Bilag 1 til ansøgning til Grøn Vækst, region Nordjylland Hærvejene i Nordjylland projektbeskrivelse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bilag 1 til ansøgning til Grøn Vækst, region Nordjylland 03.09.2012. Hærvejene i Nordjylland projektbeskrivelse"

Transkript

1 Bilag 1 til ansøgning til Grøn Vækst, region Nordjylland Hærvejene i Nordjylland projektbeskrivelse Indledning Hærvejene i Nordjylland er et fælles kommunalt projekt omfattende otte kommuner i Nordjylland. Den helt grundlæggende hensigt med projektet er at lukke det nuværende hul i de europæiske vandreruter mellem Viborg og Norge/Sverige. Bortset fra nogle strækninger i Norge og Sverige er Nordjylland den eneste, tilbageværende hvide plet kortet over det europæiske netværk af skiltede og afmærkede kulturveje, pilgrimsveje og andre typer af vandreruter. Projektet giver også den eksisterende cykelrute Hærvejsruten et løft. Sammen med et fokus på at binde hærvejsruterne på eksisterende regionale og lokale vandre ride og cykelruter sikrer det, at projektet bliver til gavn ikke kun for turister, men også for det lokale friluftsliv. Projektet omfatter kun i beskedent omfang etablering af egentlige servicefaciliteter som toiletter og overnatning. Ruterne er lagt, så de i størst muligt omfang knytter sig til eksisterende faciliteter. Dog vil projektet udvikle et koncept for flytbare faciliteter, der kan placeres efter behov og udfylde de huller, der er er i de faste faciliteter. Vandring, cykling og ridning vil formentlig altid være turistmæssige nicher, men de vil kunne komplettere den nordjyske palet af oplevelser, der i dag fokuserer på kystområderne. Ikke mindst vil ruterne kunne kombinere natur med kulturhistorie en kombination, som erfaringsmæssigt har stor tiltrækningskraft på såvel lokale som turister og derigennem bidrage til at bevare eller skabe arbejdspladser i den nordjyske turistbranche. Endelig bliver projektet formidlingsmæssigt nyskabende. Selvfølgelig bliver der almindelig afmærkning og formidling af ruterne via pæle og informationsskilte, men fokus lægges på formidling via mobiltelefoner. Desuden bygger projektet på et samarbejde med den allerede eksisterende markedsføring via hjemmesiden og har aftalt med kommuner og turistorganisationer fra Viborg og sydpå at etablere et samarbejde om formidling og markedsføring i en fælles organisation. Hærvejene i Nordjylland bliver således fra starten en del af et etableret og velanskrevet brand med tilhørende markedsføring.

2 Baggrunden for projektet Der har i mange år været talt om at videreføre Hærvejen fra Viborg mod nord gennem Himmerland og Vendsyssel. Således bl.a. i 2007 ved starten af projekterne Rekreative Ruter, der er et fællesnordisk projekt med bl.a. nordjyske partnere, og Hærvejen et moderne oplevelsesrum med historiske rammer, et tværregionalt projekt i Midt og Sydjylland. På det tidspunkt blev der blandt andet udført et stort kortlægningsarbejde fra Viborg til Frederikshavn. I februar 2011 tog VisitMariagerfjord tråden op igen og inviterede til Pilgrimsmøde i Hobro. Der var stor interesse og basis for at gå videre med ideen. På baggrund af flere regionale møder og den interesse møderne afdækkede, inviterede Region Nordjylland til et fælles nordjysk møde i Aalborg den 21. marts 2011, hvor et konkret forslag til en ansøgning om et forprojekt hos Vækstforum Nordjylland blev fremlagt. Vækstforum Nordjylland bevilgede i 2011 kr kr. til for projektet under indsatsområdet Stærke Erhvervssamarbejder, under fokusområdet Netværk (Turisme og Oplevelsesøkonomi), og otte nordjyske kommuner bidrog med hver kr og tilsvarende beløb i timer. De otte deltagende kommuner var Mariagerfjord, Rebild, Vesthimmerland, Aalborg, Brønderslev, Frederikshavn, Jammerbugt og Hjørring. Derudover er VisitNordjylland og destinationerne partnere i projektet.. Projektstyring og afrapportering blev lagt hos Rold Skov Natur og Kulturcenter v/uffe Westerberg, mens selve projektledelsen blev udført af konsulent Gunhild Øeby Nielsen, der også var projektleder på Hærvejen et moderne oplevelsesrum med historiske rammer, For projektets formål var: At identificere og beskrive mulige ruteforløb At identificere velegnede oplevelsesrum på og langs ruterne At kvalificere en beslutning om iværksættelse af hovedprojektet og skabe grundlag for ansøgninger til fonde mm. At forberede en projektorganisation for hovedprojektet Forprojektet resulterede i en enig indstilling om at etablere to nye vandreruter fra Viborg til hhv. Hirtshals og Frederikshavn med tilhørende oplevelsesrum og overnatningsmuligheder opruste den eksisterende nationale cykelrute Hærvejsruten gennem etablering af oplevelsesrum og flytning af dele af ruten Forprojektets forløb og resultater er beskrevet i detaljer i rapporten For projektet Hærveje i Nordjylland. Slutrapport.

3 Projektets partnere Som i forprojektet er de otte deltagende kommuner er Mariagerfjord, Rebild, Vesthimmerland, Aalborg, Brønderslev, Frederikshavn, Jammerbugt og Hjørring. Derudover er VisitNordjylland og destinationerne partnere i projektet.. Endvidere er Viborg Kommune tilknyttet som selvstændig partner uden for Region Nordjylland. Kommunen har tilkendegivet, at den vil sørge for at etablere vandreruten fra centrum af Viborg til kommunegrænsen med Vesthimmerland, i det øjeblik projektet gennemføres. Projektets organisation Projektholder: Rold Skov Natur og Kulturcenter Styregruppe: Uffe Westerberg, projektleder, Rold Skov Natur og Kulturcenter, Arden og Mariagerfjord kommuner Peter Pindstrup, landdistriktskonsulent, Aalborg kommune Karin Winther, naturvejleder, Vesthimmerlands kommune Bente Mouritzen, planmedarbejder, Hjørring kommune Line Søndergard Schulz, Urban designer, Frederikshavn Kommune Børge Søndergaard, turistchef Hjørring, repræsentant for Toppen af Danmark og Visit Nordjylland Mette Arleth, udviklingskonsulent, Region Nordjylland Jann Ribergaard, biolog, naturformidler, Viborg Kommune Projektholder og styregruppe tager sig af den overordnede styring af projektet samt regnskab og afrapportering. Til at udføre det praktiske arbejde ansættes en to konsulenter med erfaring fra projektledelse og formidling og så vidt muligt også med kendskab til Hærvejen og Nordjylland. Projektets økonomi Hærvejene i Nordjylland har et samlet budget på 2,605 mio. kr. Det forudsættes, at Grøn Vækst og Vækstforum finansierer hele budgettet. (se bilag 2 for detaljeret budget). De deltagende kommuner bidrager derudover med timer til planlægning, formidling projektstyring samt anlæg og indvielse af ruter. I alt budgetteres med et kommunalt timeforbrug på ca timer = ca kr. Detaljeret beskrivelse findes i bilag 2. Projektets tidsplan 2. halvår 2012: Ansøgning om økonomisk støtte. Ansættelse af konsulenter. 1. Halvår 2013: Ruten afmærkes og skiltes. Formidling researches og produceres 2. Halvår 2013: Formidlingen produceres færdig. 1. Halvår 2014: Officiel indvielse: Påsken 2014 ( ). Markedsføring via VisitNordjylland og Desuden markedsføring via kobling til eksisterende lokale og regionale events som middelaldermarkeder, Nordjysk Vandrefestival, pilgrimsvandringer, cykelløb, ridearrangementer og Hærvejsmarch.

