GEVINSTREALISERING VIA INTEGREREDE GIS- OG IT-LØSNINGER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "GEVINSTREALISERING VIA INTEGREREDE GIS- OG IT-LØSNINGER"

Transkript

1 GEVINSTREALISERING VIA INTEGREREDE GIS- OG IT-LØSNINGER

2 Ved anvendelse af GIS og it er det afgørende, at både de tekniske og forretningsmæssige aspekter håndteres professionelt. Med COWI som samarbejdspartner får din organisation en leverandør af både uvildig rådgivning og integrerede it-løsninger, der understøtter effektiv digitalisering hele vejen fra de forretningsmæssige mål til udvikling, drift og support. Det kalder vi 360 -rådgivning. Vi koncentrerer vores ydelser inden for fi re hovedområder: SOFTWAREPRODUKTER OG HÅNDTERING AF GEODATA COWI tilbyder en lang række GIS-produkter til effektiv indsamling og analyse af data i såvel den offentlige som den private sektor. Vores ydelser dækker hele processen fra GIS-strategi, implementering og datamanagement til undervisning/kurser og efterfølgende support. IT-MANAGEMENTRÅDGIVNING Vi dækker hele værdikæden inden for it, management og jura: udbudsrådgivning, forretnings- og kravanalyser, specifikationer og udbudsprocesser. Vi rådgiver også om business case-analyser og gevinstrealisering, programog projektledelsesrådgivning (MSP og PRINCE2) samt om enterprise-, løsnings- og systemarkitektur. UDVIKLING OG VEDLIGEHOLD AF GIS- OG IT-LØSNINGER Vi udvikler kundetilpassede løsninger baseret på moderne og udbredte teknologier. I udviklingsprocessen anvendes anerkendte best practices (eksempelvis PRINCE2 og Scrum) for at sikre fleksibilitet og læring i samarbejdet med vores kunder. IT-SUPPORT OG DRIFT Vi tilbyder support og drift af it-løsninger med særligt fokus på GIS-løsninger. Vi anvender de anerkendte best practice-processer i ITIL-rammeværket for at sikre et smidigt og professionelt partnerskab med vores kunder. Denne brochure viser et udpluk af vores mange spændende opgaver.

3 GEVINSTREALISERING VIA INTEGREREDE GIS- OG IT-LØSNINGER 3 SOFTWAREPRODUKTER OG HÅNDTERING AF GEODATA making the most of knowledge DATAWAREHOUSE TIL INDSAMLING OG DISTRIBUTION AF DATA I forbindelse med elektrificeringen af hele Danmarks jernbanenet har COWIs EACO-gruppe etableret et centralt datawarehouse med fuld brugerstyring til indsamling og distribution af geotekniske, hydrogelogiske og geologiske data. Data fra mange forskellige kilder og fagområder, interne som eksterne, samles i et dagligt opdateret centralt datawarehouse, hvorfra de kvalitetssikres og ensrettes til brugerne. MOBILLØSNING TIL REGISTRERING AF LYSMASTER I AARHUS KOMMUNE I forbindelse med Aarhus Kommunes modernisering af drift og vedligehold for vejbelysningsområdet har COWI etableret et effektivt registreringssystem til indsamling af præcise GPS-positioner og stamdata for kommunens ca lysmaster. Løsningen er baseret på GIS4Mobile-platformen, som bl.a. indeholder on-/offline synkronisering med mobile enheder og integration med kommunens GIS-systemer. VINTERTJENESTE COWI udfører en løbende GIS-registrering af vinterruter for Københavns og Sønderborg kommuner. Registreringen udføres med henblik på at reducere vintertjenestens omkostninger til snerydning og -saltning, samtidig med at et højt serviceniveau opretholdes, og den bygger på det nye vinter- og renholdelsesregulativ fra TRYGFONDEN COWI har udviklet Kysterne.dk for Trygfonden. Løsningen er et eksempel på en specialtilpasset webapplikation, og er målrettet kommuner, redningsberedskab og andre offentlige myndigheder. Trygfonden anvender selv løsningen til at vurdere antal besøgende på strande fra år til år. Alle billeder er taget med højopløsningskamera fra fly og er derefter sorteret på kvalitet og indhold. Billederne indeholder koordinater og vises derfor på optagelsesstedet.

4 IT-MANAGEMENTRÅDGIVNING MAERSK OIL, GLOBAL GIS-INFRASTRUKTUR COWI har designet Maersk Oils globale GIS-infrastruktur, som omfatter Maersk Oils aktiviteter på alle lokationer verden over. Løsningen etablerer et collaborative workspace til deling af olieefterforskningsdata mellem 400 brugere hos Maersk Oil baseret på en standard infrastruktur og en GIS-applikationsportefølje. Ved etableringen har COWI stået for implementering af web- og desktop-gis, dataplatform, søgefaciliteter, infrastruktur, sikkerhed og adgangsstyring. RÅDGIVNING TIL SKATTEMINISTERIET Skatteministeriet (ICE) er i gang med at udvikle det fremtidige ejendomsvurderingssystem. COWI leverer i den forbindelse rådgivning til ICE vedrørende anvendelse af geografisk information med brug af GIS og offentlige geodata. Rådgivningen omfatter metoder til værdisætning af ejendomme ud fra geografiske kriterier, identifikation af datakilder og vurdering af deres egnethed, krav til indhold, kvalitet og behov for databehandling, samt GIS-teknisk rådgivning om datamodellering og etablering af teknisk GIS-arkitektur. GIS-STRATEGI Mange større organisationer offentlige såvel som private er udfordret, når det gælder de strategiske overvejelser vedrørende anvendelsen af GIS og geodata. En GIS-strategi kan hjælpe organisationen til at høste de gevinster, der kan opnås. COWI har udarbejdet GIS-strategier for flere kommuner samt Maersk Oil. SMART CITY OG INTERNET OF THINGS (IOT) COWI har gennemført Smart City-projekter for hhv. Københavns Kommune og LOOP City-samarbejdet. Et centralt element i realiseringen af Smart City er muligheden for indsamling af dynamiske data om byens tilstand vha. sensorer eksempelvis luft- og støjforurening, ledige parkeringspladser, trængsel på vejene, oversvømmede områder ifm. skybrud, fyldte affaldsbeholdere osv. IoT muliggør opsamling af data fra autonome sensorer.

