Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret"

Transkript

1 Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring Rådhus Fraværende: Ingen Claus Mørkbak Højrup deltog ikke i behandlingen af punkt 2. Henrik Jørgensen deltog ikke i behandlingen af punkterne 3-9. Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Støtte til Herregården Odden 2 2 Frie Kulturstøttemidler - ansøgninger, juni Copenhagen Pride, prolog i Hirtshals 10 4 Forhåndstilkendegivelse om deltagelse i ny kulturaftale Nye vedtægter Vendsyssel Kunstmuseum 16 6 Navngivning af de nyetablerede kultur- og samlingssteder i Hirtshals og 21 Løkken 7 Ansøgning fra Hjørring Atletik om finansiering af elektronisk tidtagningsanlæg 26 8 Bolig-koncept for studerende 29 9 Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget - Orientering

2 Side Ø Støtte til Herregården Odden Resumé Bestyrelsen for Fondet Victor Petersens Willumsen-samling på Herregården Odden har fremsendt brev, hvor de beder Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget genoverveje sin stilling til den fortsatte virksomhed på Odden. Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget skal drøfte henvendelsen. Sagsfremstilling Bestyrelsen oplyser, at en marketingplan, udarbejdet med fondsstøtte af en konsulent, i , på foranledning af Herregården Odden, undersøgte forskellige muligheder for delvis finansiering af driften gennem sponsorater, men ifølge bestyrelsen, blev det konkluderet, at det ikke var muligt at opnå bidrag ad den vej i en tilstrækkelig størrelsesorden, så offentlig støtte kunne blive overflødige Derimod oplyser bestyrelsen, at rapporten pegede på en række større og mindre tiltag og forbedringer, som siden er blevet iværksat (se bilag). Den samlede effekt heraf er en reduktion af driftsomkostningerne med ca. 25 %. I ansøgningen blev der desuden påpeget, at en afløsning af det nuværende kreditforeningslån med et rente- og afdragsfrit lån fra kan give en besparelse på kr. Bestyrelsen gør opmærksom på, at såfremt det ikke er muligt, i et eller andet omfang at opnå støtte til Oddens drift fremover, vil konklusionen fra høringssvaret i 2014 (se bilag) stadig være gældende: at de må indstille alle aktiviteter og afskedige den ansatte, og gennem en vedtægtsændring søge at skabe et juridisk gyldigt grundlag for et salg af Odden, inden en konkurs indtræder. Bestyrelsen har foretræde for udvalget under punktet. Lovgrundlag Kommunalfuldmagten.

3 Side 3. Økonomi Der er ikke belyst økonomiske konsekvenser af evt. kommunale garantier, da punktet behandles som indledende drøftelser. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. Bilag 1. Brev fra bestyrelsen for Fondet Victor Petersens Willumsen-samling på Herregården Odden. 2. høringssvar Chefen for By, Kultur og Erhverv indstiller, at Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget drøfter henvendelsen. Beslutning Repræsentanter fra Herregården Odden fremlagde begrundelse for deres henvendelse til udvalget, hvor der konkret er ønske om støtte i form af omlægning til rente- og afdragsfrit lån, og anmodning om driftstilskud på ca. 0,200-0,250 mio. kr./årligt. Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget drøftede henvendelsen.

4 Side Ø Frie Kulturstøttemidler - ansøgninger, juni 2016 Resumé Puljen Frie Kulturstøttemidler har til formål at støtte kulturelle aktiviteter i Hjørring Kommune. Puljen kan søges med to årlige ansøgningsfrister. Til juni-runden er der indkommet 11 ansøgninger. Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget skal tage stilling til ansøgningerne. Sagsfremstilling Formålet med puljen er at støtte kulturelle aktiviteter, der støtter op om udviklingen af kommunens lokalsamfund og byer. Der er fokus på arrangementer, der kan have profilerende karakter for kommunen, eller dele af kommunen. Ligeledes prioriteres kulturaktiviteter, som understøtter og spiller sammen med kommunens overordnede planer og strategier samt Fritids- og Kulturpolitikken. Administrationen har i alt modtaget 11 ansøgninger med et samlet ansøgt beløb på 0,422 mio. kr. Administrationens anbefalinger til de fremsendte ansøgninger er medtaget i sagsfremstillingen. Fastsættelse af forslag til tilskud og eventuelle afslag er foretaget på baggrund af sammenligninger med tilsvarende aktiviteter, og med de opstillede principper for tilskud. Ansøgningerne falder inden for genrerne historie (1), musik (4), film (2), sport (1), mad (1), musical (1) og blandet (1) og kan fordeles på flg. kategorier: 1. Tilbagevendende arrangementer (8) 2. Kommercielle arrangementer (1) 3. Enkeltstående kulturaktiviteter (2) Annoncering af støttemuligheden og deadline er sket på kommunens hjemmeside, Facebook, Vendelboposten og mails til tidligere støttemodtagere. Her følger en ultrakort gennemgang af ansøgningerne i resuméform. En mere deltaljeret oversigt over ansøgningerne findes i bilaget "Ansøgere juni detaljeret overblik". Desuden er alle ansøgninger inkl. bilag vedlagt.

5 1. TILBAGEVENDENDE ARRANGEMENTER (8) Side 5. Ansøger: Styregruppen for Stygge Krumpen Dagene Genre: Blandet Ansøgt: kr. Indstillet: kr. Stygge Krumpen Dagene søger om kr. til aflønning af instruktør, indkøb af musik samt leje af lyd og lys i forbindelse med Stygge Krumpen Dagene september Administrationen indstiller, at der bevilges kr. til Stygge Krumpen Dagene. Ansøger: Tversted Jazzy Days Genre: Musik Ansøgt: kr. Indstillet: kr. Tversted Jazzy Days søger om kr. til afvikling af Jazzy Days i uge 42 og øvrige aktiviteter. Der er i 2015 bevilget kr. Administrationen indstiller, at der bevilges kr. til Tversted Jazzy Days med en præcisering af, at det forhøjede støttebeløb er en engangsforeteelse på grund af manglende tilskud fra Kunststyrelsen. Ansøger: Foreningen Musik & Event 2016 på Børglum Bakke Genre: Musik Ansøgt: kr. Indstillet: kr. Foreningen Musik & Event 2016 på Børglum Bakke søger om kr. til leje af telt, lyd og lys i forbindelse med musikarrangementer på Børglum Bakke juli Administrationen indstiller, at der bevilges kr. til Foreningen Musik & Event 2016 på Børglum Bakke. Ansøger: Hirtshals Fiskefestival Genre: Blandet Ansøgt: kr. Indstillet: kr.

6 Hirtshals Fiskefestival søger om kr. til opstilling og nedtagning af telte, leje af borde og stole og honorar til musik. Med udgangspunkt i regnskabet for 2015, vurderer administrationen, at Hirtshals Fiskefestival har et støttebehov på kr. for at få arrangementet til at gå i nul. På den baggrund indstiller administrationen, at der bevilges kr. til Hirtshals Fiskefestival. Side 6. Ansøger: HPR Kultur & Sport Genre: Sport Ansøgt: kr. Indstillet: 0 kr. HPR Sport og Kultur, Hjørring Badminton Klub og Titans Hjørring Floorball søger om kr. til afholdelse af Sommercamp Administrationen indstiller, at der ikke bevilges støtte til HPR Sport og Kultur, da arrangementet i for høj grad bærer præg af sportsaktiviteter, og ikke profilerende kulturaktiviteter, som er Frie Kulturstøttemidlers formål. Ansøger: Sønderskov og omegns Borgerforening Genre: Skt. Hans arrangement Ansøgt: kr. Indstillet: 0 kr. Sønderskov og omegns Beboerforening søger om kr. til pølser, remoulade m.m. til Skt. Hans aften-arrangement. Administrationen indstiller, at der ikke bevilges støtte til Sønderskov Borgerforening, da arrangementet ikke kan betegnes som et kulturarrangement af profilerende karakter. Ansøger: Rubjergknudeløbet Ansøgt: kr. Genre: Musik Indstillet: kr. Rubjergknudeløbet søger om kr. til levende musik på løberuten. Udfra fremsendte budget, vurderer administrationen, at den beskrevne aktivitet kan gennemføres inden for løbets budgetramme med en støtte på kr. Administrationen indstiller på den baggrund, at der bevilges kr. i støtte til Rubjergknudeløbet.

7 Ansøger: Hjørring Sommerspil Ansøgt: 0,110 mio. kr. Genre: Teater Indstillet: kr. i tilskud og en underskudsgaranti på kr. Side 7. Hjørring Sommerspil søger om støtte til dækning af honorarudgifter til årets 25- årsjubilæumssommerspil i Sct. Knuds Kilde. Som anderkendelse af Hjørring Sommerspils 25-årige levering af en profilerende begivenhed for både aktører og publikummer, indstiller administrationen, at man imødekommer Hjørring Sommerspils ansøgning om støtte. Derfor indstiller administrationen, at Hjørring Sommerspil får kr. i tilskud samt kr. i underskudsgaranti, da dårligt vejr i spilleperioden kan betyde, at man ikke opnår den budgetterede billetindtægt. 2. KOMMERCIELLE ARRANGEMENTER (1) Ansøger: Danmark Dejligst ApS Genre: Musik Ansøgt: kr. Indstillet: 0 kr. Danmark Dejligst ApS søger om kr. til toiletter, vagter og samaritter i forbindelse med koncert i Christiansgave 8. juli Danmark Dejligst afvikler 30 koncerter i 30 byer med et forventet samlet publikumstal på hen over sommeren og med et samlet udgiftsniveau på 6,897 mio. kr. Administrationen indstiller, at der ikke bevilges støtte til Danmark Dejligst ApS, da kommunen normalt ikke støtter virksomheder og kommercielle arrangementer, hvilket administrationen vurderer Danmark Dejligst til at være. Hvis Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget støtter Danmark Dejligst, danner det præcedens for eventuelle lignende ansøgninger fra lokale kommercielle koncertarrangører. 3. ENKELTSTÅENDE KULTURAKTIVITETER (2) Ansøger: Bjergby-Mygdal Landsbyråd Genre: Film Ansøgt: kr. Indstillet: kr. Bjergby-Mygdal Landsbyråd søger om kr. til optagelse og produktion af en sognefilm - en film med gode historier om lokalområdet. På anbefaling fra administrationen laves filmen i samarbejde med Filmmaskinen, Frederikshavn. Administrationen indstiller, at der bevilges kr. til Bjergby-Mygdal Landsbyråd.

