Hermed fremsættes forslag til en budgetmodel for en decentralisering af ressourcerne til specialundervisning.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hermed fremsættes forslag til en budgetmodel for en decentralisering af ressourcerne til specialundervisning."

Transkript

1 Børn og Kultur Børne- og Kultursekretariat Sagsnr Brevid Ref. CKL Dir. tlf NOTAT: Decentralisering af specialundervisningen - forslag til budgetmodel 22. november 2010 Hermed fremsættes forslag til en budgetmodel for en decentralisering af ressourcerne til specialundervisning. Udgangspunktet for modellen er, at skolerne selv skal betale for specialundervisningen hvad enten undervisningen foregår på egen skole eller eleven henvises til undervisning i specialtilbud andet sted. Hovedelementerne i forslaget til budgetmodel er, at Skolerne får det økonomiske ansvar for elever i skoledistriktet. Ansvaret for en række elevgrupper, der falder udenfor folkeskolernes distrikt varetages af forvaltningen. Skolernes økonomiske ansvar omfatter undervisning, specialforanstaltninger i fritidstilbud samt befordring op til en øvre grænse på i alt ca kr. Udgifter herover dækkes af forvaltningen. Budgetterne til skolerne fordeles efter to kriterier: knap 2/3 af budgettet fordeles efter elever med bopæl i distriktet. Godt 1/3 fordeles efter elever i skoledistriktet og vægtet efter socioøkonomiske faktorer. De enkelte elementer beskrives nærmere nedenfor. Hvilke elever er omfattet? Det foreslås, at økonomi og kompetencer delegeres så folkeskolerne overtager ansvaret for elever i eget skoledistrikt dog op til en øvre økonomisk grænse, som beskrevet nedenfor. Elever i skoledistriktet er, jf. også lovgivningens bestemmelser, de elever der bor i distriktet, men undtaget de elever der efter frit skolevalg er indskrevet i en anden folkeskole i kommunen, i en privatskole eller i en folkeskole i en anden kommune. Elever i skoledistriktet omfatter følgelig også de elever, der via frit skolevalg er indskrevet på den pågældende skole. Overbygningselever fra Vor Frue skole og Vindinge skole er som udgangspunkt distriktselever på hhv. Østervangsskolen og Hedegårdenes skole med mindre de selv vælger andre skoler. Det økonomiske ansvar for elever, der via privatskoler eller folkeskoler i andre kommuner, visiteres til specialtilbud, foreslås fortsat varetaget af forvaltningen. Det følger af, at disse elevers distriktsskole, jf. lovgivningen, er den valgte privatskole eller folkeskole i anden kommune. Folkeskolerne i Roskilde er uden direkte indflydelse på elevernes undervisning og en fortsat administration i forvaltningen er helt parallelt med forvaltningens ansvar for elever, der modtager normalundervisning i disse tilbud. Elever i 10. klasse foreslås indtil videre udeladt af decentraliseringen. TCR og KØR 10 vil være uden direkte indflydelse på, hvilke elever, der inden 10. klasse er segregerede til specialtilbud udenfor folkeskolen og det vurderes, at økonomien til disse elever vil være vanskelig at decentralisere. Derfor foreslås det, at forvaltningen

2 varetager ansvaret for elever i 10. klasse på lige fod med privatskoleelever og elever i folkeskoler i andre kommuner. Der vil dog, i takt med at distriktsskolerne integrerer flere elever, alt andet lige også ske en stigning i antallet af elever med evt. behov for ekstra støtte på TCR og KØR10. Det er derfor afgørende, at der sker en tæt opfølgning på området, blandt andet med henblik på en evt. gradvis udlægning af flere ressourcer til TCR og KØR10. Forslaget om decentralisering omfatter ikke elever anbragt i familiepleje udenfor Roskilde kommune eller elever anbragt i døgnophold. Dette skyldes først og fremmest, at folkeskolerne ikke har indflydelse på undervisningen af disse elever. Desuden er finansieringen delt mellem Børn og Unge og Børn og Kultur, hvilket indebærer en mere kompliceret administration. Administrationen af disse elever foreslås altså fortsat varetaget af forvaltningen. Hvilke foranstaltninger er omfattet? Forslaget om decentralisering omfatter både undervisning, specialfritidstilbud (SFO/fritidshjem og klub) samt befordring. Normalfritidstilbud finansieres efter almindelige regler udenom skolen. Ansvaret omfatter altså evt. ekstra foranstaltninger i fritidstilbuddene eller heldagstilbud. Der er i dag specialfritidstilbud tilknyttet klasserækkerne for elever med generelle indlæringsvanskeligheder (Basis SFO og klub) samt Fjordskolen. Disse tilbud betragtes som udgangspunkt som heldagstilbud. Det vil sige, at hvis der visiteres til disse tilbud, skal der som udgangspunkt også tilbydes plads i fritidsordningen. Det økonomiske ansvar? Det foreslås at skolerne overtager det fulde økonomiske ansvar op til en grænse på ca kr. for det samlede tilbud omfattende undervisning, specialfritidstilbud og befordring. (Grænsen svarer til prisen for en skoleplads på Fjordskolen plus befordring) Udgifter herover betales af forvaltningen. Beløbsgrænsen er fastsat under dobbelt hensyn: På den ene side skal beløbsgrænsen være så høj, at den afspejler en realistisk grænse for udgifterne, hvis skolerne selv skal etablere alternative tilbud. Hvis grænsen er så lav, at skolen ikke selv kan etablere hensigtsmæssige tilbud for beløbet, ville der ikke være økonomisk incitament til inkludere eleven og decentraliseringen ville alene have en bureaukratisk effekt. Beløbet skal i den henseende afspejle de målgrupper af børn, der forventes at kunne profitere af et inkluderende tilbud. Det forventes eksempelvis at være tilfældet for visse elever på Fjordskolen og elever i eksterne skoledagbehandlingstilbud. På den anden side skal beløbsgrænsen modvirke en urimelig belastning af enkelte skoler vedrørende de få elever, der med ulige fordeling skolerne imellem, er i tilbud der koster væsentligt mere end normen.

3 Hvordan fordeles budgettet? Det samlede budget til skolerne, jf. ovenstående kriterier, udgør knap 145 mio. kr. Heraf foreslås 95 mio. kr. fordelt pr. elev i bopælsdistriktet, mens 50 mio. kr. foreslås fordelt pr. elev i skoledistriktet, men vægtet efter det socialindeks, der anvendes til fordeling af en del af de ressourcer, skolerne modtager i dag. (Socialindekset opdateres med nye data fra Danmarks statistik) Med forslaget om en model på to ben, der både fordeler på baggrund af børn i bopælsdistriktet og børn i skoledistriktet er det forsøgt at finde en balance, der både imødekommer effekterne af det frie skolevalg og tilgodeser en vurdering af, at der er forskelle på udfordringerne i de forskellige skoledistrikter. Bopælsdistrikt Der er skoler i kommunen, hvor der går helt ned til 50 % færre elever, end det antal, der bor i distriktet. Enten fordi forældrene har valgt en anden skole til deres børn eller på grund af ændringer af skoledistrikterne. De børn, der visiteres direkte fra børnehaven til specialtilbud, vil blive tilskrevet skolen i bopælsdistriktet som betalingsskole. Set i forhold til det antal elever, der går på skolen, vil de udgøre en meget større andel end det vil være tilfældet for en skole, med en meget høj skolefrekvens. Dvs. en skole hvor mange fra bopælsdistriktet plus eventuelt mange fra andre skoledistrikter går. Hvis budgetterne alene tildeles på baggrund af de elever, der går på skolen, vil skolerne med lav skolefrekvens blive underbudgetterede i forhold til deres faktiske udgiftsbehov. Derfor forslaget om, at fordele ca. 95 mio. kr. i forhold til antallet af elever i bopælsdistriktet. Skoledistrikt med vægtning efter socialindeks Der ses en samvarians mellem antallet af børn, der i dag er visiteret til eksterne specialtilbud og skolernes socialindeks. Det vil sige, at jo højere socialindeks der er på skolen, jo flere børn er der visiteret fra denne skole til specialtilbud. (Socialindeks som anvendt i skolernes ressourcemodel. Højt indeks = med lave socioøkonomiske faktorer blandt familierne). Samvariansen er størst når der ses på børnenes distriktsskole. Den er væsentligt mindre og ikke entydig når der ses på hvilket distrikt børnene bor i. Det afspejler en tendens til, at det først og fremmest er de ressourcestærke, der benytter sig af det frie skolevalg. Der er således en selvforstærkende tendens, således at der på de skoler, hvor der kan være relativt mange udfordringer i bopælsdistriktet, er en endnu større koncentration af udfordringer på skolen. Dette søges der taget højde for med forslaget om, at fordele 50 mio. kr. i forhold til elever i skoledistriktet og vægtet efter det sociale indeks. Overgangsordning Modellen foreslås implementeret gradvist over en periode på 5 år.