5 UDVIKLING OG VEDLIGEHOLD AF GIS- OG IT-LØSNINGER GEVINSTREALISERING VIA INTEGREREDE GIS- OG IT-LØSNINGER 5 PROMAN (PROTOCOL MANAGER) COWI har udviklet applikationen PROMAN til at understøtte ledningsforretninger i forbindelse med større bygge- og anlægsprojekter. PROMAN er en GIS- og web-løsning, der understøtter processen med at indsamle ledningsinformation via LER og ledningsejere samt udarbejde forslag til de ofte komplekse ledningsomlægninger. PROMAN understøtter distributed workflow i projekteringen, idet systemet håndterer en række forskellige roller og aktører med planlagte og kontrollerede rettigheder i projektet. ADMINISTRATION AF EU S LANDBRUGSSTØTTE COWI udvikler og vedligeholder NaturErhvervstyrelsens avancerede GISløsning IMK2, som anvendes til styrelsens sagsbehandling, kontrol og udbetaling ifm. landmændenes ansøgning om EU-landbrugsstøtte. Med ca brugere og særdeles komplekse GIS-beregninger på basis af 200 kortlag stilles der ekstremt høje krav til systemets performance og driftsstabilitet. INTERNET OF THINGS (IOT) TIL MILJØOVERVÅGNING COWI har udviklet Naturstyrelsens fremtidige IoT-platform til indsamling af data fra miljøsensorer. Systemet opsamler kontinuerligt data fra miljøsensorer til måling af bl.a. vandstand, temperatur, surhedsgrad og saltindhold i søer og vandløb. Inden for de kommende år forventes systemet at skulle håndtere flere end sensorer. LEDNINGSEJERREGISTERET (LER) COWI varetager drift, vedligehold og videreudvikling af LER-systemet for Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter. LER indeholder oplysninger om ca ledningsejeres geografiske interesseområder. Her kan entreprenører og andre graveaktører hurtigt få informationer om ejerne af de ledninger, der findes i et aktuelt graveområde. Målet er at reducere risikoen for graveskader på forsyningsledninger og højne forsyningssikkerheden.

6 IT-SUPPORT OG DRIFT KORTLÆGNING OG ADMINISTRATION AF FORURENET JORD For Region Hovedstaden, Region Nordjylland, Region Midtjylland og Region Syddanmark har COWI udviklet JAR Jordforureningslovens Areal Register. Registret sikrer regionerne effektiv administration af forurenede jordarealer. Det web-baserede JAR-system sammenstiller alle nødvendige data for forvaltningen i henhold til jordforureningsloven herunder GIS-, forureningsog administrative data. JAR indeholder såvel beslutningsstøtte- som sagsbehandlingsfunktionalitet. DRIFTSSYSTEMER COWI har udviklet flere driftssystemer til bl.a. overvågning. Disse systemer indsamler kontinuerligt data fra et stort antal sensorer placeret strategiske steder. Som eksempel kan nævnes overvågning af broers integritet, indsamling af vandmiljødata og målinger af trafik. Systemerne er bygget til at indsamle data via 3G/4G-mobilnettet, og muliggør for eksempel udsendelse af alarmer via og sms ved overskridelse af fastlagte værdier eller tekniske problemer. GIS-KURSER GIS har vundet indpas i mange virksomheder og offentlige forvaltninger, og er ved at blive et almindeligt værktøj i lighed med Word og Excel. COWI afholder flere GIS-kurser i løbet af året, både i QGIS og MapInfo. Webkort har også fundet stor udbredelse, men den basale færdighed til at kunne hente simple GIS-data eller se mulighederne i eksisterende statistiske data er uvurderlig. Kurserne er bygget op, så de starter fra grunden og bevæger sig igennem GIS-programmet fra de simple øvelser til detmere avancerede. MAERSK OIL, GIS-DRIFTS- OG APPLIKATIONSSUPPORT COWI leverer 2nd line support til Maersk Oils globale GIS-infrastruktur. Supporten dækker både service delivery management og subject matter expertise, hvilket i praksis betyder, at al support styres og varetages af COWIs supportteam. Supporten udføres iht. en fastlagt service level agreement (SLA) og varetages af et fast team af supportere fra COWI Danmark og vores datterselskab i Litauen.

7 GEVINSTREALISERING VIA INTEGREREDE GIS- OG IT-LØSNINGER 7 OM COWI COWI er en førende rådgivningsvirksomhed, der skaber værdi for kunder, borgere og samfund gennem vores unikke 360 -løsninger. Som en del af COWI har vores GIS- og it-eksperter adgang til over kolleger, der arbejder inden for en bred vifte af fagområder. På mange projekter samarbejder vi på tværs af organisationen og opnår på den måde en synergi og domæneviden, der gavner projekterne hele vejen rundt. COWIs afdeling for GIS og it har et udviklings- og supportteam i Litauen, der arbejder tæt sammen med vores danske kollegaer. Alle vores ydelser er defineret i COWIs kvalitetsstyringssystem, som er baseret på vores mangeårige erfaringer med udførelse af projekter, og som er certificeret iht. ISO 9001-standard. Det sikrer høj kvalitet i alle processer. Vores kontorer over hele verden gør det muligt at trække på vores globale projekterfaringer og kompetencer, når vi løser projekter i hele verden store såvel som små. Vi har kontinuerligt mere end projekter under udførelse. Vi har mere end 80 års erfaring i rådgivningsbranchen. Og sammen med vores kunder arbejder vi for at skabe en sammenhængende og bæredygtig verden.

8 ADRESSE COWI A/S GIS og it Parallelvej Kgs. Lyngby Steen Jappe Afdelingschef TLF stjp@cowi.dk Bo Slott Pedersen Projektchef TLF bsl@cowi.dk Jesper Kaae Petersen Markedschef TLF jekp@cowi.dk Jørgen Pedersen Seniormarkedsansvarlig TLF jp@cowi.dk

GEVINSTREALISERING VIA INTEGREREDE GIS- OG IT-LØSNINGER

GEVINSTREALISERING VIA INTEGREREDE GIS- OG IT-LØSNINGER GEVINSTREALISERING VIA INTEGREREDE GIS- OG IT-LØSNINGER Ved anvendelse af GIT og it er det afgørende, at både de tekniske og forretningsmæssige aspekter håndteres professionelt. Med COWI som samarbejdspartner

Læs mere

GEVINSTREALISERING VIA INTEGREREDE GIS- OG IT-LØSNINGER

GEVINSTREALISERING VIA INTEGREREDE GIS- OG IT-LØSNINGER GEVINSTREALISERING VIA INTEGREREDE GIS- OG IT-LØSNINGER GEVINSTREALISERING VIA 3 IT-MANAGEMENTRÅDGIVNING Ved anvendelse af GIT og it er det afgørende, at både de tekniske og forretningsmæssige aspekter

Læs mere

GEVINSTREALISERING VIA INTEGREREDE GIS- OG IT-LØSNINGER

GEVINSTREALISERING VIA INTEGREREDE GIS- OG IT-LØSNINGER GEVINSTREALISERING VIA INTEGREREDE GIS- OG IT-LØSNINGER 01111000010100011101010011101010101110001110101001010101110101000101111101010110100011100001010101010010000111101010 101011011101010101101 01111000101010111001010100011110101010111000101010001011110000101000111010100111010101011100011