8 Side 8. Ansøger: Scenekunstner Inga Gerner Nielsen Genre: Film Ansøgt: kr. Indstillet: kr. Scenekunstner Inga Gerner Nielsen søger kr. til medieworkshops, filmprogram og transportabel biograf for nytilkommere og lokale. Der søges om midler til at anskaffe teknisk udstyr til disse workshops og filmvisninger. Administrationen indstiller, at der bevilges kr. til scenekunstner Inga Gerner Nielsen. Lovgrundlag Kommunalfuldmagten. Økonomi Der afsættes årligt 0,425 mio. kr. til puljen. Frem til Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets møde er der bevilget 0,302 mio. kr. fra puljen. Efter en overførsel fra 2015 på 0,162 mio. kr., kan Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget i juni-runden således disponere over 0,308 mio. kr. Administrationen har i alt modtaget 11 ansøgninger med et samlet ansøgt beløb på 0,422 mio. kr. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. Bilag 1. Ansøgere juni detaljeret overblik. 2. Indstillinger juni økonomisk overblik. 3. Bevilget til dato i Ansøgning Stygge Krumpen Dagene. 4. Regnskab Stygge Krumpen Dagene Ansøgning Tversted Jazzy Days. 6. Budget Tversted Jazzydays Regnskab Tversted Jazzydays Ansøgning Foreningen Musik & Event 2016 på Børglum Bakke.

9 9. Ansøgning Hirtshals Fiskefestival. 11. Regnskab Hirtshals Fiskefestival. 12. Ansøgning HPR Kultur & Sport. 13. Ansøgning Sønderskov og omegns Borgerforening. 14. Ansøgning Rubjergknudeløbet. 15. Regnskab Rubjergknudeløbet. 16. Ansøgning Hjørring Sommerspil. 17. Budget Hjørring Sommerspil. 18. Ansøgning Danmark Dejligst ApS. 19. Budget Danmark Dejligst Ansøgning Bjergby-Mygdal Landsbyråd. 21. Ansøgning og budget scenekunstner Inga Gerner Nielsen. Side 9. Chefen for By, Kultur og Erhverv indstiller, at Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget tager stilling til ansøgningerne. Beslutning Ansøgningerne blev drøftet, og de indstillede støttebeløb godkendes som indstillet, dog med følgende ændringer: Tversted Jazzy Days bevilliges kr. Hirtshals Fiskefestival bevilliges kr. Hjørring Sommerspil bevilliges kr. "Tandem Europe-projektet - The Honorary Hotel" bevilliges som indstillet under forudsætning af, at projektet gennemføres som en foreningsbåret aktivitet. Claus Mørkbak Højrup deltog ikke i punktets behandling.

10 Side Ø Copenhagen Pride, prolog i Hirtshals Resumé Menneskerettighedsfestivalen Copenhagen Pride søger om at afholde prolog i Hirtshals august Ansøgningen drøftes med henblik på stillingtagen og eventuel anvisning af finansiering. Sagsfremstilling Menneskerettighedsfestivalen Copenhagen Pride har fremsendt ansøgning om at afholde prolog i Hirtshals august 2016 i forbindelse med den årlige Copenhagen Pride festival. Ansøger oplyser, at Copenhagen Pride er Danmarks største årligt tilbagevendende menneskerettighedsfestival. De ønsker at afholde prologen til årets Copenhagen Pride i Hirtshals som en mangfoldighedsfest. Copenhagen Pride ønsker at indgå i samarbejde med om at skabe noget helt særligt og unikt, som ikke blot vil gøre indtryk på de mennesker, som vælger at deltage i eventet i år, men som også vil have en varig og positiv indflydelse på Hirtshals, som by og som brand. Ansøger oplyser, at de med glæde har noteret sig, at er parat til at hjælpe med afspærringer og overnatningsmuligheder. Imidlertid gør Copenhagen Pride opmærksom på, at det også fordrer en økonomisk investering, hvis en prolog skal henlægges til Hirtshals. De anslår et beløb i størrelsesordenen 0,300 mio. kr. og understreger, at det er et beløb, der kan justeres, efterhånden som det aftales hvilke faciliteter og materialer, kommunen er i besiddelse af, og som kan stilles til rådighed for arrangementet. Som eksempel nævnes behovet for en mobilscene. Copenhagen Pride håber på at kunne igangsætte en dialog, om hvordan projektet kan realiseres og sikre, at så meget af den kommunale investering som muligt går ind i den lokale økonomi, så eventet kan fungere som en dynamo for Hirtshals. Copenhagen Pride forventer at samarbejde med Aarhus og Aalborg Pride om eventet, ligesom det vil være oplagt at invitere pridefestivalerne i Bergen og Kristiansand til at deltage.

11 Lovgrundlag Kommunalfuldmagten. Side 11. Økonomi Administrationen undersøger finansieringsmuligheder. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. Bilag 1. Ansøgning fra Copenhagen Pride. Chefen for By, Kultur og Erhverv indstiller, at Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget drøfter ansøgningen med henblik på stillingtagen og eventuel anvisning af finansiering. Beslutning Der er ikke inden for Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets økonomiske ramme mulighed for at imødekomme ønsket om økonomisk støtte til prolog for Copenhagen Pride i Hirtshals. Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget er positivt indstillet over for, at der indledes dialog om, hvordan kan støtte initiativet gennem praktisk hjælp, og eventuelt ved at stille faciliteter til rådighed. Henvendelsen oversendes til Økonomiudvalget med henblik på, at de tager stilling til i hvor stort omfang, der kan stilles praktisk hjælp til rådighed fra kommunens side. Henrik Jørgensen deltog ikke i punktets behandling.

12 Side A Forhåndstilkendegivelse om deltagelse i ny kulturaftale Resumé Sekretariatet for kulturaftalen anmoder om forhåndstilkendegivelse på Hjørring Kommunes deltagelse i den regionale kulturaftale "KulturKANten ". Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget skal tage stilling til, om det vil anbefale Byrådet at afgive bekræftende forhåndstilkendegivelse. Sagsfremstilling KulturKANten , som er Nordjyllands 4. kulturaftale, udløber ved udgangen af i år. I løbet af 2015 og 2016 har KulturKANtens politiske og administrative styregrupper, på baggrund af grundig evaluering og med inddragelse af regionens kulturaktører, udarbejdet en ny vision og nye indsatsområder med henblik på at fortsætte samarbejdet i en ny 4-årig aftale med Kulturministeriet. KulturKANten bliver således Nordjyllands 5. kulturaftale. De nordjyske kulturaftaler har gennem tiden været foregangseksempler for mange andre kulturaftaler, fordi Nordjylland allerede fra den anden kulturaftale havde samlet samtlige 11 kommuner og amt/region i et forpligtende samarbejde omkring udvikling og synliggørelse af det nordjyske kulturområde. Inden forhandlinger med Kulturministeriet om en ny kulturaftale indledes, beder KulturKANtens sekretariat kommunen/region Nordjylland bekræfte, at kommunen/region Nordjylland fortsat forventer at deltage i samarbejdet omkring KulturKANten Baggrund Der blev i efteråret 2015 igangsat evaluering af den nuværende kulturaftale "KulturKANten" samt gennemført indledende workshops som forberedelse af den kommende kulturaftale, bl.a. med regional konference/seminar på Knivholt i Frederikshavn Kommune. Der har derudover i forårsmånederne været gennemført et forberedende arbejde i den administrative og den politisk styregruppe for kulturaftalen. Ud fra det forberedende arbejde er status nu, at KulturKANtens politiske styregruppe har på møde 20. april 2016 vedtaget følgende vision, værdier og indsatsområder for det kommende samarbejde:

13 Vision "Væk lysten, ryk grænserne og styrk sammenhængen. Med KulturKANten ønsker vi, at kulturen og nordjyderne møder hinanden på nye og overraskende måder. Gennem samarbejde vil vi skabe et Nordjylland, hvor flere ser muligheder i kulturen, og hvor vi nænsomt rykker grænserne for den måde, vi ser og møder verden på." Side 13. Visionen har følgende bagvedliggende værdier: Vække nysgerrighed og udvide horisonter. Involvere og engagere mennesker. Give næring til kreativitet og lyst til at skabe. Skabe møder, fællesskaber og relationer på tværs. Overraske og rykke grænser for de få og de mange. Skabe værdi i andre sektorer og nye sammenhænge. Visionen og de bagvedliggende værdier vil blive realiseret gennem følgende indsatsområder: 1. Nye møder og fællesskaber Vi vil fremme et kulturliv, der møder borgerne hvor end de er i livet og på landkortet, og som engagerer og involverer os både som medskabere såvel som publikum. Ønsket er, at kultur bliver en naturlig del af livet og mødet mellem mennesker. Kulturen skal skabe fællesskaber mellem mennesker fra forskellige egne, fag og livsformer i både hverdags-, arbejds- og uddannelsesliv. 2. Muligheder for dannelse og talent Sammen vil vi skabe tilbud, der vækker nysgerrighed og lyst, nærer vores talent og danner os som hele mennesker. Med et kvalitetsrigt kulturliv vil vi skabe muligheder for at alle, særligt børn og unge, opbygger og udlever deres kulturelle talent. Ønsket er, at flere borgere får lyst til kunst og kultur, og møder omverdenen som ambassadører for en region, hvor kulturen blomstrer. 3. Mangfoldig kultur der rykker Vi vil arbejde for et kulturtilbud, der nænsomt flytter vores grænser og rykker os sammen i et stærkt regionalt fællesskab. Et tilbud, der rummer både det brede og det smalle, og som vi nemt kan opleve og tage del i. Med kulturaftalen vil vi udfordre den måde, vi som mennesker ser og møder verdenen på, og skabe opmærksomhed og interesse både i og uden for regionen.

14 Videre proces Såfremt bekræfter, at kommunen også fremadrettet ønsker at deltage i kulturaftalesamarbejdet, vil den endelige sagsfremstilling vedr. tilslutning til ny kulturaftale blive sendt til behandling ultimo Forhåndstilkendegivelsen gives dermed ud fra den overordnede vision, de bagvedliggende værdier og de beskrevne indsatsområder, mens den endelige aftale først godkendes i slutningen af året. Side 14. Det er administrationens vurdering, at de overordnede rammer for den kommende kulturaftale er i god sammenhæng med s Fritids- og Kulturpolitik samt PLUS15. Lovgrundlag Lov om Kulturministeriets kulturaftaler med kommuner m.v. og om regionernes opgaver på kulturområdet. Økonomi I den nuværende kulturaftale har de 11 nordjyske kommuner og Region Nordjylland forpligtet sig med 3 kr. pr. borger pr. år samt med et administrationsbidrag mellem kr., årligt afhængigt af kommunens størrelse. Læsø og Region Nordjylland er fritaget for administrationsbidrag. I den kommende kulturaftale forventes medlemsbidraget fortsat at udgøre 3 kr. pr. borger pr. år, ligesom der fortsat vil være et administrationsbidrag. Medlemsbidraget beregnes årligt pr. 1 januar og udgjorde i 2016 følgende: Medlem Antal borgere per Administrationsbidrag Antal borgere * 3 kr. Aalborg Kommune , Frederikshavn Kommune , , Brønderslev Kommune , Læsø Kommune ,00 0 Thisted Kommune , Morsø Kommune , Rebild Kommune , Vesthimmerlands Kommune , Mariagerfjord Kommune ,

15 Side 15. Jammerbugt Kommune , Region Nordjylland ,00 0 Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser s deltagelse i en ny kulturaftale kan holdes inden for de nuværende personaleressourcer, da der er tale om videreførelse af en regionalt samarbejde, der i forvejen er knyttet personaleressourcer til. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. Bilag 1. Slutevaluering KulturKANten. Direktionen indstiller, at Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget tager stilling til, om det vil anbefale Byrådet at fremsende en positiv forhåndstilkendegivelse om deltagelse i den "KulturKANten" Beslutning Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget anbefaler Byrådet, at der fremsendes positiv forhåndstilkendegivelse om deltagelse i den regionale kulturaftale "Kultur- KANten ". Henrik Jørgensen deltog ikke i punktets behandling.