4 Skolerne vil det første år få et budget der, mindst, svarer til den aktuelle fordeling af udgifterne. Den enkelte skole vil altså med det budget der udlægges have sikkerhed for, at kunne dække udgifterne til de elever, der allerede er visiteret til specialtilbud udenfor distriktsskolen. Budgetterne vil herefter gradvist over de 5 år blive omfordelt mellem skolerne mod den fordelingsmodel, der besluttes. Processen vil løbende blive overvåget og evalueret for hvorvidt såvel de økonomiske som de pædagogiske mål kan indfries. Der vil dermed være mulighed for at korrigere implementeringsprocessen undervejs og derved skabe størst mulig sikkerhed for, at alle elever kan tilbydes hensigtsmæssige undervisningstilbud, såvel som at skolerne ikke bringes hverken økonomisk eller organisatorisk i klemme i processen. Supplerende bemærkninger Det skal understreges, at der ikke lægges op til en decentralisering af de specialfunktioner, der i dag varetages af f.eks. PPR. Herunder f.eks. kuratorfunktionen i forbindelse med visitation til eksterne specialtilbud. Tværtimod arbejdes der, i en gruppe med repræsentanter fra skoleledelserne, PPR og skoleafdelingen, med forslag til hvordan man fagligt og organisatorisk kan støtte op om skolerne, så de kan varetage det decentrale ansvar med den størst mulige faglige sikkerhed og opbakning og en ledelsesmæssig og administrativ indsats, der er begrænset til det absolut relevante. Parallelt hermed arbejdes der, ligeledes med repræsentation fra skolerne, med forslag til rent økonomisk og administrative retningslinjer, der skal sikre en let og smidig administration med mulighed for løbende, tæt opfølgning på aktiviteterne. Samt forslag til pris- og finansieringsmodeller, der blandt andet skal sikre de økonomiske rammer for de skoler, der tilbyder specialundervisning for elever fra andre distriktsskoler. Enkelte data - hvad taler vi om? I alt ca. 450 elever modtager specialundervisning udenfor distriktsskolen. Den samlede udgift er på ca. 165 mio. kr. inklusive befordring og specialfritidstilbud. Når fraregnes de elever, der jf. forslaget skal varetages af forvaltningen drejer det sig om knap 370 elever til en samlet udgift på ca. 143 mio. kr., der foreslås decentraliseret til skolerne. I gennemsnit svarer det til 20 elever pr. distriktsskole til en samlet udgift pr. skole på knap 8 mio. kr. eller i gennemsnit knap kr. pr. elev. Af de 20 børn pr. skole er gennemsnitligt 5 i tilbud udenfor kommunens regi, mens de 15 går i en af kommunens specialklasser eller skoler. Tabel 1-3 på de næste 2 sider viser fordelingen på skoler pr. 5.september Endvidere er der på side 7 indsat en graf (tabel 4), som viser fordelingen af udgifter pr. elev. Det skal understreges, at der dels er tale om foreløbige opgørelser. En endelig gennemgang kan rykke på f.eks. distriktsplaceringen af enkelte elever. Dels, at der er tale om dynamiske størrelser. Der er allerede siden 5. september sket ændringer i de faktiske skoleplaceringer, herunder ved til - og fraflytninger fra kommunen. Opgørelserne kan altså ikke tages som udtryk for forslag til den de endelige fordelinger.

5 Tabel 1 Tabel 2 Fordeling på klassetrin, Elever klasse elever i eksternt specialtilbud Skole Bopælsdistrikt Skoledistrikt Eksternt specialtilbud I alt Gadstrup skole Peder Syv Skolen Dåstrup Skole Lindebjergskolen Margretheskolen Jyllinge Skole Baunehøjskolen Absalons Skole Hedegårdenes Himmelev skole Klostermarksskolen Lynghøjskolen Sct. Jørgens Skole Vindinge Skole Vor Frue Skole Østervangskolen Tjørnegårdsskolen Trekronerskolen I alt Tabel 3 Skole Udgifter Budgettildeling, slutmodel efter 5 år Fordeling pr. skoledistrikt, vægtet 50 mio. kr Fordeling pr. bopælsdistrikt 93 mio. kr Budget i alt Budget efter 5 år minus udgift Gadstrup skole 7,5 2,9 4,6 7,5 0,0 Peder Syv Skolen 10,5 3,2 4,6 7,8-2,7 Dåstrup Skole 7,1 2,4 3,4 5,8-1,3 Lindebjergskolen 7,0 2,1 4,4 6,5-0,5 Margretheskolen 5,8 2,4 3,2 5,6-0,2 Jyllinge Skole 8,3 4,7 7,1 11,8 3,4 Baunehøjskolen 10,4 3,2 6,8 10,0-0,3 Absalons Skole 8,1 1,0 5,2 6,1-2,0 Hedegårdenes 10,4 4,3 4,5 8,8-1,6 Himmelev skole 5,9 6,3 6,3 0,4 Klostermarksskolen 13,8 1,5 9,4 11,0-2,9 Lynghøjskolen 7,7 2,8 5,4 8,3 0,6 Sct. Jørgens Skole 10,2 5,2 7,4 12,6 2,4 Vindinge Skole 2,4 1,1 3,1 4,1 1,7 Vor Frue Skole 2,3 0,7 1,5 2,1-0,2 Østervangskolen 9,7 5,2 5,2 10,4 0,7 Tjørnegårdsskolen 13,2 7,1 6,2 13,3 0,0 Trekronerskolen 3,0 0,4 5,1 5,5 2,5 I alt 143,3 50,0 93,3 143,3 0,0

6 Tabel 4 Pris pr. barn inklusive fritidstilbud, eksklusive befordring 2010 Vandret akse= antal børn, lodret akse= pris for tilbuddet alle børn Serie Ca. fordelinger: - grov indeksering < kr.: tilskud til efterskoler og privatskoler < læseklasser, produktionsskole og ungdomsskole < Specialklasser: generel indlæring og vækstgrupper < Skoledagbehandling = Fjordskolen > forskellige tilbud, fortrinsvist elever med kombinerede problemstillinger