4 Projektbeskrivelse Anlæg og afmærkning: Grundlaget for projektet er etablering/modernisering af de tre ruter: Vandrerute Viborg Aars Aggersund Hirtshals Ruten går fra Viborg centrum vestpå til Hjarbæk Fjord og nordpå til Aars via Testrup Kloster. Fra Aars følger ruten Himmerlandsstien til Aggersund. I Hanherred går ruten via Bonderup og Fosdalen til Tranum, hvorfra den følger Nordsøstien til Kaas og Saltum. Herfra mod nord til Thise, Børglum, Lønstrup og Hirtshals. Vandrerute Viborg Aars Aalborg Frederikshavn Ruten går fra Viborg centrum vestpå til Hjarbæk Fjord og nordpå til Aars. Herfra mod nordøst til Højris, Øster Hornum, Svenstrup og Skalborg til Aalborg centrum. Nord for Aalborg via Hammer Bakker, Ørum, Klokkerholm, Jyske Aas og Dronninglund Storskov, Nymølle Bæk, Ormholt,, Hørby, Karup, Understed og Øksnebjerg til Frederikshavn. National cykelrute 3 Hærvejen : Projektet har ansøgt Samarbejdsudvalget vedrørende Turistvejvisning om at måtte flytte ruten på tre strækninger, så den bliver mere trafiksikker, naturskøn, kulturhistorisk interessant og knytter bedre an til servicefaciliteter. Ruten går uændret fra Viborg til Hobro via Fyrkat, men nord for Hobro ændres ruten så den bl.a. går gennem Rold og får ændret forløb gennem Rold Skov. Syd og nord for Aalborg ændres ruten ligeledes til en mere trafiksikker linieføring. I Vendsyssel ændres ruten, så den fra Stagsted Skov går østpå til Fredrikshavn (ad den nuværende regionale cykelrute) i stedet for nordpå til Skiveren. Vi er lovet svar på ansøgningen medio september Forventes at være positivt. Formidling a. Trykte skilte med information, kort etc. etableres i udvalgte oplevelsesrum på ruterne. b. Mobilstationer Hovedformidlingen på ruterne bliver mobil baseret. I ca. 20 oplevelsesrum etableres trådløse netværk, hvor den mobil tilpassede hjemmeside samt applikationen kan downloades. Suppleres med steder, hvor der er stabil 3G dækning. Denne del bygger på mobil stationer udvikler af Rold Skov Natur og Kulturcenter/Rekreative Ruter. c. Applikation til smart phones Applikationen udviklet til Rekreative Ruter tilpasses Hærvejene i Nordjylland og på sigt hele Hærvejen i Jylland. d. Hjemmeside Her anvendes det store hærvejsprojekts hjemmeside som er det etablerede sted for folk, der søger oplysninger om Hævejen. Servicefaciliteter a. Nye servicefaciliteter

5 Her er primært tale om etablering af nye faciliteter i det vestlige Himmerland, hvor der i dag mangler faciliteter. På de øvrige strækninger er der god dækning med basale faciliteter eller der fokuseres på mobile faciliteter. b. Udvikling af mobile servicefaciliteter Markedsføring Dette er ikke en kerneopgave for Hærvejene i Nordjylland, men det er forudsat, at det formidlingsmateriale, der produceres i projektet, bearbejdes til brug for den markedsføring, VisitNordjylland, Visit Viborg og lokale destinationer skal udføre fra 2014 sæsonen. Projektets økonomi og finansiering Hærvejene i Nordjylland opererer med et samlet budget på 2,6 mio. kr. i direkte udgifter til konsulenter, skiltning, udvikling af formidling og udvikling af servicefaciliteter. Hele beløbet forventes finansieret af eksterne midler fra Grøn Vækst og Vækstforum. Kommunerne bidrager til projektet med medarbejdertimer til planlægning, administration og støtte til de ansatte konsulenter. Kommunerne forpligter sig også til at drive ruterne videre og opretholde skiltning etc. Perspektiver i projekt Hærvejene i Nordjylland Vandre, cykle og rideturisme er små segmenter i dansk og nordjysk turisme, men det er segmenter i vækst set i et dansk og internationalt perspektiv. Undersøgelser viser, at et område, der kan tilbyde disse muligheder, øger sin attraktionsværdi også hos turister, der ikke primært søger disse oplevelser. Den samlede attraktionskraft af et område bliver helt enkelt større med gode vandre, cykle og ridefaciliteter. På den måde kan et sammenhængende netværk af vandre, cykle og rideruter med tidssvarende faciliteter give et tiltrængt tilskud til det nordjyske turisterhverv, der kæmper en hård kamp om turisterne. Der er ved fastlæggelsen af ruteforløbene lagt vægt på at der findes indkøbs, overnatningsog spisesteder tæt ved ruterne. Samtidig er udvikling af ny servicefaciliteter i tilknytning til sådanne ruter typisk ikke særlig omkostningstunge investeringer, hvilket kan give muligheder for mindre turistvirksomheder. Samarbejde med hele Jylland Hærvejene i Nordjylland har allerede etableret et tæt samarbejde med ikke blot Viborg Kommune, men også VisitViborg, der fungerer som uofficielt Hærvejscenter. Det nordjyske projekt har givet ny energi til det midt og sønderjyske Hærvejs projekt, og det er aftalt at etablere et formelt Hærvejscenter for hele Jylland, der i fællesskab kan drive hjemmeside og anden markedsføring. Vi samarbejder ligeledes med Foreningen Herberger lang Hærvejen, der har etableret 12 herberger mellem Viborg og grænsen. Det nordjyske projekt kan derigennem nyde godt af det store arbejde, der allerede er gjort for at etablere Hærvejen som europæisk vandre, cykle og riderute. Hærvejen er således en del af De Europæiske Kulturveje, som er de vigtigste, historiske veje i Europa.

6 Det europæiske perspektiv I og med at Hærvejene i Nordjylland lukker et meget vigtigt hul i det europæiske rutenet, er der også stor interesse for det uden for Danmark. Specielt i Norge og Sverige har projektet fået opmærksomhed, og der har allerede været flere henvendelser fra pilgrimscentrene i de to lande for at høre om projektet og om mulighederne for samarbejde og fælles udvikling og markedsføring af ruterne. Det nære perspektiv Hærvejene i Nordjylland har fra starten af forprojektet haft tæt kontakt til og samarbejde med de forskellige vandre, cykle, ride og turistorganisationer og har fået mange værdifulde input til projektet. Også på lokalt plan har der været stor interesse for projektet, dokumenteret gennem den række af lokale workshops, som blev afholdt af forprojektet i efteråret Ruterne er lagt, så de i videst muligt omfang knytter sig til lokale og regionale ruter. Derigennem etableres endnu bedre muligheder for det lokale friluftsliv. Afrunding Hærvejene i Nordjylland er et projekt, der skaber tre nye, vandre, cykle og rideruter med et set i relation til en relativ beskeden investering stort potentiale for friluftsliv og turisme. Projektet er velforberedt gennem et forprojekt, der har afdækket mulighederne og skabt de fornødne kontakter blandt turisterhverv, organisationer og myndigheder. Projektets styrke er ikke mindst, at det knytter allerede etablerede ruteforløb, formidlingsplatforme og samarbejder sammen til en helhed, der sandsynliggør, at der skabes en betydelig merværdi gennem det færdige resultat. En lige så stor styrke er, at resultatet de tre ruter er et længe efterspurgt produkt hos turistbranchen og friluftsorganisationer. Endelig er projektet sikret driftsmæssigt gennem forankring i de deltagende kommuner, i VisitNordjylland og i samarbejdet med Hærvejsprojektet fra Viborg til grænsen.

