MAND DIG OP! En guide til mænds sundhed Almindelige småskavanker Vandladnings besvær? Fordøjelsen Ømme muskler og led?

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "MAND DIG OP! En guide til mænds sundhed Almindelige småskavanker Vandladnings besvær? Fordøjelsen Ømme muskler og led?"

Transkript

1 MAND DIG OP! En guide til mænds sundhed Almindelige småskavanker Tør hals, skægpest, hudirritationer, uro i benene og dårlig ånde Vandladningsbesvær? Må du ofte lade vandet? Fordøjelsen Grundlaget for sundhed Ømme muskler og led? 2 enkle hjælpemidler der lindrer og opbygger Med i kufferten De små ting der kan redde rejsen/ferien Banebryder indenfor Personlig Helse - siden 1923

2 2 Kære læser Du ved det jo godt: Du burde gå til lægen lidt oftere, du burde faktisk også gå lidt flere ture og måske spise lidt mindre af den gode sovs. Og lad os slå fast: Der skal være plads til de gode ting i livet, men hvis vi skal holde vores tid ud, må vi nødvendigvis passe på os selv. Denne e-bog giver dig en grundlæggende guide til de ting, du selv kan gøre for at holde dig sund og passe godt på dig selv. Vi fortæller, hvordan du kan afhjælpe nogle af hverdagens irritationsmomenter med få og enkle midler, vi forklarer, hvordan du kan komme af med vandladningsbesvær på en naturlig måde, og vi hjælper dig af med ømme muskler, bedrer fordøjelsen, og sidst, men ikke mindst, får du et forslag til, hvad du skal tage med i dit rejseapotek, når du skal ud at rejse. På den måde bliver hverdagen, festen og tilværelsen i det hele taget en god del sjovere. Så smæk benene op og brug en halv time på at blive klogere på dig selv og din sundhed. Vi lover, at det er godt givet ud, for du skal holde mange år endnu! De bedste hilsner, Preben Christensen Direktør Siden sundhedspioneren Alfred Vogel åbnede sin virksomhed i 1923, har man hos A. Vogel udviklet naturlægemidler og kosttilskud til afhjælpning af almindelige sundhedsproblemer og skavanker. Alle produkterne er udvundet fra naturens eget skatkammer og hjælper i dag millioner af mennesker verden over til en bedre og sundere hverdag. Hos A. Vogel tror man på, at sundhed handler lige så meget om at leve sundt og økologisk, være glad og dyrke motion, som det handler om at lade naturens egne kræfter hjælpe én i kampen for et sundt liv.

3 3 Almindelige småskavanker Du behøver ikke leve med dem Der er masser af små irritationsmomenter i hverdagen som du faktisk kan gøre rigtig meget ved, og som du ikke behøver at døje med. Her kommer en række af vores bedste fifs til en bedre hverdag. Uro i benene: Tør hals: Flyveture og aircondition kan give en tør fornemmelse i halsen, ligesom dårligt indeklima, generel ru hals eller kulde kan gøre dig tør i halsen. Med Echinacea Spray kan du hurtigt afhjælpe generne. Den lille spray indeholder echinacea og salvie, og har en mild og behagelig smag. Skægpest og hudirritationer: Kulde eller en lidt for hurtig barbering kan give irriteret hud og kløe. Derfor er Bioforce cremen god at have indenfor rækkevidde. Cremen er baseret på ekstrakter af økologisk dyrkede urter, heriblandt perikon, morgenfrue og salvie i kombination med nærende olier og lanolin, der tilsammen beroliger og nærer huden. Brug også cremen hvis du har tendens til sprækket hud på hænder og fødder. Dårlig ånde: Dårlig ånde kan skyldes alt fra lidt for mange rå løg på frokostbordet eller rigelige mængder kaffe, til en lille uligevægt i mundens bakterieflora. Med Dentaforce kan du komme af med den ubehagelige fornemmelse, uanset årsagen. Dentaforce er baseret på udtræk af friske, økologisk dyrkede planter. Mundskyllevæsken renser blidt munden, fjerner den grimme ånde, og har samtidig en dejlig frisk, men stadig mild, smag af lakrids og pebermynte med et hint af citron og salvie. Brug Dentaforce dagligt efter din tandbørstning. Et klassisk irritationsmoment, der kommer med årene. Årsagen er, at venerne med årene bliver slappere, og at blodet får svært ved at løbe retur fra benene. Det kan medføre hævelser, kløe eller uro i benene, der påvirker nattesøvnen og derfor også det almene velvære. Naturlægemidlet Aesculaforce Forte er lavet på et udtræk af friske hestekastaniefrø, der aktivt modvirker væskeudsivninger og har karsammentrækkende effekt. Det betyder, at udvidede blodårer strammes op, og de fineste blodårer styrkes samtidig med, at uro i benene, kløe og nattekramper lindres. Læs i øvrigt produktinformationen på sidste side.

4 4 Vandladningsbesvær? Prostasan er den naturlige løsning på godartet let forstørret prostata Mange mænd døjer i stilhed med vandladningsbesvær og deraf følgende hyppige toiletbesøg. Det er ofte lidt tabubelagt, og ikke alle får gjort så meget ved det. Men faktisk er Prostasan en nem og naturlig løsning. Hvad er en let forstørret prostata? Prostatakirtlen bliver over tid forstørret hos alle mænd, det er bare et spørgsmål om hvornår. Nogle mænd mærker til generne allerede fra 40 års alderen, og forekomsten stiger med alderen. Let forstørret prostata er ufarligt, hvis tilstanden ikke har andre årsager end prostataens almindelige vækst. De klassiske symptomer: De karakteristiske symptomer er hyppig vandladningstrang både nat og dag, efterdryp, følelsen af ufuldstændig blæretømning, eller problemer med at få vandladningen i gang. Bær fra savpalmen er naturens egen løsning: Prostasan er et registreret naturlægemiddel, der indeholder ekstrakt af økologisk dyrkede savpalmebær, som mindsker vandladningsbesvær grundet en godartet lettere forstørret prostatakirtel. Savpalmen er en hårdfør palmelignende plante med savtakkede blade, der især er udbredt i Florida. Vi anvender økologiske bær fra en specialiseret plantage i Florida, hvor savpalmen dyrkes. Bærrene plukkes og forarbejdes nænsomt, så de vigtige fedtsyrer bevares bedst muligt. Bemærk at: Fuld virkning af Prostasan kræver et kontinuerligt indtag i minimum 90 dage. Man kan forvente effekt af Prostasan i løbet af kort tid, men effekten stiger ofte støt i de første 90 dage. Læs i øvrigt produktinformationen på sidste side