Specialundervisning decentralisering af kompetencer og ressourcer

Specialundervisning decentralisering af kompetencer og ressourcer Bilag 12 Pkt. 3 Specialundervisning decentralisering af kompetencer og ressourcer Sagsnr. 189730 Skole- og Børneudvalget Åbent punkt Resume Der fremsættes forslag om decentralisering af specialundervisningen

Læs mere

NOTAT: Kapacitetsredegørelse for skoleområdet 2019

NOTAT: Kapacitetsredegørelse for skoleområdet 2019 Skole og Børn Sekretariatet Sagsnr. 318587 Brevid. 3136344 NOTAT: Kapacitetsredegørelse for skoleområdet 2019 10. april 2019 På baggrund af den seneste befolkningsprognose for Roskilde Kommune fra foråret

Læs mere

Roskilde Kommunes Kvalitetsrapport Skoleåret

Roskilde Kommunes Kvalitetsrapport Skoleåret 1 Roskilde Kommunes Kvalitetsrapport Skoleåret 2015-2016 FAGLIGE RESULTATER Bundne prøvefag Dansk: Matematik: Engelsk: Fysik/kemi: Læsning, retskrivning, skriftlig fremstilling og mundtlig Matematiske

Læs mere

NOTAT: Kapacitetsredegørelse for skoler og dagtilbud 2017

NOTAT: Kapacitetsredegørelse for skoler og dagtilbud 2017 Skole og Børnesekretariatet Sagsnr. 291060 Brevid. 2544583 NOTAT: Kapacitetsredegørelse for skoler og dagtilbud 2017 26. april 2017 På baggrund af den seneste befolkningsprognose fra foråret 2017 har forvaltningen

Læs mere

Formandens beretning for skoleåret ved Thomas Gilberg

Formandens beretning for skoleåret ved Thomas Gilberg Formandens beretning for skoleåret ved Thomas Gilberg Disposition for årsberetningen Først skolen i et kommunalt optik Kilde: Roskilde Kommune/http://www.roskilde.dk Kilde: Undervisningsministeriet/http://statweb.uni-c.dk

Læs mere

NOTAT: Kapacitetsnotat til budget 2018

NOTAT: Kapacitetsnotat til budget 2018 Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 290528 Brevid. 2541060 Ref. BTL Dir. tlf. briantl@roskilde.dk NOTAT: Kapacitetsnotat til budget 2018 30. marts 2017 Med henblik på budgetdrøftelser til budget 2018, er der

Læs mere

NOTAT: Udvikling af Vindinge Skole

NOTAT: Udvikling af Vindinge Skole Skole og Klub Sagsnr. 282192 Brevid. 2504634 Ref. LAFJ Dir. tlf. 46 31 41 15 larsfj@roskilde.dk NOTAT: Udvikling af Vindinge Skole 21. marts 2017 Resume Skole- og Børneudvalget besluttede 6. december 2016,

Læs mere

Bilag til styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Roskilde Kommune. Indholdsfortegnelse

Bilag til styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Roskilde Kommune. Indholdsfortegnelse Bilag til styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Roskilde Kommune Indholdsfortegnelse Oversigt 2 Målsætninger for skolevæsenet 2 1. Skolepolitik og målsætninger for skolevæsenet 2 Skolestruktur og indhold

Læs mere

NOTAT: Kortlægning af timer, der ikke er gennemført som planlagt, i kommunens skoler

NOTAT: Kortlægning af timer, der ikke er gennemført som planlagt, i kommunens skoler Skole og Børn Sekretariatet Sagsnr. 308336 Brevid. 3150805 NOTAT: Kortlægning af timer, der ikke er gennemført som planlagt, i kommunens skoler 8. maj 2019 Baggrund Den 5. februar 2019 besluttede Skole-

Læs mere

Skolevejsundersøgelsen 2014

Skolevejsundersøgelsen 2014 Skolevejsundersøgelsen 2014 Roskilde Byråd besluttede i forbindelse med vedtagelsen af budget 2014-2017, at På flere skoler er der forhold omkring ankomstforhold og parkering, som giver udfordringer i

Læs mere

1. Indledning Hovedresultater Metode Samlet tilfredshed Undervisning Den pædagogiske indsats...

1. Indledning Hovedresultater Metode Samlet tilfredshed Undervisning Den pædagogiske indsats... Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Hovedresultater... 3 3. Metode... 4 4. Samlet tilfredshed... 6 5. Undervisning... 8 6. Den pædagogiske indsats... 10 7. Samarbejdet mellem skole og hjem... 16

Læs mere

NOTAT: Økonomiske konsekvenser af skolereformen for budget 2014-2017

NOTAT: Økonomiske konsekvenser af skolereformen for budget 2014-2017 Velfærd Velfærdssekretariatet Sagsnr. 239826 Brevid. 1721274 Ref. MESE Dir. tlf. 46 31 52 35 mettese@roskilde.dk NOTAT: Økonomiske konsekvenser af skolereformen for budget 2014-2017 14. august 2013 Med

Læs mere

Indhold 1. Indledning... 2

Indhold 1. Indledning... 2 Notat Sagsnr.: 2012/0000931 Dato: 26. februar 2013 Titel: Udlægningsmodel for midler til specialtilbud Sagsbehandler: Claus-Uno Hauritz Skolekonsulent Indhold 1. Indledning... 2 2. Udlægning af midler

Læs mere

Bilag til styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Roskilde Kommune

Bilag til styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Roskilde Kommune Indholdsfortegnelse Bilag til styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Roskilde Kommune (Ændringer er markeret med gult) Oversigt 2 Målsætninger for skolevæsenet 2 1. Skolepolitik og målsætninger for skolevæsenet

Læs mere

Resume af høringssvar vedrørende Specialundervisning decentralisering af kompetencer og ressourcer

Resume af høringssvar vedrørende Specialundervisning decentralisering af kompetencer og ressourcer Børn og Kultur Børne- og Kultursekretariat Sagsnr. 189730 Brevid. 1195096 Resume af høringssvar vedrørende Specialundervisning decentralisering af kompetencer og ressourcer 22. februar 2011 Høringspart

Læs mere

DECENTRALISERING AF SPECIALUNDERVISNINGEN HELÅRSEVALUERING 2014

DECENTRALISERING AF SPECIALUNDERVISNINGEN HELÅRSEVALUERING 2014 DECENTRALISERING AF SPECIALUNDERVISNINGEN HELÅRSEVALUERING 2014 INDHOLDSFORTEGNELSE RESUME... 1 BAGGRUND... 1 ANTAL ELEVER I SÆRLIGE TILBUD... 2 ELEVERNES FAGLIGE NIVEAU... 2 TRIVSEL OG TILFREDSHED...

Læs mere

NOTAT: Forslag til ny model for ressourcetildeling på skoleområdet. Indhold:

NOTAT: Forslag til ny model for ressourcetildeling på skoleområdet. Indhold: Skole og Børnesekretariatet Sagsnr. 296847 Brevid. 2962096 NOTAT: Forslag til ny model for ressourcetildeling på skoleområdet 1. november 2018 Indhold: 1. Baggrund og anbefaling 2. Den eksisterende model

Læs mere

Formålet med decentralisering formålet med decentraliseringen beskrives nærmere, ud fra en pædagogisk-faglig argumentation

Formålet med decentralisering formålet med decentraliseringen beskrives nærmere, ud fra en pædagogisk-faglig argumentation Børn og Kultur Børne- og Kultursekretariat Sagsnr. 189730 Brevid. 1156265 Ref. CKL Dir. tlf. 46 31 41 13 conniek@roskilde.dk NOTAT: Decentralisering af specialundervisningen - supplerende materiale 21.

