DIN COMPUTER 50 WRAT A H OF O THE H LICH KIN I G

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DIN COMPUTER 50 WRAT A H OF O THE H LICH KIN I G"

Transkript

1 DIN COMPUTER 50 WRATH OF THE LICH KING

2 HALVVEJS MOD DE Efter en række omveje, pauser og alt mulig andet undervejs, er vi efter fjorten år nået frem til nummer 50, og det fejrer vi med et nyt nummer. Som du kan se, så er bladets format ændret igen, der var nemlig rigtig mange, der synes det var besværligt at skulle rotere bladet, før man kunne læse det. Formatet er altså nu A5, så det er lidt mindre end normalt, men så kommer der jo bare et ekstra eller to om året. Bladet er både gratis at trykke og læse, så det er intet problem. Det er muligt vi ændrer DC49 på et tidspunkt, men det bliver nok ikke lige med det samme I 2008 skete der en del, det blev til to bøger, Lau Larve og Hvor Mørket Hersker udkom (se side 31 for mere information), samt to nye hjemmesider. En der er til Lau Larve, laularve.dk, mens der kom en helt ny butik, som vi kalder for shopdamat.dk. Den er på krypteret linie og er altså godkendt af PBS, du er dermed sikret dine forbrugerrettigheder som kunde hos Da- Mat. En anden mulighed og den har jeg ikke været god nok til at fortælle om, er at man ganske simpelthen kan sende en mail til forlaget og skrive hvad man vil købe (sammen med ens adresse selvfølgelig). Jeg sender så en bekræftende mail tilbage, og sender bøgerne til dig sammen med en faktura Udgivelsesplanen for 2009 er allerede klarlagt, Lau Larve 2 og Hvor Mørket Hersker 2 udkommer i 4 kvartal af 2009, indtil da handler det om at sælge forlagets bøger, så forlaget kan udgive mere end to bøger næste år. For her kommer nemlig et af de problemer som små forlag løber ind i, både det at få bøgerne anmeldt, men ligeså meget det at komme ud til et stort publi-

3 3 kum, dvs. det er begrænset hvor mange boghandlere og butikker, der har bøgerne stående fremme på hylderne (selvom alle kan skaffe dem hjem). Jeg vil meget gerne opfordre alle, der har købt nogle af forlagets bøger, til at bruge fem minutter på at gå ind på et par boghandleres hjemmesider og skrive et par ord om dem, uanset om du kan lide dem eller ej. Altså være med til at sprede ordet om forlagets bøger. Fortæl dine venner om dem. En Rettelse Vi fik en henvendelse fra Kurt Lund, der bl.a. skriver: For det første hedder firmaet Adobe (udtalt "adoubi") og ikke Adope. For det andet kan det sagtens lade sig gøre at lade tekst flyde over 300 sider eller mere i ét hug i InDesign. For det tredje er det nemt at lave gennemsigtighedsniveauer. For det fjerde virker JPEGformatet ikke som du beskriver, men med en diskret cosinus transformation baseret på en 8*8 pixel matrice. For det femte er det ekstremt nemt at fjerne sider i ID og få layoutet til at tilpasse sig, i modsætning til hvad du skriver. Stavefejlen (pinligt) er selvfølgelig rettet i 2. udgave. I forhold til resten burde jeg have skrevet det mere klart, at de forskellige ting måske kunne lade sig gøres, men at jeg efter to ugers test ikke havde fundet af hvordan. Det vil jeg være opmærksom på en anden gang. Og lad dette være de sidste ord, inden du kan kaste dig over et nyt nummer af DC. God fornøjelse. Kim Ursin Redaktør Din Computer udgives af DaMat, Bonderup Østergade 15, 9690 Fjerritslev. Tlf.: eller mellem 16-21, også i weekender. kim2000@damat.dk Hjemmeside: Ansvarshavende redaktør: Kim Ursin Indsendt materiale returneres kun, hvis der er vedlagt frankeret svarkuvert. DaMat 2008, 1. udgave Bladet må frit distribueres i nonkommerciel øjemed.

4 Fortiden kommer på besøg 4 I Sibirien gik man for 5 år siden i gang med at indhegne et område så stort som 800 km2, mere end 1300 km hegn skal opsættes og projektet skrider langsomt fremad. Planen blev latterliggjort i de fleste vestlige medier, fordi man ønskede en naturpark med mammutter inden Hver dag året rundt leder russerne efter mammutter, der kan give dem dna til at klone. Og nu er man tæt på. I USA er forskerne nu kommet så langt, at de mener de er i stand til at forsøge. Man tager et æg ud af en elefant, befrugter det med mammutsæd og lader elefanten føde. Og russerne er naturligvis spændte for de har fundet frosne æg fra hunmammutter, så de håber næste skridt kan blive at indsætte dem i en elefant og få en mammut ud. Så hvem ved om vi kan få en rigtig levende mammut at se en dag i den nærmeste fremtid. I New Zealand udtalte indenrigsministeren, halvt i spøg, halvt i alvor, til The Telegraf at det kunne være fantastisk, at genoprette naturen ved at få et nyt kuld af dodos, som de første nybyggere kom til at udrydde, da de ankom.

5 5 Trådløst net Politiet er bekymret for danskernes brug af trådløst netværk, skriver Berlingske Tidende 23/ Mange beskytter ikke sit netværk med koder og endnu flere bruger den kode, der står i manualen, og dermed er det en smal sag at bryde ind. Specielt i storbyerne er det er problem pga. koncentrationen af mennesker. Hvis netværket er åbnet kan alle personer bruge det, fx til at hente ulovlige film. Som udgangspunkt hænger ejeren af det trådløse på ansvaret for, hvad der hentes ned fra nettet. Politichefen oplyser at det før er sket personer er blevet frikendt fordi deres net var åbnet, men som han forklarer til avisen, så er det ubehageligt at vide man har været med til at begå ulovligheder og menneskeligt er det hårdt at blive inddraget i en retssag. Derfor bør man beskytte sit netværk med et stærkt password. Et stærkt password indeholder mindst otte tegn, mindst et stort, mindst et tal og ordet skal helst ikke være et ord, men bare en række tegn. Hvem har købt Jubii? Vi skal ikke mere end få år tilbage, før den fortrukne adgang til Internettet gik gennem Jubii. I dag er Jubii nærmest synonym med hvordan man bliver forældet på rekordtid. Til trods for at næsten 98% af danskerne i dag har net, 41% i 2003, så er det lykkes at få mere end halveret besøgstallet, og de 130 medarbejdere er de senere år blevet til blot 15. Stifteren Martin Thorborg mener at de nye ejere, hvem de så end er, skal satse på én ting og gå helt målrettet efter, for medmindre de gør det, så er Jubii afviklet helt indenfor 2-3 år. Og så tilføjer han, at de gør de næppe, så derfor går det sikkert også galt. OLED teknologi i 2009 Så er der gode nyheder til dig, der er ved at være træt af den tykke fladskærm på adskillige centimetere. Sony er næste år klar med en fladskærm på blot 3 millimeter. Indtil videre skal man ikke forvente at disse supertynde kan komme højere op end 30 tommer, men det er da også ret stort.

6 Amerikaner fik tæsk af bjørn og blev smidt hjem Da rigmanden og amerikaneren John Willis var på rejse i Bejiing, Kina, faldt han pladask for Zoo s søde Pandaer. Han hoppede fluks over det to meter høje hegn for at få en krammer. Pandaen blev så forskrækket at den i stedet valgte at give ham en solid omgang bøllebank, så han måtte tilbringe et par dage på hospitalet. South Park på nettet Stik mod hvad alle havde forventet, så er seertallene til South Park steget siden de begyndte at lægge afsnittene på nettet. Hvordan det påvirker dvdsalget melder historien ikke noget om. 6 John Willis fik en regning fra hospitalet, bøde fra Zoo og blev udvist. Hvis han vælger at vende tilbage til landet indenfor de kommende 5 år, risikere han op til 5 års fængsel. Så mon ikke han vælger at blive væk. Pandaen er lidt rystet, men har det ellers godt. Space Quest II - remake Infamous Adventures er i gang med at lave en remake af Space Quest II. De har tidligere med succes lavet Kings Quest 1-3 til nye opdaterede spil. Men denne gang vil man gøre det helt uafhængigt af at skrive, om det er en fordel eller ulempe må tiden vise. Ellers er det ny grafik og lyd og et par ekstra plots undervejs.

7 7 Webhotel gået konkurs Den danske webhotel Needhost er gået konkurs, og ejeren er som sunket i jorden. Kunderne kan ikke komme i kontakt med Needhost, der har efterladt følgende besked på selskabets telefonsvarer: KMD Kommune Data er blevet solgt for et ukendt beløb til en kapitalfond. Medarbejderne frygter at det vil betyde nedskæringer, dårligere og dyrere software. En frygt som KL (Kommunernes Landsforening) kalder ubegrundet. Ny itunes Itunes 8 fra Apple er blevet frigivet, en af de nye ting er at computeren er blevet bedre til at lave lister til dig udfra din smag, ligesom den kan anbefale dig lignende musik fra istore. "Needhost er desværre gået konkurs og dermed lukket ned. Ligeledes er alle hjemmesider og servere blevet lukket ned, da aftalerne med leverandørerne er blevet opsagt. Al data er desværre gået tabt, og der er ingen muligheder for at gendanne data." "Det er ikke muligt på nogen måde at komme i kontakt med Needhost. Ligeledes vil support -henvendelser ikke blive besvaret og telefonbeskeder ikke blive aflyttet. Vi beklager meget de problemer, som dette måtte påføre jer," lyder det på telefonsvareren. Surt show. Pdf er et hit Kommunerne har brugt millioner af kroner og tusindvis af timer på at de åbne standarder, såsom Open Office kan læses af kommunerne. Det er der ikke mange borgere, der har opdaget. I de fleste kommunerne er mindre end 1% af henvendelserne fra åbne standarder. Internt bruges standarden dog hele tiden, da man nødvendigvis må have en fast standard. Til gengæld er pdf standarden blevet meget populært.