5 5 Fordøjelsen Din vej til velvære Vi mænd taler sjældent om vores fordøjelse. Jeg ved ikke helt hvorfor, men måske fordi det kan virke lidt pinligt. Egentlig burde vi have mere fokus på fordøjelsen, da den er afgørende for, at vi har det godt, at vi føler os godt tilpasse, og at kroppen er i balance. Der kan være mange grunde til, at fordøjelsen kommer ud af balance: Stress, for meget stillesiddende arbejde eller forkert kost kan gøre udslaget. Drik vand, dyrk motion og spis fiberholdig kost: De gamle klassiske råd gælder stadig: Husk at drikke vand nok, bevæg dig og vælg rugbrød frem for franskbrød. Allerede der kan du gøre en forskel. Føler du dig oppustet? Så prøv Boldocynara som afhjælper oppustethed. Boldocynara er et kosttilskud som indeholder boldoblade, som igen indeholder stoffet boldin, der stimulerer leverens galdeproduktion. Hav Boldocynara ved hånden, hvis du skal til større frokoster eller middage, hvor menuen er anderledes end hvad din krop er vant til. Ved længerevarende og tilbagevendende problemer kan Boldocynara med fordel anvendes dagligt. De vigtige mælkesyrebakterier: I en daglig dosis Lactiplus får du lige så mange mælkesyrebakterier, som hvis du spiste en hel liter yoghurt. Kapslerne giver et tilskud af mælkesyrebakterier fra flere forskellige bakteriestammer. De forskellige tarmafsnit har forskelligt miljø og Lactiplus stammerne er afstemte efter disse forskellige miljøer. Lactiplus indeholder 5 milliarder mælkesyrebakterier fra 6 forskellige stammer, alle fra det anerkendte institut Rosell: Lactobacillus rhamnosus Rosell-11 Lactibacillus Helveticus Rosell-52 Lactococcus Lactis ssp Rosell-1058 Bifidobacterium longum Rosell-175 Bifidobacterium breve Rosell-70 Bifidobacterium bifidum Rosell-71 Valleforce er et traditionsrigt middel. Det er blevet brugt helt tilbage til de gamle grækeres tid. I dag fremstilles Valleforce af fermenteret osteløbe fra schweiziske alpekøer. Osteløben filtreres så grundigt, at den hverken indeholder mælkefedt, mælkeproteiner eller sukkerarter, men kun den rene valleekstrakt. Valleforce kan med fordel drikkes dagligt i et glas vand eller juice.

6 6 Ømme muskler og led? Det kræver sit at holde muskel og ledstruktur i god form livet igennem og derfor anbefaler vi en håndsrækning både i det daglige og når du dyrker motion. Det daglige tilskud: Total Cal/Mag indeholder calcium og magnesium i forholdet 1:1, som begge er essentielle for knoglernes opbygning. Sundhedsstyrelsen anbefaler kalk til ældre for at mindske risikoen for knoglebrud, men andre kan også have glæde af et dagligt tilskud kalk hvis ikke man drikker mælk dagligt. Til ømme muskler: Den lette gel er guld værd for ømme muskler og led, for ekstraktet af guldblomme eller Arnica Montana har en godgørende virkning på ømme led og muskler. Perfekt efter træning, havearbejde eller anden fysisk aktivitet. TIP: Husk at har du fået ømme muskler er det vigtigt du hjælper kroppen med at slappe af så myoserne ikke forværres. Her er Atrogel et oplagt valg.

7 7 Med i kufferten De små ting der gør en forskel Husk håndspritten: De fleste af de vira, vi fanger når vi er på ferie eller ude at rejse, kan afværges med bedre håndhygiejne. Så husk håndspritten og brug den flittigt undervejs. Med mindre du skal til Timbuktu, er det slet ikke nødvendigt at tømme hele skabet på badeværelset. Det meste kan jo fås lokalt, men alligevel er der nogle ting, der er fantastiske at have ved hånden undervejs. Her får du et forslag til fire ting, vi mener, man skal have med på tur. Maven på overarbejde? Råber din mave vagt i gevær på turen, er de små terninger fra Frugt & Fibre nemme at have med i lommen. Tyggeterningerne kan afhjælpe problemet på kort tid og bringe din mave tilbage i balance. De er fyldte med figen, rabarber, dadler og tamarindsaft, og er 100% naturlige. Sammen bidrager de aktive ingredienser til opretholdelsen af en normal tarmfunktion ved træg mave. Frugt & Fibre virker på tre måder: Skaber hurtigere passage Giver blødere konsistens Giver bedre tarmbevægelighed Frugt & Fibre fås i øvrigt også som tabletter. Den lille forkølelse: Forkølelse kan opstå, bedst som man tror sig sikker, og derfor er naturlægemidlet Echinaforce fantastisk at have ved hånden. Du kan nemlig både forebygge og behandle en forkølelse med Echinaforce, der er lavet på en tinktur fremstillet af udtræk fra blomsten rød solhat, hvis aktive stoffer har en positiv indvirken på immunforsvaret. Den smukke blomst, rød solhat, bliver dyrket økologisk og lokalt i Schweiz, hvor vi forarbejder planterne og deres rødder, straks efter de er høstet. På den måde kan vi sikre, at de aktive stoffer i planten bevares bedst muligt i det endelige produkt. Denne produktionsmetode er unik for Echinaforce, da der udelukkende anvendes friske, økologiske planter. Fagligheden er på plads: Man ved i dag at Echinaforce indeholder stoffer, der danner aktive immunfaktorer i blodet og dermed styrker din krops immunforsvar. Det er også derfor, at Echinaforce hjælper dig med at bekæmpe forkølelser, så generne formindskes, og sygdomsperioden forkortes. Læs i øvrigt produktinformationen på sidste side. Førstehjælp til næsen: En lang flyvetur eller lidt for meget aircondition på hotellet kan resultere i en tilstoppet næse. Næsens vigtigste opgave er at rense luften, så den kommer ned i dine lunger i den renest mulige tilstand. Men med daglige liter luft, der skal inhaleres, kommer næsen let på overarbejde, og kan medføre en tilstoppet eller løbende næse, og så er der god grund til at hente hjælp ind. Sinuforce næsespray er baseret på milde og skånsomme æteriske olier, og derfor kan du bruge den i op til 30 dage i modsætning til konventionelle næsesprays, Det er nemlig menthol-, pebermynte-, kamille- og eukalyptusolie, der danner grundstammen for Sinuforce næsespray + mentol.