16 Side P Nye vedtægter Vendsyssel Kunstmuseum Resumé Lovgrundlaget for statsanerkendte museer er ændret inden for det seneste år, og det har betydet, at der skal ske justering af de for Vendsyssel Kunstmuseum gældende vedtægter. Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget skal tage stilling til, om det vil anbefale Byrådet at vedtage de nye vedtægter, under forudsætning af Civilstyrelsens senere godkendelse af vedtægtsændringerne. Sagsfremstilling Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget skal tage stilling til, om det vil anbefale Byrådet at vedtage de nye vedtægter for Vendsyssel Kunstmuseum under forudsætning af Civilstyrelsens senere godkendelse af vedtægtsændringer. Lovgrundlaget for statsanerkendte museer er ændret inden for det seneste år, og det har betydet, at der skal ske justering af de for Vendsyssel Kunstmuseum gældende vedtægter, der senest er godkendt af Hjørring Byråd 26. august Justeringen af vedtægterne er sket efter krav fra Kulturstyrelsen og med henvisning til Museumsloven. De nye vedtægter har været til behandling i Vendsyssel Kunstmuseums bestyrelse 10. marts 2016 og 28. april 2016, og på begge møder blev de nye vedtægter godkendt. Det fremgår af de hidtidige vedtægter, at ændringer skal godkendes på to efter hinanden følgende møder af bestyrelsen, og derefter tiltrædes af Hjørring Byråd, før de videresendes til ministeriet til endelig bekræftelse. Ændringerne i vedtægterne refererer sig primært til en stramning omkring fristerne for udarbejdelse og fremlæggelse af budget m.v. samt en ændring i formålsparagraffen (den helt afgørende del af formålsparagraffen er uændret). De almindelige fondsretslige grundsætninger indebærer, at Civilstyrelsen skal godkende væsentlige vedtægtsændringer, herunder ændringer i formålsparagraffen. Hjørring Byråds godkendelse af vedtægter sker derfor under forudsætning af, at Civilstyrelsen senere godkender vedtægtsændringerne. Der er foretaget følgende ændringer i vedtægterne (Ændringer er markeret med kursiv, og bemærkninger til ændringer fremgår i parentes):

17 2 Museets formål er at skabe en værdifuld repræsentation af nyere dansk kunst med særlig hensynstagen til arbejder af kunstnere med tilknytning til Vendsyssel (uændret). Museet skal gennem indsamling, registrering, bevaring, formidling og forskning inden for dette ansvarsområde virke for sikring af Danmarks kulturarv og belyse billedkunstens historie og aktuelle udtryk samt dens æstetiske og erkendelsesmæssige dimensioner (uændret). Museet er en del af Danmarks samlede offentlige museumsvæsen og samarbejder med andre museer og med offentlige myndigheder (tilføjelse). Museet indberetter løbende nyerhvervelser til det centrale register over kunstværker (tilføjelse). Museet følger museumsverdenens fælles standarder og normer for museumsvirksomhed efter nærmere retningslinjer fra Kulturstyrelsen (tilføjelse). Museet skal følge den til enhver tid gældende lovgivning og ministerielle bekendtgørelser, herunder opfylde vilkårene i Museumsloven for at kunne opnå og bevare statstilskud efter loven (tilføjelse). Side Bestyrelsen har det overordnede ansvar for museets drift og ledelse (ændret fra: Bestyrelsen er ansvarlig for museets drift og forvaltningen af museets formue). Bestyrelsen vælges for fire år ad gangen (uændret). Valgperioden følger kalenderåret (uændret). De to medlemmer udpeget af Hjørring Byråd blandt byrådsmedlemmerne samt de to medlemmer udpeget af Hjørring Byråd efter indstilling af Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget er valgt for kommunens valgperiode (uændret). De øvrige medlemmer af bestyrelsen er på valg i lige årstal, der falder i den kommunale valgperiode (uændret). Afgår et bestyrelsesmedlem i valgperioden, vælges et nyt medlem af den instans, der har valgt det udtrådte medlem (uændret). Bestyrelsen konstituerer sig selv med formand og næstformand (uændret). Til bestyrelsens arbejde er knyttet en forretningsorden (tilføjelse) Bestyrelsen er beslutningsdygtig, når mindst halvdelen af medlemmerne er til stede. I tilfælde af stemmelighed ved afstemninger bortfalder det fremlagte forslag (uændret). Bestyrelsen afholder mindst fire møder om året eller så ofte, som formanden måtte skønne det nødvendigt, eller når mindst to medlemmer af bestyrelsen ønsker det (uændret).

18 5 Museets direktør skal have en universitetsuddannelse eller tilsvarende uddannelse i et fag, der er museumsrelevant og relevant for museets ansvarsområde (uændret). Direktøren har inden for den af bestyrelsen vedtagne stillingsbeskrivelse, direktionsinstrukser, arbejdsplaner og budget det museumsfaglige og ledelsesmæssige ansvar for museets samlede virksomhed (stillingsbeskrivelse og direktionsinstrukser er tilføjet). Bestyrelsen underretter Kulturstyrelsen om, hvem der har den daglige ledelse af museet. Direktøren deltager uden stemmeret i bestyrelsesmøderne og fungerer som bestyrelsens sekretær (uændret). Bestyrelsen skal i øvrigt have et personale, der i omfang og sammensætning står i et rimeligt forhold til museets størrelse, økonomi, ansvarsområde og arbejdsplan (ændret fra: Museets leder kan ikke være medlem af bestyrelsen, men fungerer som bestyrelsens sekretær. Museet skal i øvrigt have et personale, der i omfang og sammensætning står i et rimeligt forhold til museets størrelse, økonomi, ansvarsområde og arbejdsplan). Side Museet tegnes af bestyrelsens formand og direktøren i forening eller af formand og næstformand i forening eller ved en af disses forfald af formand eller næstformand i forening med to af bestyrelsens medlemmer (tilføjelse). 7 Museets regnskabsår følger kalenderåret (uændret). Museets budget, regnskab og revision skal følge gældende bekendtgørelser om økonomiske og administrative forhold for modtagere af driftstilskud fra Kulturministeriet samt gældende bekendtgørelser om museer (tilføjelse). Museet skal årligt udarbejde forslag til budget med tilhørende budgetkommentarer (tilføjelse). Budgettet med tilhørende budgetkommentarer godkendes af bestyrelsen og videresendes til den tilsynsførende myndighed til godkendelse senest 2 måneder før regnskabsårets begyndelse (tilføjelse). Budgettet sendes til Kulturstyrelsen efter Styrelsens retningslinjer, senest 2 måneder før regnskabsårets begyndelse (tilføjelse). Museet skal årligt udarbejde årsregnskab og ledelsesberetning. Årsregnskabet revideres af en af bestyrelsen udpeget statsautoriseret revisor (tilføjelse). Museets reviderede årsregnskab og ledelsesberetning (årsrapporten) godkendes af bestyrelsen og videresendes til den tilsynsførende myndighed til godkendelse senest 6 måneder efter regnskabsårets slutning (tilføjelse). Årsrapporten skal være påtegnet af bestyrelsen, museets leder og af museets revision (tilføjelse).

19 Årsregnskabet sendes til Kulturstyrelsen efter Styrelsens retningslinjer senest 6 måneder efter regnskabsårets slutning (tilføjelse). Side Bestyrelsen er ansvarlig for forvaltningen af museets formue (ændret fra: Museets leder er ansvarlig for forvaltningen af museets indtægter og udgifter). Væsentlig nedbringelse af museets formue kan kun finde sted med tilslutning fra museets offentlige hovedtilskudsyder (tilføjelse). Museets virksomhed, herunder samlingernes konserverings- og registreringsmæssige tilstand og opbevaringsforhold er undergivet tilsyn af Kulturstyrelsen (uændret). Samlingerne er underlagt revision i henhold til bestemmelserne i museumsbekendtgørelsen (tilføjelse). Museet skal følge fælles, nationale og internationale standarder og normer for museumsvirksomhed efter nærmere retningslinjer fra Kulturstyrelsen (tilføjelse). Museet må ikke udskille genstande fra samlingerne til andre end statslige og statsstøttede museer. Kassation af genstande kan kun ske efter godkendelse af Kulturstyrelsen. (uændret) Genstande eller samlinger der er behæftet med klausuler må ikke modtages uden forelæggelse for Kulturstyrelsen. (uændret) Museet skal træffe nødvendige foranstaltninger til beskyttelse af samlingerne mod brand, tyveri og hærværk. (uændret) 9 Museet skal ved et aktivt formidlingsarbejde gøre sine samlinger og sin viden tilgængelig for alle (uændret). Museet skal have bestemte og forud bekendtgjort åbningstider, og åbningstidens omfang skal stå i rimeligt forhold til museets størrelse (uændret). (Udgår: Museet skal vederlagsfrit give adgang til skoleelever, der besøger museet som led i undervisningen, men kan kræve, at sådanne besøg forudanmeldes og eventuelt begrænses til den nærmere fastsatte del af museets åbningstid.) 10 Ændringer af nærværende vedtægter, herunder vedrørende navn og formål, kan kun ske efter vedtagelse i bestyrelsen og med tiltrædelse af Hjørring Byråd, idet dog mindst fem medlemmer af bestyrelsen skal stemme herfor på to efter hinanden følgende møder, der afholdes med mindst fjorten dages varsel. (ændret fra: "... der afholdes med mindst 14 dages mellemrum") Museets vedtægter, såvel som senere ændringer heri, skal godkendes af Kulturstyrelsen, der ligeledes skal godkende ændringer i museets ansvarsområde (tilføjelse).

20 11 Såfremt museet må ophøre, afgør Kulturministeren efter forhandling med museets hovedtilskuds- yder,, hvorledes der skal forholdes med museets samling. (uændret) Det påhviler den afgående bestyrelse at træffe alle nødvendige driftsmæssige foranstaltninger til sikring af en forsvarlig afvikling af museets aktiviteter og forpligtelser (tilføjelse). Side 20. Lovgrundlag Lov nr om økonomiske og administrative forhold for modtagere af driftstilskud fra Kulturministeriet, 8. Økonomi Ingen bemærkninger. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. Bilag 1. Vedtægter Vendsyssel Kunstmuseum Direktionen indstiller, at Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget tager stilling til, om det vil anbefale Byrådet at vedtage de nye vedtægter. Beslutning Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget anbefaler Byrådet, at de nye vedtægter godkendes, under forudsætning af Civilstyrelsens senere godkendelse af vedtægtsændringerne. Henrik Jørgensen deltog ikke i punktets behandling.

