Gældende ansvarsfordeling ved integration mellem lokalt fagsystem og Navision Stat via den generiske integrationssnitflade, GIS.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Gældende ansvarsfordeling ved integration mellem lokalt fagsystem og Navision Stat via den generiske integrationssnitflade, GIS."

Transkript

1 Side 1 af 5 Ansvarsfordeling ved anvendelse af GIS Opr Opd ØS/ØSY/SKH/CPS Gældende ansvarsfordeling ved integration mellem lokalt fagsystem og Navision Stat via den generiske integrationssnitflade, GIS. I det følgende beskrives de særlige forhold, man som institution skal være opmærksom på ved integration mellem et lokalt fagsystem og Navision Stat, herunder den generelle tekniske godkendelse, og de særlige forhold for ØSC institutioner, der fordrer en tilsvarende forretningsmæssig godkendelse. Drift af lokale fagsystemer Driften af ethvert lokalt fagsystem er altid institutionens eget ansvar. Systemejerskab Det er givet, at institutionen har systemejerskabet og dermed ansvaret for vedligeholdelse og drift af selve fagsystemet, uanset overgang til ØSC. Det er ligeledes givet, at Moderniseringsstyrelsen har systemejerskab og dermed ansvaret for vedligeholdelse og drift af Navision Stat, for de institutioner, der er overgået til ØSC et. For de institutioner der ikke er overgået til ØSC et bibeholdes systemansvaret for Navision Stat af institutionen. Funktionalitet der er placeret i fagsystemet eller i en eventuel mellemliggende udvekslingsdatabase mellem fagsystemet og Navision Stat systemejes af kunden selv og supporteres IKKE af Moderniseringsstyrelsen. Det er således institutionens ansvar, at data overføres korrekt fra enten fagsystem 1 eller udvekslingsdatabasen til Navision Stat og omvendt. Institution Moderniseringsstyrelsen Fagsystem Udvekslingsdatabase Navision Stat GIS 1 Dette gælder også i de tilfælde, hvor fagsystemet, eller udvekslingsdatabasen, består af en ekstra Navision Stat database, hvortil, der er rekvireret særskilt licens.

2 Support og teknisk godkendelse Moderniseringsstyrelsen yder udelukkende support på Navision Stat funktionalitet, herunder de lokale GIS - opsætninger, som tidligere er teknisk godkendt af Moderniseringsstyrelsen, ved Navision Stat udviklingsenheden med udgangspunkt i tilsendt dokumentation. Side 2 af 5 Se: for nødvendige dokumentationsskabeloner og tjeklister. Resultatet af den tekniske gennemgang håndteres på følgende måde: ØSC-kunde IKKE ØSC kunde Positivt svar Resultatet af den tekniske vurdering videresendes til ØSC et for efterfølgende forretningsmæssig kontrol Resultatet af den tekniske vurdering sendes til kunden Negativt svar Resultatet af den tekniske vurdering sendes til kunden med kopi til ØSC et Resultatet af den tekniske vurdering sendes til kunden Ressortændringer og anden flytning af datastrømme Ved overtagelse af GIS-integration, der er godkendt under en bogføringskreds og flyttet til anden bogføringskreds, fx i ifm. en ressortændring, skal der indhentes ny godkendelse efter flytningen af datastrømmen. Forretningsmæssig godkendelse af GIS integrationer for ØSC institutioner For GIS integrationer hos ØSC institutioner gælder endvidere, at disse yderligere skal forretningsmæssig godkendes af ØSC et. Formålet med den forretningsmæssige godkendelse er at sikre, at der kun idriftsættes GIS-løsninger, som lever op til det gældende regelsæt på området, herunder understøtter hensigtsmæssige og effektive arbejdsgange i ØSC et i overensstemmelse med standard opgavesplittet. ØSC et er ansvarlige for den forretningsmæssige godkendelse af opsætningen i Navision Stat ud fra en datamæssig kontrol, eftersom det er ØSC et, der står for den daglige behandling af de data, der modtages via GIS.

3 Den forretningsmæssige godkendelse er todelt: Side 3 af 5 1. Forretningsmæssig godkendelse på testniveau i umiddelbar forlængelse af Moderniseringsstyrelsen tekniske godkendelse 2. For integrationer der afleder udbetalinger, foretages der endvidere i produktion, inden idriftsættelse, en datakontrol for aktivering af faktisk udveksling af data mellem Navision Stat og det lokale fagsystem. I fald denne del ikke vurderes at fungere hensigtsmæssigt, tager ØSC direkte kontakt til kunden. Bemærk, at det kun er ØSC et, der kan opsætte og aktivere/de-aktivere datastrømme, og at en datastrøm således først bliver aktiveret, når den forretningsmæssige godkendelse er på plads, og ØSC et har modtaget en opsætningsfil i txt-format. Den samlede godkendelsesproces for ØSC institutioner er opsummerende skitseret herunder: Følsomme persondata Der må ikke overføres følsomme persondata fra lokale fagsystemer til Navision Stat! Navision Stat indeholder, som udgangspunkt, ikke følsomme persondata, hvorfor det omvendt IKKE er muligt at hente denne type af data fra Navision Stat til lokale fagsystemer.

4 Godkendelse af data Alle data overført til Navision Stat, via GIS, forudsættes godkendt af institutionen FØR overførelse. Dette betyder, at det er institutionens eget ansvar, at alle data, der forudsættes godkendt, fx købsfakturagrundlag, har undergået de nødvendige kontroller, før aflevering til Navision Stat. Side 4 af 5 Godkendelsen kan enten ske via en manuel eller en systemunderstøttet håndtering i det afsendende lokale fagsystem 2. Såfremt data afleveres til en Navision Stat database i ØSC et, sørger ØSC et for de resterende standardiserede godkendelser, for de efterfølgende processer, jf. best practise. Afstemning af data der udveksles via GIS Sikring af at der kan afstemmes og bliver afstemt mellem Navision Stat og de lokale fagsystemer er altid institutionens ansvar. Kontrol af udbetalingsdata De væsentligste afstemningsdata er givet ved de data, der resulterer i udbetalinger. Disse data kan kontrolleres automatiseret eller manuelt, og er i det følgende beskrevet i prioriteret rækkefølge. Automatiseret systemunderstøttet betalingskontrol For en sikring af at der kan foretages en automatiseret og dermed effektiv kontrol af udbetalinger forudsættes følgende opfyldt: 1. Kreditor oprettes via det pågældende fagsystem. 2. Kreditor oprettes uden integration til elektronisk fakturering (uden E-bilag partner). 3. Der opsættes editeringsbegrænsninger for det pågældende fagsystem for udvalgte NS tabeller. 4. Kreditorposteringer leveres med bilagstype blank eller faktura fra fagsystemet. 5. Der oprettes kun 1 bankkort pr. kreditor fra fagsystemet. 6. Der må ikke være opsat mapning på betalingsoplysnings-tabellerne i Navision Stat. 7. Alle kreditorposteringer levereres til købskladden, eller som købsbilag. Såfremt de 7 nævnte krav kan opfyldes, vil det være muligt at foretage en automatiseret afvigelsesrapportering i Navision Stat mellem de GIS leverede data og de tilknyttede Navision Stat udbetalingsdata umiddelbart forud for betaling. 2 Bemærk, at ved EXCEL-GIS integration betragtes EXCEL som et lokalt fagsystem.