8 Første blik på Windows 7 8 Da ingen rigtig gider Vista frivilligt og Microsoft formentlig frygter at XP brugere ikke vil skifte til Vista men til Apple, så har man valgt at forlænge salget af XP frem til midten af Imens arbejder man for at få Windows 7 færdig. Det er kommet dertil, at udvalgte dele af pressen har fået en beta version at se, mens vi andre må nøjes med at se skærmbilleder og læse om det. Ifølge MS er 3500 testpersoner desuden i gang med at prøve systemet for at give input omkring brugervenligheden. En af de ting, Vista har fået mest kritik for, er dets enorme forbrug af ressourcer, dette er forbedret. Det betyder, at Windows 7 kan have flere vinduer åbne, da der ikke allokeres så meget hukommelse til et Windows 7-vindue, som til et Vistavindue. Det er også blevet muligt at se

9 9 desktoppen uden at lukke/ minimere, man kan simpelthen se igennem dem. En anden lille detalje er at man kan placere sine små gadgets hvor man vil, fx det fikse ur herunder. Ifølge MS booter Windows 7 lidt hurtigere end Vista, hvilket da bestemt må ses som et fremskridt. Et af de nye elementer bliver understøttelse af trykfølsomme skærme, en såkaldte jumperliste, dvs. en slags udvidelse af seneste dokumenter hvor man kan starte den musik, film eller lign, hvorfra man sidste var. En helt væsentlig ting, som MS har lært af Vista, er at hele økosystemet skal være på plads, dvs. drivers og så skal tingene være bagud kompatible i ret stort omfang. Det lyder fornuftigt, meget af Vistas fiasko skyldes helt sikkert at mange havde dårlige oplevelser i starten og så tog rygterne ellers over derfra. Af samme grund er der heller ingen udgivelsesdato i skrivende stund. Der er mere end 1000 udviklere inde over Windows 7 og programmet skal igennem 6 forskellige store milesten før man kan sige hvornår det er færdigt. Lige nu er man blevet færdig med nummer 3 og slutteligt skal det køre i en periode hos en række betatestere for at få fjernet de sidste (grove) fejl. Når man ser på de skærmbilleder, som vi har fået lov til, så synes det helt åbenlys at udviklerne ser over på Mac og forskellen mellem de to platforme er skrumpet gevaldigt ind de senere år. Hvis man har mange vinduer åbne kan det være svært at se ens skrivebord, nu behøver man ikke lukke dem, man kan se igennem dem. Billederne er fra Microsoft.

10 Politiets hemmelige liste lå på nettet 10 En liste med hjemmesider, der er spærret af det danske politi for at indeholde børnepornografi, er blevet offentliggjort på wikileaks hjemmeside. Wikileaks er en international hjemmeside, hvor folk og borgerrettighedsgrupper anonymt kan lække informationer, som de mener, er i borgernes interesse, men som samtidigt er skjulte for offentligheden. "Når et hemmeligt censursystem bliver etableret for pornografisk indhold, så kan det samme system hurtigt udvikle sig til også at dække over andet indhold - inklusiv politisk materiale," lyder det fra gruppen på wikileaks.org. Politiet kender til hjemmesiden Nitec har det daglige ansvar for blandt andet at gennemse mistænkelige hjemmesider for børneporno og er den enhed hos politiet, der udfærdiger listen over spærrede domæner. Listen bliver overgivet til teleselskaberne, der derefter spærrer for danskernes adgang til hjemmesiderne. "Netfiltret udspringer ikke af ideologiske årsager, som bagmændene skitserer. Det er ene og alene blevet oprettet for at blokere for børnepornografisk materiale." siger chef for Nitec, Søren Thomassen, der fortsætter med at sige: "Der er ikke så meget hemmelighedskræmmeri over listen, og der er dagligt en del mennesker, der kan se domænenavnene." Om Wikileakes nu risikerer at

11 11 ryge på listen for at have offentliggjort listen over siderne, vil han ikke udtale sig om. Kritiske røste Alle er selvfølgelig enige om at børneporno er overgreb og skal retsforfølges, men der flere kritiske og relevante kommentarer fra Wikileaks.org. I Finland blev en lignende liste offentliggjort, den liste var på 1047 domains, altså er den danske liste næsten 4 gange længere. En gruppe satte sig for at undersøge den finske liste, men fandt faktisk kun børneporno på én af de 1047 sider. Om den danske kontrol med siderne er bedre, er der ingen der ved og med den nye lov L86, der træder i kraft d. 1. januar 2009 bliver det ulovligt at undersøge det, lyder kritikken. I bemærkningerne til L86 står der bl.a. I overensstemmelse med konventionens artikel 20 vil det i givet fald alene være forsætlige forhold, hvor en person bevidst skaffer sig adgang til en hjemmeside mv. med børnepornografisk materiale, der kriminaliseres. En sådan bestemmelse vil f.eks. ikke skulle omfatte den, der uforvarende kommer ind på en hjemmeside med børnepornografisk materiale og straks forlader den igen. Hvordan man så vil bevise hvor længe man har været på en side skal være usagt, men grundlæggende er pointen vel sådan set god nok. Det giver ikke meget mening at folk, som i dag, kan logge ind på siderne, men så længe de ikke henter noget er det lovligt. Man kommer dog heller ikke udenom at Wikileaks bekymring er relevant. Listen må være i halvoffentlig for at sikre os med misbrug. Erfaringer viser at magt altid bliver udnyttet på et eller andet tidspunkt. Og så må vi forlange at siderne tjekkes og i det tilfælde der er noget i strid med loven på dem, at ejerne retsforfølges.

12 Bamses Cirkus Bamses Cirkus er ikke et spil, men en interaktiv bog, der består af en historie, en malebog, sange og 3 spil. Historien er god, og det forgår på den måde at man ser i et billede, mens der læses en tekst højt, derefter klikker på en pil, og så kommer næste billede. Man har altså taget en velkendt god historie fra Bamse bladet og sat lyd på denne. Ideen er slet ikke tosset. 12 Den næste ting man kan, er at synge med på nogle børnesange, teksten kan også udskrives. Det er sådan lidt tja Der er også en malebog, enten kan man udskrive billederne og så lægge farver på med tusch, eller man kan farvelægge på skærmen.

13 13 Bamse er oversat til 9 sprog og der udkommer et månedsblad. I Danmark udkom det fra 1973 indtil Der er også kommet adskillige tegnefilm med Bamse. Endelig er der 3 spil. I det første spil skal man finde husmusen, der gemmer sig under tre honningkrukker, der så roteres. Så er der en slags tetris, hvor det er ost der skal lægges i forrådskammeret. I det sidste spil skal du give dyrene mad, en løve skal have kød, en ko skal have græs osv. osv. Bamses Cirkus er det som den udgiver sig for at være, en interaktiv bog, det er begrænset hvor meget der er i cd en, men man får en fin historie med Bamse og hans venner. Om det er 75 kroner værd? Ja, det er det nok, men for alle over 5-6 år er der for lidt til at de gider sætte den i computeren. BAMSES CIRKUS Pris: 75- Bamse er verdens stærkeste bjørn, og så er han sød. Historien er god, men hvad man egentlig bare har gjort er at tage en tegneserie og sætte lyd på. Spillene er simple, og Bamses Cirkus er hurtigt overstået. Brugervenlighed: God Evner:. + PRISEN + GOD HISTORIE - SIMPLE SPIL - FOR LIDT Kvalitet 63%

14 World Of Warcraft: Wrath of the Lich King 14 Hvor skal man starte, når man skal fortælle om denne gigantiske udvidelse til World Of Warcraft. Men lad det være sagt med det samme, spillet var ventet, på 24 timer blev der solgt 2,8 million spil, lidt hovedregning fortæller at Blizzard dermed tjente ganske pænt. Den 13. november var for de fleste fans langt vigtigere end juleaften. I Wrath of the Lich King kan man nu rejse til et helt nyt kontinent: Northrend. Og man har selvfølgelig også en mission. Man er der for at udslette den forræderiske kong Arthas, som længe har truet Azeroth med sine horder af zombier og andre monstre. Der er mange nye lande og steder der skal udforskes og man

15 15 Rune-kraft, og den Rune-kraft som man optjener, kan så bruges på større og mere effektive magier. vil også kunne finde mange gammelkendte figurer i det nye land. Et element der er blevet lagt stor vægt på i det nye spil er den nye helt: Death Knight. Death Knight er en helt enestående figur, med en helt masse nye muligheder. Han starter som tjener for den onde Arthas, men bliver senere hen god. Denne nye helt bringer meget nyt på bordet og især startmissionerne er helt fantastiske. Med Death Knight kan man nu bruge magier til at få Men det er måske ikke den største forskel, for en ny figur er ikke ukendt land for wow fans, men det at den nye figur starter på level 55 har en enorm betydning. For at kunne vælge figuren skal man dog have mindst én figur på level 55 eller bedre. Men bare det at ikke skulle starte fra level 1 igen, det er en klar fordel Rent spilmæssigt kan Death Knights bedst som en "tank" enhed, specialiseret i at slås mod

