SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Aarhus Kommune

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Aarhus Kommune"

Transkript

1 Til Byrådsservice 9. maj 2016 Side 1 af 1 Svar på 10-dages forespørgsel fra Medlemmer af Beskæftigelsesudvalget Lene Horsbøl (V) og Marc Perera Christensen (K) om borgere på kontanthjælp i 6 10 år SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Aarhus Kommune Hermed fremsendes besvarelse af forespørgsel efter 10-dagesreglen. Med venlig hilsen Rådhuspladsen Aarhus C Direkte socialogbeskaeftigelse@aarhus.dk Thomas Medom Rådmand / Erik Kaastrup-Hansen Direktør Sag: 16/

2 Notat Til Til Medlemmer af Beskæftigelsesudvalget, Lene Horsbøl (V) og Marc Perera Christensen (K) Orientering Side 1 af 9 Besvarelse af 10-dages forespørgsel fra medlemmer af Beskæftigelsesudvalget, Lene Horsbøl (V) og Marc Perera Christensen (C) vedrørende borgere på kontanthjælp i 6 til 10 år Baggrund: Det fremgår indledningsvist af 10-dages forespørgslen, at af besvarelsen på Venstre (V) og Det Konservatives (K) forespørgsel fra den 7. marts 2016 fremgår det via figur 1, at der findes en stor andel af borgere på kontanthjælp, som har været på kontanthjælp i 6 10 år. V og K ønsker i forlængelse heraf en ny besvarelse, som tager udgangspunkt i denne gruppe med en inddeling på følgende parametre: Køn, alder, etnicitet, statsborgerskab, geografisk spredning og ledighedsperiode i antal år. Spørgsmål 1-2: Hvor stor er gruppen? Hvordan ser gruppen ud? Svar 1-2: Som det fremgår af besvarelsen på forespørgslen fra d. 7. marts 2016 om antal forløb af over ti års varighed viser tallene, at Aarhus, når der korrigeres for kommunestørrelsen blandt 6-byerne ligger i den gruppe de relativt færrest antal borgere på langvarig kontanthjælp. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Beskæftigelsesforvaltningen Aarhus Kommune Ledelse & Politisk betjening Jægergården, Værkmestergade Aarhus C Telefon: Direkte telefon: beskaeftigelse@aarhus.dk Direkte adga@aarhus.dk Sag: 16/ Sagsbehandler: Adam Galai Det samme billede tegner sig for gruppen med varigheden 6-10 år, jf. figur 1.

3 Figur 1: Kontant-, uddannelseshjælpsmodtagere ultimo 2015 fordelt på varighed på offentlig forsørgelse Antal personer Under 1 år 1 5 år 6 10 år Over 10 år Side 2 af København Odense Esbjerg Randers Århus Aalborg Kilde: Beskæftigelsesministeriets forløbsdatabase DREAM. Anm.: Opgørelsen viser personer op til 60 år, som ultimo 2015 modtog kontant- eller uddannelseshjælp. Varigheden er opgjort som uafbrudt offentlig forsørgelse. Det fremgår af figur 2, at antallet af kontant- og uddannelseshjælpsmodtagere med varighed på 6-10 år pr. ultimo 2015 udgør hhv. 483 kvinder og 375 mænd samlet set 858 personer. Figur 2: Kontant-, uddannelseshjælpsmodtagere med 6-10 års offentlig forsørgelse ultimo 2015 fordelt på køn og alder Antal personer Kvinder Mænd år år år år I alt Kilde: Beskæftigelsesministeriets forløbsdatabase DREAM Tabel 1 viser en fordeling på køn og herkomst. Det fremgår, at 469 personer har dansk herkomst, svarende til 55 %. Ydelsesmodtagere med dansk baggrund har nogenlunde ligelig kønsfordeling, mens modtagere med ikkevestlig baggrund primært er kvinder.

4 Tabel 1: Kontant-, uddannelseshjælpsmodtagere med 6-10 års offentlig forsørgelse ultimo 2015 fordelt på køn og herkomst Herkomst Køn I alt Kvinder Mænd DANMARK SOMALIA LIBANON IRAK TYRKIET KUWAIT VIETNAM SYRIEN AFGANISTAN IRAN POLEN ØVRIGE I ALT Kilde: Beskæftigelsesministeriets forløbsdatabase DREAM Side 3 af 9 Af tabel 2 fremgår det, at 249 personer har bopæl i Socialdistrikt Vest, hvilket svarer til 29 % af alle i målgruppen. Tabel 2: Kontant-, uddannelseshjælpsmodtagere med 6-10 års offentlig forsørgelse ultimo 2015 fordelt på socialdistrikter i Aarhus Kommune. Socialdistrikt Antal Vest 249 Syd 206 Centrum 196 Nord 194 Ukendt 13 I alt 858 Kilde: Borgerdata for Aarhus Kommune.

5 Figur 3 viser de 858 personer fordelt på varighed (6-10 år). 345 personer har en varighed på 6-7 år, svarende til 40 % Figur 3: Kontant-, uddannelseshjælpsmodtagere med 6-10 års offentlig forsørgelse ultimo 2015 fordelt på varighed i antal år Antal personer 400 Side 4 af år 7 8 år 8 9 år 9 10 år Kilde: Beskæftigelsesministeriets forløbsdatabase DREAM. Spørgsmål 3: Hvilke målsætninger er der for at få målgruppen i arbejde? Svar 3: Beskæftigelsesforvaltningen indsats for langvarige kontanthjælpsmodtagere tager udgangspunkt i Beskæftigelsesministerens landsdækkende målsætning: Borgere i udkanten af arbejdsmarkedet skal tættere på eller ind på arbejdsmarkedet, blandt andet gennem en styrket, tværfaglig indsats Beskæftigelsesforvaltningen har omsat det overordnede mål til et mere konkret budgetmål: Andelen af borgere på kanten af arbejdsmarkedet skal pr. december 2016 ligge bedre end gennemsnittet for 6-byerne (effektmål) Beskæftigelsesforvaltningen har et markant fokus på, at flere borgere skal have en virksomhedsrettet indsats. Den faglige tilgang er, at man godt kan arbejde selv om der er begrænsninger i arbejdsevnen. Det gælder i høj grad også for kontanthjælpsmodtager, som har været ledige i 6 10 år, hvor den virksomhedsrettede indsats gives samtidig med, at der arbejdes med parallelindsatser ift. borgerens øvrige personlige og sociale problemstillinger.

