side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgsmøde den kl. 16:30 Mødelokale 3, Kerteminde Rådhus Tilgår pressen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgsmøde den kl. 16:30 Mødelokale 3, Kerteminde Rådhus Tilgår pressen"

Transkript

1 side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgsmøde den kl. 16:30 Mødelokale 3, Kerteminde Rådhus Tilgår pressen

2 side 2 Indholdsfortegnelse: 43. Meddelelser og orientering Ansøgning om underskudsgaranti fra Hindsholm Fritidsring Ansøgning om tilskud til Fjordens Dag Ansøgning fra Landsforeningen for Dramatisk Virksomhed og Kerteminde Amatør Teater om støtte til teaterfestival Overtagelse af klubhuse Hædring af ildsjæle m.m. i Kerteminde Kommune Strategisk indsats for Billedkunst i relation til Kulturaftalen for Kulturregion Fyn Fastsættelse af takst for udlån af skolernes lokaler incl. skolehaller Puljen til ombygning og nybygning af klubfaciliteter Eventuelt Punkter på lukket møde:

3 side Meddelelser og orientering sagsnr Invitation til at deltage i Kulturarvsstyrelsens turismearbejde 2. Dansens Dag 29. april Danmarks Biblioteker, nr. 8, Mit Sommerhus, november Idrætsliv, december Tribune, december Sceneliv, december Forsamlingshus Nyt, december Nyt fra Biblioteksstyrelsen, december Fynsk Idræt, nr. 3, Børneteater, december Nyhedsbrev fra Kulturelle Samråd i Danmark, nr. 23, december Kunstværk 14. Biblioteksmøde i marts 15. Fordeling af haltimer i fremtiden Til efterretning. Kultur- og fritidsudvalgsmøde punkt 43: Taget til efterretning. 44. Ansøgning om underskudsgaranti fra Hindsholm Fritidsring G01 sagsnr Hindsholm Fritidsring har fremsendt ansøgning om en underskudsgaranti på kr. i forbindelse med afholdelse af et kulturelt musikalsk arrangement med Neanders Jazzband den 26. januar 2008 i Dalby Forsamlingshus.

4 side 4 Arrangementet er siden 1993 blevet afholdt hvert år i januar måned med skiftende solister og arrangeres af Hindsholm Fritidsring, Dalby Forsamlingshus og Hindsholmscenen. I det medsendte budget kalkuleres med et overskud på kr. Af budgettet udgør de kr. udgifter til solister, kr. til annoncering, kr. til lokaleleje. På indtægtssiden forventes entréindtægter på kr. og salg af drikkevarer på kr. Bilag: Hindsholm Fritidsrings ansøgning af 14. december Økonomi: Arrangementet foreslås finansieret på konto , kulturelle formål, hvor der i 2008 er afsat kr. Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller, at ansøgningen imødekommes. Kultur- og fritidsudvalgsmøde punkt 44: Ansøgningen imødekommet som indstillet. 45. Ansøgning om tilskud til Fjordens Dag G01 sagsnr Fjordens Dag Odense Kommune søger om økonomisk støtte på kr. i forbindelse med afvikling af Fjordens Dag Det ansøgte beløb afspejler befolkningstallene i Odense, Nordfyns og Kerteminde kommuner, og udviser følgende beregning: Grundbeløb kr. Befolkningsafhængigt beløb kr. Samlet støttebeløb kr. Bilag: Ansøgning fra Fjordens Dag m. bilag.

5 side 5 Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller, at ansøgningen imødekommes. Budget er afsat til formålet. Kultur- og fritidsudvalgsmøde punkt 45: Ansøgningen imødekommet som indstillet. 46. Ansøgning fra Landsforeningen for Dramatisk Virksomhed og Kerteminde Amatør Teater om støtte til teaterfestival sagsnr Landsforeningen for Dramatisk Virksomhed (DATS) og Kerteminde Amatør Teater (KAT) har indledt et samarbejde omkring afvikling af DATS årlige teaterfestival. I den anledning søges der om et tilskud på kr. DATS er en landsorganisation for amatørfester med en medlemskreds bestående af bl.a. enkeltpersoner og institutioner. I 2008 er DATS 60 års jubilæumsår, og teaterfestivalen bliver lagt i Kerteminde og gennemført i samarbejde med KAT. Teaterfestivalen finder sted maj Festivalcentrum kommer til at ligge på Kerteminde Skole, og der er gratis adgang for publikum til alle forestillinger. DATS modtager tilskud fra bl.a. Kulturministeriet og Dansk Ungdoms Fællesråd. Bilag: Landsforeningen for Dramatisk Virksomhed og Kerteminde Amatør Teaters ansøgning af 6. december Økonomi: Arrangementet foreslås finansieret på konto , kulturelle formål, hvor der i 2008 er afsat kr. Kultur- og Fritidsudvalget bedes tage stilling til ansøgningen.

6 side 6 Kultur- og fritidsudvalgsmøde punkt 46: Ansøgningen imødekommet med et tilskud på kr. Udvalget forventer, at de kunstneriske aktiviteter kan spredes til hovedbyerne. 47. Overtagelse af klubhuse G01 sagsnr I forbindelse med budgetbehandlingen af budget 2008 har Folkeoplysningsudvalget anbefalet, at der blev afsat et beløb til kommunal overtagelse af klubhuse. Der blev afsat et beløb til dette i forbindelse med vedtagelsen af budget Kultur- og Fritidsforvaltningen har den 1. november 2007 afholdt møde med foreningerne ang. evt. kommunal overtagelse af klubhusene. Følgende foreninger har tilkendegivet, at de ønsker en kommunal overtagelse af klubhuset: - Langeskov Idrætsforening - Marslev Gymnastik- og Idrætsforening - Birkende Boldklub Det har nu været afholdt ekstraordinære generalforsamlinger i foreningerne, hvor det er blevet besluttet, at der ønskes en kommunal overtagelse af klubhusene. En kommunal overtagelse af klubhusene vil medføre, at foreningerne ikke længere skal have udbetalt lokaletilskud, idet kommunen overtager driftsudgifterne. Der afsættes i stedet et driftsbudget til hvert klubhus. Midlerne til driftsbudgetterne forventes overført dels fra lokaletilskudspuljen dels fra pulje som afsat til kommunal overtagelse af klubhuse. Den del af lokaletilskudspuljen, der tidligere (i 2007), har været afsat til disse foreninger udgør: Langeskov Idrætsforening kr. Marslev Gymnastik- og Idrætsforening kr. Birkende Boldklub kr. I alt kr. En overførsel af midler fra konto 374 til Kultur- og Fritidsudvalgets konto 031 kræver Folkeoplysningsudvalgets godkendelse. Folkeoplysningsudvalget godkendte på sit møde den 12. december, at der overføres budgetbeløb, som svarer til de beløb, som er blevet udbetalt i lokaletilskud til klubhusene til de nævnte foreninger. Dette beløb svarer til 90% af driftsomkostningerne. Ved budgetlægningen er der afsat midler på Kultur- og Fritidsudvalgets område til finansiering af den øvrige del af finansieringen. Den økonomiske samarbejdsaftale indeholder dels økonomiske forhold dels ikrafttrædelse og ophørsbestemmelser.

