Tema. Brætspil L-Å på Ringsted Bibliotek

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tema. Brætspil L-Å på Ringsted Bibliotek"

Transkript

1 Tema Brætspil L-Å på Ringsted Bibliotek

2 Til trods for at vores hverdag præges af sociale medier, mobiltelefoner og mange timer foran skærmen, så er brætspil nu mere populære end nogensinde. Brætspil byder på underholdning og oplevelser og alle kan være med. Her har vi samlet et bredt udvalg af brætspil, der i genre, stil og tema matcher både begynderen og den garvede brætspiller. Der er hurtige spil, sjove spil, spil der tager tid og nogen som udfordrer din strategiske sans eller bygger på samarbejde og fælles indsats. Kort sagt: brætspil for enhver smag! Har du lyst til at komme i gang med at spille brætspil, men har svært ved at vælge, så er det som med bøgerne: bibliotekarerne hjælper gerne med at finde det helt rigtige brætspil til dig, dine venner eller familien.

3 Labyrinth: Spillerne går på opdagelse i en fortryllet labyrint. Ved at flytte labyrintkortene prøver spillerne at nå deres hemmelighedsfulde ting og væsener. Fra 8 år. 1-4 spillere min. Lanterns: The harvest festival: I Lanterns: The Harvest Festival, har spillerne en håndfuld brikker, der illustrerer forskellige farvearrangementer på flydende lanterner (der er 4 farver på hver brik). Når en brik placeres vil alle spillere (både dig og dine modstandere) modtage et lanternekort. Farven på dette kort passer med den side der vender over mod dig på brikken der blev lagt. Fra 8 år. 2-4 spillere. 30 min Manhattan Project: Manhattan Project Hvilken nation vil tage føringen og blive verdens dominerende supermagt? Hver spiller bliver leder af en supermagt, og det gælder så om at bygge større og bedre bomber. Du har nogle arbejdere, der enten skal lave din infrastruktur, beskytte din infrastruktur eller stjæle de andres. Fra 13 år. 2-5 spillere. 120 min.

4 Munchkin: Grundlæggende er spillet fuldstændig det samme som det gode, gamle kortspil, men denne plade gør, at spillet bliver nemmere at finde rundt i. Fra 10 år. 3-6 spillere. 1-2 timer. New York 1901: Hvem bygger de højeste skyskrabere? Måske bliver det dig, der får bygget et af de 4 berømte skyskrabere: Park Row, Singer, Metropolitan Life eller Woolworth! Fra 8 år. 2-4 spillere min. Pandemic: Fire frygtelige infektionssygdomme truer med at udrydde hele verden. Spiller I klogt sammen, kan I sikre jer, at sygdommene ikke breder sig og til sidst få dem helt udryddet. Fra 10 år. 2-4 spillere. 45 min.

5 Patchwork: Byg det smukkeste tæppe. To spillere skal konkurrere om, hvem der kan lave det flotteste tæppe i Patchwork. Fra 8 år. 2 spillere. 30 min. Penguins on ice: Super sjovt logik spil hvor du skal placere pingvinerne, så de står rigtigt i forhold til de forskellige opgaver. Fra 6 år. 1 spiller. Fra 5 min. Quadropolis: Hver spiller bygger sin egen metropol i Quadropolis, men de dyster mod hinanden om butikker, parker, offentlige bygninger og andre bygninger, der kan bygges. Fra 8 år. 2-4 spillere min.

6

7 Quizmysteriet: Spillet går ud på, at hele familien skal bruge snilde og paratviden til at opklare HVEM, HVAD og HVOR. Fra 9 år. Fra 2 spillere min. Shadows over Camelot: Man skal spille sammen for at klare de forskellige quests efter Den Hellige Gral, det famøse sværd Excalibur eller Sir Lancelots rustning samt for at overvinde de onde styrker som den sorte ridder, den onde drage, Saksiske horder og katapulter der belejrer Camelot. Fra 10 år. 3-7 spillere min. Sheriff of Nottingham: Prins John kommer til byen og ikke et øje er tørt! Heller ikke hos spillerne, der hver især påtager sig rollen som købmænd, der ser dette som en super mulighed for at gøre en god forretning. Fra 14 år. 3-5 spillere. 60 min.

8 Small World: Small World er et sjovt strategispil, hvor de større børn også kan være med. Spillet går kort fortalt ud på at erobre verden. Her handler det om at få valgt en af de 14 racer og så bare komme ind i kampen for land! Hver race har specielle evner, som det handler om at udnytte på bedste vis. Fra 8 år. 2-5 spillere- ca. 80 min. Space alert: Space Alert er et overlevelsesspil, hvor I enten klarer den sammen - eller ikke gør! Spillets fart styres af den medfølgende CD, der kører i intervaller af 10 minutter. Mens disse 10 minutter kører, skal spillerne beskytte skibet. Hvis det lykkes, så bringer de vigtige data med tilbage, hvis ikke... så skal der findes et nyt hold. Fra 13 år. 1-5 spillere. 30 min. Space cadets: Space Cadets er et helt specielt og meget morsomt brætspil for 3-6 spillere som hver tager en rolle som en af officererne på et rumskib, som man kender det fra eks. Star Trek. Fra 8 år. 3-6 spillere min.

9 Splendor: Splendor er et tempofyldt og vanedannende spil, der handler om at indsamle jetoner og udvikle kort. Spillerne er renæssancekøbmænd, der forsøger at købe diamanter og dermed score point nok til at vinde den endelige sejr. Fra 10 år. 2-4 spillere. 30 min. Spyfall: Sjovt selskabsspil hvor det gælder om at finde ud af, hvem af deltagerne omkring bordet, der er spionen. Er du god til at bluffe og læse dine modstandere, så er du måske kandidat til vinder af Spyfall? Fra 12 år. 3-8 spillere. 15 min. Star Wars: X-wing Miniatures Game: Star Wars: X-Wing Miniatures Game er et hurtigt spil, om de rumkampe, der er sket i den lange krig mellem de gode og de onde. Hver spiller har et eller flere rumskibe, og repræsenterer den ene side af kampen. Fra 14 år. 2 spillere. Ca min.

10 Stone Age: Spillerne må kæmpe for at overleve i stenalderen ved at samle mad, jage, dyrke jorden og konstruere redskaber. Fra 8 år. 2-4 spillere. 45 min. Takenoko: For længe siden tilbød den kinesiske kejser den japanske kejser en panda som et fredssymbol. Det er kejserens lakajer (spillerne), der skal sørge for, at pandaen kan få noget bambus at spise samtidig med, at haven holdes pæn og ren. Fra 8 år. 2-4 spillere. Ca. 45 min. Tash-Kalar: Arena of Legends: Ved at sætte monstre i spil i bestemte mønstre, kan de fremmane endnu større monstre, som, når de kommer ind i arenaen, kan bruges til at ødelægge fjendens monstre, eller til at hidkalde de endnu større legendariske væsener i arenaen. Fra 13 år. 2-4 spillere. 30 min.