21 Side P Navngivning af de nyetablerede kultur- og samlingssteder i Hirtshals og Løkken Resumé I forbindelse med vedtagelsen af budget vedtog Hjørring Byråd, at bibliotekerne i Hirtshals og Løkken skulle udvikles således, at de i endnu højere grad end i dag kommer til at fungere som kultur- og samlingssteder. Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget skal behandle indstilling fra styregruppen for navne til de nyetablerede kultur- og samlingssteder. Sagsfremstilling I forbindelse med vedtagelsen af budget vedtog Hjørring Byråd at bibliotekerne i Hirtshals, Løkken, Vrå og Sindal skal udvikles således, at de i endnu højere grad end i dag kommer til at fungere som kultur- og samlingssteder, som supplement til de traditionelle biblioteksfunktioner. Løkken Bibliotek flyttes til skolen med henblik på etablering af en fælles løsning i samarbejde med skolebiblioteket. Hirtshals Bibliotek indrettes som kultur- og samlingssted i det gl. rådhus. I forbindelse med Fritids-. Kultur- og Bosætningsudvalgets godkendelse af tidsog procesplan for realisering af projekterne, blev der nedsat en styregruppe bestående af politikkere og administration. Styregruppen drøfter forslaget, og deres anbefaling vil forelægge til udvalgets møde mandag. Fremtidens kultur- og samlingssteder De nye kultur- og samlingssteder skal gives navne og profiler som mødested, kulturhus, medborgerhus, multihus og borgercenter, således at bibliotekerne tænkes ind i et fællesskab med andre aktører og frivillige. Netop folkebiblioteket er med til at sætte fokus på medborgerskab og det selvbærende liv og fællesskab i lokalsamfundet.

22 Side 22. I den seneste tid er der derfor arbejdet med, hvorledes vi finder navne til de nyetablerede kultur- og samlingssteder i Hirtshals og Løkken, således vi signalerer, at det er huse, der netop samlet set fungerer som kultur- og samlingssteder. Navnet skal være med til at signalere alt det der foregår inde i huset. Et sted som favner byen og er med til at styrke fællesskabet. Et hus der bygger på værdier, som skaber lokaldemokrati og fungerer som fremtidens mødested. Med etablering af kultur- og samlingsstederne vil man øge borgernes kendskab til, og skabe en højere grad af synlighed for mulighederne og aktiviteterne i huset. I processen er der arbejdet med at bruge samarbejdet mellem biblioteker, skole, frivillige foreninger og andre grupper til at få opbygget nye fleksible rammer for det frivillige arbejde i nærområdet. Borgerinddragelse Gennem en navnekonkurrence har vi inddraget borgerne i processen med at navngive de to nye huse i Hirtshals og Løkken. Målet med konkurrencen var at kvalificere navngivningen og skabe ejerskab til navnet og stedet. Borgerinddragelsen er afviklet i følgende tre spor: 1. Borgerne generelt i For at komme i kontakt med en bred gruppe af borgere, blev konkurrencen sat op som en begivenhed på Facebook. Præmien til denne gruppe vil være 2 billetter til en forestilling på Vendsyssel Teater. 2. NAKU - studerende fra UCN På uddannelsen uddannes formidlere af natur og kultur, og derfor vil vi gerne have deres bud på et navn til de nye huse. Præmien til denne gruppe vil være 2 billetter til en forestilling på Vendsyssel Teater. 3. De unge fra klasse på skolerne i Hirtshals, Horne, Tornby og Løkken. Efter udsendelse af invitation til deltagelse i navnekonkurrencen har administrationen været rundt på skolerne i de to områder for formidling af opgaven og afholdelse af workshop med eleverne. Præmien vil være en tur i biografen for hele klassen. Administrationen har gennemgået de indkomne forslag med en faglig vurdering og kvalificering af de indstillede navne.

23 Hirtshals Huset rummer i dag følgende faste brugere og fysiske rammer: Hirtshals Bibliotek. Politiet i Hirtshals. Skaga FM. Lokalhistorisk Arkiv. Nordsødyk. 3 mødelokaler til foreninger og borgere. "Byens sal" til arrangementer. Kælderlokaler til opbevaring af foreningers rekvisitter. Side 23. Indstillingen til navngivningen for Hirtshals er følgende: 1. Kulturstedet Hirtshals. Referer bredt til husets indhold. Signalerer synergi i forhold til nærområdets brugere og kulturaktører. 2. Hirtshals Samlingssted. Refererer bredt til hvor mennesker mødes, og mindre til det kulturmæssige indhold. 3. Kultur- og samlingsstedet - Hirtshals. Refererer bredt til husets indhold. Signalerer synergi i forhold til nærområdets brugere og kulturaktører. Bynavnet er sat til sidst for at gøre navnet mere mundret. 4. Det gamle Rådhus. Refererer ikke til noget om indholdet i huset - henviser til en historisk reference. Løkken Huset rummer i dag følgende faste brugere og fysiske rammer: Løkken Bibliotek. Skolebibliotek på Løkken Skole. Lokalhistorisk Arkiv. Kulturhusforeningen. 1 mødelokale. 1 lokale til arrangementer. Indstillingen til navngivningen for Løkken er følgende: 1. Kulturstedet Løkken Referer bredt til husets indhold. Signalerer synergi i forhold til nærområdets brugere og kulturaktører. 2. Løkken Samlingssted Referer bredt til hvor mennesker mødes, og mindre til det kulturmæssige indhold.

24 3. Kultur- og Samlingsstedet - Løkken Refererer bredt til husets indhold. Signalerer synergi i forhold til nærområdets brugere og kulturaktører. Bynavnet er sat til sidst for at gøre navnet mere mundret. 4. Multihuset Løkken Referer til husets mange muligheder, men kan associeres med aktiviteter på daginstitutionsområdet. Side 24. Styregruppens indstilling Styregruppens indstilling forelægges på Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets møde. Lovgrundlag Kommunalfuldmagten. Økonomi Der er ikke decideret økonomi i forbindelse med navngivningen, men der er afsat midler til forestående skiltning i forbindelse med navngivningen. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. Bilag Ingen.

25 Direktionen indstiller, at Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget godkender styregruppens indstilling af navngivningen i Hirtshals og Løkken. Side 25. Beslutning Styregruppen indstillede følgende navne: Kultur- og samlingssted i Hirtshals "Kulturstedet Hirtshals" eller "Det gamle Rådhus". Kultur- og samlingssted i Løkken "Kulturstedet Løkken" eller "Lønnen Samlingssted". Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget besluttede, at kultur- og samlingsstedet i Hirtshals navngives "Det gamle Rådhus" og i Løkken navngives "Kultur- og Samligsstedet - Løkken". Henrik Jørgensen deltog ikke i punktets behandling.

26 Side P Ansøgning fra Hjørring Atletik om finansiering af elektronisk tidtagningsanlæg Resumé Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget skal tage stilling til ansøgning fra Hjørring Atletik om indkøb af elektronisk tidtagningsanlæg med en omkostning på 0,120 mio. kr. Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget skal ved imødekommelse af ansøgning indstille over for Byrådet, at der meddeles en anlægsudgiftsbevilling på 0,120 mio. kr. Sagsfremstilling Hjørring Atletik ansøger om finansiering af 0,120 mio. kr. til indkøb af mobilt elektronisk tidtagningsanlæg. Hjørring Atletik henviser i deres ansøgning til, at anlægget også kan anvendes af andre aktører, der kan have interesse i gøre brug af anlægget. Det elektroniske tidtagningsanlæg har til formål at understøtte landsdelsmesterskaber, skole OL m.m på Atletik Stadion. Et mobilt elektronisk tidtagningsanlæg består af følgende: Photo finish system, til registrering af løbere, når de passerer målstregen (målfoto). Bærbar Computer med diverse software. Start system med startpistol, mikrofon og forstærker. Samlet pris for det mobile elektroniske anlæg er 0,120 mio. kr. Lovgrundlag Bekendtgørelse nr. 797 af 3. juli 2012 om kommunernes budget- og regnskabsvæsen.

27 Side 27. Økonomi Anlægsudgiftsbevillingen på 0,120 mio. kr. kan finansieres af det ikke disponerede rammebeløb på 1,497 mio. kr. til "Vedligehold Hjørring Hallerne". Det ikke disponerede rammebeløb på 1,497 mio. kr. er i forhold til det samlede rammebeløb på 2,900 mio. kr. Der er fra 2015 overført 1,800 mio. kr. vedr. "Vedligehold Hjørring Hallerne", og et rådighedsbeløb i budget 2016 på 1,100 mio. kr. til "Vedligehold Hjørring Hallerne." Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. Bilag 1. Ansøgning. Direktionen indstiller, at Fritids-, Kultur og Bosætningsudvalget drøfter ansøgningen med henblik på stillingtagen, at der ved evt. imødekommelse af ansøgningen indstilles til Byrådet, at der meddeles en anlægsudgiftsbevilling på 0,120 mio. kr., og at en eventuel anlægsudgiftsbevilling finansieres af det samlede ikke disponerede rådighedsbeløb på 1,497 mio. kr. til " Vedligehold Hjørring Hallerne".

28 Beslutning Fritids- Kultur- og Bosætningsudvalget anbefaler Byrådet at imødekomme ansøgningen. Side 28. Det indstilles til Byrådet, at der meddeles en anlægsudgiftsbevilling på 0,120 mio. kr. Anlægsudgiftsbevillingen frigives med finansiering fra "Vedligehold Hjørring Hallerne". Henrik Jørgensen deltog ikke i punktets behandling.

29 Side A Bolig-koncept for studerende Resumé ønsker at være en attraktiv studieby. Der er derfor som led i kommunens bosætningsindsats sat fokus på nye lokaliserings-muligheder for de unge. Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget orienteres om, at indsatsen sættes i gang. Sagsfremstilling har i planstrategien for næste planperiode PLUS 15 lagt vægt på, at det er vigtigt for kommunen at være attraktiv for unge studerende. ønsker at være en attraktiv studieby og har derfor igangsat flere initiativer fx Hjørring LIVE for at få unge til at føle sig velkomne og danne netværk i deres studieby. I den forbindelse har der fra flere sider været ønsker om at kunne knytte fornuftige studieboliger til de studerende, og især hjælpe nogle bestemte målgrupper. Her drejer det sig om de 3 målgrupper plastmagerelever, studerende på UCN s Natur- og Kulturformidlingsuddannelse og socialrådgivere i al almindelighed. For alle 3 målgrupper gælder det, at det enten drejer sig om en arbejdskraft, som kommunen efterspørger eller studerende på en uddannelse, kommunen gerne vil fastholde. Idéen med dette forslag til en handleplan er således, at der etableres et boligberedskab på baggrund af den allerede eksisterende boligmasse i Hjørring Kommune. Det er i første omgang ikke tanken, at der skal bygges helt nye boliger. Dette forslag til et boligberedskab-koncept er det meningen, at der skal arbejdes videre med i s organisation. På sigt kan dette boligberedskab, når det er etableret og forankret, være en skabelon for andre målgrupper, vi også gerne vil fastholde i kommunen som arbejdskraft og som potentielle nye borgere.