Læs mere

GEVINSTREALISERING VIA INTEGREREDE GIS- OG IT-LØSNINGER

GEVINSTREALISERING VIA INTEGREREDE GIS- OG IT-LØSNINGER 100101010111010100010111110101011010001110000101010101001000011110101010 101010101010101010110101110101101011011101010101101 011110001010101110010 101001110101010111000111010100101010111010100010111110101011010001110000

Læs mere

Gevinstrealisering igennem integrerede GIS- og it-løsninger

Gevinstrealisering igennem integrerede GIS- og it-løsninger 100101010111010100010111110101011010001110000101010101001000011110101010 101010101010101010110101110101101011011101010101101 011110001010101110010 101001110101010111000111010100101010111010100010111110101011010001110000

Læs mere

Kickstart din virksomheds digitale rejse

Kickstart din virksomheds digitale rejse www.pwc.dk Kickstart din virksomheds digitale rejse Revision. Skat. Rådgivning. Har du overvejet digitalisering men ved ikke, hvor din virksomhed skal starte? Hvordan vil digitalisering i Danmark påvirke

Læs mere

Vision Den digitale fremtid indenfor miljø, jord- og grundvandsforurening

Vision Den digitale fremtid indenfor miljø, jord- og grundvandsforurening Vision Den digitale fremtid indenfor miljø, jord- og grundvandsforurening Christian Holmegaard Mossing Vice President - Data, Analyse og Planlægning ATV 18. JUNI 2019 2 BAGGRUND Hvorfor er der brug for

Læs mere

Digitale webløsninger til præsentation af måledata

Digitale webløsninger til præsentation af måledata Digitale webløsninger til præsentation af måledata Helen Berger 1 Digitale webløsninger til præsentation af måledata Stigende behov for overvågning af miljøet Præsentation af data for flere forskellige

Læs mere

Making digital life simple on this small planet

Making digital life simple on this small planet Making digital life simple on this small planet The Mission Verden er som altid i bevægelse, Onscope ser det som sin mission at skabe eller integrere det digitale workflow med den fysiske verden. Digitalisering

Læs mere

PLAN OG UDVIKLING GIS-STRATEGI 2012-2016

PLAN OG UDVIKLING GIS-STRATEGI 2012-2016 PLAN OG UDVIKLING GIS-STRATEGI 2012-2016 Indhold 1 INDLEDNING 3 2 STRATEGIGRUNDLAGET OG HANDLINGSPLAN 5 3 VISION 6 4 PEJLEMÆRKER OG PRINCIPPER 8 4.1 TEKNOLOGI 8 4.1.1 Principper 8 4.2 KOMMUNIKATION 9 4.2.1

Læs mere

Harmoni. Med SAP PI. Når tingene går op i en højere enhed. Kort & Godt. January 2012

Harmoni. Med SAP PI. Når tingene går op i en højere enhed. Kort & Godt. January 2012 January 2012 3. årgang, nummer 1 Harmoni Med SAP PI Når tingene går op i en højere enhed Godt nytår! Vi er kommet ind i 2012 med fuld fart, og vi glæder os til et fortsat godt samarbejde med kunder og

Læs mere

Geodatastyrelsens strategi

Geodatastyrelsens strategi Geodatastyrelsens strategi 2013 2016 Geodatastyrelsens strategi 2013 2016 Geodatastyrelsen er en del af Miljøministeriet og har som myndighed ansvaret for infrastruktur for geografisk information, opmåling,

Læs mere

Geodatastyrelsens strategi 2013 2016

Geodatastyrelsens strategi 2013 2016 Geodatastyrelsens strategi 2013 2016 Geodatastyrelsen er en del af Miljøministeriet og har som myndighed ansvaret for infrastruktur for geografisk information, opmåling, land- og søkortlægning samt matrikel-

Læs mere

Grafdage Indsigt med Orbicon:

Grafdage Indsigt med Orbicon: Grafdage 2018 Indsigt med Orbicon: Orbicon Informatik har siden starten af 1990 erne arbejdet på at understøtte de mange dygtige specialister rundt om i forsyninger og kommuner, og disse systemer har hver

Læs mere

KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGI 2011 2015. Januar 2011

KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGI 2011 2015. Januar 2011 KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGI 2011 2015 Januar 2011 Indhold 1 INDLEDNING 2 STRATEGIGRUNDLAGET 2.1 DET STRATEGISKE GRUNDLAG FOR KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGIEN 3 VISION - 2015 4 KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGIEN

Læs mere

Ikast-Brande Kommune Vision for digitalisering og velfærdsteknologi

Ikast-Brande Kommune Vision for digitalisering og velfærdsteknologi Ikast-Brande Kommune Vision for digitalisering og velfærdsteknologi 2016-2020 Godkendt af byrådet den 13.03.2017 Indhold Indledning... 3 Vision... 3 Strategiske fokuspunkter Digital kultur, kompetence

Læs mere

Adgang til eksterne referencedata, integration til egne systemer og søgning i egne kundedata som en samlet Master Data Management (MDM) løsning.

Adgang til eksterne referencedata, integration til egne systemer og søgning i egne kundedata som en samlet Master Data Management (MDM) løsning. idq MDM Edition Adgang til eksterne referencedata, integration til egne systemer og søgning i egne kundedata som en samlet Master Data Management (MDM) løsning. Hvad er Master Data Management? Master Data

Læs mere

LOKAL OG DIGITAL ET SAMMENHÆNGENDE DANMARK

LOKAL OG DIGITAL ET SAMMENHÆNGENDE DANMARK LOKAL OG DIGITAL ET SAMMENHÆNGENDE DANMARK Henriette Günther Sørensen, KL Fagligt forum for 7-arkivernes medarbejdere 14. september 2016 Fælles vision for digitalisering Det fælleskommunale arbejde med

Læs mere

Fuldt integreret i Team Mobbis Alarms Manager

Fuldt integreret i Team Mobbis Alarms Manager Fuldt integreret i Team Mobbis Alarms Manager Trådløse teknologier kommer buldrende Nye trådløse teknologier introduceres i et tempo som aldrig før Trådløse teknologier gør installation meget enklere.

