Budgettets hovedposter (nettotal i 2016 prisniveau og kr.):

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Budgettets hovedposter (nettotal i 2016 prisniveau og kr.):"

Transkript

1 Budgettets hovedposter (nettotal i 2016 prisniveau og kr.): Serviceområde 16 - Børn og familie Folkeskoler Pædagogisk psykologisk rådgivning mv Kommunale specialskoler Kommunal tandpleje Kommunal sundhedspleje Indtægter fra den centrale refusionsordning Fælles formål Særlige dagtilbud og særlige klubber Opholdssteder mv. for børn og unge Forebyggende foranstaltninger Plejefamilier Døgninstitutioner for børn og unge Sikrede døgninstitutioner for børn og unge Særlige dagtilbud og særlige klubber Botilbud for personer med særlige behov Kontaktperson- og ledsageordninger Sociale formål Børn og familie i alt Driftsbemærkninger: Budget- og regnskabstallene er angivet i 2016 niveau. Ændringer i forhold til de vedtagne forslag fra mulighedskataloget er indregnet fra budgetår 2016 og frem. Der er ligeledes indregnet 0,3% reduktion af rammen fra budget 2016 og frem i forbindelse med mulighedskataloget. Der er som tidligere ikke sket prisfremskrivninger på hovedart 2 og 4 i forbindelse med budgetbehandlingen. Serviceområde 16 består af en bestillerdel og en udførerdel samt den Kommunale tandpleje. I tabellen ovenfor indgår områdernes nettobevillinger samlet under de enkelte funktionsområder. For at give et mere detaljeret overblik over disse nettotal, er der efterfølgende udarbejdet tabeller, som viser bruttotallene for de 3 områders budgetandele af den samlede ramme for serviceområde. I lyset af erfaringerne med Sverigesteamet blev der til mulighedskataloget stillet forslag om udrulning af Sverigesprogrammet i hele Center for Børn og Forebyggelse fra Dette forslag blev godkendt og er indregnet på både serviceområde og 20 Administration m.v.

2 Bestillerenheden (Børne- og Familieafdelingen) Områdets nettobudget for 2017 udgør 209,698 mio. kr. opgjort på funktion 3. niveau. Serviceområde 16 - Børn og familie, Bestillerenheden Budget Budget Budget Folkeskoler Pædagogisk psykologisk rådgivning mv Kommunale specialskoler Kommunal sundhedspleje Indtægter fra den centrale refusionsordning Fælles formål Særlige dagtilbud og særlige klubber Opholdssteder mv. for børn og unge Forebyggende foranstaltninger Plejefamilier Døgninstitutioner for børn og unge Sikrede døgninstitutioner for børn og unge Særlige dagtilbud og særlige klubber Botilbud for personer med særlige behov Kontaktperson- og ledsagerordninger Sociale formål Børn og familie - Bestillerenheden i alt Center for Børn og Forebyggelse (CBF), Rådhuset er fra 2016 opdelt i 4 geografiske områder. I disse områder vil der være ansat personale fra såvel Børne- og Familierådgivningen, Pædagogisk psykologisk kontor og Sundhedsplejen. Budgettet er p.t. ikke opdelt pr. område. I forbindelse med det oprindelige fireårige Sverigesprojekt, der havde til formål at forbedre indsatsen for de socialt udsatte børn og unge i Herning Kommune, er der indregnet besparelse på anbringelsesområdet på -3 mio. kr. i 2015 og -4,5 mio. kr. årligt fra Fra budgetår 2016 er der indregnet yderligere besparelse på -3,5 mio. kr. på anbringelsesområdet i forbindelse med mulighedskatalogets vedtagne forslag om udrulning af Sverigesprogrammet i hele Center for Børn og Forebyggelse. Der er samtidig indregnet besparelse på -7,5 mio. kr. i 2017 og -12,5 mio. kr. årligt fra De enkelte funktioner er forklaret efterfølgende.

3 Folkeskolen, Tale-hørelærer og AKT lærere Tale-hørerlærer og AKT-lærer Regnskab 2015 Budget 2016 Budget PPR-udgifter Tale-hørerlærer og AKT-lærer i alt Området vedrører tale-hørelærer og AKT-pædagoger. Budgetterede udgifter i 2017 på brutto 3,869 mio. kr. og indtægt på -2,522 mio. kr. vedrørende sprog- og talepædagogisk indsats til førskolebørn Skolepsykolog Skolepsykolog : Pædagogisk Psykologisk Rådgivning Skolepsykolog i alt Funktionen omfatter udgifter til Pædagogisk Psykologisk Rådgivning, herunder løn til psykologer, kørsel, kursus, supervision og særligt testmateriale. Området dækker desuden lignende udgifter vedrørende ergoterapeuter. Fra 2015 er budget vedr. AKT-pædagogerne flyttet fra Tale-hørelærer området til Skolepsykologområdet på grund af omorganisering. Fra budget 2016 er der indregnet 1,012 mio. kr. årligt til 2 ekstra psykologstillinger i forbindelse med udrulning af Sverigesprogrammet. Der er i 2017 indtægter på -2,805 mio. kr. vedrørende betjening af førskolebørn og de takstfinansierede områder: Vidtgående specialundervisning og Åmoseskolen Kommunale specialskoler Kommunale specialskoler : Fælles formål, Konsulentkorps Kommunale specialskoler i alt Funktionen omfatter udgifter til konsulentkorps i PPR (udførerfunktionen), som betjener de 100 % takstfinansierede områder: Vidtgående specialundervisning og Åmoseskolen. Bestillerfunktionen ligger under serviceområde 12 Folkeskoler. Såvel udgifter som indtægter er fra budgetår 2016 reduceret +/ kr. i forbindelse med nedlæggelse af 0,75 stilling i PPR (takstfinansieret område) Kommunal sundhedstjeneste Kommunal sundhedstjeneste : Sundhedsplejen : Børn- og ungelæge Kommunal sundhedstjeneste i alt Kommunal sundhedstjeneste omfatter udgifter til driften vedrørende Sundhedsplejen og Børne-

4 og ungelægen. Fra 2015 udfører sundhedsplejerskerne børne- og ungelægens tidligere opgaver. Budgettet dækker udgifter til løn, kørsel, kurser, kontorhold, mobiltelefoner, IT og driftsudgifter til en tjenestebil i Sundhedsplejen. Ved budgetvedtagelsen for 2014 er der bevilget 0,662 mio. kr. til Familieiværksætterne alene i I forbindelse med udrulning af Sverigesprogrammet er der indregnet 0,450 mio. kr. årligt til 1 ekstra stilling i sundhedsplejen fra Indtægter fra den centrale refusionsordning Indtægter fra den centrale refusionsordning 02 Statsrefusion Indtæger fra den centrale refusionsordning i alt Statsrefusion fra den centrale refusionsordning jævnfør Servicelovens 176 i særligt dyre enkeltsager. I 2016 gives der 25% statsrefusion af samlede udgifter pr. barn mellem 0,750 mio. kr. og 1,510 mio. kr. Der gives 50% statsrefusion af samlede udgifter over 1,510 mio. kr. pr. barn pr. år. Refusionsberegningen opgøres pr. måned. Beløbsgrænserne for 2017 kendes ikke p.t. Der kan ligeledes hjemtages statsrefusion for de samlede udgifter til hjælp og støtte efter serviceloven til anbragte børn i en enkelt familie, når der er tale om anbringelse af 4 eller flere børn Fælles formål PPR-pædagoger og kørsel til specialinstitutioner Fælles formål - PPR-pædagoger m.v : PPR-pædagoger : Kørsel til specialinstitutioner Fælles formål - PPR-gædagoger m.v. i alt Funktionen omfatter udgifter til PPR-pædagogernes løn, kursusdeltagelse, kørsel og kontorhold. Derudover afholdes der udgifter til kørsel med børn til specialinstitutioner. PPR-pædagogernes opgave er at vejlede og rådgive personalet i daginstitutionerne i forhold til førskolebørn.

5 Særlige dagtilbud og særlige klubber Særlige dagtilbud og særlige klubber Regnskab 2015 Budget 2016 Budget 2017 Intern køb af pladser. Eftermiddagstilbud på Ungdomscenter Knudmosen Særlige dagtilbud og særlige klubber i alt Funktionen vedrører udgifter til eftermiddagstilbud på Ungdomscenter Knudmosen. Jævnfør Indenrigsministeriets konteringsregler flyttes området fra budget 2016 til Særlige dagtilbud og særlige klubber Opholdssteder mv. for børn og unge Plejefamilier op opholdssteder for børn m.v. Fælles formål Betalinger til andre off. myndigheder Betalinger fra andre off. myndigheder Statsrefusion Plejefamilier og opholdssteder for børn og unge i alt Ændrede konteringsregler har bevirket, at udgifter til plejefamilier, netværksplejefamilier og kommunale plejefamilier skal konteres under funktion Plejefamilier fra Denne funktion omfatter herefter udgifter til følgende foranstaltninger: Opholdssteder for børn og unge Kost- og efterskoler Eget værelse, kollegier, kollegielignende opholdssteder Skibsprojekter Advokatbistand Socialtilsyn, objektiv finansiering Børnebidrag, tilbageholdelse Statsrefusionen vedrører 50 % refusion af udgifter til advokatbistand og 100 % refusion af udgifter vedrørende uledsagede flygtninge Forebyggende foranstaltninger Forebyggende foranstaltninger Fælles formål Internt køb af pladser Betalinger til andre off. myndigheder Betalinger fra andre off. Myndigheder Autismeprojektet - driftsudgifter Oralmotorisk Team - drifsudgifter Statsrefusion Forebyggende foranstaltninger i alt Området forebyggende foranstaltninger vedrører følgende foranstaltninger:

