NOTAT: Forslag til ændret organisering af ejendomsområdet med bemærkninger

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NOTAT: Forslag til ændret organisering af ejendomsområdet med bemærkninger"

Transkript

1 Økonomi og Ejendomme Sagsnr Brevid Ref. KTH Dir. tlf NOTAT: Forslag til ændret organisering af ejendomsområdet med bemærkninger 24. november 2016 Proces fra start til forslag Efter ØU s beslutning den 2. marts 2016 om, at forvaltningen arbejder videre med forslag til organisering af ejendomsområdet, blev der nedsat styregruppe bestående af afdelingschefer fra alle direktørområder og med bredere dialog med direktørområder (forvaltning og udvalgte ledere og medarbejdere fra administration og institutioner) ved workshop i foråret og dialogmøder efter sommerferien, hvor alle berørte ledere og medarbejdere var inviteret. Efter høringen blev igangsat blev det med FOA aftalt at holde et stormøde for alt teknisk servicepersonale (omfatter både tekniske serviceledere og medarbejdere) for at imødekomme et behov for at høre om forslaget som supplement til det omfattende materiale. Det blev afholdt den 3. november og efterfølgende er det aftalt, at FOA også giver høringssvar for deres medlemmer. Nedenfor gennemgås de væsentligste elementer af forslaget til ændring af organisering af ejendomsområdet, hovedlinjerne i høringssvarene samt styregruppens bemærkninger på baggrund af høringssvarene.

2 Side2/7 Hvorfor forslag til ændret organisering? Med den nuværende organisering er der en decentral prioriterings- udfører- og beslutningspraksis som betyder, at der aktuelt optimeres økonomi og personaleressourcer i små enheder på ejendomsområdet ofte helt ned på ejendomsniveau. Det er vurderingen, at kommunen ikke udnytter de muligheder, der er for at anvende eller vedligeholde ejendommene optimalt med den nuværende struktur Ved at se Ejendomme som et selvstændigt fokusområde med vedtaget politisk strategi og se mere på tværs af kommunens samlede m2 sikres det i væsentlig højere grad, at kommunen har de rigtige bygninger. Der er stort behov for et samlet overblik, så det vil være lettere at Tilpasse til nye behov indenfor eksisterende ejendomme: Hvor er man ved at flytte ud og hvad kan ejendommen i stedet bruges til Udnytte ejendommene bedre f.eks. ved fokus på, om det er muligt at anvende ejendomme til flere funktioner/flere brugere, hvis belastningen på ejendommen er faldende. På den måde vil der opstå mulighed for at reducere i det samlede antal m2 De årlige udgifter til ejendomme, som Roskilde Kommune ejer, udgør 305 mio.kr. til indvendig og udvendig vedligeholdelse, udenomsarealer, forsyning mv. Det vurderes, at det vil være muligt at få Mere for pengene og opnå en mere ensartet vedligeholdelsesstand på ejendommene ved at se på ressourcerne i sammenhæng I forbindelse med workshop og dialogmøder er der drøftet en række eksempler, hvoraf nogle kort angives her: Der er ikke tilstrækkeligt overblik over nuværende ejendommes samlede (inde og ude) vedligeholdelsesstand, udnyttelsesgrad og anvendelsesfleksibilitet og dermed heller ikke overblik over muligheder for at tilvejebringe og håndtere nye eller ændrede lokalebehov eller borgeres adgang til ejendommene Teknisk servicepersonale på skoler og plejecentre udfører vedligeholdelsesarbejder, mens klubber og daginstitutioner, som ligger tæt på, bruger ledelsesressourcer på at få håndværkere til selv mindre ting, hvilket er omkostningsfuldt i forhold til at lade teknisk servicepersonale løse opgaven På nogle skoler er indkøbt både græsslåningsmaskiner og snerydningsmaskiner, som ikke udnyttes nok. De kunne også køre på naboinstitutioner, eller det kan vælges at konkurrenceudsætte opgaven for større områder. Der ses i dag isoleret på f.eks. asfaltering i en skolegård og på en kommunal sti udenfor skolen, da ansvaret og økonomien til det ligger på forskellige enheder. Tilsvarende kunne vedligeholdelse af institutioners udearealer og grøftekanter ses i sammenhæng Der er stor forskel på vedligeholdelsesstand af ejendommene, men der afsættes samme økonomiske råderum pr. m2 til samme institutionstype. Derfor vil nuværende forskelle i vedligehold bliver fastholdt, med mindre midlerne i højere grad kan prioriteres på tværs. Målsætninger for forslag til ændret organisering På baggrund af drøftelser på workshop og på dialogmøder er fastsat 3 målsætninger, som ønskes opfyldt ved en ny organisering:

3 Side3/7 Lige adgang til service for alle institutioner Borgere og institutioner skal møde ensartet vedligeholdelsesstand og serviceniveau Mere for pengene gennem optimering af opgaven, professionalisering og øget faglighed omkring ejendomsdrift Forslag til model Roskilde Kommune har i dag en decentral prioriterings- udfører- og beslutningspraksis som betyder, at der aktuelt optimeres økonomi og personaleressourcer i små enheder på ejendomsområdet ofte helt ned på ejendomsniveau. Der arbejdes med en omorganisering i mange kommuner og i nogle kommuner arbejdes med en mere central organisering. Det vurderes, at en model der ligger midt imellem vil imødekomme et behov for øget kvalitet og effektivitet i opgaveløsningen, samtidig med, at den understøtter decentrale institutioners behov for fleksibilitet og høj grad af tilstedeværelse af teknisk servicepersonale. Forslaget omfatter to elementer: Oprettelse af central ejendomsenhed med samlet og overordnet fokus på kommunens ejendomme, hvor ejendomsenheden: Bliver ansvarlig for, at kommunen hele tiden har de rigtige bygninger på baggrund af politisk vedtaget ejendomsstrategi Får ansvaret for at sikre overblik over den samlede bygningsmasses vedligeholdelsesstand, udnyttelsesgrad, anvendelsesfleksibilitet mv. Får ansvaret for at tilvejebringe og håndtere nye eller ændrede lokalebehov. Opgaven skal løses i et samspil med direktørområder, institutioner og brugere Får ansvaret for at udnytte økonomiske stordriftsfordele, herunder ved gennemførelse af større eksterne udbud og anvendelse af rammeaftaler Får det faglige og økonomiske ansvar for ejendomsopgaverne Ændre organisering af løsning af de daglige opgaver vedr. ejendomsdrift og serviceopgaver Tekniske servicepersonale tilknyttes ejendomsenheden Tekniske servicepersonale har det daglige arbejde i geografiske distrikter på tværs af skoler, sfo, klub, dagpasning, plejecentre, kultur mv., så den fysiske nærhed til kommunens institutioner bevares På alle store/komplekse ejendomme, f.eks. skoler og plejecentre, der i dag har eget teknisk serviceperson, vil der fortsat være daglig tilstedeværelse af en fast teknisk servicemedarbejder Alle institutioner, herunder daginstitutioner og klubber som ingen hjælp har i dag, vil få adgang til teknisk servicepersonale Ved en tilknytning af teknisk servicepersonale til ejendomsenheden vil en naturlig følge være, at økonomien til drift og vedligeholdelse samles, men på en måde, så der fortsat er et råderum i de enkelte distrikter:

4 Side4/7 Den centrale ejendomsenhed bliver budgetansvarlig for drifts- og vedligeholdsbudgetter (udvendig vedligehold, indvendig vedligehold, udearealer, tekniske anlæg mv.) for kommunes ejendomme Et vigtigt forslag er, at lægges penge i de enkelte distrikter (distriktspuljer), så der fastholdes et lokalt råderum, f.eks. til brug for ændringer tæt på kerneopgaven Budgetterne foreslås prioriteret på baggrund af drift- og vedligeholdelsesplaner i dialog med institutioner og direktørområder De opgaver, som teknisk servicepersonale løser i dag, er mange og alle opgaverne skal fortsat løses: Ejendomsdrift eksempelvis: opsætning af knager, udskiftning af dør, maling, rense tagrender, ordne en vandhane, bestille håndværkere, samarbejde/koordinere med medarbejdere i Ejendomme Serviceopgaver: hente en bold ned af træet, sætte borde og stole op, køre med urinprøver, mad og bøger, drift af biler Visse specialiserede opgaver (fx håndværksmæssige opgaver, der kræver autorisation) vil kunne udføres på tværs af de etablerede distrikter Ved den ændrede organisering er det afgørende, at der er klare aftaler om, hvad det er for opgaver, som skal løses de enkelte steder. Samlet vil der blive tale om styring efter både vedligeholdelses- og plejeplaner samt service- og samarbejdsaftaler: Implementeringsfase og opstart I forberedelsen vil der være bred dialog og samarbejde med ledelse og medarbejdere på institutioner: Konkrete fokusområder ved forberedelse og opstart Klar kommunikation til alle, nyhedsbreve mv. Opgaveafgrænsning og servicestandarder Kortlægning af nuværende service- og ejendomsopgaver for at kunne udarbejde service- og samarbejdsaftaler mellem ejendomsenhed og institutionsniveau Oprettelse af distrikter med fokus på placering og konsekvenser for ledelse og teknisk servicepersonale Økonomi- og budgetstyringen herunder overførsel af budgetter til ejendomsenhed og distriktspuljer Fokus på sikker drift ved opstart Opfølgning på brugertilfredshed og justering af praksis ved behov

5 Side5/7 Fra beslutning vurderes der behov for en forberedelsesfase på minimum ½ år, og der bør tages hensyn til, at opstart sker på et hensigtsmæssigt tidspunkt, hvilket f.eks. betyder, at en opstart samtidig med nyt skoleår og sommerferie ikke er tilrådeligt. Derudover bør det også tages med i betragtning, at det skal være et fornuftigt tidspunkt i forhold til fordeling af budgetter. Høringssvar og forslagets videre behandling Forslaget beskriver rammerne for en fremtidig organisering og det, at forslaget har været sendt i høring i denne form, har givet anledning til kritik i høringssvarene af, at det har givet usikkerhed, da det ikke er præcist nok, i forhold til, hvad det betyder for den enkelte leder og medarbejder. Det er dog samtidig nævnt i høringssvarene, at den brede inddragelse ved dialogmøderne har været god og at man er glade for at blive hørt på nuværende tidspunkt. Når forslaget ikke er mere detaljeret ved høring og politisk behandling, skyldes det, at det er afgørende, at der er politisk tilslutning til forslaget, før der arbejdes videre med en omfattende forberedelse med kortlægninger og opgaveafgrænsning, opdeling i distrikter med personaleressourcer og sidenhen en opstart af den nye organisering. Høringsmateriale og høringssvar kan findes på intranettet Helt overordnet kan høringssvarende sammenfattes til følgende: Høringssvar til spørgsmålet om oprettelse af en central ejendomsenhed: - Der er på tværs af MED-organisationen stor tilslutning til, at der er behov for at se mere på tværs med oprettelse af en central ejendomsenhed med fokus på det strategiske og øget overblik - Det findes positivt at gå i retning af mere ensartet kvalitet og serviceniveau på kommunens ejendomme - Der gives udtryk for, at det er muligt at opnå stordriftsfordele og få mere for pengene ved at se mere på tværs - Det findes positivt, at der skal udarbejdes drifts- og vedligeholdelsesplaner for den indvendige vedligeholdelse og plejeplaner for udearealer - Fra FMU i By, Kultur og Miljø peges på, at der ikke bør oprettes en parallelorganisation omkring løsningen af opgaverne på det grønne område. Det kan bekræftes, at det ikke vil ske. Høringssvar til spørgsmålet om organisatorisk samling af kommunens tekniske servicemedarbejdere - Der er stor tilslutning fra dagpasningsområdet om at få adgang til teknisk servicepersonale, så det pædagogiske personale ikke skal bruge tid på at indhente håndværkertilbud mv., men kan prioritere den pædagogiske opgave/kerneopgaven - Det opleves positivt, at der fortsat vil være en fast tilknytning af en teknisk serviceperson på plejecentre - Der ses en række fordele ved bedre udnyttelse af kompetencer, mindre sårbarhed ved fravær og bedre opgaveløsning via øget samarbejde - Skolerne er ikke enige i den foreslåede ændring i organisering af tekniske servicepersonale - 6 af LMU på skolerne peger i stedet på en alternativ model, hvor skolerne er omdrejningspunkt og hjælper de omkringliggende institutioner, der i dag ikke har teknisk servicepersonale.

6 Side6/7 Styregruppen bemærker, at LMU på skolerne med sit forslag giver udtryk for, at der er mulighed for at få mere for pengene end tilfældet er i dag ved at hjælpe hinanden. Styregruppen finder ikke, at den alternative model giver samme mulighed for at se på tværs af kommunen og derigennem opnå målene. Det må også bemærkes, at opgaven med at stå for den ledelsesmæssige prioritering af teknisk servicepersonales opgaver på tværs af flere typer af institutioner vil være en ny opgave for skoleledelsen, som ikke kan siges at være en del af skolernes kerneopgave. Der udtrykkes bekymring for om en ændring vil føre til tab af specialviden, lokalkendskab og ejerskabsfølelse tab af mulighed for sparring med kernebruger - nedprioritering af serviceopgaverne - mindre fleksibilitet og prioritering af akutte opgaver, herunder for lang reaktionstid at brugere og ansatte på skolerne vil opleve lavere service- og kvalitetsniveau Styregruppen er fuldt opmærksom på disse punkter, som også er drøftet med områderne ved dialogmøderne og medtaget som opmærksomhedspunkter i analysen. Det er bla. disse input der gør, at der er valgt en mellemmodel, så forslaget omfatter opbygning i distrikter og med fast tilknytning af en teknisk serviceperson på store/komplekse ejendomme, f.eks. skoler og plejecentre. Styregruppen finder, at punkterne er meget vigtige at inddrage og drøfte i en forberedelsesfase. Høringssvar i forhold til implementeringsfasen: - Der peges fra flere på, at man ser frem til at være aktiv medspiller - Der er stor tilslutning til, at der skal lægges vægt på stor inddragelse i implementeringsfasen - Der peges fra en enkelt skoles LMU på, at forslaget foreslås sat i gang som et pilotprojekt - HMU s medarbejderside anbefaler i sit høringssvar, at medarbejdere inddrages tæt i processen, og at der nedsættes en følgegruppe med deltagere fra HMU s side samt, at der sker en opfølgning i MED-systemet, når der er større klarhed over de enkelte delelementer for at sikre en god proces og en god start. Et forslag om at sætte i gang med et pilotprojekt i et distrikt, har styregruppen også drøftet i forbindelsen med udarbejdelse af det endelige forslag. Når valget ikke faldt på denne løsning, skyldes det i høj grad, at der vil gå alt for lang tid, før forslagets målsætninger kan opfyldes set i forhold til fordele ved et pilotprojekt. Styregruppen finder ikke, at et pilotprojekt i et distrikt vil kunne kopieres til et andet distrikt, og derfor giver det ikke de nødvendige erfaringer. Styregruppen anbefaler, at opstarten sker ved, at man foretager en trinvis opstart mellem de institutioner, der har teknisk servicepersonale i dag i alle distrikter og dernæst forholdsvis hurtigt trin for trin kobler de institutioner på, der ikke har teknisk servicepersonale i dag. Styregruppen finder det desuden meget vigtigt, at der løbende drøftes erfaringer og sker nødvendige justeringer, så organiseringen fungerer i praksis i alle distrikter. Det er også det som ses i andre kommuner, hvor lignende organisering er foretaget.