11

12 Ticket to Ride: Nordic Countries : Dette er en special-udgave af Ticket to Ride med de nordiske lande: Norge, Sverige, Finland og selvfølgelig Danmark. Reglerne er, som de plejer at være, men brættet er selvfølgelig noget anderledes. Fra 8 år. 2-3 spillere min. Timeline: General Interest: Her får man en række kort, som man skal forsøge at lægge i korrekt historisk rækkefølge. Fra 8 år. 2-8 spillere. 15 min. Timeline: inventions: Blev dåseåbneren opfundet før eller efter elpæren? Ja, i hvert fald efter briller - ikke? Og blev den opfundet et eller andet sted mellem telegraf og telefon? Dette er nogle af de dilemmaer du kommer til at stå over for, når du spiller Timelinespillene. Fra 8 år. 2-8 spillere. 15 min.

13 Timeline: music & cinema: Jeg kan huske Simon & Garfunkel s Mrs. Robinson, da den var på toppen af hitlisterne, da jeg voksede op. Men var det før eller efter Sgt. Pepper-albummet kom på gaden? Det er den slags spørgsmål der kommer til at snurre rundt i hovedet på dig, når du spiller Timeline: Music & Cinema. Fra 8 år. 2-8 spillere. 15 min. Twilight Struggle: Twilight Struggle er et sjovt strategispil, der behandler perioden Det hjørne af verdenshistorien som af mange huskes som en meget nervepirrende tid hvor både den røde blok, men så sandelig også den vestlige verden raslede så meget med sablerne, at ord som beskyttelsesrum, Fra 14 år. 2 spillere. Ca. 3 timer. Tzolk In: En videreudvikling af de klassiske worker placement spil. Tricket i Tzolk in er nemlig, at spillebrættet er udstyret med ikke mindre end 6 forskellige tandhjul, der drejer samtidig. Fra 13 år. 2-4 spillere. Ca. 90 min.

14 Ubongo: Duel: Hvem får først puslet brikkerne på plads på sin plade, så de passer med kortet? I modsætning til den original Ubongo løser spillerne her den samme opgave - de er i Duel med hinanden! Fra 8 år. 2 spillere min. Village: Livet i landsbyen er hårdt, men ubarmhjertigt. Men livet tillader også, at indbyggerne kan vokse op og opnå de ting de ønsker sig i livet. En spiller ønsker måske et liv i kirkens tjeneste, mens en anden måske ønsker at rejse ud i verden for at kaste glans over landsbyen. Fra 12 år. 2-4 spillere min. Walking dead: Hver spiller skal kæmpe for at finde ressourcer, andre overlevende og selvfølgelig et sikkert opholdssted langt væk fra de forbistrede zombier. Fra 13 år. 1-6 spillere min.

15 Welcome to the dungeon: I står allesammen ved indgangen til den farlige labyrint, men kun en vil komme ind: Den modigste, skøreste eller måske bare vedkommende, der ikke har haft en chance for at flygte endnu. Welcome to the Dungeon er et snedigt spil chicken, hvor det handler om at have is i maven. Fra 10 år. 2-4 spillere. 30 min. Werewolves: I den lille landsby Miller s Hollow hersker der stor utryghed. Der er folk iblandt landsbyens beboere, der ikke vil det godt for området. I dette selskabsspil er I enten beboere i landsbyen eller varulv samme sted. Kan I mon i tide finde ud af, hvem der er varulven? Fra 10 år spillere. 30 min. XCOM the boardgame: I XCOM: The Board Game skal du og tre af dine venner fungere som lederne af den elitære enhed XCOM, som er skabt til at nedkæmpe rumvæsenerne. I skal forsvare menneskeheden mod angrebene fra rummet, som bliver koordineret af en ny, innovativ app til smartphones. Fra 14 år. 2-5 spillere. 45 min

16 Februar 2017 Ringsted Bibliotek og Borgerservice

Matematik i Ridderspillet.

Matematik i Ridderspillet. Matematik i Ridderspillet. Forhistorie Ridderspillet er startet som børnenes projekt ved at en gruppe drenge, der var meget fascineret af riddere gerne ville lave deres eget spil. Den første version af

Læs mere

Indhold: Spillebræt 5 hære med 40 infanteri-, 12 kavaleri- og 8 artillerienheder i hver 43 kort 2 referencekort 5 terninger

Indhold: Spillebræt 5 hære med 40 infanteri-, 12 kavaleri- og 8 artillerienheder i hver 43 kort 2 referencekort 5 terninger REGLER FOR 2 TIL 5 SPILLERE, FRA 10 ÅR S P I L L E T O M V E R D E N S H E R R E D Ø M M E T 2010 Hasbro. Alle rettigheder forbeholdt. Produceret af: Hasbro SA, Route de Courroux 6, 2800 Delemont CH Repræsenteret

Læs mere

Endagsrollespil. et par ideer fra Rollespilsakademiet

Endagsrollespil. et par ideer fra Rollespilsakademiet Endagsrollespil et par ideer fra Rollespilsakademiet Lidt inspiration Denne flyer er til dig, der vil have et lidt større rollespil - i denne forbindelse defineret som et, hvor der er mindst 50 deltagere

Læs mere

Spillet om GRØDBY! REGLER LÆS BØGERNE!

Spillet om GRØDBY! REGLER LÆS BØGERNE! Spillet om GRØDBY! REGLER Spillet om Grødby spilles af 2-4 deltagere. Du vinder spillet om Grødby ved at erobre modstandernes baser. Enten som rumvæsen, der invaderer byen, eller som menneske, der forsvarer

Læs mere

DEN ULTIMATIVE GUIDEBOG SKREVET AF JULIA MARCH

DEN ULTIMATIVE GUIDEBOG SKREVET AF JULIA MARCH DEN ULTIMATIVE GUIDEBOG SKREVET AF JULIA MARCH INDHOLD Indledning 6 General #1 34 Ninjago City 8 Garmadons robot 36 Lord Garmadon 10 Master Wu 38 Hajhæren 12 De voksnes visdomsord 40 Ninjastyrken 14 Skæbnebåden

Læs mere

Rækkefølgen af faserne i en spilleomgang Nedenfor ses et resumé af faserne i en spilleomgang, som SKAL udføres i nævnte rækkefølge.