6 Praktisk, pædagogisk eller anden støtte i hjemmet Familiebehandling eller behandling af barnets eller den unges problemer, herunder udgifter til blandt andet: o Broen et dagbehandlingstilbud for børn og unge i alderen 4-14 år og deres familier. o MST o Overvåget samvær o Familiebehandling med forskellige ydelsespakker Døgnophold for både forældremyndighedens indehaver, barnet eller den unge og andre medlemmer af familien Aflastningsordninger Fast kontaktperson for barnet eller den unge Fast kontaktperson for hele familien Formidling af praktiktilbud hos en offentlig eller privat arbejdsgiver for den unge Anden hjælp der har til formål at yde rådgivning, behandling og praktisk og pædagogisk støtte Økonomisk støtte for at undgå anbringelse, når det må anses for at være af væsentlig betydning af hensyn til et barns eller en unges særlige behov for støtte Støtteperson til forældremyndighedens indehaver i forbindelse med et barns eller en ung kvinde/mands anbringelse uden for hjemmet Rådgivning og afledte ydelser o FFT o Lettere familiebehandling o PMTO Udgifter vedrørende Det opsøgende Team Udgifter vedrørende uledsagede flygtninge Autismeprojektet Oralmotorisk Team Fra budget 2015 er der flyttet 2,258 mio. kr. til FFT under funktion Rådgivning og rådgivningsinstitutioner. Ændrede konteringsregler har dog betydet, at FFT fra 2016 er flyttet tilbage til forebyggende foranstaltninger igen. Statsrefusionen vedrører 100 % refusion vedrørende uledsagede flygtninge Plejefamilier Plejefamilier Fælles formål Betalinger til andre off. myndigheder Betalinger fra andre off. myndigheder Statsrefusion Plejefamilier og opholdssteder for børn og unge i alt Denne funktion omfatter udgifter til følgende foranstaltninger: Plejefamilier Netværksplejefamilier og slægtsanbringelser Kommunale plejefamilier

7 Der er bevilget kr. i 2016 i DUT-midler til faglig støtte til netværksplejefamilier og nedsættelse af alder for samtykke i afgørelser om ændring af anbringelsessted Døgninstitutioner for børn og unge Døgninstitutioner for børn og unge Internt køb af pladser Betalinger til andre off. myndigheder Statsrefusion Døgninstitutioner for børn og unge i alt Funktionen omfatter udgifter vedrørende kommunale, regionale og selvejende døgninstitutioner for børn og unge anbragt uden for hjemmet. Der er tale om døgninstitutioner for børn og unge med betydelig og varig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne og døgninstitutioner for børn og unge med sociale adfærdsproblemer Sikrede døgninstitutioner for børn og unge Sikrede døgninstitutioner for børn og unge Regnskab 2015 Budget 2016 Budget 2017 Betaling andre off. myndigheder, objektiv finansiering Betaling andre off. myndigheder, betaling for unge fra Herning Sikrede døgninstitutioner for børn og unge i alt Området dækker udgifter vedrørende sikrede døgninstitutioner for børn og unge, herunder til sikrede afdelinger i tilknytning til en døgninstitution. Ved sikret afdeling forstås en afdeling, hvis yderdøre og vinduer kan være konstant aflåst. Taksten for unges ophold på sikrede institutioner fastsættes uafhængigt af de faktiske udgifter til den unges ophold i Kriminalforsorgens institutioner og på de sikrede afdelinger. Det betyder, at kommunerne finansierer en del af opholdet på sikrede afdelinger i fællesskab, idet kommunerne betaler differencen mellem kommunernes egenbetaling og de faktiske udgifter via objektiv finansiering. Den enkelte kommunes betalingsandel af udgifterne omfattet af objektiv finansiering fastsættes ud fra kommunernes andel af årige. Udgiften beregnet efter objektiv finansiering forventes at blive 2,5 mio. kr. i Kommunerne betaler en fast takst, når unge i alderen år opholder sig på sikrede afdelinger eller i Kriminalforsorgens institutioner. I 2016 forventes den gennemsnitlige takst at være 1,95 mio. kr. pr. år for de unge, der er og har været indskrevet pr. 30/ Nedenfor vises antal anbragte årsbørn i 2015, forventet i 2016 pr. 31/ og forventede gennemsnitlige udgifter pr. døgnforanstaltning pr. 30/

8 Funktion Døgn foranstaltninger Årsbørn i 2015 Forventet årsbørn i 2016 pr Ændrier fra 2015 til forventet 2016 pr Forventet gennemsnitlig udgift pr. barn i 2016 pr Social pædagogiske opholdssteder 7,9 4,8-3, Kost- og efterskoler 7,4 3,4-4, Plejefamilier 107,6 109,8 2, Netværksplejefamilier 11,3 13,0 1, Kommunale plejefamilier 9,0 10,0 1, Døgninstitutioner for børn og unge - handicappede 28,4 23,9-4, Døgninstitutioner for børn og unge - handicappede, kort tid 3,2 2,9-0, Døgninstitutioner for børn og unge - social adfærd 5,9 1,4-4, Døgninstituioner for børn og unge - social adfærd, kort tid 7,2 5,3-1, TFCO-tilbud (tidl. MTFC) 2,3 0,3-2, MultifunC 2,2 0,9-1, Sikrede døgninstitutioner 4,2 1,0-3, I alt 181,3 168,6-12,8 Samlet set forventes ved seneste budgetopfølgning nedgang på 12,8 årsbørn fra 2015 til Tallene afspejler, at CBF fra 2016 arbejder med Herningmodellen. Det ses bl.a. ved at der er færre anbragte på socialpædagogiske opholdssteder og på døgninstitutioner. Samtidig ses en stigning i anbragte under plejefamilier. I efteråret 2016 vil der blive fastlagt måltal for Særlige daginstitutioner og særlige klubber Særlige daginstitutioner og særlige klubber : Fælles formål Særlige daginstitutioner og særlige klubber i alt Funktionen vedrører udgifter til eftermiddagstilbud på Ungdomscenter Knudmosen. Jævnfør Indenrigsministeriets konteringsregler er området fra budget 2016 flyttet fra funktion Særlige dagtilbud og særlige klubber Botilbud for personer med særlige sociale problemer ( ) Botilbud for personer med særlige problemer : Driftsudgifter : Internt køb af pladser : Betaling andre off. myndigheder : Statsrefusion Botilbud for personer med særlige problemer i alt Budgettet omfatter udgifter til ophold på krisecentre i Herning Kommune og andre kommuner for voldsramte kvinder og deres børn. Der gives 50 % statsrefusion på området. Der er bevilget kr. i 2016 i DUT-midler vedrørende udvidet og styrket indsats for kvinder på krisecentre og orienteringspligt for kvindekrisecentre Kontaktperson- og ledsagerordninger ( 45 og 97-99)

9 Kontaktperson- og ledsagerordninger : Fælles formål, ledsagerordninger Kontaktperson- og ledsagerordninger i alt Kommunen skal tilbyde ledsagerordning til unge mellem 12 og 18 år, som ikke kan færdes alene på grund af betydelig og varigt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne. Tilbuddet gælder dog ikke unge som er anbragt i døgnophold. De unge der er berettiget til ledsagelse kan max. tilbydes 15 timer pr. måneden pr. person Sociale formål Sociale formål Merudgifter, forsørgelse af børn med nedsat funktionsevne Hjælp til dækning af tabt arbejdsfortjeneste Træning af barn i hjemmet 32, stk Statsrefusion, 50% af 41 og 42 udgifter Sociale formål i alt Budgettet dækker følgende: Merudgifter til forsørgelse af børn med nedsat funktionsevne jf. SL 41. Hjælp til dækning af tabt arbejdsfortjeneste m.v. ved forsørgelse af børn med nedsat funktionsevne jf. SL 42. Udgifter i forbindelse med køb af træningsredskaber, kurser, hjælpere mv. i forbindelse med hjemmetræning af barn SL 32, stk. 8. Fra 2016 er der i forbindelse med mulighedskataloget besluttet en brutto besparelse på kr. ved visitation af kørsel bevilget jf. 41 Merudgifter. Udgifter bevilget efter 41 og 42 udløser 50 % statsrefusion.

10 Udførerenheden (Specialtilbud) Områdets nettobudget for 2017 udgør i alt 2,317 mio. kr. opgjort på funktion 3. niveau. Serviceområde 16 - Børn og familie, Udførerenheden Plejefamilier og opholdssteder mv. for børn og unge Forebyggende foranstaltninger for børn og unge Plejefamilier (budget flyttet i 2016 fra ) Døgninstitutioner for børn og unge Botilbud for personer med særlige sociale problemer Børn og familie - Udførerenheden i alt Specialtilbud varetager driften af en række specialiserede, takstbelagte tilbud. Området er stort set taxameterstyret, hvorved udførerens aktivitetsniveau afspejles i budgettet. Specialtilbudsområdet har til opgave: at videreføre og videreudvikle institutionernes drift af dag-, døgn og aflastningstilbud at sikre kvaliteten i institutionernes leverancer via evaluering og dokumentation at tilpasse kapaciteten og tilbuddene til efterspørgslen under hensyntagen til Rammeaftalen Principperne for takstfastlæggelsen er bl.a., at der skal ske finansiering af institutionsdriften samt udgifter til forrentning og afskrivning, tjenestemandspensioner, administration, dokumentation, tilsyn og udvikling gennem takstbetalingen for køb af ydelserne af enten egen kommune eller andre kommuner. Der er budgetlagt forventede indtægter ved salg svarende til 98 % s belægning, idet der er tegn på, at institutionernes belægninger samlet set er for nedadgående, jfr. også Herningmodellen på området for socialt udsatte. Som følge af aftale mellem kommuner og regionen i forbindelse med Rammeaftalen i Region Midtjylland er belægningsprocenten 98 % på børne- og ungeområdet og 100 % på voksenområdet. For krisecentre gælder særlige regler. Her indgår den gennemsnitlige belægningsprocent to og tre år forud for beregningsåret. Ved takstberegningen for 2017 er det således gennemsnittet af belægningsprocenten for 2014 og Det medfører en forhøjelse fra 79 % i 2016 til 84 % i I 2015 indgik en gennemsnitlig belægningsprocent på 86 % i takstberegningen. Internt i Specialtilbud er der indgået aftale med institutionerne om principper for løbende regulering af deres budgetter ved hhv. over- og underbelægning i forhold til 100 % s belægning (ressourcereguleringsmodellen). Generelt for området gælder, at regulering af over-/underskud ud over 5 % i regnskab 2015 indgår i en ned-/opskrivning af taksterne for de pågældende tilbud i 2017, ligesom konsekvenserne heraf er indarbejdet i budgetterne til både køb og salg af pladser. Ny takstbekendtgørelse

