Landsforeningen LEV, Hvidovre Energistyrelsen af 5. oktober 2001 Afregning af elproduktion fra vindmølle

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Landsforeningen LEV, Hvidovre Energistyrelsen af 5. oktober 2001 Afregning af elproduktion fra vindmølle"

Transkript

1 (Elforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Landsforeningen LEV, Hvidovre Energistyrelsen af 5. oktober 2001 Afregning af elproduktion fra vindmølle Nævnsformand, cand.jur. Jørgen Nørgaard Professor, dr.jur. Jens Fejø Konsulent, civilingeniør Knut Berge Lektor og Ph.D. Bent Ole Gram Mortensen Fhv. direktør Poul Sachmann over Sagen er indbragt for Energiklagenævnet ved brev af 1. november 2001 fra Advokat Henrik Høpner, Advokatfirmaet Rabenhorst & Thorlacius, Kgs. Lyngby på vegne af Landsforeningen LEV, Kløverprisvej 10B, 2650 Hvidovre. Der klages over Energistyrelsens afgørelse af 5. oktober 2001, hvor Energistyrelsen fandt at en vindmølle beliggende på matr.[...], tilhørende Landsforeningen LEV ikke kunne anerkendes som eksisterende i henhold til bekendtgørelse nr. 187 af 16. marts 2001 om nettilslutning af vindmøller og prisafregning for vindmølleproduceret elektricitet m.v. Energistyrelsen har ved brev af 11. oktober 2002 fremsendt en redegørelse til sagen. Redegørelsen har været forelagt klageren. Den påklagede afgørelse Fra Energistyrelsens afgørelse af 5. oktober 2001 citeres: Landsforeningen LEV har ved en kontrakt af 23. december 1999 købt en vindmølle med en effekt på 750 kw af NEG Micon. Møllen skal ifølge byggetilladelsen opstilles på matr. [...]. Næstved Kommune har første gang den 23. december 1999 meddelt byggetilladelse til vindmøllerne på matr. [...] og [...]. Af byggetilladelsen fremgår, at [...] har anmeldt byggearbejdet.

2 Ved fornyet fremsendelse af byggetilladelsen den 29. august 2000 meddeler Næstved Kommune imidlertid, at den for byggetilladelsen nødvendige dispensation fra det skrå højdegrænseplan i forhold til naboskel først lovligt har kunnet meddeles på nuværende tidspunkt. Det fremgår af vilkår for den fornyede byggetilladelse, at Næstved Kommunes ejendomsudvalg i møde den 14. august 2000 har behandlet sag vedr. dispensation fra det skrå højdegrænseplan i forhold til naboskel for opsætning af 3 stk. vindmøller på matr. [...] og [...]. Ifølge vindmøllebekendtgørelsens 10, stk. [2], nr. [2], skal en vindmølle for at kunne få afregning som en eksisterende vindmølle senest den 31. december 1999 være tilladt opstillet i henhold til en landzonetilladelse herunder have opnået eventuelt fornødne dispensationer efter byggelovgivningen (styrelsens understregning). Som sagen er oplyst for Energistyrelsen, er den fornødne dispensation fra byggelovgivningen først givet efter Næstved Kommunes ejendomsudvalgs møde den 14. august Dispensation er meddelt NEG Micon v/ [...] ved Næstved Kommunes fornyede fremsendelse af byggetilladelse den 29. august På den baggrund finder Energistyrelsen at den fornødne dispensation efter byggelovgivningen (dispensation fra det skrå højdegrænseplan, jf. BR 95 kap. 3, 3. stk., 1 A) ikke forelå senest den 31. december 1999, og at vindmøllen derfor ikke er eksisterende, idet betingelserne i vindmøllebekendtgørelsens 10, stk. 2, nr. 2, ikke er opfyldt. Side 2 af 12 Klagen I sin klage af 1. november 2001 henviste advokat Henrik Høpner til det af ham og advokat Jesper Laage Kjeldsen over for Energistyrelsen anførte. Advokat Henrik Høpner har i forbindelse med sagen over for Energistyrelsen bl.a. anført, at Landsforeningen LEV har modtaget en begunstigende forvaltningsakt fra Næstved Kommune ved kommunens udstedelse af byggetilladelse af 23. december På dette tidspunkt fremstod alle aftaler således som fuldt gyldige og i orden og uden problemer i relation til skæringsdatoen 31. december Subsidært mener advokat Henrik Høpner, at SEAS ved brev af 25. oktober 2000 meddeler LEV en begunstigende forvaltningsakt, idet SEAS meddeler, at betingelserne i tilslutningsbekendtgørelse nr. 323 af 5. maj 2000 er opfyldt. SEAS meddeler, at møllerne opfylder hermed de krav der stilles for at de kan betragtes som eksisterende vindmøller, jf. Energistyrelsens vejledning af 30. juni 2000.

3 Sluttelig bemærker advokat Henrik Høpner over for Energistyrelsen, at alle i markedet har reageret i overensstemmelse med de hidtidige gældende fortolkninger, der blev lagt til grund, og at man først efter Energistyrelsens bekendtgørelse af 1. april 2001 stiller skærpede krav. Dette mener advokat Henrik Høpner vil være at sidestille med lovgivning med tilbagevirkende kraft, hvilket der ikke er tradition for her til lands. Energistyrelsens redegørelse Energistyrelsen henviste for så vidt angik bemærkningerne fra advokat Henrik Høpner i sin redegørelse af 11. oktober 2002 til afgørelsen af 5. oktober 2001 hvorfra citeres: For så vidt angår meddelelsen fra SEAS af den 25. oktober 2000 skal Energistyrelsen anføre, at der med ikrafttrædelsen af den nye bekendtgørelse blev indført en sondring mellem stillingtagen til selve nettilslutningen og stillingtagen til afregning af elektricitet fra vindmøllen. Tidligere (bkg. nr med senere ændringer) var det således, at det lokale elforsyningsselskab alene skulle træffe afgørelse om, hvorvidt vindmølleejeren opfyldte bestemmelserne for at få en vindmølle tilsluttet elnettet. Dernæst fulgte det af samme bekendtgørelse, hvad den gældende afregning for elektriciteten var. Side 3 af 12 Den nye nettilslutningsbekendtgørelse (nr. 187 af 16. marts 2001) giver fortsat netselskabet komptetence til at træffe afgørelse om nettilslutningen af den enkelte vindmølle, jf. 21. Derimod er afregningen ikke givet på forhånd, idet det først skal afgøres, hvorvidt vindmøllen opfylder betingelserne i bekendtgørelsens kapitel 3 for at opnå status som eksisterende. Denne afgørelse skal træffes af Energistyrelsen såfremt vindmøllen er købt i perioden 3. marts 1999 til 31. december s.å., jf. 21, stk. 6. For så vidt angår de tilfælde, hvor det lokale elselskab i forbindelse med en anmodning om nettilslutning efter bekendtgørelse nr ligeledes har meddelt vindmølleejeren, at vindmøllen er eksisterende og dermed berettiget til pristillægget, har elselskabet truffet en afgørelse uden at have kompetence hertil. Elselskabet havde kompetence til at træffe afgørelse om nettilslutningen og afregninsprisen fulgte derefter direkte af samme bekendtgørelse. Elselskabet har ikke kunnet træffe afgørelse om nettilslutning og den fremtidige afregningspris, idet denne følger den til enhver tid gældende lovgivning.

