Blomstrende Landsby - Blomst 2 - ansøgning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Blomstrende Landsby - Blomst 2 - ansøgning"

Transkript

1 Blomstrende Landsby - Blomst 2 - ansøgning Intro: Lokalrådet for Horne Land nedsatte i januar 2012 en styregruppe på fem medlemmer, der i tæt samarbejde med rådet skulle gennemføre opgaverne i forbindelse med Blomst 2. - Styregruppen/lokalrådet har holdt en del møder om projektet og desuden flere borgermøder og en idekonference. Der startedes med et borgermøde med præsentation af hele Blomst 2-projektet. Derefter omfattede processen bl.a. omfattet følgende: - Maj 2012 Borgermøde vedr. nedsættelse af arbejdsgrupper til bedømmelse/beskrivelse af Bøjden, Dyreborg og Horne samt det øvrige Horne Land. - Januar 2013: Borgermøde, hvor Bedømmelsesgrupperne fremlægger deres resultater med efterfølgende debat. - April 2013: På lokalrådets årsmøde gives en orientering om arbejdet med Blomst 2. - Maj 2013: Med Horne Lands Avis medsendes spørgeskemaer vedrørende borgernes visioner og ønsker for den kommende planperiode. Der udarbejdes også et specielt spørgeskema til turister og det fremlægges på turismesteder på Horne Land. - September 2013: Spørgeskemaundersøgelsen følges op to lørdag formiddage ved Eurospar i Horne, hvor medlemmer af styregruppen/lokalrådet interviewer nogle af forretningens kunder. - Oktober 2013: Omkring 40 personer deltager i en idekonference i Horne. Forinden er i forbindelse med en netværksanalyse udsendt spørgeskemaer til de tilmeldte deltagere. Konsulent Jens Martinus Pedersen fra firmaet Unilyze fremlagde resultatet af en netværksanalyse, udarbejdet på baggrund af tidligere udsendte spørgeskemaer til deltagerne i konferencen. Vedhæftet fil: Bilag 10: Mini-rapport om netværk på Horne Land (Unilyze) Selve konferencen blev takket være tilskud fra kommunens landdistriktsmidler ledet af forstander Tyge Mortensen, Ryslinge Højskole. Deltagerne blev opdelt i fire grupper, der efter en brainstorming fremkom med bud på fire hovedemner til videre behandling i kaffeklubber. Interessen for at være med i disse klubber var glædelig vis meget stor og de fire klubber har indledt deres drøftelser og bidraget til udviklingsplanen. Hertil kommer, at Horne Hallen udarbejder en udviklingsplan, som også bliver en del af den samlede udviklingsplan for Horne Land. Kaffeklubbernes temaer er henholdsvis Omdannelse af forsamlingshuset til kulturhus, kreative projekter, Øget samarbejde mellem foreninger og institutioner, Horne Lands Apps/hjemmeside og Grønne tiltag. Det var op til de enkelte klubber på deres første møde at definere de enkelte opgaver nærmere og tage stilling til eventuelt supplering af klubberne med yderligere medlemmer.

2 2 Foruden de fire hovedemner fremkom en lang række andre ideer, som ikke er glemt, men gemt i et idekatalog til inspiration for både lokalrådet, institutioner, foreninger m.v. Nogle ting har desuden fundet vej til den nye udviklingsplan. November 2013 februar 2014: Lokalrådet og styregruppen holdt flere fælles møder om udviklingsplanens indhold. Februar 2014: Udviklingsplanen og ansøgningen om Blomst 2 endeligt godkendt efter indstilling fra styregruppen. April 2013: På lokalrådets årsmøde orienteres om udviklingsplanen og ansøgningen om Blomst 2. Maj 2014: Udviklingsplanen offentliggøres i Horne Lands Avis og på Kriterie 1: Kulturel mangfoldighed eller et kulturelt tema. Horne Land skal være kendetegnet ved en mangfoldighed af mennesker og tilbud og et sted, hvor det lokale samarbejde og sammenhold gør området til et godt sted at bo og gæste Horne Land skal brandes på naturen, naturprojekter, områdets historie og turisme, En undersøgelse på landsplan viser, at for 80 procents vedkommende er naturen afgørende, når de vælger at flytte til et mindre lokalsamfund. Her har Horne Land meget at byde på. Faaborgegnens Efterskole i Bjerne med ca. 220 elever satser bl.a. på naturen og har natur- og fritidsliv som en af flere linjer. Særpræg Horne Land har et kulturelt særpræg, bl.a. på grund af Horne Kirke fra 1100-tallet. Fyns eneste rundkirke. Menighedsrådet har fået udført en hel unik udendørs belysning af kirken og lokalrådet har på inspiration af menighedsrådet søgt og fået bl.a. LAG-midler til etablering af en meditationslabyrint i Sørens Have, beliggende lige over for kirken. Der er mange fortidsminder i form af gravhøje og stendiger. Og fra Anden Verdenskrig er rester af skyttegrave og ubådsstation. Andre særpræg er det stort natur- og fuglereservat Bøjden Nor, badehuse ved Drejet, shelters i Dyreborg Skov, næsten årlige fodboldevents med danske og udenlandske landsog klubhold. Horne Land har et rigt kulturliv. Horne Sang- og Musikforening bestående af Horne Mandskor stiftet i 1845 og dermed landets ældste igangværende landsbykor, Horne Symfoniorkester stiftet Foreningerne blev sammenlagt i1890.

3 3 Horne Blandede Kor stiftet i Horne Menighedsråd arrangerer eftermiddags- og aftenmøder med kirkelige og kulturelle emner. Horne Land Litteraturkreds, der kun er få år gammel, afvikler månedlige kulturelle aktiviteter i Dyreborg Beboer- og Kulturhus. Horne Krea tilbyder, som navnet antyder, kreative aktiviteter og det samme gør Horne Husflidsforening. Horne Lands foreninger blev udførligt beskrevet i ansøgningen til Blomst 1. Siden er bl.a. startet krolf i både Bøjden og Horne. Der er i 2011 startet en løbeklub, der vil afvikle et årligt Horne-løb. I 2013 samlede løbet 182 deltagere. Klubben har selv ca. 70 medlemmer. Samlingssteder: Horne Land har gode samlingssteder: Horne Skole Horne Forsamlingshus Horne Hallen Horne Idrætscenter Dyreborg Beboer- og kulturhus Sejlerlokale på Dyreborg Havn Udendørs fitness- og motionsområdet i Horne, kaldet Motionstræfpunktet, hvor der seneste er anlagt en beachvolleybane. Til turisterne er: Bøjden Strand Feriepark (En af landets få fem-stjernede campingpladser). Sinebjerg Camping Naturistcampingplads på Horne Næs Slotshotel og -restaurant Hvedholm Slot Hotel og Bed & Breakfast Lundsgaard, Søren Lundsvej 20 Bed & Breakfast Bøjden Cottage, Sønder Hjørnevej 2, Bed & Breakfast Nydamsgaard, Dyndkrogvej 7, Bed & Breakfast Degneskolen, Degnevej 3, Bed & Breakfast Rosengaarden, Egsgyden 32, Bed & Breakfast Hannes-Lyst, Dyreborgvej 5 Bed & Breakfast Allan Lindholm Andreassen, Sinebjergvej 66. Frivillige Der er stor opbakning til frivilligt arbejde i de enkelte foreninger m.v. Nye frivillige findes fortrinsvis ved personlig kontakt. Det slider på frivillige, hvis de hele tiden pålægges ekstra opgaver, og derfor skal opgaverne nøje beskrives og afgrænses.

