og hvor er det oplagt at give mulighed for butikker? Det skal en kommuneplan give et

Læs mere

Viborg Øst Kommende behov?

Viborg Øst Kommende behov? Viborg Øst Kommende behov? planlægger nye boligområder i Arnbjerg og Taphede! Hvad betyder det for kommende behov for: Daginstitutioner Skoler og skoledistrikter Fritidsfaciliteter Trafikbetjening Arnbjerg

Læs mere

Notat Vedrørende: Sagsnavn: Sagsnummer: Skrevet af: Forvaltning: Dato: Sendes til:

Notat Vedrørende: Sagsnavn: Sagsnummer: Skrevet af:   Forvaltning: Dato: Sendes til: Notat Vedrørende: Byggegrunde i oplandet Sagsnavn: Byggegrunde i oplandet Sagsnummer: 01.04.00-G01-3-15 Skrevet af: LMS, JJA, DJ E-mail: lms@randers.dk Forvaltning: Erhvervs- og udviklingssekretariat Dato:

Læs mere

Tips- og Lottomidler til Friluftslivet Brøndby d. 1. November 2012

Tips- og Lottomidler til Friluftslivet Brøndby d. 1. November 2012 Tips- og Lottomidler til Friluftslivet Brøndby d. 1. November 2012 Friluftsrådet mere natur - mere friluftsliv Tips- og Lottomidler fra Danske Spil Tips- og Lottomidler til Friluftslivet er en del af overskuddet

Læs mere

Ansøgning om Multihus i Vester Nebel

Ansøgning om Multihus i Vester Nebel Ansøgning om Multihus i Vester Nebel Ansøgning om Multihus i Vester Nebel Visionen for Vester Nebel Multihus Vester Nebel Multihus er stedet, hvor byens borgere samles. Et sted, der summer af aktivitet

Læs mere

6. Kultur- og fritidsudvalget Anlæg

6. Kultur- og fritidsudvalget Anlæg 6. Kultur- og fritidsudvalget Anlæg Skattefinansieret anlæg 6. Kultur- og fritidsudvalget Skattefinansieret anlæg Anlægspulje til idrætsformål 2018... 3 Ombygning af Vorup skoles idrætshal, Voruphuset...

Læs mere

Fjordlivet i Mellerup

Fjordlivet i Mellerup MELLERUP I Mellerup lever vi det gode og aktive liv. Byen, naturen og menneskene - alle er præget af Randers Fjord og de mange muligheder den giver. Det er Fjordlivet. Fjordlivet i Mellerup Mellerup landsby

Læs mere

Højgaarden - Vestbjerg

Højgaarden - Vestbjerg Højgaarden - Vestbjerg Nyt attraktivt boligområde i Vestbjerg tæt på bylivet og midt i naturen! INDHOLDSFORTEGNELSE 01 Vestbjerg 06 boligoversigt 02 OMRÅDET 07 Byggegrunde 03 Vision 08 Grundoversigt 04

Læs mere

Vigersted før, nu og i fremtiden?? Borgermøde 15. april 2012

Vigersted før, nu og i fremtiden?? Borgermøde 15. april 2012 Vigersted før, nu og i fremtiden?? Borgermøde 15. april 2012 Vigersted Sogn 1343 Sognebørn Bebyggelse: Ca. 450 huse Ca. 200 i Vigersted By Ca. 150 på Roskildevej, Nebs Møllevej mm. Ca. 100 rigtig ude på

Læs mere

Redegørelse for arealudlæg for Kommuneplan 2017

Redegørelse for arealudlæg for Kommuneplan 2017 Redegørelse for arealudlæg for Kommuneplan 2017 I Kommuneplan 2017 gennemføres enkelte ændringer af arealudlæg og dermed en ændring af de tilsvarende rammer. Herunder redegøres for de væsentligste ændringer:

Læs mere

Bystrategi for Augustenborg

Bystrategi for Augustenborg Bystrategi for Indhold Byens identitet... side 3 Baggrunden for bystrategierne... side 3 Inddragelse af s borgere... side 4 Selve bystrategien... side 5 De fire fokusområder Natur og landskab Udfoldelse

Læs mere

V i r k l u n d FORDEBAT: UDVIKLING AF DETAILHANDLEN I VIRKLUND INVITATION TIL BORGERMØDE

V i r k l u n d FORDEBAT: UDVIKLING AF DETAILHANDLEN I VIRKLUND INVITATION TIL BORGERMØDE FORDEBAT: UDVIKLING AF DETAILHANDLEN I VIRKLUND Plan- og Vejudvalget har besluttet at indkalde idéer og forslag til, hvordan vi bedst kan sikre et attraktivt og bæredygtigt handelsliv i Virklund. Idéer