Læs mere

Jørgen Pedersen DDG, DANMARKS DIGITALE GADEFOTO

Jørgen Pedersen DDG, DANMARKS DIGITALE GADEFOTO Jørgen Pedersen jp@cowi.com 1 DDG, DANMARKS DIGITALE GADEFOTO ESRI Brugerkonference 2018 Agenda 1. Danmarks Digitale Gadefotos - DDG 2. COWI Panoramic viewer - CPV 3. Skråbilleder - COWI Oblique Viewer

Læs mere

GLOBAL GIS PLATFORM RAMBØLL BO GRAVE INTEGRATED BUSINESS TECHNOLOGY

GLOBAL GIS PLATFORM RAMBØLL BO GRAVE INTEGRATED BUSINESS TECHNOLOGY GLOBAL GIS PLATFORM RAMBØLL BO GRAVE INTEGRATED BUSINESS TECHNOLOGY Dette billede kan ikke vises i øjeblikket. HVORDAN HOLDER MAN STYR PÅ 23.000 PROJEKTER WORLD WIDE? 23.000 projekter 35 lande 300 kontorer

Læs mere

Uddannelse: Født: 1973

Uddannelse: Født: 1973 Uddannelse: Bopæl: HD Smørum Født: 1973 Civilstand: Sprog: Gift, 2 børn Dansk, engelsk, svensk og norsk Introduktion: NJ er certificeret projektleder med fokus på infrastruktur-, implementerings-, migrerings-,

Læs mere

FLIS-projektets mål og prioritering

FLIS-projektets mål og prioritering FLIS-projektets mål og prioritering Den 5. december 2018 fastlagde FLIS styregruppen 10 projektmål for FLIS-projektet. Målene bygger på FLIS strategien fra 2015, input fra FLIS følgegruppen og den løbende

Læs mere

GIS-parathed i den offentlige sektor i Danmark og Norden

GIS-parathed i den offentlige sektor i Danmark og Norden Kortdage 2013 GIS-parathed i den offentlige sektor i Danmark og Norden Indhold 1. Baggrund 2. Analyserammen 3. Den danske, svenske og finske tilgang til digital forvaltning og SDI 4. Nationale GI-surveys

Læs mere

Roadmap for Regionernes fælles strategi for digitalisering af sundhedsvæsenet. Version 1.0

Roadmap for Regionernes fælles strategi for digitalisering af sundhedsvæsenet. Version 1.0 Roadmap for Regionernes fælles strategi for digitalisering af sundhedsvæsenet Version 1.0 Begrebssammenhæng Fra vision til roadmap Roadmap et er opbygget på baggrund af en nedbrydning af visionen i et

Læs mere

Det drejer sig om meget mere end teknologi. John W. Strand. js@strandconsult.dk. www.strandreports.com. Strand Consult

Det drejer sig om meget mere end teknologi. John W. Strand. js@strandconsult.dk. www.strandreports.com. Strand Consult Det drejer sig om meget mere end teknologi. John W. Strand js@strandconsult.dk www.strandreports.com Danmark vs. Grønland Danmark 5,5 millioner mennesker 55 milliarder 12.500 ansatte Mobil basestation

Læs mere

Projekt 5.3 Digitale Vandløbsregulativer

Projekt 5.3 Digitale Vandløbsregulativer Projekt 5.3 Digitale Vandløbsregulativer 1. Formål og baggrund Baggrund Vandløb kan oversvømme byer og landbrugsarealer. Vandløb er samtidig levested for mange dyr og planter. Kommunerne og lodsejerne

Læs mere

Stabil, skalérbar og compliant Sitecore drift CASE STUDY FOA

Stabil, skalérbar og compliant Sitecore drift CASE STUDY FOA Stabil, skalérbar og compliant Sitecore drift CASE STUDY FOA ORGANISATION FOA er Danmarks tredjestørste fagforbund med knap 200.000 medlemmer. "Cohaesio - en del af Sentia Denmark er blevet valgt på grund

Læs mere

Spar tid og penge med SERTICA Maintenance

Spar tid og penge med SERTICA Maintenance Tid til optimering Spar tid og penge med SERTICA Maintenance D Frigør ressourcer i den tekniske afdeling, og forlæng levetiden på dit udstyr med SERTICA - et fleksibelt softwaresystem, der administrerer,

Læs mere

Tænk ud af boksen med Microsoft Dynamics NAV og kig på Microsoft Dynamics NAV 2016

Tænk ud af boksen med Microsoft Dynamics NAV og kig på Microsoft Dynamics NAV 2016 INDLÆG 02 DYNAMICS NAV Tænk ud af boksen med Microsoft Dynamics NAV og kig på Microsoft Dynamics NAV 2016 Peter G. Tranders 04.11.2015 CGI Group Inc. 2015 Peter G. Tranders Uddannelse Rolle Certificeringer

Læs mere

22. juni 2010 KMD A/S DIAS 1. Infrastructure Optimization. Greve Kommune. Jesper Skov Hansen Løsningsarkitekt KMD A/S jhs@kmd.dk

22. juni 2010 KMD A/S DIAS 1. Infrastructure Optimization. Greve Kommune. Jesper Skov Hansen Løsningsarkitekt KMD A/S jhs@kmd.dk DIAS 1 Infrastructure Optimization Greve Kommune Jesper Skov Hansen Løsningsarkitekt KMD A/S jhs@kmd.dk Agenda DIAS 2 _ Formål med IO _ Gennemgang af IO modellen _ IO analyse hos Greve Kommune _ Opsummering

Læs mere

Fold mulighederne ud med Microsoft Dynamics AX

Fold mulighederne ud med Microsoft Dynamics AX Fold mulighederne ud med Microsoft Dynamics AX På vores onlinebaserede webinarer kan du få overblik over de mest effektive tillægsløsninger til Dynamics AX og se, hvordan du optimerer din virksomheds forretningsgange

Læs mere

TOM NYMANN. Kursets Undervisere. PRINCE2 Projektledelse. PRINCE2 Foundation & Practitioner

TOM NYMANN. Kursets Undervisere. PRINCE2 Projektledelse. PRINCE2 Foundation & Practitioner Tom er en af vores undervisere. Han er akkrediteret PRINCE2 underviser og har særlig stor erfaring med både teoretisk og anvendt projektledelse. Han er pædagogisk orienteret, og lægger vægt på at formidle

Læs mere

Geodata på vej mod et gennembrud

Geodata på vej mod et gennembrud Geodata på vej mod et gennembrud FOT Danmark Troels Andersen, CEDI Agenda Et kig fra sidelinjen På vej mod et gennembrud Centrale udfordringer Anvendelse og udvikling Et kig fra sidelinjen Debatten om

Læs mere

Den digitale virkelighed

Den digitale virkelighed Hvem er vi What is hot 2018 undersøgelse Resultat og top scorer Trends indenfor top scorer Den digitale virkelighed Jannik Andersen kaastrup andersen Erfaringer og trends vi oplever Teknologiske aspekt

Læs mere

Den forretningsorienterede mobile IT strategi

Den forretningsorienterede mobile IT strategi Den forretningsorienterede mobile IT strategi v/ Bo Snitkjær Nielsen bsn@globeteam.com 5. Oktober 2011 Globeteam Virumgårdsvej 17A 2830 Virum Indhold Den forretningsorienterede mobile IT strategi Hvorfor