4 4 Hverdagsdemokratiet Lokalrådet for Horne Land inddrager løbende borgere/foreninger/institutioner i beslutningsprocesser og bidrager til øget samarbejde på tværs af befolkningsgrupper, foreninger, institutioner m.v. Der er etableret et børne- og ungeråd. Horne Skole & Kærnehuset (Landsbyordning) har fælles bestyrelse og holder jævnlige forældremøder. Foreningerne på Horne Land holder jævnligt medlemsmøder og årlige generalforsamlinger, hvor medlemmerne kan præge det kommende arbejde. Kriterie 2: Udstråling og indtryk på omgivelserne landsbyens image. Styregruppen valgte at løse opgaven omkring landsbyens image ved i maj 2012 at nedsætte 3 grupper bestående af personer, der ikke havde direkte tilknytning til Lokalrådet og Styregruppen. Der blev nedsat 3 grupper, da "landsbyen" på Horne Land består af 3 lokalsamfund, Horne, Dyreborg og Bøjden. Derfor blev der udarbejdet 3 beskrivelser, 2 udformet som Word-dokument samt en 3. udarbejdet som et PowerPoint show. De tre beskrivelser blev præsenteret i januar 2013 ved et borgermøde på Horne Skole. De tre beskrivelser er vedhæftet dette dokument. Efterfølgende opstod der i Styregruppen et ønske om at supplere de tre landsbybeskrivelser med en beskrivelse af det åbne land mellem lokalsamfundene. Denne beskrivelse blev udfærdiget af et par af styregruppemedlemmerne og er ligeledes vedhæftet. Vedhæftede filer: Bilag 1. Landsbyens image - Horne Bilag 2. Landsbyens image - Dyreborg Bilag 3. Landsbyens image - Bøjden Bilag 4. Landsbyens image - Det åbne land Kriterie 3: Imødekommenhed Et godt naboskab og imødekommende overfor tilflyttere skal sikre, at nuværende borgere på Horne Land bliver i lokalområdet og at tilflyttere føler sig så godt tilpas, at de ikke flytter igen. Undersøgelser i jyske yderkommuner har vist, at op imod 1/3 af tilflyttere er flyttet igen efter tre år. Som årsag angives bl.a. manglende tilpasning i lokalsamfundet og skuffende opfyldelse af forventninger. (Kilde Helle Nørgaard, SBI). Det fortæller med al tydelighed, at der skal tages godt imod tilflyttere.

5 5 I samarbejde med Faaborg-Midtfyn Kommune og lokalrådssammenslutningen Fynsland er Lokalrådet for Horne Land med i et projekt, der skal øge tilflytningen til kommunen og sikre, at tilflytterne føler sig velkomne. På kommunens hjemmeside ( er en tilflytterportal med masser af brugbare oplysninger for borgere, der overvejer/ønsker at flyttet til kommunen. Med et velkomstbrev fra kommunen og et velkomstbrev fra lokalrådet får tilflytterne links både til kommunens og lokalrådets hjemmeside. De pågældende velkomstbreve får tilflytterne elektronisk i forbindelse med, at de melder flytning til Folkeregistret. I lokalrådets velkomstbrev opfordres tilflytterne til at henvende sig til lokalrådet og få en velkomstpakke, som bl.a. indeholder gratis spisebillet til Fredagsåbent på Horne Skole og et eksemplar bogen Horne Land et godt sted at være. Arrangementet Fredagsåbent med fællesspisning og forskellige aktiviteter for hele familien er et godt sted for tilflyttere at få kontakt med lokalbefolkningen. Foreningerne er også gode til at få tilflyttere involveret i deres respektive regier og bl.a. gruppearbejde omkring projekt Blomstrende Landsby har også involveret tilflyttere. Kommunen og lokalrådssammenslutningen Fynsland har også udgivet en velkomstbrochure i papirudgave, der fremlægges forskellige steder og også kan bruges som hvervemateriale på messer o. lign. Som borgere har vi brug for hinanden, og vi har brug for, at der sker en tilflytning, hvis ikke vores tre landsbysamfund skal sygne hen. Et godt naboskab blandt alle nuværende borgere er også vigtigt, så folk har lyst til at blive boende. Landsbysamfundenes livsgrundlag må indeholde begreber som nærhed, gæstfrihed, respekt, fællesskab og social ansvarlighed. Styregruppen for Blomstrende Landsby havde i maj-nummeret 2013 af Horne Lands Avis, et indlæg, hvor begrebet Godt naboskab blev beskrevet og borgerne blev opfordret til at lede efter nye opskrifter på godt naboskab og gæstfrihed. Når det gælder tilflyttere, så satser lokalrådet bredt, idet Horne Land er velegnet både til børnefamilier (der er dagpleje, børnehave, folkeskole, SFO og efterskole), og til det grå guld, idet der er små ældrevenlige boliger og større villaer til ældre, der ønsker at bo tæt ved skov og strand. Med to store campingpladser, en del Bed & Breakfast steder og flere hundrede sommerhuse, så besøges Horne Land af mange gæster og turister. De modtages fortrinsvis af ejere og personale de pågældende steder, men der tilbydes også fælles aktiviteter. Faaborg Amatørfiskerforening har i sommermånederne en ugentlig aktivitetsdag for børn på Bøjden Strand Feriepark og Turistforeningen for Faaborg-Midtfyn og kunstneren Keld Moseholm har i samarbejde holdt åbent hus-arrangementer på hans atelier og skulpturpark på Bjerne gl. Skole. I sommeren 2013 var åbent to dage hver gang med besøgende. I Horne Kirke viser fortrinsvis sognepræst Jesper Swärd grupper rundt i kirken og fortæller den historie. Turisterne (og det lokale erhvervsliv) nyder godt af, at der er mulighed for indkøb af dagligvarer i både Horne og i Dyreborg.