8 8 Produktinformation på naturlægemidler Echinaforce Orale dråber (udtræk af purpursolhat). Læs omhyggeligt indlægssedlen. Indikationer: Naturlægemiddel til lindring af lettere forkølelsessymptomer. Styrker kroppens immunforsvar og øger derved modstandskraften overfor forkølelse. Dosering: Voksne: 30 dråber i et glas vand 3-5 gange dagligt i højst 8 uger. Må kun efter aftale med læge anvendes til gravide, ammende eller børn under 12 år. Særlige advarsler: Bør ikke bruges sammenhængende i mere end 8 uger. Kontakt læge ved forværring af symptomer eller høj feber. Allergiske patienter skal kontakte lægen inden brug. Præparatet indeholder ethanol (65 % Vol.) og må derfor ikke anvendes hvis du er i behandling med Antabus eller metronidazol (medicin mod svampeinfektion). Der er ingen kendskab til, om forsigtighed bør udvises ved nedsat lever- eller nyrefunktion eller anden særlig sygdom. Kontraindikationer: Overfølsomhed over for planter af kurvblomstfamilien (f.eks. krysantemum eller bynke). Tuberkulose, leukæmi, bindevævssygdomme og andre autoimmune sygdomme. Dissemineret sklerose. HIV-infektion, anden nedsat funktion eller undertrykkelse af knoglemarven. Sygdomme relateret til hvide blodlegemer. Bivirkninger: Sjælden meget sjælden: Overfølsomhedsreaktioner i form af udslæt, kløe, hævelser i ansigtet, vejrtrækningsbesvær, astma og anafylaktisk shock, svimmelhed og lavt blodtryk. Hyppighed ukendt: Mangel på hvide blodlegemer kan forekomme ved brug over mere end 8 uger. Forkortet produktinformation er baseret på produktresumé dateret 15. september 2008, som kan rekvireres hos Bioforce Danmark AS på tlf Aesculaforce forte 50 mg (ekstrakt af almindelig hestekastaniefrø), pakningsstørrelser 30/60 stk. tabletter. Læs omhyggeligt indlægssedlen. Indikationer: Naturlægemiddel til lindring af hævelser, tyngdefølelse, kløe, nattekramper og uro i benene. Har en karsammentrækkende effekt og modvirker væskeudtrædninger. Behandling af kronisk nedsat venefunktion bør ske i samråd med læge. Dosering: Voksne: 1 tablet 2 gange dagligt. Bør kun efter aftale med læge anvendes til gravide eller børn under 18 år. Særlige advarsler og forsigtighedsregler inden brugen: Forsigtighed ved nedsat lever- og nyrefunktion. Du bør kontakte læge ved forværring af symptomer efter behandlingsstart eller ved utilfredsstillende effekt efter 6 uger. Kontakt læge hvis du bruger støttestrømper. Du bør kun stoppe med at bruge disse efter aftale med læge. Kontraindikationer: Overfølsomhed over for indholdsstofferne. Interaktioner: Kan muligvis forstærke virkningen af blodfortyndende medicin og øge risikoen for blødning, hvis du er i behandling med gigtmedicin af typen NSAID. Bivirkninger: Ikke almindelig: Hovedpine, svimmelhed, lægkramper, kvalme og synkebesvær. Forkortet produktinformation er baseret på produktresumé dateret 14. juni 2011, som kan rekvireres hos Bioforce Danmark AS på tlf Prostasan (ekstrakt af savpalmefrugt), pakningsstørrelser 30/90 stk. Læs omhyggeligt indlægssedlen. Indikationer: Naturlægemiddel til lindring af vandladningsbesvær på grund af godartet, lettere forstørret blærehalskirtel, når en læge har udelukket anden årsag til sygdommen. Dosering: Voksne: 1 kapsel dagligt. Virkningen kan først vurderes efter 3 måneder. Hvis der er opnået symptomlindring, kan behandlingen fortsættes. Prostasan er ikke egnet til børn. Særlige advarsler og forsigtighedsregler inden brugen: Ved nedsat lever- eller nyrefunktion bør forsigtighed udvises. Kapslerne indeholder sorbitol. Hvis du ikke tåler visse sukkerarter, skal du tale med din læge. Kontraindikationer: Overfølsomhed over for savpalmefrugt eller øvrige indholdsstoffer. Forkortet produktinformation er baseret på produktresumé dateret 19. januar 2012, som kan rekvireres hos Bioforce Danmark A/S på tlf Bioforce Danmark AS Håndværkervej 17B 8643 Ans Tlf

Sundhed for hele familien

Sundhed for hele familien Sundhed for hele familien Snue og forkølelse: Sådan kommer du nemmere igennem Skrammer, sår og myggestik: Hjælp helingen på vej Fordøjelsen: Genvejen til velvære Vedligeholdelsen af et godt helbred: Så

Læs mere

En e-bog om sundhed og livstil for kvinder 45+

En e-bog om sundhed og livstil for kvinder 45+ Forandringer i hud og hår Fordøjelsen Den hemmelige kilde til velvære Sund selvforkælelse Tips til trætte ben De daglige vitaminer Den bedste alder: En e-bog om sundhed og livstil for kvinder 45+ Banebryder

Læs mere

Når det knager i kroppen. Miniguide til dig, der gerne vil bevare den aktive livsstil

Når det knager i kroppen. Miniguide til dig, der gerne vil bevare den aktive livsstil Når det knager i kroppen Miniguide til dig, der gerne vil bevare den aktive livsstil En aktiv livsstil skaber værdi og velvære Motion og en aktiv livsstil går hånd i hånd med livsglæde og velvære. For

Læs mere

Tag velværet med på ferien. Miniguide til den gode ferie for hele familien

Tag velværet med på ferien. Miniguide til den gode ferie for hele familien Tag velværet med på ferien Miniguide til den gode ferie for hele familien Vejen til den vellykkede ferie Ferie er skønt! Det er de fleste af os enige om. Endelig er der tid til at slappe af, være sammen

Læs mere

Vink farvel til forkølelse! Naturen hjælper dig godt igennem vinterhalvåret

Vink farvel til forkølelse! Naturen hjælper dig godt igennem vinterhalvåret Vink farvel til forkølelse! Naturen hjælper dig godt igennem vinterhalvåret Naturprodukter og kosttil skud du kan have tillid til Produkter, der er baseret på naturens egne virkemidler Alle urter og planter

Læs mere

Vink farvel til forkølelse! Naturen hjælper dig godt igennem dagligdagen

Vink farvel til forkølelse! Naturen hjælper dig godt igennem dagligdagen Vink farvel til forkølelse! Naturen hjælper dig godt igennem dagligdagen Naturprodukter og kosttil skud du kan have tillid til Produkter, der er baseret på naturens egne virkemidler Alle urter og planter

Læs mere

Din guide til naturlig glød

Din guide til naturlig glød Indre velvære, ydre skønhed Din guide til naturlig glød Hår og negle: Få skønne, friske lokker og stærke negle Huden: Dit velværebarometer Husk maven: Skab indre balance www.avogel.dk 2 Kære læser Er du

Læs mere

Kom godt igennem overgangsalderen

Kom godt igennem overgangsalderen Kom godt igennem overgangsalderen Lad ikke kroppen stå i vejen for det gode liv Naturprodukter og kosttil skud du kan have tillid til Produkter, der er baseret på naturens egne virkemidler Alle urter og

Læs mere

Kvindeliv: Sunde kvinder er glade kvinder. Miniguide til det gode liv som kvinde

Kvindeliv: Sunde kvinder er glade kvinder. Miniguide til det gode liv som kvinde Kvindeliv: Sunde kvinder er glade kvinder Miniguide til det gode liv som kvinde Kvinde, kend dine hormoner, og få velværet tilbage Vi er alle påvirkede af vores hormoner hele livet, oftest uden at vi

Læs mere

Genveje til en god fordøjelse. De bedste tips og tricks

Genveje til en god fordøjelse. De bedste tips og tricks Genveje til en god fordøjelse De bedste tips og tricks Naturprodukter og kosttilskud du kan have tillid til Produkter, der er baseret på naturens egne virkemidler Alle urter og planter er økologiske eller

Læs mere

Denne rive kan befri dig for trætte og tunge ben!

