Billedkunst - Metode, kronologi tema 1. udgave, 2006

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Billedkunst - Metode, kronologi tema 1. udgave, 2006"

Transkript

1 Design Billedkunst - Metode, kronologi tema 1. udgave, 2006 ISBN Forfatter(e) Ole Laursen, Henrik Scheel Andersen Et must i billedkunstundervisningen. Bogen giver anvendelige redskaber til forståelsen af billedkunstens verden og betydningen af det æstetiske i samfundet. 395,00 DKK Inkl. moms Bogen giver en bred introduktion til billedets virkemidler såsom komposition, form, farve, lys og skygge og anvender samtidige forskellige analytiske synsvinkler på udvalgte værker; formanalyse, socialanalyse og betydningsanalyse. Billeder, skulpturer og arkitektur belyses på tværs af tid i tematiske sammenstillinger, og derudover præsenterer bogen tre historiske perioder - perioden op til 1400, perioden fra og perioden efter Bogen beskæftiger sig også med udvalgte gengivelsesstrategier i en redegørelse for kunstnernes forskellige måder at forholde sig til virkeligheden på. Billedkunst - metode, kronolgi, tema henvender sig primært til billedkunstundervisningen i gymnasiet og på hf, men bogen har med stor succes også været brugt på seminarierne. Derudover er den også anvendelig i andre sammenhænge, hvor unge og voksne undervises i en teoretisk tilgang til billedkunsten og dens betydning for menneskeog samfundsliv. Billedkunst - Metode, kronologi, tema 1. udgave, 2006 ISBN Forfatter(e) Ole Laursen, Henrik Scheel Andersen Et must i billedkunstundervisningen. ebogen giver anvendelige redskaber til forståelsen af billedkunstens verden og betydningen af det æstetiske i samfundet. Billedkunst - Metode, kronologi, tema - 4 år 272,50 DKK ebogen giver en bred introduktion til billedets virkemidler såsom komposition, form, farve, lys og skygge og anvender samtidige forskellige analytiske synsvinkler på udvalgte værker; formanalyse, socialanalyse og betydningsanalyse. Billeder, skulpturer og arkitektur belyses på tværs af tid i tematiske sammenstillinger, og derudover præsenterer ebogen tre historiske perioder - perioden op til 1400, perioden fra og perioden efter ebogen beskæftiger sig også med udvalgte gengivelsesstrategier i en redegørelse for kunstnernes forskellige måder at forholde sig til virkeligheden på. Billedkunst - metode, kronolgi, tema henvender sig primært til billedkunstundervisningen i gymnasiet og på hf, men den har med stor succes også været brugt på seminarierne. Derudover er den også anvendelig i andre sammenhænge, hvor unge og voksne undervises i en teoretisk tilgang til billedkunsten og dens betydning for menneske- og samfundsliv.

2 De(t) gyldne snit 3. udgave, 2010 ISBN Forfatter(e) Jesper Frandsen Alle kender begrebet det gyldne snit, men de færreste kan sætte det ind i en større sammenhæng. Det råder denne bog bod på. 325,00 DKK Inkl. moms De(t) gyldne snit er en temabog, der omtaler de fleste af de områder, hvor begrebet optræder: æstetik, billedkunst, arkitektur, litteratur, musik, botanik, zoologi og ikke mindst matematik. Udover gennemgangen af det gyldne snit i kunsten, naturen og matematikken, behandler bogen en lang række temaer beslægtet med det gyldne snit, bl.a. pentagon og pentagram, det gyldne rektangel, proportionssystemer, Platon, geometriske problemer, den gyldne linje, den gyldne kasse, Cheopspyramiden, Wythoffs spil og ikke mindst Fibonnacital. Mens man hidtil næsten kun har konstateret, at det gyldne rektangel indtager en særstilling blandt rektangler, har prof. A. Bejan i en artikel prøvet at forklare, hvorfor det er sådan. I bogen gennemgås dele af artiklen i et helt nyt kapitel. Resten af 3. udgave er identisk med 2. udgave. Bogen kan bruges fra folkeskoler til universiteter i matematik, dansk, billedkunst, musik og i forbindelse med tværfagligt samarbejde, store opgaver og studierejser. Design - proces og metode 1. udgave, 2016 ISBN Forfatter(e) Mette Volf Laursen Udgivelsen går bag om designerens daglige arbejde og giver et indblik i den kreative skabelsesproces, som designeren er en del af. Design - proces og metode - 1 år Design - proces og metode - 4 år 195,00 DKK 395,00 DKK Design - proces & metode ibog er enestående i sit fokus på afmystificering og operationalisering af designprocessens flygtige og komplekse karakter. Udgivelsen går bag om designerens daglige arbejde og giver et indblik i den kreative skabelsesproces, som designeren er en del af. Udover et bredt indblik i designerens arbejdsmetoder og designparametre giver Design - proces & metode en række eksempler fra anerkendte designvirksomheder, der gør det muligt at komme helt tæt på designerens virkelighed. Udgivelsen er udarbejdet til C og B niveau, men kan bruges af alle, der interesserer sig for design og designerens udviklingsproces. Design Proces og Metode ibog er baseret på papirbogen af samme navn. Papirbogen er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tipsog lottomidler samt Bergiafonden.

3 Design - proces og metode 1. udgave, 2009 ISBN Forfatter(e) Mette Volf Laursen Bogen løfter sløret for designfagets kreative udviklingsprocesser - uden at fjerne magien. 395,00 DKK Inkl. moms Bogen går bag om designerens daglige arbejde og giver et indblik i den kreative skabelsesproces, som designeren er en del af. Design - proces & metode er enestående i sit fokus på afmystificering og operationalisering af designprocessens flygtige og komplekse karakter. Udover et bredt indblik i designerens arbejdsmetoder og designparametre giver Design - proces & metode en række eksempler fra anerkendte designvirksomheder, der gør det muligt at komme helt tæt på designerens virkelighed. Design - proces & metode er udarbejdet til C og B niveau, men kan bruges af alle, der interesserer sig for design og designerens udviklingsproces. Design Proces og Metode er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler samt Bergiafonden. Design - process and method 1. udgave, 2016 ISBN Forfatter(e) Mette Volf Laursen This publication presents the designer s daily work and the creative process the designer is involved in. Design - process and method - 1 år Design - process and method - 4 år 250,00 DKK 450,00 DKK This publication is unique in its demystification and operationalization of the complex and elusive nature of the design process. The publication portrays the designer s daily work and the creative process, which the designer is a part of. Apart from displaying the designer s work methods and design parameters, the publication shows examples from renowned Danish design firms. Through these examples the reader gets an insight into the designer s reality. The publication addresses itself to anyone with an interest in design and the designer s creative process. It is suitable as a handbook for teaching. The Danish version of the publication exists as a paperbook and an internetbook.

