Sommerfuglen og Jesus

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sommerfuglen og Jesus"

Transkript

1

2 Sommerfuglen og Jesus Kan en sommerfugl sige noget om Jesus? Det tror jeg! Sommerfuglens liv som æg, larve, puppe og voksen sommerfugl kan bruges som billede på Jesu undfangelse, liv, død og opstandelse. Sommerfuglen begynder sit liv som et lille æg, der lægges af sommerfugle-hunnen. Ægget bliver til en larve, der vokser sig større. Sommerfugle-larver kan have mange former og farver; men de ligner ikke den færdige sommerfugl. Mange synes, at sådan nogle larver er grimme og ulækre. På et tidspunkt forpupper sommerfugllarven sig. Den spinder ligesom en skal rundt om sig selv, som den ligger inden i. Sådan en puppe ser helt livløs ud; men det er den ikke, for efter et stykke tid sprænger den skallen og kryber ud. Nu er den en voksen sommerfugl, som vi kan nyde synet af - Nældens Takvinge, Sørgekåbe eller hvad de nu hedder. Sådan også med Jesus. Han begyndte sit liv her på jorden som et lille foster i Marias mave. Undfangelsen skete ved Guds Helligånd. I ni måneder lå Jesus i sin mors mave. Så blev han født og levede et menneskeliv som baby, barn, teenager, ung og voksen. Men det var bestemt ikke alle, der brød sig om Jesus. Hans skikkelse havde ingen skønhed, vi så ham, men vi brød os ikke om synet, står i Esajas bog kap. 53 vers 2. Ligesom sommerfugle-larven. Da Jesus var godt 30 år, døde han. Han blev ikke til en puppe, for han døde virkelig. Alligevel kan sommerfugle-puppen bruges som billede på Jesus død og grav. Det så ud til at være slut med Jesus. Han lå livløs i graven, som puppen i sin skal. Men efter tre dage sprængte han graven, som puppen sprænger skallen. Jesus kunne nemlig ikke holdes fast af døden. Som den opstandne er han verdens flotteste sommerfugl. Der er dog den meget vigtige forskel, at sommerfuglens liv har en begyndelse og en afslutning. I løbet af sommeren dør den smukke sommerfugl. Sådan er det ikke med Jesus. Han har altid været og vil altid være Guds levende Søn, som aldrig mere skal dø. Tænk på ham, næste gang du ser en sommerfugl - eller et æg, en larve eller en puppe. Andagt af Carsten Hjorth Pedersen fra Skyd! 8. klasse maler legeplads.

3 Gamle bygninger skal vedligeholdes. Vi fik nyt tag på i januar måned, og her i foråret er bygningen blevet kalket. Det er pedellen, Johannes Roager og tidl. formand for skolen, Laurids Fredensborg, som har givet den hvide bygning et nyt hvidt look. Den Røde Bygning er også blevet forandret en smule. Børnehaveklasse lokalet er blevet lidt større, da en væg er fjernet. Det er bl.a. Arne Nørgaard, som har taget del i dette arbejde. På nabogrunden skal der opføres en multibane. Det er foreningerne i Brændstrup, som opfører denne bane. Vi har fjernet en del hæk, så områderne danner en helhed. Sommerferie betyder også goddag og farvel til ansatte. Efter cirka 33 år som lærer på Brændstrup Kristne Friskole går Kjeld Burgdorf på pension. Andet sted i bladet er der en artikel om Kjeld Burgdorf. Bestyrelsen har ansat Peter Thorsen som lærer. I næste skolenyt er der en præsentation af Peter. Han er opvokset i Hillerød, gået på seminarium i Århus og bor nu i Brem ved Brændstrup. Velkommen til Peter. Endvidere er der ansat ny Børnehaveklasseleder, nemlig Irene Jefsen fra Vodder. Irene har tidl. været ansat på Vodder Skole og Skærbæk Skole i SFO arbejdet, velkommen til Irene. Vi glæder os over at få to nye velkvalificerede medarbejdere. Mere om dem i næste skoleblad. Som det vil fremgå af bladet har vi i maj og juni haft mange besøg og aktiviteter. Langt fra alt er nævnt i bladet, vi glæder os over mulighederne, som vores busser giver os. Til august har vi købt en nyere bus, som afløser for en bus, vi har haft i over 7 år. Den nye har kørt som rutebus i området omkring Lemvig, så vi håber, at de sønderjyske landeveje vil bekomme den vel på dens gamle dage. Også i kommende skoleår vil vi leje Hallen i Øster Lindet fra efterårsferien til påske, og svømmehallen bruges af klasse hver fredag, hvor svømningens vanskelige kunst læres. Så vores busser kommer også lidt rundt i kommende skoleår. Skemaet er lagt, og de nye bøger er bestilt hjem. Sommeren ligger foran, derfor skal der her fra skolen lyde et ønske om en god sommer til alle. Ebbe Kaas

4 Forårsfest med talende insekter Gymnastiksalen var fyldt til bristepunktet. Forventningen fra de mange tilskuere var så stor, at man næsten kunne høre det. Og endelig gik 5. klasse på scenen for at opføre årets optrin for os alle. Hvad handlede årets optrin om? Jo, det var om en masse dyr, insekter og blomster. Og de kunne tale og var venner. Tre elever fra 5 klasse, nemlig Lydia, Anna og Caia, fortæller om forårsfesten, der blev afholdt i april. Er det et stort arbejde at lave et skuespil? Jo, det er en lang proces. Det tog vel 3 uger, hvor vi brugte dansk timerne. Vi skulle jo lære replikker, der skulle laves kulisser og kostumer. Vi malede og formede og lærte udenad. Det var faktisk rigtigt sjovt. Det sværeste? Det var nok at lære en masse udenad. At virke afslappet når man var på scenen, det er faktisk også svært. Kulisserne var nok det sjoveste at lave og de blev faktisk gode, når vi selv skal sige det. Hvordan var det at stå på scenen foran så mange mennesker? Værre end vi havde forestillet os. Når vi vidste, at salen var helt propfyldt, og så komme ind med kostumer på, det var lidt pinligt. Vi var også så nervøse, at vi glemte hvad der skulle siges og flere andre ting. 5. klasse med Helena Thorsen som klasselærer og instruktør klarede det rigtigt godt. En fin og hyggelig aften, hvor der var musik indslag af alle klasser, og dejlig fællessang.