6 6 Vedhæftede filer: Bilag 5. Lokalrådets velkomstbrev Bilag 6. Kommunens velkomstbrev Bilag 7. Lokalrådssammenslutningen Fynslands velkomstbrochure Bilag 8. Artikel om imødekommenhed og naboskab fra Horne Lands Avis Kriterie 4: Vision, image og kultur Horne Land er fra gammel tid et stort landsogn med tre større og ret forskellige lokalsamfund Bøjden, Dyreborg og Horne. Landbrug og fiskeri har gennem århundreder spillet en central rolle og netop Dyreborg og Bøjden har tidligere været betydningsfulde fiskelejer og sidstnævnte har spillet en væsentlig rolle som færgested for sejlads til Als/Sønderjylland. Horne er sognets hovedby, og den har gennem tiderne foruden landbruget været hjemsted for mange små forretninger, håndværksmestre m.v. Horne Lands historie er udførligt beskrevet i bogen Horne Land et godt sted at være, som Lokalrådet for Horne Land udgav i samarbejde med Horne Lands Avis i Bogen var vedlagt lokalrådets ansøgning om Blomst 1. Det er fortsat intentionen, at Horne Land skal bevare sit særpræg og der skal værnes om de miljømæssige og kulturelle forskelle, der netop gør Horne Land til et særligt sted at bo og gæste. Horne Land har også et helt unikt potentiale til at til at tiltrække langt flere turister end hidtil, hvilket skal udnyttes i samarbejde med de lokale turismevirksomheder samt Faaborg Turistbureau og Udvikling Fyn A/S. For fortsat at have en harmonisk befolkning skal der være plads til alle aldersgrupper og være tale om et rummeligt samfund, hvor der også er plads til folk af anden etnisk nationalitet end dansk. Som det fremgår af udviklingsplanen er det vigtigt, at opretholde børnehave, skole og skolefritidsordning og det rige foreningsliv, der er inden for både idræt og kultur. Den brede satsning skal rumme mulighed for, at der både til nuværende og kommende borgere er tilbud, som opfylder den enkeltes ønske og behov. Der lægges stor vægt på sammenholdet og sammenhængskraften i lokalsamfundet, men der skal også være plads til borgere, der ønsker en stille og mere tilbagetrukken tilværelse. De mange visioner og ønsker for fremtiden fremgår af udviklingsplanen, der rummer en række projekter, hvoraf nogle skal gennemføres i løbet af de første år og nogle, der skal søges realiseret på længere sigt.

7 7 Kriterie 5: Udviklingsplanen Vedhæftet fil: Bilag 9. Udviklingsplan for Horne Land ooo Samlet oversigt over vedhæftede filer: Bilag 1. Landsbyens image - Horne Bilag 2. Landsbyens image - Dyreborg Bilag 3. Landsbyens image - Bøjden Bilag 4. Landsbyens image - Det åbne land Bilag 5. Lokalrådets velkomstbrev Bilag 6. Kommunens velkomstbrev Bilag 7. Lokalrådssammenslutningen Fynslands velkomstbrochure Bilag 8. Artikel om imødekommenhed og naboskab fra Horne Lands Avis Bilag 9. Udviklingsplan for Horne Land Bilag 10: Mini-rapport om netværk på Horne Land (Unilyze)

UDVIKLINGSPLAN for. Horne Land

UDVIKLINGSPLAN for. Horne Land UDVIKLINGSPLAN for Horne Land 2014-2034 2 Udviklingsplan for Horne Land 2014-2034 Overordnede visioner for den 20-årige periode: - Befolkningstallet skal øges med to procent inden for planperioden. - Den

Læs mere

Horne Land. et godt sted at være. Udviklingsplan for Horne Land

Horne Land. et godt sted at være. Udviklingsplan for Horne Land Horne Land et godt sted at være Udviklingsplan for Horne Land Forord Indholdsfortegnelse Formålet med udviklingsplanen/ Lokalrådets formål 3 Beskrivelse af Horne Land 4 Bosætning 5 Erhverv, turisme 6 Natur-

Læs mere

Lokalområde Holme-Olstrup / Toksværd

Lokalområde Holme-Olstrup / Toksværd Lokalråd og Toksværd Lokalområde / Toksværd Vi ønsker et stærkt lokalsamfund bygget på sammenhold, omsorg og gensidig respekt! Vi vil være synlige Lokalråd og Toksværd Forord: Hvad og hvorfor har vi sat

Læs mere

VELKOMMEN TIL LÆBORG SOGN - ET GODT STED AT BO

VELKOMMEN TIL LÆBORG SOGN - ET GODT STED AT BO VELKOMMEN TIL LÆBORG SOGN - ET GODT STED AT BO FÆLLESSKAB, STILHED, NÆRHED, UDSYN 2 INDHOLD 4 INTRODUKTION 6 FORENINGER OG INSTITUTIONER I SOGNET 6 Friskolen 7 KFUM spejderne 8 Læborg Multihus 9 LG&U 10

Læs mere

en landsby i stærk udvikling

en landsby i stærk udvikling Lyne en landsby i stærk udvikling Ansvarlig: Arbejdsgruppen Lyne December 2009 Foto: Gunnar Schmidt Indhold Indhold 2 Lyne s lokal historie 3 Lokal analyse...3 Befolkningsanalyse..4 Input.4 Hvad viser

Læs mere

JUNGSHOVED LOKALRÅD LOKAL UDVIKLINGSPLAN FOR JUNGSHOVED. Jungshoved et sving ud i naturen

JUNGSHOVED LOKALRÅD LOKAL UDVIKLINGSPLAN FOR JUNGSHOVED. Jungshoved et sving ud i naturen JUNGSHOVED LOKALRÅD LOKAL UDVIKLINGSPLAN FOR JUNGSHOVED Jungshoved et sving ud i naturen Foto Tage Klee Lokal udviklingsplan for Jungshoved, Vordingborg kommune, vedtaget på borgermøde juni 2016 Handlingsplan

Læs mere

Tema 4: Fællesskab. Ansvarlig for projekterne fremover Landsbyforeningen. Fælles mad aften 2-4 gange om året

Tema 4: Fællesskab. Ansvarlig for projekterne fremover Landsbyforeningen. Fælles mad aften 2-4 gange om året Tema 4: Fællesskab Fællesskab i et område, en landsby, en beboerforening eller et landdistrikt er noget af det vigtigste der findes. Fællesskab betyder at man får mulighed for at blive en del af fællesskabet

Læs mere

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Ansøgningsfrist 14. november 2016 Der er hvert år ca. 1.250.000 kr. til uddeling. Der kan søges om både hel- eller delvis finansiering. Der kan

Læs mere

Udviklingsplan for Kettingskov Landsbylaug

Udviklingsplan for Kettingskov Landsbylaug Udviklingsplan for Kettingskov Landsbylaug 2018 2025 1. Historie 2. Analyse 3. Vision 4. Strategi 5. Handling Indledning: Kettingskov er et landområde fortrinsvis med spredt bebyggelse samt feriehusområder.