6 Spørgsmål 4: Hvilke indsatser har der været lavet for at bringe gruppen i arbejde? Svar 4: Beskæftigelsesforvaltningens indsatser har alle et jobrettet perspektiv også for de langvarige modtagere af kontanthjælp. Det er et fast punkt i alle samtaler med de aktivitetsparate borgere, at der tales job. Side 5 af 9 I den almindelige indsats er der tilknyttet et team af virksomhedskonsulenter, som løbende har ca. 600 borgere ude i virksomheder i virksomhedspraktik eller job med løntilskud. Der er herudover pt. igangsat en række arbejdsmarkedsrettede projektorganiserede tilbud: Job Først/Job i Fokus Byrådets investeringsmodel for flygtninge og indvandrere, hvor der er ansat 7 jobkonsulenter, der skal give en jobrettet indsats til 400 borgere, hvor hovedvægten er lagt på kvinder. JobFirst et forsøgsprojekt finansieret af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) og hvor 150 langvarige kontanthjælpsmodtagere og 50 borgere i ressourceforløb indgår i indsatsen. Formålet er at afprøve og udvikle en indsatsmodel, så endnu flere udsatte borgere får en virksomhedsnær indsats. Dag til Dag projektet et forsøgsprojekt fra STAR, hvor aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere kan tage få ordinære timer med en lempeligere modregning i kontanthjælpen. Fra 1. januar er der indgået en aftale med Anden Aktør (AS3) om udlægning af 500 sager, hvor hovedindsatsen skal være virksomhedsrettet aktivering. Ud over dette aktiveres personer fra målgruppen: Også Arbejdsmarkedscentrene har et tæt samarbejde med private virksomheder. Sideløbende med virksomhedsrettet aktivering kan der f.eks. tilknyttes en fysioterapeut eller psykolog. På Kofoeds Skole og livsværkstederne. Her er der aktiviteter på værksteder og undervisning. I Folkesundhed i Sundhed og Omsorg, der også arbejder med målgruppen i forhold til fysisk træning, livsstilsproblemer og lignende. Endelig kan det nævnes, at i de tilfælde, hvor arbejdsevnen er nedsat har der fra og med 2015 været et øget fokus på, at borgerens sag afklares til fleksjob eller ressourceforløb.

7 Tilgangen til arbejdet med målgruppen er, at tilknytning til arbejdsmarkedet er omdrejningspunktet. Øvrige indsatser sker sideløbende, herunder afdækning og afhjælpning af f.eks. helbredsmæssige problemstillinger. Spørgsmål 5: Hvordan følges indsatserne rettet mod personer, som har været på kontanthjælp i 6-10 år, på ledelsesniveau? Side 6 af 9 Svar 5: Der er løbende ledelsesmæssig opfølgning på alle niveauer i forhold til indsatserne i Beskæftigelsesforvaltningens regi. Det gælder dels på det overordnede niveau gennem ledelsesinformation om udviklingen i målgrupperne herunder produktionsstatistik. Der gennemføres kvartalsvise møder mellem driftschefer og forvaltningschefen, hvor fokus her er på mål- og resultatopfølgning Desuden følges der konkret op på resultaterne for de enkelte indsatser, hvor der sættes fokus på effekterne i form af arbejdsmarkedstilknytning og på progression i indsatsen. Spørgsmål 6: I hvor mange tilfælde er der anvendt sanktioner ift. gruppen? Svar 6: Tabel 3 viser, at 110 personer fra målgruppen er sanktioneret i Også for gruppen af aktivitetsparate borgere skal kommunen konkret og individuelt vurdere, om pågældende har haft en rimelig grund til ikke at kunne opfylde sin rådighedsforpligtelse. Alvorlige psykiske lidelser kan for eksempel i det konkrete tilfælde bevirke, at der ikke skal tildeles en sanktion for ikke at stå til rådighed. Der hvor en sanktion ikke fremmer rådigheden hos en aktivitetsparat borger, skal der ligeledes ikke gives en sanktion (jf. Lov om Aktiv Socialpolitik, 13, stk. 8.) Tabel 3: Kontant-, uddannelseshjælpsmodtagere med 6-10 års offentlig forsørgelse ultimo 2015 med sanktion i 2014 eller 2015 Antal borgere Ingen 748 Sanktion 110 I alt 858 Kilde: Workbase

8 Spørgsmål 7: Med hvilke begrundelser er disse sanktioner anvendt? Svar 7: Det fremgår af tabel 4, at langt størstedelen af sanktionerne skyldes udeblivelse fra samtale. Tabel 4: Kontant-, uddannelseshjælpsmodtagere med 6-10 års offentlig forsørgelse ultimo 2015 med sanktion i 2014/2015 fordelt på sanktionstyper Side 7 af 9 Sanktionstype Antal sanktioner Udeblivelse fra tilbud 26 Udeblivelse fra samtale 106 Ikke aktivt jobsøgende 14 I alt 146 Kilde: Workbase Spørgsmål 8: Findes der eksempler på, at der takkes nej til job, indsatser, aktivering etc. af religiøse årsager, eksempelvis ift. at arbejde sammen med mænd eller arbejde med svinekød? Svar 8: Der er kun meget få eksempler på, at borgere har takket nej til job eller en virksomhedspraktik af religiøse årsager, så som at arbejde med svinekød, alkohol eller at arbejde sammen med mænd. I de tilfælde har Jobcentret foretaget en rådighedsvurdering af borgeren, for at afklare om denne stod til rådighed for et arbejde. For de borgere, som kan blive udfordret af at skulle i berøring med fx svinekød, er det generelle billede således, at virksomhedskonsulenten altid er i dialog med såvel borger og arbejdsgiver om, hvordan udfordringen kan håndteres, således at der hurtigt og let findes en nogle praktiske løsninger, som fx at anvendelse af handsker, således at et religiøst forbehold kan håndteres problemfrit. Det er virksomhedskonsulenternes generelle indtryk, at både borgerne, som det måtte vedrører og arbejdsgiverne er imødekommende overfor at finde brugbare løsninger, og at det vigtigste er en åben dialog med alle parter herom. Spørgsmål 9: Er der eksempler på, at religiøs påklædning har været en begrænsning ift. at varetage et job eller deltage i aktivering mv.? Svar 9: Der er ikke eksempler på, at religiøs påklædning har været en begrænsning ift. at varetage et job eller deltage i aktivering. Der er tilfælde, hvor borgerens påklædning i den indledende samtale med virksomhedskonsulenten har været drøftet som problematisk, og hvor borger efterfølgende har tilpasset sin påklædning til kravene på en given arbejds-