7 Side7/7 Høringssvar fra FOA Efter stormødet for teknisk servicepersonale blev det aftalt, at FOA også fik mulighed for at give et høringssvar på vegne af deres medlemmer. Høringssvar er modtaget fra FOA den 24. november og FOA finder, at det er en god og grundig analyse, men peger på, at der en række spørgsmål, som bør afklares. FOA opfordrer til, at der i det videre arbejde bliver mulighed for en mere direkte involvering af medarbejdere, der enten direkte eller indirekte vil blive berørt af omorganiseringen. FOA bemærker, at medarbejderne så vidt muligt bør være repræsenteret i arbejds- og styregrupper, ligesom FOA gerne deltager. Styregruppen vil hertil bemærke, at de stillede spørgsmål vil blive inddraget og afklaret i forberedelsesfasen på samme vis, som det vil ske med bemærkningerne fra kommunens MED-organisationen. FOA s ønske om inddragelse af medarbejdere er i overensstemmelse med ønsket fra HMU s side.

Roskilde Kommune - Analyse af Ejendomsområdet

Roskilde Kommune - Analyse af Ejendomsområdet Roskilde Kommune - Analyse af Ejendomsområdet Sammenfatning af Forslag til ændret organisering af ejendomsområdet Oktober 2016 1. Indledning og proces Roskilde Kommune har besluttet at gennemføre en analyse

Læs mere

Status på Ejendomsservice i Roskilde Kommune

Status på Ejendomsservice i Roskilde Kommune Status på Ejendomsservice i Roskilde Kommune Notat september 2018 Indhold 1 Indledning... 2 1.1 Om evalueringen... 2 2 Sammenfatning og hovedanbefalinger... 3 3 Tematiserede opmærksomhedspunkter... 4 3.1

Læs mere

Udkast til kommissorium for formulering af Ejendomsstrategi i Syddjurs Kommune 2. halvår 2018

Udkast til kommissorium for formulering af Ejendomsstrategi i Syddjurs Kommune 2. halvår 2018 Udkast til kommissorium for formulering af Ejendomsstrategi i Syddjurs Kommune 2. halvår 2018 Indledning og baggrund Der er politisk truffet beslutning om et nyt fælles ejendomscenter i Syddjurs Kommune

Læs mere

Høringsnotat fælles ejendomsdrift

Høringsnotat fælles ejendomsdrift 19-05-2015 Kit Kristine Meyer Direkte: 7257 7338 Mail: kit@jammerbugt.dk Sagsnr.: 82.00.00-G00-4-12 Høringsnotat fælles ejendomsdrift I forbindelse med høring vedrørende fælles ejendomsdrift i Jammerbugt

Læs mere

Høring vedr. forslag til ændret organisering af ejendomsområdet

Høring vedr. forslag til ændret organisering af ejendomsområdet Til MED-organisationen Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 276223 Brevid. 2419854 Ref. KTH Dir. tlf. 46 31 30 60 kirstenth@roskilde.dk Høring vedr. forslag til ændret organisering af ejendomsområdet 6. oktober

Læs mere

Kort resume af forslaget om etablering af en central ejendomsdriftsenhed under Københavns Ejendomme (KEjd)

Kort resume af forslaget om etablering af en central ejendomsdriftsenhed under Københavns Ejendomme (KEjd) Kort resume af forslaget om etablering af en central ejendomsdriftsenhed under Københavns Ejendomme (KEjd) Som overskriften angiver, er der tale om et kort resume af et meget omfattende materiale, som

Læs mere

8. Forenkling af ejendomsadministrationen

8. Forenkling af ejendomsadministrationen Forenkling også et kommunalt ansvar 8. Forenkling af ejendomsadministrationen Det overordnede mål for forvaltning af ejendomme er, at bygningsmassen understøtter den virksomhed, der foregår i lokalerne.

Læs mere

Drøftelse af Budget 2017: Temadrøftelse af teknisk service

Drøftelse af Budget 2017: Temadrøftelse af teknisk service Punkt 4. Drøftelse af Budget 2017: Temadrøftelse af teknisk service 2016-002127 Skoleforvaltningen indstiller, at Skoleudvalget orienteres om og drøfter temaemnet og tilkendegiver i hvilket omfang konklusionerne

Læs mere

Høringspart Høringssvar Forvaltningens bemærkninger

Høringspart Høringssvar Forvaltningens bemærkninger Skole og Børnesekretariatet Sagsnr. 311628 Brevid. 3033265 Ref. LTS Dir. tlf. 46 31 40 93 lenets@roskilde.dk NOTAT: Sammenfatning af høringssvar vedrørende ændring af skolestruktur 7. januar 2019 Byrådet

Læs mere

Notat 6. april Udkast til kommissorium for ejendomsanalyse Mere velfærd færre mursten

Notat 6. april Udkast til kommissorium for ejendomsanalyse Mere velfærd færre mursten Notat 6. april 2016 Udkast til kommissorium for ejendomsanalyse Mere velfærd færre mursten Indledning Skanderborg Kommune ønsker med projektet Mere velfærd færre mursten at optimere ejendomsanvendelsen

Læs mere

Høringssvar vedr. forslag til organisationsændring

Høringssvar vedr. forslag til organisationsændring 14. september 2016 Høringssvar vedr. forslag til organisationsændring i Roskilde Kommune FMU er og OMU er, jf. tidsplan besluttet i HMU s møde d. 23. juni, inviteret til afgivelse af høringssvar vedr.

Læs mere

Bilag: Fra høringsmaterialet, juni 2014 samt opsamling på høringssvar, sept. 2014

Bilag: Fra høringsmaterialet, juni 2014 samt opsamling på høringssvar, sept. 2014 Bilag: Fra høringsmaterialet, juni 2014 samt opsamling på høringssvar, sept. 2014 Administrative fællesskaber lokalt Der foretages en budgetreduktion på 4,8 mio. kr. årligt. Administrative fællesskaber

Læs mere

Revideret Forslag til ejendomsstrategi

Revideret Forslag til ejendomsstrategi Revideret Forslag til ejendomsstrategi Bruger Økonomi Bygning 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Forord... 3 Baggrund og udfordringer... 4 Vision... 6 Mission... 6 Mål... 6 Hvor skal vi hen?...

Læs mere

Syddjurs Kommune Ny organisering af bygningsdriften. Budgetanalyse

Syddjurs Kommune Ny organisering af bygningsdriften. Budgetanalyse Syddjurs Kommune Ny organisering af bygningsdriften Budgetanalyse Juni 2017 Indhold 1. Indledning og proces... 2 2. Sammenfatning... 3 3. Den nuværende opgaveløsning på ejendomsområdet i Syddjurs Kommune...

Læs mere

Høringsmateriale: Sammenlægning af Børn, Trivsel og Sundhed samt Børn og Forebyggelse

Høringsmateriale: Sammenlægning af Børn, Trivsel og Sundhed samt Børn og Forebyggelse Høringsmateriale: Sammenlægning af Børn, Trivsel og Sundhed samt Børn og Forebyggelse Baggrund for forslag til organisationsændring I august 2015 blev organisationen ændret i Børn og Unge og inddelt i

Læs mere

UDVIKLING AF EJENDOMSOMRÅDET I HELSINGØR KOMMUNE

UDVIKLING AF EJENDOMSOMRÅDET I HELSINGØR KOMMUNE UDVIKLING AF EJENDOMSOMRÅDET I HELSINGØR KOMMUNE Udvikling af ejendomsområdet i Udvalgsstyre Udvalgene har ansvar for egne bygninger Styring af bygningerne og ejendomsdrift foregår decentralt i udvalg.