16 16 stærke magikere. De har en række færdigheder som gør skade i nærkamp og på afstand, kan påkalde skadefelter og fremmane zombier fra faldene fjender. Ligesom når du starter en ny figur, så starter Death Knight også i et separat område med træningsmissioner, hvor du kan lære grundprincipperne, samtidigt med at du får en historiemæssig baggrund til hvorfor du eksisterer. Men det er på et helt andet niveau end tidligere. Et af de nye elementer er køretøjer, som man finder i PVPzonen, altså der hvor man kæmper spiller mod spiller. Før i spillet har man kunnet ride på heste og mange andre dyr, men de har ikke haft en større betydning. Men nu kan

17 17 man flyve rundt i helikoptere og bl.a. bombe folk på landjorden. Man kan håndtere kæmpe kanoner, og køre rundt i enorme tanks og mase modstandere. Målet er at indtage modstanderens borg - med hjælp fra køretøjerne. Dette nye element er ekstremt godt indpasset i spillet og det er samtidig vældig underholdende. En anden heftig ting er at alle instances kommer i to forskellige versioner, nemlig en for 10 spillere og en for 25 spillere. Det er svar på kritikken om at større grupper var tvunget til at kunne tage instances om igen og igen for at udruste alle i ens gruppe. men ellers er de gamle racer uforandret. En opdatering af de gamle racer er ifølge Blizzard helt udelukket, da risikoen er for stor for at de gamle spillere bliver utilfredse, fortæller udviklingschefen til Gamereactor.dk. Der er en god grund til, at World of Warcraft er så populær. Mere end 10 millioner spiller det allerede og det bliver vi såmænd nok ved med i et par år eller tre mere. Også selvom prisen er små 100 kroner om måneden, og cirka kroner for den ny pakke, der i øvrigt kræver du har Burning Crusade også. Hvad så hvis man skal være lidt kritisk? Foruden et nyt kontinent med indhold til 10 nye niveauer, legendariske slag, enkelte nye grafiske effekter og super dødsriddere med lyserød hår, er der ikke meget som virker nyt. Mere af samme skuffe, virker som en passende kliché at bruge. Der bliver budt på nye danse, WOW: Wrath of the Lich King Det får næppe nye horder af spillere, til at strømme til, men alle nuværende, og frafaldne, spillere kommer til at nyde alt hvad Northrend har at tilbyde. Alt i alt en fremragende udvidelsespakke. Systemkrav Internet Oplevelse 92 % Gameplay 96 % Holdbarhed 97 % KVALITET Anbefalet system 2,2 Ghz, 1024Mb ram 96%

18 18 Fritz 9 Det er ikke specielt svært at lære reglerne for Skak, men hvis man ikke kan dem, kan Fritz 9 da også hjælpe én med det, selvom instruktionen er på svensk, så går det. Men det er som bekendt svært at beherske spillet. Men Fritz 9 er mest af alt et skakprogram, der lader der analysere dit spil og evner, og holde dig op mod nogle af fortidens (og nutidens) stormestre. Angiveligt skulle niende version være stærkere end tidligere, men hvordan pokker skulle vi kunne afgøre det? Ingen på redaktionen spiller bare i nærheden af stormester level. Heldigvis er det muligt at tilpasse styrken alt efter hvor dygtig du er. I friend mode analysere computeren dine evner for at nogenlunde ramme dem, sådan

19 19 at du enten vinder eller er tæt på. Du kan også vælge en handicap mode, hvor computeren altså får en række handicaps, fx at være defensiv indstillet, ikke bruge sin dronning offensivt eller noget helt andet. Forskellige spillere Du kan også vælge at spille mod en fulderik, en skødesløs eller måske en tøsedreng, der aldrig bytter noget som helst og forsvare enhver brik til sidste blodsdråbe, der er masser af forskellige muligheder, og hver spiller har sin egen måde at spille på. Det helt store problem med dem, er dog at computeren har svært ved at spille realistisk dårligt, det er nærmere en række gode træk efterfulgt af en komplet håbløs serie, som giver dig en fordel. Derfor sidder man tit tilbage med indtrykket af at ens modstander ikke spillede dårligt, men nærmere ødelagde det hele for sig selv, da den var ved at Selvom det ser pænt ud, så er det netop denne måde at se spillet på helt ubrugelig.

20 20 skidt træk du har gang i. vinde. Og det fjerner lidt af glæden ved sejren. Hvis du derimod vælger sparring, så spiller computeren stærkt, men laver en seriøs fejl, som kan afgøre matchen til din fordel, det skærper dine sanser og dit spil. Bliv bedre med Fritz Men skal du blive rigtig god, så er en af de bedste ting ved Fritz 9 at man kan lade en træner overvåge dit spil, hvis du laver en slem fejl, vil han træde ind og fortælle dig det. Men det er ikke nødvendigvis at miste en brik, men også at du er ved at miste kontrollen over et bestemt felt, som vil føre til din undergang. Ligeså vigtigt er det at træneren fortæller dig hvorfor det er et En anden smart feature er at man kan sætte en spion på, så fortæller computeren dig, hvor der nok vil ske i næste træk fra computerens side. Det er ikke ment som snyd, men for at få dig til at tænke fremad i spillet, hvilket er nøglen til succes i skak. Analyse Hvis man er kommet ud over at skulle lære skak, som bl.a. kan læres ved at se en masse videoklip omkring, hver enkel brik, og standardåbninger osv, alt sammen på svensk uden undertekster. Så er det tid til at for alvor bruge Fritz. Programmet kan analysere hver eneste træk af dit spil, eller bare de træk der afgjorde spillet, og det er måske her Fritz 9 adskiller sig fra markedets andre spil. Det er også denne maskine du betaler for, resten af spillet er det så som så med. Grafik og lyd er funktionel, selvom man har lavet en tosset 3D mulighed, hvor man kan se en robot (forrige

21 21 side), men dette er ret så ubehjælpeligt lavet og vist mest til formål at få lokket lidt flere til at købe spillet. Fritz 9 er måske nok et godt skakprogram, men desværre er man ikke vildt glad for at fortælle det, manualen er elendig, og brugervenligheden er på ingen måde noget at prale af. Derfor er det svært at udnytte programmets mange features. Konklusionen Om du gider Fritz 9 afhænger først og fremmest af om du gider skak. På den ende side skal du være rimelig god til skak for at kunne værdsætte Fritz mange evner, men på den anden side, hvis du er stærk i skak, så har du sikkert allerede Fritz 8, og så er det umådelig svært at anbefale 9. version. Fritz 9 kommer med et årsabonnement til en værdi af $35, så du kan spille mod andre spillere rundt om i verden, og deltage i turneringer m.m. Hvis du kun spiller skak en gang imellem og ikke har større ambitioner om at blive bedre til det, så er Fritz 9 ganske simpelthen overkill. Hvis du kan sidde og tale i timevis om Den sicilianske åbningen fra 1952, så er Fritz lige noget for dig, for os andre er det måske lige avanceret nok. Systemkrav 300 Ghz, 256Mb ram Oplevelse 60 % Gameplay 88 % Holdbarhed 86 % KVALITET Fritz 9 Anbefalet system 2,2 Ghz, 1024Mb ram 85%

22 Fallout 1 & 2 Netop som Fallout 3 er udkommet har man udgivet en pakke med både nr. 1 og 2. Fallout historien starter i en underjordisk grotte. Her er du og din familie opvokset, her er trygt og rart, ikke som udenfor, hvor der er radioaktiv stråling, lovløshed og farligt. Da vandforsyningen er i fare, må du ud for at finde en ny vandchip. Her starter dit eventyr. Du har 144 dage til din mission. I næste spil rykkes handlingen omkring 50 år frem i tiden, men også denne gang er alt fred og ro, indtil du skal kastes ud i et nyt eventyr. 22 Et rollespil I ethvert rollespil skal du starte med skabe en karakter, du kan vælge at lave en som satser på styrke og mindre på intelligens, eller omvendt. Man kan godt gennemføre spillet uden at være stærk, men kun med høj intelligens. Men det bliver svært. Hvis ens hit-point f.eks. er under 6 kan man ikke bruge de store våben, det er en klar ulempe. 3D overblik Grafisk ser man spillet fra den velkendte 3D vinkel, og ens brugerflade er godt opbygget. Ens cursor skifter alt efter hvad du vælger. Højre og venstre museknap har forskellige funktioner, og holder man venstre nede, får man tit flere muligheder. Fallout er inddelt i mange lokaliteter, der hver igen er inddelt i nye steder. Fallout er realtime, men når du kommer

23 23 Her er mine to venner og jeg på vej ind for at få endnu en mission stukket i hovedet. Læg mærke til vagten øverst til højre. Der står han både dag og nat og betragter væggen. Den ser også farlig ud... i kamp. Det fungerer glimrende. Du kan enten bruge dine træk til at flytte dig, affyre dit våben eller noget helt andet. Derefter gør din modstander det samme. Det indebærer i øvrigt også at de kan finde på at flygte. Du skal ikke sigte. Karakteren står nemlig stille, så du skal blot placerer dit sigtekorn på modstanderen og så håbe på din karakters egenskaber er gode nok. I starten går det sikkert ikke så godt, men det bliver bedre hen af vejen. Oplevelsen Fallout er jo efterhånden ret gammelt, det har snart 10 år på bagen, og det kan ses. Atmosfæren i begge spil, der er stort set identiske, var dengang superb, ødelagte ting og hele ideen om hvordan verden kunne se ud efter en atomkrig var ganske fremragende. I dag er det forældet. Underlægningsmusikken er dog eminent. Man lægger slet ikke mærke til den. Den er der, og er

