SAMLET OVERBLIK Bevillingsnoter

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SAMLET OVERBLIK Bevillingsnoter"

Transkript

1 Særlige bevillingsnoter Byrådet kan vedtage, at der for specielle områder skal gælde særlige bevillingsbetingelser indeholdende pålæg, beføjelser eller begrænsninger i forhold til de på bevillingsoversigten opførte beløb. For 2012 har Byrådet vedtaget nedenstående bevillingsnoter. Generelt Temabudgetlægning I budgetperioden gennemføres for hvert enkelt politikområde en særlig temabudgetlægning. Hensigten med temabudgetlægningen er, at forbedre budgetforudsætningerne, styrbarheden og realiseringen af de bevilgede budgetbeløb. Ved gennemgangen skal et minimumsbudget svarende til lovbundne og andre uafviselige udgifter være udgangspunktet. Redegørelse om budgetrealisering samt finansbudget Kommunaldirektøren er pålagt månedligt at fremsende redegørelse til Økonomiudvalget omkring forventningerne til den samlede budgetrealisering. Forvaltningsdirektørerne skal tilvejebringe bidrag for eget område, såfremt kommunaldirektøren anmoder herom. Kommunaldirektøren er pålagt at udarbejde et finansbudget for budgetperioden. Finansbudgettet fremsendes til Økonomiudvalgets godkendelse i februar måned, og der udarbejdes månedligt en opfølgningsredegørelse til forelæggelse for Økonomiudvalget. Socialpolitik Frivilligt socialt arbejde Social- og Sundhedsudvalget bemyndiges til, på Byrådets vegne, at træffe afgørelse om fordeling af de såkaldte 18 midler, inden for rammen af den på årsbudgettet afsatte bevilling. Social- og Sundhedsudvalget kan endvidere subdelegere retten til fordeling af tilskud indtil kr. til socialdirektøren. Social- og sundhedsmæssig indsats på vej mod job. Der afsættes 3,5 mio. kr. til en social- og sundhedsmæssig indsats, som skal klargøre personer i matchgruppe 3 til at deltage i en mere jobrettet aktivering. Derved sigtes mod at undgå yderligere marginalisering af borgerne, samt at færre tildeles permanente forsørgelsesydelser. Indsatsen er en målrettet og tidsbestemt samarbejdsproces mellem borger, pårørende og fagfolk, og tager udgangspunkt i borgerens hele livssituation. Det er målet, at borgeren skal opnå et selvstændigt og meningsfyldt liv, og dermed forberedes til et arbejdsliv. Indsatsen skal baseres på et fleksibelt og mobilt tilbud målrettet de berørte borgergrupper, og udføres med særligt fokus på at fremme mental sundhed, herunder bl.a. forebyggelse af stress, angst og depression og derudover på ADHD og personlighedsforstyrrelser.

2 Idet der er tale om de allersvageste borgere, udføres indsatserne under Social- og Sundheds udvalgets ansvarsområde. Frivillighedsarrangement Som støtte til Kolding Kommunes frivillige og den strategiske frivillighedssatsning afholdes der en gang årligt et frivillighedsarrangement. Arrangementet finansieres ved at øremærke kr. af 18 midlerne under Social- og Sundhedsudvalgets budget. Nye veje i psykiatri Socialforvaltningen pålægges at analysere og fremlægge et forslag til, hvordan psykisk syge sikres hurtigere hjælp til at skabe ro, afklaring og udredning, med det formål at sikre livskvalitet, færre indlæggelser og fastholde arbejdstilknytning eller at sikre hurtigere tilbagevenden til arbejdsmarkedet. Herunder undersøges mulighederne for at etablere et refugium i Kolding i samarbejde med Landsforeningen af psykiatribrugere (LAP). Arbejdsmarkedspolitik Produktionsskolen, samarbejde Produktionsskolen har mulighed for at rumme endnu flere unge mennesker. Det skal undersøges, om der kan tænkes nye projekter ind i det regi til gavn for at få unge motiveret til at gå i ungdomsuddannelse og/eller i job. Aktiveringsindsats Socialforvaltningen skal udarbejde et katalog med en række job, der ikke eksisterer i dag, hvor kontanthjælpsmodtagere kan være med til at sikre og skabe samfundsværdi. Job indenfor det grønne område, bjørneklosbekæmpelse, genbrug og renovering af stier mv. (f.eks. fjernelse af ukrudt på sti ved Donssøerne). Kataloget skal udarbejdes i samarbejde med By- og Udviklingsforvaltningen og landsbyforum. Uddannelsespolitik Pulje til undervisningsoptimering, AKT Pulje til styrkelse af normalundervisningen gennem øgede midler til AKT på den enkelte skole. 3 år á kr. evalueres af Uddannelsesudvalget hvert år for at justere en optimal udnyttelse af puljen. Folkeskolen Uddannelsesudvalget får udarbejdet en pædagogisk strategi for perioden og udviklingsplanen justeres i forhold til denne. Helhedsskole Børne- og Uddannelsesforvaltningen pålægges at følge helhedsskoleforsøget fra Dr. Dorothea

3 Skolen, med henblik på at implementere helhedsskoletankegangen til kommunens øvrige skoler. I helhedsskoletankegangen indgår skolerne, SFO erne og fritidstilbud som idrætsforeningerne mv. som samarbejdspartnere. Beskrivelse af Projekt Heldagsskolen forelægges Uddannelsesudvalget. Pædagogisk forsøg i folkeskolen Uddannelsesudvalget anmodes om at igangsætte et arbejde, med henblik på at opnå dispensation efter folkeskolelovens 55 (om pædagogisk forsøgsvirksomhed), i forhold til at oprette et tilbud på en skole for særligt talentfulde elever inden for design og innovation, både hvad angår det kreative-musiske område og scienceområdet. Tilbuddet tænkes henlagt til en skole, der måtte have særlig interesse og kompetence med hensyn til at påtage sig denne opgave. Uddannelsesudvalget udarbejder sammen med den interesserede skole en dispensationsansøgning, i løbet af 1. kvartal 2012, med henblik på medio året at opnå den fornødne dispensation fra Undervisningsministeriet. Når dispensationen er opnået formulerer Uddannelsesudvalget et forslag til budget, der behandles politisk i forbindelse med udarbejdelsen af årsbudgettet for 2013, således at det konkrete projekt i givet fald kan iværksættes fra skoleåret 2013/14. Fritids- og Idrætspolitik Munkevængets hal Der skal skabes en løsning for, at Kolding Basketklub flyttes fra Munkevængets Hal til et andet egnet sted. Dette så yderligere haltimer kan frigøres til endnu mere brug for nærområde aktiviteter. Vej- og Parkpolitik Videoovervågning En videoovervågningsløsning i Kolding city skal undersøges i samarbejde med Sydøstjyllands Politi. Graffiti handlingsplan Der skal gennem dialog mellem kommunen, politiet og SSP, udarbejdes et oplæg til en handlingsplan, der arbejder i to spor. Et spor, der handler om flere muligheder for lovligt at male med graffiti på offentlig tilgængelige, herunder også centrale, steder i Kolding Kommune. Det andet spor skal forholde sig til en "nul-tolerance" overfor ulovligt graffiti, herunder særligt de "tags", der skæmmer byerne i kommunen. Handlingsplanen bør overveje muligheder for borgerinddragelse. Handlingsplanen fremlægges senest juni 2012.