11 Den nye Bekendtgørelse (Bekendtgørelse om beregning af takster og betaling for visse ydelser og tilskud efter serviceloven) er vedtaget d Der blev derfor indført nye takstregler pr. 1. januar Den nye bekendtgørelse indeholder bl.a. bestemmelse om, at over- /underskud på op til 5% skal bæres af driftsherren. Overskud op til 5% kan hensættes til senere brug til at dække underskud, effektivisere, kvalitetsudvikle eller lign. indenfor driftsherrens samlede drift af ydelser og tilbud omfattet af Rammeaftalen. Underskud på op til 5% kan ikke længere indregnes i taksten, men skal f. eks. dækkes ved effektivisering eller af tidligere overskud inden for driftsherrens samlede drift. Over-/underskud på op til 5% bliver altså driftsherres gevinst/tab. Dette skal forbedre incitamentsstrukturen til at driftsherre holder budgettet. Overheadudgifter m.v. generelt for området I henhold til Rammeaftalen med Region Midtjylland finansieres udgifterne til nedenstående overheadudgifter over institutionstaksten. Disse er opgjort til: Tilsynsopgaver: (tidligere 0,3 % af driftsudgiften) (dette bidrag er erstattet af en konkret tilsynstakst (indenfor de tilbud, der er omfattet af tilsyn af Socialtilsyn Midt), som trækkes af tilbuddenes driftsbudgetter) Administration: 6,1 % af driftsudgiften Tjenestemandspensioner: 30,0 % af den pensionsgivende lønsum til tjenestemænd (Procentsatserne ovenfor kan på visse betingelser afviges, jfr. Rammeaftalen). Desuden forrentes grunde, bygninger og inventar med Nationalbankens diskonto 1. maj året før budgetåret plus 1 procent. I 2017 udgør denne 1,00 %, da diskontoen er på 0 % d. 1. maj Fusioner I forbindelse med strukturanalysen er følgende fusioner politisk godkendt og trådte i kraft 1. januar 2014: Det er fusionerne af døgninstitutionerne Agerbo og Tjørringhus samt fusionen af Børne- og Ungecentret Toften, herunder Dagbehandlingstilbuddet Broen og Familiebehandlingen Herning, herunder Familiecenter Nordlys. Området er herefter opdelt således: Et center med tilbud til familier og børn og unge med handicap: HandicapCenter Herning Et center med tilbud til familier og børn inden for almen-området: Børne- og Familiecenter Herning Et center med tilbud til unge: Hedebocentret Et center med tilbud til voldsramte kvinder med børn: Herning Krisecenter HandicapCenter Herning: Afdeling Agerbo er en døgninstitution for børn og unge (0-18 år) med autismespektrumforstyrrelser og beslægtede udviklings- og personlighedsforstyrrelser. Afdeling Tjørringhus er en døgninstitution for børn og unge (0-18 år) med multiple funktionsnedsættelser. Derudover er der en afdeling kaldet Tjørnebo, der er en aflastningsinstitution for både Agerbos og Tjørringhus målgruppe. Børne- og Familiecenter Herning:

12 Børne- og Ungecentret Toften, herunder Broen er et dag- og døgnbehandlingstilbud til børn og unge i alderen 4-16 år med relations- og tilknytningsforstyrrelser, der udviser betydelige kontakt-, udviklings- og adfærdsvanskeligheder. Familiebehandlingen Herning tilbyder ambulant- og døgnfamiliebehandling til familier med børn under 18 år, som har særlige behov for støtte. Hedebocentret, Herning: Hedebocentret er et decentralt socialpædagogisk dag- og døgnbehandlingstilbud til unge i alderen år, med tilbud som dækker en samlet kapacitet på ca. 60 unge. I tilbuddet indgår også det evidensbaserede familieprogram TFCO. Herudover er der en lang række ambulante tilbud, som MST, FFT, støttekontaktordninger, UngMod 24/7 Herning m.v. Krisecentret, Herning: Krisecentret er et botilbud for voldsramte kvinder og deres børn såvel fra Herning Kommune som fra andre kommuner. Centrenes tilbud er organiseret inden for følgende funktioner: Forebyggende foranstaltninger Forebyggende foranstaltninger Pulje til udmøntning i f.m. over-/underbelægning m.v UngMod 24/ Børne- og Ungecentret Toften (Broen) - Internt salg af pladser Børne- og Ungecentret Toften (Broen) - Betaling andre off. Mynd Børne- og Ungecentret Toften (Broen) - Driftsudgifter Hedebocentret (MST-tilbud) - Internt salg af pladser Hedebocentret (MST-tilbud) - Betaling andre off. mynd Hedebocentret (MST-tilbud) - Driftsudgifter (heraf overhead i 2017 på 219) Familiecentret (Nordlys afd.) - Internt salg af pladser Familiecentret (Nordlys afd.) - Betaling andre off. mynd Familiecentret (Nordlys afd.) - Driftsudgifter (heraf overhead i 2017 på 463) Hedebocentret (TFCO) - Internt salg af pladser Hedebocentret (TFCO) - Betaling andre off. mynd Hedebocentret (TFCO) - Driftsudgifter Familiecentret (Herning afd.) - Internt salg af pladser Familiecentret (Herning afd.) - Betaling andre off Familiecentret (Herning afd.) - Driftsudgifter Overvåget samvær (netto) FFT - Internt salg af pladser FFT - Betaling andre off FFT - Driftsudgifter Forebyggende foranstaltninger i alt UngMod 24/7 Herning UngMod 24/7 Herning er en gratis og anonym rådgivning for unge mellem 13 og 23 år, som er organiseret under Hedebocentret. Dagbehandlingstilbuddet Broen (Børne- og Familiecenter Herning) Broen er et dagbehandlingstilbud med fokus på at udvikle en ny type socialpædagogisk indsats for udsatte børn og unge, der både er i stand til at fastholde og udbygge børnenes nære familiemæssige og netværksmæssige relationer, og som kan behandle børnenes individuelle problemer samt skabe adgang til nye netværk, ressourcer og muligheder med henblik på at

13 undgå eller udskyde døgnanbringelse. Normering: 12 pladser. MST-tilbud (Hedebocentret) MST-tilbuddet (Multi Systemisk Terapi) er en korttidsbehandling for unge med udadreagerende og antisocial adfærd. Behandlingen sigter på at involvere hele den unges netværk familie, skole, nabolag og kammerater i at ændre den ubalance, som den unges adfærd ofte har resulteret i. Tilbuddet er kontraktligt tilknyttet MST Danmark med henblik på samlet licensaftale med USA, uddannelse og kvalitetssikring. Normering: 10 pladser. Nordlys, Vildbjerg (Børne- og Familiecenter Herning) Nordlys er løbende under udvikling af nye tilbud tilpasset efterspørgslen, herunder tilbud til misbrugere, der tilbydes både døgnbehandlingstilbud og ambulante ydelser. Målgruppen er småbørnsfamilier, hvor forældre er præget af sociale og psykiske vanskeligheder og/eller misbrugs- og psykiatriske problemer. Der er etableret et døgntilbud til småbørn i form af tilknyttet plejefamilie. Normering: 10 pladser, svarende til 4-5 familier afhængig af familiens størrelse. Familiecentret, Herning-afdelingen (Børne- og Familiecenter Herning) Familiecentret er et ambulant tilbud. Målgruppen er familier med børn fra 3-18 år, som har særlige behov for støtte, og hvor der kan etableres et samarbejde på et frivilligt grundlag. TFCO (Hedebocentret) TFCO er en behandlingsydelse, der sigter på at hjælpe unge med svære adfærdsmæssige problemer. Det er et evidensbaseret familiebehandlingsprogram for unge i alderen år med svære adfærdsvanskeligheder. Den unge anbringes midlertidigt i 9-12 mdr. i en særligt uddannet plejefamilie, mens et team af behandlere: familieterapeut, ungeterapeut og færdighedstræner, gennemfører behandlingen. Formålet er, at så få unge som muligt skal anbringes langvarigt uden for eget hjem, og den overordnede målsætning er at løse de unges vanskeligheder i nærmiljøet og i et samarbejde med forældrene. Normering: 8 pladser. FFT (Hedebocentret ) I henhold til Servicelovens 11er der oprettet et evidensbaseret familiebehandlingsprogram i regi af Hedebocentret, FFT (Funktionel Familie Terapi). Målgruppen for FFT er familier med et barn i alderen (10)12-17 år, hvor der er tegn på risikoadfærd, begyndende adfærds- og skoleproblemer, kriminalitet, forældre-barn-konflikter, symptomer på mistrivsel og psykiske belastninger. FFT er den mest forebyggende af de tre indsatser, hvor man kan sige, at denne sættes ind, før det er gået rigtig galt. Det vil således være et vigtigt supplement til de mere omfattende behandlingsindsatser MST og TFCO. Normering: 20 pladser.