Læs mere

Lintrup. det idéelle hjørne

Lintrup. det idéelle hjørne 2010 2020 Lintrup det idéelle hjørne A n s v a r lig : L o k a lr å d e t i L in tr u p S e p te m b e r 2 0 1 0 Indhold Indhold...2 Forord...2 Lokal Udviklingsplan...3 Lintrup s historie...3 Lokal analyse...3

Læs mere

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Landsbyplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i VELLEV

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Landsbyplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i VELLEV Indledning: LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Landsbyplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i VELLEV Landbyrådsrepræsentanten fra Vellev inviterede i samarbejde med Landdistrikternes

Læs mere

Kultur- og Fritidspolitik

Kultur- og Fritidspolitik Kultur- og Fritidspolitik Nordfyns Kommune Revideret den 15. august 2014 Dokument nr. 480-2014-852344 Sags nr. 480-2013-36230 Indhold FORORD... 2 INDLEDNING... 3 VISIONEN... 4 VÆRDIER... 5 NORDFYNS KOMMUNE

Læs mere

Den største omstilling i nyere tid

Den største omstilling i nyere tid Den største omstilling i nyere tid Forskydninger fra land til by Fald i befolkningstallet Ændret sammensætning: flere ældre, færre yngre, flere udenfor arbejdsmarkedet Fald i antal af arbejdspladser indenfor

Læs mere

Åbning af Camp Mariagerfjord. 1. februar 2008. Hotel Amerika, Hobro. Fremtidsbillede af Mariagerfjord landdistrikter anno 2025

Åbning af Camp Mariagerfjord. 1. februar 2008. Hotel Amerika, Hobro. Fremtidsbillede af Mariagerfjord landdistrikter anno 2025 Åbning af Camp Mariagerfjord. 1. februar 2008. Hotel Amerika, Hobro. Fremtidsbillede af Mariagerfjord landdistrikter anno 2025 Forestil jer, at året er 2025 og vi ser tilbage på udviklingen i Mariagerfjord

Læs mere

Kulturpolitik. Mange stærke Fællesskaber. Skanderborg Kommune

Kulturpolitik. Mange stærke Fællesskaber. Skanderborg Kommune Kulturpolitik Mange stærke Fællesskaber Skanderborg Kommune 1 Indledning Mange stærke fællesskaber det er undertitlen på kulturpolitikken. Med politikken opfordrer vi til, at udnytter vore fantastiske

Læs mere

Årsmøde / Repræsentantskabsmøde de 18. marts 2014

Årsmøde / Repræsentantskabsmøde de 18. marts 2014 Årsmøde / Repræsentantskabsmøde de 18. marts 2014 Beretning for perioden 26.2. 2013 til 18.3. 2014 Bestyrelsen konstituering på møde 4.3.2013 - formand Gunnar Landtved - næstformand: Steen Outzen - kasserer:

Læs mere

Udviklingsplan 5762. Forslag til præsentation på borgermøde 26. september 2011 på Gymnastikhøjskolen i Ollerup

Udviklingsplan 5762. Forslag til præsentation på borgermøde 26. september 2011 på Gymnastikhøjskolen i Ollerup Udviklingsplan 5762 Forslag til præsentation på borgermøde 26. september 2011 på Gymnastikhøjskolen i Ollerup Formål Formålet med udviklingsplanen er at skabe de bedst mulige betingelser for, at 5762 Vester

Læs mere

Landdistriktspolitik. Nordfyns Kommune

Landdistriktspolitik. Nordfyns Kommune Landdistriktspolitik Nordfyns Kommune 2017-2021 Forord Kære læser Det er med stor glæde, at vi præsenterer dig for Nordfyns Kommunes landdistriktspolitik. Der tales meget om land og by, hovedstad og provins,

Læs mere

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik 2017 - Sammen om det gode liv Du sidder nu med Aabenraa Kommunes Kultur- og Fritidspolitik, der gælder fra 2017 og frem med overskriften Sammen om det gode

Læs mere

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i VOLDUM

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i VOLDUM Indledning: LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i VOLDUM Landbyrådsrepræsentanten fra Voldum og Lokalrådet i Voldum inviterede

Læs mere

Fagchef indstilling med oversigt over ansøgninger til 1. ansøgningsrunde af Faaborg-midtfyn Kommunes landdistriktspulje 2011

Fagchef indstilling med oversigt over ansøgninger til 1. ansøgningsrunde af Faaborg-midtfyn Kommunes landdistriktspulje 2011 Plan og kultur indstilling med oversigt over ansøgninger til 1. ansøgningsrunde af Faaborg-midtfyn Kommunes landdistriktspulje 2011 Tinghøj Alle 2, 5750 Ringe Tlf. 72 530 530 Fax 72 530 531 fmk@faaborgmidtfyn.dk

Læs mere

(LUP)! Lokal udviklingsplan for Kastrup, Neder Vindinge Næs og Ornebjerg

(LUP)! Lokal udviklingsplan for Kastrup, Neder Vindinge Næs og Ornebjerg (LUP)! Lokal udviklingsplan for Kastrup, Neder Vindinge Næs og Ornebjerg Hvordan skal Den lokale udviklingsplan bruges: et fælles arbejdsdokument i forhold til udvikling af lokalområdet frem mod visionen

Læs mere

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Ansøgningsfrist 14. november 2016 Der er hvert år ca. 1.250.000 kr. til uddeling. Der kan søges om både hel- eller delvis finansiering. Der kan

Læs mere

Strategi for Bosætning. Bosætningsstrategi for Lemvig Kommune

Strategi for Bosætning. Bosætningsstrategi for Lemvig Kommune Strategi for Bosætning Bosætningsstrategi for Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende

Læs mere

Ryslinge Lokalråds generalforsamling 2016.

Ryslinge Lokalråds generalforsamling 2016. Ryslinge Lokalråds generalforsamling 2016. Lykken vokser på vor egen ager og kan ikke plukkes i fremmede haver, dette skrev Douglas Jerrold. En sætning som jeg synes står meget godt for det arbejde der

Læs mere

Tema for kåringen i 2012: De mange generationers landsby fortid, nutid og fælles fremtid

Tema for kåringen i 2012: De mange generationers landsby fortid, nutid og fælles fremtid Ansøgning til Årets Landsby fra Jordløse, 5683 Haarby. Tema for kåringen i 2012: De mange generationers landsby fortid, nutid og fælles fremtid Årets tema handler om landsbyudvikling på tværs af generationer,

Læs mere

strategi for nærdemokrati

strategi for nærdemokrati strategi for nærdemokrati i Slagelse Kommune 2009 Slagelse Kommune Ledelsessekretariatet Rådhuspladsen 11, 4200 Slagelse Tlf. 58 57 36 00 slagelse@slagelse.dk Visionen brandmen.dk Slagelse Kommune vil

Læs mere

Skabelon for udvikling af borgerplaner

Skabelon for udvikling af borgerplaner Skabelon for udvikling af borgerplaner Alle lokalsamfund er forskellige, både hvad angår størrelse, ressourcer og behov. Derfor er der ikke én bestemt måde at lave en borgerplan på. Det vigtigste er, at

Læs mere

Udvikling af Horne Land Resultater fra spørgeunders. rgeundersøgelsegelse

Udvikling af Horne Land Resultater fra spørgeunders. rgeundersøgelsegelse Udvikling af Horne Land Resultater fra spørgeunders rgeundersøgelsegelse Q1: I relation til at skabe de bedste rammer for den videre udvikling og sammensætte nogle slagkraftige hold, vil vi gerne vide

Læs mere

Skovløkke Lokalråds Udviklingsplan 2018. Vision for udviklingsplan 2018

Skovløkke Lokalråds Udviklingsplan 2018. Vision for udviklingsplan 2018 Skovløkke Lokalråds Udviklingsplan 2018 Vision for udviklingsplan 2018 Med målsætningerne i de 6 fokusområder vil vi gøre Skovløkkeområdet til et mærkbart bedre sted at bo og vi vil øge bosætningen i området

Læs mere

Hvordan skal vi udvikle Selling?