4 I forbindelse med elreformaftalen af 3. marts 1999 fandt Energistyrelsen det nødvendigt at udstede en vejledning (af 8. november 1999), i hvilken styrelsen definerede betydningen af begrebet eksisterende vindmøller i relation til elreformaftalen. Som følge af reformopfølgningsaftalen af 22. marts 2000 samt den herefter udstedte bekendtgørelse nr. 323 af 5. maj 2000, som ændrede vilkårene for tilslutning af vindmøller til elnettet, var det nødvendigt at udsende ny vejledning (af 30. juni 2000) om definition af eksisterende vindmøller. Vejledningerne præciserer forståelsen af definitionen på en eksisterende vindmølle og indeholder nogle retningslinier for andre tilknyttede forhold, som det i tidsrummet efter indgåelsen af elreformaftalen har vist sig behov for at klarlægge. Det fremgår af vejledningerne, at disse er retningslinier, som vil fremgå af en senere bekendtgørelse. Vejledningen af 30. juni 2000 er siden blevet udmøntet i bekendtgørelse nr. 187 af 16. marts 2001, som trådte i kraft 1. april s.å. Afregningsreglerne samt øvrige ændringer i forhold til den tidligere bekendtgørelse har først virkning fra ikrafttrædelsen, og der er således ikke tale om regeludstedelse med tilbagevirkende kraft. Side 4 af 12 Bemærkninger til Energitilsynets redegørelse Ved brev af 24. april 2003 fremkom advokat Henrik Høpner med bemærkninger til Energistyrelsens redegørelse af 11. oktober Fra brevet fra advokat Henrik Høpner citeres: At byggetilladelsen efter Energistyrelsens opfattelse ikke var lovlig på det tidspunkt, den blev givet, nemlig ultimo 1999, er efter min opfattelse ikke afgørende for sagen, det er derimod afgørende, at klageren var i god tro om lovligheden af den af kommunen meddelte tilladelse. Denne omstændighed skal sammenholdes med de daværende regler. På det relevante tidspunkt, nemlig inden fristens udløb den 31. december 1999, havde klageren faktisk opnået de fornødne dispensationer efter byggelovgivningen. Til vurdering af hvad der ligger i de fornødne dispensationer efter byggelovgivningen, må der tages udgangspunkt i, hvad der var fornødent på det pågældende tidspunkt. At myndighederne senere påfører byggetilladelsen et vilkår som samtidig meddeles opfyldt er en i denne sammenhæng tilfældig omstændighed, der ikke bør kunne ændre borgerens retsstilling i bebyrdende retning. Borgeren bør kunne støtte ret på en af kommunen given tilladelse, og dette bør kunne ske på det tidspunkt, da tilladelsen gives.

5 Kan det ikke lægges til grund, at klageren kan indrette sig i tillid til en given tilladelse, vil kommunens fornyede byggetilladelse, der fremkom 29. august 2000, i realiteten have virkning som tilbagekaldelse af en forvaltningsakt. Den oprindeligt givne byggetilladelse må her anses for at være en begunstigende forvaltningsakt, og tilbagekaldelsen i medfør af den senere fremsendte byggetilladelse er i så fald til ugunst for borgeren. Tilbagekaldelse af forvaltningsakter til ugunst for borgeren kan alene finde sted under iagttagelse af de forudsætninger, der ligger i tilbagekaldelsesgrundsætningen. Ifølge denne skal det bl.a. indgå i vurderingen, hvad der konkret er årsag til tilbagekaldelse og indgrebets betydning for borgeren. I dette tilfælde har tilbagekaldelsen en så stor intensitet og uforudberegnelighed, at den ikke kan anses for at være gyldig. For så vidt angår spørgsmålet om lovgivning med tilbagevirkende kraft, så har Energistyrelsen henvist til Professor Peter Germer, som tages til indtægt for, at der ikke er noget til hinder for at udstede lovregler, der har tilbagevirkende kraft, når blot der ikke er tale om straffebestemmelser. Hertil må dog føjes den vigtige modifikation, som også fremgår af professorens Statsforfatningsretten 2. udgave p. 118, at der gælder en formodning for, at det ikke har været lovgivningsmagtens hensigt. At en bemyndigelse skal kunne anvendes til at udstede bekendtgørelser med tilbagevirkende kraft. Det bør således fremgå udtrykkeligt, hvis det har været hensigten at lovgive med tilbagevirkende kraft. Er dette ikke tilfældet, må man falde tilbage på hovedreglen om at love m.v. har virkning fra ikrafttrædelsen. Såfremt Energiklagenævnet ikke kan tilslutte sig disse og tidligere anførte synspunkter og således fastholder Energistyrelsens afgørelse i sagen, anmoder jeg om at der afholdes et møde hos klagenævnet med mundtlig forhandling af sagen. Side 5 af 12 Supplerende oplysninger Fra brev af 29. december 1999 fra Næstved Kommune til NEG Micon citeres: Med baggrund i telefonisk samtale med [...] den , hvor han giver udtryk for at der efter al sandsynlighed ikke vil indkomme nogen skriftlig besvarelse på vores udsendte naboorientering af , meddeler formanden hermed på vegne af Ejendomsudvalget, dispensation fra kap 3.3. stk. 1-a i bygningsreglementet (BR95), vedr. det skrå højdegrænseplan i forhold til naboskel. Afstanden vil være ca m til naboskel. Der er endvidere internt mellem ejendommen matr. nr. 2a og 3a meddelt dispensation fra byggelovens 8, stk. 1 vedr. afstand til

6 naboskel på mindst 2,5 m på vilkår af, at der tinglyses særskilt deklaration om at begge ejere af de pågældende ejendomme er indforstået med den meddelte dispensation. Fra afgørelse af 7. juli 2000 fra Storstrøms Statsamt til Næstved Kommune vedrørende byggelovsklage vedrørende ejendommen matr. [...] og [...], citeres: Statsamtet finder således, at Næstved Kommune har handlet i strid med lovgivningen, og at den meddelte dispensation er ugyldig. Det er herved statsamtets opfattelse, at der i mangel af særlig hjemmel følger af reglen i 22, stk. 2 i byggeloven og almindelig forvaltningsret, at den afgørelse, der træffes efter udløbet af perioden på 14 dage, ikke lovligt kan dateres tidligere end datoen for beslutningen. Det tilføjes, - for så vidt angår Næstved Kommunes bemærkning om udfærdigelse af byggetilladelse og dispensationsskrivelse før nytår som udtryk for et forsøg på at give ansøgeren bedst mulige position over for reglerne om driftsøkonomi i vindmøller (reglerne for vindmøller, hvor fornødne tilladelser foreligger senest den 31. december 1999 er efter det oplyste mere gunstige end tilladelser meddelt efter denne dato) at statsamtet anser denne begrundelse og den herved skete tilsidesættelse af sagsbehandlingsreglerne for i sig selv at være et væsentligt usagligt hensyn i forbindelse med den trufne afgørelse efter byggeloven. Statsamtet anmoder herefter kommunen om at behandle sagen på ny under iagttagelse af de i afgørelsen nævnte regler. Side 6 af 12 Fra Næstved Kommunes påtegning af 29. august 2000 på byggetilladelse af 23. december 1999 citeres: Fornyet fremsendelse den , da den for meddelelse af byggetilladelsen nødvendige dispensation først lovligt har kunnet meddeles nu. Næstved Kommunes Ejendomsudvalg har i møde den behandlet sag vedr. dispensation fra det skrå højdegrænseplan i forhold til naboskel, jfr. BR-95, kap. 3.3 stk. 1a, for opsætning af 3 stk. vindmøller på matr. [...] og [...]. Forud for sagens behandling, har sagen været udsendt til naboorientering ved brev af , hvilket resulterede i bemærkninger fra naboen ved brev af I mødet den traf udvalget beslutning om, at der kunne meddeles den fornødne dispensation fra den gældende be-

