Plesner Certifikat i Persondataret

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Plesner Certifikat i Persondataret"

Transkript

1 Plesner Certifikat i Persondataret

2 Plesner Certifikat i Persondataret Med vedtagelsen af EU s persondataforordning indføres et krav om udpegning af en Data Protection Officer (DPO) for en række organisationer, herunder alle offentlige myndigheder samt virksomheder, som bl.a. foretager en omfattende behandling af særlige (følsomme) persondata. For andre virksomheder og organisationer kan det være hensigtsmæssigt at etablere en tilsvarende funktion, selv om de ikke er direkte omfattet af forordningens krav om en DPO. Selv om de materielle regler på flere centrale områder videreføres med forordningen, vil kravene til de dataansvarliges praktiske efterlevelse og ikke mindst deres evne til at dokumentere dette for langt de fleste virksomheder og organisationer medføre behov for en øget indsats og ikke mindst en øget formalisering af arbejdet med persondata. Plesner Certifikat i Persondataret er tilrettelagt med henblik på at sikre, at deltagerne opnår det kompetenceniveau, der er nødvendigt for at kunne bestride posten som DPO i henhold til forordningen. Certifikatet kan også med fordel opnås af andre, der skal varetage en væsentlig rolle i forbindelse med arbejdet med persondatacompliance, herunder implementering af persondataforordningen i den to-årige periode fra forordningens vedtagelse. Krav om en DPO Alle offentlige myndigheder på nær domstolene skal have en DPO. Kravet om en DPO gælder også private virksomheder og organisationer, der enten foretager omfattende behandling af følsomme personoplysninger eller som behandler oplysninger, hvor behandlingen i sig selv medfører en omfattende og regelmæssig overvågning af de registrerede. Det vil bero på en konkret vurdering, om der er krav om en DPO. Der er intet til hinder for, at virksomheden/organisationen udpeger en DPO, selv om det ikke er et krav efter forordningen. Men hvis man vælger at udpege en DPO uden at have pligt hertil, vil kravene til uddannelse og uafhængighed mv. skulle efterleves. For andre virksomheder og organisationer, som ikke er omfattet af kravet, kan det i stedet give mening at definere en anden rolle eksempelvis Chief Privacy Officer (CPO) eller lignende, som ikke vil være omfattet af uafhængighedskravene for en DPO, og hvis indsats i organisationen derfor kan være integreret i udførelsen af det juridiske dag-til-dag arbejde, som forordningen også kræver. Med en CPO er der større frihed til at tilrettelægge rollen i overensstemmelse med virksomhedens/organisationens behov. Uanset hvordan man vælger at strukturere arbejdet med persondataforordningen, er der behov for, at de personer, der skal arbejde med området, opbygger en meget grundig viden om persondatabeskyttelse. For DPO er følger det endvidere direkte af forordningen, at den dataansvarlige skal sikre, at DPO en til stadighed har de nødvendige kompetencer.

3 Praktiske oplysninger Uddannelsen strækker sig over fire hele dage, der vil blive afholdt som 2x2 dage. Se datoer for de forskellige kursusdage på Plesners hjemmeside, under specialet Persondataret. Undervisningen foregår i hold på højst 20 personer, sådan at deltagerne kan opbygge en personlig relation til hinanden, og der er tid til, at alle kan få svar på deres spørgsmål. Deltagerne vil få udleveret et omfattende undervisningsmateriale. Forudsætninger Kendskab til persondataret og/eller praktisk compliance er en fordel, men der er ingen formelle forudsætninger for deltagelse i uddannelsen. Pris Uddannelsen koster kr plus moms. Tilmelding er bindende seks uger før første undervisningsdag. Undervisere Undervisningen vil blive varetaget af medarbejderne i Plesner Persondata Team. Medarbejderne har meget omfattende erfaring fra bl.a. advokatbranchen, Datatilsynet og informationssikkerheds-compliance. Der vil også være eksterne undervisere med erfaring inden for operationel compliance i den relevante sektor samt personer med praktisk erfaring med DPO-rollen. Certifikatet udbydes i fire forskellige spor a) Private virksomheder b) Den offentlige sektor c) Den finansielle sektor d) Pharma/medico-industrien Indholdet af Plesner Certifikat i Persondataret er beskrevet på de følgende sider. Netværk For deltagerne på hvert hold etablerer Plesner et lukket netværk, hvor deltagerne mødes fire gange om året. Formålet med netværket er ikke mindst, at deltagerne kan udveksle erfaringer om arbejdet med forordningen. Møderne finder sted på skift hos deltagerne. Plesner sørger for administration af netværket og for faglige oplæg inden for de persondataretlige emner, som deltagerne finder relevante. Deltagelse i netværket er gratis, når man har erhvervet certifikatet. Tilmelding Tilmelding sker ved at sende en til advokat Michael Hopp på Angiv i tilmeldingen, hvilket spor du ønsker at deltage på: a) Private virksomheder b) Den offentlige sektor c) Den finansielle sektor d) Pharma/medico-industrien Du er velkommen til at kontakte advokat Michael Hopp på tlf , hvis du har spørgsmål.

4 Plesner Certifikat i Persondataret vil dække følgende emner Overblik over persondataforordningen Baggrund Introduktion til forordningens struktur og principper Formål Materielt og geografisk anvendelsesområde Definitioner Behandlingsregler Gennemsigtighed og den registreredes rettigheder DPO* Datasikkerhedsbrister* Accountability* Privacy by design / Privacy by default* Databehandlere* Dokumentation* Data Privacy Impact Assessment (DPIA)* Sikkerhed* Adfærdskodeks og certificering Tredjelandsoverførsler* Tilsynsmyndigheder Samarbejde (one-stop-shop), sammenhæng og EDPB Ansvar og sanktioner * Området bliver kun overfladisk berørt under introduktionen, da det behandles særskilt i et senere modul DPO eller CPO roller og ansvar De formelle krav til DPO-rollen hvad skal en DPO tage sig af, og hvad bør en DPO holde sig fra Kravet om uafhængighed hvad ligger der i begrebet, og hvordan opretholdes uafhængigheden i praksis Chief Privacy Officer alternativ eller supplement til Data Protection Officer Accountability Hvad betyder accountability? Hvordan skaber man accountability? Dokumentation af kæden fra lovkrav til konkrete aktiviteter og kontroller Praktisk øvelse i accountability Forholdet til informationssikkerhed Informationssikkerhed er en del men også kun en del af persondataretlig compliance Synergier og mulige konflikter mellem persondataretlig compliance og informationssikkerhed Forskellige mål fælles metoder Data Protection Impact Assessment (DPIA) Baggrund og formål Praktisk øvelse i udarbejdelse af en DPIA Privacy by design / Privacy by default Hvad betyder begreberne Hvordan kan det bruges til at understøtte compliance og accountability Hvordan kan privacy by design og privacy by default i praksis indarbejdes i systemudviklingsprocesser og det daglige arbejde i organisationen Databehandlere Hvornår er en databehandler kun databehandler og ikke dataansvarlig Forholdet mellem dataansvarlige og databehandlere Typiske persondataretlige udfordringer ved brug af databehandler Brug af underleverandører Tredjelandsoverførsler Henvendelser fra registrerede Oplysningspligt ved datasikkerhedsbrister Ansvarsfordeling og juridisk risikostyring Sikring af accountability, når en del af processer og kontroller varetages af en databehandler Datasikkerhed Udformning og genforhandling af databehandleraftaler Tredjelandsoverførsler Hvilke særlige problemstillinger gør sig gældende i forbindelse med tredjelandsoverførsler generelt Hvilke særlige problemer gør sig gældende i forbindelse med koncerninterne tredjelandsoverførsler De forskellige overførselsgrundlag Klassiske fejl og misforståelser