Læs mere

Kommunale fællesskaber Digitalisering. 98 forskellige løsninger FOR DYRT!! Eva Kanstrup Direktør for Teknik og Miljø, Herning Kommune

Kommunale fællesskaber Digitalisering. 98 forskellige løsninger FOR DYRT!! Eva Kanstrup Direktør for Teknik og Miljø, Herning Kommune Kommunale fællesskaber Digitalisering 98 forskellige løsninger FOR DYRT!! Eva Kanstrup Direktør for Teknik og Miljø, Herning Kommune Kommunale fællesskaber Digitalisering Har vi råd til fortsat at have

Læs mere

Forretningssystemers rolle i den digitale transformation

Forretningssystemers rolle i den digitale transformation Forretningssystemers rolle i den digitale transformation 14. marts 2017 Torben Storgaard Digital Transformation Den itunderstøttede Eksisterende forretningsmodel forretningsmodel Digital Transformation

Læs mere

Lokal og digital et sammenhængende Danmark

Lokal og digital et sammenhængende Danmark 1 of 15 Lokal og digital et sammenhængende Danmark Oplæg til høringssvar på Den fælleskommunale digitaliseringsstrategi 2016-2020 2 of 15 Proces Forslag til den fælleskommunale digitaliseringsstrategi

Læs mere

IT-strategi og ROI baseret på IT

IT-strategi og ROI baseret på IT IT-strategi og ROI baseret på IT Indhold Udarbejdelse af en IT-strategi Udarbejdelse af en ROI-case til ledelsen (business case) Praktisk eksempel på Case forløb 10-05-2012 EG Copyright 2 Faser i udarbejdelse

Læs mere

NTU International A/S lander 4 rådgiverordrer på over 80 mio. kr.

NTU International A/S lander 4 rådgiverordrer på over 80 mio. kr. NTU International A/S lander 4 rådgiverordrer på over 80 mio. kr. NTU International A/S med hovedsæde på Aalborg Havnefront har landet 4 storordrer på infrastrukturudvikling. Nok er kontorbygningens fundament

Læs mere

TEKNOLOGI GIVER BEDRE FYSISKE RAMMER

TEKNOLOGI GIVER BEDRE FYSISKE RAMMER TEKNOLOGI GIVER BEDRE FYSISKE RAMMER Anne Marie Carstens, chefkonsulent og Morten Steffensen, specialkonsulent, Kontor for teknik og miljø Agenda Den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi v/ Anne Marie

Læs mere

Lokalisering og emneidentifikation

Lokalisering og emneidentifikation Lokalisering og emneidentifikation Henrik Stilling It-arkitekt Service Logistik www.regionmidtjylland.dk Introduktion Henrik Stilling henrik.stilling@stab.rm.dk It-arkitekt i Region Midtjylland siden 2008

Læs mere

Ballerup Kommune, strategi- og handlemuligheder ift. bredbånd

Ballerup Kommune, strategi- og handlemuligheder ift. bredbånd Torben Rune, Michael Jensen og Mette Dalsgaard 19. maj 2015 Ballerup Kommune, strategi- og handlemuligheder ift. bredbånd 1 Baggrund...2 2 Strategiske muligheder...2 2.1 Satsningsgrad 0 ikke lokalt strategisk

Læs mere

Budgettering, planlægning og styring i praksis

Budgettering, planlægning og styring i praksis Budgettering, planlægning og styring i praksis Budgettering og planlægning Det styringsrelevante budget Fastholder beslutninger og prioriteringer. på kort og lang sigt og forankrer ansvaret hos ledere

Læs mere

FORSYNING FOR FREMTIDEN Koncernstrategi 2016

FORSYNING FOR FREMTIDEN Koncernstrategi 2016 FORSYNING FOR FREMTIDEN Koncernstrategi 2016 Mission & vision Mission Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet arbejder for en effektiv, værdiskabende og fremtidssikret forvaltning af aktiver og videnkapital

Læs mere

SDSD CLEAN. Innovating Green Solutions

SDSD CLEAN. Innovating Green Solutions SDSD CLEAN Innovating Green Solutions AGENDA 1. Hvem er CLEAN? 2. Hvad laver vi? 3. Hvordan arbejder vi? 2 STÆRKESTE CLEANTECH KLYNGE I DANMARK CLEAN er resultatet af en fusion mellem Lean Energy Cluster

Læs mere

Skabt til værdiskabelse i en kommunal kontekst. Skabt til automatisering af gentagelsespræget arbejde

Skabt til værdiskabelse i en kommunal kontekst. Skabt til automatisering af gentagelsespræget arbejde Municipal Skabt til værdiskabelse i en kommunal kontekst Automatic Skabt til automatisering af gentagelsespræget arbejde Robot Skabt som softwarerobot til at arbejde på brugerflader Caseworker Skabt til

Læs mere

Strategi 2013-2017 Danmarks Miljøportal

Strategi 2013-2017 Danmarks Miljøportal Strategi 2013-2017 Danmarks Miljøportal Introduktion Danmarks Miljøportal (DMP) har ansvaret for en digital infrastruktur på miljøområdet, der gør det muligt for myndigheder og offentlighed at få nem adgang

Læs mere

FÆLLESOFFENTLIG DIGITALISERINGSSTRATEGI

FÆLLESOFFENTLIG DIGITALISERINGSSTRATEGI NY FÆLLESOFFENTLIG DIGITALISERINGSSTRATEGI 2016-2020 FÆLLESOFFENTLIG DIGITALISERINGSSTRATEGI 2016-2020 Et stærkere og mere trygt digitalt Samfund Maj 2016 Ny version på vej! PROCES NY FÆLLESOFFENTLIG DIGITALISERINGSSTRATEGI

Læs mere

Grafdage Feltregistrering

Grafdage Feltregistrering Grafdage 2018 Feltregistrering Selv om rejsen fra papir til digital format har stået på i årtier, så er behovet for registrering langt fra dækket. Faktisk ser det ud til at behovet stiger, og især inden

Læs mere

Whitepaper. Det virtuelle projektkontor PMO as a service. Damian Arguimbau & Mette Dal Pedersen

Whitepaper. Det virtuelle projektkontor PMO as a service. Damian Arguimbau & Mette Dal Pedersen Det virtuelle projektkontor PMO as a service AF Damian Arguimbau & 1 Introduktion PMO kontorer i virksomhederne i dag har fået en anden værdi, og der er ved at komme en anden tilgang til brugen af PMO

Læs mere

ATP s digitaliseringsstrategi 2014-2018

ATP s digitaliseringsstrategi 2014-2018 ATP s digitaliseringsstrategi 2014-2018 ATP s digitaliseringsstrategi samler hele ATP Koncernen om en række initiativer og pejlemærker for digitalisering i ATP. Den støtter op om ATP Koncernens målsætning