7 stemmelse, hvilket betyder, at møllerne kan opføres i en afstand af ca m fra naboskel. Ved afgørelsen af dispensationssagen er det ud fra ligelighedsbetragtninger lagt til grund, at vindmøller sædvanligvis opnår sådanne dispensationer, da hensynene bag reglen i BR-95 kap stk. 1a ikke er tungtvejende i det åbne land, samt at indsigelsen ikke indeholder synspunkter, der ændrer denne opfattelse. Fra brev af 25. oktober 2000 fra SEAS til advokat Jesper Laage Kjeldsen citeres: Møllerne opfylder herved de krav der stilles til for at de kan betragtes som eksisterende vindmøller, jf. Energistyrelsens vejledning af 30. juni Side 7 af 12 Fra brev af 13. november 2000 fra SEAS til advokat Jesper Laage Kjeldsen citeres: Det er med beklagelse at vi på given foranledning må konstatere, at vi i vor skrivelse af 25. oktober 2000 fejlagtigt har anført, at der inden 1. januar 2000 forelå en endelig vedtaget lokalplan. Vi har ved en beklagelig fejl forvekslet et kommuneplantillæg, som blev endelig vedtaget af Næstved Byråd den , med en lokalplan. I henhold til et internt forvaltningsnotat af fra Næstved Kommune meddeler amtet landzonetilladelse den og efter Naturklagenævnets behandling af i alt 9 indkomne klager, blev amtets afgørelse stadfæstet den Kommunen skulle herefter i henhold til normal praksis meddele byggetilladelse efter byggelovens regler. Det nødvendige materiale til byggesagsbehandlingen forelå, men da tilladelse ville forudsætte en dispensation fra det skrå højdegrænseplan mod naboen, var det nødvendigt, at der forelå en dispensation efter en nabohøring. Denne dispensation forelå ikke inden 1. januar 2000, som forudsat i Energistyrelsens vejledning af 30. juni 2000, for at møllerne kan betragtes som eksisterende. Vi må derfor, med beklagelse, annullere vor godkendelse af møllerne som eksisterende møller, som meddelt i vor skrivelse af 25. oktober 2000.

8 Retsgrundlaget Fra bekendtgørelse nr. 187 af 16. marts 2001 om nettilslutning af vindmøller og prisafregning for vindmølleproduceret elektricitet m.v. som ændret ved bekendtgørelse nr af 21. december 2001 og bekendtgørelse nr. 681 af 15. august 2002 citeres: 3. En vindmølle kan kun tilsluttes elnettet, såfremt den er opstillet i overensstemmelse med gældende bestemmelser i elforsyningsloven, lov om udnyttelse af vedvarende energikilder m.v., plan- og byggelovgivningen og regler udstedt med hjemmel i de nævnte love. 10. Eksisterende vindmøller på land og på havet defineres som vindmøller, der 1) senest den 31. december 1999 er købt ved bindende, ubetinget kontrakt, jf. dog stk. 3, 2) senest den 31. december 1999 er anmeldt i henhold til bekendtgørelsen nr. 304 af 14. maj 1991 om støj fra vindmøller, og 3) for hvilke der senest den 31. august 2000 er indgivet anmodning om tilslutning til elnettet sammen med dokumentation for opfyldelse af betingelserne for tilslutning. Stk. 2. Eksisterende vindmøller på land skal senest den 31. december 1999 være anmeldt til kommunen i henhold til byggelovgivningen og enten senest den 31. december 1999 være tilladt opstillet i henhold til endelig vedtaget lokalplan, hvor opstilling af vindmøller er udtrykkeligt tilladt, eller senest den 31. december 1999 være tilladt opstillet i henhold til en landzonetilladelse, herunder have opnået eventuelt fornødne dispensationer efter byggelovgivningen. Stk. 3. Den i stk. 1, nr. 1 nævnte kontrakt kan alene være betinget af, at der opnås de nødvendige myndighedstilladelser til opstilling af vindmøllen senest den 31. december 1999, og at betingelser for nettilslutning er opfyldt senest den 31. august 2000 Stk. 4. Stk. 5. Såfremt en eksisterende vindmølle ikke er nettilsluttet senest den 31. december 2002, betragtes vindmøllen som værende en ny vindmølle og elektriciteten afregnes efter bestemmelserne i 14. Side 8 af 12

9 21. Stk. 6. Energistyrelsen træffer afgørelse om, hvorvidt en vindmølle opfylder betingelserne i definitionen efter 10 på eksisterende vindmøller i alle sager, hvor en ny vindmølle er købt i perioden fra den 3. marts 1999 til og med den 31. december Bekendtgørelsen træder i kraft den 1. april Stk. 2. Følgende bekendtgørelser ophæves: 1) Bekendtgørelse nr af 13. december 1996 om vindmøllers tilslutning til elnettet. 2) Bekendtgørelse nr. 640 af 5. august 1999 om omlægning af tilskud til vindkraftproduceret elektricitet til tillæg til forbrugerprisen. Side 9 af 12 Fra Energistyrelsens vejledning af 8. november 1999 citeres følgende: Aftalen om elreformen af 3. marts 1999 definerer eksisterende vindmøller som vindmøller, der er købt på en bindende, ubetinget kontrakt inden udgangen af 1999 og for hvilke, der foreligger de fornødne tilladelser. Ifølge elreformaftalen er vindmøller, der kan betragtes som eksisterende, berettiget til fortsat at modtage et pristillæg på 27 øre pr. kw/h i tiden indtil møllen har produceret et nærmere angivet antal fuldlasttimer. Energistyrelsen har fundet det hensigtsmæssigt at udarbejde en vejledning om, hvorledes ovennævnte definition af eksisterende vindmøller nærmere skal forstås. Nedenstående retningslinier vil fremgå af en ny bekendtgørelse om overgangsregler for afregning af VE-el i perioden frem til indførelse af det grønne elmarked. Bekendtgørelsen forventes at træde i kraft 1. januar Fornødne tilladelser Punkterne a-c skal alle være opfyldt, for at der foreligger de fornødne tilladelser. a) Inden 1. januar 2000 skal der for det område, hvor vindmøllen påtænkes opstillet, foreligge: En endelig vedtaget lokalplan, hvor opstilling af vindmøller er udtrykkeligt tilladt (bonuslokalplan), samt en anmeldelse af byggearbejdet til kommunen efter byggeloven. Eller

10 en landzonetilladelse (herunder eventuelt fornødne dispensationer efter byggelovgivningen), samt en anmeldelse af byggearbejdet til kommunen efter byggeloven. 3. Klagemulighed Elforsyningsselskabets afgørelser vil enten kunne indbringes for Energistyrelsen eller det kommende Energitilsyn inden 6 uger fra den dag, hvor afgørelsen er meddelt. Fra Folketingets Energipolitiske Udvalgs bilag L234, FT citeres: Miljø- og energiministerens besvarelse af spørgsmål nr. 203 (L bilag 122) stillet af Folketingets Energipolitiske Udvalg. Spørgsmål nr. 203: "Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 20. maj 1999 fra [...], jf. L bilag 121." Svar: Henvendelsen fra [...] vedrører afregningsregler for elektricitet fra eksisterende vindmøller. Som det fremgår af betænkningen over forslag til lov om elforsyning, som udvalget har afgivet den 21. maj 1999, er forligskredsen bag elreformaftalen enig om, "at alle eksisterende vindmøller (herunder vindmøller, der er købt på bindende, ubetinget kontrakt inden udgangen af 1999 og for hvilke der foreligger de fornødne tilladelser), der ikke er elværksejede, er sikret en basispris på 33 øre/kwh i 10 år regnet fra vindmøllens tilslutning til elnettet. Hertil kommer som nævnt i aftalen et pristillæg på 10 øre/kwh (CO2 10-øren). For de i aftalen nævnte fuldlasttimer udbetales yderligere 17 øre/kwh." Afregningsreglerne for vindmøllestrøm vil efter forelæggelse for udvalget blive fastsat i en bekendtgørelse i overensstemmelse med det aftalte. Der er ikke tale om lovgivning med tilbagevirkende kraft, idet de nye afregningsregler alene vil finde anvendelse på elektricitet, der er produceret efter, de nye afregningsregler er offentliggjort og trådt i kraft. Side 10 af 12 Energiklagenævnets bemærkninger Ved Elreformaftalen af 3. marts 1999 blev der skabt parlamentarisk basis for en væsentlig omlægning af principperne for afregning af VE-elektricitet, herunder for etablering af en overgangsordning for investeringer i VE-anlæg. Elreformaftalens formål var for private, eksisterende VE-anlæg som nævnt i forarbejderne til elforsyningsloven dels at sikre rimelige afskrivningsvilkår