Denne rive kan befri dig for trætte og tunge ben! Denne rive kan befri dig for trætte og tunge ben! A.Vogel guide om hævelser og uro i benene Banebryder indenfor Naturlig helse - siden 1923 Denne rive befrier dig for trætte og tunge ben! Med den indsamlede

Læs mere

Prostata: To-i-en pille kan forbedre livskvalitet

Prostata: To-i-en pille kan forbedre livskvalitet Prostata: To-i-en pille kan forbedre livskvalitet Pille er nu også godkendt til behandling af bl.a. vandladningsbesvær Af Torben Bagge, 21. november 2012 03 Potensmiddel gavner prostata 04 FAKTA: Cialis

Læs mere

Rødkløverekstrakt og Mælkebøtteekstrakt

Rødkløverekstrakt og Mælkebøtteekstrakt Rødkløverekstrakt og Mælkebøtteekstrakt Fermenteret med mælkesyrebakterier Fermenterede urteekstrakter til dit daglige velbefindende siden 1959 Rødkløver ekstrakt Til kvinder i og efter overgangsalderen

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren. CANESTEN, vaginalcreme 1 % Aktivt stof: Clotrimazol

Indlægsseddel: Information til brugeren. CANESTEN, vaginalcreme 1 % Aktivt stof: Clotrimazol Indlægsseddel: Information til brugeren CANESTEN, vaginalcreme 1 % Aktivt stof: Clotrimazol Læs denne indlægsseddel grundigt. Den indeholder vigtige informationer. Du kan få Canesten uden recept. For at

Læs mere

Aciclovir Hexal, 200 mg 400 mg og 800 mg, tabletter Aciclovir

Aciclovir Hexal, 200 mg 400 mg og 800 mg, tabletter Aciclovir Indlægsseddel: Information til brugeren Aciclovir Hexal, 200 mg 400 mg og 800 mg, tabletter Aciclovir Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage medicinen. - Gem indlægssedlen. Du kan

Læs mere

Indlægsseddel Chi San med Rosenrod, oral opløsning Ekstrakt af Schizandra chinensis, ekstrakt af russisk rod og ekstrakt af rosenrod

Indlægsseddel Chi San med Rosenrod, oral opløsning Ekstrakt af Schizandra chinensis, ekstrakt af russisk rod og ekstrakt af rosenrod Indlægsseddel Chi San med Rosenrod, oral opløsning Ekstrakt af Schizandra chinensis, ekstrakt af russisk rod og ekstrakt af rosenrod Læs denne indlægsseddel godt igennem, før du begynder at tage Chi San

Læs mere

Behandling af Myelomatose med cyklofosfamid og Dexamethason

Behandling af Myelomatose med cyklofosfamid og Dexamethason Patientinformation Behandling af Myelomatose med cyklofosfamid og Dexamethason - Hæmatologisk Afsnit Velkommen til Vejle Sygehus Medicinsk Afdeling 1 rev. aug. 2011 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2

Læs mere

Forkølelse/infektion/smerte

Forkølelse/infektion/smerte Forkølelse/infektion/smerte Tilføjet af Charlotte Rachlin lørdag 10. maj 2008 Sidst opdateret tirsdag 13. maj 2008 Naturlægemidler indeholder naturligt forekommende stoffer i koncentrationer, der ikke

Læs mere

clotrimazol Information til dig om svamp i underlivet

clotrimazol Information til dig om svamp i underlivet clotrimazol Information til dig om svamp i underlivet Indhold Svamp i underlivet hvad er det?...4 Faktorer der kan forårsage svampeinfektion... 6 Hvad er symptomerne?...8 Smitter svamp?... 8 Kan mænd få

Læs mere

Guide: Sådan lever du med forstørret prostata

Guide: Sådan lever du med forstørret prostata Guide: Sådan lever du med forstørret prostata Både mænd og kvinder betaler prisen ved forstørret prostata, som rammer de fleste mænd fra 50 års-alderen. Af Torben Bagge, december 2012 03 Sådan undgår du

Læs mere

Aciclovir 1A Farma, 200 mg 400 mg og 800 mg tabletter aciclovir

Aciclovir 1A Farma, 200 mg 400 mg og 800 mg tabletter aciclovir INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Aciclovir 1A Farma, 200 mg 400 mg og 800 mg tabletter aciclovir Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder vigtige

Læs mere

Tempel hjælper mod dårlig hukommelse, træthed samt kolde hænder og fødder! - en nemmere løsning

Tempel hjælper mod dårlig hukommelse, træthed samt kolde hænder og fødder! - en nemmere løsning Tempel hjælper mod dårlig hukommelse, træthed samt kolde hænder og fødder! - en nemmere løsning En sløjfe på fingeren hjælper med hukommelsen - en nemmere løsning Tempel en nemmere løsning Der findes mange

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Zymelin menthol ukonserveret 1 mg/ml næsespray, opløsning Xylometazolinhydrochlorid Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at bruge dette lægemiddel,

Læs mere

69 018 68.03. Gem informationen, du får måske brug for at læse den igen. Ønsker du mere information, så kontakt læge eller apotek.

69 018 68.03. Gem informationen, du får måske brug for at læse den igen. Ønsker du mere information, så kontakt læge eller apotek. Novaluzid, oral suspension 69 018 68.03 Læs denne information godt igennem, før du begynder at tage medicinen. Du kan få denne medicin uden recept. For at få den bedste virkning, skal du altid følge vejledningerne

Læs mere

Behandling af Crohn s sygdom med lægemidlet Methotrexat

Behandling af Crohn s sygdom med lægemidlet Methotrexat Hillerød Hospital Kirurgisk Afdeling Behandling af Crohn s sygdom med lægemidlet Methotrexat Patientinformation April 2011 Forfatter: Gastro-medicinsk ambulatorium Hillerød Hospital Kirurgisk Afdeling

Læs mere

Pollenkalender. De vigtigste allergifremkaldende pollen i Danmark. Birk. El Elm. Januar Februar Marts April Maj Juni Juli August September

Pollenkalender. De vigtigste allergifremkaldende pollen i Danmark. Birk. El Elm. Januar Februar Marts April Maj Juni Juli August September Høfeber HØFEBER Høfeber er en form for allergi, der opstår, hvis du er blevet overfølsom over for for eksempel pelsdyr, træpollen, græspollen, skimmelsvampesporer eller husstøvmider. Op mod en million

Læs mere

Lægen kan have foreskrevet anden anvendelse. Følg altid lægens anvisning.