24 De vil gerne have dig til at besøge The glow, hvis du acceptere missionen kan du hele vejen høre deres latter... der ikke, og det skal forstås som ros. Effekterne er også gode, men det er forældet. Utallige fejl Der er dog problemer med eventyret. Nogle gange (ret tit) ævler de videre om nogle ting du allerede har udført., og på den måde er det altså 100% dig der skaber eventyret. Spørgsmålet er selvfølgelig ikke om Fallout var et fremragende spil da det udkom. Spørgsmålet er nærmere om det holder i dag. Svaret er klart nej,. Fallout er 24 smækfyldt med fejl, som gør at det ofte går ned, og til trods for at man har haft 10 år, så har man altså ikke gad udbedre dem. Det er ganske enkelt utroligt, at man ikke gør den slags inden man genudgiver spil. Man har end ikke vedlagt de patches som gjorde at det virkede nogenlunde, og på nettet kan de ikke findes længere. Generelt er Fallout er skuffende (gen) bekendtskab. Tidens tand har været ganske nådeløs overfor denne spilserie, der for ti år siden tryllebandt os i 100 timer eller mere. I dag kan du fjerne to nuller. God historie, forældet grafik, og smækfyldt med fejl, som gør det nærmest umuligt at spille mere end minutter af gangen, før det går ned. Selv til 49 kr. for 2 spil, så holder det ikke. Systemkrav 400 Ghz, 256Mb ram Oplevelse 42 % Gameplay 34 % Holdbarhed 19 % KVALITET Fallout 1&2 Anbefalet system 512 mb ram 29%

25 25 Et af Danmarks største IT selskaber eksisterede (næsten) ikke Stein Bagger var indtil d. 1. december adm. direktør for erhvervssuccesen IT Factory, som ikke kun skulle være hovedsponsor for Bjarne Riis cykelhold, men også blev betragtet som en af Danmarks mest succesrige virksomheder i nyere tid. Nu er virksomheden konkurs, Stein Bagger anholdt i USA efter en kortvarig flugt, mistænkt for at have stjålet op mod en milliard kroner. Baggers ITF var på blot syv år vokset fra en omsætning på 12 mio. til 1,9 milliard. Problemet var bare at op mod 90% af omsætningen stammede fra falske fakturaer, altså fiktive kunder, som Bagger selv havde opfundet til lejligheden. I 2008 har man kun kunne finde reelle kunder til en værdi af 10 millioner, altså var måske under 1% af omsætning fra rigtige kunder. Det sætter unægtelig Baggers magiske evner til at drive forretning i et helt nyt lys. Karrusellen Svindlen foregår ved at ITF bestiller fx 50 millioner EDB udstyr hos et firma, som Bagger Bagger lavede sin egen omsætning, og er forsvundet, det samme er mindst 500 millioner.

26 har oprettet til lejligheden. Det fiktive firma leaser, altså lejer, udstyret ud til ITF gennem et leasing selskab. ITF kan dermed bruge 36 måneder på at betale for udstyret, mens det fiktive selskab modtager det fulde beløb med det samme fra leasingselskabet. Det fiktive selskab har nu 50 mio., svindlen består i at selskabet aldrig leverer noget udstyr til ITF. Det fiktive selskab køber nu varer af ITF for millioner, dermed skabes der omsætning i virksomheden, som så igen kan få brug for mere udstyr, altså mere leasing. Jo mere omsætning, jo bedre image og jo bedre kreditværdighed, og disse ting er afgørende for hvor længe svindelen kan stå på. Men hov, der var millioner der forsvandt i processen, og hvor de er blevet af, er der formentlig ingen andre end Bagger der ved. Så længe denne leasing karrusel arbejder kan det være svært at afsløre den, fordi alle disse leasingsaftaler ikke skrives ind i 26 regnskabet, men der er som sådan heller ingen, der taber penge, mens den kører, det er først i det sekund den stopper, at korthuset kollapser. Forsvandt torsdag Stein Bagger forsvandt torsdag eftermiddag i Dubai, hvor han var på ferie med kone og datter. Fredag morgen ser resten af bestyrelsen på nogle banale rutinesager, og begynder at undre sig over i ITF. Fredag aften opdager vi, at en af ITF partnere, som jeg kender, har et usædvanligt stort kundeforhold med os. Det er langt mere omfattende end partnerens størrelse berettiger til, siger Asger Jensby til DR. Det viser sig siden, at partneren - uden at vide det - er en del af den leasingkarussel, som Stein Bagger har skabt. Lørdag finder Jensby så ud af Bagger har et lille kontor i ejendommen ved siden af, hvilket ikke giver nogen mening, da der er masser af kontorplads i ITF..vi mødes søndag kl. 10. Vi

27 27 tager hen til kontoret og finder her en række dokumenter, som ryster os dybt, siger Asger Jensby til DR. Blandt papirerne er leasingkontrakter, der er underskrevet af Stein Bagger og med falske underskrifter af Asger Jensby. Jensby mener der må være sket noget uventet den dag, da Bagger forsvinder, og det er nærliggende at tro, at hans forsvinden er sket ufrivilligt. Det virker på mange måder mærkværdigt, at samtlige dokumenter er efterladt. Hvis de havde været brændt havde det taget længere tid at opklare svindlen. Det virker på alle, ikke kun Jensby, meget underligt, at han efterlod sin kone og sin datter på otte år. Bagger var da heller ikke på flugt ret længe, før han meldte sig selv i USA. Her hævder han, at han og hans familie er blevet truet på livet gennem de sidste fire år og det er grunden til hans økonomiske svindel. Derfor turde han heller ikke gå til politiet i Danmark. Salget eksploderede Flere og flere af svindel aftalerne har fået ITF omsætning til at eksplodere over de seneste år. Således var omsætningen i IT Factory blot 12 mio., 146 mio. kr. i 2005, 846 mio. kr. i 2007 og i 2008 på mio. Vi har ikke anet uråd, revisionen har ikke anet uråd, men op mod pct. af selskabets omsætning er antageligt skabt gennem de falske kontrakter, siger Asger Jensby. Intet er færdigt Hvis du ikke synes du kan komme i tanke om noget software som ITF har lavet, så skyldes det at ingen af projekterne er blevet færdige, det gør også at ingen rigtig ved hvor slemt det egentlig står til. At virksomheden er konkurs er dog hævet over enhver tvivl. Jensby håber, at Bagger kan være med til rydde op i rodet. Det er helt sikkert, at vi ikke har hørt det sidste til den sag. I virksomheden, der påstod at omsætte for 1,9 milliard, var der sølle 4000 kroner på kontoen.

28 DVD # Dårlig ## Hurtig glemt ### Middel 28 ### # Fint ### ## Super ### ### Et must Doomsday DVD, 90 min Der er flere grunde til at Doomsday virker så godt. I Behind The Scenes kan man se instruktørens arbejdsform, og den er markant anderledes end de fleste andre low-budget instruktørers. Primært har instruktøren ikke startet med at se på hvad han ønsker, men derimod holdt et stramt øje på budgettet og på hvad der egentlig kunne lade sig gøres med det budget, og dernæst ændret manuskriptet til at passe til det. Vigtigst af alt betyder det, at de visuelle effekter der er, er troværdige. Man har i allerhøjeste grad også brugt store ting, dvs. at der fx er en scene med 700 krigere, hvor der i virkeligheden er 700 krigere, og ellers er der brugt mange modeller og bygninger, der er lavet i fuld størrelse. Endelig har man ikke den der om 25 år total sci-fi holdning. Tingene er ændret, men langt fra til ukendelighed. Så på den måde er universet nogenlunde troværdigt. Desværre hænger historien ikke, for at sige det pænt, synderlig

29 DVD 29 # godt sammen, så man skal slå hjernen fra og bare se filmen for det, som den er. God action. Dårlig ## Hurtig glemt ### Middel ### # Fint ### ## Super ### ### Et must Historien er den at Skotland bliver angrebet af en virus, så man beslutter at indespærre hele landet, 25 år senere bryder virusen ud igen, denne gang i London, og en flok soldater skal nu ind og hente en af de par tusinde, der overlevede virussen og derfor er immun. Ja, det er en tynd historie, men forstil dig et Mad Max univers, så ved du hvor vi er henne i genre. Og det er ganske godt udført. ### # Hulk II DVD, 120 minutter Bruce Banner kan ikke tåle at blive ophidset, når han bliver det, bliver han til et grønt monster, der smadrer alt på sin vej. I toeren er Bruce flygtet ud af landet og skjuler sig, fordi militæret skiftevis vil slå ham ihjel eller bruge ham som våben. Bruce har en drøm om at komme af med Hulk, for at kunne få sin kæreste tilbage og leve et almindeligt liv som forsker. Historien i etteren var lettere uinteressant, nu er man gået hele vejen, og har gjort den helt uinteressant. Det store problem er dog at vi kan se, hvornår det er computergrafik og derfor tror man ikke på historien. Og når modstanderen træder ind, så føler man sig hensat til at se et videospil. Og et dårligt videospil endda. #

30 DVD # Rejsen til Saturn Dvd i foråret 2009 Dårlig ## Hurtig glemt ### Middel En række stjerner som Casper Christensen, Frank Hvam, Lars Hjortshøj, Simon Juhl og Peter Beli kan ikke redde denne omskrivning af Claus Deleurans (stærkt overvurderet) tegneserie fra 1970 erne. Danmark beslutter at sende en raket til Saturn for at finde ressourcer, men det lykkes dem at få udvalgt et komplet udueligt hold, der inkluderer Ib, der 30 ### # Fint ### ## Super ### ### Et must mere er pralmås end astronaut. Mission tager hurtigt en alvorlig drejning, da de møder rumvæsener på Saturn, der vil stjæle Jordens vand. Så langt så godt. Problemet er bare at filmen generelt er ret usjov. Jo, bevares, man smiler da en gang imellem, men der er langt imellem, og rigtig sjovt bliver det aldrig. Manuskriptet er bare ikke godt nok, og det er selvfølgelig manuskriptforfatteren man skal slå i hovedet for det - og dog. Hvam, Christensen, Juhl og Hjortshøj laver stemmerne uden på noget tidspunkt at forholde sig til deres arbejde eller hvad? Åbenbart. ##