Læs mere

Bilag 4: Andre kommuners erfaringer med udlægning af budget- og visitationsansvar vedr. specialundervisning

Bilag 4: Andre kommuners erfaringer med udlægning af budget- og visitationsansvar vedr. specialundervisning Bilag 4: Andre kommuners erfaringer med udlægning af budget- og visitationsansvar vedr. specialundervisning I Hillerød Kommune lægges en beslutning om udlægning af budget og visitationskompetence til skoler

Læs mere

Analyse af elever i specialtilbud fordelt på skoledistrikter

Analyse af elever i specialtilbud fordelt på skoledistrikter 212 Analyse af elever i specialtilbud fordelt på skoledistrikter Bilag til Børne- og Familieudvalgets møde Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 1.1 Analyse af elever i specialtilbud fordelt på de syv

Læs mere

Der sker og er sket en betydelig udbygning i de tre først nævnte områder.

Der sker og er sket en betydelig udbygning i de tre først nævnte områder. SKOLE- OG BØRNEFORVALTNINGEN Skole- og børnesekretariatet Brevid. 455509 Afsnit: Ref. OM Dir. tlf. 46314121 ovem@roskilde.dk NOTAT: Skoledistrikter fra skoleåret 2008/2009 22. juni 2007 Skole- og Børneforvaltningen

Læs mere

I dette bilag beskrives det overordnet princip for tildeling af budget til skolerne, ligesom elementerne i budgetmodellen uddybes.

I dette bilag beskrives det overordnet princip for tildeling af budget til skolerne, ligesom elementerne i budgetmodellen uddybes. Bilag 3. Budgetmodel Baggrund Flere kommuner har de seneste år gennemført udlægning af budget og visitationsansvar til skolerne. I Hillerød Kommune lægges en beslutning om udlægning af ny budget- og visitationsmodel

Læs mere

NOTAT: Fælleslokaler mellem indskoling og SFO

NOTAT: Fælleslokaler mellem indskoling og SFO Velfærdssekretariatet Sagsnr. 282147 Brevid. 2350113 Ref. MESE Dir. tlf. 46 31 52 35 mettese@roskilde.dk NOTAT: Fælleslokaler mellem indskoling og SFO 10. august 2016 Folkeskolen skal udfordre alle elever,

Læs mere

NOTAT: Kapacitetsredegørelse for skoler og dagtilbud 2014

NOTAT: Kapacitetsredegørelse for skoler og dagtilbud 2014 Velfærd Velfærdssekretariatet Sagsnr. 256636 Brevid. 1882710 NOTAT: Kapacitetsredegørelse for skoler og dagtilbud 2014 25. april 2014 På baggrund af den seneste befolkningsprognose fra marts 2014 har forvaltningen

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE. Casebeskrivelse

KERTEMINDE KOMMUNE. Casebeskrivelse KERTEMINDE KOMMUNE Casebeskrivelse 58 Overblik Region: Region Syddanmark Kommunestørrelse: 23.787 Socioøkonomisk indeks: Mellem Antal folkeskoler: 7 (inkl. et 10. klassecenter) Antal elever: Total:3146

Læs mere

Indhold 1. Indledning... 2

Indhold 1. Indledning... 2 Notat Sagsnr.: 2012/0000931 Dato: 17. maj 2013 Titel: Udlægning af midler til specialtilbud på skoleområdet Sagsbehandler: Claus-Uno Hauritz Skolekonsulent Indhold 1. Indledning... 2 2. Udlægning af midler

Læs mere

Budgetgennemgang af Specialundervisning, folkeskoleområdet

Budgetgennemgang af Specialundervisning, folkeskoleområdet Budgetgennemgang af Specialundervisning, folkeskoleområdet Børn og Kultur, Roskilde Kommune, april 2010 Analysen er udarbejdet af: Styregruppe: BKU s chefgruppe Projektgruppe Jakob Skriver (formand) Søren

Læs mere

NÆSTVED KOMMUNE. Casebeskrivelse

NÆSTVED KOMMUNE. Casebeskrivelse NÆSTVED KOMMUNE Casebeskrivelse 70 Overblik Region: Sjælland Kommunestørrelse: 81.163 Socioøkonomisk indeks: Middel Antal folkeskoler: 17 Antal elever: Total: 10505 Heraf kommunale folkeskoler: 8858 Gennemsnitlig

Læs mere

Notat om specialundervisning Tiltag specialundervisning - geografisk Pengene følger eleven på folkeskoleniveau...

Notat om specialundervisning Tiltag specialundervisning - geografisk Pengene følger eleven på folkeskoleniveau... Til: Skole og dagtilbud 24. marts 2017 Notat om specialundervisning Antal elever, typer, fordeling, økonomi og pengene følger eleven Kontaktperson: Claus Humlum Gudiksen 87535549 chg@syddjurs.dk Indhold

Læs mere

Budgetmodel - hvordan? Workshop på temadag om specialundervisning 15. & 16. november 2011 Peter Bogh,

Budgetmodel - hvordan? Workshop på temadag om specialundervisning 15. & 16. november 2011 Peter Bogh, Budgetmodel - hvordan? Workshop på temadag om specialundervisning 15. & 16. november 2011 Peter Bogh, peb@kl.dk 1 Tre centrale udfordringer Indhold i og design af budgetmodel Implementering og overgangsordninger

Læs mere

Alle høringssvar er tilgængelige på kommunens hjemmeside og kan findes via dette link:

Alle høringssvar er tilgængelige på kommunens hjemmeside og kan findes via dette link: Velfærdssekretariatet Sagsnr. 263341 Brevid. 1975910 Ref. SOTH Dir. tlf. 46 31 40 09 sofiet@roskilde.dk NOTAT: Sammenfatning af høringsvar på Skole- og Børneudvalgets område 24. september 2014 Materiale

Læs mere

Forslag til ændringer af distriktsgrænsen mellem Klostermarksskolen og Hedegårdenes Skole

Forslag til ændringer af distriktsgrænsen mellem Klostermarksskolen og Hedegårdenes Skole Skole og Børn Sekretariatet Sagsnr. 316005 Brevid. 3241191 Forslag til ændringer af distriktsgrænsen mellem Klostermarksskolen og Hedegårdenes Skole 9. august 2019 Med budget 2019 blev det besluttet, at

Læs mere

Foranalyse af (T1-) T2

Foranalyse af (T1-) T2 Foranalyse af (T1-) T2 Skole og Klub i samarbejde med: Hanne Marcher/Lektor og udviklingskonsulent UCC Henrik Stockfleth Olsen/Adjunkt og udviklingskonsulent UCC 1 Analyseforløbet i T2 Intro Datasæt og

Læs mere

Udvalg Børne- og Skoleudvalget

Udvalg Børne- og Skoleudvalget REGNSKAB 2014 Udvalg Børne- og Skoleudvalget Bevillingsområde 30.33. Pædagogisk Psykologisk Rådgivning Udvalgets sammenfatning og vurdering Årets samlede regnskabsresultat på ramme 30.33 lyder på et mindreforbrug

Læs mere

Prognose årige Befolkningsprognosen tager udgangspunkt i flyttemønstre og den planlagte udbygning af kommunen.