4 Grafisk præsentation og billedbehandling - med Office og GIMP 1. udgave, 2011 ISBN Forfatter(e) Lars Ljungqvist Et komplet undervisningsmateriale til faget Grafisk Præsentation. 60 opgaver 50 eksempler 50 videopræsentationer Ordbog med beskrivelse af 25 grafiske begreber ebog Grafisk præsentation og billedbehandling - med Office og GIMP - 1 år Grafisk præsentation og billedbehandling - med Office og GIMP - 4 år 160,00 DKK 295,00 DKK Grafisk præsentation og billedbehandling er et komplet undervisningsmateriale til faget Grafisk præsentation. Samtidig er det en generel introduktion til grafisk arbejde, og hvordan man producerer pæne brochurer, plakater og lignende. Udgivelsen er opdelt i en teori- og øvelsesdel. Teoridelen giver en introduktion til grafisk præsentation efterfulgt af en gennemgang af de vigtigste emner. Undervejs præsenterer udgivelsen relevante grafiske udtryk og begreber. Øvelsesdelen indledes med Publisher. Dernæst følger en del med de grafiske muligheder i de øvrige Office-programmer. Excel er god til at vise tal i diagrammer, og PowerPoint kan fx lave organisationsdiagrammer. Ellers handler øvelsesdelen om billedbehandling i GIMP. GIMP er et gratis men professionelt program til billedbehandling. GIMP er samtidig et gratis alternativ til Adobes Photoshop. Der er video til alle eksemplerne i udgivelsen - sammenlagt mere end en times video. Grafisk præsentation henvender sig til version 2.6.x. af GIMP. Grundbog i kunst og arkitektur - Kunstens rum 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Jørgen Eriksen, Sophie Holm Strøm, Henrik Oxvig En ny grundbog til billedkunst 350,00 DKK Inkl. moms Grundbog i kunst og arkitektur - Kunstens rum ibog behandler en bred vifte af traditionelle, kunstneriske udtryksformer indenfor maleri, skulptur og arkitektur samtidig med, at grænsefladerne i samtidskunsten berøres. Hvert kapitel følges af en række forslag til kreative, praktiske øvelses- og analyseopgaver med fokus på anvendelsen af det teoretiske stof. Præsentationen af visuelle virkemidler og metoder er i grundbogen koblet til en anvendelsesorienteret tilgang i forhold til et tema f.eks. Visuelle virkemidler fra naturen ind i byen.

5 GULD - Skatte fra den danske guldalder 1. udgave, 2013 ISBN Forfatter(e) I samarbejde med kunstmuseet ARoS er vi stolte af at kunne præsentere et omfangsrigt og fantastisk flot illustreret katalog, som vi udgiver i forbindelse med ARoS store guldalderudstilling: GULD - skatte fra den danske guldalder. 350,00 DKK Inkl. moms Kataloget sætter guldalderens kunst ind i en bredere forskningsmæssig sammenhæng og er et must for alle, der interesserer sig for tallets litteratur, historie, politik, videnskab, samfund og billedunivers. På mere end 300 billedrige sider er værkerne særdeles smukt gengivet og ledsaget af otte store artikler, der er skrevet til lejligheden af de fremmeste forskere på feltet. Teksterne præsenterer den nyeste viden om guldalderen set fra forskellige fagvinkler. Alle steder er formidlingen og fortælleglæden i højsædet. Her venter store læse- og kiggeoplevelser uanset om man er underviser i dansk, historie eller billedkunst. Hvad hånden former 1. udgave, 2003 ISBN Forfatter(e) Ole Laursen, Henrik Scheel Andersen En introduktion til forståelsen af skulpturkunstens betydning for den sanselige erfaring af det fysiske rum. 370,00 DKK Inkl. moms Bogen giver en grundig indføring i relevante skulpturmaterialer, redskaber til analyse af skulpturen som kunstform og en kort redegørelse for skulpturens historie. Udover en omfattende behandling af skulpturens placering i den billedpædagogiske praksis indeholder bogen også en række konkrete opgavestillinger, der nøje redegør for den metodiske og fagdidaktiske dimension. Udover bogens udførlige introduktion til skulpturarbejdets facetter har Hvad hånden former også et supplerende website med omfattende billedmateriale. Bogen er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler.

6 Jan Jensen - en maler til tiden 1. udgave, 2009 ISBN Forfatter(e) Rolf Dorset Et kunstnerportræt af maleren og skulptøren Jan Hartvig Jensen, der er kendt for sit moderne udtryk og energiske penselstrøg. 245,00 DKK Inkl. moms Denne bog tegner et portræt af kunstneren Jan Jensen, der voksede op i et hjem med tradition for landskabsmalerier, men allerede i sin ungdom vendte sig mod den ekspressionistiske Cobra-stil. Gennem sit liv har Jan Jensen også været under indflydelse af stilretninger såsom fotorealismen, kubismen, og pointilismen. Inspirationen til hans motiver hentes skiftesvis fra den samfundspolitiske scene i både Danmark og udland og fra det nære familieliv. Et gennemgående tema i især de yngre år i Jan Jensens liv og værker er provokationen af og opgøret med systemet og dets begrænsninger af kreativiteten. Med alderen skiftede hans fokus dog fra provokationen til menneskets fortælling, og i de senere år antog mange af hans værker et poetisk udtryk. Bogen viser også nogle af de skulpturer, Jan Jensen har lagt navn til gennem tiden. Logisk set 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Peter Øhrstrøm Bogen omhandler logik-begrebet, der ikke kun er en formalistisk spidsfindighed, men et afgørende ideal i vores hverdag. Logisk set - 4 år 120,00 DKK Logisk set er en bog, der sætter vores argumentation i hverdagen samt den videnskabelige tænkning i relief. Bogen introducerer logik som en filosofisk og teoretisk disciplin, men lægger hele vejen igennem op til de praktiske konsekvenser og anvendelser. I bogen diskuteres både moderne logik og træk af logikkens historie. Bogen indeholder bl.a. emner som Aristoteles' syllogismer, udsagnslogik, begrebslogik, semiotik samt en etisk diskussion og argumentation, der sætter filosofien i vores tidsalder i fokus. Logisk set henvender sig til alle ungdomsuddannelser samt til introkurser i logik og argumentation på de videregående uddannelser.