4 Kultur- og Erhvervspolitik International aktivitet Internationalt Udvalg bemyndiges til, på Byrådets vegne, at træffe afgørelse om internationale aktiviteter, indenfor rammen af den på årsbudgettet afsatte tilskudsbevilling. Kvarterhus anno 2012 By- og udviklingsdirektøren og socialdirektøren pålægges at fremkomme med forslag til en plan for hvordan Kvarterhuset, der i 2012 fejrer sit 10 års jubilæum, kan revitaliseres og udvikles til at være et endnu mere aktivt hus for borgere og foreninger i Kolding Kommune generelt og Sydvestkvarteret i særdeleshed. Det foreslås, at der nedsættes et pgf. 17 stk. 4 Udvalg som styrende enhed i.f.t. en relancering af Kvarterløftsprojektet i Sydvestkvarteret. Udvalget består af formændene for Kultur- og Erhvervsudvalget, Fritidsudvalget og Social- og Sundhedsudvalget. Der er to pladser til partierne udenfor konstitueringen. Herudover deltager by- og udviklingsdirektøren og socialdirektøren samt relevante repræsentanter fra området. Borgerhuset For at understøtte liv i midtbyen sikres der fortsat mulighed for udstillinger, julemandens hus mv. i ejendommen Helligkorsgade 18. Det skal undersøges om et salg kan ske til Fonden Erhvervenes Hus. Denne fond driver i forvejen Akseltorv 8, hvor Business Kolding og Visit Kolding har til huse og Jernbanegade 29, hvor House of Innovation projektet har til huse. Bibliotek i Kolding Storcenter By- og udviklingsdirektøren pålægges at udarbejde en beskrivelse af en biblioteksafdeling i Kolding Storcenter. I beskrivelsen skal indgå mulighederne for borgerservicefunktioner, som kan indgå. Miljøpolitik Nyt kolonihave område Plan- og Miljøudvalget anmodes om at udarbejde forslag til kommuneplantillæg og lokalplan, som muliggør etablering af kolonihaver på arealet umiddelbart nordøst for det nuværende kolonihaveareal ved Kolding Sygehus. Forslaget skal ses på baggrund af, at Region Syddanmark pr. 31. december 2011 har opsagt lejemålet med Kolding Kommune af det nuværende kolonihaveareal. Arealet skal bruges i forbindelse med ombygningen til det nye akutsygehus. Dermed må alle lejerne af de enkelte kolonihaver fraflytte arealet, og da der ikke umiddelbart er mulighed for at tilbyde dem andre haver i nærheden, foreslås det at indrette det nævnte areal til formålet.

5 Beregningerne skal tages med forbehold pga. projektets meget foreløbige karakter og viser, at en etablering af 80 haver vil koste ca kr., svarende til ca kr./have. Ved beregningerne er forudsat følgende: Antal haver: 80 stk. Vej: m. Haveforeningen genopføres med de veje og parkeringsarealer, som er i den eksisterede forening, på et areal beliggende umiddelbart nord for den nuværende placering. Haverne bliver udstyret med vandadgang i hækken. Der bliver ikke etableret hverken el eller varme forsyning, hvilket haverne heller ikke har i dag. Der er ikke medtaget budget for: Bygning til fælles toiletfaciliteter. Etablering af legeplads. Tilslutningsbidrag for el ( kr./ have). Tilslutningsbidrag for fjernvarme ( kr./have). Der er medtaget budget for: Tilslutningsafgift for vand. Etablering af samletank. Etablering af grusveje. Etablering af grus parkeringsplads med plads til 14 biler. Børnepasningspolitik Lukkedage og fleksibel børnepasning Der skal laves en analyse blandt forældrene til børn i Kolding Kommunes daginstitutioner. Analysen skal afdække om de lukkedage, der er i Kolding Kommune giver problemer for familierne og afdække, hvilke der giver størst problemer. Samtidig skal det afdækkes om åbningstiderne er dækkende for behovet. Det ønskes også afdækket, hvor mange der vil forvente at gøre brug af en evt. modulordning, og hvilket modul der i så fald vil blive valgt. Når analysen fremlægges skal det også beskrives, hvilke konsekvenser der er for normering og forældrebetaling ved en evt. modulordning. Administrationspolitik Personaleaktivitet Økonomiudvalget bemyndiges til at yde tilskud til Kolding Kommunes Idrætsforening (KKIF) med et beløb på kr., til firmasports-aktiviteter for ansatte ved Kolding Kommune.

6 Kantinepriser Økonomiudvalget bemyndiges til at fastsætte priserne i kantinerne henhørende under administrationspolitik. Kontrolgruppen, organiseret socialt bedrageri Der iværksættes en intensiveret indsats i forhold til socialt bedrageri. Forslaget indebærer udarbejdelsen af en strategi- og handleplan, som sikrer at alle dele af socialt bedrageri afdækkes og anmeldes. Indsatsen omfatter såvel enkeltsager som mistanke om organiseret bedrageri. Digitaliseringsprojekt, pladsanvisningen Projektansættelse til udvikling af digitalt pladsanvisningssystem: 0,5 mio. kr. i Herudover skal digitaliseringen fremme pladsanvisningens mulighed for et bedre overblik over pladser/brugen af pladser. Tværkommunalt samarbejde Direktionen pålægges at udarbejde en analyse og foretage en vurdering af, hvorvidt der i dag løses opgaver i de dele af Kolding Kommune, der grænser op til nabokommunerne, hvor forpligtende kommunale samarbejder samlet ville give en bedre og mere hensigtsmæssig opgaveløsning. Kommuneplan Byrådets partier forpligter sig til, i forbindelse med revisionen af Kolding Kommunes Kommuneplan, at foretage en prioritering af kommunens samlede uudnyttede arealudlæg til boligformål. IT Vagt aften/weekend (Medarbejdere Kolding Kommune) Behov for IT vagt aften/weekend undersøges. Såfremt der er behov indarbejdes vagtordning i konkurrenceudsættelsen. Forsyningspolitik Genbrugsbutik/indsamling på containerpladsen. By- og Udviklingsforvaltningen pålægges at undersøge, under hvilke forhold der kan etableres genbrugsbutik på en eller flere genbrugspladser, drives en socialøkonomisk virksomhed eller opstille en indsamlingscontainer i samarbejde med en hjælpeorganisation. Skattefinansieret anlæg Salg af jord og fast ejendom By- og udviklingsdirektøren er pålagt, i samarbejde med kommunaldirektøren, at udarbejde en handlingsplan for realisering af de budgetterede salgsindtægter til forelæggelse for Økonomiudvalget i januar måned.