Hvordan skal vi udvikle Selling? LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i SELLING Indledning: Landbyrådsrepræsentant Jesper Dissing Henckel fra Selling inviterede

Læs mere

Projektbeskrivelse Undersøgelse af kirkens rolle og udviklingspotentiale i sommerlandet

Projektbeskrivelse Undersøgelse af kirkens rolle og udviklingspotentiale i sommerlandet Projektbeskrivelse Undersøgelse af kirkens rolle og udviklingspotentiale i sommerlandet Baggrund og udgangspunkt Aalborg, Viborg og Ribe Stifter er alle stifter, der er karakteriseret ved at være stifter,

Læs mere

Bestyrelsen for LAG / kommune uden LAG: Herning Kommune. indstiller: Feldborg til landsbyprisen 2016

Bestyrelsen for LAG / kommune uden LAG: Herning Kommune. indstiller: Feldborg til landsbyprisen 2016 Dette skema bedes udfyldt af LAG koordinator eller kommune (der ikke har en LAG) og indsendt til Region Midtjylland sammen med ansøgningen fra den landsby eller gruppe af landsbyer, som indstilles til

Læs mere

Kulturpolitik. Mange stærke fællesskaber IDRÆT FRITID KULTUR

Kulturpolitik. Mange stærke fællesskaber IDRÆT FRITID KULTUR Kulturpolitik Mange stærke fællesskaber IDRÆT FRITID KULTUR 1 Indledning Mange stærke fællesskaber det er undertitlen på kulturpolitikken. Med politikken opfordrer vi til, at udnytte vores fantastiske

Læs mere

Multicenter Frederikshavn Møde 3/5-17 kl i FFK Centret

Multicenter Frederikshavn Møde 3/5-17 kl i FFK Centret Multicenter Frederikshavn 2017 Møde 3/5-17 kl. 19-21 i FFK Centret Multicenter Frederikshavn 2017 Præsentation af projektet og mødedeltagere Kort oprids af forhistorien for Multihus Visioner og ide-grundlag

Læs mere

Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik

Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Du sidder nu med Aabenraa Kommunes Kultur og Fritidspolitik, der gælder fra 2017 og frem. I Aabenraa Kommune er kultur- og fritidslivet

Læs mere

Årre En Blomstrende Landsby. Bilag

Årre En Blomstrende Landsby. Bilag Årre En Blomstrende Landsby Bilag 1 Kære Foreninger Så nærmer d. 7. oktober sig, hvor I har givet tilsagn om at stille op til præsentation af netop jeres forening. Vi er rigtig glade for jeres opbakning,

Læs mere

Strategi for Fritid og Kultur. Lemvig Kommune

Strategi for Fritid og Kultur. Lemvig Kommune Strategi for Fritid og Kultur Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende fællesskaber.

Læs mere

Hvor stor en procentdel af projektets samlede budget udgør ovenstående beløb? 70 %

Hvor stor en procentdel af projektets samlede budget udgør ovenstående beløb? 70 % Journalnummer (udfyldes af Vordingborg Kommune) 1. Projektets titel Erhvervsmesse 2015 i Køng-Lundby 2. Beløb der søges finansieret af LUP-puljen Hvilket beløb søges fra LUP-puljen: ca. 32.000 kr. Hvor

Læs mere

Fagchefs indstilling Fyens Rundkirke, Horne. Ansøgt beløb. Indstilling Afslag Lokalrådet for Horne Land. 40.000 kr. Indstilling 40.000 kr.

Fagchefs indstilling Fyens Rundkirke, Horne. Ansøgt beløb. Indstilling Afslag Lokalrådet for Horne Land. 40.000 kr. Indstilling 40.000 kr. indstilling Oversigt over ansøgninger til 2. ansøgningsrunde af Faaborg-Midtfyn Kommunes landdistriktspulje 2012 Ansøger Formål beløb indstilling s indstilling Fyens Rundkirke, Horne Anlæggelse af meditationslabyrint

Læs mere

STRATEGIPLAN FOR MOLS I UDVIKLING

STRATEGIPLAN FOR MOLS I UDVIKLING STRATEGIPLAN FOR MOLS I UDVIKLING MOLS I UDVIKLING Mols i Udvikling er en landsbyklynge bestående af 24 landsbyer, der er skønt placeret på Mols og Helgenæs på Jyllands næse. I området bor der godt 3.800

Læs mere

Udvalgsarbejde i Temagrupper.

Udvalgsarbejde i Temagrupper. Udvalgsarbejde i Temagrupper. Målsætning for udvalgsarbejdet. Lokalrådet har til opgave at udarbejde plan for lokalområdet. Gruppernes tema forslag skal være centrale elementer i denne plan. Lokalrådet

Læs mere

Kultur- og Fritidspolitik

Kultur- og Fritidspolitik Kultur og Fritid Dato: 31-10-2016 Sagsnr.: 15/25492 Sagsbehandler: Lise Lotte Urfe Direkte tlf.: 7376 8234 E-mail: llu@aabenraa.dk Kultur- og Fritidspolitik 2017 - Sammen om det gode liv Du sidder nu med

Læs mere

Et udviklingsprogram for kommuner, landsbyer og lokalsamfund

Et udviklingsprogram for kommuner, landsbyer og lokalsamfund Et udviklingsprogram for kommuner, landsbyer og lokalsamfund Hvad er en Blomstrende Landsby? En landsby, der har taget den beslutning, at udviklingen vil de selv bestemme og styre. De bruger programmet

Læs mere

Årsmøde for Fynsland Perioden 1/3 2012 til 26/2 2013.01.17

Årsmøde for Fynsland Perioden 1/3 2012 til 26/2 2013.01.17 Årsmøde for Fynsland Perioden 1/3 2012 til 26/2 2013.01.17 Bestyrelsen er i dag: Gunnar Landtved Steen Outzen Per Jensen Annemette Jensen Ebbe Andersen Steffen Høgild Jørgen Jespersen Skree. Et år er gået,

Læs mere

Projekt Felding 2010. Mette Saaugaard Henrik Tønnesen Finn Lillelund fmd. Borgerforeningen fmd. IdrætsCenter Syd fmd.