11 på allerede foretagne investeringer, herunder vindmøller, dels at nye VEproduktionsanlæg kunne få en reguleret afregningspris. Ved afregningen af produceret elektricitet skulle der sondres mellem private, eksisterende vindmøller, der defineredes som vindmøller købt på ubetinget, bindende kontrakt inden 31. december 1999 og for hvilke der foreligger de fornødne tilladelser, og nye vindmøller, der defineredes som møller, der opførtes i perioden frem til udgangen af Overgangsordningen blev tillige bebudet i forbindelse med fremsættelsen af lovforslaget til elforsyningsloven af 1999 der skabte hjemmel til for ministeren nærmere at kunne udforme overgangsordningen. Energistyrelsen udsendte ved vejledninger af 8. november 1999 og 30. juni 2000 retningslinier for definitionen af eksisterende vindmøller i forhold til den kommende bekendtgørelse herom. Vindmøllebekendtgørelsen indeholder regler vedrørende afregning af elproduktion med virkning fra bekendtgørelsens ikrafttræden den 1. april 2001, og vedrører begivenheder (elproduktion), der ligger efter at bekendtgørelsen er offentliggjort og trådt i kraft. Efter Energiklagenævnets opfattelse er der således, i overensstemmelse med ministerens besvarelse af spørgsmål nr. 203 (bilag 127, L234, FT ) i Det Energipolitiske Udvalg, ikke tale om regulering med tilbagevirkende kraft. Det forhold, at der ved den nærmere fastlæggelse af afregning for elproduktion sondres mellem nye og eksisterende vindmøller og herved anvendes et skæringstidspunkt for de bestemmende kendsgerninger, der ligger forud for bekendtgørelsens ikrafttræden kan efter nævnets opfattelse ikke begrunde et andet resultat, men må dog efter nævnets opfattelse ud fra retssikkerhedsmæssige betragtninger tillægges vægt ved den nærmere fortolkning og anvendelse af vindmøllebekendtgørelsen. Side 11 af 12 Nævnet bemærker for så vidt angår tilkendegivelsen af 25. oktober 2000 fra SEAS, der blev tilbagekaldt af selskabet ved brev af 13. november 2000, at der først ved vindmøllebekendtgørelsens ikrafttræden fremkom et hjemmelsgrundlag for at kunne afgøre hvorvidt vindmøllen kunne anerkendes som eksisterende. Hverken tilslutningsbekendtgørelsen (bekendtgørelse nr af 13. december 1996 med senere ændringer) eller Energistyrelsens vejledninger udgør efter nævnets opfattelse i denne henseende et hjemmelsgrundlag. Nævnet har heller ikke grundlag for at antage, at der foreligger sådanne berettigede forventninger, at det forvaltningsretlige udgangspunkt om annullation ved kompetencemangler bør fraviges. Det fremgår udtrykkeligt af vindmøllebekendtgørelsens 10, stk. 2, nr. 2 at vindmøllen senest den 31. december 1999 skal have opnået eventuelt fornødne dispensationer efter byggelovgivningen. Energiklagenævnet finder ikke at der heri ligger en skærpelse i forhold til det bebudede ved Energistyrelsens vejledninger. Nævnet må herefter konstatere, at der ikke - da vindmøllen først den 29. august 2000 opnåede dispensation fra byggelovgivningen er grund-

12 lag for at kritisere, at Energistyrelsen har fundet, at vindmøllen ikke kan opnå afregning som en eksisterende vindmølle. Nævnet finder ikke i denne forbindelse at kunne lægge vægt på Næstved Kommunes afgørelse af 29. december 1999, jf. herved afgørelsen af 7. juli 2000 fra Storstrøms Statsamt. Nævnet har ikke fundet grundlag for at imødekomme klagerens anmodning om en mundtlig forhandling af sagen. Energiklagenævnets afgørelse Energistyrelsens afgørelse af 5. oktober 2001 stadfæstes. Afgørelsen er truffet i henhold til 28 i bekendtgørelse nr. 187 af 16. marts 2001 om nettilslutning af vindmøller og prisafregning for vindmølleproduceret elektricitet m.v. Afgørelsen kan ikke indbringes for anden administrativ myndighed. Side 12 af 12 P. N. V. Jørgen Nørgaard Nævnsformand Dennis Sørensen Fuldmægtig

[...] over Energistyrelsen af 18. januar 2002 og Energiklagenævnet af 15. maj 2003 Afregning af elproduktion fra vindmølle

[...] over Energistyrelsen af 18. januar 2002 og Energiklagenævnet af 15. maj 2003 Afregning af elproduktion fra vindmølle (Elforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] over Energistyrelsen af 18. januar 2002 og Energiklagenævnet af 15. maj 2003 Afregning af elproduktion fra vindmølle Nævnsformand, professor,

Læs mere

Energistyrelsen har ved brev af 30. oktober 2002 fremsendt en redegørelse til sagen. Redegørelsen har været forelagt klageren.

Energistyrelsen har ved brev af 30. oktober 2002 fremsendt en redegørelse til sagen. Redegørelsen har været forelagt klageren. (Elforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] over Energistyrelsen af 18. januar 2002 Afregning af elektricitet fra vindmølle Nævnsformand, cand.jur. Jørgen Nørgaard Professor, dr.jur.

Læs mere

Landsforeningen LEV, Hvidovre, over Energistyrelsen af 5. oktober 2001 og Energiklagenævnet af 15. maj 2003 Afregning for elproduktion fra vindmølle

Landsforeningen LEV, Hvidovre, over Energistyrelsen af 5. oktober 2001 og Energiklagenævnet af 15. maj 2003 Afregning for elproduktion fra vindmølle (Elforsyning) Landsforeningen LEV, Hvidovre, over Energistyrelsen af 5. oktober 2001 og Energiklagenævnet af 15. maj 2003 Afregning for elproduktion fra vindmølle Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen

Læs mere

Kommunen [Årslev Kommune] har den 28. januar 2000 givet dispensation

Kommunen [Årslev Kommune] har den 28. januar 2000 givet dispensation (Elforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...], over Energistyrelsen af 21. marts 2003 prisafregning for elektricitet fra vindmølle Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen

Læs mere

Søllinge Møllelaug I/S Energistyrelsen af 18. juni 2002 Afregning for vindmølleproduceret elektricitet

Søllinge Møllelaug I/S Energistyrelsen af 18. juni 2002 Afregning for vindmølleproduceret elektricitet (Elforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Søllinge Møllelaug I/S Energistyrelsen af 18. juni 2002 Afregning for vindmølleproduceret elektricitet over Nævnsformand, cand.jur. Jørgen Nørgaard

Læs mere

Uhre og Omegns Vindmøllelaug I/S over Energitilsynet af 24. juni 2002 det anvendte starttidspunkt for beregning af fuldlasttimer

Uhre og Omegns Vindmøllelaug I/S over Energitilsynet af 24. juni 2002 det anvendte starttidspunkt for beregning af fuldlasttimer (Elforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Uhre og Omegns Vindmøllelaug I/S over Energitilsynet af 24. juni 2002 det anvendte starttidspunkt for beregning af fuldlasttimer Nævnsformand,

Læs mere

Fiberline Composites A/S, Kolding Energistyrelsen af 19. november 2001 Afregning for vindmølleproduceret elektricitet

Fiberline Composites A/S, Kolding Energistyrelsen af 19. november 2001 Afregning for vindmølleproduceret elektricitet (Elforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Fiberline Composites A/S, Kolding Energistyrelsen af 19. november 2001 Afregning for vindmølleproduceret elektricitet Nævnsformand, cand.jur.