5 For ØSC databaser skal alle nye fagsystemer, der afleverer data til udbetaling via GIS integrationer, opfylde ovenstående krav. For eksisterende GIS-integrationer i ØSC et, der ikke kan opfylde ovenstående krav, skal der indgås en midlertidig separat aftale mellem ØSC et og institutionen om manuel kompenserende kontroller, herunder afregning af hermed forbundne omkostninger. Denne aftale vil i så fald alene kunne være gældende til udgangen af 1. halvår 2015, hvorefter alle fagsystemer forventes at leve op til krav for automatiseret systemunderstøttet betalingskontrol. Side 5 af 5 Manuel papirbaseret betalingskontrol Hvis ikke punkt 1, 5 og 7 kan opfyldes af fagsystemet, er det ikke muligt at foretage en automatiseret systemunderstøttet kontrol i forbindelse med udbetalinger. I stedet skal der ske en kontrol af data, baseret på 2 rapporter, nemlig Navision Stat rapporten Sammenlign betalingsoplysninger med originalt købsbilag 3 samt en rapport/dokumentation leveret af fagsystemet/institutionen, der kan anvendes til at kontrollere op imod de betalingsposter, der ligger i udbetalingskladden i Navision Stat. For ØSC-institutioner skal denne løsning alene opfattes som en forebyggende foranstaltning, indtil fagsystemet lever op til krav for automatiseret systemunderstøttet betalingskontrol. Dette forventes etableret senest med udgangen af 1. halvår Generelle afstemninger For almene afstemninger mellem fagsystemet og Navision Stat, kan der aftales udvalgte områder til papirbaseret kontrol. For Navision Stat løses dette via en anvendelse af rapporten Modtagne batches. For ØSC institutioner gælder det, at institutionen og ØSC et i fællesskab skal fastlægge et passende kontrolniveau. Når dette er på plads, retter ØSC et henvendelse til MODST s økonomisupport for hjælp til at opsætte rapporten Modtagne batches, for den pågældende datastrøm. Se i øvrigt frigivne kvikguides til automatiseret betalingskontrol og generelle afstemninger på: Svar-og-Kvikguides-NS5X Og STAT-NS70 3 Bemærk, at denne rapport bruges til følgende typer af udbetalinger: genereret via DDI, leveret som E-bilag, manuelt indtastede og bilag der leveres af GIS, uden at opfylde de nævnte krav.

Gældende ansvarsfordeling ved integration mellem lokalt fagsystem og Navision Stat via den generiske integrationssnitflade, GIS.

Gældende ansvarsfordeling ved integration mellem lokalt fagsystem og Navision Stat via den generiske integrationssnitflade, GIS. Side 1 af 5 Ansvarsfordeling ved anvendelse af GIS Opr. 06.12.13 Opd. 10.03.17 ØS/ØSY/CPS Gældende ansvarsfordeling ved integration mellem lokalt fagsystem og Navision Stat via den generiske integrationssnitflade,

Læs mere

Gældende ansvarsfordeling ved integration mellem lokalt fagsystem og Navision Stat via den generiske integrationssnitflade, GIS.

Gældende ansvarsfordeling ved integration mellem lokalt fagsystem og Navision Stat via den generiske integrationssnitflade, GIS. Side 1 af 5 Ansvarsfordeling ved anvendelse af GIS Opr. 06.12.13 Opd. 24.10.18 CSY/ØSY/CPS Gældende ansvarsfordeling ved integration mellem lokalt fagsystem og Navision Stat via den generiske integrationssnitflade,

Læs mere

Hvorfor er kreditor og betaling ikke låst?

Hvorfor er kreditor og betaling ikke låst? Hvorfor er kreditor og betaling ikke låst? 15.04.16 TIE/CPS/ØSY Hvorfor er der ikke låst for editering af kreditorer og udbetalinger? Af og til bliver vi mødt med spørgsmålet om, hvorfor det er muligt

Læs mere

Oprettelse og opdatering af kreditorer

Oprettelse og opdatering af kreditorer Oprettelse og opdatering af kreditorer 05.07.18 ØSY/CPS Restriktiv behandling af kreditorer og tilknyttede betalingsdata For at reducere muligheden for svig for egen vindings skyld, er der i Navision Stat

Læs mere

GIS: Anbefalinger og performance (NS )

GIS: Anbefalinger og performance (NS ) Side 1 af 5 Navision Stat Opr. 14.11.14 ØSY/CPS/SKH J.nr. n/a GIS: Anbefalinger og performance (NS 5.4.02) Den generiske integrationssnitflade til Navision Stat (GIS) understøtter udveksling af data mellem

Læs mere

Alt der vedrører kreditors stamdata, herunder bank og betalingsoplysninger skal således vedligeholdes i NS og hentes fra NS til RejsUd2.

Alt der vedrører kreditors stamdata, herunder bank og betalingsoplysninger skal således vedligeholdes i NS og hentes fra NS til RejsUd2. Side 1 af 25 Navision Stat 7.1 ØSY/TIE/CPS Dato 01.08.17 Kvikguide til håndtering af RejsUd2 i Navision Stat Formål I forbindelse med overgang til RejsUd2, er der krav om at alle data vedrørende kreditorer

Læs mere

Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.3 og 9.4, frigivet over følgende builds 1 :

Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.3 og 9.4, frigivet over følgende builds 1 : Side 1 af 8 Navision Stat 9.4 CSY/ØSY/JKH 23.05.19 Nyt i Navision Stat Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.3 og 9.4, frigivet over følgende builds

Læs mere

Alt der vedrører kreditors stamdata, herunder bank og betalingsoplysninger skal således vedligeholdes i NS og hentes fra NS til RejsUd2.