7 By- og udviklingsdirektøren er pålagt månedligt at fremsende en samlet redegørelse vedrørende den forventede regnskabsrealisering vedrørende jordpolitik omhandlende køb af jord, byggemodning og salg vedrørende boligparceller og erhvervsjord. Forventes budgettet ikke realiseret, skal redegørelsen indeholde forslag til bevillingsberigtigelse. I redegørelsen indgår endvidere den forventede realisering af øvrige budgetterede salgsindtægter vedrørende fast ejendom m.v. Byrådet tilkendegiver, at målet om til enhver tid at have en tilstrækkelig jordreserve til dækning af behovet for bolig- og erhvervsjord, realiseres over tid ved, at området budgetteres udgiftsneutralt. Et realiseret overskud bliver indenfor området. Anlægsbudget Kommer der i finansloven flere midler til kommunerne, så skal det aftales imellem forligsparterne, hvordan midlerne skal anvendes. Finansieringspolitik Krav til gennemsnitlig kassebeholdning Byrådets målsætning er en gennemsnitlig kassebeholdning på minimum 150 mio. kr., opgjort ekskl. overførsel af uforbrugte budgetbeløb mellem budgetår. Under forudsætning af overførsel af uforbrugte budgetbeløb fra 2011 til 2012 på 100 mio. kr. (fordelt med 80 mio. kr. vedrørende serviceudgifter og 20 mio. kr. vedrørende anlæg), er Byrådets målsætning for 2012 en gennemsnitlig kassebeholdning på ikke under 250 mio. kr.

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Primo 2019 (løbenr /19) 3,6 mio. kr. overføres til anlægsprojektet p.nr. 4987, Skovbrynet midlertidig genhusning.

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Primo 2019 (løbenr /19) 3,6 mio. kr. overføres til anlægsprojektet p.nr. 4987, Skovbrynet midlertidig genhusning. NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Primo 2019 (løbenr. 47684/19) Børne- og Uddannelsesudvalget Note 1 Børnepasningspolitik, nettodrift (serviceudgifter) Skovbrynet, midlertidig genhusning 3,6 mio. kr. overføres

Læs mere

Kolding Kommune. Økonomisk politik og budgetprocedure,

Kolding Kommune. Økonomisk politik og budgetprocedure, 1 Kolding Kommune Økonomisk politik og budgetprocedure, 2015-2018 (Udkast marts 2014 dokument nr.: 202534/13) Godkendes via behandling i: 1. Økonomiforum den 13. marts 2014 (orientering) 2. Direktion den

Læs mere

BERETNINGSOVERSIGT (Budgetforlig 2012)

BERETNINGSOVERSIGT (Budgetforlig 2012) BERETNINGSOVERSIGT (Budgetforlig 2012) FORSLAGSSTILLER: Budgetforlig 2012 I hele 1.000 kr./2012-priser 2012 2013 2014 2015 A. DET SKATTEFINANSIEREDE OMRÅDE Indtægter: -5.170.843-5.277.913-5.434.987-5.594.829

Læs mere

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Primo 2018 (løbenr /18)

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Primo 2018 (løbenr /18) NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Primo 2018 (løbenr. 33249/18) Note 1 Arbejdsmarkedspolitik, nettodrift (serviceudgifter) Flexjobpulje Flexjobpuljen overføres fra Socialpolitik. Beløbet udgør 15,365 mio. Forholdsvis

Læs mere

Aktuel status for realisering af beslutninger vedr. budget 2018 med overslagsår

Aktuel status for realisering af beslutninger vedr. budget 2018 med overslagsår Notatark Aktuel status for realisering af beslutninger vedr. budget 2018 med overslagsår 14. november 2017 - Sagsnr. 17/4616 - Løbenr. 196684/17 Der refereres til noter og beslutninger, der er angivet

Læs mere

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Medio 2018 (løbenr /18)

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Medio 2018 (løbenr /18) NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Medio 2018 (løbenr. 160772/18) Note 1 Arbejdsmarkedspolitik, nettodrift (serviceudgifter) Nyt pl-skøn nedjusteres med -52.000 kr. i 2018. Serviceudgifter, mindreforbrug Der

Læs mere

Budgetstrategi for 2020

Budgetstrategi for 2020 Notatark Budgetstrategi for 2020 8. februar 2019 - Sagsnr. 18/34074 - Løbenr. 33916/19 Indhold Indledning...2 Udgangspunktet den nuværende økonomiske situation...3 Økonomiske mål og forudsætninger for

Læs mere

Indhold. Indledning. Bevillingsnoter... 19

Indhold. Indledning. Bevillingsnoter... 19 Økonomiske forudsætninger Budgetstrategi 2019 Indhold Udgangspunkt den nuværende økonomiske situation........ 4 Det generelle omstillingskrav........................... 5 De tværgående strategiske projekter....................

Læs mere

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Ultimo 2014 (løbenr /14)

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Ultimo 2014 (løbenr /14) NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Ultimo 2014 (løbenr. 198664/14) Note 1 Socialpolitik, nettodrift (serviceudgifter) Kommunal genoptræning og vedligeholdelsestræning Budgettet til kommunal genoptræning og vedligeholdelsestræning

Læs mere

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Medio 2016 (løbenr /16)

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Medio 2016 (løbenr /16) NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Medio 2016 (løbenr. 122292/16) Note 1 Socialpolitik, nettodrift (serviceudgifter) Der overføres 665.000 kr. i 2016 fra socialpolitik til generelle tilskud. Overførslen skyldes

Læs mere

SAMLET OVERBLIK Bevillingsnoter

SAMLET OVERBLIK Bevillingsnoter Særlige bevillingsnoter Byrådet kan vedtage, at der for specielle områder skal gælde særlige bevillingsbetingelser indeholdende pålæg, beføjelser eller begrænsninger i forhold til de på bevillingsoversigten

Læs mere

ADMINISTRATIONSPOLITIK Drift, serviceudgifter

ADMINISTRATIONSPOLITIK Drift, serviceudgifter Indledning Området hører under Økonomiudvalget. Udgifter vedrørende administrationsbygninger, stabsfunktioner, fællesfunktioner og forvaltninger samt Byrådets egne udgifter registreres her. Endvidere indgår

Læs mere

Kolding Kommune. Budgetprocedure Udkast inkl. ændringer efter Økonomiudvalgets møde den 14. marts 2016)

Kolding Kommune. Budgetprocedure Udkast inkl. ændringer efter Økonomiudvalgets møde den 14. marts 2016) 1 Kolding Kommune Budgetprocedure 2017 2020 Udkast inkl. ændringer efter Økonomiudvalgets møde den 14. marts 2016) (Dokument nr.: 54993/16) Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2. De 5 spor 3. Byrådets mål

Læs mere

Psykiatri- og misbrugspolitik

Psykiatri- og misbrugspolitik Psykiatri- og misbrugspolitik l Godkendt af Byrådet den 25. februar 2013 1 Forord I et debatmøde i efteråret 2012 med deltagelse af borgere, medarbejdere, foreninger, organisationer, samarbejdspartnere