5 Familieidrætsaften. En herlig aften med alt, der hører sig til for at skabe hyggelig stemning og højt humør. Efter grillpølsespisning blev der dystet i forskellige sportsgrene. Der blev vist rigtig god sportsånd. Selv om både vore drenge og piger kæmpede bravt i rundbold, måtte de se sig slået af den ældre generation. Det tog de rigtig pænt. Der blev også med stor entusiasme kæmpet i blandt andet bigballestafet, tovtrækning, sækkeløb og fodbold. I sidstnævnte var det nu vore elever, som vandt :-) Undervejs var der hjemmebagt kage. Så kan man da vist næsten ikke ønske sig mere! Lasse 7. kl: Det var en rigtig god aften. Det var fedt, at vejret var godt! Gerben 7. kl: Vi vandt 7-1 i fodbold :-) Mathias 7. kl: Det var hyggeligt at se de gamle elever, og det var en hyggelig aften. Emma 7. kl: Det var dejligt at få snakket med en masse gamle elever.

6 Fredag, den 24. maj Skolen fik besøg af 5 spejderledere fra Arnum/Tiset spejdere. Børnene fra førskole, 0. og 1. klasse fik lov til at være spejdere i et par timer. Børnene hyggede sig og gik rigtig meget op i de forskellige ting. Måske er der en spejder gemt i jeres børn. Her vil børnene fra 1. klasse fortælle lidt om deres oplevelser. Natashia: Vi blev delt op i 5 hold. Vi skulle prøve spejderting. Først skulle vi samarbejde med vand. Og så skulle vi op bag skoven, og finde nogle af skovens ting, og huske på det. Og så skulle vi have skumfiduser og kiks. Vi skulle brænde skumfidusen over bålet, og pølser. Det var sjovt, da vi skulle hen om bag bussen. Mikkel fra 0. skulle styre kranen, og vi skulle trække i en lille snor, for at vi kunne fange klodser. Og det var sjovt da vi skulle om og tænde ild. Emma: Vi lavede noget med en kran. Og så skulle vi sende kopper rundt på en snor. Så skulle man hælde det over i en spand og se, hvor meget man kunne få i den. Og så skulle vi op og finde fjer, to grene og nogle blomster. Så skulle ved ned og have skumfiduser. Det var sjovt at tænde ild, og jeg var den eneste i min grupper der kunne tænde selv. Asmus: Vi skulle prøve sådan en kran, så skulle vi trække sådan en snor op. Så skulle vi hejse nogle stykker træ op. Vi fik seks på vores hold. Jeg synes det var sjovt, da vi skulle få noget vand rundt om et træ. Og så var det sjovt, da vi skulle have skumfiduser. Det var sjovt, da vi prøve at tænde bål med sådan nogle jernfiduser.

7 Kevin: Der var en ting, der var sjovt: at lege med ild (tænde ild). Clement: Det var sjovt, da vi skulle løfte nogle træstammer op. Og det med at skulle tænde bål. Og der hvor man skulle løfte kopper. Det med bladene var lidt svært. Der, hvor vi skulle grille, var det mega sjovt. Benjamin: Jeg synes det var sjovt over alt. Der var det der vandkop-noget, hvor man skulle fylde vand i en kop og bære det hele op til spanden. det der natur noget, hvor vi bla. skulle finde en fjer, da snød vi lidt, da der var en fjer i klassen, vi bare kunne hente. bålet, hvor vi lavede skumfiduser og pølser, det smagte godt. hvor vi skulle tænde bål, det var lidt svært. nede ved kranen, hvor vi skulle løfte bomber op i en gul kasse og vi måtte ikke røre dem med fingrene. Frederik: Det var faktisk sjovt at samle klodser op. Det var ikke så sjovt, der hvor vi skulle finde naturting, da vi ikke kunne finde fjeren. Alberte: Det der nok var sjovest var der, hvor vi skulle fange klodser. Frederik fra førskolen skulle trække i en stor snor, og vi skulle trække i en lille snor. Der, hvor vi skulle finde ting, var rigtig svært. Det var sjovt at tænde ild. Så synes jeg også, det var sjovt, der hvor vi i spejderkopper skulle bære vand rundt om træerne. Det var vildt skæg.

8 Frøslevlejren og Ribe Eksamensperioden kan betyde mange vikartimer for enkelte klasser. Det var derfor oplagt, at tage på studietur for klasse. Vi besøgte Frøslevlejren hvilket gav godt indblik i 2. verdenskrig og på turen tilbage fra Frøslevlejren besøgte klasserne Agerskov Kirke for at se mindetavlen for de faldne efter 1. verdenskrig. Anden studietur var besøg på sodavandsfabrikken Frem i Ribe og derefter lidt af byens seværdigheder. Flot vejr begge dage og det er skønt at komme ud af klasseværelset for at lære historie.

9 Kjeld Burgdorf går på pension Mere end tusind elever vil forbinde deres skoletid med bl.a. Kjeld Burgdorf. Han har været på skolen næsten hele tiden. Jeg begyndte som timelærer en dag om ugen tilbage i august 1980, fortæller Kjeld Burgdorf. Jeg var lærer på efterskolen i Løgumkloster og brugte så min fridag fra det lærerjob på at undervise her i Brændstrup. Vi boede i Rødding den gang. Skolen begyndte i august 1978, så jeg har næsten været med fra starten. Jeg er født og opvokset her i Brændstrup og har gået i skole i disse bygninger, da skolen var Folkeskole. Efter 7. kl. kom jeg til Rødding og senere tog jeg HF på Katedralskolen i Ribe. Jeg har læst til lærer på Haslev Seminarium, men vendte altså tilbage til Sønderjylland og Brændstrup. Da jeg var dreng, var der flere forretninger i Brændstrup. Der var en købmand lige over for, hvor skolen ligger, og en stor Korn og foderstofforretning, hvor Niels Arne Skov stadig bor, men hvor der i dag er Dansk Balkan Mission og smedeforretning. Man kunne købe benzin i byen, og der var autoværksted, alt sammen hvor Harley Davidson i dag har til huse. Der var flere landbrug og livet var meget anderledes i 1950 erne, end det er i dag. Vi var mange børn i Brændstrup i 1950 erne. Typisk boede der børn i alle huse og på alle gårde. Hvilke fag har du undervist i? Tja kommer det fra Kjeld Burgdorf, måske alle fag undtagen hjemmekundskab. Men det har mest været dansk, historie, biologi, kristendom og gymnastik. Du har været med i London mange gange? Ja, og hvis det er de værste oplevelser for der er rigtige mange gode, så var det dengang vi sejlede og skulle tilbage til Esbjerg, men der kom en storm. Vi lå underdrejet et døgn, eller i år, hvor vi kom for sent til flyet, og måtte overnatte i lufthavnen. Jeg føler mig meget privilegeret over, at kunne se tilbage på et rigt og godt lærerliv. Jeg har fået lov til at møde børn og unge mennesker i deres liv og været med til i al skrøbelighed, at vise dem vejen i livet. Det er vel når det kommer til stykket noget af det største vi kan få lov til.