Alt der vedrører kreditors stamdata, herunder bank og betalingsoplysninger skal således vedligeholdes i NS og hentes fra NS til RejsUd2. Side 1 af 24 Navision Stat 9.0 ØSY/STO Dato 13.11.17 Kvikguide til håndtering af RejsUd2 i Navision Stat Formål I forbindelse med overgang til RejsUd2, er der krav om at alle data vedrørende kreditorer

Læs mere

Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.1 og 9.2, frigivet over følgende builds 1 :

Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.1 og 9.2, frigivet over følgende builds 1 : Side 1 af 12 Navision Stat 9.2 CSY/ØSY/CPS 30.05.18 Nyt i Navision Stat Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.1 og 9.2, frigivet over følgende builds

Læs mere

Udveksling af data med Navision Stat ved hjælp af GIS. Lars Matthiesen, UNI C

Udveksling af data med Navision Stat ved hjælp af GIS. Lars Matthiesen, UNI C Udveksling af data med Navision Stat ved hjælp af GIS Lars Matthiesen, UNI C Emner i dette indlæg Hvad er GIS egentlig for noget? Hvilke dataformater understøttes? Hvordan kan ind/udlæsningen af data afvikles

Læs mere

Navision Stat 9.2. HR Medarbejder. Overblik. Side 1 af 11. ØSY/SKH 5. december 2018

Navision Stat 9.2. HR Medarbejder. Overblik. Side 1 af 11. ØSY/SKH 5. december 2018 Side 1 af 11 Navision Stat 9.2 ØSY/SKH 5. december 2018 HR Medarbejder Overblik Det er med Navision Stats HR medarbejdertabel mulighed for at modtage medarbejder-data fra det fælles statslige HR system,

Læs mere

Alt der vedrører kreditors stamdata, herunder bank og betalingsoplysninger skal således vedligeholdes i NS og hentes fra NS til RejsUd2.

Alt der vedrører kreditors stamdata, herunder bank og betalingsoplysninger skal således vedligeholdes i NS og hentes fra NS til RejsUd2. Side 1 af 27 Navision Stat 9.0 ØSY/MAI Dato 20. november 2018 Kvikguide til håndtering af RejsUd2 i Navision Stat Formål Når RejsUd2 anvendes, er der krav om at alle data vedrørende kreditorer registreres

Læs mere

Kvikguide til kørslen Forbered for RejsUd2 integration

Kvikguide til kørslen Forbered for RejsUd2 integration Kvikguide til kørslen Forbered for RejsUd2 integration 16.06.2017 ØSY/TIE/CPS Indledning Ved overgang til RejsUd2 er der behov for, at få rettet kreditorer der skal anvendes som rejsekreditorer til. Til

Læs mere

Navision Stat Kvikguide til Håndtering af Direct Debit. Overblik. Side 1 af 9. ØSY/TIE Dato:

Navision Stat Kvikguide til Håndtering af Direct Debit. Overblik. Side 1 af 9. ØSY/TIE Dato: Side 1 af 9 Navision Stat 7.0.01 ØSY/TIE Dato: 06.07.16 Kvikguide til Håndtering af Direct Debit Overblik Formål Dokumentet giver en overordnet beskrivelse af hvordan Direct Debit på elektroniske dokumenter

Læs mere

Kopiering af produktionsdatabaser for opsætning af testdatabaser

Kopiering af produktionsdatabaser for opsætning af testdatabaser Side 1 af 13 Navision Stat 7.x ØSY/MAC/ SKH/JKH/CPS 16.06.16 Kopiering af produktionsdatabaser for opsætning af testdatabaser Overblik Formål Når der bestilles nye testdatabaser hos hosting leverandøren,

Læs mere

Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.3 og 9.4, frigivet over følgende builds 1 :

Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.3 og 9.4, frigivet over følgende builds 1 : Side 1 af 11 Navision Stat 9.4 CSY/ØSY/JKH 26.06.19 Nyt i Navision Stat Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.3 og 9.4, frigivet over følgende builds

Læs mere

Manuelle opsætninger efter afsluttet opgradering til NS7.0

Manuelle opsætninger efter afsluttet opgradering til NS7.0 Navision Stat 3. juli 2015 ØSY/NSUDV/cps Manuelle opsætninger efter afsluttet opgradering til NS7.0 Nærværende dokument beskriver de regnskabsspecifikke opsætninger, som institutionen selv skal (overveje

Læs mere

Navision Stat. Produktstrategi 2014. Opr. 26.03.14 Opd. 27.06.14 ØS/ØSY/CPS

Navision Stat. Produktstrategi 2014. Opr. 26.03.14 Opd. 27.06.14 ØS/ØSY/CPS Navision Stat Opr. 26.03.14 Opd. 27.06.14 ØS/ØSY/CPS Produktstrategi 2014 Introduktion Produktstrategien for Navision Stat består af en generel funktionalitetsstrategi samt et antal delstrategier, der

Læs mere

Internt statsligt køb og salg i Navision Stat

Internt statsligt køb og salg i Navision Stat Internt statsligt køb og salg i Navision Stat 6. juni 2017 ØSY/TIE/CPS Forberedelse og midlertidig håndtering i overgangsperiode Indledning Som det fremgår af Moderniseringsstyrelsens vejledning om internt

Læs mere

Kvikguide til Navision Stat 9.x

Kvikguide til Navision Stat 9.x Kvikguide til Navision Stat 9.x Opd. 05.01.18 ØSY/STO/CPS Rettigheder til brugere i, eller serviceret af, Statens Administration Nedenstående skema beskriver med udgangspunkt i den aktuelle gruppering

Læs mere

Navision Stat GIS bagudkompatibilitet

Navision Stat GIS bagudkompatibilitet Side 1 af 5 Navision Stat GIS bagudkompatibilitet ØSY/SKH Opr 23.06.17 Opd. 06.08.18 Flg. områder vil ikke være GIS bagudkompatible grundet tekniske udfordringer: Debitoroprettelse nyt felt på debitorkort

Læs mere

Installation af GIS opsætning til integration mellem Navision Stat 5.3 og Blanketsystem

