Høringnotat for LRAIC-fastnet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Høringnotat for LRAIC-fastnet"

Transkript

1 7. december 2012 /joboos-erst Høringnotat for LRAIC-fastnet Erhvervsstyrelsen sendte udkast til LRAIC-afgørelse for 2013 med tilhørende LRAIC-model i høring den 10. september Ved høringsfristens udløb den 1. oktober 2012 havde Erhvervsstyrelsen modtaget høringssvar fra TDC og ét samlet svar fra Telia og Telenor. Afgørelsen blev den 1. november 2012 notificeret til EU-Kommissionen, som 3. december 2012 fremsendte bemærkninger. Nedenfor gennemgås høringssvarene og Erhvervsstyrelsens bemærkninger hertil. ERHVERVSSTYRELSEN Dahlerups Pakhus Langelinie Allé København Ø Tlf Fax CVR-nr erst@erst.dk EU-Kommissionen bemærkninger Kommissionen noterer sig, at de nationale tilsynsmyndigheder benytter forskellige fremgangsmåder i forbindelse med allokering af omkostninger, der ikke længere kan opføres i regnskaberne via en ren BU-LRICmodel for opkaldsterminering i fastnet. Nogle tilsynsmyndigheder overvejer at øge priserne på andre regulerede tjenester som f.eks. access i fastnet eller, som i den aktuelle sag, WLR. Andre mener, at sådanne omkostninger bør henføres til og dækkes via andre uregulerede tjenester. På denne baggrund understreger Kommissionen, at de nationale tilsynsmyndigheder i princippet ikke bør henføre omkostninger, der ikke er dækket i priserne på fastnettermineringstjenester, til andre regulerede tjenester, og den bemærker, at de nationale tilsynsmyndigheder i henhold til rammedirektivets artikel 7 skal bidrage til udviklingen af det indre marked ved at samarbejde indbyrdes og med Kommissionen og BEREC på en transparent måde for at sikre en ensartet anvendelse af dette direktiv og direktiverne i alle medlemsstaterne. De skal navnlig samarbejde med Kommissionen og BEREC om at identificere, hvilke typer af instrumenter og afhjælpende foranstaltninger der er de bedst egnede til at håndtere bestemte typer af situationer på markedet. Derfor bedes Erhvervsstyrelsen forelægge Kommissionen, BEREC og de øvrige nationale tilsynsmyndigheder yderligere forklaring og relevante data, der underbygger henføringen af omkostninger, som ikke længere kan dækkes, fra opkaldsterminering i fastnet til andre regulerede tjenester, således at der kan skabes en ensartet reguleringspraksis på tværs af medlemsstaterne.

2 2/17 Erhvervsstyrelsen har noteret sig Kommissionens bemærkninger. Det er Erhvervsstyrelsens vurdering, at det vil være konkurrenceforvridende, hvis udækkede omkostninger relateret til WLR ikke bliver dækket ved andre regulerede tjenester. Erhvervsstyrelsen har fundet det mest hensigtsmæssigt, at de udækkede omkostninger dækkes ved et tillæg til WLR-bonnementet. Erhvervsstyrelsen har behandlet problemstillingen i foråret 2012 og i den forbindelse hørt branchen. Erhvervsstyrelsen skal bemærke, at styrelsen følger arbejdet i BEREC s termineringsarbejdsgruppe tæt. Gruppen er i gang med at udarbejde et dokument vedrørende implementering af Kommissionens henstilling vedrørende fastnetterminering. Erhvervsstyrelsen skal i denne forbindelse bemærke, at styrelsens anvendte metode er i overensstemmelse med det foreløbige dokument. Rå fiber TDC har noteret sig, at styrelsen i overensstemmelse med inkludering af fiberaccess på marked 4, har LRAIC-beregnet prisen for ubundtet fiberaccess i tabel 23 og 24, hhv. inden for og uden for DONG-området. De anførte priser er beregnet i LRAIC-modellens excelark Expenditures C+F og ED C+F. TDC finder, at der er i prisafgørelsen er et behov for at præcisere, at de anførte priser alene gælder for fiberaccess til privatkunder og til de erhvervskunder, som ønsker FTTH. TDC har gennem en længere årrække årligt indberette antallet af faste kredsløb-fiberforbindelser til erhvervskunder til LRAIC-modellen (i Access model, fanen A4_I_Network demand, tabel 3,1). Erhvervskunderne er gennem årene etableret via build-to-order i modsætning til udrulning af FTTH, som er hele områder, hvor der lægges fiber i vejen. Disse erhvervsaccesser omkostningsberegnes i Consolidation model, fanen, B4_O_Output, række 100 som produktet Dark fibre til en omkostning på kr/år, dvs. væsentlig højere end prisen for fiberaccess til private slutkunder. Denne modellering er ikke blevet ændret i forbindelse med implementering af fiber-bsa beregninger i 2010/2011. Fiberbaserede faste kredsløb til erhvervskunder er prissat ud fra HOmetoden. TDC er enig med styrelsen i, at disse fortsat skal modelleres i LRAIC-modellen (f.eks. på linje med PSTN-abonnement og faste kredsløb) mhp. at modellere det samlede net, men uden at skulle LRAICprissættes. TDC henleder opmærksomheden på den kommende deregulering af priskontrolforpligtelsen for faste kredsløb over 2 Mbit/s på marked 6, som netop foretages som følge af konkurrence på detailmarkedet, og som ikke giver anledning til ændring af omkostningsberegningsprincip på det underliggende marked for fiberaccesser.

3 3/17 TDC skal derfor opfordre styrelsen til at præcisere, at de anførte fiberaccess-priser gælder for privatkunder samt erhvervskunder, som eventuelt måtte ønske at benytte FTTH-løsningen. Erhvervsstyrelsen afholdte den 23. november 2012 et møde med TDC, hvor selskabet uddybede den konkrete problemstilling. Erhvervsstyrelsen er enig med TDC i, at de anførte rå fiber priser alene gælder for TDC s FTTH-net, og ikke fiberbaserede faste kredsløb, som er etableret via build-to-order. Priserne for fiberbaserede faste kredsløb, som er etableret via build-to-order, prisfastsættes efter historiske omkostningers metode i overensstemmelse med hidtil praksis. Delt rå fiber pris I forbindelse med at TDC blev pålagt en forpligtigelse til at give adgang til rå kobber, blev TDC pålagt også at tilbyde delt rå kobber, således at en anden udbyder fik mulighed for at anvende frekvensbåndet over telefonibåndet til bredbåndsformål på de kobberpar, som TDC anvender til PSTN og ISDN. Rationalet bag denne forpligtigelse var at sikre, at TDC s eneposition som producent af telefoni ikke skulle medføre, at TDC tilsvarende fik eneadgang til at tilbyde kunderne bredbånd. For at sikre en maksimal konkurrence på bredbåndsmarkedet blev det besluttet, at omkostningsfordelingen ved denne fællesanvendelse ikke, som det ellers var tilfældet for fællesanvendelse af udstyr til transmission, skete med en nøgle der reflekterede båndbredden. I stedet blev fordelingen fastsat som 50/50. For rå fiber, er der ikke en tilsvarende baggrund for at pålægge TDC at levere delt adgang, og derfor er der ikke givet et sådant pålæg i marked 4 afgørelsen. Der er heller ikke defineret et produkt delt rå fiber, og der er ingen standarder for deling af fibre at støtte sig til. Det må derfor være en fejltagelse, at der i tabel 23 og 24 er fastlagt en pris for et delt rå fiber produkt. TDC skal derfor opfodre styrelsen til at fjerne denne pris. På baggrund af TDC s bemærkninger har Erhvervsstyrelsen fjernet priserne fra afgørelse. Erhvervsstyrelsen vil i forbindelse med den næste markedsafgørelse på marked 4 vurdere, om der er grundlag for at regulere adgang til delt rå fiber. Anlægsinfrastruktur TDC har noteret sig, at der i marked 4 afgørelsen er krav om prissætning af anlægsinfrastruktur. TDC kan konstatere, denne infrastruktur ikke er en del af prisafgørelsen. Erhvervsstyrelsen skal bemærke, at LRAIC-modellen på nuværende tidspunkt ikke er sat op til at prissætte den i marked 4-afgørelsen omtalte anlægsinfrastruktur (kabelkanaler).

4 4/17 Således er anlægsinfrastruktur et af de produkter, der er omfattet af marked 4-afgørelsen, men som på nuværende tidspunkt ikke kan prisfastsættes ved hjælp af LRAIC-metoden. Anlægsinfrastruktur skal derfor prisreguleres efter historiske omkostningers metode, indtil der findes en LRAIC-pris. WACC ens opgørelsestidspunkt TDC bemærker, styrelsen i høringsnotat af 28. marts 2012 anførte, at man ikke finder anledning til at ændre på opgørelsestidspunktet for WACC en. Med styrelsens ændring af opgørelse af bestande fra ultimo året til medio året, finder TDC det imidlertid konsistent at opgøre WACC en medio året. Det er således medio årets efterspørgsel, der ligger til grund ved dimensionering af nettet, og det er medio året, at nettet bygges over night. Det er derfor også ved dette tidspunkt, at der teoretisk set foretages låneoptagelsen til nettet til den aktuelle rente. TDC finder endvidere, at en WACC, der ikke som i øjeblikket opdateres efter høringsperiodens udløb, vil skabe mere transparens i priserne og reducere usikkerheden på de kommende priser. TDC skal derfor opfordre styrelsen til generelt at opgøre WACC en medio året. Erhvervsstyrelsen anser TDC s bemærkninger for at være meget hypotetisk. Det er kapitalomkostningerne på investeringstidspunktet, der er relevante, således at forskellige investeringsscenarier kan sammenlignes. Dog har der i branchen været enighed om at anvende et gennemsnit over en 2-årig periode for den risikofrie rente for at udjævne tilfældige udsving. At den risikofri rente først endeligt opgøres efter høringsperiodens udløb har været en etableret praksis, styrelsen ikke finder grundlag for at ændre. Ligeledes finder styrelsen ikke, at opdateringen skaber usikkerhed omkring de kommende priser, da effekten på de udmøntede priser er relativt begrænset. Samlet set finder styrelsen ikke anledning til at ændre opgørelsestidspunktet for fastsættelsen af WACC en på baggrund af TDC kommentarer. Markedsforhold ved fastsættelse af aktuel WACC TDC anerkender fordelene ved en tilgang, hvor WACC fastsættes på baggrund af objektive parametre, men anmoder styrelsen om at anerkende, at den nuværende metode CAPM (Capital Asset Pricing Model) ikke er designet til at tage højde for den særlige situation, som finansmarkederne befinder sig i på nuværende tidspunkt som følge af den globale finanskrise og den europæiske gældskrise. TDC ser følgende to generelle problemstillinger i forhold til validiteten af den foreløbige fastsatte WACC