7 Kommunernes kontaktpersoner i projektet Hjørring Kommune Bente Mouritzen, Arkitekt, planmedarbejder, Plan & Udvikling bente.mouritzen@hjoerring.dk Frederikshavn Kommune Line Søndergaard Schulz, Urban Designer, Center for Teknik og Miljø, Plan lssc@frederikshavn.dk Brønderslev Kommune Bodil Bjørn, Planlægger, Udvikling og Planlægning Bodil.Bjorn@ dk Jammerbugt Kommune Finn Hagedorn, Turistchef Jammerbugt kommune , mobil: fha@jammerbugt.dk Aalborg Kommune Peter Pindstrup, Landdistriktskonsulent, Forvaltningen for Sundhed og Bæredygtig Udvikling , mobil: pp sbu@aalborg.dk Vesthimmerlands Kommune Karin Winther, Naturvejleder

8 Vesthimmerlands kommune, Park, Havn og Natur Rebild Kommune Uffe Westerberg, Projektleder, Rold Skov Natur og Kulturcenter Mariagerfjord Kommune Inger Taylor, Miljøvejleder, udviklingskoordinator Mariagerfjord Kommune, Miljø og Tekniksekretariat , Mobil Bilag : Bilag 1: Denne projektbeskrivelse Bilag 2: Detaljeret budget Bilag 3. Kort over ruterne.

Hærvejene i Nordjylland

Hærvejene i Nordjylland Hærvejene i Nordjylland Projektets aktiviteter - analyser Kendskabsanalyse bl.a. : 86,3% af danskerne kender Hærvejen 56,7% forbinder Hærvejen med Viborg, 30,5% med Jelling 73,3% forbinder Hærvejen med

Læs mere

Hærvejen den danske Camino En Europæisk kulturrute

Hærvejen den danske Camino En Europæisk kulturrute Af Tommy Jensen Hærvejen den danske Camino En Europæisk kulturrute Hærvejen i Nordjylland Året 2014, den 24. maj stod Bispen Stygge Krumpen med følge klar til modtagelsen af kirke- og kulturministeren

Læs mere

Den gamle pilgrimsvej Via Jutlandia Fladstrand/Frederikshavn Aalborg

Den gamle pilgrimsvej Via Jutlandia Fladstrand/Frederikshavn Aalborg Den gamle pilgrimsvej Via Jutlandia Fladstrand/Frederikshavn Aalborg Pilgrimme fra Norden, dvs. Island, Norge og Sverige sejlede til Danmark for at komme på de europæiske vandreveje til de store pilgrimsmål.

Læs mere

NOTAT Bilag 14 Udkast. Aftale mellem partnerne vedr. etableringen af et videncenter for kystturisme i Hvide Sande

NOTAT Bilag 14 Udkast. Aftale mellem partnerne vedr. etableringen af et videncenter for kystturisme i Hvide Sande NOTAT Bilag 14 Udkast 30. maj 2011 Aftale mellem partnerne vedr. etableringen af et videncenter for kystturisme i Hvide Sande Økonomi- og Erhvervsministeriet, Region Midtjyllands, Regions Syddanmarks,

Læs mere

Toppen af Danmark NYHEDSBREV FEBRUAR 2014

Toppen af Danmark NYHEDSBREV FEBRUAR 2014 Toppen af Danmark NYHEDSBREV FEBRUAR 2014 Formanden har ordet Lysets Land kampagne 2014 Markedsføring Bunkerfolder Toppen af Danmark app Guldpartnerkoncept Hærvejene i Nordjylland Nyheder fra området 1

Læs mere

HÆRVEJEN I NORDJYLLAND

HÆRVEJEN I NORDJYLLAND SKAGEN HÆRVEJEN I NORDJYLLAND HIRTSHALS ÅLBÆK Slutrapport fra forprojektet STRANDBY SINDAL HJØRRING FREDERIKSHAVN TÅRS LØKKEN VRÅ ØSTER VRÅ K E J Y S BRØNDERSLEV PANDRUP Å STORE VILDMOSE SÆBY TYLSTRUP

Læs mere

Idéoplæg Vækstprojekt Marin naturpark Lillebælt

Idéoplæg Vækstprojekt Marin naturpark Lillebælt Natur- og Miljøafdelingen Middelfart Kommune Østergade 21 5580 Nørre Aaby www.middelfart.dk Telefon +45 8888 5500 Direkte +45 8888 4923 Fax +45 8888 5501 Dato: 30. marts 2011 Sagsnr.: 201003505-4 Anni.Berndsen@middelfart.dk

Læs mere

Rideskov i Hodsager Plantage

Rideskov i Hodsager Plantage Rideskov i Hodsager Plantage Projektbeskrivelse Projektleder: MJ Senest revideret: 4/9-14 Version: 1 Projektejer Erik Skibsted Herning Kommune, Natur og Grønne Områder Enghavevej 10 7400 Herning Tlf: 9628

Læs mere

Handlingsplan for Markedsføringsgruppen 2013

Handlingsplan for Markedsføringsgruppen 2013 November 2012 Forslag til Handlingsplan for Markedsføringsgruppen 2013 Handlingsplan for Markedsføringsgruppen 2013 Hovedindsatsområder 2011 2013 Markedsføringsgruppen arbejder med en overordnet plan for

Læs mere

Rideskov i Hodsager Plantage

Rideskov i Hodsager Plantage Rideskov i Hodsager Plantage Projektbeskrivelse Projektleder: MJ Senest revideret: 4/2-15 Version: 2 Projektejer Projektleder Erik Skibsted Herning Kommune, Natur og Grønne Områder Enghavevej 10 7400 Herning

Læs mere

Notat. Vedr. Fælles Nordjysk projekt om udbredelse af bredbånd i Nordjylland

Notat. Vedr. Fælles Nordjysk projekt om udbredelse af bredbånd i Nordjylland Notat Direktionen Journalnr: 88.20.08-P20-1-14 Ref.: Lars Peter Schou Dato: 13-02-2014 Vedr. Fælles Nordjysk projekt om udbredelse af bredbånd i Nordjylland De nordjyske kommuner er med forbehold for politisk

Læs mere

Istidstuten. Fokus på geologi, kultur, natur, sundhed, friluftsliv og gode oplevelser. Projektleder: Anders Lauritsen

Istidstuten. Fokus på geologi, kultur, natur, sundhed, friluftsliv og gode oplevelser. Projektleder: Anders Lauritsen Istidstuten En cykelrute gennem Midt-Nordvestsjælland med istiden som tema Fokus på geologi, kultur, natur, sundhed, friluftsliv og gode oplevelser Projektleder: Anders Lauritsen Istidsruten - introduktion

Læs mere

Kulturpulje 2016. Vejledning til ansøgere

Kulturpulje 2016. Vejledning til ansøgere Kulturpulje 2016 Vejledning til ansøgere Indhold 1. Hvem kan søge Kulturpuljen 2016?... 2 2. Hvad kan man søge til?... 2 3. Hvad bliver projektet vurderet på?... 2 4. Økonomiske og tidsmæssige rammer for

Læs mere

Mulighedernes Nordjylland

Mulighedernes Nordjylland Mulighedernes Nordjylland Ansøgningsskema til små projekter Dette ansøgningsskema bruges til ansøgning om støtte til projekter med et budget på højest 500.000 kr., men på mindst 100.000 kr. (bagatelgrænse).