10 Godt fællesskab bare glad Tre af de sytten elever i 9. klasse, som nu forlader Friskolen, udtrykker samstemmende deres glæde over en god klasse. Jeg synes det har været enormt hyggeligt og sjovt, men også lidt hårdt på den gode måde, siger Shwe, som bor i Ribe. Det har været det fedeste år nogen side i mit skoleliv. Det synes jeg også, fortsætter Kirstine. Hun er en af de mere lokale i klassen, som er den største 9. klasse i skolens historie, nemlig 17 elever. Ja, vi er 4, som bor i nærheden af Brændstrup, resten af klassen kommer fra Gånsager, Ribe, Arnum og Gram og ikke for at forglemme Obbekjær. Jeg synes ikke, at det har været vanskeligt at stå op om morgenen. Jeg har næsten hver dag set frem til en ny skoledag, siger Kirstine. Men nu er det slut? Jo siger Martin Port fra Gånsager. Der ligger en dejlig sommerferie foran, ikke fordi jeg har de vilde planer, men jeg ser også frem til at skulle på efterskole i Løgumkloster til august. Mange af eleverne skal på efterskole i 10. klasse. Både Martin og Kirstine skal til Løgumkloster sammen med 5 andre fra klassen, og Shwe skal til Kolding, Kildevæld Efterskole. Jeg drømmer om engang at blive journalist i Burma, siger Shwe. Jeg er jo født i Burma, men min familie måtte flygte fra landet. Jeg håber meget at kunne vende tilbage for at se tingene med egne øjne. Jeg drømmer om at blive psykolog, eller noget med mennesker siger Kirstine, og Martin trækker lidt på Afgangselever: 9.klasse: Cecilie Andreasen: Ribe Katedralskole Hanna Bøndergaard: LME Jeanette Christensen: Ungdomsklassen i Haderslev Shwe Yin Oo Cung: Kildevæld efterskole, Kolding Kamilla Evald: Linje 10 i Ribe Ida Hansen: Jordbrugets uddannelsescenter, Århus Simone Jensen: Ribe Katedralskole Kirstine Jørgensen: LME Dennis Kool: LME Signe Nissen: LME Martin Port: LME Sara Rasmussen: 10. klasse i Vejen Maiken Schmidt: LME Kia Stie: Ladelund efterskole Camilla Sørensen: Hansenberg Thomas Toft: LME Emma Aaskov: LME 8. klasse: Natasha Lewandovski: LME Otto Schmidt: LME spørgsmålet fremtiden? Måske teologi eller noget med historie. Sommeren ligger foran og det er skønt især for en flok der bare har haft et kanonfællesskab. Siden påske velkommen til: 3. kl. William Rasmussen Førskole: Hielke van de Belt Kasper Koss Hye Mathilde Koss Hye Viktor Knudsen Markus Madsen Lennard Müller Laura Olsen Anna L Petersen Ruben Rasmussen Frederik Thomsen Kjartan Thøstesen

11 Så kastes der karameller! 9. klasse havde arrangeret et løb for Vandkamp!! alle elever. Det var meget vellykket!

12 Adresse felt. Brændstrup Kristne Friskole udgiver SkoleNYT. Ramsherred 13, 6630 Rødding, August: tlf , mail: Mandag d. 12. : Første skoledag kl September: Fredag d. 6.: Idrætsdag Mandag d. 30: Fotografering Oktober: Lørdag d. 5. : Basar : Efterårsferie

Kan liter vand rummes i en spand?

Kan liter vand rummes i en spand? Kan 100.000 liter vand rummes i en spand? For mange år siden var jeg på Island, hvor jeg så Gullfoss. Det er et vandfald, som der løber cirka 100.000 liter vand igennem hvert sekund. Det er ret meget.

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. 23. juni 2017 Vallekilde-Hørve Friskole. Fredagsbrev nr. 910 Næste uge: Mærkedag: 23. juni 26. juni 27. juni 28. juni Børnene - Sommerferie Alle lærer pæd.dag Alle lærer pæd.dag Alle lærer pæd.dag STORT

Læs mere

Men det var altså en sommerdag, som mange andre sommerdage med højt til himlen og en let brise. Aksene stod skulder ved skulder og luftes tørhed fik

Men det var altså en sommerdag, som mange andre sommerdage med højt til himlen og en let brise. Aksene stod skulder ved skulder og luftes tørhed fik 16. søndag efter trinitatis I Høstgudstjeneste i Jægersborg med Juniorkoret Salmer: Syng for Gud, 729, vinter er nær, 15, 730, 752 4-5, velsignelsen, 730, sensommervisen. I dag fejrer vi høstgudstjeneste

Læs mere

UGEBREV nr. 36 uge 21

UGEBREV nr. 36 uge 21 UGEBREV nr. 36 uge 21 Skolefest Tusind tak til alle børn og voksne for en rigtig god skolefest i går aftes. Det var som sædvanligt meget hyggeligt og et flot teaterstykke. Der skal også igen lyde en tak

Læs mere

Personale: Christa er ansat som pædagogmedhjælper

Personale: Christa er ansat som pædagogmedhjælper Personale: Christa er ansat som pædagogmedhjælper i perioden den 13.1.2011-30.6.2011. Christa er indtil den 31.3.2011tilknytte t 1.årgang. Derefter skal hun med 2.årgang over i SFO hjørnet. Ditte Jensen

Læs mere

Påskeæggets prædiken. Andagt fra Skyd, af Carsten Hjorth Pedersen

Påskeæggets prædiken. Andagt fra Skyd, af Carsten Hjorth Pedersen Påskeæggets prædiken Påske og æg hører sammen. Derhjemme pynter vi op med påskeæg i alle mulige former og farver. Forretningerne sælger tusindvis af chokoladeæg, som vi spiser omkring påske. Men både pynteæg

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00

Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00 1 Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00 Præludium 290 I al sin glans 46 Sorrig og glæde 70 Du kom til vor runde jord 42 I underværkers

Læs mere

S o l b a k k e n 2013

S o l b a k k e n 2013 S o l b a k k e n 2013 Velkommen på Solbakken 2012 2013 Solbakken ligger i smukke omgivelser mellem skov og strand, og er hvert år besøgt af flere hundrede børn og unge. Alle lejre er fælles for drenge

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 41 2013. Efterårsferie!