Læs mere

Lydum. Kvong. Lunde 11. LUNDE KOMMUNEPLAN 2013

Lydum. Kvong. Lunde 11. LUNDE KOMMUNEPLAN 2013 Lydum Lunde Kvong 11. LUNDE KOMMUNEPLAN 2013 VARDE KOMMUNE - RAMMEDEL - SEPTEMBER 2013 Kommuneplanens opbygning og retsvirkninger Kommuneplanens opbygning Kommuneplan 2013 består af: Hovedstruktur der

Læs mere

Stationsbyer i forandring

Stationsbyer i forandring Stationsbyer i forandring AA b y f o r n y e l s e Velkommen til Glamsbjerg Beliggenhed Tidligere vestfynsk stationsby opstået ca. 1890 i krydset mellem jernbanen Odense/Assens og landevejen Bogense/Fåborg

Læs mere

OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer

OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer BAGGRUND I løbet af 2017 er interessen vokset markant for at bygge nyt i Albertslund Midtby. Det gælder særligt for byområdet

Læs mere

På baggrund af Oplæg til Fremtidig organisering af skole, SFO og klub i forhold til at ændre strukturen på skoleområdet i Esbjerg Kommune, vil vi

På baggrund af Oplæg til Fremtidig organisering af skole, SFO og klub i forhold til at ændre strukturen på skoleområdet i Esbjerg Kommune, vil vi På baggrund af Oplæg til Fremtidig organisering af skole, SFO og klub i forhold til at ændre strukturen på skoleområdet i Esbjerg Kommune, vil vi gerne præsentere vores forslag til en ny struktur i Darum.

Læs mere

Projektbeskrivelse for Handelstorvet

Projektbeskrivelse for Handelstorvet 1 Projektbeskrivelse for Handelstorvet Projekttitel:? Arbejdstitel: Handelstorvet Forslag Downtown Projektansvar: Arbejdsgruppen Handelstorvet bestående af: Eigil List Løjt Lands Fællesråd Gitte Christensen

Læs mere

VISION VEJEN. Din holdning - Jeres By - Vores Vejen PLADS TIL AT LYKKES

VISION VEJEN. Din holdning - Jeres By - Vores Vejen PLADS TIL AT LYKKES VISION VEJEN Din holdning - Jeres By - Vores Vejen PLADS TIL AT LYKKES Byerne driver fremtidens vækst. Befolkningstilvæksten foregår fortrinsvis omkring de større byer. Her sker også den største vækst

Læs mere

Udviklingsplan for. Gludsted. Landsbyforeningen for Gludsted & Omegn

Udviklingsplan for. Gludsted. Landsbyforeningen for Gludsted & Omegn Udviklingsplan for Gludsted Landsbyforeningen for Gludsted & Omegn Oktober 2008 Indhold Forord...3 Landsbyens identitet...4 Målsætning og indsatstemaer...5 Status og befolkningsstatistik...7 Denne plan

Læs mere

Furesø Kommune Borgermøde om budget Onsdag d.12.juni 2013

Furesø Kommune Borgermøde om budget Onsdag d.12.juni 2013 Furesø Kommune Borgermøde om budget 2014-17 Onsdag d.12.juni 2013 Baggrundsspørgsmål Hvad er dit køn? 1. Kvinde 2. Mand 3. Ønsker ikke at svare Hvad er din alder? 1. 18 29 2. 30 39 3. 40 49 4. 50 59 5.

Læs mere

Visioner for fremtidens Køge Nord. Fra erhverv, landsby og boligområde til attraktiv stationsby anno 2035

Visioner for fremtidens Køge Nord. Fra erhverv, landsby og boligområde til attraktiv stationsby anno 2035 Visioner for fremtidens Køge Nord Fra erhverv, landsby og boligområde til attraktiv stationsby anno 2035. The triangle of growth Befolkningsudviklingen 2012-2030 (prog. 2011) God infrastruktur ved Køge

Læs mere

Debatmøde og ekskursion om fremtidens landskaber på Nordmors

Debatmøde og ekskursion om fremtidens landskaber på Nordmors Noter fra: Debatmøde og ekskursion om fremtidens landskaber på Nordmors 24. og 25. april 2015 24. april kl. 16.00-20.00: Offentligt debatmøde i Sejerslev Forsamlingshus Landskabet på Nordmors set udefra

Læs mere