Læs mere

Politisk spor Opgave Deltagere Aktiviteter/kommentarer/ dato

Politisk spor Opgave Deltagere Aktiviteter/kommentarer/ dato Skole og Undervisning Dato: 27.05.2014 Sagsnr.: 13/32999 Dok.løbenr.: 147785-14 Sagsbehandler: Maria Wandahl Direkte tlf.: 7376 7392 E-mail: mwa@aabenraa.dk Opdateret procesplan - Juni Politisk spor Opgave

Læs mere

Godkendelse af ny udbuds- og indkøbspolitik for Aalborg Kommune

Godkendelse af ny udbuds- og indkøbspolitik for Aalborg Kommune Punkt 4. Godkendelse af ny udbuds- og indkøbspolitik for Aalborg Kommune 2017-015815 Borgmesterens Forvaltning indstiller, efter drøftelse i Direktørgruppen, at byrådet godkender, Forslag til Aalborg Kommunes

Læs mere

Indholdsfortegnelse JANUAR Ansøgertyper i Teknik og Miljø FACILITY MANAGEMENT KOMMUNALE BYGNINGER RAMMERNE FOR FREMTIDENS VELFÆRD

Indholdsfortegnelse JANUAR Ansøgertyper i Teknik og Miljø FACILITY MANAGEMENT KOMMUNALE BYGNINGER RAMMERNE FOR FREMTIDENS VELFÆRD KL Indholdsfortegnelse JANUAR 2018 Ansøgertyper i Teknik og Miljø 1 FACILITY MANAGEMENT KOMMUNALE BYGNINGER RAMMERNE FOR FREMTIDENS VELFÆRD 2 Indhold Ansøgertyper i Teknik og Miljø KL Weidekampsgade 10

Læs mere

Notat. Opsamling på høring vedrørende udmøntning af effektiviseringskrav. Den 1. september 2014

Notat. Opsamling på høring vedrørende udmøntning af effektiviseringskrav. Den 1. september 2014 Notat Den 1. september 2014 Opsamling på høring vedrørende udmøntning af effektiviseringskrav i Børn og Unge (0,7 pct.) Med vedtagelsen af budgettet for 2013 og 2014 blev det besluttet, at Aarhus Kommune

Læs mere

PRINCIPPER FOR EJENDOMSSERVICE I ROSKILDE KOMMUNE JUNI 2017

PRINCIPPER FOR EJENDOMSSERVICE I ROSKILDE KOMMUNE JUNI 2017 PRINCIPPER FOR EJENDOMSSERVICE I ROSKILDE KOMMUNE JUNI 2017 PRINCIPPER FOR EJENDOMSSERVICE I ROSKILDE KOMMUNE er produktet af det seneste halvårs forberedelse af ny organisering på ejendomsområdet i Roskilde

Læs mere

Bilag 3.A - Eksempler på fremtidig varetagelse af ejendomsdriftsopgaver ved etablering af samlet en ejendomsdriftsenhed i Københavns

Bilag 3.A - Eksempler på fremtidig varetagelse af ejendomsdriftsopgaver ved etablering af samlet en ejendomsdriftsenhed i Københavns KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Københavns Ejendomme NOTAT 15-08-2014 Sagsnr. 2014-0150941 Bilag 3.A - Eksempler på fremtidig varetagelse af ejendomsdriftsopgaver ved etablering af samlet en ejendomsdriftsenhed

Læs mere

Godkendelse af udmønting af besparelse vedr. teknisk serivice ledelse, 2. behandling

Godkendelse af udmønting af besparelse vedr. teknisk serivice ledelse, 2. behandling Punkt 8. Godkendelse af udmønting af besparelse vedr. teknisk serivice ledelse, 2. behandling 2017-055395 Skoleforvaltningen indstiller, at godkender den fremlagte model for udmøntning af besparelse på

Læs mere

Notat Vedrørende: Sagsnavn: Sagsnummer: Skrevet af: Forvaltning: Dato: Sendes til: Byrådet Indledning

Notat Vedrørende: Sagsnavn: Sagsnummer: Skrevet af:   Forvaltning: Dato: Sendes til: Byrådet Indledning Notat Vedrørende: Serviceniveauer - Udbud af personbefordring 2017 Sagsnavn: Udbud af personbefordring 2017 Sagsnummer: 00.01.00-G01-86-16 Skrevet af: Birgitte Wendelboe Stobberup E-mail: bws@randers.dk

Læs mere

Professionalisering af ejendomsadministrationen Forslag til model. Gruppeformandsmøde, 28. juni 2016

Professionalisering af ejendomsadministrationen Forslag til model. Gruppeformandsmøde, 28. juni 2016 Professionalisering af ejendomsadministrationen Forslag til model Gruppeformandsmøde, 28. juni 2016 Indledning Der har henover foråret kørt en proces om, hvordan ejendomsadministrationen i Ringkøbing-Skjern

Læs mere

Ejendomscenter PROJEKTBESKRIVELSE OPLÆG

Ejendomscenter PROJEKTBESKRIVELSE OPLÆG Ejendomscenter PROJEKTBESKRIVELSE OPLÆG Ejendomscenter Projektbeskrivelse Baggrund: I administrationens aftale med Udvalget for Økonomi, Planlægning og Udvikling i 2014, under Internt samarbejde på tværs

Læs mere

Roskilde Kongrescenter Bauhaus Arena- placering i politisk og administrativ organisation (Opdateret efter ØU den 6. marts 2019)

Roskilde Kongrescenter Bauhaus Arena- placering i politisk og administrativ organisation (Opdateret efter ØU den 6. marts 2019) By, Kultur og Miljø Sekretariatet Sagsnr. 316575 Brevid. 3098644 Ref. ANNEBJ Dir. tlf. 46 31 31 04 annebj@roskilde.dk Roskilde Kongrescenter Bauhaus Arena- placering i politisk og administrativ organisation

Læs mere

Kommissorium for styrket decentral forvaltningsorganisering

Kommissorium for styrket decentral forvaltningsorganisering KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT 17-01-2013 Kommissorium for styrket decentral forvaltningsorganisering Som opfølgning på Strukturudvalgets rapport fra 2. halvår 2012 besluttede

Læs mere

Høringssvar fra Skæring Skoles MED-udvalg og Skolebestyrelse til Sparekatalog 2018 version 2

Høringssvar fra Skæring Skoles MED-udvalg og Skolebestyrelse til Sparekatalog 2018 version 2 Skæring Skolevej 200, 8250 Egå Tlf. 87 13 96 00 ska@mbu.aarhus.dk www.skaering-skole.dk Skæring d. 14. september 2018 Høringssvar fra Skæring Skoles MED-udvalg og Skolebestyrelse til Sparekatalog 2018

Læs mere

Ejendomsstrategi og anlægsstyring. ØDF kreds syd og midt 30. marts 2017

Ejendomsstrategi og anlægsstyring. ØDF kreds syd og midt 30. marts 2017 Ejendomsstrategi og anlægsstyring ØDF kreds syd og midt 30. marts 2017 1 Ejendomsstrategi og anlægsstyring Kommunernes anlægs- og ejendomsudgifter - to vigtige perspektiver for økonomifunktionen: - Eksisterende

Læs mere

Varde Kommune. Etablering af et fælles ejendomscenter RAPPORT

Varde Kommune. Etablering af et fælles ejendomscenter RAPPORT Varde Kommune Etablering af et fælles ejendomscenter RAPPORT Marts 2018 Indhold 1. Indledning og baggrund... 2 2. Sammenfatning... 3 3. Den nuværende opgaveløsning på ejendomsområdet i Varde Kommune...