31 31 Hvor Mørket Hersker: Stjernernes udvalgte Tina Hvidbergs 2. bog er i en helt anden genre og bevæger sig over i fantasy-eventyr verden. I en verden langt fra vores samles stormagterne i skyggerne. En krig er på vej og har udsigt til at opsluge alt liv og efterlade de dødeliges verden i ruiner. Kun én kan forhindre krigen i at eskalere, men vil hun være stærk nok til at sætte sig op mod fjenden og tage de rette beslutninger for at overleve? Vil hun kunne redde en verden, Hvor Mørket Hersker? 21x15 cm, 312 sider, 149 kr. Lau Larve og Hans Venner: Skoven Brænder Lau Larve og hans ven spøgelset Alfred opdager, at der er ild i skoven, hurtigt må de advare resten af skovens dyr, men under flugten efterlades Lau alene tilbage. Lau må tage flugten, men ilden kommer nærmere og nærmere. 21x15 cm, 68 sider i farver, 69,- kr. Skoven Brænder findes også som lydbog: 25 kr. Bundet Af Fornuften En ung kvinde bryder ud af sit arrangeret ægteskab og tager flugten til Australien, kun for at opdage Australien ikke er det paradis, hun havde troet. 20x13 cm, 228 sider, 99 kr. Husk også DaMat Klubben Alle oplyste priser er inkl. porto og levering, forbehold for prisændringer uden varsel.

32 OG TILSLUT LIDT OM ALT ANDET... Den amerikanske bilindustri er i knib og har bad kongressen om 25 milliarder dollars i tilskud. Direktørerne fra Ford, GM og Crysler tog hver sin jet til mødet. Michael Jackson, særdeles forhenværende superstjerne, er blevet uvenner med en sheik, der gav ham et forskud på 40 millioner for at indspille 2 albums, foruden at bygge et topmoderne studie til indspilningen. MJ har som bekendt ikke leveret. Zitech er gået konkurs, selvom det altid er træls med konkurser, så var Zitech et levn fra fortiden og konkursen helt forudsigelig. Dronningen holdt sin nytårstale og mente at vi skulle lade være med at pive over en finanskrise, for der nogen, der har det værre end os. Dronningen tog derefter hjem til sit slot med de 135 ansatte og de 200 værelser og holdt nytår. Så er vi kommet ned under 25% rygere her i landet. 6 eren er Danmarks nyeste tv kanal, den afløser SBSnet, ligger på samme kanalfrekvens, sender nogenlunde de samme serier og har samme ejere.. Det er nu en helt fin kanal, det svarer bare lidt til at DR skiftede navn fordi begynder at sende et par nye serier. Yahoo blev tilbudt ikke mindre end 220 milliarder kr. for deres ualmindelig skrantende virksomhed, men de afviste det med begrundelsen, at de mente den var mere værd. Det skal de da have lov til at mene, men hvornår besøgte du sidst Yahoo? Apple iphone 3G anses ses en af de største nyheder i årevis indenfor mobiltelefoner. Adskillige andre producenter er på vej med trykfølsomme skærme. TDC Play tilbyder ubegrænset musik til alle bredbåndsabonnementer. Vi på DaMat har dog sloges med dem siden oktober for at få adgang til det. Nu betyder det ikke så meget, da alle TDC kunder kan se frem til 20-40% prisstigninger næste år, så vi skal alligevel til at skifte. 53-årige Bill Gates har forladt Microsoft. Flere forskellige grupper kæmper for at få manden overbevist om at stille op som præsident om 8 år. Og så er den indiske EL bil, Reva, kommet til Danmark. Den kan køre 75 km/t, aktionsradius på km og koster såmænd kun plus moms. Til gengæld bydes der på design anno Lada 1970 og ingen plads til overvægtige. Hvis du er gammel nok til at huske de gamle computere, så er den ny butik og samlingssted retro-computer.dk måske et besøg værd. Der sælges spil, programmer og hardware. Vi skriver mere om dem i næste nummer.

Rollespil it support Instruktioner til mødeleder

Rollespil it support Instruktioner til mødeleder Instruktioner til mødeleder Introduktion Med dette rollespil træner I det lærte i grundmodulet. Der skal medvirke to personer, der skal spille henholdsvis Henriette og Jesper, som er i konflikt med hinanden.

Læs mere

Danskerne ser mere ulovligt TV på nettet

Danskerne ser mere ulovligt TV på nettet TokeWith DanmarksMedie2ogJournalisthøjskole 20142PUJ Forsidehistorie.+ 5 Danskerne ser mere ulovligt TV på nettet Forbrugerne ser mere og mere TV på 25 Det er et oprør mod priserne. Og nu sætter de dem

Læs mere

Undervisningsmateriale 5.-7. klasse. Drømmen om en overvirkelighed. Engang mente man, at drømme havde en. stor betydning. At der var et budskab at

Undervisningsmateriale 5.-7. klasse. Drømmen om en overvirkelighed. Engang mente man, at drømme havde en. stor betydning. At der var et budskab at Drømme i kunsten - surrealisme Hvilken betydning har drømme? Engang mente man, at drømme havde en Undervisningsmateriale 5.-7. klasse stor betydning. At der var et budskab at Drømmen om en overvirkelighed

Læs mere

Slip for NYT. For hver eneste dag der GENIALT PROGRAM FÅ HJÆLP NÅR DU INSTALLERER: Hvorfor er der ekstraprogrammer?

Slip for NYT. For hver eneste dag der GENIALT PROGRAM FÅ HJÆLP NÅR DU INSTALLERER: Hvorfor er der ekstraprogrammer? FÅ HJÆLP NÅR DU INSTALLERER: NYT GENIALT PROGRAM Slip for PÅ DANSK alt skidtet Hvis du ikke er ekstremt opmærksom, risikerer du at få en masse snavs med ind på din pc, når du installerer nye programmer

Læs mere

iphone TIPS & TRICKS 100 iphone-tips PÅ DANSK AF MARTIN WOLSING WOLSING MEDIA

iphone TIPS & TRICKS 100 iphone-tips PÅ DANSK AF MARTIN WOLSING WOLSING MEDIA iphone TIPS & TRICKS AF MARTIN WOLSING 100 iphone-tips PÅ DANSK WOLSING MEDIA iphone MARTIN WOLSING TIPS & TRICKS AF MARTIN WOLSING iphone TIPS & TRICKS 100 iphone-tips PÅ DANSK WOLSING MEDIA 100 iphone-tips

Læs mere

Læs og lær om. Minecraft 3

Læs og lær om. Minecraft 3 Læs og lær om Minecraft 3 Historien om MineCraft Da Marcus Persson var en lille dreng i Stockholm i Sverige, kunne han godt lide at lege med LEGO. Han brugte rigtig meget tid på at bygge med de små klodser.

Læs mere

TOBIAS For helvede da! Pludselig får TOBIAS øjenkontakt med SANKT PETER. SANKT PETER smiler, ser inviterende ud. TOBIAS går over til ham.

TOBIAS For helvede da! Pludselig får TOBIAS øjenkontakt med SANKT PETER. SANKT PETER smiler, ser inviterende ud. TOBIAS går over til ham. Tobias og Tragedien Manuskript 1. Int. Venteværelse Dag træder ind i et fremmed venteværelse. Han kigger sig undrende omkring. I rummet er der mange døre. Over dørene hænger skilte. På dem står der navnene

Læs mere

Frederik Knudsen til sin Kone Taarup, 18. Maj 1849.

Frederik Knudsen til sin Kone Taarup, 18. Maj 1849. Taarup, 18. Maj 1849. Kære elskede Kone! Dit Brev fra den 11. modtog jeg den 16., og det glæder mig at se, at I er ved Helsen. Jeg er Gud ske Lov også ved en god Helsen, og har det for tiden meget godt,

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Her er et par tommelfinger-regler:

Her er et par tommelfinger-regler: Om taktik i IMP par Har du ikke ofte prøvet, med stort besvær og knagende hjerne, at vinde 10 stik i 4 ruder, og glædet dig over de 130 point du har vundet? Blot for - når parturneringsregnskabssedlen

Læs mere

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden!

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden! Kære kompagnon Jeg kan godt sige dig, at denne tale har jeg glædet mig til i lang tid - for det er jo hele 10 år siden jeg sidst havde en festlig mulighed for at holde tale for dig - nemlig da du blev

Læs mere

Thomas Ernst - Skuespiller

Thomas Ernst - Skuespiller Thomas Ernst - Skuespiller Det er tirsdag, sidst på eftermiddagen, da jeg er på vej til min aftale med den unge skuespiller Thomas Ernst. Da jeg går ned af Blågårdsgade i København, støder jeg ind i Thomas

Læs mere

Sikre Beregninger. Kryptologi ved Datalogisk Institut, Aarhus Universitet

Sikre Beregninger. Kryptologi ved Datalogisk Institut, Aarhus Universitet Sikre Beregninger Kryptologi ved Datalogisk Institut, Aarhus Universitet 1 Introduktion I denne note skal vi kigge på hvordan man kan regne på data med maksimal sikkerhed, dvs. uden at kigge på de tal

Læs mere

Første kald: Sådan virker processen og hvorfor det er så vigtigt at følge den 100%

Første kald: Sådan virker processen og hvorfor det er så vigtigt at følge den 100% Første kald: Sådan virker processen og hvorfor det er så vigtigt at følge den 100% Velkommen til miniforløbet Sådan skaber du dit gennembrud nu! Det er så dejligt at se så mange fantastiske kvinder tage

Læs mere

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig?