7 side 7 Under økonomiske forhold beskrives de driftsområder, som budgettet indeholder som el, vand, kloak, varme, serviceeftersyn, reparation og almindelig vedligeholde, rengøring, abonnementer, kommunikation samt forsikringsmæssige forhold. Desuden tildeles foreningen brugsretten til klubhuset, dog således at klubhuset stilles til rådighed for brugere, når dette ikke anvendes til foreningens aktiviteter. På baggrund af foreningernes regnskaber og tilskudsudbetalinger har forvaltningen beregnet udkast til budget for de tre klubhuse. Der er dog stadig usikkerhed om disse, da der i øjeblikket er iværksat opmåling af rengøring i klubhusene. Der er derfor af de vedtagne budget afsat en pulje, som kan anvendes til teknisk regulering af budgetbeløbene i løbet af året. Nettobudget for overtagelse af klubhuse Fælles Pulje til ekstraordinær vedligeholdelse Pulje til regulering I alt Klubhuse Birkende Boldklub Langeskov Idrætsforening Marslev Gymnastik- og Idrætsforening I alt Fælles pulje og klubhuse i alt Finansiering Omplacering fra folkeoplysningsområdet Udkontering af service fra Kerteminde Hallerne Finansiering fra pulje til kommunal overtagelse af klubhuse I alt Bilag: Forslag til samarbejdsaftaler Forvaltningen indstiller aftalerne til Kultur- og Fritidsudvalgets godkendelse. Kultur- og fritidsudvalgsmøde punkt 47: Forslag til samarbejdsaftaler og budgetoplæg oversendes med anbefaling. Udvalget kan ikke anbefale, at den sidste sætning i 6 indgår i den økonomiske samarbejdsaftale. Udvalget ønsker en harmonisering af vilkår for salg i kommunale klubhuse.

8 side Hædring af ildsjæle m.m. i Kerteminde Kommune G01 sagsnr I 2007 er der i Kerteminde Kommune foretaget en hædring af personer, som har ydet indsatser i foreningsområdet. Hædringen har fundet sted på baggrund af præstationer, som har fundet sted i Derfor er hædringen sket på de tidligere kommuners grundlag. I starten af 2008 forventes det, at der skal foretages hædringer af indsatser, som er sket i Derfor skal der udarbejdes kriterier for, hvordan der kan indstilles til en sådan hædring. Til dette arbejde blev der nedsat en arbejdsgruppe bestående af følgende: - Flemming Jensen, repræsentant for idrætsforeningerne - Claus Hartmann-Petersen, repræsentant for Folkeoplysningsudvalget - Kaare Jørgensen, repræsentant for Kultur- og Fritidsudvalget - Manfred Erfurth, repræsentant for børne- og ungdomsforeningerne - Jess Aagaard, repræsentant for Kerteminde Erhvervsforening Der har den 29. november 2007 været afholdt møde i arbejdsgruppen. På mødet blev det besluttet at stille forslag om følgende. Forslag til kriterier for hædringsbevisninger: årets borger i Kerteminde Kommune årets foreningsleder årets idrætsudøver/foreningsmedlem hædring for enkeltpræstationer hædring for holdpræstationer hædring for verdensmesterskab, europamesterskab, nordisk mesterskab, danmarksmesterskab, fynsmesterskab Der kan indstilles til hædring af idrætsudøvere bosiddende i Kerteminde Kommune, som udøver idræt i foreninger/klubber i Kerteminde Kommune. Forslag til tidsplan: I januar 2008 (uge 2 + 3) annonceres i Kjerteminde Ugeavis og på hvor borgere, foreninger og klubber opfordres til at indstille personer til hædring. Ansøgningsfristen er 2 uger, dvs. 22. januar Komiteen udvælger den 24. januar 2008 personer til hædring. Hædring finder sted lørdag, den 9. februar Borgmester Palle Hansborg-Sørensen overrækker priser bistået af Jacob Dauerhøj, fmd. for Kultur- og Fritidsudvalget eller Claus Hartmann-Petersen, fmd. for Folkeoplysningsudvalget. Indstilling og udvælgelse: Forslag indsendes til komiteen, som alene står for udvælgelsen. Komiteen har mulighed for at komme med indstillinger. Indstillingen skal indeholde en nærmere begrundelse og argumentation for indstillingen.

9 side 9 Beløbsstørrelse: Det foreslås, at der afsættes følgende pengebeløb: Mesterskab Enkeltpræstation Holdpræstation Fyns * 0 0 Danmarks Nordisk Europa Verdens 1., 2., 3. plads Olympisk Lege 1., 2., 3. plads Årets borger og årets foreningsleder modtager en gave fra lokal kunstner. Der overrækkes erindringspokaler til sidste års modtagere af vandrepokaler. * Der overrækkes erindringsgaver eller gavekort a 500 kr. til fynsmestre. Finansiering: Konto hvor der er afsat kr. til formålet. Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller arbejdsgruppens forslag til kriterier for tildeling af hædringsbevisninger herunder tidsplan, indstilling og udvælgelse samt beløbsstørrelser til Folkeoplysningsudvalgets godkendelse. Folkeoplysningsudvalgets møde punkt 64: Oversendes med anbefaling om, at komiteen udgøres af folkeoplysningsudvalget suppleret ad hoc med en repræsentant fra erhvervsforening. I tilfælde af stemmelighed er formandens stemme udslaggivende. Fraværende: Gitte Overgaard Afbud: Jacob Dauerhøj Kultur- og fritidsudvalgsmøde punkt 48: Oversendes med anbefaling om, at mesterskaber er opnået gennem anerkendte idrætsforbund.