9 plads, således det har været acceptabelt og ikke udgjort en hindring for at varetage arbejdsfunktionen. Det er i øvrigt gældende for alle de borgere, som Aarhus Kommune betjener (også etniske danskere), at såfremt en given påklædning, tatoveringer, piercinger m.m. vurderes at kunne være en begrænsning på en given arbejdsplads, så drøfter virksomhedskonsulenten altid dette med borgeren, og som oftest indpasses borgernes påklædningen således, at det ikke giver problemer i forhold til at varetage den givne arbejdsfunktion. Side 8 af 9 Spørgsmål 10: Hvor mange ægtepar er på kontanthjælp? Svar 10: Af de 858 personer i målgruppen har 10 personer gensidig forsørgerpligt. Dvs. at der er tale om fem ægtepar på kontanthjælpsydelse. Tabel 5: Kontant-, uddannelseshjælpsmodtagere med 6-10 års offentlig forsørgelse ultimo 2015 fordelt på civilstand og forsørgerpligt Gensidig forsørgerpligt Civilstand Antal Nej Ja Kilde: KMD Enke/enkemand 6 Fraskilt 163 Gift 112 Separeret 51 Ugift 514 Gift 10 Separeret 2 I alt 858 Spørgsmål 11: Hvor ofte er beskæftigelsesforvaltningen i kontakt med de ledige fordelt på grupperne? Svar 11: Beskæftigelsesforvaltningens kontakt til borgere, der modtager kontant- eller uddannelseshjælp sker på flere måder. Der redegøres her alene for aktivitetsparate borgere, da en langvarig forsørgelse i alt overvejende grad vil forudsætte, at borgeren er vurderet aktivitetsparat. I skemaet herunder ses, hvornår lovpligtige samtaler skal afholdes for de aktuelle målgrupper, samt med hvilken hyppighed kommunen skal give et ret og pligt tilbud i henhold til loven.

10 Ret og pligttilbud er nævnt, fordi det ligeledes fortæller noget om kontakten mellem jobcentret og borgeren. Målgruppe Lovpligtige samtaler Ret og pligt tilbud Ret og pligt til mentor Aktivitetsparat modtager af uddannelseshjælp Hver 2. måned Ret og pligt til at tage imod tilbud i hele perioden. Der må højst være 4 uger imellem hvert tilbud. Hvis personen i perioder ikke kan deltage i de almindelige tilbud efter Beskæftigelsesloven, skal personen have en mentor. Der skal være kontakt mindst hver anden uge. Side 9 af 9 Aktivitetsparat modtager af kontanthjælp Fire gange indenfor 12 mdr. Ret og pligt til tilbud hver gang personen har modtaget hjælp i 12 mdr. Hvis personen i perioder ikke kan deltage i de almindelige tilbud efter beskæftigelsesloven, skal personen have en mentor. Der skal være kontakt mindst hver anden uge. Note: Omfatter også borgere under integrationsprogrammet I de perioder, hvor borgeren er i kommunens egne tilbud, er der, ud over de lovpligtige samtaler, løbende kontakt til borgeren under tilbudsperioden. I de perioder, hvor borgeren er indskrevet hos 2. aktør, er det aktøren, der har kontakten til borgeren, og jobcentret inddrages, hvis f.eks. der har været udeblivelser som gør, at der skal foretages en rådighedsvurdering. Såfremt borgeren er i virksomhedspraktik, er der ikke kontakt med borgeren, før borgeren indkaldes til lovpligtige samtaler, eller hvis der er særlige anledninger, der gør en samtale nødvendig. Det kan eksempelvis være i forbindelse med en rådighedsvurdering, hvis borgeren ikke møder i tilbuddet, eller det kan være, at der skal foretages en samtale som opfølgning på sygdom, så det kan vurderes, om der skal iværksættes særlige foranstaltninger med henblik på at bringe borgeren tættere til arbejdsmarkedet. Derudover kan der være bevilget støtte til en mentor med henblik på at fremme, at personen kan opnå eller fastholde aktiviteter eller tilbud mv. Også i den forbindelse er der kontakt til borgeren.

SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Aarhus Kommune

SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Aarhus Kommune Til Byrådsservice Side 1 af 1 Svar på 10-dages forespørgsel fra Medlem af Beskæftigelsesudvalget Lene Horsbøl (V) vedrørende Uddannelseshjælp og Nyttejob SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Aarhus Kommune

Læs mere

Modtagere af uddannelseshjælp inddeles i tre undergrupper: Åbenlyst uddannelsesparate, uddannelsesparate og aktivitetsparate.

Modtagere af uddannelseshjælp inddeles i tre undergrupper: Åbenlyst uddannelsesparate, uddannelsesparate og aktivitetsparate. Notat Til Til Medlem af byrådet Jette Skive (DF) Orientering Side 1 af 4 Besvarelse af 10-dages forespørgsel fra DF til Sociale Forhold og Beskæftigelse om beskæftigelsesindsatsen for unge ledige under

Læs mere

SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Aarhus Kommune

SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Aarhus Kommune Rådhuspladsen 2, 8000 Aarhus C Til Byrådsservice 17. maj 2016 Side 1 af 1 Hermed fremsendes besvarelse fra Sociale Forhold og Beskæftigelse på forespørgsel fra Dansk Folkeparti vedrørende sanktioner. SOCIALE

Læs mere

Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg

Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg Februar 2019 I dette notat gives et overblik over udviklingen på beskæftigelsesområdet og en status for målopfyldelsen for målene i Jobcenter Aalborgs beskæftigelsesplan

Læs mere

SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Aarhus Kommune

SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Aarhus Kommune Til Byrådsservice 9. maj 2016 Side 1 af 1 Svar på 10-dages forespørgsel fra Venstre og Det Konservative Folkeparti om det nyindkøbte IT-system i Magistratens afdeling for Sociale forhold og Beskæftigelse

Læs mere

Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg

Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg November 2018 I dette notat gives et overblik over udviklingen på beskæftigelsesområdet og en status for målopfyldelsen for målene i Jobcenter Aalborgs beskæftigelsesplan

Læs mere

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016 En sammenhængende indsats for langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016 1 Strategi i forhold til at langvarige modtagere af offentlig forsørgelse skal have en tværfaglig og sammenhængende

Læs mere

Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg

Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg September 2018 I dette notat gives et overblik over udviklingen på beskæftigelsesområdet og en status for målopfyldelsen for målene i Jobcenter Aalborgs beskæftigelsesplan

Læs mere

Godkendelse af ansøgning til satspuljeinitiativet "Flere skal med"

Godkendelse af ansøgning til satspuljeinitiativet Flere skal med Punkt 4. Godkendelse af ansøgning til satspuljeinitiativet "Flere skal med" 2017-010755 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at godkender, at Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering

Læs mere

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse En sammenhængende indsats for langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016 1 Strategi i forhold til at langvarige modtagere af offentlig forsørgelse skal have en tværfaglig og sammenhængende

Læs mere

Status på reformer og indsats. Jobcenter Esbjerg

Status på reformer og indsats. Jobcenter Esbjerg Status på reformer og indsats. Jobcenter Esbjerg Borgere på offentlig forsørgelse 21% af borgerne i Esbjerg/Fanø er på offentlig forsørgelse. Det svarer til gennemsnittet i Syddanmark. Der har været et

Læs mere

Spørgsmål 1: Hvor mange borgere deltager i tilbuddet Natur og Mindfulness?