Prognose årige Befolkningsprognosen tager udgangspunkt i flyttemønstre og den planlagte udbygning af kommunen. Velfærdssekretariatet Sagsnr. 269715 Brevid. 2088172 Ref. LHJ Dir. tlf. 46 31 40 08 lenehj@roskilde.dk NOTAT: Kapacitetsredegørelse for skoler og dagtilbud 2015 23. april 2015 På baggrund af den seneste

Læs mere

Kommissorium for arbejdet med at revidere inklusionsområdet i Assens Kommune

Kommissorium for arbejdet med at revidere inklusionsområdet i Assens Kommune Kommissorium for arbejdet med at revidere inklusionsområdet i Assens Kommune Formål: 31.10.2017 Sagsnr. 17/11175 Kommissoriet skal angive pejlemærker og retning for de konkrete forslag til omlægning af

Læs mere

MEDLEMSUNDERSØGELSE 2014/2015. ROSKILDE LÆRERFORENINGs medlemsundersøgelse har fokus på, hvordan implementeringen af Lov 409 opleves ude på skolerne.

MEDLEMSUNDERSØGELSE 2014/2015. ROSKILDE LÆRERFORENINGs medlemsundersøgelse har fokus på, hvordan implementeringen af Lov 409 opleves ude på skolerne. MEDLEMSUNDERSØGELSE 2014/2015 ROSKILDE LÆRERFORENINGs medlemsundersøgelse har fokus på, hvordan implementeringen af Lov 409 opleves ude på skolerne. 1 Medlemsundersøgelsen 2014/15 er afsluttet. Hvad viste

Læs mere

Anvendelsen af bevillingsbeløbet besluttes af Børne- og Skoleudvalget i overensstemmelse med de generelle retningslinjer for mål- og rammestyring.

Anvendelsen af bevillingsbeløbet besluttes af Børne- og Skoleudvalget i overensstemmelse med de generelle retningslinjer for mål- og rammestyring. REGNSKAB 2013 Udvalg Børne- og Skoleudvalget Bevillingsområde 30.33. Pædagogisk Psykologisk Rådgivning Udvalgets sammenfatning og vurdering Årets samlede regnskabsresultat på ramme 30.33 lyder på et mindreforbrug

Læs mere

Notat Om den økonomiske udfordring i 2016 for den specialiserede

Notat Om den økonomiske udfordring i 2016 for den specialiserede SKOLER, INSTITUTIONER OG KULTUR Dato: 30. august 2016 Tlf. dir.: 2325 7928 E-mail: cvk@balk.dk Kontakt: Henrik Thorning Notat Om den økonomiske udfordring i 2016 for den specialiserede undervisning samt

Læs mere

NOTAT: Demografinotat budget 2018

NOTAT: Demografinotat budget 2018 Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 290603 Brevid. 2541560 Ref. BTL/LHS Dir. tlf. briantl@roskilde.dk NOTAT: Demografinotat budget 2018 4. april 2017 Baggrund I Roskilde Kommune er der igennem en længere årrække

Læs mere

NOTAT: Evaluering af decentralisering af specialundervisningen, Skole og Klub Sagsnr Brevid

NOTAT: Evaluering af decentralisering af specialundervisningen, Skole og Klub Sagsnr Brevid Skole og Klub Sagsnr. 200268 Brevid. 2095074 Ref. LAFJ Dir. tlf. 46 31 41 15 larsfj@roskilde.dk NOTAT: Evaluering af decentralisering af specialundervisningen, 2015 21. april 2015 RESUME OG BAGGRUND Skole-

Læs mere

VIDENS NOTAT OM SPECIALUNDERVISNING OG VALG AF STYRINGSMODEL EN KORT OPSAMLING AF FRA DE SENERE ÅRS NATIONALE UNDERSØGELSER

VIDENS NOTAT OM SPECIALUNDERVISNING OG VALG AF STYRINGSMODEL EN KORT OPSAMLING AF FRA DE SENERE ÅRS NATIONALE UNDERSØGELSER VIDENS NOTAT OM SPECIALUNDERVISNING OG VALG AF STYRINGSMODEL EN KORT OPSAMLING AF FRA DE SENERE ÅRS NATIONALE UNDERSØGELSER UDVALGET FOR BØRN OG SKOLE 26. SEPTEMBER 2018 Notatet omhandler: Notatet er udarbejdet

Læs mere

NOTAT: Sammenfatning af høringssvar til ny styrelsesvedtægt for skolevæsenet

NOTAT: Sammenfatning af høringssvar til ny styrelsesvedtægt for skolevæsenet Velfærd Velfærdssekretariatet Sagsnr. 251330 Brevid. 1855419 NOTAT: Sammenfatning af høringssvar til ny styrelsesvedtægt for skolevæsenet 26. februar 2014 Skole- og Børneudvalget besluttede på mødet den

Læs mere

Bilag til. Styrelsesvedtægt. for. folkeskolerne. Middelfart Kommune

Bilag til. Styrelsesvedtægt. for. folkeskolerne. Middelfart Kommune Bilag til Styrelsesvedtægt for folkeskolerne i Middelfart Kommune (Revideret september 2015) Indhold Bilag 1: Skolestruktur... 3 Bilag 2: Undervisningens ordning... 8 Bilag 3: Skoledistrikter...10 Side

Læs mere

Høringspart Høringssvar Forvaltningens bemærkninger

Høringspart Høringssvar Forvaltningens bemærkninger Skole og Børnesekretariatet Sagsnr. 311628 Brevid. 3033265 Ref. LTS Dir. tlf. 46 31 40 93 lenets@roskilde.dk NOTAT: Sammenfatning af høringssvar vedrørende ændring af skolestruktur 7. januar 2019 Byrådet

Læs mere

Forslag til udlægning af specialundervisningsmidlerne

Forslag til udlægning af specialundervisningsmidlerne Forslag til udlægning af specialundervisningsmidlerne 1. december 2010 behandlede Børne- og Ungdomsudvalget et notat vedrørende nye økonomiog styringsmodeller for specialundervisningsområdet. Udvalget

Læs mere

Vedrørende: Udlægning af specialressourcerne i Randers Kommune - i forbindelse med ny skolestruktur

Vedrørende: Udlægning af specialressourcerne i Randers Kommune - i forbindelse med ny skolestruktur Notat Vedrørende: Udlægning af specialressourcerne i Randers Kommune - i forbindelse med ny skolestruktur Sagsnavn: Ny socioøkonomisk profil for skolerne i forbindelse med ny skolestruktur 2015 Sagsnummer:

Læs mere

Serviceniveaubeskrivelse for specialundervisning og anden specialpædagogisk bistand

Serviceniveaubeskrivelse for specialundervisning og anden specialpædagogisk bistand Serviceniveaubeskrivelse for specialundervisning og anden specialpædagogisk bistand Side / afsnit Nuværende formulering Handicaprådets kommentarer Forvaltningens indstilling s. 2 afsnit: PROCEDURE FOR

Læs mere

Pilotprojekter i Roskilde Kommune 2013-2014

Pilotprojekter i Roskilde Kommune 2013-2014 Pilotprojekter i Roskilde Kommune 2013-2014 Roskilde Kommune vil være ordentligt forberedt. Derfor gennemfører alle kommunens folkeskoler i 2013-2014 en række forsøg. Forsøgene evalueres første gang i

Læs mere

Formålet med en decentral visitation er at øge den lokale handlekompetence i det pædagogiske arbejde.