Læs mere

Ansøgningsskema Kultur- og Fritidsudvalget

Ansøgningsskema Kultur- og Fritidsudvalget Frederikshavn Kommune Center for Kultur- og Fritid Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn evao@frederikshavn.dk Ansøger: SF FILMPRODUCTION, Halfdansgade 10, 2300 København S. Kontaktperson: Mie Andreasen CVR-nr.

Læs mere

Gode nyheder for Limfjordens havørreder

Gode nyheder for Limfjordens havørreder Gode nyheder for Limfjordens havørreder Fiskejollen.dk er gået med i et storslået projekt der har til formål, at fremme bestanden af havørreder i Limfjorden med ca. 40 %. Jesper Chr. Hansen og undertegnede

Læs mere

Naturlandet Lolland-Falster Kort projektbeskrivelse

Naturlandet Lolland-Falster Kort projektbeskrivelse Naturlandet Lolland-Falster Kort projektbeskrivelse 1. Projektets mål 2. Projektets delmålsætninger 3. Målgruppen 4. Projektets langsigtede mål 5. Geografiske fokusområder 6. Aktiviteter 7. Organisering

Læs mere

Viborg kommune. Status

Viborg kommune. Status Viborg kommune Status Kommunen har i dag ca. 28 km hærvejscykelrute (inkl. strækningen nord for byen) og ca. 25 km vandrerute fra Domkirken og syd på til den går ind i Silkeborg kommune i Havredal Plantage

Læs mere

Bilag 4: Tovholdergruppen for Turisme Handlingskatalog

Bilag 4: Tovholdergruppen for Turisme Handlingskatalog Bilag 4: Tovholdergruppen for Turisme Handlingskatalog Handlingskatalog for Turisme BRNs tovholdergruppe for turisme har, i samarbejde med repræsentanter fra BRN erhvervsforum, udarbejdet et handlingskatalog

Læs mere

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Ansøgningsfrist 14. november 2016 Der er hvert år ca. 1.250.000 kr. til uddeling. Der kan søges om både hel- eller delvis finansiering. Der kan

Læs mere

Rekreative stier. Velkommen til konferencen. Konference for alle med interesse for at etablere stier

Rekreative stier. Velkommen til konferencen. Konference for alle med interesse for at etablere stier Velkommen til konferencen Rekreative stier Konference for alle med interesse for at etablere stier Den 5. oktober 2011 Kl. 9.30-16.00 Comwell Roskilde Stier i natur, landskaber og grønne områder giver

Læs mere

Notat om model for arbejde om internationale oplevelsesfyrtårne. 1. Beskrivelse af opgaven

Notat om model for arbejde om internationale oplevelsesfyrtårne. 1. Beskrivelse af opgaven Oplevelsesøkonomi og Landdistrikter Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Notat om model for arbejde om internationale oplevelsesfyrtårne Dato 10-08-2007 1. Beskrivelse af opgaven Vækstforum for Region

Læs mere

Rekreative Ruter. Hvis du vil gå hurtigt så gå alene. Hvis du vil gå langt så gå med andre. Erfaringer fra en Interreg projekt

Rekreative Ruter. Hvis du vil gå hurtigt så gå alene. Hvis du vil gå langt så gå med andre. Erfaringer fra en Interreg projekt Rekreative Ruter Hvis du vil gå hurtigt så gå alene. Hvis du vil gå langt så gå med andre. Erfaringer fra en Interreg projekt Partnere i Rekreative Ruter NORGE: Buskeruds Fylkeskommune, Akershus Fylkeskommune,

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Nyt trafikselskab i Region Nordjylland

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Nyt trafikselskab i Region Nordjylland Brønderslev-Dronninglund Kommune Brønderslev Rådhus, Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf. 9945 4545 - Fax 9945 4500 Dronninglund Rådhus, Rådhusgade 5, 9330 Dronninglund. Tlf. 9947 1111 - Fax 99 47

Læs mere

Naturparker. Foto: Danske Naturparker og Vejdirektoratet.dk

Naturparker. Foto: Danske Naturparker og Vejdirektoratet.dk Naturparker Naturpark Åmosen (2014) (Sorø, Kalundborg og Holbæk Kommuner) Naturpark Vesterhavet (2014) (Varde Kommune) Naturpark Maribosøerne (2014) (Guldborgsund og Lolland Kommuner) Naturpark Amager

Læs mere

Sådan søger du Det overraskende møde & alternative arenaer Puljen under KONTRAST

Sådan søger du Det overraskende møde & alternative arenaer Puljen under KONTRAST Sådan søger du Det overraskende møde & alternative arenaer Puljen under KONTRAST Vejledning til ansøgere KulturKANten - hvad er det? KulturKANten 2013-2016 er et samarbejde mellem de 11 nordjyske kommuner,

Læs mere

Direktionen. Tirsdag 3. marts 2015. Regionshuset Niels Bohrs Vej 9220 Aalborg Ø

Direktionen. Tirsdag 3. marts 2015. Regionshuset Niels Bohrs Vej 9220 Aalborg Ø Direktionen Tirsdag 3. marts 2015 Regionshuset Niels Bohrs Vej 9220 Aalborg Ø 1 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2. Sagsgang for projektforslag 3. Budget 2015 4. Projekter til beslutning i bestyrelsen

Læs mere

DESTINATION HÆRVEJEN NORDENS FØRENDE VEJ TIL NATUR- OG KULTURHISTORISKE OPLEVELSER

DESTINATION HÆRVEJEN NORDENS FØRENDE VEJ TIL NATUR- OG KULTURHISTORISKE OPLEVELSER DESTINATION HÆRVEJEN NORDENS FØRENDE VEJ TIL NATUR- OG KULTURHISTORISKE OPLEVELSER En historisk naturrute, der leder til opdagelser af Danmark Hos både danske og udenlandske turister, er der stor vækst

Læs mere

Teknisk vurdering af forslag til: Vandre- og cykelrute Skovgårde Fjellerup Strand i Norddjurs Kommune

Teknisk vurdering af forslag til: Vandre- og cykelrute Skovgårde Fjellerup Strand i Norddjurs Kommune Teknisk vurdering af forslag til: Vandre- og cykelrute Skovgårde Fjellerup Strand i Norddjurs Kommune 24. september 2015 Ved Jens Erik Larsen Foreningen Frie Fugle Jens Erik Larsen er civilingeniør og

Læs mere

PROJEKT HÆRVEJEN ET MODERNE OPLEVELSESRUM MED HISTORISKE RAMMER /11

PROJEKT HÆRVEJEN ET MODERNE OPLEVELSESRUM MED HISTORISKE RAMMER /11 PROJEKT HÆRVEJEN ET MODERNE OPLEVELSESRUM MED HISTORISKE RAMMER 2008-2010/11 Da Hærvejsruterne blev anlagt i 1980erne gav det genklang i hele den europæiske cykel- og vandreverden. Der blev bl.a. arrangeret

Læs mere

Foreningen VisitKalundborg blev etableret i 2006 i forbindelse med kommunesammenlægningen. VisitKalundborg er den officielle turistorganisation.