5 5/17 1. Den danske statsobligation som proxy for den risikofri rente. 2. Forskel i tidshorisonten i fastsættelse af hhv. risikofri rente og markedsrisikopræmien. Ad 1 Renten på 10-årige danske statsobligationer som Erhvervsstyrelsen anvender i forbindelse med fastsættelsen af WACC er faldet væsentlig i de senere år. Det er en generel markedsopfattelse, at denne udvikling bl.a. skyldes, at investorer anvender danske statsobligationer som en forsikring mod et sammenbrud i euroen. Det er TDC s opfattelse, at den nuværende rente på danske statsobligationer, således er uegnet som estimat for den risikofri rente, da prissætningen af danske statsobligationer bl.a. bærer en unormal reduktion i renten som følge af dens forsikringsværdi i forhold til Euro. Eksempler på den unormale reduktion er, at Danmark for øjeblikket er i en situation, hvor renten på indskudsbeviser i den danske Nationalbank for første gang nogensinde er negative og lavere end ECB s tilsvarende rente, og hvor det danske rentespænd til Tyskland er negativt. Ad 2 Den daværende IT- og Telestyrelsen har tidligere anført, at markedsrisikopræmien er blevet fastsat på baggrund af forskellige input, herunder en analyse af det gennemsnitlige markedsafkast i Danmark i perioden samt supplerende analyser af Andersen og Ernst og Young i forbindelse med opbygningen af LRAIC-fastnetmodellen. TDC antager derfor, at markedsrisikopræmien er fastsat med udgangspunkt i gennemsnitlige - og dermed normale forhold set over en ganske lang tidsperiode. TDC finder det problematisk, at markedsrisikopræmien er fastsat med udgangspunkt i gennemsnitlige forhold, når denne anvendes sammen med en efter TDC s opfattelse fejlvurderet risikofri rente, der er fastsat med udgangspunkt i en 2-årig tidshorisont, hvor markederne har været i en unormal tilstand. TDC skal på baggrund af ovenstående forhold anmode styrelsen om at ændre niveauet for WACC i den endelige LRAIC afgørelsen, uagtet om det er den risikofri rente, markedsrisikopræmien eller begge forhold, som styrelsen måtte finde anledning til at korrigere. Da TDC som anført ovenfor anerkender fordelene ved en tilgang, der er baseret på objektive kriterier og at CAPM er en generelt anvendt metode er det ikke TDCs holdning, at styrelsen skal opgive den fremadrettede anvendelse af CAPM. Endvidere finder TDC også, at en praktisk løs- 1 Dimson, Marsh and Staunton: Triumph of the Optimist: 101 Years of Global Investment Returns. Princeton University Press 2002

6 6/17 ning kunne være at fastholde sidste års WACC, som bedste skøn for årets WACC en i den kommende LRAIC afgørelse. Erhvervsstyrelsen skal bemærke, at metoden for fastsættelse af WACC har været anvendt i flere år, både under højkonjunkturer og lavkonjunkturer. At den risikofri rente pt. er meget lav, er efter styrelsens vurdering ikke et argument for at ændre på metoden til fastsættelse af WACC en. Derudover skal det forhold, at renten er lav, afspejles i modellen, da dette reflekterer de omkostninger en effektiv udbyder ville have, hvis der anlægges et net i dag. Erhvervsstyrelsen finder det ikke hensigtsmæssigst at tage grundlæggende principper om WACC op i forbindelse med en opdatering af modellen. Det kan i den forbindelse bemærkes, at styrelsen vil igangsætte et analysearbejde vedrørende de generelle principper for fastsættelsen af WACC en. Kapacitetsomkostninger for coax TDC skal bemærke, at kapacitetsomkostningerne i prisudkastets side 25 er anført til 81,57 kr. i stedet for 72,33 kr., som de er beregnet i modellen. Dette betyder, at der er indeholdt en abonnementsomkostning i den omfordeling, styrelsen foretager. Denne tilgang anvendte styrelsen ikke sidste år, og det påvirker de udmøntede priser i tabel 35. Styrelsen opfordres derfor til at genoverveje udmøntningen. Erhvervsstyrelsen har tilrettet udmøntningen således, at der tages udgangspunkt i kapacitetsomkostningerne. Beregningerne er foretaget i modellen i ark B4_O_Services Udmøntning af kapacitetsomkostninger for coax Branchen gav i forbindelse med revisionen af LRAIC-modellen i udtryk for et ønske om en prisstruktur, der i højere grad er linieafhængig frem for kapacitetsafhængig, hvilket førte til, at en mindre del af de kapacitetsafhængige omkostninger blev udmøntet som en del af linieprisen. Erhvervsstyrelsen har valgt at fastholde dette princip og endvidere valgt at fastsætte den del af de kapacitetsafhængige omkostninger, der udmøntes via den linieafhængige pris således, at den linieafhængige pris fastholdes på 34 kr./mdr. TDC har på basis af egne analyser samt gennem dialog med potentielle ISP er konkluderet, at udmøntningen, hvor ca. 2/3 af gennemsnitsomkostningen allokeres som en kapacitetsafhængig, er uhensigtsmæssig. Den forholdsvis høje kapacitetsafregnede del placerer en uforholdsmæssig stor del af den økonomiske usikkerhed hos ISP en, hvilket specielt for små ISP er er problematisk. TDC har allerede løftet dette emne over for Erhvervsstyrelsen og skal opfordre til en dialog om emnet, inden den endelige udmøntning af priserne for 2013 foretages.

7 7/17 Erhvervsstyrelsen har afholdt et møde med TDC om en ændret prisstruktur. Som det fremgår af afgørelsen, har Erhvervsstyrelsen valgt at udmønte to forskellige priser, der tager højde for den rejste problemstilling. VDSL tillæg For BSA er der i lighed med tidligere år differentieret i omkostninger mellem VDSL og ADSL. Imidlertid gælder det, at kunderne i flere tilfælde ikke har noget valg mellem ADSL og VDSL, idet en rækker fremskudte DSLAM alene er udstyret med liniekort til VDSL. Fra branchen har TDC erfaret, at VDSL-tillægget udgør en barriere for anvendelsen af BSA på fremskudte trin og til forøgede hastigheder i øvrigt, hvorfor TDC foreslår, at der udmøntes en fælles pris for ADSL og VDSL. Erhvervsstyrelsen er som udgangspunkt åben over for at se på mulighederne for at fordele omkostningerne til VDSL-linjekort over alle forbindelse, såfremt der er enighed i branchen om dette. Erhvervsstyrelsen skal samtidigt bemærke, at der ikke er andre selskaber end TDC, der over for styrelsen har bragt denne problemstilling op. Erhvervsstyrelsen vil tage emnet op i forbindelse med den forestående LRAIC-revision. Produktivitetsjustering TDC mener ikke, at den beregnede produktivitetsjustering bliver lagt korrekt ind i modellen. De beregnede 8% bliver lagt til de eksisterende 13% (8%+13%=21%). Disse 13% består af 10% justering, som blev beregnet i efteråret 2011 og umiddelbart lagt til de eksisterende 3%. TDC mener ikke, at disse produktivitetsjusteringer kan summeres. Disse beregnes netop ifht. produktiviteten året før, og skal derfor korrigere det tidligere års omkostningsniveau. Den samlede produktivitetsjustering skal således beregnes som 1-(1-3%)x(1-10%)x(1-8%) = 19,7%. TDC skal opfordre til at foretage ovenstående ændring i beregningen af den samlede produktivitetsjustering. TDC skal fortsat anfægte styrelsens metode med at produktivitetsjustere omkostningerne i LRAIC-modellen, der allerede som udgangspunkt er modelleret efficient. Skulle en sådan operatør produktivitetsjusteres bør der gøres i overensstemmelse med den almindelige produktivitetsstigning i samfundet, dvs. med styrelsens tidligere anvendelse af data fra Danmarks Statistik. Telia og Telenor ser positivt på, at Erhvervsstyrelsen har justeret parameteren til et niveau, der harmonerer bedre med den reelt oplevede produktivitetsvækst hos TDC. Telia og Telenor mener imidlertid, at det er uhel-

8 8/17 digt, at produktivitetsvæksten ikke afspejles i hele LRAIC-modellen. F.eks. benyttes der år efter år den samme arbejdsmængde i samhusningsmodulet (Co-location), hvor både samhusningstjenester og øvrige accessoriske tjenester bliver modelleret. Dette sker uagtet at TDC akkurat som i resten af TDC s forretning på disse områder løbende effektiviserer processerne med højere produktivitet til følge. Da produktivitetsvækstparameteren, jf. afgørelsesudkastet, skal tage hensyn til, at der løbende sker produktivitetsudvikling hos den modellerede udbyder, skal Telia og Telenor opfordre til, at produktivitetsvæksten afspejles i hele LRAIC-modellen, herunder samhusningsmodulet. Erhvervsstyrelsen er enig i, at den af TDC angivne metode er den matematiske korrekte, og har derfor anvendt den ved opdateringen af produktiviteten. For så vidt angår anden halvdel af kommentaren fra TDC er Erhvervsstyrelsen af den opfattelse, at LRAIC-driftsomkostningerne er baseret på input fra TDC, og at modellen i høj grad afspejler TDC s driftsomkostninger. Derfor finder styrelsen det relevant at justere produktiviteten i forhold til TDC s faktiske produktivitetsudvikling og ikke den almindelige stigning i samfundsproduktiviteten. I forhold til bemærkningerne fra Telia og Telenor, er Erhvervsstyrelsen som ovenfor nævnt klar over, at produktivitetsvæksten ikke vedrører alle relevante dele af modellen. Dette skyldes samspillet mellem de forskellige moduler i modulen, og dermed måden modellen er bygget på. En ændring vil efter styrelsens vurdering skulle ske i forbindelse med en egentlig revision af modellen og ikke som en del af den årlige opdatering. I forbindelse med den forestående revision af modellen vil håndteringen af produktivitetsvæksten være en af de ting, som vil blive drøftet. Andel forbindelser uden samproduktion. TDC kan ikke genkende andelen af antal forbindelser uden samproduktion på 60%, som styrelsen har indsat i accessmodellen, A4_I_Network demand, celle D51. TDC mener, at denne i stedet bør være 55%, svarende til værdien medio året for de internt afsatte bredbåndsforbindelser. TDC kan konstatere, at styrelsen netop bruger medio år værdien på 90% for de eksternt afsatte forbindelser. Der er derfor ikke konsistens i de anvendte tal. Styrelsen anmodes om at ændre andelen fra 60% til 55%. Erhvervsstyrelsen er enig med TDC og har foretaget denne ændring. Modelfejl i LRAIC-model I Access-modellen, ark A4_I_Network demand celle H92 nedjusteres antallet af PSTN-linjer i forhold til antallet af halve linjer anvendt til bredbåndsprodukter. Således falder antallet af linjer anvendt til PSTN ved