Rækkefølgen af faserne i en spilleomgang Nedenfor ses et resumé af faserne i en spilleomgang, som SKAL udføres i nævnte rækkefølge. 14538i08 2/18/00 4:31 PM Page 1 Rækkefølgen af faserne i en spilleomgang Nedenfor ses et resumé af faserne i en spilleomgang, som SKAL udføres i nævnte rækkefølge. Forstærkningsfase - 1/3 af de besatte

Læs mere

Guldbrikken kårer årets nominerede brætspil

Guldbrikken kårer årets nominerede brætspil København, 12. september 2011 Guldbrikken kårer årets nominerede brætspil Brætspil lever i bedste velgående, og de er ikke truet af hverken Angry Birds eller World of Warcraft. Det beviser årets felt af

Læs mere

Denne bog har lix 12.

Denne bog har lix 12. Alvildas stjernebøger er en begynder læsningsserie til de allerførste læsere. Serien indeholder bøger på tre niveauer: 1 stjerne (lix 5-8 med mange lydrette ord) 2 stjerner (lix 8-14) 3 stjerner (lix 14+)

Læs mere

HCI (Human Computer Interaction)

HCI (Human Computer Interaction) HCI (Human Computer Interaction) HCI står for Human Computer Interaction, hvilket vil sige samspillet mellem computer og bruger. Det er en tankegang om at computeren skal være brugervenlig overfor den

Læs mere

Læs og lær om. Minecraft 3

Læs og lær om. Minecraft 3 Læs og lær om Minecraft 3 Historien om MineCraft Da Marcus Persson var en lille dreng i Stockholm i Sverige, kunne han godt lide at lege med LEGO. Han brugte rigtig meget tid på at bygge med de små klodser.

Læs mere

FANATIC LIVE. Nye regler for KP, rustning, skade, evner og magi. Gældende fra spilgangen d. 16 / 11-2014. war war : never : changes

FANATIC LIVE. Nye regler for KP, rustning, skade, evner og magi. Gældende fra spilgangen d. 16 / 11-2014. war war : never : changes FANATIC LIVE : f a n a t i c l i v e Nye regler for KP, rustning, skade, evner og magi. Gældende fra spilgangen d. 16 / 11-2014 war war : never : changes KP og skade. KP: Til Fanatic Live spilles der med

Læs mere

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde.

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde. Side 1 En farlig leg historien om tristan og isolde Side 2 Personer: Tristan Isolde Isolde Kong Mark Side 3 En farlig leg historien om Tristan og isolde 1 En kamp på liv og død 4 2 Isolde den skønne 6

Læs mere

Tema. Brætspil A-K på Ringsted Bibliotek

Tema. Brætspil A-K på Ringsted Bibliotek Tema Brætspil A-K på Ringsted Bibliotek Til trods for at vores hverdag præges af sociale medier, mobiltelefoner og mange timer foran skærmen, så er brætspil nu mere populære end nogensinde. Brætspil byder

Læs mere

Mennesker betyder individer, personer eller den biologiske art. Folk er på en eller anden måde en gruppe.

Mennesker betyder individer, personer eller den biologiske art. Folk er på en eller anden måde en gruppe. Mennesker eller folk Mennesker betyder individer, personer eller den biologiske art. Folk er på en eller anden måde en gruppe. Mennesker: - parenteserne betyder, at ordet mennesker kan droppes. Mennesker

Læs mere

Kommunikation/IT A: Brætspils Design Amos Iversen og Magnus Espensen. Afleveres 17/02 2015. Princip: Card game übers alle

Kommunikation/IT A: Brætspils Design Amos Iversen og Magnus Espensen. Afleveres 17/02 2015. Princip: Card game übers alle Kommunikation/IT A: Brætspils Design Amos Iversen og Magnus Espensen Afleveres 17/02 2015 Princip: Card game übers alle Information om spillet: Antal spillere er 2 På nuværende tidspunkt er der over 20

Læs mere

Nationalt Videncenter for Historie- og Kulturarvsformidling 9. april undersøgelse

Nationalt Videncenter for Historie- og Kulturarvsformidling 9. april undersøgelse Nationalt Videncenter for Historie- og Kulturarvsformidling 9. april undersøgelse Userneeds, 17. marts 2015 Metode Målgruppe: 18-86 årige mænd og kvinder i Danmark Metode: Online undersøgelse. Medlemmer

Læs mere

Kong Arthur. Det Kongelige Teater og Moesgaard Museums ACTIONBRAG OM KAMPEN MELLEM DET GODE OG DET ONDE DEN 20.JUNI OG DEN 21 JUNI 2019

Kong Arthur. Det Kongelige Teater og Moesgaard Museums ACTIONBRAG OM KAMPEN MELLEM DET GODE OG DET ONDE DEN 20.JUNI OG DEN 21 JUNI 2019 Vi gentager successen fra 2017 og laver 2 ture til Moesgaard Museums flotte scene på taget af museumsbygningen. Husker I Røde Orm? Så spænd sikkerhedsbæltet! Nu kommer legenden om MEDLEMSTILBUD MEDLEMSTILBUD

Læs mere

Havfruernes verden. - En sanserejse. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske

Havfruernes verden. - En sanserejse. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Havfruernes verden - En sanserejse Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Læses inden start: Du skal nu til at guide dit barn gennem denne skønne meditation. Jeg vil her inden meditationen starter guide

Læs mere

Jer er en vinder -2. Guds fulde rustning retfærdighedens brynje

Jer er en vinder -2. Guds fulde rustning retfærdighedens brynje Jer er en vinder -2 Guds fulde rustning retfærdighedens brynje Mål: Målet med undervisningen er, at børnene må se værdien i retfærdighedens brynje. Retfærdighedens brynje beskytter hjertet fra forkerte

Læs mere

Varulvene fra Thiercelieux

Varulvene fra Thiercelieux Varulvene fra Thiercelieux Fransk rollespils succes, Vinder af publikumspris på Cannes spillefestival Antal: 8-18 spillere Alder: Fra 10 år Tid: Ca. 30 minutter. Baggrund: En søvnig lille landsby ved navn

Læs mere

Nu har jeg det! jublede Harm. Tyrfing! Det dødbringende sværd! Jeg har det her i min højre hånd! De tre blodsøstre kom jagende gennem luften på deres

Nu har jeg det! jublede Harm. Tyrfing! Det dødbringende sværd! Jeg har det her i min højre hånd! De tre blodsøstre kom jagende gennem luften på deres Nu har jeg det! jublede Harm. Tyrfing! Det dødbringende sværd! Jeg har det her i min højre hånd! De tre blodsøstre kom jagende gennem luften på deres magre krikker. Harm var i spidsen. Hun holdt Tyrfing

Læs mere

Ved at følge disse trin lærer du hurtigt at spille online-kampe... som du kan se er det nemt, sjovt og spændende!