Foreningen VisitKalundborg blev etableret i 2006 i forbindelse med kommunesammenlægningen. VisitKalundborg er den officielle turistorganisation. Sejerø Nekselø Turismeudvikling på Sejerø og Nekselø Oplysninger om ansøger Foreningen VisitKalundborg blev etableret i 2006 i forbindelse med kommunesammenlægningen. VisitKalundborg er den officielle

Læs mere

Tovholdergruppen for Internationalt Samarbejde

Tovholdergruppen for Internationalt Samarbejde Tovholdergruppen for Internationalt Samarbejde Navn og Kommune: Mariagerfjord Kommune Satsninger indenfor energi brint, brændselsceller og grønne gasser set i sammenhæng med en balanceret samlet energiforsyning

Læs mere

Handelsanalyse Ver 2.1

Handelsanalyse Ver 2.1 Handelsanalyse 2018 Ver 2.1 Brønderslev Kommune Brønderslev Kommune - Talstærkt Brønderslev Kommune - Talstærkt 36.000 Indbyggere 274.400 kr. Gennemsnitlig personindkomst 6% Tomme boliger Største by Brønderslev

Læs mere

Gateway Blokhus Erhvervsliv samarbejder med Naturstyrelsen

Gateway Blokhus Erhvervsliv samarbejder med Naturstyrelsen Gateway Blokhus Erhvervsliv samarbejder med Naturstyrelsen Helle Larsen, Hune Bageri Merete Hansen, Hune Blokhus Cykeludlejning Baggrunden/opstarten på samarbejde med Naturstyrelsen Merete Startede samarbejde

Læs mere

Danske Naturparker. - en mærkningsordning koordineret af Friluftsrådet. Præsentation for Grønt Råd i Ringsted 7. juni 2017

Danske Naturparker. - en mærkningsordning koordineret af Friluftsrådet. Præsentation for Grønt Råd i Ringsted 7. juni 2017 Danske Naturparker - en mærkningsordning koordineret af Friluftsrådet Præsentation for Grønt Råd i Ringsted 7. juni 2017 Kirsten Østerbye, politisk konsulent, kos@friluftsraadet.dk Friluftsrådet paraply

Læs mere

5 Naturvejledning Vision: Naturvejledning Målet med naturvejledning er Direkte formidling

5 Naturvejledning Vision: Naturvejledning Målet med naturvejledning er Direkte formidling 5 Naturvejledning Vision: Skov-og Naturstyrelsens vision for naturvejledning er: Gennem et landsdækkende netværk af naturvejledere at give borgerne direkte oplevelser i naturen med det formål at øge deres

Læs mere

Turismeudvikling i Nordjylland

Turismeudvikling i Nordjylland Turismeudvikling i Nordjylland - Dialogbaseret vidensudvikling Ved: Adjunkt Lea Holst Laursen Event: Udflugt i forbindelse med Dansk Byplanlaboratoriums årsmøde Dato: 7. oktober 2011 Sted: Toldboden, Aalborg

Læs mere

Internationalt motorsportscenter I Nordjylland

Internationalt motorsportscenter I Nordjylland Internationalt motorsportscenter I Nordjylland Go-kart bane Ansøgning til Rebild Kommune 1 Ansøger: Motorsport Nordjylland: Motorsport Nordjylland (MNJ) er en frivillig forening for alle med benzin i blodet

Læs mere

Ny, ambitiøs erhvervsturismesatsning: Fra turismeøkonomi til erhvervs- og vidensturismeøkonomi

Ny, ambitiøs erhvervsturismesatsning: Fra turismeøkonomi til erhvervs- og vidensturismeøkonomi Ny, ambitiøs erhvervsturismesatsning: Fra turismeøkonomi til erhvervs- og vidensturismeøkonomi Baggrund Kongres- og mødeindustrien er et væsentligt forretningsområde for dansk turisme, og markedet er i

Læs mere

Mærkningsordningen er gældende i en 5-årig periode, hvorefter den kan fornyes, og omfatter 10 kriterier

Mærkningsordningen er gældende i en 5-årig periode, hvorefter den kan fornyes, og omfatter 10 kriterier Uddrag af Referat fra Middelfart Kommunes Byrådsmøde d. 24. juni 2014 om Naturpark Lillebælt. 835. Etablering af Naturpark Lillebælt. Ansøgning til Friluftsrådet. Sagsnr.: 2013-007244 Sagsbehandler: Præsentation:

Læs mere

HÆRVEJEN - en international destination for vandre-, cykel- og rideturister

HÆRVEJEN - en international destination for vandre-, cykel- og rideturister HÆRVEJEN - en international destination for vandre-, cykel- og rideturister Hærvejen rummer et stort vækstpotentiale i forhold til øget omsætning og mer-beskæftigelse i de syv hærvejskommuner. Det er konklusionen

Læs mere

Landdisktrikternes aktionsgrupper

Landdisktrikternes aktionsgrupper Landdisktrikternes aktionsgrupper Hvad er LAG. Lokalt politisk og borgerligt forankret forening understøttet af EU midler, som vil drive udviklingen af landdistrikterne/fiskeriområder i bredt samspil med

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune

Brønderslev-Dronninglund Kommune Brønderslev-Dronninglund Kommune Brønderslev Rådhus, Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf. 9945 4545 - Fax 9945 4500 Dronninglund Rådhus, Rådhusgade 5, 9330 Dronninglund. Tlf. 9947 1111 - Fax 99 47

Læs mere

Limfjordsrådet. Etablering af vandråd i oplandet til Limfjorden

Limfjordsrådet. Etablering af vandråd i oplandet til Limfjorden Etablering af vandråd i oplandet til Limfjorden Samarbejde mellem 18 Kommuner. Stiftende møde 4. juni 2007. Per 1. marts 2010 er også Vandoplandsstyregruppe. Limfjorden Oplandet til Limfjorden udgør ~1/6

Læs mere

Oplæg til visionsworkshop. D. 19. november 2018 Hos Destination Fyn

Oplæg til visionsworkshop. D. 19. november 2018 Hos Destination Fyn Oplæg til visionsworkshop D. 19. november 2018 Hos Destination Fyn Fokus Tre fokusområder: Kvalitet Invitation og adgang Differentiering Samt et grundlag: Det skal være bæredygtigt Kvalitet Mål: Cykelturisterne

Læs mere

Turismeudviklingspuljen (TUP) Rammebetingelser og vilkår

Turismeudviklingspuljen (TUP) Rammebetingelser og vilkår Turismeudviklingspuljen (TUP) Rammebetingelser og vilkår Hvordan du søger midler? Den følgende beskrivelse har til formål at forklare lidt om Turismeudviklingspuljen, hvem der kan søge, og hvordan søgningen

Læs mere

HÆRVEJEN I NORDJYLLAND

HÆRVEJEN I NORDJYLLAND SKAGEN HÆRVEJEN I NORDJYLLAND HIRTSHALS ÅLBÆK Slutrapport fra forprojektet STRANDBY SINDAL HJØRRING FREDERIKSHAVN TÅRS LØKKEN VRÅ ØSTER VRÅ K E J Y S BRØNDERSLEV PANDRUP Å STORE VILDMOSE SÆBY TYLSTRUP

Læs mere

Handlingsplan Handlingsplan Turisme

Handlingsplan Handlingsplan Turisme Turisme 1 Rebild i øjenhøjde Vision Rebild 365 Rebild Kommune ligger i hjertet af Himmerland og er beriget med skove, søer og kilder. Med Rold Skov som nærmeste nabo er skoven og naturen en unik del af