Formålet med en decentral visitation er at øge den lokale handlekompetence i det pædagogiske arbejde. 1 NOTAT om Decentral visitation Af Anbefaling 10 fremgår, at Familie- og Kulturudvalget forelægger model/modeller for, hvordan en decentral visitationsmodel til særlige ydelser og tilbud med lokal visitation

Læs mere

2014/15 JEG SKAL I SKOLE

2014/15 JEG SKAL I SKOLE 2014/15 JEG SKAL I SKOLE INDHOLD Hvornår skal barnet i skole 4 Tidlig start? 4 Er du i tvivl? 4 Hvem træffer afgørelsen? 4 Overgangen fra børnehaven til skolen og fritidsordningen 4 0.klassen 5 Hvilken

Læs mere

Elever klassetrin jan 2012 sep 2012 sep 2013 sep 2014 sep 2015 sep Undervisningspligtige elever

Elever klassetrin jan 2012 sep 2012 sep 2013 sep 2014 sep 2015 sep Undervisningspligtige elever Skole og Klub Sagsnr. 200268 Brevid. 2547019 Ref. LAFJ Dir. tlf. 46 31 41 15 larsfj@roskilde.dk NOTAT: Evaluering af decentralisering af specialundervisningen 2017 21. april 2017 Skole- og Børneudvalget

Læs mere

Analyse af visiteringen til specialundervisning i ekskluderende undervisningstilbud på skoleområdet

Analyse af visiteringen til specialundervisning i ekskluderende undervisningstilbud på skoleområdet Analyse af visiteringen til specialundervisning i ekskluderende undervisningstilbud på skoleområdet Maj 2016 Indledning Børne-, Unge- og Familieudvalget har i forbindelse med behandlingen af en samlet

Læs mere

Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget

Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget Resume Sektor Område Bemærkning Børn og unge med Specialiseret børne- og særlige behov ungeområde Merforbrug jævnfør disponeringen. Dagtilbud

Læs mere

Notat. BSU - Skoleindskrivning 15/16, Elev- og klassetal; høring Sags nr.: 14/16311 Sagsforløb: BSU - (ØU - KB) Sagen afgøres i: Kommunalbestyrelsen

Notat. BSU - Skoleindskrivning 15/16, Elev- og klassetal; høring Sags nr.: 14/16311 Sagsforløb: BSU - (ØU - KB) Sagen afgøres i: Kommunalbestyrelsen Notat Modtager(e): Børne- og udvalget Dato: 4. december 2014 Sags nr.: Sagsbehandler: ASC BSU - indskrivning 15/16, Elev- og klassetal; høring Sags nr.: 14/16311 Sagsforløb: BSU - (ØU - KB) Sagen afgøres

Læs mere

Bilag Avedøre Skole, skolebestyrelsen

Bilag Avedøre Skole, skolebestyrelsen Bilag 1 Høringssvar Bemærkninger Center for Skole og Uddannelses kommentarer 1. Bestyrelsen er opmærksom på, at de økonomiske konsekvenser for skolen vil blive en anelse mindre, hvis den senest foreslåede

Læs mere

LÆSEUNDERSØGELSEN MAJ

LÆSEUNDERSØGELSEN MAJ ROSKILDE KOMMUNE Politisk mål på folkeskoleområdet "Færdigheder og kundskaber inden for fagene" LÆSEUNDERSØGELSEN MAJ 2006 3. klasse Indledning Med udgangspunkt i det politiske mål på folkeskoleområdet

Læs mere

IKAST-BRANDE KOMMUNE. Casebeskrivelse

IKAST-BRANDE KOMMUNE. Casebeskrivelse IKAST-BRANDE KOMMUNE Casebeskrivelse 52 Overblik Region: Midtjylland Kommunestørrelse: 40.468 Socioøkonomisk indeks: Middel Antal folkeskoler: 13 Antal elever: Total: 5683 Heraf kommunale folkeskoler:

Læs mere

Bilag Budgetmodel for udlagt specialundervisning

Bilag Budgetmodel for udlagt specialundervisning Bilag Budgetmodel for udlagt specialundervisning Indhold Baggrund... 2 Udarbejdelse af ny budgetmodel for udlagt specialundervisning i Hillerød Kommune... 2 Erfaringer fra andre kommuner vedrørende budgetmodeller

Læs mere

Bilag 6. Budgettildeling til FU-områderne. Børn og Unge Dato

Bilag 6. Budgettildeling til FU-områderne. Børn og Unge Dato Bilag 6 Fra Børn og Unge Dato 10-06-2014 Budgettildeling til FU-områderne Det politiske forlig og de deraf følgende ændringer på FU-området er budgetneutralt, hvilket betyder at den samlede ramme er uændret.

Læs mere

Specialundervisning, bedre kvalitet og bedre økonomistyring. København 16. november 2011

Specialundervisning, bedre kvalitet og bedre økonomistyring. København 16. november 2011 Specialundervisning, bedre kvalitet og bedre økonomistyring København 16. november 2011 1 Program 10.00-10.15: Velkomst 10.15-10.45: Hvorfor skal budgettet lægges ud? 11.00-12.00: Erfaringer fra en udlægning

Læs mere

Notat: Kommunernes organisering og styring på specialundervisningsområdet

Notat: Kommunernes organisering og styring på specialundervisningsområdet Notat: Kommunernes organisering og styring på specialundervisningsområdet Maj 2012 Fra politisk side er der et stort fokus på øget inklusion i folkeskolen - både nationalt og lokalt. Resultaterne af denne

Læs mere

Forslag til ændringer i tildelings- og betalingsmodellen i Udviklingsplan for specialundervisningsområdet

Forslag til ændringer i tildelings- og betalingsmodellen i Udviklingsplan for specialundervisningsområdet Notat Postadresse: Favrskov Kommune Børn og Skole Sekretariatet Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk 27. januar 2016 Forslag til ændringer i tildelings- og betalingsmodellen

Læs mere

BILAG: Vurdering af behov og muligheder for bred sammensat børne/elev-gruppe i og uden for boligområder

BILAG: Vurdering af behov og muligheder for bred sammensat børne/elev-gruppe i og uden for boligområder Skole og Børnesekretariatet Sagsnr. 307636 Brevid. 2875361 Ref. CHBJ Dir. tlf. 4631 4578 charlottebj@roskilde.dk BILAG: Vurdering af behov og muligheder for bred sammensat børne/elev-gruppe i og uden for

Læs mere

Alle børn er tilknyttet et skoledistrikt iht. til deres folkeregisteradresse og har ret til at blive optaget på den tilhørende skole.

Alle børn er tilknyttet et skoledistrikt iht. til deres folkeregisteradresse og har ret til at blive optaget på den tilhørende skole. Notat 25. februar 2019 Sagsbeh.:HPA J.nr.: 17.02.04-G01-2-19 Skoleafdelingen Notat - oprett 0. klasser 2019-20 Ifølge Styrelsestægten for Frederiksberg Kommunes skolevæsen er det Kommunalbestyrelsen, der

Læs mere

Alle børn er tilknyttet et skoledistrikt iht. til deres folkeregisteradresse og har ret til at blive optaget på den tilhørende skole.

Alle børn er tilknyttet et skoledistrikt iht. til deres folkeregisteradresse og har ret til at blive optaget på den tilhørende skole. Notat 1. marts 2018 Sagsbeh.:HPA J.nr.: 17.02.04-G01-1-18 Skoleafdelingen Notat - oprettelse af 0. klasser 2018-19 Ifølge Styrelsesvedtægten for Frederiksberg Kommunes skolevæsen er det Kommunalbestyrelsen,

Læs mere

Budget 2018 og budgettildelingsmodeller

Budget 2018 og budgettildelingsmodeller Budget 2018 og budgettildelingsmodeller Børne- og Uddannelsesudvalgets budget 2018 (1.259,3 mio. kr. netto) 2 BU-mødet 7/3-2018 Dagtilbudsområdets budget 2018 (398,4 mio. kr. netto) Dagpleje Den centrale

Læs mere

Bevillingsområdet omfatter samtlige driftsudgifter og driftsindtægter som Kommunalbestyrelsen

Bevillingsområdet omfatter samtlige driftsudgifter og driftsindtægter som Kommunalbestyrelsen Udvalg MÅL OG RAMMEBESKRIVELSE Skole- og uddannelsesudvalget Bevillingsområde 30.33 Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR) Afgrænsning af bevillingsområdet Bevillingsområdet omfatter samtlige driftsudgifter

Læs mere

Tildelingsmodel for specialundervisningsressourcerne til skolerne.