9 9/17 stigende antal forbindelser anvendt til bredbånd med samproduktion (hvor en halv access fraregnes PSTN-basen). TDC kan imidlertid konstatere, at der alene korrigeres for internt afsatte DSL og for halve rå kobber. Det er TDC s opfattelse, at der ligeledes skal korrigeres for eksternt afsatte BSA med samproduktion i række 99. TDC skal opfordre styrelsen til at rette denne fejl. Erhvervsstyrelsen er enig og har foretaget denne ændring. Yderligere har Erhvervsstyrelsen korrigeret for brugen af halve forbindelser i linje 99. ADSL volumen TDC kan konstatere, at volumen i A6_I_Product_Demand, celle H106 ikke er korrigeret for VDSL-forbindelserne, som er anført i celle H107. Det samlede ADSL+VDSL volumen er derfor for højt. Styrelsen anmodes om at foretage denne korrektion i overensstemmelse med metoden i de tidligere års modeller. Erhvervsstyrelsen er enig med TDC i, at kundebeholdningerne ikke bliver beregnet korrekt i modellen. Styrelsen har ændret fejlen, således at splittet bliver beregnet på korrekt på baggrund af beholdningen af interne og gensalgsbredbåndskunder. Forbrug pr. DSL kunde TDC kan ikke genkende bredbåndsforbruget pr. kunde på 21,3 GB/mdr., som styrelsen anvender i core-modellen, A0_I_Interface, celle R36:R41. TDC har i dataindberetningsarket beregnet forbruget ud fra styrelsens anvisninger og har indberettet et forbrug på 23,4 GB/mdr. Styrelsen anmodes om at beskrive beregningerne, der ligger bag det anvendte forbrug, eller alternativt rette forbruget i modellen. Erhvervsstyrelsen skal bemærke, at der har været en note i indberetningsarket, der ikke har været i overensstemmelse med høringsdokumentet af 24. januar Det er Erhvervsstyrelsens vurdering, at det er mest korrekt at opgøre det gennemsnitlige forbrug pr. kunde på baggrund af hele 2012 og ikke kun 2. halvår Dette er konsistent med at kundebeholdningen opgøres medio året. Således er det gennemsnitlige forbrug pr. kunde beregnes som forbruget for 2012 divideret med kundebeholdningen medio året, hvilket giver 21,3 GB/mdr. VoD TDC genkender ikke det dataforbrug, som styrelsen har benyttet for VoD. Styrelsen opfodres til at tjekke dette. Erhvervsstyrelsen skal bemærke, at der har været en note i indberetningsarket, der ikke har været i overensstemmelse med

10 10/17 høringsdokumentet af 24. januar Det er Erhvervsstyrelsens vurdering, at det er mest korrekt at opgøre det gennemsnitlige forbrug pr. kunde på baggrund af hele 2012 og ikke kun 2. halvår Dette er konsistent med at kundebeholdningen opgøres medio året. Således er det gennemsnitlige forbrug pr. kunde beregnes som forbruget for 2012 divideret med kundebeholdningen medio året. Telia og Telenor finder det vigtigt, at samtlige ændringer og opdateringer, der er sket i den model, der ligger til grund for afgørelsesudkastet i forhold til sidste års model, er beskrevet/dokumenteret, når afgørelsesudkastet sendes i høring. Dette vil sikre transparensen i processen og lette branchens mulighed for at verificere og vurdere Erhvervsstyrelsens opdatering af modellen. Det vil således også være med til at forhøje kvaliteten af de høringssvar, Erhvervsstyrelsen modtager fra branchen. Celle H186- J186 i arket A6_I_Product_Demand i Core-modulet er et eksempel på opdaterede model-data, som Telia og Telenor ikke har kunnet finde dokumentation for. Erhvervsstyrelsen har vedlagt et excelark over alle opdateringer i modellen i forbindelse med den årlige opdatering. Andelen af tv-kanaler i travl time Telia og Telenor fremfører, at andelen for tv-kanaler i travl time på 10 pct. er for lavt og ikke afspejler virkeligheden i TDC s net. Tallet bør opdateres til et højere niveau, og Telia og Telenor opfordrer Erhvervsstyrelsen til at tage udgangspunkt i det databidrag, Telia fremsendte til Erhvervsstyrelsen den 26. september Disse data er baseret på faktiske målinger over længere tidsperioder i nettet i Telias kobberbaserede tvforretning. TDC har haft mulighed for at kommentere på Telias data. TDC har ved mail af den 16. oktober fremsendt bemærkninger til Telias målemetode. TDC kan konstatere, at Telia har målt på både DSLAM- og centralniveau. TDC finder, at det alene er målingerne på DSLAM-niveau, som er relevante, da det er på DSLAM erne i LRAIC-modellen, at omkostningerne skal fordeles mellem multicast- og unicast-trafik TDC finder endvidere antallet af målte kanaler overraskende højt. TDC har ud fra Telias tidligere beskrivelse af deres anvendte metode derfor en formodning om, at værdien er den højeste øjebliksværdi, som er registeret. Denne er selvsagt langt højere end et 5-min gennemsnit. I styrelsens høringsnotet af 11. juli 2012 anførte TDC samme forbehold over for Telias metode (afsnit 16), og Telia bekræfter i afsnit 25, at målingerne er foretaget med 5 minutters mellemrum, og dermed ikke som et gennemsnit over 5 minutter. TDC skal anmode styrelsen om at sikre, at de registrerede kanaler er gennemsnit over 5-minutter, da metoden ellers ikke er kon-

11 11/17 sistent med den øvrige dimensionering og omkostningsallokering i modellen Det er efter TDC s opfattelse meget sparsomt med oplysninger om målemetode mv., der ligger til grund for de fremsendte tal. TDC kan for eksempel ikke se, hvorledes styrelsen har forholdt sig til outliers, som styrelsen selv finder kan være et problem, når der kun foreligger få observationer til grund ved målingen. TDC kan forstå på følg en, at opløsningen på målingerne er under 5 minutter, eftersom der kan registreres kanaler, som bliver hængende i 3 minutter. Styrelsen bedes bekræfte, at opgørelse består af gennemsnit over 5-minutters intervaller, som styrelsen tidligere har besluttet som tidsopløsning. Styrelsen bedes endvidere forholde sig til, hvorvidt en sådan ikke-produktiv anvendelse af kapaciteten skal ligge til grund ved opgørelse af peak. TDC kan af opgørelsen forstå, at det er det maksimale antal kanaler, som er registreret. Det er imidlertid antallet af kanaler i DSLAM s totale peak, som er relevant. Af Telias fremsendte PowerPoint i maj 2012 ser TVkanal-peak ud til at ligge ca. kl. 22, hvilket passer godt med TDC s observationer i de centrale dele af nettet. Imidlertid ligger den totale peak omkring kl. 20. Her ligger antallet af sete kanaler % under peak. Det er TDC s opfattelse, at der skal korrigeres for dette ved anvendelse i LRAIC-modellen. I lyset af ovenstående kommentarer er det TDC s opfattelse, at Telias antal af målte kanaler ligger langt over det antal kanaler, som vil være korrekt at anvende i LRAIC-modellen ud fra de forudsætninger, som styrelsen lægger til grund for modellen (peak-tidspunkt, 5.minutters middel etc.). TDC skal derfor opfordre styrelsen til at korrigere data i respekt for disse forhold. Som TDC tidligere har forklaret, har TDC ikke haft kommercielle interesser i at implementere en måling på DSLAM niveau. Med styrelsens betydelige opjustering af parameteren fra 10 % til 40 % vil dette få betydning for omkostningerne til BSA. TDC vil derfor implementere målinger med udgangspunkt i Telias metode. Da TDC ikke er i stand til at måle parameteren har Erhvervsstyrelsen besluttet at anvende data fra Telia i forbindelse med fastsættelse af parameteren, jf. høringsnotat af 11. juli Erhvervsstyrelsen har på denne baggrund anmodet Telia om målinger på en række DSLAM s og centraler, som er udvalgt på baggrund af antallet af tilsluttede kunder. Erhvervsstyrelsen har givet TDC mulighed for at kommentere på Telia målemetode, jf. høringsnotat af 11. juli 2012, og efterfølgende Telias målinger. Telia har den 30. oktober opdaget, at værdierne fremsendt den 26. september 2012 ikke var maksimal

12 12/17 værdier, men i stedet en midlet værdier. Telia har samme dag fremsendt korrekte maksimalværdier. Det fremgår af Telias maksimalværdier, at andelen for tv-kanaler i travl time er noget højere end fremsendt i første omgang. Erhvervsstyrelsen har efterfølgende fremsendt de nye værdier til TDC. I relation til TDC s bemærkninger er Erhvervsstyrelsen enig med TDC i, at det relevante niveau er DSLAM-niveau. Det er således disse observationer, der er anvendt ved vurderingen af parameteren. Det er dog styrelsens vurdering, at der ikke bør være forskel i målingerne mellem central-niveau og DSLAM-niveau, såfremt kundeantallet er ens på de to niveauer. Det er Erhvervsstyrelsen vurdering, at der bør korrigeres for outlieres. Erhvervsstyrelsen vurderer effekten af outliere i forbindelse med den endelige fastlæggelse af parameteren nederst i afsnittet. I relation til kanalskift er det Erhvervsstyrelsens vurdering, at såfremt samme tekniske forhold gør sig gældende i TDC s net, vil det være retvisende ikke at korrigere for dette, da kanalskiftet udgør en faktisk belastning af nettet. Erhvervsstyrelsen er enig med TDC i, at det er nettets totale peak, der dimensioneres efter i praksis, og at dette forhold bør afspejles i den konkrete fordeling af omkostninger mellem bredbånd og TV. I nærværende afgørelse er Erhvervsstyrelsen endvidere enig med TDC i, at det vil være mest retvisende at anvende et gennemsnit over en periode på 5 minutter og ikke en øjebliksværdi. Det er ligeledes styrelsens vurdering, at den højeste øjebliksmåling typisk vil resultere i en overvurdering. Styrelsen vil således tage højde for dette, når andelen af tv-kanaler i peak fastsættes. Erhvervsstyrelsen har anmodet Telia om at forklare, om målingerne er foretaget ud fra et gennemsnit over en periode på 5 minutter, eller om der er tale om øjebliksværdier. Telia har over for Erhvervsstyrelsen oplyst, at der er tale om øjebliksværdier, og at det dermed er den højeste øjebliksværdi, målt med 5 minutters mellemrum, selskabet har oplyst. Andelen af tv-kanaler i peak i de reviderede oplysninger, Telia fremsendte den 30. oktober 2012, ligger i intervallet fra 55 pct. til 85 pct. med et (uvægtet) gennemsnit på ca. 72 pct. For hovedparten af DSLAM erne ligger andelen af tv-kanaler i peak mellem 70 pct. og 80 pct. For at kunne vurdere og tage højde for de af TDC fremsendte kommentarer har Erhvervsstyrelsen anmodet Telia om baggrundsdata for deres indberettede værdier, hvilket Telia fremsendte den 25. oktober.

13 13/17 Som nævnt ovenfor er Erhvervsstyrelsen enig med TDC i, at Telias målemetode typisk vil overvurdere andelen af tv-kanaler i peak. For at tage højde herfor og begrænse betydningen af eventuelle outliere har Erhvervsstyrelsen derfor beregnet peak-værdier, hvis der i stedet for enkeltvise målinger ses på gennemsnitsværdier for henholdsvis tre eller seks på hinanden følgende målinger (svarende til perioder på henholdsvis 15 eller 30 minutter). Når der ses på tre på hinanden følgende målinger ligger andelen af kanaler i peak i intervallet 43 pct. til 71 pct. med et gennemsnit på 60 pct. Ved seks på hinanden følgende målinger er andelen af kanaler i peak mellem 40 pct. og 61 pct. og gennemsnittet er 53 pct. Efter Erhvervsstyrelsens opfattelse vil andelen af tv-kanaler typisk peake i forbindelse med reklamepauser eller programmer, der slutter. Outliers vil således typisk optræde, hvis der foretages en måling netop i forbindelse hermed. Efter Erhvervsstyrelsens vurdering vil reklamepauser hyppigst optræde med 15 minutters mellemrum, og derfor har Erhvervsstyrelsen ligeledes beregnet peak-værdier for tre på hinanden følgende målinger, men hvor den højest observerede værdi i hver periode fjernes (således at der beregnes et gennemsnit for de to laveste værdier). Med denne metode ligger andelen af kanaler i peak på mellem 40 pct. og 69 pct. med et gennemsnit på 56 pct. Det vil sige cirka 2-4 procentpoint lavere, end når den højeste observation ikke frasorteres. Ovenstående analyse giver anledning til at fastsætte en andel af tvkanaler i peak på cirka 50 pct. Tages der endvidere højde for, at peak for tv ligger på et andet tidspunkt end peak for nettet totalt set, kan andelen reduceres til cirka 40 pct. Da det er første gang, at parameteren måles og ændres, og da målingerne er foretaget i Telias net og ikke i TDC s net finder Erhvervsstyrelsen, at der er grund til at anlægge en ekstra forsigtig tilgang ved fastsættelsen af parameteren. På denne baggrund og på baggrund af analysen af data ovenfor har Erhvervsstyrelsen fastsat parameteren i modellen til 35 pct. Kabellængder i samhusningsmodulet I samhusningsmodulet (Co-location) er der i arket A5_I_Demand angivet hvor mange meter kabel, der er afsat i den seneste periode. Afsætningen er faldet meget voldsomt fra den udgave af LRAIC-modellen, der benyttedes til at fastsætte 2012-priserne, til den udgave, der ligger bag prisudkastet. Beregningerne i modellen er ikke specielt følsomme over for afsætningsmængderne, men Telia og Telenor finder trods dette anledning til at få afklaret, hvorvidt udsving af denne størrelsesorden kan afspejle faktiske forhold.