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 41 2013. Efterårsferie! Fælles info Efterårsferie! Vi har åbent i efterårsferien fra kl. 06.30 til 16.00. Bemærk venligst at vi lukker 1 time tidligere end til daglig! Tilmelding ikke nødvendig (se forklaring om dette i de sidste

Læs mere

Ugebrev 41 Indskolingen 2015

Ugebrev 41 Indskolingen 2015 Ugebrev 41 Indskolingen 2015 Fælles info: Kære indskolingsforældre. Efter en dejlig PMU- uge, hvor hele skolen summede af Storm P og alle hans fluer, fantasifulde opfindelser og finurlige figurer er den

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. Vallekilde-Hørve Friskole. 20. juni 2014 Fredagsbrev nr. 786 Næste uge: 23. juni 24. juni 25. juni 26. juni 27. juni 28. juni Hjemgruppeuge 4.kl. på tur til København Farvel-fest for Erwin LM besøger 6.kl.

Læs mere

Guds sejlrende. *) Romerbrevet 12, 13. Andagt fra Vind af Carsten Hjorth Pedersen

Guds sejlrende. *) Romerbrevet 12, 13. Andagt fra Vind af Carsten Hjorth Pedersen Guds sejlrende. Når du kører over Storebæltsbroen, kan du - på det sted, hvor broen er højest - se nogle bøjer nede i vandet. En bøje er et lille fyrtårn, der med en lang kæde sidder fast i havbunden.

Læs mere

Arrild Privatskole og Børnehuset

Arrild Privatskole og Børnehuset Nyhedsbrev 24/2017 Nyt fra Børnehuset. Blå Gruppes Discofest Fredag den 2.juni holdt Blå Gruppe (langt om længe ) discofest. Børnene havde glædet sig meget. Vi hyggede med velkomstdrink, lækkert mad +

Læs mere

Arrild Privatskole. Så nærmer vi os snart sommerferien - forhåbentlig med en masse sol og dejlige oplevelser.

Arrild Privatskole. Så nærmer vi os snart sommerferien - forhåbentlig med en masse sol og dejlige oplevelser. -Trivsel og begejstring Skærbækvej 16, Arrild, 6520 Toftlund, Tlf: 74830103. Børnehuset, tlf.: 30138403 Email.: skolen@arrildprivatskole.dk; boernehuset@arrildprivatskole.dk Nyhedsbrev 26/2018 Dette nyhedsbrev

Læs mere

Spørgsmål eleverne i 5. klasse skulle tænke over og besvare om skolereformen:

Spørgsmål eleverne i 5. klasse skulle tænke over og besvare om skolereformen: Skolereform Elevernes tanker om skolereformen 5. klasse har talt med deres klasselærer om Skolereformen. De skulle fortælle, hvad de vidste, hvad de havde hørt, hvad de troede, og hvad de havde af ønsker

Læs mere

MIN. kristendom fra top til tå MINI KATEKISMUS MARIA BAASTRUP JØRGENSEN. ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN

MIN. kristendom fra top til tå MINI KATEKISMUS MARIA BAASTRUP JØRGENSEN. ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN MARIA BAASTRUP JØRGENSEN ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN KATEKISMUS kristendom fra top til tå MIN MINI NÆSE FOR SKABELSE Første Mosebog kapitel 1 og 2 Engang var der ingenting, kun mørke og stilhed. Verden

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 65 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

UGEBREV nr. 77 uge 24

UGEBREV nr. 77 uge 24 UGEBREV nr. 77 uge 24 Årgang 5 Samlæsning På en lille friskole som vores, er det en grundbetingelse, at vi skal samlæse klasserne, så de forskellige årgange har undervisning sammen. Det er en fin ting,

Læs mere

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse.

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Billede på forsiden: Rekordforsøg 30 piger på samme toilet i pige ugen. Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Foredrag: Torsdag d. 17.

Læs mere

Da gymnasterne sammen med hjælpetrænerne havde leget nogle lege, kom Johnny og underviste i taekwondo.

Da gymnasterne sammen med hjælpetrænerne havde leget nogle lege, kom Johnny og underviste i taekwondo. I Vorbasse KFUM Idrætsforenings Gymnastikafdeling er Børneweekend blevet en dejlig tradition. En flok af glade gymnaster overnatter en nat inde i hallen, hvor der er gang i mange aktiviteter bl.a lege,

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 Uge 30 Emne: Venner Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 HIPPY HippHopp Uge30_venner.indd 1 06/07/10 11.45 Uge 30 l Venner Det er blevet sommer. Solen skinner,

Læs mere

Du var alene hjemme. Der var ingen blomster i huset, og når du kiggede ud af døren, så du ingen træer, du så kun vissent græs, og du så kun fjernsyn.

Du var alene hjemme. Der var ingen blomster i huset, og når du kiggede ud af døren, så du ingen træer, du så kun vissent græs, og du så kun fjernsyn. MULIGHEDER Hvis mennesker havde fire ben, så ville alt gå i stykker. Hvis der ikke var kæledyr i Sevel, så ville København blive en landsby. Hvis Sevel var hovedstad i Danmark, så ville himlen blive grøn

Læs mere

UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS FEBRUAR 2013. Det nye beboerråd består af: Sidse, Stine og Richard.

UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS FEBRUAR 2013. Det nye beboerråd består af: Sidse, Stine og Richard. UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS FEBRUAR 2013 KOLLEGIE NYT Det nye beboerråd består af: Sidse, Stine og Richard. VIGTIGT: Kollegienyt kan endvidere ses på vores hjemmeside www.fredericiah.dk Ansvarshavende:

Læs mere

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland Er det en veninde, som ikke er her mere? Jeg er meget ked af det, det er Nurzan, og hun skal tage af sted Vi har været sammen siden begyndelsen, også på det første

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. Vallekilde-Hørve Friskole. 8. februar 2013 Fredagsbrev nr. 728 Næste uger: 09. februar 09. februar 18. februar 22. februar Udlejning Baunen Fagkonsultation 8.kl. Vinterferie Skole og SFO holder lukket

Læs mere

Hovedrolle som ung. Mandag d. 31. marts 2014

Hovedrolle som ung. Mandag d. 31. marts 2014 Hovedrolle som ung Helene,4 kl., på 10 år deler hovedrollen med Liv Hermansen,8. kl., og Mie Krogh,9. kl., Selvom hun kun går i 4. kl. er hun en vigtig del af stykket. Hun er dog kun med i starten af stykket

Læs mere

UGEBREV nr. 79 uge 26

UGEBREV nr. 79 uge 26 UGEBREV nr. 79 uge 26 Årgang 5 Sommerferie Efter et langt og godt skoleår kan alle nu holde en velfortjent sommerferie. Alle børnene har fået et brev med hjem til hver familie med et sommerbrev, skemaer,

Læs mere

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald En dag med Skraldine Skraldine vågner og gaber. Hun rækker armene i vejret og strækker sig. Nu starter en ny dag. Men Skraldine er ikke særlig glad i dag. Hendes mor er på kursus med arbejdet, og det betyder,