Læs mere

Klage over Energistyrelsens afgørelse vedrørende vindmølle som ikkeeksisterende efter afregningsbestemmelserne i vindmøllebekendtgørelsens

Klage over Energistyrelsens afgørelse vedrørende vindmølle som ikkeeksisterende efter afregningsbestemmelserne i vindmøllebekendtgørelsens Farre Erhvervsmøllelaug I/S v/ Advokat Erik Kjær Grønnegade 17 H 7900 Nykøbing Mors Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Energistyrelsens afgørelse vedrørende vindmølle som ikkeeksisterende

Læs mere

Klinteby Vindkraft I/S over Energistyrelsen af 5. oktober 2001 og Energiklagenævnet af 15. maj 2003 Afregning af elproduktion fra vindmølle

Klinteby Vindkraft I/S over Energistyrelsen af 5. oktober 2001 og Energiklagenævnet af 15. maj 2003 Afregning af elproduktion fra vindmølle (Elforsyning) Klinteby Vindkraft I/S over Energistyrelsen af 5. oktober 2001 og Energiklagenævnet af 15. maj 2003 Afregning af elproduktion fra vindmølle Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye

Læs mere

[...] over Energistyrelsen af 6. juli 2009 Afslag på ansøgning om dispensation fra tidsfristen i 42, stk. 4 i lov om fremme af vedvarende energi.

[...] over Energistyrelsen af 6. juli 2009 Afslag på ansøgning om dispensation fra tidsfristen i 42, stk. 4 i lov om fremme af vedvarende energi. (Vedvarende energi) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk

Læs mere

Hansesejes Møllelaug I/S over Energistyrelsen af 14. december 2001 Pristillæg for elproduktion fra vindmølle

Hansesejes Møllelaug I/S over Energistyrelsen af 14. december 2001 Pristillæg for elproduktion fra vindmølle (Elforsyning) Hansesejes Møllelaug I/S over Energistyrelsen af 14. december 2001 Pristillæg for elproduktion fra vindmølle Nævnsformand, cand.jur. Jørgen Nørgaard Professor, dr.jur. Jens Fejø Konsulent,

Læs mere

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 17. august 2015 afslag på forhøjet pristillæg for elektricitet fra solcelleanlæg

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 17. august 2015 afslag på forhøjet pristillæg for elektricitet fra solcelleanlæg (Vedvarende energi) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse

Læs mere

KLAGE FRA Xxx OVER Energinet.dk s afgørelse af 24. november 2015 OM afslag på forhøjet pristillæg efter VE-lovens 47, stk. 5.

KLAGE FRA Xxx OVER Energinet.dk s afgørelse af 24. november 2015 OM afslag på forhøjet pristillæg efter VE-lovens 47, stk. 5. A F G Ø R E L S E (Lov om fremme af vedvarende energi) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE

Læs mere

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 20. juni 2014 afslag på årsbaseret nettoafregning af solcelleanlæg på adressen

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 20. juni 2014 afslag på årsbaseret nettoafregning af solcelleanlæg på adressen (Elforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse

Læs mere

Køber er ikke forpligtet til at betale nogen del af købesummen forinden denne af sælger er dokumenteret fuldt indbetalt på møllelaugets

Køber er ikke forpligtet til at betale nogen del af købesummen forinden denne af sælger er dokumenteret fuldt indbetalt på møllelaugets Advokgruppen Silkeborg Att.: Advok Thomas Jakobsen Frederiksberggade 23 8600 Silkeborg Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Energistyrelsens afgørelse vedrørende vindmølle som ikke-eksisterende

Læs mere

[...] over Energitilsynet af 6. maj 2003 det anvendte starttidspunkt for opgørelse af fuldlasttimer for vindmølle

[...] over Energitilsynet af 6. maj 2003 det anvendte starttidspunkt for opgørelse af fuldlasttimer for vindmølle (Elforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] over Energitilsynet af 6. maj 2003 det anvendte starttidspunkt for opgørelse af fuldlasttimer for vindmølle /CAM Nævnsformand, professor,

Læs mere

Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen Professor, cand.jur. & Ph.D. Bent Ole Gram Mortensen Direktør, cand.polyt.

Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen Professor, cand.jur. & Ph.D. Bent Ole Gram Mortensen Direktør, cand.polyt. (Elforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Hansesejes Møllelaug I/S, Broby, over Energistyrelsens afgørelse af 14. december 2001 Vindmølle som ikke-eksisterende efter afregningsbestemmelserne

Læs mere

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 15. januar 2016 afslag på årsbaseret nettoafregning for solcelleanlægget på adressen [XXX].

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 15. januar 2016 afslag på årsbaseret nettoafregning for solcelleanlægget på adressen [XXX]. A F G Ø R E L S E (Elforsyningsloven) Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg www.ekn.dk ekn@naevneneshus.dk KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 15. januar 2016 OM afslag på årsbaseret nettoafregning

Læs mere

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 14. april 2016 afslag på dispensation for manglende nettilslutning af hustandsvindmølle

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 14. april 2016 afslag på dispensation for manglende nettilslutning af hustandsvindmølle A F G Ø R E L S E (VE-loven) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk

Læs mere

Energiklagenævnet stadfæster Energinet.dk s afgørelse af 10. juni 2016

Energiklagenævnet stadfæster Energinet.dk s afgørelse af 10. juni 2016 A F G Ø R E L S E (vedvarende energi) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Boligselskabet

Læs mere

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Energinet.dk s afgørelse af 19. oktober 2015.

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Energinet.dk s afgørelse af 19. oktober 2015. Til: Xxx Energinet.dk Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse

Læs mere

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 1. juli 2014 afslag på årsbaseret nettoafregning for solcelleanlæg på adressen [XXX]

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 1. juli 2014 afslag på årsbaseret nettoafregning for solcelleanlæg på adressen [XXX] (Elforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse

Læs mere

ENERGIKLAGENÆVNETS AFGØRELSE

ENERGIKLAGENÆVNETS AFGØRELSE ENERGIKLAGENÆVNETS AFGØRELSE i sag om bortfald af forhåndstilsagn om dispensation fra kravet i elforsyningsloven om selskabsmæssig udskillelse af kommunal elproduktion ved solcelleanlæg Energiklagenævnet

Læs mere

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse af 26. november 2015 om afslag på forhøjet pristillæg for elektricitet fra solcelleanlæg

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse af 26. november 2015 om afslag på forhøjet pristillæg for elektricitet fra solcelleanlæg Til: [XXX] Energinet.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk

Læs mere

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om annullation af godkendt ansøgning om nettoafregning gruppe 1

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om annullation af godkendt ansøgning om nettoafregning gruppe 1 Til: Advokat Thomas Jensen Energinet.dk Goul 2011 ApS Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg Tlf. 7240 5600 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse

Læs mere

Vojens Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynet af 1. marts 2006 ændring af vedtægterne for Vojens Fjernvarme a.m.b.a.