7 Middelalderen - historie, religion, litteratur og kunst 1. udgave, 2011 ISBN Forfatter(e) Sanne Stemann Knudsen, Kim Beck Danielsen Omhandler den europæiske middelalder (ca ) og har fokus på områderne historie, religion, litteratur og kunst. 275,00 DKK Inkl. moms Korsriddere, munke og simple bønder; enorme katedraler, folkeviser og håndskrifter på latin. Middelalderen spænder vidt og denne bog samler hele perioden fra 500- tallet frem til 1500-tallet i ni overskuelige kapitler. Bogen rummer mange centraler kildetekster om alt fra periodens verdensbillede til dens hverdagsliv en del har aldrig før været oversat til dansk. Dertil kommer et omfattende og fascinerende illustrationsmateriale, der giver et nuanceret billede af middelalderen som må siges at være alt andet end sort. Middelalderen - historie, religion, litteratur og billedkunst retter sig mod undervisning i historie, men kan sagtens finde anvendelse i både dansk og i forløb, der strækker sig på tværs af fagene og favner fx religion og billedkunst, ord og sætninger. Per Kirkeby. Malerier (Bind 1) 1. udgave, 2002 ISBN Forfatter(e) Ane Hejlskov Larsen Registrant over Per Kirkebys malerier fra den første spæde begyndelse i 1957 til ,00 DKK Inkl. moms Registrant over Per Kirkebys malerier fra den første spæde begyndelse i 1957 til det år, hvor hans udenlandske karriere begyndte. Bogen består af gengivelse af samtlige billeder i farver. Teksten i de tolv kapitler analyserer Per Kirkebys kunstneriske udvikling og temaerne i hans billedværker. Et pragtværk for enhver, der interesserer sig for Kirkeby.

8 Per Kirkeby. Malerier (Bind 2) 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Ane Hejlskov Larsen Udgivelsen omhandler Per Kirkebys internationale gennembrud, som fandt sted i perioden fra 1978 til Samtidig indeholder den en værkfortegnelse over kunstnerens malerier, overmalinger og tavler fra perioden ,00 DKK Inkl. moms Den danske maler Per Kirkeby (f. 1938) har med sin omfattende og originale produktion siden begyndelsen af 1960 erne opnået international anerkendelse. Denne bog omhandler det internationale gennembrud, som fandt sted i perioden fra 1978 til Samtidig indeholder den en værkfortegnelse over kunstnerens malerier, overmalinger og tavler fra perioden. Bogen er en fortsættelse af kunsthistoriker Ane Hejlskov Larsens første værkkritiske udgivelse på 500 sider, der udkom i en dansk udgave på Borgens Forlag i 2002 og i en engelsk udgave på Verlag der Buchhandlung Walther König i Bind I rummede en værkfortegnelse over Kirkebys malerier, overmalinger og tavler i årene fra 1957 til Bind II dækker Kirkebys internationale gennembrud, og i bogens fem kapitler giver Ane Hejlskov Larsen et overblik over Per Kirkebys maleriske produktion i 10-året. I disse år bliver Kirkeby bl.a. professor ved kunstakademiet i Karlsruhe, får op igennem årtiet separatudstillinger på anerkendte europæiske udstillingssteder samt deltager i toneangivende gruppeudstillinger. Kirkeby forlader de kvadratiske masonitmalerier fra 1960 erne og 1970 erne til fordel for store lærreder og slår over i dramatiske figurkompositioner, som snart afløses af en konceptuel kubisme. Med inspiration fra den europæiske kunsthistorie og fra egne erfaringer med skulptur udvikler han nye motiver og faser i sit maleri. Kirkeby bliver en del af det kunstmiljø, der samler sig om den tyske gallerist Michael Werner i Køln. Han udvikler et særligt forhold til byen Aars i Vesthimmerland, hvor han op igennem 1980 erne giver danskerne mulighed for at følge med i hans kunst via en årligt tilbagevendende efterårsudstilling. Bogens anden del består af en række oversigter, der bygger på et omfattende kildemateriale fra danske og tyske arkiver. Den rummer bl.a. en billedfortegnelse over 630 malerier, 80 tavler og 34 overmalinger fra perioden. Dertil kommer et appendiks til bind I med malerier, der er dukket op efter udgivelsen i Billeddelen bliver suppleret af værkfortegnelsens oplysninger om billedernes udstillingshistorie og proveniens. I oversigten over de udstillinger, som Kirkeby har deltaget i, kan man læse, hvad pressen skrev, og hvordan hans kunst blev fortolket i forhold til tidens kunst- og modestrømninger. Overfor disse kuratoriske fortolkningsgreb sætter Ane Hejlskov Larsen Kirkebys egne indlæg og opfattelser i spil. Kirkebys syn på sin egen kunst og kunstscenen kan følges i oversigten over hans bogudgivelser og gennem citaterne fra hans dagbøger en biografisk oversigt. De seks oversigter opdeles visuelt af opslag med inspirerende tegnings- og fotomateriale fra perioden bl.a. fra Per Kirkebys egne arkiver.

9 Per Kirkeby. Paintings (vol. II) 01. udgave, 2016 ISBN Forfatter(e) Ane Hejlskov Larsen Per Kirkeby. Paintings (vol II) is about Per Kirkeby s breakthrough on to the international art scene, which took place between 1978 and In addition, the publication contains a complete catalogue of the paintings, the overpaintings and the blackboards from the period ,00 DKK Inkl. moms Since the early sixties, the Danish painter Per Kirkeby (born 1938) has been recognized globally for his extensive and original works. This book is about Per Kirkeby s breakthrough on to the international art scene, which took place between 1978 and In addition, the publication contains a complete catalogue of the paintings, the overpaintings and the blackboards from the period. This book is a continuation of the first 500-pages critical work by Ane Hejlskov Larsen, associate Professor in Art History and Museology. Per Kirkeby. Malerier (vol I) was published in Danish at Borgens Forlag in 2002 and in English at Verlag der Buchhandlung Walther König in Volume I contains a complete catalogue of Per Kirkeby s paintings, overpaintings and blackboards from 1957 till Volume II covers Per Kirkeby s international breakthrough. In five chapters, Ane Hejlskov Larsen provides an overview of Per Kirkeby s paintings from this period. During the decade Per Kirkeby becomes Professor at the Academy of Fine Arts in Karlsruhe, opens several solo exhibitions at renowned European galleries and museums and participates in a number of group exhibitions with leading artist groups. Kirkeby abandons the square shaped masonite paintings from the sixties and seventies and turns to large canvases and dramatic figure compositions, which is soon followed by a conceptual cubism. Inspired by European art history and his own experiences with sculptures, Per Kirkeby develops new motives and phases in his paintings. He becomes part of the art environment surrounding the German gallery owner Michael Werner in Cologne. In Denmark, Per Kirkeby develops a special relationship to Aars, a town in the northern part of the country. The local museum, Himmerlands Kunstmuseum, curates an annual exhibition during the 1980 ies. And from here Per Kirkeby s Danish audience is able to follow his work. The second half of the book contains six surveys based on the extensive source materials from Danish and German archives. Among the surveys is a complete catalogue of the 630 paintings, 80 blackboards and 34 overpaintings from the period. Furthermore, an appendix to Volume I is added with paintings turned up after the publication in The paintings are supplemented by information about each painting s exhibition history and provenance from the catalogue. Another survey accounts for each of Per Kirkeby s exhibitions in this period, including press coverage and the reception of his works into the contemporary view on art. Anne Hejlskov Larsen compares these curatorial interpretational approaches with Kirkeby s own views and perceptions. Kirkeby s perceptions of his own art and the art scene in general are indicated in the survey accounting for his publications and in various quotations from his dairies in the biographical survey. The six surveys are visually divided by pages with inspiring drawings and photographic materials from the period, some of it from Per Kirkeby s personal archives.