Læs mere

Opgave 1: Find forholdsordene i sætningerne

Opgave 1: Find forholdsordene i sætningerne Forholdsord fortæller os, hvor noget er i forhold til en anden ting. Fx: Bogen lå på bordet Haven var foran huset Forholdsord kan være: I, under, over, ved siden af, foran, ved, bagved, fra, på, igennem

Læs mere

Pilen, juni 2009. Langtved d. 24. juni 2009. Nyt fra Kontoret

Pilen, juni 2009. Langtved d. 24. juni 2009. Nyt fra Kontoret Pilen Juni 2009 Langtved d. 24. juni 2009 Nyt fra Kontoret 3-2-1- sommerferie... Tænk en gang så kan vi sætte kryds ved endnu et afsluttet skoleår, måske er det alderen, der melder sig, men jeg synes nu,

Læs mere

UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012

UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012 UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012 KOLLEGIE NYT Thomas M., Rasmus, Søren, Sabrina og Camilla sammen med Mikkel Hansen kåret som verdens bedste håndboldspiller. VIGTIGT: Kollegienyt kan endvidere ses

Læs mere

Fadervor. b e l e n å b n e r b ø n n e. f o r j u n i o r e r

Fadervor. b e l e n å b n e r b ø n n e. f o r j u n i o r e r Fadervor B I b e l e n å b n e r b ø n n e n b e l e n å b n e r b ø n n e f o r j u n i o r e r f o r j u n i o r e r Bibelen Nu skal du læse i Bibelen. Har du selv en bibel, så kan du bruge den! Hvis

Læs mere

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Mel.: Barn Jesus 1 Den første julenat på jord, da kongesønnen fødtes. En stjerne klar på himlen stor

Læs mere

Den Internationale lærernes dag

Den Internationale lærernes dag Den Internationale lærernes dag I dag er det en særlig dag. For den 5. oktober har flere foreninger rundt om i verden valgt at markere som Den internationale lærernes dag. Man ønsker på denne måde at markere

Læs mere

Hvem har dog stået for den planlægning? Prædiken til fastelavnssøndag d.14.2.2010 i Lyngby Kirke børnekor medvirker. Det er godt tænkt.

Hvem har dog stået for den planlægning? Prædiken til fastelavnssøndag d.14.2.2010 i Lyngby Kirke børnekor medvirker. Det er godt tænkt. 1 Prædiken til fastelavnssøndag d.14.2.2010 i Lyngby Kirke børnekor medvirker Om jeg så tælles blandt de i klogeste i vores samfund, har indsigt i jura og økonomi, kender kunst og kultur og forstår svære

Læs mere

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel.

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Så kunne vi tage det sammen, men jeg tænkte lidt over

Læs mere

År 1700 f.v.t. 500 f.v.t

År 1700 f.v.t. 500 f.v.t År 1700 f.v.t. 500 f.v.t 1 Bronzealderen Bronzealderen er tiden lige efter bondestenalderen. Den varede fra 1700 f.v.t. til 500 f.v.t og hedder Bronzealderen på grund af det nye metal bronze. Da bronze

Læs mere

Stensnæsskolen. Vi ønsker jer alle en rigtig dejlig sommer, og glæder os til vi ses igen mandag den 12. august 2013 kl. 8.40. Juli 2013.

Stensnæsskolen. Vi ønsker jer alle en rigtig dejlig sommer, og glæder os til vi ses igen mandag den 12. august 2013 kl. 8.40. Juli 2013. Stensnæsskolen Juli 2013 Nyhedsbrev Årgang 12 Nummer 7 I dette nummer: Skolebus 1 Nye ringetider 2 0.A på Thorup Hede 3 5.A s piger på bytur 4-5 Venskabsklasser 6-8 4.A i Sverige 8-10 2.A laver e-bøger

Læs mere

Nyhedsbrev Espe Skole & Børnehave Juni 2018

Nyhedsbrev Espe Skole & Børnehave Juni 2018 Nyhedsbrev Espe Skole & Børnehave Juni 2018 Kære alle Nu nærmer sommerferien sig med hastige skridt; 6.klasserne er ved at gøre klar til sidste skoledag på Espe Skole, og solen samt sommervarmen er her

Læs mere

VADGÅRD SKOLE BLÆSER IGENNEM

VADGÅRD SKOLE BLÆSER IGENNEM VADGÅRD SKOLE BLÆSER IGENNEM På Vadgård Skole bliver der truttet, trompetteret og taget godt imod skolens nye tilbud om at give elever gratis undervisning i messinginstrumenter i samarbejde med Gladsaxe

Læs mere

dem fra hinanden. Henning kan godt li regning, men det er måske fordi, han ikke kan læse så godt endnu. Han siger også, at hans far siger, at det er

dem fra hinanden. Henning kan godt li regning, men det er måske fordi, han ikke kan læse så godt endnu. Han siger også, at hans far siger, at det er Jeg skal i skole - Kan du nu skynde dig, siger mor, da jeg med sne på min jakke stormer ind i køkkenet. - Du skulle ikke ha taget med Rasmus Mælkekusk, nu kommer du for sent i skole. Og se hvor du drypper

Læs mere

Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot

Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot sammen med sine tjenere, men han havde ikke nogen kone.

Læs mere

UGEBREV nr. 29 uge 13

UGEBREV nr. 29 uge 13 UGEBREV nr. 29 uge 13 Tidlig Sfo Så oprandt dagen endelig,, hvor vi siger goddag til de nye børn i Tidlig SFO. Der er startet ni rigtig søde børn, og vi siger hjertelig velkommen til jer alle sammen. Arbejdslørdag

Læs mere

Månedsinformation. Skole og SFO

Månedsinformation. Skole og SFO Månedsinformation Skole og SFO Februar 2014 Siden sidst Foråret og fremtiden banker på. Vi har alle nok bemærket, at det er blevet lysere om morgen og eftermiddagen, og vejret her i februar giver os i

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. 24. juni 2016 Vallekilde-Hørve Friskole. Fredagsbrev nr. 869 Næste uge: Mærkedag: Uge 26 + 27 24.-25.juni 27. juni 28. juni 29. juni 26.-27.juli Uge 31 7. august Spireloppen åben Udlejning af Shelters

Læs mere

Kære forældre! Hej SFO. Hej Minu ser. Fredag den 29. juni 2012

Kære forældre! Hej SFO. Hej Minu ser. Fredag den 29. juni 2012 Kære forældre! Fredag den 29. juni 2012 Dette bliver det sidste ugebrev i dette skoleår. Onsdag aften havde vi den traditionelle dimissionsfest for 9. klasse og deres familier. En rigtig dejlig aften med

Læs mere

Nyhedsbrev Marts. På bondegårdstur. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk

Nyhedsbrev Marts. På bondegårdstur. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk På bondegårdstur BEMÆRK Nyhedsbrev Marts DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder ligeledes kan ses Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. Vallekilde-Hørve Friskole. 27. juni 2014 Fredagsbrev nr. 787 Næste uge: 28. juni 10. august 12. august Baunen udlejet Kollegialt samvær I skole igen (søndag) Lærermøde Mærkedag: TILLYKKE TIL JER Kære forældre

Læs mere

Varmt farvel til Jer alle.