Ved at følge disse trin lærer du hurtigt at spille online-kampe... som du kan se er det nemt, sjovt og spændende! HVORDAN SPILLER JEG ONLINE? Ved at følge disse trin lærer du hurtigt at spille online-kampe... som du kan se er det nemt, sjovt og spændende! 0. SKAB DIT PERSONLIGE EMBLEM OG DINE FARVER Du har adgang

Læs mere

Angst. Er en følelse

Angst. Er en følelse Angst Er en følelse 350.000 danskere lider af angst Indenfor 12 mdr. Livstid Panikangst 2,6% 4,5% Agorafobi 3,1% 6,1% Enkelfobi 11,1% 14,4% Socialfobi 7,9% 13,7% Generaliseret angst 1,9% 4,5% OCD 0,7%

Læs mere

SPILØVELSER FOR MÆND MOTIONSFODBOLD FOR MÆND KOM I FORM MED FODBOLD FITNESS

SPILØVELSER FOR MÆND MOTIONSFODBOLD FOR MÆND KOM I FORM MED FODBOLD FITNESS SPILØVELSER FOR MÆND MOTIONSFODBOLD FOR MÆND KOM I FORM MED FODBOLD FITNESS FORORD TIL SPILØVELSER KÆRE FODBOLDSPILLER Fodbolddelen består af 12 øvelseskort med en øvelse på forsiden og et spil på bagsiden.

Læs mere

Rollespil i sommerferien Fra sværdworkshop til Svend Gønge. m. Rollespilsfabrikken & Rollespilsakademiet

Rollespil i sommerferien Fra sværdworkshop til Svend Gønge. m. Rollespilsfabrikken & Rollespilsakademiet Rollespil i sommerferien Fra sværdworkshop til Svend Gønge m. Rollespilsfabrikken & Rollespilsakademiet Har I nogle børn, der godt kunne tænke sig en oplevelse i sommerferien? Så kan vi måske hjælpe. Rollespilsakademiet

Læs mere

Rollespil til kulturevents

Rollespil til kulturevents Rollespil til kulturevents Når kulturen bliver interaktiv Fantasifuld underholdning til jeres arrangement Sæt ekstra fokus på jeres kulturelle arrangement med et rollespil, der får alle med på legen.

Læs mere

Rollespil for konfirmander

Rollespil for konfirmander Rollespil for konfirmander Rollespillerne er gode til at presse konfirmanderne og sætte dem i nogle situationer, som vi ikke kan. Hvis vi som præster gjorde det samme, så ville det ikke virke. De er unge

Læs mere

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Morgengry kommer fra skypaladset i himlen. Men hun vil hellere tage på eventyr med sine to venner nede på jorden. Aben Kókoro kan godt lide

Læs mere

Jeg er en vinder -6. Guds fulde rustning åndens sværd

Jeg er en vinder -6. Guds fulde rustning åndens sværd Jeg er en vinder -6 Guds fulde rustning åndens sværd Mål: Vi fortæller børnene, hvor vigtigt det er, at kende og bruge Guds Ord. Grib Åndens sværd, som er Guds ord. Bibelen er ikke bare en bog med bogstaver,

Læs mere

Bekrig Klonerne. Introduktion. Scratch. I dette projekt skal du lære, hvordan du laver et spil, hvor du skal redde Jorden fra monstre i rummet.

Bekrig Klonerne. Introduktion. Scratch. I dette projekt skal du lære, hvordan du laver et spil, hvor du skal redde Jorden fra monstre i rummet. Scratch 2 Bekrig Klonerne All Code Clubs must be registered. Registered clubs appear on the map at codeclubworld.org - if your club is not on the map then visit jumpto.cc/ccwreg to register your club.

Læs mere

LÆrerVeJLednIng til Skak I SkoLen det SkaL VÆre SJoVt at blive klogere! brug Låget på brættet materialer: Sådan kommer I I gang

LÆrerVeJLednIng til Skak I SkoLen det SkaL VÆre SJoVt at blive klogere! brug Låget på brættet materialer: Sådan kommer I I gang løber 3 point SKOLESKAK SKOLESKAK LÆRERVEJLEDNING til skak i skolen Det skal være sjovt at blive klogere! Dansk Skoleskak og Skolemælk har i samarbejde udviklet dette materiale for at skabe mere leg, læring

Læs mere

Tre trin i at lave noget sammen eller hænge ud sammen

Tre trin i at lave noget sammen eller hænge ud sammen Navn: Tre trin i at lave noget sammen eller hænge ud sammen Dato: Kapitel 11: Øvelsesark 1 Side 1 af 2 Selvom vi for det meste ikke taler om det, så er der, når børn (eller voksne) skal lave noget sammen,

Læs mere

Jeg er en vinder -4. Guds fulde rustning troens skjold

Jeg er en vinder -4. Guds fulde rustning troens skjold Jeg er en vinder -4 Guds fulde rustning troens skjold Mål: Målet med undervisningen er, at børnene ser hvordan djævelen prøver at modarbejde Herrens planer. Gud ønsker, at alle kommer til at tro på ham,

Læs mere

Bogpusher for 2. og 3. klasse Med Ruth & Linda. Biblioteket Sønderborg Tirsdag d. 30. maj 2017

Bogpusher for 2. og 3. klasse Med Ruth & Linda. Biblioteket Sønderborg Tirsdag d. 30. maj 2017 Bogpusher for 2. og 3. klasse Med Ruth & Linda Biblioteket Sønderborg Tirsdag d. 30. maj 2017 Serie: Maj & Mio Kirsten Sonne Harild Emner: heste, venner, flytte Handler om: Pigen Maj, der lige er flyttet

Læs mere

Ugebrev. I huset. Mandag aften. Nr. 40, skoleåret 2014-15. dato 20. juni 2015. Man skal altid gøre tid til at dræbe zombier selv i prøvetiden.

Ugebrev. I huset. Mandag aften. Nr. 40, skoleåret 2014-15. dato 20. juni 2015. Man skal altid gøre tid til at dræbe zombier selv i prøvetiden. Ugebrev Nr. 40, skoleåret 2014-15. dato 20. juni 2015 I huset Man skal altid gøre tid til at dræbe zombier selv i prøvetiden. Mandag aften Karens far Poul, tidligere bestyrelsesmedlem, var forbi og dystede

Læs mere

Den sang, vi lige har hørt, For at tænde et lys af Lars Lilholt, er skrevet over et stykke fra biblen. Det stykke vil jeg gerne læse for jer.