Spørgsmål 1: Hvor mange borgere deltager i tilbuddet Natur og Mindfulness? Notat Side 1 af 6 Til Til Byrådets medlemmer Orientering Besvarelse af 10-dages forespørgsel fra Venstres byrådsgruppe om beskæftigelsestilbud i Beskæftigelsesforvaltningen Spørgsmål 1: Hvor mange borgere

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg Maj 2017, data fra jobindsats.dk I forbindelse med udarbejdelsen af beskæftigelsesplanen for 2017 blev det besluttet, at måltallene i beskæftigelsesplanen skulle opstilles

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg September 2017, data fra jobindsats.dk Målene i beskæftigelsesplanen for 2017 er opstillet ud fra budgettallene fra økonomisystemet for derved at koble beskæftigelsesplanens

Læs mere

I 2016 gennemgik Odense kommune deres ikke-jobparate kontanthjælpsmodtagere og resultatet var bemærkelsesværdigt. Se hjemmeside for uddybning.

I 2016 gennemgik Odense kommune deres ikke-jobparate kontanthjælpsmodtagere og resultatet var bemærkelsesværdigt. Se hjemmeside for uddybning. Kære Arbejdsmarkedsudvalg Kasper Pauli Pedersen har spurgt om hvordan situationen er i Ikast-Brande Kommune i relation til en lidt ældre sag fra Odense kommune som igen er blevet aktuel. I 2016 gennemgik

Læs mere

1. Resume Da der hvert år skal udarbejdes en beskæftigelsesplan for det kommende år, fremsendes den således til godkendelse i byrådet.

1. Resume Da der hvert år skal udarbejdes en beskæftigelsesplan for det kommende år, fremsendes den således til godkendelse i byrådet. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 14. november 2017 Beskæftigelsesplan 2018 1. Resume Da der hvert år skal udarbejdes en beskæftigelsesplan for det

Læs mere

Forslag til mål, delmål og nøgletal for budget 2017

Forslag til mål, delmål og nøgletal for budget 2017 Forslag til mål, delmål og nøgletal for budget 2017 1. Mål på beskæftigelsesområdet 2. Samlet oversigt over budgetmål og nøgletal 3. Gennemgang af eksisterende og nye mål og nøgletal Mål på beskæftigelsesområdet

Læs mere

Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob

Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob Reformen af førtidspension og fleksjob trådte i kraft fra den 1. januar 2013. Reformen har som overordnet mål, at flest muligt skal i arbejde og forsørge

Læs mere

Enhedslisten har stillet følgende spørgsmål til besvarelse efter reglerne om 10 dages forespørgsel:

Enhedslisten har stillet følgende spørgsmål til besvarelse efter reglerne om 10 dages forespørgsel: Notat Side 1 af 6 Til Til Kopi til Byrådets medlemmer Orientering Besvarelse af 10-dages forespørgsel fra Enhedslisten om førtidspensions- og fleksjobreform Enhedslisten har stillet følgende spørgsmål

Læs mere

Resultatrevision 2013 for Jobcenter Aarhus

Resultatrevision 2013 for Jobcenter Aarhus Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 19. maj 2014 Resultatrevision 20 for Jobcenter Aarhus Resultaterne af jobcentrets indsats i 20. 1. Resume Landets

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg November 2017, data fra jobindsats.dk Målene i beskæftigelsesplanen for 2017 er opstillet ud fra budgettallene fra økonomisystemet for derved at koble beskæftigelsesplanens

Læs mere

Indsatsen for borgere med komplekse problemstillinger aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere over 30 år. Arbejdsmarked

Indsatsen for borgere med komplekse problemstillinger aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere over 30 år. Arbejdsmarked Indsatsen for borgere med komplekse problemstillinger aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere over 30 år Arbejdsmarked Hvem er de aktivitetsparate borgere Borgere der ikke vurderes parate til at komme

Læs mere

Status på mål og nøgletal pr. 1. kvartal 2017 Beskæftigelsesudvalget. Beskæftigelsesforvaltningen

Status på mål og nøgletal pr. 1. kvartal 2017 Beskæftigelsesudvalget. Beskæftigelsesforvaltningen Status på mål og nøgletal pr. 1. kvartal 2017 Beskæftigelsesudvalget Beskæftigelsesforvaltningen Beskæftigelsesforvaltningen (på baggrund af seneste tilgængelige data) Indhold s Indholdsfortegnelse Nøgletal

Læs mere

Borgere med komplekse problemstillinger Aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere og borgere i ressourceforløb. Arbejdsmarked

Borgere med komplekse problemstillinger Aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere og borgere i ressourceforløb. Arbejdsmarked Borgere med komplekse problemstillinger Aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere og borgere i ressourceforløb Arbejdsmarked Introduktion til borgere med komplekse problemstillinger Kort om lovgivningen

Læs mere

Introduktion til det kommunale beskæftigelsesområde

Introduktion til det kommunale beskæftigelsesområde Introduktion til det kommunale beskæftigelsesområde Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget den 6. februar 2018 www.ballerup.dk Arbejdsmarkedscentrets kerneopgaver De to kerneopgaver Hjælpe ledige borgere

Læs mere

Hovedkonklusioner - Udfordringer

Hovedkonklusioner - Udfordringer NØGLETAL FOR RESULTATER OG INDSATS Aalborg Alle ydelser Alle ydelser Dagpenge Kontanthjælp Sygedagpenge Placering i Benchmark 73 76 81 17 Hovedkonklusioner - Udfordringer Notatet identificerer, at Aalborg

Læs mere

Orientering om JobFirst

Orientering om JobFirst Punkt 4. Orientering om JobFirst 2018-010106 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til s orientering status på JobFirst efter endt projektperiode Beslutning: Til orientering. Møde den 20.03.2018

Læs mere

Status for beskæftigelsesplan 2019

Status for beskæftigelsesplan 2019 Status for beskæftigelsesplan 2019 August 2019 Indledning Nedenfor gives en status på målene i beskæftigelsesplanen for 2019. Statussen er udarbejdet på baggrund af data fra primært jobindsats.dk (fuldtidspersoner

Læs mere

Orientering om status på Flere Skal Med

Orientering om status på Flere Skal Med Punkt 5. Orientering om status på Flere Skal Med 2018-011471 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til Beskæftigelsesudvalgets orientering status på Flere Skal Med Beslutning: Til orientering.