Projekt Felding 2010. Mette Saaugaard Henrik Tønnesen Finn Lillelund fmd. Borgerforeningen fmd. IdrætsCenter Syd fmd. Projekt Felding 2010 Med Projekt Felding 2010, har borgerne i Nr. Felding skabt et projekt, der både rækker langt ind i fremtiden, og som også et godt bud på, hvordan landsbyerne globalt kan sikre vækst

Læs mere

Vedr.: Årets Landsby i Assens Kommune 2013.

Vedr.: Årets Landsby i Assens Kommune 2013. Assens Kommune Landdistriktsrådet landdistrikter@assens.dk Turup 11. juni 2013 Vedr.: Årets Landsby i Assens Kommune 2013. Turup Borgergruppe ansøger hermed om at Turup Landsby bliver Årets Landsby 2013.

Læs mere

Frivillighedspolitik Politik for frivilligt arbejde indenfor kultur- og fritidsområdet i Skive Kommune.

Frivillighedspolitik Politik for frivilligt arbejde indenfor kultur- og fritidsområdet i Skive Kommune. Frivillighedspolitik Politik for frivilligt arbejde indenfor kultur- og fritidsområdet i Skive Kommune www.skive.dk Indhold Side 2: Forord Side 3: Principper for samarbejdet - foreningsliv og frivillighed

Læs mere

Vi vil markedsføre kommunen som et område med muligheder for:

Vi vil markedsføre kommunen som et område med muligheder for: Et godt sted at leve I den nye politik er visionen for profilering og bosætning: Vi vil i samarbejde med borgere og virksomheder gøre Ringkøbing-Skjern Kommune, Naturens Rige, kendt som et godt sted at

Læs mere

Referat af mødet: Bevar Rolfsted Skole 10. juni kl. 19-21.30

Referat af mødet: Bevar Rolfsted Skole 10. juni kl. 19-21.30 Referat af mødet: Bevar Rolfsted Skole 10. juni kl. 19-21.30 Da Faaborg-Midtfyn kommune skal spare penge i fremtiden, er der blevet udarbejdet et sparekatalog, som blev offentliggjort i maj måned. Af sparekataloget

Læs mere

Program for i aften. Jeanette Lund Kommunikation www.jeanettelund.dk

Program for i aften. Jeanette Lund Kommunikation www.jeanettelund.dk Program for i aften 19.10 Oplæg om fordele ved en udviklingsplan 19.25 Intro til gruppearbejdet 19.30 Runde 1: Brainstorm i grupper (kaffe) 20.30 Grupperne fremlægger 20.50 Runde 2: Nye arbejdsgrupper

Læs mere

Ø-politik i Lolland Kommune

Ø-politik i Lolland Kommune Forside: Forslag til: Ø-politik i Lolland Kommune Askø/Lilleø, Fejø/Skalø og Femø i udvikling Lolland Kommune 2015 Hele dokumentet tænkes opsat i henhold til Lolland Kommunes grafiske profil. Side 2. Øerne

Læs mere

Dyreborg en naturperle

Dyreborg en naturperle Dyreborg en naturperle rapport til styregruppen for Den Blomstrende Landsby på Horne Land, sommeren 2012.. Kystlandsbyen Dyreborg er en kystlandsby, der ligger trygt helt nede i bunden af Horne Land. Uden

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 29. marts 2012

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 29. marts 2012 Referat torsdag den 29. marts 2012 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende forening

Læs mere

Gateway Blokhus Erhvervsliv samarbejder med Naturstyrelsen

Gateway Blokhus Erhvervsliv samarbejder med Naturstyrelsen Gateway Blokhus Erhvervsliv samarbejder med Naturstyrelsen Helle Larsen, Hune Bageri Merete Hansen, Hune Blokhus Cykeludlejning Baggrunden/opstarten på samarbejde med Naturstyrelsen Merete Startede samarbejde

Læs mere

Strategi for Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm

Strategi for Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm Strategi for Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm 2015-2018 Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm er en selvstændig forening, der blev oprettet i 2007 med fokus på foreningsservice,

Læs mere

BORGERPLAN FOR SKJERN OMRÅDET

BORGERPLAN FOR SKJERN OMRÅDET BORGERPLAN FOR SKJERN OMRÅDET Udarbejdet jan 2007 Billede af Skern Kirke LUFTFOTOKORT OVER SKJERN OMRÅDET ( Der viser Skoleområdet Skjern Hovedgaard Skjern Kirke og det gamle mejeri ) Skjern området omfatter

Læs mere

Frivillighedspolitik for et godt samarbejde med frivillige i Herlev

Frivillighedspolitik for et godt samarbejde med frivillige i Herlev Frivillighedspolitik for et godt samarbejde med frivillige i Herlev Frivillighedspolitik for et godt samarbejde med frivillige i Herlev Udgivet af Herlev Kommune December 2013 herlev.dk/frivillighedspolitik

Læs mere

Forord. På vegne af Byrådet

Forord. På vegne af Byrådet Sammen er vi bedst - Politik for aktivt medborgerskab Forord Mange borgere bidrager personligt til fællesskabet i Assens Kommune. Det er en indsats, vi i kommunen værdsætter højt, og som vi gerne vil værne

Læs mere

Præsentation af arbejdet i 17,4- udvalget omkring senioranalysen. Observationer, konklusioner og anbefalinger

Præsentation af arbejdet i 17,4- udvalget omkring senioranalysen. Observationer, konklusioner og anbefalinger Præsentation af arbejdet i 17,4- udvalget omkring senioranalysen Observationer, konklusioner og anbefalinger Oplæggets struktur Afsæt for udvalgets arbejde Bolig-analyse Inputs fra Real Dania Indtryk fra

Læs mere

Strategi for frivillighed og civilsamfund. Lemvig Kommune

Strategi for frivillighed og civilsamfund. Lemvig Kommune Strategi for frivillighed og civilsamfund Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende

Læs mere

MED PÅ EN LYTTER. En undersøgelse af KulturCosmos, maj 2017.

MED PÅ EN LYTTER. En undersøgelse af KulturCosmos, maj 2017. MED PÅ EN LYTTER En undersøgelse af KulturCosmos, maj 2017. Formål Undersøgelsen har til formål at styrke KulturCosmos både internt og eksternt. Det er ønsket at invitere foreningens medlemmer og kulturhusets

Læs mere

Puls, sjæl og samarbejde

Puls, sjæl og samarbejde Puls, sjæl og samarbejde Politik for Kultur, Fritid og Frivillighed i Ringsted Kommune I Ringsted har vi et rigt og varieret fritids- og foreningsliv og et kulturliv, der byder på gode oplevelser for børn

Læs mere

Drømmen om et kulturhus på landet

Drømmen om et kulturhus på landet Huset på Næsset Drømmen om et kulturhus på landet I Udby fik lokale ildsjæle idéen om at lave et gammelt elværk om til kulturhus og med et stort og langvarigt engagement er drømmen nu gjort til virkelighed.