10 Temaer i billedpædagogik 2. udgave, 2003 ISBN Forfatter(e) Ingelise Flensborg, Birgitte Holm Sørensen En introduktion til det pædagogiske temaarbejde med billeder i undervisningen. 250,00 DKK Inkl. moms På grund af nutidens medier indgår billeder i høj grad i børns og unges hverdag. Denne udgivelse fokuserer på tematisk inddragelse af billeder i undervisningen i flere fag. Bogen præsenterer forslag til forløb og introducerer begreber og analyseredskaber til arbejdet med billeder. Den kommer f.eks. ind på: Billedkulturel kompetence Billedsprog Visuel kommunikation Billeddialog Bogen henvender sig primært til lærere og studerende på landets seminarier.

11 Virkemidler - i reklamer, film og kunstbilleder 1. udgave, 2010 ISBN Forfatter(e) Jørn Ingemann Knudsen En grundig lære- og håndbog om typiske virkemidler i reklamer, film og kunstbilleder. 345,00 DKK Inkl. moms Denne bog handler om typiske virkemidler i følgende fire genrer: Faste reklamer (reklamebilleder) Levende reklamer (reklamefilm) Film (fiktionsfilm) Kunstbilleder (malerier og fotografier) Bogen introducerer endvidere de vigtigste begreber inden for: Visuelle virkemidler, dvs. det, man kan se i det faste billede eller de levende billeder Auditive virkemidler, dvs. det, man kan høre i en reklamefilm eller almindelig film. Lingvistiske virkemidler, dvs. den skriftsproglige tekst, man kan læse i en fast eller levende reklame, og den mundtlige tale, man kan høre i en reklamefilm eller en almindelig film. Virkemidler i reklamer, film og kunstbilleder adskiller sig fra andre lærebøger om samme emneområde ved, at den indeholder en relativ detaljeret gennemgang af virkemidlerne skrift, tale og lyd/musik. Disse virkemidler er nemlig ofte lige så vigtige at forholde sig til som de rent visuelle, når man arbejder med analyse af billedmedier. I bogen introducerer forfatteren et begreb, han kalder fremstillingskoncept. Dermed præsenterer han et værktøj, som eleven kan bruge til at få øje på de niveauer og lag i billedet, som ellers undslipper opmærksomheden ved første øjekast. Bogen er især tænkt til brug i danskundervisningen på ungdomsuddannelser. Den kan også med fordel bruges som håndbog i analyse af reklamer, film og kunstbilleder af lærere i folkeskoler og af studerende på videregående uddannelser, fx læreruddannelsen.

ISBN Forfatter(e) Ane Hejlskov Larsen Forlag: Systime

ISBN Forfatter(e) Ane Hejlskov Larsen Forlag: Systime Af almen interesse Per Kirkeby. Malerier 1957-1977 (Bind 1) 1. udgave, 2002 ISBN 13 9788721012250 Registrant over Per Kirkebys malerier fra den første spæde begyndelse i 1957 til 1977. 800,00 DKK Inkl.

Læs mere

Billedkunst - Metode, kronologi tema 1. udgave, 2006

Billedkunst - Metode, kronologi tema 1. udgave, 2006 Design og arkitektur Billedkunst - Metode, kronologi tema 1. udgave, 2006 ISBN 13 9788761611819 Forfatter(e) Ole Laursen, Henrik Scheel Andersen Et must i billedkunstundervisningen. Bogen giver anvendelige

Læs mere

Billedkunst - Metode, kronologi tema 1. udgave, 2006

Billedkunst - Metode, kronologi tema 1. udgave, 2006 Design Billedkunst - Metode, kronologi tema 1. udgave, 2006 ISBN 13 9788761611819 Forfatter(e) Ole Laursen, Henrik Scheel Andersen Et must i billedkunstundervisningen. Bogen giver anvendelige redskaber

Læs mere

At læse tegneserier - At lave tegneserier - Ina Korneliussen læser Persepolis 1. udgave, 2015

At læse tegneserier - At lave tegneserier - Ina Korneliussen læser Persepolis 1. udgave, 2015 Billedkunst At læse tegneserier - At lave tegneserier - Ina Korneliussen læser Persepolis 1. udgave, 2015 ISBN 13 9788770855891 Forfatter(e) Ina Korneliussen Forlag: Cobolt At læse tegneserier - At lave

Læs mere

At læse tegneserier - At lave tegneserier - Ina Korneliussen læser Persepolis 1. udgave, 2015

At læse tegneserier - At lave tegneserier - Ina Korneliussen læser Persepolis 1. udgave, 2015 Billedkunst At læse tegneserier - At lave tegneserier - Ina Korneliussen læser Persepolis 1. udgave, 2015 ISBN 13 9788770855891 Forfatter(e) Ina Korneliussen Forlag: Cobolt At læse tegneserier - At lave

Læs mere

Hurt igt overblik Introduktioner til elevøvelser 85 elevøvelser 11 videoklip 10 primærtekster 35 illustrationer ca. 200 sider

Hurt igt overblik Introduktioner til elevøvelser 85 elevøvelser 11 videoklip 10 primærtekster 35 illustrationer ca. 200 sider Teknologi Fag og læsning (htx) 1. udgave, 2014 ISBN 13 9788761668646 Forfatter(e), Signe Søndergaard Irminger, Thorleif Bundgaard, Erik Arendal, Ina Schmidt, Anna Holm Grønlund, Karin Kirkegaard Rasmussen,

Læs mere

Informationsteknologi

Informationsteknologi Informationsteknologi Grafisk præsentation og billedbehandling - med Office og GIMP 1. udgave, 2011 ISBN 13 9788761642332 Forfatter(e) Lars Ljungqvist Et komplet undervisningsmateriale til faget Grafisk

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin MajJuni 2018 Institution VUC HolstebroLemvigStruer Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hf/hfe Billedkunst

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin MajJuni 2019 Institution VUC HolstebroLemvigStruer Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hf/hfe Billedkunst

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin maj-juni 2014 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Marie Kruses Skole, gymnasiet Stx Billedkunst

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2015 Institution Marie Kruses Skole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold STX Billedkunst C Jeanette

Læs mere

Italiensk grundgrammatik - esercizi 1. udgave, Hurtigt overblik Udgivelsen er en komplet begyndergrammatikbog til italiensk.