Tildelingsmodel for specialundervisningsressourcerne til skolerne. Tildelingsmodel for specialundervisningsressourcerne til skolerne. Dato: 25.10.11 Doc. 2011-144612 1 Baggrund. Med hensyn til baggrund for forslag om ny tildelingsmodel, processen i forbindelse med udarbejdelse

Læs mere

EVALUERING AF RESSOURCEMODEL FOR SPECIALUNDERVISNING

EVALUERING AF RESSOURCEMODEL FOR SPECIALUNDERVISNING EVALUERING AF RESSOURCEMODEL FOR SPECIALUNDERVISNING HEDENSTED KOMMUNE UDVALGET FOR LÆRING 2. NOVEMBER 2015 PROGRAM Formål og metode Den eksisterende model Overordnet vurdering Den elevtalsafhængige tildeling

Læs mere

Kommissorium for arbejdet med at revidere inklusionsområdet i Assens Kommune

Kommissorium for arbejdet med at revidere inklusionsområdet i Assens Kommune Kommissorium for arbejdet med at revidere inklusionsområdet i Assens Kommune Formål: 23.11.2017 Sagsnr. 17/11175 Kommissoriet skal angive pejlemærker og retning for de konkrete forslag til omlægning af

Læs mere

RANDERS KOMMUNE APRIL

RANDERS KOMMUNE APRIL BENCHMARKNOTAT RANDERS KOMMUNE APRIL 2019 INDHOLD 1. Indledning 2 2. Sammenligningsgrundlag 4 3. Folkeskolen 5 4. Specialundervisning 8 5. PPR 14 6. SFO 15 7. Befordring 19 8. Privat og efterskoler 22

Læs mere

SOCIOØKONOMISKE BEREGNINGER I FORDELINGSMODELLERNE

SOCIOØKONOMISKE BEREGNINGER I FORDELINGSMODELLERNE SOCIOØKONOMISKE BEREGNINGER I FORDELINGSMODELLERNE AGENDA 1 2 3 Hvorfor arbejdes der med decentralisering og socioøkonomiske beregninger? Hvordan indgår beregningerne i modellerne? Et konkret, illustrativt

Læs mere

Evaluering af de økonomiske kriterier for budgettildelingsmodellen for inklusion på skoleområdet

Evaluering af de økonomiske kriterier for budgettildelingsmodellen for inklusion på skoleområdet Evaluering af de økonomiske kriterier for budgettildelingsmodellen for inklusion på skoleområdet J.nr.: 17.01.10 A00 Sagsnr.: 15/24431 BESLUTNINGSTEMA I 2013 besluttedes en budgettildelingsmodel vedrørende

Læs mere

1. Beskrivelse af opgaver

1. Beskrivelse af opgaver Bevillingsområde 30.33 Pædagogisk Psykologisk Rådgivning 1. Beskrivelse af opgaver Bevillingen supplerer den almindelige folkeskoledrift. Bevillingen har til formål at understøtte og udvikle undervisningen

Læs mere

Hvornår skal barnet i skole Tidlig start? 5 Er du i tvivl? 5 Hvem træffer afgørelsen? 5. Overgangen fra børnehaven til skolen og fritidsordningen 5

Hvornår skal barnet i skole Tidlig start? 5 Er du i tvivl? 5 Hvem træffer afgørelsen? 5. Overgangen fra børnehaven til skolen og fritidsordningen 5 JEG SKAL I SKOLE INDHOLD Hvornår skal barnet i skole Tidlig start? 5 Er du i tvivl? 5 Hvem træffer afgørelsen? 5 Overgangen fra børnehaven til skolen og fritidsordningen 5 Børnehaveklassen Hvilken skole?

Læs mere

NOTAT. Analyse - Inklusion og incitamentsstruktur

NOTAT. Analyse - Inklusion og incitamentsstruktur NOTAT Børne og Uddannelsesforvaltningen Analyse - Inklusion og incitamentsstruktur Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Kort resume og hovedkonklusion I 2014 og 2015, hvor inklusionsprocenten var meget høj,

Læs mere

Skoleudvalget har tidligere har besluttet, at der skal igangsættes en ny visitationsmodel med ikrafttrædelse august Kommissoriet indeholder to

Skoleudvalget har tidligere har besluttet, at der skal igangsættes en ny visitationsmodel med ikrafttrædelse august Kommissoriet indeholder to Visitationsmodel Skoleudvalget har tidligere har besluttet, at der skal igangsættes en ny visitationsmodel med ikrafttrædelse august 2017. Kommissoriet indeholder to faser: Fase 1: udarbejdelse af en ny

Læs mere

Alle børn er tilknyttet et skoledistrikt iht. til deres folkeregisteradresse og har ret til at blive optaget på den tilhørende skole.

Alle børn er tilknyttet et skoledistrikt iht. til deres folkeregisteradresse og har ret til at blive optaget på den tilhørende skole. Notat 22. februar 2017 Sagsbeh.:HPA J.nr.: 17.02.04-G01-2-17 Skoleafdelingen Oprettelse af 0. klasser 2017/18 Ifølge styrelsesvedtægten for Frederiksberg Kommunes skolevæsen er det Kommunalbestyrelsen,

Læs mere

Bilag 3c - Undervisningsudvalget, samlet oversigt

Bilag 3c - Undervisningsudvalget, samlet oversigt Bilag 3c - Undervisningsudvalget, samlet oversigt Serviceudgifter (1.000 kr.) Korrigeret budget Forventet forbrug Udgiftsneutrale budgettilpasninger Nettoafvigelse Tillægsbevillinger 300 Skoler 431.716

Læs mere

Specialundervisning og inklusion, 2014/15

Specialundervisning og inklusion, 2014/15 Ligestillingsudvalget 2014-15 (2. samling) LIU Alm.del Bilag 3 Offentligt Specialundervisning og inklusion, 2014/15 Efter aftalen om kommunernes økonomi for 2013 er målet, at andelen af elever inkluderet

Læs mere

Skolen betaler for pladser til ekskluderede elever.

Skolen betaler for pladser til ekskluderede elever. NOTAT 28. januar 2013 Sagsbehandler: Dok.nr.: 2012/0062501-7 Skoleafdelingen Supplerende notat om økonomimodel, der understøtter øget inklusion Undervisningsudvalget drøftede på mødet den 21. januar 2013

Læs mere

SKOLETRANSPORTUNDERSØGELSEN ROSKILDE KOMMUNE FORÅR 2017

SKOLETRANSPORTUNDERSØGELSEN ROSKILDE KOMMUNE FORÅR 2017 SKOLETRANSPORTUNDERSØGELSEN ROSKILDE KOMMUNE FORÅR 2017 INDHOLD Introduktion... 2 Formål... 2 Aktiv og passiv transport... 2 Undersøgelsens overordnede konklusioner... 3 Undersøgelsens resultater... 4

Læs mere

Alle børn er tilknyttet et skoledistrikt iht. til deres folkeregisteradresse og har ret til at blive optaget på den tilhørende skole.