5 Datasikkerhedsbrister Sikkerhedsbrister og compliancebrister ligheder og forskelle Forpligtelser i forbindelse med sikkerhedsbrister Forholdet mellem dataansvarlig og databehandler, hvis en sikkerhedsbrist sker hos databehandleren Processer og beredskab for håndtering af sikkerhedsbrister (etablering af data breach team og data breach handling procedure) Brug af eksterne rådgivere ved håndtering af sikkerhedsbrister Særlige opmærksomhedspunkter Hvordan afdækker man datastrømmene i organisationen Checklister og interviews Andre løsninger Faldgruber Det praktiske samarbejde i organisationen De enkelte aktører og deres roller (IT, jura, compliance, sikkerhed mv.) Best practice for samarbejdet hvordan taler man samme sprog Etablering af processer og workflows, der understøtter en effektiv og forretningsorienteret udmøntning og efterlevelse af krav Praktisk implementering i organisationen Håndtering af henvendelser fra datasubjekter og Datatilsynet Sektorregulering På de tre sektorspecifikke spor vil der være et særligt modul om sektorregulering: Hvilken sektorregulering findes i dag Hvad er mulighederne for, at Danmark kan opretholde eller indføre sektorregulering under persondataforordningen Forholdet mellem persondataforordningen og eventuel sektorregulering Indarbejdelse af sektorreguleringen i det regelgrundlag, som organisationen skal efterleve, og efterlevelse af sektorreguleringen

6 Plesners Persondata Team Michael Hopp advokat, partner T: M: Christian Wiese Svanberg advokat T: M: Martin Hjørlund Nielsen T: M: Christian Nielsen T: M: Ulrik Birk Gotfredsen T: M: Martin Nybye-Petersen T: M: Mads Toftgaard Nielsen T: M: Plesner Advokatfirma Amerika Plads København Ø Danmark T: Fax: CVR:

7 Plesner er et markedsledende erhvervsadvokatfirma med base i København. Vi bistår førende danske og internationale virksomheder samt private og offentlige organisationer, navnlig i forbindelse med større transaktioner, strategisk-juridiske problemstillinger og kompleks konfliktløsning.

Plesner Certifikat i Persondataret

Plesner Certifikat i Persondataret Plesner Certifikat i Persondataret Plesner Certifikat i Persondataret Med vedtagelsen af EU's persondataforordning indføres et krav om udpegning af en Data Protection Officer (DPO) for en række organisationer,

Læs mere

Plesner Certifikat i Persondataret

Plesner Certifikat i Persondataret Plesner Certifikat i Persondataret Plesner Certifikat i Persondataret Med vedtagelsen af EU s persondataforordning indføres et krav om udpegning af en Data Protection Officer (DPO) for en række organisationer,

Læs mere

Forordningen er på plads, hvad nu?

Forordningen er på plads, hvad nu? Forordningen er på plads, hvad nu? v/advokat Michael Hopp og advokat Christian Wiese Svanberg 28. januar 2016 Vi kender alle overskrifterne 2 Et bud på virksomheders og myndigheders virkelighed under de

Læs mere

Data Protection Officer Til lægemiddelindustrien og sundhedssektoren

Data Protection Officer Til lægemiddelindustrien og sundhedssektoren Data Protection Officer Til lægemiddelindustrien og sundhedssektoren Uddannelse til lægemiddelindustrien og sundhedssektoren Bliv uddannet Data Protection Officer (DPO) til lægemiddelindustrien og sundhedssektoren.

Læs mere

Rollen som DPO. September 2016

Rollen som DPO. September 2016 Rollen som September 2016 2 Udpegning af Hvilke organisationer (både dataansvarlige og databehandlere) skal have en (artikel 37)? Offentlige myndigheder (undtagen domstole) Private virksomheder, hvis kerneaktivitet

Læs mere

Persondataforordningen Data Protection Officer. Advokat, Marie Albæk Jacobsen

Persondataforordningen Data Protection Officer. Advokat, Marie Albæk Jacobsen Persondataforordningen Data Protection Officer Advokat, Marie Albæk Jacobsen 2 Data Protection Officer - DPO Data Protection Officer (DPO) Databeskyttelsesrådgiver Ny bestemmelse - har ikke tidligere været

Læs mere

Undervisningsplan for certifikat i persondataret

Undervisningsplan for certifikat i persondataret Indhold Om undervisningen... 2 Dag 1: 29. april 2017... 3 Dag 1: Introduktion til persondataretten... 3 Dag 1: Forberedelse Introduktion til persondataretten... 3 Dag 1: Grundlæggende persondataret, første

Læs mere

Persondataforordningen. Nye regler om persondata

Persondataforordningen. Nye regler om persondata Persondataforordningen Nye regler om persondata Nye regler om persondata Personoplysninger Personoplysninger er defineret som: Enhver form for information om en identificeret eller identificerbar fysisk

Læs mere

EU s persondataforordning. Chefkonsulent Karsten Vest Nielsen Kontor for It-sikkerhed og Databeskyttelse

EU s persondataforordning. Chefkonsulent Karsten Vest Nielsen Kontor for It-sikkerhed og Databeskyttelse EU s persondataforordning Chefkonsulent Karsten Vest Nielsen Kontor for It-sikkerhed og Databeskyttelse Disposition Kort om forordningen Implementering - Processen i Justitsministeriet og UVM i forhold

Læs mere

ertifikat i ersondataret Akkrediteringsrådet Forskningsbaseret efteruddannelse Syddansk Universitet

ertifikat i ersondataret Akkrediteringsrådet Forskningsbaseret efteruddannelse Syddansk Universitet ertifikat i ersondataret Akkrediteringsrådet Forskningsbaseret efteruddannelse Syddansk Universitet CERTIFICERET PROGRAM 2 CERTIFICERET PROGRAM Rust din organisation til de nye dataregler Nye EU-regler