Lægen kan have foreskrevet anden anvendelse. Følg altid lægens anvisning. Centyl tabletter 5 mg Læs denne information godt igennem, før du begynder at tage medicinen Gem denne information, du får måske brug for at læse den igen. Ønsker du mere information, så kontakt læge eller

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Mucomyst brusetabletter 200 mg. Acetylcystein

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Mucomyst brusetabletter 200 mg. Acetylcystein INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Mucomyst brusetabletter 200 mg Acetylcystein Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger.

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren. Husk Psyllium-frøskaller, hårde kapsler. Plantago ovata Forssk.

Indlægsseddel: Information til brugeren. Husk Psyllium-frøskaller, hårde kapsler. Plantago ovata Forssk. Indlægsseddel: Information til brugeren Husk Psyllium-frøskaller, hårde kapsler Plantago ovata Forssk. Læs denne indlægsseddel grundigt inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder vigtige

Læs mere

Forstoppelse FORSTOPPELSE

Forstoppelse FORSTOPPELSE Forstoppelse Forstoppelse Der er mange, som har problemer med at komme af med afføringen. Op mod hver femte oplever problemer med afføringen. Hos ældre udgør det et stort problem. Afføringsproblemer er

Læs mere

Endometriose og mave-tarmproblemer

Endometriose og mave-tarmproblemer Endometriose og mave-tarmproblemer Mange kvinder med endometriose oplever mave-tarmproblemer af den ene eller den anden slags, herunder udfordringer omkring toiletbesøg. Årsagerne til disse problemer kan

Læs mere

SLIDGIGT GIGT. samt udtalt hypermobilitet kan også være medvirkende årsager til, at du får slidgigt.

SLIDGIGT GIGT. samt udtalt hypermobilitet kan også være medvirkende årsager til, at du får slidgigt. Gigt SLIDGIGT Slidgigt er den hyppigste form for gigt. Omkring halvdelen af den voksne befolkning over 40 år har tegn på slidgigt i et eller flere led og alle får det, hvis de lever længe nok. Slidgigt

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren. Klorzoxazon DAK tabletter 250 mg. chlorzoxazon

Indlægsseddel: Information til brugeren. Klorzoxazon DAK tabletter 250 mg. chlorzoxazon Indlægsseddel: Information til brugeren Klorzoxazon DAK tabletter 250 mg chlorzoxazon Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren Panodil Brus 500 mg brusetabletter paracetamol

Indlægsseddel: Information til brugeren Panodil Brus 500 mg brusetabletter paracetamol Indlægsseddel: Information til brugeren Panodil Brus 500 mg brusetabletter paracetamol Læs denne indlægsseddel grundigt. Den indeholder vigtige informationer. Du kan få Panodil Brus uden recept. For at

Læs mere

MUNDTØRHED MUNDTØRHED. Når man har mundtørhed, har man fornemmelsen af ikke at have tilstrækkeligt

MUNDTØRHED MUNDTØRHED. Når man har mundtørhed, har man fornemmelsen af ikke at have tilstrækkeligt Mundtørhed MUNDTØRHED Alle mennesker oplever at have mundtørhed af og til. Det kan skyldes flere forskellige ting, fx nervøsitet, stress eller angst. Hvis du oplever mundtørhed af disse årsager, forsvinder

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren. Antepsin 1g tabletter Sucralfat. Den senest reviderede indlægsseddel kan findes på

Indlægsseddel: Information til brugeren. Antepsin 1g tabletter Sucralfat. Den senest reviderede indlægsseddel kan findes på Indlægsseddel: Information til brugeren Antepsin 1g tabletter Sucralfat Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger. Tag altid dette

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren. Aciclovir 1A Farma, 200 mg 400 mg og 800 mg tabletter. aciclovir

Indlægsseddel: Information til brugeren. Aciclovir 1A Farma, 200 mg 400 mg og 800 mg tabletter. aciclovir Indlægsseddel: Information til brugeren Aciclovir 1A Farma, 200 mg 400 mg og 800 mg tabletter aciclovir Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder vigtige

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Trimopan, 100 mg filmovertrukne tabletter Trimethoprim Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Trimopan, 100 mg filmovertrukne tabletter Trimethoprim Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at INDLÆGSSEDDEL INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Trimopan, 100 mg filmovertrukne tabletter Trimethoprim Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage medicinen. - Gem indlægssedlen.

Læs mere

Halsbrand og sur mave

Halsbrand og sur mave Halsbrand og sur mave Halsbrand, sur mave og mavesår Mange har prøvet at have halsbrand eller sure opstød, for eksempel i forbindelse med indtagelse af alkohol eller fedtrige måltider. Andre kender til

Læs mere

Du kan tage Panodil mod svage smerter, f.eks. hovedpine, menstruationssmerter, tandpine, muskelog ledsmerter samt for at nedsætte feber.

Du kan tage Panodil mod svage smerter, f.eks. hovedpine, menstruationssmerter, tandpine, muskelog ledsmerter samt for at nedsætte feber. Indlægsseddel: Information til brugeren Panodil 500 mg filmovertrukne tabletter paracetamol Læs denne indlægsseddel grundigt. Den indeholder vigtige informationer. Du kan få Panodil uden recept. For at

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL: TIL BRUGEREN. Loperamid BMM Pharma 2 mg tabletter Loperamidhydrochlorid

INDLÆGSSEDDEL: TIL BRUGEREN. Loperamid BMM Pharma 2 mg tabletter Loperamidhydrochlorid INDLÆGSSEDDEL: TIL BRUGEREN Loperamid BMM Pharma 2 mg tabletter Loperamidhydrochlorid Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger.

Læs mere

Indlægssedler opdateres løbende. Du kan se den nyeste indlægsseddel for Brentan på

Indlægssedler opdateres løbende. Du kan se den nyeste indlægsseddel for Brentan på Indlægsseddel: Information til brugeren Brentan 400 mg bløde vaginalkapsler Miconazolnitrat Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at bruge dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger.