14 14/17 Erhvervsstyrelsen har ved mail af 9. oktober 2012 anmodet TDC om at forholde sig til nogle forhold fremført af LRAIC-arbejdsgruppen i forbindelse med høringen over udkast til afgørelse. Det drejer sig specifikt om forhold vedrørende: -Kabellængder i samhusningsmodulet -Opdatering af trafikmængder i det overordnede net -BSA trafikopdatering -Opdatering af Non-PSTN-traffic TDC fremsendte svar den 16. oktober På baggrund af TDC s svar fremsendte styrelsen den 18. oktober 2012 opfølgende spørgsmål, som TDC svarede på den 22. oktober Styrelsen spørgsmål og TDC s svar er vedhæftet høringsnotatet. På baggrund af TDC s forklaring vedrørende kabellængder i samhusningsmodulet, har Erhvervsstyrelsen ikke grundlag for at ændre på de af TDC s indberettede data. Opdatering af trafikmængder i det overordnede net Telia og Telenor finder anledning til at bemærke, at de trafikmængder, der indgår i coremodellen (tabel 1.1 og tabel 1.2 i A6_I_Product_Demand) ikke kan være retvisende. Af styrelsens telestatistik for 2H2011 ses, at TDC har indberettet 3,3 mia. udgående indenlandske minutter fra fastnettet for selskabets hovedbrand i Hertil kommer i omegnen af 300 mio. udgående fastnetminutter fra TDC s subbrands, jf. figur 3 nedenfor. For de relevante trafikretninger indgår der til sammenligning i LRAIC-modellen kun godt 1,7 mia. minutter tilsammen for PSTN og VoIP, dvs. mindre end 50% af den volumen, der er indberettet til telestatistikken, jf. figur 4 nedenfor. Det er i denne forbindelse også værd at bemærke, at trafikmængden for Local og National calls forventes at falde over 30% i forhold til seneste års model, hvilket forekommer urealistisk. Hvis man ser på udgående internationale kald er det også bemærkelsesværdigt, at der til telestatistikken alene for TDC s hovedbrand er indberettet over 130 mio. udgående minutter fra fastnettet i 2011, mens der i LRAIC-modellen kun forventes 92 mio. udgående minutter totalt for alle brands. Erhvervsstyrelsen anmodes derfor om at undersøge dette forhold endnu engang. TDC har forklaret, at trafikken for visse interne retninger ikke er medregnede for juni TDC har fremsendt opdaterede data. Dette har medført, at differencen for udgående kald mellem LRAIC og telestatistikken er blevet mindre.

15 15/17 Erhvervsstyrelsen har anmodet TDC om en præcis opgørelse af trafik origineret fra TDC til andre net. TDC fremsendte den 27. november en opdateret opgørelse af trafikminutterne. Det fremgår af TDC s følgebrev, at selskabet har foretaget en dybere undersøgelse af volumenerne opgjort til LRAIC og at, TDC har kunnet konstatere, at TDC ikke har haft tilstrækkeligt volumen med, som originerer fra TDC s fastnet og terminerer i andre net. Som følge af ensretning og revision af kilder har undersøgelsen endvidere givet anledning til omkategorisering af trafikretninger, hvormed volumen for disse er op- eller nedjusteret. Den trafik, som ikke tidligere har været medtaget, ligger dog på retningerne Fastnet til andre net for PSTN og VoIP. Der har i den tidligere indberetning kun været medtaget trafik til andre net under retningen Duét til mobilnet. Som tidligere anført til styrelsen, har TDC problemer med at opgøre Duét-retningerne og har ikke kunnet validere disse mod andre kilder. TDC har derfor i den nye opgørelse ikke henført trafik til disse, men opgjort trafikken under Lokale opkald, og Fastnet til andre net. Hermed sikres konsistens med anden anvendelse i TDC. Den nye opgørelse bevirker, at LRAIC trafikminutter er på niveau med de indberettede minutter til telestatistikken. Erhvervsstyrelsen har opdateret modellen med de nye volumener. BSA trafikopdatering Telia og Telenor anfører følgende: Trafikmængder ERST har i udkastet for ADSL/VDSL baserede BSA-kunder (A6_I_Product_Demand via A0_I_Interface), opdateret forbruget i modellen fra 15,5 GB/måned til 21,30 GB/måned, dvs. en stigning på næsten 40% i forbruget pr. kunde på et år. For fiberbaserede BSA-kunder er forbruget dog fastholdt til 15,5 GB/måned (jf. celle R42 i A0_I_Interface). Telia og Telenor finder for det første, at der er tale om en ganske voldsom stigning for ADSL/VDSL kunder specielt fordi forbrugsvæksten, der opleves i praksis, primært sker på TV-produkter, der angiveligt skulle være ekskluderet fra disse TDCmålinger. For det andet finder Telia og Telenor det meget lidt sandsynligt dels, at trafikvæksten i givet fald kun skulle være sket for kobberbaserede BSA-kunder og ikke for fiberbaserede BSA-kunder og dels, at det gennemsnitlige absolutte forbrugsniveau for fiberbaserede kunder ligger lavere og ikke højere end for kobberbaserede. Erhvervsstyrelsen kan oplyse, at forbruget for fiberbaseret kunder ikke er blevet opdateret, da TDC ikke er i stand til at opgøre forbruget for disse kunder. Erhvervsstyrelsen er enig i, at det ikke er retvisende at fiberforbruget er lavere end kobberforbruget i modellen. Derfor har Erhvervsstyrelsen antaget, at fiberkunder har det samme forbrug som kobberkunder. Erhvervsstyrelsen har på baggrund af TDC s fremsendte materiale ikke grundlag for ændre på de af TDC s indberettede data.

16 16/17 Opdatering af Non-PSTN-traffic I tabel 6.1 i A6_I_Product_Demand er Non-PSTN trafik blevet opdateret. Denne opdatering har resulteret i reduktioner på op til 39% i kapaciteten, jf. figur 5 nedenfor. Telia og Telenor skal anmode Erhvervsstyrelsen om at forklare, hvilke trafiktyper non-pstn dækker over og herunder sandsynliggøre, at en sådan kapacitetsreduktion kan være retvisende. Den eneste trafiktype, der stiger markant i modellen, er kobberbaseret BSA, som ikke har været inkluderet i non-pstn tidligere. Eftersom de totale datamængder stiger markant år for år, er det derfor vigtigt at kunne forstå, hvordan det kan være, at dette i LRAIC-modellen kun synes at gælde for BSA-trafikken, som dermed kommer til at bære en kraftigt stigende andel af de samlede transmissionsomkostninger. Erhvervsstyrelsen har på baggrund af TDC s fremsendte materiale, ikke grundlag for at ændre på de af TDC s indberettede data. Afsætning af fiberbaseret BSA Telia og Telenor anfører følgende: Der lægges i udkastet op til, at antallet af fiberbaserede BSA-kunder falder fra (2011 opdatering) til (jf. CATV og fibre access modellen). Desværre offentliggør styrelsen ikke længere markedsstatistik som kan bruges til at efterprøve denne udvikling, men forventningerne harmonerer rigtig dårligt med de udmeldinger, Erhvervsstyrelsen for nylig selv er kommet med i forbindelse med vurderinger af fiber som MEA for kobber: Den stigende efterspørgsel og udbredelse af fiber understøttes endvidere af TDC s udmeldinger eksempelvis i selskabets koncernårsrapport fra Heraf fremgår, at TDC frem mod 2020 vil investere 25 mia. kr. i den danske infrastruktur, blandt andet med hovedvægt på udrulning af fiberinfrastruktur, at den fortsatte udvidelse af fiberaccessnettet i 2011 resulterede i, at yderligere husstande kom inden for rækkevidde af fibernettet, og at integrationen af det tidligere DONG fibernet er afsluttet, så TDC kan levere HomeTrio via fiber til mere end husstande i Nordsjælland. Endelig fremgår det også, at TDC vil fortsætte med at udrulle fibernet til privatkunder. Erhvervsstyrelsen opfordres på denne baggrund til at efterprøve estimatet for afsatte fiberforbindelser og i den forbindelse konkret sammenholde TDC s indberetninger for afsatte fiberforbindelser til telestatistikken med dataindberetninger til nærværende LRAIC-opdatering. Modellen er opdateret på baggrund af data modtaget fra TDC. Det er Erhvervsstyrelsen vurdering, at der ikke er grundlag for at ændre på de af TDC indberettede data.

17 17/17 Peak to mean ratio Som Telia og Telenor også gjorde opmærksom på i 2011 i forbindelse med høringen over udkast til LRAICafgørelse for 2012, forholder det sig i praksis sådan, at når gennemsnitsforbruget vokser markant, vil det relative peak/mean-forhold stort set altid samtidig blive reduceret signifikant. Selv om gennemsnitforbruget er vokset med næsten 40%, jf. ovenfor, er peak-to-mean ratio imidlertid i alle tilfælde fastsat fuldstændigt uforandret i forhold til opdateringen i Dette hænger meget dårligt sammen. Enten har TDC ikke baseret den nye indberetning på aktuelle retvisende data, eller også har Erhvervsstyrelsen glemt at opdatere modellen med nye lavere tal indhentet fra TDC. Erhvervsstyrelsen opfordres til at på denne baggrund at efterprøve grundlaget for såvel BSA-trafikmængder samt peak-to-mean ratio s i modellen. Erhvervsstyrelsen har i foråret 2012 været i dialog med TDC vedrørende peak-to-mean rationen. Således har styrelsen analyseret peak-to-mean forholdet baseret på data fremsendt af TDC, jf. høringsnotat af 11. juli Erhvervsstyrelsen kan oplyse, at TDC har indberettet peak-to-mean ratioen der er højere end 2, baseret på separate malinger af interne og eksterne kunder. Da TDC ikke er i stand til at foretage én samlet måling for interne og eksterne, fastholder Erhvervsstyrelsen den oprindelige værdi på 2.