30 s rolle i et bolig-beredskab for de 3 udvalgte målgrupper og eventuelt også andre studerende på sigt Kommunen hjælper med at lave plan for beredskab og indgåelse af aftaler. Dette vil ske i samarbejde med UCN, plastvirksomheder og boligselskaber. Det er ikke, der indgår de formelle aftaler. Det vil være de enkelte uddannelsesinstitutioner og virksomheder, der gør dette selv. Det er kun i forhold til socialrådgivere som ønsket arbejdskraft, at kommunen eventuelt indgår aftaler om boliger til disse. Side 30. Målgrupper Plastmagerelever, 1-2 stk. om året til kommunens 4 plastvirksomheder. UCN Natur- og Kulturformidlingsuddannelsen, stk. om året til studiestart i august-september. Socialrådgivere, også dem under uddannelse, 3-5 stk. på forskellige tidspunkter af året. Nuværende bolig-muligheder Mulighederne er meget forskellige og er en blanding af boligselskabernes tilbud og private udlejere. Men fælles for dem er, at de ikke er optimale for de 3 målgrupper. Der er et behov for at tænke de nuværende bolig-tilbud og boligmassen i smartere, og ind i en samlet strategi for et bolig-beredskab, der også kan give mening i forhold til eventuel senere permanent bosætning. Fremtidige bolig-muligheder Se vedlagte bilag: Notat, boliger for studerende i. Det er ønsket fra administrationens side at få lejlighed til at kigge nærmere på de muligheder, der allerede er på boligmarkedet i, og gerne etablere et bolig-beredskabs-koncept, for i første omgang de 3 ovenfor nævnte målgrupper. Næste trin vil være at brede konceptet ud, sådan at det også kan gælde for andre målgrupper med akut bolig-behov, som vi gerne vil tiltrække til kommunen - også med bosætning for øje. Lovgrundlag Kommunalfuldmagten.

31 Side 31. Økonomi Her i undersøgelses-fasen og i arbejdet med et bolig-beredskabs-koncept i en handleplan vil der ikke som sådan være økonomi forbundet for. Det kan muligvis blive aktuelt i en senere udførelses-fase. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. Bilag 1. Notat, boliger for studerende i. Chefen for By, Kultur og Erhverv indstiller, at indsatsen med udvikling og synliggørelse af indsatsen bolig-koncept for studerende sættes i gang. Beslutning Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget godkender indstillingen. Udvalget bemærker, at det er vigtigt at synliggøre de enkelte virkemidler. Henrik Jørgensen deltog ikke i punktets behandling.

32 Side A Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget - Orientering 2016 Orientering fra formanden Intet. Orientering fra medlemmerne Intet. Orientering fra By, Kultur og Erhverv Om henvendelse fra Hjørring Cykelklub. Chefen for By, Kultur og Erhverv indstiller, at Fritids-, Kultur-, og Bosætningsudvalget godkender orienteringen. Beslutning Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget godkender indstillingen. Henrik Jørgensen deltog ikke i punktets behandling.

33 Side 33. Underskrifter Sven Bertelsen John Robert Larsen Børge Bech Michael Vajhøj Henrik Jørgensen Claus Mørkbak Højrup Line Kraghede Jensen

Museum Vestfyn Vedtægter 2016

Museum Vestfyn Vedtægter 2016 Museum Vestfyn Vedtægter 2016 Vedtægter for Museum Vestfyn cvr-nr. 25762355 I henhold til: Lovbekendtgørelse nr. 358 af 8. april 2014. Bekendtgørelse nr. 461 af 25. april 2013 om museer m.v. Lov nr. 1531

Læs mere

Vedtægter for Middelfart Museum

Vedtægter for Middelfart Museum Vedtægter for Middelfart Museum 1. Museets navn og ejerforhold, art og status Middelfart Museum er en selvejende institution og et statsanerkendt kulturhistorisk museum med lokalhistorisk arkiv. 2. Museets

Læs mere

VEDTÆGTER. for NATURAMA

VEDTÆGTER. for NATURAMA VEDTÆGTER for NATURAMA Baseret på: Lov nr. 1505 af 14. december 2006, museumsloven med senere ændringer Bekendtgørelse nr. 1512 af 14. december 2006 om museer Bekendtgørelse nr. 1510 af 14. december 2006

Læs mere

BRANDTS MUSEUM FOR KUNST OG VISUEL KULTUR

BRANDTS MUSEUM FOR KUNST OG VISUEL KULTUR V E D T Æ G T E R F O R BRANDTS MUSEUM FOR KUNST OG VISUEL KULTUR Baseret på: Lov nr. 1505/2006, museumsloven med senere ændringer. Lov nr. 1531/2010 om økonomiske og administrative forhold for modtagere

Læs mere

VEDTÆGTER. for NATURAMA. Naturama er en selvejende institution, der driver naturhistorisk museum med statsanerkendelse.

VEDTÆGTER. for NATURAMA. Naturama er en selvejende institution, der driver naturhistorisk museum med statsanerkendelse. UDKAST 10. januar 2007 VEDTÆGTER for NATURAMA Navn og formål 1 Naturama er en selvejende institution, der driver naturhistorisk museum med statsanerkendelse. Naturama er videreførelsen af Svendborg Zoologiske

Læs mere

Vedtægterne er udarbejdet i henhold til:

Vedtægterne er udarbejdet i henhold til: Vedtægterne er udarbejdet i henhold til: Lovbekendtgørelse nr. 358 af 8. april 2014 af museumsloven Bekendtgørelse nr. 461 af 25. april 2013 om museer mv. Lov nr. 1531 af 21. december 2010 om økonomiske

Læs mere

1. Navn, hjemsted, ejerforhold, art og status Kvindemuseet i Danmark er et statsanerkendt landsdækkende kulturhistorisk museum

1. Navn, hjemsted, ejerforhold, art og status Kvindemuseet i Danmark er et statsanerkendt landsdækkende kulturhistorisk museum 1. Navn, hjemsted, ejerforhold, art og status Kvindemuseet i Danmark er et statsanerkendt landsdækkende kulturhistorisk museum Museet er en selvejende institution med hjemsted i Aarhus Kommune Museets

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Den selvejende institution: Odenses billedkunstinstitution på Brandts (Arbejdstitel) Sagsnr MMR/ dm

VEDTÆGTER. for. Den selvejende institution: Odenses billedkunstinstitution på Brandts (Arbejdstitel) Sagsnr MMR/ dm VEDTÆGTER for Den selvejende institution: Odenses billedkunstinstitution på Brandts (Arbejdstitel) Sagsnr. 00111-0820 MMR/ dm 1. Institutionens navn og hjemsted 1.1. Odenses billedkunstinstitution på Brandts

Læs mere

Vedtægter for Museum Mors

Vedtægter for Museum Mors Vedtægter for Museum Mors CVR-nr. 52346517 I henhold til Lovbekendtgørelse nr. 358 af 8. april 2014. Bekendtgørelse nr. 461 af 25. april 2013 om museer m.v. Lov nr. 1531 af 21. december 2010 om økonomiske

Læs mere

Vedtægter for Langelands Museum

Vedtægter for Langelands Museum Vedtægter for Langelands Museum CVR: 29188955 I henhold til: Lovbekendtgørelse nr. 358 af 8. april 2014. Bekendtgørelse nr. 461 af 25. april 2013 om museer m.v. Lov nr. 1531 af 21. december 2010 om økonomiske

Læs mere

VEDTÆGTER. for NATURAMA. Naturama er en selvejende institution, der driver naturhistorisk museum med statsanerkendelse.

VEDTÆGTER. for NATURAMA. Naturama er en selvejende institution, der driver naturhistorisk museum med statsanerkendelse. VEDTÆGTER for NATURAMA Navn og formål 1 Naturama er en selvejende institution, der driver naturhistorisk museum med statsanerkendelse. Naturama er videreførelsen af Svendborg Zoologiske Museum. 2 Naturama

Læs mere

Vedtægter - Randers Kunstmuseum - Randers Kommune Side 1 af Vedtægter Randers Kuns

Vedtægter - Randers Kunstmuseum - Randers Kommune   Side 1 af Vedtægter Randers Kuns Side 1 af 5 Vedtægter Randers Kunstmuseums vedtægter 1. Navn og ejerforhold, art og status Vedtægter for RANDERS KUNSTMUSEUM Museum for Dansk Kunst 1.1.1. Randers Kunstmuseum, Museum for Dansk Kunst, er

Læs mere

Vedtægter for Østsjællands Museum

Vedtægter for Østsjællands Museum Forslag til ændrede vedtægter, byggende på de eksisterende. Nye tilføjelser er skrevet med kursiv, og udeladelser er markeret med overstregning. Vedtægter for Østsjællands Museum Baseret på Slots- og Kulturstyrelsens

Læs mere

RIBE KUNSTMUSEUMs VEDTÆGTER

RIBE KUNSTMUSEUMs VEDTÆGTER 1. MUSEETS NAVN OG EJERFORHOLD, ART OG STATUS 1.1. Ribe Kunstmuseum er en statsanerkendt, selvejende institution. 2. FORMÅL OG ANSVARSOMRÅDE 2.1. Museet skal gennem indsamling, registrering, bevaring,

Læs mere

Vedtægter for Østsjællands Museum

Vedtægter for Østsjællands Museum Vedtægter for Østsjællands Museum Baseret på Kulturarvsstyrelsens standardvedtægter for museer der er godkendt som tilskudsberettigede i henhold til museumsloven baseret på: Lov nr. 473 af 7. juni 2001,

Læs mere

Vedtægt for Museum Sjælland

Vedtægt for Museum Sjælland Vedtægt for Museum Sjælland Baseret på: Lov om økonomiske og administrative forhold for modtagere af driftstilskud fra Kulturministeriet, lov nr. 1531 af 211210, med tilhørende bekendtgørelse Museumsloven,

Læs mere

Godkendt af Østsjællands Museums bestyrelse d Godkendt af Stevns Kommune d. Godkendt af Faxe Kommune d.

Godkendt af Østsjællands Museums bestyrelse d Godkendt af Stevns Kommune d. Godkendt af Faxe Kommune d. Vedtægter for Østsjællands Museum Baseret på Slots- og Kulturstyrelsens standardvedtægter for museer der er godkendt som tilskudsberettigede i henhold til museumsloven baseret på: museumsloven, lbk. nr.

Læs mere

Genstande der savner naturlig tilknytning til museets ansvarsområde, bør ikke indlemmes i samlingerne, men søges henvist til relevant museum.