Den sang, vi lige har hørt, For at tænde et lys af Lars Lilholt, er skrevet over et stykke fra biblen. Det stykke vil jeg gerne læse for jer. Den sang, vi lige har hørt, For at tænde et lys af Lars Lilholt, er skrevet over et stykke fra biblen. Det stykke vil jeg gerne læse for jer. Alting har en tid, for alt, hvad der sker under himlen, er

Læs mere

LENE KAABERBØLS HØG AAGAARD SVANEKIER

LENE KAABERBØLS HØG AAGAARD SVANEKIER LENE KAABERBØLS HØG AAGAARD SVANEKIER Vildheks et undervisningsforløb Du skal til at arbejde med bogen Ildprøven. Den er første bind i serien om Vildheks af Lene Kaaberbøl. Den har illustrationer af Anders

Læs mere

MUSKEL-LEDSANSEN KAMPLEG LEG MED. FORMÅL: Erfaringer med at dosere kræfter og placere sig klogt i fx en dyst LEG: VARIATIONER:

MUSKEL-LEDSANSEN KAMPLEG LEG MED. FORMÅL: Erfaringer med at dosere kræfter og placere sig klogt i fx en dyst LEG: VARIATIONER: KAMPLEG FORMÅL: Erfaringer med at dosere kræfter og placere sig klogt i fx en dyst LEG: I skal bruge: 2 aquaorme I har begge en aquaorm i hånden, som I skal fægte med. Først kan det gælde om at ramme hinandens

Læs mere

Den Blå Planet Handout. Kirsten Peter & Nanna PBA i E-konceptudvikling 2013

Den Blå Planet Handout. Kirsten Peter & Nanna PBA i E-konceptudvikling 2013 Den Blå Planet Handout Kirsten Peter & Nanna PBA i E-konceptudvikling 2013 PROBLEMSTILLINGER EN ÆLDRE MÅLGRUPPE + 10-14 årige + Hvordan fanger vi deres interesse + Et mere anvanceret spil + Et spil der

Læs mere

Husk Sun Tzu Observer

Husk Sun Tzu Observer NYHEDSBREV Husk Sun Tzu Overblik giver ro. I bund og grund handler det om forberedelse. Du kan let gøre brug af 1.000 variabler, og sidde foran 3 skærme 24/7. Det bliver det blot sjældent bedre af. Uagtet

Læs mere

RINGENES HERRE-RISK HUSKELISTE

RINGENES HERRE-RISK HUSKELISTE 46233i08 22/8/02 2:32 pm Page RINGENES HERRE-RISK HUSKELISTE FORSTÆRKNINGER. Tag en bataljon for hvert 3. territorium, du har. 2. Tag yderligere bataljoner for de områder, du kontrollerer. 3. Byt territoriekort

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Kano viderudviklede sit selvforsvarssystem, og dette blev hurtigt populært i hele Japan. Og snart fulgte USA og Europa med.

Kano viderudviklede sit selvforsvarssystem, og dette blev hurtigt populært i hele Japan. Og snart fulgte USA og Europa med. Häggsjö D. 25.6.2002 Ju-Jutsu'ens historiske baggrund Ju-Jutsu systemet bygger på teknikker fra den oprindelige japanske forsvarsmetode/krigskunst Bu-Jutsu (Bushi = kriger og Jutsu = metode), som udøvedes

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 1. søndag i Advent 2016 Bording side 1. Prædiken til 1.søndag i advent Tekst. Matt. 21,1-9. Bording.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 1. søndag i Advent 2016 Bording side 1. Prædiken til 1.søndag i advent Tekst. Matt. 21,1-9. Bording. 27-11-2016 side 1 Prædiken til 1.søndag i advent 2016. Tekst. Matt. 21,1-9. Bording. Der er ingen overraskelser. At følge kirkeårets gang er som at genbruge en gammel julekalender. Vi ved på forhånd hvilke

Læs mere

Undo Jo flere jo bedre! 1/9

Undo Jo flere jo bedre! 1/9 Undo Jo flere jo bedre! + 1/9 Indholdsfortegnelse Målgruppen.... Side 3 Redegørelse for spillet...side 4 Produktionen..Side 6 Dokumentation for spiltest....side 7 Spilvejledning......Side 8 Regelhæfte.....Side

Læs mere

Her er et par tommelfinger-regler:

Her er et par tommelfinger-regler: Om taktik i IMP par Har du ikke ofte prøvet, med stort besvær og knagende hjerne, at vinde 10 stik i 4 ruder, og glædet dig over de 130 point du har vundet? Blot for - når parturneringsregnskabssedlen

Læs mere

1, Kd7 2.Kb5 2.Kc5 Kc7 2, Kc7 3.Kc5, Kd7 4.Kb6 1, Kf7 2.Kc5, Kg6 3.Kc6! 3.Kd6 Kf5 3, Kg5 4.Kd7, Kf5 5.Kd6

1, Kd7 2.Kb5 2.Kc5 Kc7 2, Kc7 3.Kc5, Kd7 4.Kb6 1, Kf7 2.Kc5, Kg6 3.Kc6! 3.Kd6 Kf5 3, Kg5 4.Kd7, Kf5 5.Kd6 A) 1, Kd7 2.Kb5, der truer med at besætte nabofeltet b6 (du så vel, at 2.Kc5 besvares med Kc7 og remis). Sort må nu spille 2, Kc7. Hvid svarer med 3.Kc5, Kd7 4.Kb6 og vinder. B) 1, Kf7 2.Kc5, Kg6 Pas på!

Læs mere

Djævelens taktik JESUS ACADEMY TEMA: GUDS FULDE RUSTNING

Djævelens taktik JESUS ACADEMY TEMA: GUDS FULDE RUSTNING Djævelens taktik JESUS ACADEMY TEMA: GUDS FULDE RUSTNING! 1. Petersbrev 5:8-9! Vær årvågne og på vagt! Jeres modstander, Djævelen, går omkring som en! brølende løve og leder!efter nogen at sluge; tå ham

Læs mere

firsttimers travel guide NEW YORK

firsttimers travel guide NEW YORK firsttimers travel guide NEW YORK PARKER & MUSEER Central Park High Line 2 Den 3,5 km store park midt på Manhattan er en fredfyldt oase i storbyen - og et must at besøge, når man er i New York. I parken

Læs mere

Star Wars Smartboard.notebook. January 22, 2013. 20 og 33 år. Luke Skywalker. Sherlock Holmes. Simba. Bank Aqua forum. jan 6 18:57

Star Wars Smartboard.notebook. January 22, 2013. 20 og 33 år. Luke Skywalker. Sherlock Holmes. Simba. Bank Aqua forum. jan 6 18:57 Luke Skywalker 20 og 33 år Sherlock Holmes Simba 1983 Bank Aqua forum jan 6 18:57 1 Genretræk ved science fiction fortællinger: Foregår ofte i en opdigtet fremtid. Historier der bygger videre på den videnskab