Varmt farvel til Jer alle. Personale nyt: Jette kommer tilbage fra barsel til august, og Trine stopper samtidig som barselsvikar. I Regnbuen skal vi sige velkommen til vores nye studerende Sandie, der kommer ud i sin første praktikperiode

Læs mere

Månedsinformation. Skole og SFO

Månedsinformation. Skole og SFO Månedsinformation Skole og SFO Marts 2013 Siden sidst. Vi går en spændende tid i møde. Vinteren vil ikke helt slippe sit tag i os og give plads til foråret. På samme måde vil den igangværende konflikt

Læs mere

Dans og motion

Dans og motion Struer Folkedanserforening Medlemsorientering Sept. 2014 31. årgang NR. 1 www.struerfolkedanserforening.dk Dans og motion Hvad er den bedste motion man kan få? For nogen er det en løbetur i skoven, andre

Læs mere

En sommerfuglekristen

En sommerfuglekristen marts/april 2013 En sommerfuglekristen En sommerfugl gennemgår store forandringer, fra larve til puppe til sommerfugl. Den er hele tiden den samme, og så alligevel ikke. Når en larve bliver til en puppe

Læs mere

SKOLESTART d. 10. august 2009 kl. 11.30

SKOLESTART d. 10. august 2009 kl. 11.30 SKOLESTART d. 10. august 2009 kl. 11.30 1. Velkommen. Goddag gooddaaag. Balder og jeg har såmænd glædet os til at se jer igen. Det har jo været en lang ferie kunne I kende hinanden? Skolen? Jeg har været

Læs mere

Min bog om Baunegård 1

Min bog om Baunegård 1 Min bog om Baunegård 1 Velkommen til Baunegård Denne lille bog er til dig, da du skal flytte ind på Baunegård. I bogen kan du læse eller få læst højt, hvad Baunegård er. Midt i Værløse ved en dejlig stor

Læs mere

Studie. Den nye jord

Studie. Den nye jord Studie 16 Den nye jord 88 Åbningshistorie Jens er en af mine venner. Jeg holder meget af ham, men han er tja nærig. Jeg bryder mig ikke om at sige det på den måde, men siden hans kone Jane sagde det rent

Læs mere

Nyhedsbrev Vejrum-Viskum Friskole & Fribørnehave Side 1 af 13. Nyhedsbrev uge 09-2014. Kalender, kontakt mm. Fødseldagsinvitation

Nyhedsbrev Vejrum-Viskum Friskole & Fribørnehave Side 1 af 13. Nyhedsbrev uge 09-2014. Kalender, kontakt mm. Fødseldagsinvitation Nyhedsbrev uge 09-2014 Side 1 Fastelavn Side 6 Fødseldagsinvitation Side 2 Nyt fra Troels Side 6-7 Bus Side 4 Forberedelser til fastelavn Side 8-12 Børnehaven Side 5 Fastelavn er mit navn.. Side 13 Kalender,

Læs mere

Herrestræde 26, 4200 Slagelse Forår 2015

Herrestræde 26, 4200 Slagelse Forår 2015 Herrestræde 26, 4200 Slagelse Forår 2015 Jeres hjerte må ikke forfærdes! Tro på Gud, og tro på mig! I min faders hus er der mange boliger; hvis ikke, ville jeg så have sagt, at jeg går bort for at gøre

Læs mere

Nr. Lyndelse friskole Tirsdag d. 1. april 2014. Endnu en skøn dag

Nr. Lyndelse friskole Tirsdag d. 1. april 2014. Endnu en skøn dag Endnu en skøn dag Der bliver lavet drager, dukker og teater på højt tryk. Alle børnene hygger sig sammen med deres venner. Vi har talt med to dejlige unger, Mikkel og Anna, fra 2 og 3 klasse. Mikkel og

Læs mere

C. la Cours Skole. Jyllandsgade 24. 8900 Randers C. Tlf. 86 42 90 23 Sommeren er på vej. - 1 -

C. la Cours Skole. Jyllandsgade 24. 8900 Randers C. Tlf. 86 42 90 23 Sommeren er på vej. - 1 - la Cour Posten Nr. 2/2014 Juni 2014 C. la Cours Skole. Jyllandsgade 24. 8900 Randers C. Tlf. 86 42 90 23 Sommeren er på vej. Inden længe synger vi feriesangen under flagstangen, og så spredes vi for alle

Læs mere

Fredagsbrev Århus Friskole fredag d. 30/3 2012

Fredagsbrev Århus Friskole fredag d. 30/3 2012 Anette blev hyldet i anledningen af de 25 år! Både børn og voksne mødte i går eftermiddags talstærkt op for at hylde Anette, der nu har rundet de 25 somre - som lærer på Århus Friskole. Og sikken en hyldest!

Læs mere

Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe.

Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe. 1. 1. INT. TRAPPE/SPISESTUE Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe. (Kamera i bevægelse)vi følger disse billeder på væggen og ender i spisestuen og ser

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

HVERDAGSAVISEN TORSDAG

HVERDAGSAVISEN TORSDAG TORSDAG BANKRØVERI!! Bankrøveri! Onsdag kl. ca. 10:50, blev banken røvet af to forbrydere. Forbryderne havde taget pengekassen, og de flygtede! Flemming Hansen ved ikke, hvor meget de har taget, og de

Læs mere

Side 3.. Kurven. historien om Moses i kurven.

Side 3.. Kurven. historien om Moses i kurven. Side 3 Kurven historien om Moses i kurven En lov 4 Gravid 6 En dreng 8 Farvel 10 Mirjam 12 En kurv 14 Jeg vil redde ham 16 En mor 18 Tag ham 20 Moses 22 Det fine palads 24 Side 4 En lov Engang var der

Læs mere

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst Årets Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni Læs om Årets karneval 3.klasse på koloni Legefidusen i hesteskoen 2.klasses overnatning i dus BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens

Læs mere

Fredag d. 9 /5 er det Rævenes tur til at komme i springhallen - afgang fra Frits 12.30

Fredag d. 9 /5 er det Rævenes tur til at komme i springhallen - afgang fra Frits 12.30 Hold Øje uge 18 1. maj var der demokratidag på Børnenes Friskole. Alle skolens klasser skulle den dag diskutere, om der var noget de godt kunne tænke sig var anderledes på skolen. Her ser man Løverne fremlægge

Læs mere

Sidste måneds vinder af tegnekonkurrencen. Vinderen af Sudoku konkurrencen blev Nicolai fra 5.B også et stort tillykke til dig!