EUROPA-KOMMISSIONEN. Bemærkninger i henhold til artikel 7, stk. 3, i direktiv 2002/21/EF

EUROPA-KOMMISSIONEN. Bemærkninger i henhold til artikel 7, stk. 3, i direktiv 2002/21/EF EUROPA-KOMMISSIONEN Kære Jørgen Abild Andersen Bruxelles, den 03.12.2012 C(2012) 9219 final Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 DK-2100 København Ø Danmark Att.: Jørgen Abild Andersen

Læs mere

Nedenfor gennemgås høringssvarene og Erhvervsstyrelsens bemærkninger

Nedenfor gennemgås høringssvarene og Erhvervsstyrelsens bemærkninger 30. november 2016 Høringsnotat for LRAIC-fastnet prisafgørelse for 2017 Erhvervsstyrelsen sendte den 5. september 2016 udkast til LRAICafgørelse for 2017 med tilhørende LRAIC-model i høring. Høringsfristen

Læs mere

1. Indledning. TDC A/S Fremsendes alene via

1. Indledning. TDC A/S Fremsendes alene via TDC A/S regulering@tdc.dk 24. april 2018 Fremsendes alene via e-mail Tillægsafgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAIC-metoden for 2018 fiber 1. Indledning TDC A/S (i det følgende

Læs mere

UDKAST. Telia Fremsendes alene via

UDKAST. Telia Fremsendes alene via Telia regulatory@telia.dk 31. august 2018 Fremsendes alene via e-mail /Silutt UDKAST Afgørelse om den maksimale pris for terminering af taleopkald samt samtrafikpunkter i Telias mobilnet for 2019 1 Indledning

Læs mere

Høringsnotat over udkast til afgørelse om prisfastsættelse efter LRAICmetoden

Høringsnotat over udkast til afgørelse om prisfastsættelse efter LRAICmetoden Notat Høringsnotat over udkast til afgørelse om prisfastsættelse efter LRAICmetoden 1 Introduktion...1 2 EU-kommissionens bemærkninger i medfør af artikel 7, stk. 3, i rammedirektivet...1 3 Afgørelsesudkast

Læs mere

TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via mail. Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af maksimale engrospriser for uncontended VULA ved POI0

TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via mail. Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af maksimale engrospriser for uncontended VULA ved POI0 TDC A/S regulering@tdc.dk Dato 25. september 2013 /Jonas Østrup Fremsendes alene via mail Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af maksimale engrospriser for uncontended VULA ved POI0 Indledning TDC

Læs mere

EUROPA-KOMMISSIONEN. Kommissionens afgørelse vedrørende sag DK/2014/1665: Revision af LRAIC-modellen for 2015 - fastnet

EUROPA-KOMMISSIONEN. Kommissionens afgørelse vedrørende sag DK/2014/1665: Revision af LRAIC-modellen for 2015 - fastnet EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 24.11.2014 C(2014) 9090 final Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Danmark Att.: Betina Hagerup Direktør Fax: (32+45) 3546 6001 11 Kære

Læs mere

UDKAST. Hi3G Fremsendes alene via

UDKAST. Hi3G Fremsendes alene via Hi3G anne.louisevogensen@3.dk Fremsendes alene via e-mail 1. september 2017 /Silutt UDKAST Afgørelse om den maksimale pris for terminering af taleopkald samt samtrafikpunkter i Hi3G s mobilnet for 2018

Læs mere

UDKAST. Mundio Mobile Fremsendes alene via

UDKAST. Mundio Mobile Fremsendes alene via Mundio Mobile legal@mundio.com Fremsendes alene via e-mail 1. september 2017 /Silutt UDKAST Afgørelse om den maksimale pris for terminering af taleopkald samt samtrafikpunkter i Mundio Mobile s mobilnet

Læs mere

EUROPA-KOMMISSIONEN. Artikel 7, stk. 3, i direktiv 2002/21/EF: Ingen bemærkninger

EUROPA-KOMMISSIONEN. Artikel 7, stk. 3, i direktiv 2002/21/EF: Ingen bemærkninger EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 20.11.2018 C(2018) 7864 final Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Danmark Katrine Winding Generaldirektør Fax: postmar@erst.dk Kære Katrine

Læs mere

Høringsnotat vedr. udkast til afgørelser på engrosmarkedet for opkaldsterminering i individuelle offentlige telefonnet på et fast sted (marked 1)

Høringsnotat vedr. udkast til afgørelser på engrosmarkedet for opkaldsterminering i individuelle offentlige telefonnet på et fast sted (marked 1) Bilag 1 10. april 2017 Høringsnotat vedr. udkast til afgørelser på engrosmarkedet for opkaldsterminering i individuelle offentlige telefonnet på et fast sted (marked 1) Erhvervsstyrelsen har i perioden

Læs mere

Høringsnotat vedr. prissætning af Dual Pair Bonding-produkter

Høringsnotat vedr. prissætning af Dual Pair Bonding-produkter 9. september 2013 /Jonas Østrup Høringsnotat vedr. prissætning af Dual Pair Bonding-produkter Erhvervsstyrelsen sendte den 24. maj 2013 udkast til prisafgørelse for Dual Pair Bonding (DPB) produkter samt

Læs mere

EUROPA-KOMMISSIONEN. Artikel 7, stk. 3, i direktiv 2002/21/EF: Ingen bemærkninger

EUROPA-KOMMISSIONEN. Artikel 7, stk. 3, i direktiv 2002/21/EF: Ingen bemærkninger EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 25.2.19 C(19) 1667 final Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus, Langelinie Allé 17 2100 København Ø Danmark Att.: Katrine Winding Generaldirektør Fax: postmar@erst.dk Kære

Læs mere

Telenor Fremsendes alene via mail. Afgørelse vedrørende TDC s priser ved engrossalg af PSTN- og ISDNabonnementer

Telenor Fremsendes alene via mail. Afgørelse vedrørende TDC s priser ved engrossalg af PSTN- og ISDNabonnementer Telenor regulation@telenor.dk 2. maj 2013 /mobljo Fremsendes alene via mail Afgørelse vedrørende TDC s priser ved engrossalg af PSTN- og ISDNabonnementer Indledning Telenor har i brev af 18. december 2012

Læs mere

EUROPA-KOMMISSIONEN. Sag DK/2013/1518: Foranstaltninger til regulering af engrosprisen for (fysisk) netværksinfrastrukturadgang (VULA) ved i Danmark

EUROPA-KOMMISSIONEN. Sag DK/2013/1518: Foranstaltninger til regulering af engrosprisen for (fysisk) netværksinfrastrukturadgang (VULA) ved i Danmark EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 22.11.2013 C(2013) 8456 final Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Danmark Att.: Betina Hagerup Direktør Fax + 45 3546 6001 Kære Betina

Læs mere

EUROPA-KOMMISSIONEN. Artikel 7, stk. 3, i direktiv 2002/21/EF: Ingen bemærkninger

EUROPA-KOMMISSIONEN. Artikel 7, stk. 3, i direktiv 2002/21/EF: Ingen bemærkninger EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 24.11.2016 C(2016) 7792 final Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Danmark Att.: Betina Hagerup Direktør Fax: +45 3546 6001 Kære Betina

Læs mere

Høringsnotat om ændring af definitioner og indberetningsskema til Bredbåndskortlægning 2014

Høringsnotat om ændring af definitioner og indberetningsskema til Bredbåndskortlægning 2014 2. juli 2014 Sag Høringsnotat om ændring af definitioner og indberetningsskema til Bredbåndskortlægning 2014 1. Indledning Den 9. maj 2014 sendte Erhvervsstyrelsen et notat om ændring af definitioner og

Læs mere

Erhvervsstyrelsen anfører på side 69 i det udsendte udkast til markedsafgrænsning på detailmarkedet for fastnettilslutninger (marked 1), at:

Erhvervsstyrelsen anfører på side 69 i det udsendte udkast til markedsafgrænsning på detailmarkedet for fastnettilslutninger (marked 1), at: Erhvervsstyrelsen Langelinie Allé 17 2100 København Ø Sendt til e-mail: postmar@erst.dk Telia Danmark Filial af Telia Nättjänster Norden AB, Sverige Holmbladsgade 139 2300 København S Tlf.: 82 33 70 00

Læs mere

Telia og Telenor anmoder derfor om, at Erhvervsstyrelsen genoptager og revurderer den tilgrundliggende markedsundersøgelse.

Telia og Telenor anmoder derfor om, at Erhvervsstyrelsen genoptager og revurderer den tilgrundliggende markedsundersøgelse. 5. december 2014 Høringsnotat for LRAIC-mobil tale og sms Erhvervsstyrelsen sendte udkast til LRAIC-prisafgørelser for mobilterminering af taleopkald og sms for 2015 med tilhørende LRAIC-model i høring

Læs mere

Høringsnotat for rapporter om REO ens udbud af bredbåndsrelateret tv og tillægsprodukter (revision af prisklemmesystem)

Høringsnotat for rapporter om REO ens udbud af bredbåndsrelateret tv og tillægsprodukter (revision af prisklemmesystem) 20. marts 2015 Sag Høringsnotat for rapporter om REO ens udbud af bredbåndsrelateret tv og tillægsprodukter (revision af prisklemmesystem) Erhvervsstyrelsen sendte den 4. februar 2015 to rapporter udarbejdet

Læs mere

Erhvervsstyrelsen Langelinie Allé 17 2100 København Ø. Sendt pr. mail til postmar@erst.dk. 15. november 2013

Erhvervsstyrelsen Langelinie Allé 17 2100 København Ø. Sendt pr. mail til postmar@erst.dk. 15. november 2013 Returadresse: HR & Stakeholder Relations, Teglholmsgade 3, 0900 København C, Erhvervsstyrelsen Langelinie Allé 17 2100 København Ø Sendt pr. mail til postmar@erst.dk 15. november 2013 Høringssvar vedr.

Læs mere

Dokumentation af konkurrencemarginmodellen

Dokumentation af konkurrencemarginmodellen 20. marts 2015 Sag Dokumentation af konkurrencemarginmodellen 1. Formål Konkurrencemarginmodellen giver mulighed for at beregne marginen for et fiktivt selskab, som tilbyder detailprodukter landsdækkende

Læs mere

Modellering af Pair Bonding i LRAICmodel

Modellering af Pair Bonding i LRAICmodel Modellering af Pair Bonding i LRAICmodel Præsentation i Samtrafikforum 26. februar 2013 1 Behovet for Pair Bonding TDC s brug af kobberpar til produktion af xdsl sætter en række begrænsninger i båndbredden

Læs mere

Afgørelse om udvælgelse af flagskibsprodukter til Erhvervsstyrelsens prisklemmetilsyn for 2. halvår 2018

Afgørelse om udvælgelse af flagskibsprodukter til Erhvervsstyrelsens prisklemmetilsyn for 2. halvår 2018 1. juni 2018 TDC A/S Regulering@tdc.dk /Silutt Fremsendes alene via e-mail Afgørelse om udvælgelse af flagskibsprodukter til Erhvervsstyrelsens prisklemmetilsyn for 2. halvår 2018 1 Indledning Erhvervsstyrelsen

Læs mere

december 2014 høring over notat vedr. relevante emner i relation til bredbåndsmarkederne.

december 2014 høring over notat vedr. relevante emner i relation til bredbåndsmarkederne. 19. februar 2015 Sag 2014-7957 /dajosc Høring over notat vedr. relevante emner i relation til bredbåndsmarkederne ERHVERVSSTYRELSEN Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Erhvervsstyrelsen

Læs mere

Afgørelse om udvælgelse af flagskibsprodukter til Erhvervsstyrelsens. (prisklemmetilsynet).