Læs mere

Tandpleje. ved mundtørhed

Tandpleje. ved mundtørhed Tandpleje ved mundtørhed Tegn på at munden er tør Hvis du tager medicin, kan det påvirke din produktion af spyt. Det er almindeligt, at produktionen af spyt bliver normal, når din krop har vænnet sig til

Læs mere

Antibiotika? kun når det er nødvendigt!

Antibiotika? kun når det er nødvendigt! Antibiotika? kun når det er nødvendigt! Brug af antibiotika kan føre til, at bakterierne bliver modstandsdygtige over for antibiotika. Det kan dermed blive sværere at få bugt med en ny infektion. Antibiotika

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren

Indlægsseddel: Information til brugeren Indlægsseddel: Information til brugeren CANESTEN vaginaltabletter 100 mg, vaginaltabletter 500 mg, vaginaltabletter 500 mg + 1 % creme Aktive stof: Clotrimazol Læs denne indlægsseddel grundigt. Den indeholder

Læs mere

Kosttilskudsguide til ammende

Kosttilskudsguide til ammende Kosttilskudsguide til ammende Din baby bygges af byggesten, som den får fra din ammemælk! Derfor har du som ammende de allerbedste muligheder for at give din baby en god start på livet. Først og fremmest

Læs mere

Medicin ved hofte- og knæoperation

Medicin ved hofte- og knæoperation Gentofte Hospital Ortopædkirurgi Niels Andersens Vej 65 2900 Hellerup Patientinformation Medicin ved hofte- og knæoperation Fordeling af tabletter Den normale fordeling og dosis af tabletterne er: Præparat

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren

Indlægsseddel: Information til brugeren Indlægsseddel: Information til brugeren Betnovat 1 mg/ml kutanopløsning Betamethason (som betamethasonvalerat) Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at bruge dette lægemiddel, da den indeholder

Læs mere

FORKØLELSE FORKØLELSE

FORKØLELSE FORKØLELSE Forkølelse FORKØLELSE Forkølelse er en virussygdom i de øvre luftveje, som især rammer slimhinden i næsen, men også svælget og halsen. Den rammer folk i alle aldre, men børn bliver hyppigere forkølet end

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren. Alendronat Orifarm, 70 mg, tabletter. Alendronsyre

Indlægsseddel: Information til brugeren. Alendronat Orifarm, 70 mg, tabletter. Alendronsyre Indlægsseddel: Information til brugeren Alendronat Orifarm, 70 mg, tabletter Alendronsyre Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger.

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren. Prometazin "ERA", 25 mg tabletter Prometazin

Indlægsseddel: Information til brugeren. Prometazin ERA, 25 mg tabletter Prometazin Indlægsseddel: Information til brugeren Prometazin "ERA", 25 mg tabletter Prometazin Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at bruge medicinen. Gem indlægssedlen. Du kan få brug for at læse

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL: TIL BRUGEREN. Loperamid BMM Pharma 2 mg tabletter Loperamidhydrochlorid

INDLÆGSSEDDEL: TIL BRUGEREN. Loperamid BMM Pharma 2 mg tabletter Loperamidhydrochlorid INDLÆGSSEDDEL: TIL BRUGEREN Loperamid BMM Pharma 2 mg tabletter Loperamidhydrochlorid Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger.

Læs mere

Levact bendamustin behandling SPØRGSMÅL OG SVAR

Levact bendamustin behandling SPØRGSMÅL OG SVAR Levact bendamustin behandling SPØRGSMÅL OG SVAR 3 Information til dig, der skal behandes med Levact for kræft i blodet, lymfesystemet eller knoglemarven. Informationen fokuserer på lægemidlet Levact, hvordan

Læs mere

Guide: Sådan snyder du influenzaen

Guide: Sådan snyder du influenzaen Guide: Sådan snyder du influenzaen Lige nu skyller den anden bølge af influenzaepidemien ind over os. Og selvom det er for sent på sæsonen at blive vaccineret, kan vi med forholdsvis simple råd slippe

Læs mere

Zovir 5 % creme Aciclovir

Zovir 5 % creme Aciclovir 11. november 2016 Zovir 5 % creme Aciclovir Der findes to pakningsstørrelser af Zovir 5 % creme. Den fås med henholdsvis 10 g og 2 g med hver sin indlægsseddel. Se de følgende sider. Første indlægsseddel

Læs mere

Du kan tage Panodil mod svage smerter, f.eks. hovedpine, menstruationssmerter, tandpine samt muskel- og ledsmerter.

Du kan tage Panodil mod svage smerter, f.eks. hovedpine, menstruationssmerter, tandpine samt muskel- og ledsmerter. Indlægsseddel: Information til brugeren Panodil 665 mg tabletter med modificeret udløsning paracetamol Læs denne indlægsseddel grundigt. Den indeholder vigtige informationer. Gem indlægssedlen. Du kan

Læs mere

1. Panodil Retards virkning og hvad du skal bruge det til

1. Panodil Retards virkning og hvad du skal bruge det til Indlægsseddel: Information til brugeren Panodil Retard 500 mg depottabletter paracetamol Læs denne indlægsseddel grundigt. Den indeholder vigtige informationer. Gem indlægssedlen. Du kan få brug for at

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren

Indlægsseddel: Information til brugeren Indlægsseddel: Information til brugeren Zovir 200 mg, 400 mg og 800 mg tabletter Aciclovir Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at bruge dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger.

Læs mere

Krop & Sundhed. - Hvad er det egentlig for noget? Find ud af det lige her! :)

Krop & Sundhed. - Hvad er det egentlig for noget? Find ud af det lige her! :) Krop & Sundhed - Hvad er det egentlig for noget? Find ud af det lige her! :) S ide 2 Krop & S u n dhed Å rgang 1, Nummer 1 Søvn - hvorfor er det så vigtigt? Søvn er en nødvendighed for alle levende væsner.

Læs mere

2. DET SKAL DU VIDE, FØR DU BEGYNDER AT TAGE ZOVIR

2. DET SKAL DU VIDE, FØR DU BEGYNDER AT TAGE ZOVIR Indlægsseddel: Information til brugeren Zovir 40 mg/ml og 80 mg/ml oral suspension Aciclovir Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at bruge dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger.