Italiensk grundgrammatik - esercizi 1. udgave, Hurtigt overblik Udgivelsen er en komplet begyndergrammatikbog til italiensk. Italiensk Italiensk grundgrammatik - esercizi 1. udgave, 2011 ISBN 13 9788761616913 Forfatter(e) Flemming Forsberg, Alexander Forsberg Udgivelsen er en komplet begyndergrammatikbog til italiensk. 34 paragraffer

Læs mere

Dansk film 1995-2005. En indføring i filmgenrer, stil og virkemidler 1. udgave, 2005

Dansk film 1995-2005. En indføring i filmgenrer, stil og virkemidler 1. udgave, 2005 Kommunikation/it Dansk film 1995-2005. En indføring i filmgenrer, stil og virkemidler 1. udgave, 2005 ISBN 13 9788761609915 Forfatter(e) Hans Jensen En grundlæggende indføring i fortælleforhold og dramaturgiske

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin maj-juni 2015 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Marie Kruses Skole, gymnasiet Stx Billedkunst

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2018 December 2018 Institution Herning Hf og VUC Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hf Billedkunst

Læs mere

Brudstykker fra en landsbydegns gulvgrube citater fra danske stile 1. udgave, 2007

Brudstykker fra en landsbydegns gulvgrube citater fra danske stile 1. udgave, 2007 Af almen interesse Brudstykker fra en landsbydegns gulvgrube - 923 citater fra danske stile 1. udgave, 2007 ISBN 13 9788761621955 Forfatter(e) Steen Svava Olsen Til dig, som holder af sproget, dets muligheder,

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: December 2017 Herning

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin December/ Januar 2017-18 Institution Nordvestsjællands HF og VUC Slotshaven 5 4300 Holbæk Uddannelse Fag og

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin December 2017 Institution Horsens HF & VUC Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hf/hfe Billedkunst C-niveau

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin juni 2016 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Marie Kruses Skole, gymnasiet Stx Billedkunst

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin juni 2017 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Marie Kruses Skole, gymnasiet Stx Billedkunst

Læs mere

Spørgsmål til eksamen hf C2 forår 2014.

Spørgsmål til eksamen hf C2 forår 2014. Spørgsmål til eksamen hf C2 forår 2014. Spørgsmål 1 a) Udvælg en bygning du kender og gennemgå bygningen (eksteriør som interiør). Du skal anvende 3 analyseniveauer: b) Sammenlign den udvalgte bygning

Læs mere

Undervisning på J.F. Willumsens Museum 2013

Undervisning på J.F. Willumsens Museum 2013 Undervisning på J.F. Willumsens Museum 2013 Et enkeltkunstnermuseum som J. F. Willumsens Museum er særdeles velegnet i kunstformidling til børn og unge. Tilegnelsen af værkerne bliver mere overskuelig,

Læs mere

VUndervisningsbeskrivelse

VUndervisningsbeskrivelse VUndervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Termin hvori undervisningen afsluttes: Januar 17/18 Institution Herning HF & VUC Uddannelse Fag og niveau

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: Maj-juni 14/15 Hf

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2014 Institution Marie Kruses Skole Uddannelse Fag og niveau Lærer Hold STX Billedkunst, niveau C Jeanette

Læs mere

LÆRERVEJLEDNING. Her finder du: Hvad er klatværket? Formål Afsender Brugssituation Klatværkets opbygning Faglige mål Trinmål Litteraturliste

LÆRERVEJLEDNING. Her finder du: Hvad er klatværket? Formål Afsender Brugssituation Klatværkets opbygning Faglige mål Trinmål Litteraturliste Udforsk billedkunsten og den visuelle kultur med dine elever gennem det digitale univers Klatværket. Oplev mange anerkendte kunstværker gennem fem fællesmenneskelige temaer. Lad eleverne gå på opdagelse

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: Maj 2015 VUC Vest

Læs mere

Italiensk grundgrammatik - esercizi 1. udgave, 2011. Hurt igt overblik Udgivelsen er en komplet begyndergrammatikbog til italiensk.

Italiensk grundgrammatik - esercizi 1. udgave, 2011. Hurt igt overblik Udgivelsen er en komplet begyndergrammatikbog til italiensk. Italiensk Italiensk grundgrammatik - esercizi 1. udgave, 2011 ISBN 13 9788761616913 Forfatter(e) Flemming Forsberg, Alexander Forsberg Udgivelsen er en komplet begyndergrammatikbog til italiensk. 34 paragraffer

Læs mere

Kære selvstuderende i: Billedkunst C Herunder ser du et forslag til materiale, der kan udgøre dit eksaminationsgrundlag.

Kære selvstuderende i: Billedkunst C Herunder ser du et forslag til materiale, der kan udgøre dit eksaminationsgrundlag. Kære selvstuderende i: Billedkunst C Herunder ser du et forslag til materiale, der kan udgøre dit eksaminationsgrundlag. Bemærk følgende: 1. Se læreplan for billedkunst HF C i bilaget her. 2. Portfolio:

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: Maj-juni 14/15 Hf

Læs mere

Informationsteknologi

Informationsteknologi Informationsteknologi Dansk film 1995-2005. En indføring i filmgenrer, stil og virkemidler 1. udgave, 2005 ISBN 13 9788761609915 Forfatter(e) Hans Jensen En grundlæggende indføring i fortælleforhold og

Læs mere

sisg GDE D T E T SK S R K I R V V DE D T E se s N E D N DDE D T E

sisg GDE D T E T SK S R K I R V V DE D T E se s N E D N DDE D T E sig DET SKRIV DET SEND DET Lærervejledning & Redaktion: Jakob Skov Øllgård Grafisk design: Marianne Eriksen Foto: Mette Frandsen INDHOLD Til læreren Mistanke om vold? - hvad gør du? Sådan kan materialet

Læs mere

Eksempler på spørgsmål C + B niveau

Eksempler på spørgsmål C + B niveau Eksempler på spørgsmål C + B niveau Forbehold: 1. Det siger sig selv at spørgsmålenes udformning skal være i overensstemmelse med undervisningspraksis, som kan ses i undervisningsbeskrivelsen. 2. Eksaminanderne

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin 2016-2017 maj-juni Institution Horsens HF & VUC Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HF Billedkunst C Eva

Læs mere

Seks vandringer i fiktionens skov

Seks vandringer i fiktionens skov Umberto Eco Seks vandringer i fiktionens skov Oversat af Søren Søgaard Seks vandringer i fiktionens skov indgår i serien Læringsarenaer 2006 Alinea, København Original amerikansk titel: Six Walks in the

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: december 2016 VUC

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin maj-juni 2015 Institution VUC Fredericia Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HF Billedkunst c-niveau Helle

Læs mere

UNDERVISNINGSMATERIALE

UNDERVISNINGSMATERIALE UNDERVISNINGSMATERIALE Målgruppe: mellemtrinnet (eller 2-5. kl.) Undervisningsforløbet er tilrettelagt af Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum og HEART/ undervisning. Booking af undervisningsforløbet

Læs mere

Brudstykker fra en landsbydegns gulvgrube - 923 citater fra danske stile 1. udgave, 2007

Brudstykker fra en landsbydegns gulvgrube - 923 citater fra danske stile 1. udgave, 2007 Af almen interesse Brudstykker fra en landsbydegns gulvgrube - 923 citater fra danske stile 1. udgave, 2007 ISBN 13 9788761621955 Forfatter(e) Steen Svava Olsen Til dig, som holder af sproget, dets muligheder,

Læs mere

Lærerinformation og undervisningsmateriale i forbindelse med udstillingen Dyredamer på KunstCentret Silkeborg Bad 20. maj 18.