Læs mere

Persondataforordningen & kommuner. Vejle, 5. maj 2015 Advokat, partner Nis Peter Dall. Baseret på persondatadirektivet (fra 1995)

Persondataforordningen & kommuner. Vejle, 5. maj 2015 Advokat, partner Nis Peter Dall. Baseret på persondatadirektivet (fra 1995) Persondataforordningen & kommuner Vejle, 5. maj 2015 Advokat, partner Nis Peter Dall Forordningen I dag Persondataloven (fra 2000) Baseret på persondatadirektivet (fra 1995) Forskelle i implementering

Læs mere

6.1 Introduktion. Af Jeppe Høyer Jørgensen, LETT Advokatpartnerselskab Indhold. Denne artikel har følgende

6.1 Introduktion. Af Jeppe Høyer Jørgensen, LETT Advokatpartnerselskab Indhold. Denne artikel har følgende HR Dokumenter Forlaget Andersen A/S 6.1 Introduktion Af Jeppe Høyer Jørgensen, LETT Advokatpartnerselskab jej@lett.dk Indhold Denne artikel har følgende 1. Indledning 2. Persondataloven gældende regler

Læs mere

Persondataforordningen. Overblik over initiativer og ansvar. Dubex Summit - Rasmus Lund november 2016

Persondataforordningen. Overblik over initiativer og ansvar. Dubex Summit - Rasmus Lund november 2016 Persondataforordningen Overblik over initiativer og ansvar Dubex Summit - Rasmus Lund november 2016 Rasmus Lund Advokat, partner Leder af persondata team Agenda Henning Mortensen, DI har givet overblik

Læs mere

Er I klar til den nye persondataforordning?

Er I klar til den nye persondataforordning? Er I klar til den nye persondataforordning? Nye regler om persondata på vej I december 2015 blev der opnået enighed om en ny persondataforordning. Forordningen indeholder en række nye og ændrede regler

Læs mere

Data Protection Officer Til lægemiddelindustrien og sundhedssektoren

Data Protection Officer Til lægemiddelindustrien og sundhedssektoren Data Protection Officer Til lægemiddelindustrien og sundhedssektoren Uddannelse til lægemiddelindustrien og sundhedssektoren Bliv uddannet Data Protection Officer (DPO) til lægemiddelindustrien og sundhedssektoren.

Læs mere

EU Persondataforordningen, skærpet krav til sikkerheden om data

EU Persondataforordningen, skærpet krav til sikkerheden om data EU Persondataforordningen, skærpet krav til sikkerheden om data Her er de væsentligste hovedpunkter i aftalen Den 15. december blev EU s lovgivende institutioner enige om udformningen af EU Persondataforordningen.

Læs mere

Persondataretlig compliance - Hvordan bliver din organisation klar?

Persondataretlig compliance - Hvordan bliver din organisation klar? Persondataretlig compliance - Hvordan bliver din organisation klar? København, den 26. maj 2016 2 Projektoverblik Fase 1: Foranalyse 2: Planlægning 3: Analyse 4: Risk mitigation 5: Procedurer 6: Forankring

Læs mere

Grab n Go: Session 2 EU s persondataforordning og hvad så?!? 17. marts 2016

Grab n Go: Session 2 EU s persondataforordning og hvad så?!? 17. marts 2016 Grab n Go: Session 2 EU s persondataforordning og hvad så?!? 17. marts 2016 Introduktion 2016 Deloitte 2 Introduktion: Den nye EU-persondataforordning Rationale Forskelle i hastigheden af lovgivningsmæssige

Læs mere

Brug af blogs og brugeranmeldelser mv. i digitale medier

Brug af blogs og brugeranmeldelser mv. i digitale medier Brug af blogs og brugeranmeldelser mv. i digitale medier Dansk Forening for Markedsføringsret Jane Frederikke Land, advokat (H) 3. maj 2016 Forbrugerombudsmanden 1. april 2016 Virksomhederne bruger i stigende

Læs mere

UDBYDES BÅDE FORÅR OG EFTERÅR DPO-uddannelsen

UDBYDES BÅDE FORÅR OG EFTERÅR DPO-uddannelsen UDBYDES BÅDE FORÅR OG EFTERÅR 2017 DPO-uddannelsen Bliv uddannet Data Protection Officer (DPO) eller databeskyttelsesansvarlig. Med vores DPO-uddannelse bliver du klædt på til at implementere den nye persondataforordning

Læs mere

Persondataforordningen

Persondataforordningen Persondataforordningen Den offentlige uddannelsesdag, 4. oktober 2013 Ved partner Thomas Munk Rasmussen og persondataspecialist, ph.d. Charlotte Bagger Tranberg 2 Aktuelt persondataret Brud på sikkerheden

Læs mere

FORSYNINGSTRÆF 2016 PERSONDATARET HVORFOR NU EGENTLIG DET?

FORSYNINGSTRÆF 2016 PERSONDATARET HVORFOR NU EGENTLIG DET? FORSYNINGSTRÆF 2016 - BEHANDLING AF PERSONDATA Line Markert, advokat Egil Husum, advokat 4. og 11. februar 2016 PERSONDATARET HVORFOR NU EGENTLIG DET? side 2 Er persondataretten relevant for forsyningsselskaber?

Læs mere

Persondataforordningen. Henrik Aslund Pedersen Partner

Persondataforordningen. Henrik Aslund Pedersen Partner www.pwc.dk Persondataforordningen Morgenmøde Henrik Aslund Pedersen Partner Revision. Skat. Rådgivning. Hvorfor en ny Persondataforordning? EU persondataforordning - Morgenmøde Hillerød 2 Hvorfor en ny

Læs mere

DEN NYE PERSONDATAFORORDNING. er din virksomhed klar?