Installation af GIS opsætning til integration mellem Navision Stat 5.3 og Blanketsystem Installation af GIS opsætning til integration mellem Navision Stat 5.3 og Blanketsystem Version Dato Beskrivelse Forfatter Dist. 1.0 19-02-2012 Dokument oprettet PJC KIB/CEL 2.0 26-02-2012 Indlæsning af

Læs mere

Tidsplan til årsafslutningen 2015

Tidsplan til årsafslutningen 2015 Tidsplan til årsafslutningen 2015 Tidsplanen til årsafslutning 2015 henvender sig til kunder og medarbejdere i. Planen indeholder en beskrivelse af hvilke opgaver, der skal løses i forbindelse med omtalte

Læs mere

Vejledning i opsætning af datastrømmene STUDADM1 og evt. STUDADM2 til integration mellem EASY A og/eller SIS og Navision Stat

Vejledning i opsætning af datastrømmene STUDADM1 og evt. STUDADM2 til integration mellem EASY A og/eller SIS og Navision Stat Vejledning 14-09-2016 Vejledning i opsætning af datastrømmene STUDADM1 og evt. STUDADM2 til integration mellem EASY A og/eller SIS og Navision Stat 1 Indledning Denne vejledning indeholder en beskrivelse

Læs mere

Af Camilla Mørk Rösler 1. marts 2014 Versionsnummer 1.04. Service Level Agreement (SLA) Kreditor

Af Camilla Mørk Rösler 1. marts 2014 Versionsnummer 1.04. Service Level Agreement (SLA) Kreditor Af Camilla Mørk Rösler 1. marts 2014 Versionsnummer 1.04 Service Level Agreement (SLA) Kreditor INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Indledning... 2 1.1 Formål... 2 1.2 Ansvarlig... 2 1.3 Relevans for medarbejdere...

Læs mere

Navision Stat. Produktstrategi. Opd ØS/ØSY/CPS

Navision Stat. Produktstrategi. Opd ØS/ØSY/CPS Navision Stat Opd. 21.02.17 ØS/ØSY/CPS Produktstrategi Introduktion Produktstrategien for Navision Stat består af en generel funktionalitetsstrategi samt et antal delstrategier, der kan rummes herunder.

Læs mere

Kvikguide til Navision Stat 7.x

Kvikguide til Navision Stat 7.x Kvikguide til Navision Stat 7.x Opd. 20.04.17 ØSY/STO/CPS Rettigheder til brugere i, eller serviceret af, Statens Administration Nedenstående skema beskriver med udgangspunkt i den aktuelle gruppering

Læs mere

Brug af rapporten Tjek original Dokument i udbetalingskladden

Brug af rapporten Tjek original Dokument i udbetalingskladden Quickguide 08-08-2013 Brug af rapporten Tjek original Dokument i udbetalingskladden 1 Introduktion Efter opgradering til NS 5.4 har det vist sig, at mange skoler stadig bruger Specifikationslisten når

Læs mere

GIS indlæsning af kreditorer og betalingsform. Brugervejledning 1.0

GIS indlæsning af kreditorer og betalingsform. Brugervejledning 1.0 GIS indlæsning af kreditorer og betalingsform Brugervejledning 1.0 Indhold 1 Indledning... 5 2 Opsætning af GIS grænseflade til kreditor indlæsning... 5 2.1 Oprettelse af en datastrøm... 7 2.2 Filsystem...

Læs mere

Navision Stat. Produktstrategi. Opd ØS/ØSY/CPS

Navision Stat. Produktstrategi. Opd ØS/ØSY/CPS Navision Stat Opd. 04.06.18 ØS/ØSY/CPS Produktstrategi Introduktion Produktstrategien for Navision Stat består af en generel vedligeholdelsesstrategi samt et antal delstrategier, der kan rummes herunder.

Læs mere

Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.1 og 9.2, frigivet over følgende builds 1 :

Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.1 og 9.2, frigivet over følgende builds 1 : Side 1 af 14 Navision Stat 9.2 CSY/ØSY/CPS 25.06.18 Nyt i Navision Stat Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.1 og 9.2, frigivet over følgende builds

Læs mere

Bilag til GIS håndtering i forbindelse med Årsafslutning november 2018

Bilag til GIS håndtering i forbindelse med Årsafslutning november 2018 Bilag til GIS håndtering i forbindelse med Årsafslutning 2018 20. november 2018 ØSY/TIE/SKH Dette bilag omhandler hvordan GIS skal håndteres i forbindelse med Årsafslutning 2018. Følgende forhold beskrives:

Læs mere

Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.0 og 9.1, frigivet over følgende builds 1 :

Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.0 og 9.1, frigivet over følgende builds 1 : Side 1 af 7 Navision Stat 9.1 CSY/ØSY/CPS 25.01.18 Nyt i Navision Stat Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.0 og 9.1, frigivet over følgende builds

Læs mere

Navision Stat 5.1 GIS integration

Navision Stat 5.1 GIS integration Side 1 af 9 Standard opsætning af TAS 3.7 08. sept. 2010 ØKO/CPS/SKH J.nr. n/a Navision Stat 5.1 GIS integration I det nedenstående beskrives forudsætningerne for dataudveksling samt de faktiske GIS opsætninger

Læs mere

Håndtering af rejsekreditorer - selvejeinstitutioner

Håndtering af rejsekreditorer - selvejeinstitutioner Håndtering af rejsekreditorer - selvejeinstitutioner ØSY/CTL Dato 10.04.2018 Formål For selveje institutioner der ikke benytter Den Decentrale Indrapporteringsløsning (DDI) i Navision Stat er det vigtigt

Læs mere

Udsøgning af betalinger - kreditorer

Udsøgning af betalinger - kreditorer Quickguide 09.07.2013 Udsøgning af betalinger - kreditorer Indhold 1 Hvornår?... 1 2 Hvad?... 1 3 Processen:... 2 3.1 Danne betalingsforslag... 2 3.2 Beskrivelse af felter... 3 3.3 Opsætning af kriterier

Læs mere

Statens Administration ydelser og betalingsmodel for Økonomiservicecentret (ØSC) 2015

Statens Administration ydelser og betalingsmodel for Økonomiservicecentret (ØSC) 2015 Statens Administration ydelser og betalingsmodel for Økonomiservicecentret (ØSC) 2015 Pr. 1. januar 2014 er ØSC overgået til en aktivitetsbaseret betalingsmodel. I 2015 inkluderes de ydelser, der tidligere