Lærerinformation og undervisningsmateriale i forbindelse med udstillingen Dyredamer på KunstCentret Silkeborg Bad 20. maj 18. 1 Lærerinformation og undervisningsmateriale i forbindelse med udstillingen Dyredamer på KunstCentret Silkeborg Bad 20. maj 18. september 2011 Generel information i forbindelse med besøg på KunstCentret

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin December 2018 Institution Horsens HF & VUC Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hf/hfe Billedkunst C-niveau

Læs mere

Skovgaard Museet. Formidling 2013/2014

Skovgaard Museet. Formidling 2013/2014 Skovgaard Museet Formidling 2013/2014 Kalender 2013/2014 SÆRUdstillinger 30. maj - 1. september 2013 De ved, hvad de gør! Jørgen Haugen Sørensen Bidske hunde, ansigtsgrimasser og en grædende gris. Oplev

Læs mere

Billedkunst B stx, juni 2010

Billedkunst B stx, juni 2010 Billedkunst B stx, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Fagets primære genstandsfelt er billedkunst og arkitektur. Faget inddrager fænomener fra hele det visuelle felt. Kunst og arkitektur tjener

Læs mere

Hurt igt overblik En kulturteoretisk og -analytisk grundbogen om mødet mellem forskellige kulturer.

Hurt igt overblik En kulturteoretisk og -analytisk grundbogen om mødet mellem forskellige kulturer. Kulturforståelse Det kulturelle møde 1. udgave, 2005 ISBN 13 9788761611178 Forfatter(e) Georg Bank-Mikkelsen, Anne Skaarup Rasmussen En kulturteoretisk og -analytisk grundbogen om mødet mellem forskellige

Læs mere

Brudstykker fra en landsbydegns gulvgrube - 923 citater fra danske stile 1. udgave, 2007

Brudstykker fra en landsbydegns gulvgrube - 923 citater fra danske stile 1. udgave, 2007 Af almen interesse Brudstykker fra en landsbydegns gulvgrube - 923 citater fra danske stile 1. udgave, 2007 ISBN 13 9788761621955 Forfatter(e) Steen Svava Olsen Til dig, som holder af sproget, dets muligheder,

Læs mere

Fagplan for billedkunst

Fagplan for billedkunst Formål for faget billedkunst Formålet med undervisningen i billedkunst er, at eleverne ved at skabe, opleve og analysere billeder bliver i stand til at iagttage, reflektere, bruge og forstå billedsprog

Læs mere

Skulpturi. En lærerguide til samtidsskulpturen

Skulpturi. En lærerguide til samtidsskulpturen Skulpturi RUndtenom En lærerguide til samtidsskulpturen INTRODUKTION TIL LÆREGUIDEN I perioden d. 21. april 3. juni kan du og dine elever opleve udstillingen Rundtenom, der viser eksempler på, skulpturens

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj/juni 2017 Institution VUC Vest Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hf2 Billedkunst c Inken Meinertz

Læs mere

Engelsk. Niveau D. De Merkantile Erhvervsuddannelser September Casebaseret eksamen. og

Engelsk. Niveau D. De Merkantile Erhvervsuddannelser September Casebaseret eksamen.  og 052431_EngelskD 08/09/05 13:29 Side 1 De Merkantile Erhvervsuddannelser September 2005 Side 1 af 4 sider Casebaseret eksamen Engelsk Niveau D www.jysk.dk og www.jysk.com Indhold: Opgave 1 Presentation

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin maj-juni 2013 Institution VUC Vejle, Campus Vejle Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hf Billedkunst-C-niveau

Læs mere

International økonomi

International økonomi International økonomi Fag og læsning (hhx) 1. udgave, 2014 ISBN 13 9788761668615 Forfatter(e) Henrik Wiwe Mortensen, Jeanette Hassing, Erik Arendal, Ina Schmidt, Anna Holm Grønlund, Mikkel Stampe Hjorth,

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Vinter 2017 Institution VUC Holstebro-Lemvig-Struer Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hfe Billedkunst

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni, 2013 Institution VUC Vest, Stormgade 47, 6700 Esbjerg Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hf

Læs mere

Analyse af kultur og sprog. En arbejdsbog til kultur- og sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015

Analyse af kultur og sprog. En arbejdsbog til kultur- og sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015 Studieområdet Analyse af kultur og sprog. En arbejdsbog til kultur- og sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015 ISBN 13 9788761683557 Forfatter(e) Barbara Kjær-Hansen, Kasper Asklund Analyse af kultur

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2018 Institution HF & VUC Nordsjælland, Skolen Sputnik. Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hf-e Billedkunst

Læs mere

Skriftligt dansk. Taksonomiske niveauer og begreber. Redegørelse

Skriftligt dansk. Taksonomiske niveauer og begreber. Redegørelse Skriftligt dansk Taksonomiske niveauer og begreber Redegørelse En redegørelse er en fokuseret og forklarende gengivelse af noget, fx synspunkter i en tekst, fakta om en litteraturhistorisk periode eller

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin juni 2017 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Marie Kruses Skole, gymnasiet Stx Billedkunst

Læs mere

Emne og omfang: Steiner-HF Kompetencer og læringsmål: Grammatik og tale øves (løbende igennem hele skoleåret)

Emne og omfang: Steiner-HF Kompetencer og læringsmål: Grammatik og tale øves (løbende igennem hele skoleåret) STUDIEPLAN ENGELSK: 10. klasse (2 ugentlige timer = 51,75 timer) Emne og omfang: Steiner-HF Kompetencer og læringsmål: Grammatik og tale øves (løbende igennem hele skoleåret) Løbende og efter behov dykkes

Læs mere

Herunder ser du et forslag til materiale, der kan udgøre dit eksaminationsgrundlag.