14 Plejefamilier Plejefamilier Familieplejekonsulenter - Børne- og Familiecenter Herning Familieplejekonsulenter - Hedebocentret Plejefamilier og opholdssteder for børn og unge i alt Familieplejen-Hedebocentret og Familieplejen-Børne- og Familiecenter Herning Familieplejens overordnede funktioner er organiseret under hhv. Hedebocentret og Børne- og Familiecenter Herning. Til varetagelse af opgaven er tilført et årligt driftsbudget til området under hhv. Hedebocentret på 0,705 mio. kr. og Børne- og Familiecenter Herning på 1,660 mio. kr. på baggrund af den forventede opgavefordeling Døgninstitutioner for børn og unge Døgninstitutioner for børn og unge Regnskab 2015 Budget 2016 Budget 2017 Fællesformål - Budget til fordeling (inkl. pulje ved over- /underbelægning HCH, afd. Tjørringhus - Internt salg af pladser HCH, afd. Tjørringhus - Betaling andre off. mynd HCH, afd. Agerbo - Internt salg af pladser HCH, afd. Agerbo - Betaling andre off. mynd HandicapCenter Herning (heraf overhead i 2017 på 3.862) Hedebocentret - Internt salg af pladser Hedebocentret - Betaling andre off. mynd Hedebocentret - Driftsudgifter (heraf overhead i 2016 på 1.417) Børn- og Ungecentret Toften - Internt salg af pladser Børn- og Ungecentret Toften - Betaling andre off. mynd Børn- og Ungecentret Toften - Driftsudgifter (heraf overhead i 2017 på 1.311) Døgninstitutioner for børn og unge i alt HandicapCenter Herning Afdeling Tjørringhus Tjørringhus er et døgn- og aflastningstilbud til børn og unge med nedsat fysisk og/eller psykisk funktionsevne. Normering: 30 pladser, fordelt med hhv. 24 døgnpladser og 6 aflastningspladser. HandicapCenter Herning Afdeling Agerbo Agerbo er et døgn- og aflastningstilbud til børn og unge med autisme og beslægtede udviklingsforstyrrelser. Normering: 32 pladser, fordelt med hhv. 19 døgnpladser og 13 aflastningspladser. Fra 2015 er Tjørringhus og Agerbos driftsbudgetter lagt sammen under HandicapCenter Herning. Hedebocentret, Herning

15 Hedebocentret er et decentralt socialpædagogisk dag- og døgnbehandlingstilbud til unge, med tilbud som dækker en samlet kapacitet på ca. 60 unge. Desuden er der fra 2013 på afdeling Claudisvej (Nu Sjællandsgade) igangsat et projekt, hvor unge skal være anbragt på institutionen i kortere og mere intensive forløb med efterfølgende behandling i ambulante tilbud eller i form af efterværn. Normering: 36 (100 % s pladser) fordelt på forskelligt differentierede dag- og døgntilbud i forhold til den ressourcemæssige fordeling. Heraf er de 7 døgnpladser på Claudisvej (Nu Sjællandsgade) omlagt til de tidsbegrænsede døgnpladser. Toften (Børne- og Familiecenter Herning) Døgntilbud med status som akut- og behandlingsinstitution m.v. for omsorgssvigtede børn indenfor almenområdet. Fra 2013 er igangsat et udviklingsprojekt med kortere og mere intensivt behandlingsforløb på institutionen, og i forlængelse heraf tilbud om støtte i hjemmet eller i plejefamilie. Normering: 9 korttidsanbringelser Botilbud - personer med særlige sociale problemer ( ) Botilbud - personer med særlige problemer Pulje til udmøntning i f.m. over-/underbelægning m.v Herning Krisecenter - Internt salg af pladser Herning Krisecenter - Betaling andre off. Myndigheder Herning Krisecenter - Driftsudgifter (heraf overhead i 2016 på 205) Projekt Manderådgivningen (netto) Bodilbud for personer med særlige sociale problemer Herning Krisecenter, Herning Krisecentret er et botilbud for voldsramte kvinder og deres børn såvel fra Herning Kommune som fra andre kommuner. Krisecentre finansieres via takstbetaling, idet det specielt gælder her, at der i takstberegningen anvendes en gennemsnitlig belægningsprocent for de seneste to regnskabsår. Ydelsen er omfattet af 50 % s statsrefusion. Pladsnormering: 6 pladser til kvinder med eller uden børn (børnepladserne indgår ikke i normeringen). Herning Krisecenter flytter i andre lokaler (Valdemarsvej 20) fra 2017 og opnormeres med 1 plads. Projekt Manderådgivningen Herning Kommune har fået tilsagn om tilskud fra Social- og Integrationsministeriet til videreførelse af Projekt Manderådgivningen i perioden Der er bevilget 1,0 mio. kr. i projektperioden.

16 Der er overvejelser om organisationsændringer på området og tilpasning af tilbudsviften fra 2017, og budgettet tilpasses herefter. Tandplejen Den Kommunale Tandplejes nettobudget for 2017 udgør i alt 33,723 mio. kr. Budgettet fordeler sig på følgende områder: Kommunal tandpleje Kommunal tandpleje Tandpleje for 0-18 årige på egne klinikker Tandpleje for 0-18 årige på private klinikker Omsorgstandpleje på egne klinikker Specialtandpleje på egne klinikker Omsorgs- og specialtandpleje på private klinikker Støtte til tandproteser (ulykkesbetingede skader m.v. 135) Kommunal tandpleje i alt Tandpleje 0-18 år kommunale klinikker Den kommunale Tandpleje omfatter ca børn og unge fra 0-18 år. Tandplejen er decentralt opbygget, og består p.t. af 9 behandlingsklinikker og 6 undersøgelsesklinikker samt en central tandregulerings klinik. Den kommunale Tandpleje vedrører regelmæssige undersøgelser, individuelle forebyggelser, alle typer tandbehandlinger, den generelle forebyggelsesindsats og tandregulering i hele kommunen. Tandpleje 0-18 år private klinikker Budgettet dækker betaling til behandling i privat praksis: Frit valgs ungdomstandpleje med kommunalt tilskud på 100% til de årige, der vælger privat praksis. Henviste specialbehandlinger, tandregulering, bidfunktion og narkose. Nødbehandlinger. Der er indgået en fastprisaftale med Vildbjerg Tandcenter for individuel forebyggende og behandlende tandpleje til børn og unge 0-18 år for det geografiske område, der pr. 31. december 2006 udgjorde Trehøje Kommune: Denne fastprisaftale gælder til og med 31. januar Tandregulering og ekstern profylakse indgår ikke i samarbejdsaftalen, men udføres af personalet fra de kommunale klinikker. Omsorgstandplejen honoreres efter omsorgstandpleje overenskomsten mellem KL og tandlægeforeningen. Omsorgstandpleje Budgettet dækker omsorgstandpleje for de borgere, der på grund af nedsat førlighed eller vidtgående fysisk eller psykisk handicap kun vanskeligt kan udnytte de almindelige tandplejetilbud. Omsorgstandplejen vedrører regelmæssige undersøgelser forebyggelse, henholdende behandling af tænder, mund og proteser.

17 Der er vedtaget en egenbetaling på 490 kr. i Satsen for 2017 er ikke offentliggjort endnu, men den stiger med satsreguleringsprocenten, som først kendes i oktober/november Specialtandpleje Specialtandplejen tilbydes til sindslidende, psykisk udviklingshæmmede m.fl., der ikke kan udnytte de almindelige tandplejetilbud i børne- og ungdomstandplejen, voksentandplejen eller i omsorgstandplejen. Herning Kommune har indgået en aftale med Region Midt om behandling og narkose til de borgere, hvor specialiseringsgranden overstiger, hvad kommunal tandpleje kan udføre på egne klinikker. Loven pålægger kommunerne at sørge for visitation, opsøgende og forebyggende arbejde i tæt samarbejde med brugernes kontaktperson. Herning Kommune har ansat tandlæge og tandplejer til disse opgaver. Der er vedtaget en egenbetaling på kr. i Satsen for 2017 er ikke offentliggjort endnu, men den stiger med satsreguleringsprocenten, som først kendes i oktober/november 2016.

Budgettets hovedposter (nettotal i 2018 prisniveau og kr.):

Budgettets hovedposter (nettotal i 2018 prisniveau og kr.): tets hovedposter (nettotal i prisniveau og 1.000 kr.): Serviceområde 16 - Børn og familie 03.22.01 Folkeskoler 1.599 1.612 1.517 03.22.04 Pædagogisk psykologisk rådgivning mv. 10.353 11.810 12.292 03.22.08

Læs mere

Serviceområde 16 består af en bestillerdel og en udførerdel samt den Kommunale tandpleje. Denne opdeling afspejles i budgetbemærkningerne nedenfor.

Serviceområde 16 består af en bestillerdel og en udførerdel samt den Kommunale tandpleje. Denne opdeling afspejles i budgetbemærkningerne nedenfor. Budgettets hovedposter (nettotal i 2013 prisniv. og 1.000 kr.): Serviceområde 16 - Børn og familie 03.22.01 Folkeskoler 2.182 2.211 2.213 03.22.04 Pædagogisk psykologisk rådgivning mv. 8.371 7.696 7.702

Læs mere

Budgettets hovedposter (nettotal i 2017 prisniveau og kr.):

Budgettets hovedposter (nettotal i 2017 prisniveau og kr.): Budgettets hovedposter (nettotal i 2017 prisniveau og 1.000 kr.): Serviceområde 16 - Børn og familie 03.22.01 Folkeskoler 1.621 1.377 1.602 03.22.04 Pædagogisk psykologisk rådgivning mv. 11.086 11.143

Læs mere

Serviceområde 16 består af en bestillerdel og en udførerdel samt den Kommunale tandpleje. Denne opdeling afspejles i budgetbemærkningerne nedenfor.