10 side Strategisk indsats for Billedkunst i relation til Kulturaftalen for Kulturregion Fyn sagsnr Kerteminde Kommune underskrev i april 2007 sammen med de øvrige 9 kommuner på Fyn Kulturaftale mellem kulturministeren og Kulturregion Fyn for perioden 1. januar 2007 til 31. december I Kulturaftalen er der beskrevet opgaver, mål og resultatkrav for seks udvalgte kulturområder og temaer musik, teater og dans, museer, billedkunst, film og medier samt børn og unge. For kulturområdet Billedkunst er der udarbejdet mål om en styrkelse af billedkunsten i forbindelse med offentlige byggerier på Fyn. Resultatkrav er formuleret på tre områder i form af - videreførelse og styrkelse af Fyns Kunstfonds samling. - styrkelse af den kunstneriske udsmykning ved nybygning og større anlægsprojekter. - konsolidering og videreudvikling af Kunstportalen. Indsatsen for den kunsneriske udsmykning ved nybygning og større anlægsprojekter er konkretiseret således: Kulturregion Fyn vil i løbet af aftaleperioden sikre, at der ved nybygning og større anlægsprojekter i den fynske kulturregion afsættes som minimum 5 promille af byggesummen til kunstnerisk udsmykning. I forbindelse med et nybyggeri med en anlægssum på 10 mill. kr. vil der således være kr., som skal være øremærket til kunstnerisk udsmykning. Kulturaftalen mål og resultatkrav på dette område har været behandlet i direktion og på to møder i chefgruppen. Herfra er opbakning til, at der i aftaleperioden afsættes en ramme på 5 promille eller 0,5% af byggesummen til kunstnerisk udsmykning. Forvaltningen indstiller, at Kultur- og Fritidsudvalget oversender sagen med anbefaling om godkendelse. Kultur- og fritidsudvalgsmøde punkt 49: Oversendes med anbefaling. De konservative medlemmer stemte imod anbefalingen, idet disse ønsker, at der afsættes en central pulje til kunstnerisk udsmykning, således at dette ikke skal udmøntes af de vedtagne budgetter.

11 side Fastsættelse af takst for udlån af skolernes lokaler incl. skolehaller G01 sagsnr I forbindelse med et arrangement i foråret har Kerteminde Skole opkrævet et beløb af en forening for overnatning. Denne opkrævning er udsendt på baggrund af de aftaler, som har været gældende for Gl. Kerteminde Kommune. Der er pt. ingen vejledninger/takster, og der har derfor ikke været hjemmel til at opkræve dette. Der kan ikke opkræves beløb for udlån til foreningernes folkeoplysende aktiviteter. I Kerteminde Kommune har der tidligere været opkrævet et beløb, som har været politisk fastsat. I Langeskov Kommune har der ligeledes været opkrævet et beløb for overnatning. I Munkebo Kommune har der ikke været opkrævet, idet budgetterne har været afpasset, således at skolerne har været stillet vederlagsfrit til rådighed for foreninger, mens brugere eksternt har betalt et politisk fastsat beløb. Børn- og Skoleforvaltningen samt repræsentanter fra skolerne har været indkaldt til møde med henblik på løsning af problemstillingen. På mødet gav skolerne udtryk for, at udgifterne til varme, vand og lys til overnatninger i fx ferier ikke er indregnet via deres decentraliseringsaftale, således at skolerne har mulighed for at afholde disse udgifter. Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller følgende takster til Folkeoplysningsudvalgets godkendelse: At skolerne får mulighed for at opkræve et beløb pr. person pr. overnatning, således at skolerne kan få deres udgifter dækket. Takst: 24 kr. At skolerne får mulighed for at opkræve en timeleje for eksterne brugere. Takst 289 kr. At skolerne får mulighed for at opkræve et beløb på 195 kr. pr. serviceledertimer, hvis der til stævner m.m. ønskes en særlig service fra skolen. Folkeoplysningsudvalgets møde punkt 65: Udvalget anbefaler, at skolerne stilles vederlagsfrit til rådighed for foreninger i Kerteminde Kommune. Der anbefales oprettet en pulje til kompensering af skolernes udgifter. Takst for timeleje til eksterne brugere oversendes med anbefaling. Kultur- og fritidsudvalgsmøde punkt 50: Oversendes med anbefaling af Folkeoplysningsudvalgets beslutninger.

12 side Puljen til ombygning og nybygning af klubfaciliteter G01 sagsnr I forbindelse med vedtagelsen af budget 2008 blev der afsat midler til renovering/istandsættelse af klubhuse. Der blev vedtaget følgende model for støtte til foreninger: - Foreningen skal selv stille med 30% af den samlede udgift/det ansøgte beløb. - Kommunen støtter foreningen med de resterende 70% af udgiften som følger: 80% ydes som et kommunalt lån. 20% ydes som direkte tilskud. Der er i budget 2008 afsat følgende beløb: kr. til lån kr. til tilskud Der er indkommet ansøgninger fra følgende foreninger: Munkebo Taekwondo Klub Kerteminde Sejlklub Kerteminde Civile Hundeførerforening Det Danske Spejderkorps Ktm. Kølstrup Skytteforening Munkebo Skytteforening Revninge Skytteforening Samlet udgift Klubbens selvfinansiering * Ansøgt beløb Kom. tilskud % Kom. lån 80% I alt kommunal udgift *Beløbet er fastsat af forvaltningen, klubben har ikke selv foreslået beløb til selvfinansiering. Udgifter til de 80% ydes som et kommunalt lån: Udgifter til de 20% ydes som direkte tilskud: kr kr. Munkebo Taekwondo Klub: Foreningen ansøger om tilskud til renovering af klublokale. Klublokalet er ikke længere godkendt til ophold pga. manglende branddør og vandskade. Foreningen pt. ikke noget klublokale. Pris: kr.