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren. Finasterid Orion 5 mg filmovertrukne tabletter. Finasterid

Indlægsseddel: Information til brugeren. Finasterid Orion 5 mg filmovertrukne tabletter. Finasterid Indlægsseddel: Information til brugeren Finasterid Orion 5 mg filmovertrukne tabletter Finasterid Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder vigtige

Læs mere

Halsbrand og sur mave

Halsbrand og sur mave Halsbrand og sur mave HALSBRAND, SUR MAVE OG MAVESÅR Mange har prøvet at have halsbrand eller sure opstød, for eksempel i forbindelse med indtagelse af alkohol eller store måltider. Andre kender til mavesmerter,

Læs mere

Bilag III. Ændringer til relevante afsnit i produktresumé og indlægsseddel

Bilag III. Ændringer til relevante afsnit i produktresumé og indlægsseddel Bilag III Ændringer til relevante afsnit i produktresumé og indlægsseddel Bemærk: Det kan efterfølgende være nødvendigt, at de relevante nationale myndigheder, i samarbejde med referencelandet, opdaterer

Læs mere

Antepsin 200 mg/ml oral suspension

Antepsin 200 mg/ml oral suspension INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Antepsin 200 mg/ml oral suspension Sucralfat Læs denne indlægsseddel grundigt. Den indeholder vigtige informationer. - Du kan få Antepsin uden recept. For at opnå

Læs mere

Behandling. Rituximab (Mabthera ) med. Aarhus Universitetshospital. Indledning. Palle Juul-Jensens Boulevard Aarhus N Tlf.

Behandling. Rituximab (Mabthera ) med. Aarhus Universitetshospital. Indledning. Palle Juul-Jensens Boulevard Aarhus N Tlf. Behandling med Rituximab (Mabthera ) Indledning Sidst revideret: 28.08.2019 Side 1 af 6 Palle Juul-Jensens Boulevard 99 8200 Aarhus N Tlf. 7845 5810 Blodsygdomme Denne vejledning skal give dig og dine

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Novaluzid, tyggetabletter

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Novaluzid, tyggetabletter INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Novaluzid, tyggetabletter Læs denne indlægsseddel grundigt. Den indeholder vigtige informationer. Du kan få Novaluzid uden recept. For at opnå den bedste behandling

Læs mere

Pamol flash 250 mg dispergible tabletter Paracetamol

Pamol flash 250 mg dispergible tabletter Paracetamol INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Pamol flash 250 mg dispergible tabletter Paracetamol Læs denne indlægsseddel grundigt. Den indeholder vigtige informationer. Du kan få Pamol flash uden recept. For

Læs mere

Din biologiske alder. side 1 af 6

Din biologiske alder. side 1 af 6 Din biologiske alder side 1 af 6 En ting der din kronologiske alder, altså hvor mange år der er gået, siden du blev født. Noget andet er din biologisk alder. Altså hvor gammel din krop er rent fysisk.

Læs mere

Informationsbrochure til patienter

Informationsbrochure til patienter Jinarc (tolvaptan) Informationsbrochure til patienter Dette lægemiddel er underlagt supplerende overvågning. Dermed kan der hurtigt tilvejebringes nye oplysninger om sikkerheden. Du kan hjælpe ved at indberette

Læs mere

Behandling af myelomatose med Revlimid og Dexamethason

Behandling af myelomatose med Revlimid og Dexamethason Behandling af myelomatose med Revlimid og Dexamethason Vi anbefaler dig medicinsk behandling af din kræftsygdom og håber, at denne pjece kan være en hjælp til at få et overblik over behandlingen. Pjecen

Læs mere

Hvilke problemer kan opstå, hvis det trykkede hoved ikke løsnes helt op? En introduktion til Osteopati for spædbørn og større børn

Hvilke problemer kan opstå, hvis det trykkede hoved ikke løsnes helt op? En introduktion til Osteopati for spædbørn og større børn En introduktion til Osteopati for spædbørn og større børn Det er en almindelig opfattelse at spædbørn og børn ikke bør have nogen strukturel stress eller spænding i sin krop, fordi de er så unge. Virkeligheden

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Primcillin, 250 mg, 400 mg og 800 mg filmovertrukne tabletter. Phenoxymethylpenicillinkalium

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Primcillin, 250 mg, 400 mg og 800 mg filmovertrukne tabletter. Phenoxymethylpenicillinkalium INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Primcillin, 250 mg, 400 mg og 800 mg filmovertrukne tabletter Phenoxymethylpenicillinkalium Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage dette lægemiddel,

Læs mere

rosacea Oplysninger om et voksenproblem

rosacea Oplysninger om et voksenproblem rosacea Oplysninger om et voksenproblem 1 RosaceA er den medicinske betegnelse for en række hudsymptomer som oftest forekommer hos personer Over 30 år. (ikke at forveksle med akne) Cirka Symptomerne på

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. theophyllin

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. theophyllin INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Theo-Dur 200 mg, depottabletter Theo-Dur 300 mg, depottabletter theophyllin Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at bruge dette lægemiddel, da den

Læs mere

Rocilin filmovertrukne tabletter IE, 1 mill. IE, 1,2 mill. IE og 1,5 mill. IE

Rocilin filmovertrukne tabletter IE, 1 mill. IE, 1,2 mill. IE og 1,5 mill. IE Rocilin filmovertrukne tabletter 500.000 IE, 1 mill. IE, 1,2 mill. IE og 1,5 mill. IE Læs denne information godt igennem, før De begynder at tage medicinen Gem denne information, De får måske brug for

Læs mere

ASTMA ASTMA. ved man ikke med sikkerhed. Nogle astmatikere har også allergi.

ASTMA ASTMA. ved man ikke med sikkerhed. Nogle astmatikere har også allergi. Astma ASTMA Astma er en sygdom i luftvejene, der kan starte når som helst i livet oftest som barn, men også som voksen eller ældre. Astma kan være arveligt, men hvad der udløser sygdommen hos nogle og

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren

Indlægsseddel: Information til brugeren Indlægsseddel: Information til brugeren Zovir 40 mg/ml og 80 mg/ml oral suspension Aciclovir Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger.

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Heracillin 500 mg, filmovertrukne tabletter Heracillin 1 g, filmovertrukne tabletter. flucloxacillinnatrium

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Heracillin 500 mg, filmovertrukne tabletter Heracillin 1 g, filmovertrukne tabletter. flucloxacillinnatrium INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Heracillin 500 mg, filmovertrukne tabletter Heracillin 1 g, filmovertrukne tabletter flucloxacillinnatrium Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at

Læs mere

Indlægsseddel: information til brugeren. Zovir 200 mg, 400 mg og 800 mg tabletter Aciclovir

Indlægsseddel: information til brugeren. Zovir 200 mg, 400 mg og 800 mg tabletter Aciclovir Indlægsseddel: information til brugeren Zovir 200 mg, 400 mg og 800 mg tabletter Aciclovir Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger.

Læs mere

Til patienter og pårørende. Rituximab (MabThera) Information om behandling med antistof. Hæmatologisk Afdeling

Til patienter og pårørende. Rituximab (MabThera) Information om behandling med antistof. Hæmatologisk Afdeling Til patienter og pårørende Rituximab (MabThera) Information om behandling med antistof Hæmatologisk Afdeling Indledning Denne vejledning skal give dig og dine pårørende viden om den medicinske kræftbehandling

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren Brentan 20 mg/g creme Miconazolnitrat

Indlægsseddel: Information til brugeren Brentan 20 mg/g creme Miconazolnitrat Indlægsseddel: Information til brugeren Brentan 20 mg/g creme Miconazolnitrat Læs denne indlægsseddel grundigt inden du begynder at bruge dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger. Tag altid

Læs mere

Guide. naturlægemidlerne. Lægernes dom: Sådan virker. sider. Vudering af 10 naturlægemidler. Oktober 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.