Læs mere

Kommissorium for Arbejdsgruppe for meningsfuld og mindre dokumentation

Kommissorium for Arbejdsgruppe for meningsfuld og mindre dokumentation Enhed Dagtilbud Sagsnr. Doknr. 473257 Dato 10-08-2017 Kommissorium for Arbejdsgruppe for meningsfuld og mindre dokumentation Baggrund og formål Langt størstedelen af det pædagogiske personale, ledere og

Læs mere

Partnerskab om gode læringsmiljøer for børn og unge

Partnerskab om gode læringsmiljøer for børn og unge Dato 28.02.13 Dok.nr. 27463-13 Sagsnr. 13/1996 Ref. lcor Projektplan Partnerskab om gode læringsmiljøer for børn og unge Titel Baggrund Formål Mål Partnerskab om gode læringsmiljøer for børn og unge Byrådet

Læs mere

Vedrørende: Sagsnavn: Sagsnummer: Skrevet af: E-mail: Forvaltning: Dato: Sendes til: Synergi mellem områder

Vedrørende: Sagsnavn: Sagsnummer: Skrevet af: E-mail: Forvaltning: Dato: Sendes til: Synergi mellem områder Vedrørende: Særlige opmærksomhedspunkter i Rambølls rapport Sagsnavn: Ejendomsservice Sagsnummer: 82.00.00-A00-3-13 Skrevet af: Rikke Hylleberg Clausen E-mail: rikke.hylleberg.clausen@randers.dk Forvaltning:

Læs mere

Ny SFO model. 1.2 Kommissorium

Ny SFO model. 1.2 Kommissorium Ny SFO model 1.2 Kommissorium Indholdsfortegnelse Indledning...2 Formål...3 Målgruppe / interessenter...3 Indhold og milepæle...3 Metode...4 Evaluering...4 Succeskriterier...6 Organisering...6 Information...6

Læs mere

Ejendomsdrift. Notat om medarbejderinddragelse i forbindelse med etablering af ejendomsdriftsenhed. Oversigt over medarbejderinddragelse

Ejendomsdrift. Notat om medarbejderinddragelse i forbindelse med etablering af ejendomsdriftsenhed. Oversigt over medarbejderinddragelse 5. februar Notat om medarbejderinddragelse i forbindelse med etablering af ejendomsdriftsenhed Kultur- og Fritidsforvaltningen arbejder på at oprette en tværgående ejendomsdriftsenhed for at gøre det bedre

Læs mere

Evalueringsnotat serviceaftaler skoler

Evalueringsnotat serviceaftaler skoler Køge Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen ETK-Ejendomme Køge den 14. oktober 2014/MiHe Evalueringsnotat serviceaftaler skoler De fleste serviceaftaler på skoleområdet blev indgået efteråret 2013 og derfor

Læs mere

Notat. Projekt vedrørende etablering af fremtidens Borgerkonsulentfunktion. Etablering af fremtidens Borgerkonsulentfunktion og

Notat. Projekt vedrørende etablering af fremtidens Borgerkonsulentfunktion. Etablering af fremtidens Borgerkonsulentfunktion og Notat Emne: Til: Kopi: til: Etablering af fremtidens Borgerkonsulentfunktion og Tværgående visitation Udvalget for Sundhed og Omsorg Den 29. november 2010 Århus Kommune Økonomi og Personale Sundhed og

Læs mere

DATO: 22-01-2015 SAGS NR.: 15/1266 DOK. NR.: 13705/15 SAGSBEH.: SHJ.

DATO: 22-01-2015 SAGS NR.: 15/1266 DOK. NR.: 13705/15 SAGSBEH.: SHJ. NOTAT DATO: 22-01-2015 SAGS NR.: 15/1266 DOK. NR.: 13705/15 SAGSBEH.: SHJ. Notat vedr. evaluering af rammebeslutninger for skolereformen i skoleåret 2014/2015. Materialet som danner grundlag for denne

Læs mere

Ny model for organisering af ejendomsområdet i Assens Kommune

Ny model for organisering af ejendomsområdet i Assens Kommune Ny model for organisering af ejendomsområdet i Assens Kommune Strategisk perspektivering af ejendomsområdet Afrapportering April 2019 Indhold 1 Indledning... 3 2 Hvorfor en ændret organisering af ejendomsområdet

Læs mere

Notat. Bedst mulig service for brugerne af bygningerne

Notat. Bedst mulig service for brugerne af bygningerne Notat Vedrørende: Evaluering af aftale 2015-16 Sagsnavn: ES - Aftale 2017-18 mellem Randers Byråd og Ejendomsservice Sagsnummer: 00.15.02-P27-1-16 Skrevet af: Rikke Hylleberg Clausen E-mail: rikke.hylleberg.clausen@randers.dk

Læs mere

Struer Kommune Udvikling af organisationen

Struer Kommune Udvikling af organisationen Projektbeskrivelse Indholdsfortegnelse 1. Baggrund... 1 2. Formål med opgaven... 2 3. Indhold af projektet... 2 4. Organisering af opgaven... 3 5. Resultat af projektet... 4 6. Tidsplan... 4 BILAG 1...

Læs mere

Opsamling på høring om et fælles ejendomscenter

Opsamling på høring om et fælles ejendomscenter Opsamling på høring om et fælles ejendomscenter Direktionen besluttede den 14. februar 2013, at indstille et fælles ejendomscenter (se vedlagte model) med en besparelse på 2 mio. kr. og en placering i

Læs mere

MTM: Opsummering af høringssvar vedr. samling af opgaver på bygningsområdet samt bemærkninger til høringssvarene

MTM: Opsummering af høringssvar vedr. samling af opgaver på bygningsområdet samt bemærkninger til høringssvarene MTM: Opsummering af høringssvar vedr. samling af opgaver på bygningsområdet samt bemærkninger til høringssvarene MSB: Indstillingen er tilfredsstillende MSB forventer at blive inddraget i udmøntningsproces.

Læs mere

Ejendomsanalyse. II Formål, proces og metode. II Analyseprincipper. II Status og foreløbige betragtninger

Ejendomsanalyse. II Formål, proces og metode. II Analyseprincipper. II Status og foreløbige betragtninger Ejendomsanalyse II Formål, proces og metode II Analyseprincipper II Status og foreløbige betragtninger II Faaborg-Midtfyn Kommune Præsentation for Økonomiudvalget 27. marts 2017 Søren Brøndum og Martin

Læs mere

NOTAT. Strategi for Hvidovre Kommunes Ejendomme

NOTAT. Strategi for Hvidovre Kommunes Ejendomme Strategi for Hvidovre Kommunes Ejendomme Baggrund og behov for en ejendomsstrategi Hvidovre kommune råder over ca. 285.000 m 2 bygninger og ca. 318,3 ha. arealer til skoler, institutioner, sports-, fritids-

Læs mere

Høringssvar til Budget fra medarbejdersiden i SMU administration

Høringssvar til Budget fra medarbejdersiden i SMU administration Administration 15. september 2016 Høringssvar til Budget 2016-2019 fra medarbejdersiden i MU administration MU administration tager baggrunden for budgettet og de nuværende og kommende økonomiske udfordringer

Læs mere

ARBEJDSPAKKEN Drifts- & Serviceaftale mellem samlet ejendomsområde og institutioner Møde nr. 1 den Indholdsfortegnelse

ARBEJDSPAKKEN Drifts- & Serviceaftale mellem samlet ejendomsområde og institutioner Møde nr. 1 den Indholdsfortegnelse ARBEJDSPAKKEN Drifts- & Serviceaftale mellem samlet ejendomsområde og institutioner Møde nr. 1 den 24-03-2014 Indholdsfortegnelse 1. PRÆSENTATIONSRUNDE... 2 10-8-2013 2. PRÆSENTATION AF DET OVERORDNEDE

Læs mere

Ejendomsstrategi

Ejendomsstrategi Ejendomsstrategi 2020-2023 Indledning og baggrund I forbindelse med budgetvedtagelsen for 2019 besluttede byrådet i Assens Kommune, at der skulle arbejdes videre med at samle den økonomiske styring og

Læs mere

Reorganisering af ledelsesfelter i Fagcenter for Socialpsykiatri (beslutning).