13 side 13 Kerteminde Sejlklub: Foreningen ansøger om støtte til udvidelse af ungdomsfaciliteterne idet foreningen har fået tildelt hvervet som kraftcenter for optimist og zoom8 joller af Dansk Sejlunion. Pris: kr. Kerteminde Civile Hundeførerforening Foreningen ansøger om tilskud til udgifter i forbindelse med vedligeholdelsen af klubhuset. Den ene side af klubhuset er sunket så meget, at gulvet indendørs også er sunket. Pris: kr. Det Danske Spejderkorps: Foreningen ansøger om tilskud til tilbygning af spejderhytten. For at kunne være mere udendørs vil foreningen opsætte overdækning/udhæng på enden af hytten. Der etableres et naturværksted/udekøkken med jordovn, vask, bordplade, smedje med esse samt en bålplads. Pris: ,25 kr. Foreningen søger desuden om tilskud til udskiftning af 7 stk. vinduer samt isætning af dobbeltdør. Dobbeltdøren skal fungere som ekstra flugtvej samt udgang til naturværksted/udekøkken. Vinduerne er møre og angrebet af råd. Pris: ,50 kr. Endvidere ønsker foreningen at ansøge om tilskud til reparation af eksisterende tag. Tagpappet er utæt, træværket under taget er mørt og angrebet af råd. Pris: ,00 kr. Kølstrup Skytteforening: Foreningen ansøger om tilskud til udvidelse af opholdsfaciliteter nedbrydning af muren imellem nuværende og kommende faciliteter for at skabe en bedre sammenhæng lokalerne imellem. Pris: kr. Foreningen ansøger endvidere om tilskud til etablering af ventilationsanlæg på såvel skydebanen som i opholdsfaciliteterne. I henhold til miljølovgivningen skal der forefindes ventilationsanlæg på en skydebane. Foreningen har ikke i forvejen et ventilationsanlæg. Pris: kr. Munkebo Skytteforening: Foreningen ansøger om tilskud til forbedring af eksisterende udsugnings-/ventilationsanlæg. Nye krav til nedbringelse af luftforureningen har gjort at det er påkrævet at skytteforeningen forbedrer udsugningen/ventilationen på 15-meter banerne. Pris: kr. Revninge Skytteforening: Foreningen søger om tilskud til finansiering af 15-meter indendørs skydebane. Pris: kr. Folkeoplysningsudvalget bedes foretage en prioritering af de indkomne ansøgninger, herunder foretage en fordeling af det afsatte budget. Bilag: Ansøgninger fra foreningerne. Forslag til prioritering af ansøgningerne. Finansiering: Konto 031 hvor der er afsat kr.

14 side 14 Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller at Folkeoplysningsudvalget afgiver udtalelse til Kulturog Fritidsudvalget indeholdende en prioritering af de indkomne ansøgninger med henblik på en fordeling af det afsatte budget til vedligeholdelse/renovering af klubhuse i Folkeoplysningsudvalgets møde punkt 62: Oversendes med anbefaling. Fraværende: Gitte Overgaard Afbud: Jacob Peder Dauerhøj Kultur- og fritidsudvalgsmøde punkt 51: Oversendes med anbefaling af, at tilskud dækkes via overførselsadgang. Udvalget kan ikke anvise forslag til finansiering af kommunale lån. Udvalget ønsker, at Revninge Skytteforenings projekt genbehandles. 52. Eventuelt G01 sagsnr Eventuelt. Kultur- og fritidsudvalgsmøde punkt 52: Intet.

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgsmøde den kl. 16:30 Mødelokale 3, Kerteminde Rådhus Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgsmøde den kl. 16:30 Mødelokale 3, Kerteminde Rådhus Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgsmøde den 30.01.2008 kl. 16:30 Mødelokale 3, Kerteminde Rådhus Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 53. Meddelelser og orientering... 3 54. Overtagelse

Læs mere

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den kl. 16:00 Mødested: Kerteminde-hallen, mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den kl. 16:00 Mødested: Kerteminde-hallen, mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den 07.01.2009 kl. 16:00 Mødested: Kerteminde-hallen, mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Kaare Jørgensen deltog under pkt. 168, 169, 176. Indholdsfortegnelse:

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT for Kultur- og fritidsudvalgs møde den 10. januar 2007 Kl. 16.30 Kultur- og Fritidsforvaltningens mødelokale Med presse Fraværende: Side 1 Indholdsfortegnelse: 1. Konstituering

Læs mere

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgsmøde den kl. 16:30 Langeskov Bibliotek Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgsmøde den kl. 16:30 Langeskov Bibliotek Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgsmøde den 18.06.2008 kl. 16:30 Langeskov Bibliotek Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 106. Meddelelser og orientering... 3 107. Budget 2009 prioritering

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 6 TORSDAG DEN 26. APRIL 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 26. april 2007 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 12 TIRSDAG DEN 20. NOVEMBER 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 20. november 2007 Side: 2

Læs mere

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den kl. 16:30 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den kl. 16:30 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den 15.08.2007 kl. 16:30 Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 13. Meddelelser og orientering... 3 14. Hædring af ildsjæle m.m. i Kerteminde

Læs mere

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 04.02.2008 kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 115. Dialogmøder.... 3 116. Udviklingsprojekt på Mølkærskolen - "Fremtidssikret

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 9 TIRSDAG DEN 1. APRIL 2008, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 1. april 2008 Side: 2 Fraværende: Pia Longet

Læs mere

side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den kl. 16:30 Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den kl. 16:30 Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den 17.06.2009 kl. 16:30 Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 177. Meddelelser og orientering... 3 178. Ansøgning om godkendelse

Læs mere

side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den kl. 15:30 Mødelokale 2 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den kl. 15:30 Mødelokale 2 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den 17.03.2010 kl. 15:30 Mødelokale 2 Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 10. Projektet Grib Chancen - til et lettere liv... 3 11. Pensionisttilskud...