Afgørelse om udvælgelse af flagskibsprodukter til Erhvervsstyrelsens. (prisklemmetilsynet). 18. december 2017 TDC A/S Regulering@tdc.dk Fremsendes alene via e-mail Afgørelse om udvælgelse af flagskibsprodukter til Erhvervsstyrelsens prisklemmetilsyn 1 Indledning TDC er i medfør af afsnit 4.5.4

Læs mere

Høringssvar på LRIAC model på fiber samt udkast til prisafgørelse på TDC fiber, kabel-tv net samt multicast

Høringssvar på LRIAC model på fiber samt udkast til prisafgørelse på TDC fiber, kabel-tv net samt multicast IT- og Telestyrelsen Att.: Markedskontoret Sendt pr. e-mail til mk@itst.dk Rosenørns Allé 9 DK 1970 Frederiksberg C Tlf: 35 300 400 Fax: 35 300 401 e-mail: de@danskenergi.dk www.danskenergi.dk Dok. ansvarlig:

Læs mere

TDC A/S Fremsendes alene via mail. Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af maksimale engrospriser for Dual Pair Bonding (DPB)

TDC A/S Fremsendes alene via mail. Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af maksimale engrospriser for Dual Pair Bonding (DPB) TDC A/S regulering@tdc.dk Dato 9. september 2013 /Jonas Østrup Fremsendes alene via mail Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af maksimale engrospriser for Dual Pair Bonding (DPB) Indledning TDC er

Læs mere

Afgørelse om prisklemme for flagskibsproduktet fiberbredbåndsforbindelse solgt til private: 50 Mbit/s

Afgørelse om prisklemme for flagskibsproduktet fiberbredbåndsforbindelse solgt til private: 50 Mbit/s TDC A/S Teglholmsgade 3 2450 København SV 23. marts 2018 Sag 2017-9688 regulering@tdc.dk Afgørelse om prisklemme for flagskibsproduktet fiberbredbåndsforbindelse solgt til private: 50 Mbit/s TDC har iværksat

Læs mere

Mundio Mobile (Denmark) Limited 54 Marsh Wall London E14 9TP United Kingdom. Brev fremsendes via e-mail til adressen: p.lemke@vectone.

Mundio Mobile (Denmark) Limited 54 Marsh Wall London E14 9TP United Kingdom. Brev fremsendes via e-mail til adressen: p.lemke@vectone. Mundio Mobile (Denmark) Limited 54 Marsh Wall London E14 9TP United Kingdom 5. februar 2013 /mobljo Brev fremsendes via e-mail til adressen: p.lemke@vectone.com Afgørelse om den maksimale pris for terminering

Læs mere

Høringsnotat vedr. udkast til tillægsafgørelser på engrosmarkedet for terminering af taleopkald i individuelle mobilnet (marked 2).

Høringsnotat vedr. udkast til tillægsafgørelser på engrosmarkedet for terminering af taleopkald i individuelle mobilnet (marked 2). 10. september 2018 /andbec ERHVERVSSTYRELSEN Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Høringsnotat vedr. udkast til tillægsafgørelser på engrosmarkedet for terminering af taleopkald i individuelle

Læs mere

NOTAT. Høringsnotat vedrørende udkast til markedsafgørelse på detailmarkedet for fastnettilslutninger (marked 1)

NOTAT. Høringsnotat vedrørende udkast til markedsafgørelse på detailmarkedet for fastnettilslutninger (marked 1) NOTAT 18. december 2013 /memebr-erst Høringsnotat vedrørende udkast til markedsafgørelse på detailmarkedet for fastnettilslutninger (marked 1) Erhvervsstyrelsen har i perioden den 6. september 2013 til

Læs mere

EUROPA-KOMMISSIONEN. Bruxelles, den C(2017) 8036 final. Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus, Langelinie Allé 17 DK-2100 København Danmark

EUROPA-KOMMISSIONEN. Bruxelles, den C(2017) 8036 final. Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus, Langelinie Allé 17 DK-2100 København Danmark EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 24.11.2017 C(2017) 8036 final Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus, Langelinie Allé 17 DK-2100 København Danmark Att.: Betina Hagerup Direktør Funktionel postkasse: postmar@erst.dk

Læs mere

TDC A/S Fremsendes alene via

TDC A/S Fremsendes alene via TDC A/S regulering@tdc.dk 12. december /joboos Fremsendes alene via email Korrektion af visse maksimale netadgangspriser fastsat i Erhvervsstyrelsens LRAIC-afgørelse (fastnet) Indledning Erhvervsstyrelsen

Læs mere

EUROPA-KOMMISSIONEN. Bemærkninger i henhold til artikel 7, stk. 3, i direktiv 2002/21/EF

EUROPA-KOMMISSIONEN. Bemærkninger i henhold til artikel 7, stk. 3, i direktiv 2002/21/EF EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 7.11.2018 C(2018) 7526 final Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Danmark Att.: Katrine Winding Direktør for Erhvervsstyrelsen Kære Katrine

Læs mere

Hovedpunktsreferat fra møde den 29. januar 2013 i prisarbejdsgruppen

Hovedpunktsreferat fra møde den 29. januar 2013 i prisarbejdsgruppen 4. februar 2013 Hovedpunktsreferat fra møde den 29. januar 2013 i prisarbejdsgruppen /rasjak-erst Deltagere: Concepy: Simon Skals og Nikolai Lamborg Global Connect: Kim Harder TDC: Christian Halgreen,

Læs mere

EUROPA-KOMMISSIONEN. Artikel 7, stk. 3, i direktiv 2002/21/EF: Ingen bemærkninger

EUROPA-KOMMISSIONEN. Artikel 7, stk. 3, i direktiv 2002/21/EF: Ingen bemærkninger EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 13.4.2018 C(2018) 2331 final Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Danmark Att.: Katrine Winding Generaldirektør E-mail: postmar@erst.dk

Læs mere

De indkomne høringssvar har givet anledning til tilføjelser, præciseringer og uddybninger enkelte steder i markedsafgrænsningen og markedsanalysen.

De indkomne høringssvar har givet anledning til tilføjelser, præciseringer og uddybninger enkelte steder i markedsafgrænsningen og markedsanalysen. NOTAT Høringsnotat vedrørende udkast til markedsafgrænsning og markedsanalyse på engrosmarket for bredbåndstilslutninger (marked 5) Den danske Telemyndighed har i perioden den 30. september 2011 til den

Læs mere

Afgørelse om udvælgelse af flagskibsprodukter til Erhvervsstyrelsens prisklemmetilsyn pr. 1. januar 2019

Afgørelse om udvælgelse af flagskibsprodukter til Erhvervsstyrelsens prisklemmetilsyn pr. 1. januar 2019 30. november 2018 TDC A/S Regulering@tdc.dk /Silutt Fremsendes alene via e-mail Afgørelse om udvælgelse af flagskibsprodukter til Erhvervsstyrelsens prisklemmetilsyn pr. 1. januar 2019 1 Indledning Erhvervsstyrelsen

Læs mere

Kommissionens afgørelse i sag DK/2011/1264: Yderligere oplysninger om priskontrolforanstaltninger revision af LRAIC-modellen

Kommissionens afgørelse i sag DK/2011/1264: Yderligere oplysninger om priskontrolforanstaltninger revision af LRAIC-modellen EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 02/12/2011 C(2011) 9158 SG-Greffe (2011) D/22038 Den danske telemyndighed Holsteingade 63 DK-2100 København Danmark Att.: Tina Aaen Jensen Fax: + 45 35 45 00 20 Kære

Læs mere

30. Samtrafikforum. Mandag den 24. oktober 2011 kl

30. Samtrafikforum. Mandag den 24. oktober 2011 kl 30. Samtrafikforum Mandag den 24. oktober 2011 kl. 12.30 14.30 Dagsorden: 1. Velkomst 2. Præsentation af markedsanalyserne på de tre bredbåndsmarkeder 3. Drøftelse/spørgsmål 4. Tentativ tidsplan for igangværende

Læs mere

Notat. Resultat af den nationale høring. Høringsnotat vedr. revideret udkast af 30. april 2018 til afgørelse på

Notat. Resultat af den nationale høring. Høringsnotat vedr. revideret udkast af 30. april 2018 til afgørelse på Notat 29. juni 2018 Høringsnotat vedr. revideret udkast af 30. april 2018 til afgørelse på detailmarkedet for fastnettilslutninger og engrosmarkedet for fastnetoriginering (tidligere marked 1 og 2) Erhvervsstyrelsen

Læs mere

De nye bilag vedrører produktbeskrivelse (bilag 1f) og priser (bilag 2c) for ethernet BSA G.SHDSL.

De nye bilag vedrører produktbeskrivelse (bilag 1f) og priser (bilag 2c) for ethernet BSA G.SHDSL. Notat G.SHDSL Et marked 5- eller marked 6-produkt? 1 Indledning Den 14. marts 2011 har TDC A/S (TDC) fremsendt nye bilag 1f og bilag 2c til selskabets produkttillæg for ethernet BSA. De nye bilag er således

Læs mere

Revision af konkurrencemarginmodellen og prisklemmeforpligtelsen

Revision af konkurrencemarginmodellen og prisklemmeforpligtelsen 13. september 2013 /chkjgi Revision af konkurrencemarginmodellen og prisklemmeforpligtelsen Erhvervsstyrelsen påbegynder i løbet af 2014 analyserne på engrosmarkederne for henholdsvis fysisk netværksinfrastrukturadgang

Læs mere

af 16. august 2012 på engrosmarkedet for fysisk netværksinfrastrukturadgang 4).

af 16. august 2012 på engrosmarkedet for fysisk netværksinfrastrukturadgang 4). Comflex Networks ApS v/ Finn Lindau finn.lindau@comflex.dk 29. september 2014 /CHASTA Fremsendes alene via e-mail Afgørelse vedrørende klage fra Comflex om TDC s administration af forpligtelsen til netadgang

Læs mere

TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via mail

TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via mail 23. maj 2012 TDC A/S regulering@tdc.dk /camibo Fremsendes alene via mail RHVRVSSTYRLSN Afgørelse om fastsættelse af WACC for regnskabsåret 2011 i forbindelse med omkostningsdokumentation af priserne i

Læs mere

Den gennemsnitlige kundelevetid opgøres som: 30. januar 2014. /chkjgi. Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø

Den gennemsnitlige kundelevetid opgøres som: 30. januar 2014. /chkjgi. Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø 30. januar 2014 /chkjgi Dataindsamling til brug for prisklemmerevision Hermed fremsendes udkast til dataanmodning, som skal anvendes i forbindelse med Erhvervsstyrelsens revision af prisklemmetilsynet.

Læs mere

Høringsnotat vedr. udkast til markedsanalyse på engrosmarkedet for netadgang af særlig kvalitet på et fast sted.

Høringsnotat vedr. udkast til markedsanalyse på engrosmarkedet for netadgang af særlig kvalitet på et fast sted. 5. april 2016 /andbec Høringsnotat vedr. udkast til markedsanalyse på engrosmarkedet for netadgang af særlig kvalitet på et fast sted. Erhvervsstyrelsen har i perioden 27. oktober 2015 til og med den 16.