Guide. naturlægemidlerne. Lægernes dom: Sådan virker. sider. Vudering af 10 naturlægemidler. Oktober 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b. Foto: Scanpix Guide Oktober 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 18 sider Lægernes dom: Sådan virker naturlægemidlerne Vudering af 10 naturlægemidler Naturlægemidler INDHOLD I DETTE HÆFTE:

Læs mere

Pantoloc pulver til injektionsvæske, opløsning 40 mg

Pantoloc pulver til injektionsvæske, opløsning 40 mg Pantoloc pulver til injektionsvæske, opløsning 40 mg Læs denne indlægsseddel grundigt inden du begynder at tage medicinen Gem indlægssedlen. Du kan få brug for at læse den igen. Spørg lægen eller på apoteket

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren. Flixotide inhalationspulver i Diskos 50, 100, 250 og 500 mikrogram/dosis Fluticasonpropionat

Indlægsseddel: Information til brugeren. Flixotide inhalationspulver i Diskos 50, 100, 250 og 500 mikrogram/dosis Fluticasonpropionat Indlægsseddel: Information til brugeren Flixotide inhalationspulver i Diskos 50, 100, 250 og 500 mikrogram/dosis Fluticasonpropionat Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at bruge medicinen.

Læs mere

Information om Sinalfa tabletter 1 mg, 2 mg og 5 mg Terazosinhydrochlorid

Information om Sinalfa tabletter 1 mg, 2 mg og 5 mg Terazosinhydrochlorid Information om Sinalfa tabletter 1 mg, 2 mg og 5 mg Terazosinhydrochlorid Læs denne information godt igennem, før du begynder at tage medicinen Gem denne information, du får måske brug for at læse den

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Megace 160 mg tabletter. Megestrolacetat

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Megace 160 mg tabletter. Megestrolacetat INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Megace 160 mg tabletter Megestrolacetat Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage medicinen. Gem indlægssedlen. Du kan få brug for at læse den

Læs mere

side 1 af 7 Din biologiske alder

side 1 af 7 Din biologiske alder side 1 af 7 Din biologiske alder En ting er din kronologiske alder, altså hvor mange år, der er gået, siden du blev født. Noget andet er din biologisk alder. Altså hvor gammel din krop er rent fysisk.

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Glycerylnitrat SAD, koncentrat til infusionsvæske, opløsning 5 mg/ml. glyceryltrinitrat

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Glycerylnitrat SAD, koncentrat til infusionsvæske, opløsning 5 mg/ml. glyceryltrinitrat INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Glycerylnitrat SAD, koncentrat til infusionsvæske, opløsning 5 mg/ml glyceryltrinitrat Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at bruge dette lægemiddel,

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren

Indlægsseddel: Information til brugeren Indlægsseddel: Information til brugeren Flixotide inhalationspulver i Diskos 50, 100, 250 og 500 mikrogram/dosis Fluticasonpropionat Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at bruge dette lægemiddel,

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren

Indlægsseddel: Information til brugeren Indlægsseddel: Information til brugeren Lacrofarm Junior, pulver til oral opløsning, enkeltdosisbeholder Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at bruge dette lægemiddel, da den indeholder

Læs mere

FAQ om smertestillende håndkøbspræparater til voksne

FAQ om smertestillende håndkøbspræparater til voksne FAQ om smertestillende håndkøbspræparater til voksne 1. Hvilke forskellige typer smertestillende håndkøbspræparater findes der? Der findes smertestillende håndkøbsmedicin som tabletter, hvor det smertestillende

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Ventoline 4 mg tabletter Salbutamol

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Ventoline 4 mg tabletter Salbutamol INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Ventoline 4 mg tabletter Salbutamol Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger. - Gem indlægssedlen.

Læs mere

Baseline spørgeskema Version 2.1 Dato 01.11.2014

Baseline spørgeskema Version 2.1 Dato 01.11.2014 Spørgeskema til udfyldelse ved start Randomiseringsnummer: Initialer for forsøgsdeltager: CPR: - Dato for udfyldelse af skema: / - 20 Navn: Tager du lægeordineret medicin Hvis Ja, anfør venligst navn,

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren. Aciclovir Alternova 200 mg tabletter. aciclovir

Indlægsseddel: Information til brugeren. Aciclovir Alternova 200 mg tabletter. aciclovir Indlægsseddel: Information til brugeren Aciclovir Alternova 200 mg tabletter aciclovir Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger.

Læs mere

FORSTOPPELSE OG SMERTEMEDICIN. En pjece til personer med forstoppelsesproblemer

FORSTOPPELSE OG SMERTEMEDICIN. En pjece til personer med forstoppelsesproblemer FORSTOPPELSE OG SMERTEMEDICIN En pjece til personer med forstoppelsesproblemer Forstoppelse er et hyppigt problem blandt både raske og syge og kan være meget ubehageligt. Især i forbindelse med medicinsk

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren. Arax Junior 250 mg tabletter paracetamol

Indlægsseddel: Information til brugeren. Arax Junior 250 mg tabletter paracetamol INDLÆGSSEDDEL 1 Indlægsseddel: Information til brugeren Arax Junior 250 mg tabletter paracetamol Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage dette læge middel, da den indeholder vigtige

Læs mere

Astmamedicin. lungesygdommen KOL.

Astmamedicin. lungesygdommen KOL. Astmamedicin Denne brochure handler om medicin til behandling af astma. En medicin, der også bliver brugt mod astmatisk bronkitis hos børn og til behandling af voksne med lungesygdommen KOL. Hvad er astma?

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren. Panodil Hot 500 mg pulver til oral opløsning, brev paracetamol

Indlægsseddel: Information til brugeren. Panodil Hot 500 mg pulver til oral opløsning, brev paracetamol Indlægsseddel: Information til brugeren Panodil Hot 500 mg pulver til oral opløsning, brev paracetamol Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder vigtige

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN MICROTRAST 0,7 g/g Oral pasta. Bariumsulfat

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN MICROTRAST 0,7 g/g Oral pasta. Bariumsulfat INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN MICROTRAST 0,7 g/g Oral pasta Bariumsulfat Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at bruge dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger.

Læs mere

Dolol Retard. 2. Virkning

Dolol Retard. 2. Virkning Dolol Retard Læs denne information omhyggeligt før De begynder at bruge Dolol Retard Gem informationen. De får måske brug for at læse den igen. Kontakt lægen eller apoteket hvis De ønsker flere oplysninger

Læs mere