Serviceområde 16 består af en bestillerdel og en udførerdel samt den Kommunale tandpleje. Denne opdeling afspejles i budgetbemærkningerne nedenfor. Budgettets hovedposter (nettotal i 2014 prisnivau og 1.000 kr.): Serviceområde 16 - Børn og familie 03.22.01 Folkeskoler 1.221 1.801 1.333 03.22.04 Pædagogisk psykologisk rådgivning mv. 9.589 8.626 9.751

Læs mere

Tabel 1. Oversigt over gennemsnitlig antal anbragte børn og unge i 2009 2012 og måltal for 2013. Gns. 2009 Gns. 2010 Gns. 2011 Gns.

Tabel 1. Oversigt over gennemsnitlig antal anbragte børn og unge i 2009 2012 og måltal for 2013. Gns. 2009 Gns. 2010 Gns. 2011 Gns. Faktabeskrivelse Området varetages af Center for Børn og Forebyggelse, som har følgende afdelinger: Børne- og familierådgivningen (BOF), specialinstitutionerne, Sundhedsplejen, Pædagogisk Psykologisk Rådgivning

Læs mere

Politisk budgetopfølgning pr. 30. juni 2012 bemærkninger - drift. Børne- og Familieudvalget

Politisk budgetopfølgning pr. 30. juni 2012 bemærkninger - drift. Børne- og Familieudvalget Politisk budgetopfølgning pr. 30. juni 2012 bemærkninger - drift Børne- og Familieudvalget Serviceområde 10, Dagtilbud for børn SO 10 Dagtilbud På serviceområde 10 forventes samlet et netto overskud på

Læs mere

TILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV (28)

TILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV (28) Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.5.2 - side 1 Dato: Maj2015 Ikrafttrædelsesår: Budget 2016 TILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV (28) 5.28.20 Opholdssteder for børn og unge På denne funktion

Læs mere

Serviceudgifter 141.298 136.652 135.279 135.279. 03.22.04 Pædagogisk psykologisk rådgivning 7.930 7.930 7.930 7.930

Serviceudgifter 141.298 136.652 135.279 135.279. 03.22.04 Pædagogisk psykologisk rådgivning 7.930 7.930 7.930 7.930 Familieområdet Opgaver under området Budget omfatter udgifter i forbindelse psykologbetjening på skole og institutioner mv, børns og unges ophold uden for hjemmet, forebyggende foranstaltninger, rådgivning

Læs mere

Opvækst- og uddannelsesudvalget: Familieområdet

Opvækst- og uddannelsesudvalget: Familieområdet Den samlede budgetramme for 2011 kan opgøres som følgende: Hovedområde i 1.000 kr. udgift indtægt Netto 05.28.20 Plejefamilier og opholdssteder mv. for børn og unge 52.919-5.403 47.516 05.28.21 Forebyggende

Læs mere

TILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV (28)

TILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV (28) Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.5.2 - side 1 Dato: Oktober 2016 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2016 TILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV (28) 5.28.20 Opholdssteder for børn og unge På denne

Læs mere

TILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV (28)

TILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV (28) Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.5.2 side 1 TILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV (28) Denne funktion omfatter udgifter og indtægter vedrørende særlig støtte til børn og unge og herunder vedrørende

Læs mere

Opvækst- og uddannelsesudvalget: Familieområdet

Opvækst- og uddannelsesudvalget: Familieområdet Budget- og styringsprincipper Hovedområde i 1.000 kr. udgift indtægt Netto 05.28.20 Plejefamilier og opholdssteder mv. for børn og unge 58.623-12.053 46.570 05.28.21 Forebyggende foranstaltninger for børn

Læs mere

BØRNE OG FAMILIEUDVALGET (FAMILIE)

BØRNE OG FAMILIEUDVALGET (FAMILIE) 127 BØRNE OG FAMILIEUDVALGET (FAMILIE) BEMÆRKNINGER 128 03.22.02 SSP-samarbejde Udgifter 1.737 Netto 1.737 Mariagerfjord Kommunes udgifter til SSP-samarbejde (Socialforvaltning, Skole og Politi). I 2013-budgettet

Læs mere

FAMILIE OG BØRN Budget Budgetbeskrivelse Familie og børn

FAMILIE OG BØRN Budget Budgetbeskrivelse Familie og børn Budget 217-22 Budgetbeskrivelse Familie og børn Side 1 af 1 1. Det overordnede budget Politikområdet Familie og børn hører under Udvalget for Skoler, Familie og Børn, og har et samlet budget på 91,9 mio.

Læs mere

Tekniske besparelsespotentialer på børne- og ungeområdet

Tekniske besparelsespotentialer på børne- og ungeområdet e besparelsespotentialer på børne- og ungeområdet Center for Økonomi og Personale, april 2017 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Besparelsespotentialer... 4 3. Samlet oversigt over teknisk besparelsespotentiale

Læs mere

DØGNINSTITUTIONER, OPHOLDSSTEDER MV. OG FORE- BYGGENDE FORANSTALTNINGER FOR BØRN OG UNGE

DØGNINSTITUTIONER, OPHOLDSSTEDER MV. OG FORE- BYGGENDE FORANSTALTNINGER FOR BØRN OG UNGE Budget- og regnskabssystem 4.5.3 - side 1 DØGNINSTITUTIONER, OPHOLDSSTEDER MV. OG FORE- BYGGENDE FORANSTALTNINGER FOR BØRN OG UNGE 5.20 Plejefamilier og opholdssteder mv. for børn og unge På denne funktion

Læs mere

Bilag: BR Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge

Bilag: BR Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Bilag: BR2 2017 - Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Skoler 0.-9. klasse På Skoleområdet forventer vi et merforbrug på 2,6 mio. kr. Uddybende beskrivelse af afvigelser

Læs mere

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel På de områder, hvor pris x mængde er forudsætningen for budgetlægningen, viser bilagstabellen: pris x mængde for korrigeret budget 2017

Læs mere

Korrigeret årsbudget. Udgifter Indtægter Netto

Korrigeret årsbudget. Udgifter Indtægter Netto 1 03.22.02 SSP-samarbejde Udgifter 1.716.000 1.714.000 1.639.409 74.591 Indtægter 0 0 0 0 Netto 1.716.000 1.714.000 1.639.409 74.591 Mariagerfjord Kommunes udgifter til SSP-samarbejde (Socialforvaltning,

Læs mere

Der foretages ikke demografiregulering inden for service- og overførselsydelser under familie-området.

Der foretages ikke demografiregulering inden for service- og overførselsydelser under familie-området. Familieområdet Opgaver under området Budget omfatter udgifter i forbindelse med børns og unges ophold uden for hjemmet, forebyggende foranstaltninger, rådgivning og rådgivningsinstitutioner og ophold på

Læs mere

I alt mindreudgift Sektor 02 Teknik og Anlæg Bygningsvedligeholdelse

I alt mindreudgift Sektor 02 Teknik og Anlæg Bygningsvedligeholdelse 1 Bilag til Direktionens besparelsen Sektor: Konto Korrigeret Forventet merforbrug + Tekst inkl. begrundelse for mer/mindreforbrug Kontonr. budget 211 regnskab 211 Mindreforbrug - Sektor 2 Teknik og Anlæg

Læs mere

Nedenfor vises udviklingen i antal anbragte børn og unge fra 2010 til 2013 og måltal for 2014 pr. anbringelsestype.

Nedenfor vises udviklingen i antal anbragte børn og unge fra 2010 til 2013 og måltal for 2014 pr. anbringelsestype. Faktabeskrivelse Området varetages af Center for Børn og Forebyggelse, som har følgende afdelinger: Børne- og familierådgivningen (BOF), specialinstitutionerne, Sundhedsplejen, Pædagogisk Psykologisk Rådgivning

Læs mere

Tabel 1 viser udviklingen i antal anbragte børn og unge pr. foranstaltning i hvor Herning Kommune er betalingskommune. Antal årsbørn 2012

Tabel 1 viser udviklingen i antal anbragte børn og unge pr. foranstaltning i hvor Herning Kommune er betalingskommune. Antal årsbørn 2012 PERSPEKTIVNOTAT BUDGET 2017-2020 Serviceområde 16 Børn og Familie Faktabeskrivelse Serviceområde 16 omfatter udgifter og indtægter vedrørende: Familieorienteret rådgivning og konsulentbistand Forebyggende

Læs mere

I 2007 ydes refusion af udgifter over kr. årligt med 25 % og udgifter over kr. årligt med 50 %.