Læs mere

Er INSPIRE relevant for Grønland? SDI Seminar i Nuuk den november 2010 Ulla Kronborg Mazzoli Kort og Matrikelstyrelsen, Danmark

Er INSPIRE relevant for Grønland? SDI Seminar i Nuuk den november 2010 Ulla Kronborg Mazzoli Kort og Matrikelstyrelsen, Danmark Er INSPIRE relevant for Grønland? SDI Seminar i Nuuk den 23. 25. november 2010 Ulla Kronborg Mazzoli Kort og Matrikelstyrelsen, Danmark Emner INSPIRE direktivet GI lov Status på implementering Lille demo

Læs mere

DIGITALISERINGS- OG IT-STRATEGI

DIGITALISERINGS- OG IT-STRATEGI DIGITALISERINGS- OG IT-STRATEGI SKANDERBORG KOMMUNE 2017-2020 Strategiens formål og baggrund Med Digitaliserings- og IT-strategien skal borgere, virksomheder og medarbejdere i Skanderborg Kommune opleve

Læs mere

90 erne. Værksted. Håndværker (Specialister) Kunsthåndværk. Applikationer. Isolerede Systemer. Mange leder var biologer. Uddannelsen hed svagstrøm.

90 erne. Værksted. Håndværker (Specialister) Kunsthåndværk. Applikationer. Isolerede Systemer. Mange leder var biologer. Uddannelsen hed svagstrøm. 90 erne Værksted Håndværker (Specialister) Kunsthåndværk Applikationer Isolerede Systemer 2 1 0 '90'erne Mange leder var biologer Moore s Law Uddannelsen hed svagstrøm. ITSM- Tool Mailbox, simpel database

Læs mere

Artikel trykt i ERP. Gengivelse af denne artikel eller dele heraf er ikke tilladt ifølge dansk lov om ophavsret.

Artikel trykt i ERP. Gengivelse af denne artikel eller dele heraf er ikke tilladt ifølge dansk lov om ophavsret. ERP Artikel trykt i ERP. Gengivelse af denne artikel eller dele heraf er ikke tilladt ifølge dansk lov om ophavsret. Børsen Ledelseshåndbøger er Danmarks største og stærkeste videns- og udviklingsklub.

Læs mere

Projektstyring &Tidsregistrering hos KSTR A/S

Projektstyring &Tidsregistrering hos KSTR A/S Projektstyring &Tidsregistrering hos KSTR A/S Henrik Sværke Markedschef henrik.svaerke@cgi.com CGI Group Inc. 2013 24. oktober 2013 Case KSTR A/S er en dansk ejet international rådgivende ingeniørvirksomhed

Læs mere

PROMARK WORKFORCE MANAGEMENT ProPortal

PROMARK WORKFORCE MANAGEMENT ProPortal er den enkle, webbaserede indgangsvinkel til ProMark både når det drejer sig om registrering af egen tid og opgaver, information og udførelse af konkrete arbejdsopgaver. kører i en webbrowser og kan også

Læs mere

ProMark workforce management ProJob

ProMark workforce management ProJob ProMark workforce management er løsningen til optimering af virksomhedens produktionsprocesser og -omkostninger gennem oversigter, indsamling af produktionskritiske jobdata, effektiv rapportering og integration

Læs mere

Invitation til Kort- og Geodataseminarer

Invitation til Kort- og Geodataseminarer Invitation til Kort- og Geodataseminarer Aalborg 27. maj Hotel Hvide Hus, Aalborg Århus 28. maj COWI Århus Vejle 29. maj COWI Vejle Lyngby 3. juni COWI Lyngby Slagelse 4. juni Hotel Frederik d. II Seminar

Læs mere

GREATER COPENHAGEN GIGABIT Fælles charter for digital infrastruktur og digitalisering

GREATER COPENHAGEN GIGABIT Fælles charter for digital infrastruktur og digitalisering GREATER COPENHAGEN GIGABIT Fælles charter for digital infrastruktur og digitalisering Greater Copenhagen har meget at byde på. Vi har 4 mio. borgere, over 100.000 virksomheder og 17 universiteter i regionen.

Læs mere

CARETAKERFM NØGLEN TIL EN SMARTERE OG MERE EFFEKTIV EJENDOMSDRIFT

CARETAKERFM NØGLEN TIL EN SMARTERE OG MERE EFFEKTIV EJENDOMSDRIFT CARETAKERFM NØGLEN TIL EN SMARTERE OG MERE EFFEKTIV EJENDOMSDRIFT CARETAKERFM 3 HÅNDTER EJENDOMME, ORGANISATIONER OG AFTALER ONLINE Caretakerfm står for CaretakerFacilitiesManagement og er et it-værktøj,

Læs mere

Landinspektørundersøgelsen 2017 Februar 2019

Landinspektørundersøgelsen 2017 Februar 2019 TABEL Oversigt Med figurer Tabel 1 Respondenter - Geografisk fordeling på regioner Tabel 2 Stillingstyper - leder, sagsbehandler etc Tabel 3 Fordeling af tidsforbrug (pct. af tid) på opgaver Tabel 4 Fordeling

Læs mere

INSPIRE og Geodata-info

INSPIRE og Geodata-info INSPIRE og Geodata-info MapInfo Netværksmøde, 13 Oktober 2011 Anders Friis-Christensen Kort & Matrikelstyrelsen andfr@kms.dk Disposition INSPIRE Hvad er Geodata-info? Indhold, rolle og anvendelse Opsummering

Læs mere

Fra vision til dagligdag Implementering af EU s reform af landbrugsstøtten. IMPULS, 17. september 2015

Fra vision til dagligdag Implementering af EU s reform af landbrugsstøtten. IMPULS, 17. september 2015 Fra vision til dagligdag Implementering af EU s reform af landbrugsstøtten IMPULS, 17. september 2015 Indhold NaturErhvervstyrelsen Lidt om vores it Implementeringen af landbrugsreformen 14. September

Læs mere

Etnisk Erhvervsfremme 2010 2013

Etnisk Erhvervsfremme 2010 2013 Etnisk Erhvervsfremme 2010 2013 Indhold Baggrund s. 1 Formål - 2 Målgruppe - 3 Indhold - 3 Organisation - 4 Budget - 7 Finansiering - 7 Baggrund I regeringsgrundlaget fra 2007 - Mulighedernes samfund -

Læs mere

Hvor er Call Centrets serviceaftaler?