Læs mere

LAG Lokal AktionsGruppe

LAG Lokal AktionsGruppe Haderslev Tønder Aganda Om LAG Haderslev-Tønder Udviklingsstrategi og indsatsområder Hvordan søger man tilskud? PROMIS Prioriteringskriterier Hvordan gennemfører man et LAG-projekt? Spørgsmål God arbejdslyst

Læs mere

Uddybende projektbeskrivelse. Ridestier på Sydfyn og Øerne

Uddybende projektbeskrivelse. Ridestier på Sydfyn og Øerne Uddybende projektbeskrivelse Ridestier på Sydfyn og Øerne Indledningsvis præsenteres partnerskabet Naturturisme I/S, og den udvikling som partnerskabet har besluttet at igangsætte på Sydfyn og Øerne. Dette

Læs mere

POLITISKE FOKUSOMRÅDER PÅ BESKÆFTIGELSESOMRÅDET. Møde med KKR Nordjylland den 16. november 2018

POLITISKE FOKUSOMRÅDER PÅ BESKÆFTIGELSESOMRÅDET. Møde med KKR Nordjylland den 16. november 2018 POLITISKE FOKUSOMRÅDER PÅ BESKÆFTIGELSESOMRÅDET Møde med Nordjylland den 16. november 2018 POLITISKE FOKUSOMRÅDER Det indstilles at fortsat har fokus på : Tilstrækkelig kvalificeret arbejdskraft, herunder

Læs mere

Velkommen til. Kløverstiseminar. Friluftsrådet, København, den 24. maj 2012

Velkommen til. Kløverstiseminar. Friluftsrådet, København, den 24. maj 2012 Velkommen til Kløverstiseminar 2012 Friluftsrådet, København, den 24. maj 2012 Velkommen til Kløverstier et projekt der forener oplevelse med motion v. projektleder Johanne Leth Nielsen, Friluftsrådet

Læs mere

IKAST-BRANDE TURISTFORENING

IKAST-BRANDE TURISTFORENING IKAST-BRANDE TURISTFORENING BESTYRELSENS BERETNING FOR 2016: Ifølge vores vedtægter er det helt naturligt foreningens opgave at fremme og støtte turismen i vores område, til gavn for såvel aktører som

Læs mere

ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER INDEN FOR REGIONAL UDVIKLING OG VÆKSTFORUM

ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER INDEN FOR REGIONAL UDVIKLING OG VÆKSTFORUM ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER INDEN FOR REGIONAL UDVIKLING OG VÆKSTFORUM Skemaet udfyldes elektronisk og indsendes på mail:tilskud@regionsjaelland.dk Det er vigtigt, at alle felter er besvaret

Læs mere

1. Genbehandling - Samfundsansvar (CSR) i små og mellemstore virksomheder

1. Genbehandling - Samfundsansvar (CSR) i små og mellemstore virksomheder 1. Genbehandling - Samfundsansvar (CSR) i små og mellemstore virksomheder RESUMÉ Stamdata Journalnummer Ansøger: Indsatsområde Fokusområde: 2011-155143 Væksthus Nordjylland Virksomhedsrettet Kompetenceudvikling

Læs mere

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Aktiviteterne på Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets område er alle omfattet af Vision 2020, der viser vejen for, hvordan kommunens fritids- og kulturliv skal

Læs mere

VELKOMMEN

VELKOMMEN VELKOMMEN Intro & vision Vandet kender ingen kommunegrænser Det unikke ved Usserød Å projektet er, at indsatsen er et fællesskab mellem tre kommuner Klimatilpasningen omkring åen planlægges og gennemføres

Læs mere

Tovholdergruppemøde. Kvalificeret Arbejdskraft. Den 12. maj 2016 Kl Mødelokale 142 Stigsborg Brygge Nørresundby

Tovholdergruppemøde. Kvalificeret Arbejdskraft. Den 12. maj 2016 Kl Mødelokale 142 Stigsborg Brygge Nørresundby Tovholdergruppemøde Kvalificeret Arbejdskraft Business Region North Denmark Den 12. maj 2016 Kl. 12.00 13.00 Mødelokale 142 Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby Deltagere Rikke B. Gundersen Frederikshavn

Læs mere

KulturKANten. Kulturaftale Mellem Kulturministeren og Kulturregion Nordjylland

KulturKANten. Kulturaftale Mellem Kulturministeren og Kulturregion Nordjylland Formateret: Skrifttype: (Standard) Arial, Kontroller ikke stavning eller grammatik KulturKANten Kulturaftale 2013-2016 Mellem Kulturministeren og Kulturregion Nordjylland Navnet KulturKANten kom til verden

Læs mere

FREMTIDENS CYKELTRAFIK I FREDERIKSSUNDFINGEREN

FREMTIDENS CYKELTRAFIK I FREDERIKSSUNDFINGEREN FREMTIDENS CYKELTRAFIK I FREDERIKSSUNDFINGEREN 1 2 Dette hæfte er udarbejdet af: Den Fælleskommunale Projektgruppe vedr. Fremtidens Cykeltrafik i Frederikssundfingeren FOTO OG LAYOUT: NIRAS Konsulenterne

Læs mere

Rammeaftale om personalepolitiske samarbejdsprojekter i amterne

Rammeaftale om personalepolitiske samarbejdsprojekter i amterne AMTSRÅDSFORENINGEN 11.16.1 Side 1 KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE Rammeaftale om personalepolitiske samarbejdsprojekter i amterne 2002 Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. OMRÅDE... 3 2. FORMÅL...

Læs mere

Sjællad sleden. Naturparker i Region Sjælland ved regionsrådsmedlem Henning Fougt

Sjællad sleden. Naturparker i Region Sjælland ved regionsrådsmedlem Henning Fougt Sjællad sleden Naturparker i Region Sjælland ved regionsrådsmedlem Henning Fougt Hvad skal I bl.a. høre om? Naturparker som mulighed Regional Udviklingsstrategi Regional analyse Naturparknetværk Støtte

Læs mere

Igangværende projekter i regi af Regionsrådets Uddannelsespulje

Igangværende projekter i regi af Regionsrådets Uddannelsespulje Igangværende projekter i regi af Regionsrådets Uddannelsespulje Projektnavn Projektholder Tildelt støtte Erhvervsuddannelser Læring og elevinddragelse (2014) SOSU STV 643.000,00 STORM (2014) Frederikshavn

Læs mere

ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER INDEN FOR REGIONAL UDVIKLING OG VÆKSTFORUM

ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER INDEN FOR REGIONAL UDVIKLING OG VÆKSTFORUM ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER INDEN FOR REGIONAL UDVIKLING OG VÆKSTFORUM Skemaet udfyldes elektronisk og indsendes på mail:tilskud@regionsjaelland.dk Det er vigtigt, at alle felter er besvaret

Læs mere

Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling

Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling Præsentation Thy Erhvervsforum Marts 2015 Hvad er Business Region North Denmark? Nyt strategisk partnerskab i Nordjylland om vækst og udvikling:

Læs mere

Naturpark Lillebælt fra Organisering, ressourcer og økonomi

Naturpark Lillebælt fra Organisering, ressourcer og økonomi Naturpark Lillebælt fra 2018 Organisering, ressourcer og økonomi Fra 2018 går Naturpark Lillebælt fra pilotpark til naturpark. Notatet beskriver den fremtidige politiske og administrative organisering,

Læs mere

Erhvervsudvalget. Erhvervsservice og iværksætteri. Bevillingsområde. Beskrivelse af området Indsatsområder Hovedtal

Erhvervsudvalget. Erhvervsservice og iværksætteri. Bevillingsområde. Beskrivelse af området Indsatsområder Hovedtal 161 Erhvervsudvalget Bevillingsområde Erhvervsservice og iværksætteri Beskrivelse af området Indsatsområder Hovedtal 162 163 1. Beskrivelse af området Nedenstående tabel viser hvilke områder, der er omfattet

Læs mere

Ansøgning om tilskud til aktiviteter - Grøn Ordning

Ansøgning om tilskud til aktiviteter - Grøn Ordning Ved foreninger skal vedtægterne og regnskaber vedlægges som bilag. Ansøger/foreningens navn: 1. Ansøgers kontaktoplysninger Dato: Ansøger/foreningens adresse: Navn på kontaktperson: E-mailadresse: Postnr.