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Sådan finder du ud af om din nye kæreste er den rigtige for dig. Mon han synes jeg er dejlig? Ringer han ikke snart? Hvad vil familien synes om ham? 5. november

Læs mere

Alternativ markedsføring

Alternativ markedsføring Alternativ markedsføring Kom/IT Projekt HTX Roskilde Joachim K. Bodholdt 05-05-2009 Indholdsfortegnelse Alternativ markedsføring online.... 3 Projekt beskrivelse:... 3 Case: Projekt 'Mørk & Juhl'... 4

Læs mere

Den store tyv og nogle andre

Den store tyv og nogle andre Den store tyv og nogle andre Kamilla vidste godt, hvordan tyve så ud. De var snavsede og havde skæg og var uhyggelige og mystiske, det sagde alle, der havde forstand på sådan noget. Kamilla havde hørt,

Læs mere

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde helbredelser og skal overveje, hvad betydning den har for os

Læs mere

kære forældre, søskende og bedsteforældre, kære medarbejdere og sidst men ikke mindst kære dimittender. Tillykke med overstået - eller tør jeg sige

kære forældre, søskende og bedsteforældre, kære medarbejdere og sidst men ikke mindst kære dimittender. Tillykke med overstået - eller tør jeg sige kære forældre, søskende og bedsteforældre, kære medarbejdere og sidst men ikke mindst kære dimittender. Tillykke med overstået - eller tør jeg sige VELoverstået - eksamen. Vi skaber succeser. Det er vores

Læs mere

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Steffan Lykke 1. Ta mig tilbage Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Her er masser af plads I mit lille ydmyg palads men Her er koldt og trist uden dig Men hvor er du

Læs mere

Søndag d.24.jan.2016. Septuagesima. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30 (skr.10.15).

Søndag d.24.jan.2016. Septuagesima. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30 (skr.10.15). Søndag d.24.jan.2016. Septuagesima. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30 (skr.10.15). Salmer: Hinge kl.9: 422-7/ 728-373 Vinderslev kl.10.30: 422-7- 397/ 728-510,v.5-6- 373 Dette hellige evangelium

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Introduktion til CD ere og Arkivdeling Gammel Dok - September-oktober 2003. Jonas Christiansen Voss

Introduktion til CD ere og Arkivdeling Gammel Dok - September-oktober 2003. Jonas Christiansen Voss Introduktion til CD ere og Arkivdeling Gammel Dok - September-oktober 2003 Jonas Christiansen Voss 2. marts 2004 Indhold 1 CD ere 2 1.1 Brænde dokumenter til CD....................... 2 1.2 Disk Copy.................................

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Hensigten har været at træne de studerende i at dele dokumenter hvor der er mulighed for inkorporering af alle former for multimodale tekster.

Hensigten har været at træne de studerende i at dele dokumenter hvor der er mulighed for inkorporering af alle former for multimodale tekster. Projekt edidaktik Forsøg med multimodal tekstproduktion På Viden Djurs er der I to klasser blevet gennemført et forsøg med anvendelse af Microsoft Office 365. Hensigten har været at træne de studerende

Læs mere

Indhold. Side 1 af 6. Internet Explorer 7 Internet Explorer 7

Indhold. Side 1 af 6. Internet Explorer 7 Internet Explorer 7 Internet Explorer 7 Side 1 af 6 Indhold Internet Explorer 7...1 Indhold...1 Nye ting i Internet Explorer 7...2 Nyt udseende...2 Faneblade...2 Nemmere søgning...3 Nemme nyheder...3 Bedre sikkerhed...5 Understøttelse

Læs mere

Se masser af nyt indhold på dit tv

Se masser af nyt indhold på dit tv LILLE ENHED TIL DIT TV UDRETTER MIRAKLER: Se masser af nyt indhold på dit tv Nu kan du endelig slippe for dyre tv-pakker og konstante reklame-afbrydelser: Med en til dit tv vælger du selv, hvad du vil

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 65 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

I den bedste mening. Sådan håndterer du dine omgivelser som jobsøgende

I den bedste mening. Sådan håndterer du dine omgivelser som jobsøgende I den bedste mening Sådan håndterer du dine omgivelser som jobsøgende I den bedste mening sådan håndterer du dine omgivelser som jobsøgende De fleste mennesker oplever det en eller flere gange i løbet

Læs mere

Media College Aalborg Side 1 af 11

Media College Aalborg Side 1 af 11 Media College Aalborg Side 1 af 11 Indholdsfortegnelse Problemformulering... 3 Hvilket fjernsupport egner sig bedst af, eller Windows fjernskrivebord, når et firma skal supportere sine kunder?... 3 Hvorfor

Læs mere

Løbetræning for begyndere 1

Løbetræning for begyndere 1 Løbetræning for begyndere 1 Lige nu sidder du med en PDF-fil der forhåbentlig vil gavne dig og din løbetræning. Du sidder nemlig med en guide til løbetræning for begyndere. Introduktion Denne PDF-fil vil

Læs mere

På en og samme tid drømmer man, og frygter, at man ikke kan indfri den andens drømme, eller for den sags skyld sine egne.

På en og samme tid drømmer man, og frygter, at man ikke kan indfri den andens drømme, eller for den sags skyld sine egne. Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 22. marts 2015 Kirkedag: Mariæ bebudelse/a Tekst: Luk 1,26-38 Salmer: SK: 106 * 441 * 71 * 72 * 80,1 * 9,7-10 LL: 106 * 71 * 72 * 80,1 * 9,7-10 Der findes

Læs mere

certifiedkid.dk Hej, jeg hedder Lotte og er 12 år. Skal vi skrive sammen? 50.000 gange om året oplever børn og unge en skjult voksen på internettet.

certifiedkid.dk Hej, jeg hedder Lotte og er 12 år. Skal vi skrive sammen? 50.000 gange om året oplever børn og unge en skjult voksen på internettet. Udvalget for Videnskab og Teknologi 2009-10 UVT alm. del Bilag 287 Offentligt TIL ELEVER OG FORÆLDRE certifiedkid.dk ONLINE SECURITY FOR KIDS 9 16 POWERED BY TELENOR Hej, jeg hedder Lotte og er 12 år.

Læs mere

Få det bedste fra Windows 10

Få det bedste fra Windows 10 PRØV TO NYE, FANTASTISKE FUNKTIONER: Få det bedste fra Windows 0 Windows 0 byder på en perlerække af nye og spændende funktioner. Vi har fundet to smarte programmer, der giver dig en forsmag på det nye

Læs mere

CUT. Julie Jegstrup & Tobias Dahl Nielsen

CUT. Julie Jegstrup & Tobias Dahl Nielsen CUT Af Julie Jegstrup & Tobias Dahl Nielsen INT. DAG, LOCATION: MØRK LAGERHAL Ind ad en dør kommer en spinkel kvinde løbende. Det er tydeligt at se at hun har det elendigt. Hendes øjne flakker og hun har

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER. Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER. Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL 1 KÆRE DELTAGER I BØRNE- OG UNGEPANELET Jeg er glad for at kunne sende dig den anden pixi-rapport fra

Læs mere

- så du undgår at blive snydt, når du vælger ny kopimaskine

- så du undgår at blive snydt, når du vælger ny kopimaskine - så du undgår at blive snydt, når du vælger ny kopimaskine Din guide til overlevelse, når du møder en kopimaskinesælger... Kopimaskine. Printer. Man er nærmest ved at falde i søvn allerede. Næstefter

Læs mere

Den Talende Kamel. Den Talende Kamel. 2.a s storyline om Aladdin. Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: MB 2006

Den Talende Kamel. Den Talende Kamel. 2.a s storyline om Aladdin. Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: MB 2006 Den Talende Kamel MB 2006 2.a s storyline om Aladdin Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: Den Talende Kamel Den Talende Kamel Ørkenscene: Troldmand, 3 kameler: Ali og den bedrøvede og

Læs mere

Bilag 2: Interviewguide

Bilag 2: Interviewguide Bilag 2: Interviewguide Tema Læsning og læsevanskeligheder Specialundervisning og itrygsæk Selvtillid/selvfølelse Praksisfællesskaber Spørgsmål 1. Hvordan har du det med at læse og skrive? 2. Hvad kan

Læs mere

Amors tjener Første udkast. Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM. Efter en ide af Shahbaz Sarwar

Amors tjener Første udkast. Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM. Efter en ide af Shahbaz Sarwar Amors tjener Første udkast Af Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM Efter en ide af Shahbaz Sarwar Benjamin Dahlerup (2013) Dette manuskript må ikke produceres uden forudgående aftale

Læs mere

2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11.