Læs mere

Standard opsætning af REJS-UD

Standard opsætning af REJS-UD Standard opsætning af REJS-UD 06. januar 2010 ØKO/CPS/SKH J.nr. n/a Navision Stat 5.1 GIS integration I det nedenstående beskrives forudsætningerne for dataudveksling samt de faktiske GIS opsætninger i

Læs mere

Workshop 2 Implementering af IndFak2. marts 2015 1

Workshop 2 Implementering af IndFak2. marts 2015 1 Workshop 2 Implementering af IndFak2 1 DAGSORDEN 1. Formål 2. IndFak 2 organisationsoversigt 3. Kontrol af stamdata (Manuel faktura) 4. Administration og Fakturaadministration 5. Tilføj brugere til kontorer

Læs mere

Navision Stat 5.4. Beskrivelse af SFTP kommunikation mellem NS 5.4 og det eksterne fagsystem. Overblik. Side 1 af 6

Navision Stat 5.4. Beskrivelse af SFTP kommunikation mellem NS 5.4 og det eksterne fagsystem. Overblik. Side 1 af 6 Side 1 af 6 Navision Stat 5.4 ØSY/SKH Opr. d. 10.05.11 Opd. d. 04.01.13 Beskrivelse af SFTP kommunikation mellem NS 5.4 og det eksterne fagsystem. Overblik Introduktion Dokumentet indeholder en beskrivelse

Læs mere

Servicebeskrivelse for IndFak. Juli 2019

Servicebeskrivelse for IndFak. Juli 2019 Servicebeskrivelse for IndFak Juli 2019 Indhold 1. Indledning og beskrivelse af systemet 3 1.1 Forretningsområdet 3 1.2 Kunder og brugere 3 1.3 Funktionalitet 3 2. Ansvarsdeling mellem parterne 4 3. Fælles

Læs mere

Navision Stat GIS bagudkompatibilitet

Navision Stat GIS bagudkompatibilitet Side 1 af 5 Navision Stat GIS bagudkompatibilitet ØSY/SKH D. 23.06.17 Som udgangspunkt vil Moderniseringsstyrelsen, ved alle mindre opgraderinger af Navision Stat, sørge for at GIS-integrationen på den

Læs mere

Navision Stat 7.0. GIS SFTP kommunikation mellem NS 7.0 og INDFAK2. Overblik. Side 1 af 12. ØSY/SKH/CPS Opr. 27.02.15

Navision Stat 7.0. GIS SFTP kommunikation mellem NS 7.0 og INDFAK2. Overblik. Side 1 af 12. ØSY/SKH/CPS Opr. 27.02.15 Side 1 af 12 Navision Stat 7.0 ØSY/SKH/CPS Opr. 27.02.15 GIS SFTP kommunikation mellem NS 7.0 og INDFAK2. Overblik Introduktion Dokumentet indeholder en beskrivelse af overførsel af data via SFTP. Denne

Læs mere

Finansministerens redegørelse vedrørende Statsrevisorernes bemærkninger til Rigsrevisionens beretning om revision af statsregnskabet for 2013

Finansministerens redegørelse vedrørende Statsrevisorernes bemærkninger til Rigsrevisionens beretning om revision af statsregnskabet for 2013 Statsrevisorernes sekretariat Christiansborg DK-1240 København K Finansministeren 11. december 2014 Finansministerens redegørelse vedrørende Statsrevisorernes bemærkninger til Rigsrevisionens beretning

Læs mere

Beskrivelse af Generisk integration

Beskrivelse af Generisk integration Side 1 af 35 Beskrivelse af Generisk integration Opr. 04.05.15 ØSY/SKH Integration til Navision Stat 7.0 Indholdsfortegnelse Introduktion... 2 Formål med den generiske integrationssnitflade... 2 Målgruppe...

Læs mere

Vejledning til årsafslutning 2014

Vejledning til årsafslutning 2014 Side 1 af 28 Vejledning til årsafslutning 2014 ØS/ØSY/IRN/TIE 31.oktober 2014 Navision Stat 5.4.01 og 5.4.02 Formål Vejledningen indeholder en beskrivelse af, hvordan årsafslutningsprocessen er i Navision

Læs mere

De følgende sider indeholder skærm dumps fra Navision Stat og beskrivelser af, hver enkelt handling.

De følgende sider indeholder skærm dumps fra Navision Stat og beskrivelser af, hver enkelt handling. 15. november 2006 Vejledning til Navision Stat - fuldt digital fakturahåndtering fra modtagelse til betaling Oversigterne på de efterfølgende sider beskriver trin for trin, hvordan man bogfører og betaler

Læs mere

FACTSHEET CONTINIA PAYMENT MANAGEMENT

FACTSHEET CONTINIA PAYMENT MANAGEMENT FACTSHEET Mange virksomheder håndterer stadig bogholderi og betalinger i to forskellige programmer, hvilket medfører at betalingsoplysninger ofte indtastes 2-3 gange inden de er bogført, betalt og afstemt.

Læs mere

RejsUd2 Oprettelse af indenlandsk Rejsekreditor

RejsUd2 Oprettelse af indenlandsk Rejsekreditor RejsUd2 Oprettelse af indenlandsk Rejsekreditor Dette dokument er en præcisering til SAM s kunder i, hvordan man opretter en Rejsekreditor via DDI. Kun den del, der omhandler oprettelse af Rejsekreditor

Læs mere

Formål med IndFak. Staten skal have ét system til håndtering af indkøb og fakturaer Procesbesparelser ved at automatisere arbejdsgange og kontroller

Formål med IndFak. Staten skal have ét system til håndtering af indkøb og fakturaer Procesbesparelser ved at automatisere arbejdsgange og kontroller Inspirationsdag Uni-C 4/6-2012 Formål med IndFak Staten skal have ét system til håndtering af indkøb og fakturaer Procesbesparelser ved at automatisere arbejdsgange og kontroller Ind: Mål om at der i stor

Læs mere

Forbedringer i Navision Stat 5.4

Forbedringer i Navision Stat 5.4 Forbedringer i Navision Stat 5.4 26. marts 2013/PRA Introduktion og formål med dette dokument Moderniseringsstyrelsen har pr. 11. januar 2013 frigivet obligatorisk Servicepack, Navision Stat 5.4 med tilhørende

Læs mere

Navision Stat 5.4.02 Featurepack

Navision Stat 5.4.02 Featurepack Side 1 af 48 Navision Stat 5.4.02 Featurepack 27.10.2014 ØS/ØSY/CPS SystemInfo Moderniseringsstyrelsen udgiver, ved hver Navision Stat frigivelse, en beskrivelse af den samlede installation sammen med

Læs mere

1. Tilretninger skal som udgangspunkt undgås 2. Hvis de ikke kan undgås, skal tilretninger implementeres:

1. Tilretninger skal som udgangspunkt undgås 2. Hvis de ikke kan undgås, skal tilretninger implementeres: Navision Stat Opd. 25.08.16 ØS/ØSY/CPS Produktstrategi Introduktion Produktstrategien for Navision Stat består af en generel funktionalitetsstrategi samt et antal delstrategier, der kan rummes herunder.