Læs mere

TDC A/S Fremsendes alene via mail

TDC A/S Fremsendes alene via mail TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via mail Afgørelse om fastsættelse af WACC i forbindelse med omkostningsdokumentation af priserne i TDC s standardtilbud 1. Indledning Med udgangspunkt i s afgørelser

Læs mere

TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via e-mail. Afgørelse om prisklemme i forbindelse med individuel test

TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via e-mail. Afgørelse om prisklemme i forbindelse med individuel test TDC A/S regulering@tdc.dk 17. september 2013 /chkjgi Fremsendes alene via e-mail Afgørelse om prisklemme i forbindelse med individuel test Erhvervsstyrelsen har undersøgt, hvorvidt TDC iværksatte en prisklemme

Læs mere

EUROPA-KOMMISSIONEN. Artikel 7, stk. 3, i direktiv 2002/21/EF: Ingen bemærkninger

EUROPA-KOMMISSIONEN. Artikel 7, stk. 3, i direktiv 2002/21/EF: Ingen bemærkninger EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 26.11.2015 C(2015) 8542 final Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Danmark Att.: Betina Hagerup Direktør Kære Betina Hagerup Fax nr.:

Læs mere

Hovedpunktsreferat fra møde den 10. juni 2013 i VULA-forum

Hovedpunktsreferat fra møde den 10. juni 2013 i VULA-forum 14. juni 2013 Hovedpunktsreferat fra møde den 10. juni 2013 i VULA-forum /lasyje-erst Deltagere: Concepy: Stig Myken, Nicolai Lamborg, Simon Skals TDC: Christian Halgreen, Allan Bartroff Telenor: Kenneth

Læs mere

Delafgørelse over for TDC på engrosmarkedet for bredbåndstilslutninger

Delafgørelse over for TDC på engrosmarkedet for bredbåndstilslutninger Delafgørelse over for TDC på engrosmarkedet for bredbåndstilslutninger (marked 5) Ændring af marked 5-afgørelsen med henblik på at relevante slutbrugerbredbåndsprodukter baseret på pair bonding medtages

Læs mere

NOTAT. Resultat af høringen Erhvervsstyrelsen har modtaget høringssvar fra følgende: TDC Concepy Telenor Telia

NOTAT. Resultat af høringen Erhvervsstyrelsen har modtaget høringssvar fra følgende: TDC Concepy Telenor Telia NOTAT 17. juni 2014 /timepe-erst Høringsnotat om udkast til delafgørelse over for TDC på engrosmarkedet for netværksinfrastrukturadgang (marked 4) ændring af marked 4- afgørelsen med henblik på at gøre

Læs mere

Dokumentation til opdatering af LRAIC-fastnet modellen

Dokumentation til opdatering af LRAIC-fastnet modellen 3. maj 2018 Sag 2017 2949 /CPN Dokumentation til opdatering af LRAIC-fastnet modellen ERHVERVSSTYRELSEN Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Tlf. 35 29 10 00 Fax 35 29 10 01 CVR-nr 10 15

Læs mere

Orientering om markedsundersøgelser. - Marked 3a og 3b

Orientering om markedsundersøgelser. - Marked 3a og 3b Orientering om markedsundersøgelser - Marked 3a og 3b Engrosmarkedet for lokal netadgang på et fast sted (marked 3a) Engrosmarkedet for central netadgang på et fast sted, for så vidt angår masseforhandlede

Læs mere

900 MHz-auktion og 1800 MHz-auktion. Informationsmemorandum. Bilag D: Oversigt over det danske telemarked. September 2010

900 MHz-auktion og 1800 MHz-auktion. Informationsmemorandum. Bilag D: Oversigt over det danske telemarked. September 2010 900 MHz-auktion og 1800 MHz-auktion Auktion over frekvenserne 891,9 896,9 MHz og 936,9 941,9 MHz samt 1710,1-1720,1 MHz og 1805,1-1815,1 MHz Informationsmemorandum Bilag D: Oversigt over det danske telemarked

Læs mere

Engrossalg via TDC s Kabel-tv net. Marts 2015

Engrossalg via TDC s Kabel-tv net. Marts 2015 Engrossalg via TDC s Kabel-tv net Marts 2015 Baggrund Den gældende regulering på marked 5 pålægger TDC at tilbyde, at andre teleselskaber kan aftage bredbåndstilslutninger via TDC s kabel-tv net. TDC kan

Læs mere

Generelt. Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø. joboos@erst.dk chkjgi@erst.dk postmar@erst.dk

Generelt. Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø. joboos@erst.dk chkjgi@erst.dk postmar@erst.dk Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Att. joboos@erst.dk chkjgi@erst.dk postmar@erst.dk Telia Danmark Filial af Telia Nättjänster Norden AB, Sverige Holmbladsgade 139

Læs mere

Afgørelse Erhvervsstyrelsen træffer i medfør af 52 i teleloven 1 følgende afgørelse:

Afgørelse Erhvervsstyrelsen træffer i medfør af 52 i teleloven 1 følgende afgørelse: TDC A/S regulering@tdc.dk 30. september 2014 /seyadi-erst Fremsendes alene via e-mail /mobljo-erst Afgørelse om prisen på TDC s gebyr NP SP Håndteringsgebyr Indledning Erhvervsstyrelsen har i forbindelse

Læs mere

EUROPA-KOMMISSIONEN. Kommissionens afgørelse om følgende sager:

EUROPA-KOMMISSIONEN. Kommissionens afgørelse om følgende sager: EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 28.6.2018 C(2018) 4191final Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Danmark Att.: Katrine Winding Direktør for Erhvervsstyrelsen E-mail:

Læs mere

Samlet høringsnotat for LRAIC prisafgørelser over mobil- og fastnet for 2018

Samlet høringsnotat for LRAIC prisafgørelser over mobil- og fastnet for 2018 4. december 2017 Samlet høringsnotat for LRAIC prisafgørelser over mobil- og fastnet for 2018 Erhvervsstyrelsen sendte den 1. september 2017 og den 4. september 2017 udkast til prisafgørelse for hhv. mobil-

Læs mere

WACC VURDERING AF DONG S SYNSPUNKTER. Markedsrisikopræmie for perioden

WACC VURDERING AF DONG S SYNSPUNKTER. Markedsrisikopræmie for perioden BILAG 23 WACC 10. november 2016 Engros & Transmission 14/11594 LVT/MHB/SAAN/IHO VURDERING AF DONG S SYNSPUNKTER Markedsrisikopræmie for perioden 1980-2015 1. DONG mener, at det er forkert, at SET anvender

Læs mere

i forhold til den regulerede ydelse, som den er defineret i Den danske Telemyndigheds (nu Erhvervsstyrelsen) LRAICafgørelse

i forhold til den regulerede ydelse, som den er defineret i Den danske Telemyndigheds (nu Erhvervsstyrelsen) LRAICafgørelse Telia Danmark regulatory@telia.dk 7. august 2012 Afgørelse vedrørende TDC's produktdefinitioner i forbindelse med den LRAIC-regulerede ydelse opsætning af nettermineringspunkt (KAP-stik) 1. Indledning

Læs mere

TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via e-mail. Afgørelse om prisklemme i forbindelse med individuel test

TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via e-mail. Afgørelse om prisklemme i forbindelse med individuel test TDC A/S regulering@tdc.dk 8. oktober 2013 /chkjgi Fremsendes alene via e-mail Afgørelse om prisklemme i forbindelse med individuel test Erhvervsstyrelsen har undersøgt, hvorvidt TDC i løbet af kampagnen

Læs mere

Telias høringssvar til Erhvervsstyrelsens høring over vectoringafgørelsen af 4. september 2013

Telias høringssvar til Erhvervsstyrelsens høring over vectoringafgørelsen af 4. september 2013 Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Att. postmar@erst.dk Telia Danmark Filial af Telia Nättjänster Norden AB, Sverige Holmbladsgade 139 2300 København S Tlf.: 82 33 70

Læs mere

EUROPA-KOMMISSIONEN. Kære Betina Hagerup

EUROPA-KOMMISSIONEN. Kære Betina Hagerup EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 9.8.2013 C(2013) 5396 final Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 DK-2100 København Ø Danmark Att.: Betina Hagerup Direktør Fax: + 45 3546 6001 Kære Betina

Læs mere

om den manglende transparens i TDC s organisering, processer og itsystemer,

om den manglende transparens i TDC s organisering, processer og itsystemer, Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Att. postmar@erst.dk Telia Danmark Filial af Telia Nättjänster Norden AB, Sverige Holmbladsgade 139 2300 København S Tlf.: 82 33 70

Læs mere

EUROPA-KOMMISSIONEN. Kære Betina Hagerup

EUROPA-KOMMISSIONEN. Kære Betina Hagerup EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles C(2013) Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Danmark Att.: Betina Hagerup Direktør Fax: + 45 3546 6001 Kære Betina Hagerup Vedr.: Kommissionens

Læs mere

TDC A/S.

TDC A/S. TDC A/S 17. januar 2012 regulering@tdc.dk Påbud om offentliggørelse af månedlige KPI er til standardtilbud for rå kobber og delt rå kobber på engrosmarkedet for fysisk netværksinfrastrukturadgang (marked

Læs mere

EUROPA-KOMMISSIONEN. Bruxelles, den C(2012) 9844 final. Erhvervsstyrelsen. Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 DK-2100 København Ø Danmark

EUROPA-KOMMISSIONEN. Bruxelles, den C(2012) 9844 final. Erhvervsstyrelsen. Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 DK-2100 København Ø Danmark EUROPA-KOMMISSIONEN Kære Jørgen Abild Andersen Bruxelles, den 17.12.2012 C(2012) 9844 final Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 DK-2100 København Ø Danmark Att.: Jørgen Abild Andersen

Læs mere

Vejledning. Vejledning om bekendtgørelse om priskontrolmetoder. 1. Indledning

Vejledning. Vejledning om bekendtgørelse om priskontrolmetoder. 1. Indledning Vejledning Februar 2012 Markedskontoret Vejledning om bekendtgørelse om priskontrolmetoder ERHVERVSSTYRELSEN 1. Indledning Denne vejledning beskriver, hvordan Erhvervsstyrelsen har til hensigt at anvende

Læs mere

RAPPORT, SEPTEMBER 2017

RAPPORT, SEPTEMBER 2017 RAPPORT, SEPTEMBER 2017 PRODUKTFORDELINGEN PÅ DET DANSKE DETAILMARKED FOR NATURGAS I 2016 Side 2/6 ENERGITILSYNET PRODUKTFORDELINGEN PÅ DET DANSKE DETAILMARKED FOR NATURGAS I 2016 INDHOLD RESUMÉ... 3 PRODUKTFORDELINGEN

Læs mere

EUROPA-KOMMISSIONEN. Bemærkninger i henhold til artikel 7, stk. 3, i direktiv 2002/21/EF

EUROPA-KOMMISSIONEN. Bemærkninger i henhold til artikel 7, stk. 3, i direktiv 2002/21/EF EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 30.11.2012 C(2012) 9109 final Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 DK-2100 København Ø Danmark Att.: Jørgen Abild Andersen Direktør Fax: +45 3546 6001

Læs mere

Bilag 1 Costdriversammensætning

Bilag 1 Costdriversammensætning Bilag 1 Costdriversammensætning August 2017 Bilag 1 Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Forsyningssekretariatet Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Tlf.: +45 41 71 50 00 E-mail: kfst@kfst.dk Bilag 1 er udarbejdet

Læs mere

Lovgrundlag I lovbemærkningerne til telelovens 51 f, stk. 5 og 6, er bl.a. anført følgende:

Lovgrundlag I lovbemærkningerne til telelovens 51 f, stk. 5 og 6, er bl.a. anført følgende: TDC A/S Nørregade 21 0900 København C TDC Totalløsninger A/S Teglholmsgade 1 0900 København C Afgørelse om ændring af afgørelse af 2. november 2005 på engrosmarkedet for bredbåndstilslutning (marked 12)