Læs mere

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen Henvendelse om manglende samtaler med ledige jeres j.nr. 18/ Kære Beskæftigelsesminister

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen Henvendelse om manglende samtaler med ledige jeres j.nr. 18/ Kære Beskæftigelsesminister Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen bm@bm.dk Henvendelse om manglende med ledige jeres j.nr. 18/09096 Kære Beskæftigelsesminister Dato: 25. oktober 2018 Sags nr.: 15.00.00-A00-32-18 Tak for din

Læs mere

Godkendelse af effektanalyse vedr. 1. halvår 2016

Godkendelse af effektanalyse vedr. 1. halvår 2016 Punkt 5. Godkendelse af effektanalyse vedr. 1. halvår 2016 2017-002748 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at Beskæftigelsesudvalget godkender, at målet for effekten af indsatsen i 2017

Læs mere

BESKÆFTIGELSE OG BORGERSERVICE. Dato: 31.januar Notat

BESKÆFTIGELSE OG BORGERSERVICE. Dato: 31.januar Notat BESKÆFTIGELSE OG BORGERSERVICE Dato: 31.januar 17 Notat På de følgende syv faktasider findes de seneste nøgletal, som opdateres regelmæssigt 4 gange årligt til Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget, inden

Læs mere

Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune

Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune April 2016 Indhold Indledning... 3 Målgrupper... 3 Principper... 4 Fokus på den individuelle indsats... 4 Hurtig indsats og

Læs mere

7. september Sagsnr Bilag 1. Om forvaltningens sanktionspraksis. Dokumentnr

7. september Sagsnr Bilag 1. Om forvaltningens sanktionspraksis. Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen CF 2. kontor - Aktivitetsparate og Sygedagpengemodtagere NOTAT 7. september 2018 Bilag 1. Om forvaltningens sanktionspraksis Notatet er inddelt

Læs mere

Spørgsmål 1: Hvad gør Aarhus Kommune for at oplyse flygtninge og indvandrere om deres muligheder for repatriering?

Spørgsmål 1: Hvad gør Aarhus Kommune for at oplyse flygtninge og indvandrere om deres muligheder for repatriering? Notat 30. marts 207 Side af 7 Til Til Byrådets medlemmer Orientering Besvarelse af 0-dages forespørgsel fra DF om repatriering Baggrund: Dansk Folkeparti i Aarhus Byråd ønsker svar på følgende spørgsmål

Læs mere

Notat. I maj 2016 var ledigheden i Ballerup Kommune: 4,1 pct. (jf. faktaside 4). BESKÆFTIGELSE OG BORGERSERVICE. Dato: 10.

Notat. I maj 2016 var ledigheden i Ballerup Kommune: 4,1 pct. (jf. faktaside 4). BESKÆFTIGELSE OG BORGERSERVICE. Dato: 10. BESKÆFTIGELSE OG BORGERSERVICE Dato: 1. august 216 Tlf. dir.: 4178 E-mail: jakb@balk.dk Kontakt: Jakob Holtoug Bjældager (jakb) Notat På de følgende syv faktasider findes de seneste nøgletal, som opdateres

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg Maj 2016, data fra jobindsats.dk Aalborg Kommunes andel af forsikrede ledige i Nordjylland En væsentlig del af det samlede antal fuldtidspersoner på kommunal forsørgelse

Læs mere

Min Plan vejledningstekst til dagpengemodtager og arbejdsmarkedsydelsesmodtager:

Min Plan vejledningstekst til dagpengemodtager og arbejdsmarkedsydelsesmodtager: Min Plan vejledningstekst til dagpengemodtager og arbejdsmarkedsydelsesmodtager: Jobplan - dine rettigheder og pligter Din jobplan beskriver den aktivering de tilbud - du skal deltage i, mens du er ledig.

Læs mere

2. Indhold Beslutningsforslaget fra Enhedslisten blev på byrådsmødet den 31. august 2016 fremsendt til udtalelse i Sociale Forhold og Beskæftigelse.

2. Indhold Beslutningsforslaget fra Enhedslisten blev på byrådsmødet den 31. august 2016 fremsendt til udtalelse i Sociale Forhold og Beskæftigelse. Side 1 af 5 Udtalelse Til Aarhus Byråd via Magistraten SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Aarhus Kommune Forslag fra EL om kontanthjælpsreform 1. Konklusion Sociale Forhold og Beskæftigelse har igangsat

Læs mere

Analyse af aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere

Analyse af aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere Analyse af aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget, 16. august 2017 www.ballerup.dk Baggrund og proces q Kommunalbestyrelsen har på et møde d. 14. marts 2017 besluttet,

Læs mere

Notat. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Beskæftigelsesforvaltningen Aarhus Kommune. Medlem af Byrådet Keld Hvalsø (EL) Orientering

Notat. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Beskæftigelsesforvaltningen Aarhus Kommune. Medlem af Byrådet Keld Hvalsø (EL) Orientering Notat Til Til Medlem af Byrådet Keld Hvalsø (EL) Orientering Side 1 af 4 Svar på 10-dages forespørgsel om udbud af sprogundervisning Spørgsmål 1: Hvad er der sket i andre kommuner? Hvem har tabt flere

Læs mere

Efter hhv. 3/6 måneder i henhold til loven aktivering i virksomhedspraktik/løntilskud/jobrotation

Efter hhv. 3/6 måneder i henhold til loven aktivering i virksomhedspraktik/løntilskud/jobrotation Administration og udvikling Sagsnr. 264290 Brevid. 2066110 Ref. KRPE Dir. tlf. kristinep@roskilde.dk NOTAT: Konkrete tiltag i forbindelse med justering af Beskæftigelsesstrategi 24. februar 2015 Forsikrede

Læs mere

Notat. I august 2016 var ledigheden i Ballerup Kommune: 3,7 pct. (jf. faktaside 4). BESKÆFTIGELSE OG BORGERSERVICE. Dato: 1.