I 2007 ydes refusion af udgifter over kr. årligt med 25 % og udgifter over kr. årligt med 50 %. 50.50. Børn og unge Serviceområdet handler om særlig støtte til børn og unge i henhold til serviceloven kapitlerne 11 og 12. Formålet er at yde støtte til børn og unge, der har særligt behov for denne,

Læs mere

Serviceudgifter 126.249 121.677 118.257 118.257 03.22.04 Pædagogisk psykologisk rådgivning 8.420 8.331 8.331 8.331

Serviceudgifter 126.249 121.677 118.257 118.257 03.22.04 Pædagogisk psykologisk rådgivning 8.420 8.331 8.331 8.331 Familieområdet Opgaver under området Budget omfatter udgifter i forbindelse psykologbetjening på skole og institutioner mv, børns og unges ophold uden for hjemmet, forebyggende foranstaltninger, rådgivning

Læs mere

Korrigeret årsbudget. Udgifter Indtægter Netto

Korrigeret årsbudget. Udgifter Indtægter Netto 1 Bevilling: 03.22.02 SSP-samarbejde Udgifter 1.346.000 1.346.000 1.374.948-28.948 Indtægter 0 0 0 0 Netto 1.346.000 1.346.000 1.374.948-28.948 Mariagerfjord Kommunes udgifter til SSP-samarbejde (Socialforvaltning,

Læs mere

Børn og unge med særlige behov side 1

Børn og unge med særlige behov side 1 Børn og unge med særlige behov side 1 Indhold 3.04 Skolepsykolog... 2 3.08 Kommunale specialskoler Struer Skole- og Behandlingshjem... 3 5.07 Indtægter den centrale refusionsordning... 4 5.20 Opholdssteder

Læs mere

Der er i nærværende budgetopfølgning udelukkende taget udgangspunkt i årets resultat for Dvs. der er ikke medtaget overførsel fra 2014.

Der er i nærværende budgetopfølgning udelukkende taget udgangspunkt i årets resultat for Dvs. der er ikke medtaget overførsel fra 2014. Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar 2015 1. Sammenfatning Der er i nærværende budgetopfølgning udelukkende taget udgangspunkt i årets resultat for 2015. Dvs. der

Læs mere

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel På de områder, hvor pris x mængde er forudsætningen for budgetlægningen, viser bilagstabellen: pris x mængde for korrigeret budget 2017

Læs mere

Børne- og Unge Rådgivning

Børne- og Unge Rådgivning Børne- og Unge Rådgivning Området Børne- og Unge Rådgivning udgør 5,6 pct. af de samlede kommunale nettodriftsudgifter og kan opdeles på følgende områder: (netto) Budget 2009 Andel i pct. Pædagogisk psykologisk

Læs mere

Afvigelse ift. korrigeret budget

Afvigelse ift. korrigeret budget Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo august 2014 1. Sammenfatning Tabel 1.1.: Forventning til årets resultat samt forventet overførsel fra 2014 til 2015 (1.000 kr.) Årets

Læs mere

2.1. Myndighedsområdet I dette afsnit følger bemærkninger vedr. de ydelser, der bevilges gennem myndighedsområdet.

2.1. Myndighedsområdet I dette afsnit følger bemærkninger vedr. de ydelser, der bevilges gennem myndighedsområdet. Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo april 2015 1. Sammenfatning Årets resultat udviser pr. ultimo april 2015 et mindreforbrug på 0,6 mio. kr. Årets resultat er med udgangspunkt

Læs mere

Overførsler i alt

Overførsler i alt Familieområdet Opgaver under området Budget omfatter udgifter i forbindelse med børns og unges ophold uden for hjemmet, forebyggende foranstaltninger, rådgivning og rådgivningsinstitutioner og ophold på

Læs mere

2) Omkostninger ved ophold for udenlandske statsborgere, hvis der ikke kan findes en dansk hjemkommune.

2) Omkostninger ved ophold for udenlandske statsborgere, hvis der ikke kan findes en dansk hjemkommune. BEK nr 1674 af 16/12/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 11. januar 2017 Ministerium: Børne- og Socialministeriet Journalnummer: Børne- og Socialmin., j.nr. 2016-6182 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

Forventningen til regnskabet for 2016 ultimo august er i øvrigt på samme niveau som forventningen ved opfølgningen ultimo april.

Forventningen til regnskabet for 2016 ultimo august er i øvrigt på samme niveau som forventningen ved opfølgningen ultimo april. Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo august 2016 1. Sammenfatning Det forventede regnskab for 2016 udviser pr. ultimo august 2016 et merforbrug på 1,3 mio. kr. Heri indgår

Læs mere

2.1. Myndighedsområdet I dette afsnit følger bemærkninger vedr. de ydelser, der bevilges gennem myndighedsområdet.

2.1. Myndighedsområdet I dette afsnit følger bemærkninger vedr. de ydelser, der bevilges gennem myndighedsområdet. Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo april 2016 1. Sammenfatning Det forventede regnskab for 2016 udviser pr. ultimo april 2016 et merforbrug på 1,2 mio. kr. Heri indgår

Læs mere

Børn og unge med særlige behov side 1

Børn og unge med særlige behov side 1 Børn og unge med særlige behov side 1 Indhold 3.04 Skolepsykolog... 2 3.08 Kommunale specialskoler Struer Skole- og Behandlingshjem... 3 5.07 Indtægter den centrale refusionsordning... 4 5.17 Særlige dagtilbud

Læs mere

Børn og unge med særlige behov side 1

Børn og unge med særlige behov side 1 Børn og unge med særlige behov side 1 Indhold 3.04 Skolepsykolog (pædagogisk psykologisk rådgivning)... 2 3.08 Kommunale specialskoler Struer Skole- og Behandlingshjem... 3 5.07 Indtægter den centrale

Læs mere

Politisk budgetopfølgning pr. 30. juni 2012 bemærkninger - drift. Børne- og Familieudvalget

Politisk budgetopfølgning pr. 30. juni 2012 bemærkninger - drift. Børne- og Familieudvalget Politisk budgetopfølgning pr. 30. juni 2012 bemærkninger - drift Børne- og Familieudvalget Serviceområde 10, Dagtilbud for børn SO 10 Dagtilbud På serviceområde 10 forventes samlet et netto overskud på

Læs mere

Ledelsesinformation vedrørende Center for Børn og Forebyggelse

Ledelsesinformation vedrørende Center for Børn og Forebyggelse Ledelsesinformation vedrørende Center for Børn og Forebyggelse 2010-2015 Side 1 1. Indholdsfortegnelse Side 2 2. Nettodriftsudgifter pr. måned SO. 16 Side 3 3. Akkumulerede nettodriftsudgifter SO. 16 Side

Læs mere

Familieområdet. Opgaver under området. Budget- og styringsprincipper UDDANNELSESUDVALGET

Familieområdet. Opgaver under området. Budget- og styringsprincipper UDDANNELSESUDVALGET Familieområdet Den samlede budgetramme for politikområde Familie opgøres som følger: Tabel 1: -221 Funktion Hovedområde 1. kr. BF BF BF BF 218 219 22 221 Serviceudgifter 139.553 136.949 134.932 134.932

Læs mere

BEK nr 1017 af 19/08/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 18. december 2017 Senere ændringer til forskriften 1. 2.

BEK nr 1017 af 19/08/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 18. december 2017 Senere ændringer til forskriften 1. 2. BEK nr 1017 af 19/08/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 18. december 2017 Ministerium: Børne- og Socialministeriet Journalnummer: Børne- og Socialmin., j.nr. 2017-3623 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

Overførsler i alt 12.378-6.179 6.199

Overførsler i alt 12.378-6.179 6.199 Familieområdet Opgaver under området Budget omfatter udgifter i forbindelse med børns og unges ophold uden for hjemmet, forebyggende foranstaltninger, rådgivning og rådgivningsinstitutioner og ophold på

Læs mere

Baseline. Sverigesprogrammet

Baseline. Sverigesprogrammet Baseline Sverigesprogrammet Børn og Unge August 2013 1 Indholdsfortegnelse 1. Formål og mål... 3 2. Evaluering... 4 3. Mål 1-3 anbringelser... 6 4. Mål 4 inklusion... 9 5. Mål 6 indsatstrappen... 10 6.

Læs mere

Merforbruget fordeler sig med 10,6 mio. kr. på politikområdet Børnespecialområdet og 13,6 mio. kr. på politikområdet Voksenspecialområdet.

Merforbruget fordeler sig med 10,6 mio. kr. på politikområdet Børnespecialområdet og 13,6 mio. kr. på politikområdet Voksenspecialområdet. Socialudvalget -2019 Vurdering Holder det korrigerede budget? Nej der forventes et merforbrug på 24,2 mio. kr. før omplaceringer. Merforbruget fordeler sig med 10,6 mio. kr. på politikområdet Børnespecialområdet

Læs mere

Budget 2009. I 2009 ydes refusion af udgifter over 0,6 mio. kr. med 25 % og udgifter over 1,2 mio. kr. årligt med 50 %.

Budget 2009. I 2009 ydes refusion af udgifter over 0,6 mio. kr. med 25 % og udgifter over 1,2 mio. kr. årligt med 50 %. Serviceområdet handler om særlig støtte til børn og unge i henhold til serviceloven kapitlerne 11 og 12. Formålet er at yde støtte til børn og unge, der har særligt behov for denne, er at skabe de bedst

Læs mere

Sammendrag over udgifter til det specialiserede socialområde 4. kvartal 2011

Sammendrag over udgifter til det specialiserede socialområde 4. kvartal 2011 Sammendrag over udgifter til det specialiserede socialområde Oprindeligt Merforbrug (+) Mindreforbrug (-) Udsatte børn og unge Særlige dagtilbud og særlige klubtilbud 2.590.556 1.910.000 2.195.000 285.000

Læs mere

Bilag 3g - Børneudvalget, samlet oversigt

Bilag 3g - Børneudvalget, samlet oversigt Bilag 3g - Børneudvalget, samlet oversigt Serviceudgifter (1.000 kr.) Korrigeret budget Forventet forbrug Udgiftsneutrale budgettilpasninger Nettoafvigelse Tillægs-bevillinger 610 Opholdssteder m.v. 19.087

Læs mere

Notat vedr. budgetopfølgning pr. 3l. august 2014 Udvalget for Børn og Undervisning.