Herunder ser du et forslag til materiale, der kan udgøre dit eksaminationsgrundlag. Kære selvstuderende i: Billedkunst B Herunder ser du et forslag til materiale, der kan udgøre dit eksaminationsgrundlag. Bemærk følgende: 1. Se læreplan for billedkunst stx B i bilaget her. 2. Portfolio:

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin maj-juni 2013 Institution VUC Vejle, Campus Vejle Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hf Billedkunst-C-niveau

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse for: 1s bk

Undervisningsbeskrivelse for: 1s bk Undervisningsbeskrivelse for: 1s bk Fag: Billedkunst C, STX Niveau: C Institution: Marie Kruses Skole (207004) Hold: 1s Termin: Juni 2016 Uddannelse: STX Lærer(e): Jeanette Holst Jakobsen (JHJ) Forløbsoversigt

Læs mere

KVINDERNES SURREALISME

KVINDERNES SURREALISME LÆRERVEJLEDNING UNDERVISNINGSMATERIALE GRUNDSKOLENS UDSKOLING OG UNGDOMSUDDANNELSER KVINDERNES SURREALISME 15.09.2018-20.01.2019 FRANCISKA CLAUSEN RITA KERNN-LARSEN ELSA THORESEN 1 LÆRERVEJLEDNING Undervisningsmaterialet

Læs mere

Herunder ser du et forslag til materiale, der kan udgøre dit eksaminationsgrundlag.

Herunder ser du et forslag til materiale, der kan udgøre dit eksaminationsgrundlag. Kære selvstuderende i: Billedkunst C Herunder ser du et forslag til materiale, der kan udgøre dit eksaminationsgrundlag. Bemærk følgende: 1. Se læreplan for billedkunst HF C i bilaget her. 2. Portfolio:

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj 2015 Institution HF og VUC Fredericia Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HF Billedkunst b-niveau Helle

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin maj-juni 2014 Institution VUC Vejle, Campus Vejle Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hf Billedkunst-C-niveau

Læs mere

Billedanalyse og portrættering

Billedanalyse og portrættering Billedanalyse og portrættering Titel: Billedanalyse og portrættering et undervisningsforløb med værkstedsarbejde Kort beskrivelse af emnet: I danskfaget indgår billedanalyse på flere klassetrin. I dette

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: maj 2016 VUC Vest

Læs mere

Guide til lektielæsning

Guide til lektielæsning Guide til lektielæsning Gefions lærere har udarbejdet denne guide om lektielæsning. Den henvender sig til alle Gefions elever og er relevant for alle fag. Faglig læsning (=lektielæsning) 5- trinsmodellen

Læs mere

forklare forskellen mellem forklare forskellen mellem Eleven bør være i stand til at skelne mellem sin egen subjektive smag inden for kunst og æstetik

forklare forskellen mellem forklare forskellen mellem Eleven bør være i stand til at skelne mellem sin egen subjektive smag inden for kunst og æstetik Billedkunst Faglige mål med kommentarer fra vejledningen 2017 B STX C STX Kommentarer undersøge en problemstilling gennem en vekselvirkning mellem praksis, analyse og teori undersøge en problemstilling

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Termin Juni VUC Holstebro-Lemvig-Struer

Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Termin Juni VUC Holstebro-Lemvig-Struer Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2017 Institution Uddannelse 661 248 VUC Holstebro-Lemvig-Struer HFe Fag og niveau Billedkunst, niveau

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin maj-juni 2013 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) VUC Skive-Viborg HF Billedkunst C Marja Marianne

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni, 16/17 Hf i Nørre

Læs mere

Ikke gennemgået stof Fordybelse Formidling

Ikke gennemgået stof Fordybelse Formidling Skriftlige opgaver i faget Generelle krav: Ikke gennemgået stof Fordybelse Formidling SSO på Hf Opgaveformuleringen fagspecifikke, henholdsvis flerfaglige krav i de indgående fag krav om fordybelse konkret

Læs mere

Engelsk. Niveau C. De Merkantile Erhvervsuddannelser September 2005. Casebaseret eksamen. www.jysk.dk og www.jysk.com.

Engelsk. Niveau C. De Merkantile Erhvervsuddannelser September 2005. Casebaseret eksamen. www.jysk.dk og www.jysk.com. 052430_EngelskC 08/09/05 13:29 Side 1 De Merkantile Erhvervsuddannelser September 2005 Side 1 af 4 sider Casebaseret eksamen Engelsk Niveau C www.jysk.dk og www.jysk.com Indhold: Opgave 1 Presentation

Læs mere

Undervisning J. F. Willumsens Museum 8. september - 30.december 2013

Undervisning J. F. Willumsens Museum 8. september - 30.december 2013 Undervisning J. F. Willumsens Museum 8. september - 30.december 2013 Om undervisning på J. F. Willumsens Museum Undervisningen på J. F. Willumsens Museum er dialogbaseret og procesorienteret, og lægger

Læs mere

ARKITEKTUR KUNST. - En udvidelse af KUNSTEN - Museum of Modern Art Aalborg

ARKITEKTUR KUNST. - En udvidelse af KUNSTEN - Museum of Modern Art Aalborg ARKITEKTUR KUNST - En udvidelse af KUNSTEN - Museum of Modern Art Aalborg Præsentation. Arkitektur og Design. 2009 Aalborg Universitet. Arkitektur Ba5-9 Camilla Ulfkjær Ammitzbøll Dorte Skou Lauge Andersen

Læs mere

UNDERVISNING HEART HERNING MUSEUM OF CONTEMPORARY ART BIRK CENTERPARK 8 DK 7400 HERNING Målgruppe: Mellemtrin

UNDERVISNING HEART HERNING MUSEUM OF CONTEMPORARY ART BIRK CENTERPARK 8 DK 7400 HERNING  Målgruppe: Mellemtrin UNDERVISNING HEART HERNING MUSEUM OF CONTEMPORARY ART BIRK CENTERPARK 8 DK 7400 HERNING WWW.HEARTMUS.DK Målgruppe: Mellemtrin Lærervejledning Materialet er opbygget som et forløb med et før-under-efter

Læs mere

Årsplan for billedkunst i 3. klasse 2013/14

Årsplan for billedkunst i 3. klasse 2013/14 Årsplan for billedkunst i 3. klasse 2013/14 Formålet med faget billedkunst bliver her beskrevet af undervisningsministeriet: Formålet med undervisningen i billedkunst er, at eleverne ved at producere,

Læs mere

Almen sprogforståelse

Almen sprogforståelse Almen sprogforståelse Dansk Minimalgrammatik - med øvelser 1. udgave, 2008 ISBN 13 9788761622303 Forfatter(e) Birgit Lohse, Zsuzsanna Bjørn Andersen Kort og præcis oversigt over de væsentligste grammatiske

Læs mere

Culture at work - business, society and culture 1. udgave, 2018

Culture at work - business, society and culture 1. udgave, 2018 Kulturforståelse Culture at work - business, society and culture 1. udgave, 2018 ISBN 13 9788761691934 Forfatter(e) Kasper Asklund Belyser grænsefeltet mellem kultur, samfund og forretningsverdenen i en

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni, 2012 VUC

Læs mere

Undervisningsmateriale

Undervisningsmateriale Undervisningsmateriale Grundskolen Kurt Trampedach - Møder i mørket 12/09/2018-06/01/2019 Kunsten Om undervisningsmaterialet Dette undervisningsmateriale er udformet til udstillingen Kurt Trampedach Møder

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) maj 2012 Voksenuddannelsescenter Frederiksberg Hf/hfe Billedkunst

Læs mere

Billedkunst. Status. Evaluering. Fagets formål

Billedkunst. Status. Evaluering. Fagets formål Billedkunst Status Eleverne i 5.klasse skal have billedkunst i 60 min. Ugentligt. Det er første år, de skal have mig til faget. Via spørgeskema har jeg forsøgt at evaluere sidste skoleår samt danne mig

Læs mere

I faget kunst inddrager vi, udover billedkunst som sådan også noget håndarbejde og sløjd.