DEN NYE PERSONDATAFORORDNING. er din virksomhed klar? DEN NYE PERSONDATAFORORDNING er din virksomhed klar? DEN NYE PERSONDATAFORORDNING ER DIN VIRKSOMHED KLAR? Den nye europæiske persondataforordning, General Data Protection Regulation, træder i kraft den

Læs mere

Tjekliste til arbejde med persondata. Branchefælleskab for Intelligent Energi

Tjekliste til arbejde med persondata. Branchefælleskab for Intelligent Energi Tjekliste til arbejde med persondata Branchefælleskab for Intelligent Energi Dataanvendelse i energisektoren Smart Grid, Smart Energi, Smart City og Smart Home er bare nogle af de begreber, som relaterer

Læs mere

PERSONDATALOVEN - UDFORDRINGER. Birthe Boisen, Juridisk Konsulent Tlf

PERSONDATALOVEN - UDFORDRINGER. Birthe Boisen, Juridisk Konsulent Tlf PERSONDATALOVEN - UDFORDRINGER Birthe Boisen, Juridisk Konsulent Tlf. 21 45 22 48 bfb@danskfjernvarme.dk PERSONDATALOVEN OG PERSONDATAFORORDNINGEN Persondataloven Lov om behandling af personoplysninger,

Læs mere

Data Protection Officer Uddannelsesprogram

Data Protection Officer Uddannelsesprogram Data Protection Officer Uddannelsesprogram 2 3 Indhold Overblik over uddannelsen Side 4 Uddannelsens indhold Side 6 Foundation Side 6 Practitioner Side 10 Underviserne Side 12 Fakta om DPO en Side 14 Praktisk

Læs mere

INTRO TIL PERSONDATAFORORDNINGEN. Væsentligste nyskabelser af relevans for IT-leverandører 8. juni 2016

INTRO TIL PERSONDATAFORORDNINGEN. Væsentligste nyskabelser af relevans for IT-leverandører 8. juni 2016 INTRO TIL PERSONDATAFORORDNINGEN Væsentligste nyskabelser af relevans for IT-leverandører 8. juni 2016 DAGENS PROGRAM 1. Introduktion Dagens emne Dagens indlægsholder Persondataforordningen 2. Persondata

Læs mere

Praktisk persondatacompliance

Praktisk persondatacompliance Praktisk persondatacompliance November 2016 2 Praktisk compliance med forordningen Særregler - regulering af særlige forhold Rettigheder - den registreredes rettighedskatalog Grundprincipper - berører

Læs mere

BIG DATA OG PERSONDATABESKYTTELSE

BIG DATA OG PERSONDATABESKYTTELSE BIG DATA OG PERSONDATABESKYTTELSE B R A I N S B U S I N E S S / I C T N O R T H - K O N F E R E N C E D. 1 3. S E P T E M B E R 2 0 1 6 S Ø R E N S A N D F E L D J A K O B S E N P R O F E S S O R, P H.

Læs mere

Persondataretligt Forum

Persondataretligt Forum Persondataretligt Forum Persondataretten har ikke nydt større opmærksomhed i såvel den brede offentlighed som i juridiske kredse end netop nu. Med stor hastighed udvikles nye muligheder for at indsamle,

Læs mere

PERSONDATAFORORDNINGEN. DRF s årsmøde, april 2017

PERSONDATAFORORDNINGEN. DRF s årsmøde, april 2017 PERSONDATAFORORDNINGEN DRF s årsmøde, april 2017 Historik Hvad er persondataloven? Nuværende lov i DK fra nr. 421 af 31. maj 2000 Gammel EU lovgivning fra 1990 erne Rdir 95/46 om beskyttelse af fysiske

Læs mere

Den nye persondataforordning. 2. februar 2017

Den nye persondataforordning. 2. februar 2017 Den nye persondataforordning 2. februar 2017 Vores persondata compliance team er forankret i afdelingen for Corporate Compliance & Investigations Det største advokatkontor i Danmark* Retsområder Arbejdsret

Læs mere

Indhold. Fremtidens Data Protection Officer 3. Uddannelsens opbygning 4. MODUL 1 Din rolle som DPO 5. MODUL 2 Grundlæggende persondataret 6

Indhold. Fremtidens Data Protection Officer 3. Uddannelsens opbygning 4. MODUL 1 Din rolle som DPO 5. MODUL 2 Grundlæggende persondataret 6 DPO-uddannelsen Bliv uddannet Data Protection Officer (DPO) eller databeskyttelsesansvarlig. Med Bech-Bruun og Deloittes DPO-uddannelse bliver du klædt på til at implementere den nye persondataforordning

Læs mere

Lever din myndighed op til persondatalovens krav?

Lever din myndighed op til persondatalovens krav? Lever din myndighed op til persondatalovens krav? COMPLIANCE-TJEK Persondataloven har gennem de seneste år fået større betydning, og antallet af sager ved Datatilsynet stiger. Alene fra 2012 til 2013 steg

Læs mere

DEN KOMMENDE EU-FORORDNING

DEN KOMMENDE EU-FORORDNING DEN KOMMENDE EU-FORORDNING Aarhus, 5. april 2016 Daiga Grunte-Sonne, advokat SUNDKROGSGADE 5, DK-2100 KØBENHAVN Ø CVR. NR: DK 62 60 67 11 DEN KOMMENDE EU-FORORDNING Januar 2012 Forslag fra Kommissionen

Læs mere

PERSONDATAREGLERNE I STORE TRÆK

PERSONDATAREGLERNE I STORE TRÆK PERSONDATAREGLERNE I STORE TRÆK Egil Husum, senioradvokat 18. januar 2017 PROGRAM side 2 Kl. 9.10-9.45 Persondatareglerne i store træk Indsamling og behandling af bruger- og kundedata - Grundbegreber -

Læs mere

Det skal du have styr pa inden 2018

Det skal du have styr pa inden 2018 Det skal du have styr pa inden 2018 Nedenfor kan du få et overblik over, hvad din virksomhed skal have styr på inden den ny persondataforordning træder i kraft. Dataansvarlig eller databehandler I persondatalovens

Læs mere

Persondatakonference JUC INVITERER TIL. 26. april Nyhed! Deltag på workshop om bl.a. dataaftaler! MAIN PARTNER I SAMARBEJDE MED

Persondatakonference JUC INVITERER TIL. 26. april Nyhed! Deltag på workshop om bl.a. dataaftaler! MAIN PARTNER I SAMARBEJDE MED JUC INVITERER TIL Persondatakonference 26. april 2017 Nyhed! Deltag på workshop om bl.a. dataaftaler! TILMELD DIG PÅ WWW.JUC.DK /PD17 I SAMARBEJDE MED MAIN PARTNER 1 TALERLISTE KONFERENCE Tanja Blichfeldt

Læs mere

Sådan bliver din virksomhed klar til at håndtere PERSONDATA. efter de nye regler!

Sådan bliver din virksomhed klar til at håndtere PERSONDATA. efter de nye regler! Sådan bliver din virksomhed klar til at håndtere PERSONDATA efter de nye regler! 2 Det er de færreste virksomheder, der kender EU-forordningens nye krav til behandling af personoplysninger. Vi håber derfor,

Læs mere

PERSONDATAFORORDNINGEN...