Læs mere

ADMINISTRATIONSPOLITIK Drift, serviceudgifter

ADMINISTRATIONSPOLITIK Drift, serviceudgifter Indledning Området hører under Økonomiudvalget. Udgifter vedrørende administrationsbygninger, stabsfunktioner, fællesfunktioner og forvaltninger samt Byrådets egne udgifter registreres her. Endvidere indgår

Læs mere

Emne: Opfølgning på politiske opgaver

Emne: Opfølgning på politiske opgaver Notatark Emne: Opfølgning på politiske opgaver 21. januar - Sagsnr. 18/37896 - Løbenr. 15282/19 Sammenhængende børne- og ungepolitik (0-18 år) Udvalgt ønsker: En sammenhængende børne- og ungepolitik og

Læs mere

ADMINISTRATIONSPOLITIK Drift, serviceudgifter

ADMINISTRATIONSPOLITIK Drift, serviceudgifter Indledning Området hører under Økonomiudvalget. Udgifter vedrørende administrationsbygninger, stabsfunktioner, fællesfunktioner og forvaltninger samt Byrådets egne udgifter registreres her. Endvidere indgår

Læs mere

BESLUTNINGSSAG: UDMØNTNING AF BESPARELSER PÅ DAGTILBUDSOMRÅDET

BESLUTNINGSSAG: UDMØNTNING AF BESPARELSER PÅ DAGTILBUDSOMRÅDET SIDE 1/5 BESLUTNINGSSAG: UDMØNTNING AF BESPARELSER PÅ DAGTILBUDSOMRÅDET INDSTILLING: Direktionen indstiller til Børn, Familie og Uddannelsesudvalget: 1. At der ikke foretages kapacitetsmæssige tilpasninger

Læs mere

INTRODUKTION TIL DET NYE BØRNE- OG UDDANNELSESUDVALG 2018

INTRODUKTION TIL DET NYE BØRNE- OG UDDANNELSESUDVALG 2018 INTRODUKTION TIL DET NYE BØRNE- OG UDDANNELSESUDVALG 2018 Overlevering: Klæde det nye udvalg på Politikudvikling i det nye udvalg JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL Konstituering af udvalget Byrådsseminar topmøde

Læs mere

Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august 2019 Stevns Dagskole

Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august 2019 Stevns Dagskole Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august 2019 Stevns Dagskole S. 1/10 Indhold Indledning... 3 Model 1 Oprindelig tildeling...4 Model 2 30 ugentlige timer til undervisning/behandling SFO i Krudthuset...5

Læs mere

Aktuel status for realisering af beslutninger vedr. budget 2018 med overslagsår

Aktuel status for realisering af beslutninger vedr. budget 2018 med overslagsår Notatark Aktuel status for realisering af beslutninger vedr. budget 2018 med overslagsår 14. november 2017 - Sagsnr. 17/4616 - Løbenr. 196684/17 Der refereres til noter og beslutninger, der er angivet

Læs mere

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Ultimo 2015 (løbenr /15)

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Ultimo 2015 (løbenr /15) NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Ultimo 2015 (løbenr. 195322/15) Note 1 Socialpolitik, nettodrift (serviceudgifter) Den kommunale særtilskudspulje. Der foreslås overført midler fra den kommunale særtilskudspulje

Læs mere

INVESTERINGSOVERSIGT BUDGET 2015

INVESTERINGSOVERSIGT BUDGET 2015 Investeringsoversigt Det skattefinansierede område Ved udarbejdelsen af anlægsbudgettet på det skattefinansierede område er der taget udgangspunkt i den økonomiske politik. Ifølge denne skal der så vidt

Læs mere

Indsatskatalog til udmøntning af sundhedspolitikken Sammen om Sundhed 2012-2018 del 1

Indsatskatalog til udmøntning af sundhedspolitikken Sammen om Sundhed 2012-2018 del 1 katalog til udmøntning af sundhedspolitikken Sammen om Sundhed 2012-2018 del 1 1 Oversigt over sundhedsindsatser til udvikling/udmøntning Forebyggelsespakke/ sundhedsområde Tobak Udvikling af målrettede

Læs mere

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Medio 2017 (løbenr /17)

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Medio 2017 (løbenr /17) NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Medio 2017 (løbenr. 152029/17) Note 1 Socialpolitik, nettodrift (serviceudgifter) Der overføres 1.967.000 kr. kr. fra socialpolitik til generelle tilskud. Overførslen skyldes

Læs mere

Halvårsregnskab 2014 bemærkninger

Halvårsregnskab 2014 bemærkninger Halvårsregnskab 2014 bemærkninger I dette notat gives jævnfør reglerne om aflæggelse af halvårsregnskab bemærkninger til væsentlige afvigelser mellem oprindeligt budget 2014 og det forventede regnskab

Læs mere

SUNDHED SAMMEN LØFTER VI SUNDHEDEN. i Assens Kommune FORORD

SUNDHED SAMMEN LØFTER VI SUNDHEDEN. i Assens Kommune FORORD Sammen om sundhed FORORD SAMMEN LØFTER VI SUNDHEDEN I Assens Kommune vil vi sætte spot på sundheden og arbejde målrettet for udvikling, fremgang og livskvalitet for alle. Vi vil løfte sundheden. Derfor

Læs mere

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Byrådets møde den 25.06.2008 kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 217. Anlægsbudget 2008. Budgetopfølgning i forbindelse med lovforslag vedrørende anlægssanktion...

Læs mere

Opvækst- og Uddannelsesudvalget

Opvækst- og Uddannelsesudvalget Opvækst- og Uddannelsesudvalget Referat fra møde Tirsdag den 22. oktober 2013 kl. 17.00 i F6 Mødet slut kl. 18.00 MØDEDELTAGERE Jesper Henriksen (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Guri Bjerregaard (A)

Læs mere

SAMLET OVERBLIK Bevillingsnoter

SAMLET OVERBLIK Bevillingsnoter Særlige bevillingsnoter Byrådet kan vedtage, at der for specielle områder skal gælde særlige bevillingsbetingelser indeholdende pålæg, beføjelser eller begrænsninger i forhold til de på bevillingsoversigten

Læs mere

Regnskab 2014. Økonomi- og Erhvervsudvalgets møde 18. marts 2015

Regnskab 2014. Økonomi- og Erhvervsudvalgets møde 18. marts 2015 Regnskab 2014 Økonomi- og Erhvervsudvalgets møde 18. marts 2015 Regnskab 2014 - Økonomioversigt Forv. Opr. budget regnskab Korr. budget Regnskab mio.kr. (-) angiver indtægt/overskud 2014 30/9 14 2014 2014

Læs mere

Plan-, Bolig- og Miljøudvalget

Plan-, Bolig- og Miljøudvalget Konsekvenser af budget 2019 - anlæg og drift for ikke medtagne ændringsforslag Sagsnr: 18/8919 Resumé Beskrivelse af konsekvenserne for s politikområder af det vedtagne budget 2019 for ikke medtagne ændringsforslag.

Læs mere

Politikområdet består af 4 distrikter Nord, Øst, Vest og Syd samt et fællesområde. Desuden indeholder området Ældrerådet, tomgangsleje og projekter.