Læs mere

- Bøger, musik, film og. magasiner lige ved hånden

- Bøger, musik, film og. magasiner lige ved hånden - Bøger, musik, film og magasiner lige ved hånden Hvad kan dit digitale bibliotek tilbyde dig? Mangler du en film at se fredag aften? Eller måske en god lydbog på vej til arbejdet er lige det du har brug

Læs mere

Projekt Reklamefilm Kom/IT. 18-03-2014 2.y, HTX, EUC Syd Sønderborg Sahra M. Andersen

Projekt Reklamefilm Kom/IT. 18-03-2014 2.y, HTX, EUC Syd Sønderborg Sahra M. Andersen Projekt Reklamefilm Kom/IT 18-03-2014 2.y, HTX, EUC Syd Sønderborg Sahra M. Andersen Projektbeskrivelse Projektet går ud på at der skal udarbejdes en reklamefilm, der reklamere for en virksomhed/institution/produkt,

Læs mere

Undervisningsmateriale til mellemtrinnet med digitalt værktøj: Puppet Pals eller Adobe Voice

Undervisningsmateriale til mellemtrinnet med digitalt værktøj: Puppet Pals eller Adobe Voice Undervisningsmateriale til mellemtrinnet med digitalt værktøj: Puppet Pals eller Adobe Voice Historie Færdighedsmål: Kildearbejde: Eleven kan med afsæt i enkle problemstillinger anvende kildekritiske begreber

Læs mere

REGLEN: Et SÆT er tre terninger, hvor den enkelte egenskab er den samme på alle tre ELLER egenskaberne er forskellige på alle tre terninger.

REGLEN: Et SÆT er tre terninger, hvor den enkelte egenskab er den samme på alle tre ELLER egenskaberne er forskellige på alle tre terninger. SET CUBED A Curious Game of Clever Connections Spilleregler Para instrucciones en Español por favor visiten www.setgame.com Pour des instructions en Français veuillez visiter www.setgame.com Für Spielanleitungen

Læs mere

Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården

Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården Der var engang et stort slot, hvor der boede en prinsesse, en konge, en dronning og en sød tjenestepige. Lige

Læs mere

Sæt kryds ved de 5 rigtige svar: At han var prins. At han var konge. At han havde stor magt. At han var en dygtig kriger. At han var klog.

Sæt kryds ved de 5 rigtige svar: At han var prins. At han var konge. At han havde stor magt. At han var en dygtig kriger. At han var klog. Eftertest Læringsmål 1 Du skal kunne fortælle om den store Jellingsten og monumentområdet Hvad mener Svend, at den store Jellingsten fortæller om Harald Blåtand? Sæt kryds ved de 5 rigtige svar: At han

Læs mere

Facitliste til før- og eftertest

Facitliste til før- og eftertest Facitliste til før- og eftertest Læringsmål 1 Du skal kunne fortælle om den store Jellingsten og monumentområdet Hvad mener Svend, at den store Jellingsten fortæller om Harald Blåtand? Hvem fik den store

Læs mere

November, Aarhus. Flames of War real time kampagne. Aroscon 2018 II. Breakout on the Eastern Front. Tilmelding:

November, Aarhus. Flames of War real time kampagne. Aroscon 2018 II. Breakout on the Eastern Front. Tilmelding: 10. -11. November, Aarhus Flames of War real time kampagne Aroscon 2018 II Breakout on the Eastern Front Tilmelding: www.aroscon.dk Al den info du skal bruge I dette dokument får du alle reglerne og info,

Læs mere

2016 Sebastian Trabjerg Tenniskonsulenten.dk. All rights reserved. Denne E- bog må kun benyttes til personligt brug.

2016 Sebastian Trabjerg Tenniskonsulenten.dk. All rights reserved. Denne E- bog må kun benyttes til personligt brug. 1 Introduktion Du har garanteret hørt denne sætning før Din serv skal være et våben og en fordel for dig Men er den nu også det? Eller er det mere et redskab som du bruger til at sætte bolden i gang med?

Læs mere

Team Hørning Den røde tråd

Team Hørning Den røde tråd Team Hørning Den røde tråd Hørning IF Træning øvelser 1 Opvarmningsøvelser. 1. Pasningsøvelser 2. 3. 4. 5. 6. 2 Opvarmningsøvelser. Pasningsøvelse Øvelsen kan bruges i forbindelse med opvarmningen. Spillerne

Læs mere

Hørning IF FODBOLD Den røde tråd

Hørning IF FODBOLD Den røde tråd Hørning IF FODBOLD Den røde tråd Træning øvelser 1 Opvarmningsøvelser. 1. Pasningsøvelser 2. 3. 4. 5. 6. 2 Opvarmningsøvelser. Pasningsøvelse Øvelsen kan bruges i forbindelse med opvarmningen. Spillerne

Læs mere

Juniorlive regler Spilstop og debriefing. Spillet stopper for i dag og vi mødes for lige at samle op på hvad der er sket i dag.

Juniorlive regler Spilstop og debriefing. Spillet stopper for i dag og vi mødes for lige at samle op på hvad der er sket i dag. Juniorlive regler Hvad er rollespil? Spillets gang Rollespil er historiefortælling, hvor man selv er med til at påvirke historien og drive den frem. Vi klæder os ud for bedre at kunne leve os ind i den

Læs mere

2-6 SPILLERE. Superheltespillet, hvor du handler med ejendomme. www.hasbro.dk

2-6 SPILLERE. Superheltespillet, hvor du handler med ejendomme. www.hasbro.dk Superheltespillet, hvor du handler med ejendomme Spider-Man og alle relaterede figurer: TM & 2007 Marvel Characters, Inc. Spider-Man-filmelementer: 2002-2007 Columbia Pictures Industries, Inc. Alle rettigheder

Læs mere

Effektundersøgelse organisation #2

Effektundersøgelse organisation #2 Effektundersøgelse organisation #2 Denne effektundersøgelse er lavet på baggrund af interviews med etikambassadørerne, samt et gruppeinterview i aktivitets og samværstilbuddene. Denne undersøgelse er ikke

Læs mere

Kapitel 1-3. Instruktion: Skriv ja ved det, der er rigtigt - og nej ved det, der er forkert. Der skal være fire ja og fire nej.