PERSONDATAFORORDNINGEN... INVITATION TIL MORGENMØDE PERSONDATAFORORDNINGEN LIGE FØR JUL NÅEDE MAN OMSIDER POLITISK TIL ENIGHED OM DEN NYE PERSONDATAFORORDNING, DER HAR SPØGT I HORISONTEN I ADSKILLIGE ÅR. FORORDNINGEN VENTES AT

Læs mere

Persondataretlig compliance i praksis. Uddannelsesdagen 28. maj 2015 v/ partner Thomas Munk Rasmussen og partner Mikkel Friis Rossa

Persondataretlig compliance i praksis. Uddannelsesdagen 28. maj 2015 v/ partner Thomas Munk Rasmussen og partner Mikkel Friis Rossa Persondataretlig compliance i praksis Uddannelsesdagen 28. maj 2015 v/ partner Thomas Munk Rasmussen og partner Mikkel Friis Rossa Compliance hvorfor er det vigtigt nu? Øget fokus på persondata Den teknologisk

Læs mere

PERSONDATA - INDSAMLING, BEHANDLING OG OPBEVARING AF FORBRUGSDATA I FORSYNINGSSEKTOREN

PERSONDATA - INDSAMLING, BEHANDLING OG OPBEVARING AF FORBRUGSDATA I FORSYNINGSSEKTOREN PERSONDATA - INDSAMLING, BEHANDLING OG OPBEVARING AF FORBRUGSDATA I FORSYNINGSSEKTOREN PRÆSENTATION DAN B. LARSEN Advokat (H), Partner hos DAHL Advokatfirma Udvalgte beskæftigelsesområder: Forsyningsselskaber

Læs mere

Den nye persondataforordning Indlæg den Ejendomsforeningen Fyn. A focused subheading Date

Den nye persondataforordning Indlæg den Ejendomsforeningen Fyn. A focused subheading Date Den nye persondataforordning Indlæg den 24.10.2016 Ejendomsforeningen Fyn v/jesper POWERPOINT Løffler Nielsen TEMPLATE TITLE A focused subheading Date Emner 1. Kort introduktion til forordningen 2. Hvordan

Læs mere

Persondata, compliance og datasikkerhed. Ved Charlotte Bagger Tranberg

Persondata, compliance og datasikkerhed. Ved Charlotte Bagger Tranberg Persondata, compliance og datasikkerhed Ved Charlotte Bagger Tranberg 2 Agenda Indledende bemærkninger Status på den kommende persondataforordning Persondata compliance Datasikkerhed Indledende bemærkninger

Læs mere

Den nye persondataforordning. Advokat Marie Albæk Jacobsen DEIC-konference, den 6. oktober 2015

Den nye persondataforordning. Advokat Marie Albæk Jacobsen DEIC-konference, den 6. oktober 2015 Den nye persondataforordning Advokat Marie Albæk Jacobsen DEIC-konference, den 6. oktober 2015 2 Den kommende forordning Kommissionens forslag til en persondataforordning, KOM(2012)11 af 25. januar 2012

Læs mere

Persondataforordningen fra Dansk Energis perspektiv. Xellent inspirationsdag, 1. juni 2017

Persondataforordningen fra Dansk Energis perspektiv. Xellent inspirationsdag, 1. juni 2017 Persondataforordningen fra Dansk Energis perspektiv Xellent inspirationsdag, 1. juni 2017 Brancheorganisationen Mathilde Øelund Jensen Konsulent cand. Jur. Direkte: 35 300 422 msj@danskenergi.dk Agenda

Læs mere

Cloud med omtanke! 10 gode råd

Cloud med omtanke! 10 gode råd Cloud med omtanke! 10 gode råd Oversigt Cloud med omtanke har mange vinkler Risiko 360 - og afdækning i aftalen Særlig fokus på persondataretlige krav 2 17. september 2015 Agenda - Risikoafdækning 1 Vejledningen

Læs mere

Data protection impact assessment

Data protection impact assessment Data protection impact assessment Data protection impact assessment DPIA Den dataansvarlige skal gennemføres en DPIA under forudsætning af: Anvendelse af nye teknologier Betydeligt omfang, formålets karakter,

Læs mere

Persondataforordningen og offentlige organisationer

Persondataforordningen og offentlige organisationer Persondataforordningen og offentlige organisationer Nis Peter Dall, advokat, partner BvHD Gladsaxe, den 30. oktober 2012 www.bvhd.dk Forordning, ikke et direktiv 2 1 Forordning, ikke direktiv Hvad betyder

Læs mere

Den nye persondataret

Den nye persondataret Peter Blume Den nye persondataret Forordning 2016/679 om persondatabeskyttelse Med en omtale af direktiv 2016/680 (politipersondataret) Jurist- og Økonomforbundets Forlag 2016 Peter Blume Den nye persondataret

Læs mere

Lidt om mig selv. Konsulentstillinger hos hhv. KMD og WM-data. Uddannelse: Data Protection Officer, IT & digitaliseringsledelse, Cand. Merc.

Lidt om mig selv. Konsulentstillinger hos hhv. KMD og WM-data. Uddannelse: Data Protection Officer, IT & digitaliseringsledelse, Cand. Merc. Lidt om mig selv 2015 nu Konsulent/DPO med fokus på informationssikkerhed og persondatasikkerhed 2007 2015 IT-chef og sikkerhedsansvarlig i Haderslev Kommune 2003 2007 Chef for fælles Udviklings og Driftscenter

Læs mere

EU-Persondataforordningen. Steen Okkels Nørby, Supply Chain Manager/Projektleder hos NOVAX, IT-branchen 20 år,

EU-Persondataforordningen. Steen Okkels Nørby, Supply Chain Manager/Projektleder hos NOVAX, IT-branchen 20 år, Steen Okkels Nørby, Supply Chain Manager/Projektleder hos NOVAX, IT-branchen 20 år, NOVAX, Kontorer i Lystrup og Taastrup, +50 ansatte, Virksomhed med vækstambitioner vil fordoble resultat på 3 år, Udvikler,

Læs mere

DATASIKKERHED AF SUNDHEDSAPPS

DATASIKKERHED AF SUNDHEDSAPPS DATASIKKERHED AF SUNDHEDSAPPS Advokat Egil Husum, Horten 24. maj 2016 DATASIKKERHED SUNDHEDSAPPS side 2 Sådan skal en producent af sundhedsapps forholde sig til følsomme personoplysninger Hvad er sundhedsapps

Læs mere

Rigsarkivets konference 2. november 2016

Rigsarkivets konference 2. november 2016 Pligten til at huske retten til at blive glemt Rigsarkivets konference 2. november 2016 Birgit Kleis, kommitteret i Datatilsynet Persondatabeskyttelse: afvejning af hensyn Privatlivets fred Informations-

Læs mere

Europaudvalget EUU Alm.del EU Note 27 Offentligt

Europaudvalget EUU Alm.del EU Note 27 Offentligt Europaudvalget 2016-17 EUU Alm.del EU Note 27 Offentligt Europaudvalget, Sundheds- og Ældreudvalget, Uddannelses- og Forskningsudvalget og Retsudvalget EU-konsulenterne EU-note Til: Dato: Udvalgets medlemmer