Politikområdet består af 4 distrikter Nord, Øst, Vest og Syd samt et fællesområde. Desuden indeholder området Ældrerådet, tomgangsleje og projekter. Bemærkninger til budget 2017 politikområde Ældre Politikområdet består af 4 distrikter Nord, Øst, Vest og Syd samt et fællesområde. Desuden indeholder området Ældrerådet, tomgangsleje og projekter. I 1.000

Læs mere

Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august Stevns Dagskole. Supplerende notat på baggrund af BUL s beslutning

Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august Stevns Dagskole. Supplerende notat på baggrund af BUL s beslutning Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august 2019 Stevns Dagskole Supplerende notat på baggrund af BUL s beslutning 12.03.19 April 2019 S. 1/11 Indhold 1 - Indledning...3 2 - Model 5 30/33 ugentlige timer

Læs mere

Anlæg: Der er nu udarbejdet et forslag til investeringsoversigt, som dels tager højde for udgifter til de projekter, som allerede er igangsat.

Anlæg: Der er nu udarbejdet et forslag til investeringsoversigt, som dels tager højde for udgifter til de projekter, som allerede er igangsat. 8. september 2010 Sags id: 10/37207 Budgetoplæg -2014 Kontaktperson: mbmoe E-mail: mbmoe@assens.dk Dir. tlf.: 64 74 74 09 Budgetoplægget til økonomiudvalgets 1. bygger videre på de reduktionsblokke, der

Læs mere

ADMINISTRATIONSPOLITIK Drift, serviceudgifter

ADMINISTRATIONSPOLITIK Drift, serviceudgifter Indledning Området hører under Økonomiudvalget. Udgifter vedrørende administrationsbygninger, stabsfunktioner, fællesfunktioner og forvaltninger samt Byrådets egne udgifter registreres her. Endvidere indgår

Læs mere

Fritids og idrætspolitik for Kolding Kommune. Proces- og handlingsplan for revision af fritids- idræts og folkeoplysningspolitikken i Kolding Kommune

Fritids og idrætspolitik for Kolding Kommune. Proces- og handlingsplan for revision af fritids- idræts og folkeoplysningspolitikken i Kolding Kommune Fritids og idrætspolitik for Kolding Kommune Proces- og handlingsplan for revision af fritids- idræts og folkeoplysningspolitikken i Kolding Kommune FORMÅL At udarbejde forslag til revision af Kolding

Læs mere

BUDGET 2016-2019 - DRIFTSKORREKTION

BUDGET 2016-2019 - DRIFTSKORREKTION Rettelse af korrektion for faktiske elevtal 2014/15 22-06-2015 Indtastningsdato 09-04-2015 Korrektionsnr 6 Rettelse af korrektion for faktiske elevtal 2014/15. Reduceret med 2.500.000 kr. i 2015 2018.

Læs mere

Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30.

Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30. ALLERØD KOMMUNE Kultur og Idrætsudvalget Møde nr. 31 Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30. Medlemmer: Formand Flemming

Læs mere

Faxe kommunes økonomiske politik

Faxe kommunes økonomiske politik Formål: Faxe kommunes økonomiske politik 2013-2020 18. februar Faxe kommunes økonomiske politik har til formål at fastsætte de overordnede rammer for kommunens langsigtede økonomiske udvikling og for den

Læs mere

Handleplan - Kolding Kommunes socialøkonomiske strategi. Lokal vækst med social bundlinje

Handleplan - Kolding Kommunes socialøkonomiske strategi. Lokal vækst med social bundlinje Handleplan - Kolding Kommunes socialøkonomiske strategi Lokal vækst med social bundlinje 1 Kolding Kommunes socialøkonomiske strategi Lokal vækst med social bundlinje blev vedtaget af Byrådet den 30. januar

Læs mere

Budgetaftale for budgetåret 2015 og overslagsårene 2016, 2017 og 2018.

Budgetaftale for budgetåret 2015 og overslagsårene 2016, 2017 og 2018. Budgetaftale for budgetåret 2015 og overslagsårene 2016, 2017 og 2018. Der indgås mellem partierne Venstre, Socialdemokraterne, Det Konservative Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Liberal

Læs mere

Psykiatri- og misbrugspolitik

Psykiatri- og misbrugspolitik Psykiatri- og misbrugspolitik l Godkendt af Byrådet den XX 1 Forord Hans Nissen (A) Formand, Social- og Sundhedsudvalget 2 Indledning Det er Fredensborg Kommunes ambition at borgere med psykosociale handicap

Læs mere

Indstilling til 2. behandling af budget

Indstilling til 2. behandling af budget Indstilling til 2. behandling af budget 2017-2020 tet for 2017-20 består af det fremlagte budget til 1. behandlingen tillagt budgetforliget, som er indgået mellem Socialdemokratiet, Venstre, Konservative

Læs mere

Indledning. Med denne budgetaftale viderefører Byrådet intentionerne bag den tidligere kommunalbestyrelses økonomiske politik.

Indledning. Med denne budgetaftale viderefører Byrådet intentionerne bag den tidligere kommunalbestyrelses økonomiske politik. Indledning Med denne budgetaftale viderefører Byrådet intentionerne bag den tidligere kommunalbestyrelses økonomiske politik. De underskrivende partier er enige om vigtigheden af, at målene bag genopretningsplanen,

Læs mere

Notat vedrørende fraværsindsatser oplæg til Børne- og Skoleudvalget, juni 2017

Notat vedrørende fraværsindsatser oplæg til Børne- og Skoleudvalget, juni 2017 Notat vedrørende fraværsindsatser oplæg til Børne- og Skoleudvalget, juni 2017 Baggrund Kommunalbestyrelsen besluttede med vedtagelsen af budget 2017: Forligsparterne ønsker at følge udviklingen omkring

Læs mere

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Primo 2017 (løbenr /17)

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Primo 2017 (løbenr /17) NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Primo 2017 (løbenr. 94766/17) Note 1 Socialpolitik, nettodrift (serviceudgifter) Som følge af merudgifter vedr. IT og telefoni overføres 31.000 kr. i 2017 samt 32.000 kr. 2018

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 28. november 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering...2 3. KF - Temadrøftelse...3 4. KF - Kunstudvalg i

Læs mere

Forelæggelse af forslag til flerårsbudget 2013 2016 (2. behandling)

Forelæggelse af forslag til flerårsbudget 2013 2016 (2. behandling) Side 1 Forelæggelse af forslag til flerårsbudget 2013 2016 (2. behandling) Indledende bemærkninger * Vi skal i dag endeligt vedtage budgettet for 2013. * I forhold til førstebehandlingen er der kun sket

Læs mere

Prioriteringskatalog vedr. besparelsesforslag - Økonomiudvalget

Prioriteringskatalog vedr. besparelsesforslag - Økonomiudvalget Prioriteringskatalog vedr. besparelsesforslag - Økonomiudvalget Oversigt over forslag til budgetændringer Ramme 390 Politiske udvalg og administration Nr. 1 Risikostyring 700 300 300 300 Nr. 2 Reduktion

Læs mere

Direktionen udarbejder oplæg til overordnet politik for det samlede klima- og miljøområde

Direktionen udarbejder oplæg til overordnet politik for det samlede klima- og miljøområde initierede temaer Eget mål Klima og miljø Direktionen udarbejder oplæg til overordnet politik for det samlede klima- og miljøområde Direktionen sikrer, at de politisk vedtagne handleplaner iværksættes.