Notat. I august 2016 var ledigheden i Ballerup Kommune: 3,7 pct. (jf. faktaside 4). BESKÆFTIGELSE OG BORGERSERVICE. Dato: 1. BESKÆFTIGELSE OG BORGERSERVICE Dato: 1.november 16 Tlf. dir.: 4178 E-mail: jakb@balk.dk Kontakt: Jakob Holtoug Bjældager (jakb) Notat På de følgende syv faktasider findes de seneste nøgletal, som opdateres

Læs mere

Lejre kommunes aktiverings- og revalideringsstrategi 2014-15

Lejre kommunes aktiverings- og revalideringsstrategi 2014-15 Lejre kommunes aktiverings- og revalideringsstrategi 2014-15 1)Lejre kommunes aktiveringsstrategi for 2014-15 Borgere på overførselsindkomst har ret til og er forpligtet til at modtage beskæftigelsesfremmende

Læs mere

Spørgsmål 1 Har BIF i forbindelse med borgerens sag anvendt en såkaldt beskæftigelsestrappe som værktøj i sagsbehandlingen?

Spørgsmål 1 Har BIF i forbindelse med borgerens sag anvendt en såkaldt beskæftigelsestrappe som værktøj i sagsbehandlingen? KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Direktionen Til Ulrik Kohl, MB E-mail: Ulrik_Kohl@br.kk.dk 02-11-2016 Sagsnr. 2016-0360781 Dokumentnr. 2016-0360781-2 Kære Ulrik Kohl Tak

Læs mere

Bilag 1b. Kontanthjælpsreformen og Jobreform fase 1 Status september 2018

Bilag 1b. Kontanthjælpsreformen og Jobreform fase 1 Status september 2018 Bilag 1b Arbejdsmarkedsfastholdelse Sociale ydelser Kontanthjælpsreformen og Jobreform fase 1 Status september 2018 Mål Kontanthjælpsreformen bygger på følgende centrale intentioner: Færre personer på

Læs mere

I lovbemærkningerne er anført, at det er forudsat, at følgende grupper ikke vil være omfattet af 225-timers reglen:

I lovbemærkningerne er anført, at det er forudsat, at følgende grupper ikke vil være omfattet af 225-timers reglen: Indhold Denne guide skal hjælpe kommunerne med at afklare, hvilke målgrupper der er omfattet af undtagelsesbestemmelsen til 225-timersreglen. På Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekrutterings hjemmeside

Læs mere

BESKÆFTIGELSE OG BORGERSERVICE. Dato: 24. januar Notat

BESKÆFTIGELSE OG BORGERSERVICE. Dato: 24. januar Notat BESKÆFTIGELSE OG BORGERSERVICE Dato: 24. januar 218 Notat På de følgende syv faktasider findes de seneste nøgletal, som opdateres regelmæssigt 4 gange årligt til Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget, inden

Læs mere

IT og Data Data og Ledelsesinformation

IT og Data Data og Ledelsesinformation Opfølgning på samtaler og indsatser på beskæftigelsesområdet I følgende notat præsenteres de væsentligste pointer fra Beskæftigelsesministeriets opfølgninger på samtaler og indsatser på beskæftigelsesområdet.

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE Til Beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Middelfart Kommune I denne

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE Til Beskæftigelsesudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvt. 214 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Vejen Kommune I denne kvartalsrapport beskrives den

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 I beskæftigelsesplan 2017 til 2020 er der opstillet 12 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2019. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste

Læs mere

Implementering af beskæftigelsespolitikken samt budgetmål

Implementering af beskæftigelsespolitikken samt budgetmål Implementering af beskæftigelsespolitikken samt budgetmål 1. for implementering af beskæftigelsespolitikken 2. Samlet oversigt over mål og nøgletal FLERE I JOB beskæftigelsespolitik Fem centrale politikområder:

Læs mere

Klyngeanalyse af langvarige kontanthjælpsmodtagere

Klyngeanalyse af langvarige kontanthjælpsmodtagere Notat Klyngeanalyse af langvarige kontanthjælpsmodtagere Sammenfatning 4. april 2017 Viden og Analyse / APK 0. Baggrund Til brug for satspuljeinitiativet for langvarige kontanthjælpsmodtagere ( Flere skal

Læs mere

BESKÆFTIGELSE OG BORGERSERVICE. Dato: 21.marts Notat

BESKÆFTIGELSE OG BORGERSERVICE. Dato: 21.marts Notat BESKÆFTIGELSE OG BORGERSERVICE Dato: 21.marts 217 Notat På de følgende syv faktasider findes de seneste nøgletal, som opdateres regelmæssigt 4 gange årligt til Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget, inden

Læs mere

Ydelser + typiske forløb. Udvalget for Erhverv og Beskæftigelse, den 6. marts 2018

Ydelser + typiske forløb. Udvalget for Erhverv og Beskæftigelse, den 6. marts 2018 Ydelser + typiske forløb Udvalget for Erhverv og Beskæftigelse, den 6. marts 2018 Overblik ydelsesniveauer Gns. omkostning (HÅP) Satser (Mdr.) A-dagpenge 219.000 18.645 Kontanthjælp 139.000 3.509-14.993

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg November 2016, data fra jobindsats.dk Aalborg Kommunes andel af forsikrede ledige i Nordjylland Beskæftigelsestilskuddet beregnes på baggrund af udviklingen i Aalborgs andel

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE Til Beskæftigelses og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. KVT. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Faaborg- Midtfyn Kommune

Læs mere

Prioriteringer af beskæftigelsesindsatsen

Prioriteringer af beskæftigelsesindsatsen NOTAT Jobcenter Prioriteringer af beskæftigelsesindsatsen 4. marts 2015 Beskæftigelsesområdet er genstand for mange reformer og ændring af tankesæt senest med beskæftigelsesreformen. Som et led i denne

Læs mere

Profil af kontanthjælpsmodtagere med anden etnisk baggrund end dansk fra ikke-vestlige lande i Gladsaxe Kommune

Profil af kontanthjælpsmodtagere med anden etnisk baggrund end dansk fra ikke-vestlige lande i Gladsaxe Kommune GLADSAXE KOMMUNE Arbejdsmarkedsafdelingen Bilag 1 - Integrationsprofil NOTAT Dato: 20.04.2006 Af: Klaus Bjelke Fisker Profil af kontanthjælpsmodtagere med anden etnisk baggrund end dansk fra ikke-vestlige

Læs mere

BESKÆFTIGELSE OG BORGERSERVICE. Dato: 31.juli Notat

BESKÆFTIGELSE OG BORGERSERVICE. Dato: 31.juli Notat BESKÆFTIGELSE OG BORGERSERVICE Dato: 31.juli 217 Notat På de følgende syv faktasider findes de seneste nøgletal, som opdateres regelmæssigt 4 gange årligt til Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget, inden

Læs mere

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Sjælland

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Sjælland Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Sjælland Juni 2015 1 Andele af befolkningen på offentlig forsørgelse Fig. 1. Andelen af befolkningen (16-66 år) på offentlig forsørgelse, pct., dec.