Læs mere

Persondataforordningen

Persondataforordningen Persondataforordningen Michael Hopp, advokat og partner 10. september 2015 Program Introduktion Forhandlingerne om forordningen Hvad vil forordningen betyde? Compliance under forordningen 2 Forhandlingerne

Læs mere

NOTAT. Styr på persondata

NOTAT. Styr på persondata NOTAT JOHE 15. januar 2017 Styr på persondata IT-Center Fyn igangsætter hermed et 2 årigt projekt, der skal bringe partnerskolerne til at overholde EU-persondataforordningen. Med den nye forordning om

Læs mere

Gå-hjem-møde Persondataforordning

Gå-hjem-møde Persondataforordning Gå-hjem-møde Persondataforordning Lars Japp Haslund Advokat (CIPM/CIPP/E) Bech-Bruun Mette Haagensen Advokat, juridisk konsulent Ejendomsforeningen Danmark Tidsplan 15.00 Velkomst 15.10 Persondataforordningen

Læs mere

JUC INVITERER TIL. Persondatakonference. 26. april Bliv klar til forordningen TILMELD DIG PÅ /PD17

JUC INVITERER TIL. Persondatakonference. 26. april Bliv klar til forordningen TILMELD DIG PÅ  /PD17 JUC INVITERER TIL Persondatakonference 26. april 2017 Bliv klar til forordningen TILMELD DIG PÅ WWW.JUC.DK /PD17 1 TALERLISTE Tanja Blichfeldt Johnsen Advokat og partner, NOVI Advokater Ordstyrer på konferencen

Læs mere

Indhold. Fremtidens Data Protection Officer 3. Uddannelsens opbygning 4. MODUL 1 Din rolle som DPO 5. MODUL 2 Grundlæggende persondataret 6

Indhold. Fremtidens Data Protection Officer 3. Uddannelsens opbygning 4. MODUL 1 Din rolle som DPO 5. MODUL 2 Grundlæggende persondataret 6 DPO-uddannelsen Bliv uddannet Data Protection Officer (DPO) eller databeskyttelsesansvarlig. Med Bech-Bruun og Deloittes DPO-uddannelse bliver du klædt på til at implementere den nye persondataforordning

Læs mere

EU S PERSONDATAFORORDNING & CLOUD COMPUTING

EU S PERSONDATAFORORDNING & CLOUD COMPUTING EU S PERSONDATAFORORDNING & CLOUD COMPUTING Kan man ifølge EU s Persondataforordning bruge Cloud Computing til personhenførbare data? JA, naturligvis forordningen afgør ikke, hvilken arkitektur eller teknologi,

Læs mere

PERSONDATAKONFERENCEN - FORORDNINGENS DOKUMENTATIONSKRAV. Advokat Pia Kirstine Voldmester

PERSONDATAKONFERENCEN - FORORDNINGENS DOKUMENTATIONSKRAV. Advokat Pia Kirstine Voldmester PERSONDATAKONFERENCEN - FORORDNINGENS DOKUMENTATIONSKRAV Advokat Pia Kirstine Voldmester DOKUMENTATIONSKRAV OG INTERN KONTROL Udspringer af Forordningsforlagets krav om accountability Ønske om realitet

Læs mere

Forordningen: Data Protection Officer, jura og sikkerhed. Lars Boye, Dubex A/S ESL-efteruddannelsen, den 9. marts 2016

Forordningen: Data Protection Officer, jura og sikkerhed. Lars Boye, Dubex A/S ESL-efteruddannelsen, den 9. marts 2016 Forordningen: Data Protection Officer, jura og sikkerhed Lars Boye, Dubex A/S ESL-efteruddannelsen, den 9. marts 2016 Præsentation Dubex A/S Specialister i og laver kun IT-sikkerhed siden 1997 60 medarbejdere

Læs mere

Accountability Hvad kan vi lære af den finansielle sektor

Accountability Hvad kan vi lære af den finansielle sektor Accountability Hvad kan vi lære af den finansielle sektor Databeskyttelsesdagen 28. januar 2016 Forordningens krav til accountability Article 5(2) The controller shall be responsible for and be able to

Læs mere

Vejledning om informationssikkerhed

Vejledning om informationssikkerhed Vejledning om informationssikkerhed Birgitte Drewes, afdelingschef, Sundhedsdatastyrelsen Marchen Lyngby, fuldmægtig, Sundhedsdatastyrelsen Vejledningen kan downloades her: http://sundhedsdatastyrelsen.dk/da/rammer-og-retningslinjer/om-informationssikkerhed

Læs mere

Sikkerhed & Revision 2016 den 2. september B:4 Stream B Governance, Risk & Compliance

Sikkerhed & Revision 2016 den 2. september B:4 Stream B Governance, Risk & Compliance OVERVEJELSER I FORHOLD TIL NY PERSONDATAFORORDNING HERUNDER DPO Sikkerhed & Revision 2016 den 2. september 2016 B:4 Stream B Governance, Risk & Compliance AGENDA Præsentation Hvorfor Persondata Hvor er

Læs mere

DEN NYE PERSONDATAFORORDNING START JERES COMPLIANCE-TJEK MED DISSE 6 TRIN

DEN NYE PERSONDATAFORORDNING START JERES COMPLIANCE-TJEK MED DISSE 6 TRIN DEN NYE PERSONDATAFORORDNING START JERES COMPLIANCE-TJEK MED DISSE 6 TRIN August 2016 Tina Brøgger Sørensen Partner Daiga Grunte-Sonne Advokat Mette Hansen Hølledig Advokatfuldmægtig Mobil: +45 61 20 35

Læs mere

Collectia Årsdag 2016 Persondataforordningen Onsdag, den 2. november 2016 Pia Kirstine Voldmester, advokat og partner hos Bruun & Hjejle

Collectia Årsdag 2016 Persondataforordningen Onsdag, den 2. november 2016 Pia Kirstine Voldmester, advokat og partner hos Bruun & Hjejle Collectia Årsdag 2016 Persondataforordningen Onsdag, den 2. november 2016 Pia Kirstine Voldmester, advokat og partner hos Bruun & Hjejle Der er masser af persondata i inkasso-opgaver Processen i en god

Læs mere

Hvilke forberedelser kræver EUpersondataforordningen? Klaus Kongsted, kka@dubex.dk Dubex A/S, 11. juni 2015

Hvilke forberedelser kræver EUpersondataforordningen? Klaus Kongsted, kka@dubex.dk Dubex A/S, 11. juni 2015 Hvilke forberedelser kræver EUpersondataforordningen? Klaus Kongsted, kka@dubex.dk Dubex A/S, 11. juni 2015 Agenda Hvordan ser det ud i dag? Hvem vedrører forordningen? Skal min organisation gøre noget?