Sidste måneds vinder af tegnekonkurrencen. Vinderen af Sudoku konkurrencen blev Nicolai fra 5.B også et stort tillykke til dig! N vember Sidste måneds vinder af tegnekonkurrencen blev Katrine 2.B tillykke! 2 Vinderen af Sudoku konkurrencen blev Nicolai fra 5.B også et stort tillykke til dig! Om den alternative uge før efterårsferien:

Læs mere

Innovation Step by Step

Innovation Step by Step Innovation Step by Step Elevhæfte. kl. verdens bedste læserum Et tværfagligt forløb mellem dansk og billedkunst Innovation Step by Step Et undervisningsmateriale til mellemtrinnet med fokus på arkitektur

Læs mere

Skumsprøjten Nyhedsbrev Tambourkorpset på Humble Efterskole Indholdsfortegnelse:

Skumsprøjten Nyhedsbrev Tambourkorpset på Humble Efterskole Indholdsfortegnelse: Skumsprøjten Nyhedsbrev Tambourkorpset på Humble Efterskole Indholdsfortegnelse: Formanden har ordet Præsentation af Rasmus Clemens Præsentation af Bjarne Jørgensen Formanden har ordet Nu er det jul igen!

Læs mere

Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909.

Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909. Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909. Disse kort og breve har jeg fået lov til at afskrive og offentliggøre af Gert Sørensen, som har fået dem af

Læs mere

Aktivitet mandag

Aktivitet mandag Aktivitet mandag 09.15-10.00 Zumba PB, AH, Jette (hal 2) 0. kl. Kirstine, Astrid, Katrine, Maiken, Laura, Signe H, Emma 1. kl. Simon, Line, Frederik, Charlotte, Astrid, Andreas 2. kl. Hannah, Mathilde,

Læs mere

Realskolen ønsker en god efterårsferie!

Realskolen ønsker en god efterårsferie! Haderslev Realskole Kridtstregen oktober 2016 Realskolen ønsker en god efterårsferie! Haderslev Realskoles officielle skoleblad Kridtstregen er Haderslev Realskoles officielle skoleblad. Det udkommer 4

Læs mere

Udmeldte børn: Christian fra 3.b er stoppet i Hedegården til udgangen af marts måned. Vi ønsker Christian rigtig god vind fremover.

Udmeldte børn: Christian fra 3.b er stoppet i Hedegården til udgangen af marts måned. Vi ønsker Christian rigtig god vind fremover. NYT FRA April 2013 Kontorets side. Nye børn: Et stort velkommen i Hedegården til Mikkel, som skal gå i 0.b og til Mathilde, der skal gå i 1.a. De starter begge i SFO den 2. april og vi håber, de bliver

Læs mere

F R I S K O L E N I L E M M I N G U G E 4 1. Kære børn og forældre! Lemming d.13. oktober 2017

F R I S K O L E N I L E M M I N G U G E 4 1. Kære børn og forældre! Lemming d.13. oktober 2017 U G E B R E V E T F R I S K O L E N I L E M M I N G U G E 4 1 Kære børn og forældre! Lemming d.13. oktober 2017 Hvad synger vi dog om?? Hver morgen synger vi jo to sange/salmer, så vi får sunget rigtig

Læs mere

SFO Bladet. SFO Buddinge ~ Juni 2012 ~ side 1

SFO Bladet. SFO Buddinge ~ Juni 2012 ~ side 1 SFO Bladet SFO Buddinge ~ Juni 2012 ~ side 1 Kære børn og forældre i SFO Buddinge Velkommen til alle de nye børn og forældre, som skal gå i 0. klasse efter sommerferien, og farvel til vores store 3. klasser,

Læs mere

Vi er en familie -4. Stå sammen i sorg

Vi er en familie -4. Stå sammen i sorg Vi er en familie -4 Stå sammen i sorg Mål: Børn lærer, at det er godt at stå sammen, når tingene er svære. De opmuntres til at tage hensyn, vise omsorg for og til at trøste andre. De opmuntres også til

Læs mere

UGEBREVET. Glemt tøj fjernes efter vinterferien! Tjek om du har noget liggende. Vi sender det til velgørenhed lige efter vinterferien.

UGEBREVET. Glemt tøj fjernes efter vinterferien! Tjek om du har noget liggende. Vi sender det til velgørenhed lige efter vinterferien. UGEBREVET DATO: 13. februar 2015 NR.: 23. 19. årgang ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Kære forældre, personale og elever Friske

Læs mere

UGEBREV nr. 39 uge 25 Årgang 6

UGEBREV nr. 39 uge 25 Årgang 6 UGEBREV nr. 39 uge 25 Årgang 6 Sommerferie Så blev det endelig tid til sommerferie og nogle lektiefri uger. Alle børnene har fået et brev med hjem til hver familie med et sommerbrev, kalender, skemaer,

Læs mere

Aktivitetsmateriale. til familiespejder

Aktivitetsmateriale. til familiespejder Aktivitetsmateriale til familiespejder Forord Velkommen til familiespejd. Vi har på de følgende sider samlet en lang række af vores populære lege som er klar til at blive afprøvet på vores familiespejdermøder.

Læs mere

Om undersøgelsen. Sådan udfylder du skemaet

Om undersøgelsen. Sådan udfylder du skemaet Om undersøgelsen Det spørgeskema, du skal til at udfylde, indeholder spørgsmål om din brug af naturen og dine oplevelser med at være aktiv i naturen. Der er også nogle spørgsmål, som handler om, hvordan

Læs mere

Nyhedsbrev Spor 4. Hverdag i Spor4

Nyhedsbrev Spor 4. Hverdag i Spor4 Nyhedsbrev Spor 4 Så kom tiden, hvor skoleårets sidste nyhedsbrev kom ud. Igennem året i Spor4 har vi delt oplevelser og lært hinanden endnu bedre at kende. Dette nyhedsbrev giver et lille indblik i vores

Læs mere

Det var sjovt at være med, fordi vi hyggede os, og det var spændende, fordi der var rigtige professionelle med.

Det var sjovt at være med, fordi vi hyggede os, og det var spændende, fordi der var rigtige professionelle med. Hvad synes du om at være med i operaprojektet? Det har været sjovt, fordi vi fik lov til at arbejde med professionelle, og vi fik også nogle oplevelser for livet, og dirigenten og instruktøren var så søde.