Læs mere

Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.2 og 9.3, frigivet over følgende builds 1 :

Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.2 og 9.3, frigivet over følgende builds 1 : Side 1 af 11 Navision Stat 9.3 CSY/ØSY/JKH 18.12.18 Nyt i Navision Stat Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.2 og 9.3, frigivet over følgende builds

Læs mere

Vejledning til årsafslutning 2015

Vejledning til årsafslutning 2015 Side 1 af 39 Vejledning til årsafslutning 2015 ØS/ØSY/TIE Navision Stat 7.0 Formål Vejledningen indeholder en beskrivelse af, hvordan årsafslutningsprocessen er i Navision Stat 7.0 for år 2015. Samtidig

Læs mere

Indlæsning af tilskud fra UVM

Indlæsning af tilskud fra UVM Indlæsning af tilskud fra UVM Brugervejledning version 1.0 Side 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Download bogføringskladde fra brevportalen... 3 Gem regneark på din arbejdsplads... 3 Bearbejdning

Læs mere

Servicebeskrivelse for RejsUd. Juni 2019

Servicebeskrivelse for RejsUd. Juni 2019 Servicebeskrivelse for RejsUd Juni 2019 Indhold 1. Indledning og beskrivelse af systemet 3 1.1 Forretningsområdet 3 1.2 Kunder og brugere 3 1.3 Funktionalitet 3 2. Ansvarsdeling mellem parterne 4 3. Fælles

Læs mere

Bilag om bogføring. Indhold. 1. Indledning

Bilag om bogføring. Indhold. 1. Indledning Indhold 1. Indledning... 1 1.1 Generelt... 2 1.2 Definitioner... 2 1.2.1 Regnskabsmateriale... 2 1.2.2 Bilag... 2 1.2.3 Godkendelse... 2 2. Periodisering og transaktionsprincippet... 2 3. Konteringsprincip...

Læs mere

Navision Stat Kvikguide til decentral indrapportering. Indhold: 1. juli 2010 ØKO/JKH

Navision Stat Kvikguide til decentral indrapportering. Indhold: 1. juli 2010 ØKO/JKH Navision Stat 5.1.04 1. juli 2010 ØKO/JKH Kvikguide til decentral indrapportering Guiden indeholder en overordnet beskrivelse af den decentrale indrapporteringsløsning, samt en kort gennemgang af de funktioner

Læs mere

Udbetaling og afregning af forskud i RejsUd

Udbetaling og afregning af forskud i RejsUd Udbetaling og afregning af forskud i RejsUd Juli 2011 1 Indledning Den nuværende praksis for forskud er at forskuddet udbetales gennem den decentrale indrapportering (DDI) til ØSC som udbetaler forskuddet.

Læs mere

FGU opgaver under systemimplementeringen. April 2019

FGU opgaver under systemimplementeringen. April 2019 FGU opgaver under systemimplementeringen April 2019 FGU opgaver systemimplementeringen Aktiviteter Tidsplan 2019 1 Virksomhedsregistrering 2 Registreringsramme 3 Webinar/E-læring 4 Opsætningsworkshop 5

Læs mere

Selvejeinstitutioner Opret RejsUd kreditor rediger kreditor med DDI

Selvejeinstitutioner Opret RejsUd kreditor rediger kreditor med DDI Selvejeinstitutioner Opret RejsUd kreditor rediger kreditor med DDI ØSY/CTL Dato 10.04.2018 Formål Formålet med denne guide er at informere brugere i selvejeinstitutioner om de særlige forhold der er ved

Læs mere

Tidsplan til årsafslutningen 2014

Tidsplan til årsafslutningen 2014 Tidsplan til årsafslutningen 2014 Tidsplanen henvender sig til kunder og medarbejdere i. Tidsplanen indeholder en beskrivelse af hvilke opgaver der skal løses, i forbindelse med årsafslutningen. Der er

Læs mere

Bilag 7 Forretningsnødplaner

Bilag 7 Forretningsnødplaner Bilag 7 Forretningsnødplaner 6. juli 2015 ØSY/LHR/SAR Version 1.3 Dette bilag beskriver forretningsnødplaner for de mest kritiske opgaver i følgende systemer: Statens Lønsystem/Statens Pensionssystem/HR-Løn

Læs mere

ØSC Kundeforum. Den 19. juni 2012

ØSC Kundeforum. Den 19. juni 2012 ØSC Kundeforum Den 19. juni 2012 Dagsorden 1. Velkommen og præsentation 2. Status for ØSC drift og projekter 3. Justering af opgavesplittet (orientering og drøftelse) 4. Kundetilfredshedsundersøgelse 2012

Læs mere

Navision Stat 7.0. Kvikguide til Stakke. Overblik. Side 1 af 11. ØSY/STO 12. maj 2015

Navision Stat 7.0. Kvikguide til Stakke. Overblik. Side 1 af 11. ØSY/STO 12. maj 2015 Side 1 af 11 Navision Stat 7.0 ØSY/STO 12. maj 2015 Kvikguide til Stakke Overblik Formål I denne kvikguide får du en forklaring på, hvad en Stak er, hvad de enkelte stakke indeholder og hvilken type rollecenter

Læs mere

Vejledning om. Automatisk Bankkontoafstemning i. Navision Stat via API eller Business Online

Vejledning om. Automatisk Bankkontoafstemning i. Navision Stat via API eller Business Online Vejledning om Automatisk Bankkontoafstemning i Navision Stat via API eller Business Online Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Hvordan kontoafstemning... 3 3. Bestillinger... 3 3.1 Bestilling via

Læs mere

Navision Stat 5.4.02. GIS SFTP kommunikation mellem NS 5.4.02 og INDFAK2. Overblik. Side 1 af 12. ØSY/SKH Opr. d. 26.02.15

Navision Stat 5.4.02. GIS SFTP kommunikation mellem NS 5.4.02 og INDFAK2. Overblik. Side 1 af 12. ØSY/SKH Opr. d. 26.02.15 Side 1 af 12 Navision Stat 5.4.02 ØSY/SKH Opr. d. 26.02.15 GIS SFTP kommunikation mellem NS 5.4.02 og INDFAK2. Overblik Introduktion Dokumentet tager udgangspunkt i en allerede eksisterende vejledning

Læs mere

Beskrivelse af SFTP kommunikation mellem NS og det eksterne fagsystem.