Genstande der savner naturlig tilknytning til museets ansvarsområde, bør ikke indlemmes i samlingerne, men søges henvist til relevant museum. Vedtægter for Billund Museum 1. Museets navn og ejerforhold, art og status 1.1 Billund Museum ejes og drives af Billund Kommune. Billund Museum er et statsanerkendt kulturhistorisk museum. 2. Formål og

Læs mere

Vedtægter. for. Sydvestjyske Museer

Vedtægter. for. Sydvestjyske Museer Vedtægter for Sydvestjyske Museer Vedtaget den 25. oktober 2011 1 Indhold Side 1. Navn og ejerforhold, art og status 3 2. Hjemsted, adresse og afdelinger 3 3. Formål og ansvarsområde 3 4. Samarbejde med

Læs mere

4. Museets bestyrelse, sammensætning og valgmåde samt eventuel museumsforenings generalforsamling

4. Museets bestyrelse, sammensætning og valgmåde samt eventuel museumsforenings generalforsamling Vedtægter for Østsjællands Museum Baseret på Kulturarvsstyrelsens standardvedtægter for museer der er godkendt som tilskudsberettigede i henhold til museumsloven baseret på: Lov nr. 473 af 7. juni 2001,

Læs mere

Industrimuseet Museet for produktion, levevilkår og finansiel udvikling

Industrimuseet Museet for produktion, levevilkår og finansiel udvikling Vedtægter for Industrimuseet Museet for produktion, levevilkår og finansiel udvikling Indhold Side 1. Navn og ejerforhold, art og status 2 2. Formål og ansvarsområde 2 3. Samarbejde med andre museer og

Læs mere

Museets ansvarsområde er kulturhistorien fra forhistorie, middelalder og nyere tid i Viborg Kommune.

Museets ansvarsområde er kulturhistorien fra forhistorie, middelalder og nyere tid i Viborg Kommune. Forslag til nye VEDTÆGTER FOR VIBORG STIFTSMUSEUM 1. Navn og ejerforhold, art og status Viborg Stiftsmuseum ejes og drives af Viborg kommune. Viborg Stiftsmuseum er et statsanerkendt kulturhistorisk museum.

Læs mere

FAABORG MUSEUM VEDTÆGTER

FAABORG MUSEUM VEDTÆGTER FAABORG MUSEUM VEDTÆGTER Faaborg Museums vedtægter er i udarbejdet i henhold til enhver tid gældende love og bekendtgørelser om statsanerkendte museer, der modtager driftstilskud fra Kulturministeriet.

Læs mere

Vedtægter for Museum Østjylland

Vedtægter for Museum Østjylland Vedtægter for Museum Østjylland Randers/Djursland 1. Navn og ejerforhold, art og status 1.1. Museum Østjylland Randers/Djursland er et statsanerkendt kulturhistorisk museum, der er blevet til ved en fusion

Læs mere

Vedtægter for Bornholms Museum

Vedtægter for Bornholms Museum Vedtægter for Bornholms Museum 1. Museets navn, adresse, ejerforhold, art og status Bornholms Museum med hovedadresse Sct. Mortensgade 29, 3700 Rønne, er et statsanerkendt kulturhistorisk museum, der ejes

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for. Den Selvejende institution Vendsyssel Kunstmuseum. CVR.nr. 13145016. I henhold til. Lovbekendtgørelse nr. 358 af 8.

V E D T Æ G T E R. for. Den Selvejende institution Vendsyssel Kunstmuseum. CVR.nr. 13145016. I henhold til. Lovbekendtgørelse nr. 358 af 8. A D V O K A T F I R M A E T L E D E T & W I L L A D S E N B R I N C K S E I D E L I N S G A D E 9 9800 H J Ø R R I N G J. nr. 13-513-11950 Hjørring, den 2. december 2015 V E D T Æ G T E R for Den Selvejende

Læs mere

VEDTÆGTER FOR MUSEUM SYDØSTDANMARK

VEDTÆGTER FOR MUSEUM SYDØSTDANMARK VEDTÆGTER FOR MUSEUM SYDØSTDANMARK Ver. 02.06.2016 Vedtægter for Museum Sydøstdanmark cvr-nr. 184711914 I henhold til: Lov nr. 1505 af 14. december 2006, museumsloven med senere ændringer. Bekendtgørelse

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FISKERI- OG SØFARTSMUSEET

VEDTÆGTER FOR FISKERI- OG SØFARTSMUSEET VEDTÆGTER FOR FISKERI- OG SØFARTSMUSEET Institutionens navn: Fiskeri- og Søfartsmuseet, Saltvandsakvariet. Esbjerg cvr-nr. 45299716 Vedtægterne er udarbejdet i henhold til: 1. Lovbekendtgørelse nr. 358

Læs mere

Vedtægter for Billund Kommunes Museer Gældende fra 1. juli 2016

Vedtægter for Billund Kommunes Museer Gældende fra 1. juli 2016 Lovgrundlag: Lovbekendtgørelse nr. 358 af 8. april 2014. Bekendtgørelse af museumsloven. Bekendtgørelse af 461 af 25. april 2013 om museer mv. Lov nr. 1531 af 21. december 2010 om økonomiske og administrative

Læs mere

Vedtægter for Ringkøbing - Skjern Museum (udkast)

Vedtægter for Ringkøbing - Skjern Museum (udkast) Vedtægter for Ringkøbing - Skjern Museum (udkast) CVR-nr. 51227611 I henhold til: Lovbekendtgørelse nr. 358 af 8. april 2014. Bekendtgørelse nr. 461 af 25. april 2013 om museer m.v. Lov nr. 1531 af 21.

Læs mere

Vedtægter for Den Selvejende Institution Ærø Museum efter vedtægtsændring af 8. december 2017

Vedtægter for Den Selvejende Institution Ærø Museum efter vedtægtsændring af 8. december 2017 Vedtægter for Den Selvejende Institution Ærø Museum efter vedtægtsændring af 8. december 2017 Baseret på: Lov nr. 1505 af 14. december 2006, museumsloven med senere ændringer. Bekendtgørelse nr. 1512 af

Læs mere

Navn og ejerforhold, art og status

Navn og ejerforhold, art og status V E D T Æ G T E R for Greve Museum Egns- og udviklingsmuseum Navn og ejerforhold, art og status... 1 Formål og ansvarsområde... 2 Samarbejde med andre museer og offentlige myndigheder... 3 Museets bestyrelse,

Læs mere

VEDTÆGTER for den selvejende institution Museum Amager. cvr-nr I henhold til:

VEDTÆGTER for den selvejende institution Museum Amager. cvr-nr I henhold til: VEDTÆGTER for den selvejende institution Museum Amager cvr-nr. 31397588 I henhold til: Lovbekendtgørelse nr. 358 af 8. april 2014. Bekendtgørelse nr. 461 af 25. april 2013 om museer m.v. Lov nr. 1531 af

Læs mere

Vedtægter for den selvejende institution Museum Lolland-Falster

Vedtægter for den selvejende institution Museum Lolland-Falster Vedtægter for den selvejende institution Museum Lolland-Falster 1. Navn, hjemsted og stiftelse 1.1 Den selvejende institutions navn er Museum Lolland-Falster (i nærværende vedtægt kaldet museet). 1.2 Museets

Læs mere

VEDTÆGTER FOR BORNHOLMS KUNSTMUSEUM 2018

VEDTÆGTER FOR BORNHOLMS KUNSTMUSEUM 2018 VEDTÆGTER FOR BORNHOLMS KUNSTMUSEUM 2018 1. Museets navn, adresse, ejerforhold, art og status. Bornholms Kunstmuseum med adresse Otto Bruuns Plads 1, Rø, 3760 Gudhjem, er et statsanerkendt kunstmuseum,

Læs mere

Nuværende vedtægter for Museum Østjylland Randers/Djursland. Forslag til ændringer af Museum Østjyllands vedtægter

Nuværende vedtægter for Museum Østjylland Randers/Djursland. Forslag til ændringer af Museum Østjyllands vedtægter Nuværende vedtægter for Museum Østjylland Randers/Djursland 1. Navn og ejerforhold, art og status 1.1 Museum Østjylland Randers/Djursland er et statsanerkendt kulturhistorisk museum, der er blevet til

Læs mere

Vedtægter for Museerne i Fredericia

Vedtægter for Museerne i Fredericia Vedtægter for Museerne i Fredericia cvr-nr.: 69116418 P-nummer: 1003874407 I henhold til: Lovbekendtgørelse nr. 358 af 8. april 2014. Bekendtgørelse nr. 461 af 25. april 2013 om museer m.v. Lov nr. 1531

Læs mere

MUSE UM SALLING. VEDTÆGTER for MUSE UM SALLING. Navn, ejerforhold, art og status. 1. MUSE UM Salling ejes og drives af Skive Kommune.

MUSE UM SALLING. VEDTÆGTER for MUSE UM SALLING. Navn, ejerforhold, art og status. 1. MUSE UM Salling ejes og drives af Skive Kommune. VEDTÆGTER for MUSE UM SALLING baseret på: Lov nr. 1505 af 14. december 2006, museumsloven med senere ændringer Bekendtgørelse nr. 1512 af 14. december 2006 om museer Bekendtgørelse nr. 1510 af 14. december

Læs mere

Vedtægter for Vendsyssel Historiske Museum

Vedtægter for Vendsyssel Historiske Museum Vedtægter for Vendsyssel Historiske Museum Vedtægter for Vendsyssel Historiske Museum vedtaget december 2006 til ikrafttræden 1/1 2007 1. Navn, ejerforhold, status og art 1.1. Vendsyssel Historiske Museum

Læs mere

Åbent referat tillægsdagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat tillægsdagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat tillægsdagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:15 Mødested: Mødelokale 122, 1.

Læs mere

VEDTÆGTER FOR MUSEUM THY.

VEDTÆGTER FOR MUSEUM THY. VEDTÆGTER FOR MUSEUM THY. CVR-nr: 22841416 I henhold til: Lovbekendtgørelse nr. 358 af 8. april 2014. Bekendtgørelse nr. 461 af 25. april 2013 om museer m.v. Lov nr. 1531 af 21. december 2010 om økonomiske

Læs mere

Vedtægter f or museumsforeningen Glud Museum

Vedtægter f or museumsforeningen Glud Museum Vedtægter f or museumsforeningen Glud Museum 1 Museets navn og status Glud Museum ejes og drives af Museumsforeningen Glud Museum. Museet er et statsanerkendt kulturhistorisk museum. 2 Museets formål og

Læs mere

Vedtægter. for. Nivaagaards Malerisamling (CVR-nr )

Vedtægter. for. Nivaagaards Malerisamling (CVR-nr ) Vedtægter for Nivaagaards Malerisamling (CVR-nr. 23623218) Udfærdiget i henhold til: Lovbekendtgørelse nr. 358 af 8. april 2014. Bekendtgørelse nr. 461 af 25. april 2013 om museer m.v. Lov nr. 1531 af

Læs mere

KUNSTEN Museum of Modern Art Aalborg

KUNSTEN Museum of Modern Art Aalborg VEDTÆGTER for Den selvejende institution KUNSTEN Museum of Modern Art Aalborg Kunsten Museum of Modern Art Kong Christians Allé 50 9000 Aalborg Tlf. 99 82 41 00 CVR-nr.: 47 21 82 68 Side 1 af 8 1. Navn,

Læs mere

2.1 Museets ansvarsområde omfatter følgende kommuner: Jammerbugt Kommune, Mariagerfjord Kommune, Rebild Kommune og Aalborg Kommune.