Reorganisering af ledelsesfelter i Fagcenter for Socialpsykiatri (beslutning). Punkt 4. Reorganisering af ledelsesfelter i Fagcenter for Socialpsykiatri (beslutning). 2012-34510. Handicapafdelingen indstiller til Forvaltningsledelsens godkendelse At Reorganiseringen af ledelsesfelter

Læs mere

Aftale om principper og rammer for lærernes arbejde og samarbejde som følge af folkeskolereformen - forhandlingsmandat

Aftale om principper og rammer for lærernes arbejde og samarbejde som følge af folkeskolereformen - forhandlingsmandat Pkt. 64 Aftale om principper og rammer for lærernes arbejde og samarbejde som følge af folkeskolereformen - forhandlingsmandat Sagsnr. 243463 Økonomiudvalget Lukket punkt Resume Byrådet besluttede den

Læs mere

Pointe 1: Bevar ungdomsklubben på Gug skole Indhold Høringssvar Skoleforvaltningens kommentar

Pointe 1: Bevar ungdomsklubben på Gug skole Indhold Høringssvar Skoleforvaltningens kommentar Pointe 1: Bevar ungdomsklubben på Gug skole Indhold Høringssvar Skoleforvaltningens kommentar Gug ungdomsklub er et samlingssted for områdets unge Bekymring for at de unge vil udøve uhensigtsmæssige aktiviteter

Læs mere

Helhedsorienteret, koordineret og

Helhedsorienteret, koordineret og Kommissorium for udarbejdelse af integrationspolitik I forlængelse af Social- og Sundhedsudvalgets beslutning om at udarbejde et nyt forslag til en integrationspolitik igangsættes en involverende proces,

Læs mere

Notatet beskriver indledningsvist de nye regler for frit valg og udbud på ældreområdet.

Notatet beskriver indledningsvist de nye regler for frit valg og udbud på ældreområdet. BESLUTNINGSOPLÆG Potentialeafklaring på ældreområdet Dette notat er tænkt som et beslutningsoplæg til Kommunalbestyrelsen i Tønder Kommune forud for udarbejdelsen af en potentialeafklaring på ældreområdet.

Læs mere

Til BUU - Status for implementering af de administrative fællesskaber

Til BUU - Status for implementering af de administrative fællesskaber KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Center for policy NOTAT 10. oktober 2018 Til BUU - Status for implementering af de administrative fællesskaber BUU besluttede på mødet den 4. april 2018.

Læs mere

Kommissorium for effektivisering. hjvhjgyu. Effektivisering og udvikling. af folkeskolen

Kommissorium for effektivisering. hjvhjgyu. Effektivisering og udvikling. af folkeskolen Kommissorium for effektivisering af folkeskolen hjvhjgyu Effektivisering og udvikling af folkeskolen 15. november 2016 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 Formål... 2 Mål og succeskriterier...

Læs mere

Analyse af ledelsesunderstøttelse og organisering af Frit Valg-området i Aalborg Kommune. Forslag til ny organisationsmodel fra styregruppen

Analyse af ledelsesunderstøttelse og organisering af Frit Valg-området i Aalborg Kommune. Forslag til ny organisationsmodel fra styregruppen Analyse af ledelsesunderstøttelse og organisering af Frit Valg-området i Aalborg Kommune Forslag til ny organisationsmodel fra styregruppen Baggrund I forbindelse med analysen af ledelsesunderstøttelse

Læs mere

Dialogmøde VIA University College - den 16. juni

Dialogmøde VIA University College - den 16. juni Dialogmøde VIA University College - den 16. juni Målet med dialogmødet Orientere om status for arbejdet med Skolestrategi 2021 Få inspiration til det videre arbejde frem til august Program 19.00 Velkommen

Læs mere

Indstilling. Organisatorisk samling af lønadministrationen - anvendelse af programledelse. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling

Indstilling. Organisatorisk samling af lønadministrationen - anvendelse af programledelse. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Den 12. juni 2007 Organisatorisk samling af lønadministrationen - anvendelse af programledelse Århus Kommune Personaleafdelingen 1. Resume Direktørgruppen har

Læs mere

Notat Vedrørende: Sagsnavn: Sagsnummer: Skrevet af: Forvaltning: Dato: Sendes til: Handicaprådet Indledning

Notat Vedrørende: Sagsnavn: Sagsnummer: Skrevet af:   Forvaltning: Dato: Sendes til: Handicaprådet Indledning Notat Vedrørende: Serviceniveauer - udbud af personbefordring 2017 Sagsnavn: Udbud af personbefordring 2017 Sagsnummer: 00.01.00-G01-86-16 Skrevet af: Birgitte Wendelboe Stobberup E-mail: bws@randers.dk

Læs mere

Godkendelse af udmøntning af besparelse på teknisk service

Godkendelse af udmøntning af besparelse på teknisk service Punkt 7. Godkendelse af udmøntning af besparelse på teknisk service 2017-055395 Skoleforvaltningen indstiller til godkendelse i at en ny bevillingsmodel til teknisk service på skolerne skal give en besparelse

Læs mere

Brugertilfredshed i Københavns Ejendomme. Sagsnr

Brugertilfredshed i Københavns Ejendomme. Sagsnr KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Københavns Ejendomme NOTAT Brugertilfredshed i Københavns Ejendomme Som en del af Københavns Ejendommes kundestrategi gennemføres jævnligt tilfredshedsundersøgelser

Læs mere

SUOC - Team Udvikling 11. marts 2016 Endelig version. Kommunalt tilsyn Plejegruppen Bygaden 15. juni 2015

SUOC - Team Udvikling 11. marts 2016 Endelig version. Kommunalt tilsyn Plejegruppen Bygaden 15. juni 2015 NOTAT SUOC - Team Udvikling 11. marts 2016 Endelig version Bilag til politisk sag ÆSU maj 2016 Kommunalt tilsyn 2015 Plejegruppen Bygaden 15. juni 2015 Rapportens opbygning Rapporten indeholder resultaterne

Læs mere

Notat. Til Styregruppen for Kvalitet. Projektbeskrivelse

Notat. Til Styregruppen for Kvalitet. Projektbeskrivelse Notat Til Styregruppen for Kvalitet Projektbeskrivelse - Implementering af kliniske retningslinjer på diagnoser i den vederlagsfrie ordning: Pilottest af implementeringsmetoder 1. Baggrund Som det fremgår

Læs mere

Alle høringssvar er tilgængelige på kommunens hjemmeside og kan findes via dette link:

Alle høringssvar er tilgængelige på kommunens hjemmeside og kan findes via dette link: Velfærdssekretariatet Sagsnr. 263341 Brevid. 1975910 Ref. SOTH Dir. tlf. 46 31 40 09 sofiet@roskilde.dk NOTAT: Sammenfatning af høringsvar på Skole- og Børneudvalgets område 24. september 2014 Materiale

Læs mere

Teknisk service et prioriteret valg: En analyse af 3 kommuners arbejdsorganisering i den tekniske service. Af Lars Ole Preisler, antropolog

Teknisk service et prioriteret valg: En analyse af 3 kommuners arbejdsorganisering i den tekniske service. Af Lars Ole Preisler, antropolog Teknisk service et prioriteret valg: En analyse af 3 kommuners arbejdsorganisering i den tekniske service Af Lars Ole Preisler, antropolog Formål og baggrund At foretage en neutral undersøgelse af fordele

Læs mere

Fremtidig ledelsesstruktur. Formål med arbejdsgruppens fremstilling:

Fremtidig ledelsesstruktur. Formål med arbejdsgruppens fremstilling: Fremtidig ledelsesstruktur Formål med arbejdsgruppens fremstilling: At fremtidssikre ledelsesstrukturen indenfor Sundheds- og Ældreområdet i relation til de nye udfordringer vi i de kommende år kommer