Beskrivelse af SFTP kommunikation mellem NS og det eksterne fagsystem. Side 1 af 6 Navision Stat 5.2.01 ØKO/SKH Den 10.05.11 Beskrivelse af SFTP kommunikation mellem NS 5.2.01 og det eksterne fagsystem. Overblik Introduktion Dokumentet indeholder en beskrivelse af overførsel

Læs mere

Navision Stat 5.4.02. Brugervejledning til håndtering af automatiseret salgsbilag. Side 1 af 55. ØSY/TIE 29. Oktober 2014

Navision Stat 5.4.02. Brugervejledning til håndtering af automatiseret salgsbilag. Side 1 af 55. ØSY/TIE 29. Oktober 2014 Side 1 af 55 Navision Stat 5.4.02 ØSY/TIE 29. Oktober 2014 Brugervejledning til håndtering af automatiseret salgsbilag Formål Vejledningen beskriver de måder salgsfaktura og salgskreditnotaer, kan håndteres

Læs mere

Webinar FGU Elektronisk bankafstemning i Navision Stat. sept 2019

Webinar FGU Elektronisk bankafstemning i Navision Stat. sept 2019 Webinar FGU Elektronisk bankafstemning i Navision Stat sept 2019 Dagsorden Overblik over SKB bankkonti Elektronisk bankafstemning overordnede principper Demo af afstemningsprocessen Forberedelse til bankafstemning

Læs mere

Statens Administration ydelser og betalingsmodel for Økonomiservicecentret (ØSC) 2014

Statens Administration ydelser og betalingsmodel for Økonomiservicecentret (ØSC) 2014 Statens Administration ydelser og betalingsmodel for Økonomiservicecentret (ØSC) 2014 Pr. 1. januar 2014 er ØSC overgået til en aktivitetsbaseret betalingsmodel. Betalingen til ØSC beregnes herefter på

Læs mere

Indsendelse af filer til banken via API

Indsendelse af filer til banken via API Forløbet for indsendelse af en betalingsfil til banken via API Du får her en kort beskrivelse af, hvordan du indsender og godkender en betalingsfil via API 1. Indsendelse af betalingsfil 2. Godkend og

Læs mere

RejsUd2 Oprettelse af udenlandsk Rejsekreditor

RejsUd2 Oprettelse af udenlandsk Rejsekreditor RejsUd2 Oprettelse af udenlandsk Rejsekreditor Dette dokument er en præcisering til SAM s kunder i, hvordan man opretter en udenlandsk Rejsekreditor via DDI. Kun den del, der omhandler oprettelse af Rejsekreditor

Læs mere

Udvalgte nye elementer i Navision 5.2.01. DDI en

Udvalgte nye elementer i Navision 5.2.01. DDI en Version 1 10. juni 2011 Udvalgte nye elementer i Navision 5.2.01 DDI en Oplæg juni 2011 til Kulturministeriet Bestillingsoversigt i DDI en - Bestillingsoversigten åbnes via Indrapportering til ØSC \Bestillingsoversigt,

Læs mere

Fra Navision Stat 3.60 til 5.1

Fra Navision Stat 3.60 til 5.1 18. oktober 2010 Fra Navision Stat 3.60 til 5.1 Workshop præsen TATION Formål med workshop Skabe tryghed omkring den nye brugergrænseflade At deltagerne får overblik over udvalgte nye og ændrede funktioner

Læs mere

Tjekliste ved overgang til DB Webservice

Tjekliste ved overgang til DB Webservice Tjekliste ved overgang til DB Webservice ØSY/TIE 23. april 2018 Baggrund Danske Bank ønsker at udfase brugen af deres API løsning. API løsningen erstattes af er en ny afsendelsesmetode DB webservice. DB

Læs mere

Navision Stat 9.3 GIS integration

Navision Stat 9.3 GIS integration Side 1 af 5 Standard opsætning af HR System 03. maj 2019 ØSY/SKH Navision Stat 9.3 GIS integration I det nedenstående beskrives forudsætningerne for dataudveksling samt de faktiske GIS opsætninger i Navision

Læs mere

Yderligere kontroller på økonomiområdet

Yderligere kontroller på økonomiområdet NOTAT Center for Økonomi og Styring Yderligere kontroller på økonomiområdet 24. august 2016 16/17178 På Økonomiudvalgets møde den 28. juni 2016 bestilte udvalget følgende: at administrationen beskriver

Læs mere

Navision Stat (NS 9.3)

Navision Stat (NS 9.3) Side 1 af 9 Navision Stat 9.2.005 (NS 9.3) ØSY/NSIR/RASEG Dato 07.03.2019 Danske Bank Webservice Installationsvejledning Overblik Introduktion Indholdsfortegnelse Overblik... 1 Introduktion... 1 Målgruppe...

Læs mere

Navision Stat 5.1 GIS integration

Navision Stat 5.1 GIS integration Side 1 af 8 Standard opsætning af Time-Sag 20. januar 2010 ØKO/CPS J.nr. n/a Navision Stat 5.1 GIS integration I det nedenstående beskrives forudsætningerne for dataudveksling samt de faktiske GIS opsætninger

Læs mere

Navision Stat workshop 6. november 2018

Navision Stat workshop 6. november 2018 Navision Stat workshop 6. november 2018 Navision Stat for den erfarne bruger Genopfrisk din viden om Navision Stat Lær om de nye muligheder Få tips og gode råd til en smartere hverdag Peter Rauff Navision

Læs mere

Denne installationsvejledning beskriver hvordan man installerer EFI webservices til kommunikation mellem Navision Stat og Skat.