Alle børn er tilknyttet et skoledistrikt iht. til deres folkeregisteradresse og har ret til at blive optaget på den tilhørende skole. Notat 3. februar 2016 Sagsbeh.haag01 J.nr.: 17.02.04-G01-1-16 Skoleafdelingen Oprettelse af 0. klasser 2016/17 Ifølge styrelsesvedtægten for Frederiksberg Kommunes skolevæsen er det Kommunalbestyrelsen,

Læs mere

Skolernes medfinansiering af vidtgående specialundervisningstilbud

Skolernes medfinansiering af vidtgående specialundervisningstilbud Skolernes medfinansiering af vidtgående specialundervisningstilbud Åben sag Sagsid: 15/7366 Sagen afgøres i: Byrådet Bilag: Indledning Sagsgang Orientering BY ØK ÆGU PBU KMU BUU KTU SAMU Indstilling x

Læs mere

Skolebestyrelsen har på sit møde den 1. december behandlet rapporten og lokaludvalget har den 17. december behandlet rapporten.

Skolebestyrelsen har på sit møde den 1. december behandlet rapporten og lokaludvalget har den 17. december behandlet rapporten. Til BUF -Udvalget Vordingborg Kommune Kulsbjerg skole Skolevej 1 4773 Stensved T. 55 36 46 70 Stensved 55 36 46 70 Stensved SFO 55 36 46 71 Anmodning om udtalelse om rapporten vedrørende skolernes sociale

Læs mere

Folkeskolens økonomi i Dragør Kommune 2019

Folkeskolens økonomi i Dragør Kommune 2019 Folkeskolens økonomi i Dragør Kommune 2019 Forelagt Skoleudvalget den 12. september 2019 Den 20. august 2019 Afdelingen for Børn, Skole og Kultur, Dragør Kommune 1 Sammenfatning Dette notat indeholder

Læs mere

NOTAT. Forslag til økonomimodel, der understøtter øget inklusion på skolerne

NOTAT. Forslag til økonomimodel, der understøtter øget inklusion på skolerne NOTAT 2. januar 2013 Sagsbehandler: ANGU Dok.nr.: 2012/0062501-6 Skoleafdelingen Forslag til økonomimodel, der understøtter øget inklusion på skolerne Kommunernes Landsforening og regeringen har aftalt,

Læs mere

DECENTRALISERING AF SPECIALUNDERVISNINGEN HELÅRSEVALUERING 2013

DECENTRALISERING AF SPECIALUNDERVISNINGEN HELÅRSEVALUERING 2013 DECENTRALISERING AF SPECIALUNDERVISNINGEN HELÅRSEVALUERING 2013 INDHOLDSFORTEGNELSE RESUME... 2 BAGGRUND... 3 ELEVERNES FAGLIGE NIVEAU... 3 MIDLER FLYTTES FRA SPECIALUNDERVISNING TIL ALMENUNDERVISNING...

Læs mere

Visitationsprocedure til et segregeret undervisningstilbud.

Visitationsprocedure til et segregeret undervisningstilbud. Visitationsprocedure til et segregeret undervisningstilbud. Grundlag. Grundlaget for visitationsproceduren er: Bekendtgørelse nr. 693 af 20/06/2014 om folkeskolens specialundervisning og anden specialpædagogisk

Læs mere

BILAG: Mere mangfoldige skoler og dagtilbud i Roskilde - forslag til handleplan til en boligpolitik i social balance

BILAG: Mere mangfoldige skoler og dagtilbud i Roskilde - forslag til handleplan til en boligpolitik i social balance Skole og Børn Sekretariatet Sagsnr. 307636 Brevid. 3043114 Ref. CHBJ Dir. tlf. 4631 4578 charlottebj@roskilde.dk BILAG: Mere mangfoldige skoler og dagtilbud i Roskilde - forslag til handleplan til en boligpolitik

Læs mere

Specialpædagogisk bistand. Odder Kommune.

Specialpædagogisk bistand. Odder Kommune. Specialpædagogisk bistand I Odder Kommune. Formål, ansvar, kompetence, visitation og tilbud. Dato: 25.10.11 Doc: 2011-152077 Den specialpædagogiske bistands formål. I henhold til bekendtgørelse om folkeskolens

Læs mere

Bilag, Decentralisering af ressourcer til specialundervisning

Bilag, Decentralisering af ressourcer til specialundervisning Bilag, Decentralisering af ressourcer til specialundervisning D. 9. september 2013, Børne- og Ungesekretariatet, økonomi 1. Indledning og mål 2. Ny kompetencefordeling skolelederen som beslutningstager

Læs mere

Notat. Vedrørende udfordringer på specialundervisningsområdet

Notat. Vedrørende udfordringer på specialundervisningsområdet Vedrørende udfordringer på specialundervisningsområdet Dato: 06.12.2017 Center for Børn og Voksne Team Stab horsholm.dk Der er et merforbrug på Børn- og Skoleudvalgets budgetområde til specialundervisning

Læs mere

Tildeling af budget til differentieret undervisning til folkeskoler i Middelfart Kommune.

Tildeling af budget til differentieret undervisning til folkeskoler i Middelfart Kommune. Skoleafdelingen Middelfart Kommune Anlægsvej 4 5592 Ejby www.middelfart.dk Telefon +45 8888 5500 Fax +45 8888 5501 Dato: 25. marts 2011 Sagsnr.: 201008118-150 Tildeling af budget til differentieret undervisning

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Budgetopfølgning pr. 30/4 2019

Børne- og Skoleudvalget. Budgetopfølgning pr. 30/4 2019 Børne- og Skoleudvalget Budgetopfølgning pr. 30/4 2019 Børne - og skoleudvalget 1/1-30/4-2019 Hele året Periodens Forbrug Oprindeligt Korrigeret Forventet Forventede Beløb i 1.000 kr. netto budget pr.

Læs mere

Ballerup Kommune. Andre kommuners modeller for udvikling, visitation og økonomi. INDLEVELSE SKABER UDVIKLING

Ballerup Kommune. Andre kommuners modeller for udvikling, visitation og økonomi. INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Ballerup Andre kommuners modeller for udvikling, visitation og økonomi. Udvikling Herning Der arbejdes med fireårige politikker og målspor, som nedbrydes i års- og delmål. Skolerne kan selv beslutte hvordan

Læs mere

Elever i specialpædagogiske tilbud i alt Antal elever i specialklasse Andel elever i specialpædagogiske tilbud i alt

Elever i specialpædagogiske tilbud i alt Antal elever i specialklasse Andel elever i specialpædagogiske tilbud i alt Emne: Til Kopi til Budgetudfordringer på det specialpædagogiske område Børn og Unge-udvalget Side 1 af 5 Indledning Formålet med dette notat er at lave en kort sammenfatning af de budgetudfordringer, som

Læs mere

Bilag B til styrelsesvedtægten. Indhold. Styrelsesvedtægt for folkeskolen i Greve Kommune, Bilag B

Bilag B til styrelsesvedtægten. Indhold. Styrelsesvedtægt for folkeskolen i Greve Kommune, Bilag B Bilag B til styrelsesvedtægten Styrelsen af de kommunale folkeskoler er i folkeskoleloven fastsat ved en række bestemmelser om kompetencefordelingen mellem henholdsvis Byrådet, skolebestyrelsen og skolens

Læs mere

Hvilket budget er de fire specialskoler tildelt i 2015, det samlede budget udgør kr. 93,5 mio. kr.?

Hvilket budget er de fire specialskoler tildelt i 2015, det samlede budget udgør kr. 93,5 mio. kr.? Notat Vedrørende: Svar på tillægsspørgsmål Sagsnavn: Anmodning fra Beboerlisten, SF og Socialdemokraterne, vedr. den økonomiske udfordring på specialundervisningsområdet Sagsnummer: 17.03.00-G01-3-15 Skrevet

Læs mere