Vojens Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynet af 1. marts 2006 ændring af vedtægterne for Vojens Fjernvarme a.m.b.a. (Varmeforsyning) Vojens Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynet af 1. marts 2006 ændring af vedtægterne for Vojens Fjernvarme a.m.b.a. Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Næstformand, professor, dr. polit.

Læs mere

Nævnsformand, dommer Poul Egan Professor, cand.jur. & Ph.D. Bent Ole Gram Mortensen Konsulent, civilingeniør Knut Berge

Nævnsformand, dommer Poul Egan Professor, cand.jur. & Ph.D. Bent Ole Gram Mortensen Konsulent, civilingeniør Knut Berge (Vedvarende energi) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk

Læs mere

Afgørelse Klage over (Energinet.dk s) afgørelse om afslag på forhøjet pristillæg efter VE-lovens 47, stk. 5.

Afgørelse Klage over (Energinet.dk s) afgørelse om afslag på forhøjet pristillæg efter VE-lovens 47, stk. 5. Til: Klager Energinet.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk

Læs mere

Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...]

Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...] De har ved brev af 4. marts 2002 klaget til Energiklagenævnet

Læs mere

Afgørelse Klage over Energistyrelsens afgørelse af 22. februar 2013 om afslag på aktindsigt

Afgørelse Klage over Energistyrelsens afgørelse af 22. februar 2013 om afslag på aktindsigt [XXX] Afgørelsen er fremsendt pr. e-mail til adressen: [XXX] Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk

Læs mere

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Energinet.dk s afgørelse af 10. december 2015.

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Energinet.dk s afgørelse af 10. december 2015. Til: Klager Advokaten Energinet.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk

Læs mere

Boligselskabet Bo42, Rønne over Energitilsynet af 5. februar 2007 Rønne Vand- og Varmforsyning a.m.b.a.' ændring af fjernvarmetakster

Boligselskabet Bo42, Rønne over Energitilsynet af 5. februar 2007 Rønne Vand- og Varmforsyning a.m.b.a.' ændring af fjernvarmetakster (Varmeforsyning) Boligselskabet Bo42, Rønne over Energitilsynet af 5. februar 2007 Rønne Vand- og Varmforsyning a.m.b.a.' ændring af fjernvarmetakster Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt.

Læs mere

3 S Energi renovering Aps Energinet.dk s tre afgørelser af 4. maj, afgørelsen af 9. maj og 15. maj 2016

3 S Energi renovering Aps Energinet.dk s tre afgørelser af 4. maj, afgørelsen af 9. maj og 15. maj 2016 A F G Ø R E L S E (VE-loven) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA OVER OM 3 S Energi

Læs mere

tilladelse til etablering af elproduktionsanlægget Rødsand II samt internt ledningsnet.

tilladelse til etablering af elproduktionsanlægget Rødsand II samt internt ledningsnet. (Elforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form...[klager] over Energistyrelsen af 31. oktober 2007 Tilladelse til etablering af elproduktionsanlægget Rødsand II samt internt ledningsnet Nævnsformand,

Læs mere

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Energinets afgørelse af 19. januar 2017.

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Energinets afgørelse af 19. januar 2017. Til: [XXX] Energistyrelsen Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg www.naevneneshus.dk ekn@naevneneshus.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse Stadfæstelse af Energinets afgørelse om afslag på klagers

Læs mere

Energinet.dk s afgørelse af 20. februar 2015 stadfæstes.

Energinet.dk s afgørelse af 20. februar 2015 stadfæstes. (Elforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse

Læs mere

Afgørelse Klage over afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning

Afgørelse Klage over afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning Til: Advokat Pia Egsgaard, j.nr. 63141 Energinet.dk Sendes pr. e-mail til ovennævnte Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395

Læs mere

Afgørelse Klage over (Energinet.dk s) afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning

Afgørelse Klage over (Energinet.dk s) afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning Til: Halstedhus Efterskole Advokatfirmaet Ret & Råd Maribo Energinet.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf.

Læs mere

Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...]

Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...] De har ved brev af 5. december 2002 klaget til

Læs mere

Energiklagenævnet imødekommer ikke anmodningen om opsættende

Energiklagenævnet imødekommer ikke anmodningen om opsættende A F G Ø R E L S E (Vedvarende energi) Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg Tlf.: 72 40 56 00 www.ekn.dk ekn@naevneneshus.dk KLAGE FRA Fæbæk Vindmøllelaug I/S OVER Energitilsynets afgørelse af 16. juni

Læs mere

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Energinet.dk s afgørelse af 25. august 2014.

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Energinet.dk s afgørelse af 25. august 2014. Til: Advokat Jesper Rye Jensen, j.nr. 96-1394 Energinet.dk Sendes pr. e-mail til ovennævnte Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax

Læs mere

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 27. marts 2014 afslag på årsbaseret nettoafregning af solcelleanlæg på adressen

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 27. marts 2014 afslag på årsbaseret nettoafregning af solcelleanlæg på adressen (Elforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse

Læs mere

Klage over Sakskøbing Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen

Klage over Sakskøbing Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Sakskøbing Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen [...] De har ved brev af 22. oktober 2002 klaget til Energiklagenævnet over Sakskøbing

Læs mere

KLAGE FRA X OVER Energitilsynets afgørelse af 29. maj 2015 ophør af pristillæg for elektricitet produceret på en vindmølle

KLAGE FRA X OVER Energitilsynets afgørelse af 29. maj 2015 ophør af pristillæg for elektricitet produceret på en vindmølle (Vedvarende energi) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA X OVER Energitilsynets afgørelse

Læs mere

Afgørelse Ophævelse og hjemvisning af Energinet.dk s afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning

Afgørelse Ophævelse og hjemvisning af Energinet.dk s afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning Til: [XXX] Energinet.dk Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg Tlf. 7240 5600 www.ekn.dk ekn@naevneneshus.dk Sendes pr. brev til ovenstående Afgørelse Ophævelse og hjemvisning af Energinet.dk s afgørelse

Læs mere

Bodilsen A/S fremsendte ved brev af 29. november 2001 en ansøgning med følgende projektbeskrivelse:

Bodilsen A/S fremsendte ved brev af 29. november 2001 en ansøgning med følgende projektbeskrivelse: Bodilsen A/S Industrivej 10 7900 Nykøbing M Klage over afgørelse fra Energistyrelsen Bodilsen A/S har ved brev af 9. januar 2003 til Energiklagenævnet klaget over Energistyrelsens afgørelse af 29. november

Læs mere

Energiklagenævnet ophæver og hjemviser Energinet.dk s afgørelser af 18. marts 2016

Energiklagenævnet ophæver og hjemviser Energinet.dk s afgørelser af 18. marts 2016 A F G Ø R E L S E (vedvarende energi) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Solcellepark

Læs mere

...[klager] over Energitilsynet af 7. februar 2006 SEAS/NVE s beregning af net- og transmissionsabonnement

...[klager] over Energitilsynet af 7. februar 2006 SEAS/NVE s beregning af net- og transmissionsabonnement (Elforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form...[klager] over Energitilsynet af 7. februar 2006 SEAS/NVE s beregning af net- og transmissionsabonnement Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Professor,

Læs mere

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 7. september 2015 Afslag på årsbaseret nettoafregning for solcelleanlægget på adressen [XXX]

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 7. september 2015 Afslag på årsbaseret nettoafregning for solcelleanlægget på adressen [XXX] A F G Ø R E L S E (Elforsyningsloven) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA [XXX] OVER

Læs mere

XXX Elforsyning af 7. marts 2005 over Energitilsynet af 10. februar 2005 afslag på partsaktindsigt i klagers identitet

XXX Elforsyning af 7. marts 2005 over Energitilsynet af 10. februar 2005 afslag på partsaktindsigt i klagers identitet (Elforsyning) XXX Elforsyning af 7. marts 2005 over Energitilsynet af 10. februar 2005 afslag på partsaktindsigt i klagers identitet Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen Konsulent,

Læs mere

Holeby Fjernvarme A.m.b.a. over Energitilsynet af 22. december 2008 Prisen på varme fra Holeby Halmvarmeværk A.m.b.a.