I faget kunst inddrager vi, udover billedkunst som sådan også noget håndarbejde og sløjd. Formål med faget kunst/kunstnerisk udfoldelse Formålet med faget Kunst er at eleverne bliver i stand til at genkende og bruge skaberkraften i sig selv. At de ved hjælp af viden om forskellige kunstarter

Læs mere

Den uddannede har viden om: Den uddannede kan:

Den uddannede har viden om: Den uddannede kan: Den uddannede har viden om: Den uddannede kan: Den uddannede kan: Den studerende har udviklingsbaseret viden om og forståelse for Den studerende kan Den studerende kan Den studerende har udviklingsbaseret

Læs mere

Billedkunst. Formål for faget billedkunst. Slutmål for faget billedkunst efter 5. klassetrin. Billedfremstilling. Billedkundskab

Billedkunst. Formål for faget billedkunst. Slutmål for faget billedkunst efter 5. klassetrin. Billedfremstilling. Billedkundskab Formål for faget billedkunst Billedkunst Formålet med undervisningen i billedkunst er, at eleverne ved at producere, opleve og analysere billeder bliver i stand til at iagttage, reflektere, bruge og forstå

Læs mere

Det nye BRANDTS - et kunstmuseum der arbejder med visuel kultur. media literacy visual literacy

Det nye BRANDTS - et kunstmuseum der arbejder med visuel kultur. media literacy visual literacy Leslie Ann Schmidt Formidlings- og publikumschef, Brandts Det nye BRANDTS - et kunstmuseum der arbejder med visuel kultur media literacy visual literacy Leslie Ann Schmidt Formidlings- og publikumschef,

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin juni 2019 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Kruses Gymnasium Stx Billedkunst C René Fanø

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj/juni 2019 Institution Horsens HF & VUC Uddannelse Hfe Fag og niveau Billedkunst B (opgraderingshold C

Læs mere

Bogen henvender sig til alle ungdomsuddannelser samt de videregående uddannelser. Anvendt psykologisk leksikon 1. udgave, 2009

Bogen henvender sig til alle ungdomsuddannelser samt de videregående uddannelser. Anvendt psykologisk leksikon 1. udgave, 2009 Psykologi Anvendt psykologi 5. udgave, 2007 ISBN 13 9788761619785 Forfatter(e) Bokforlaget Natur Och Kultur Bogen lægger vægt på en bred orientering i psykologien og skaber dermed overblik over de forskellige

Læs mere

LINJESKOLE PÅ GRØNNEVANG SKOLE

LINJESKOLE PÅ GRØNNEVANG SKOLE LINJESKOLE PÅ GRØNNEVANG SKOLE Fra august 2012 etablerer vi linjeskole på Grønnevang Skole. Muligheden for faglig fordybelse indenfor enkelte emner styrkes, og vi skaber større faglig sammenhængskraft

Læs mere

Indholdsfortegnelse INDLEDNING...2 PROBLEMSTILLING...2 AFGRÆNSNING...2 METODE...3 ANALYSE...3 DISKUSSION...6 KONKLUSION...7 PERSPEKTIVERING...

Indholdsfortegnelse INDLEDNING...2 PROBLEMSTILLING...2 AFGRÆNSNING...2 METODE...3 ANALYSE...3 DISKUSSION...6 KONKLUSION...7 PERSPEKTIVERING... Indholdsfortegnelse INDLEDNING...2 PROBLEMSTILLING...2 AFGRÆNSNING...2 METODE...3 ANALYSE...3 SAMFUNDSUDVIKLING.... 3 ÆSTETISKE LÆREPROCESSER... 4 DEN SKABENDE VIRKSOMHED... 4 SLÅSKULTUR... 5 FLOW... 5

Læs mere

Side 1 af 7. Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Termin Juni 2014

Side 1 af 7. Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Termin Juni 2014 Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2014 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Thy-Mors HF & VUC, Nykøbing afd. HF Billedkunst

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse billedkunst c ved Connie Berg (COBE), 2.v, efteråret 2013

Undervisningsbeskrivelse billedkunst c ved Connie Berg (COBE), 2.v, efteråret 2013 Undervisningsbeskrivelse billedkunst c ved Connie Berg (COBE), 2.v, efteråret 2013 1. 16.08.13 - Kunstintroduktion: Kendskab til formsprog, analyse og fortolkning 2. 11.09.13 - Gengivelsesstrategier og

Læs mere

Analyse af kultur og sprog. En arbejdsbog til kultur- og sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015

Analyse af kultur og sprog. En arbejdsbog til kultur- og sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015 Studieområdet sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015 ISBN 13 9788761683557 Forfatter(e) Barbara Kjær-Hansen, Kasper Asklund Analyse af kultur og sprog handler om kultur og sprog og om samspillet mellem

Læs mere

Lav en udstilling på skolen, på gangen eller i klassen om 1950'erne

Lav en udstilling på skolen, på gangen eller i klassen om 1950'erne Klassetrin: Undervisningsforløb: Opgavetitel Udskoling, 7.-10. klasse Farlig Ungdom Version: 200901 Forfatter: Lav en udstilling på skolen, på gangen eller i klassen om 1950'erne Linda Nørgaard Andersen

Læs mere

Uddannelse under naturlig forandring

Uddannelse under naturlig forandring Uddannelse under naturlig forandring Uddannelse under naturlig forandring 2. udgave Finn Wiedemann Syddansk Universitetsforlag 2017 Forfatteren og Syddansk Universitetsforlag 2017 Sats og tryk: Specialtrykkeriet

Læs mere

Undervisningsmateriale

Undervisningsmateriale Undervisningsmateriale Ungdomsuddannelser Kaarina Kaikkonen You Remain In Me 29/05/2018 16/09/2018 Om undervisningsmaterialet Dette undervisningsmateriale er udformet til udstillingen Kaarina Kaiikonen

Læs mere