2.1 Museets ansvarsområde omfatter følgende kommuner: Jammerbugt Kommune, Mariagerfjord Kommune, Rebild Kommune og Aalborg Kommune. UDKAST Vedtægter for Nordjyllands Historiske Museum 1. Museets Navn og ejerforhold 1.1Nordjyllands Historiske Museum, der er det samlende navn for Aalborg Historiske Museum, Lindholm Høje Museet, Gråbrødrekloster

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring Rådhus

Læs mere

Vedtægter for Skagens Museum. Skagens Museum er en selvejende institution, hvis hjemsted er Skagen.

Vedtægter for Skagens Museum. Skagens Museum er en selvejende institution, hvis hjemsted er Skagen. Vedtægter for Skagens Museum 1. Ejerforhold, hjemsted og status Skagens Museum er en selvejende institution, hvis hjemsted er Skagen. Skagens Museum er et statsanerkendt kunstmuseum, omfattet af Museumsloven

Læs mere

Vedtægter for. Industrimuseet Museet for produktion, levevilkår og finansiel udvikling. Cvr:

Vedtægter for. Industrimuseet Museet for produktion, levevilkår og finansiel udvikling. Cvr: Vedtægter for Industrimuseet Museet for produktion, levevilkår og finansiel udvikling Cvr: 5566 6210 Lovbekendtgørelse nr. 358 af 8. april 2014. Bekendtgørelse nr. 461 af 25. april 2013 om museer m.v.

Læs mere

Vedtægter. Østfyns Museer

Vedtægter. Østfyns Museer Vedtægter Østfyns Museer 2016 CVR: 18 10 15 13 baseret på: Lovbekendtgørelse nr. 358 af 8. april 2014 Bekendtgørelse nr. 461 af 25. april 2013 om museer m.v. Lov nr. 1531 af 21. december 2010 om økonomiske

Læs mere

VEDTÆGTER FOR KVINDEMUSEET I DANMARK. Museets vedtægter er underlagt gældende museumslov.

VEDTÆGTER FOR KVINDEMUSEET I DANMARK. Museets vedtægter er underlagt gældende museumslov. VEDTÆGTER FOR KVINDEMUSEET I DANMARK Museets vedtægter er underlagt gældende museumslov. 1. Museets navn og ejerforhold, art og status. 1.1. Kvindemuseet i Danmark er et statsanerkendt landsdækkende kulturhistorisk

Læs mere

Vedtægter. for. Marstal Søfartsmuseum

Vedtægter. for. Marstal Søfartsmuseum Vedtægter for Marstal Søfartsmuseum Cvr-nr. 18 59 60 16 Baseret på: Lov nr. 1505 af 14. december 2006, museumsloven med senere ændringer. Bekendtgørelse nr. 461 af 25. april 2013 om museer m.v. Lov nr.

Læs mere

Vedtægter for Odense Bys Museer

Vedtægter for Odense Bys Museer Vedtægter for Odense Bys Museer 26. oktober 2017 CVR-nr: I henhold til: Lovbekendtgørelse nr. 358 af 8. april 2014 Museumslov. Bekendtgørelse nr. 461 af 25. april 2013 om museer m.v. Lov nr. 1531 af 21.

Læs mere

Vedtægter for M/S Museet for Søfart

Vedtægter for M/S Museet for Søfart Vedtægter for M/S Museet for Søfart 1 Navn, adresse, ejerforhold, art og status M/S Museet for Søfart ( Museet ) er et statsanerkendt kulturhistorisk landsdækkende museum. Museet er en selvejende institution,

Læs mere

VEDTÆGTER for MUSEUM SALLING

VEDTÆGTER for MUSEUM SALLING VEDTÆGTER for MUSEUM SALLING baseret på: Lov nr. 1531 af 21/12/2010 med senere ændringer. LBK nr. 79 af 14/01/2011, LBK nr. 988 af 6/10/2011, LBK nr. 526 af 04/06/2012, LBK nr. 100 af 30/01 2013, Lov nr.

Læs mere

Vedtægter gældende til 19. april 2018 Vedtægter godkendt på generalforsamlingen den 19. april 2018

Vedtægter gældende til 19. april 2018 Vedtægter godkendt på generalforsamlingen den 19. april 2018 Vedtægter gældende til 19. april 2018 Vedtægter godkendt på generalforsamlingen den 19. april 2018 1. Navn Foreningens navn er Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland. Foreningen har hjemsted i Holstebro

Læs mere

Vedtægter efter vedtægtsændringer (ændringer markeret med gult):

Vedtægter efter vedtægtsændringer (ændringer markeret med gult): Aktuelle vedtægter: Vedtægter efter vedtægtsændringer (ændringer markeret med gult): Vedtægter for Den Selvejende Institution Odense Bys Museer Vedtægter for Den Selvejende Institution Odense Bys Museer

Læs mere

Vedtægter For KROPPEDAL

Vedtægter For KROPPEDAL Vedtægter For KROPPEDAL Museum for Astronomi Nyere tid Arkæologi 1 Museets navn, ejerforhold, art og status Det statsanerkendte kulturhistoriske museum Kroppedal er en selvejende institution stiftet af

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 17:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

museum, der er blevet til ved storisk Museum Museum Østjylland anden forskning har er kommu- Randers.

museum, der er blevet til ved storisk Museum Museum Østjylland anden forskning har er kommu- Randers. Vedtægter for Museum Østjylland Randers/ /Djursland 1. Navn og ejerforhold, art og status 1..1. Museum Østjylland Randers/Djursland er et statsanerkendt kulturhistorisk museum, der er blevet til ved en

Læs mere

Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:20 Mødested: Femhøje Idrætscenter, Lokale

Læs mere

VEDTÆGTER FOR MUSEUM SYDØSTDANMARK

VEDTÆGTER FOR MUSEUM SYDØSTDANMARK VEDTÆGTER FOR MUSEUM SYDØSTDANMARK Ver. 22.10.2013 Vedtægter for Museum Sydøstdanmark cvr-nr. 184711914 I henhold til: Lov nr. 1505 af 14. december 2006, museumsloven med senere ændringer. Bekendtgørelse

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Udpegning af medlem til bestyrelsen for Hjerl Hedes Frilandsmuseum

Bilag. Region Midtjylland. Udpegning af medlem til bestyrelsen for Hjerl Hedes Frilandsmuseum Region Midtjylland Udpegning af medlem til bestyrelsen for Hjerl Hedes Frilandsmuseum Bilag til Underudvalget vedr. generelle sagers møde den 13. september 2006 Punkt nr. 2 JV HJERL HEDE Region Midtjylland

Læs mere

Museet har hjemsted i ejendommen "Grevegården" matr. nr. 4 a Greve by, Greve, beliggende Bækgårdsvej 9, 2670 Greve.

Museet har hjemsted i ejendommen Grevegården matr. nr. 4 a Greve by, Greve, beliggende Bækgårdsvej 9, 2670 Greve. V E D T Æ G T E R for Greve Museum Egns- og udviklingsmuseum Navn og ejerforhold, art og status 1 Greve Museum: Hedeboegnens og forstadens kulturhistoriske mødested er et egns- og udviklingsmuseum, der

Læs mere

Vedtægter Østfyns Museer 2008

Vedtægter Østfyns Museer 2008 Vedtægter Østfyns Museer 2008 baseret på: Lov nr. 473 af 7. juni 2001, museumsloven med senere ændringer Bekendtgørelse nr. 952 af 27. november 2002 om museer Bekendtgørelse nr. 953 af 27. november 2002

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FORSTADSMUSEET

VEDTÆGTER FOR FORSTADSMUSEET VEDTÆGTER FOR FORSTADSMUSEET 1. Museets navn og ejerforhold, art og status Forstadsmuseet er et kommunalt, statsanerkendt kulturhistorisk museum, som ejes og drives af Hvidovre og Brøndby Kommuner. 2.

Læs mere

1.1 Nordjyllands Historiske Museum er en selvejende institution. 1.2 Nordjyllands Historiske Museum er et statsanerkendt kulturhistorisk museum.

1.1 Nordjyllands Historiske Museum er en selvejende institution. 1.2 Nordjyllands Historiske Museum er et statsanerkendt kulturhistorisk museum. Vedtægter for Nordjyllands Historiske Museum 1. Museets Navn og ejerforhold 1.1 Nordjyllands Historiske Museum er en selvejende institution. 1.2 Nordjyllands Historiske Museum er et statsanerkendt kulturhistorisk

Læs mere

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Aktiviteterne på Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets område er alle omfattet af Vision 2020, der viser vejen for, hvordan kommunens fritids- og kulturliv skal

Læs mere

1. 15/23687 Udpegning af medlem til Museum Vestfyns bestyrelse /23687 Udpegning af medlem til Museum Vestfyns bestyrelse

1. 15/23687 Udpegning af medlem til Museum Vestfyns bestyrelse /23687 Udpegning af medlem til Museum Vestfyns bestyrelse Tillægsdagsorden Byrådet Tid Onsdag den 16. december 2015 - kl. 17:00 Sted Byrådssalen Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. 15/23687 Udpegning af medlem til Museum Vestfyns bestyrelse...1 1. 15/23687

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Den selvejende Institution (fond) FISKERI- OG SØFARTSMUSEET, SALTVANDSAKVARIET I ESBJERG

VEDTÆGTER. for. Den selvejende Institution (fond) FISKERI- OG SØFARTSMUSEET, SALTVANDSAKVARIET I ESBJERG 1 VEDTÆGTER for Den selvejende Institution (fond) FISKERI- OG SØFARTSMUSEET, SALTVANDSAKVARIET I ESBJERG Lovgrundlag: Museumsloven, bekendtgørelse af museumsloven nr. 1505 af 14. december 2006 Bekendtgørelse

Læs mere

Vedtægter for M/S Museet for Søfart

Vedtægter for M/S Museet for Søfart Vedtægter for M/S Museet for Søfart 1 Navn og ejerforhold, art og status Museet for Søfart, der er en selvejende institution, er et statsanerkendt kulturhistorisk landsdækkende specialmuseum. 2 Formål

Læs mere

Vedtægter Sønderborghus

Vedtægter Sønderborghus Vedtægter Sønderborghus 1 Navn og hjemsted Sønderborghus er en selvejende institution. 2 Formål Sønderborghus har hjemsted i Sønderborg Kommune. Den selvejende institution har til huse i bygning ejet af

Læs mere

Sammenstilling af nugældende vedtægter og forslag til nye vedtægter for Den selvejende institution KUNSTEN Museum of Modern Art Aalborg.