Læs mere

Samtaleforløb om overgangen fra daginstitution til fritidshjem og skole - for børn, der i daginstitutionen modtager forskellige former for støtte

Samtaleforløb om overgangen fra daginstitution til fritidshjem og skole - for børn, der i daginstitutionen modtager forskellige former for støtte FURESØ KOMMUNE BØRN OG UNGEFORVALTNINGEN Samtaleforløb om overgangen fra daginstitution til fritidshjem og skole - for børn, der i daginstitutionen modtager forskellige former for støtte For alle børn

Læs mere

Hvidovre Kommune Center for Trafik og Ejendomme. Att.: Christina Faber. Høringsvar vedr. driftsmodel for det tekniske serviceområde

Hvidovre Kommune Center for Trafik og Ejendomme. Att.: Christina Faber. Høringsvar vedr. driftsmodel for det tekniske serviceområde Hvidovre Kommune Center for Trafik og Ejendomme Att.: Christina Faber Risbjergskolen Risbjergvej 10-20 2650 Hvidovre Tlf: 3678 3997 www.risbjergskolen.hvidovre.dk Dato: 30.05.2018 Høringsvar vedr. driftsmodel

Læs mere

Indstilling. Evaluering af Fælles Service 2015 og fremadrettet. Magistraten. Dato 22. juni 2015

Indstilling. Evaluering af Fælles Service 2015 og fremadrettet. Magistraten. Dato 22. juni 2015 Indstilling Til Magistraten Dato 22. juni 2015 Evaluering af Fælles Service 2015 og fremadrettet 1. Resume I henhold til indstillingen Evaluering af Fælles Service 2015, vedtaget af Magistraten den 9.

Læs mere

Forslag til organisationsændring i høring

Forslag til organisationsændring i høring Forslag til organisationsændring i høring Byrådet besluttede i sit møde d. 15. juni d.å. at forvaltningen skulle arbejde videre med forslag til ændring af den administrative organisering. I forlængelse

Læs mere

Forsknings- og udviklingsprojektet Styrket fokus på børns læring. Informationsmateriale om projektet

Forsknings- og udviklingsprojektet Styrket fokus på børns læring. Informationsmateriale om projektet Forsknings- og udviklingsprojektet Styrket fokus på børns læring Informationsmateriale om projektet 1 Et styrket fokus på børns læring gennem trygge og stimulerende læringsmiljøer I dette informationsbrev

Læs mere

Notat. Notat til udvalgsbehandling Teknisk Udvalg. Kopi til: Punkt 4 til Teknisk Udvalgs møde Mandag den 17. september 2012.

Notat. Notat til udvalgsbehandling Teknisk Udvalg. Kopi til: Punkt 4 til Teknisk Udvalgs møde Mandag den 17. september 2012. Notat Emne: Til: Kopi til: Notat til udvalgsbehandling Teknisk Udvalg Punkt 4 til Teknisk Udvalgs møde Mandag den 17. september 2012 Natur og Miljø Teknik og Miljø Aarhus Kommune Den 13. september 2012

Læs mere

- Ønsker klare kommandoveje ift. serviceringen af Røntgenafdelingen på DSS

- Ønsker klare kommandoveje ift. serviceringen af Røntgenafdelingen på DSS 17. oktober 2006 Høring vedr. den medicotekniske organisation Høringspart De sønderjyske Sygehuse: Teknisk Center De sønderjyske Sygehuse: Røntgenafdelingen Resumé af sygehusets bemærkninger - Utilfredshed

Læs mere

Politik og strategi for kommunale ejendomme Sammen skaber vi kloge m²

Politik og strategi for kommunale ejendomme Sammen skaber vi kloge m² Politik og strategi for kommunale ejendomme Sammen skaber vi kloge m² Center for Kommunale Ejendomme 13. maj 2014 Politik for kommunale ejendomme Sammen skaber vi kloge m² Slagelse Kommune ønsker med sin

Læs mere

Ejendomsanalyse i Næstved Kommune Organisering af ejendomsområdet Identifikation af videnshuller Estimering af effektiviseringspotentialer

Ejendomsanalyse i Næstved Kommune Organisering af ejendomsområdet Identifikation af videnshuller Estimering af effektiviseringspotentialer Ejendomsanalyse i Næstved Kommune Organisering af ejendomsområdet Identifikation af videnshuller Estimering af effektiviseringspotentialer Projektbeskrivelse med justeret procesplan 15. marts 2017 Indholdsfortegnelse

Læs mere

50% af de adspurgte i 3i1 havde haft MUS inden for det sidste år 50% af disse oplevede, at der ikke var blevet fulgt op på udviklingsaftalen

50% af de adspurgte i 3i1 havde haft MUS inden for det sidste år 50% af disse oplevede, at der ikke var blevet fulgt op på udviklingsaftalen Notat om i Skanderborg Kommune Da 3i1 blev gennemført i Skanderborg Kommune i 2015 viste resultaterne, at: 50% af de adspurgte i 3i1 havde haft inden for det sidste år 50% af disse oplevede, at der ikke

Læs mere

Principper for aftalestyring

Principper for aftalestyring Principper for aftalestyring 2015 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 1 2. FORMÅL HVAD ER FORMÅLET MED AFTALESTYRING... 1 3. HVAD ER EN AFTALEENHED?... 2 4. HVEM INDGÅR AFTALER MED HVEM?... 2 5. ÅRETS

Læs mere

Bilag 9 Faglig fordybelse/lektiecafé

Bilag 9 Faglig fordybelse/lektiecafé Opsamling fra spørgeskema til udskolingselever Skoleafdelingen har bedt Fælles Elevråd om at tage stilling til, hvilke af de syv fokusområder, der har været mest relevant for dem at blive hørt i forhold

Læs mere

Godkendelse af organisationsændring i Sundheds- og Kulturforvaltningen

Godkendelse af organisationsændring i Sundheds- og Kulturforvaltningen Punkt 18. Godkendelse af organisationsændring i Sundheds- og Kulturforvaltningen 2015-015928 Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at godkender den foreslåede organisering, og bemyndiger Rådmand

Læs mere

Sammenfatning af Høring vedr. fremtidig organisering af Pædagogisk Psykologisk Rådgivning

Sammenfatning af Høring vedr. fremtidig organisering af Pædagogisk Psykologisk Rådgivning Sammenfatning af Høring vedr. fremtidig organisering af Pædagogisk Psykologisk Rådgivning Høringen er udsendt til: KLF, BUPL, FOA, Socialrådgiverforeningen, Psykolog Foreningen, institutioner, skoler,

Læs mere

Resumé af sagsgangsanalyse

Resumé af sagsgangsanalyse Det Politisk-Økonomiske Udvalg (2. samling) PØU alm. del - Svar på Spørgsmål 48 Offentligt Resumé 1 Resumé af sagsgangsanalyse 1.1. Indledning I løbet af 2005 og 2006 var der øget fokus på Statsministeriets

Læs mere

Dialogforum for socialt udsatte BESLUTNINGSREFERAT

Dialogforum for socialt udsatte BESLUTNINGSREFERAT BESLUTNINGSREFERAT Sted: Mødelokale 1, rådhuset Torvet 3 8500 Grenaa Dato: Torsdag den 25. august 2016 Start kl.: 14:00 Slut kl.: 17:00 Medlemmer: Fraværende: Merete Holck Tinne Christiansen Tine Klausen

Læs mere

Bestyrelse for boligsocial helhedsplan i 9220 Aalborg Øst

Bestyrelse for boligsocial helhedsplan i 9220 Aalborg Øst Bestyrelse for boligsocial helhedsplan i 9220 Aalborg Øst Kommissorium 28. april 2016 1. Baggrund De udsatte boligområder skal udvikle sig til attraktive bydele, med en alsidig beboersammensætning, tryghed,

Læs mere

Bilag 2.1. Skabelon til: Indkøbspolitik for UC. Gør tanke til handling VIA University College