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Aabenraa Kommune I denne kvartalsrapport beskrives

Læs mere

Nøgletal for beskæftigelsesindsatsen i Faxe August 2016

Nøgletal for beskæftigelsesindsatsen i Faxe August 2016 Nøgletal for beskæftigelsesindsatsen i Faxe August 2016 13.08.2016 1 Indhold Denne rapport er udarbejdet af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) og indeholder en status på de beskæftigelsespolitiske

Læs mere

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR Øst

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR Øst Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR Øst Marts 2015 1 Status på beskæftigelsesreformen Den 1. januar 2015 trådte de første dele af beskæftigelsesreformen i kraft. Reformen sætter fokus på,

Læs mere

2. Afskaffelse af nuværende matchkategorier og indførelse af nye visitationskriterier

2. Afskaffelse af nuværende matchkategorier og indførelse af nye visitationskriterier GLADSAXE KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen - Analyse og Udvikling Den 12. december 2013 Tine Hansen og Ebbe Holm 1. Indledning Kontanthjælpsreformen træder i kraft 1. januar 2014. Det overordnede

Læs mere

CENTER FOR ARBEJDSMARKED. Dato: 4. april Notat

CENTER FOR ARBEJDSMARKED. Dato: 4. april Notat CENTER FOR ARBEJDSMARKED Dato: 4. april 218 Notat På de følgende syv faktasider findes de seneste nøgletal, som opdateres regelmæssigt 4 gange årligt til Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget, inden for

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I TØNDER KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I TØNDER KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I TØNDER KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Tønder Kommune I denne kvartalsrapport beskrives

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE Til Beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvt. 214 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Middelfart Kommune I denne

Læs mere

Landssupporten 8. december 2016 Vejledningstekster til planer Gældende pr. 8. december 2016

Landssupporten 8. december 2016 Vejledningstekster til planer Gældende pr. 8. december 2016 Dette dokument indeholder vejledningsteksterne til Min plan. Vejledningsteksterne er gyldige fra og med den 8. december 2016. Oversigt over vedledningstekstsituationerne findes til sidst i dokumentet.

Læs mere

Bilag 1b. Kontanthjælpsreformen og Jobreform fase 1 Status marts 2019

Bilag 1b. Kontanthjælpsreformen og Jobreform fase 1 Status marts 2019 Bilag 1b Arbejdsmarkedsfastholdelse Sociale ydelser Kontanthjælpsreformen og Jobreform fase 1 Status marts 19 Mål Kontanthjælpsreformen bygger på følgende centrale intentioner: Færre personer på kontanthjælp

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland Juni 2018 Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

Gennemgang af målgruppen af aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere mv.

Gennemgang af målgruppen af aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere mv. Gennemgang af målgruppen af aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere mv. Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget, 7. februar 2017 www.ballerup.dk Overordnet 80% Andelen som de aktivitetsparate udgør af målgrupen

Læs mere

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Bornholm

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Bornholm Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Bornholm Juni 2015 1 Andele af befolkningen på offentlig forsørgelse Fig. 1. Andelen af befolkningen (16-66 år) på offentlig forsørgelse, pct., dec.

Læs mere

1. Status på indsatsen - herunder de to strategiske tiltag

1. Status på indsatsen - herunder de to strategiske tiltag Notat Sagsnr.: 15.2.-P5-1-17 Dato: 14-12-217 Titel: Status Fleksjob og Ledighedsydelse Sagsbehandler: Borgerservice og Beskæftigelse Udvalget Vækst og Erhverv drøftede på møde i juni 217 udfordringer for

Læs mere

Status på udvidelsen af personkredsen for integrationsydelsen samt Jobreform fase I (kontanthjælpsloftet og 225-timersreglen)

Status på udvidelsen af personkredsen for integrationsydelsen samt Jobreform fase I (kontanthjælpsloftet og 225-timersreglen) KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen 2. Kontor Aktivitetsparate og sygedagpengemodtagere NOTAT Til Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Status på udvidelsen af personkredsen

Læs mere

Indsatsmodel i Uddannelses- og jobgaranti i ghettoer og udsatte boligområder

Indsatsmodel i Uddannelses- og jobgaranti i ghettoer og udsatte boligområder Bilag 1 Indsatsmodel i Uddannelses- og jobgaranti i ghettoer og udsatte boligområder Projektets indsatsmodel bygger på viden om, hvilke indsatser der virker i forhold til at hjælpe de borgere, der befinder

Læs mere

Økonomi, tal og styring på beskæftigelsesområdet

Økonomi, tal og styring på beskæftigelsesområdet Økonomi, tal og styring på beskæftigelsesområdet Præsentation for Karsten Fey Kristiansen d. 24. januar 2019 www.ballerup.dk Baggrund På Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalgets møde i oktober 2018 blev der

Læs mere

Projekt Unge - godt i gang - formål og indsats

Projekt Unge - godt i gang - formål og indsats NOTAT 2. juli 2009 Projekt Unge - godt i gang - formål og indsats J.nr. 2009-0000906 Metodeudvikling og international rekruttering/sil/ala/mni/aos Baggrund Beskæftigelsesministeren introducerede i 2007

Læs mere

#split# 2. Beskæftigelsesministerens mål for 2014 Beskæftigelsesplanen er bygget op omkring ministerens fire mål, disse er:

#split# 2. Beskæftigelsesministerens mål for 2014 Beskæftigelsesplanen er bygget op omkring ministerens fire mål, disse er: #split# Notat Jobcentret Dato: 23-08-2014 Sags. nr.: 15.20.00-P22-3822-13 Sagsbeh.: Thomas Holland Krogh Lokaltlf.: +4599455821 Ny Rådhusplads 1 9700 Brønderslev Telefon 9945 4545 Fax 9945 4500 raadhus@99454545.dk

Læs mere

Til Socialudvalget. Notat ang. muligheder for fritagelse fra beskæftigelsesindsatsen

Til Socialudvalget. Notat ang. muligheder for fritagelse fra beskæftigelsesindsatsen KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen CF 2. kontor - Aktivitetsparate og Sygedagpengemodtagere NOTAT 7. marts 2018 Svar til spørgsmål 10 Til Socialudvalget. Notat ang. muligheder

Læs mere

1. Budgetbemærkninger - Arbejdsmarkedsudvalgets

1. Budgetbemærkninger - Arbejdsmarkedsudvalgets NOTAT ØDC Økonomistyring 17-08-2017 1. bemærkninger - Arbejdsmarkedsudvalgets - 21 Udvalgets ansvarsområder og opgaver Udvalget består af ét politikområde: Arbejdsmarked og beskæftigelse Arbejdsmarkedsudvalget

Læs mere

Tak for din henvendelse af 29. maj 2018, hvor du har stillet spørgsmål til Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen om aktivering af unge ledige.