Læs mere

Deloitte, Finansagenda 2015 Birgitte Kofod Olsen, partner, Ph.D., Carve Consulting. Vi skaber muligheder & realiserer potentialet sammen

Deloitte, Finansagenda 2015 Birgitte Kofod Olsen, partner, Ph.D., Carve Consulting. Vi skaber muligheder & realiserer potentialet sammen Deloitte, Finansagenda 2015 Birgitte Kofod Olsen, partner, Ph.D., Carve Consulting Vi skaber muligheder & realiserer potentialet sammen Et højt niveau af it-sikkerhed og privatlivsbeskyttelse er med til

Læs mere

Overblik over persondataforordningen

Overblik over persondataforordningen Overblik over persondataforordningen København, den 26. maj 2016 2 Agenda Hvad er personoplysninger? Status på persondataforordningen Væsentligste ændringer: Oplysningskategorier Behandlingsbestemmelser

Læs mere

Nyhedsbrev. Data protection team. August 2016

Nyhedsbrev. Data protection team. August 2016 August 2016 Nyhedsbrev Data protection team EU s nye digitale grundlov et ledelsesanliggende! Den kommende persondataforordning betegnes populært også EU s nye digitale grundlov: De nye regler er fundamentet

Læs mere

Den nye persondataforordning. 17. maj 2016

Den nye persondataforordning. 17. maj 2016 Den nye persondataforordning 17. maj 2016 2 Agenda Hvad er personoplysninger? Status på processen mod forordningens ikrafttrædelse Væsentligste ændringer: Oplysningskategorier Behandlingsbestemmelser Skærpede

Læs mere

28 August 2015. Data privacy i SAP Lyngby 27/8 2015

28 August 2015. Data privacy i SAP Lyngby 27/8 2015 28 August 2015 Data privacy i SAP Lyngby 27/8 2015 Agenda Om 2BM - Compliance Sikker håndtering af person data i SAP 1. Revisorerklæring for håndtering af personfølsomme data 2. Personfølsomme data definition

Læs mere

EU Persondataforordning. Af Hans Henrik Berthing, Statsautoriseret Revisor, CIA, CGEIT, CRISC, CISA

EU Persondataforordning. Af Hans Henrik Berthing, Statsautoriseret Revisor, CIA, CGEIT, CRISC, CISA EU Persondataforordning Af Hans Henrik Berthing, Statsautoriseret Revisor, CIA, CGEIT, CRISC, CISA EU Persondataforordning 2 EU Persondataforordning 2016, Hans Henrik Berthing Tidslinien i EU Nuværende

Læs mere

Marts 2017 Advokat Pernille Nyholm Gaarskjær, Bech-Bruun

Marts 2017 Advokat Pernille Nyholm Gaarskjær, Bech-Bruun Persondataforordningen i praksis Marts 2017 Advokat Pernille Nyholm Gaarskjær, Bech-Bruun 2 Bech-Bruun, vores persondatateam og erfaringer Vi har et af Danmarks største og stærkeste persondatateam! Vores

Læs mere

Nyhedsbrev. Corporate Compliance, Persondata og Interne undersøgelser

Nyhedsbrev. Corporate Compliance, Persondata og Interne undersøgelser Nyhedsbrev Corporate Compliance, Persondata og Interne undersøgelser STORMØDE ARRANGERET AF JUSTITSMINISTERIET OM DEN NYE PERSONDATAFORORDNING Justitsministeriet har nu afholdt det første af en række stormøder

Læs mere

PERSONDATAFORORDNINGEN 10. December 2015. Pia Kirstine Voldmester Advokat (H), Partner

PERSONDATAFORORDNINGEN 10. December 2015. Pia Kirstine Voldmester Advokat (H), Partner PERSONDATAFORORDNINGEN 10. December 2015 Pia Kirstine Voldmester Advokat (H), Partner Persondatareglerne i dag status EU-Kommissionen Udvalgte evalueringskonklusioner Beskyttelsen er ikke tilstrækkelig

Læs mere

ER DIN VIRKSOMHED KLÆDT PÅ TIL DEN NYE PERSONDATAFORORDNING?

ER DIN VIRKSOMHED KLÆDT PÅ TIL DEN NYE PERSONDATAFORORDNING? ER DIN VIRKSOMHED KLÆDT PÅ TIL DEN NYE PERSONDATAFORORDNING? Udvalgsmøde hos Den Danske Fondsmæglerforening 14. november 2016 Tina Brøgger Sørensen, partner, advokat SUNDKROGSGADE 5, DK-2100 KØBENHAVN

Læs mere

PERSONDATAFORORDNINGEN ER DIN ORGANISATION KLAR TIL DEN NYE VIRKELIGHED?

PERSONDATAFORORDNINGEN ER DIN ORGANISATION KLAR TIL DEN NYE VIRKELIGHED? PERSONDATAFORORDNINGEN ER DIN ORGANISATION KLAR TIL DEN NYE VIRKELIGHED? PERSONDATA I NYE RAMMER... PERSONDATAFORORDNINGEN ER EN REALITET. DERMED BØR VIRKSOM- HEDER OG OFFENTLIGE MYNDIGHEDER NU BEGYNDE

Læs mere

PERSONDATAFORORDNINGEN - TOPDANMARKS ARBEJDE MED AT SKABE COMPLIANCE. DI ITEK 14. juni 2016 Koncern IT-sikkerhedschef Brian Lind

PERSONDATAFORORDNINGEN - TOPDANMARKS ARBEJDE MED AT SKABE COMPLIANCE. DI ITEK 14. juni 2016 Koncern IT-sikkerhedschef Brian Lind PERSONDATAFORORDNINGEN - TOPDANMARKS ARBEJDE MED AT SKABE COMPLIANCE DI ITEK 14. juni 2016 Koncern IT-sikkerhedschef Brian Lind 1 1 MIT KØREKORT 16 år i Topdanmark i it-sikkerhedschefstolen Complianceansvarlig

Læs mere

Stormøde om databeskyttelsesforordningen 9. februar 2017

Stormøde om databeskyttelsesforordningen 9. februar 2017 Stormøde om databeskyttelsesforordningen 9. februar 2017 Dagens progam 13.00-13.15: Velkomst v/jens Teilberg Søndergaard (Justitsministeriet) 13.15-13.30: Efterårets workshopforløb med erhvervslivet v/katrine

Læs mere

Persondata i sundhedsapps

Persondata i sundhedsapps 11. OKTOBER 2016 Side 1 Persondata i sundhedsapps Side 2 Overblik og indflyvning Indflyvning Persondataloven bliver til databeskyttelsesforordningen Gælder for elektronisk behandling af personoplysninger

Læs mere

10 ANSÆTTELSESRETLIGE FALDGRUBER...

10 ANSÆTTELSESRETLIGE FALDGRUBER... INVITATION TIL MORGENMØDE 10 ANSÆTTELSESRETLIGE FALDGRUBER VI GENNEMFØRTE MED STOR SUCCES ET TILSVARENDE MORGENMØDE FOR ET PAR ÅR SIDEN, OG VI SÆTTER IGEN FOKUS PÅ 10 NYE PROBLEMSTILLINGER, SOM DET ER

Læs mere

HR-MEDARBEJDERE OG DATASIKKERHED...