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 8 TORSDAG DEN 28. FEBRUAR 2008, KL. 19.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 28. februar 2008 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 22. MAJ 2007 KL. 17.00 PÅ RÅDHUSET I AARS MØDELOKALE 4 (gæstekantinen)

REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 22. MAJ 2007 KL. 17.00 PÅ RÅDHUSET I AARS MØDELOKALE 4 (gæstekantinen) 1 REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 22. MAJ 2007 KL. 17.00 PÅ RÅDHUSET I AARS MØDELOKALE 4 (gæstekantinen) Indholdsfortegnelse Åben - Ansøgning fra Dancing Friends Vesthimmerland om godkendelse

Læs mere

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den 06.05.2009 kl. 16:00 Mødested: Byrådssalen, Kerteminde rådhus Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den 06.05.2009 kl. 16:00 Mødested: Byrådssalen, Kerteminde rådhus Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den 06.05.2009 kl. 16:00 Mødested: Byrådssalen, Kerteminde rådhus Tilgår pressen side 2 Kaare Jørgensen deltog ikke i punkt 214-222 Indholdsfortegnelse:

Læs mere

side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den kl. 16:30 Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den kl. 16:30 Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den 13.05.2009 kl. 16:30 Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Gitte Overgaard, Ole Olesen Indholdsfortegnelse: 169. Meddelelser og orientering... 3

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 27. januar 2011

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 27. januar 2011 Referat torsdag den 27. januar 2011 Kl. 18:30 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...1 2. FOU - Orientering...2 3. FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til særlige

Læs mere

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den kl. 16:30 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den kl. 16:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den 05.11.2012 kl. 16:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 290. Ansøgninger fra Jubilæumskomiteen... 3 291. Oprettelse af den

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 20. maj 2009

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 20. maj 2009 Referat fra møde i onsdag den 20. maj 2009 Mødet startede kl. 19:00 i Osted/Lejre Skytteforening i klublokalet, Lejrevej 1, 4320 Lejre. Gert Rosenkrantz Fuglsang Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse

Læs mere

RAMMER FOR HÆDRINGS- OG FRIVILLIGHEDS-AR- RANGEMENTER I RUDERSDAL KOMMUNE

RAMMER FOR HÆDRINGS- OG FRIVILLIGHEDS-AR- RANGEMENTER I RUDERSDAL KOMMUNE RAMMER FOR HÆDRINGS- OG FRIVILLIGHEDS-AR- RANGEMENTER I RUDERSDAL KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget godkendte den 12. november 2014 nedenstående rammer for hædrings-/frivillighedsarrangementer i Rudersdal

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET. Dagsorden nr. 4 for mødet MANDAG den 11. juni 2007 kl på Otterup Rådhus, mødelokale 5

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET. Dagsorden nr. 4 for mødet MANDAG den 11. juni 2007 kl på Otterup Rådhus, mødelokale 5 Init.: Dato: 11.06.2007 Side: 4 FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET Dagsorden nr. 4 for mødet MANDAG den 11. juni 2007 kl. 17.00 på Otterup Rådhus, mødelokale 5 Fraværende: Niels Erik Kristensen, Jørgen Meier Sørensen

Læs mere

side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den 08.12.2010 kl. 16:30 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den 08.12.2010 kl. 16:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den 08.12.2010 kl. 16:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 51. Meddelelser og orientering... 3 52. Fordeling af tilskud til aftenskoleundervisning

Læs mere

side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den kl. 16:30 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den kl. 16:30 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den 10.12.2008 kl. 16:30 Tilgår pressen side 2 Poul Larsen forlod mødet under punkt 142 Indholdsfortegnelse: 135. Meddelelser og orientering... 3

Læs mere

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 08. december 2009 kl. 17:00 i Aars Gæstekantine

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 08. december 2009 kl. 17:00 i Aars Gæstekantine åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 08. december 2009 kl. 17:00 i Aars Gæstekantine Indholdsfortegnelse 001. Ansøgninger om tilskud til voksenundervisning for 2010... 3 002. IF Kvik - Ansøgning

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 34 TORSDAG DEN 10. SEPTEMBER 2009, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 10. september 2009 Side:

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Page 1 of 10 Referat Folkeoplysningsudvalget Ordinært Møde Dato Tid Sted 25. oktober 2004 17:30 Mødelokale 2 NB. Fraværende Til stede Hans Krarup Olesen uden afbud Indholdsfortegnelse 1. Samlet budget

Læs mere

side 1 Åbent referat fra Kultur- og fritidsudvalgsmøde den kl. 16:30 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat fra Kultur- og fritidsudvalgsmøde den kl. 16:30 Tilgår pressen side 1 Åbent referat fra Kultur- og fritidsudvalgsmøde den 02.05.2007 kl. 16:30 Tilgår pressen side 2 Fraværende: Afbud: Indholdsfortegnelse: 1. Meddelelser og orientering... 3 2. Budget 2008... 3 3. Budgetopfølgning

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 13 TIRSDAG DEN 7. OKTOBER 2008, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 7. oktober 2008 Side: 2 Fraværende: Kurt

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 25 TORSDAG DEN 27. NOVEMBER 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 27. november 2008 Side: 2

Læs mere

Ishøj Kommune Tilskud til foreningsarbejde i Ishøj Kommune. Retningslinjer

Ishøj Kommune Tilskud til foreningsarbejde i Ishøj Kommune. Retningslinjer Tilskud til foreningsarbejde i Retningslinjer Hvem kan få tilskud? Betingelsen for at få tilskud er, at Folkeoplysningsudvalget har godkendt foreningen som en tilskudsberettiget folkeoplysende forening

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsrådet. Mødedato: tirsdag den 03-05-2011 Mødetidspunkt: 16:30-18:00

Referat. Folkeoplysningsrådet. Mødedato: tirsdag den 03-05-2011 Mødetidspunkt: 16:30-18:00 Referat Folkeoplysningsrådet Møde nr.: Folkeoplysningsrådet Mødedato: tirsdag den 03-05-2011 Mødetidspunkt: - 18:00 Mødested: Mødelokale C Hækkerupsvej 1, kælderen. Indgang via gavlen (handicapindgang).