Læs mere

Markedsføringsplan for 2011 Viborg Turistbureau

Markedsføringsplan for 2011 Viborg Turistbureau Markedsføringsplan for 2011 Feriemagasinet Visit Viborg 2012: Der skal til 2012 videreudvikles et nyt feriemagasin med ny opbygning og nyt layout, herunder opsætning af annoncer for turistvirksomhederne.

Læs mere

Alle fire projekter har søgt om forlængelse i perioden 1.jan til og med 31. dec. 2015

Alle fire projekter har søgt om forlængelse i perioden 1.jan til og med 31. dec. 2015 1. Genbehandling - Ansøgning om forlængelse af ungeindsats i 2015 RESUMÉ Vækstforum vedtog på sit møde d.19. juni at give eksisterende rammeprogrammer mulighed for at kunne finansieres frem til udgangen

Læs mere

Strategi og handlingsplan

Strategi og handlingsplan Strategi og handlingsplan Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling 2015-2016 Hvad er Business Region? Fælles om vækst og udvikling Lokale og regionale aktører har en stadig mere markant

Læs mere

INDHOLD. 1. FremKom samarbejdet. 2. FremKom 1 3. FremKom 2 4. FremKom 3. Samarbejde Organisering og partnere

INDHOLD. 1. FremKom samarbejdet. 2. FremKom 1 3. FremKom 2 4. FremKom 3. Samarbejde Organisering og partnere FremKom 3 INDHOLD 1. FremKom samarbejdet Samarbejde Organisering og partnere 2. FremKom 1 3. FremKom 2 4. FremKom 3 2 FREMKOM SAMARBEJDET - ET TVÆRPOLITISK SAMARBEJDE MELLEM NORDJYSKE AKTØRER Regionsrådet

Læs mere

Tre-partsaftale om styrket og mere fleksibel voksen, efter- og videreuddannelse

Tre-partsaftale om styrket og mere fleksibel voksen, efter- og videreuddannelse Tre-partsaftale om styrket og mere fleksibel voksen, efter- og videreuddannelse Rapport fra ekspertgruppe i efteråret 2017 Regeringen og arbejdsmarkedets parter afsætter 25 mio. kr. årligt i 4 år til koordination

Læs mere

Kommunal forebyggelse og sundhedsfremme ved øget brug af kommunale haller, motionsstier osv.

Kommunal forebyggelse og sundhedsfremme ved øget brug af kommunale haller, motionsstier osv. PROJEKTBESKRIVELSE Kommunal forebyggelse og sundhedsfremme ved øget brug af kommunale haller, motionsstier osv. Baggrund for projektet Sundhed er på dagsordenen i kommunerne. Med start i strukturreformen

Læs mere

4. Drøftelse af initiativer på workshoppen 23. februar. Der blev på workshoppen genereret 28 projektideer, som blev samlet i 12 hovedgrupper.

4. Drøftelse af initiativer på workshoppen 23. februar. Der blev på workshoppen genereret 28 projektideer, som blev samlet i 12 hovedgrupper. 21. maj 2014 Bilag 6.2 Mobilitetsprojekter Referat af møde vedr. den nordjyske mobilitetsstrategi 12. maj 2015. Deltagere Christian Bjerg, Aalborg Kommune - chb-teknik@aalborg.dk 9931 2105 Christian Roslev,

Læs mere

Fremkommelighed i Region Nordjylland

Fremkommelighed i Region Nordjylland INFRASTUKTUR Fremkommelighed i Region Nordjylland Formål Formålet med projektet er at skabe et beslutningsgrundlag med konkrete anbefalinger til politiske beslutninger af indsatser for forbedring af fremkommeligheden

Læs mere

Kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Nordjylland

Kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Nordjylland KulturKANten 2013-2016 Kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Nordjylland Navnet KulturKANten kom til verden som en kombination af idéen om at videreudvikle den gamle kulturaftale (KulturAftale

Læs mere

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Ansøgningsfrist 14. november 2016 Der er hvert år ca. 1.250.000 kr. til uddeling. Der kan søges om både hel- eller delvis finansiering. Der kan

Læs mere

Bilag 4E Præsentation: Bedre Bredbånd i Nordjylland. ved projektleder Thomas Kampmann

Bilag 4E Præsentation: Bedre Bredbånd i Nordjylland. ved projektleder Thomas Kampmann Bilag 4E Præsentation: Bedre Bredbånd i Nordjylland ved projektleder Thomas Kampmann 1 Fælles udbud - Markedsdialog Vil godt kunne byde ind på udbud - men ikke alle er begejstrede Præmis anerkendes Udbudsform

Læs mere

TURISME. Tovholdergruppemøde. Turisme. Business Region North Denmark. 29. maj 2015 Rebildvej 25A Rebild

TURISME. Tovholdergruppemøde. Turisme. Business Region North Denmark. 29. maj 2015 Rebildvej 25A Rebild Tovholdergruppemøde Turisme Business Region North Denmark 29. maj 2015 Rebildvej 25A Rebild Deltagere Lise-Lotte Stisager Frederikshavns Kommune Tanja Christiansen Morsø Kommune Martin Storgaard Jammerbugt

Læs mere

AKTIV NATURTURISME FORRETNINGS-/DESTINATIONSUDVIKLING I LANDDISTRIKTER GENERALFORSAMLING / LAG-NORD DEN 24. APRIL 2018

AKTIV NATURTURISME FORRETNINGS-/DESTINATIONSUDVIKLING I LANDDISTRIKTER GENERALFORSAMLING / LAG-NORD DEN 24. APRIL 2018 AKTIV NATURTURISME FORRETNINGS-/DESTINATIONSUDVIKLING I LANDDISTRIKTER GENERALFORSAMLING / LAG-NORD DEN 24. APRIL 2018 JACOB R. KIRKEGAARD LARSEN DANSK KYST- OG NATURTURISME RENTABLE FORRETNINGSMODELLER

Læs mere

Målrettet erhvervsindsats

Målrettet erhvervsindsats Målrettet erhvervsindsats Et af initiativerne i regeringens strategi om vækst og udvikling i hele Danmark er en målrettet erhvervsindsats i områder, der er præget af tilbagegang, men har et erhvervsgrundlag

Læs mere

F. STRATEGIENS VISION OG HANDLINGSPLAN, MÅL, AKTIVITETER OG FORVENTEDE RESULATER

F. STRATEGIENS VISION OG HANDLINGSPLAN, MÅL, AKTIVITETER OG FORVENTEDE RESULATER 1 of 7 F. STRATEGIENS VISION OG HANDLINGSPLAN, MÅL, AKTIVITETER OG FORVENTEDE RESULATER F.1. UDVIKLINGSSTRATEGIENS VISION LAG Djurslands vision er at videreudvikle og synliggøre Djursland som et områdefyldt