Læs mere

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes.

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes. 1 Udvalget for Social og Sundhed Oversigt over udmøntning af nye ønsker til driftsbudgettet for 2016 Ved Byrådets budgetforlig blev der blandt andet truffet beslutning om at budgettet for Udvalget for

Læs mere

Delprojektbeskrivelse meningsfuld hverdag med demens - rehabilitering til borgere med demens

Delprojektbeskrivelse meningsfuld hverdag med demens - rehabilitering til borgere med demens Delprojektbeskrivelse meningsfuld hverdag med demens - rehabilitering til borgere med demens Befolkningsprognosen viser, at der på landsplan bliver flere ældre. I takt med en stigende andel af ældre i

Læs mere

Omflytninger mellem bevillinger uden kassemæssig effekt

Omflytninger mellem bevillinger uden kassemæssig effekt Omflytninger mellem bevillinger uden kassemæssig effekt Nedenstående tabel er en oversigt over flytninger mellem bevillinger, der falder uden for reglerne om administrative omflytninger. Omflytningerne

Læs mere

5. FOLKESKOLER. Kapitel 5: Politikområde Folkeskoler. Halsnæs Kommune Budget

5. FOLKESKOLER. Kapitel 5: Politikområde Folkeskoler. Halsnæs Kommune Budget 5. FOLKESKOLER Fra august 2014 skal den nationale Folkeskolereform implementeres med betydelige indvirkninger på budgettets sammensætning på skolerne. I skrivende stund er det endelige lovforslag fremsendt

Læs mere

Kulturudvalget Dato: 11. januar 2005 Blad nr. 1 INDHOLDSFORTEGNELSE ÅBENT MØDE.

Kulturudvalget Dato: 11. januar 2005 Blad nr. 1 INDHOLDSFORTEGNELSE ÅBENT MØDE. Kulturudvalget Dato: 11. januar 2005 Blad nr. 1 Kulturudvalget afholder møde: Referat Den 11. januar 2005 Kl. 16.00 på administrationsbygningen. Hals Kommune Fraværende med afbud: Ib Munk. INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Direktion og Sekretariater

Direktion og Sekretariater 1. Formål Kommunaldirektøren er budgetansvarlig for bevillingen under. Bevillingen hører under Økonomiudvalget. har som overordnet formål at bidrage til, at det politiske og administrative system kan fungere

Læs mere

Budget Omprioriteringskatalog - reduktioner

Budget Omprioriteringskatalog - reduktioner Budget 2018-2021 Omprioriteringskatalog - reduktioner Børne- og Uddannelsesudvalget Forvaltningens forslag 1.000 kr. Note Politikområde Titel 2018 2019 2020 2021 1 PPR 2.500 2.500 2.500 2.500 2 1 % besparelse

Læs mere

Digitale læremidler Refererer til punkt 3.1. i Den fælleskommunale handlingsplan for digitalisering (KL s 32 indsatsområder)

Digitale læremidler Refererer til punkt 3.1. i Den fælleskommunale handlingsplan for digitalisering (KL s 32 indsatsområder) Center for Børn og Undervisning 3. april 2013 Analyse af det fremtidige IT-behov på skoleområdet Efter indstilling fra Børne- og Undervisningsudvalget samt Økonomi- og Planudvalget behandlede Byrådet den

Læs mere

Dispensations ansøgninger:

Dispensations ansøgninger: Dispensations ansøgninger: Center for Ældre Konto 5, forventer i 2015 nedenstående resultat: Drift Indenfor selvforvaltning Fælles 20 mio. kr. Indenfor selvforvaltning Virksomheder 1,6 mio. kr. Udenfor

Læs mere

3. Budgetopfølgning 31. marts 2015

3. Budgetopfølgning 31. marts 2015 Ringkøbing-Skjern Kommune Økonomi- og Erhvervsudvalget 4. maj 215 3. Budgetopfølgning 31. marts 215 15-714 Sagsfremstilling Administrationen har gennemført opfølgningen pr. 31. marts. Budgetopfølgningen

Læs mere

Mål og Midler Klubber

Mål og Midler Klubber Fokusområder Følgende indsatsområde vil være genstand for særlig opmærksomhed i udviklingen af klubstrukturen i Viborg Kommune Ressourcetildelingsmodellen Sammenlægning af klubber - leder af flere klubber

Læs mere

Afstemningsliste for budget 2014 til Ændringsforslag fra Byrådets grupper -

Afstemningsliste for budget 2014 til Ændringsforslag fra Byrådets grupper - 87 Forligsparterne Sociale Forhold og Beskæftigelse anmodes om at tilrettelægge en proces, hvor kommunens beskæftigelsesmæssige indsats og organisering revurderes 88 Forligsparterne Sociale Forhold og

Læs mere

Sammenskrivning af høringssvar, vedr. Ny folkeskolereform.

Sammenskrivning af høringssvar, vedr. Ny folkeskolereform. Sammenskrivning af høringssvar, vedr. Ny folkeskolereform. Blandt de 26 indkomne høringssvar er der en generel positiv indstilling over høringsmaterialet. Der bliver i høringssvarene også stillet spørgsmål,

Læs mere

Beskrivelse af ændringer i ressourcetildelingsmodellen (gældende fra 1. august 2014)

Beskrivelse af ændringer i ressourcetildelingsmodellen (gældende fra 1. august 2014) Beskrivelse af ændringer i ressourcetildelingsmodellen (gældende fra 1. august 2014) Indledning Indledning tilrettet i forhold til ny skolereform, herunder en samlet ressourcetildelingsmodel for skoler,

Læs mere

Aftale mellem direktionen og chefen for Dagtilbud for 2012

Aftale mellem direktionen og chefen for Dagtilbud for 2012 Aftale mellem direktionen og chefen for Dagtilbud for Chefen for Dagtilbud er forpligtet til at arbejde målrettet på at efterleve og opfylde aftalens indhold, herunder nedenstående politiske mål. Indsatsområder

Læs mere

Budgetrevision I. Det samlede resultat for hele Holbæk Kommune forventes at blive et overskud på 76,0 mio. kr.