Tak for din henvendelse af 29. maj 2018, hvor du har stillet spørgsmål til Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen om aktivering af unge ledige. KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Direktion Til Alex Vanopslagh, MB E-mail: Alex_Vanopslagh@kk.dk 12. juni 2018 Sagsnr. 2018-0000088 Dokumentnr. 2018-0000088-85 Kære Alex

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE Til Social og Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvartal 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Esbjerg Kommune I denne kvartalsrapport

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE Til Erhvervs - og Beskæftigelsesudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvartal 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Langeland Kommune I denne kvartalsrapport

Læs mere

Beskrivelse af afdelingen

Beskrivelse af afdelingen NOTAT Dato: 27. september 2018 Statusnotat jobafklaringsforløb Beskrivelse af afdelingen Sygedagpengeafdelingen er opdelt i følgende teams/opgaveområder: Førtidlig indsats v/ fastholdelsesmedarbejdere,

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2016

Status på mål i beskæftigelsesplan 2016 Status på mål i beskæftigelsesplan 2016 I beskæftigelsesplan 2016 er der opstillet 16 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2016. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste 12 mål er udmeldt

Læs mere

Aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere

Aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere Møde d. 19. marts 2018 RAR Sydjylland Aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere 22. marts 2018 Kilde: jobindsats.dk Andel aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere i Sydjylland, jan 2018 Antal aktivitetsparate

Læs mere

Arbejdsmarkedspotentialet og de på overførselsindkomst. Nationaløkonomisk Forening 23. maj 2017 Morten Binder - STAR

Arbejdsmarkedspotentialet og de på overførselsindkomst. Nationaløkonomisk Forening 23. maj 2017 Morten Binder - STAR Arbejdsmarkedspotentialet og de 750.000 på overførselsindkomst Nationaløkonomisk Forening 23. maj 2017 Morten Binder - STAR Kan det nytte at fortsætte? Kilde: AE Vi har allerede nået meget Og der er stadig

Læs mere

Dette dokument indeholder vejledningsteksterne til Min plan. Vejledningsteksterne er gyldige fra og med den 11. december juni 2018.

Dette dokument indeholder vejledningsteksterne til Min plan. Vejledningsteksterne er gyldige fra og med den 11. december juni 2018. Dette dokument indeholder vejledningsteksterne til Min plan. Vejledningsteksterne er gyldige fra og med den 11. december 2017 19. juni 2018. Oversigt over vedledningstekstsituationerne findes til sidst

Læs mere

Nøgletal for beskæftigelsesindsatsen i Herning

Nøgletal for beskæftigelsesindsatsen i Herning Nøgletal for beskæftigelsesindsatsen i Herning Januar 2016 1 Indhold Denne rapport er udarbejdet af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) og indeholder en status på de beskæftigelsespolitiske

Læs mere

Status på Beskæftigelsesindsatsen 3. kvartal 2016

Status på Beskæftigelsesindsatsen 3. kvartal 2016 Status på Beskæftigelsesindsatsen 3. kvartal 2016 1 Status på beskæftigelsesindsatsen er en opfølgning på mål og resultatkrav i den årlige beskæftigelsesplan. De fastsatte resultatkrav følges op i forhold

Læs mere

Orientering om status på beskæftigelsesindsatsen på integrationsområdet

Orientering om status på beskæftigelsesindsatsen på integrationsområdet Punkt 7. Orientering om status på beskæftigelsesindsatsen på integrationsområdet 2014-187836 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til Beskæftigelsesudvalgets orientering status på beskæftigelsesindsatsen

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Fyn

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Fyn AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Fyn September Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat kan

Læs mere

Aftale om en forenklet beskæftigelsesindsats.

Aftale om en forenklet beskæftigelsesindsats. Aftale om en forenklet beskæftigelsesindsats. Skærpet opfølgning på kommunernes indsats. Initiativet består af to dele: 1. Overordnet monitorering af kommunernes resultater og indsatser Benchmark-rapporterne

Læs mere

Dato: 23. maj Denne kvartalsvise statusopfølgning er den første status på beskæftigelsesplanen for 2017 og består af fire dele:

Dato: 23. maj Denne kvartalsvise statusopfølgning er den første status på beskæftigelsesplanen for 2017 og består af fire dele: Notat Dato: 23. maj 2017 Titel: Kvartalsvis statusopfølgning Sagsbehandler: Karsten Guldbæk Denne kvartalsvise statusopfølgning er den første status på beskæftigelsesplanen for 2017 og består af fire dele:

Læs mere

Notat. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Beskæftigelsesforvaltningen Aarhus Kommune

Notat. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Beskæftigelsesforvaltningen Aarhus Kommune Notat Side 1 af 8 Til Til Kopi til Aarhus Byråd Orientering Spørgsmål fra Venstre og Konservative om langtidsledighed og Kommunebeskrivelse 2014 Kommunebeskrivelsen fra beskæftigelsesregionen, som der

Læs mere

AMK-Øst August Status på reformer og indsats RAR Bornholm

AMK-Øst August Status på reformer og indsats RAR Bornholm AMK-Øst August 2016 Status på reformer og indsats RAR Bornholm August 2016 Status på beskæftigelsesreformen Beskæftigelsesreformen er trådt i kraft henholdsvis 1. januar og 1. juli 2015. Reformen sætter

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg September 2016, data fra jobindsats.dk Aalborg Kommunes andel af forsikrede ledige i Nordjylland Beskæftigelsestilskuddet beregnes på baggrund af udviklingen i Aalborgs

Læs mere

Resultatrevision 2013

Resultatrevision 2013 Område: Jobcenter Brøndby Sammenligningsgrundlag: Jobcentre med samme rammevilkår: Albertslund, Fredericia, København, Odense, Svendborg, Aalborg, Århus Periode: 2013 indeholder: En resultatoversigt der

Læs mere