2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11. 2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11. 1 Juleaften hører vi om glæden for hele folket og så kan skeptikerne tilføje: - hvis man da ellers kan tro på nogle overtroiske hyrder. I fasten hører vi om Jesu

Læs mere

Word-1: Tag fat på Microsoft Word (XP)

Word-1: Tag fat på Microsoft Word (XP) Word-1: Tag fat på Microsoft Word (XP) Word er et fantastisk program til tekstbehandling og nærmest en de facto standard i verden for den slags. Igennem en række øvelser (og mange timer foran skærmen)

Læs mere

Panda Antivirus + Firewall 2007 NYT Titanium Kom godt i gang Vigtigt! Læs venligst grundigt afsnittet i denne guide om online registrering. Her findes nødvendige oplysninger for maksimal beskyttelse af

Læs mere

Få din egen hjemmeside

Få din egen hjemmeside I dette afsnit lærer du at bygge din egen hjemmeside tilføje tekst og billeder lave dit eget design lægge en baggrund på hjemmesiden I næste nummer får du hjælp til at bygge en større hjemmeside til en

Læs mere

20.s.e.trin. I 2017 Bejsnap

20.s.e.trin. I 2017 Bejsnap Kim Larsen har skrevet en sang, der hedder festen. Den handler om at gå rundt en kold nat og få øje på et sted, hvor der er fest. Omkvædet til sangen lyder: Da jeg bankede på, var der en, der åbnede døren

Læs mere

Strategirapport for Bloggen alletidersslankekur.dk

Strategirapport for Bloggen alletidersslankekur.dk Kan du heller ikke finde rundt i alle de slankekure, du bliver bombaderet med i ugeblade, aviser og tv så se med på min blog, hvor jeg foreløbig har samlet 23 slankekure her kan du finde lige den, der

Læs mere

Eksempler på alternative leveregler

Eksempler på alternative leveregler Eksempler på alternative leveregler 1. Jeg skal være afholdt af alle. NEJ, det kan ikke lade sig gøre! Jeg ville foretrække at det var sådan, men det er ikke realistisk for nogen. Jeg kan jo heller ikke

Læs mere

Guild Wars. Af Henrik Breddam

Guild Wars. Af Henrik Breddam Guild Wars Af Henrik Breddam Ord markeret med * er forklaret i ordlisten Guild Wars er et spil til pc, udgivet i april 2005. Spillet er produceret af Arena-net, et lille firma, startet af kendte personligheder

Læs mere

MÅL. Guide. Drøm om fremtiden og kom i. 1sid0er. Styrk dit liv med Chris MacDonald. November 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.

MÅL. Guide. Drøm om fremtiden og kom i. 1sid0er. Styrk dit liv med Chris MacDonald. November 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b. Foto: Scanpix Guide November 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Drøm om fremtiden og kom i 1sid0er MÅL Styrk dit liv med Chris MacDonald Drøm om fremtiden og kom i mål Vi er de eneste levende

Læs mere

Måske er det frygten for at miste sit livs kærlighed, der gør, at nogle kvinder vælger at blive mor, når manden gerne vil have børn, tænker

Måske er det frygten for at miste sit livs kærlighed, der gør, at nogle kvinder vælger at blive mor, når manden gerne vil have børn, tænker BØRN ER ET VALG Har det været nemt for jer at finde kærester og mænd, der ikke ville have børn? spørger Diana. Hun er 35 år, single og en af de fire kvinder, jeg er ude at spise brunch med. Nej, det har

Læs mere

Kaninhop for begyndere trin 1 10 Læs mere på www.fionas.dk

Kaninhop for begyndere trin 1 10 Læs mere på www.fionas.dk Side 1 Trin 1. Seletræning. Kaninen er minimum 10 uger gammel og du har brugt masser af tid på at oprette et tillidsforhold til den. Den er tryg ved at du tager den ud af buret så nu er tiden kommet hvor

Læs mere

Dropbox. Dit online USB-stick

Dropbox. Dit online USB-stick Dropbox Dit online USB-stick Brug af Dropbox Overvejer du at begynde at bruge Dropbox? Så savner du måske en dansk vejledning til Dropbox? Det følgende er ment som en vejledning i at komme i gang med at

Læs mere

Fladskærms TV LCD eller Plasma Fladskærm

Fladskærms TV LCD eller Plasma Fladskærm Fladskærms TV LCD eller Plasma Fladskærm Der eksisterer stadig en del myter vedr. LCD og Plasma fladskærms TV, og vi vil her give et par eksempler på nogen af de påstande vi støder på, når vi arbejder

Læs mere

Avisforside. Vi har skrevet en avis om studier ved Aarhus Universitet

Avisforside. Vi har skrevet en avis om studier ved Aarhus Universitet Avisforside Vi har skrevet en avis om studier ved Aarhus Universitet Vi vil meget gerne høre dine umiddelbare tanker om forsiden til avisen. Hvad forventer du dig af indholdet og giver den dig lyst til

Læs mere

Sådan bruger du bedst e-mærket

Sådan bruger du bedst e-mærket 1 Få flere online salg eller leads igennem 2 Beslutningsprocessen i et salg online Hvem styrer hvem? Frederik Bjerring kører en tidlig morgen i efteråret 2009 op langs roskildevej på vej til sit arbejde,

Læs mere

Lærer nye styresystemer Installerer programmer som kun kan bruges i ældre versioner

Lærer nye styresystemer Installerer programmer som kun kan bruges i ældre versioner Virtuel PC Fordele/ulemper Fordele: Lærer nye styresystemer Installerer programmer som kun kan bruges i ældre versioner Ulemper: Reserverer RAM (Windows 7) Problemer med at ureglementeret lukke ned Mister

Læs mere

Billedvideo med Photo Story

Billedvideo med Photo Story Billedvideo med Photo Story Programmer: Microsoft Photo Story 3 Microsoft Windows XP Microsoft Internet Explorer Anvendelse: Edb informatik - Almen Voksenuddannelse September 2006 Billedvideo med Photo

Læs mere

Guide. Sådan håndterer du parforholdets faresignaler. De 10 største faresignaler i dit parforhold Sådan gør du noget ved det

Guide. Sådan håndterer du parforholdets faresignaler. De 10 største faresignaler i dit parforhold Sådan gør du noget ved det Foto: Iris Guide September 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Sådan håndterer du parforholdets faresignaler De 10 største faresignaler i dit parforhold Sådan gør du noget ved det Faresignaler

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Søren satte sig op i sengen med et sæt. Den havde været der igen. Drømmen. Den drøm, han kendte så godt,

Læs mere

Mobning på facebook. Anna Kloster, november 2013

Mobning på facebook. Anna Kloster, november 2013 Mobning på facebook Anna Kloster, november 2013 At være barn i dagens Danmark betyder, at man er opvokset med mange medier omkring sig. Særligt har de unge taget det sociale medie Facebook til sig. Efter

Læs mere

Kort sagt: succes med netdating.

Kort sagt: succes med netdating. Indledning I denne e- bog får du en guide til, hvordan du knækker netdating koden! Du finder alt hvad du skal bruge, for at komme igang med at møde søde piger på nettet. Få f.eks. besvaret følgende spørgsmål:

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Dommens dag. www.katbladet.dk. Skal Taxa 4x35 have det dyreste? Automatik i aften. Danmarks mest læste taxiblad. KAT-Bladet nr.1. 2011. 28.årg.

Dommens dag. www.katbladet.dk. Skal Taxa 4x35 have det dyreste? Automatik i aften. Danmarks mest læste taxiblad. KAT-Bladet nr.1. 2011. 28.årg. Danmarks mest læste taxiblad. KAT-Bladet nr.1. 2011. 28.årg. Dommens dag. Skal Taxa 4x35 have det dyreste? Taxa vs. Taxinævnet! x Automatik i aften www.katbladet.dk Side 1 Dommens dag. I den af Taxa 4x35

Læs mere

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan Beretningen om Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan 25. februar 2009-1. udgave Af Feltpræst Oral Shaw, ISAF 7 Tormod Trampeskjælver får en ny ven Det var tidlig morgen, og den danske viking

Læs mere

Onsdag den 29. januar 2014

Onsdag den 29. januar 2014 Læs avisen fra Gladby om forskellige butikker, fødselsdage, efterlysninger. Se plan for biografen, samt hør borgmesteren udtale sig. Politiet holder godt øje med befolkningen om alt er som det skal være.

Læs mere

Forestil dig, at du kommer hjem fra en lang weekend i byen i ubeskriveligt dårligt humør. Din krop er i oprør efter to dage på ecstasy, kokain og

Forestil dig, at du kommer hjem fra en lang weekend i byen i ubeskriveligt dårligt humør. Din krop er i oprør efter to dage på ecstasy, kokain og Plads til Rosa Slåskampe, raserianfald og dårlig samvittighed. Luften var tung mellem Rosa og hendes mor, indtil Rosa fortalte, at hun tog hårde stoffer. Nu har både mor og datter fået hjælp og tung luft

Læs mere

atelier dit hund barns Andrea McHugh Sådan hjælper du dine børn med at tage sig af deres hund

atelier dit hund barns Andrea McHugh Sådan hjælper du dine børn med at tage sig af deres hund dit barns hund atelier dit hund barns Andrea McHugh Sådan hjælper du dine børn med at tage sig af deres hund Fø rst udgivet i England 2007 af Hamlyn, a division of Octopus Publishing Group Ltd Copyright

Læs mere

Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål.

Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål. Film og spørgsmål Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål. Spørgsmål til 2 sider af samme sag Nikolajs version Hvad tænker

Læs mere

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet.

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet. EXT. VED DØR PÅ GADE. NAT MORDET Tre unge mænd ude foran en trappeopgang til en lejlighed i et mørkt København efter en bytur. Berusede folk og andre skøre skæbner råber og griner på gaden. Den ene af

Læs mere

Gode råd til netbankbrugere - sikring af en typisk hjemme-pc med adgang til netbank

Gode råd til netbankbrugere - sikring af en typisk hjemme-pc med adgang til netbank Gode råd til netbankbrugere - sikring af en typisk hjemme-pc med adgang til netbank Af BEC og FortConsult, januar 2005. Hvad kan du konkret gøre for at beskytte din pc? Målgruppe Denne vejledning er skrevet

Læs mere

MANUSKRIPT ANNA. Hvad er det du laver, Simon? (forvirret) SIMON. øøh..

MANUSKRIPT ANNA. Hvad er det du laver, Simon? (forvirret) SIMON. øøh.. MANUSKRIPT Scene 1: Gang + farens soveværelse om aftenen. Anna står i Hallen og tørrer hår foran spejlet. Hun opdager en flimren ved døren til farens soveværelse og går hen og ser ind. Hun får øje på sin

Læs mere

Du har nu en genvej på dit skrivebord hen til den mappe hvor dine filer med bøgerne kommer til at ligge, den virkelige sti = c:\bøger.