Hvor er Call Centrets serviceaftaler? Hvor er Call Centrets serviceaftaler? v. Ole Westergaard Westergaard CSM om Westergaard CSM Westergaard CSM er markedsledende rådgivere indenfor Customer Service Management (CSM). Vi udvikler kundeserviceorganisationer

Læs mere

Strøm til kundeoplevelsen og ITIL processerne. 26. oktober 2017 Tilføj titel i sidehoved / sidefod 1

Strøm til kundeoplevelsen og ITIL processerne. 26. oktober 2017 Tilføj titel i sidehoved / sidefod 1 Strøm til kundeoplevelsen og ITIL processerne Tilføj titel i sidehoved / sidefod 1 Agenda Intro Simon Klein Afdelingschef, TDC NetDesign Customer Operation Management Skle@tdcnetdesign.dk Mobil 60608181

Læs mere

Informationsforvaltning i det offentlige

Informationsforvaltning i det offentlige Informationsforvaltning i det offentlige 1 Baggrund Den omfattende digitalisering af den offentlige sektor i Danmark er årsag til, at det offentlige i dag skal håndtere større og større mængder digital

Læs mere

SystemGruppen KOMPETENCE OG SERVICE

SystemGruppen KOMPETENCE OG SERVICE SystemGruppen KOMPETENCE OG SERVICE Velkommen til System Gruppen Hos SystemGruppen sætter vi meget stor pris på vores kunder. Vi vil gerne sørge for, at du føler dig kompetent serviceret og godt hjulpet.

Læs mere

Forretningssystemers rolle i den digitale transformation

Forretningssystemers rolle i den digitale transformation Forretningssystemers rolle i den digitale transformation Forretningssystemer 2016 24. november 2016 Torben Storgaard og Søren B. Sørensen Digital Transformation Den itunderstøttede Eksisterende forretningsmodel

Læs mere

NIRAS og Smart City. Morten M. Sørensen. Thorsten Falk Jensen. Bygherrerådgiver IKT og datamanagement

NIRAS og Smart City. Morten M. Sørensen. Thorsten Falk Jensen. Bygherrerådgiver IKT og datamanagement NIRAS og Smart City NIRAS og Smart City Morten M. Sørensen Projektleder Informatik og Geodata mmks@niras.dk Thorsten Falk Jensen Bygherrerådgiver IKT og datamanagement tfj@niras.dk 01-03-2017 NIRAS præsentation

Læs mere

DGI - GEVINSTREALISERING

DGI - GEVINSTREALISERING DGI - GEVINSTREALISERING v. Martin Eberhard Vingsted d. 18. november 2014 01. Forståelse og mindset. Gevinster og leverancer 02. Før projektet starter 03. Undervejs i projektet 04. Efter projektet 2 Hvad

Læs mere

Støttesystemerne. Det er tid til

Støttesystemerne. Det er tid til 1 Det er tid til Støttesystemerne 2 Kombit Digitalisering er afgørende for udviklingen af de kommunale kerneopgaver, hvor bedre borgerservice med færre ressourcer er i centrum. Kommunernes mål er at bevare

Læs mere

Effektiv digitalisering. - Digitaliseringsstyrelsens strategi 2012-2015. April 2012

Effektiv digitalisering. - Digitaliseringsstyrelsens strategi 2012-2015. April 2012 April 2012 Effektiv digitalisering - Digitaliseringsstyrelsens strategi 2012-2015 Baggrund Danmark står med væsentlige økonomiske udfordringer og en demografi, der betyder færre på arbejdsmarkedet til

Læs mere

SharePoint 2007 Fælles platform for kommunikation, videndeling og samarbejde. Uffe Meiner Markedschef, Creuna Danmark A/S (uffe.meiner@creuna.

SharePoint 2007 Fælles platform for kommunikation, videndeling og samarbejde. Uffe Meiner Markedschef, Creuna Danmark A/S (uffe.meiner@creuna. Inspirationsseminar SharePoint 2007 Fælles platform for kommunikation, videndeling og samarbejde Uffe Meiner Markedschef, Creuna Danmark A/S (uffe.meiner@creuna.dk) Formål Inspiration til udnyttelse af

Læs mere

Ledelsesrapportering økonomi, resultater og indsats

Ledelsesrapportering økonomi, resultater og indsats Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Ledelsesrapportering økonomi, resultater og indsats Introduktion til det udviklede ledelsesinformationssystem til jobcentre v/ seniormanager Andreas Nikolajsen,

Læs mere

GIS i Region Midtjylland. Af GIS-koordinator Birgit Blaabjerg Bisgaard

GIS i Region Midtjylland. Af GIS-koordinator Birgit Blaabjerg Bisgaard GIS i Region Midtjylland Af GIS-koordinator Birgit Blaabjerg Bisgaard Danmark med regioner Region Midtjylland med kommuner og indbyggertal 2006 Regionens 15 største byer Organisationen i Region Midtjylland

Læs mere

Ydelsesbeskrivelse - Rådgivning Bistand til administration og udvikling af Dynamisk Database. November 2018

Ydelsesbeskrivelse - Rådgivning Bistand til administration og udvikling af Dynamisk Database. November 2018 Ydelsesbeskrivelse - Rådgivning Bistand til administration og udvikling af Dynamisk Database November 2018 Ydelsesbeskrivelse Dynamisk Database Dato 20. november 2018 Sagsbehandler Raza Muhammed Mail raz@vd.dk

Læs mere

Få professionel assistance. Skab en produktiv kommunikations afdeling!

Få professionel assistance. Skab en produktiv kommunikations afdeling! Få professionel assistance Skab en produktiv kommunikations afdeling! Om Medit Consult Medit Consult er en rådgivende konsulentvirksomhed inden for workflow og management. Medit Consult løser projektledelsesopgaver

Læs mere

Årsmøde 14. Spatial Suite Årsmøde 22. og 23. april

Årsmøde 14. Spatial Suite Årsmøde 22. og 23. april Årsmøde 14 Spatial Suite Årsmøde 22. og 23. april VELKOMMEN Velkommen til Spatial Suite Årsmøde 2014 GIS&IT er glad for igen i år at kunne invitere dig til Spatial Suite årsmøde i de skønne omgivelser

Læs mere

ANALYSE AF SIKKERHEDSSTANDARDER OG -LØSNINGER

ANALYSE AF SIKKERHEDSSTANDARDER OG -LØSNINGER ANALYSE AF SIKKERHEDSSTANDARDER OG -LØSNINGER Kommunernes it-arkitekturråd 8. maj 2014 AGENDA Væsentligste observationer og konklusioner Relevans for kommuner STRATEGI OG ARKITEKTUR Analysen giver et bud

Læs mere

FREMTIDENS DIGITALE KOMPETENCER KOMPETENCER TIL ET DIGITALT ARBEJDSLIV

FREMTIDENS DIGITALE KOMPETENCER KOMPETENCER TIL ET DIGITALT ARBEJDSLIV FREMTIDENS DIGITALE KOMPETENCER KOMPETENCER TIL ET DIGITALT ARBEJDSLIV TEMAER Hvad er digitale kompetencer? Hvad er udfordringerne i at udvikle de digitale kompetencer? Hvordan kommer man i gang: strategisk

Læs mere

K O N C E R N S T R A T E G I

K O N C E R N S T R A T E G I K O N C E R N S T R A T E G I 2 0 1 7-2 0 1 8 VISION VI ER ANERKENDT FOR AT FREMME FORSYNINGS- OG ENERGIYDELSER I VERDENSKLASSE, DER UNDERSTØTTER VÆKST OG HOLDBAR OMSTILLING. MISSION VI ARBEJDER FOR EN

Læs mere

Forretningsmæssig prioritering af IT projekter.