Denne installationsvejledning beskriver hvordan man installerer EFI webservices til kommunikation mellem Navision Stat og Skat. Side 1 af 9 Navision Stat 7.1 ØSY/TJO/CPS/ CRA Dato 31.08.2016 Installationsvejledning til EFI integration Overblik Introduktion Denne installationsvejledning beskriver hvordan man installerer EFI webservices

Læs mere

NemHandel registreringsvejledning. Navision Stat, INDFAK og Nemkonto. Introduktion. Overblik. Side 1 af 15. ØS/ØSY/CPS 7.

NemHandel registreringsvejledning. Navision Stat, INDFAK og Nemkonto. Introduktion. Overblik. Side 1 af 15. ØS/ØSY/CPS 7. Side 1 af 15 NemHandel registreringsvejledning ØS/ØSY/CPS 7. januar 2015 Navision Stat, INDFAK og Nemkonto Dette dokument beskriver den nødvendig EAN registrering på Nemhandelsregistret via NS NHR WEB

Læs mere

Vejledning til årsafslutning 2013 25. oktober 2013

Vejledning til årsafslutning 2013 25. oktober 2013 Vejledning til årsafslutning 2013 25. oktober 2013 ØS/ØSY/IRN/TIE Indledning: Vejledningen indeholder en beskrivelse af hvordan man årsafslutter i Navision Stat 5.x for året 2013. Vejledningen beskriver

Læs mere

Tilsynet med Statens Administration

Tilsynet med Statens Administration Tilsynet med Statens Administration Tilsynet med Statens Administrations opgavevaretagelse 1. marts 2018 KRT Finansministeriets departement Tilsynets udførelse Tilsynet med Statens Administrations (SAM)

Læs mere

Indrapportering til ØSC med DDI. Møde i Kulturministeriet november 2010 v/karen Ejersbo Iversen

Indrapportering til ØSC med DDI. Møde i Kulturministeriet november 2010 v/karen Ejersbo Iversen Indrapportering til ØSC med DDI Møde i Kulturministeriet november 2010 v/karen Ejersbo Iversen Formål med Den Digitale Indberetning Systemunderstøtte indrapporteringen af serviceopgaver til ØSC et, for

Læs mere

Navision Stat 9.0. Kvikguide til Køindikatorer. Overblik. Side 1 af 13. ØSY/STO 01. oktober 2017

Navision Stat 9.0. Kvikguide til Køindikatorer. Overblik. Side 1 af 13. ØSY/STO 01. oktober 2017 Side 1 af 13 Navision Stat 9.0 ØSY/STO 01. oktober 2017 Kvikguide til Køindikatorer Overblik Formål I denne kvikguide får du en forklaring på, hvad en Køindikator er, hvad de enkelte køindikatorer indeholder

Læs mere

Indlæsning af datastrøm fra mitcfu.dk i Navision Stat

Indlæsning af datastrøm fra mitcfu.dk i Navision Stat Indlæsning af datastrøm fra mitcfu.dk i Navision Stat Indholdsfortegnelse Faktura fra mitcfu.dk...2 Lav Navision Datastrøm (XML fil)...2 Faktura indstillinger...4 Offentliggør data for brugerne...4 Indlæs

Læs mere

Navision Stat 5.1 GIS integration (pilotversion)

Navision Stat 5.1 GIS integration (pilotversion) Side 1 af 7 Standard opsætning af mtid 13. september 2010 ØKO/CPS/SKH J.nr. n/a Navision Stat 5.1 GIS integration (pilotversion) I det nedenstående beskrives forudsætningerne for dataudveksling samt de

Læs mere

Performanceoptimering Navision Stat

Performanceoptimering Navision Stat Performanceoptimering Navision Stat 17.06.16 JZK/CPS/ØSY Selvhjælp til forbedret performance i Navision Stat I det fortsatte vedligehold og videreudvikling af Navision Stat løsningen har Moderniseringsstyrelsen

Læs mere

Indkøbs workshop. Implementering af indkøbsdelen i IndFak2

Indkøbs workshop. Implementering af indkøbsdelen i IndFak2 Indkøbs workshop Implementering af indkøbsdelen i IndFak2 Novemberr 2015 MÅLGRUPPE Medarbejdere i jeres Institution som har kendskab til indkøbsaftaler, indkøbsprocesser og kontering, som i praksis skal

Læs mere

Akkumuleret Installationsvejledning NS

Akkumuleret Installationsvejledning NS Akkumuleret Installationsvejledning NS9.3.002 24. juni 2019 ØSY/JKH Indhold Generelt... 2 Opmærksomhedspunkter... 2 Indledende trin... 3 Manuelle handlinger FØR objektændringer... 3 Opgraderingstrin...

Læs mere

Håndteringen af Rykker og Kontoudtog fungerer på samme måde, beskrives dog ikke i denne vejledning.

Håndteringen af Rykker og Kontoudtog fungerer på samme måde, beskrives dog ikke i denne vejledning. Side 1 af 59 Navision Stat 7.0 26. maj 2015 ØS/ØSY/TIE Brugervejledning til håndtering af automatiseret salgsbilag Formål Vejledningen beskriver de måder salgsfaktura og salgskreditnotaer, kan håndteres

Læs mere

Anvendelse og funktion af Ændring af momssats i RejsUd og Rejsekonto i RejsUd Navision

Anvendelse og funktion af Ændring af momssats i RejsUd og Rejsekonto i RejsUd Navision Anvendelse og funktion af Ændring af momssats i RejsUd og Rejsekonto i RejsUd Navision Februar 2011 1 Hvad er en rejsekonto? En rejsekonto er et virtuelt Danske Bank kreditkort, som anvendes ved opkrævning

Læs mere

BENCHMARK ANALYSE. The Continia Way to Pay!

BENCHMARK ANALYSE. The Continia Way to Pay! BENCHMARK ANALYSE The Continia Way to Pay! Baseret på mere end 3.000 aktive Microsoft Dynamics NAV licenser med Continia Payment Management ligger mere end 20 års erfaring og arbejde i at finjustere alt

Læs mere

Kvikguide til Navision Stat 9.2

Kvikguide til Navision Stat 9.2 Side 1 af 18 Kvikguide til Navision Stat 9.2 ØSY/STO 30. oktober 2018 Kørslen Anonymisering/Sletning af data Overblik Kørslen Anonymisering/Sletning af data understøtter anonymisering og/eller sletning

Læs mere