Notat vedr. budgetopfølgning pr. 3l. august 2014 Udvalget for Børn og Undervisning. Dato 12. september 2014 Lb.nr. 118340-14 Sagsnr. 14-2023 Ref. Jette Poulsen Notat vedr. budgetopfølgning pr. 3l. august 2014 Udvalget for Børn og Undervisning. Skoleområdet: Folkeskoleområdet/SFO-området:

Læs mere

Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2013 samt overvejelser om tilbudsviften

Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2013 samt overvejelser om tilbudsviften Bilag 1, Afkrydsningsskema, vurdering af behov mv. Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2013 samt overvejelser om tilbudsviften Opbygning: 1. Afkrydsningsskema - omfatter alle målgrupper

Læs mere

Politisk budgetopfølgning pr. 31. marts 2012 bemærkninger - drift. Børne- og Familieudvalget

Politisk budgetopfølgning pr. 31. marts 2012 bemærkninger - drift. Børne- og Familieudvalget Politisk budgetopfølgning pr. 31. marts 2012 bemærkninger - drift Børne- og Familieudvalget Serviceområde 10, Dagtilbud for børn SO 10 Dagtilbud På serviceområde 10 forventes samlet et netto merforbrug

Læs mere

303 Udsatte børn og unge

303 Udsatte børn og unge OPGAVEOMRÅDER Serviceudgifter: Udsatte børn og unge Plejefamilier og opholdssteder for børn og unge Forebyggende foranstaltninger for børn og unge Døgninstitutioner for børn og unge Gademedarbejdere Overførselsudgifter:

Læs mere

Der er i budgetprocessen for 2019 ikke besluttet nogen politiske ændringsforslag (ændringer til serviceniveau m.v.) for familieområdet.

Der er i budgetprocessen for 2019 ikke besluttet nogen politiske ændringsforslag (ændringer til serviceniveau m.v.) for familieområdet. Familieområdet Den samlede budgetramme for politikområde Familie opgøres som følger: Tabel 1: Budget 2019-2022 Hovedområde 1.000 kr. Budget 2019 Overslag 2020 Overslag 2021 Overslag 2022 Serviceudgifter

Læs mere

Haderslev Kommune 26. januar 2011 Det specialiserede sociale område 09/31305

Haderslev Kommune 26. januar 2011 Det specialiserede sociale område 09/31305 Haderslev Kommune 26. januar 2011 Det specialiserede sociale område 09/31305 Økonomisk Ledelsesinformation pr. 31. december 2011 til Byrådet lb.nr. 215120 Denne ledelsesinformation indeholder en præsentation

Læs mere

SOCIALPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2014

SOCIALPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2014 Indledning Området er henlagt til Socialudvalget, og omfatter tilbud til børn og unge med særlige behov, tilbud til ældre og handicappede, rådgivning, tilbud til voksne med særlige behov, støtte til frivilligt

Læs mere

1. Indledning. De kommunale tilbud og ydelser omfatter:

1. Indledning. De kommunale tilbud og ydelser omfatter: områ debeskrivelse, områ de 517 Udsåtte Børn 1. Indledning. område 517 Udsatte børn omfatter hjælp og støtte til socialt truede eller handicappede børn og unge og deres familier. Området omfatter både

Læs mere

Budget 2009 til 1. behandling

Budget 2009 til 1. behandling 50.50. Serviceområdet handler om særlig støtte til børn og unge i henhold til serviceloven kapitlerne 11 og 12. Formålet er at yde støtte til børn og unge, der har særligt behov for denne, er at skabe

Læs mere

BØRNE- og SKOLEUDVALGET

BØRNE- og SKOLEUDVALGET Budgetopfølgning I pr. 31.3. Furesagnr. 190--6498 Budgetopfølgning I pr.: 31. marts Bilag 2 Dato: 27. april s pr. 31.3. Børn og unge med særlige behov Familierådgivningen - opgørelsen vedfører kun den

Læs mere

Detaljeret budgetopfølgning pr for det specialiserede børneområde.

Detaljeret budgetopfølgning pr for det specialiserede børneområde. LEMVIG KOMMUNE 30-05- Detaljeret budgetopfølgning pr. 31-05- for det specialiserede børneområde. Korr. Budget Forbrug i perioden Procent Forv. forbrug i hele Forv. Mer(-) eller mindreforbrug Samlet resultat

Læs mere

FAKTA OM: 4. Børn og familier med særlige behov og sundhed for børn og unge

FAKTA OM: 4. Børn og familier med særlige behov og sundhed for børn og unge FAKTA OM: 4. Børn og familier med særlige behov og sundhed for børn og unge Beskrivelse af brugere Brugerne er børn og familier med behov for særlig støtte, vejledning eller behandling. Der gives et bredt

Læs mere

Pædagogisk Psykologisk Rådgivning - PPR

Pædagogisk Psykologisk Rådgivning - PPR 108 Fagligt område: Politiske mål: Børn og Familier Se Børne- og Ungepolitik godkendt i Sammenlægningsudvalget december 2006. 03.22.04 Pædagogisk Psykologisk Rådgivning - PPR PPR er normeret med 9 psykologer,

Læs mere

SOCIALPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2015

SOCIALPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2015 Indledning Området er henlagt til Socialudvalget, og omfatter tilbud til børn og unge med særlige behov, tilbud til ældre og handicappede, rådgivning, tilbud til voksne med særlige behov, støtte til frivilligt

Læs mere

NOTAT. Dato: 19. december Kontaktoplysninger. Børnecentret. Hækkerupsvej Ringsted. Side 1 af 5

NOTAT. Dato: 19. december Kontaktoplysninger. Børnecentret. Hækkerupsvej Ringsted. Side 1 af 5 NOTAT Dato: 19. december 2018 Oversigt over ændringer fra de gældende serviceniveausbeskrivelser til de kvalitetsstandarder på området for udsatte børn og unge, samt børn og unge med funktionsnedsættelser

Læs mere

Politikområde Børn og unge med særlige behov (Aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar Overførte midler fra 2013 gæld

Politikområde Børn og unge med særlige behov (Aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar Overførte midler fra 2013 gæld Overordnet konklusion: Politikområde Børn og unge med særlige behov (Aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar 2014 Tabel 1: (1.000 kr.) Forventning til årets resultat samt forventet overførsel fra

Læs mere

Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2014 samt overvejelser om tilbudsviften

Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2014 samt overvejelser om tilbudsviften Bilag 1, Afkrydsningsskema, vurdering af behov mv. Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2014 samt overvejelser om tilbudsviften Opbygning: 1. Afkrydsningsskema - omfatter alle målgrupper

Læs mere

Familie. Børn & Familieudvalget Regnskab Området omfatter Børn og ungeområdet, fordelt på følgende underopdelinger: Årets forløb kort fortalt

Familie. Børn & Familieudvalget Regnskab Området omfatter Børn og ungeområdet, fordelt på følgende underopdelinger: Årets forløb kort fortalt Området omfatter Børn og ungeområdet, fordelt på følgende underopdelinger: Rammebelagt område: Specialbørnehaver Anbringelsesområdet Egne forebyggende foranstaltninger Private forebyggende foranstaltninger

Læs mere

Redegørelse vedrørende udviklingen i antallet af anbringelser på børne- og ungeområdet samt redegørelse om netværksplejefamilier

Redegørelse vedrørende udviklingen i antallet af anbringelser på børne- og ungeområdet samt redegørelse om netværksplejefamilier Redegørelse vedrørende udviklingen i antallet af anbringelser på børne- og ungeområdet samt redegørelse om netværksplejefamilier Børneudvalget besluttede i sit møde den 2. februar 2015 at få forelagt en

Læs mere

NOTAT. Udgiftspres på de specialiserede socialområder

NOTAT. Udgiftspres på de specialiserede socialområder NOTAT 29. august 2016 Udgiftspres på de specialiserede socialområder Dette notat beskriver det forventede udgiftspres, som kan konstateres på de specialiserede socialområder i forhold til budget 2017.

Læs mere

Nøgletal. Efterspørgslen på data vedrører følgende tabeller: Del 1: Overordnede data vedr. økonomi Tabel 1: Budget og regnskab 2008-2012

Nøgletal. Efterspørgslen på data vedrører følgende tabeller: Del 1: Overordnede data vedr. økonomi Tabel 1: Budget og regnskab 2008-2012 Nøgletal Som grundlag for samarbejdet mellem kommunen og den centrale Task Force, vil vi bede om opgørelse af centrale nøgletal på børne- og ungeområdet. For at skabe det mest retvisende billede af jeres

Læs mere

Bilag 3g - Børneudvalget, samlet oversigt

Bilag 3g - Børneudvalget, samlet oversigt Bilag 3g - Børneudvalget, samlet oversigt Serviceudgifter (1.000 kr.) Korrigeret budget Forventet forbrug Udgiftsneutrale budgettilpasninger Nettoafvigelse Tillægs-bevillinger Afvigelse efter TB 610 Opholdssteder

Læs mere

Haderslev Kommune 25. juli 2012 Det specialiserede sociale område 11/38295

Haderslev Kommune 25. juli 2012 Det specialiserede sociale område 11/38295 Haderslev Kommune 25. juli Det specialiserede sociale område 11/38295 Økonomisk Ledelsesinformation pr. 30. juni til Byrådet lb. 111607 Denne ledelsesinformation indeholder en præsentation til Byrådet

Læs mere

merforbrug +/ mindreforbrug - budget 2011 regnskab 2011 Implementering strukturpulje jf. KB

merforbrug +/ mindreforbrug - budget 2011 regnskab 2011 Implementering strukturpulje jf. KB 1 Bilag til ØPU 12.5.211: 1. budgetopfølgning 211, ØPU's områder, forsikringsbesparelse samt overblik alle sektorer, opdelt i serviceudgifter vs. Ikke-serviceudgifter Tekst inkl. begrundelse for mer/mindreforbrug

Læs mere

Børne- og Uddannelsesudvalget

Børne- og Uddannelsesudvalget Børne- og Uddannelsesudvalget Børne- og Uddannelsesudvalgets oprindelige bevilling udgør 30 % af Assens Kommunes samlede budget. Bevillingen indeholder budget til: Sundhedspleje for mødre og småbørn, samt

Læs mere

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2011 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.)