Læs mere

KIRKENS VELKOMSTPAKKE

KIRKENS VELKOMSTPAKKE KIRKENS VELKOMSTPAKKE Indhold 1. Hvad er en velkomstpakke? 2. Kontakten til nye borgere i sognet 3. De frivilliges opgave i forbindelse med et besøg. 4. Velkomstpakkens udformning 5. Forslag til indhold

Læs mere

KIRKENS VELKOMSTPAKKE

KIRKENS VELKOMSTPAKKE KIRKENS VELKOMSTPAKKE Indhold 1. Hvad er en velkomstpakke? 2. Kontakten til nye borgere i sognet 3. De frivilliges opgave i forbindelse med et besøg. 4. Velkomstpakkens udformning 5. Forslag til indhold

Læs mere

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Ansøgningsfrist 14. november 2016 Der er hvert år ca. 1.250.000 kr. til uddeling. Der kan søges om både hel- eller delvis finansiering. Der kan

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 21. august 2014

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 21. august 2014 Referat torsdag den 21. august 2014 Kl. 18:00 i TOKE Lejre KFUM Spejderne,Klostergårdsvej 66,Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Besøg hos TOKE Lejre KFUM Spejderne...

Læs mere

HORNE VISION 2020. 200 elever i Horne skole!

HORNE VISION 2020. 200 elever i Horne skole! Horne Vision 2020 HORNE VISION 2020 200 elever i Horne skole! 2020 Fremtidens Horne Hornes fremtid som aktiv landsby er afhængig af tilflytning primært af en karaktér som kan styrke byens trivsel herunder

Læs mere

Ø-LEJREN PÅ LYØ 1970 I 40 ÅR 2010

Ø-LEJREN PÅ LYØ 1970 I 40 ÅR 2010 Ø-LEJREN PÅ LYØ 1970 I 40 ÅR 2010 Udstilling på Lyø Kultur- og Besøgscenter 27. juni 8. august 2010 DET HELE STARTEDE MED MØLLEN PÅ LYØ Når man får Lyø ind i sjælen! 1970 gav Kulturministeriet tilskud

Læs mere

Fælles om fremtiden. - Det gode liv i Halsnæs. Juni Oplev det rå og autentiske Halsnæs

Fælles om fremtiden. - Det gode liv i Halsnæs. Juni Oplev det rå og autentiske Halsnæs Fælles om fremtiden - Det gode liv i Halsnæs Juni 2018 Oplev det rå og autentiske Halsnæs Fælles om fremtiden Det gode liv i Halsnæs I Halsnæs sætter vi stor pris på vores nære fællesskab. Skoler, plejecentre,

Læs mere

Landsbyer i Faaborg-Midtfyn Kommune

Landsbyer i Faaborg-Midtfyn Kommune Landsbyer i Faaborg-Midtfyn Kommune 72 byer og landsbyer at tage vare på Faaborg-Midtfyn Kommune er Fyns største rent geografisk. 51.735 indbyggere ca. 75 % af dem bor i kommunens mindre byer og landsbyer

Læs mere

Ansøgt Fynslands. 100.000 kr. Indstilling 25.000 kr. 18.000 kr. Indstilling 18.000 kr.

Ansøgt Fynslands. 100.000 kr. Indstilling 25.000 kr. 18.000 kr. Indstilling 18.000 kr. s indstilling Oversigt over ansøgninger til 1. ansøgningsrunde af Faaborg-Midtfyn Kommunes landdistriktspulje 2013 Ansøger Keld Jakobsen Lokalrådet for Horne Land Formål Lokalportalen.dk - én indgang til

Læs mere

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Ansøgningsfrist 14. november 2016 Der er hvert år ca. 1.250.000 kr. til uddeling. Der kan søges om både hel- eller delvis finansiering. Der kan

Læs mere

Idræt for alle fra hverdagsmester til verdensmester. Idrætsstrategi for Køge Kommune 2015 2025

Idræt for alle fra hverdagsmester til verdensmester. Idrætsstrategi for Køge Kommune 2015 2025 Idræt for alle fra hverdagsmester til verdensmester Idrætsstrategi for Køge Kommune 2015 2025 Indhold Vi ses på cykelstien side 4-5 Vi bevæger os mere end gennemsnittet side 6-7 Så mange som muligt skal

Læs mere

Silkeborgegnens Lokale AktionsGruppe

Silkeborgegnens Lokale AktionsGruppe Silkeborg Kommune Teknik- og Miljøafdelingen Søvej 1 8600 Silkeborg Sendt via hjemmesiden under Din mening og pr. e-mail til teknikogmiljoe@silkeborg.dk Kirsten Kruckow Sorringvej 77, Voel 8600 Silkeborg

Læs mere

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies...

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies... SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK 2 0 1 3-2 0 1 6 - for dummies... Velkommen... Først og fremmest tak fordi du interesserer dig for din kommune! Med denne lille flyer har vi forsøgt at indkapsle essensen

Læs mere

Gode råd til kommunalbestyrelsen sammenfatning af gruppearbejdet

Gode råd til kommunalbestyrelsen sammenfatning af gruppearbejdet Møde om borgerbudgetter den 16. marts 2015 Gode råd til kommunalbestyrelsen sammenfatning af gruppearbejdet Hvilke temaer, synes du er vigtigst, når vi samme skal udvikle kommunen med borgerbudgetter Hvem

Læs mere

SJOV SOMMEREN. for børn. og unge. Sommer HELE. aktiviteter

SJOV SOMMEREN. for børn. og unge. Sommer HELE. aktiviteter SJOV HELE SOMMEREN Sommer 09 Sommer 2009 SJOV HELE SOMMEREN God sommer og rigtig god fornøjelse Sommerferie 2009 Er du klar til at blive udfordret i din sommerferie? Faaborg-Midtfyn Kommune og en lang

Læs mere

Cubion A/S Ny Haderslev Kommune Forslag til overordnet vision 2007-2017 d. 20. september 2006 Side 1. Haderslev Kommune. Forslag til overordnet vision

Cubion A/S Ny Haderslev Kommune Forslag til overordnet vision 2007-2017 d. 20. september 2006 Side 1. Haderslev Kommune. Forslag til overordnet vision Cubion A/S Ny Haderslev Kommune Forslag til overordnet vision 2007-2017 d. 20. september 2006 Side 1 Haderslev Kommune Forslag til overordnet vision 2007-2017 De beslutninger, vi tager nu, er med til at

Læs mere

Haderslev Kommune På vej mod 2017. De beslutninger, vi tager nu, er med til at forme vores fremtid Citat: Peter Drucker

Haderslev Kommune På vej mod 2017. De beslutninger, vi tager nu, er med til at forme vores fremtid Citat: Peter Drucker Haderslev Kommune På vej mod 2017 De beslutninger, vi tager nu, er med til at forme vores fremtid Citat: Peter Drucker Haderslev Kommune 25.01.2007 På vej mod 2017 Haderslev Kommune 25.01.2007 Side 2

Læs mere

Smag og Oplev Middelfart 19. marts 2012

Smag og Oplev Middelfart 19. marts 2012 Smag og Oplev Middelfart 19. marts 2012 LAG Middelfart og projektet Hvem er LAG Middelfart? Forening under Landdistriktsprogrammet 2007-2013 Landdistriktsprogrammets overordnede formål er at skabe attraktive

Læs mere

Turistpolitik for Haderslev Kommune

Turistpolitik for Haderslev Kommune Turistpolitik for Haderslev Kommune K O M M U N E Januar 2004 - B Y G G E R B R O M E L L E M F O R T I D O G F R E M T I D... 1 Udvikling & Kultur: Claus Dall, organisationskonsulent Henrik Ørnstrup,

Læs mere

Hvordan skal vi udvikle Skjoldelev?