Budgetrevision I. Det samlede resultat for hele Holbæk Kommune forventes at blive et overskud på 76,0 mio. kr. Budgetrevision I Resultatet af Budgetrevision I er samlet set en forbedring på 10,8 mio. kr. Det skyldes færre udgifter på beskæftigelsesområdet og på det almene børneområde. Derudover øges indtægterne,

Læs mere

REVIDERET - Afsluttende tilretning af forslag til budget 2015-2018

REVIDERET - Afsluttende tilretning af forslag til budget 2015-2018 ØKONOMI OG PERSONALE Dato: 24. september 2014 Økonomibilag nr. 8 2014 Tlf. dir.: 4477 6316 E-mail: jkg@balk.dk Kontakt: Jeppe Krag Sagsid: 00.30.10-P19-2-14 REVIDERET - Afsluttende tilretning af forslag

Læs mere

TILLÆGS Referat. fra mødet den kl i Direktør Lars Sloths kontor

TILLÆGS Referat. fra mødet den kl i Direktør Lars Sloths kontor TILLÆGS Referat fra mødet den kl. 13.00 i Direktør Lars Sloths kontor Medlemmer: Erik Bøgh Nielsen, Heinz Hvid, Mogens Kruse, Per Skovmose, Poul Hvass Hansen Afbud: Poul Hvass Hansen, Per Skovmose Mødet

Læs mere

Administrationsgrundlag for dagpleje-, daginstitutions-, SFO-, og klubområdet i Roskilde Kommune. Gældende fra 1. januar 2012

Administrationsgrundlag for dagpleje-, daginstitutions-, SFO-, og klubområdet i Roskilde Kommune. Gældende fra 1. januar 2012 Administrationsgrundlag for dagpleje-, daginstitutions-, SFO-, og klubområdet i Roskilde Kommune Gældende fra 1. januar 2012 Godkendt af SBU den 10. januar 2012 1 Nærværende administrationsgrundlag omfatter

Læs mere

Kerneopgaven Uddannelse til Alle

Kerneopgaven Uddannelse til Alle Kerneopgaven Uddannelse til Alle Budgetrevision 2 Marts Holbæk Kommune Budgetrevision 1 Budgetrevision 1 viste et forventet merforbrug på driften på 41 mio. kr. Det skyldtes primært et merforbrug på beskæftigelsesområdet

Læs mere

Budgetforlig i Brøndby Kommune. - Vi styrker velfærden! Budgetforlig indgået d. 22. oktober mellem:

Budgetforlig i Brøndby Kommune. - Vi styrker velfærden! Budgetforlig indgået d. 22. oktober mellem: Budgetforlig 2020-2023 i Brøndby Kommune - Vi styrker velfærden! Budgetforlig indgået d. 22. oktober mellem: A. Socialdemokratiet O. Dansk Folkeparti V. Venstre F. Socialistisk Folkeparti Ø. Enhedslisten

Læs mere

Der er i budgetforslaget forudsat en uændret udskrivningsprocent på 25,5 samt en uændret grundskyldspromille på 28,89.

Der er i budgetforslaget forudsat en uændret udskrivningsprocent på 25,5 samt en uændret grundskyldspromille på 28,89. ØKONOMI OG PERSONALE Økonomibilag nr. 6 2014 Dato: 15. august 2014 Tlf. dir.: 4477 6316 E-mail: jkg@balk.dk Kontakt: Jeppe Krag Forslag til budget 2015-2018 Baggrund Økonomiudvalget vedtog den 20. maj

Læs mere

Forligsparternes ændringsforslag til budgetbalancen nr. 3b (1. behandling)

Forligsparternes ændringsforslag til budgetbalancen nr. 3b (1. behandling) DRIFTSVIRKSOMHEDEN, JF. NEDENFOR -38.765-38.740-48.615-38.490 Heraf Serviceudgifter -23.990-24.090-34.090-24.090 Heraf overførselsudgifter -14.775-14.650-14.525-14.400 Justering af L/P-reguleringen i overslagsårene

Læs mere

file:///h:/sbsys/sbsysnetdrift/temp/giol/dagsorden/preview.html

file:///h:/sbsys/sbsysnetdrift/temp/giol/dagsorden/preview.html Side 1 af 10 89. Budgetopfølgning pr.31. marts 2015 Sagsnr: 00.30.14-Ø00-1-15 Sagsansvarlig: Gitte Olsen Sagsfremstilling I de vedtagne principper for økonomistyring er det fastlagt, at der foretages 3

Læs mere

Version 2.0. Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol

Version 2.0. Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol Version 2.0 Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol Dato Version Beskrivelse af ændring 25.11.2009 1.0 Nyt bilag godkendt 21.10.2014 2.0 Administrativ revision af bilaget

Læs mere

Punkt 2 Præsentation af ny skoleleder på Egebjergskolen

Punkt 2 Præsentation af ny skoleleder på Egebjergskolen Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Skole- og Uddannelsesudvalget - 12-11-2013 Skole- og Uddannelsesudvalget - 12-11-2013 12.11.2013 kl. 08:00 Mødecenter C, Lokale 32 på Ballerup Rådhus

Læs mere

Fælles forståelse mellem Furesø Kommune, Skolelederforeningen i Furesø, BUPL- Storkøbenhavn og Furesø Lærerkreds om:

Fælles forståelse mellem Furesø Kommune, Skolelederforeningen i Furesø, BUPL- Storkøbenhavn og Furesø Lærerkreds om: Fælles forståelse mellem Furesø Kommune, Skolelederforeningen i Furesø, BUPL- Storkøbenhavn og Furesø Lærerkreds om: Opgaveløsning i Furesø Kommunes folkeskoler i skoleåret 2014-15 Indledning Furesø Kommune,

Læs mere

Social Investeringsfond (ØK)

Social Investeringsfond (ØK) Social Investeringsfond (ØK) Åben sag Sagsid: 17/26308 Sagen afgøres i: Byrådet Bilag: 1) 2388035 Åben: Budgetproces for Budget 2019-2022 (ØK) 2) 2336260 Åben: Underskrevet budgetaftale 2018 Indledning

Læs mere

Udkast. Byrådets Økonomiske politik. April 2017

Udkast. Byrådets Økonomiske politik. April 2017 Udkast Byrådets Økonomiske politik April 2017 2 Formål Byrådets økonomiske politik sætter mål for budgetlægning og en økonomisk styring, der sikrer, at kommunens økonomi er i balance og robust, således

Læs mere

3. at sagen herefter fremsendes til endelig politisk behandling sammen med de indkomne høringssvar.

3. at sagen herefter fremsendes til endelig politisk behandling sammen med de indkomne høringssvar. Styrelsesvedtægt J.nr.: 17.01.00.A21 Sagsnr.: 14/2086 ANBEFALING: Skoleafdelingen anbefaler: 1. at udkast til en ny styrelsesvedtægt for folkeskoleområdet og SFO i Dragør Kommune sendes i høring i skolebestyrelserne,

Læs mere

Økonomirapport pr. 30. september 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget.