Forretningsmæssig prioritering af IT projekter. Case: Forretningsmæssig prioritering af IT projekter. Lars Fruensgaard 27. september 2012 15 år i IT branchen (EG, IBM, Globeteam) Forretningsoptimering, Business Intelligence og udbudsrådgivning 10+ år

Læs mere

DET FLEKSIBLE OG BRUGERVENLIGE HR-system

DET FLEKSIBLE OG BRUGERVENLIGE HR-system DET FLEKSIBLE OG BRUGERVENLIGE HR-system SUPERSystems.dk FOKUS PÅ MÅL OG MENNESKER Mennesker og informationsteknologien Den eksisterende IT-teknologi har gjort det muligt at skabe en virtuel virksomhed,

Læs mere

Security & Risk Management Summit

Security & Risk Management Summit Security & Risk Management Summit Hvor og hvornår skaber Managed Security Services værdi? Business Development Manager Martin Jæger Søborg, 6. november 2014 DUBEX SECURITY & RISK MANAGEMENT SUMMIT 2014

Læs mere

Region Hovedstaden søger

Region Hovedstaden søger GÅ TIL REGIONH.DK/JOB Mød en medarbejder Region Hovedstaden søger Sådan søger du job hos os Tips til jobansøgning, CV og samtale Student med styr på Excel Center for It, Medico og Telefoni (CIMT) søger

Læs mere

Hvornår er dit ERP-system dødt?

Hvornår er dit ERP-system dødt? Hvornår er dit ERP-system dødt? Ved du egentlig hvornår dit ERP-system er dødt? Vi giver dig vores bud på, hvilke tegn du skal holde øje med, så du kan handle i tide. Hvornår er dit ERP-system dødt? At

Læs mere

DEN KOMPLETTE VÆRDIKÆDE MOBILITET SKABER VÆRDI FOR MOBILE MEDARBEJDERE

DEN KOMPLETTE VÆRDIKÆDE MOBILITET SKABER VÆRDI FOR MOBILE MEDARBEJDERE DEN KOMPLETTE VÆRDIKÆDE MOBILITET SKABER VÆRDI FOR MOBILE MEDARBEJDERE Læs mere på www.locus.dk LOCUS VÆRDI FOR MOBILE MEDARBEJDERE Locus makes mobility easy! Det er vores vision og leveregel. Vi leverer

Læs mere

Service Desken anno Workshop E Effektivisering gennem genanvendelse af viden

Service Desken anno Workshop E Effektivisering gennem genanvendelse af viden Service Desken anno 2013 Workshop E Effektivisering gennem genanvendelse af viden Søren Riis-Vestergaard 2007- : Chefkonsulent i WESTERGAARD Service Management-og ledelsesrådgivning Implementering og optimering

Læs mere

Statusrapport vedr. samarbejde på forsyningsområdet

Statusrapport vedr. samarbejde på forsyningsområdet Statusrapport vedr. samarbejde på forsyningsområdet Indledning De to økonomiudvalg i Køge og Stevns kommuner har på møder i august 2012 vedtaget et kommissorium for en politisk nedsat arbejdsgruppe vedr.

Læs mere

smart vej gladsaxe intelligent trafikstyring droner & sensorer fælles IoT delebiler & samkørsel af varer vejbrønde som sensorhoteller

smart vej gladsaxe intelligent trafikstyring droner & sensorer fælles IoT delebiler & samkørsel af varer vejbrønde som sensorhoteller intelligent trafikstyring droner & sensorer fælles IoT delebiler & samkørsel af varer Foto: NASA vejbrønde som sensorhoteller smart drift selvkørende busser smart vej gladsaxe 1 pointer hold fokus på hvorfor

Læs mere

Kalundborg Kommunes Strategi for Geodataområdet - et fundament for digitalisering

Kalundborg Kommunes Strategi for Geodataområdet - et fundament for digitalisering Kalundborg Kommunes Strategi for Geodataområdet - et fundament for digitalisering 2017-2018 Tilgængelighed Geodata og GIS systemet skal være tilgængeligt for alle Borgere og Kommunens ansatte kan have

Læs mere

Hvad er InfoPath? Et program i Microsoft Office System En desktop applikation Platformen for en ny generation af elektroniske formularer

Hvad er InfoPath? Et program i Microsoft Office System En desktop applikation Platformen for en ny generation af elektroniske formularer Hvad er InfoPath? Et program i Microsoft Office System En desktop applikation Platformen for en ny generation af elektroniske formularer Office InfoPath 2007 kan hjælpe dig med at indsamle oplysninger

Læs mere

Mål- og resultatplan 2015 Uddannelses- og Forskningsministeriets

Mål- og resultatplan 2015 Uddannelses- og Forskningsministeriets Uddannelses- og Forskningsministeriets It Mål- og resultatplan 2015 Udgivet af Uddannelses- og Forskningsministeriet Bredgade 40 1260 København K Telefon: 3392 9700 E-mail: ufm@ufm.dk www.ufm.dk Publikationen

Læs mere

Prioriter IT-budgettet Microsofts model til sikring af at investeringerne understøtter forretningsstrategien optimalt

Prioriter IT-budgettet Microsofts model til sikring af at investeringerne understøtter forretningsstrategien optimalt Prioriter IT-budgettet Microsofts model til sikring af at investeringerne understøtter forretningsstrategien optimalt Claus Petersen Senior Partner Technology Specialist, Microsoft Agenda Hvordan sætter

Læs mere

Fod på forureningen Jordforureningslovens Areal Register (JAR)

Fod på forureningen Jordforureningslovens Areal Register (JAR) Fod på forureningen Jordforureningslovens Areal Register (JAR) Ny Vejviser til forurenede grunde i Danmark Frem med fortidens synder Danmark er et foregangsland, når talen falder på bæredygtig håndtering

Læs mere

02.22 It-driftskapacitet Fra simpel serverkapacitet over Cloud til fuld outsourcing

02.22 It-driftskapacitet Fra simpel serverkapacitet over Cloud til fuld outsourcing 02.22 It-driftskapacitet Fra simpel serverkapacitet over Cloud til fuld outsourcing 30. oktober 2018 Bjarne Jørgensen Markedschef Rammerne for aftalen Markedskonforme ydelser Mulighed for hybriddrift Ekstern

Læs mere