Hvordan skal vi udvikle Skjoldelev? LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Landsbyplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i SKJOLDELEV Indledning: Landbyrådsrepræsentanten fra Skjoldelev inviterede i samarbejde

Læs mere

Formandens forord til Årsberetning 2015

Formandens forord til Årsberetning 2015 Årsberetning 2015 Formandens forord til Årsberetning 2015 Odsherred Kommune har oplevet virkningen af den stigende flygtningestrøm i landet, hvor der til stadighed kommer flere flygtninge, især fra det

Læs mere

PROJEKTEJER: PROJEKTGRUPPEN: KONTAKTPERSON: Projekt Liv i Viuf. Viuf Medborgerforening Storgaden Viuf

PROJEKTEJER: PROJEKTGRUPPEN: KONTAKTPERSON: Projekt Liv i Viuf. Viuf Medborgerforening Storgaden Viuf PROJEKTEJER: Viuf Medborgerforening Storgaden 81 6052 Viuf PROJEKTGRUPPEN: Henrik Lindholm Susanne Hamer Tanja Dokkedahl Anja Dau Jacobsen Ole Hansen Jens Lassen Ralph Barfoed Jette Klint Erik Arvesen

Læs mere

Arbejde med udviklingsplan og organisering. Landlolland 17. februar 2011

Arbejde med udviklingsplan og organisering. Landlolland 17. februar 2011 Arbejde med udviklingsplan og organisering Landlolland 17. februar 2011 Præsentation Jens Peter Jacobsen Landdistriktskoordinator Faaborg-Midtfyn Kommune Ros-Mari Mattsson Lokalrådsformand Krarup-Espe

Læs mere

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Ansøgningsfrist 14. november 2016 Der er hvert år ca. 1.250.000 kr. til uddeling. Der kan søges om både hel- eller delvis finansiering. Der kan

Læs mere

Vi gør det - sammen. Politik for det aktive medborgerskab

Vi gør det - sammen. Politik for det aktive medborgerskab Vi gør det - sammen Politik for det aktive medborgerskab 2017-2021 Kære læser Du har netop åbnet den nordfynske politik for det aktive medborgerskab. Jeg vil gerne give denne politik et par ord med på

Læs mere

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Ansøgningsfrist 14. november 2016 Der er hvert år ca. 1.250.000 kr. til uddeling. Der kan søges om både hel- eller delvis finansiering. Der kan

Læs mere

Debatmøde og ekskursion om fremtidens landskaber på Nordmors

Debatmøde og ekskursion om fremtidens landskaber på Nordmors Noter fra: Debatmøde og ekskursion om fremtidens landskaber på Nordmors 24. og 25. april 2015 24. april kl. 16.00-20.00: Offentligt debatmøde i Sejerslev Forsamlingshus Landskabet på Nordmors set udefra

Læs mere

Metode: - at man gør brug af lokale ressourcer danner en Lokal Aktionsgruppe.

Metode: - at man gør brug af lokale ressourcer danner en Lokal Aktionsgruppe. Referat fra offentligt informationsmøde om lokale aktionsgrupper Onsdag d. 30. maj kl. 19 21.30 Bernstorffminde efterskole, Bernstorffminde 4, 5600 Faaborg Ca. 75 deltagere Landdistriktskoordinator Jens

Læs mere

Helle Øst Udviklingsråd

Helle Øst Udviklingsråd Referat smødet Dato: 30. januar 2012 kl. 19.00 Sted: Fåborg, Fåborghus Deltagere: Troels Sandager, Jesper Christiansen, Connie Ibsen, Birthe Skovbjerg Jens Peter Christensen, Lars Bo Niels Jørgen Nielsen,

Læs mere

Kultur- og idrætspolitik

Kultur- og idrætspolitik Kultur- og idrætspolitik Fredensborg Kommune l Godkendt af Byrådet den XX 1 Forord Kultur- og idrætslivet binder hverdagen sammen for rigtig mange mennesker og er med til at gøre Fredensborg Kommune til

Læs mere

Mål og plan for indsatsen i Ørebro for 2015 til 2017

Mål og plan for indsatsen i Ørebro for 2015 til 2017 Mål og plan for indsatsen i Ørebro for 2015 til 2017 - en perle i Danmark Lokalområdets mål og plan for indsatsen 2015 til 2017 Understøttelse af skole og landdistriktsudvikling Indhold 1. Lokalsamfund/skoledistrikt...

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Dagsorden Dato: Tirsdag den 15. december 2015 Mødetidspunkt: 17:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Fraværende: 068 mødelokale på Rådhuset Sonja Fladstrand, Anette Eriksen, Karin Gudbergsen,

Læs mere

Ansøgning/indstilling til Årets Landsby 2017 i Assens kommune.

Ansøgning/indstilling til Årets Landsby 2017 i Assens kommune. 14-08-2017 Borgerforeningen for Verninge og Omegn Lokalråd for Verninge Sogn Formand Henrik Jørgensen 20718383 formand@verninge.dk Ansøgning/indstilling til Årets Landsby 2017 i Assens kommune. Til Landdistriktsrådet

Læs mere

VISION VEJEN. Din holdning - Jeres By - Vores Vejen PLADS TIL AT LYKKES

VISION VEJEN. Din holdning - Jeres By - Vores Vejen PLADS TIL AT LYKKES VISION VEJEN Din holdning - Jeres By - Vores Vejen PLADS TIL AT LYKKES Byerne driver fremtidens vækst. Befolkningstilvæksten foregår fortrinsvis omkring de større byer. Her sker også den største vækst

Læs mere

Folkeoplysningspolitik. Politik for Hedensted Kommune

Folkeoplysningspolitik. Politik for Hedensted Kommune Folkeoplysningspolitik Politik for Hedensted Kommune Indholdsfortegnelse VISION og MÅL...3 FRITIDSUDVALGET - Organisering og opgaver...4 Rammer...5 Samspil og udvikling...5 Partnerskaber...5 Brugerinddragelse...5

Læs mere

Kommunens indsats? Din indsats?

Kommunens indsats? Din indsats? FÆLLESSKAB / SAMMENHOLD / SAMLINGSSTEDER Tilskud til forsamlingssteder/ landsbypuljer/ LAG landsbypuljen +forsamlingshuspuljen forsamlingshuspuljen Skab rammer opbakning på nye ideer fra foreninger Bevarelse

Læs mere