Holeby Fjernvarme A.m.b.a. over Energitilsynet af 22. december 2008 Prisen på varme fra Holeby Halmvarmeværk A.m.b.a. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Holeby Fjernvarme A.m.b.a. over Energitilsynet

Læs mere

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse af 20. januar 2016 om afslag på forhøjet pristillæg for elektricitet fra solcelleanlæg

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse af 20. januar 2016 om afslag på forhøjet pristillæg for elektricitet fra solcelleanlæg Til: Carsten Christensen Energinet.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk

Læs mere

Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes beslutning af 6. november 2003 om tinglysning af tilslutningspligt

Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes beslutning af 6. november 2003 om tinglysning af tilslutningspligt Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes beslutning af 6. november 2003 om tinglysning af tilslutningspligt De har ved brev af 9. april 2004 klaget til Energiklagenævnet

Læs mere

Klage over afslag på genoptagelse af sag om forlængelse af frist for tilslutning til Hejnsvig Varmeværk

Klage over afslag på genoptagelse af sag om forlængelse af frist for tilslutning til Hejnsvig Varmeværk XXX Afgørelsen offentliggøres I anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Klage over

Læs mere

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning Til: [XXX] Energinet.dk Sendes pr. e-mail til ovennævnte Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse

Læs mere

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning Til: [XXX] Energinet.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk

Læs mere

A F G Ø R E L S E. (el- og varmeforsyning) Klage fra [...] over afgørelse af 30. marts 2001 fra

A F G Ø R E L S E. (el- og varmeforsyning) Klage fra [...] over afgørelse af 30. marts 2001 fra ENERGIKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5785 Fax: 3395 5799 Email: ekn@ekn.dk Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form 3. oktober 2001 J.nr. 97-2311-0045 SPR A F G Ø R

Læs mere

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning Til: [XXX] Advokatfirmaet Advodan, Maribo Energinet.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395

Læs mere

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning Til: [XXX] Energinet.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse

Læs mere

Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen Konsulent, civilingeniør Knut Berge Lektor, cand.jur. & Ph.D. Bent Ole Gram Mortensen

Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen Konsulent, civilingeniør Knut Berge Lektor, cand.jur. & Ph.D. Bent Ole Gram Mortensen (Elforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] over Energistyrelsen af 1. juli 2002 Rolfsted og Omegns Transformerforenings Netselskab A.m.b.A. s stiftelse af aktieselskab med henblik

Læs mere

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse af 12. oktober 2015 om afslag på forhøjet pristillæg for elektricitet fra solcelleanlæg

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse af 12. oktober 2015 om afslag på forhøjet pristillæg for elektricitet fra solcelleanlæg Til: [XXX] Energinet.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk

Læs mere

Grenaa Kommunes afgørelse af 9. juni 2005 ophæves

Grenaa Kommunes afgørelse af 9. juni 2005 ophæves (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] over Grenaa Kommune af 9. juni 2005 afslag på ansøgning om fritagelse for tilslutningspligt til fjernvarme for ejendommen beliggende

Læs mere

Klage over Energistyrelsens afgørelse af 6. maj 2008 om tilladelse til etablering af elproduktionsanlægget Rødsand II samt internt ledningsnet

Klage over Energistyrelsens afgørelse af 6. maj 2008 om tilladelse til etablering af elproduktionsanlægget Rødsand II samt internt ledningsnet Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Energistyrelsens afgørelse af 6. maj 2008 om tilladelse til etablering af elproduktionsanlægget Rødsand II samt internt ledningsnet Energiklagenævnet

Læs mere

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form...[klager] over Energitilsynet af 9. maj 2007 forhandlingsløsning efter varmeforsyningslovens 21, stk. 4 Nævnsformand, dommer Poul K. Egan

Læs mere

Energinet vejledte i af 18. februar 2016 om de nærmere krav forbundet med muligheden for at opnå nettoafregning.

Energinet vejledte i  af 18. februar 2016 om de nærmere krav forbundet med muligheden for at opnå nettoafregning. Energinet vejledte i e-mail af 18. februar 2016 om de nærmere krav forbundet med muligheden for at opnå nettoafregning. Den 7. marts 2016 modtog Energinet en ansøgning om timebaseret nettoafregning afregnet

Læs mere

Afgørelse klage over (Energinet.dk s) afgørelse om afslag på årsbaseret

Afgørelse klage over (Energinet.dk s) afgørelse om afslag på årsbaseret Til: Klager Energinet.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk

Læs mere

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 9. juli 2014 afslag på årsbaseret nettoafregning for solcelleanlæg på adressen [XXX]

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 9. juli 2014 afslag på årsbaseret nettoafregning for solcelleanlæg på adressen [XXX] (Elforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse

Læs mere

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning Til: [XXX] Energinet.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk

Læs mere

Energitilsynets afgørelse af 4. april 2014 stadfæstes.

Energitilsynets afgørelse af 4. april 2014 stadfæstes. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Boligselskabet AKB Lyngby OVER Energitilsynets

Læs mere

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 27. marts 2014 afslag på årsbaseret nettoafregning af solcelleanlæg på adressen

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 27. marts 2014 afslag på årsbaseret nettoafregning af solcelleanlæg på adressen (Elforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse

Læs mere

Jonas Bruun Advokatfirma Att.: Advokat Poul Heidmann Bredgade København K. Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form

Jonas Bruun Advokatfirma Att.: Advokat Poul Heidmann Bredgade København K. Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Jonas Bruun Advokatfirma Att.: Advokat Poul Heidmann Bredgade 38 1260 København K Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Anmodning om genoptagelse af Energiklagenævnets afgørelse af 30. juli 2008

Læs mere

Afgørelse Klage over afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning

Afgørelse Klage over afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning Til: [XXX] Energinet.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk

Læs mere

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Rebild Kommunes afgørelse af 16. august 2016.

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Rebild Kommunes afgørelse af 16. august 2016. Til: Hans Sørensen repræsenteret ved advokat Jacob Georg Naur Støvring Kraftvarmeværk A.m.b.a. Rebild Kommune Toldboden 2 8800 Viborg Tlf. 7240 5600 www.ekn.dk ekn@naevneneshus.dk Sendes pr. e-mail til

Læs mere

Klage over Vesthimmerland Kommunes afgørelse af 5. maj 2010 om fritagelse fra tilslutningspligt for ejendommen beliggende [XXX]

Klage over Vesthimmerland Kommunes afgørelse af 5. maj 2010 om fritagelse fra tilslutningspligt for ejendommen beliggende [XXX] Hvalpsund Kraftvarmeværk A.m.b.A. Hestbækvej 21 9640 Farsø Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf

Læs mere

Vedrørende anmodning om forhøjet pristillæg til solcelleanlæg på adressen xxx, GSRN-nr. xxx

Vedrørende anmodning om forhøjet pristillæg til solcelleanlæg på adressen xxx, GSRN-nr. xxx Syd Energi Service A/S Edison Park 1 6715 Esbjerg N Vedrørende anmodning om forhøjet pristillæg til solcelleanlæg på adressen xxx, GSRN-nr. xxx Energinet.dk har behandlet din ansøgning om, hvorvidt solcelleanlægget

Læs mere

Afgørelse afslag på forlængelse af tilslutningsfrist til Hejnsvig Varmeværk

Afgørelse afslag på forlængelse af tilslutningsfrist til Hejnsvig Varmeværk [XXX] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse

Læs mere

Sagens baggrund Klager har den 16. og 17. marts 2015 ansøgt om tilsagn om muligheden for forhøjet pristillæg i henholdsvis underpulje 1 og 2.