Kapitel 1-3. Instruktion: Skriv ja ved det, der er rigtigt - og nej ved det, der er forkert. Der skal være fire ja og fire nej. Opgaver til En drøm om mord af Jens-Ole Hare. Opgaverne kan løses, når de angivne kapitler er læst, eller når hele bogen er læst. Opgaverne kan hentes på www.vingholm.dk. Kapitel 1-3 Opgave 1 Instruktion:

Læs mere

introduktion tips og tricks

introduktion tips og tricks Tips & tricks 1 tips og tricks Indhold side introduktion Denne vejledning indeholder gode formidlingsråd og er målrettet 7. klassetrin. En Xciter er én som formidler naturvidenskab på en sjov og lærerig

Læs mere

E-Ligaen 2010 Oplevelser & erfaringer

E-Ligaen 2010 Oplevelser & erfaringer E-Ligaen 2010 Oplevelser & erfaringer Aalborg Hovedbibliotek 24. november 2010 Claus Østergaard Konsulent og koordinator ApEx Center for Anvendt Oplevelsesøkonomi claus@apex-center.dk tlf. 9940 3134 Indhold

Læs mere

Tarotkortenes bud på stjernerne April 2014.

Tarotkortenes bud på stjernerne April 2014. Tarotkortenes bud på stjernerne April 2014. Vædderen: På hovedet. Retvendt. på hovedet. Omgiv dig med et smaragdgrønt lys, og lad universet heale dig. Du er mere følsom end man umiddelbar tror ved første

Læs mere

Jeg er en vinder -7. Guds fulde rustning bøn

Jeg er en vinder -7. Guds fulde rustning bøn Jeg er en vinder -7 Guds fulde rustning bøn Mål: Vi fortæller børnene at vi altid skal holde fast ved bøn. Vi fortæller at bøn ikke kun er at sætte sig, folde hænderne og bede nogle sætninger, men bøn

Læs mere

Shaman og vølv regelsæt

Shaman og vølv regelsæt Shaman og vølv regelsæt Indholdsfortegnelse Om at spille Shaman og vølv... Shaman... Vølv... Shaman påkaldelser... Vølv påkaldelser... 4 Shaman ceremoni og almindelige ritualer... Vølv ceremoni og almindelige

Læs mere

Innovativ planstrategi -samskabelse og vækst

Innovativ planstrategi -samskabelse og vækst Innovativ planstrategi -samskabelse og vækst Niels Ågesen, Kommunaldirektør i Vejle, 25.09.2014 Men hvad skaber samskabelse og vækst? Men hvad skaber samskabelse og vækst? Hvordan bruger vi vores planstrategi?

Læs mere

Læring og læselyst. Tilbud fra Bibliotek & Borgerservice til dig og dine elever i skoleåret 2017/2018. Vi ses på jeres skole eller på biblioteket!

Læring og læselyst. Tilbud fra Bibliotek & Borgerservice til dig og dine elever i skoleåret 2017/2018. Vi ses på jeres skole eller på biblioteket! Læring og læselyst Tilbud fra Bibliotek & Borgerservice til dig og dine elever i skoleåret 2017/2018. Vi ses på jeres skole eller på biblioteket! Opdateret juni 2017 Kære lærer! Vi vil gerne bidrage til

Læs mere

BELLASUND AVIS. Byrådet MGP. Godt i gang med at lave et byvåben, læs mere i morgen.

BELLASUND AVIS. Byrådet MGP. Godt i gang med at lave et byvåben, læs mere i morgen. Store klager over bankens korte åbningstider, læs mere side 8 Onsdag 1. feb. 2012 BELLASUND AVIS Byrådet Godt i gang med at lave et byvåben, læs mere i morgen. MGP Vinderen af dette års MGP var Energy

Læs mere

Fang Prikkerne. Introduktion. Scratch

Fang Prikkerne. Introduktion. Scratch Scratch 2 Fang Prikkerne All Code Clubs must be registered. Registered clubs appear on the map at codeclubworld.org - if your club is not on the map then visit jumpto.cc/ccwreg to register your club. Introduktion

Læs mere

DISNEY EPIC MICKEY: SAMMENHOLD GØR STÆRK STYREFUNKTIONER

DISNEY EPIC MICKEY: SAMMENHOLD GØR STÆRK STYREFUNKTIONER DISNEY EPIC MICKEY: SAMMENHOLD GØR STÆRK I Disney Epic Mickey brugte Mickey sin maling og fortynder til at genopbygge Ødelandet, verdenen beboet af glemte Disney-fi gurer og forlystelser, og hvor Oswald

Læs mere

20. Udgave. Spejder side 1á4

20. Udgave. Spejder side 1á4 20. Udgave 2014 Spejder side 1á4 5. november 1999 Kære Dagbog - det hele er ad helvede til. De har lige sagt i Sveriges Radio at både Tyskland og Sverige nu har lukket grænserne fil Danmark for at sygdommen

Læs mere

SkolemælkCup er blevet til i et samarbejde mellem Laudrup & Høgh, Fodboldfabrikken, Mejeriernes skolemælksordning og Dansk Skoleidræt

SkolemælkCup er blevet til i et samarbejde mellem Laudrup & Høgh, Fodboldfabrikken, Mejeriernes skolemælksordning og Dansk Skoleidræt Afviklingsmateriale SkolemælkCup SkolemælkCup er en utraditionel indendørs fodboldturnering, hvor klasser og skoler kæmper imod hinanden på en sjov og anderledes måde, så alle fra 3-4 klasse kan være med.

Læs mere

Autentisk indianerland

Autentisk indianerland Dagens dagbog (d. 13/3 2006) Autentisk indianerland Dagens ekskursion gik til Capilano Suspension Bridge. Canadas ældste turistattraktion sagde de. Vi vælger at tro på dem. For at komme til Capilano Suspension

Læs mere

Rollespil til sommerfesten. et par ideer fra Rollespilsakademiet

Rollespil til sommerfesten. et par ideer fra Rollespilsakademiet Rollespil til sommerfesten et par ideer fra Rollespilsakademiet Et par indslag til en festdag Sommerfester er en klassisk måde, at byde sommerferien velkommen på, hvadenten det er på en skole, en institution,

Læs mere

Tema. Krimier for børn. 12 bøger. for dig der er vild med mysterier og krimi

Tema. Krimier for børn. 12 bøger. for dig der er vild med mysterier og krimi Tema Krimier for børn 12 bøger for dig der er vild med mysterier og krimi Børnebiblioteket er fyldt med gode krimier. Vi har fundet 12 gode krimier, fyldt med spænding og gåder som du helt klart skal kaste

Læs mere

VALLENSBÆK UNGDOMSSKOLE

VALLENSBÆK UNGDOMSSKOLE Information om computerspil i Juniorklubben VALLENSBÆK UNGDOMSSKOLE 2 Kære forældre i denne folder vil der være information omkring hvilke computerspil der bliver spillet i juniorklubberne. Folderne skulle

Læs mere

Helligtrekongers søndag d.2.1.11. Matt.2,1-12.