Læs mere

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 21. januar 2010 kl. 17:00 i Løgstør Kantine

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 21. januar 2010 kl. 17:00 i Løgstør Kantine åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 21. januar 2010 kl. 17:00 i Løgstør Kantine Indholdsfortegnelse 001. Idrætsforeningen KVIK - ansøgning om lokaletilskud til trænningsophold 3 002. Vældgård

Læs mere

Forslag til fremtidige rammer for hædrings-/frivillighedsarrangementer

Forslag til fremtidige rammer for hædrings-/frivillighedsarrangementer Forslag til fremtidige rammer for hædrings-/frivillighedsarrangementer Der har været nedsat en arbejdsgruppe med henblik på at fremsætte forslag til fremtidige rammer for hædrings-/frivillighedsarrangementer.

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 13 TORSDAG DEN 20. DECEMBER 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 20. december 2007 Side: 2

Læs mere

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00. Ekstraordinært møde 1. Meddelelser 2. Ansøgning fra Musikteatret Holstebro om tilskud til udvidelse

Læs mere

REFERAT TIL FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 20. AUGUST 2007 KL PÅ KNABERGÅRDEN I AALESTRUP

REFERAT TIL FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 20. AUGUST 2007 KL PÅ KNABERGÅRDEN I AALESTRUP REFERAT TIL FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 20. AUGUST 2007 KL. 17.00 PÅ KNABERGÅRDEN I AALESTRUP Indholdsfortegnelse 1. Aars Gymnastikforening Ansøgning om fritagelse for betaling af halgebyr. 2. Aftale

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Page 1 of 9 Referat Folkeoplysningsudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted 26. januar 2004 17:30 Mødelokale 2 NB. Fraværende Til stede Hans Krarup Olesen og Ingrid Hejslet med afbud. Indholdsfortegnelse 1.

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET. den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET. den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Jernved Idrætsforening søger fritagelse om indfrielse af pantebrev... 4 3 Prioritering

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. juni 2009

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. juni 2009 Referat fra møde i onsdag den 17. juni 2009 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2 på Rådhuset i Allerslev. Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 3 2. FOU - Orientering... 4 3. FOU

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat Folkeoplysningsudvalget kl. 17:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune Folkeoplysningsudvalget Punkter på åbent møde: 45. Bemærkninger til referat fra sidste møde...1 46. Nyt fra formanden...2 47. Nyt

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 09.00 Til kl.: 09.45 Mødested: Horsens Mødenr.: 4 Fraværende: Mette Nielsen;Flemming Lund;Hans Feddern Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 26 Meddelelser og gensidig orientering

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 19 TIRSDAG DEN 20. OKTOBER 2009, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 20. oktober 2009 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den kl. 16:00 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den kl. 16:00 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den 18.08.2010 kl. 16:00 Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 26. Meddelelser og orientering... 3 27. Fritidspas... 3 28. Budget 2011... 4 29.

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 29 TORSDAG DEN 12. MARTS 2009, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 12. marts 2009 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2017

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2017 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 25 & 32 Faste ejendomme og fritidsfaciliteter budget 3.003.897 2.851.754 2.784.181 2.594.787 Forskel 219.716 256.967 Overført til kommende budgetår 270.064

Læs mere

side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den kl. 16:30 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den kl. 16:30 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den 20.08.2008 kl. 16:30 Tilgår pressen side 2. Indholdsfortegnelse: 113. Meddelelser og orientering... 3 114. Ansøgning om lokale til kontor, opbevaring

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje

Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje // Revideret 2018 Indholdsfortegnelse Reviderede principper for Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje 2018... 3 Hvem kan

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 13. juni 2007

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 13. juni 2007 Referat fra møde i onsdag den 13. juni 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Afbud: Knud Mortensen Gitte Ketelsen Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden 13.06.07... 3 2. FOU

Læs mere

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den kl. 16:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den kl. 16:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den 11.04.2011 kl. 16:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 130. Budgetopfølgning 1-2011 - Kultur- og Fritidsudvalgets område...

Læs mere

Nordfyns Kommune Erhvervs- og Fritidsudvalget 28. juni 2007 Side: Anlægs- og investeringsønsker fra foreninger i Nordfyns Kommune

Nordfyns Kommune Erhvervs- og Fritidsudvalget 28. juni 2007 Side: Anlægs- og investeringsønsker fra foreninger i Nordfyns Kommune Erhvervs- og Fritidsudvalget 28. juni 2007 Side: 1 43. Anlægs- og investeringsønsker fra foreninger i Nordfyns Kommune Sagsnr. 2007060182 J.nr. 18.00.00S02 Folkeoplysningsudvalget har modtaget følgende

Læs mere

Kulturarv Fyn Fælles magasin

Kulturarv Fyn Fælles magasin Kulturarv Fyn Fælles magasin Odense Kommune Kultur Odense Slot, Indgang G Nørregade 36-38 Postboks 730 Indledning. I kulturaftalen mellem de 10 fynske kommuner og Kulturministeriet fremgår, at der på museumsområdet

Læs mere

Hædring af mestre og uddeling af priser tanker og overvejelser vedrørende fremtidige arrangementer

Hædring af mestre og uddeling af priser tanker og overvejelser vedrørende fremtidige arrangementer Hædring af mestre og uddeling af priser tanker og overvejelser vedrørende fremtidige arrangementer NUVÆRENDE ARRANGEMENT: Hvilke priser uddeles En Idrætslederpris til en leder inden for det frivillige

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. marts 2007

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. marts 2007 Referat fra møde i onsdag den 21. marts 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Efterretningssager... 1 2. FOU - DGI Roskilde... 2 3. FOU - Godkendelse af Forældreforeningen

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Onsdag den 27-01-2010 Kl. 17:00 Undervisningslokalet ved kantinen

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Onsdag den 27-01-2010 Kl. 17:00 Undervisningslokalet ved kantinen Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Onsdag den 27-01-2010 Kl. 17:00 Undervisningslokalet ved kantinen Deltagere: Jan Find Petersen, Erling Johansen, Jan Bunkenborg, Erik Jakobsen, Preben Juhl Rasmussen,