Læs mere

Arrild Privatskole. Torsdag d påbegyndes sammenbygningen af Børnehuset og Multihuset.

Arrild Privatskole. Torsdag d påbegyndes sammenbygningen af Børnehuset og Multihuset. -Trivsel og begejstring Skærbækvej 16, Arrild, 6520 Toftlund, Tlf: 74830103. Børnehuset, tlf.: 30138403 Email.: skolen@arrildprivatskole.dk; boernehuset@arrildprivatskole.dk Nyhedsbrev 06/2018 Kære bruger

Læs mere

Ugebrev 34 Indskolingen 2014

Ugebrev 34 Indskolingen 2014 Ugebrev 34 Indskolingen 2014 Fælles info: Kære indskolingsforældre. Allerførst velkommen tilbage til jer alle efter en dejlig varm og solrig sommerferie, det er tydeligt, at børnene har nydt det, men alle

Læs mere

Nyt tilbud for alle børn 2 tirsdag om måneden: Fællesfødselsdagstur for august og september:

Nyt tilbud for alle børn 2 tirsdag om måneden: Fællesfødselsdagstur for august og september: Nyt tilbud for alle børn 2 tirsdag om måneden: Resten af dette skoleår har vi bestemt at vi vil til at have noget fast på programmet de to første tirsdage i hver måned. Vi vil have hhv. et bevægelsestilbud

Læs mere

Når I konfirmander mødes i morgen til blå mandag, så forestiller jeg mig, at det er noget, mange af jer vil høre jer selv sige og spørge de andre om.

Når I konfirmander mødes i morgen til blå mandag, så forestiller jeg mig, at det er noget, mange af jer vil høre jer selv sige og spørge de andre om. 1 Prædiken til konfirmation 27. april kl. 11.00 749 I østen stiger solen op 17 Altmægtige og kære Gud (udvalgte vers) 70 Du kom til vor runde jord 439 O, du Guds lam 15 Op al den ting Hvor meget fik du?

Læs mere

Personale: Vores studerende Stinne i 1.praktikperiode, afslutter sin praktik hos os den 4.11. Vi siger tak for nu og ønsker hende fortsat god vind!

Personale: Vores studerende Stinne i 1.praktikperiode, afslutter sin praktik hos os den 4.11. Vi siger tak for nu og ønsker hende fortsat god vind! En hjemmelavet gave siger meget mere end en færdigkøbt fidus. Den fortæller, at man har brugt tid og kræfter. Den fortæller, det er noget personligt. Den fortæller, at man får for lidt i lommepenge. Citat;

Læs mere

Nyhedsbrev Juni 2015. Fælles. Vuggestuen. Sommerfest torsdag den 25. juni kl 18 er der fælles sommerfest for hele børnehuset og skolen.

Nyhedsbrev Juni 2015. Fælles. Vuggestuen. Sommerfest torsdag den 25. juni kl 18 er der fælles sommerfest for hele børnehuset og skolen. Nyhedsbrev Juni 2015 Fælles Det var en rigtig hyggelig afslutning vi havde den 29.maj. Og sikke et fremmøde. Vi havde løbende besøg fra skolen. Om eftermiddagen fik vi besøg, af bedsteforældre og andre

Læs mere

Professoren. - flytter ind! Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til:

Professoren. - flytter ind! Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til: 1 Professoren - flytter ind! 2015 af Kim Christensen Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til: Shelley - for at bringe ideen på bane Professor - opdrætter - D. Materzok-Köppen

Læs mere

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage. Billede på forsiden: fælles fødselsdagstur for okt., nov., og dec. børnene. Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Læs mere

I Guds hånd -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter

I Guds hånd -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter I Guds hånd -1 I Guds hånd vokser jeg Mål: At give børn en forståelse for, at det er Gud, der lader os vokse. Når vi lægger vores liv i Guds hånd, kan han forme os helt efter sin plan, så vi kan blive

Læs mere

Herre, stå ved siden af os, når vi fristes til at vende dig ryggen. AMEN

Herre, stå ved siden af os, når vi fristes til at vende dig ryggen. AMEN 2. Påskedag 2015, Hurup og Gettrup Lukas 24, 13-35 Herre, stå ved siden af os, når vi fristes til at vende dig ryggen. AMEN Har du oplevet, at det hele bare er gået i stå? Det, som du sådan havde regnet

Læs mere

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi.

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi. Side 1 Den rige søn historien om frans af assisi Side 2 Personer: Frans Frans far Side 3 Den rige søn historien om frans af assisi 1 Æggene 4 2 Frans driller 6 3 Om natten 8 4 Penge 10 5 En tigger 12 6

Læs mere

Dette bliver så skoleårets sidste nyhedsbrev. Forude venter sommerferien. Næste nyhedsbrev udsendes i uge 31.

Dette bliver så skoleårets sidste nyhedsbrev. Forude venter sommerferien. Næste nyhedsbrev udsendes i uge 31. Arrild Friskole & Børnehus Skærbækvej 16, Arrild, 6520 Toftlund. Skolen@arrildfriskole.dk Tlf.: 74830103 Boernehuset@arrildfriskole.dk Tlf.: 30138403 Nyhedsbrev 26/2019 Dette bliver så skoleårets sidste

Læs mere

Den tid hvor vi mindes din søns Jesus s død og opstandelse. Og han følger os og er hos os helt ind i døden.

Den tid hvor vi mindes din søns Jesus s død og opstandelse. Og han følger os og er hos os helt ind i døden. Kære Gud og far Nu bliver det påske. Festen for foråret. Festen for dit folks udfrielse af Ægypten Den tid hvor vi mindes din søns Jesus s død og opstandelse. Han forlod sin himmel og blev ét med os i

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Nyhedsbrev august 2014 Nyt nyt nyt 3D-billeder Ansigtsmaling Ny legeplads på sporteren

Nyhedsbrev august 2014 Nyt nyt nyt 3D-billeder Ansigtsmaling Ny legeplads på sporteren Nyhedsbrev august 2014 Kære forældre Velkommen til et nyt skoleår, og særlig velkommen til den nye 0. årgang. Der er sket lidt ændringer i SFO. Alle dage undtagen torsdag har pædagoger og pædagogmedhjælpere

Læs mere

Deltagernes egne beretninger. Sport as a Tool for Development

Deltagernes egne beretninger. Sport as a Tool for Development Sport as a Tool for Development Deltagernes egne beretninger Læs tre inspirerende historier fra nogle af de unge, der har været i Ghana som idrætsvolontører. 2 Det har givet mig uendeligt meget, at deltage

Læs mere