Læs mere

Delafgørelse over for TDC på engrosmarkedet for fysisk netværksinfrastrukturadgang

Delafgørelse over for TDC på engrosmarkedet for fysisk netværksinfrastrukturadgang Delafgørelse over for TDC på engrosmarkedet for fysisk netværksinfrastrukturadgang (marked 4) Ændring af marked 4-afgørelsen med henblik på at relevante slutbrugerbredbåndsprodukter baseret på pair bonding

Læs mere

Høringsnotat over endeligt rapportudkast om revidering af metoden til beregning af WACC

Høringsnotat over endeligt rapportudkast om revidering af metoden til beregning af WACC 25. august 2017 Sag 2015-12146 /CP Høringsnotat over endeligt rapportudkast om revidering af metoden til beregning af WACC Indledning Erhvervsstyrelsen (herefter styrelsen) sendte den 24. april 2017 endeligt

Læs mere

EUROPA-KOMMISSIONEN. Kommissionens afgørelse i sag DK/2016/1873: Engrossalg af adgang af særlig kvalitet på et fast sted i Danmark

EUROPA-KOMMISSIONEN. Kommissionens afgørelse i sag DK/2016/1873: Engrossalg af adgang af særlig kvalitet på et fast sted i Danmark EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 12.07.2016 C(2016)4613 final Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Danmark Att.: Betina Hagerup Direktør Fax +45 3546 6001 Kære Betina

Læs mere

TDC A/S Fremsendes alene via . Korrektion af Erhvervsstyrelsens LRAIC-afgørelse af 4. december 2014

TDC A/S Fremsendes alene via  . Korrektion af Erhvervsstyrelsens LRAIC-afgørelse af 4. december 2014 TDC A/S regulering@tdc.dk 4. marts 2015 Fremsendes alene via e-mail /Christoffer Kjældgaard Giwercman Korrektion af Erhvervsstyrelsens LRAIC-afgørelse af 4. december 2014 1. Indledning Erhvervsstyrelsen

Læs mere

Hovedpunktsreferat fra møde den 23. april 2013 i VULAvidereudvikling

Hovedpunktsreferat fra møde den 23. april 2013 i VULAvidereudvikling 30. maj 2013 Hovedpunktsreferat fra møde den 23. april 2013 i VULAvidereudvikling /rasjak-erst Deltagere: Telia: Lars Høyrup Jensen, Marie Skouenborg og Kristoffer Larsen Concepy: Nicolai Lamborg, Simon

Læs mere

Bilag 1: Prisudvikling, generelt effektiviseringskrav og robusthedsanalyser FORSYNINGSSEKRETARIATET AUGUST 2014 VERSION 3

Bilag 1: Prisudvikling, generelt effektiviseringskrav og robusthedsanalyser FORSYNINGSSEKRETARIATET AUGUST 2014 VERSION 3 Bilag 1: Prisudvikling, generelt effektiviseringskrav og robusthedsanalyser FORSYNINGSSEKRETARIATET AUGUST 2014 VERSION 3 Indholdsfortegnelse Indledning Prisudvikling 2.1 Prisudviklingen fra 2014 til

Læs mere

Afgørelse om fastsættelse af WACC i forbindelse med omkostningsdokumentation af priserne i TDC s standardtilbud 12. april 2011

Afgørelse om fastsættelse af WACC i forbindelse med omkostningsdokumentation af priserne i TDC s standardtilbud 12. april 2011 TC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via mail Afgørelse om fastsættelse af WACC i forbindelse med omkostningsdokumentation af priserne i TC s standardtilbud 12. april 2011 1. Indledning Med udgangspunkt

Læs mere

Afgørelse vedrørende TDC s opkrævning af oprettelsesgebyrer ved indgåelse af aftaler

Afgørelse vedrørende TDC s opkrævning af oprettelsesgebyrer ved indgåelse af aftaler TDC A/S regulering@tdc.dk 10. oktober 2013 / sunnie, seyadi Fremsendes alene via e-mail Afgørelse vedrørende TDC s opkrævning af oprettelsesgebyrer ved indgåelse af aftaler 1. Indledning Erhvervsstyrelsen

Læs mere

Afgørelse efter telelovens 52 vedrørende TDC A/S opkrævning af gebyr ved etablering af manglende kobling på ledningsvej BSA uden samproduktion

Afgørelse efter telelovens 52 vedrørende TDC A/S opkrævning af gebyr ved etablering af manglende kobling på ledningsvej BSA uden samproduktion Telia Danmark regulatory@telia.dk TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via mail Afgørelse efter telelovens 52 vedrørende TDC A/S opkrævning af gebyr ved etablering af manglende kobling på ledningsvej

Læs mere

Nedenfor gennemgås høringssvarene og Erhvervsstyrelsens bemærkninger

Nedenfor gennemgås høringssvarene og Erhvervsstyrelsens bemærkninger 3. december 2015 Høringsnotat for LRAIC-fastnet prisafgørelse for 2016 Erhvervsstyrelsen sendte den 7. september 2015 udkast til LRAICafgørelse for 2016 med tilhørende LRAIC-model i høring. Ved høringsfristens

Læs mere

Høring over revision af principperne for beregning af WACC i forbindelse med Erhvervsstyrelsen prisreguleringsarbejde

Høring over revision af principperne for beregning af WACC i forbindelse med Erhvervsstyrelsen prisreguleringsarbejde 15. januar 2016 /CPN Sag Høring over revision af principperne for beregning af WACC i forbindelse med Erhvervsstyrelsen prisreguleringsarbejde Erhvervsstyrelsen ønsker at igangsætte en revidering af principperne,

Læs mere

Bilag 1 Costdriversammensætning

Bilag 1 Costdriversammensætning Bilag 1 Costdriversammensætning August 2018 Bilag 1 - Costdriversammensætning Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Forsyningssekretariatet Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Tlf.: +45 41 71 50 00 E-mail: kfst@kfst.dk

Læs mere

UDKAST. Vurdering af stordriftsfordele til prisklemmetilsynet

UDKAST. Vurdering af stordriftsfordele til prisklemmetilsynet 13. oktober 2016 UDKAST Vurdering af stordriftsfordele til prisklemmetilsynet TDC er i udkast til markedsafgørelserne for engrosmarkederne 3a og 3b 1 blevet pålagt en forpligtelse om ikke at iværksætte

Læs mere

IT- og Telestyrelsen modtog høringssvar fra TDC, Telenor, Telia, Hi3G og Europa-Kommissionen.

IT- og Telestyrelsen modtog høringssvar fra TDC, Telenor, Telia, Hi3G og Europa-Kommissionen. Høringsnotat Høringsnotat i forbindelse med udkast til LRAIC-prisafgørelse om mobiltermineringspriserne i 2011 overfor TDC, Telenor, Telia og Hi3G modtog høringssvar fra TDC, Telenor, Telia, Hi3G og Europa-Kommissionen.

Læs mere

Kommissionens afgørelse i sag DK/2010/1129: Nærmere enkeltheder om priskontrolforanstaltninger

Kommissionens afgørelse i sag DK/2010/1129: Nærmere enkeltheder om priskontrolforanstaltninger EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 11/10/2010 K(2010)7139 SG-Greffe (2010) D/15874 IT- og Telestyrelsen Holsteingade 63 DK-2100 København Danmark Att.: Jørgen Abild Andersen Direktør Fax: + 45 35 45 00

Læs mere

Vedr. høring over metodepapir til brug for revision af prisklemmetilsyn samt udkast til dataanmodning

Vedr. høring over metodepapir til brug for revision af prisklemmetilsyn samt udkast til dataanmodning Erhvervsstyrelsen Markedskontoret Langelinie Allé 17 2100 København Ø E-mail: postmar@erst.dk Vedr. høring over metodepapir til brug for revision af prisklemmetilsyn samt udkast til dataanmodning Telenor

Læs mere

Hovedpunktsreferat fra møde den 16. december 2013 i VULA-fiber

Hovedpunktsreferat fra møde den 16. december 2013 i VULA-fiber 22. april 2013 Hovedpunktsreferat fra møde den 16. december 2013 i VULA-fiber /rasjak-erst Deltagere: Concepy: Simon Skals Global Connect: Kim Harder DONG Energy: Nils Jakobsen Dansk Energi: Christian

Læs mere

EUROPA-KOMMISSIONEN. Bemærkninger i henhold til artikel 7, stk. 3, i direktiv 2002/21/EF

EUROPA-KOMMISSIONEN. Bemærkninger i henhold til artikel 7, stk. 3, i direktiv 2002/21/EF EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 14.2.2014 C(2014) 1126 final Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Danmark Att.: Betina Hagerup Direktør Fax + 45 3546 6001 Kære Betina

Læs mere

Referat af branchemøde om bredbåndskortlægning den 26. marts 2014

Referat af branchemøde om bredbåndskortlægning den 26. marts 2014 28. april 2014 Team IKT-Infrastruktur /METLYK Referat af branchemøde om bredbåndskortlægning den 26. marts 2014 Tidspunkt: Onsdag den 26. marts 2014 kl. 13.00-14.00 Sted: Erhvervsstyrelsen, Langelinie

Læs mere

til et bredt segment af slutbrugere. Der er således hverken tale om en udbyder af discountprodukter eller luksusprodukter.

til et bredt segment af slutbrugere. Der er således hverken tale om en udbyder af discountprodukter eller luksusprodukter. 28. april 2015 /chkjgi Dokumentation af værktøj til brug for prisklemmetilsyn Som en del af afgørelserne på engrosmarkederne for henholdsvis fysisk netværksinfrastrukturadgang og bredbåndstilslutninger

Læs mere

Bilag 1: Prisudvikling, generelt effektiviseringskrav og robusthedsanalyser

Bilag 1: Prisudvikling, generelt effektiviseringskrav og robusthedsanalyser Bilag 1: Prisudvikling, generelt effektiviseringskrav og robusthedsanalyser FORSYNINGSSEKRETARIATET OKTOBER 2015 VERSION 2 Indholdsfortegnelse Indledning Prisudvikling 2.1 Prisudviklingen fra prisloft

Læs mere

Anneks til undersøgelse af TDCs forretningsgange i relation til visse samtrafikprodukter på teleområdet,

Anneks til undersøgelse af TDCs forretningsgange i relation til visse samtrafikprodukter på teleområdet, Anneks til undersøgelse af TDCs forretningsgange i relation til visse samtrafikprodukter på teleområdet Teknologisk Institut sendte den 30. september 2008 udkast til rapport vedr. undersøgelse af TDC s

Læs mere

Erhvervsstyrelsens revidering af WACC for telesektoren

Erhvervsstyrelsens revidering af WACC for telesektoren Erhvervsstyrelsens revidering af WACC for telesektoren Resultater og metode i denne præsentation stammer fra det foreløbige rapportudkast 28. juni 2016 Dagsorden Brattle Group Harmonisering i EU Erhvervsstyrelsen

Læs mere

Afgørelse overfor TDC vedrørende fastsættelse af fradrag i slutbrugerprisen for sparede omkostninger i forbindelse med salg af tjenester på

Afgørelse overfor TDC vedrørende fastsættelse af fradrag i slutbrugerprisen for sparede omkostninger i forbindelse med salg af tjenester på TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via e-mail Afgørelse overfor TDC vedrørende fastsættelse af fradrag i slutbrugerprisen for sparede omkostninger i forbindelse med salg af tjenester på fastnetområdet

Læs mere