Sagens baggrund Klager har den 16. og 17. marts 2015 ansøgt om tilsagn om muligheden for forhøjet pristillæg i henholdsvis underpulje 1 og 2. Til: XXX Energinet.dk Energiklagenævnet Toldboden 2 8800 Viborg Nævnenes Hus ekn@naevneneshus.dk www.ekn.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse Ophævelse og hjemvisning af Energinet.dk s afgørelse

Læs mere

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning Til: [XXX] Energinet.dk Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg Tlf. 7240 5600 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om afslag på årsbaseret

Læs mere

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning Til: Advokatfuldmægtig Christina Uggerby Energinet.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395

Læs mere

Vedr. Deres klage over Aars Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen [...]

Vedr. Deres klage over Aars Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen [...] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Vedr. Deres klage over Aars Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen [...] De har ved brev af 21. november 2002 påklaget Aars Kommunes afgørelser

Læs mere

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 9. oktober 2014 afslag på årsbaseret nettoafregning af solcelleanlæg på adressen

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 9. oktober 2014 afslag på årsbaseret nettoafregning af solcelleanlæg på adressen (Elforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse

Læs mere

Sagen drejer sig om, hvorvidt betingelsen i 4, stk. 9 i ændringsloven, hvorefter der skal være indgået en bindende og ubetinget aftale, er opfyldt.

Sagen drejer sig om, hvorvidt betingelsen i 4, stk. 9 i ændringsloven, hvorefter der skal være indgået en bindende og ubetinget aftale, er opfyldt. Til: Xxx Energinet.dk Energiklagenævnet Toldboden 2, 8800 Viborg Nævnenes Hus ekn@naevneneshus.dk www.ekn.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse afslag på forhøjet pristillæg Den 7. juni 2016 modtog

Læs mere

AFGØRELSE. (varmeforsyning)

AFGØRELSE. (varmeforsyning) ENERGIKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5785 Fax: 3395 5799 Email: ekn@ekn.dk ANONYMISERET AFGØRELSE 17. april 2001 J.nr. 97-2311-0018 JDA AFGØRELSE (varmeforsyning) Klage fra

Læs mere

Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.

Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn. xxx xxx xxx Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Fremsendes pr. e-mail til xxx Afgørelse Klage

Læs mere

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 25. august 2014 afslag på årsbaseret nettoafregning af solcelleanlæg på adressen

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 25. august 2014 afslag på årsbaseret nettoafregning af solcelleanlæg på adressen (Elforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse

Læs mere

Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen

Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] over Gladsaxe Kommune af 2. juni 2003 elvarme i gulv i badeværelse Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen Næstformand,

Læs mere

Klage over Roskilde Kommunes afgørelse af 9. oktober 2008 om afslag på dispensation fra tilslutningspligt til Svogerslev Fjernvarme a.m.b.a.

Klage over Roskilde Kommunes afgørelse af 9. oktober 2008 om afslag på dispensation fra tilslutningspligt til Svogerslev Fjernvarme a.m.b.a. Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Klage over Roskilde Kommunes afgørelse af 9. oktober 2008 om

Læs mere

Sagens baggrund Den 29. januar 2014 ansøgte klager Energinet.dk om årsbaseret nettoafregning for det i sagen omhandlede solcelleanlæg.

Sagens baggrund Den 29. januar 2014 ansøgte klager Energinet.dk om årsbaseret nettoafregning for det i sagen omhandlede solcelleanlæg. Til: Greve Kommune / Greve Idrætscenter Energinet.dk Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg Tlf. 72 40 56 00 www.ekn.dk ekn@naevneneshus.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse - afslag på årsbaseret

Læs mere

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 13. januar 2014 afslag på årsbaseret nettoafregning af solcelleanlæg på adressen

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 13. januar 2014 afslag på årsbaseret nettoafregning af solcelleanlæg på adressen (Elforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse

Læs mere

Ændringsforslag stillet den 11. juni 2013 uden for tillægsbetænkningen. Ændringsforslag. til 3. behandling af

Ændringsforslag stillet den 11. juni 2013 uden for tillægsbetænkningen. Ændringsforslag. til 3. behandling af Til lovforslag nr. L 199 Folketinget 2012-13 Ændringsforslag stillet den 11. juni 2013 uden for tillægsbetænkningen Ændringsforslag til 3. behandling af Forslag til lov om ændring af lov om fremme af vedvarende

Læs mere

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Energinet.dk s afgørelse af 27. oktober 2016.

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Energinet.dk s afgørelse af 27. oktober 2016. Til: Xxx Energinet.dk Energiklagenævnet Toldboden 2 8800 Viborg Nævnenes Hus ekn@naevneneshus.dk www.ekn.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse afslag på årsbaseret nettoafregning Den 7. november

Læs mere

Henvendelse om Energiklagenævnets afgørelse af 7. december 2004

Henvendelse om Energiklagenævnets afgørelse af 7. december 2004 [Navn] [Adresse] [Adresse] Fremsendes pr. e-mail og ikke tillige pr. brevpost Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk

Læs mere

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet afviser klagen over Energinet.dk s afgørelse af 20. marts 2017.

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet afviser klagen over Energinet.dk s afgørelse af 20. marts 2017. Til: [XXX] Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg Tlf. 7240 5600 www.ekn.dk ekn@naevneneshus.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse Afvisning af klage over afslag på forhøjet pristillæg [XXX] (herefter

Læs mere

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning Til: [XXX] Energinet.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk

Læs mere

Frederiksborggade København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf Fax

Frederiksborggade København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf Fax (Vedvarende energi) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Siemens Wind Power A/S OVER Energinet.dk

Læs mere

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Energinet.dk s afgørelse af 30. december 2016.

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Energinet.dk s afgørelse af 30. december 2016. Til: XXX Energistyrelsen Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg Tlf. 72 40 56 00 www.ekn.dk ekn@naevneneshus.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse Stadfæstelse af afslag på årsbaseret nettoafregning

Læs mere

Sagen omhandler solcelleanlægget beliggende på adressen [XXX]med GSRNnr.[XXX].

Sagen omhandler solcelleanlægget beliggende på adressen [XXX]med GSRNnr.[XXX]. Til: [XXX] Energinet.dk Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg Tlf. 72 40 56 00 www.ekn.dk ekn@naevneneshus.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse - afslag på årsbaseret nettoafregning Energiklagenævnet

Læs mere

Afgørelse Klage over Lolland Kommunes afgørelse om forblivelsespligt

Afgørelse Klage over Lolland Kommunes afgørelse om forblivelsespligt Til: [XXX] Rødby Varmeværk A.m.b.a. Lolland Kommune (j.nr.[xxx]) Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395

Læs mere

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet afviser klagen over Tønder Kommunes tinglysning af forblivelsespligten.

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet afviser klagen over Tønder Kommunes tinglysning af forblivelsespligten. Til: XXX Tønder Kommune Energiklagenævnet Toldboden 2 8800 Viborg Nævnenes Hus ekn@naevneneshus.dk www.ekn.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse afvisning af klage over tinglysning af forblivelsespligt

Læs mere

Afgørelse - klage over Høje Taastrup Kommunes afgørelse af 30. august 2011 om påbud om tilslutning til fjernvarme vedrørende ejendommen

Afgørelse - klage over Høje Taastrup Kommunes afgørelse af 30. august 2011 om påbud om tilslutning til fjernvarme vedrørende ejendommen [XXX] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse

Læs mere