Sammenstilling af nugældende vedtægter og forslag til nye vedtægter for Den selvejende institution KUNSTEN Museum of Modern Art Aalborg. Sammenstilling af nugældende vedtægter og forslag til nye vedtægter for Den selvejende institution KUNSTEN Museum of Modern Art Aalborg. NY Vedtægt 1. Navn, hjemsted, ejerforhold, art og status 1.1. KUNSTEN

Læs mere

Vedtægter for Museum Salling

Vedtægter for Museum Salling Vedtægter for Museum Salling Cvr.nr. 29189579 Regelgrundlag Lovbekendtgørelse nr. 358 af 8.april 2014 Bekendtgørelse nr. 461 af 25.april 2013 om museer m.v. Lov nr. 1531 af 21.dec. 2010 om økonomiske og

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for Den Selvejende Institution Museum Amager. 1.3. I forholdet til 3. mand hæfter Museet alene med sin formue.

V E D T Æ G T E R. for Den Selvejende Institution Museum Amager. 1.3. I forholdet til 3. mand hæfter Museet alene med sin formue. april 2011 V E D T Æ G T E R for Den Selvejende Institution Museum Amager 1 Navn og stiftere 1.1. Den Selvejende Institutions navn er: Den Selvejende Institution Museum Amager (herefter Museet ). 1.2.

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DE KULTURHISTORISKE MUSEER I HOLSTEBRO KOMMUNE [ARBEJDSTITEL]

VEDTÆGTER FOR DE KULTURHISTORISKE MUSEER I HOLSTEBRO KOMMUNE [ARBEJDSTITEL] VEDTÆGTER FOR DE KULTURHISTORISKE MUSEER I HOLSTEBRO KOMMUNE [ARBEJDSTITEL] Godkendt i Holstebro Byråd 17. januar 2012 og i Kulturstyrelsen 7. februar 2012 1.o MUSEETS NAVN OG ADRESSE 1.1 Museets navn

Læs mere

UDKAST 27. maj 2015 VEDTÆGTER KUNSTHALLEN DIAS - DIGITAL INTERACTIVE ART SPACE. 1. Navn, og hjemsted

UDKAST 27. maj 2015 VEDTÆGTER KUNSTHALLEN DIAS - DIGITAL INTERACTIVE ART SPACE. 1. Navn, og hjemsted VEDTÆGTER KUNSTHALLEN DIAS - DIGITAL INTERACTIVE ART SPACE 1. Navn, og hjemsted Kunsthallen DIAS - Digital Interactive Art Space (herefter "DIAS") er en selvejende institution stiftet af Vallensbæk Kommune

Læs mere

Molslaboratoriets notat vedrørende projektet MolsUniverset

Molslaboratoriets notat vedrørende projektet MolsUniverset 1 of 6 Århus, den 9. april 2015 Molslaboratoriets notat vedrørende projektet MolsUniverset Baggrund Naturhistorisk Museum / Molslaboratoriet er en selvejende museumsvirksomhed under museumslovens 15 og

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION MUSEUM SKANDERBORG cvr-nr

VEDTÆGTER FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION MUSEUM SKANDERBORG cvr-nr VEDTÆGTER FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION MUSEUM SKANDERBORG cvr-nr. 51543254 I henhold til: Lovbekendtgørelse nr. 358 af 8. april 2014. Bekendtgørelse nr. 461 af 25. april 2013 om museer m.v. Lov nr. 1531

Læs mere

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Vision 2020 Aktiviteterne på Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets område er alle omfattet af Vision 2020, der skal vise vejen for, hvordan kommunens fritids-

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 13:30 Mødested: Elektronisk møde Fraværende:

Læs mere

Holbæk Kommune skal godkende vedtægtsændringen, vedtægterne. Hovedtilskudsyder, skal godkende vedtægtsændringen, museumslovens 14.

Holbæk Kommune skal godkende vedtægtsændringen, vedtægterne. Hovedtilskudsyder, skal godkende vedtægtsændringen, museumslovens 14. NOTAT Ændringsforslag til vedtægterne for Holbæk Museum Dagtilbud og Kultur 19. november 2012 (opdateret 30. november 2012) Det fremgår af museets nuværende vedtægter og museumsloven, at vedtægtsændringer

Læs mere

Vedtægter for den selvejende institution Museet for Samtidskunst, Ord, billed, lyd Palæet i Roskilde

Vedtægter for den selvejende institution Museet for Samtidskunst, Ord, billed, lyd Palæet i Roskilde Vedtægter for den selvejende institution Museet for Samtidskunst, Ord, billed, lyd Palæet i Roskilde baseret på: Lov nr. 473 af 7. juni 2001, museumsloven med senere ændringer Bekendtgørelse nr. 952 af

Læs mere

STIFTELSESOVERENSKOMST

STIFTELSESOVERENSKOMST STIFTELSESOVERENSKOMST Morsø Kommune og Region Nordjylland Jernbanevej 7 Niels Bohrs Vej 30 7900 Nykøbing Mors 9220 Aalborg Ø har d.d. stiftet en Selvejende Institution Kulturmødet Mors med hjemsted i

Læs mere

Vedtægter for Frederiksbergmuseerne (Arbejdstitel)

Vedtægter for Frederiksbergmuseerne (Arbejdstitel) Vedtægter for Frederiksbergmuseerne (Arbejdstitel) Senest revideret 6. juli 2012 Indhold Side 1. Navn og ejerforhold, art og status 3 2. Formål og ansvarsområde 4 3. Samarbejde med andre museer og offentlige

Læs mere

1.0 MUSEETS NAVN OG ADRESSE

1.0 MUSEETS NAVN OG ADRESSE 1.0 MUSEETS NAVN OG ADRESSE 1.1 Museets navn er Roskilde Museum. Museet er en selvejende institution. Museets hovedadresse: Munkebro 2, 4000 Roskilde. 1.2 Museet omfatter følgende administrations- og besøgssteder

Læs mere

VEDTÆGTER DEN SELVEJENDE INSTITUTION KUNSTEN MUSEUM OF MODERN ART AALBORG

VEDTÆGTER DEN SELVEJENDE INSTITUTION KUNSTEN MUSEUM OF MODERN ART AALBORG 123-173249 AHJ/PCH/dha 19.08.2014 VEDTÆGTER for DEN SELVEJENDE INSTITUTION KUNSTEN MUSEUM OF MODERN ART AALBORG Advokatfirma 1. Navn og ejerforhold KUNSTEN Museum of Modern Art Aalborg som er museets navn

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION MUSEUM SKANDERBORG

VEDTÆGTER FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION MUSEUM SKANDERBORG VEDTÆGTER FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION MUSEUM SKANDERBORG 1 Navn og ejerforhold, art og status Museets navn er Museum Skanderborg. 1.1Museum Skanderborg Museum Skanderborg er et selvejende, statsanerkendt

Læs mere

Vedtægter for Øhavsmuseet

Vedtægter for Øhavsmuseet Vedtægterne er baseret på Lov nr. 1505 af 14. december 2006; Museumsloven med senere ændringer. Bekendtgørelse nr. 1512 af 14. december 2006 om museer mv. Bekendtgørelse nr. 1510 af 14. december 2006 om

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åben tillægsdagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åben tillægsdagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring Rådhus

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:00 Mødested: Vendsyssel Teater Fraværende:

Læs mere

Vedtægter for Lemvig Museum Godkendt af Lemvig Museums bestyrelse

Vedtægter for Lemvig Museum Godkendt af Lemvig Museums bestyrelse Vedtægter for Lemvig Museum Godkendt af Lemvig Museums bestyrelse 23.4.2013 1 Indhold Side 1. Museets navn og ejerforhold, art og status 3 2. Museets formål og ansvarsområde 3 3. Museets samarbejde med

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: 20.01.05-P20-1-15

Læs mere

Vedtægter for den selvejende institution Ringkøbing Skjern Museum

Vedtægter for den selvejende institution Ringkøbing Skjern Museum Vedtægter for den selvejende institution Ringkøbing Skjern Museum 1 Ejerforhold, navn, art, status og adresse 1.1 Ringkøbing Skjern Museum er en selvejende institution. 1.2 Ringkøbing Skjern er et statsanerkendt

Læs mere

Navn Business Region North Denmark er en forening bestående af nordjyske kommuner samt Region Nordjylland. Foreningens hjemsted er Aalborg.

Navn Business Region North Denmark er en forening bestående af nordjyske kommuner samt Region Nordjylland. Foreningens hjemsted er Aalborg. Vedtægter for Business Region North Denmark (BRN) 1 Navn Business Region North Denmark er en forening bestående af nordjyske kommuner samt Region Nordjylland. Foreningens hjemsted er Aalborg. 2 Formål

Læs mere

1 Navn, hjemsted og tilsyn stk. 1 Den Selvejende Institutions navn er Aarhus Scenekunstcenter (Institutionen).

1 Navn, hjemsted og tilsyn stk. 1 Den Selvejende Institutions navn er Aarhus Scenekunstcenter (Institutionen). Vedtægter for Den Selvejende Institution, Aarhus Scenekunstcenter 1 Navn, hjemsted og tilsyn Den Selvejende Institutions navn er Aarhus Scenekunstcenter (Institutionen). Institutionen er stiftet af Aarhus

Læs mere

Sådan søger du Det overraskende møde & alternative arenaer Puljen under KONTRAST

Sådan søger du Det overraskende møde & alternative arenaer Puljen under KONTRAST Sådan søger du Det overraskende møde & alternative arenaer Puljen under KONTRAST Vejledning til ansøgere KulturKANten - hvad er det? KulturKANten 2013-2016 er et samarbejde mellem de 11 nordjyske kommuner,

Læs mere

VEDTÆGTER FOR VENDSYSSEL TEATER

VEDTÆGTER FOR VENDSYSSEL TEATER VEDTÆGTER FOR VENDSYSSEL TEATER Navn og hjemsted 1. Vendsyssel Teater er en selvejende institution med hjemsted i Hjørring. Vendsyssel Teater er et egnsteater i henhold til gældende teaterlov. Formål 2.

Læs mere

NOTAT. Ændringsforslag til vedtægterne for Holbæk Museum

NOTAT. Ændringsforslag til vedtægterne for Holbæk Museum Dagtilbud og Kultur 19. november 2012 (opdateret 22. november 2012) NOTAT Ændringsforslag til vedtægterne for Holbæk Museum Det fremgår af museets nuværende vedtægter og museumsloven, at vedtægtsændringer

Læs mere

2.2. Museets ansvarsområde er kvinders liv og virke i den danske kulturhistorie i nyere tid.

2.2. Museets ansvarsområde er kvinders liv og virke i den danske kulturhistorie i nyere tid. VEDTÆGTER FOR KVINDEMUSEET I DANMARK 1. Museets navn og ejerforhold, art og status. 1.1. Kvindemuseet i Danmark er et statsanerkendt landsdækkende kulturhistorisk specialmuseum, som ejes og drives af Kvindemuseumsforeningen.

Læs mere

Nuværende: Vedtægt for den selvejende institution Ballerup Museumsfond. Vedtægtsændringer:

Nuværende: Vedtægt for den selvejende institution Ballerup Museumsfond. Vedtægtsændringer: 1 Fondens navn er Ballerup Museums Fond. Fonden er stiftet af Ballerup Kommune og Ballerup Historiske Forening. 2 Fondens hjemsted er Ballerup Kommune. 3 Fondens hovedformål er gennem indsamling, registrering,

Læs mere