HR-MEDARBEJDERE OG DATASIKKERHED... INVITATION TIL KURSUS HR-MEDARBEJDERE OG DATASIKKERHED EKSTRA 2 KURSUSDAGE UDBYDES HR-MEDARBEJDERE OG DATASIKKERHED Datatilsynet har siden 1. januar 2015 stillet udtrykkeligt krav om, at virksomheder skal

Læs mere

Advokat (H), partner Anders Aagaard. Ledelsesansvar for IT-sikkerhed

Advokat (H), partner Anders Aagaard. Ledelsesansvar for IT-sikkerhed Advokat (H), partner Anders Aagaard Ledelsesansvar for IT-sikkerhed 1 AGENDA Ledelsens opgaver og ansvar Persondataforordningen Cases 2 Ledelsens opgaver og ansvar Selskabsloven hard law: SL 115: I kapitalselskaber,

Læs mere

BILAG 14: DATABEHANDLERAFTALE

BILAG 14: DATABEHANDLERAFTALE BILAG 14: DATABEHANDLERAFTALE Side 1/9 Aftale om databehandling mellem Kunden og Leverandøren Side 2/9 Vejledning: [Dette bilag kan ikke ændres af tilbudsgiver. Bilaget udgør således i sin helhed et mindstekrav

Læs mere

Persondataforordningen

Persondataforordningen Persondataforordningen Myter og muligheder løsninger og praktiske ansvisninger August 2016 ATV s digitale vismænd Temamøde om persondataforordningen Advokat Janne Glæsel - jgl@gorrissenfederspiel.com 1

Læs mere

Persondatareguleringen. Hvorfor, hvornår, systemet og lidt om maj 2018

Persondatareguleringen. Hvorfor, hvornår, systemet og lidt om maj 2018 Persondatareguleringen Hvorfor, hvornår, systemet og lidt om maj 2018 Hvorfor? I er så meget i et brændpunkt for persondataretten, at vi er nødt til at stige op i helikopteren. Hvad tænker EU? Hvad tænker

Læs mere

Persondataforordningen

Persondataforordningen www.pwc.dk Persondataforordningen Revision. Skat. Rådgivning. Agenda Indledning Persondataforordningen udvalgte emner Hvad betyder Persondataforordningen for uddannelsesinstitutioner? Kom godt i gang Spørgsmål

Læs mere

Kontraktbilag 3. Databehandleraftale

Kontraktbilag 3. Databehandleraftale Kontraktbilag 3 Databehandleraftale 1. DATABEHANDLERAFTALENS OMFANG OG FORMÅL Formålet med behandlingen af personoplysninger er overordnet set at drive en iværksætterpilotordning som nærmere fastlagt i

Læs mere

TEMAMØDE 16. MARTS 2016

TEMAMØDE 16. MARTS 2016 TEMAMØDE 16. MARTS 2016 INFORMATIONSSIKKERHED Henrik Rask / AAU DAGENS PROGRAM ISO27001 m.fl., kort beskrivelse af hvad det er for noget Informationssikkerhed.aau.dk Stil gerne spørgsmål undervejs Sikkerhedshåndbog

Læs mere

Databeskyttelsesdagen 2016

Databeskyttelsesdagen 2016 Databeskyttelsesdagen 2016 Christiansborg v/ direktør Cris-na Angela Gulisano Emner Datatilsynet i dag Ny forordning på vej Hvilken tilsynsmyndighed? Nye opgaver? Nye måder at samarbejde på? Fremtidens

Læs mere

Persondataforordningen. Konsekvenser for virksomheder

Persondataforordningen. Konsekvenser for virksomheder Persondataforordningen Konsekvenser for virksomheder Sikkerhedsforanstaltninger (A32) Sikkerhedsforanstaltninger Der skal iværksættes passende tekniske og organisatoriske sikkerhedstiltag Psedonymisering

Læs mere

SISCON årskonference 2016 Bella Sky Birgitte Kofod Olsen, partner, Ph.D., Carve Consulting. Vi skaber muligheder & realiserer potentialet sammen

SISCON årskonference 2016 Bella Sky Birgitte Kofod Olsen, partner, Ph.D., Carve Consulting. Vi skaber muligheder & realiserer potentialet sammen SISCON årskonference 2016 Bella Sky Birgitte Kofod Olsen, partner, Ph.D., Carve Consulting Vi skaber muligheder & realiserer potentialet sammen Birgitte Kofod Olsen Jurist (1991) med Ph.D.-grad i biometri

Læs mere

PERSONDATA DET NYE SORT

PERSONDATA DET NYE SORT PERSONDATA DET NYE SORT Lisa Bo Larsen Tina Brøgger Sørensen Frank Bøggild Jan Ussing Andersen Daiga Grunte-Sonne Partner Partner Partner Partner Advokat PERSONDATA DET NYE SORT Man behøver blot åbne avisen

Læs mere

GDPR Leverandørstyring og revisionserklæringer EU-persondatakonferencen 2017

GDPR Leverandørstyring og revisionserklæringer EU-persondatakonferencen 2017 www.pwc.dk GDPR Leverandørstyring og revisionserklæringer GDPR Leverandørstyring og revisionserklæringer v. Jess Kjær Mogensen og Charlotte Pedersen, Agenda Leverandørstyring Erklæringer Spørgsmål 3 Leverandørstyring

Læs mere

Forstå de nye krav til databehandling og lær at afkræfte myter om persondata

Forstå de nye krav til databehandling og lær at afkræfte myter om persondata Forstå de nye krav til databehandling og lær at afkræfte myter om persondata Birgitte Kofod Olsen, Partner, Cand.jur., PhD, Carve Consulting Medstifter af DataEthics Vi skaber muligheder & realiserer potentialet

Læs mere

Eksempel på KOMBITs instruks til ISAE 3000 revisionserklæring

Eksempel på KOMBITs instruks til ISAE 3000 revisionserklæring Eksempel på KOMBITs instruks til ISAE 3000 revisionserklæring KOMBIT har som indkøbscentral på vegne af landets kommuner indgået aftale med [leverandørnavn] (herefter Leverandøren ) om udvikling, drift,

Læs mere