Du har nu en genvej på dit skrivebord hen til den mappe hvor dine filer med bøgerne kommer til at ligge, den virkelige sti = c:\bøger. Download af bøger i MP3 format Side 1 af 6 Forudsætninger for at kunne benytte denne mulighed er: En computer med rimelig diskplads (hvert bog fylder små 200 MB). En god Internetforbindelse, for ikke at

Læs mere

Stop nu dette vanvid. Denne verden vi lever i, kunne være så åben og fri Vi ku' leve sammen i fred, uden uenighed

Stop nu dette vanvid. Denne verden vi lever i, kunne være så åben og fri Vi ku' leve sammen i fred, uden uenighed Stop nu dette vanvid Denne verden vi lever i, kunne være så åben og fri Vi ku' leve sammen i fred, uden uenighed Livet i frihed skal bevares, ikke bukke under for tyranni der er kun os, der er kun os,

Læs mere

dukapc spreder glæde i hele familien

dukapc spreder glæde i hele familien Det er en genial computer. Nu behøver vi ikke at hjælpe mine svigerforældre - de ringer bare til dukapc, hvis noget driller. Nu har vi fået oprettet en digital postkasse og kan nemt bruge netbank, når

Læs mere

Livet er for kort til at kede sig

Livet er for kort til at kede sig Artikel i Muskelkraft nr. 6, 2005 Livet er for kort til at kede sig Venner, bowling, chat jeg har et godt liv, fordi jeg gør de ting, jeg vil, siger Malene Christiansen Af Jane W. Schelde Engang imellem

Læs mere

Nytårsdag d.1.1.11. Luk.2,21.

Nytårsdag d.1.1.11. Luk.2,21. Nytårsdag d.1.1.11. Luk.2,21. 1 Der findes et folkeligt udtryk, der taler om at slå tiden ihjel. Det er jo som regel, når man keder sig, at man siger: Hvad skal vi slå tiden ihjel med? Men det er jo i

Læs mere

Vocally 3 Infinity. In-Line, stemme aktiveret opkaldsenhed Brugsanvisning. Rev 1.01

Vocally 3 Infinity. In-Line, stemme aktiveret opkaldsenhed Brugsanvisning. Rev 1.01 Vocally 3 Infinity In-Line, stemme aktiveret opkaldsenhed Brugsanvisning Rev 1.01 Dette er en Dansk udgave af producentens officielle bruger manual. Der henvises til den officielle i tvivls tilfælde og

Læs mere

Et afgørende valg året 2007

Et afgørende valg året 2007 Et afgørende valg året 2007 Det er gået fint. Du havde otte flotte æg. Vi har befrugtet dem med din mands sæd, og de har alle delt sig. Tre af dem har delt sig i fire. Du kan få sat to af de æg op i dag.

Læs mere

Læs og lær om Batman

Læs og lær om Batman Læs og lær om Batman Bob Kane og Batman Bob Kane var en amerikansk tegner. I 1939 op-fandt han en af de største og bedste super-helte. Nemlig Batman. Bob Kane var tegner hos DC Comics, som udgav et tegne-serie-blad

Læs mere

HENRIK - I kan slet ikke gøre noget, uden at holde jer inde, indtil videre.

HENRIK - I kan slet ikke gøre noget, uden at holde jer inde, indtil videre. (Henrik - Leander, Octavius, begge drukne, især Octavius). HENRIK - Herre! LEANDER - Hvad vil du? HENRIK - Jeg, og I... LEANDER - Hvad Jeg og I? Hvad skal det sige? HENRIK - Nu er det altså sket. LEANDER

Læs mere

Nyhedsbreve, der sælger

Nyhedsbreve, der sælger Nyhedsbreve, der sælger - Anja Nielsen Nyhedsbreve, der sælger E-mail marketing er en fantastisk salgskanal. Her får du en god opskrift på nyhedsbreve, der sælger. Du får konkrete tips til, hvordan du

Læs mere

Guide: 10 tegn på at du er en dårlig kæreste

Guide: 10 tegn på at du er en dårlig kæreste Guide: 10 tegn på at du er en dårlig kæreste Listen er lang. Man kan træde forkert uendeligt mange gange i et parforhold. Men nogle af fejlene er værre end andre. Af Maria Christine Madsen, 04. februar

Læs mere

Kom godt i gang med internettet

Kom godt i gang med internettet Kom godt i gang med internettet Hver udgave af Kom godt i gang med internettet introducerer til et nyttigt eller interessant sted på internettet eller en lidt mere avanceret funktionalitet på dukapc en.

Læs mere

Tricket 8X Christianshavns Døttreskole 4. Gennemskrivning

Tricket 8X Christianshavns Døttreskole 4. Gennemskrivning Tricket 8X Christianshavns Døttreskole 4. Gennemskrivning 1. Int. Jakobs værelse. Dag. Jakob (14 år, kedeligt tøj: matte farver, gør ikke noget ud af sit hår) sidder ved sit skrivebord. Der ligger en stak

Læs mere

Specialiseringen Rapport Lavede Af Rasmus R. Sørensen Side 1 af 6

Specialiseringen Rapport Lavede Af Rasmus R. Sørensen Side 1 af 6 Side 1 af 6 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INTRO 3 STARTEN AF SPECIALISERINGEN 3 ANKOMST TIL SKOTLAND 4 DATABASER 5 NETVÆRK 5 INTERAKTION 5 AFSLUTNING AF SPECIALISERINGEN 5 KONKLUSION 6 Side

Læs mere

NYT Panda Antivirus 2007 Kom godt i gang Vigtigt! Læs venligst grundigt afsnittet i denne guide om online registrering. Her findes nødvendige oplysninger for maksimal beskyttelse af din PC. Afinstaller

Læs mere

Forandringer i et menneskes liv sker igennem dets relation til andre mennesker. Derfor er det fornuftigt - eller måske bare naturligt - at drage de

Forandringer i et menneskes liv sker igennem dets relation til andre mennesker. Derfor er det fornuftigt - eller måske bare naturligt - at drage de Frirum for forældre Hvis man rykker i den ene side af en uro, kommer hele uroen i ubalance. Sådan er det også i en familie, når familiens unge får problemer med rusmidler. Skal balancen genoprettes, giver

Læs mere

Wallflower. By station next. manus kortfilm. Vigga Nymann 2015

Wallflower. By station next. manus kortfilm. Vigga Nymann 2015 Wallflower 1. By station next. manus kortfilm Vigga Nymann 2015 SCENE 1.INT. PÅ S VÆRELSE. DAG. 2. Freja (16) sidder med sin mobil, og er inde på en fyr ved navn Mads (17) Facebook-profil. Freja sidder

Læs mere

BRIDGE MASTER 2000 SCANDINAVIA af Fred Gitelman

BRIDGE MASTER 2000 SCANDINAVIA af Fred Gitelman BRIDGE MASTER 2000 SCANDINAVIA af Fred Gitelman installeres fra det vindue, der automatisk dukker op, når cd en sættes i drevet: Klik ud for INSTALLATION på flaget svarende til den version, du vil have

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det knagede fælt i den gamle badebro. Skulle de ikke hellere lade være med at gå ud på den? Tanken

Læs mere

Læs og lær om. Lukas Graham

Læs og lær om. Lukas Graham Læs og lær om Lukas Graham Lukas Graham Forchhammer Lukas Graham er et dansk band. Forsangeren i bandet hedder Lukas Graham Forchhammer. Lukas blev født på sine forældres sofa i Christiania d. 18. september

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Vejen til den billige flybillet

Vejen til den billige flybillet Vejen til den billige flybillet Mange danskere skal på juletur til London eller New York for at shoppe eller hygge sig. Men det gælder om at se sig godt for, når man vælger flyselskab, for de»billige«selskaber

Læs mere

Gudstjeneste, Domkirken, søndag d. 15. marts 2015 kl. 15.00 25 års jubilæum for Reden Søndag: Midfaste, Johs. 6, 1-15 Salmer: 750, 29, 192, 784

Gudstjeneste, Domkirken, søndag d. 15. marts 2015 kl. 15.00 25 års jubilæum for Reden Søndag: Midfaste, Johs. 6, 1-15 Salmer: 750, 29, 192, 784 Gudstjeneste, Domkirken, søndag d. 15. marts 2015 kl. 15.00 25 års jubilæum for Reden Søndag: Midfaste, Johs. 6, 1-15 Salmer: 750, 29, 192, 784 I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn. Amen. Jeg vil

Læs mere

Vejledning i upload af serier til Danske tegneseriskaberes app.

Vejledning i upload af serier til Danske tegneseriskaberes app. Vejledning i upload af serier til Danske tegneseriskaberes app. En kort intro Version 1.2 22/11/2012 Danske Tegneserieskabere har lavet appen for at give medlemmer og andre en nem adgang til at publicere

Læs mere

Grundregler i Kimbri Off-game:

Grundregler i Kimbri Off-game: Grundregler i Kimbri Ud over det, det koster for at spille med, benyttes ingen rigtige penge i spillet. I stedet benytter vi os af rollespils-penge. For at holde fantasien i gang ser vi helst ikke tøj

Læs mere

Læsning i indskolingen

Læsning i indskolingen Læsning i indskolingen Læseudviklingsskema LUS Søvind Skole børn og unge Kære forældre Dit barn får læseundervisning i skolen. Men som forælder er du en hovedperson, når dit barn lærer at læse. Børn lærer

Læs mere

Fable Kom godt i gang

Fable Kom godt i gang Fable Kom godt i gang Opdateret: 26-03-2018 Indholdsfortegnelse 1. Først skal du installere programmet på din computer 3 2. Når programmet er installeret er du klar til at pakke robotten ud 4 3. Nu er

Læs mere