Økonomirapport pr. 30. september 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Økonomirapport pr. 30. september for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Drift Økonomirapport 2 for perioden 1. januar 30. september viser et samlet forventet overskud på 22,1 mio. kr. Børne- Skole og

Læs mere

SAMLET OVERBLIK Bevillingsnoter

SAMLET OVERBLIK Bevillingsnoter Særlige bevillingsnoter Byrådet kan vedtage, at der for specielle områder skal gælde særlige bevillingsbetingelser indeholdende pålæg, beføjelser eller begrænsninger i forhold til de på bevillingsoversigten

Læs mere

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget 2019-2022 Økonomiudvalget fremlægger forslag til Byrådets 1. behandling af budget 2019-2022 i henhold til 37 i Lov om kommunernes styrelse. Balancen i

Læs mere

IT og digitalisering i folkeskolen

IT og digitalisering i folkeskolen 08:00 100% Aabenraa Kommune Forord Udfordringer Det skal vi lykkes med Tre strategiske spor Rammer Veje ind i digitaliseringen IT og digitalisering i folkeskolen Godkendt af Aabenraa Kommunes Byråd den

Læs mere

19. november 2018 Temamøde for byrådet Power Point oplæg fra Økonomi blev præsenteret og kommenteret af byrådets medlemmer

19. november 2018 Temamøde for byrådet Power Point oplæg fra Økonomi blev præsenteret og kommenteret af byrådets medlemmer Økonomisk Politik for Fanø Kommune Gældende for 2019-2022 Indledning På byrådets møde den 23. april 2018 blev der stillet forslag om, at der udarbejdes et oplæg til en økonomisk politik, som skal danne

Læs mere

Beskrivelsen skal belyse, hvordan den unge kan møde en tværgående indsats i den kommunale ungeindsats.

Beskrivelsen skal belyse, hvordan den unge kan møde en tværgående indsats i den kommunale ungeindsats. Social, Job og Sundhed Skole og Børn Sagsnr. 290007 Brevid. NOTAT: Organisering af en samlet kommunal ungeindsats Januar 2019 Indledning Processen for den fremtidige organisering af Ungdommens Uddannelsesvejledning

Læs mere

Nyvurdering af Varde Kommunes ledelse og administration

Nyvurdering af Varde Kommunes ledelse og administration Dokumentnummer 12912-15 Sagsnummer 15-12912 Dato: 19/11 2015 Nyvurdering af Varde Kommunes ledelse og administration Direktionen i Varde Kommune har i efteråret 2015 gennemført en vurdering af kommunens

Læs mere

Faxe kommunes økonomiske politik.

Faxe kommunes økonomiske politik. Faxe kommunes økonomiske politik. 2013-2020 Formål: Faxe kommunes økonomiske politik har til formål at fastsætte de overordnede retningslinjer for både de kommende års budgetlægning, og styringen af kommunens

Læs mere

Styrket sammenhæng i borgerforløb. Demokrati og medborgerskab. Mere for mindre. Strategisk kompetenceudvikling. sundhed

Styrket sammenhæng i borgerforløb. Demokrati og medborgerskab. Mere for mindre. Strategisk kompetenceudvikling. sundhed Styrket sammenhæng i borgerforløb Demokrati og medborgerskab Mere for mindre Frivillighed Mental sundhed Strategisk kompetenceudvikling Åben dialog Recovery Indsats i lokale miljøer Opkvalificering til

Læs mere

Notat. Ny folkeskolereform 2014. Tildeling til skolerne som følge af skolereformen. Til: Økonomiudvalget Kopi til: Fra:

Notat. Ny folkeskolereform 2014. Tildeling til skolerne som følge af skolereformen. Til: Økonomiudvalget Kopi til: Fra: Notat Til: Økonomiudvalget Kopi til: Fra: Ny folkeskolereform 2014 Tildeling til skolerne som følge af skolereformen. Et væsentligt element i den nye folkeskolereform er den udvidede skoledag, hvor understøttende

Læs mere

BilagSSU_141201_pkt.05.01. Sammen om sundhed med omtanke for den enkelte

BilagSSU_141201_pkt.05.01. Sammen om sundhed med omtanke for den enkelte Sammen om sundhed med omtanke for den enkelte Hvidovre Kommunes Sundheds- og forebyggelsespolitik 2015-2018 1 Kære borger i Hvidovre De største udfordringer for sundheden er rygning, alkohol, fysisk inaktivitet,

Læs mere

GLADSAXE KOMMUNE Social- og sundhedsforvaltningen Familieafdelingen

GLADSAXE KOMMUNE Social- og sundhedsforvaltningen Familieafdelingen GLADSAXE KOMMUNE Social- og sundhedsforvaltningen Familieafdelingen SSP-struktur i Gladsaxe Kommune. Dato 03.03.2003 Af: Claus Jul SSP - Samarbejdet i Gladsaxe Kommune Indholdsfortegnelse 1. SSP - Strukturen

Læs mere

Sagsnr.: 2016/ Dato: 1. november Regler for overførsel af mer- og mindreforbrug til efterfølgende regnskabsår

Sagsnr.: 2016/ Dato: 1. november Regler for overførsel af mer- og mindreforbrug til efterfølgende regnskabsår Notat Sagsnr.: 2016/0002042 Dato: 1. november 2016 Titel: Regler for overførsel af mer- og mindreforbrug til efterfølgende regnskabsår 1. Indledning I bestræbelserne på at sikre god økonomistyring og en

Læs mere

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget Mødetidspunkt 02-02-2015 18:00 Mødeafholdelse på Skolens kontor, Munkegårdsskolen, Vangedevej 178, 2870 Dyssegård Indholdsfortegnelse Børne-

Læs mere

Oversigt over ændringer i dagtilbudsloven

Oversigt over ændringer i dagtilbudsloven Sagsnr. 28.00.00-P00-15-17 Oversigt over ændringer i dagtilbudsloven Dato: 30.5.2018 Styrelsesvedtægten Delegations- og kompetencefordelingsplan Indhold Styrelsesvedtægten for dagtilbud i Horsens Kommune

Læs mere

Notat til ØK den 4. juni 2012

Notat til ØK den 4. juni 2012 Notat til ØK den 4. juni 2012 Nærværende notat er udarbejdet til Økonomiudvalgets ekstraordinære møde den 4. juni 2012 og indeholder en genvurdering og nye forudsætninger i forhold til det resultat, der

Læs mere

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 2. Forventning til regnskab 2018

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 2. Forventning til regnskab 2018 Budgetrevision 2 Forventning til regnskab 2018 1 Samlet resultat... 3 Samlet vurdering i forhold til korrigeret budget... 3 Likviditet... 4 Kort vurdering... 4 Holder det korrigerede driftsbudget?... 5

Læs mere

Evaluering. Handleplan - Kolding Kommunes socialøkonomiske strategi. Lokal vækst med social bundlinje

Evaluering. Handleplan - Kolding Kommunes socialøkonomiske strategi. Lokal vækst med social bundlinje Evaluering Handleplan - Kolding Kommunes socialøkonomiske strategi Lokal vækst med social bundlinje 1 Socialøkonomisk strategi Kolding Kommunes socialøkonomiske strategi Lokal vækst med social bundlinje

Læs mere

BUDGET Direktionens budgetforslag

BUDGET Direktionens budgetforslag BUDGET 2017-20 Direktionens budgetforslag Skærpede mål for kommunens økonomi Økonomi Økonomi og Udbud Rådhuset Ramsherred 5 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 Fax. 62 22 48 52 Siden 2007, hvor målsætningen

Læs mere