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring Rådhus

Læs mere

Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 14. februar 2008 kl. 14:00 i Løgstør 214

Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 14. februar 2008 kl. 14:00 i Løgstør 214 Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 14. februar 2008 kl. 14:00 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 1. Landsgardeforeningen søger værtsby til DM 3 2. Anmodning fra Dronning Ingrid Hallerne 4

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset Århus C Tlf Epost

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset Århus C Tlf Epost ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset - 8100 Århus C Tlf. 890 8 - Epost mag@aarhus.dk INDSTILLING Til Århus Byråd Den 1. marts 00 via Magistraten Tlf. nr.: 890 800 Jour. nr.:

Læs mere

Principperne Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje

Principperne Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje Principperne 2019-2020 Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje December 2018 Indholdsfortegnelse Principper for Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje 2019-2020... 3 Hvem kan søge?... 3 Hvad kan der søges

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Mødetidspunkt 17-04-2018 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse G Indholdsfortegnelse Folkeoplysningsudvalget 17-04-2018 17:00 1 (Åben) Teaterforeningen

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde Onsdag den 21. november 2012 kl. 17.00 i F7 Mødet slut kl. 19.15 MØDEDELTAGERE Kristian Moberg (V) Alice Linning Annelise Hansen Kenneth Jensen (A) Ruth Rasmussen

Læs mere

Kultur og Fritid. Fritid. Kultur og fritid fuld af sunde oplevelser

Kultur og Fritid. Fritid. Kultur og fritid fuld af sunde oplevelser Kultur og Fritid Kultur og Fritid kommer samlet ud af regnskabsåret med et mindreforbrug på 6,5 mio. kr. Indeholdt i regnskabsresultatet er der en samlet overførsel fra 2017 på 2,3 mio. kr. Området er

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 18 ONSDAG DEN 17. JUNI 2009, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 17. juni 2009 Side: 2 Fraværende: Pia Longet,

Læs mere

MØDE I: Folkeoplysningsudvalget Mandag den kl EMNE: SAGSNR.: 17/28738

MØDE I: Folkeoplysningsudvalget Mandag den kl EMNE: SAGSNR.: 17/28738 REFERAT MØDE I: Folkeoplysningsudvalget Mandag den 19.11.2018 kl. 16.30 EMNE: SAGSNR.: 17/28738 DELTAGERE: AFBUD: Henrik Zimino (A), Vibeke Rasmussen (A), Einer Lyduch (A), Carsten Fuhr (C), Liv Gam (løsgænger)

Læs mere

Fjerde og sidste opfølgning på Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalget

Fjerde og sidste opfølgning på Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalget ØKONOMI OG STYRING Dato: 18. marts 2019 Tlf. dir.: 4024 1712 E-mail: okonomi@balk.dk Kontakt: Kathrine Dahl Marcussen Sagsid: 00.30.00-S00-9-16 Fjerde og sidste opfølgning på Aftale om budget 2018 for

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 23-03-2009 Mødested: Haderslev Handelsskole, mødelokale 61 Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 15:00 Afbud: Uwe Jessen, Holger Mikkelsen,

Læs mere

ISHØJ KOMMUNE 5.november 2013

ISHØJ KOMMUNE 5.november 2013 ISHØJ KOMMUNE 5.november 2013 Byråd & Kultur Kulturafdelingen Kultur og Fritidscentret Den 23. november 2005 I:\\tilskudsregler FORSLAG TIL REVISION af LOKALEREGULATIVET Regulativ for benyttelse af kommunale

Læs mere

Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget

Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget Dagsorden åben Mødedato 05. februar 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Kildeskovshallen, Mødesalen Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse Kultur-

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende virksomhed i Odsherred Kommune

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende virksomhed i Odsherred Kommune Initialer: bhh Sag: 306-2012-16511 Dok.: 306-2012-286990 Oprettet: 28. november 2012 Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende virksomhed i Odsherred Baggrund Byrådet fastsætter og fordeler jf. Folkeoplysningslovens

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 20-08-2015 Kl. 17:07 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 20-08-2015 Kl. 17:07 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 20-08-2015 Kl. 17:07 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Deltagere: Jan Find Petersen, Preben Juhl Rasmussen, Birgit Sørensen, Herdis Linde

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. maj 2010 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-17:00 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 18. marts 2009

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 18. marts 2009 Referat fra møde i onsdag den 18. marts 2009 Mødet startede kl. 19.00 og fandt sted ved Lejre Rideklub i rytterstuen på Ledreborg Alle 18, Lejre. Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 08.02.2011 på Ribe Kunstmuseum SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Ribe Kunstmuseum - orientering og rundvisning... 4 3 Forslag til anvendelse af bygningen

Læs mere

Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 30. september 2008 kl. 13:00 i

Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 30. september 2008 kl. 13:00 i Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 30. september 2008 kl. 13:00 i Indholdsfortegnelse 001. Orientering om status på biblioteksområdet 108 002. Takster 2009 - Biblioteksområdet 109 003. Politisk

Læs mere

Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 15. januar 2009 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine

Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 15. januar 2009 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 15. januar 2009 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine Indholdsfortegnelse 001. Aars BMX Klub - foretræde om indkøb af Safe-gate 3 002. Dans for børn - workshop

Læs mere

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2018

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2018 Udvalg: Hovedkonto: Hovedfunktion: Udvalg for Kultur og Fritid 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 25 & 32 Faste ejendomme og fritidsfaciliteter Samlet regnskab: 2017 Korrigeret budget 2.851.754

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 23. oktober 2008 Lokale: 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:45-17:00 Eskild Andersen, Formand (A) Gitte Krogh (V) Runa Christensen (V) Marianne

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune, Folkeoplysningsudvalgets møde den 10. oktober 2007

Vesthimmerlands Kommune, Folkeoplysningsudvalgets møde den 10. oktober 2007 Referat fra Folkeoplysningsudvalgets møde den 10. oktober 2007 Vesthimmerlands Kommune, Folkeoplysningsudvalgets møde den 10. oktober 2007 Indholdsfortegnelse 1. Tilskud til befordring af børn til træning

Læs mere

(Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 24. oktober Mødested: Mødelokale 620. Mødetidspunkt: Kl.

(Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 24. oktober Mødested: Mødelokale 620. Mødetidspunkt: Kl. Referat fra mødet i (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 24. oktober 2018 Mødested: Mødelokale 620 Mødetidspunkt: Kl. 17:30-19:30 Medlemmer: Børge Larsen Gert Due Jørgensen Jan Møller

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 18. december 2008 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:15 Eskild Andersen, Formand (A) Gitte Krogh (V) Runa Christensen (V) Marianne

Læs mere

Kulturpuljen - Gældende fra 1. januar 2019 Retningslinjer for tilskud til kulturelle formål

Kulturpuljen - Gældende fra 1. januar 2019 Retningslinjer for tilskud til kulturelle formål Kulturpuljen - Gældende fra 1. januar 2019 Retningslinjer for tilskud til kulturelle formål Kolding Kommune By- og Udviklingsforvaltningen, Kulturområdet Forord Kulturlivet i Kolding Kommune er dynamisk

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 23 TORSDAG DEN 18. SEPTEMBER 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 18. september 2008 Side:

Læs mere

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 16. februar 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 16. februar 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214 åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 16. februar 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 001. Til orientering - Kommunale haller i Aars - evt. ny organisering 3 002. Til orientering

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 08-06-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:30 Sluttidspunkt: Kl. 16:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Allan Emiliussen og Holger Mikkelsen

Læs mere

Vedtægter for Esbjerg Kommunes Kunstråd

Vedtægter for Esbjerg Kommunes Kunstråd Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 16. juni 2014 Vedtægter for Esbjerg Kommunes Kunstråd Login Sagsbehandler cbj Christina Balslev Jespersen Saers Telefon direkte 76 16 18 67 E-mail cbj@esbjergkommune.dk

Læs mere

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat Brønderslev Kommune Fritids- og Kulturudvalget Referat Dato: 29. marts 2007 Lokale: Mødelokale 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 15.00-17.40 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/22 Strategi

Læs mere

Referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den 12. marts 2008 kl. 17:00 i Farsø Kantine

Referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den 12. marts 2008 kl. 17:00 i Farsø Kantine Referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den 12. marts 2008 kl. 17:00 i Farsø Kantine Indholdsfortegnelse 1. Forslag til regelsæt om voksenundervisning 3 2. Evaluering af principper for tildeling af mål

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 15 TORSDAG DEN 24. JANUAR 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 24. januar 2008 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Skab bedre forhold for folkeoplysningen

Skab bedre forhold for folkeoplysningen Skab bedre forhold for folkeoplysningen Sådan varetager du folkeoplysningens interesser i din kommune Dansk Folkeoplysnings Samråd (DFS) Gammel Kongevej 39 E, 2. tv. DK-1610 København V +45 3315 1466 dfs@dfs.dk

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2008

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2008 Referat fra møde i onsdag den 21. maj 2008 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Jesper Kejlhof Peter Walsøe Lena Holm Jensen Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 3 2. FOU

Læs mere

FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED

FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED KULTUR OG FRITID RETNINGSLINJER FOR TILSKUD TIL FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED GODKENDT I BYRÅDET DEN 27. NOVEMBER 2012 1 BAGGRUND Byrådet fastsætter og fordeler jf. Folkeoplysningslovens 6 en årlig beløbsramme

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Mødetidspunkt 31-10-2018 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse G Indholdsfortegnelse Folkeoplysningsudvalget 31-10-2018 17:00 1 (Åben) Regnskab

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGETT. den i Borgmesterens Mødelokale

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGETT. den i Borgmesterens Mødelokale REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGETT den 12.01.2010 i Borgmesterens Mødelokale SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden...... 3 2 Kultur & Fritidsudvalgets møder i 2010... 4 3 Valg af næstformand for Kultur

Læs mere

Møde 10. april 2012 kl. 15:00 i Mødelokale 4

Møde 10. april 2012 kl. 15:00 i Mødelokale 4 Kultur- og Fritidsudvalg Referat Møde 10. april 2012 kl. 15:00 i Mødelokale 4 Afbud/fraværende: Per Jakobsen fraværende ved behandling af pkt. 36-38. Mødet hævet kl.: 17.40. Indkaldte: Kl. 15.00 - Kunstudvalget,

Læs mere

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 27. oktober 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 27. oktober 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214 åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 27. oktober 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 028. Til orientering - orienteringer fra administrationen 58 029. Til orientering - ophør af

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 22. august 2007

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 22. august 2007 Referat fra møde i onsdag den 22. august 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden den 22.08.2007.... 3 2. FOU - Efterretningssager 22.08.07....

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat Folkeoplysningsudvalget kl. 17:00 Byrådssal, Aabybro Rådhus Jammerbugt Kommune Folkeoplysningsudvalget Punkter på åbent møde: 22. Bemærkninger til referat fra sidste møde 1 23. Nyt fra formanden

Læs mere

Prioriteringskatalog 2019

Prioriteringskatalog 2019 Punkt 5. Prioriteringskatalog 2019 2018-061884 Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at godkender indstillingen om fordeling af tilskud til projekter i Prioriteringskatalog 2019 i henhold til nedenstående

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 27. oktober 2011

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 27. oktober 2011 Referat torsdag den 27. oktober 2011 Kl. 18:00 Bramsnæs Sejlklub, Nagels Rende, Ejby Strand, 4070 Kr. Hyllinge. Parkering på Ejby Strandvej. Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2.

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 7 TIRSDAG DEN 11. DECEMBER 2007, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 11. december 2007 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 10 TIRSDAG DEN 3. JUNI 2008, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 3. juni 2008 Side: 2 Fraværende: Freddy

Læs mere

Referat af møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 01. december 2008 kl. 17:00 i Aars udvalgsværelse 4

Referat af møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 01. december 2008 kl. 17:00 i Aars udvalgsværelse 4 Referat af møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 01. december 2008 kl. 17:00 i Aars udvalgsværelse 4 Indholdsfortegnelse 001. Ansøgninger om tilskud til voksenundervisning for 2009 3 002. Mødekalender

Læs mere