Bilag 2.1. Skabelon til: Indkøbspolitik for UC. Gør tanke til handling VIA University College Bilag 2.1. Skabelon til: Indkøbspolitik for UC. Gør tanke til handling VIA University College Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 Statens Indkøbspolitik...3 Samarbejde på tværs af Danmark...4 Lokale

Læs mere

NOTAT. Politiske pejlemærker. Effekt. Mål. Dialog

NOTAT. Politiske pejlemærker. Effekt. Mål. Dialog Dialogbaseret styringsmodel 2018-2021 Formålet med den dialogbaserede styringsmodel, som blev godkendt i 2015 er, at styringen med afsæt i modellen skal være et værdifuldt redskab for Kommunalbestyrelsen

Læs mere

af det specialiserede socialområde Social Service, august 2015

af det specialiserede socialområde Social Service, august 2015 Høring vedr. omstilling af det specialiserede socialområde Social Service, august 2015 Baggrund og proces indtil nu Deloittes rapport om det specialiserede socialområde politisk forelagt ultimo 2014 Projekt

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Bemærkninger til referat af de seneste møde: Opmærksomheden rettes mod fejl under punkt 2. Der skulle have stået:

1. Godkendelse af dagsorden Bemærkninger til referat af de seneste møde: Opmærksomheden rettes mod fejl under punkt 2. Der skulle have stået: Dagsorden / referat - møde i Fælles MED Administration den 19. januar 2017 kl. 13.00 i mødelokale 3, Varde Rådhus, Bytoften 2 Deltagere: Mogens Pedersen, Anne-Mette Rørvang, Erik Schultz, Helle Marquertsen,

Læs mere

Direktionens besvarelse af høringssvar

Direktionens besvarelse af høringssvar Dato 15-11-2015 Dok.nr. 158086/15 Sagsnr. 15/12912 Ref. KIOL Direktionens besvarelse af høringssvar Forslag Afdelinger Høringssvaret Direktionens overvejelser/svar Ad A) Borgerservic e og GIS Fælles MED

Læs mere

3. Markedsmodning på velfærdsområderne, invitation til et fælleskommunalt projekt (Hans Søie)

3. Markedsmodning på velfærdsområderne, invitation til et fælleskommunalt projekt (Hans Søie) SIDE 10/20 3. Markedsmodning på velfærdsområderne, invitation til et fælleskommunalt projekt (Hans Søie) Gæst: socialchef Jan Christensen, Holbæk Kommune Baggrund I regi af Udbudsportalen er der etableret

Læs mere

Referat til fælles ledermøde Børn, Læring og Job

Referat til fælles ledermøde Børn, Læring og Job Referat til fælles ledermøde Børn, Læring og Job Fredag den 3. marts 2017, kl. 8.00 10.00 Kantinen, Borgercenter Varde, Frisvadvej 35, Varde Ref. Lepe Dato - Sag 17-12 Dok 28277-17 Ikke tilstede: Anne

Læs mere

Plan for Dagplejens fremtid - analyse

Plan for Dagplejens fremtid - analyse Børn og Kultur Daginstitutioner Sagsnr. 229411 Brevid. 1634337 Ref. HEMC Dir. tlf. 46 31 40 68 hellemc@roskilde.dk Plan for Dagplejens fremtid - analyse 14. marts 2013 1. Indledning Notatet indeholder

Læs mere

Det er særligt for Beskæftigelses- og Socialudvalgets område på udsatte voksne, at Roskilde Kommune scorer dårligt.

Det er særligt for Beskæftigelses- og Socialudvalgets område på udsatte voksne, at Roskilde Kommune scorer dårligt. Beskæftigelses- og Socialudvalget Social og Integration Sagsnr. 250764 Brevid. 2031091 Ref. HEAB Dir. tlf. 4631 7728 henrikab@roskilde.dk NOTAT: Socialt indeks 15. december 2014 Socialt Indeks, som Socialpædagogerne

Læs mere

NOTAT: Anbefalinger og beslutningsoplæg vedr. specialundervisningsområdet

NOTAT: Anbefalinger og beslutningsoplæg vedr. specialundervisningsområdet Skole og Børn Sekretariatet Sagsnr. 313598 Brevid. 3161746 Ref. MAUF Dir. tlf. 46315211 martinuf@roskilde.dk NOTAT: Anbefalinger og beslutningsoplæg vedr. specialundervisningsområdet 15. maj 2019 Roskilde

Læs mere

A. Investeringsforvaltning, finansiel administrativ forvaltning, arealforvaltning: 3,0 mio. kr. B. Driftsforvaltning: 4,75 mio. kr.

A. Investeringsforvaltning, finansiel administrativ forvaltning, arealforvaltning: 3,0 mio. kr. B. Driftsforvaltning: 4,75 mio. kr. Vedrørende: Økonomi - udfoldet Sagsnavn: Ejendomsservice Sagsnummer: 82.00.00-A00-3-13 Skrevet af: Martin Toft/Rikke Hylleberg Clausen E-mail: rikke.hylleberg.clausen@randers.dk Forvaltning: Sekretariat

Læs mere

MINISTERREDEGØRELSE - BERETNING NR. 16/2007 OM FORSVARETS ADMINISTRATION AF VEDLIGE- HOLDELSES-, BYGGE- OG ANLÆGSPROJEKTER

MINISTERREDEGØRELSE - BERETNING NR. 16/2007 OM FORSVARETS ADMINISTRATION AF VEDLIGE- HOLDELSES-, BYGGE- OG ANLÆGSPROJEKTER Statsrevisorernes Sekretariat Christiansborg 1240 København K FORSVARSMINISTEREN 28. oktober 2008 MINISTERREDEGØRELSE - BERETNING NR. 16/2007 OM FORSVARETS ADMINISTRATION AF VEDLIGE- HOLDELSES-, BYGGE-

Læs mere

NOTAT: Sammenfatning af høringssvar til tilpasning af kapacitet på dagtilbudsområdet

NOTAT: Sammenfatning af høringssvar til tilpasning af kapacitet på dagtilbudsområdet Velfærdssekretariatet Sagsnr. 266197 Brevid. 2048895 Ref. LHJ Dir. tlf. 46 31 40 08 lenehj@roskilde.dk 26. februar 2015 NOTAT: Sammenfatning af høringssvar til tilpasning af kapacitet på dagtilbudsområdet

Læs mere

PRINCIPPER FOR OVERFØRSELSADGANG FINANSMINISTERIET SOCIAL- OG INDENRIGSMINISTERIET KL

PRINCIPPER FOR OVERFØRSELSADGANG FINANSMINISTERIET SOCIAL- OG INDENRIGSMINISTERIET KL PRINCIPPER FOR OVERFØRSELSADGANG FINANSMINISTERIET SOCIAL- OG INDENRIGSMINISTERIET KL DECEMBER 2015 HVAD ER PRINCIPPER FOR OVERFØRSELSADGANG, OG HVAD KAN DE BRUGES TIL? Den økonomiske krise og de deraf

Læs mere

FU-analyse 2014 HØRINGSSVAR

FU-analyse 2014 HØRINGSSVAR FU-analyse 2014 HØRINGSSVAR Antal høringssvar Område Silkeborgvej, herunder Gellerup og Toveshøj Antal Skanderborgvej 14 Horsensvej 9 Oddervej 11 Grenåvej Øst 11 Grenåvej Vest 13 Randersvej 11 Viborgvej

Læs mere

Bilag B - Drejebog for inddragelse af MED-systemet

Bilag B - Drejebog for inddragelse af MED-systemet 08-02-2019 Kirstine Røn Direkte: 7257 7483 Mail: krr@jammerbugt.dk Sagsnr.: 00.30.02-S00-59-18 Bilag B - Drejebog for inddragelse af MED-systemet Der vil i budgetlægningen for budget 2020-23 være et stort

Læs mere