Læs mere

Resultatkontrakt. Vedrørende. Projektet Hærvejen -- et moderne oplevelsesrum med historiske rammer

Resultatkontrakt. Vedrørende. Projektet Hærvejen -- et moderne oplevelsesrum med historiske rammer Resultatkontrakt Vedrørende Projektet Hærvejen -- et moderne oplevelsesrum med historiske rammer 1.7.2008-28.2.2011 Journalnummer: 1-33-76-23-20-08 1-33-76-21-10-08 Kontraktens parter Region: Region Midtjylland(RM)

Læs mere

Foreningen af Danske Santiagopilgrimme. Den danske Pilgrimsrute Nordjylland, vest. Løgstør - Aars, 5-7

Foreningen af Danske Santiagopilgrimme. Den danske Pilgrimsrute Nordjylland, vest. Løgstør - Aars, 5-7 Den danske Pilgrimsrute Nordjylland, vest Løgstør - Aars, 5-7 Afstande: Løgstør - Aars, 26 km Aars - Skringstrup, 29 km Skringstrup - Viborg, 19 km. Limfjorden Ruterne er kortlagt på såvel Waymarkedtrails

Læs mere

Eva Søndergaard AgroTech SMAG PÅ LANDSKABET

Eva Søndergaard AgroTech SMAG PÅ LANDSKABET Eva Søndergaard AgroTech SMAG PÅ LANDSKABET BAGGRUND - TO PRODUKTER FORMÅLET MED PROJEKTET At udvikle et koncept for naturpleje og afsætning af kød produceret på naturarealer Hovedbudskaber: Landmanden

Læs mere

Resultatkontrakt. Vedrørende. Netværk Limfjorden på vej mod 2010. Januar 2009 december 2012 Journalnummer: 1-15-0-76-12-07. Kontraktens parter.

Resultatkontrakt. Vedrørende. Netværk Limfjorden på vej mod 2010. Januar 2009 december 2012 Journalnummer: 1-15-0-76-12-07. Kontraktens parter. Resultatkontrakt Vedrørende Netværk Limfjorden på vej mod 2010 Januar 2009 december 2012 Journalnummer: 1150761207 Kontraktens parter Region: Region Midtjylland Regional Udvikling Skottenborg 26 Eannr:

Læs mere

Sundhedsaftalen

Sundhedsaftalen Sundhedsaftalen 2015-2018 Sundhedsaftalens opbygning Sundhedsaftalen består af: Den Politiske Sundhedsaftale Den Administrative Sundhedsaftale Den Tværsektorielle Grundaftale Politisk organisering Administrativ

Læs mere

Forlængelse af aftale om basisbidrag til drift af Partnerskab for Vestkystturisme

Forlængelse af aftale om basisbidrag til drift af Partnerskab for Vestkystturisme Frederikshavn Kommune Hjørring kommune Jammerbugt kommune Thisted kommune Lemvig kommune Holstebro kommune Ringkøbing-Skjern kommune Varde kommune Esbjerg kommune Fanø kommune Tønder kommune Att. Borgmestre

Læs mere

Nationalpark Vadehavet

Nationalpark Vadehavet DN Esbjerg s Vadehavsudvalgs forslag til den kommende Nationalparksplan. ============================================================ Nationalpark Vadehavet Att.: Bestyrelsesformand Bent Poulsen. 1 Vedr.:

Læs mere

3.2. Taleinstituttets finansieringsmodel

3.2. Taleinstituttets finansieringsmodel KKR Nordjylland 08-02-2019 3.2. Taleinstituttets finansieringsmodel SAG-2019-00546 hlth Baggrund Der er aftalt en fireårig forpligtende finansieringsaftale for Taleinstituttet/ Hjerneskadecent er Nordjylland

Læs mere

Sundhedspolitisk dialogforum. 27. Marts 2015 Afdelingschef Peter Larsen

Sundhedspolitisk dialogforum. 27. Marts 2015 Afdelingschef Peter Larsen Sundhedspolitisk dialogforum 27. Marts 2015 Afdelingschef Peter Larsen Baggrund og proces Sundhedsloven Processtart i september 2014 Styregruppe Temagrupper Advisory Board Høringsperiode og borgermøder

Læs mere

Tovholdergruppemøde Erhvervsudvikling og Jobskabelse

Tovholdergruppemøde Erhvervsudvikling og Jobskabelse Tovholdergruppemøde Erhvervsudvikling og Jobskabelse Business Region North Denmark Den 10. maj 2016 Kl. 12.00-14.30 Messevej 1A 9600, Aars SmartLog Styrket det regionale samarbejde på flere kanter. I første

Læs mere

Orientering om fællesprojekt Havørred Limfjorden

Orientering om fællesprojekt Havørred Limfjorden Punkt 10. Orientering om fællesprojekt Havørred Limfjorden 2018-2020 2017-026140 Miljø- og Energiforvaltningen fremsender til s orientering, at forvaltningen fortsat afsætter op til 68.000 kr. årligt i

Læs mere

Navn Business Region North Denmark er en forening bestående af nordjyske kommuner samt Region Nordjylland. Foreningens hjemsted er Aalborg.

Navn Business Region North Denmark er en forening bestående af nordjyske kommuner samt Region Nordjylland. Foreningens hjemsted er Aalborg. Vedtægter for Business Region North Denmark (BRN) 1 Navn Business Region North Denmark er en forening bestående af nordjyske kommuner samt Region Nordjylland. Foreningens hjemsted er Aalborg. 2 Formål

Læs mere

Turisme Business Region North Denmark

Turisme Business Region North Denmark Tovholdergruppemøde Turisme Business Region North Denmark 21. oktober 2015 Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg Ø Deltagere Lise-Lotte Stisager Frederikshavns Kommune Tanja Christiansen Morsø Kommune Martin

Læs mere

Resultatkontrakt. Vedrørende. Netværk Limfjorden på vej mod 2010. Januar 2009 december 2012 Journalnummer: 1-15-0-76-12-07. Kontraktens parter.

Resultatkontrakt. Vedrørende. Netværk Limfjorden på vej mod 2010. Januar 2009 december 2012 Journalnummer: 1-15-0-76-12-07. Kontraktens parter. Resultatkontrakt Vedrørende Netværk Limfjorden på vej mod 2010 Januar 2009 december 2012 Journalnummer: 1150761207 Kontraktens parter Region: Region Midtjylland Regional Udvikling Skottenborg 26 8800 Viborg

Læs mere

nvf 2804214 evne og vilje til at forandre en by City in between - forstaden under forandring fra satellit til selvstændig enhed

nvf 2804214 evne og vilje til at forandre en by City in between - forstaden under forandring fra satellit til selvstændig enhed nvf 2804214 evne og vilje til at forandre en by City in between - forstaden under forandring fra satellit til selvstændig enhed Bodil V. Henningsen, arkitekt MAA, projektleder /master strategisk planlægning

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 15 TORSDAG DEN 24. JANUAR 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 24. januar 2008 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Turismen i Nordjylland Udvikling i kommunale og regionale overnatninger. Nordjysk turisme i tal. Overnatninger

Turismen i Nordjylland Udvikling i kommunale og regionale overnatninger. Nordjysk turisme i tal. Overnatninger Turismen i 2008 2016 - Udvikling i kommunale og regionale overnatninger Nordjysk turisme i tal Overnatninger 2008 2016 Visit Udarbejdet af: Visit April 2017 Adresse: Visit Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg

Læs mere