Helligtrekongers søndag d.2.1.11. Matt.2,1-12. Helligtrekongers søndag d.2.1.11. Matt.2,1-12. 1 Man fortæller, at det eneste bygningsværk på, der kan ses fra månen er den kinesiske mur, der som en bugtet sytråd slynger sig rundt på jordens klode. En

Læs mere

STATSTERRORISME TERRORISME

STATSTERRORISME TERRORISME 1 STATSTERRORISME kontra TERRORISME Johan Galtung (Forsidebilledet af den rædselsslagne palæstinensiske dreng stammer fra Israels angreb på Gaza) www.visdomsnettet.dk 2 3 STATSTERRORISME kontra TERRORISME

Læs mere

Mit første Ju-Jitsu stævne

Mit første Ju-Jitsu stævne Mit første Ju-Jitsu stævne Ju-Jitsu som konkurrencesport Ju-Jitsu dyrkes som selvforsvar, men også som konkurrencesport. Som konkurrencesport dystes i Fighting, Duo Games og Reaktionsbane. Fighting og

Læs mere

Ørkensand og eminent shopping i Dubai

Ørkensand og eminent shopping i Dubai Ørkensand og eminent shopping i Dubai Besøg verdens højeste bygning, kør rally gennem ørkenens sandklitter og shop i Mall of Emirates. Dubai er fyldt med oplevelser for enhver smag. 9 dage Fra-pris pr.

Læs mere

Søren Jessen. Mallebuh. Søren Jessen. Kobberdragen. 1. e-bogs udgave 2011 ISBN 978-87-92805-00-3. Søren Jessen og forlaget Mallebuh 2011

Søren Jessen. Mallebuh. Søren Jessen. Kobberdragen. 1. e-bogs udgave 2011 ISBN 978-87-92805-00-3. Søren Jessen og forlaget Mallebuh 2011 Søren Jessen Søren Jessen Kobberdragen 1. e-bogs udgave 2011 ISBN 978-87-92805-00-3 Søren Jessen og forlaget Mallebuh 2011 Denne bog er beskyttet af lov om ophavsret. Kopiering til andet end personlig

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

Læs og lær om. League of Legends

Læs og lær om. League of Legends Læs og lær om League of Legends Hvad er LOL? League of Legends er et Multiplayer Online Battle Arena spil. Det er et firma, der hedder Riot Games, som har lavet spillet. Det blev udgivet i oktober 2009.

Læs mere

Karla er. Aktiv rundt i Danmark

Karla er. Aktiv rundt i Danmark Karla er Aktiv rundt i Danmark Karla kigger ud af staldvinduet. Gad vide, hvad der er derude i det, menneskene kalder Danmark? Hun spørger en af de ældste køer i stalden Kløver. Der er først og fremmest

Læs mere

detektiven Navneord Med Benny på jagt efter

detektiven Navneord Med Benny på jagt efter Med detektiven Benny på jagt efter Navneord Navneord er alle de ting, du kan se omkring dig. Det kan også være dyr og steder. Man kan sætte en eller et eller flere eller alle foran navneord. Fx En hest

Læs mere

DAGENS ORD 16. december: Rensdyr

DAGENS ORD 16. december: Rensdyr DAGENS ORD 16. december: Rensdyr Inkl. materialer: 1 ordkort, eventyret om Rudolf, et sæt gevirer, en labyrint Ideer til sproglege. Find evt. selv på flere/andre (brug skema til print). Husk at justere

Læs mere

Nota App på telefonen

Nota App på telefonen Nota App på telefonen I denne vejledning kan du læse om hvordan du henter Nota App til din iphone eller Android smartphone og om hvordan du bruger app'en. Find App'en i App Store eller Google Play. Appens

Læs mere

Prædiken til midnatsgudstjeneste i C Lindvig Enok Juul Osmundsen Side

Prædiken til midnatsgudstjeneste i C Lindvig Enok Juul Osmundsen Side Lindvig Enok Juul Osmundsen Side 1 01-01-2017 Prædiken til Midnatsgudstjeneste Christianshede 2016 Christianshede kirke kl. 23,15. Luk. 2,25-32. En fórtanke. En tanke foran. Vi taler om eftertanker, om

Læs mere

Paradigmer. Hvilket paradigme holder dig fast? Hvilke nye paradigmer er du på vej hen mod?

Paradigmer. Hvilket paradigme holder dig fast? Hvilke nye paradigmer er du på vej hen mod? Paradigmer Fastlåst eller innovativ? Hvem er lyst til det første? Vi vil vel alle gerne være innovative? Alligevel kan vi opleve, at vi også selv sidder fast i nogle mønstre og har svært ved at komme ud

Læs mere

Satellit af BKO Charlottenlund Fort. Aktivitetshæfte Sanselege for børnehavebørn

Satellit af BKO Charlottenlund Fort. Aktivitetshæfte Sanselege for børnehavebørn Satellit af BKO Charlottenlund Fort Aktivitetshæfte Sanselege for børnehavebørn Udarbejdet af: MOtivaTION ApS for Gentofte Kommune, Gentoftegade, Ordrup, Dyssegård og Vangede Bibliotek 02-03-2015 Sansebane

Læs mere

Nangijala LÆS DETTE HÆFTE HØJT

Nangijala LÆS DETTE HÆFTE HØJT Nangijala Tekst og Design: Uffe Thorsen Illustration: Sandra Døssing Tak til Frederik J. Jensen for Montsegur 1244, og Astrid Lindgren for Brødrene Løvehjerte LÆS DETTE HÆFTE HØJT Indledning Brødrene

Læs mere

Hvad mener Svend, at den store Jellingsten fortæller om Harald Blåtand? Sæt kryds ved de 5 rigtige svar

Hvad mener Svend, at den store Jellingsten fortæller om Harald Blåtand? Sæt kryds ved de 5 rigtige svar Illustration: Ida Maria Schouw Andreasen og Benni Schouw Andreasen Hvad mener Svend, at den store Jellingsten fortæller om Harald Blåtand? Sæt kryds ved de 5 rigtige svar A. At han havde god kontakt til

Læs mere

SKIFTENDE TRUSLER OG. Indledning. Hvad er temaet i denne artikel? Hvad er et trusselsbillede? Hvad kendetegner terror?

SKIFTENDE TRUSLER OG. Indledning. Hvad er temaet i denne artikel? Hvad er et trusselsbillede? Hvad kendetegner terror? SKIFTENDE TRUSLER OG FJENDEBILLEDER Hvad er temaet i denne artikel? Dette tema kommer vi omkring - hvad vi føler os truet af og hvorfor vi skaber fjendebilleder Hvad er et trusselsbillede? Et trusselsbillede

Læs mere