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2011 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.) Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2011 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele 1.000 kr.) Budget 2011 Korrigeret Korrigeret Korrigeret Korrigeret Forventet Eventuelle generelle

Læs mere

Haderslev Kommune 25. april 2012 Det specialiserede sociale område 11/38295

Haderslev Kommune 25. april 2012 Det specialiserede sociale område 11/38295 Haderslev Kommune 25. april Det specialiserede sociale område 11/38295 Økonomisk Ledelsesinformation pr. 31. marts til Byrådet lb. 9187 Denne ledelsesinformation indeholder en præsentation til Byrådet

Læs mere

SOCIALPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2017

SOCIALPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2017 Indledning Området er henlagt til Socialudvalget, og omfatter tilbud til børn og unge med særlige behov, tilbud til ældre og handicappede, rådgivning, tilbud til voksne med særlige behov, støtte til frivilligt

Læs mere

BØRN OG UNGE ORGANISATIONSBESKRIVELSE

BØRN OG UNGE ORGANISATIONSBESKRIVELSE BØRN OG UNGE ORGANISATIONSBESKRIVELSE 1 BØRN OG UNGE ORGANISATIONSESKRIVELSE INDHOLD Børn og Unge - Helt grundlæggende... 4 Sådan er Børn og Unge opbygget... 5 Tæt på de tre centre... 7 Det politiske perspektiv...

Læs mere

Notat. Til: Økonomiudvalget og Byrådet. Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal 2012

Notat. Til: Økonomiudvalget og Byrådet. Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal 2012 Notat Til: Økonomiudvalget og Byrådet Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal Ifølge Budget- og regnskabssystem for kommuner skal der hvert kvartal - henholdsvis ultimo marts, ultimo

Læs mere

Fusion. Børne- og Familiecenter Herning

Fusion. Børne- og Familiecenter Herning Fusion Børne- og Familiecenter Herning Navn på nuværende tilbud Ydelser Familiebehandlingen Herning, Smedegade 2, 7400 Herning (incl. Nordlys, Nørrevænget 4, 7480 Vildbjerg) Familiecentret: Lov om social

Læs mere

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.)

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.) Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele 1.000 kr.) Budget 2012 Korrigeret Korrigeret Korrigeret Korrigeret Forventet Generelle kommentarer

Læs mere

Baseline. Sverigesprogrammet

Baseline. Sverigesprogrammet Baseline Sverigesprogrammet Børn og Unge Januar 2014 1 Indholdsfortegnelse 1. Formål og mål... 3 2. Evaluering... 4 3. Mål 1-3 anbringelser... 6 4. Mål 4 inklusion... 9 5. Mål 6 indsatstrappen... 10 6.

Læs mere

Bemærkninger til budget 2017 politikområde Børn og Unge

Bemærkninger til budget 2017 politikområde Børn og Unge Bemærkninger til budget 2017 politikområde Børn og Unge Politikområdet består af udgifter til udsatte Børn og Unge. Budgettet dækker over de tre hovedområder, anbringelser, anbringelsesforebyggende indsatser

Læs mere

Bilag 3f - Børneudvalget, samlet oversigt

Bilag 3f - Børneudvalget, samlet oversigt Bilag 3f - Børneudvalget, samlet oversigt Serviceudgifter (1.000 kr.) Korrigeret budget Forventet forbrug Udgiftsneutrale budgettilpasninger Nettoafvigelse Tillægs-bevillinger 610 Opholdssteder m.v. 20.517

Læs mere

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2011 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.)

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2011 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.) Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2011 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele 1.000 kr.) Budget 2011 Korrigeret Korrigeret Korrigeret Korrigeret Forventet Eventuelle generelle

Læs mere

Forslag til ændring af kompetenceplan vedr. Lov om social service, merudgifter og særlig støtte til børn.

Forslag til ændring af kompetenceplan vedr. Lov om social service, merudgifter og særlig støtte til børn. Forslag til ændring af kompetenceplan vedr. Lov om social service, merudgifter og særlig støtte til børn. Bemærk: Dette forslag er udarbejdet på baggrund af den nye lovgivning pr. 1.1.2011, den såkaldte

Læs mere

Detaljeret budgetopfølgning pr for det specialiserede børneområde.

Detaljeret budgetopfølgning pr for det specialiserede børneområde. LEMVIG KOMMUNE 1508 Detaljeret budgetopfølgning pr. 3107 for det specialiserede børneområde. Budgetopfølgning pr. 31/07/ Forbrug i Perioden Procent Forventet forbrug i hele Korr. Budget Forv. Mer() eller

Læs mere

Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF2014 2015 2016 2017

Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF2014 2015 2016 2017 Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO - serviceudgifter BF2014 2015 2016 2017 Pasningsordninger for børn 3.110 5.10 Betaling mellem kommuner (plejebørn mv.)

Læs mere

Center for Social Service

Center for Social Service 1. ens primære opgaver Primære aktiviteter: ledelse: Ledelse i myndighedsafdelingen er ansvarlig for at sikre den daglige faglige og økonomiske drift og udvikling af både den tidlige forebyggende indsats

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget 2013-2016 pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget 2013-2016 pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2013-2016 pr. politikområde : 10 Børn og Unge I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2013-priser 2013 2014 2015 2016 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 258.442 256.726

Læs mere

Hovedkonto 5 Sociale opgaver og beskæftigelse

Hovedkonto 5 Sociale opgaver og beskæftigelse Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.5.0 - side 1 Dato: December 2014 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2014 Hovedkonto 5 Sociale opgaver og beskæftigelse Denne hovedkonto omfatter udgifter og indtægter

Læs mere

Notat vedr. budgetopfølgning i Familieafdelingen med beskrivelse af konsekvenser og følgeudgifter:

Notat vedr. budgetopfølgning i Familieafdelingen med beskrivelse af konsekvenser og følgeudgifter: Svendborg kommune Familieafdelingen 19. april 2010 Notat vedr. budgetopfølgning i Familieafdelingen med beskrivelse af konsekvenser og følgeudgifter: Udgangspunkt: Familieafdelingens budget for 2010 udgør

Læs mere

Socialforvaltningens driftsbudget 2013

Socialforvaltningens driftsbudget 2013 KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for tværgående kontorer NOTAT Bilag 1c. Generel beskrivelse af Socialudvalgets budget Det fremgår af Økonomiforvaltningens indkaldelsescirkulære for budgetforslag

Læs mere

Budgetopfølgning april 2017

Budgetopfølgning april 2017 Budgetopfølgning april 2017 Budgetrammen til familieafdelingen er udfordret af en større aktivitet end forventet. Der er aktuelt et forventet merforbrug i 2017 på i alt ca. 8 mio. kr. Der er 18 flere anbragte

Læs mere

Merforbruget er fordelt mellem børnespecialområdet på 1,0 mio. kr. og voksenspecialområdet med 22,7 mio. kr.

Merforbruget er fordelt mellem børnespecialområdet på 1,0 mio. kr. og voksenspecialområdet med 22,7 mio. kr. Socialudvalget - Vurdering Holder det korrigerede budget? Der forventes et merforbrug før omplaceringer på 23,7 mio. kr. Hvis omplaceringerne vedtages, ender det samlede merforbrug på 20,2 mio. kr. Merforbruget

Læs mere

Budgetområde 618 Psykiatri og Handicap

Budgetområde 618 Psykiatri og Handicap 2015-2018 område 618 Psykiatri og Handicap Indledning område 618 Psykiatri og Handicap omfatter udgifter til voksne med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne. Området omfatter udgifter til følgende:

Læs mere

Familieafdelingen indgår i det tidlige tværfaglige samarbejde bl.a. ved deltagelse i stafetlogmøder i lokalområderne.

Familieafdelingen indgår i det tidlige tværfaglige samarbejde bl.a. ved deltagelse i stafetlogmøder i lokalområderne. 11.3 Familieområdet Organisation: Familieområdet omfatter Pædagogisk Psykologisk Rådgivning, Sundhedsplejen, Familiecenter Sabroegaarden, Multi, og Familiesektionen (tilbud til børn og unge med særlige

Læs mere

1. Beskrivelse af området

1. Beskrivelse af området (Udkast) 1. Beskrivelse af området Nedenstående tabel viser hvilke områder, der er omfattet af bevillingen. Desuden vises budgetbeløbene for 2013: Mio. kr. Udgift Indtægt Netto Særlige dagtilbud og særlige

Læs mere

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.)

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.) Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele 1.000 kr.) Budget 2012 Korrigeret Korrigeret Korrigeret Korrigeret Forventet Generelle kommentarer

Læs mere

Anbringelse i slægt eller netværk

Anbringelse i slægt eller netværk Bilag 1 Hernings indsatstrappe Forebyggelse Fx DUÅ PMTO FFT Ungemodtagelsen Åben Rådgivning Hjemmebaserede indsatser Fx MST Familiebehandling Ungeteam & Støttekontakt Broen Anbringelse på eget værelse

Læs mere

Introduktion til det socialpolitiske område

Introduktion til det socialpolitiske område Social- og Indenrigsudvalget 2014-15 (2. samling) SOU Alm.del Bilag 34 Offentligt Introduktion til det socialpolitiske område Serviceloven og Familieretten 19. august 2015 Minikonference for Social- og

Læs mere